Formand og ældre- og sundhed, arrangementer. Kasserer og telefonstjerne, demensaflaster

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formand og ældre- og sundhed, arrangementer. Kasserer og telefonstjerne, demensaflaster"

Transkript

1 Middelfart Lokalafdeling Bestyrelsens beretning for 2015 Følgende konstituering til bestyrelsen har været gældende: Hanne Lauritsen Thorkild Damm Bente Jørgensen Esther Henriksen Tove Rousing Gudrun Bennike Tybjerg Lars Kamp Hansen Formand og ældre- og sundhed, arrangementer Næstformand og sekretær Kasserer og telefonstjerne, demensaflaster Social-humanitær kontaktperson, arrangementer, gå-medvenner og En hjælpende Hånd Stavgang og cykelhold, gå-med-venner og En hjælpende Hånd Besøgsvennetjenesten, arrangementer Presseansvarlig, PC-hjælpere, PR-netværk, lokalredaktør til Det Sker Suppleanter til bestyrelsen: Jette Kristensen Gert Madsen Gå-med og arrangementer Arrangementer og seniorvejleder Andre funktioner: Lone Ebbesen PC-hjælpere, webmaster, foldere, programmer, hjemmesiden og Facebook Lone Ebbesen var i begyndelsen med til bestyrelsesmøderne, men valgte at stoppe, og Lars viderebringer nye informationer til og fra Lone til bestyrelsesmøderne. Ældre Sagen på landsplan I løbet af året er der på landsplan nu over medlemmer, og mere end hver anden dansker over 65 år og hver tredje over 50 år er medlem af Ældre Sagen. Også strømmen af frivillige er vokset støt og nåede i årets løb over Sammen med mere end 35 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er vi gået sammen for at skabe folkebevægelsen mod ensomhed. Den fælles vision er at halvere antallet af ensomme danskere inden Der har været flere aktiviteter for personer med demens, og der tilbydes demenscafeer og aflastning for demente og deres pårørende. Der blev sat gang i at udbrede aktiviteter, hvor man mødes på tværs af generationerne.

2 2 Rundt om i landet har vi kurser og hjælp til IT og teknologi der er 2300, som er frivillige på området. Det er især kurser i sociale medier, sikker e-handel, billedbehandling og i at bruge smartphones og tablets, der er efterspurgt. Vågetjenesten har i år rundet 466 frivillige fordelt på 57 lokalafdelinger. Ældre Sagen var meget aktiv i forbindelse med budgetforhandlingerne og fik genåbnet finansloven. Der var et flertal, som ønskede at skære i boligydelsen til lejere også pensionister, det ville især ramme beboere i kommunalt anviste ældre og plejeboliger, hvor huslejen i forvejen er relativ høj. Det lykkedes at få udskudt forslaget til fornyet forhandling til foråret Finansloven indeholdt en række forbedringer for ældre- og sundhedsområdet, fokus på demens, ældre medicinske patienter og overbelægning og ikke mindst en milliard til en værdig ældrepleje. I løbet af 2015 har Ældre Sagen haft ekstra fokus på mad, måltider og ernæring. Dette arbejde fortsætter i 2016, hvor der i uge 17 bliver en række tiltag under sloganet Danmark spiser sammen. Lokalt har der været afholdt bestyrelsesmøder 1 gang om måneden undtagen juli og december. Ved årsmødet 11/ var vi medlemmer, pr. d.d. 5/2 er der medlemmer. Der er en tilgang på 667 medlemmer, når medlemmer som er slettet, er fraregnet og det må siges at være rigtigt flot. Næstformanden og Lars var således ude og overrække et par flasker til medlem nr Der er 5/2 registreret 94 frivillige, som gør et stort og flot arbejde, men vi kunne godt bruge nogle flere. Vi har afholdt forskellige arrangementer, som dels annonceres i tillægget Det sker til bladet, som udkommer 6 gange om året, og i programmerne, som laves halvårligt og ligger rundt omkring på biblioteker, lægehuse m.m. Vi har samarbejdet med Nordfyn og Fredericias afdelinger for at få de bedste tilbud til så stor en kreds som muligt, det har vist sig at være en god ide. Det er jo sådan at man kan deltage i Ældre Sagens arrangementer i hvilken som helst kommune - ikke nødvendigvis der, hvor man bor. Vi har ligeledes holdt møde med Ældre Rådet for at hjælpe hinanden med at give vore ældre den bedst mulige opmærksomhed.

3 Af arrangementer kan nævnes: 3 Der er bl.a. fast advokatbistand den første tirsdag i måneden, hvor der også var annonceret et foredrag med advokat Jeppe Vang om arv, testamente og værgemål, som desværre måtte aflyses på grund af for få tilmeldte. Det samme måtte et tilbud om modeshow og et foredrag om Uganda. På en tur til Horsens Industrimuseum var der 28 og på en tur til Ærø 56 tilmeldte. Et kursus om at tage vare på sig selv var der 17 og en tur til Krusmølle 56, og til et foredrag om hukommelses- og kommunikationshjælpemidler var der 84 tilmeldte. Vi har startet et bridgehold torsdag formiddag, som også fortsætter i maj og juni. Vi har desuden startet to engelskhold, hvor det var lidt svært at finde frivillige undervisere, men det lykkedes, og nu sidder der 40 pensionister, som får deres engelsk genopfrisket. Der er desværre flere, der måtte gå forgæves. I september var der en svampetur omkring området ved Søbadet, som var meget velbesøgt. Holdet i Lancier blev ledet af Bente Svejgaard og tre spillemænd, som prøvede at lære os den svære dans. Cykelholdet og stavgangsholdet kører med henholdsvis 6 og 12 personer. Social-humanitær gruppe v/esther Henriksen I Ældre Sagens sociale aktiviteter er vi 92 personer, der yder tryghed og social kontakt i hverdagen, der hviler på ligeværdighed, selvbestemmelse og hjælp til selvhjælp. Vi har 32 besøgsvenner, der har besøgt ældre en gang om ugen i deres eget hjem, på ældrecentre og med hunde i nogle timer til en god snak og lidt hyggeligt samvær. 2 demensaflastere har været i funktion enkelte gange. Seniorvejledere og bisiddere har ydet 9 ældre hjælp. Telefonstjernens 18 opringere har på skift ringet hver morgen året rundt til 27 modtagere for at tale med dem om alt er vel. 8 personer har bagvagt. Gå-med frivillige har givet en ledsager til 93 ældre til læge, kommune, sygehuse m.m. En hjælpende hånd er ydet til 34 personer med at løse små praktiske opgaver for dem. Som tak kørte vi en tur til Gyldensteen for at se det inddæmmede område med efterfølgende spisning og besøg i Vagns Have i Hindevad. Her deltog 40 frivillige. I december holdt vi julefest med underholdning for 76 personer, hvor vi også kunne uddele 10-års nåle til tre personer.

