Skønsmandens erklæring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skønsmandens erklæring"

Transkript

1 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 0. Bygningsbeskrivelse terrasse. 1. Fald på belægning mod nordvest. 2. Træbeklædning går mod terræn, og der er sprække i beklædning mod nordøst. 3. Løst puds mod sydøst. 4. Brædder på altan er sunket. 5. Udvendig renselem mod øst. 6. Mangelfuld kalfatringsfuge ved rundbuet vindue, dør m. nord og vindue m. sydøst. 7. Terrassevinduer mod øst tæt på terræn. 8. Sålbænke har åbne kanter. 9. Revnede og mangelfuldt fastholdt tagplader. 10. For lille taghældning. 11. Mos ved tagvinduer. 12. Bjælkeender på skuret. 13. Tagnedløb mod sydvest er utæt. 14. Isolering over bad. 15. Gulvafløb i bryggers og bad. 16. Eltavle og løs kabel over bad. 17. Fugt indvendigt ved tagvinduer. 18. Indvendig revne på sydlig gavl under loftbjælke. RS mener, at de nævnte punkter burde være medtaget i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndiges forklaring: CJ afviser at der er fejl i tilstandsrapporten, som nævnt i brev af xx.xx..2007, bortset fra betonkanten i gulvafløbet i brusenichen. Vejret på besigtigelsestidspunktet: Regn, +5 o C Ad klagepunkt 0: Svalegang / terrasse er monteret på bygning, hvorfor det er forkert at undtage den under bygningsbeskrivelse.

2 2 Ad 1. Fald på belægning mod nordvest: Ad 1. Konklusion: Ad 1. Fejl og forsømmelser: Ad 2. Træbeklædning mod vest går mod terræn og der er sprække ved det nordøstlige hjørne: Ad 2. Konklusion: Ad 2. Fejl og forsømmelser: Ad 2. Overslag over udbedringsudgifter inkl. moms: Belægningen har fald langs med facaden, men der er lille lunke foran trappe. Der er ikke fald ind mod facaden, og der er ikke konstateret nogen fugtskader ud- eller indvendigt, hvorfor der ikke anses at være noget problem. Ingen. Træbeklædningen mod vest går ned mod belægningsfliserne, men hele arealet er overdækket dels af carporten og dels af et stort udhæng, og der ses ingen opfugtning af beklædningen her. Ved et nordøstlige hjørne ved altanen er der opfugtning forneden af 3 brædder. På grund af den store overdækning mod vest og at træbeklædning ikke går direkte ned mod jord /terræn, men imod belægningsstenene, skønnes der ikke at være nogen nedbrydningsrisiko her. Ved det nordøstlige hjørne er der derimod en opfugtning, som på sigt kan nedbryde træet. Forholdene er ikke omtalt i tilstandsrapporten, og det nordøstlige hjørne burde være omtalt her med karakteren K2. Skaden kan løses ved enten at lave en friskæring af terrassebrædderne, så der er ca. 2 cm hul til passage af regnvand og udtørring, eller ved at lave en inddækning med en tæt fuge. Anslåede omkostninger kr ,- inkl. moms, hvis der vælges en inddækningsløsning. Ad 2. Forbedringer: Der er ikke tale om forbedringer i forhold til en intakt konstruktion.

3 3 Ad 3. Løst puds mod sydøst Ad 3. Konklusion: Ad 3. Fejl og forsømmelser: Ad 4. Brædder på altan er sunket: Ad 4. Konklusion: Ad 4. Fejl og forsømmelser: Ad 5. Udvendig renselem mod øst: Ad 5. Konklusion: Ad 5. Fejl og forsømmelser: Der er løs puds foroven på det sydøstlige hjørne. Hjørnet bør pudses op for at hindre yderligere skade på facaden. Ingen, forholdet er omtalt i rapporten under punkt 3.1 med skadeskarakteren K2. Der er et område på altanen mod nord, hvor brædderne bøjer ned ved belastning p.g.a. mangelfuld understøtning. Konstruktionen er ubehagelig at gå på her, selv om der ikke er egentlig nedstyrtningsfare, men forholdet bør omtales i tilstandsrapporten. Ingen, skaden er omtalt i rapporten under pkt. 6.3 med skadeskarakteren K1. Der er monteret en renselem af støbejern, som en skorstenslem, til faldstammen mod øst. Lemmen er ikke fugt- og lufttæt, men som andre skorstenslemme har den dog heller ikke givet nogen skade på facaden. Løsningen er utraditionel, men kan ikke kaldes en skade. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten og kunne måske være givet en skadeskarakter K0, men dette kan ikke kaldes en forsømmelse.

