Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lempet praksis for beskatning af dødsboer"

Transkript

1 - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt for dødsboer efter gifte personer. Skatterådet har på baggrund af denne afgørelse nu ændret praksis, således at den ændrede - og gunstigere - praksis om skattefritagelse for dødsboer også omfatter skifte af uskiftede boer. Reglerne giver anledning til skattemæssige overvejelser i forbindelse med skifte, ligesom der kan være grundlag for at overveje et skifte af et uskiftet bo med deraf følgende realisation af skattefri avancer. Skatten ophører ikke ved dødsfaldet men fortsætter i princippet helt frem til det tidspunkt, hvor arven overgår til arvingerne. Herefter beskattes indtægter af arven hos den enkelte arving. Havde afdøde f.eks. et kontantindestående i en bank, skal afdøde personbeskattes af renterne heraf frem til dødsfaldet. Herefter beskattes renterne som udgangspunkt i dødsboet. Og når kontantindeståendet til sidst overgår til en arving, beskattes renterne fremadrettet hos arvingen. Beskatning af dødsboer drejer sig - meget forenklet - om, hvordan et dødsbos indtægter skal beskattes fra dødsfaldet og frem til boets afslutning. Skatten af dødsboets indtægter må ikke forveksles med boafgift (arveafgift):

2 - 2 Dødsbobeskatning er en beskatning af boets indtægter i boperioden, f.eks. renter, aktieudbytter, salgsavancer etc. Skatten beregnes som udgangspunkt som 50 pct. af boets indtægter, men således at boet har et fradrag i den beregnede skat på kr. (2013) pr. måned i boperioden, dog højst i 12 måneder. Boafgift og eventuelt tillægsboafgift (arveafgifter) er derimod en afgift på den formue, som i sidste ende overgår til arvingerne. Afgiften beregnes som en procentsats på 15/40 pct. af boets nettoformue, dvs. den formue, der er tilbage, når boet er gjort op og alle regninger er betalt, herunder restskatter fra forudgående år og dødsboskat. Mere om dødsboskat Ethvert dødsbo, der behandles i Danmark, er som udgangspunkt skattepligtig af boets indtægter. Men for at undgå, at mindre dødsboer skal bruge ressourcer på at udarbejde selvangivelse om småindtægter, der ikke aflejrer sig i noget væsentligt skattetilsvar, er mindre dødsboer helt fritaget for at svare skat. Skattevæsenet undgår ligeledes at skulle anvende ressourcer på at gennemgå selvangivelser om beløb og i sidste ende et skatteprovenue, der ikke står i et rimeligt forhold til skattevæsenets ligningsindsats. Om et dødsbo er skattefritaget eller skal svare skat, beror efter loven på størrelsen af boets formue. Dette til forskel fra beskatningen af personer i levende live, hvor beskatningen afhænger af indkomstens størrelse. Et dødsbo er skattefritaget, hvis (1) boets aktiver og (2) boets nettoformue på tidspunktet for boets afslutning hver især ikke overstiger et grundbeløb på kr. (2013). For 2014 er det tilsvarende beløb kr. Ved opgørelsen af boets aktiver skal ikke medregnes værdien af ejerboliger og sommerhuse, der kan sælges skattefrit efter parcelhusreglen eller sommerhusreglen. Værdien af sådanne ejerboliger og sommerhuse skal derimod medregnes ved opgørelsen af boets nettoformue. Reglerne er omtalt nærmere den 23. februar 2013 i disse spalter.

3 - 3 Endvidere gælder, at der såvel ved opgørelsen af boets aktiver som ved opgørelsen af boets nettoformue skal bortses fra visse mellemværender mellem dødsboet og skattevæsenet. Fastsættelse af en skattepligtsgrænse for både aktiver og nettoformue skal sikre, at ikke blot dødsboer med en pæn nettoformue, men også boer med betydelige aktiver, der har en mere beskeden nettoformue som følge af en stor gæld, bliver underlagt et manuelt eftersyn af SKAT. Reglen om skattefritagelse for mindre dødsboer gælder, selv om der i boet realiseres endog meget store skattepligtige indtægter, f.eks. store skattepligtige aktiegevinster. I nogle tilfælde kan det derfor have væsentlig betydning for arvingerne, om boet er skattefritaget eller ej. Enlige og ægtefæller Hvis afdøde var enlig ved dødsfaldet, vil det normalt ikke være noget problem at få konstateret ved boets slutning, om boets aktiver og nettoformue overstiger beløbsgrænsen på kr. For ægtefæller med formuefællesskab (fælleseje) har sagen stillet sig lidt anderledes. Landsskatteretten traf i efteråret 2012 en principiel afgørelse, der helt enkelt drejede sig om, hvordan man opgør, om dødsboets formue er større eller mindre end grænsen på de kr., når afdøde var gift ved dødsfaldet. Landsskatterettens afgørelse drejede sig om denne opgørelse i et dødsbo, hvor afdøde efterlod sig en længstlevende ægtefælle, hvor ægtefællerne havde formuefællesskab, og hvor boet blev skiftet i forbindelse med dødsfaldet.

4 - 4 Er begge ægtefæller solvente, og har de almindeligt formuefællesskab, vil længstlevende ægtefælles formue og dødsboets formue - lidt forenklet udtrykt - bestå af 2 lige store formuer, nemlig halvdelen af formuen i formuefællesskabet. Skattemyndighederne havde siden dødsboskattelovens ikrafttræden i 1997 antaget, at begge disse formuer skulle medregnes ved vurderingen af, om beløbsgrænsen på kr. var overskredet, og dermed om dødsboet efter en ægtefælle var skattefritaget eller skattepligtigt. Skattevæsenets fortolkning af loven blev imidlertid underkendt af Landsskatteretten ved afgørelsen fra Efter Landsskatterettens afgørelse er det således kun afdødes andel af formuefællesskabet, i afgørelsen benævnt boslod, der skal indgå ved vurderingen af, om boet er skattefritaget. Andre dødsboer Landsskatterettens afgørelse vedrørte som allerede nævnt et dødsbo, hvor boet blev skiftet i forbindelse med dødsfaldet. Landsskatterettens afgørelse, som skattevæsenet valgte at akkviescere ved, affødte derfor umiddelbart spørgsmålet om, hvordan der skal forholdes i tilfælde, hvor den længstlevende ægtefælle har overtaget boet efter den førstafdøde ægtefælle til uskiftet bo. Spørgsmålet om skattefritagelse eller -skattepligt bliver i disse tilfælde aktuelt, når boet efter den førstafdøde ægtefælle senere skiftes, hvad enten dette sker i længstlevendes levende live eller først ved længstlevendes dødsfald. Skattemyndighederne tog ikke stilling til disse spørgsmål i forbindelse med den særlige meddelelse om konsekvenserne af Landsskatterettens afgørelse, som skattevæsenet udsendte i december 2012 Men flere skatteydere har selv rejst spørgsmålene overfor skattevæsenet i forbindelse med en anmodning om bindende svar. På denne baggrund fik Skatterådet forelagt pro-

5 - 5 blemstillingen i 2013 i forbindelse med behandlingen af 4 konkrete sager, og rådet har nu truffet afgørelse i disse sager. Skifte af uskiftet bo i længstlevendes levende live Skifte af et uskiftet bo i længstlevende ægtefælles levende live kommer på tale, hvor den længstlevende ægtefælle i første fase har besluttet at overtage boet efter førstafdøde til uskiftet bo, men sidenhen efter en kortere eller længere periode - beslutter sig for at skifte boet. Det kan f.eks. blive aktuelt, hvis den længstlevende ægtefælle ønsker at indgå nyt ægteskab. Under et sådant skifte skal den længstlevende ægtefælle som udgangspunkt - fortsat - beskattes af alle indtægter af den formue, der var omfattet af formuefællesskabet i ægteskabet mellem afdøde og længstlevende. Undtaget fra beskatningen hos længstlevende er kun fortjenester, der indvindes i forbindelse med, at andre arvinger overtager konkrete formueaktiver fra formuefællesskabet. Disse fortjenester skal nemlig beskattes i dødsboet. Det betyder helt konkret, at hvis den længstlevende f.eks. har en post aktier, hvorpå der hviler en latent skat, kan længstlevende vælge, at disse aktier skal overgå til en arving som et led i arvedelingen - og dermed, at fortjenesten ved denne overgang til arvingen skal beskattes i boet. Og er boet skattefritaget, vil en ellers skattepligtig fortjeneste på aktier blive skattefri. Det har derfor også i denne situation væsentlig interesse, om beløbsgrænsen for skattefritagelse skal beregnes på grundlag af hele formuefællesskabet, eller på grundlag af kun boets andel af formuefællesskabet. Om denne situation udtalte Skatterådet i 2 konkrete sager, at det med henvisning til Landsskatterettens afgørelse fra kun er halvdelen af det uskiftede bo, der indgår ved opgørelse af, om boet er skattefritaget.

6 - 6 I den ene af de to konkrete sager medførte det, at en landbrugsejendom kunne overgå til en arving skattefrit, dvs. uden beskatning af ejendomsavance, genvundne afskrivninger m.v. Skifte af uskiftet bo ved længstlevendes dødsfald I mange tilfælde skiftes dødsboet efter den førstafdøde ægtefælle først på det tidspunkt, hvor den længstlevende ægtefælle afgår ved døden. I denne situation opstår på tilsvarende måde spørgsmålet om, hvorvidt beløbsgrænsen for skattefritagelse skal beregnes på grundlag af hele formuefællesskabet, eller på grundlag af hver af de afdøde ægtefællers andel af formuefællesskabet i realiteten svarende til, at der ved skiftet af det uskiftede bo er 2 bundgrænser. Om denne situation udtalte Skatterådet - ligeledes med henvisning til Landsskatterettens afgørelse fra at boet efter den længstlevende ægtefælle og den tidligere afdøde ægtefælle vil være skattefritaget, hvis hver af de afdødes andel af både aktivmassen og andel af nettoformuen er under kr. Ligestilling mellem enlige og gifte personer Med Skatterådets afgørelser er sket en faktisk ligestilling i skattemæssig henseende mellem på den ene side personer, der var enlige ved dødsfaldet, og på den anden side personer, der levede i ægteskab med formuefællesskab på dødsfaldstidspunktet. Denne retsstilling ligger på linie med reglerne om beregning af boafgift. Efter boafgiftsreglerne anses ægtefæller således som to selvstændige arveladere, således at den afgiftspligtige arv efter hver af ægtefællerne reduceres med et bundfradrag på kr. (2013) efter boafgiftslovens 6.

7 - 7 Særeje Havde den ene eller begge ægtefæller - udover formuefællesskabet - et særeje, skal dette særeje medregnes ved opgørelsen af, om beløbsgrænsen på de kr. (2013) er overskredet. o

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning ved dødsfald

Bekendtgørelse af lov om beskatning ved dødsfald LBK nr 333 af 02/04/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2011-361-0024 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1354 af 21/12/2012

Læs mere

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk 1 Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/6 2009, at SKAT ikke kan afgive bindende

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2014. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2014. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2014 Opgave 1 Mogens og Hanne blev gift den 1. oktober 2002. Ved ægteskabets indgåelse oprettede de en formgyldig ægtepagt, hvori det blev aftalt, at alt, hvad Mogens

Læs mere

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje - 1 Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I år er Skat bl.a. ved at se nærmere på fast ejendom som særligt beskatningsområde. Stort set alle

Læs mere

Forældres afkald på arv fra barn

Forældres afkald på arv fra barn - 1 Forældres afkald på arv fra barn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmål 1746 Mit spørgsmål drejer sig om en situation, hvor en afdød person ikke efterlod sig ægtefælle eller børn,

Læs mere

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR - 1 Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 16/8 2011, at avance ved afståelse af et selvstændigt

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

Arv og begunstigelse

Arv og begunstigelse Arv og begunstigelse Arv og begunstigelse Indsættelse af begunstiget Indsættelse af en begunstiget er et spørgsmål om, hvem du ønsker, der skal have ret til dine pensionsordninger, når du dør. Forskellige

Læs mere

Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel?

Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel? - 1 Kunstige insolvente dødsboer en ny skattemodel? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En afgørelse fra Landsskatteretten fra april 2015 cementerer et smuthul i dødsbobeskatningen, der kan

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Dødsboskat en variabel størrelse

Dødsboskat en variabel størrelse - 1 Dødsboskat en variabel størrelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatten varer længere end livet. Et dødsbo skal som udgangspunkt svare skat på samme måde som afdøde i hans levende live.

Læs mere

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk

Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K. Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk Danske Bank Bobehandling Holmens kanal 2-12 1092 København K Telefon 45 13 93 33 bobehandling@danskebank.dk 17370 2016.06 Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 København Når en af dine kære dør Praktisk

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo

Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo - 1 Værdiansættelse ved udlæg fra dødsbo Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Arvinger skal ved dødsboets afslutning skal arvinger træffe beslutning om værdiansættelse af afdødes parcelhus. I

Læs mere

Bekendtgørelse af ejendomsværdiskatteloven

Bekendtgørelse af ejendomsværdiskatteloven LBK nr 486 af 14/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 13-0160556 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1347 af 03/12/2013

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Dødsboskifte. en vejledning fra skifteretten

Dødsboskifte. en vejledning fra skifteretten Dødsboskifte en vejledning fra skifteretten Indholdsfortegnelse Indledning... side 3 Hvad sker der?... side 4 Boudlæg... side 5 Privat skifte... side 6 Forenklet privat skifte... side 8 Forenklet privat

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

Program. Rådighedsløn og pensionsforhold SAMPENSION

Program. Rådighedsløn og pensionsforhold SAMPENSION Program Rådighedsløn og pensionsforhold 1. Din årgang? - hvilken pensionsalder? 2. Gruppelivsforsikringen og arv. 3. Skatteregler 4. Pensionsforhold for rådighedslønnere 5. Din egen pensionsplanlægning

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven)

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven) LBK nr 961 af 17/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1843710 Senere ændringer til forskriften LOV nr 651 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Mere om skat af solcelleanlæg

Mere om skat af solcelleanlæg - 1 Mere om skat af solcelleanlæg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattemyndighederne har gennem de senere måneder offentliggjort flere afgørelser om skattereglerne for solcelleanlæg. De

Læs mere

Bekendtgørelse om fastsættelse af værdien af brugs-, rente- eller indtægtsnydelser ved beregning af arveafgift

Bekendtgørelse om fastsættelse af værdien af brugs-, rente- eller indtægtsnydelser ved beregning af arveafgift BEK nr 1300 af 15/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-512-0042 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fastsættelse

Læs mere

Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå

Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå 1 Parcelhusreglen beboelse efter udlejning til andre formål end beboelse skattefrihed kan genopstå Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fortjeneste ved salg af et parcelhus, der har været anvendt

Læs mere

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 7. juni 2016 Indhold 1 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo... 2 1.1 Eksempel person 2 er afdød i året og person

Læs mere

Højesteretsafgørelse om +/- 15 pct. s reglen hvad gælder så

Højesteretsafgørelse om +/- 15 pct. s reglen hvad gælder så - 1 Højesteretsafgørelse om +/- 15 pct. s reglen hvad gælder så Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har tirsdag i denne uge taget stilling til + / 15 pct. s reglen ved overdragelse

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Overgang af familiens sommerhus til børnene

Overgang af familiens sommerhus til børnene - 1 Overgang af familiens sommerhus til børnene Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Der indgår ofte spørgsmål om blandt andet de skattemæssige konsekvenser ved overdragelse af et sommerhus til

Læs mere

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Sommerhusudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Sommerhusudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Beskatning af indtægter fra sommerhusudlejning er et af de tilbagevendende spørgsmål fra sommerhusejere landet over. Også skattevæsenet

Læs mere

De danske skatteregler bygger grundlæg- Samrådsspørgsmål C - talepapir. Samrådsspørgsmål C. Skattereglerne opstiller.

De danske skatteregler bygger grundlæg- Samrådsspørgsmål C - talepapir. Samrådsspørgsmål C. Skattereglerne opstiller. Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14 FIV Alm.del endeligt svar på spørgsmål 129 Offentligt Tale 18. juni 2014 J.nr. 13-6419017 Samrådsspørgsmål C - talepapir Samrådsspørgsmål C På baggrund af artiklen

Læs mere

Idrætsklubber, frivillige og skat

Idrætsklubber, frivillige og skat - 1 Idrætsklubber, frivillige og skat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteforholdene i idrætsklubber og -foreninger har de senere år påkaldt sig interesse i flere henseender. SKAT har

Læs mere

Salg af det udenlandske sommerhus

Salg af det udenlandske sommerhus - 1 Salg af det udenlandske sommerhus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et lukrativt salg af en fritidsbolig i England blev for nylig til en økonomisk gyser for den danske ejer. Ejeren blev

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Dansk Told & Skatteforbund SKATTEUDVALGET

Dansk Told & Skatteforbund SKATTEUDVALGET Skatteministeriets departement Att. Merete Helle Hansen Skatte- og afgiftsadministrationen Dansk Told & Skatteforbund SKATTEUDVALGET 26. september 2007 Vedrørende teknisk høring af Udkast til forslag til

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Dødsbo Advo+ 2012. Dødsbo Advo+ 2012

Dødsbo Advo+ 2012. Dødsbo Advo+ 2012 Dødsbo Advo+ 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE OPSÆTNING... 3 DØDSBO SLÆGTSKABSFORHOLD... 6 DØDSBO SKAT OVERSIGT... 6 AKTIV / PASSIV GRUPPER... 7 OPSÆTNING AF SAGSTYPE... 8 SAGSKORT... 8 GENERELT... 8 OPRET GÆLDBOG...

Læs mere

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven 2007/2 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-311-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

Lovhjemmel i DSKL 6 til medregning af en efterlevende ægtefælles boslod?

Lovhjemmel i DSKL 6 til medregning af en efterlevende ægtefælles boslod? Lovhjemmel i DSKL 6 til medregning af en efterlevende ægtefælles boslod? af lektor, cand. jur., Ph.D., Rasmus Kristian FeldthusenDet Juridiske Fakultet, Københavns Universitet 1. Indledning Ved lov nr.

Læs mere

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold I korte træk.... 4 Praktiske dele af boskiftet.... 5 Boudlæg... 9 Ægtefælleudlæg...10 Uskiftet bo...12 Privat skifte....14 Forenklet privat

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger)

Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) Inatsisartutlov nr. 7 af 6. juni 2016 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Beskatning af indbetalinger til udenlandske pensionsordninger) 1 I landstingslov nr. 12 af 2. november 2006 om indkomstskat,

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 21/10/2014 06.11.2014-43 (20141021) Dødsbobeskatning - skifte af særbo og udlevering af fællesbo til uskiftet bo fremførsel af afdødes underskud til modregning i særboets og længstlevendes indkomst

Læs mere

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love LOV nr 906 af 12/09/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-511-0030 Senere ændringer til forskriften LBK nr 176 af 11/03/2009 LBK

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død

Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død 1 Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død Barnet 1 kan i denne situation vælge mellem at overtage landbruget med eller

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014

Vejledning om omregning af skattefri indtægter i sager om børnebidrag og ægtefællebidrag i 2014 VEJ nr 9945 af 24/11/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration

Læs mere

Udenlandsk indkomst og personfradrag

Udenlandsk indkomst og personfradrag - 1 06.13.2014-08 (20140222) Personfradrag udl. indkomst Udenlandsk indkomst og personfradrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Efter en henvendelse fra EU-Kommissionen har SKAT ændret praksis

Læs mere

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse offentliggjort i SKM2012.525.LSR, at en ejendom under

Læs mere

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Arbejdsdirektoratet September 2003 Denne pjece henvender sig til dig, der har et arbejde, som det kan være svært at definere som enten et lønmodtagerjob eller

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 28 Bilag 14 Offentligt J.nr. 2011-321-0020 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 28 Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven

Læs mere

Testamentekursus. Jesper Andersson

Testamentekursus. Jesper Andersson Testamentekursus Lotte Wagner CV - Lotte Wagner (født 1967) 2013 Jurist i Liv & Lov, Underviser og vejleder på CBS, skriver juridiske klummer i Møde&Event, Kursuslex Magasin. 2008 Direktør for NHG, senere

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Skatteforvaltningslovens 29 - omgørelse - lagt klart frem - overtagelse af varelager efter likvidation og efterfølgende overdragelse til nyt selskab - SKM2016.218.BR, jf. tidligere Landsskatterettens

Læs mere

University of Copenhagen. Dødsboskatteret & dødsboskifteret Nielsen, Jacob Graff. Publication date: 2010. Document Version Også kaldet Forlagets PDF

University of Copenhagen. Dødsboskatteret & dødsboskifteret Nielsen, Jacob Graff. Publication date: 2010. Document Version Også kaldet Forlagets PDF university of copenhagen University of Copenhagen Dødsboskatteret & dødsboskifteret Nielsen, Jacob Graff Publication date: 2010 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation for published version

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder Indsat ved lov nr. 427 af 6. juni 2005. Det fremgår af de specielle bemærkninger til bestemmelsen i lovforslag nr. 110 af 24. februar 2005, at bestemmelsen er en videreførelse af skattestyrelseslovens

Læs mere

Notat. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker og Næstved Varmeværk. Oplæg om struktur for sammenlægning. Introduktion

Notat. Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker og Næstved Varmeværk. Oplæg om struktur for sammenlægning. Introduktion Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat g Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker

Læs mere

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL 1 Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fastslog ved en dom af 8/9 2009, at en investors

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig

Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig A-kassen LH 8. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord... 3 2. Betingelser for at blive medlem... 3 2.1 Almindelige betingelser... 3 2.2 Ægtefæller,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 8. marts 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 8. marts 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 8. marts 2016 Sag 104/2015 (2. afdeling) Dødsboet efter A (advokat Leo Jantzen) mod SKAT (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) Biintervenient til støtte for

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Fri sommerbolig til hovedaktionæren

Fri sommerbolig til hovedaktionæren - 1 Fri sommerbolig til hovedaktionæren Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Loven indeholder særlige regler om en ganske hård beskatning, når et selskab stiller sommerhus til rådighed for hovedaktionæren

Læs mere

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg - 1 Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Forældrekøb påkalder sig fortsat stor interesse. For mange

Læs mere

Dødsbobeskatning skattefritagelse ved insolvens på grund af gavedispositioner Landsskatterettens kendelse af 13/4 2015, jr. nr.

Dødsbobeskatning skattefritagelse ved insolvens på grund af gavedispositioner Landsskatterettens kendelse af 13/4 2015, jr. nr. - 1 Dødsbobeskatning skattefritagelse ved insolvens på grund af gavedispositioner Landsskatterettens kendelse af 13/4 2015, jr. nr. 13-3982574 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten

Læs mere

Dødsbobeskatning - selvstændig bobeskatning af dødsbo, hvor længstlevende ægtefælle er eneste legale arving - SKM2015.128.LSR

Dødsbobeskatning - selvstændig bobeskatning af dødsbo, hvor længstlevende ægtefælle er eneste legale arving - SKM2015.128.LSR - 1 06.11.2015-10 (20150303) Dødsbobeskatning Dødsbobeskatning - selvstændig bobeskatning af dødsbo, hvor længstlevende ægtefælle er eneste legale arving - SKM2015.128.LSR Af advokat (L) Bodil Christiansen

Læs mere

Ugifte samlevende bodeling SKM2010.167.ØLR

Ugifte samlevende bodeling SKM2010.167.ØLR -1 - Ugifte samlevende bodeling SKM2010.167.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret tiltrådte ved en dom af 14/12 2009, at et kontantbeløb på 6 mio. kr. fra en samlever udredt

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere

Rammer for udviklingen plads til begejstring? Hvad siger landbrugsloven? v/ specialkonsulent, cand. jur. Morten Haahr Jensen

Rammer for udviklingen plads til begejstring? Hvad siger landbrugsloven? v/ specialkonsulent, cand. jur. Morten Haahr Jensen Rammer for udviklingen plads til begejstring? Hvad siger landbrugsloven? v/ specialkonsulent, cand. jur. Morten Haahr Jensen Landbrugslovens rammer Hvor mange ejendomme og hvor meget jord må man eje? Hvor

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

Nyhavn 16 DK - 1051 København K Danmark

Nyhavn 16 DK - 1051 København K Danmark 17. marts 2015 Til alle brugere af SKBE14 Opdatering af SKBE14 til version 1.40 Denne opdatering indeholder følgende forbedringer: 1. Digital kommunikation med SKAT Med denne opdatering kan SKBE14 kommunikere

Læs mere

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009 en v/ Bo Sponholtz Skattenedsættelser Afskaffelse af mellemskatten (6%) Bundskatteprocenten nedsættes med 1,5% Beskæftigelsesfradrag øges fra 4,25% til 5,6%, dog max. 17.900 kr. årligt Topskattegrænsen

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 22 Offentligt J.nr. 2007-711-0001 Dato: 10. oktober 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Behandling af dødsboer i Frankrig

Behandling af dødsboer i Frankrig Behandling af dødsboer i Frankrig Af Ann-Sofie Kold Christensen, Advokat En fransk ejendom er underlagt franske arveregler og skifte uanset om ejeren er fast bosiddende i Frankrig eller ej og ejerens nationalitet.

Læs mere

Vedtægter for kirkegården, Vallekilde Valgmenighed

Vedtægter for kirkegården, Vallekilde Valgmenighed Sidst opdateret 26. maj 2008. Side 1 af 5 Vedtægter for kirkegården, Vallekilde Valgmenighed Oversigt: 1. Ejerforhold og drift 2. Protokol 3. Henvendelse, gravsteder 4. Graver 5. Gravplads, størrelse 6.

Læs mere

Lovtidende A 2008 Udgivet den 28. februar 2008

Lovtidende A 2008 Udgivet den 28. februar 2008 Lovtidende A 2008 Udgivet den 28. februar 2008 27. februar 2008. Nr. 113. Bekendtgørelse om betaling af medlems- og efterlønsbidrag til en a-kasse I medfør af 65, stk. 5, 75, stk. 6, 77, stk. 9-11, 77

Læs mere

Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45

Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45 Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende 45 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 HVEM KAN TEGNE EN SYGEDAGPENGEFORSIKRING?... 3 2 HVORDAN FOREGÅR TILMELDINGEN?... 3 3 HVAD ER BETINGELSERNE FOR AT FÅ RET

Læs mere

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre.

Har du ikke tidligere arbejdet, kan du altså tjene op til 30.000 kr., uden at skulle bekymre dig om, at din pensionsydelse bliver mindre. FOLKEPENSIONIST Få folkepension samtidig med, at du arbejder Tjen 30.000 kr. ekstra Nu kan det bedre betale sig at arbejde samtidig med, at du modtager folkepension. Du kan nu tjene op til 30.000 kr. mere

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark

Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark - 1 Pensionister bosiddende i udlandet kan havne i skattefælde, hvis de har sommerhus i Danmark Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Pensionister, der er emigreret til sydlige himmelstrøg, og

Læs mere

Kan man ikke længere regne med +/- 15 pct. s reglen i dødsboer?

Kan man ikke længere regne med +/- 15 pct. s reglen i dødsboer? - 1 Kan man ikke længere regne med +/- 15 pct. s reglen i dødsboer? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret har i februar 2015 truffet en afgørelse, der kan få vidtrækkende skattemæssige

Læs mere

Skat på det velgørende arbejde

Skat på det velgørende arbejde - 1 Skat på det velgørende arbejde Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mange mennesker udfører frivilligt arbejde i forskellige sammenhænge. En del af dette arbejde ville næppe blive udført

Læs mere

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige - 1 Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige forhold Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 30. juni 2012 omtalte jeg spørgsmålet om mulighederne for at foretage skattemæssige

Læs mere

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation

Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Abortankenævnet svangerskabsafbrydelse fosterreduktion sterilisation Juli 216 Statistik 213 Statistik over afgørelser om svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation i de regionale samråd og

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Nyt. om værdiansættelse i dødsboer. Fast ejendom og unoterede aktier. 52 Nyt om værdiansættelse i dødsboer Fast ejendom og unoterede aktier

Nyt. om værdiansættelse i dødsboer. Fast ejendom og unoterede aktier. 52 Nyt om værdiansættelse i dødsboer Fast ejendom og unoterede aktier Nyt om værdiansættelse i dødsboer Fast ejendom og unoterede aktier 52 Nyt om værdiansættelse i dødsboer Fast ejendom og unoterede aktier Af Karsten Gianelli, Senior Tax Manager, Grant Thornton 1. Indledning

Læs mere

Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 1. del

Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 1. del - 1 Partnerselskaber det bedste fra 2 verdener - 1. del Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) De fleste danske virksomheder inden for liberale erhverv, hvor der er mere end en ejer, drives som

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre indgåede aftale af 18. oktober 1979 til undgåelse af dobbeltbeskatning

Læs mere

GUIDE. Skat og moms for frivillige og

GUIDE. Skat og moms for frivillige og GUIDE Skat og moms for frivillige og foreninger Udskrevet: 2016 Indhold Skat og moms for frivillige og foreninger............................................. 3 2 Guide Skat og moms for frivillige og foreninger

Læs mere

Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest

Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest - 1 Julen er hjerternes og gavernes - og undertiden SKAT s fest Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Julen er hjerternes og gavernes fest. Med store gaver kan det også blive til skattevæsenets

Læs mere

Misbrug af uskiftet bo

Misbrug af uskiftet bo - 1 Misbrug af uskiftet bo Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mange dødsboer afsluttes ved udlevering af boet til uskiftet bo. Men uskiftet bo er ikke altid den bedste løsning for parterne

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1)

Bekendtgørelse om forbrugerbeskyttelse i medfør af lov om elforsyning 1) BEK nr 196 af 27/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. oktober 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0134

Læs mere