Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL"

Transkript

1 1 Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fastslog ved en dom af 8/9 2009, at en investors tegning af anparter i et ejendomskommanditanpartsprojekt skulle bedømmes således, at investor havde købt sig ind i en erhvervsvirksomhed ved køb af ejendommen til en pris svarende til udbyders anskaffelsessum og ved at påtage sig at betale udgifterne til købets berigtigelse og gennemførelse. Et honorar til udbyder, der efter Højesterets opfattelse måtte anses som vederlag for investeringsprojektets udvikling og udbud, kunne følgelig ikke tillægges investorens skattemæssige anskaffelsessum for ejendommen. Spørgsmålet om opgørelse af afskrivningsgrundlaget for investorer i ejendomsanpartsprojekter er de seneste år blevet belyst gennem flere afgørelser, hvor der er taget stilling til forskellige facetter af dette problemkompleks. Jeg har behandlet disse forhold bl.a. i TfS 2007, 457 samt i JUS 2007, nr. 19 og JUS 2008, nr. 5, 15, 49 og 51. SKAT har i TfS 2008, 744 offentliggjort et meget omfattende notat om disse forhold, omtalt i JUS 2008/25. Notatet er sidenhen fulgt op SKAT s styresignal af 14/4 2009, som jeg har omtalt nærmere i JUS 2009, nr. 17 og 19. Problemstillingen er nærmere, hvilke udgifter i forbindelse med erhvervelsen af ejendomsanparten investorerne kan medregne ved opgørelse af anskaffelsessummen for ejendommen, og dermed for opgørelsen dels af afskrivningsgrundlaget og dels af avancen efter ejendomsavancebeskatningsloven i forbindelse med et senere salg af ejen-

2 2 dommen. Særligt foreligger spørgsmålet om, hvorvidt og i hvilket omfang investorerne kan medregne et vederlag til udbyder, et såkaldt udbyderhonorar, ved opgørelsen af anskaffelsessummen. I det følgende benævnes den oprindelige ejer af ejendommen som sælger. Udbyder er den, der enten formidler salget eller køber ejendommen og sælger den videre til investorer. Der kan sidenhen være tale om videresalg fra en investor 1 til en ny investor 2. Som tidligere tilkendegivet blandt andet i TfS 2007, 457 må der efter min opfattelse sondres mellem, hvorvidt der er tale om et formidlingssalg eller et køb og videresalg (køb af brugte anparter ). I sidstnævnte tilfælde er der tale om køb af en andel af en bestående virksomhed med de deraf flydende skattemæssige konsekvenser. I SKATs meddelelse ref. i TfS 2008, 744 har SKAT ligeledes taget afsæt i en sondring mellem formidlingssalg henholdsvis videresalg af en bestående virksomhed, benævnt brugte anparter, jf. nærmere notat punkt 4, men ender dog ud med at definere området for brugte anparter som tilfælde, hvor der er tale om salg fra investor 1 til investor 2, jf. nærmere notat afsnit 10. Vedrørende tilfælde af formidlingssalg har Højesteret ved en dom af 25/ , omtalt i JUS 2008, nr. 49, fastslået, at der ved opgørelsen af anskaffelsessummen for en ejendom alene kan medregnes udgifter, som kan henføres til berigtigelse og gennemførelse af selve ejendomskøbet. Et honorar til udbyder vedrørende den overordnede strukturering og tilrettelæggelse af et ejendomsinvesteringsprojektet kunne ikke henregnes til anskaffelsessummen. Et synspunkt om, at en andel af udbyderhonoraret svarende til et mæglersalær i traditionel forstand, skulle kunne henføres til anskaffelsessummen, blev i samme forbindelse afvist. Vedrørende de såkaldte brugte anparter, hvor udbyder køber ejendommen og videresælger anparter heri til investor, må disse efter min opfattelse, jf. herved TfS 2007, 457, Beskatning ved køb af brugte anparter, undergives samme skattemæssige behandling, hvad enten investor erhverver anparterne af den oprindelige udbyder som ejer af ejendommen eller af en senere erhverver (investor) af anparten.