4 4 Ad 6. Mangelfulde kalfatringsfuger: Ad 6. Konklusion: Ad 6. Fejl og forsømmelser: Ad 6. Overslag over udbedringsudgifter inkl. moms: Ad 6. Forbedringer: Ad 7. Terrassevinduer mod syd er tæt på terræn: Ad 7. Konklusion: Ad7. Fejl og forsømmelser: Ad 7. Overslag over udbedringsudgifter inkl. moms: Ad 7. Forbedringer: Der mangler kalfatringsfuger omkring det rundbuede vindue mod øst, forneden ved vindue mod sydøst, og mørtelfuge er ikke tæt forneden ved dør mod nord. Alle steder bør udbedres: Ved vinduerne med bagstopning og elastisk fuge og ved døren bør der skæres ud for elastisk fuge under døren, da fugerne er utætte alle steder. Ingen af forholdene er omtalt i tilstandsrapporten, men burde være det med karakteren K2. Udbedring forventes at koste kr ,- inkl. moms. Der er ikke tale om forbedringer i forhold til tilsvarende intakte konstruktioner. Terrasseparti mod øst er monteret tæt på terræn, idet der ikke er synlig sokkel under trækarmen, men knapt en fuges bredde mellem karm og terrassebelægning og hulrum ind under karmen. Med montering så tæt på terræn under et relativt lille udhæng er der risiko for fugtskader på bundkarmen, hvorfor partiet eller terrænet burde have haft en skadekarakter. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten, men hvis der er tale om vinduespartiet, burde det være givet skadeskarakteren K2. Udbedring kan ske ved at sænke terrassebelægningen 3 cm og ved at udføre en tilbagetrukket elastisk fuge under vinduespartiet. Skønnede omkostninger inkl. moms kr ,-. Der er ikke tale om forbedringer i forhold til en intakt konstruktion.

5 5 Ad 8. Sålbænke har åbne kanter. Ved zinksålbænke er der de fleste steder en åben fuge ved de lodrette lysningskanter. Ad 8. Konklusion: Ad 8. Fejl og forsømmelser: Ad 8. Overslag over Ad 8. Forbedringer: Ad 9. Revnede og mangelfuldt fastholdte tagplader: Ad 9. Konklusion: Ad 9. Fejl og forsømmelser: Ad 9. Overslag over Ad 9. Forbedringer: Den åbne kant giver risiko for opfugtning af facademuren ved de ikke lukkede sålbænkekanter. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten, men burde være det og gives karakteren K3. Udbedring kan ske ved at udføre en elastisk fuge mellem den opbukkede kant på sålbænken og lysningsmuren, hvor der er plads til dette, og hvor afstanden er mindre end 5 mm, bør der lukkes med silikone. Skønnede omkostninger hertil er kr ,- inkl. moms. Der er ikke tale om forbedringer i forhold til en intakt konstruktion. 2 af de gamle tagplader af bølgeeternit var revnede, og 1 af de nye havde afskalninger. Mange af tagpladerne var kun fastgjort med 1 skrue, og i henhold til Dansk Eternits monteringsvejledning skal de fastgøres med minimum 2 skruer. Foran det ene ovenlys var der oplagt 2 kampesten, formentlig fordi den manglende fastgørelse har givet problemer her. De 3 ødelagte tagplader bør udskiftes til nye, og der bør eftermonteres skruer, så der er 2 stk. i samtlige tagplader. I rapporten er der omtalt, at tagpladerne er af forskellig alder, ligger ujævnt og har mosvækst. Men de 3 skadede plader og den manglende fastholdelse er ikke omtalt, hvilket de burde være og givet karakteren K3. Anslåede omkostninger til udskiftning af de 3 skadede tagplader og eftermontering af manglende skruer, kr ,- inkl. moms. Der er ikke tale om forbedring i forhold til en tilsvarende intakt konstruktion.