4 PR-funktionen v/lars Kamp Hansen Ældre Sagens PR-funktion omfatter også arbejdet som lokal redaktør af Det Sker, herunder vedligeholdelse af siden med arrangementer på vores hjemmeside. Desuden skal arrangementer mv. annonceres i rette tid og på rette sted. 4 Året har mest været præget af at gennemføre de løbende forretninger i forbindelse med dette. I forbindelse med årsmødet 2014 er der indsendt pressemeddelelse til lokale distriktsblade, ledsaget af illustrationer. Der er fotograferet i forbindelse med flere af vore lokale arrangementer og udflugter, og disse fotos er lagt på lokalforeningens facebookside og hjemmeside. Der er i det forløbne år indsendt Pressemeddelelse i forbindelse med kampagnen mod ensomhed Læserbrev i forbindelse med påtænkt reduktion af personalet om natten på ældrecentrene Pressemeddelelse i anledning af lokalforeningens medlem nr Læserbrev med opfordring til at bevare skadeklinik og røntgenfunktion på Middelfart Sygehus. Ældre Sagen har gennemført en fornyelse af de lokale hjemmesiders omtale af arrangementer m.v., idet der bl.a. er indført mulighed for tilmelding og betaling direkte på hjemmesiden, og vi har deltaget i arbejdet med dette. It og PC-hjælp v/lone Ebbesen Ældre Sagen støtter op om ældres brug af it, og derfor tilbyder vi it-hjælp både i hjemmet og i en it-cafe. Vi har i 2015 hjulpet med over 50 opgaver. Vi har pt. 8 it-hjælpere, som kan hjælpe med næsten alle problemer, der drejer sig om PC, tablets og smartphones. Derudover har vi i foråret afholdt it-cafe seks gange, dog ikke med så mange besøgende, men til gengæld var de seks gange, vi holdt åbent i efteråret, godt besøgt. Vi fortsætter med cafeen i dette forår og starter igen d. 5. april kl. 15 i Bakkehuset på Assensvej. Vi anbefaler tidsbestilling, da vi har oplevet kø et par gange. Den app Ældre Sagen har udviklet til tablets og smartphones, er blevet ændret. Det kan så diskuteres, om det er til det bedre, da man skal klikke flere gange for at komme frem til fx arrangementer, men det er nok en vanesag. I denne app kan man også slå op i Værd at vide, som jo hele tiden er opdateret, i modsætning til den trykte bog. Her kan findes svar på mange af de spørgsmål, som man ofte stiller kommunen mht. regler og satser mm. Den gamle profil på Facebook blev nedlagt, da den var blevet for uoverskuelig, og der blev oprettet en ny, der meget hurtigt blev set af mange. Det var tydeligt, fordi vi i løbet af de første uger fik rigtig mange venner igen, hvoraf en del også var der på den gamle profil.

5 5 Desværre er denne også blevet lukket, denne gang af Facebook, da det nu kun er lovligt at lave enten private eller forretningsmæssige profiler. Vi vil til gengæld gerne minde om vores hjemmeside, hvor oplysninger, der vedrører lokalafdelingen kan findes. En statistik siger, at hjemmesiden i 2015 har været besøgt ca gange, det er vist tilfredsstillende. I en del år har Ældre Sagen haft en landsdækkende Senior PC Support, som efterhånden blev udbygget, og den har i en periode haft meget travlt. Der blev iværksat en undersøgelse og nedsat en arbejdsgruppe, der skulle vurdere behovet, og det viste sig, at opgaverne fortrinsvist blev løst ude i lokalområderne i det forløbne år. Derfor valgte man at lukke denne tjeneste pr. 3. februar 2016 og så opfordrer vi til at ringe til vores egen PC-hjælp, hvis I har problemer med it-grejet, det være sig PC, tablet, herunder ipad, eller smartphone. Vi følger hele tiden udviklingen inden for dette område på kurser og temadage, arrangeret både af distriktet og på landsplan. Skulle nogen have lyst til at hjælpe med i it-arbejdet, hører vi gerne fra jer. Fremtiden v/formanden Det nye program for første halvdel af 2016 ligger på bordene. Vi er i færd med at etablere en funktion på vores hjemmeside, hvor man kan tilmelde sig og betale elektronisk til arrangementer. Det vil dog stadig være muligt også at tilmelde sig pr. telefon eller mail. Vores motionshold fortsætter, ligesom besøgstjenesten, telefontjenesten, gå-med tjenesten, hjælpende hånd, PC-hjælp og seniorvejledning. Vi er mange, men ikke nok og kan altid bruge flere. Vi vil desuden fokusere på værdighed, hvordan pengene bruges, her i kommunen til gavn for de ældre. Sammen med andre foreninger vil vi samarbejde om kost og spisevaner ved at være med til at arrangere Danmark spiser sammen i uge 17. Vi har fået henvendelse om at etablere en vågetjeneste, det arbejder vi på. Ligesom vi vil prøve at se om der er interesse for at oprette Skole-og børnehavevenner. Vi er modtagelige for nye ideer, arrangementer eller andet, som kan hjælpe ældre med at komme ud af isolation, ensomhed, få adspredelse, oplevelser og skabe sociale kontakter. Man kan blot ringe eller sende en mail. Hanne Lauritsen

Middelfart også for dig under 60 år!

Middelfart også for dig under 60 år! Side 12 Kontaktpersoner Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få en besøgsven, en aflaster, en hjælpende hånd, et tryghedsopkald, en bisidder, en vejleder eller It-vejledning. Alle der har

Læs mere

Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4

Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4 Middelfart lokalbestyrelses beretning for 2018 jf. vedtægt 9.8 stk. 2 & 4 Ældre Sagen på Landsplan 2018 kort fortalt: Ældre Sagen rundede i 2018 igen to stærke tal, fordi vi har 831.000 medlemmer og 21.000

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Formandens beretning 2013

Formandens beretning 2013 Formandens beretning 2013 Hvad får jeg for det?? Et spørgsmål der tit og ofte rammer bestyrelsen i den ene eller anden form og tak fordi I igen og igen minder os om hvor vigtigt det er at vi får formidlet

Læs mere

Formand, ældre og sundhed, arrangementer. Kasserer, telefonstjerne, demensaflaster, vågetjenesten

Formand, ældre og sundhed, arrangementer. Kasserer, telefonstjerne, demensaflaster, vågetjenesten Middelfart Lokalafdeling Bestyrelsens beretning 2016 Følgende konstitueringer til bestyrelsen har været gældende: Hanne Lauritsen Thorkild Damm Bente Jørgensen Esther Henriksen Gudrun Bennike Tybjerg Bent

Læs mere

Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016

Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016 1 Lokalbestyrelsens Beretning ved Årsmødet 10. marts 2016 Fra Landsforeningen: I hele landet er der nu 750.000 medlemmer. Hver 2. dansker over 65 år og hver 3.over 50 er medlem af Ældre Sagen. Også på

Læs mere

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje

ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje ÆLDREPOLITIK en værdig ældrepleje Forord til ældrepolitikken en værdig ældrepleje Vision: Et god og aktivt liv Ældrepolitikken blev vedtaget 1. gang i september 2013, og blev til i et godt samarbejde med

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune

Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Værdigt ældreliv i Ringsted Kommune Ældre- og værdighedspolitikken retter sig både mod borgere over 65 år og borgere med pleje og behandlingsbehov. Eksempelvis alvorligt syge i alle aldre, der har behov

Læs mere

Velkommen i Valsen på Solgården Et brugerstyret center for efterlønsmodtagere og pensionister

Velkommen i Valsen på Solgården Et brugerstyret center for efterlønsmodtagere og pensionister Velkommen i Valsen på Solgården Et brugerstyret center for efterlønsmodtagere og pensionister Solgårdsvej 14 Hundborg, 7700 Thisted tlf. 9917 3970 www.thisted.dk/solgaarden mail: solgaarden@thisted.dk

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser

Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser Det siger medlemmerne af FOA om udviklingen på deres arbejdspladser FOA Kampagne og Analyse 14.05.13 FOA har i perioden 22.03. 2013 08.04. 2013 gennemført en undersøgelse om udviklingen på FOA-faggruppernes

Læs mere

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er.

Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Værdighedspolitikken 2016 Forord- Værdighed Der findes et sted, hvor værdighed betyder, at vi bliver set og mødt, som dem vi er. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er vigtigt, når vi taler

Læs mere

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare.

Værestedet. For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Værestedet For personer i Ikast-Brande Kommune, som er fyldt 18 år og er psykisk sårbare. Hvad er Værestedet Laicos? Værestedet er et tilbud/fristed for alle over 18 år, som er psykisk sårbare. Vi holder

Læs mere

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016

Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Hou Lokalhistoriske Arkiv fylder 5 år, den 8.september 2016 Netop nu, hvor sæsonen skydes i gang for den kommende vinter, kan vi gøre status over de første 5 år. Vi har nået meget på de 5 år, først og

Læs mere

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016

Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen. D. 21. juni 2016 Møde for kommende forældre på Gerbrandskolen D. 21. juni 2016 Snak før mødestart Sig goddag til din sidemand og spørg ham/hende om, hvordan hun mener, at hun som forældre bedst hjælpe sit barn til en god

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015 1 BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT Velkommen til vores Årsmøde i år. DEN 16. MARTS 2015 Det er dejligt at se, så mange der kommer år for år, det giver energi til bestyrelsen til at fortsætte med opgaverne.

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Livsstilscafe Brevforslag

Livsstilscafe Brevforslag LIVSSTILSCAFE BREVFORSLAG Deltager Henviser Egen læge Livsstilscafe Brevforslag Deltagerbrev 1 Afklarende samtale Invitation til samtale Afklarende samtale i Deltagerbrev 2 Kursusstart Kursusindkaldelse

Læs mere

Frivilligt arbejde på plejehjem

Frivilligt arbejde på plejehjem 12. november 2013 Frivilligt arbejde på plejehjem Frivilligt arbejde er udbredt på landets plejehjem, og der bliver mere og mere af det. Det er nogle af konklusionerne i FOAs undersøgelse af frivillighed

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016

Værdighedspolitik. Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Værdighedspolitik Bilag til Velfærdspolitikken på Voksen og ældreområdet - 2016 Revideret den 23.2.2016 Dokument nr. 480-2016-140850 Sags nr. 480-2015-107141 Indhold Baggrund... 2 Indledning... 3 Tema...

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2016

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2016 Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2016 For frivillige fra aflastnings- og vågetjenester samt fra besøgstjenester, som også har aflastningsopgaver målrettet demente, alvorligt syge og døende onsdag

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016

Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged. Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 27.00.00-P22-2-15 Dato: 26.5.2016 Horsens Kommunes værdighedspolitik 1 HORSENS KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK VELFÆRD

Læs mere

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow

Ågården Plejecenter. Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013. Tilsynsrapport udarbejdet af. Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2013 Ågården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynets Konklusion... 3 1. Hvad skal kommunale

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Forandringsteori for selvhjælpsgrupper

Forandringsteori for selvhjælpsgrupper Dokumentation af workshop den 9. maj 2007 om: Forandringsteori for selvhjælpsgrupper Formålet med dagens workshop var, at udvikle en forandringsteori for FriSe s selvhjælpsgrupper. I det følgende beskrives

Læs mere

formand, webmaster, it-og teknologi, PC-hjælp, kultur og arrangementer lokalredaktør for det sker, PR-netværksfrivillig, referent

formand, webmaster, it-og teknologi, PC-hjælp, kultur og arrangementer lokalredaktør for det sker, PR-netværksfrivillig, referent Middelfart Lokalafdeling Beretning vedr. 2014 Følgende konstituering har været gældende: Lone Ebbesen Thorkild Damm Bente Jørgensen Esther Henriksen Tove Rousing Grete Lindegaard Lars Kamp Hansen formand,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Warszawa Universitet Land: Polen Periode: Fra: 17.02 2014 Til: 30.06 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010

Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010 1 Referat af ordinær Generalforsamling i Landsgrav Friskoles Venner d. 30/9 2010 Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Bestyrelsens beretning ved formanden Bente Arnika Skydsgaard 4) Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1

Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET. Side 1 Nyhedsbrev Nr. 1 - Marts 2016 UNGECENTER SKURET Side 1 Siden sidst... På baggrund af en fondsdonation fra Det Obelsk Familiefond har Aalborg Kommune oprettet to nye stillinger i Ungecenter Skuret i Nørresundby.

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen

Nyhedsbrev nr. 3/2014. Hjerne. foreningen Nyhedsbrev nr. 3/2014 Hjerne foreningen Siden sidst Sidder hjemme i stuen træt og tilfreds efter at have været på weekend på Orø sammen med 27 andre i weekenden. Vi var medlemmer fra Frederikssund, Egedal,

Læs mere

Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. En hjælpende Hånd Side 3

Sociale tjenester. Middelfart også for dig under 60 år! Kontaktpersoner. Besøgsven, Demensaflaster Side 2. En hjælpende Hånd Side 3 Side 12 Kontaktpersoner Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at få en besøgsven, en aflaster, en hjælpende hånd, et tryghedsopkald, en bisidder, en vejleder eller It-vejledning. Alle der har

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok.

Job i Avis. Fotograf. Mit kamera er digitalt, og på den lille skærm kan jeg se billederne. Nu tror jeg faktisk, at jeg har taget nok. Fotograf Hej, jeg hedder Erling, og jeg er fotograf. Jeg har et fotostudie, hvor jeg fotograferer mennesker og ting til reklamer. I dag skal jeg fotografere noget tøj til et modeblad. Noget af det sværeste

Læs mere

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL

DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL DANMARKS BEDSTE LÆRINGS- HOSPITAL EKSPERIMENT: "Tværfagligt refleksionsrum uden vejleder" - en håndbog Hospitalsenheden Vest i samarbejde med MidtLab 2009 Opdateret juli 2010 UG/JH 1 HÅNDBOG for "Tværfagligt

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune

RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune RULLENDE AFLASTNING Velkommen til rullende aflastningsophold i Hjørring Kommune Formålet med et aflastningsophold er at

Læs mere

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere)

Brugervejledning. til. Landsforeningen Danske Folkedanseres. Medlemssystem (For dansere) Brugervejledning til Landsforeningen Danske Folkedanseres Medlemssystem (For dansere) 1 Indhold Første gang systemet skal have at vide, hvem du er.... 3 Log Ud - VIGTIGT!... 4 Log ind når du har oprettet

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Prismodtageren vil blive udpeget af Indstillingsudvalget og overrakt d. 27. september 2013 i forbindelse med Frivillig Fredag.

Prismodtageren vil blive udpeget af Indstillingsudvalget og overrakt d. 27. september 2013 i forbindelse med Frivillig Fredag. Sommer/juni 2013 INDSPIL nr. 27 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENTEN/Susanne Bach Rasmussen: susanne.rasmussen4@kalundborg.dk - tlf. 51 43 36 11 Se vedhæftet fil om demens og aktivt fritidsliv. http://www.kalundborg.dk/default.

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016

VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 VÆRDIGHEDSPOLITIK dialogmøde med Ældreråd og Handicapråd d. 14.3.2016 Citater fra inspirationsmøde Værdier Målsætninger Indsatser Økonomisk prioritering Ligeværdig dialog med ægte interesse Individuelt

Læs mere

Til stede: Hanne Knudsen Fraværende: Birgitte Sørensen Lene Holst Lone Skou Jens Lundberg Heidi Quist Nielsen Per Quist Nielsen Gunna Steffensen

Til stede: Hanne Knudsen Fraværende: Birgitte Sørensen Lene Holst Lone Skou Jens Lundberg Heidi Quist Nielsen Per Quist Nielsen Gunna Steffensen Bestyrelsesmøde hos Hanne Knudsen d. 6. juni 200 kl. 8:00. Til stede: Hanne Knudsen Fraværende: Birgitte Sørensen Lene Holst Lone Skou Jens Lundberg Heidi Quist Nielsen Per Quist Nielsen Gunna Steffensen

Læs mere

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015

Gørlev Antenneforening Beretning for året 2015 Beretning for året 2015 Hermed beretningen for året 2015. Året har ikke budt på de store problemer, dog har vores servicepartner JAC i Ubby valgt at opsige servicekontrakten med os pr 1. April i år. Grunden

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole

Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Gjerlev-Enslev Skole Skabelon for opfølgning på aftale 2010-12 1. Hvilke udviklingsmål har I arbejdet med i 2010-12? På Gjerlev-Enslev skole og i Børnehuset

Læs mere

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 April 2016 1. Baggrund Virksomheden Sumondo ønskede at få testet monitoreringsløsningen

Læs mere

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik.

Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. Spørgeskema vedrørende Herning kommunes værdighedspolitik. I 2016 er der udarbejdet en værdighedspolitik indenfor ældreområdet I Herning Kommune. Vi er som Danske Diakonhjem og dermed samarbejdspartner

Læs mere

Bilag 5. Newell s projektøkologi. Opgaveafhængighed: Firstline 1: Firstline 2: Mellemleder 1:

Bilag 5. Newell s projektøkologi. Opgaveafhængighed: Firstline 1: Firstline 2: Mellemleder 1: Bilag 5 Newell s projektøkologi Opgaveafhængighed: Jeg tror det bunder lidt i, at de ikke prioriterer det højt, de prioriterer ikke, at de synes det er vigtigt og jeg tror også, at det skyldes at de ser

Læs mere

Vores Stemme april 2010

Vores Stemme april 2010 Vores Stemme april 2010 Kære ven Jeg hørte engang en socialdemokrat kalde første maj for Socialdemokraternes juleaften. Juleaften fordi man tilbringer dagen i god stemning med familie og gode venner i

Læs mere

Bilag F - Caroline 00.00

Bilag F - Caroline 00.00 Bilag F - Caroline 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig, det var hvis du kunne fortælle mig om en helt almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Caroline: Ja. Jamen det er jo fyldt med

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Ældre Sagen Hørsholm Årsberetning 2015

Ældre Sagen Hørsholm Årsberetning 2015 Ældre Sagen Hørsholm Årsberetning 2015 2015 i glimt 2015 var et år præget af vækst, udvikling og gode resultater på mange områder. I 2015 fik vi først og fremmest mange nye medlemmer. På landsplan nåede

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 Uge 29: Nørd Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Nørd side 1 HIPPY HippHopp uge_29_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade Træningen Træningstilbuddet foregår primært i et privat fitnesscenter, men kan også foregå ude enten i form af ture i skoven eller lignende. Det

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 Røde Kors Odense Referat af bestyrelsesmøde torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 1) Tilstede: Gerda Madsen, Bente Danholt, Claus Fuglsang Nielsen, Tommy Petersen, Dorte Schmidt samt Ole Eskegaard

Læs mere

SFO Grønnemose. Velkomstfolder

SFO Grønnemose. Velkomstfolder SFO Grønnemose Velkomstfolder SFO GRØNNEMOSE GRØNNEMOSE SKOLE SKOLESVINGET 8 2860 SØBORG TLF:NR.: Henning: 39573243 Kontor: 39573244 0/1. kl. afdeling 39573245 2/3. kl. afdeling 39573226 Personale og ledelse.

Læs mere

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011

Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Beretning for Vindrosen De Frivilliges Hus 2011 Indledning Vindrosen De Frivilliges Hus har til formål at udvikle, inspirere og synliggøre det frivillige sociale arbejde i Esbjerg Kommune. Dette gøres

Læs mere

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær

Årsberetning 2013. Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Årsberetning 2013 Redaktionsgruppen Anna Lütken Annie Karen Petersen Kirsten Pedersen, kasserer Kirsten Pedersen, sekretær Opsætning og tryk Selvhjælp Fredericia-Middelfart Årsberetning 2013 Selvhjælp

Læs mere

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil

Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Lederadfærdsanalyse II egen opfattelse af ledelsesstil Instruktion Formålet med Lederadfærdsanalyse II Egen er at give dig oplysninger om, hvordan du opfatter din ledelsesstil. I det følgende vil du blive

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Frivilligpolitik. Søndergien Kulturhuset& Hvad betyder det at være frivillig?

Frivilligpolitik. Søndergien Kulturhuset& Hvad betyder det at være frivillig? Søndergien Kulturhuset& Frivilligpolitik Hvad betyder det at være frivillig? Det er ulønnet arbejde. Du laver noget for en gruppe eller flere, dvs. gør noget for alle og ikke kun for din egen interesses

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere