Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på!"

Transkript

1

2 Læs det følgende grundigt igennem og så vil jeg afsløre hvordan du får et 10 gange bedre velvære og du undgår at tage så meget på! Det er et indiskutabelt faktum at vægttab kun kan ske ved at indtage mindre energi end der forbrændes. Uenighederne blandt eksperter og slankeguruer opstår i hvordan dette opnås. Nogle mener at man skal forbrænde noget mere igennem motion, andre mener at hvis man undgår kulhydrater øger kroppen sin forbrænding osv. Men uanset uenighederne om, hvordan man i praksis kommer til at forbrænde mere energi end man indtager, så er alle eksperter og guruer enige om at det er af altafgørende betydning at man dækker kroppens grundlæggende næringsbehov. I gamle dage udgav statens husholdningsråd så den såkaldte kostpyramide der viste hvad man anbefalede at man spiste meget og lidt af det var før at man egentlig vidste ret meget om human ernæring. I dag har forskningen ret præcist vist os hvilken og hvor meget næring vi har brug for hver dag. Da denne forskning kom frem stod det også klart at kostpyramiden var forældet og forkert. Fødevarestyrelsen har derfor trukket kostpyramiden tilbage og i stedet udgivet Kostkompasset som retter de gamle fejl. Jeg kan kun bifalde Kostkompasset og jeg er glad for at man endelig har fjernet kostpyramiden. Statens husholdningsråd repræsenterer jo unægtelig en hvis autoritet på området i de fleste folks holdninger og meninger. Det har derfor været svært at overbevise mange om at kostpyramiden var forkert, fordi man fik kommentarer som Jamen statens husholdningsråd må jo vide hvad de snakker om! og det gør de så endelig også nu :) Kostkompasset indeholder 8 kostråd som viser vejen til et sundt fundament. Jeg vil derfor igennem de næste mails gennemgå de 8 kostråd punkt for punkt og give dig en guide til hvordan du bruger dem i praksis.

3 I dag vil jeg nemlig gerne have dig til at tænke over en ting de fleste overvægtige mennesker glemmer De fleste er nemlig både overvægtige og usunde! Tænk over at de to ting faktisk intet har med hinanden at gøre. Mange overvægtige får eksempelvis ikke dækket deres vitaminbehov og det er ikke kun usundt, det er decideret farligt! Jeg får tonsvis af henvendelser fra folk der simpelthen ikke kan lade de søde sager være og de får et chok når jeg så siger Nej, men det er da ikke en undskyldning for ikke at spise en vitaminpille hver dag! det er ligesom om de fleste tænker Det kan jo være lige meget med den vitaminpille med den overvægt jeg slæber rundt på det svarer jo til at jeg lapper et lille hul i en kæntrende båd imedens vandet fosser ind et andet sted. Dette kunne ikke være mere forkert. Tænk over dette i dag: Hvis du er overvægtig er det fordi du indtager flere kalorier end du forbrænder men det er ingen undskyldning for ikke at leve sundt du vil nedbringe din risiko at dø ganske markant hvis du frem for at være overvægtig og usund, starter med at blive overvægtig og sund! Det kan faktisk sagtens lade sig gøre og endda meget let. Der er bare nogle minimumskrav rent ernæringsmæssigt som kroppen skal have dækket og nu kommer den store hemmelighed jeg lovede dig i starten: Hvis kroppen har de grundlægende næringsbehov dækket så producerer den også mindre fedt hvis du indtager flere kalorier end du forbrænder! Det betyder altså at hvis du dækker kroppens næringsbehov bliver du sund og du har sværere ved at tage på! Det første kostråd i kompasset er: 1. Spis frugt og grønt - 6 om dagen Den gennemsnitlige dansker har brug for 600 gram frugt og grønt hver eneste dag. Grunden til at rådet hedder 6 om dagen er at et stykke frugt eller grønt gennemsnitligt vejer 100 gram og dermed skal man have 6 stykker om dagen. Grunden til at vi har brug for frugt og grønt er at de leverer aktive vitaminer og mineraler. Desuden indeholder frugt og grønt også gode fibre disse tre ting kan man teoretisk også få dækket igennem andre fødevarer og kosttilskud, men frugt og grønt har et unikt indhold af fytokemikalier som du har så stærkt brug for hver dag.

4 Fyrokemikalier neutraliser kroppens frie radikaler der ellers starter et ragnarok inde i dig, foruden at de ligeså stille tager livet af dig og så er de stærkt kræftfremkaldende! Altså er der ingen diskussion om at du har brug for dit frugt og grønt hver dag. Der er nogle praktiske detaljer omkring rådet som er vigtige: 1. Kartofler indeholder meget stivelse og tæller derfor ikke med som frugt eller grønt! 2. Juice tæller kun for 100 gram uanset hvor meget du drikker! 3. De 600 gram er anbefalingen for en gennemsnitsdansker. Vejer du mere end gennemsnitsdanskeren skal du tillægge den procentdel som du er overvægtig (vejer du eksempelvist ca. 50% for meget skal du altså have minimum 900 gram frugt og grønt om dagen)! 4. Maksimalt halvdelen af dit daglige indtag må stamme fra frugt. Du skal altså spise minimum halvdelen af din daglige dosis igennem grøntsager. Hvis du indtager flere kalorier end du forbrænder er noget af det bedste du kan gøre faktisk at sørge for at dække dit behov for frugt og grønt. Lav en regel for dig selv om at der fra nu af ikke er noget du ikke må gøre eller spise men der er til gengæld noget du SKAL spise og det er dit frugt og grønt. Du kunne eksempelvis aftale med dig selv at du ikke spiser noget usundt FØR du har fået spist dit frugt og grønt. De fleste mennesker ved godt at en appelsin indeholder mange c-vitaminer, og de ved at selvom indholdet i en c-vitaminpille er meget større, så er det alligevel bedre at spise appelsinen fordi vitaminerne deri er naturlige og aktive så kroppen kan optage dem Men det er de færreste der ved at det også forholder sig sådan med Jod og Selen i forhold til fisk! Derfor er det andet kostråd:

5 2. Spis fisk og fiskepålæg - flere gange om ugen I løbet af en uge har du brug for gram fisk. Fisk indeholder nemlig jod, selen, D- vitamin og også de livsvigtige Omega 3 fedtsyrer som kroppen har brug for men ikke selv kan producere. Disse stoffer findes stort set kun i fisk og derfor er det vigtigt, at du spiser gram fisk hver uge, ellers er du i ernæringsmangel. For at dække dit ernæringsbehov bedst muligt er det godt at varier imellem fede fisk (laks, sild og makrel) og magre fisk (torsk, tun og rødspætter). Der er mange der har hørt at fisk kan være forurenede med blandt andet dioxin og kviksølv, men der er fangstforbud hvor forureningen er størst og fordelene ved at spise flere og forskellige slags fisk er mærkbart større end risikoen ved forurening. Husk også, at reglen om procentvis overvægt også gælder her det betyder altså at hvis du er 50% overvægtig skal du også have 50% mere end anbefalingen lyder (altså i dette tilfælde gram fisk om ugen). Det tredje punkt i Fødevarestyrelsens kostkompas hedder:

6 3. Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød - hver dag Dette er et af de råd der ofte bliver fejlfortolket og derfor ville jeg personligt ønske at de havde skrevet: Spis VILDE eller FULDKORNSpasta og groft brød - hver dag. De uddyber det heldigvis også ved at fortælle at man skal eliminere det hvide brød og at ris og pasta indeholder flere kalorier og færre vitaminer og mineraler. Derfor konkluderer styrrelsen at brune og vilde ris er at foretrække fremfor de almindelige og at fuldkarnspasta er et bedre valg end almindelig pasta på grund af de ekstra fibre... MEN: Det forholder sig lidt anderledes når man er på diæt. Der er ris og pasta nemlig ikke gode valg hvadenten du vælger fuldkornsversionerne eller ej. Grunden til dette er at de indeholder mange tomme kalorier fordi der simpelthen ikke er ret meget næring i nogle af delene. Derimod bør du bestemt spise kartofler hvadenten du er på slankekur eller ej. Kartofler er sprængfulde af kostfibre, C-vitamin, B-vitamin, thiamin og niacin. Du bør naturligvis huske på at eliminere fedtstoffet når du tilbereder dine kartofler. Så er der rådet omkring groft brød som også er en ting du bør holde meget igen med på en diæt. Groft (og selvfølgelig og almindeligt) brød indeholder flere tomme kalorier end ris og pasta. Til gengæld er der et andet kornprodukt du kan have meget gavn af at favorisere og det er havregryn. Havregryn og/eller Havregrød er en af de absolut sundeste og bedste fødevarer der eksisterer. Det indeholder tonsvis af kostfibre og fedtstoffet er næsten kun umættede og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør det til at super godt valg i din daglige kost. Så er tiden kommet hvor jeg skal fortælle dig om en ting der har altafgørende betydning for dannelse af kropsfedt og kroppens evne til at fjerne det igen... Fjerde råd i kostkompasset handler om et sundt helbreds fjende nummer 1 og det lyder som følger:

7 4. Spar på sukker - især fra sodavand, slik og kager Sukker smager desværre godt og derfor spiser vi ALT for meget af det. Sukker er 100% tomme kalorier. Sukker indeholder ingen næring, vitaminer eller mineraler. Sukker har ingen proteiner eller fibre og derfor giver det ingen mæthedsfornemmelse... til gengæld bliver man hurtigt meget afhængig af det fordi det forstyrrer blodsukker balancen og derfor bør du naturligvis holde dig helt fra de søde sager. Det kan somme tider være svært at se hvor meget sukker en fødevare indeholder, men lovgivning om korrekt varedeklaration hjælper dig på vej fordi den dikterer, at ingredienserne skal listes i den kvantumsrækkefølge. Det betyder at den ingrediens der er mest af skal stå først og derefter den der er næstmest af osv. Kig derfor på varedeklarationen og se om der står sukker eller sødemiddel som et af de første punkter (kig eks. på en flaske ketchup og gør dig klar til at få et chok!). Hvis fødevaren indeholder meget sukker så gør du klogest i at holde dig fra den. Hvis du kun kan overskue at gøre én ting, så eliminer sukker fra din kost! Sukker er den største årsag til overvægt i verden... men der er en anden fjende der indtager en flot andenplads i kapløbet og den handler kostkompassets femte råd om... for der er selvfølgelig også en fjende mere og derfor hedder kostkompassets femte punkt:

8 5. Spar på fedtet - især fra mejeriprodukter og kød Fedt har den uheldige egenskab at det er 100% kalorietæt. Hele 900 kalorier pr. 100 gram indeholder det og hvad værre er så kan kroppen desværre fragte det direkte ud i fedtdepoterne uden de store problemer. Hvis du eksempelvis får 1000 kalorier fra brød, skal kroppen bruge en del ressoucer på at omdane brødet til fedtstof, hvis du er i kalorieoverskud, dermed tager du mindre på af det. Hvis du derimod indtager du 1000 kalorier, i form af fedt, kan kroppen uden problemer fragte det direkte ud i depoterne. Derfor tager du mere på jo federe mad du spiser. Vidste du at en hakkebøf lavet af 6% kød indeholder kun halvt så mange kalorier som en bøf af samme vægt men lavet med 16-20% hakkekød? De to bøffer smager ens og mætter ligedan, men bruger du magert kød sparer du en masse kalorier på kontoen. Mit råd er derfor kun at indtage de kalorier du rent faktisk kan smage! Du kan ikke smage de ekstra kalorier der er i fedtholdigt kød fremfor magert kød (mange mener faktisk at det magre kød smager bedre) du kan heller ikke smage eks. smør under pålæg. Start derfor en ny leveregel: At de kalorier du indtager skal være nogen du kan smage og som indeholder god næring til din krop. Drop de flydende kalorier og spar på fedtet de steder hvor du kan. Det er nemt at skære fedtkanten væk fra et stykke kød, og ved at gøre det forbedrer du din sundhed og sparer på kalorierne... så frem med kniven! Det sjette punkt i kostkompasset er ikke skrevet for folk på slankekur, for det lyder:

9 6. Spis varieret og bevar normalvægten Men når man ønsker at tabe sig kan man faktisk hente en del fra hjælp fra dette råd, selvom det umiddelbart ikke lyder sådan. Grunden til at dette råd er indført i kostkompasset er fordi, hvis man spiser varieret vil man automatisk få et større spekter af essentielle næringsstoffer. Mange mennesker forfalder til at spise de samme madvarer hver eneste dag og det er langtfra sundt men straffen kommer bare først efter år hvor mennesker, der har levet af ensidig kost, pludselig begynder at få alvorlige skavanker. Det er altså en rigtig god idé at spise sundt og varieret, fordi du derigennem får dækket alle essentielle næringsstoffer og det er lige præcis det de fleste der skal tabe sig ikke gør, og derfor er der noget godt i dette råd når man er på kur. Langt de fleste mennesker der vil tabe sig, gør det nemlig på en utrolig uvarieret diæt hvor de spiser det samme, fordi de ved det virker men resultatet er et usundt vægttab! Hvad nytter det at tabe sig 4 kilo, hvis de 2 er muskelmasse som kroppen har forbrændt, fordi det var nemmere end at forbrænde fedtmasse? Hvad nytter det at tabe sig 20 kilo hvis du i processen berøver kroppen for samtlige A, D og E vitaminer fordi du spiser ekstrem fedtfattigt (A, D og E vitaminer er nemlig kun optagelige igennem fedtsyrer)? Derfor er det utrolig vigtigt at du spiser varieret hvad enten du er på kur eller ej på den måde kan du bevarer et godt helbred samtidig med at du smider de overflødige kilo. Det kan sagtens lade sig gøre at dække samtlige kroppens essentielle sundhedsbehov på under 1200 kalorier om dagen, så det efterlader masser af daglige kalorier som du kan bruge til lige hvad du bedst kan lide. Ved at spise en varieret kost, dækker du alle kroppens behov og derfor bør du naturligvis gøre det!

10 Derfor hedder min version af det sjette råd: Spis først det du har behov for, derefter kan du spise det du har lyst til! Det syvende punkt i Fødevarestyrelsens kostkompas er efter min mening det vigtigste og det hedder: 7. Sluk tørsten i vand Din krop består af ca % vand og derfor bør en tilsvarende del af din slankekur bestå af det samme. I løbet af en dag afgiver kroppen væske fra huden, lungerne og blæren derfor har vi brug for vand. Problemet er imidlertid at langt de fleste danskere IKKE drikker de 2 liter vand, de har brug for hver dag. De drikker i stedet 2 liter kaffe, cola, saftevand, mælk, juice, rødvin og øl!

11 Dermed ryger sundhed og energi sig en tur ud på gangen, hvor de kan få sig en snak med fornuften som de selv samme danskere parkerede derude for mange år siden. I mellemtiden sidder danskeren inde i stuen uden sundhed, energi eller fornuft og drikker alle andre væsker end den der bør drikkes, nemlig vand og så forstår de fleste ikke at de altid er så trætte og uoplagte! Kroppen skal bruge store ressourcer på at afgifte al væske ned til det primære vand den skal bruge, og derfor vil du altid kun køre på 70% af den energi du kunne have hvis du fik dine 2 liter rent vand om dagen. Men hvis du vil tabe dig er det endnu mere vigtigt at du får dit vand. En krop der ikke har en korrekt væskebalance er nemlig ikke i stand til at forbrænde fedt særlig effektivt hvorimod en krop med korrekt væskebalance forbrænder fedt i rekordfart! Derfor er det utrolig vigtigt at få 2 liter vand hver dag men hvad gør man så hvis man i lang tid ikke har fået disse 2 liter vand? De dækker jo kun det daglige behov og hvis man så er i væskeunderskud så vil man jo forblive med at være i væskeunderskud. Du kan teste om du har styr på din væskebalance, ved at kigge på din urin i løbet af eftermiddagen, jo lysere og mere gennemsigtig den er, jo bedre er din væskebalance. Så er vi kommet til afslutning af denne lille gennemgang af Fødevarestyrelsens kostkompas. Det ottende og sidste punkt i kostkompasset, har selvmodsigende nok ikke noget med kost at gøre! Det er nemlig:

12 8. Vær fysisk aktiv ---- mindst 30 minutter om dagen, 60 hvis du skal tabe dig! Kroppen er beregnet til at blive brugt og alt for få gør det! Daglig brug af dine muskler er vigtig for en sund og velfungerende krop. Fysisk aktivitet styrker hjerte, lunger, muskler, sener, led og knogler og dermed din generelle fysiske form. Regelmæssig motion giver øget velvære og modvirker bl.a. stress og depression. Det giver en naturlig træthed, regulerer appetitten og gør det nemmere at kontrollere din vægt. - og så sætter det også turbo på dit vægttab! Der kan kun tales godt om den daglige motion og det ved du højest sandsynlig godt allerede spørgsmålet er så hvorfor så ganske få dyrker den daglige motion de ved er så gavnlig for dem? Svaret ligger IKKE i dovenskab. Mange tror nemlig at det er fordi de er for magelige og så videre men svaret ligger i de indre billeder man skaber når man tænker på motion: Langt de fleste forbinder nemlig ikke motion med noget behageligt eller sjovt. De forbinder det med ubehag, smerter og endnu værre: Kedsomhed! Det er langt fra sandt, og det kan du tage fra en der ALDRIG har brudt sig om motion og nu dyrker det i 15 timer om ugen! Jeg har altid pjækket fra idræt i skolen og jeg har altid været overvægtig. Jeg har altid hadet motion og jeg ved at oddsene for at du har det ligesom jeg havde det før i tiden er ret store. Stil nu dig selv et spørgsmål: Hvad tænker jeg på når jeg hører ordet motion? Langt de fleste tænker på mennesker i store smerter og/eller folk i fitnesscenter. Motion har INTET med et fitnesscenter at gøre! Motion kan nemlig være noget helt andet end løb, cykling, styrketræning og alt det andet traditionelle og hvad bedre er: Hvis du bruger min metode, så bliver du decideret afhængig af din daglige motion! Hele Naturlig Slankekurs modul 3 er kun dedikeret til emnet motion og det er meget utraditionelt indhold! Hvis du vil have en lektion om korrekt styrketræning eller en løbeguide, så kan du finde det andre steder!

13 Mit mål med motion er at jeg skal have det sjovt! Det skal være noget jeg glæder mig til hver eneste dag og så skal det give mig et kæmpemæssigt energioverskud. For dig kan motion selvfølgelig være den nøgle til vægttab som du mangler, derfor kan jeg selvfølgelig ikke anbefale det stærkt nok men hvis du også vil have det sjovt, og du vil glæde dig til det så lad os tales ved i modul 3. Det var så en gennemgang af hele kostkompasset, her kommer opsummeringen: 1. Spis frugt og grønt 6 om dagen. 2. Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen 3. Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag 4. Spar på sukker især fra sodavand, slik og kager 5. Spar på fedtet især fra mejeriprodukter og kød 6. Spis varieret og bevar normalvægten 7. Sluk tørsten i vand 8. Vær fysisk aktiv 60 minutter om dagen Jeg håber du fik noget ud af denne gennemgang af kostkompasset. Husk også at downloade mit gratis podcast: og tilmeld dig min Facebookside: Så er der nemlig masser af ekstra inspiration og tips :) Med venlig hilsen Henrik

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene motivation. Typografi og ombrydning for tema For hvert eneste minut, du forsinker dit eftertræningsmåltid, forlænges din restitutionstid med op til en time! Venter du mere end to timer, går der 3-4 døgn,

Læs mere

patientvejledning type 2-diabetes

patientvejledning type 2-diabetes patientvejledning type 2-diabetes En patientvejledning for dig! Med denne patientvejledning ønsker vi at give dig et godt indblik i type 2-diabetes Vejledningen er tænkt som et supplement til den information,

Læs mere

Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft

Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft Gå sund og glad på arbejde! Skrevet af Gitte Koldtoft 1 Indledning Du kan være nok så intelligent og faglig dygtig til dit job, men hvor effektiv er du, de dage hvor du ikke har så meget fysisk energi?

Læs mere

Skab din egen sundhed s

Skab din egen sundhed s Skab din egen sundhed s Top 5 nyhedsbreve Sund & glad Copyright www.skab din egen sundhed.com 2009 Kære abonnent på Sund & Glad. Her får du mine 5 mest læste nyhedsbreve i en lille bog, som du kan tage

Læs mere

vejledning om kostsammensætning hjælp til at tilberede og anrette måltider hjælp til indkøb.

vejledning om kostsammensætning hjælp til at tilberede og anrette måltider hjælp til indkøb. Ernæring Det meste af det, der står i dette afsnit, er gældende for alle mennesker, dvs. at du også kan bruge det, når du skal vælge kostsammensætningen for dig selv og din familie. For børn under to år

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

Din guide til amning.

Din guide til amning. AmmeGuiden Din guide til amning. I denne bog finder du svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med amning af dit lille nye barn. Modermælken er en vigtig ernæringskilde for barnet, og

Læs mere

Små skridt til vægttab der holder

Små skridt til vægttab der holder Små skridt til vægttab der holder forudsætninger for, at de små skridt virker 1. Du er overvægtig. 2. Du har vejet det samme gennem længere tid. 3. Du har haft den gamle vane i længere tid. 4. Du bliver

Læs mere

Naturlig mad hvad er det?

Naturlig mad hvad er det? Naturlig mad hvad er det? Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Vidste du at mangel på naturlig mad, øger din insulinproduktion og dermed fedtlagringen på maven? Vidste du at mangel på naturlig mad,

Læs mere

- til dig som har børn i 3-6 års alderen

- til dig som har børn i 3-6 års alderen - til dig som har børn i 3-6 års alderen En sund livsstil mad, bevægelse og opdragelse! En sund livsstil er godt for dig og dit barn Som forælder kan du gennem din opdragelse, hjælpe dit barn i en tidlig

Læs mere

Fødevarestyrelsen Sundhedsstyrelsen. Sund mad og fysisk aktivitet

Fødevarestyrelsen Sundhedsstyrelsen. Sund mad og fysisk aktivitet Fødevarestyrelsen Sundhedsstyrelsen Sund mad og fysisk aktivitet Sund mad og fysisk aktivitet Alfabeta, Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen 2006 Forlagsredaktion: Helene Deden Foto: Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Dig og de 8 kostråd Opgavehæfte for 5.- 6. klasse

Dig og de 8 kostråd Opgavehæfte for 5.- 6. klasse Dig og de 8 kostråd Opgavehæfte for 5.- 6. klasse Dig og de 8 kostråd Har du nogensinde tænkt på din egen sundhed? Ved du egentlig, hvornår du er sund? Til at starte med kan du prøve at teste dig selv

Læs mere

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Kolofon: Redaktion: LivsstilsGruppen, Jytte Lindskov Jacobsen & Anna Rask Lynge Det Grønlandske Sundhedsvæsen

Læs mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere

De 10 veje til vægttab hedder: 1. Slå autopiloten fra Skab medvind Drik færre kalorier Bevæg dig mere 10 veje til vægttab Forudsætninger for, at de små skridt virker I bogen kan du se, hvad hvert et lille skridt teoretisk set vil føre til af vægttab i løbet af de første 12 måneder hvis du i øvrigt lever

Læs mere

BRIKSYSTEM. Effektiv vægtregulering n Guide til vægttab n Hold vægten efter Nupokuren

BRIKSYSTEM. Effektiv vægtregulering n Guide til vægttab n Hold vægten efter Nupokuren BRIKSYSTEM Effektiv vægtregulering n Guide til vægttab n Hold vægten efter Nupokuren Indholdsfortegnelse FORORD Forord side 3 Kom godt i gang med Nupo side 4 Nupos produktgrupper side 5 Vælg den rigtige

Læs mere

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk 1 Vigtig information De anbefalinger og kostråd, jeg giver i denne plan, er baseret på mere end 10 års studie, personlig og klient erfaring, samt mine uddannelser til Personlig Træner, CHEK Hollistic Livsstils

Læs mere

Næringsstofanbefalinger

Næringsstofanbefalinger "This project arises from the project Periscope which has received funding from the E U, in the framework of the Public Health Programme" Næringsstofanbefalinger Vores mad indeholder en lang række stoffer,

Læs mere

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Sukkerafvænning for alle Bogen her er skrevet for at hjælpe dig med at slippe af med din trang til sukker og give dig en sukkerafvænning. Bogen er ikke skrevet

Læs mere

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP

MICHELLE KRISTENSEN BOOTCAMP MICHELLE KRISTENSEN MK BOOTCAMP 6:1 L I N D H A R D T O G R I N G H O F INDHOLD 6:1 4 KICKSTART DIT VÆGTTAB MED FASTE OG LEV DET SØDE LIV 5 DEL 1 KOST 13 FASTE 14 FASTE 1 DAG OM UGEN 15 MK PRINCIPPERNE

Læs mere

Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune. Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik

Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune. Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune Inspiration til arbejdet med den overordnede mad- og måltidspolitik 1 Idéhæfte for skoler og SFO er i Svendborg Kommune Inspiration til arbejdet med den

Læs mere

Mad, vægt og fysisk aktivitet

Mad, vægt og fysisk aktivitet Mad, vægt og fysisk aktivitet Informationshæfte fra Nordic Sugar Mad, vægt og fysisk aktivitet 1 Informationshæftet Mad, vægt og fysisk aktivitet er udarbejdet af Nordic Sugar. Copyright tilhører Nordic

Læs mere

Din mentalitetsændring begynder her. Mentalitet har stor effekt på, hvor

Din mentalitetsændring begynder her. Mentalitet har stor effekt på, hvor POLITIKEN SØNDAG. JULI 00 SUNDHED søndagsliv Din mentalitetsændring begynder her En ny og forbedret udgave af Chris MacDonalds sundhedshjul giver dig et præcist billede af dine styrker og svagheder. har

Læs mere

Meld dig ind i Diabetesforeningen

Meld dig ind i Diabetesforeningen Meld dig ind i Diabetesforeningen Ja tak, jeg vil gerne meldes ind i Diabetesforeningen og få mange fordele: Diabetes medlemsblad 6 gange årligt www.diabetes.dk Diafonen Rabat på foreningens mange kogebøger

Læs mere

Forslag til morgenmad... 16 Morgenmadspakken:... 17 Tips... 17 Mellemmåltider... 19 Tips... 19 Frugt og grønt... 19 Mælkeprodukter... 19 Brød...

Forslag til morgenmad... 16 Morgenmadspakken:... 17 Tips... 17 Mellemmåltider... 19 Tips... 19 Frugt og grønt... 19 Mælkeprodukter... 19 Brød... Indholdsfortegnelse Forord... 5 Hvornår er man for tyk?... 6 Vægt... 6 Kropsmasseindeks 'BMI'... 6 Hvornår skal man tabe sig?... 8 Hvornår skal man ikke tabe sig?... 8 Tal med lægen hvis... 8 Kur eller

Læs mere

Basisviden kost og ernæring

Basisviden kost og ernæring Basisviden kost og ernæring Hvorfor skal man tabe sig? Der er mange gode grunde til at smide de overflødige kilo. Fysiologisk set er svær overvægt forbundet med en række følgesygdomme som ledsmerter og

Læs mere

Din guide til en. sundere hverdag. Lev bedre længere. CardioLab. Lev bedre længere

Din guide til en. sundere hverdag. Lev bedre længere. CardioLab. Lev bedre længere Din guide til en Lev bedre længere sundere hverdag CardioLab Lev bedre længere Overvægt Sundhed starter indefra I denne folder finder du masser af nyttige oplysninger gode råd til, hvordan du kan holde

Læs mere

... En undervisningsavis fra. mad & motion. Opgaver på www.undervisningsavisen.dk

... En undervisningsavis fra. mad & motion. Opgaver på www.undervisningsavisen.dk En undervisningsavis fra og 2005 mad & motion Opgaver på www.undervisningsavisen.dk 2 M A D & M O T I O N Er du sund eller slap? Undervisningsavisen har spurgt elever fra 7.-10 klasse, hvad de mener om

Læs mere

Om Heidi. Heidi Møller Performancespecialist og cert. coach. mail: heidi@powerperformance.dk tlf.: 22 21 44 77. Fysisk Energi Side 2

Om Heidi. Heidi Møller Performancespecialist og cert. coach. mail: heidi@powerperformance.dk tlf.: 22 21 44 77. Fysisk Energi Side 2 1 Fysisk Energi Om Heidi Mit fokus i mit arbejde gennem PowerPerformance er på individets performance, og på træningen og udviklingen af det hele menneske. Jeg ser altid 360 grader rundt om et menneske

Læs mere

Erik Vestergaard www.matematiksider.dk. Erik Vestergaard

Erik Vestergaard www.matematiksider.dk. Erik Vestergaard 1B 2 Erik Vestergaard www.matematiksider.dk Erik Vestergaard Erik Vestergaard www.matematiksider.dk 3 2B1. Introduktion Efter I foråret 2004 at have gået regelmæssigt i fitness center og fulgt en speciel

Læs mere

Et bedre liv med KOL. En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL

Et bedre liv med KOL. En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL Et bedre liv med KOL En håndbog til dig, som vil holde fast i din livskvalitet på trods af KOL indholdsfortegnelse Et bedre liv med KOL Om KOL side Din egen KOL-bog... 5 Flere og flere får KOL... 6 KOL

Læs mere