6 6 Ad 10. For lille taghældning. Ad 10. Konklusion: Ad 10. Fejl og forsømmelser: Ad 10. Overslag over Taghældningen blev målt til 9,9 grader, hvilket er væsentligt mindre end Dansk Eternits minimumsgrænse på 14 grader. Det kunne dog ikke konstateres om forholdet havde givet anledning til fugtindtrængning. Med hensyn til ovenlysvinduerne så kunne typen ikke konstateres, men de minder meget om Velux, som har et minimumskrav på 15 grader. Hvorvidt ovenlysene er utætte, eller der er tale om kondens ved dem, kunne ikke afgøres. Hældningen er altså væsentligt mindre end de af fabrikanterne tilladte, og da tagpladerne ligger ujævnt på den sydlige del, er det et skærpende forhold. På den nordlige del er der iflg. tegningen undertag, men Dansk Eternit oplyser, at uanset dette, bortfalder garantien ved en taghældning under 14 grader, da pladernes bæreevne ikke skønnes tilstrækkelig til den mulige større naturlast, og da ventilationen på undersiden alt andet lige bliver mindre, på grund af mindre skorstenseffekt (mindre luftstrøm ved opvarmning). Ydermere er evt. utætheder kritiske med en lukket tagkonstruktion, hvorfor skaden bør beskrives. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten, og normalt vil man også acceptere en vis tolerance. Men en afvigelse på 30 % burde være registreret og givet karakteren UN eller K3, da der er stor risiko for skader på tagkonstruktionen ved fugtindtrængning. Udbedring kan ske ved at afmontere tagpladerne, montere nye opskalkninger, så der bliver min. 15 grader hældning og derefter montere nye lægter, tagplader og ovenlys samt nye tilsætninger og lodrette afslutninger ved gavle og vestfacade. Alternativt kan der med den anvendte hældning monteres ny belægning med krydsfiner og pap med listetækning samt nye ovenlys. Anslået udgift kr ,- inkl. moms. Ad 10. Forbedringer: Da tagbelægningen og ovenlysene på den nye del er 9 år, og da de er 49 år på den gamle del, skønnes forbedringen i gennemsnit at være 50 % eller kr ,- inkl. moms.

7 7 Ad 11. Mos ved tagvinduer: Ad 11. Konklusion: Ad 11. Fejl og forsømmelser: Ad 11. Overslag over Ad 11. Forbedringer: Ad 12. Bjælkeender på skuret Ad 12. Konklusion: Ad 12. Fejl og forsømmelser: Der er mos/nåle ved tagvinduerne, og flere steder lukker de delvist inddækning / vandrender ved ovenlysene. Forholdet er ikke nævnt i rapporten, og bliver mere kritisk med den lave hældning, da der er risiko for så stor vandopstuvning, at der trænger vand ind ved inddækningen. Som bygningssagkyndig skal man ikke kravle op på taget, men ved de 2 ovenlys mod vest kan problemet ses fra terræn, hvorfor det burde være nævnt, hvis det havde været der ved gennemgangen. Imidlertid kan et sådant problem opstå i løbet af ½ år, hvorfor det ikke kan afgøres om skaden har været der ved gennemgangen. Rensning af inddækning / vandrender skønnes at koste kr. 500,- inkl. moms. Der er ikke tale om en forbedring i forhold til en intakt konstruktion. Bjælkeenderne på skuret er overdækket af tagpladerne, og ydermere er tagrenden monteret for enden af dem. Der skønnes ikke at være nogen risiko for opfugtning af bjælkeenderne. Ingen. Ad 12. Eventuelt:

8 8 Ad 13. Tagnedløb mod sydvest er utæt: Ad 13. Konklusion: Ad 13. Fejl og forsømmelser: Ad 13. Overslag over Ad 13. Forbedringer: Ad 14. Isolering over bad: Ad 14. Konklusion: Ad 14. Fejl og forsømmelser: Ad 14. Overslag over Ad 14. Forbedringer: Tagnedløbet mod sydvest er utæt på det øverste stykke. Da tagnedløbet er utæt, er bygningsdelen nedbrudt, men der skønnes på grund af udhænget og skadens placering ikke at være nogen risiko for andre bygningsdele. Forholdet er ikke nævnt i tilstandsrapporten, men burde være det, da det skønnes at være en ældre skade med den tydelige aftegning på nedløbsrøret. Skadeskarakteren kan her sættes til K2. Udskiftning af nedløbsrøret skønnes at koste kr ,- inkl. moms. Alderen er svær at vurdere, men nedløbet skønnes at være skiftet ved renoveringen i Forbedringsværdien kan således sættes til 20 % eller kr. 200,- inkl. moms. En del af loftisoleringen er monteret op under tagfladen, men flere steder er isoleringen ikke tilstrækkeligt fastholdt, hvorfor måtterne vipper ned og isoleringsevnen forsvinder. Endvidere mangler der en del af isoleringen i etageadskillelsen. Der forekommer områder med mangelfuld isolering over loftrummet over badeværelset. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten, men burde være nævnt med skadeskarakteren K1. Udbedring med opsætning af metaltråde til fastholdelse af isoleringen ved taget og udlægning af isolering overalt på etageadskillelsen skønnes at koste kr. 800,- inkl. moms. Der er ikke tale om forbedring i forhold til en intakt konstruktion. Ad 14. Eventuelt:

9 9 Ad 15. Gulvafløb i bryggers og bad: Ad 15. Konklusion: Ad 15. Fejl og forsømmelser: Ad 15. Overslag over Ad 15. Forbedringer: Ad 16. Eltavle og løs kabel over bad: Ad 16. Konklusion: Ad 16. Fejl og forsømmelser: Ad 16. Overslag over Ad 16. Forbedringer: Afløb i bryggersgulv er udført med forhøjerramme mellem rist og skål, men samlingen skønnes tæt. Ved badeværelse i stueetagen er der også brugt forhøjerramme, men da afløbet ikke er placeret i brusenichen, skønnes der ikke at være nogen risiko for skadelig fugtindtrængning. I badeværelset i underetagen er der en smal synlig kant i gulvafløbet under håndvasken og en fri betonkant i gulvafløbet i brusenichen. Gulvafløbet i brusenichen er udført sådan, at der er risiko for fugtindtrængning i gulvet. De 3 gulvafløb skønnes ikke at udgøre nogen skadesrisiko, mens gulvafløbet med den synlige betonkant giver risiko for fugtindtrængning. Ingen af gulvafløbsskaderne er omtalt i tilstandsrapporten, og om ikke andet så burde gulvafløbet med den frie betonkant være omtalt og givet skadeskarakteren K3. Udbedring kan ske ved at epoxybehandle kanten, hvilket skønsmæssigt koster kr ,- inkl. moms. Der er ikke tale om nogen forbedring i forhold til en tilsvarende intakt konstruktion. Der mangler mindre blændplade på eltavle. I loftrum over bad ligger et løst forsyningskabel. Der er en teoretisk risiko for personskade ved eltavlen, og det løse elkabel i loftrummet er ikke autoriseret udført. Forholdene er ikke omtalt i tilstandsrapporten, men bør være det med en skadeskarakter K2. Udbedring skønnes at koste kr. 600,- inkl. moms Der er ikke tale om forbedring i forhold til en intakt konstruktion.

10 10 Ad 17. Fugt indvendigt ved tagvinduer: Ad 17. Konklusion: Ad 17. Fejl og forsømmelser: Ad 17. Overslag over Ad 18. Indvendig revne ved sydgavl under loftbjælke.: Ad 18. Konklusion: Ad 18. Fejl og forsømmelser: Ad 18. Overslag over Ad 18. Forbedring: Der er løbestreger og fugtaftegninger ved flere af tagvinduerne. Det kunne ikke umiddelbart afgøres, om årsagen er kondens eller der sker fugtindtrængning ved kanterne, men problemet er alvorligt, hvis der er tale om fugtindtrængning, og som tidligere nævnt må Veluxvinduer ikke monteres med mindre hældning end 15 grader, uanset om de er fastmonteret eller kan åbnes. Parterne var enige om, at der ikke var løbestreger og fugtaftegninger på rapporttidspunket. Men som nævnt under pkt. 10 burde forholdet være omtalt under taghældning. Beløbet til udskiftning af ovenlysene til en type, som må monteres med de 9,9 grader taghældning, er indregnet under pkt. 10. Der er en revne / løs puds lodret på den sydlige gavlvæg under bjælken. Der kunne ikke konstateres nogen revne udvendigt. Årsagen er formentlig at bjælkevederlaget er for tæt på kanten, så bjælken ved nedbøjning på grund af tagbelastning har knust kanten og givet en revne nedenunder. Forholdet er ikke omtalt i tilstandsrapporten, men må formodes at have været synligt ved gennemgangen, hvorfor det burde være nævnt i rapporten med karakteren K1. Udbedring kan ske ved at indlægge en lejeplade under bjælken og efterreparere skaden ved injektion, pudsning og maling. Anslået udgift kr ,- inkl. moms. Der er ikke tale om en forbedring i forhold til en intakt konstruktion.

