Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe"

Transkript

1 Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe Ribelund, Kastanie Allé 7, 6760 Ribe, telefon , fax Centerleder: Anja Aalund Holst. Vicecenterleder: Anne-Mette Autzen Profil Udviklingscenter Ribe er et bo-og aktivitetstilbud efter Servicelovens 85, 104 og 108. Hertil kommer et antal boliger opført jf. Lov om almene boliger mv Målgruppe og støttebehov Udviklingscenter Ribe er normeret til 147 botilbudspladser. Herudover ydes der 85 støtte til 45 borgere i egen bolig i Ribe by. Herudover rådes der over 46 fuldtidspladser til Aktivitets- og samværstilbud jævnfør Servicelovens 104 Udviklingscenter Ribe består af i alt 12 tilbud. Hertil kommer en selvstændig Administration og Drift & Teknikafdeling. Udviklingscenter Ribe har en personalenormering på 245,80 årsværk. Udviklingscenter Ribe er et tilbud til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Udviklingscenter Ribe er et tilbud til bl.a. borgere der primært har brug verbal personlig støtte, multihandicappede, ældre borgere med brug for særlige alderstilrettelagte aktiviteter, borgere med autistiske træk, samt borgere med udadrettet og selvskadende adfærd, som derfor har behov for tæt personlig støtte og guidning. Mod tilførsel af ressourcer er Udviklingscenter Ribe i stand til at varetage specialopgaver. Struktur Tilbuddene arbejder sammen på tværs, men til dels også ud fra målgrupper, der på visse punkter er sammenlignelige. Udviklingscenter Ribe har fokus på at udnytte stordriftsfordele på en række områder: Der er et fælles fagligt miljø, hvor Udviklingscenter Ribe bl.a. udvikler og afholder faglige kurser. Udviklingscenter Ribe uddanner eget personale på flere områder, bl.a. neuropædagoger, forflytningsvejledere, seksualvejledere og demenskoordinatorer. Udviklingscenter Ribe har et antal biler og busser, der står til rådighed for tilbuddene. Udviklingscenter Ribe profiterer af, at tilbuddene fremtræder som selvstændige enheder med individuelle præg.

2 Tilbuddene varetager hver deres kompetence områder, hvor personalet gennem viden og erfaring har specialiseret sig i forhold til de konkrete opgaveområder. Værdier Målsætning og fokusområder På Udviklingscenter Ribe ser vi altid på det enkelte menneske med anerkendelse og respekt. Med udgangspunkt i tanken om det unikke menneske, har vi formuleret 4 grundlæggende værdier som basis for alt arbejde på Udviklingscenter Ribe: Anerkendelse, udvikling, troværdighed, kompetence Vores målsætning tager udgangspunkt i de strategiske sigtelinjer fra Social & Tilbud, Esbjerg kommunes masterplan: Tidligt og koordineret indsats i forhold til at få belyst borgerens ressourcer og problemstillinger med efterfølgende iværksættelse af relevante handlinger. Med udgangspunkt i borgerens funktionsniveau ydes der individuel støtte til udvikling af borgerens kompetencer med henblik på, at den enkelte borger er i stand til at føre et liv så tæt på det almindelige som muligt, hvad angår beskæftigelse, uddannelse, fritid og bolig. Hverdagslivet skal tilrettelægges læringsorienteret og fremadrettet for den enkelte borger med mulighed for overskridelse af nuværende tilbudsramme og kompetenceniveau. Via en fleksibel indsats på tværs af formelle strukturer tilgodeses borgerens behov bedst muligt med anvendelse af mindst mulige ressourcer. Udvikling og afprøvning af metoder i forhold til inddragelse af civilsamfundet. Kerneopgave Udviklingscenter Ribes kerneopgave er at understøtte borgerens personlige og praktiske udvikling og læring Udvikling er målrettet afprøvning af nye personlige og praktiske færdigheder Læring er at vedligeholde færdigheder Læring er at udvikle nye færdigheder Læring er også at håndtere forskellige livsfaser Vision 2020 Vi har i organisationen de nødvendige kompetencer. Dem bruger vil målrettet i opgaveløsningen og til vidensdeling internt som eksternt. I Udviklingscenter Ribe kender vi alle vores kerneopgave, og vi er ansvarlige for at tilgå den nødvendige information og feedback i forhold til den daglige opgaveløsning, for at kunne spille hinanden gode. Vi er på forkant med ny viden indenfor området og formår at omsætte relevant viden i praksis.

3 Tilbudsbeskrivelse Bøge Allé 10 Bøge Allé 10, Bøge Allé 10, 6760 Ribe, telefon Centerleder: Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Bente Szokopek Profil Bøge Allé 10 er et botilbud under Udviklingscenter Ribe. Personalenormeringen er på 11,98 årsværk (2014). Bøge Allé 10 er inddelt i 3 grupper med 3, 3 og 4 borgere. Der er sovende nattevagt i huset. Målgruppe og støttebehov Fysiske rammer Bøge Allé 10 er et tidsbegrænset botilbud for unge med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er unge borgere mellem år. Borgerne er typisk unge mennesker, der er flyttet hjemmefra, og som har behov for et døgntilbud samt har brug for vejledning, guidning samt verbal støtte. Bøge Allé 10 kan, på grund af de fysiske rammer, ikke modtage kørestolsbrugere. Bøge Allé 10 ligger centralt i Ribe i naturskønne omgivelser. Der er 5 minutters gang til banegården, Ribe Å og indkøbsmuligheder. Bøge Allé 10 er et ældre 3-etagers hus, der er bygget i 1926 og renoveret i Hver gruppe bor sammen på en etage. Hver borger har eget værelse på m2 med tekøkken, toilet og bad. Herudover har hver gruppe et fælles spisekøkken. Der er møde-/fællesrum for hele huset i kælderetagen samt fælles have. Værdier Bøge Allé 10 s værdigrundlag tager udgangspunkt i Udviklingscenter Ribes overordnede værdier: anerkendelse, troværdighed kompetence og udvikling. Herudfra tages der udgangspunkt i: At den enkelte borger er unik Alle har krav på at blive mødt med respekt og værdighed. Indsatsen tager udgangspunkt i mantraet Alle bør have retten til at være herre i eget liv. Herunder arbejdes der pædagogisk med at borgeren opnår størst mulig indflydelse i forhold til alle aspekter, der vedrører borgeren. Tilbuddet skal sikre, at den enkelte borger: Tilbydes den støtte der vurderes matcher borgerens funktionsniveau. Indgår i rammer, hvor der er fokus på læring og udvikling. Støttes, vejledes og guides ud fra nærmeste udviklingszone.

4 Pædagogik og pædagogisk tilgang Der arbejdes ud fra en kognitiv, ressourcefokuseret, anerkendende pædagogik (KRAP), med særlig fokus på dannelse, identitet, seksualitet og relationer samt forskellige kommunikationsformer som: verbal kommunikation, billeder, konkreter, taktilkommunikation, kropssprog mv. Målsætninger og fokusområder Det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den enkelte borger, hvor personalets indsats er en støttende og vejledende tilgang med udvikling og læring i fokus. Der er fokus på, at borgernes færdigheder udvikles, bl.a. ved at borgerne deltager mest muligt i dagligdagen ved f.eks. at tage del i de praktiske opgaver. Deltagelsen tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Tilgangen er refleksiv for at sikre, den enkelte borger bliver set, hørt og forstået i videst mulig udstrækning. For at sikre størst mulig kvalitet i opgaveløsningen, drøftes indsatserne jævnligt i professionelle fora, såsom på teammøder og tværfaglige møder. Formålet er: At skabe individuelle rammer der danner grundlag for læring og udvikling, Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse I forhold til indflydelse og medbestemmelse er tilbuddet underlagt nationale samt kommunale love og retningslinjer, herunder Serviceloven samt Masterplanen, hvilket der arbejdes ud fra. Der afholdes beboerrådsmøde ca. en gang i kvartalet. Pårørendesamarbejde Der afholdes hjemmebesøg før den unge flytter ind i Bøge Allé 10. Samarbejdet med pårørende foregår i det omfang borgeren og forældrene ønsker det. Pårørende er altid velkomne. Der afholdes samarbejdsmøder efter behov. Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. Alle fastansatte medarbejdere gennemgik i perioden et uddannelsesforløb på 13 dage i Kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik (KRAP). Hverdagen Da målgruppen er unge mennesker, er udgangspunktet altid, at de unge er fuldtidsbeskæftigede eller i uddannelse. Borgeren deltager i praktiske gøremål ud fra egne forudsætninger.

5 Aktiviteter Borgerne deltager i fritidsaktiviteter efter eget ønske. Nogle af de faste tilbud på Udviklingscenter Ribe er: Ribelund festival, sansedag hvert 2. år, Sommerfest ved Pårørende foreningen mm. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte borger min. 2 dages ferie om året. Den enkelte borgers ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Der er mulighed for enten at ansøge om bevilling til af 97 ledersager eller tilkøbe individuel ledsagelse ved ekstern leverandør. Samarbejdsrelationer Personalet har bl.a. tæt samarbejde med pårørende, myndigheder, arbejdssteder, skoler, fysioterapi og andre.

6 Tilbudsbeskrivelse Kastanie Allé 1 Kastanie Allé 1, Kastanie Allé 1, 6760 Ribe, telefon jebm@esbjegkommune.dk Centerleder: Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Gunvor Ravn Profil Kastanie Allé 1 er en afdeling under Udviklingscenter Ribe. Det er et botilbud for voksne efter Servicelovens 108, der er normeret til 11 beboere. Personalenormeringen er på 8,92 årsværk (2014). Kastanie Allé 1 har to enheder: basishuset hvor der er bor 5 beboere, og satellitlejlighederne, som er botilbud til 7 personer. Der er ingen nattevagt tilknyttet botilbuddet. Målgruppe og støttebehov Fysiske rammer Værdier, normer og livssyn Pædagogik og pædagogisk tilgang Kastanie Allé 1 er et botilbud for voksne med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er unge/midaldrende borgere. Beboerne har brug for rolige og overskuelige fællesskaber. Borgergruppens behov for støtte til praktiske gøremål varierer. Nogle har udelukkende brug for verbal støtte, mens andre har brug for lettere praktisk hjælp. Kastanie Allé 1 kan pga. de fysiske rammer ikke modtage personer med vidtgående fysiske handicap. Kastanie Allé 1 ligger centralt i Ribe i naturskønne omgivelser. Der er 5 minutters gang til banegården, Ribe Å og indkøbsmuligheder. Basishuset er bygget i 1905 og taget i brug som bo-enhed i Det er sidst renoveret i Beboerne har eget værelse. Der er fælles køkken/alrum, toilet og bad. Satellitterne er 7 selvstændige lejligheder, der er indrettet med stue, soveværelse, køkken og bad. Der er endvidere en fælleslejlighed, der benyttes som spise- og samlingssted for de 7 beboere. De to af lejlighederne er placeret i et hus for sig selv, mens de øvrige 5 er placeret sammen og ved siden af fælleslejligheden. Der er havemiljø ved alle husene. Basishuset og satellitlejlighederne er fysisk placeret et stykke fra hinanden. Kastanie Allé 1s værdigrundlag tager udgangspunkt, i at det enkelte menneske er unikt. Mennesket udvikles bl.a. i samspil med andre, og kommunikation er en forudsætning for at møde et andet menneske. Alle har ret til at blive set, hørt, værdsat og forstået. Selvbestemmelse og ansvar er to uadskillelige begreber. Pædagogikken tager udgangspunkt i den enkelte. Selvbestemmelsen er således differentieret ligesom de krav, der stilles til den enkelte. Der arbejdes bevidst med at udbygge den enkeltes kommunikationsmuligheder. Kastanie Allé 1 benytter bl.a. verbalt sprog, tegn-til tale og billedkommunikation.

7 Den pædagogiske tilgang er anerkendende, og der arbejdes bevidst med, at beboerne skal opleve succes. Mennesket udvikles i samspil med andre. Der arbejdes derfor målrettet med at sikre den enkelte et godt forhold til familie, kolleger og venner, bl.a. ved at opfordre til at invitere gæster. I takt med øget selvbestemmelse øges også ansvaret. Kastanie Allé 1 arbejder bevidst med, at den enkelte i takt med større råderum også har et større ansvar for de beslutninger, den enkelte træffer, samt konsekvenserne af beslutningerne. Der arbejdes i teams for at sikre en nuanceret pædagogisk tilgang. Målsætninger og fokusområder Formålet er: at skabe trygge rammer der giver den enkelte mulighed for at skabe sig et godt liv ud fra egne præmisser at støtte den enkelte i at være mest mulig selvbestemmende ud fra egne forudsætninger og de givne rammer at skabe trygge rammer for at den enkelte kan udvikle sin selvstændighed at den enkelte, ved at blive set, hørt og forstået, kan udvikle sig og derved få større råderum i eget liv. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse Pårørendesamarbejde I det daglige arbejdes der med fokus på, at den enkelte har mest mulig indflydelse og selvbestemmelse. Der afholdes et ugentligt beboerrådsmøde, hvor alle kan give udtryk for tilfredshed/utilfredshed, tilmeldinger til aktiviteter mv., forslag til ændringer i dagligdagen osv. Pårørende er altid velkomne. Der er telefonisk eller skriftlig kontakt efter behov. Der afholdes en årlig familiedag. Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. Alle fastansatte medarbejdere gennemgår et uddannelsesforløb på 13 dage i Kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik (KRAP). Hverdagen Alle beboere har hel- eller deltidsbeskæftigelse. For at skabe rolige og overskuelige fællesskaber, spises måltiderne i små grupper. Maden tilberedes i huset. Alle beboere deltager i praktiske gøremål som madlavning og lettere rengøring ud fra egne forudsætninger. Beboerne planlægger ligeledes selv, hvilken mad der skal laves.

8 Beboerne har en hjemmedag hver 14. dag. Dagen bruges primært til aktiviteter, praktiske gøremål, indkøb osv. Aktiviteter Beboerne deltager i fritidsaktiviteter efter eget ønske. Kastanie Allé 1 har faste tilbud som f.eks. svømning, udflugter, festival, musikaften, julefrokost osv. Beboerne deltager efter eget ønske. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte beboer min. 2 dages ferie om året. Den enkelte beboers ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Samarbejdsrelationer Personalet har tæt samarbejde med bl.a. pårørende, kommune og beskæftigelsessteder.

9 Tilbudsbeskrivelse Farupvej 8C Farupvej 8C, Farupvej 8C, 6760 Ribe, telefon Centerleder: Anja Aalund Holst Afdelingsleder: Thomas Tramm Rotendahl Profil Farupvej 8C er en afdeling under Udviklingscenter Ribe. Boligtilbuddet er opført i 2016 efter Almenboliglovens 105 stk.2 Den socialpædagogiske støtte ydes jævnfør Servicelovens 85 Botilbuddet er normeret til 12 borgere. Personalenormeringen er på 47,8 årsværk Der er vågen nattevagt. Målgruppe og støttebehov Farupvej 8C henvender sig til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er borgere hvor funktions-nedsættelsen består i svære psykiske og sociale problemstillinger. Dette kan komme til udtryk i selvskadende og/eller udadrettet adfærd. Borgerne har udpræget behov for personlig støtte, guidning og fysisk hjælp Borgerne er fysisk mobile. Fysiske rammer Botilbuddet Farupvej 8c ligger i et naturskønt område i udkanten af Ribe. Her er kun 20 minutters gang til Ribe station og Ribes gamle hyggelige bymidte med mange spændende butikker. Der er rig mulighed for at nyde den vestjyske natur, herunder vadehavet som ligger 5 minutters kørsel fra botilbuddet. Boligtilbuddet nyopført i 2016 og er i ét plan opdelt i 4 boliggrupper med 3 lejligheder i hver gruppe. Lejlighederne er på 52-60m 2 med stue, soveværelse, badeværelse og tekøkken med mulighed for individuel rumindretning. Borgeren har egen indgang og til lejligheden hører også et depotrum samt egen have med terrasse afskærmet med stakit. Til botilbuddet hører også fællesfaciliteter og der er adgang til aktivitets- og vådrum med badekar. Farupvej 8C rummer også personalefaciliteter samt kontor for faglig koordinator samt afdelingsleder. Farupvej 8C et af to botilbud på Farupvej. De to tilbud samarbejder bl.a. om fælleshus og fælles grønt anlæg. Fællesanlægget er anlagt med pavillon, bænkesæt, gynger samt sansestimulerende beplantning. Farupvej 8C er et af 2 botilbud på Farupvej, der bl.a. samarbejder om fælleshus og fællesanlæg. Fællesanlægget er anlagt med grønne områder, hvor der bl.a. forefindes pavillon, bænkesæt og gynger. Botilbuddene er sammen om et fælleshus, hvor man bl.a. kan spille bordfodbold, air-hockey, høre musik og mødes med andre.

10 Værdier, normer og livssyn Pædagogik og pædagogisk tilgang Med udgangspunkt i tanken om det unikke menneske, arbejdes der ud fra 4 grundlæggende værdier som basis for alt arbejde på Udviklingscenter Ribe: Anerkendelse, troværdighed, kompetencer, udvikling Botilbuddet Farupvej 8C arbejder med udgangspunkt i KRAP, - Kognitiv, ressourcefokuseret, anerkendende pædagogik. For at forebygge selvskadelig og udadrettet adfærd arbejdes med forudsigelighed og ensartethed gennem en detaljeret zig-zag struktur som støtte redskab. Zig zag strukturen er udarbejdet efter borgernes individuelle situation, udviklingsbeskrivelser og neuroscreeninger. Det pædagogiske arbejde består i at tyde og tolke den enkelte borgers signaler for derigennem at støtte og beskytte dem i hverdagen. Borgerne har vanskeligt ved at indgå i sociale sammenhænge. Derfor er der primært 1:1 kontakt dagen igennem. For at beskytte den enkelte borger og omgivelserne, anvendes fysisk afskærmning af den enkelte. Der lægges stor vægt på refleksion af den pædagogiske praksis, åbenhed og ærlighed personalet imellem, for at opnå størst mulig forståelse og imødekommenhed i forhold til borgerne. Da borgernes reaktioner ofte kan være uforudsigelige, er refleksion og sparring en forudsætning for at tyde den enkeltes signaler. Der er planlagt tid til refleksion og sparring ved overlap, til teammøder, personalemøder og personale supervision. Målsætninger og fokusområder Formålet er: at give borgeren den bedst mulige hverdag ud fra egne forudsætninger at skabe en tryg og stabile hverdag i hjemlige rammer for den enkelte borger. at skabe ydre forudsigelighed, for derigennem at mindske det indre kaos. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse Der arbejdes målrettet på at tilgodese borgerens ønsker og behov. Der laves specifikke retningslinjer og aftaler for og med den enkelte borger, med udgangspunkt i dennes udviklingsalder og forudsætninger. Pårørendesamarbejde Botilbuddet samarbejder med pårørende, i det omfang, det ønskes af borgeren og pårørende.

11 Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. Herudover gøres der brug af omsorgsmedhjælpere Personalet har en bred viden inden for forebyggelse og håndtering af udfordrende adfærd, og har bl.a. gennemgået uddannelse eller deltaget på kurser indenfor: Psykiatri, medicinhåndtering, KRAP, alternative kommunikationsformer, epilepsi, diætplanlægning, neuropædagogik, Teach, vold som udtryksform. Der arbejdes bevidst med at skabe et psykisk beredskab hos personalet, f.eks. ved daglig feedback som pædagogisk metode. Samt fire gange supervision om året. Hverdagen Udgangspunktet er, at dagsrytmen, er tilpasset den enkeltes borgers kompetencer og ressourcer. Dagsrytmen er beskrevet i detaljerede procesbeskrivelser med det formål at gøre den pædagogiske indsats forudsigelig, og ensartet. Dagsrytmen er dynamisk og tilrettes løbende i forhold til borgernes mål og udvikling. Borgerne deltager i daglige gøremål ud fra ud fra individuelle forudsætninger og kompetencer og under hensyntagen til den psykiske almentilstand. Borgerne bliver mødt i et anerkendende og støttende miljø der tager hensyn til individuelle problemstillinger. Borgerne beskæftiges/ aktiveres af botilbuddets personale. For at sikre borgerne miljøskift og muligheden for at se andre mennesker, er flere borgerne i beskæftigelsen med ledsager (fra botilbuddet) 2x1½ time om ugen. Alle borgerne tilbydes aktiviteter ud af huset. Aktiviteter Aktiviteter tilbydes ud fra den enkelte borgers interesser og kompetencer. Borgernes kognitive kompetencer og psykiske ressourcer er afgørende for, hvilke aktiviteter der tilbydes. Borgernes psykiske almentilstand er afgørende for, hvornår der kan ske aktiviteter ud over den planlagte dagsrytme. Borgernes tilbydes ture i det omfang, borgeren ønsker og magter deltagelse. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte borger min. 2 dages ferie om året. Den enkelte borgers ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Samarbejdsrelationer Botilbuddet samarbejder bl.a. med de øvrige særforanstaltninger på Udviklingscenter Ribe, pårørende, psykiater, læger, aktivitetstilbud, beskæftigelse, VISO, Kennedy-instituttet, Dianalund, myndighed og supervisor.

12 Tilbudsbeskrivelse Farupvej 8 E Farupvej 8 E, Farupvej 8 E, 6760 Ribe, telefon rg@esbjergkommune.dk Centerleder Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Pernille Fast Profil Farupvej 8E er et botilbud under Udviklingscenter Ribe jævnfør Servicelovens 108. Botilbuddet er normeret til 18 borgere. Personalenormeringen er på 29,84 årsværk (2014). Farupvej 8E er opført i 2006 i samarbejde med Pensionskassen PKA. Botilbuddet er opdelt i tre huse der fysisk hænger sammen. Der er vågen nattevagt. Målgruppe og støttebehov Fysiske rammer Farupvej 8E er et botilbud for borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er primært unge midaldrende personer, der har behov for struktur, overskuelighed og genkendelighed. Borgerne kan have særlige problemstillinger, hvor udadrettet og selvskadende adfærd forekommer. Nogle af borgerne har derfor behov for tæt personlig støtte og guidning. Borgerne er forholdsvis selvhjulpne og deltager ud fra egne forudsætninger i dagligdagens praktiske gøremål. Farupvej 8E er ikke indrettet med henblik på at kunne modtage multihandicappede personer. Farupvej 8E ligger i udkanten af Ribe, i et naturskønt område, og med kun 15 minutter til bus, tog og Ribes gamle dejlige bymidte med mange spændende butikker. Der er rig mulighed for at nyde den vestjyske natur, herunder vadehavet som ligger 5 minutters kørsel fra bostedet. Hver borger har egen lejlighed på ca. 40 m2 med stue, soveværelse, toilet/bad og tekøkken. Til hver lejlighed hører egen terrasse, der er afskærmet med bøgehæk. Der er stort fælles depot, køkken/alrum samt aktivitets/baderum med spa, badekar, stjernehimmel og musikanlæg. Der er en fælles have, som er opdelt i små rum. Der er således taget hensyn til borgernes behov for at være social på afstand. Farupvej 8E er en af 2 botilbud på Farupvej, der bl.a. samarbejder om fælleshus og fællesanlæg. Fællesanlægget er anlagt med grønne områder, hvor der bl.a. forefindes pavillon, bænkesæt og gynger. Botilbuddene har sammen et fælleshus, hvor man bl.a. kan spille bordfodbold, air-hockey, høre musik og mødes med andre fra området. Værdier Farupvej 8E s værdigrundlag tager udgangspunkt i det unikke menneske. Der arbejdes ud fra en grundlæggende overbevisning om, at alle har en mening om eget liv, og at det er personalets opgave at være i stand til at læse og tolke den enkelte borger. Mennesket udvikles gennem værdighed og respekt.

13 Pædagogik og pædagogisk tilgang Det har værdi at udvikle og beskrive pædagogiske metoder, der gør det muligt at indgå i dialog med borgeren. Pædagogikken tager udgangspunkt i KRAP, Kognitiv, Ressource fokuseret og anerkendende pædagogik, samt referencerammen og tankegangen i Gentle Teaching. Der anvendes positiv ledelse, ordet positiv refererer til stemningen og ordet ledelse refererer til at det er personalet der har ansvaret Personalet har særlig viden om neuropædagogik og psykiatri samt stor erfaring og viden om autisme. Det er personalets opgave at tilvejebringe og anvende kommunikationsformer i forhold til den enkelte borgers behov. Der arbejdes med totalkommunikation, f.eks. tegn-til-tale, billeder, taktil, konkreter, mimik mv. Der arbejdes bl.a. med socialhistorier, der beskriver en bestemt aktivitet i detaljer, som borgerne kan have med som kommunikation. Herved får borgerne et sprog, der også kan benyttes af andre, hvilket giver den enkelte større mulighed for at blive forstået og mulighed for at kommunikere med omgivelserne. Der arbejdes med selvbestemmelse ud fra de givne rammer og den enkeltes forudsætninger, vurderet ud fra et professionelt skøn. Der lægges stor vægt på refleksion af den pædagogiske praksis, åbenhed og ærlighed personalet imellem, for at opnå størst mulig forståelse og imødekommenhed i forhold til borgerne. Der er fokus på opgaven og der arbejdes på at løse den med de professionelle metoder, som dels udvikles i fællesskab og den viden og kompetence de enkelte personaler besidder, samt de input der opnås fra samarbejdspartnere. Der arbejdes bevidst med at skabe et psykisk beredskab hos personalet, så de kan håndtere de psykiske problemstillinger, de kommer til at opleve. Konkret arbejdes med daglig briefing og debriefing, som faglig pædagogisk metode. Der arbejdes i team på 4 personalet. Teamets formål er at sikre en alsidig tilgang til den enkelte borger, samt refleksion og udvikling af den pædagogiske tilgang. Målsætninger og fokusområder Formålet er: at den enkelte borger får en oplevelse af at jeg kan, jeg er og jeg betyder noget, at den enkelte borger skal opleve at være centrum i eget liv, at den enkelte borger skal opnå mest mulig tilfredshed med eget liv ud fra egne forudsætninger, at opbygge en kommunikationsform som sikrer, at den enkelte borger bliver forstået både i og uden for hjemmet. at udvikle og fastholde et pædagogisk arbejde, der tager udgangspunkt i et perspektiv, hvor dialogen mellem personalet og borgeren er i centrum. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet.

14 Indflydelse og medbestemmelse Der arbejdes med selvbestemmelse med respekt for den enkeltes forudsætninger. Selvbestemmelse/medbestemmelse foregår på et individuelt plan. Pårørendesamarbejde Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Pårørende inddrages mest muligt, samt i det omfang borgeren og pårørende ønsker det. Pårørende er altid velkomne. Der er kontakt efter behov. Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. I perioden gennemgik de fastansatte medarbejdere et uddannelsesforløb på 13 dage i Kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik (KRAP). Hverdagen Alle borgerne har enten hel- eller deltidsbeskæftigelse, nogle har beskæftigelse med ledsager. Hverdagen er bygget op som et godt overskueligt, velstruktureret miljø, der tager hensyn til den enkelte borgers behov. Borgerne deltager i praktiske gøremål som madplanlægning, madlavning, rengøring og tøjvask osv. ud fra egne forudsætninger. Dagligdagen er indrettet, så den enkelte borger både kan være alene og være sammen med de øvrige borgere. Huset er indrettet, så det også er muligt at være social på afstand. Borgeren benytter sig ofte af muligheden for at besøge familien. Aktiviteter Borgeren deltager i fritidsaktiviteter efter eget ønske. Borgeren deltager i Udviklingscenter Ribes fællesarrangementer. Der arrangeres en årlig julefrokost for alle borgerne og personale. Der arrangeres 1 ugentlig kiosk-aften ligesom borgerne tager på udflugter, ture osv. alt efter borgernes ønsker og ud fra de givne rammer. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte borger min. 2 dages ferie om året. Den enkelte borgeres ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Samarbejdsrelationer Personalet har bl.a. tæt samarbejde med pårørende, myndigheder, Beskæftigelsessteder, psykiater, distriktspsykiatri og andre.

15 Tilbudsbeskrivelse Bøge Allé 6 og 16 Genhusning Bøge Allé 6 og 16, Bøge Allé 6 og 16, 6760 Ribe, Telefon bsz@esbjergkommune.dk Centerleder: Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Bente Szkopek Profil Bøge Allé 6 og 16 er en afdeling under Udviklingscenter Ribe. Det er et botilbud efter Servicelovens 108, der er normeret til 9 borgere. Botilbuddet er fordelt med tilbud til 4 borgere på Bøge Allé 6 og 5 borgere på Bøge Allé 16. Personalenormeringen er på 9,75 årsværk (2014). Der er sovende nattevagt på Bøge Allé 16. Målgruppe og støttebehov Bøge Allé 6 og 16 er et botilbud for borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er yngre midaldrende personer. Borgergruppen er primært yngre, der har behov for en særlig struktureret hverdag. Mange af borgerne har foruden nedsat funktionsevne også psykiske problemstillinger. Borgerne har i begrænset omfang fysiske funktionsnedsættelser. Borgerne har forskelligt behov for hjælp. Således har nogle behov for hjælp til f.eks. badning og personlig hygiejne, mens andre i højere grad selv kan klare praktiske gøremål med verbal vejledning og guidning. Borgerne er typisk personer, der i en kortere årrække har behov for et botilbud, hvor de gennem støtte og vejledning kan udvikle områder af deres liv. Alle borgerne kommunikerer med det verbale sprog. Bøge Allé 6-16 kan på grund af de fysiske rammer ikke modtage kørestolsbrugere. Fysiske rammer Bøge Allé 6 ligger på 2. sal i en stor bygning og lige over vores museum og Bøge Allé 16 er en 2 etages bygning begge ligger på Udviklingscenter Ribe område, i et naturskønt område, tæt på bus, tog og Ribes gamle dejlige bymidte med mange spændende butikker. Der er rig mulighed for at nyde den vestjyske natur. Husene er løbende blevet renoveret. På Bøge Allé 6 bor 2 par som har stue og soveværelse, samt fælles køkken, bad, toilet og fællesstue. På Bøge Allé 16 bor 7 borgere. Huset har 4 badeværelser. Der er fælles køkken, stue og personalefaciliteter. Bøge Allé 16 har egen have, der benyttes til mange aktiviteter. Bøge Allé 6 og 16 er en af flere botilbud under Udviklingscenter Ribe. Værdier Bøge Allé 6 og 16 værdigrundlag tager udgangspunkt i tanken om det unikke menneske.

16 Pædagogik og pædagogisk tilgang Det er den enkelte borger, der sætter og kender målene for sit eget liv, og personalets opgave er at finde vejen til at nå målet. Det er ved egne erfaringer den enkelte borger lærer sine grænser, styrker og svagheder at kende. Gennem anerkendelse, positive forventninger og succesoplevelser opbygger den enkelte selvværd og får mod på ejerskab af eget liv. Det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den enkelte borger og dennes funktionsniveau, og der tilbydes en aktiv hverdag med en individuel struktur. Der arbejdes bevidst på at vende negativ adfærd til positiv adfærd ved at give den enkelte opmærksomhed, påskønnelse, opmuntring, positive forventninger og små sikre succeser. Der fokuseres på borgerens styrker. Ved at lære borgeren nye færdigheder, afprøves og flyttes den enkeltes grænser. Der arbejdes bevidst på at støtte den enkelte i at udtrykke egne ønsker og behov. I samarbejde med borgeren udarbejdes der en dagsplan, som bl.a. beskriver borgerens traditioner, vaner, hvad der er vigtigt for borgeren samt behovet for hjælp. En del af det pædagogiske arbejde består i at give den enkelte psykisk overskud til at tage ansvar for egne handlinger. Der stilles store krav til personalet om at have en refleksiv tilgang til den enkelte borger, samt at personalet er til stede og aktivt lyttende til den enkelte borger. Målsætninger og fokusområder Formålet er: at skabe tillid og harmoni for den enkelte borger, og at skabe et miljø der er præget af tryghed og omsorg, at skabe et miljø, hvor den enkelte borger har mulighed for at skabe sig et godt liv ud fra egne præmisser at den enkelte borger skal have mest mulig råderum i eget liv, at give borgeren en varieret og udadvendt frihed, at oparbejde en fysisk/psykisk stabilitet hos borgeren, gennem observation og beskrivelse, at afdække borgerens fremtidige støtte behov. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse På Bøge Allé 6 og 16 er der siden årsskiftet 2002/2003 arbejdet målrettet med begrebet brugerinddragelse, brugerindflydelse og selvbestemmelse. Borgerne har i fællesskab udarbejdet fælles husregler, der mindst revideres årligt.

17 Pårørendesamarbejde Det er en grundlæggende tilgang, at det er borgeren der bestemmer, og personalet skal være stifinder. Frem til september 2006 har Bøge Allé 6 og 16 deltaget i et projekt, hvor borgerne holder eksterne foredrag om deres arbejde med selvbestemmelse. Målet er dels at formidle det arbejde, der er lavet, og dels at udvikle borgerens evne til formidling samt evnen til at diskutere og føre en dialog. Bøge Allé 6 og 16 arbejder fortsat med dette. Bøge Allé 6 og 16 har et tæt samarbejde med pårørende i det omfang borgeren og pårørende ønsker det. Der afholdes årligt en pårørendedag som borgerne og personale arrangerer i fællesskab. Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. Alle fastansatte medarbejdere gennemgik i et uddannelsesforløb på 13 dage i Kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik (KRAP). Hverdagen Alle borgerne har enten hel- eller deltidsbeskæftigelse. Der arbejdes hele tiden på at opsøge alternative beskæftigelsesmuligheder. Borgerne deltager i praktiske huslige gøremål som rengøring af eget værelse, tøjvask, opvask osv. Borgerne deltager i madplanslægning og madlavning. Der afholdes ugentlige beboermøder, hvor der udveksles informationer og ønsker. Den kommende uges madplan og aktivitetskalender lægges, og endelig diskuteres f.eks. nyanskaffelser til huset. Som en del af beboermødet er det hensigten, at borgerne her kan øve sig i at fortælle om sig selv og lytte til medbeboerne. Aktiviteter Borgerne er primært unge mennesker, og der er et relativt højt aktivitetsniveau. Borgerne deltager i fritidsaktiviteter ud fra egne ønsker og behov, f.eks. sport, ridning, gåture, jogging, udflugter mv. Med støtte af personalet, er borgerne en aktiv del af Café Himmelblå og Udviklingscenter Ribes Aktivitetsklub, som er fritidstilbud oprettet under Udviklingscenter Ribe. Borgerne deltager i Udviklingscenter Ribes fællesarrangementer. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte borger min. 2 dages ferie om året. Den enkelte borgers ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Samarbejdsrelationer Bøge Allé 6 og 16 samarbejder bl.a. med pårørende, myndighed, beskæftigelsen, distriktspsykiatri, neurologer, endokrinologer og psykologer.

18 Tilbudsbeskrivelse genhusning Kastanie Allé 12 Kastanie Allé 12, Kastanie Allé 12, 6760 Ribe, telefon Centerleder: Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Gunvor Ravn Profil Kastanie Allé 12 er et botilbud under Udviklingscenter Ribe jævnfør Servicelovens 108, Botilbuddet er normeret til 8 borgere. Personalenormeringen er 11,33 årsværk (2014). Kastanie Allé 12 fungerer som genhusning. Der er tilknyttet vågen nattevagt. Målgruppe og støttebehov Kastanie Allé 12 er et botilbud borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er yngre midaldrende, primært midaldrende, som i begrænset omfang har fysisk funktionsnedsættelse. Borgergruppen har generelt behov for en struktureret og genkendelig hverdag, og har omfattende behov for hjælp og støtte til almindelige daglige opgaver som fx personlig hygiejne og påklædning. Borgerne anvender primært alternative kommunikationsformer. Kastanie Allé 12 kan på grund af de fysiske rammer ikke modtage borgere, der anvender kørestole og andre større hjælpemidler. Fysiske rammer Kastanie Allé 12 ligger centralt i Ribe i naturskønne omgivelser. Der er 5 minutters gang til banegården, Ribe Å og indkøbsmuligheder. Kastanie Allé 12 er et ældre 2-etagers hus, bygget i 1912 og sidst renoveret i Der er en større altan på 1. sal. Alle borgerne har eget værelse på m2. Enkelte værelser er dog større. Hver borgergruppe har 2 badeværelser, fælles køkken/opholdsrum og opholdsstue. Der er spa i det ene badeværelse. Der er fælles have med sansestimulerende redskaber, f.eks. gynger. Der er endvidere springvand og sansestimulerende beplantning. Værdier Værdigrundlaget på Kastanie Allé 12 tager udgangspunkt i tanken om det unikke menneske. Borgerne er både en del af et fællesskab og er individuelle personligheder. Respekt, værdighed og ligeværd er afgørende for, at den enkelte oplever tillid. Struktur og genkendelighed gør det muligt for den enkelte at føle sig tryg og være åben for impulsive tiltag. Pædagogik og pædagogisk tilgang På Kastanie Allé 12 arbejdes der med psykiatri, Neuropædagogik, demens, sanse integration og snoezel og anerkendende pædagogik (KRAP) Der arbejdes bl.a. med pædagogisk afdækning ud fra Kuno Beller. Der arbejdes på at udvikle alternative kommunikationsformer. Der kommunikeres med borgerne via tegn-til-tale, billeder og det verbale sprog. Der anvendes I Pads i kommunikationen.

19 Der arbejdes på at etablere og fastholde en god relation mellem borgeren og personalet, så personalets kendskab til den enkelte gør det lettere at tyde og tolke borgernes ønsker og behov. Det prioriteres, at den enkelte borger skal have ro til at bearbejde dagens oplevelser. Dagligdagen er derfor ikke fyldt med planlagte aktiviteter. Aktiviteter foregår ud fra den enkeltes ressourcer her og nu. Der tilbydes pædagogisk massage til de borgere, som måtte ønske dette. Målsætninger og fokusområder Formålet er, at den enkelte borger skal have mest mulig livskvalitet ud fra egne forudsætninger at den enkelte borger skal indgå i et fællesskab og samtidig opleve, at der tages hensyn til individuelle særpræg, ønsker og behov, og at sikre borgeren optimale muligheder for at opleve ejerskab i eget liv Målet er, at skabe et tillidsfuldt og trygt miljø, der kan få den enkelte borger til at gro og udvikle sig. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse Der arbejdes med selvbestemmelse og medindflydelse ud fra den enkeltes forudsætninger. Der afholdes beboermøde hver uge, hvor borgerne kan give udtryk for deres ønsker. Pårørendesamarbejde Der er tæt samarbejde med pårørende i det omfang borgeren og pårørende ønsker det. Pårørende er altid velkomne på Kastanie Allé 12. Der udsendes nyhedsbrev til pårørende efter behov. Der afholdes årligt 2 arrangementer for pårørende. En sommerfest og et julearrangement. Personale Personalets uddannelsesbaggrund er primært pædagogisk. Personalegruppen består af pædagoger og omsorgsmedhjælpere. Alle fastansatte medarbejdere gennemgik i et uddannelsesforløb på 13 dage i Kognitiv ressourcefokuseret anerkendende pædagogik (KRAP). Hverdagen Alle borgere er i delvis- eller heltidsbeskæftigelse. Borgerne deltager i lettere huslige gøremål ud fra egne forudsætninger. For at skabe ro og overskuelighed spises måltiderne i 3 mindre grupper. Der er også mulighed for at spise på sit eget værelse.

20 Aktiviteter Borgerne deltager i fritidsaktiviteter ud fra egne ønsker og behov. Fx udflugter, gåture, byture mv. Borgerne tilbydes en hjemmedag en gang om måneden. Borgeren deltager i Udviklingscenter Ribes fællesarrangementer. Hvert år tager borgerne på juletur, planlagte ferierejser, festivaler mv. Udviklingscenter Ribe tilbyder den enkelte borger min. 2 dages ferie om året. Den enkelte borgers ferie aftales individuelt ud fra den enkeltes ønsker og behov. Borgeren kan tilkøbe yderligere ledsagelse, hvis dette ønskes. Der tilbydes hver uge musikaften og klubaften, som foregår på Kastanie Alle 12. Samarbejdsrelationer Kastanie Allé 12 har bl.a. samarbejde med pårørende, beskæftigelse, myndighed, Oligofreni teamet, læger og Regionstandplejen.

21 Tilbudsbeskrivelse Bøge Allé og Kastanie Allé 5 Bøge Allé Ribe, telefon og anka@esbjergkommune.dk Centerleder: Anja Aalund Holst. Afdelingsleder: Annette Kaad Profil Bøge Allé et bo- og aktivitetstilbud under Udviklingscenter Ribe. Botilbuddet er oprettet efter Servicelovens Botilbuddet er normeret til 18 borgere. Aktiviteten til 12 borgere. Personalenormeringen er på 25,06 årsværk (2014). Bøge Allé er opdelt i 3 levegrupper. Til hver levegruppe er tilknyttet en koordinator samt fast personale. Der er vågen nattevagt på botilbuddet. Målgruppe og støttebehov Bøge Allé er et bo- og aktivitetstilbud til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Målgruppen er unge og midaldrende borgere Borgerne er multihandicappede borgere, der døgnet rundt har behov for hjælp og støtte. Borgerne anvender primært alternative kommunikationsformer. Tilbuddet retter sig mod borgere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne samt kommunikationsnedsættelse, hvor behovet er støtte til socialt samvær og aktiviteter i et socialpædagogisk miljø. Fysiske rammer Bøge Allé er et etplanshus, der er bygget i 1974 og er løbende renoveret. Bøge Allé 17 er gennemgribende ombygget i 1999/2000. Det ligger centralt i Ribe i naturskønne omgivelser. Der er 5 minutters gang til banegården, Ribe Å og indkøbsmuligheder. Bøge Allé 15: er opdelt i 2 levegrupper. I hver gruppe har borgerne eget værelse på m2, med tilhørende mindre badeværelser. Herudover er der store fælles badeværelser. Hver gruppe har opholdsstue og kontor. Fælles har de to grupper et stort køkken/alrum og personalefaciliteter. I den ene gruppe er der indrettet et sanserum, mens den anden gruppe har indrettet et rum med madras og projektor til farverige sansebilleder. Der er loftlifte i alle rum. Der er en gårdhave med sansestimulerende beplantning, gynge og springvand. Bøge Allé 17: udgør husets 3 levegruppe. Borgerne har eget værelse på m2. Der er 2 fælles badeværelser og

22 2 værelser har egne store badeværelser. Der er køkken/alrum med udgang til terrasse og udsyn til park. Der er endvidere kontor og personalefaciliteter. Der er loftlifte i alle rum. Der er herudover en lang række af andre hjælpemidler til rådighed, som benyttes efter individuelt behov. Kastanie Allé 5 Kastanie Allé 5 ligger i det naturskønne Ribelund område. Det ligger centralt i Ribe og tæt ved offentlige transportmidler. Der hører en stor have til tilbuddet med bl.a. kørestolsgynge, havepavillon og grillplads. Kastanie Allé 5 ligger i et 2-planshus med elevator. Der er forskellige aktivitetsrum, grupperum og spisestuer. Værdier I Udviklingscenter Ribe bygger samarbejdet på lederskab og følgeskab og at vi til hver en tid skal spille hinanden gode, bl.a. ved at vi bruger hinandens kompetencer i opgaveløsningen, således at borgerne sikres den bedste støtte og hjælp til et godt og meningsfyldt liv. Bo- og Aktivitetstilbuddet Bøge Allé har defineret Udviklingscenter Ribes overordnede 4 værdier, troværdighed, kompetence, anerkendelse, udvikling og gjort dem til vore egne i forhold til personalesamarbejde og borgersamarbejde. Værdiordene betyder derfor for os i forhold til borgersamarbejde; Troværdighed: Vi gør det, vi siger, vi gør! At borgeren har den nødvendige struktur og genkendelighed, der skal til, for at verden kan forstås og leve i! Tydelighed i vores kommunikation, verbal og nonverbal. At borgerne kan stole på at vi overholder aftaler. At videregive den gode historie. Historie har mange facetter og aspekter og de er vigtige for vi opfatter forskelligt. Kompetence: At vi har en generel faglig og pædagogisk viden og at vi deler/formidler den med/til hinanden. At vi har specialviden tilpasset borgeres behov At erfaring i praksis er vigtig for vore borgere, da det giver kontinuerlighed og forudsigelighed og tryghed. At vi er fremsynet og fremtidssikrer. At vi tør afprøve nye ting, der giver yderligere viden og kompetencer. At vi kan aflæse borgerens signaler. Anerkendelse:

23 At vi kan se borgerens behov/tegn/signaler og agerer derefter. At vi er nærværende når vi er i kerneydelsen/i kontakten med borgeren. At vi sørger for at borgeren får den nødvendige tid til reaktion (latenstid) At vi har entusiasmen med i alt hvad vi foretager os sammen med borgeren. At vi accepterer livets gang. Livet er værdifuldt i alle sine smukke enkeltheder. Udvikling: At vi til stadighed skal faglig udvikle os. At vi sørger for at videndele med kolleger og andre samarbejdspartnere. Således at vores viden, også på denne måde, er i fortsat ekspansion. At vi kan se de små tegn på udviklingsmuligheder hos borgeren og handler på dem. At vi er vedholdende i en udviklingsproces. Borgeren viser potentialet og vi skal støtte og motivere og sørge for at borgeren kan profitere af udviklingen og dermed opnå større selvbestemmelse og indflydelse på eget liv. At vi har viden og kompetencer om totalkommunikation og at borgeren profiterer og anvender den. At vi dokumenterer og evaluerer vores pædagogiske indsatser og mål. Pædagogik og pædagogisk tilgang Der er en bred tilgang til den enkelte borger med elementer af Det- kan-nytte, neuropædagogik, KRAP, Kuno Bellertest og Pædagogiske Udviklingsbeskrivelser. Den pædagogiske tilgang tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Et vigtigt udgangspunkt for det pædagogiske arbejde er, at personalet kan tyde og tolke den enkelte borgers kommunikation og udtryk. Både for at sikrer den enkelte mest mulig indflydelse på eget liv, og for at have en respektfuld tilgang til den enkelte. Der anvendes primært alternative kommunikationsformer som f.eks. konkreter, tegn-til-tale, billedkommunikation, taktil og sansekommunikation. Der er særlig fokus på sansestimulation og sanseoplevelser. Det kan f.eks. være en gåtur i regnvejr, musik, massage osv. Formålet med sansestimulationen er, at holde den enkelte interesseret i omgivelserne og at den enkelte kan mærke sig selv. For at inddrage borgerne i de praktiske gøremål, deltager den enkelte ved at være til stede og sansende i dagligdagens gøremål som f.eks. tøjvask, rengøring, madlavning osv. Personalet arbejder hele tiden på at give borgerne nye udfordringer og oplevelser for derigennem at sikre en vedvarende udvikling hos den enkelte. Det vægtes højt, at der er et godt psykisk miljø for både borgerne og personale, og at trivslen er i højsæde.

24 På grund af borgernes funktionsniveau er det afgørende, at der hele tiden er personale til stede, som har et grundigt kendskab til den enkelte, dennes historie, vaner, ønsker og behov. Den enkelte borgers situation drøftes på gruppemøder efter behov, for derigennem at sikre et fagligt højt niveau. Efter henvisning fra egen læge tilbydes der fysioterapi. Pædagogisk massage kan tilkøbes. Målsætninger og fokusområder Målet er: at tilbyde den enkelte borger en hverdag i trygge rammer, at skabe rammerne for, at den enkelte borger oplever mest mulig livsglæde, at den enkelte borger skal opleve at blive set, hørt og forstået uanset funktionsnedsættelse at den enkelte borger skal opleve at være noget værd og have følelsen af at gøre en forskel, og at stimulere borgerens sanser, så den enkelte oplever det har værdi at være med i et fællesskab og et samspil. Handleplaner Der udarbejdes individuelle indsatsplaner i overensstemmelse med den udarbejdede handleplan jævnfør servicelovens 141. Indsatsplanen udarbejdes i samarbejde med borgeren, under hensyn til borgerens kompetencer. Udarbejdelsen foregår i samarbejde med andre, der står borgeren nært, og som kan bidrage til et nuanceret helhedsindtryk, herunder i samarbejde med beskæftigelsestilbuddet. Der afholdes opfølgningsmøde minimum en gang årligt, hvor der foretages opfølgning på de opsatte mål i 141 handleplanen. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra beskæftigelsen eller Aktivitets- og samværstilbuddet, sagsbehandler m.fl. deltager. Borgeren, pårørende, repræsentanter fra aktivitets- og beskæftigelsesstedet, sagsbehandler m.fl. deltager. Indflydelse og medbestemmelse Der arbejdes på at sikre den enkelte borger mest mulig indflydelse ud fra egne forudsætninger og de givne rammer. I personalegruppen er der en refleksiv indgangsvinkel til begrebet selvbestemmelse, og der er fokus på borgerens omfattende afhængighed af personalerne. Pårørendesamarbejde Der er et tæt samarbejde med pårørende, i det omfang borgerne og de pårørende ønsker det. Pårørende er altid velkomne i huset. Borgerne holder et årligt julearrangement for deres pårørende. Personale Personalet er primært pædagogisk uddannet. Herudover er der ansat social- og sundhedsassistenter og omsorgsmedhjælpere.

Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe

Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe Servicedeklaration for Udviklingscenter Ribe Ribelund, Kastanie Allé 7, 6760 Ribe, telefon 76 16 84 00, fax 76 16 84 17 E-mail: ucr@esbjergkommune.dk Centerleder: Thomas Eriksen. Vicecenterleder: Marianne

Læs mere

Sct. Nicolai - sensommerklubben

Sct. Nicolai - sensommerklubben Page 1 of 5 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Sct. Nicolai - sensommerklubben Kvalitetsstandard/Servicedeklaration

Læs mere

Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62

Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62 Servicedeklaration for bofællesskabet Egeparken 62 Lovgrundlag: Bofællesskabet Egeparken 62 drives i henhold til almenboligloven 105 stk. 2 med støtte efter 83 og 85 i Serviceloven. 83 a Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap

Jernbanegade. Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Page 1 of 6 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Handicap Jernbanegade Kvalitetsstandard/Servicedeklaration for : BOFÆLLESSKABET

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken 4. marts 2015 Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedparken Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedparken Koktvedparken 3-11 9900 Frederikshavn Leder: Gitte Hviid Christiansen Faglig funktionsleder: Jens

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14

VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14 VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14 Denne pjece henvender sig til dig, der overvejer eller har besluttet dig for at flytte ind på Botilbuddet Bøge Allé 14. Pjecen indeholder derfor oplysninger, som du har brug

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA Lundagerhaven 2 9330 Dronninglund Telefon: 9945 5470 Afdelingsleder: Anne Danstrup E-mail: anne.danstrup@99454545.dk Telefon: 9945 5867 Præsentation

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Praktiske oplysninger Kirkevej 14, A,B,C 5772 Kværndrup Tlf.: 99442929 Forstander: Torben Bøg-Jensen

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET BRANDUR ALLÈ 11

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET BRANDUR ALLÈ 11 SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET BRANDUR ALLÈ 11 Brandur Allé 11 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5459 Afdelingsleder: Annemette Stenberg Christensen E-mail: annemette.s.christensen@99454545.dk Præsentation

Læs mere

Servicedeklaration for Lindehuset

Servicedeklaration for Lindehuset Servicedeklaration for Lindehuset Beskrivelse af tilbuddet: Lindehuset er beliggende centralt i Ringe by. Den centrale beliggenhed giver mulighed for, at beboerne kan færdes i et overskueligt bymiljø.

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015

Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Servicedeklaration for Bo og Naboskab Sydlolland 2015 Praktiske oplysninger K.H. Kofoedsvej 16, 4970 Rødby Tlf. 24 82 68 82 Forstander: Kjeld Saul Hjemmeside: bnsydlolland.blogspot.com E-mail: bnsydlolland@regionsjaelland.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark

Servicedeklaration for. AutismeCenter Region Syddanmark Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne på Kirkevej Hus A, Hus C og Værkstedet Praktiske oplysninger Kirkevej 14, A,B,C 5772 Kværndrup Tlf.: 99442929 Forstander: Torben Bøg-Jensen

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

Botilbud Ebberød. - Sophie Magdelenes Vej 10 & 12 - Sophie Magdelenes Vej 2H

Botilbud Ebberød. - Sophie Magdelenes Vej 10 & 12 - Sophie Magdelenes Vej 2H Botilbud Ebberød - Sophie Magdelenes Vej 10 & 12 - Sophie Magdelenes Vej 2H Botilbud Ebberød - Sophie Magdelenes Vej 10 & 12 - Sophie Magdelenes Vej 2H Botilbud Ebberød hører til under Socialområdet, Rudersdal

Læs mere

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning.

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Virksomhedsplan for Bofællesskabet Højbo 2014 1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Til bofællesskabet er der tilknyttet

Læs mere

Telefon: Telefon:

Telefon: Telefon: SERVICEDEKLARATION POLARIS/LILLESTJERNEN Adresse: Nordens Alle 74, 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5260/ 9945 5261 Polaris Lillestjernen Afdelingsleder: Anne Danstrup Afdelingsleder: Annemette S. Christensen

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Butikken Adelgade 116 8660 Skanderborg Tlf. 23 45 75 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET CASSIOPEIA Lundagerhaven 2 9330 Dronninglund Telefon: 9945 5470 Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@99454545.dk Telefon: 4177 8491 Præsentation

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ

SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ SERVICEDEKLARATION BOFÆLLESSKABET LUNDAGERVEJ Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Telefon: 9945 4482 Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@9945454.dk Telefon: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Ydelseskatalog for Aktivitets- og samværstilbud Regnbuen. CSU Egedammen

Ydelseskatalog for Aktivitets- og samværstilbud Regnbuen. CSU Egedammen CSU Egedammen Rammer og formål Lovgrundlag: Lov om Social Service 104 og 86 stk. 2 Kvalitetsstandard: Hillerød Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 104 Aktivitets- og samværstilbud Formål:

Læs mere

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Center for Specialundervisning Aktivitets- og Samværstilbuddet Regnbuen Nødebovej 38, 3490 Fredensborg Lov om Social Service 104, Lov om Social Service 86 stk 2

Læs mere

Lindens virksomhedsplan 2012

Lindens virksomhedsplan 2012 Lindens virksomhedsplan 2012 Linden er et aktivitets- og samværstilbud 104 Lidt om Linden. Linden er et aktivitets- og samværstilbud med 18 fuldtidspladser i henhold til serviceloven 104. Pr. 11.august

Læs mere

Hjerneskadeområdet. Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade

Hjerneskadeområdet. Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade Hjerneskadeområdet Skredsande et botilbud til borgere med en erhvervet hjerneskade Socialpædagogisk støtte til borgere med erhvervet hjerneskade Social og Arbejdsmarked Skredsande et botilbud til borgere

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper.

Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Udeholdet Hårbyvej 2 Firgårde 8680 Ry Tlf. 20 97 51 22 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte aktivitetsgrupper. Daglig

Læs mere

Aktivitetscenter. Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon Skanderborg Tlf

Aktivitetscenter. Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon Skanderborg Tlf Aktivitetscenter Dyrehaven 10 D Pavillon 4 8660 Skanderborg Tlf. 24 90 80 99 Skanderborg Aktivitetscenters værdi-, metode og arbejdsgrundlag og vores organisationsplan samt en beskrivelse af de enkelte

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Skaboeshus, 5800 Nyborg

Skaboeshus, 5800 Nyborg Ydelsesbeskrivelser for Center for døve Pædagogisk og Sundhedsfagligt Område. Skaboeshus, 5800 Nyborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Kontaktoplysninger Lov om Social Service 108

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85. Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85. Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Kontaktoplysninger Lov om Social Service 107/108 og døgnstøttet 85 Skaboeshus Skaboeshusevej 105 og 107 5800 Nyborg Tlf.: 44391330/27282519 e-mail:nyborg@cfd.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog

Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Følstruphusene Lov om Social Service 85. Ydelseskatalog Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov Ydelseskatalog Indhold Indledning... 1 Bocenter for Unge og Voksne med Særlige Behov... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Døgntakst... 2 Personaledækning... 4 Visitering...

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ

SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ SERVICEDEKLARATION BOTILBUDDET THORVALDSENSVEJ Thorvaldsensvej 12 9700 Brønderslev Telefon: 9945 4628 Afdelingsleder: Annemette Stenberg Christensen E-mail: annemette.s.christensen@99454545.dk Præsentation

Læs mere

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104 Indhold... 1 Indhold... 1 Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Brugerbetaling... 2 Kørsel... 3 Visitering... 3 Regnbuens rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder... 3 Opfølgning,

Læs mere

Brandur Allé er et botilbud til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne.

Brandur Allé er et botilbud til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. SERVICEDEKLARATION BRANDUR ALLÉ 5 OG 11 Brandur Allé 5 og 11 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5459 Afdelingsleder: Rikke Thomasberg E-mail: rikke.thomasberg@99454545.dk Telefon: 20965243 Lovgrundlag Brandur

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE. Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENE Hjemmevejledning til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne fra Åhusenes støttecenter med indgår i Overordnet formål med indsatsen

Læs mere

Bilag 6. Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser

Bilag 6. Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Bilag 6 Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Udviklingsplaner for botilbud med over 100 pladser Rammeaftalen skal indeholde udviklingsplaner for botilbud med mere end 100 pladser beliggende

Læs mere

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning Center for Specialundervisning Skovledet 14, 3400 Hillerød Lov om Social Service 36 og 104 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Visitering... 3 Fritidsordningens rammer...

Læs mere

Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter.

Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Bøge Allé 4a, 6760 Ribe Servicebeskrivelse Specialcenter Rabu Specialcenter Rabu med tilhørende bo-enheder, 6760 Ribe er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Specialcentret, Bøge Alle 4 a, 6760 Ribe

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

Hjemmeside: www.blomsterhusene.gentofte.dk E-mail: Blomsterhusene@gentofte.dk

Hjemmeside: www.blomsterhusene.gentofte.dk E-mail: Blomsterhusene@gentofte.dk Ydelsesbeskrivelse Overskrift Botilbuddet Blomsterhusene Individuel bostøtte til borgere med handicap der bor i botilbud Lov om social service 108 Leverandør Gentofte Kommune Botilbuddet Blomsterhusene

Læs mere

STU Greve Målgrupper og takster 2015

STU Greve Målgrupper og takster 2015 STU Greve Målgrupper og takster 2015 Målgrupper, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

Servicedeklaration Katrinehaven Syd

Servicedeklaration Katrinehaven Syd Servicedeklaration Katrinehaven Syd Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Botilbuddet Katrinehaven, Syd Katrinehaven 1 8800 Viborg Tlf.nr. Mail: www.viborg.dk/katrinehaven Afdelingsleder: Tove Gejl Leder

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Virksomhedsplan Solbakken

Virksomhedsplan Solbakken Virksomhedsplan Solbakken Indhold Indledning 2 Om Voksenhandicap. 3 En god by for alle 3 Den aktive borger 3 Medborgerskab 3 Social kapital 3 Økonomisk balance i et udviklingsperspektiv. 3 Borgeren bliver

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14

VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14 VELKOMMEN TIL BØGE ALLÉ 14 Denne pjece henvender sig til pårørende og værger til borgere, der overvejer eller har besluttet sig for at flytte ind på Botilbuddet Bøge Allé 14. Pjecen indeholder oplysninger,

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne.

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne. SERVICEDEKLARATION FOR TRAMPOLINEN - ET UVISTERET KLUBTILBUD 104 Adresse: Nordens Allé 33, 9700 Brønderslev Telefon: 2167 8003 Afdelingsleder: Gitte Drescher Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN

SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN SERVICEDEKLARATION BO- OG HELHEDSTILBUDDET NORDSTJERNEN Nordens Allé 72-74 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 52 40 Afdelingsleder: Rikke Thomasberg E-mail: rikke.thomasberg@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål:

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål: Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Barnet føler sig unik. Barnet bliver selvstændigt og selvhjulpen med de forudsætninger som barnet har. Barnet oplever sig selv om værdifuld deltager

Læs mere

Marienlund Plejecenter. Boliger til ældre udviklingshæmmede

Marienlund Plejecenter. Boliger til ældre udviklingshæmmede Marienlund Plejecenter Boliger til ældre udviklingshæmmede Marienlund Det nybyggede Marienlund Plejecenter danner rammen om et levende hus og tilgodeser beboernes behov for et trygt og godt hjem. Marienlund

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2 Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR fabos Hjørnet gruppe 1-2 Overordnet formål med indsatsen: indgår i 85/83 i Serviceloven.Støtte til voksne, som har en varig betydelig nedsat funktionsevne, og som derfor

Læs mere

Servicedeklaration for. Botilbudet Grønnebæk

Servicedeklaration for. Botilbudet Grønnebæk Servicedeklaration for Botilbudet Grønnebæk Praktiske oplysninger Mosevej 1, 6630 Rødding Tlf.: 74 55 29 78, Fax: 74 55 33 09 Centerleder: Las Urban Rasmussen Afdelingsleder Fuglemajgaard: Jørn Hyldtoft

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne Hus B og C på Holmehøjvej 2A Centrumværkstedet, Gestelevvej 14 Det Gule Hus, Algade 76 Praktiske oplysninger Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Læs mere

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter

Servicedeklaration for. Æblehaven. Bo- og Aktivitetscenter Servicedeklaration for Æblehaven Bo- og Aktivitetscenter Praktiske oplysninger: Fjordvej 160 6000 Kolding Tlf.: 99443000 Centerleder: Torben Bøeg-Jensen Mail: Torben.Boeg-Jensen@soc.regionsyddanmark.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 2 BOTILBUDDET SOFIEHØJ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Sofiehøj Mellem Holme Olstrup og Rønnede på Sydsjælland ligger Botilbuddet Sofiehøj med

Læs mere

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne

Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark. Afdelingerne Servicedeklaration for AutismeCenter Region Syddanmark Afdelingerne Hus B og C, Holmehøjvej 2A Centrumværkstedet, Gestelevvej 14 Det Gule Hus, Algade 76 Praktiske oplysninger Holmehøjvej 2A, 5750 Ringe

Læs mere

Dag- og Botilbud Gefion

Dag- og Botilbud Gefion Dag- og Botilbud Gefion Dag- og Botilbud Gefion Karpevænget 1D 3460 Birkerød 2 Hvad er Dag- og Botilbud Gefion? Dag- og Botilbud Gefion er et tilbud, der hører under Socialområdet, Rudersdal Kommune. Dag-

Læs mere

Servicedeklaration for Lindehuset

Servicedeklaration for Lindehuset Servicedeklaration for Lindehuset Beskrivelse af tilbuddet: Lindehuset består af en villa, som er beliggende centralt i Ringe by. Den centrale beliggenhed giver mulighed for, at beboerne kan færdes i et

Læs mere

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107

Center for Udvikling og Støtte. Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107 Center for Udvikling og Støtte Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Lov om Social Service 107 Udarbejdet 1. marts 2015 1 Ydelseskatalog for Boligerne på Herlufdalsvej Indhold Indledning... 3 Formål...

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedstien

Ydelsesbeskrivelse Botilbuddet Koktvedstien Leverandør Frederikshavn Kommune Botilbuddet Koktvedstien Koktvedparken 15 9900 Frederikshavn Leder: Maryann Støttrup Faglig funktionsleder: Anne Mette Drustrup Lovgrundlag Botilbuddet Koktvedstien er

Læs mere

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne.

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne. TILSYNSRAPPORT 2008 Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Jyllandsgade - Mejsevej, Skive Kommune (Hjalmar Kjems Allé og Mejsevej) Tirsdag den 14. oktober 2008 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Skive

Læs mere

SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14

SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14 SERVICEDEKLARATION DET SOCIALPSYKIATRISKE OPGANGSFÆLLESSKAB THORVALDSENSVEJ 14 Thorvaldsensvej 14 9700 Brønderslev Telefon: 41 73 67 39 Afdelingsleder: Rikke Jæger Pedersen E mail: rikke.j.pedersen@99454545.dk

Læs mere

For. Voksen Handicapområdets 107 botilbud. SPINDEHUSET og LØKKEKROGEN

For. Voksen Handicapområdets 107 botilbud. SPINDEHUSET og LØKKEKROGEN For Voksen Handicapområdets 107 botilbud SPINDEHUSET og LØKKEKROGEN 2012 1 INDHOLD 1. Beskrivelse af botilbuddene 2. Pædagogik og arbejdsmetoder 3. Afrunding af 2011 og fokuspunkter i 2012 SPINDEHUSET

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens

Serviceinformation. Dagtilbud for borgere med demens Serviceinformation Dagtilbud for borgere med demens Lolland Kommunes overordnede kvalitetsmål At borgeren oplever en helhedsorienteret, målrettet og faglig kvalificeret indsats ved kontakt til henholdsvis

Læs mere

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET

YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET YDELSESBESKRIVELSE LINDEHUSET Beskrivelse af tilbud Lindehusets juridiske ramme udgør for botilbuddets vedkommende Servicelovens 108 og støtten ydes efter Servicelovens 83 og 85. Borgerne på tilbuddet

Læs mere

Nordstjernen er et botilbud til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne.

Nordstjernen er et botilbud til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. SERVICEDEKLARATION NORDSTJERNEN Adresse: Nordens alle 72-74 Telefon: 99455240 Afdelingsleder: Rikke Thomasberg E-mail: rikke.thomasberg@99454545.dk Telefon: 99455243-20965243 Lovgrundlag Nordstjernen er

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter.

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Bøge Alle 4a, Ribe Servicebeskrivelse Specialcenter Krohaven aflastning Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Specialcentret, Bøge

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE

NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE NORDSTJERNEN - YDELSESBESKRIVELSE LOVGRUNDLAGET Nordstjernen er et bo- og aflastningstilbud efter Lov om Social Service 66.1.6. og 66.1.2. Botilbuddet bevilliges efter Lov om Social Service 52.3.7. Aflastningstilbuddet

Læs mere

Lov om Social Service 85 /87

Lov om Social Service 85 /87 / Lov om Social Service 85 /87 Botilbud Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens formål og opbygning 4. Visitationspraksis og funktionsevnevurdering

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 PLEJECENTRE/JOB OG VELFÆRD Tangshave Bo- og Aktivitetscenter - Bolig 7 Specialplejeboliger til ældre udviklingshæmmede borgere Servicedeklaration Indledning Tangshave Bo- og Aktivitetscenter Bolig 7 er

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus

Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus Servicedeklaration Aflastning på Fynbohus Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Den selvejende Institution Fynbohus Nørregade 3, Vammen 8830 Tjele Tlf.nr.: 87 87 88 55 www.fynbohus.viborg.dk Leder af Handicapmrådet:

Læs mere

ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011.

ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011. ydelseskatalog Bofællesskabet Bregnerødvej 55 57 (Rudersdal Aktivitets- og støttecenter) Maj 2011. 1 Indholdsfortegnelse ydelseskatalog... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Overordnet kvalitetsstandard...

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 bobudene Godkendt af Byrådet den Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Bobud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere