HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN"

Transkript

1 HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge juni 3. juli 2011 Muskelsvindfonden - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN! Igen i år arrangerer Egmont Højskolen sommerkursus i samarbejde med Muskelsvindfondens Seniorgruppe. Vi har i år fornyet kursuslederstaben med Kasper Rander, der sammen med Bettina Rander og Søren Ingvardsen ser frem til at hælde nye tanker på tanken. Kursusfolderen inspirerer forhåbentlig til nye udfordringer og fagvalg, så der bliver sat gang i hjernebindingerne, og depoterne bliver fyldt op. På dette års sommerkursus vil vi gerne fremhæve de mange spændende foredrag, som ligger om formiddagen: Bebiane Bøje tager os tirsdag formiddag med ind i en opløftende verden af Gospelsang. Dorte Futtrup vil bjergtage os med fortællingens kunst. Hun har tidligere gæstet højskolen i uge 26 med stor succes. Jytte Dreyer, som vi kender fra tv og radio igennem arbejdet som bl.a. studievært, kommer og taler om Livsglædens nødvendighed. Erik Kelstrup fortæller om 1800-tallets første havdel, hvor store kriser indvarslede Danmarks Guldalder. Udover foredragen har du mulighed for at deltage i et af de mange spændende fag. Alt efter hvilket fag du vælger, vil du få mulighed for at blive indført i Mozarts operaer, diskutere etiske problemstillinger i Mennesket, kunsten og kærligheden, - du kan lære meditative øvelser i faget Qi Gong, eller du kan få Appetit på livet i køkkenet. Vil du opleve naturen, er det faget Danmark i tusind år. Danmark i dag, du skal vælge, eller du kan tage til søs og vælge Tur-sejlads, som i år er sejlads i ny form. Endelig kan du udfolde dine kreative evner i fagene Det digitale mørkekammer, Akvarelmaleri og Smykker. Ugens aftner vil være præget af hyggeligt samvær, god og sund mad, snak og ture i højskolens smukke omgivelser. Fredag aften vil der være mulighed for at se filmen Det defekte menneske, som elever fra Egmont Højskolen har lavet. Filmen har vundet flere priser, og er en parafrase over Jørgen Leths film Det perfekte menneske. Anders Bast & co., som besøgte os sidste år, har lovet at komme forbi igen i år og være vores hus-jazz-orkester et par dage. Alt i alt tegner det til at blive en uge med god mulighed for at møde nye mennesker og gense gamle venner. Velkommen til en inspirerende og begivenhedsrig uge! Bettina Mai Rander Søren Ingvardsen Kasper Rander Vi glæder os til at se jer! Kasper Rander, Søren Ingvardsen og Bettina Mai Rander

3 formiddage med fællesundervisning TIRSDAG: GOSPEL V. BEBIANE BøjE Gospel-workshop Vi starter ugen med et brag af en koncert, hvor Bebiane Bøje fører os ind i Gospel-verdenen. Udover at synge selv inddrager hun også tilhørerne, så alle får brugt stemmebåndet. Bebiane Bøje har optrådt som solist og instruktør ved koncerter og vocal-workshops nationalt og internationalt (UK, Island, Frankrig, Holland, Baltikum, USA, Singapore, Grønland). Bebiane Bøje har udgivet jule-cd en Forunderligt at sige i 2005, og i 2010 kom albummet Skumring, der indeholder aftensange og salmer. Bebiane Bøje er docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. ONSDAG: fortælling V. DORTE futtrup Lyt til en fortælling - og du ser med ørerne Dorte Futtrups fortællinger drejer sig om tilværelsens store spørgsmål: liv og død, had og kærlighed, svig, tilgivelse og forsoning. Det er dels fortællinger, som hun selv har forfattet, dels fortællinger inspireret af traditionsstof og eksisterende værker. Mundtlig fortælling er en sansemættet oplevelse, fuld af nærvær og intensitet - og uden bog eller manuskript. Dorte Futtrup går i dybden i sine for tællinger, samtidig med at hun søger det enkle og fortætter den dramatiske kerne.

4 formiddage med fællesundervisning fredag: foredrag V. jytte DREYER Livsglædens nødvendighed Det er selvfølgelig indlysende, at livsglæde giver et rigere og bedre liv, men ingen af os undgår vel helt sorger og bekymringer, og hvordan finder man så frem til glæden ved livet. Opskriften findes ikke, men man kan øve sig i kunsten. Livet er jo nu engang ikke det værste, man har, og man skal huske på, at vi kun har eet forsøg, genudsendelse findes ikke her. Jytte Dreyer kom til DR i 1966, hvor hun producerede en række udsendelser, bl.a. Otium og Musik i arbejdstøjet. Hun har også lavet portræt- og familieprogrammer og har været vært på flere programmer på DR s radiokanaler. LøRDAG: foredrag V. ERIK KELSTRUP Hvorfor steg sangen, da klokkeværket ramlede mod jorden? Gnister fra Guldalderen. I 1807 bankede englænderne ret så hårdt på den danske dør. København blev bombet, og flåden stjålet. En national katastrofe, som blev efterfulgt af statsbankerotten i 1813 og tabet af Norge i Paradoksalt nok indvarsledes samtidig en af de kulturelt mest frugtbare perioder i Danmarks historie: Guldalderen. En perlerække af store danske forfattere, kunstnere, tænkere og musikere så dagens lys. Mon der er en sammenhæng mellem katastrofen og denne kulturelle blomstring? Foredraget vil ridse den historiske baggrund op og se nærmere på vigtige strømninger i Guldalderen. Strømninger, som har sat sig dybe spor helt til vore dage. Historien om 1800-tallets første halvdel virker højaktuel. Erik Kelstrup, sognepræst, ph.d. Præst ved Ormslev Kirke.

5 Beskrivelser af fag DANmARK I TUSIND ÅR. DANmARK I DAG Ture ud i det blå for at se alt det grønne. Hver dag sin tur for at opleve istidens landskaber, blomsterne og bierne. Hvordan forvalter vi i praksis bedst den natur, vi har omkring os? Hvordan driver man fx et gods med både landbrug, skovdrift og masser af natur? Kan man dyrke natur? Er der overhovedet egentlig natur tilbage i Danmark? Vi leder efter den. Vi stiler imod at være udendørs hver dag. Tag derfor fornuftigt tøj med. Vi kan ikke satse på, at klimaændringerne for alvor har gjort Danmark varmere! Men der er så dejligt ude på landet. v. Hans Pedersen Hans Pedersen er uddannet journalist og biolog, han arbejder som redaktør på bladet Vedvarende Energi og Miljø. QI GONG. Qi Gong betyder Livsenergi Øvelse og er af kinesisk oprindelse. Qi Gong består af 3 elementer, nemlig fysiske øvelser, åndedrætsøvelser og psykiske/meditative øvelser. Øvelserne udføres på en måde, så meridianerne altid holdes åbne. Meridianerne er de energibaner, der forbinder de vitale dele af de indre organer med de resterende kropsdele. Qi Gong har en god effekt på ens sundhed som helhed både fysisk og psykisk: Den styrker ens koncentration, koordination, balance, åndedæt, kredsløb, smidighed, styrker muskler, sener, led samt knoglemarven. Dette tjener til at forbedre tilstanden af alle organerne i kroppen, da deres funktioner afhænger meget af et sundt centralnervesystem. Alle kan lave Qi Gong, uanset alder, køn, handicap og sygdom. v. Yutaka Kataoka Yutaka Kataoka er højskolelærer på Egmont Højskolen, underviser i Coaching og orientalsk filosofi.

6 Beskrivelser af fag mozarts OPERAER. Mozart skrev sin første opera som 12-årig, og operagenren forblev en af de vigtigste for ham igennem hele hans liv. Hans største operaer hører stadig til de mest elskede og mest spillede verdenen over, nemlig Bortførelsen fra Seraillet, Figaros Bryllup, Don Giovanni, Così fan tutte og Tryllefløjten. På kurset får vi et overblik over Mozarts korte men begivenhedsrige liv, og vi hører om de forskellige operatyper på hans tid. Vi ser på hans arbejde med at komponere operaer og med at opføre operaer de blev nemlig skræddersyede til kompagnierne. Vi lærer også nogle af sangerne at kende, og ikke mindst hører vi masser af vidunderlig musik fra både Mozarts kendte og mindre kendte operaer. Den Jyske Opera spiller Don Giovanni i den kommende sæson, og vi kommer derfor også ind på, hvordan man laver en operaopførelse i vore dage. AKVAREL-mALERI Et intenst mini-kursus for dig - nybegynder eller øvet - som har lyst til at prøve kræfter med akvarelmaleriets mange spændende muligheder. Vi bruger flere teknikker: vådt på tørt og vådt i vådt, og arbejder med komposition, farvelære, form, lys og skygge samt stoflighed/blandform. Vi lader os inspirere af natur- og figurmotiver og fri fantasi. Vi kigger også på andre kunstneres værker. På kurset lægges der vægt på at formidle glæden og lysten ved at udtrykke sig og male med tid til personlig vejledning. Medbring gerne egne materialer, hvis du har det ellers kan det købes billigt på kurset. Der skal påregnes et mindre materialegebyr til de faste øvelser. Det er også muligt at male med akryl i stedet for akvarel, hvis det ønskes. Vi ses på maleriholdet! v. Leif V.S. Balthzersen Leif Balthzersen er mag. art. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Han har været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester. v. Tina Lynge Tina Lynge er timelærer på Egmont Højskolen og har de seneste år undervist i uge 26. Hun er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi.

7 Tilmelding til "Hæld nye tanker på tanken" fra den 27. juni til den 3. juli 2011 NAVN...: ADRESSE...: POSTNR/BY..: TLF.NR...: Må tlf.-nr vises på deltagerlisten: Ja Nej ...: CPR.NR (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.): HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Kommunal hjælperordning 96 Hjælperens navn: Kommunal ledsagerordning 97 Ledsagerens navn:

8 INDKVARTERING (se brochuren) Jeg ønsker enkeltværelse (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift (leje kr. 200 pr. uge). Eget sejl skal medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Alle andre hjælpemidler såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe KOST Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet:

9 HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge juni - 3. juli 2011 Denne tilmeldingsblanket sendes senest d. 19. maj 2011 til: Egmont Højskolen Villavej 25 Hou 8300 Odder

10 HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Jeg har brug for hjælp fra Egmont Højskolen og ønsker spørgeskema tilsendt. Jeg har brug for de frivillige hjælpere og ønsker spørgeskema tilsendt. Jeg har ikke brug for hjælp FAGVALG: (angiv 1. og 2. prioritet. Husk at din 2. prioritet er vigtig, da det er begrænset hvor mange kursister de enkelte fag kan have, og vi derfor kan blive nødt til at flytte rundt på folk) 1. prioritet 2. prioritet Danmark i tusind år. Danmark i dag Danmark i tusind år. Danmark i dag Qi Gong Qi Gong Mozarts operaer Mozarts operaer Akvarel-maleri Akvarel-maleri Appetit på livet Appetit på livet Tur-sejlads Tur-sejlads Mennesket, kunsten og kærligheden Mennesket, kunsten og kærligheden Smykker Smykker Det digitale mørkekammer Det digitale mørkekammer DATO UNDERSKRIFT VEND >

11 Beskrivelser af fag APPETIT PÅ LIVET - kan sund mad smage så godt? Det bliver en spændende uge, hvor vi prøver mange forskellige retter. Lige fra slow food, som står og simrer på komfuret i flere timer, så den intense smag træder frem, til de mere enkle retter. Alle vores sanser skal stimuleres, og vi skal se, dufte og smage os gennem de mange sunde retter. Der bliver mange farver på maden, både fordi det ser indbydende ud, og fordi farvede madvarer indeholder mange sunde næringsstoffer. Sund mad skal smage godt, så vi går i dybden med råvarer, krydderurter og krydderier, som kan få enhver ret til at dufte og smage fantastisk. En dag tager vi på indkøb og finder både danske og udenlandske råvarer. Mad og liv hører sammen, og du vil tage herfra med skærpet livsappetit. v. Ulla Rasmussen Ulla Rasmussen er timelærer på Egmont Højskolen, hun har de seneste år undervist i uge 26. Ulla er uddannet kostvejleder. TUR-SEjLADS v. Aksel Knudsen & Stefan Göttler At sejle er at leve. Højskolen har havet som nabo, og det skal udnyttes. I år tilbyder vi tur-sejlads i skolens store båd Prinsesse Alexandra, hvor jeres skippere, vil sejle jer rundt i farvandet ud for Hou og fylde jer med sørøverhistorier undervejs. På Tur-sejlads får I mulighed for at mærke elementerne ved hav og vejr og opleve og bidrage til den gode stemning ombord. Hver undervisningsdag vil starte i lokalerne på skolens værft med snak om dagens sejlads, og hvilke natur- og kulturoplevelser dagen vil byde på. Aksel Knudsen og Stefan Göttler er erfarne sejlere og flittigt benyttet i skolens sejlads-undervisning.

12 Beskrivelser af fag mennesket, KUNSTEN OG KÆRLIGHEDEN Så hvad er et menneske? Sådan spørger den norske forfatter Jan Kjærstad i flere af sine romaner - som et ekko af et af vore dages mest påtrængende spørgsmål. Vi lever jo i en tid, hvor mennesket står i centrum som aldrig før. Vi er blevet individualister, siger man. Hver især har vi os selv som vort livs projekt. Men samtidig er det som om, at vi har mistet orienteringen. Vi kan ikke rigtig finde hvile noget sted. Så hvad er et menneske? Det spørgsmål vil vi gå i dybden med. Vi henter hjælp i eksempler fra filosofi, kunst, litteratur, musik, teologi, arkitektur og samfund. Og så vil vi se nærmere på to områder af menneskelivet, som også fylder meget i vor tid, nemlig kunsten og kærligheden. Hvad kan kunst? Og hvorfor handler 80% af tidens sange og film om kærlighed? Hvad kan kærlighed? Hvad er kunst og kærlighed i det hele taget for fænomener? Mennesket, kunsten og kærligheden det er store emner. Vi bliver sikkert ikke færdige med dem, men måske bliver vi klogere... SmYKKER Så skal der laves smykker! Kom og vær med til at designe og lave dine egne smykker. Vi arbejder med sølvtråd, sten, perler og porcelæn. Der kan laves øreringe, armbånd, fingerringe, brocher m.m. - kun fantasien sætter grænser. Vi deler de gode ideer og lader os inspirere af hinanden - og de smykkedesigns der er oppe i tiden. Gennem tiderne har mennesket altid lavet smykker, vi taler om de kulturelle aspekter i smykket som udtryksmiddel. Kurset kræver ingen erfaring med smykkefremstilling bare du har lyst til at gå i gang og prøve noget nyt. Der må påregnes en mindre udgift til materialer. v. Erik Kelstrup Erik Kelstrup, sognepræst, ph.d., er præst ved Ormslev kirke. v. Camilla With Aasager Camilla With Aasager er højskolelærer på Egmont Højskolen. Uddannet keramisk formgiver fra Designskolen Kolding.

13 Beskrivelser af fag DET DIGITALE mørkekammer v. Kasper Rander Digitale kameraer har efterhånden helt udkonkurreret gammeldags kameraer med celluloid-film. I dette fag lærer du at få det bedste ud af de digitale kameraer og den digitale fototeknik. Du lærer at udnytte kameraets muligheder, at overføre billeder til computeren og bearbejde billeder i et billedbehandlings-program. Du bliver indført i teori om digitale formater og lærer at få billederne videre fx på cd-rom, papir eller via til venner og familie. Vi skal også beskæftige os med, hvordan man tager gode billeder med spændende indhold. Vi skal høre om fotografiets historie og diskutere billeder og finde ud af, om det er rigtigt, at et billede siger mere end 1000 ord. Medbring dit eget digitale kamera (husk også brugsanvisningen og evt. program-cd er). Kamera kan lånes på højskolen, hvis du ikke selv har et. Kasper Rander er højskolelærer på Egmont Højskolen. Uddannet journalist og medielærer.

14 PRAKTISKE OPLYSNINGER Ankomst Mandag den 27. juni mellem kl. 15:00 og 17:00 Afrejse Søndag den 3. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. Hjælpere/hjemmehjælp På Egmont Højskolen findes en lille hjemmehjælpsafdeling, som kan give en hånd med, når du f.eks. skal hente mad ved buffeten, have pakket ud, have gjort rent i begrænset omfang, knappet skjorte, bundet sko osv. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte til fx bad, toilet og påklædning i mere end 10 min. morgen og aften, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme. Det vil sige, at din hjemkommune skal overflytte din hjemmehjælp (som du har fået bevilget efter Servicelovens 83, 85 eller 95) til Egmont Højskolen, så vi har midlerne til at ansætte ekstra hjælpere. Hvis du har hjælperordning efter 96, skal du medbringe egne hjælpere. Hvis du ikke medbringer timer til hjemmehjælp, og hvis du ikke har oplyst skolen om dit behov for hjælp, vil der ikke blive stillet hjælp til rådighed. Det er således dit ansvar at sørge for, at bevillingen er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpebehov tilsendt. Hjælpemidler Skolen har 18 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Sejl skal medbringes. Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Leje af loftlift: 200 kr. pr. uge Leje af elseng: 300 kr. pr. uge Alle andre hjælpemidler (f.eks. toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. Husk medbring egen crosser - højskolen har ingen mulighed for leje. Kontor Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. Mønttelefon Der findes én mønttelefon ved spisesalen. Tlf.nr OBS OBS OBS OBS Regeringens genopretningspakke har omfattet en nedsættelse af statstilskuddet til ugekurser på højskolerne. Skolens bestyrelse har derfor med blødende hjerte vedtaget, at sætte sommerkursusprisen op til kr (Skulle hele besparelsen have været dækket, ville prisen have været kr. højere). Er du i en økonomisk situation, hvor pris-

15 SENGETøj, LINNED mv. Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Det er dog en god idé at medbringe et håndklæde til strandbrug, da skolens ikke må medbringes på stranden. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. økonomi Når vi har modtaget din tilmeldingsblanket, fremsendes girokort på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse, elseng eller loftlift. Hele beløbet betales på én gang. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender lægeerklæring. KURSUSPRIS Voksne over 18 år kr. Hjælperpris kr. Tillæg for enkeltværelse: 300 kr. TILmELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket til Egmont Højskolen senest den 19. maj. Tilmelding kan også ske via vores hjemmeside: HENVENDELSE Søren Ingvardsen si@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder fax mail@egmont-hs.dk Ålborg forhøjelsen gør det svært for dig at deltage, har du mulighed for at søge om rabat på op til 600 kr. fra skolen svarende til forhøjelsen. I ansøgningsskemaet skal du oplyse om og dokumentere dit rådighedsbeløb og dine formueforhold, og på den baggrund vil skolen tage stilling til, om du kan få reduktion. Ansøgningsskema kan efter 1. marts 2011 hentes på skolens hjemmeside eller rekvireres telefonisk. Bil lund Es bjerg Århus Tirstrup Hou København Kastrup

16 Ugeprogram HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN 27. juni 3. juli 2011 Tid Mandag 27/6 Tirsdag 28/6 Onsdag 29/6 Torsdag 30/6 Fredag 1/7 Lørdag 2/7 Søndag 3/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00 Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling 9:30-12:00 Bebiane Bøje Gospel Dorte Futtrup Fortælling Fag Jytte Dreyer Livsglædens nødvendighed Erik Kelstrup Gnister fra Guldalderen 8:00-12:00 Mokost & afrejse 12:00 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 15:00-17:00 Ankomst & indkvartering Fag Fag Fag Eftermiddag ved vandet Fag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad 19:30 Velkomst 19:45-20:15 Mød din underviser Tur Hou Havn Jazz Jazz Film Det defekte menneske 18:30 Afslutningsmiddag og fest Med forbehold for ændringer. Yderligere praktiske oplysninger tilsendes før kursusstart.

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. det er her, det sker. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 6. august udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Uge 31 31. juli 6. august 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN det er her, det sker Vi glæder os til at byde velkommen

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 29. juni 5. juli 2015 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for

Læs mere

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med:

SAMMEN KAN VI MERE. Lykken er. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juni 2. juli udviklet i samarbejde med: SAMMEN KAN VI MERE Lykken er Uge 26 26. juni 2. juli 2017 - udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole Lykken er SAMMEN KAN VI MERE at bruge en uge af sin sommerferie på Egmont Højskolen

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27. Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole. Eventsponsor HANDICAPIDRÆT FOR ALLE UGE 27 Uge 27 2. 8. juli 2012 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig HOVEDFAG Du skal vælge ét og følge dette

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

EN PLADS I SOLEN. igen igen! Uge juli 3. august udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Uge 31 28. juli 3. august 2014 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN igen igen! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge 26 Udviklet i samarbejde med 27. juni 3. juli 2016 Muskelsvindfonden Danmarks mest rummelige højskole HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN! Hæld nye tanker på tanken har været temaet

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 4. 10. juli 2016 udviklet i samarbejde med: Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! Et stort velkommen til uge 27»Handicapidræt for alle«,

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. på kanten. Danmarks mest rummelige højskole. 30. juli 5. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. på kanten. Danmarks mest rummelige højskole. 30. juli 5. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN på kanten Uge 31 30. juli 5. august 2012 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» på kanten«vi har nu fornøjelsen af at indbyde alle interesserede

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med

EN PLADS I SOLEN. grib dagen! Danmarks mest rummelige højskole. 29. juli 4. august Uge udviklet i samarbejde med EN PLADS I SOLEN grib dagen! Uge 31 29. juli 4. august 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole EN PLADS I SOLEN» grib dagen!«vi glæder os til at byde velkommen til Egmont Højskolen,

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 30. juni 6. juli 2014 Eventsponsor - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE... også for dig! I uge 27 2014 skal vi igen have gang

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 10.11.19 16.11.19 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

hæld NYE TANKER PÅ TANKEN

hæld NYE TANKER PÅ TANKEN hæld NYE TANKER PÅ TANKEN Uge 26 25. juni 1. juli 2012 Udviklet i samarbejde med Muskelsvindfonden Danmarks mest rummelige højskole Hæld nye tanker på tanken! Vi glæder os til at byde velkommen til Egmont

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 3. 9. juli 2017 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole ... også for dig! HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Endnu engang vil vi byde velkommen til

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

STRIK

STRIK STRIK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE TURE - Heldagsturen går til Århus. Vi besøger Den Gamle By, hvor guider viser os udstillingsbyen 1974 din egen tid på museum. Byen er en tidsrejse,

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE og lidt flere 30. juni 6. juli 2008 - udviklet i samarbejde med HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og hvor du er med til at

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge 29 18. 24. juli 2016 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019

[ SNAK ] SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli 2019 SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 8. 14. juli 2019 [ SNAK ] udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med:

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening. udviklet i samarbejde med: SOMMERSJOV I HOU SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 9. 15. juli 2018 udviklet i samarbejde med: Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige

Læs mere

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND 22. - 28. juni 2008 Sommer Sang Samvær Sommerhøjskole i samarbejde med SIND et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer

IDRÆT FOR ALLE. også for dig! Danmarks mest rummelige højskole. Uge juli Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer IDRÆT FOR ALLE også for dig! Uge 27 1. 7. juli 2019 Udviklet i samarbejde med: Hovedsponsorer Danmarks mest rummelige højskole v4 IDRÆT FOR ALLE også for dig! Idræt for alle er en uge på Egmont Højskolen,

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Broderi

Broderi Broderi 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Mødets Teologi - Hvad er

Mødets Teologi - Hvad er Teologi for Lægfolk Mødets Teologi - Hvad er forsoning? Sommerkonventet 2016 Teologi for Lægfolk Veterankursus 27. juni - 29. juni 2016 Mødets teologi - Hvad er forsoning? Årets sommerkonvent sætter fokus

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

Den litterære Kierkegaard Askov højskole

Den litterære Kierkegaard Askov højskole Den litterære Kierkegaard 28.10.18-03.11.18 Askov højskole Kierkegaard var filosof og teolog men hans form var litterær. Ikke alene kan meget af hans produktion læses som skønlitterære værker (fx Enten-Eller,

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

SOMMER HØJSKOLE L EM N N E E M S K E R. 4.-9. august 2013. Seminarium

SOMMER HØJSKOLE L EM N N E E M S K E R. 4.-9. august 2013. Seminarium SOMMER HØJSKOLE L EM MEL N N E E M S K E R 4.-9. august 2013 Seminarium SOMMER PÅ Marjatta inviterer til en uge med spiritualitet, kunst og menneskemøder Engagerede mennesker skaber inter essante synsvinkler.

Læs mere

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk

FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR Den marts i Gadbjerg. Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk FIKT Foreningen af integrative kunstterapeuter FORÅRS KUR 2018 Den 9. - 11. marts i Gadbjerg Qi Gong, Shamanisme og billedudtryk Alionah V. Larsen og Ida Sofie Lester Tag en ting med, som for dig repræsenterer

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 16. 22. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 18.06.18 22.06.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse.

Læs mere

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden

Efterårsholdet Forår Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar. Se program på bagsiden Efterårsholdet 2016 Forår 2010 Velkommen til Egå Ungdoms-Højskole Vi ses den 2. januar Se program på bagsiden Velkommen til Egå Kære kommende højskoleelev på Egå Ungdoms-Højskole. Vi vil byde dig hjertelig

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 5. 11. juli 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 12.04.15 18.04.15 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til det nye Moesgaard Museum tegnet af Henning Larsen Architects. Det er en kulturhistorisk oplevelse i international klasse

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

badehoteller Nytår 27. december januar 2018

badehoteller Nytår 27. december januar 2018 badehoteller & Nytår 27. december 2017-2. januar 2018 Badehoteller & nytår på Vrå Højskole Badehoteller i Nordjylland: Tradition og fornyelse Uge 52: 27. december 2017-2. januar 2018 Tag med på en nostalgisk

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Arkitektur. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Arkitektur 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med arkitektur? Drømmer du om at komme ind på Arkitektskolen Aarhus eller Kunstakademiets Arkitektskole? Så kræver det en forståelse

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

JUL på EMMAUS december 2017 HØJSKOLE

JUL på EMMAUS december 2017 HØJSKOLE JUL på EMMAUS 23. - 27. december 2017 HØJSKOLE Program LØRDAG 23. DECEMBER Ankomst, indkvartering og kaffe te fra kl. 9.00 10.00 Velkomst v/ Henrik og Grethe Olsen 10.30 Erik Brix fortæller om et langt

Læs mere

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her Læs om top sommer skoler SKO TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum Læs om top sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2012 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2012 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden.

Vi er så heldige, at der kommer 10 forældre med, som vil hjælpe os med maden. Kære forældre Feldballe den 17/8-2019 Nu nærmer tiden sig for vores store fælleslejr til Tandslet Friskole. Skolen ligger på Als og har rigtig gode faciliteter både inde og ude, som vi glæder os til at

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Spastikerforeningens Ungdom Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Spastikerforeningens Ungdom Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening SOMMERSJOV I HOV SOMMERSJOV 28 I HOU UGE egmont højskolen Uge 28 7. 13. juli 2014 TAG SKRIDTET - udviklet i samarbejde med: Spastikerforeningens Ungdom Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens

Læs mere