11 11 Supplerende skønserklæring j.nr Oversigt over klagepunkter: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 2: 2. Træbeklædning går mod terræn, og der er sprække i beklædning mod nordøst. 6. Mangelfuld kalfatringsfuge ved rundbuet vindue, dør m. nord og vindue m. sydøst. 7. Terrassevinduer mod øst tæt på terræn. 8. Sålbænke har åbne kanter. 9. Revnede og mangelfuldt fastholdte tagplader. 10. For lille taghældning. 11. Mos ved tagvinduer. 13. Tagnedløb mod sydvest er utæt. 14. Isolering over bad. 15. Gulvafløb i bryggers og bad. 16. Eltavle og løs kabel over bad. 17. Fugt indvendigt ved tagvinduer. 18. Indvendig revne på sydlig gavl under loftbjælke. Svar: Ingen bemærkninger. Ad RS`s og CJ`s bemærkninger til pkt. 6: Det rundbuede vindue er monteret, som ruder / karme er normalt, og der er ikke større indbrudsfare her, end i et hvilket som helst almindeligt vindue. Det er også normalt at anvende træklodser som afstandsstykker mellem karme og lysninger, men der mangler en kalfatringsfuge, og det er ikke af bagatelagtig karakter. Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 7: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 8: Det er ikke normalt, at trækonstruktioner er så tæt på terræn, og de vil alt andet lige få en kortere levetid med så stor opfugtningsrisiko. Ved fritliggende enfamiliehuse, som bebos af ejeren, skal kravet om niveaufri adgang ikke være opfyldt i h. t. BR-S 98. Cj`s fotohenvisning er ikke korrekt, idet der er tale om nederste foto side 6 i stedet. Den af undertegnede oplyste pris skyldes, at der dels skal ske bagstopning ved de brede fuger, og dels at det ved de smalle åbninger bliver nødvendigt at demontere sålbænkene først, og derefter montere dem i silikone.

12 12 Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 9: Ad RS`s og CJ`s bemærkninger til pkt. 10: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 11: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 13: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 14: Svar: Der kan ikke fastslås et præcist tidspunkt for revnedannelserne i de 2 tagplader, men afskalningen på den ene plade må antages at have været til stede ved gennemgangen i forbindelse med udarbejdelsen af tilstandsrapporten. Manglende skruer er ikke nogen bagatelagtig skade, da der er stor risiko for at pladerne blæser af eller bliver beskadiget i stormvejr. Med hensyn til målingen af hældningen så blev den foretaget med vaterpas og tommestok, og det må forventes at være en del af den bygningssagkyndiges udstyr. De nu konstaterede indvendige fugtskader er alvorlige, men kan ikke entydigt henvises til taghældningen. Det er dog naturligvis alvorligt, når en bygningsejer står uden garantiforpligtelser fra såvel tagleverandøren som vinduesleverandøren og eksempelvis må forvente en kortere levetid af tagpladerne. Med hensyn til tilbuddene, så er ingen af dem specificerede, hvorfor de ikke kan kommenteres. Det er dog ikke ubekendt, at reparationspriser i disse år ofte ligger højere end prishåndbøgernes overslagspriser. En af årsagerne kan være, at arbejdet ikke er præcist beskrevet, hvorfor jeg vil foreslå, at man får en rådgiver til dette og til at føre tilsyn, for i alt ca. kr ,- inkl. moms, således at den samlede pris bliver kr ,- inkl. moms. Forbedringsværdien bliver stadigvæk kr ,- inkl. moms. Ingen bemærkninger. Med det omfang skaden har, må det antages, at den har kunnet konstateres ved besigtigelsen, og et utæt nedløbsrør bør i dette tilfælde omtales i tilstandsrapporten. Ingen bemærkninger.

13 13 Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 15 og 16: Ad CJ`s bemærkninger til pkt. 17: Ad RS`s og CJ`s bemærkninger til pkt. 18: Svar: Undertegnede har ingen kompetence til kommentere Ankenævnets normale bagatelgrænse. Ingen bemærkninger. Der er omtalt mindre revner i tilstandsrapporten, som kan henføres til mindre underbundsbevægelser. Her er der tale om en anden type revne, som altså ikke er omtalt. Det fremlagte overslag fra en entreprenør er helt ude af proportioner med den beskrevne skade og udbedringen heraf, og det oprindelige skøn over udbedringsudgiften må fastholdes.