3 3 Heroverfor står SKATs synspunkt, jf. nærmere TfS 2008, 744 SM, hvorefter der, som allerede nævnt, anlægges en anden sondring. Efter SKAT s opfattelse måtte der således i henseende til opgørelse af anskaffelsessummen sondres mellem på den ene side køb af anparter i et kommanditselskab, hvori udbyder selv ejer anparterne og på den anden side køb af anparter fra en senere ekstern investor. Købte investoren anparterne af den oprindelige udbyder, kunne et udbyderhonorar efter SKAT s opfattelse ikke henregnes til anskaffelsessummen for ejendommen. Købte investoren derimod anparterne af en anden, ekstern investor, var der efter SKAT s faste praksis ikke grundlag for at korrigere investor 2 s anskaffelsessum for anparterne med værdien af et udbyderhonorar, jf. herved udtrykkeligt TfS 2008, 744 SM, pkt. 10. Denne sidstnævnte faste praksis blev dog ændret et år senere ved SKAT s styresignal ref. i TfS 2009, 542 SM med virkning far 14/ Praksis er ifølge Styresignalet herefter denne, at købere af "brugte anparter" skal bedømmes efter samme principper som de oprindelige investorer. Det betyder efter styresignalet, at det for alle investorer - uden hensyn til, om der er tale om formidlingssalg eller videresalg - under alle omstændigheder bliver afgørende, hvad betalingen dækker. I det omfang, der i realiteten betales for værdien af den overordnede strukturering og tilrettelæggelse af investeringsprojektet, bør situationen bedømmes i overensstemmelse hermed. Den sag, der nu er afgjort med Højesterets dom af 8/9 2009, drejer sig efter SKAT s opfattelse om en formidlingssituation, jf. herved TfS 2008, 744 SM, pkt i.f. Efter den pågældende investors opfattelse var der derimod tale om køb af brugte anparter. I den pågældende sag havde udbyderen, Habro Finans A/S, i et nystiftet kommanditselskab fået skøde på en ejendom den 11/ med virkning fra samme dato. Den 15/12 tegnede investoren kommanditanparter i kommanditselskabet. Tegningen var dog betinget af flere forhold, herunder at projektet var fuldtegnet senest den 28/ Tegningen fandt sted med tilbagevirkende kraft fra kommanditselskabets stiftelse den 11/ Tvisten i sagen drejede sig om, hvorvidt et honorar til udbyderen på knap 1,9 mio. kr. kunne medregnes ved investorens opgørelse af den skattemæssige anskaffelsessum for ejendommen. Fakturaen fra udbyderen blev fremsendt til kommanditselskabet d. 30. juni 2001.

4 4 Sagen var marginal i henseende til spørgsmålet om, hvorvidt der var tale om et formidlingssalg eller salg af brugte anparter. Prospektet gav grundlag for en antagelse om, at der var tale om et formidlingssalg, da det déri var anført, at investor skulle afholde udgifterne til rådgivere, udbydere m.v. Da investor indgav selvangivelse var dette i overensstemmelse med prospektet. Heroverfor står, at investor rent faktisk købte ejendommen af udbyder, hvilket selvsagt peger i retning af køb af brugte anparter. Men der var, som anført, tale om et betinget køb, hvor betingelsen først udløb den 28/ Under sagens behandling for Højesteret gjorde skatteyderen principalt gældende, at der var tale om et videresalg af den omhandlede ejendom fra udbyder til investorerne, og dermed tale om et salg af brugte anparter, således at udgifter, der var afholdt forud for investors køb af anparterne, var investor uvedkommende. Subsidiært blev nedlagt påstand om, at var der tale om et formidlingssalg, skulle nogle af de i sagen omhandlede honorarer indgå i afskrivningsgrundlaget på ejendommen. Skatteministeriet tog munden fuld og fremsatte anbringender, der dog ikke alle blev fulgt. Skatteministeriet gjorde overfor investors principale påstand først og fremmest gældende, at der var foretaget nytegning af anparter i forbindelse med en kapitaludvidelse med henblik på indtræden i kommanditselskabet med tilbagevirkende kraft, således at investoren måtte anses for kommanditist med virkning fra selskabets stiftelse den 11/ med de retsvirkninger, der var forbundet hermed. Investorerne havde herunder overtaget hæftelsen for betalingen af alle udgifter, herunder udbyders honorar. Denne udgift vedrørte efter ministeriets opfattelse den overordnede strukturering og tilrettelæggelse af ejendomsinvesteringsprojektet, og måtte anses som en etableringsudgift. På den baggrund konkluderede Skatteministeriet, at der var tale om køb med tilbagevirkende kraft, hvorfor investor måtte anses at have været selskabsdeltager siden 11/ altså mere end 2 måneder forud for investors indtræden i kommanditselskabet.

