Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af bygge- og anlægsarbejder og affald herfra nedrivning og renovering

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af bygge- og anlægsarbejder og affald herfra nedrivning og renovering"

Transkript

1 [Type text] Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af bygge- og anlægsarbejder og affald herfra nedrivning og renovering SKEMAET SKAL ANVENDES VED: - Nedrivning og renovering af bygninger og anlæg, når arbejdet vedrører et areal større end 10 m 2 eller frembringer mere end 1 ton affald. - Udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til (Ved nedrivning og renovering, der vedrører et areal mindre end 10 m 2 eller frembringer under 1 ton affald,og hvor der ikke udskiftes termoruder, der kan være fremstillet i perioden , samt ved nybyggeri, skal virksomheder anvende skemaet: Anmeldelseskema for erhverv Anmeldelse af farligt bygge- og anlægsaffald, såfremt der fremkommer farligt affald ved arbejdet. Dette skema findes på ) Se i øvrigt vejledningen på sidste side. SKEMAET SKAL ANVENDES AF: Erhverv og professionelle bygherrer, der i Hvidovre Kommune udfører nedrivning eller renovering af bygninger eller anlæg, har pligt til at anmelde dette til Hvidovre Kommune med samtidig anmeldelse af det affald, der fremkommer ved arbejdet. Anmeldelsen skal indgives skriftligt til kommunen senest 2 uger, før byggearbejdet påbegyndes. Reglerne er fastsat i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 (Bek. nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer). Virksomheden skal opbevare et kopi af anmeldelsen. SKEMAET INDEHOLDER: Skemaet indeholder 4 underskemaer: Skema 1 Skema 2 Skema 3 Skema 4 Screeningsskema for PCB-holdige byggematerialer Kortlægnings- og anmeldelsesskema for PCB-holdigt affald Anmeldelsesskema for ikke-farligt bygge- og anlægsaffald Anmeldelsesskema for farligt bygge- og anlægsaffald DET UDFYLDTE SKEMA SKAL SENDES TIL: Hvidovre Kommune By- og Teknikforvaltningen Høvedstensvej Hvidovre Tlf. nr.: ANMELDEREN SKAL BEKRÆFTE RIGTIGHEDEN AF DE AFGIVNE OPLYSNINGER Bygherren bekræfter hermed rigtigheden af de i denne anmeldelse angivne oplysninger, herunder afgivne oplysninger i Skema 1 til og med Skema 4. Dato: Underskrift: Navn: Se vejledningen på side 12. HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 1

2 [Type text] GRUNDOPLYSNINGER Skal udfyldes af alle anmeldere Bygherren: Navn : CVR nr.: Adresse: Tlf. nr.: Postnr.: By: Eventuel kontaktperson: Navn: Tlf. nr.: Ejendommens adresse og matrikelbetegnelse Ejendommens adresse: Postnr.: By: Ejendommens matrikelbetegnelse Dato for indgivelse af anmeldelsen SÆRLIGE OPLYSNINGER Hvis nedrivning eller renovering vedrører en bygning eller et anlæg, der er opført eller renoveret i perioden 1. januar december 1977, eller hvor der udskiftes termoruder, der kan være fremstillet i perioden , skal oplysninger om byggeår og renoveringsår oplyses nedenfor. Byggeår for ejendommen og eventuelle renoveringssår Byggeår Byggeriet påbegyndt / år måned Byggeriet afsluttet / år måned Ejendommens byggeår Renoveringsår Renoveringen påbegyndt / år måned Renoveringen afsluttet / år måned Renovering 1 Renovering 3 Renovering 4 Renovering 5 Renovering 6 Renovering 7 Renovering 8 Renovering 9 Renovering 10 Tilføj om nødvendigt flere renoveringer på et ekstra skema HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 2

3 Skema 1 SKEMA 1 SCREENINGSSKEMA Skal udfyldes når bygningen eller anlægget: Er opført eller renoveret i perioden , og arbejdet vedrører mere end 10 m 2 af bygningen eller anlægget, eller affaldsmængden er større end 1 ton. Eller der udskiftes termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Er bygningen, anlægget eller dele heraf opført eller renoveret i perioden fra 1950 til1977, er der risiko for, at der kan være anvendt PCB-holdigt materiale. Der skal derfor jf. affaldsbekendtgørelsen, foretages en screening af bygningen eller anlægget eller dele heraf ved renovering, inden byggearbejdet påbegyndes. Dette gøres ved at besvare følgende spørgsmål: Findes der i bygninger: Elastiske fuger omkring døre og vinduer, der kan være fra perioden ? Ja Nej Elastiske fuger ved samling af facade- eller vægelementer, der kan være fra perioden ? Elastiske fuger som dilatationsfuger mellem bygningselementer, der kan være fra perioden ? Termoruder (vinduer med forseglede dobbelte ruder), der kan være fra perioden ? Maling, der kan være fra perioden ? Gulvmasse, der kan være fra perioden ? Andre materialer, der mistænkes for at indeholde PCB? (Hvis JA angiv hvilke materialer, der er tale om) Hvis der er svaret JA til et af de ovenstående spørgsmål, skal der jf. 79 i affaldsbekendtgørelsen foretages en kortlægning af de bygningsdele, som kan indeholde PCB. Bygherren skal i øvrigt være opmærksom på, at elektrisk udstyr med kondensatorer f.eks. belysningsarmaturer med lysstofrør, ventilatorer, motorer, pumper, samt højspændingsinstallationer herunder transformatorer, kondensatorer eller strømgennemføringer, der vurderes at være fra perioden kan indeholde PCB, og skal håndteres som PCB-holdigt affald. Findes det nævnte udstyr m.m. i bygningerne m.v.? Ja Nej Hvis der er svaret JA til det ovenstående spørgsmål, skal der jf. 79 i affaldsbekendtgørelsen foretages en kortlægning af det udstyr/de bygningsdele, som kan indeholde PCB. Findes der i anlæg (f.eks. broer og vejanlæg, men ikke tekniske anlæg): Elastiske fuger, der kan være fra perioden ? Ja Nej Maling, der kan være fra perioden ? Andre materialer, der mistænkes for at indeholde PCB? (Hvis JA angiv hvilke materialer, der er tale om) Hvis der er svaret JA til et af de ovenstående spørgsmål, skal der jf. 79 i affaldsbekendtgørelsen foretages en kortlægning af de bygningsdele, som kan indeholde PCB. Kilde: Efter screeningsskema fra Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 (affaldsbekendtgørelsen). Hvis der kan svares ja til et eller flere spørgsmål, fortsættes med Skema 2 Kortlægning-PCB-holdigt affald. HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 3

4 Skema 2 SKEMA 2 KORTLÆGNING PCB-HOLDIGT AFFALD Kortlægningen skal gennemføres, når der kan svares ja til et eller flere spørgsmål ved screeningen Skemaet er opdelt i to dele. Skema 2, Del 1 vedrører selve kortlægningen Skema 2, Del 2 vedrører oplysninger om identificeret PCB-holdigt affald Skema 2, Del 1 - Kortlægning Ved kortlægningen skal nedenstående udfyldes. Om nødvendigt skal der anmeldes yderligere oplysninger. Oplysninger om den, der udfører/har udført kortlægningen af bygningen Navn: Firmanavn: Adresse: Tlf. nr.: Postnr.: By: Kortlægningens påbegyndelse Kortlægningens afslutning Dato måned år Dato måned år Prøvetagning Beskriv hvilken vurdering, der har ligget til grund for udtagning af repræsentative materialeprøver til analyse for indhold af PCB i de forskellige materialetyper (vedlæg eventuelt skitser og/eller fotos): HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 4

5 Skema 2 Placering af PCB-holdigt materiale i bygningen eller anlægget Placering af PCB-holdigt materiale angives ved beskrivelse og/eller med billede eller tegning, hvor der kan opstå tvivl. Illustrationer kan indsættes her sammen med beskrivelsen eller vedlægges som bilag til anmeldelsen. Håndtering af PCB-holdigt materiale Beskriv hvordan hver enkelt af de forskellige PCB-holdige materialetyper er planlagt fjernet og håndteret (metode til fjernelse, emballering, foranstaltninger mod spredning af PCB ved arbejdet, etc.): HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 5

6 Skema 2 På baggrund af bl.a. kortlægningen og kemiske analyser af de PCB-holdige materialer, udfyldes nedenstående skema Skema 2, Del 2: PCB-holdigt affald PCB-holdigt affald PCB-holdige fugemasser f.eks.: Elastiske fuger omkring døre og vinduer Elastiske fuger ved samling af facadeeller vægelementer Elastiske fuger som dilatationsfuger mellem bygningselementer Sammensætning EAKkode 1 Mængde2 Enhed 3 Emballering 4 herunder analyseresultater Egenskaber 6 Identifikation 7 PCB-holdig beton eller murværk PCB-holdig maling PCB-holdige termoruder PCB-holdige gulvbelægninger PCB-holdige kondensatorer Andet bygnings- og nedrivningsaffald indeholdende PCB Transformatorer og kondensatorer, som indeholder PCB HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 6

7 PCB-holdigt affald Kasseret udstyr, som indeholder eller er forurenet med PCB, bortset fra affald henhørende under Sammensætning EAKkode 1 Mængde2 Enhed 3 Emballering 4 herunder analyseresultater Skema 2 Egenskaber 6 Identifikation 7 1 ) Affaldet navngives jf. bilag 2 i Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen). 2 ), 3 ) Mængden skal angives i kg, liter, ton eller kubikmeter. 4 ) Emballeringen skal oplyses, f.eks. tromle, dunk, tank, container m.v. 5 ) Her oplyses indholdsstoffer, analyseresultater og om affaldet er flydende eller fast. 6 ) Egenskaber, der gør affaldet farligt, jf. bilag 4 i Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen), f.eks. Giftig, Ætsende m.m. Se eventuelt sikkerhedsdatablade. 7 ) Her angives, hvordan PCB-holdigt materiale gennem mærkning, skiltning eller andre tiltag er identificeret. HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 7

8 Skema 3 SKEMA 3 IKKE-FARLIGT BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD - Skemaet udfyldes ved alle nedrivninger og renoveringer af bygninger og anlæg, når arbejdet vedrører et areal større end 10 m 2 eller frembringer mere end 1 ton affald uanset byggeår og renoveringsår, eller - hvis der foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Skema 3 Ikke-farligt affald Affaldstyper, der forventes at fremkomme ved arbejdet EAK 1) Beton Forventet mængde i ton Forventet behandling eller anvendelse af affaldet eller den forventede modtager af affaldet Mursten Tegl og keramik Blandinger af beton, mursten, tegl og keramik, bortset fra affald henhørende under ( , se Skema 4 - Farligt bygge- og anlægsaffald) Træ Glas Plast Bitumenholdige blandinger, bortset fra affald henhørende under ( , se Skema 4 - Farligt bygge- og anlægsaffald) Kobber, bronze, messing Aluminium Bly Zink Jern og stål Tin Blandet metal Kabler, bortset fra affald henhørende under ( , se Skema 4 - Farligt bygge- og anlægsaffald) Andet, beskriv: ) Affaldet navngives jf. bilag 2 i Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen). HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 8

9 Skema 4 SKEMA 4 - FARLIGT BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD - Skemaet udfyldes ved alle nedrivninger og renoveringer af bygninger og anlæg, når arbejdet vedrører et areal større end 10 m 2 eller frembringer mere end 1 ton affald uanset byggeår og renoveringsår, eller - hvis der foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Skema 4, Farligt affald Farligt affald Chlorfluorcarboner, HCFC og HFC (køleanlæg) Beskriv affaldet: EAKkode 1 Mængde2 Enhed 3 Emballering 4 Sammensætning 5 Egenskaber Blandinger eller separerede fraktioner af beton, mursten, tegl og keramik indeholdende farlige stoffer Glas, plast og træ, som indeholder eller er forurenet med farlige stoffer Imprægneret træ Emner malet med tungmetalholdig maling Beskriv affaldet og de farlige stoffer: Bitumenholdige blandinger indeholdende kultjære Asfalt fra ældre vejbelægninger Asfaltgulve Tagbelægninger Beskriv affaldet: Kultjære og tjærede produkter Tjæret træ Tagbelægninger Beskriv affaldet: Metalaffald forurenet med farlige stoffer Emballager, der indeholder eller har indeholdt farlige stoffer Malede emner, f.eks. emner malet med blyholdig maling Beskriv affaldet og de farlige stoffer: HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 9

10 Farligt affald Kabler indeholdende olie, kultjære eller andre farlige stoffer Skema 4 EAKkode 1 Mængde2 Enhed 3 Emballering 4 Sammensætning 5 Egenskaber Jord og sten indeholdende farlige stoffer Beskriv de farlige stoffer: Isolationsmateriale indeholdende asbest Asbestholdige byggematerialer, støvende f.eks.: Beskadigede eternitplader, herunder tagplader Rørisoleringsmateriale indeholdende asbest Gulvbelægninger indeholdende asbest (f.eks. visse typer asfaltgulve, vinylgulve m.m.) Fliseklæbematerialer Ventilationskanaler indeholdende asbest (eternitkanaler) Rør indeholdende asbest Beskriv affaldet: Isolationsmateriale bestående af eller indeholdende farlige stoffer (bortset fra asbest, se ovenfor) Opskumningsmidler (Chlorfluorcarboner) Flammehæmmere Beskriv affaldet: Gipsbaserede byggematerialer forurenet med farlige stoffer Materialer malet med tungmetalholdig maling Beskriv de farlige stoffer: Kviksølvholdigt bygnings- og nedrivningsaffald Frølagre, der har indeholdt kviksølvbejdset såsæd Spild fra ældre varmeanlæg Beskriv affaldet: HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 10

11 Farligt affald Andet bygnings- og nedrivningsaffald (herunder blandet affald) indeholdende farlige stoffer Beskriv affaldet og de farlige stoffer: Skema 4 EAKkode 1 Mængde2 Enhed 3 Emballering 4 Sammensætning 5 Egenskaber ) Affaldet navngives jf. bilag 2 i Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen). 2 ), 3 ) Mængden skal angives i kg, liter, ton eller kubikmeter. 4 ) Emballeringen skal oplyses, f.eks. tromle, dunk, tank, container m.v. 5 ) Her oplyses indholdsstoffer, koncentration og om affaldet er flydende eller fast. 6 ) Egenskaber, der gør affaldet farligt, jf. bilag 4 i Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen), f.eks. Giftig, Ætsende m.m. Se eventuelt også sikkerhedsdatablade. HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 11

12 ANVENDELSE AF SKEMAET Vejledning Når arbejdet vedrører et areal større end 10 m 2 eller, der ved arbejdet fremkommer mere end 1 ton affald - eller der foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Alle bygherrer, der foretager nedrivning eller renovering af bygninger eller anlæg, hvor nedrivningen eller renoveringen vedrører et areal større end 10 m 2, eller hvor det forventes, at der fremkommer mere end 1 ton affald (alle typer medregnet),eller der foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til 1977, skal anvende dette skema til screening, kortlægning og anmeldelse. Anmeldelse skal ske skriftligt til kommunen senest 2 uger inden arbejdet går i gang. Omfanget af anmeldelsen afhænger af bygge- og renoveringsperioder Anmeldelsens indhold afhænger af, hvornår bygningen eller anlægget er blevet opført eller eventuelt renoveret, samt af, om en screening for PCB i bygningen eller anlægget, viser, om det er sandsynligt, at der er PCB i bygningen eller anlægget. I perioden blev der i byggeriet anvendt en række materialer, der indeholdt PCB. PCB er både sundhedsskadeligt og miljøskadeligt, og ved renoveringsarbejde eller nedrivning af bygninger og anlæg fra denne periode, skal der undersøges for indhold af PCB. Bygninger og anlæg opført eller renoverede uden for denne periode, skal - som det er beskrevet i det følgende - ikke undersøges på samme måde som bygninger og anlæg fra perioden Bygninger og anlæg opført eller renoverede i perioden Undersøgelse af bygninger og anlæg fra denne periode indledes ved en screening. Ved screeningen anvendes Skema 1. Screeningen omfatter også termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Positivt screeningsresultat bygninger og anlæg fra Hvis resultatet af screeningen er positivt, hvilket betyder, at der er en eller flere bygningsdele, der kan indeholde PCB, skal bygherren foretage en kortlægning af de dele af en bygning eller et anlæg, som kan indeholde PCB. Hertil anvendes Skema 2. Resultatet af kortlægningen samt de identificerede affaldstyper, der indeholder PCB m.m. skal registreres. Hertil anvendes Skema 2. Der kan anvendes bilag, hvis der ikke er plads i skemaerne. Andet affald, dvs. affald uden PCB, skal registreres i Skema 3 (ikke farligt bygge- og anlægsaffald) og Skema 4 (farligt bygge- og anlægsaffald). Negativt screeningsresultat - bygninger og anlæg fra Hvis resultatet af screeningen er negativt, hvilket betyder, at der ikke ved screeningen er fundet bygningsdele, der med væsentlig sandsynlighed indeholder PCB, skal der ikke foretages kortlægning, men der skal anmeldes en række oplysninger om affaldet til kommunen ved brug af Skema 3 og Skema 4. Bygninger og anlæg opført eller renoverede før 1950 og efter 1977 Bygninger og anlæg opført eller renoverede før 1950 og efter 1977 formodes ikke at indeholde PCB-holdige byggematerialer. De skal derfor ikke screenes ved nedrivning eller renovering. Der skal dog ske anmeldelse af en række oplysninger om affaldet til kommunen ved brug af Skema 3 og Skema 4. Grundoplysninger, særlige oplysninger og bekræftelse Alle skal udfylde Grundoplysninger på side 2. Hvis der foretages screening, skal Særlige oplysninger på side 2 også udfyldes. De afgivne oplysninger skal bekræftes med bygherrens underskrift på side 1. Når arbejdet vedrører et areal mindre end 10 m 2 eller, der ved arbejdet fremkommer mindre end 1 ton affald, og der ikke foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til Hvis det areal, der skal nedrives eller renoveres, er mindre end 10 m 2, eller det forventes, at der vil fremkomme mindre end 1 ton affald, og der ikke foretages udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden 1950 til 1977, skal der ikke ske anmeldelse efter nærværende anmeldeskema, men efter skemaet: Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af farligt bygge- og anlægsaffald, herunder asbestholdigt affald og PCB-holdigt affald, såfremt der fremkommer farligt affald ved arbejdet. Skemaet findes på Reglerne for anmeldelse af bygge- og anlægsarbejde, der omfatter nedrivnings- og renoveringsarbejde, er fastsat i: Bekendtgørelse om affald nr af den 18. december 2012 med eventuelle senere ændringer (affaldsbekendtgørelsen). Yderligere oplysninger kan fås hos By- og Teknikforvaltningen, HVIDOVRE KOMMUNE, BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN, HØVEDSTENSVEJ 45, 2650 HVIDOVRE - Tlf.: Side 12

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Roskilde Kommune Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer Nedrivning og renovering

Læs mere

Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af farligt bygge- og anlægsaffald - herunder asbestholdigt affald og PCB-holdigt affald

Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af farligt bygge- og anlægsaffald - herunder asbestholdigt affald og PCB-holdigt affald Anmeldelsesskema for ERHVERV Anmeldelse af farligt bygge- og anlægsaffald - herunder asbestholdigt affald og PCB-holdigt affald SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Anmeldelse af farligt affald ved alt nybyggeri

Læs mere

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune..

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune.. Anmeldelse af byggeaffald Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes, hvis byggearbejdet vil medføre mere end 1 tons affald, eller hvis renoveringen eller nedrivningen berører en bygning eller et anlæg på et

Læs mere

Asbestaffald skal anmeldes særskilt. Skemaet for anmeldelse af asbestaffald kan ses på www.taarnby.dk/affald.

Asbestaffald skal anmeldes særskilt. Skemaet for anmeldelse af asbestaffald kan ses på www.taarnby.dk/affald. TÅRNBY KOMMUNE Anmeldelsen sendes til: Tårnby Kommune Teknisk Forvaltning Amager Landevej 76 2770 Kastrup tf@taarnby.dk Du har pligt til at anmelde byggeaffald og byggeaffald med PCB til kommunen, mindst

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD Anmeldelse af bygge- og anlægsaffald samt screening for PCB-holdigt affald 1.0 STAMOPLYSNINGER Aktivitetsadresse: Matrikel nr.: Opførelsessår: Bygningsnr.: Renoveringsår:

Læs mere

Bygherre. Byggeledelse. Bygning/anlægs beliggenhed

Bygherre. Byggeledelse. Bygning/anlægs beliggenhed Byggeaffald skal anmeldes til Vordingborg Kommune senest 14 dage før arbejdet påbegyndes, hvis renoveringen eller nedrivningen vedrører mere end 10 m 2 af en bygning eller et anlæg, eller hvis arbejdet

Læs mere

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Jord & Affald J.nr. MST-7547-00102 Ref. kalie/asn Den 16. februar 2016 Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Miljøstyrelsen skal vejledende udtale, at det er Miljøstyrelsens

Læs mere

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde:

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde: SCREENING, KORTLÆGNING OG ANMELDELSE AF PCB, FARLIGT AFFALD, SAMT ALM. BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD 1. Oplysninger om ejendom, bygherre og entreprenør 1A. Byggeriets/anlægsarbejdets adresse: Adresse: Postnr:

Læs mere

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Bilag 1 Screeningskema for PCB Er bygningen, anlægget eller dele heraf opført eller renoveret i perioden fra 1950 til1977, er der risiko

Læs mere

Bygherre. Byggeledelse. Bygning/anlægs beliggenhed

Bygherre. Byggeledelse. Bygning/anlægs beliggenhed Byggeaffald skal anmeldes til Vordingborg Kommune senest 14 dage før arbejdet påbegyndes, hvis renoveringen eller nedrivningen vedrører mere end 10 m 2 af en bygning eller et anlæg, eller hvis arbejdet

Læs mere

ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD STAMOPLYSNINGER alle felter skal udfyldes Adresse for nedrivning, ombygning, nybygning: Matrikel nr: Opførelses år: Renoverings år: Dato for påbegyndelse

Læs mere

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD

ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD ANMELDELSESSKEMA FOR BYGGEAFFALD - Asbest, Screeningsskema for PCB, Genanvendelse - Anmeldelse af farligt affald, Forbrændingsegnet affald, Deponiaffald 1.0 STAMOPLYSNINGER Aktivitetsadresse: Matrikel

Læs mere

ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ANMELDELSE OG SCREENING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD STAMOPLYSNINGER alle felter skal udfyldes! Adresse for nedrivning, ombygning, nybygning: Matrikel nr: Opførelses år: Renoverings år: Dato for påbegyndelse

Læs mere

ANMELDELSES- OG SCREENINGSSKEMA FOR BYGGE- OG ANLÆGSSAFFALD

ANMELDELSES- OG SCREENINGSSKEMA FOR BYGGE- OG ANLÆGSSAFFALD ANMELDELSES- OG SCREENINGSSKEMA FOR BYGGE- OG ANLÆGSSAFFALD 1.0 STAMOPLYSNINGER PÅ EJENDOMMEN/ANLÆGGET Matrikel nr.: Opførelsesår: Renoveringsår: Dato for påbegyndelse af Forventet afslutning: Etageareal

Læs mere

Anmeldelsesskema samt screeningsskemaer for bygge- og anlægsaffald

Anmeldelsesskema samt screeningsskemaer for bygge- og anlægsaffald Anmeldelsesskema samt screeningsskemaer for bygge- og anlægsaffald 1.0 stamoplysninger Matrikel nr.: Opførelsessår: Renoveringsår: Dato for påbegyndelses af arbejde: Forventet afslutning: Etageareal m

Læs mere

Anmeldeskema for byggeaffald

Anmeldeskema for byggeaffald Anmeldeskema for byggeaffald Asbest, screeningsskema for PCB, genanvendelse Anmeldelse af farligt affald, forbrændingsegnet affald og deponiaffald 1.0 Stamoplysninger Aktivitetsadresse: Matrikel nr.: Byggeår:

Læs mere

ANMELDESKEMA 1. Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald

ANMELDESKEMA 1. Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Bygge- og anlægsaffald og screening for PCB-holdigt affald Byggeaffald skal anmeldes til Frederikssund Kommune senest 2 uger før byggearbejdet starter, hvis affaldet stammer fra en bygning over 10 m2,

Læs mere

Anmeldelsesskema, byggeaffald Asbest, Screeningsskema for PCB, Genanvendelse Farligt affald, Forbrændingsegnet affald, Deponiaffald

Anmeldelsesskema, byggeaffald Asbest, Screeningsskema for PCB, Genanvendelse Farligt affald, Forbrændingsegnet affald, Deponiaffald Anmeldelsesskema, byggeaffald, Screeningsskema for, Genanvendelse Farligt affald, Forbrændingsegnet affald, Deponiaffald 1.0 Stamoplysninger Aktivitetsadresse Matrikel nr. Opførelsesår Renoveringsår Dato

Læs mere

Skema til anmeldelse af byggeaffald

Skema til anmeldelse af byggeaffald Skema til anmeldelse af byggeaffald ANMELDELSE Affaldsbekendtgørelsens 64-65 og 78-83, se uddrag på siden efter skemaet. Bygherrens navn Bygherrens adresse Ejendommens adresse Matrikelnr. Byggeår Evt.

Læs mere

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Byggeaffald-Regelgrundlaget Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Disposition Ved (forventet) frembringelse MBL om pligten til affaldsforebyggelse og pligt til at undgå forurening ABK

Læs mere

Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af PCB.

Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af PCB. Anmeldelsesskema for bygge- og anlægsaffald, farligt affald, asbest samt screening og kortlægning af. Stamoplysninger Matrikel nr.: Opførelses år: Renoverings år: Dato for påbegyndelse Forventet afslutning:

Læs mere

Ansvarlig myndighed. Indsendt af. Byggeaffald. Sted(er) Ansøgere. Samlet oversigt over bilag i indsendelsen. Oversigt over dokumentation pr.

Ansvarlig myndighed. Indsendt af. Byggeaffald. Sted(er) Ansøgere. Samlet oversigt over bilag i indsendelsen. Oversigt over dokumentation pr. Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af E-mail: kgo@p-olesen.dk CVR / RID CVR:14345140-RID:17678863 Indsendt: 27-01-2016 14:25 Ansøgningsnr.: miljoe-2016-5803 Indsendelse nr.: 1 Fase: Ansøgning

Læs mere

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Theis Muncholm Thillemann Elmehøjvej 35 8270 Højbjerg E-mail: theithil@rm.dk Telefon 28933818 Indsendt: 19-10-2016 13:48 Ansøgningsnr.: miljoe-2016-12920

Læs mere

Vejledning om bly i byggematerialer

Vejledning om bly i byggematerialer Vejledning om bly i byggematerialer Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2013 Forord Denne vejledning henvender sig til borgere, bygherrer, rådgivere,

Læs mere

Vejledning om PCB i byggematerialer. Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00

Vejledning om PCB i byggematerialer. Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Vejledning om PCB i byggematerialer Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Februar 2013 1 Forord Denne vejledning henvender sig til borgere, bygherrer, rådgivere,

Læs mere

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Mikkel Cerniusek Christensen Nyhåbsvej 1 8560 Kolind E-mail: mikkel@mctag.dk Telefon 86392950 CVR / RID CVR:20229888-RID:9208-2002- 2-651133383572

Læs mere

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald

Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald samt screening for PCB-holdigt affald og andet miljøfarligt affald Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Lis Hansen Jegstrupvej 80 8361 Hasselager E-mail: lih@aarsleffrail.com Telefon 29478049 CVR / RID CVR:32282296-RID:38477646 Indsendt: 02-09-2016

Læs mere

Side 1 ud af 5. Syddjurs Kommune. Hanne Ross Jacobsen. Holmbjergvej 25A, 8420 Knebel. KLnr: G01 B

Side 1 ud af 5. Syddjurs Kommune. Hanne Ross Jacobsen. Holmbjergvej 25A, 8420 Knebel. KLnr: G01 B Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Hanne Ross Jacobsen E-mail: hrj@p-olesen.dk CVR / RID CVR:14345140-RID:68638922 Indsendt: 10-05-2016 08:26 Ansøgningsnr.: miljoe-2016-8505 Indsendelse nr.:

Læs mere

Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald

Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald Fælles netværksmøde Dakofas netværk for affalds jura og bygge- og anlægsaffald 7. Marts 2013 Kontorchef Dorte Balle Hermansen, Jord & Affald,

Læs mere

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode 12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode Affald fra husholdninger og lignede affald fra andre kilder 1 Dagrenovation (Blandet

Læs mere

Bygge- og anlægsaffald. -anvendelse og bortskaffelse

Bygge- og anlægsaffald. -anvendelse og bortskaffelse Bygge- og anlægsaffald -anvendelse og bortskaffelse Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars, Version 1, 2014, dok. nr. - JEAA 2 Bygge- og anlægsaffald. Der findes særlige regler for bygge-

Læs mere

Der er konstateret PCB i ejendommen Højeste værdi: 4,6 mg/kg

Der er konstateret PCB i ejendommen Højeste værdi: 4,6 mg/kg SCREENING FOR FARLIGE STOFFER Håndteringsplan Juni 2014 Basisinfo om screenet ejendom Adresse: Møllemarken 2, Hæstrup, 9800 Hjørring Matr. nr./ejerlav: 5ao Hæstrup by, Hæstrup Opførelsesår: 1972 Om-/tilbygning:

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Sorteringsvejledning Erhvervsaffald & bygge og anlægsaffald November 2010

Sorteringsvejledning Erhvervsaffald & bygge og anlægsaffald November 2010 Sorteringsvejledning Erhvervsaffald & bygge og anlægsaffald November 2010 Sorteringsvejledning I vejledningen her kan du se, hvordan din virksomheds affald skal sorteres og hvilket affald der kan genbruges.

Læs mere

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik 25. oktober 2013 Sags id: 190-2011-9871 Dok. nr.: 190-2013-138807 Center for Drift og Teknik Stiager 2 3500 Værløse

Læs mere

Mandrup. Mandrup Arkitekt Ingeniør Tlf.: 86 60 15 88. Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5.

Mandrup. Mandrup Arkitekt Ingeniør Tlf.: 86 60 15 88. Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5. Rekvirent: Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Mandrup Screening for PCB Søndermarksvej 21, 8800 Viborg Sags nr.:15035 Dato: 31.5.2015 Mandrup Tlf.: 86 60 15 88 Randersvej 12 www.jensmandrup.dk

Læs mere

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald

Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald Videncenter Forhåbentlig også erfaringsdeling Håndtering Udvikling af nye og bedre

Læs mere

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder

Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Vejledning om midlertidige aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejder Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 November 2013 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Affald hvad, hvem og hvorfor Bygge- og anlægsaffald er det affald der opstår efter nybygning, renovering eller nedrivning. Bygherren er ansvarlig for

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

B I LAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER BILAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER

B I LAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER BILAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER BILAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER B I LAG FORUNDERSØGELSER I RENOVERINGSPROJEKTER Relevant for Nej Ja 1.0 Opmåling 2.0 Undersøgelser af el, vand og afløb 3.0 Funktion af tekniske anlæg 4.0

Læs mere

Rev. 10-12-2015. Tjekliste for miljøforurening i byggematerialer

Rev. 10-12-2015. Tjekliste for miljøforurening i byggematerialer Rev. 10-12-2015 Tjekliste for miljøforurening i byggematerialer Indhold Fuger... 3 Døre Porte Vinduer... 4 Isolering... 5 Termoruder... 6 Elinstallationer og belysning... 7 Installationer... 8 Ventilation...

Læs mere

Esbjerg Affaldshåndtering,

Esbjerg Affaldshåndtering, Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato marts 2017 Esbjerg Affaldshåndtering, Farligt. Affaldsfraktioner der modtages Telefon 76 16 18 91 Telefax 76 16 18 99 eah93@esbjergkommune.dk www.esbjergkommune.dk Esbjerg

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING

GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING Susanne Holm - sendt til: S.Holm@hillebrandgroup.com Dato: 19-06-2013 Ref: PAL J.nr.: 20130530019 GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING Ejendom: Malmmosevej 113 Idet Lyngby-Taarbæk Kommune har modtaget ansøgning

Læs mere

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter.

Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 18, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1517 af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsaktiviteter Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsarbejder giver ofte anledning til gener for de omkringboende i

Læs mere

PCB i byggeriet DABYFA d. 14. maj 2014. Thomas Hougaard Seniorrådgiver, Associate M. Sc. Environmental Biology M. Sc. Physical Geography

PCB i byggeriet DABYFA d. 14. maj 2014. Thomas Hougaard Seniorrådgiver, Associate M. Sc. Environmental Biology M. Sc. Physical Geography PCB i byggeriet DABYFA d. 14. maj 2014 Thomas Hougaard Seniorrådgiver, Associate M. Sc. Environmental Biology M. Sc. Physical Geography Formålet: Hvorfor dette kursus? At give deltagerne et indblik i forekomsten

Læs mere

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald i Dragør Kommune 1 Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Tillæg 3 til Regulativ for Erhvervsaffald Dragør Kommune Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald

Læs mere

Plastaffald (undtagen emballager) Affald fra organisk-kemiske processer EAK-kode

Plastaffald (undtagen emballager) Affald fra organisk-kemiske processer EAK-kode Positivliste På deponeringsenheder godkendt til at modtage blandet affald må der modtages affald, som er omfattet af nedenstående beskrivelser eller er blandinger heraf og kan henføres til de nævnte EAK-koder.

Læs mere

SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger

SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger Helle Vibeke Andersen & Peter Vogelius, Marie Frederiksen, Barbara Kolarik, Nadja Lyng, Lars Gunnarsen, Lise Lotte Beck Raunkær Anvisning 1 Undersøgelse

Læs mere

Administratorkonference 2011 Nye udfordringer for administrator PCB Energibesparelser Det gode indeklima

Administratorkonference 2011 Nye udfordringer for administrator PCB Energibesparelser Det gode indeklima Administratorkonference 2011 Nye udfordringer for administrator PCB Energibesparelser Det gode indeklima 26. september 2011/ 1 Udfordringer for administrator/bygningseje Asbest Legionella i varmtvandssystemer

Læs mere

Til KL og Kommunerne. Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald

Til KL og Kommunerne. Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald Til KL og Kommunerne Jord & Affald J.nr. MST-7543-00007 Ref. Lejni Den 5. juli 2011 Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald 1. Indledning Den 25. maj 2011 kom Regeringen med en

Læs mere

BIRKELUNDSKOLEN, HOLSTEBRO

BIRKELUNDSKOLEN, HOLSTEBRO Holstebro Kommune Birkelundskolen Undersøgelse af miljøfarlige stoffer i bygningsmaterialer April 2016 BIRKELUNDSKOLEN, HOLSTEBRO Indledende bygningsundersøgelse af miljøfarlige stoffer i bygningsmaterialer

Læs mere

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Det skal anmeldes til Frederikssund Kommune, hvis der genanvendes bygge- og anlægsaffald som erstatning for

Læs mere

Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer

Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer Notat SAG: St. Magleby Skole SAG NR.: 12161 VEDR.: Bygningsscreening Registrering af eventuelle forekomster af asbest samt andre miljøfarlige stoffer som PCB i fuger og bly i byggematerialer DATO: 2013-03-13

Læs mere

Notat. BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening og -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- og arbejdsmiljøfarlige stoffer

Notat. BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening og -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- og arbejdsmiljøfarlige stoffer Notat BUDOLFI PLADS, AALBORG Miljøscreening -kortlægning af farlige stoffer med indhold af miljø- arbejdsmiljøfarlige stoffer 06. aug. 2013 Projekt nr. 214301 Dokument nr. 128111832 Version 2 Udarbejdet

Læs mere

PCB-REGISTRERING RUGVÆNGET/SYDVÆNGET ALLERØD. Udarbejdet for: Boligkontoret Danmark Afdelingskontoret Allerød Kirkevænget 8A 3450 Allerød

PCB-REGISTRERING RUGVÆNGET/SYDVÆNGET ALLERØD. Udarbejdet for: Boligkontoret Danmark Afdelingskontoret Allerød Kirkevænget 8A 3450 Allerød Maglebjergvej 6, 1. DK-2800 Kgs. Lyngby Tlf.: [45] 7027 4757 Fax: [45] 7027 4457 http://www.golder.com http://www.golderassociates.dk PCB-REGISTRERING RUGVÆNGET/SYDVÆNGET ALLERØD Udarbejdet for: Boligkontoret

Læs mere

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Virksomhed: Jernkællingen ApS Truelsdalvej 28 4340 Tølløse Cvr: 32661033 P nummer: 1015730699 Tlf. 70 70 74 75 Kontakt person: Anja Kwiecien Olsen Jernkællingen ApS

Læs mere

Håndtering af bygge- og anlægsaffald

Håndtering af bygge- og anlægsaffald ORIENTERING FRA ROSKILDE KOMMUNE Håndtering af bygge- og anlægsaffald 4 trin i processen 1 2 3 4 Bygningsgennemgang og affaldsklassificering Anmeldelse af byggeog anlægsaffald Sortering af byggeog anlægsaffald

Læs mere

SCREENING FOR FARLIGE STOFFER. Screeningsrapport juni 2014. Basisinfo om screenet ejendom (BBR) Adresse: Møllemarken 2, Hæstrup, 9800 Hjørring

SCREENING FOR FARLIGE STOFFER. Screeningsrapport juni 2014. Basisinfo om screenet ejendom (BBR) Adresse: Møllemarken 2, Hæstrup, 9800 Hjørring SCREENING FOR FARLIGE STOFFER Screeningsrapport juni 2014 Basisinfo om screenet ejendom (BBR) Adresse: Møllemarken 2, Hæstrup, 9800 Hjørring Matr. nr./ejerlav: 5ao Hæstrup by, Hæstrup Opførelsesår: 1972

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

BILAG 3. Restkapacitet. Opstartet/ Forventes opstartet. Nuværende /fremtidig aktivitet. Areal m 2. Volumen m 3. pr. ultimo 2009.

BILAG 3. Restkapacitet. Opstartet/ Forventes opstartet. Nuværende /fremtidig aktivitet. Areal m 2. Volumen m 3. pr. ultimo 2009. 1 BILAG 3 Etape 1 C 2 A 2 B 2 C 3 A 3 B 4 A 4 B 5 A 5 B 5 K 6 A 6 B SD Status i drift / i drift etableret etableret etableret i drift. Skal ombygges Etableres - ej i drift i drift Nuværende /fremtidig

Læs mere

Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018

Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018 Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Prognose 2013-2024... 4 3.2.1 Udvikling

Læs mere

Håndtering af affald i. Dagligdagen

Håndtering af affald i. Dagligdagen Håndtering af affald i AFFALDSHÅNDTERING Dagligdagen Parvis diskuterer I, hvordan I sorterer og bortskaffer i dag. I fremstiller plancher, der efterfølgende diskuteres i plenum. Stikord: Genbrug Deponering

Læs mere

Identifikation og afhjælpning af PCB i bygninger

Identifikation og afhjælpning af PCB i bygninger Identifikation og afhjælpning af PCB i bygninger Helle Vibeke Andersen Statens Byggeforskningsinstitut Aalborg Universitet Hvorfor har man brugt PCB i byggematerialer? blødgører i elastiske og bløde byggematerialer

Læs mere

Nyt problemstof PCB. Lars Gunnarsen, SBi. John Christian Larsen Philipp Mayer Walter Sebastian. Den 17. november hos Teknologisk Institut

Nyt problemstof PCB. Lars Gunnarsen, SBi. John Christian Larsen Philipp Mayer Walter Sebastian. Den 17. november hos Teknologisk Institut Nyt problemstof PCB Lars Gunnarsen, SBi John Christian Larsen Philipp Mayer Walter Sebastian Den 17. november hos Teknologisk Institut Polychloreret biphenyl Indeluft Overfladestøv Jord Formål Projektet

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Sådan håndterer du bygge- og anlægsaffald

Sådan håndterer du bygge- og anlægsaffald Sådan håndterer du bygge- og anlægsaffald O R I E N T E R I N G F R A S O L R Ø D K O M M U N E 4 trin når du håndterer byggeog anlægsaffald 1 2 3 4 Gennemgå bygningen og identificer, hvilke typer affald

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 BYGNINGSFORURENING Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning Den 16. april 2015 Rune Østergaard Haven, Markedschef Mail: RUH@Grontmij.dk, Tlf: 2723

Læs mere

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt

Kommunekemi behandler PCB-holdigt. sikkert. bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi behandler PCB-holdigt sikkert bygningsaffald - sikkert og effektivt Kommunekemi løser PCB-problemer PCB i bygninger udgør et sundheds- og miljømæssigt problem. Det erkender kommuner, centrale

Læs mere

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Håndtering af bygge- og anlægsaffald TEKNIK OG MILJØ Har du styr på sorteringen af byggeog anlægsaffaldet? Bygherrens ansvar Hvad enten du er selvbygger, arkitekt, håndværker, entreprenør, bygherre eller

Læs mere

7. Modtagelse af andet affald end de affaldsarter der fremgår af skema 1 kan ikke ske uden forudgående godkendelse fra Miljøkontrollen.

7. Modtagelse af andet affald end de affaldsarter der fremgår af skema 1 kan ikke ske uden forudgående godkendelse fra Miljøkontrollen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NORRECCO A/S K-Vej 19 2300 København S 02-09-2015 Sagsnr. 2015-0143145 Dokumentnr. 2015-0143145-6 Endelig vilkårsændring for NORRECCO -

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning)

Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) Sikkerhedsdatablad (Leverandørbrugsanvisning) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PRnummer: 2024234 Udarbejdelsesdato: 21082006 Revision: 06062008 / HG Erstatter

Læs mere

Anmeldelse af byggeaffald og kortlægning af farlige stoffer og materialer ved nedrivning eller renovering

Anmeldelse af byggeaffald og kortlægning af farlige stoffer og materialer ved nedrivning eller renovering Anmeldelse af byggeaffald og kortlægning af farlige stoffer og materialer ved nedrivning eller renovering Hvornår skal du anmelde dit byggeaffald Alt bygge- og anlægsaffald skal anmeldes, hvis din renovering

Læs mere

Udredninger og regler i pipeline for nyttiggørelse af byggematerialer. Lene Gravesen, Jord og Affald, Miljøstyrelsen

Udredninger og regler i pipeline for nyttiggørelse af byggematerialer. Lene Gravesen, Jord og Affald, Miljøstyrelsen Udredninger og regler i pipeline for nyttiggørelse af byggematerialer Lene Gravesen, Jord og Affald, Miljøstyrelsen Disposition 1. Baggrund - Farlige stoffer i byggeaffald - Affaldsstrategi 10 (afløses

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik 8. marts 2016 Miljø & Teknik Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014 GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup Albertslund Kommune Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68

Læs mere

PCB Renovering af Solvangskolen. Møde 5.maj 2015

PCB Renovering af Solvangskolen. Møde 5.maj 2015 PCB Renovering af Solvangskolen Møde 5.maj 2015 Programmet Hvem er vi? Hvad er PCB, og hvad har vi fundet på skolen? Hvad skal der ske? Hvem er jeg Navn: Kenny Munck Tlf.: 2075 5937 E-mail: kmu@mentorix.dk

Læs mere

Status på Handlingsplan for håndtering af PCB i bygninger

Status på Handlingsplan for håndtering af PCB i bygninger Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB alm. del Bilag 71 Offentligt Status på Handlingsplan for håndtering af PCB i bygninger Baggrund PCB er en miljøgift, der i perioden 1950-1977 har været anvendt

Læs mere

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2012 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 7. maj 2015

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 7. maj 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 BYGNINGSFORURENING Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning Den 7. maj 2015 Rasmus Krag, Projektleder Mail: RKR@Grontmij.dk, Tlf: 4348 4427 Indledning

Læs mere

Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald

Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald Screening for og kortlægning af PCB og evt. andre farlige stoffer i byggeaffald Natur & Miljø 2013, Nyborg den 29. maj 2013 v. Bo Alslev, NIRAS Program Procedurer og dokumentationsbehov Hvornår er nok,

Læs mere

Bilag 3 Kortlægning af forekomst af PCB, bly og asbest

Bilag 3 Kortlægning af forekomst af PCB, bly og asbest Bilag 3 Kortlægning af forekomst af PCB, bly og asbest i ejendommen Vestergade 22, 8444 Balle Matr. nr. 2q, Balle By, Rosmus Besigtigelse af ejendommen er foretaget torsdag d. 25. august 2016 for Syddjurs

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjeklisten indeholder en række beskrivelser af forhold, som den projekterende og rådgivende efter arbejdsmiljølovgivningen skal tage hensyn til i sit

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af omlæssehal for affald

Tillæg til miljøgodkendelse af omlæssehal for affald TEKNIK OG MILJØ Dato: 22. februar 2010 Sagsnr.: 2009120205E Tillæg til miljøgodkendelse af omlæssehal for affald Fasterholtgårdvej 10, 7400 Herning VirksomhedsMiljø Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96

Læs mere

Blandet bygnings- og nedrivningsaffald bortset fra. affald henhørende under 17 09 01 og 17 09 03

Blandet bygnings- og nedrivningsaffald bortset fra. affald henhørende under 17 09 01 og 17 09 03 Randers Affaldsterminal Romalt Boulevard 64 8960 Randers SØ (sendt digitalt til CVR nr. 29189668) Att.: Søren Kristiansen (sk@randers.dk) og Tom Østergaard (toe@randers.dk) Virksomheder J.nr. MST-1272-01213

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

PCB forekomster i danske bygninger praktiske udfordringer for byggebranchen SBI, PCB netværk, 15. juni 2016 v. Anke Oberender, centerleder, VHGB

PCB forekomster i danske bygninger praktiske udfordringer for byggebranchen SBI, PCB netværk, 15. juni 2016 v. Anke Oberender, centerleder, VHGB PCB forekomster i danske bygninger praktiske udfordringer for byggebranchen SBI, PCB netværk, 15. juni 2016 v. Anke Oberender, centerleder, VHGB PCB forekomster i over 75% af danske bygninger Samlet antal

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Positivliste for enhed 4.2.2. Kystnært beliggende enhed for blandet affald

Positivliste for enhed 4.2.2. Kystnært beliggende enhed for blandet affald Randers Affaldsterminal Randers Kommune Teknisk Forvaltning Laksetorvet 8900 Randers Plan og Virksomhed J.nr. AAR-432-00120 Ref. krrst/linha 8. december 2010 Att.: Jørgen Niemann Randers Affaldsterminal

Læs mere

Det skal følges. Se også punkt 4.2.3.

Det skal følges. Se også punkt 4.2.3. ? Spørgsmål 1. Hvor stramt skal følgende fortolkes mht. praktikanter? AFSNIT 5, KAPITEL 4, GRUNDLÆGGENDE BESTEMMELSER 4.2.4 Opgaver på eller nær ved anlæg under spænding må kun udføres af personer, der

Læs mere

Håndtering af PCBholdige. Vejledning udarbejdet for Miljøstyrelsen af Grontmij-Cowi. 10. Oktober 2014

Håndtering af PCBholdige. Vejledning udarbejdet for Miljøstyrelsen af Grontmij-Cowi. 10. Oktober 2014 Håndtering af PCBholdige termoruder 1 Vejledning udarbejdet for Miljøstyrelsen af Grontmij-Cowi Majbrith Langeland, Teknisk chef Contamination Management 10. Oktober 2014 PCB Anvendelse i byggeriet i Danmark

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer Ansøgning om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg til solcelleanlæg underpulje 1, 3 og 4 (bekendtgørelse nr. 1114 af 18/9/2015, 8, stk. 2, nr. 1, 3 og 4) Ansøgningsrunde forår 2016 Udfyldes med

Læs mere

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015

Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Indstilling til pædagogisk - psykologisk vurdering af et SKOLEBARN Januar 2015 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Rådhusparken 2, 2600 Glostrup Tlf. 43 23 65 50 ppr@glostrup.dk Følgende spørgsmål bedes

Læs mere

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen

Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge. Att. Anton Holm Madsen Svendborg Kommune Rådgivning og Renovering Svendborgvej 135 5762 V Skerninge Att. Anton Holm Madsen Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge jette.raal.stockholm@svendborg.dk

Læs mere

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE.

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejendommens ejer c/o Claus Vett Kloster Kongelundsvej 609B 2791 Dragør 30. september 2013 edoc: 2013-0150815 OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR,

Læs mere

Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer

Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer KLAGESKEMA Til brug for klager over energimærker udarbejdet af certificerede energimærkningsfirmaer Vejledning: Klageskemaet udfyldes, underskrives og indsendes til det certificerede energimærkningsfirma,

Læs mere

SCREENING OG KORTLÆGNING AF MILJØFARLIGE STOFFER I BYGNINGSMATERIALER

SCREENING OG KORTLÆGNING AF MILJØFARLIGE STOFFER I BYGNINGSMATERIALER Nedrivning af Budolfihus, Algade 41, Aalborg. Oktober 2015 SCREENING OG KORTLÆGNING AF MILJØFARLIGE STOFFER I BYGNINGSMATERIALER NIRAS A/S CVR-nr. 37295728 T: +45 9630 6400 D: 96306447 Vestre Havnepromenade

Læs mere