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7218 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Sokkel har kun fået K1 i forhold til K2 i ny rapport. 2. Østgavlens træbeklædning er ikke nævnt og har fået K3 i ny rapport. 3. Læmur er ikke nævnt

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7282 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Flere sålbænke har revner 2. Manglende fodblik ca. 300 mm ved tagnedløb mod nord/vest. Manglende korrekt afslutning af undertag

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 Besigtigelse den: 6. juni 2011 kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8038 Oversigt over klagepunkter: På baggrund af opgørelse af xx.xx.2008, gennemgang og præcisering heraf i forbindelse med syn og skøn, betragtes følgende punkter som klagepunkter. (Forhold der er udbedret

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12078

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12078 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12078 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7180 Oversigt over klagepunkter: 1. Sokkel, defekt mørtelkant 2. Sætningsrevner i sokkel 3. Gulv i trapperum, skævt og revnet 4. Kældervindue, i terrænhøjde 5. Facader og gavle,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. Side 1 af 10 SKØNSERKLÆRING J.nr.10150 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9066 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Lægter i tagkonstruktion (litra A) har fugtskjolder på hele sydsiden og taget er utæt. 2. Fugt i kælderen er mere omfattende

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Frank Scholkman 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Udsigtsbakken 3 4700 Næstved Dato: 26-2-2016 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 370-21239 Matr. nr./ejerlav 5k PPENÆS, VEJLØ EBS sagsnr. 57088 Rådgiver:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 9071. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 9071. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9071 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. Tæring i radiator i værelse Skader i murværk under skydedør Revner i vægge

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9144 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Skævhed i tagkonstruktion. 2. Faskiner fungerer ikke. 3. Fugearbejde og sokkelpuds mangelfuld. 4. Løse fliser i baggang og

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14029

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14029 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14029 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12099

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12099 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12099 Besigtigelse d. 28. september 2012. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12125

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12125 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12125 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget tirsdag d. 6. november i tidsrummet mellem kl. 10:00 og 12:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116 Besigtigelsesdato: Onsdag den 22. oktober 2014 kl. 9.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11047

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11047 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11047 Besigtigelse d. 22. juni 2011. Ejendommen Klager (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 Besigtigelsesdato: 28. juni 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8136 Oversigt over klagepunkter: A. I tilstandsrapporten er fugernes tilstand, punkt 3.1 på gavlene kun beskrevet med karakteren K1. De er i midlertidig i så dårlig tilstand, at

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8206 Oversigt over klagepunkter: 1.Der klages over at ydervægge i tilstandsrapport er beskrevet som stænkpudset og malet murværk, hulmur i dele af bygningen og massiv murværk med

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 13061. Besigtigelsesdato: 06.08.2013. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 13061. Besigtigelsesdato: 06.08.2013. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 06.08.2013 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 13061 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Tilstandsrapport pkt. 1.2 angiver med K3 ældre sætningsrevner i sokkel mod nord, syd og vest, hvilket giver risiko for vandindtrængning. 2. Tilstandsrapport

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab: (I det

Læs mere

Skønsmandens erklæring 8147

Skønsmandens erklæring 8147 Skønsmandens erklæring 8147 Oversigt over klagepunkter: 1. ternitplader 2. ammentrykt isolering 3. ngen gangbro 4. åd i vinduer (2 stk. på 1. Sal og 1 stk. i stuen) 5. åd i kældervindue 6. kævheder i stuegulv

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 2. maj 2013 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 10096

SKØNSERKLÆRING J.nr. 10096 SKØNSERKLÆRING J.nr. 10096 Besigtigelse d. 17. november 2010 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10070 Besigtigelse d. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10112. Besigtigelse dato: 11. januar 2011. Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10112. Besigtigelse dato: 11. januar 2011. Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr. 10112 Besigtigelse dato: 11. januar 2011 Ejendom: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Plantegning og snit Bilag 1 Fotos

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14153

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14153 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14153 Besigtigelsesdato: 11. februar 2015 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i udestuens træværk. 2. Manglende udluftning i udestuens tagkonstruktion. 3. Råd m.v. i vinduer og døre. 4. Utætte tagrender/nedløb. 5. Afskalning på sokkel. 6. Revner

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 110005 Besigtigelse d. 30. maj 2011 Kl. 11:00 Slagelse den 1. juni 2011 Oversigt over klagepunkter: 1. Der er for stor spærafstand, 106 113 cm. 2. Forankring af taget overholder ikke

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 Besigtigelsesdato: Mandag den 6. oktober 2014 kl. 12.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14140

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14140 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14140 Besigtigelse d. 22. januar 2015. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7201 Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtindtrængning i hulmuren mod syd ved regnvejr. 2. Fugt i indervægge ved sydfacade. 3. Drænhuller i bundstykket i fordør er lukket. Der løber vand ind under døren.

Læs mere

Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst. Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990

Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst. Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990 Max Nielsen Opkærsvej 5 8381 Tilst Byggeteknisk rapport, sagsnummer 148990 Der er udarbejdet byggeteknisk rapport på ejendommen Opkærsvej 5, 8381 Tilst. Der er tale om et stuehus til en landbrugsejendom

Læs mere

Der kan iflg. sælger forekomme mindre vandindtrægninig/utætheder. særlige vejrforhold (sne/fygesne) er påkrævet, så risiko for

Der kan iflg. sælger forekomme mindre vandindtrægninig/utætheder. særlige vejrforhold (sne/fygesne) er påkrævet, så risiko for dresse: Gavlbakken 21 Post nr.: 2730 Herlev Reference: HM Skønnede udbedringspriser for reparationer nævnt i tilstandsrapporten: 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten 1.3 Skotrender/ inddækninger Der

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Ulsevej 20 2650 Hvidovre Dato : 2010-08-23 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16783420 Matr. nr./ejerlav 20FF / Hvidovre By, Strandmark NRGi sagsnr.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx SKØNSERKLÆRING J.nr. xx Besigtigelsesdato: 1/2-2016, kl.9,00 Ejendommen: Klager: xx Kxx Beskikket bygningskyndig: xx Ansvarsforsikringsselskab: F.Sxx Tilstede ved skønsmødet: Bilag: K.K.) xx xx Bxx xx

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12160

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12160 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12160 Besigtigelse den: 15. marts 2013 kl. 9.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 12065. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 12065. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) I SKØNSERKLÆRING J.nr. 12065 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indkiagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 15.05. 2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 17087 Besigtigelsesdato: 16. august 2017 kl. 14.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 15127 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083 Besigtigelse d. 17. august 2012. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8037 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vinduespartier i udestue 2. Svamp i gulv i udestue Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet de nævnte

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11123

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11123 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11123 Besigtigelsesdato: 14. december 2011 klokken 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 16022 Besigtigelsesdato: 29. april 2016 kl. 11.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 27.marts 2006. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.)

SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 27.marts 2006. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) SKØNSERKLÆRING: Besigtigelse d. 27.marts 2006 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bjarne Jensen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Helgenæsvej 38 4700 Næstved Dato: 19-1-2016 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 370-14485 Matr. nr./ejerlav 12cl Åderup, Næstved jorder EBS sagsnr. 64192

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT runo Seneka 1 ES - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Munkeskovvej 3-4690 Dato: 30-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 320-1749 Matr. nr./ejerlav Årløse Y, Terslev matr. nr 9d, 9h, 9f ES sagsnr. 60350

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9106/10083 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. TV-stik - udgår 2. Regulering af gulvvarme 3. VVS-installation nyistandsat 4. Tryk på varmt vand - udgår 5. Temperaturregulator

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 8100 / 8146 Oversigt over klagepunkter: 1. Begyndende revnedannelser i eternittagplader og nedslidt tagpapbelægning på Built-up tag. 2. Manglende ventilation i tagrum. 3. Manglende ventilation under

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7172 Oversigt over klagepunkter: 1. Utilstrækkelig tagrumsudluftning. 2. Fugtskjolder udvendig på facademur ved bryggers, bad og soveværelse. 3. Fugtaftegninger på lofter omkring

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8165 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Pkt.1 Fodremmen på bindingsværkhuset er nærmest ikke eksisterende. På mødet uddypedes klagen KK mener efter at have drøftet sagen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13097

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13097 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13097 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 26.11.2013, kl. 14 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10 027 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fugt nederst i skorstenen Fugt i væg i entré Hængsler på indvendige døre Skade i spærhoved Tagbelægning understrøget

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15181 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 Besigtigelsesdato: Mandag den 14.07.2014, kl. 10 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9124 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Overordnet klages over meget stor forskel mellem tilstandsrapport nr. xx af xx.xx.2006 og xx af xx.xx.2009, idet klagen går på førstnævnte

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8016 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Manglende udluftning under krybekælder. 2. Fugtskjolder på indvendige vægge. 3. Borebilleangreb,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096

SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096 SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096 Besigtigelse d. 31. august 2012 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7230 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Oplysninger om manglende adgang til skunke, ikke registeret i 2. Nedbrudt træ i døre og defekte vinduer i 3. Manglende understøttelse

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 9135 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Nedbøjning og fald på gulv i stue samt nedbøjning af gulvet i gangen. 2. Stueloftet buer ved skillevæg mod gangen. 3. Vinduesparti

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14081

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14081 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14081 Besigtigelsesdato: Tirsdag, den 23. september 2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12129

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12129 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12129 Besigtigelsesdato: Den 08.11.2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 11039. Besigtigelsesdato: 06-07-2011. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 06-07-2011 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 11039

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8081 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Forkert/ulovligt udført afløb I badeværelse samt løse fliseri gulvet I bruseniche. Pkt. 2 Massivt opfugtet og afskallet indre skillevæg (bygning

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour ------------ --------------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ---------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten H 09-------0154

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8149 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagkonstruktion Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J. nr. 10018

SKØNSERKLÆRING J. nr. 10018 SKØNSERKLÆRING J. nr. 10018 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den byggesagkyndiges forklaring: 1. Mur under tag i begge gavle er ikke afsluttet, hvorfor dyr og fugle kan

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7297 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Klage vedrørende 4.2 Vinduer er frafaldet. KK oplyser at skaden er anerkendt

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Hvedevænget 7 4690 Haslev Dato: 12-08-2015 Lb nr. H-15-02906-0273 Kommunenr./Ejendomsnr.: 320-1005 Matr. nr./ejerlav 16IQ Haslev By, Haslev Botjek sags

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 30. marts 2015, kl. 14:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 30. marts 2015, kl. 14:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag, den 30. marts 2015, kl. 14:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13140 Besigtigelsesdato: Den 16.01.2014 og 04.02.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12072 Besigtigelsesdato: 21.08.2012 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13091

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13091 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13091 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 16. september 2013 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 11.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034 Oversigt over klagepunkter: 1. Flisegulv i bad i stueetage mangler binding til underlaget, og der er fald mod det tilstødende værelse. 2. Gulvfliser i bad i tagetagen er lagt på oprindeligt gulvvinyl.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13094 Besigtigelsesdato: Den 02. oktober 2013 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119 Besigtigelsesdato: 20.11.2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 7188 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Knækkede og defekte tagplader 2. Bagfald på badeværelsesgulv 3. Manglende gummifuger i badeværelse 4. Krakelerede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Hængende gavlspær Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7165 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt el, 2. Fugning omkring døre og vinduer, 3. Mangler ved fuger mellem klinker i køkken alrum, 4. Dårlig reparation af tagbelægning, 5. Fejlmonterede tagrender,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7217 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt gulvafløb. 2. Bagfald på gulv i badeværelset. 3. Utætte fuger i badeværelset. 4. Skade ved loft i badeværelset. 5. Eftergivende gulve

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091

SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Gulvbelægning i badeværelse på 1. sal mangler vedhæftning. 2. Vægbeklædning med brædder i bruseniche. 3. Synlig beton i gulvafløb

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12084 Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14098 Besigtigelsesdato: Torsdag, den 25. september 2014, kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet :

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet : Skønsmandens erklæring 8043 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Dæk mod krybekælder er ikke udført korrekt. Dampspærre er placeret på undersiden af isolering (den kolde side). Følgeskader i form af lugtgener

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 17079 Besigtigelsesdato: 1. december 2017 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8096 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i tagplader Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9005 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 El-installationer der er ulovlige installationer der umiddelbart kan ses med løse ledninger m.v. Pkt. 2 VVS-installationer

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8141 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vindue mod syd 2. Råd i karmbunde i 2 nordvendte vinduer 3. Råd i udhængslister 5 steder hjørne mellem stue og soveværelse over køkkendøren ved nordvestlige hjørne

Læs mere

Sankt Gertruds Stræde nr. 3 1129 København K. Tilstandsrapport vedr. ejendommens tag

Sankt Gertruds Stræde nr. 3 1129 København K. Tilstandsrapport vedr. ejendommens tag Sankt Gertruds Stræde nr. 3 1129 København K. Tilstandsrapport vedr. ejendommens tag 9. september 2013 Tlf. 33 15 27 14 Fax 33 15 27 41 mail ark@oskarsson.dk Side: 2/9 1. Baggrund Ejerforeningen Sankt

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7283 Oversigt over klagepunkter: 1. Tilstedeværelse af rotter i ejendommen Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten,

Læs mere