5 5 Der var således ikke tale om køb af brugte anparter Når investor således civilretligt var indtrådt Den 11/ , måtte dette også binde skatteretligt. Dernæst gjorde ministeriet gældende, at selv om der havde foreligget en købekontrakt, d.v.s. selv om investor havde købt andele i en fast ejendom den 15/ , ville resultatet være det samme, idet der for skattemyndighederne er adgang til at skride korrigerende ind over for en forkert fordeling af salgssummen på de aktiver, der er omfattet af overdragelsen. En del af salgssummen måtte således antages at være betaling for den overordnede strukturering. Landsretten var tidligere nået frem til at honoraret til udbyderen ikke kunne indgå i købesummen for ejendommen, med den begrundelse, at det i realiteten mellem udbyder og investor var aftalt, at der ikke var tale om køb af anparter men derimod om nytegning. Det grundlæggende princip om periodisering ved salg af brugte anparter kunne følgelig ikke finde anvendelse. Højesteret tiltrådte landsrettens afgørelse, men med ændrede præmisser. Højesteret lagde ved dommen til grund, at udbyder, Habro Finans A/S, i efteråret 2000 udarbejdede et investeringsprojekt vedrørende investering i en udlejningsejendom i England ved tegning af anparter i et til projektet etableret kommanditselskab. I december 2000 blev projektet sent i åbent udbud og fuldtegnet. Kommanditselskabet havde forinden i november 2000 købt ejendommen for 37,4 mio. kr. På det tidspunkt var der ikke andre kommanditister og dermed ejere af kommanditselskabet end Habro og Global Finans A/S, som hver havde tegnet en anpart, der var med i det åbne udbud af i alt 100 anparter i december Videre anførte Højesteret, at tegningsprospektet beskrev det investeringsprojekt, som investorerne gennem tegningsaftalen gik ind i, som omfattende køb af den faste ejendom til den pris på 37,4 mio. kr., der skulle betales til den engelske sælger, samt pligt til betaling af de med ejendomskøbet og projektet i øvrigt forbundne købs- og finansieringsomkostninger, honorar til Habro og udgifter til advokat og revisor mv., i alt 4,7 mio. kr.

6 6 Til investorens synspunkt hvorefter dennes tegning af anparter i kommanditselskabet alene indebar videresalg fra udbyderne af ét aktiv, den faste ejendom, til en købesum på 42,1 mio. kr. svarende til investorernes samlede anskaffelsessum for anparterne - bemærkede Højesteret, at der ikke i tegningsprospektets beskrivelse af investeringsprojektet eller i sagens øvrige oplysninger var holdepunkter for en sådan forståelse. Højesteret fandt derfor, at investorerne i overensstemmelse med beskrivelsen i prospektet havde købt sig ind i en erhvervsvirksomhed ved erhvervelse af ejendommen til den pris på 37,4 mio. kr., som udbyder havde skaffet den til, og ved at påtage sig at betale udgifterne ved dette købs berigtigelse og gennemførelse samt omkostninger og honorarer, som har karakter af vederlag til Habro for investeringsprojektets udvikling og udbud. Under de foreliggende omstændigheder var det efter Højesterets opfattelse således uden betydning, om kommanditselskabets køb af ejendommen var sket før eller efter investorernes anpartstegning. Herefter blev landsrettens dom som allerede nævnt stadfæstet. o Vender vi os mod Skatteministeriets procedure, er denne endog særdeles vidtgående: Skatteministeriets subsidiære synspunkt, hvorefter SKAT er berettiget til at foretage en omfordeling af prisfordeling harmonerer med SKAT s styresignal ref. i TfS 2009, 542, hvor der tales om værdien af adgangen til deltagelse i en igangværende erhvervsvirksomhed med udlejning af fast ejendom. Et sådant aktiv blev netop for første gang lanceret med det nævnte styresignal og da med virkning fra 14/ og altså ikke med virkning for en sag fra Skatteministeriets principale synspunkt, hvorefter der er sket erhvervelse med tilbagevirkende kraft civilretligt, hvilket må binde skatteretligt, er klart i strid med grundlæggende, skatteretlige periodiseringsprincipper. Dette kan illustreres med et lille eksempel: Forestiller man sig, at der i en bestående virksomhed er købt varer hjem for 1 mio. kr. den 1/1 2000, samt at disse varer sælges den 15/3 samme år for 0,8 mio. kr., er der kon-

7 7 stateret et tab på 0,2 mio. kr. Indtræder nu en ny selskabsdeltager den 1/4 2000, vil denne nyindtrådte selskabsdeltager selvsagt ikke kunne få henført nogen del af dette tab til sin indkomstopgørelse, uanset den pågældende vareleverandør endnu ikke er betalt, og uanset det i forbindelse med denne indtræden aftales, at selskabsdeltageren indtræder med virkning pr. 1/3 2000, og uanset at han som en del af berigtigelsen overtager en del eller hele denne leverandørgæld. Aftaletidspunktet den 1/ er afgørende. Driften forud for dette tidspunkt er den nye selskabsdeltager uvedkommende. Aftaler om køb og salg af virksomhedsandele eller andet kan ikke aftales med tilbagevirkende kraft, jf. nærmere TfS 2007, 457. I modsat fald var der tale om et meget stort og uhensigtsmæssigt hul i skattelovgivningen, der gav adgang til at sælge og købe underskud og overskud. Det svage punkt for investor i den ovenfor omtalte sag var selvsagt, at der var tale om en betinget aftale, samt at betingelsen og dermed forpligtelsen til at betale udbyderhonorar, først var endelig afklaret den 28/ Som jeg forstår Højesterets præmisser, har Højesteret opfattet situationen således, at investeringsprojektet, herunder kommanditisternes vilkår for indtræden i kommanditselskabet, i det hele var designet efter, at udbyderen, Habro, alene havde formidlerens rolle. Det kontraktslige grundlag, tegningsprospektet, var udarbejdet herefter. Såvel de formelle rammer for projektet som projektets tilrettelæggelse pegede således i denne retning. Og investor havde i sin selvangivelse taget afsæt i, at der var tale om et formidlingssalg og ikke køb af brugte anparter. Under disse omstændigheder kunne skatteyderen ikke opnå en afvigende retsstilling. Og måske har det endvidere spillet en rolle for Højesteret, at der dels kun forløb kort tid fra udbyders køb af ejendommen til videresalget, ligesom investor ved indgivelse af selvangivelsen for 2000 selv havde opfattet situationen således, at der ikke vat tale om køb af brugte anparter, samt endelig at forpligtelsen til at betale udbyder et honorar udløstes endeligt og ubetinget, efter investor var indtrådt i kommanditselskabet. Der var således næppe tale om en udgift, der havde udtømt sin funktion skatteretligt på tidspunktet for investors køb af andele i ejendommen fra udbyder.

8 8 Dommen kan følgelig næppe antages at være retningsgivende for sager, hvor der er tale om videresalg fra udbyder, og hvor dette svarer til det foreliggende kontraktsgrundlag, jf. herved Højesterets reservation med præmisserne Under de foreliggende omstændigheder En sådan sag er under forberedelse i Østre Landsret. o

Ejendomsanparter brugte anparter SKM LSR

Ejendomsanparter brugte anparter SKM LSR 1 Ejendomsanparter brugte anparter SKM2008.984LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har ved en kendelse af 21/10 2008 anerkendt, at den skattemæssige anskaffelsessum for

Læs mere

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B

Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B - 1 Ejendomsanparter køb og videresalg avanceopgørelse Vestre Landsrets dom af 22/8 2012, jr. nr. V.L. B-2129-11 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved en dom af 22/8

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Ejendomsinvesteringsprojekter TfS 43254

Ejendomsinvesteringsprojekter TfS 43254 1 Ejendomsinvesteringsprojekter TfS 43254 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Helsingør har den 10/11 2010 afsagt dom vedrørende en kommanditists anskaffelsessum for en anpart i en

Læs mere

Ejendomsanparter opgørelse af anskaffelsessummen SKM HR

Ejendomsanparter opgørelse af anskaffelsessummen SKM HR 1 Ejendomsanparter opgørelse af anskaffelsessummen SKM2008.967.HR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en dom af 25/11 2008 fastslået, at der til opgørelsen af anskaffelsessummen

Læs mere

Opgørelse af afskrivningsgrundlaget for investorer i ejendomsanpartsprojekter

Opgørelse af afskrivningsgrundlaget for investorer i ejendomsanpartsprojekter 1 Opgørelse af afskrivningsgrundlaget for investorer i ejendomsanpartsprojekter - brugte anparter praksisændring SKM2009.261.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har med et styresignal

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR

Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR - 1 Beskatning af genvundne afskrivninger på udbyderhonorar SKM2013.423.VLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret fandt ved dom af 13. maj 2013, ref. i SKM2013.423.VLR, at der

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Brugte anparter praksisændring SKM SKAT.

Brugte anparter praksisændring SKM SKAT. 1 Brugte anparter praksisændring SKM2009.261.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT s styresignal af 14/4 2009, jf. SKM2009.261.SKAT, efterlader uløste spørgsmål i henseende til beskatningen

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk

Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR. www.v.dk 1 Afvisning af bindende svar værdiansættelse i dødsbo SKM2009.534.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 29/6 2009, at SKAT ikke kan afgive bindende

Læs mere

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013.

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. - 1 11/11/2014-06.11.2014-46 (20141111) Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. Af advokat (L) og

Læs mere

Et bindende svar vedrørende ejendomsinvesteringsprojekter SKM SR

Et bindende svar vedrørende ejendomsinvesteringsprojekter SKM SR 1 Et bindende svar vedrørende ejendomsinvesteringsprojekter SKM2010.423.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet afgav den 22/6 2010 et bindende svar vedrørende de skattemæssige konsekvenser

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Henvisning til landsret - betalingskorrektion i sager om rette indkomstmodtager - SKM2013.577.BR

Henvisning til landsret - betalingskorrektion i sager om rette indkomstmodtager - SKM2013.577.BR - 1 Henvisning til landsret - betalingskorrektion i sager om rette indkomstmodtager - SKM2013.577.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Odense fandt ved en kendelse af 7/8 2013, ref.

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2014-31 Forlænget ligningsfrist fri bil 20140729 TC/BD Fri bil til ansat hovedanpartshaver - direktør- /arbejdsgiverforhold -kontrolleret transaktion - skatteforvaltningslovens 26, stk. 5 - forlænget

Læs mere

Ejendomsanparter videresalg - Østre Landsrets dom af 20/1 2012

Ejendomsanparter videresalg - Østre Landsrets dom af 20/1 2012 Ejendomsanparter videresalg - Østre Landsrets dom af 20/1 2012 Af advokat (H) cand.merc. (R) Tommy V. Christiansen Østre Landsret fandt ved en dom af 20/1 2012, at kommanditisters anskaffelsessum for ejendommen

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje - 1 Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I år er Skat bl.a. ved at se nærmere på fast ejendom som særligt beskatningsområde. Stort set alle

Læs mere

Ejendomsanparter videresalg til investor Højesterets dom af 29/4 2014, sag 42/2012, jf. tidligere TfS 2012, 208 ØL

Ejendomsanparter videresalg til investor Højesterets dom af 29/4 2014, sag 42/2012, jf. tidligere TfS 2012, 208 ØL 1 Ejendomsanparter videresalg til investor Højesterets dom af 29/4 2014, sag 42/2012, jf. tidligere TfS 2012, 208 ØL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fandt ved en dom af 29/4 2014,

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 3. marts 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 3. marts 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 3. marts 2014 Sag 170/2012 (1. afdeling) A (advokat Christian Falk Hansen) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen - 1 Forældrekøb - værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse fra selskab til hovedaktionærs børn - hensyn til eksisterende lejemål anvendelse af 20 pct. s nedslag - Landsskatterettens kendelse af

Læs mere

Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Lempet praksis for beskatning af dødsboer - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst

News & Updates Arbejds- og Ansættelsesret. Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst - februar 2016 Vikarer ikke omfattet af brugervirksomheds overenskomst Vikarbureauansatte vikarer var ikke omfattet af en brugervirksomheds kollektive

Læs mere

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang

Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - 1 Ekspropriation - planlovens 47 A - afståelse til kommune efter zoneovergang - SKM2015.517.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Kolding fandt ikke grundlag for at anse en avance

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse offentliggjort i SKM2012.525.LSR, at en ejendom under

Læs mere

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.

D O M. afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst. D O M afsagt den 24. februar 2016 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Torben Geneser og Henrik Præstgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1033 15 A (advokat Leo Jantzen, Åbyhøj) mod C (advokat

Læs mere

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder

Sfl 27, stk. 1, nr. 8, særlige omstændigheder Indsat ved lov nr. 427 af 6. juni 2005. Det fremgår af de specielle bemærkninger til bestemmelsen i lovforslag nr. 110 af 24. februar 2005, at bestemmelsen er en videreførelse af skattestyrelseslovens

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Skatteforvaltningslovens 29 - omgørelse - lagt klart frem - overtagelse af varelager efter likvidation og efterfølgende overdragelse til nyt selskab - SKM2016.218.BR, jf. tidligere Landsskatterettens

Læs mere

Fri sommerbolig til hovedaktionæren

Fri sommerbolig til hovedaktionæren - 1 Fri sommerbolig til hovedaktionæren Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Loven indeholder særlige regler om en ganske hård beskatning, når et selskab stiller sommerhus til rådighed for hovedaktionæren

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR

Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR - 1 Næring med fast ejendom næring baseret på aktivitetens omfang SKM2011.688.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 4/10 2011, at en skatteyder, der ikke

Læs mere

Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR

Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR -1 - Driftstab bedrageri SKM2010.250.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Retten i Lyngby fandt ved en dom af 17/3 2010 ikke grundlag for at anerkende fradragsret for tab ved bedrageri, jf.

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003. (Årsberetning 2003) Højesterets dom af 8. december 2003. En patient blev opereret for en nedgroet negl

Læs mere

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING

LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING 28. FEBRUAR 2013 LANDSRETSDOM OM PRINCIPPER FOR BEGÆRING OG ACCEPT AF FORSIKRING I en sag om pensionsforsikring har Østre Landsret taget stilling til principper vedrørende tilbud og accept om antagelse

Læs mere

Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262.

Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262. - 1 Ændring af en administrativ praksis - praksis om kvalifikation af sygedagpenge i forhold til virksomhedsskatteordningen - SKM2015.262.HR Af advokat (L) og sadvokat (H), cand. merc. (R) Højesteret tiltrådte

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1. Offentliggjort d. 28.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1. Offentliggjort d. 28. - 1 Kildeskattelovens 7 subjektiv skattepligt på grundlag af arbejde i forbindelse med ophold med bolig til rådighed SKM2012.732 Østre Landsret (Camilla Vest sagen) Landsskatterettens kendelse af 19/2

Læs mere

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR - 1 Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 16/8 2011, at avance ved afståelse af et selvstændigt

Læs mere

Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR

Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR - 1 Maskeret udlodning - bestikkelse dokumentationskrav - SKM2012.459.VLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Vestre Landsret tiltrådte ved en dom af 4/7 2012, at midler, som et dansk selskab

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Uanmeldt kontrolbesøg - klageadgang til Landsskatteretten - afgørelsesbegrebet - beslutninger om uanmeldt kontrolbesøg ikke en afgørelse - SKM2014.785.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc.

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER

HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER 16. SEPTEMBER 2010 HØJESTERETSDOM OM ANSVARSFRASKRIVELSE I STANDARDBETINGELSER Højesteret har i en ny dom statueret, at en ansvarsfraskrivelse i et vagtfirmas forretningsbetingelser, der var et helt sædvanligt

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN)

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift. Akademikernes Centralorganisation (AC) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) 1 Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (2010.0010) Akademikernes Centralorganisation (AC) (advokat Jakob Juul) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) (advokat Morten Ulrich) 2 1. Indledning

Læs mere

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering: Notat om speciel inhabilitet i tre konkrete sager vedrørende et kommunalbestyrelsesmedlem der er udpeget eller indstillet af kommunalbestyrelsen til bestyrelsesposten i et aktieselskab 1. Baggrunden for

Læs mere

Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR.

Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR. - 1 Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fandt ved en dom af 22/9 2015 ikke grundlag

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 108/2008 (1. afdeling) Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) mod FOA - Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Karsten

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.

D O M. afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst. D O M afsagt den 23. januar 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Torben Geneser og Lone Kudahl (kst.)) i ankesag V.L. B 1394 13 A (advokat Flemming Schroll Madsen, Middelfart) mod

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

PATIENTFORSIKRING - PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE

PATIENTFORSIKRING - PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE 23. MAJ 2011 PATIENTFORSIKRING - PRINCIPIEL LANDSRETSDOM OM FORÆLDELSE Østre Landsret har i en principiel dom om forældelse givet forsikringsselskabet og Patientskadeankenævnet medhold i, at den 10- årige

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål J fra Folketingets Skatteudvalg den 1. februar 2012

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål J fra Folketingets Skatteudvalg den 1. februar 2012 Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 322 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. januar 2012 Dok.: 328697 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen sælger Landbrugsjord uden bebyggelse i byzone Landbrugsjord beliggende Skipper Clements Vej 82, 9230 Svenstrup J, matr. nr. 10m, Nr. Svenstrup By, Svenstrup

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat

Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Revisorbranchens Ekspertpanel: Skat Stor viden om skattemæssige forhold er et af de statsautoriserede revisorers varemærke. FSR har på den baggrund spurgt Revisorbranchens ekspertpanel om revisors syn

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 8. december 2015 blev der i sag 306 2015-4061 AA mod Ejendomsmægler Anne-Marie Eybye [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 31. marts 2015 har AA indbragt ejendomsmægler Anne-Marie

Læs mere

DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE

DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE 28. AUGUST 2012 DOM OM RETSHJÆLPSFORSIKRING SALÆRAFTALE En ny dom fastslår, at der er tale om omgåelse af de regler, der gælder for retshjælpsforsikring, såfremt advokat og klient indgår aftale om, at

Læs mere

HÆFTELSESANSVAR FOR SKADE FORVOLDT AF UNDER- ENTREPRENØR VED FARLIGT ARBEJDE BESTEMTHEDSKRAVET I FAL 51 GROV UAGTSOMHED

HÆFTELSESANSVAR FOR SKADE FORVOLDT AF UNDER- ENTREPRENØR VED FARLIGT ARBEJDE BESTEMTHEDSKRAVET I FAL 51 GROV UAGTSOMHED 19. MARTS 2015 HÆFTELSESANSVAR FOR SKADE FORVOLDT AF UNDER- ENTREPRENØR VED FARLIGT ARBEJDE BESTEMTHEDSKRAVET I FAL 51 GROV UAGTSOMHED I en ny landsretsdom fandtes entreprenør ansvarlig for brandskade

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 245/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Lise Herup Rosenkilde, Jette Holm Olesen, Heine Lund og Niels Frøik (advokat Jacob Goldschmidt)

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Virksomhedsskatteordningen afståelse af én af flere virksomheder minimumskrav til restvirksomhed SKM2014.584.BR, SKM2014.732.LSR, SKM2014.812.LSR og SKM2014.822.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand.

Læs mere

Tjekliste til brug ved national sambeskatning

Tjekliste til brug ved national sambeskatning Tjekliste til brug ved national sambeskatning Sådan bruger du tjeklisten: I tjeklisten kan du se, hvilke spørgsmål/forhold du bør være opmærksom på i forbindelse med den obligatorisk nationale sambeskatning.

Læs mere

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE

HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE 2. SEPTEMBER 2010 HVEM HAR RETTEN TIL ET VIDNE NY HØJESTERETS- AFGØRELSE Højesteret har i en ny kendelse endeligt afgjort spørgsmålet om, hvorvidt sagsøger ved allerede i stævningen at angive de medarbejdere

Læs mere

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR - 1 Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fratrædelsesgodtgørelse,

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid

Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Mangler blev ikke afhjulpet inden for rimelig tid Forbrugeren var berettiget til at ophæve købet af mangelfuld telefon, fordi den erhvervsdrivende ikke havde afhjulpet manglerne inden for rimelig tid.

Læs mere

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende Den 9. februar 2015 blev der i sag nr. 27/2014 A mod B afsagt sålydende Beslutning: Ved skrivelse af 28. marts 2014 vedhæftet en politianmeldelse har Advokatfirmaet A indbragt revisor statsautoriseret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. februar 2016 Sag 172/2015 Foreningen Euro-Mediterranean Human Rights Network (advokat Anders Rynkebjerg) mod Mathiesen A/S (advokat Ulrik Bayer) og Sag 173/2015

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Aktionærlån - ejendomsoverdragelse mellem selskab og aktionær - ændring af værdiansættelsen - skatteforbehold - Landsskatterettens kendelse af SKM 2015.795 SR. Hvor langt rækker et skatteforbehold.

Læs mere

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR

Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR - 1 Fraskilte ægtefællers bolig i sameje beboelse af den ene ægtefælle rentefradragsret på indestående lån SKM2012.716.SR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet meddelte ved et bindende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016035 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008 K E N D E L S E Thomas Borgå (advokat Ole Lund, Skive) mod Skive Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523

Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523 - 1 Genoptagelse og forældelse direkte følge af en ansættelse vedrørende et andet indkomstår Landsskatterettens jr. nr. 10-02523 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten afsagde

Læs mere

BIAVL OG CULPA 22. APRIL 2015

BIAVL OG CULPA 22. APRIL 2015 22. APRIL 2015 BIAVL OG CULPA En ny dom illustrerer det forhold, at selv om en optimal handlemåde muligt kunne have forhindret en skade, indebærer det ikke nødvendigvis, at den person, der ikke har handlet

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. oktober 2010 Sag 246/2008 (1. afdeling) Finansforbundet som mandatar for Rasmus Køjborg, Vagn Olsen, Anna Brændstrup, Jane Skouv Lapain, Pia Lundø, Henriette Fromberg,

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Forlængelse af ansættelsesfrist i henhold til skatteforvaltningslovens 26, stk. 5 Fri bil til hovedanpartshaver/direktør kontrolleret disposition omfattet af skattekontrollovens 3 B - SKM2013.61.LSR

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15)

Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) (01.05.15) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: falsk forklaring og anklage; Offentlig tilgængelig:

Læs mere

2012-26. Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed. 14.

2012-26. Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed. 14. 2012-26 Samtale om ansats loyalitet efter debatindlæg var i strid med reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed I et debatindlæg havde en kvinde kritiseret, at der på danske museer var mere fokus på

Læs mere

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling

Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Tips og Tricks til kompensationsbeløb ved forsinket betaling BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

En fond anset for at være erhvervsdrivende. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen)

En fond anset for at være erhvervsdrivende. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen) Kendelse af 20. marts 1996. 95-39.865. En fond anset for at være erhvervsdrivende. Lov om erhvervsdrivende fonde 1, stk. (Børge Dahl, Merete Cordes og Vagn Joensen) I skrivelse af 5. maj 1995 har advokat

Læs mere

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser.

i sin søns patientjournal. På den måde ville både faren selv og andre sundhedspersoner få kendskab til dommen og dens konsekvenser. 2009 12-1 Patientklagenævnets pligt til at vejlede om konsekvenserne af en afgørelse truffet af nævnet I fortsættelse af behandlingen af en konkret klagesag om en fars ret til aktindsigt i sin søns patientjournal

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 25. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 25. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 25. august 2015 Sag 141/2014 (2. afdeling) A (advokat Rasmus Thusgaard, beskikket) mod S under konkurs (advokat Rune Derno) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM TILBAGEBETALING AF UBERETTI- GET ERSTATNING

HØJESTERETSDOM OM TILBAGEBETALING AF UBERETTI- GET ERSTATNING 14. MAJ 2012 HØJESTERETSDOM OM TILBAGEBETALING AF UBERETTI- GET ERSTATNING Højesteret har i en ny dom taget stilling til, hvorvidt skadelidte, der uretmæssigt havde fået udbetalt erstatning fra arbejdsskadeforsikringen

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 Sag 131/2015 SKAT (Kammeradvokaten ved advokat Rune Derno) mod A (advokat Tage Siboni) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten i

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2015-11 (20150310) Overførsler fra udlandet indkomstbeskatning eller gaveafgift ny påstand Overførsler fra udlandet - indkomstbeskatning eller gaveafgift - ny påstand - SKM2015.166.BR Af advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. september 2009

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. september 2009 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. september 2009 Sag 38/2008 (2. afdeling) B (advokat Hans Severin Hansen) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Lars Apostoli) I tidligere instans er afsagt

Læs mere