Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussens tale i anledning af nytårskuren den 2. januar Det talte ord gælder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussens tale i anledning af nytårskuren den 2. januar Det talte ord gælder"

Transkript

1 1 Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussens tale i anledning af nytårskuren den 2. januar 2012 Det talte ord gælder

2 var et voldsomt år for os i regionen. Der kom efter de sværeste fusionsår, hvor vi lavede danmarkshistoriens største fusion af så forskellige størrelser som Frederiksborg Amt, Hovedstadens Sygehusfællesskab og Københavns Amt. De tre organisationer var ikke blot forskellig i størrelse fra de andre regioner men også indbyrdes meget forskellig i ressourcer, traditioner og vaner. Fusionen var en kraftanstrengelse, der alene var mulig på baggrund af fælles faglige ambitioner og ønsket om at det man kunne, skulle hver enkelt borger også kunne få. Vi var et nyt fællesskab, som alle skulle have glæde af.

3 3 Tusinder af medarbejdere flyttede rundt omorganiserede og effektiviserede. Og som det er med store systemer så tager ting tid, men det lykkedes. Som et resultat af anstrengelserne i arbejdet begyndte det hele at rulle og det er netop det vi så i løbet af De fine tal begyndte at dukke op, aldrig havde så få - nået så meget og gjort det så godt. Forventningerne til hvad vi kunne og skulle steg mod uanede højder.

4 4 Den siddende regering måtte konstatere, at regionerne havde løst opgaven formidabelt. Og pludselig meddelte de at regionerne skulle nedlægges. Det var hård kost for alle os, der havde taget turen. Vi havde håndteret turbulens forventninger gående fra vores egen snusfornuft i den første hospitalsplan til løfterne om mia. kr. og enestuer til alle fra Fogh og Løkkes valgkamp. Udskældt for at mangle ambitioner tegnede vi på generalplaner, der levede op til regeringens flotte løfter. Selvfølgelig kunne vi levere planer for vores andel af de 100 mia. kr. hvis det var det, de ville have.

5 5 Vi konstaterede, at det var det alligevel ikke. Regionerne skulle forny sig indenfor 40 mia. kr. selv skulle vi betale de 15 mia. kr. i et tvangsopsparingsforløb der startede fra dag ét. En lille mia. kr. står der nu på vores konto til de kommende nybyggerier. Vi knokler med tegninger og beregninger, men det tager et tiår måske mere, før alle de lovede bygninger står klar og i den tid skal hverdagen og ambitionerne også håndteres. Det er en voldsom udfordring. Det var måske også derfor, regeringen opgav regionerne. Vi var ved at blive for meget et sandhedsvidne til virkeligheden. Hos os er byggegrunden i Hillerød end ikke afklaret og i Skejby slås de med økonomien i projektet. Der meget, der skal gøres og meget der skal ryddes op i, hvis bare den forrige regerings løfter skal indfries.

6 6 Hvordan kan man spørge sig selv: kunne vi og kan vi overleve alt dette og alligevel holde en succesfuld kurs? Og opskriften er og var: ingen slinger i de faglige ambitioner og dermed retningen. Vi løste så meget som muligt hele tiden. Der blev effektiviseret og omlagt. Det der kunne skabe forbedringer blev gjort. Der blev arbejdet med en konstant årvågenhed på mulighederne - en parathed til at tage nye udfordringer op prægede hverdagen. Hele tiden blev der stillet nye krav. Vi ændrede og tilpassede, det var vilkårene. Jeg tror, at det er denne vedholdenhed i arbejdet, der giver de gode resultater.

7 7 I året der er gået, har vi tænkt i miljø- og energiforbrug i gamle som nye byggerier. Vi har tænkt i samarbejder med universiteter og virksomheder, om at bidrage positivt til nye og bedre produkter og løsninger, der også kan betyde arbejdspladser og indtjening som vi har set, når det f.eks. gælder samarbejdet med medicinal industrien. Vi skal bidrage til landets vækst, hvor det er muligt. Vi er parate til at finde nye veje i samarbejdet mellem det offentlige og private, for vi har brug for alt det potentiale, der findes i vores region, hvis vi skal have mulighed for positiv vækst i årene der kommer. Vi har på mange måder i vores arbejde taget fat på en ny tid.

8 8 Da regionen blev skabt, gav vi os i kast med at skabe et samlet sundhedsvæsen, hvor den enkelte kan være sikker på at komme præcis til den bedste hjælp uanset, hvor man bor, hvem man er og hvad man fejler. Hovedstadsregionens befolkning har et stort hospital til rådighed. Der er flere adresser, men hvor kvaliteten af den behandling, der gives skal være den samme overalt, og hvor man let og ubesværet vil kunne flytte, til den behandling man har behov for. Vi har med tværgående planer som ældreplan og kræftplan søgt at skabe denne lighed for borgerne det næste halve år skal vi også have et nyt forslag til skadestue-løsning på benene en slags akutplan.

9 9 Akuttelefonen åbner først på året så man kan ringe og få at vide, hvor man kan få den hjælp, man har behov for. Men overalt i regionen forventes det samme servicemønster og en rimelig let forståelig adfærd fra systemets side. To af vores udvalg vil suppleret med fagpersoner lægge forslag til diskussion åbent frem Vi må have et overblik over, hvad der kan være både fornuftigt og betales. Indtil da må vi løse opgaverne, som vi bedst kan uden unødige provokationer i presse og overfor patienter og politikere. Vi begynder ikke med nogen firkantede udmeldinger. Nu gælder det om at finde det, der skal til for at give den nødvendige hjælp uden urimelig ventetid og på en måde vi kan betale.

10 10 Lad mig blot gøre opmærksom på al den ballade vi havde inden vores ambulancesystem kom på plads. I dag har vi et af om ikke det bedste europæiske beredskab, og vi bliver konstant bedre. Det vil den nye præhospitale virksomhed medvirke til. I arbejdet med at skabe den samme gode kvalitet overalt i vores region hilser jeg også velkommen til vor nye virksomhed for HR og uddannelse. Jeg tror, at vi kan udvikle nye og spændende veje til dygtiggørelse og udvikling af fagligheden og vidensformidling. Når vi nu alle har diskuteret og fundet en god løsning på akutfunktionen så skal vi måske igennem en række korte fælles uddannelsesforløb. Også velkommen til en anden ny virksomhed for it, medicotek og telefoni, hvor forventningerne ikke er mindre.

11 11 Vi har mange udfordringer på it fronten, men med den nye tværgående virksomhed, har vi skabt den nødvendige plan for at kunne komme videre også i forhold til alle de muligheder vi får med telemedicin. Vi skal udnytte regionens position som - leverandør af ny forskning, - innovativ bygherre i forbindelse med hospitalsbyggeri til milliarder, - indkøber og bruger af ny grøn teknologi, - udvikler af lægemidler og service og - markant efterspørger af kompetente medarbejdere, Vi skal som den store arbejdsgiver, vi er, tænke på en særlig forpligtigelse i forhold til de unge og deres uddannelse. Det er kortsigtet at lade de unge i stikken i en krisetid, de både kan og vil.

12 12 I 2012 vil forventningerne til praksissektoren træde mere og mere frem. Ikke mindst i lyset af de mange penge, der lægges her. Patienterne forventer professionalisme og let adgang til deres praktiserende læge. Ingen kan leve med at patienter ikke kommer til behandling i tide, eller ikke får den nødvendige hjælp efter et hospitalsophold. Kommunerne vil gerne have flyttet langt mere over i kommunalt regi. Det ville være fornuftigt, om vi i stedet for at slås om grænser finder hinanden i et bedre samarbejde. Uanset, hvor man trækker en grænse, vil der være en gråzone der skal samarbejdes i. Et af regionens udvalg skal derfor i direkte dialog med de kommunale politikere på sundhedsområdet.

13 13 Det er inspireret af, at vi har set et fantastisk fint samarbejde omkring klimaområdet mellem regional- og kommunalpolitikere. Det er specielt de svageste patienter, der er i klemme, når samarbejdet ikke går, som vi håber på. Til at finde nye veje er der derfor afsat 50 mio. kr. Region Hovedstadens hospitalsvæsen sigter på verdensklasse og har på mange områder mulighed for at opnå dette. Vi har allerede nu 15 global Excellence afdelinger og flere vil komme til. Vi kan med stor selvfølgelighed sige at vi har Danmarks bedste behandling, og vi er parate til indgå samarbejder med de andre regioner, for både at lære fra os og give behandling. Vi ønsker faste aftaler om samarbejde for at skabe stabilitet og undgå unødige ventetider.

14 14 Danmark har behov for samarbejdende hospitalsvæsener og der har vi et særligt ansvar, Vi skal ikke drive forretning, men udvise ansvar Vi har et hospitalsvæsen med universitetshospitaler med forskning og uddannelse, det forpligter. Vi er i god dialog med Syddanmark, men skal finde en form i samarbejdet med sjællænderne. Det håber jeg lykkedes. Den nye Hospitals- og Psykiatriplan 2020 arbejder vi efter fra maj. Planen stadfæster ideen om stærke universitetshopsitaler. Vi har et Rigshospitalet som spydspids, med den ganske særlige placering i Danmarks stærkeste universitetsmiljø. Vi ønsker naturligt et partikelterapianlæg anbragt her, så patienterne i Danmark kan få denne behandling. Herlev Hospital er et stort universitethospital, hvor arkitekt konkurrencen er afgjort, som i har kunnet se af nytårskortet.

15 15 Et Bispebjerg Hospital vil om føje år dukker op som helt nyt, og på Hvidovre Hospital sker der en kraftig udbygning. Et split nyt Hillerød venter på en afklaring af en placering, og Glostrup og Gentoftes udvikling som supplerende specialhospitaler taler sit tydelige sprog om vores ambitioner. Og Bornholms hospital skal være særlig fremmeligt med telemedicinske løsninger. Vi har i december vedtaget to nye strategier i Region Hovedstaden Helhed i sundhed som skal sætte borgere i centrum og Den grønne Metropol som skal bidrage til at placere os som en international metropol med fokus på bæredygtig vækst jobskabelse og udvikling. Rammen og formen for arbejdet er ny vi har valgt at arbejde med dialogbaserede udviklingsaftaler, som betyder, at det enkelte hospital byder ind med, hvordan det vil arbejde med de to temaer.

16 16 Vi ønsker, at holde fast i Øresundsregionens udvikling til et medicon valley. Med det placeringen af det store ESS-forskningsanlæg i Lund suppleret med databehandlingen i København, er der et stort ansvar i tiden, der også skal løftes. Det er det største udviklingsprojekt i vor tid. Vi ved alle hvor stor betydning den internationale lufthavn Kastrup har - både for vores forskning og placeringen af virksomheder. Det var baggrunden for valget af ESS placeringen i Lund. Vi ved, at det er selve nøglen at forskere kan og vil arbejde her. At drømmen om verdensklasse ikke kan realiseres, hvis ikke hovedstadsområdet bliver et internationalt og europæisk trafikknudepunkt, hvor der er nem adgang til viden og kunnen fra den øvrige verden. Derfor vil vi bruge mange kræfter på, at kæmpe for Kastrup i en tid,

17 17 hvor hovedstadens nye vækstdagsorden skal finde form. Det vil jeg vende tilbage til. Med den store faglige udvikling og de stigende effektivitetskrav kommer patienter på flere afdelinger og på flere hospitaler. Det stiller nye stærke krav til at skabe en sammenhæng Da ældre ofte fejler mere end én ting, er den samlede ansvarlighed omkring patientens behandling en særlig udfordring. Et af vore udvalg vil i den kommende tid dykke ned i kræftområdet for at se de problemstillinger, der kan være i skift i forløbet. Nu da vi har fået en regering, der ønsker regionerne og som har lagt op til en række ændringer, søger vi om lov til, at få nogle af de politiske udvalg ændret til egentlige driftudvalg. Således at nogle store udviklingsområder kan følges tættere og udvikles med et stærkt politisk engagement.

18 18 Der er ingen tvivl om at psykiatriens nye visioner skal følges til dørs. Vi ønsker at omlægge til en mere moderne psykiatri, hvor så meget hjælp som muligt ydes ambulant eller ved daghospitalslignende forløb for at skabe så normalt et liv som muligt for patienterne. Agenda 21, miljø indsats og udvikling af samarbejde med virksomheder er det andet område vi gerne vil have driftsudvalg om og lov til at gøre noget mere. Kvalitetsudviklingen i behandlingen et tredje. Dette uden dog at flytte ansvaret for den samlede drift fra forretningsudvalget.

19 19 Da vi havde julefrokost på regionsgården, blev der gjort en del ud af at regionen overlevede. Nu er truslerne om at nedlægge regionerne forstummet. Vi har valgt at gøre truslen til en ny mulighed for at sætte dagsorden, gå i dialog og øve indflydelse. Derfor har vi oprustet på kommunikation, presse og politik Og jeg glæder mig til en mere slagkraftig organisation, Der sikrer vi er i nærværende og relevant samspil med omgivelserne. Vi skal vide at bruge det større råderum. Danmark har brug for vækst. Jeg har netop fortalt, hvordan vi med vores planer skaber grobund for vækst og tænker i udvikling.

20 20 I regionens første leveår fik hovedstadsområdet en fælles trafikplan med kommunerne. Det førte til en række af de vejudbygninger vi i øjeblikket kløjs med til hverdag, men som ingen kan få gjort færdigt hurtigt nok. Vi har for nylig fået en ny fælles trafikplan med kommunerne. En ny, der danner grundlaget for en yderligere styrkelse af områdets globalitet. Den handler om styrkelsen af lufthavnen og derfor reservering af Øresundsbroen til persontrafik. Kastrup skal være knudepunkt for højhastighedstog fra både Stockholm, Göteborg, Oslo og Hamburg. Godstog og vejtrafik fra Femern skal via Tåstrup over Helsingør-Helsingborg i en ring 5, der samtidig skaber udviklingsmuligheder for det betrængte Nordsjælland, der ellers ender udkantsagtigt.

21 21 Samtidig flyttes trafik fra de andre ringveje og giver en masse mennesker mulighed for at komme på arbejde uden at sidde fast. En letbane er på vej, så rigtig mange kan komme nemmere på arbejde. Uden regionen var den næppe kommet. Nu er der brug for, at vi får ét samlet trafikselskab for den kollektive trafik både med s-tog og metro. Indtægterne fra betalingsringen skal bruges til flere letbaner. Vi har brug for at arbejde med og diskutere meget mere om Hovedstadsregionen Øresundsregionens fremtid og de særlige muligheder og udfordringer. Ikke mindst i en krisetid. Et par af udvalgene vil derfor også drøfte en grøn vækstvision med forskellige fagfolk.

22 22 I en tid, hvor der skal tænkes nyt er der behov for at slippe alle kræfter løs også regionens. Livet og mulighederne er forskellige i vores regioner, og det er netop begrundelsen for at have dem. Så der burde være mulighed for et regionalt medspil i en lokal udformning af landets samlede politik. Det er der i hvert fald brug for! Lad os ønske os en god appetit på livet og arbejdet i Godt nytår!

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark Opgang Afsnit Linda Bang Jessen Telefon 2678 2858 Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato: 12. september 2011 Hovedstadsregionen skal være Danmarks vækstlokomotiv Fornyet

Læs mere

Men nu kan vi se - og det har vi kunnet se det seneste års tid - at resultaterne begynder at vise sig.

Men nu kan vi se - og det har vi kunnet se det seneste års tid - at resultaterne begynder at vise sig. Som sædvanlig står jeg her med to kasketter på, en regional og en landspolitisk. Og der er jo sket store ting begge steder, så jeg har meget på hjerte. Som jeg har sagt tidligere er Region Hovedstaden

Læs mere

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen

Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer. Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen Investeringer KKR HOVEDSTADEN i fremtiden Fælles indspil om hovedstadsregionens trafikale udfordringer Borgmester Kjeld Hansen, formand for KKR og Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen 21. april 2008

Læs mere

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden 24. juni 2012 Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden Forord Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011. Sag nr. Emne: 1 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011. Sag nr. Emne: 1 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 11. oktober 2011 Sag nr. Emne: 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet 2011 Mio. kr. 2011 pris- og lønniveau Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening

Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 26. maj 2009 Sag nr. 4 Emne: Fase 2 screening til Kvalitetsfonden - før-screening Supplerende bilag Til: Forretningsudvalget Koncern Plan og Udvikling Enhed for

Læs mere

Hospitals- og psykiatriplan 2020

Hospitals- og psykiatriplan 2020 Region Hovedstaden Hospitals- og psykiatriplan 2020 Kort fortalt De væsentligste temaer og ændringer frem mod 2020 Fra høringsudkastet. Læs mere på www.regionh.dk/ hospitalsplan hospitalerne 2020 Gribskov

Læs mere

Udfordringer, behov og visioner for tiden efter. regionalpolitisk perspektiv. Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden

Udfordringer, behov og visioner for tiden efter. regionalpolitisk perspektiv. Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden Udfordringer, behov og visioner for tiden efter kvalitetsfondsbyggerier et regionalpolitisk perspektiv Lars Gaardhøj (S) Regionsrådsmedlem Hovedstaden Præsentation hvem er jeg - Socialdemokrat - Valgt

Læs mere

PATIENTERNES HOSPITAL

PATIENTERNES HOSPITAL Nordsjællands Hospital FOKUS & FORENKLING PATIENTERNES HOSPITAL FØRST OG FREMMEST Alle skal have den bedste og mest effektive behandling. Vi ser det som vores kerneopgave at imødekomme patienters og pårørendes

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl.

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl. Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 78 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets

Læs mere

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013 18. februar 2013 Bilag 1 - Side 1 af 4 Kommissorium for arbejdsgruppe om en fokuseret dagsorden for vækst i hovedstadsregionen Baggrund Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Hovedstadsregionen

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

NOTAT. Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020

NOTAT. Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020 NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Ældre og Sundhed Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Resume Hospitals- og Psykiatriplan 2020 Dato: 4. april 2011 Region Hovedstaden

Læs mere

Driftsmålstyringsrapport maj Regionsniveau. Udgivet 14. maj 2018 Dataenheden, Center for Økonomi

Driftsmålstyringsrapport maj Regionsniveau. Udgivet 14. maj 2018 Dataenheden, Center for Økonomi Driftsmålstyringsrapport maj 2018 Regionsniveau Udgivet 14. maj 2018 Dataenheden, Center for Økonomi Overblik over driftsmål for Sundhed og Region Hovedstaden Driftområde Driftsmål Nyeste datamåned Nyeste

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver

Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver Center for Sundhedsinnovation, onsdag den 1. februar 2012 Healthcare Innovation Lab og Fremtidens Ambulatorium Koncern projektdirektør Kasper Jacoby

Læs mere

Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder -

Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder - Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder - Velkommen til Region Syddanmarks nytårskur. På vegne af regionsrådet, er jeg glad for, at så mange er mødt op

Læs mere

Investeringer i fremtiden

Investeringer i fremtiden Kommunekontaktrådet Hovedstaden Region Hovedstaden Investeringer i fremtiden Et fælles trafikoplæg fra KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden UDKAST BILLEDE/TEGNING September 2011 INFRASTRUKTUR DRIVER VÆKSTEN

Læs mere

1. Indledning. Tak for ordet.

1. Indledning. Tak for ordet. 1. Indledning Tak for ordet. Vi er nået langt i kommunerne på social- og sundhedsområdet. Rigtig langt! Vi har gennemført en kommunalreform, der har gjort kommunerne større og stærkere. Vi har taget svære

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

INTERN UDDANNELSESPOLITIK

INTERN UDDANNELSESPOLITIK Region Hovedstaden INTERN UDDANNELSESPOLITIK RELATEREDE POLITIKKER, STRATEGIER OG PLANER HOVEDSTADSREGIONEN SKAL VÆRE AMBITIØS Regionens mange politikker, strategier og planer forudsætter uddannelse og

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014

FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014 FOKUS OG FORENKLING MARTS 2014 Princippet vi styrer efter i regionen Politik og ledelse Erhvervsudviklingsstrategi RUP 2.0 Den grønne Metropol Misbrugspolitik Hopp 2020 Pressepolitik Kommunikations politik

Læs mere

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Center for Regional Udvikling Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Møde i miljø- og trafikudvalget 1. november 2016 En stærk international infrastruktur

Læs mere

Hvidovre og Amagerhospitaler Overlægerådet. Regionsdirektør Hjalte Aaberg

Hvidovre og Amagerhospitaler Overlægerådet. Regionsdirektør Hjalte Aaberg Hvidovre og Amagerhospitaler Overlægerådet Regionsdirektør Hjalte Aaberg Mål Strategiske indsatser Drift Mission Vi står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen

Læs mere

Region Hovedstaden Nyt Hospital Nordsjælland Dagsorden:

Region Hovedstaden Nyt Hospital Nordsjælland Dagsorden: Regionsældreråd Hovedstaden 12. september 2012 Projektdirektør, Henrik Schødts Dagsorden: Baggrunden: Hospitals- og Psykiatriplan 2020 og midler fra Kvalitetsfonden Store hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

KKR KKR HOVEDSTADEN SJÆLLAND

KKR KKR HOVEDSTADEN SJÆLLAND FOKUSERET VÆKSTDAGSORDEN Resultater fra fase 1: Kortlægning Fokuseret Vækstdagsorden FÆLLESMÆNGDEN Opsummering af fælles styrker og synergimuligheder 2 Fokuseret Vækstdagsorden Fælles styrker og udfordringer

Læs mere

Selvom det er sidst på sommeren, så kan vi godt sige, at vi skal til at i gang med et nyt år en ny sæson med budgetarbejde for især os 41 folkevalgte.

Selvom det er sidst på sommeren, så kan vi godt sige, at vi skal til at i gang med et nyt år en ny sæson med budgetarbejde for især os 41 folkevalgte. Regionsrådsformandens tale ved regionsrådets møde den 21. august 2012 førstebehandling af forslag til budget 2013 Det talte ord gælder Selvom det er sidst på sommeren, så kan vi godt sige, at vi skal til

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen DI ITEK Netværksmøde, onsdag den 4. februar 2009 Koncerndirektør Jens Chr. Sørensen, Region Hovedstaden Hvem er jeg? Koncerndirektør i regionen de

Læs mere

D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN

D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. juni 2011 Kl. 15.00 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 9 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2012-2013 1 BILAG Bilag 1: Benchmarking af sygefravær i regionerne - baseret på data fra 2012 Bilag 2: 2012 Benchmarkrapport om sygefravær bilag 1-9 Bilag 3: Benchmarking

Læs mere

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen]

Talen [Ny strategi for det sociale område] Nødvendig viden, målrettet indsats bedre liv - til flere [Evaluering af kommunalreformen] Talen Mit navn er Bente Nielsen, jeg er valgt for SF og jeg er første næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland. Privat bor jeg i Silkeborg. Tak for invitationen til at komme her i dag og fortælle

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Regionsrådet

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017 Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for 2018-2021, den 19. september 2017 Der er mellem partierne Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti,

Læs mere

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden 20. marts 2015 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET ADMINISTRATIV ORGANISERING... 4 2.1 Koncerndirektion... 4 2.2 Koncerncentre... 5 2.3 Hospitaler... 6 2.3.1 Hospitalsdirektioner...

Læs mere

Driftsmålstyringsrapport november Regionsniveau

Driftsmålstyringsrapport november Regionsniveau Bilag 1. Driftsmålstyringsrapport november 2018 Regionsniveau Udgivet 9. november 2018 Dataenheden, Center for Økonomi Overblik over driftsmål for Sundhed og Region Hovedstaden Driftområde Driftsmål Nyeste

Læs mere

Bilag 1. Driftsmålstyringsrapport august Regionsniveau. Udgivet 9. august 2018 Dataenheden, Center for Økonomi

Bilag 1. Driftsmålstyringsrapport august Regionsniveau. Udgivet 9. august 2018 Dataenheden, Center for Økonomi Bilag 1. Driftsmålstyringsrapport august 2018 Regionsniveau Udgivet 9. august 2018 Dataenheden, Center for Økonomi Overblik over driftsmål for Sundhed og Region Hovedstaden Driftområde Driftsmål Nyeste

Læs mere

Temamøde Bygherreforeningen 19. januar Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland

Temamøde Bygherreforeningen 19. januar Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland Temamøde Bygherreforeningen 19. januar 2011 - Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland Det skrev man i 2007: Det danske sygehusvæsen skal fremtidssikres. Der er behov for ambitiøse strukturændringer

Læs mere

Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport. TØF d. 2.10.2012

Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport. TØF d. 2.10.2012 Let at komme rundt Regional tilgængelighed med kollektiv transport Projekt i 2 faser 1.Analyse 2.Løsninger Regional tilgængelighed med kollektiv transport Hva snakker vi om? Hvad er regionale rejsemål?

Læs mere

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR

KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød KONKRETISERING AF FÆLLES SUNDHEDSHUS I HELSINGØR Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666110 Mail csu@regionh.dk Baggrund Region

Læs mere

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE Et godt og trygt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundpiller i vores velfærdssamfund. Venstre ønsker et

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S)

2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S) 2. behandling af budget 2012 Ordførertale v. Anders Kühnau (S) Det er med stor glæde, at vi nu kan konstatere, at der er et bredt flertal bag regionens budget for 2012. Dermed er der bred opbakning til

Læs mere

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Region Hovedstaden VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Princippapir om værdibaseret styring Denne pjece indeholder de foreløbige de politiske visioner for værdibaseret styring. Den beskriver forslag

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget

Mødesagsfremstilling. Social- og Sundhedsudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-03-2007 Dato: 28-02-2007 Sag nr.: ØU 54 (SOSU 22) Sagsbehandler: Janne Egelund Andersen Kompetence:

Læs mere

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014

Aktivitet og ventetid i enstrenget og visiteret akutsystem i januar til marts 2014 Til: Forretningsudvalget Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6045 Mail planogudvikling@regionh.dk Journal nr.: 14000172 Ref.:

Læs mere

En letbane på tværs af København?

En letbane på tværs af København? En letbane på tværs af København? Besøg Københavns Amts vandreudstilling om letbanen langs Ring 3. Udstillingen åbner 11. april på Amtssygehuset i Herlev. Herefter går turen videre til Glostrup, Gladsaxe,

Læs mere

Introduktion til. Det Fælles Medicinkort

Introduktion til. Det Fælles Medicinkort Introduktion til Det Fælles Medicinkort Hvad er Fælles Medicinkort? Fælles Medicinkort (FMK) er en løsning, hvor alle borgere får et centralt opbevaret elektronisk medicinkort, der afspejler borgerens

Læs mere

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her!

Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Tak fordi I også gerne vil høre lidt om regionen det er altid dejligt at komme her! Vi er nu i det sidste år i denne valgperiode, og vi er så småt ved at sætte flueben ved det mange ting, vi har gennemført.

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 5

EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2. Møde nr. 5 BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT FORRETNINGSUDVALGSMØDE Tirsdag den 8. maj 2007 Kl. 17.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H 2 Møde nr. 5 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Lars Engberg

Læs mere

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Sygehusinvesteringer Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Historik I Kommunalreformen 2007 5 regioner og flere muskler til Sundhedsstyrelsen Arbejdet med specialeplanen i

Læs mere

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR Nordjylland 11 kommuner De 5 KKR er KKR Midtjylland 19 kommuner KKR Hovedstaden 29 kommuner

Læs mere

1. økonomirapport 2017

1. økonomirapport 2017 Koncerndirektionen 1. økonomirapport 2017 Koncerndirektør Jens Gordon Clausen Forretningsudvalget den 4. april 2017 1 Hovedbudskaber 2 Overordnet resultat 3 Overordnet resultat I 1. økonomirapport mindreforbrug

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 9. november 2010 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet

Læs mere

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER

ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT :00:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER BESLUTNING ORDINÆRT REGIONSRÅDSMØDE REGIONSRÅDSMØDE MØDETIDSPUNKT 18-06-2013 17:00:00 MØDESTED REGIONSRÅDSSALEN MEDLEMMER 3. FORSLAG TIL FINGERPLAN 2013 I OFFENTLIG HØRING PUNKTET BEHANDLET TIDLIGERE Forretningsudvalget

Læs mere

Faktaark om trængselsudfordringen

Faktaark om trængselsudfordringen trængselsudfordringen Trængselsudfordringer koster milliarder Figuren viser hvor mange timer, der samlet tabes på den enkelte kilometer pr. døgn i hovedstadsområdet. Trængslen omkring hovedstaden koster

Læs mere

En overordnet regional tilgang til fokus og forenkling. Hospitalsdirektør Janne Elsborg, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

En overordnet regional tilgang til fokus og forenkling. Hospitalsdirektør Janne Elsborg, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler En overordnet regional tilgang til fokus og forenkling Hospitalsdirektør Janne Elsborg, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Afbureaukratisering og fokus på kerneydelsen, DSS seminar 4. februar 2015

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst

Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Sundhedsforskning på hospitalerne - en forudsætning for kvalitet og vækst Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråds forskningskonference 16. november 2011 Store auditorium, Herlev Hospital Koncerndirektør

Læs mere

i den grønne og innovative metropol

i den grønne og innovative metropol Budget 2014 Region Hovedstaden Fremtidens sundhedsvæsen i den grønne og innovative metropol Bredt forlig om budget 2014 for Region Hovedstaden Indgået mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti

Læs mere

Vi bygger for livet Agenda

Vi bygger for livet Agenda Agenda Bagom kampagnen Workshop: Det lokale kampagnekontor Workshop: Casepersoner og fakta Input til VI BYGGER FOR LIVET-team Masser af kritisk presse Vi bygger Men ingen husker dette Danmarkshistoriens

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten FORSLAG TIL MODEL FOR VÆRDIBASERET STYRING AF SUNDHEDSVÆSENET I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Pejlemærker og ny styringsmodel Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Forskningslandskab i DIA. Diagnostik i Verdensklasse

Forskningslandskab i DIA. Diagnostik i Verdensklasse Forskningslandskab i DIA Forskning på højt internationalt niveau er vejen til Diagnostik i Verdensklasse CLK oktober 2015 Bettina Lundgren og Lene Ørnstrup, Københavns Universitet Hospitalsplan 2020 er

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen Region Hovedstadens sundhedsvæsen Vicedirektør i Else Hjortsø 1 Regionsråd og det politiske formandskab Regionsrådet 2018-2022: Det øverste politiske beslutningsled bestående af 41 folkevalgte politikere

Læs mere

KKR mål for sundhed

KKR mål for sundhed KKR mål for sundhed 2017-18 Sagsnr. 17/6415 Resumé Kommunerne i Region Hovedstaden har siden 2013 arbejdet med rammepapirer for somatik og psykiatri, som beskriver de 29 kommuners fælles indsats for at

Læs mere

Tilgængelighed i Region Hovedstadens sundhedsvæsen

Tilgængelighed i Region Hovedstadens sundhedsvæsen Tilgængelighed i Region Hovedstadens sundhedsvæsen Udvalget vedr. tværsektorielt samarbejde, Patientinddragelsesudvalget og Regionshandicaprådet Den 11. oktober 2017, kl. 19.15 19.55 11. oktober 2017 1

Læs mere

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 20.12.2016 Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN... 2 2. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PATIENTER... 4 3. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PERSONALET... 5 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN Hvem kan bruge

Læs mere

ESTATE KONFERENCE. Investering i Københavns forstæder. - Letbanen og Loop City - vækst og udvikling

ESTATE KONFERENCE. Investering i Københavns forstæder. - Letbanen og Loop City - vækst og udvikling Investering i Københavns forstæder - Letbanen og Loop City - vækst og udvikling Indhold På denne konference går vi tæt på status på Letbanen og den meget spændende udvikling, der er i byområderne langs

Læs mere

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN

BilagØU_110919_pkt.09_03 ØRESUNDSBROEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN KØBENHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN (CPH) ØRESTAD ØRESUNDSBROEN HVIDOVRE KOMMUNE VESTEGNEN Hvidovre Erhvervspolitik 2011-2014 1 Pejlemærker for en proaktiv erhvervspolitik i Hvidovre Kommune Vi tager aktivt

Læs mere

Sundhed i Nordjylland. - Fælleskommunale fokusområder

Sundhed i Nordjylland. - Fælleskommunale fokusområder Sundhed i Nordjylland - Fælleskommunale fokusområder Sundhedspolitisk Dialogforum 2017 Forord De senere år er der både kommunalt og regionalt arbejdet hårdt med at indfri Sundhedsaftalen 2015-2018 og

Læs mere

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 15. november 2011 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2

DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 15. november 2011 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 15. november 2011 Kl. 15.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 16 Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Leila

Læs mere

Regionernes investeringsplaner. Bygherreforeningens jubilæumskonference 17. juni 2009 Nicolai Bundgaard, Region Hovedstaden.

Regionernes investeringsplaner. Bygherreforeningens jubilæumskonference 17. juni 2009 Nicolai Bundgaard, Region Hovedstaden. Regionernes investeringsplaner Bygherreforeningens jubilæumskonference 17. juni 2009 Nicolai Bundgaard, Region Hovedstaden. Regionernes investeringsplaner Baggrund Regionernes planer Planerne for Region

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016

TALEPAPIR Det talte ord gælder. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24. juni 2016 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 723 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AN om social ulighed i sundhed d. 24.

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [30. november 2017, kl. 15:00 16:00, Christiansborg 2-133, Sundheds- og Ældreudvalget] Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 264 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1706796 Dok. nr.: 456144 Dato:

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Input til Region Midtjyllands sundheds- og hospitalsplan

Input til Region Midtjyllands sundheds- og hospitalsplan Input til Region Midtjyllands sundheds- og hospitalsplan Oplæg til drøftelser i samarbejdsfora April juni 2019 www.regionmidtjylland.dk Baggrund: Regionsrådets budgetaftale 2019 Sundheds- og hospitalsplanen

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Regionsrådvalg 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region Midtjylland 1,3 mio. Region Hovedstaden 1,8 mio. Region Syddanmark 1,2 mio.

Læs mere

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS)

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) Copenhagen hele Danmarks hovedstad Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) August 2014 Copenhagen hele Danmarks hovedstad Hovedstaden har en særlig

Læs mere

Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling?

Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling? Steno Diabetes Centre i Danmark: Hvad er visionen og hvilken rolle har sygeplejerskerne i fremtidens diabetesbehandling? 31. Landskursus i Fagligt Selskab for Sygeplejersker Kolding, 27. oktober 2017 Allan

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 11. august 2011 Sag nr. 2 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi for 2011 med udgangen af maj måned 1 bilag Amager Amager Hospital - Total

Læs mere

Region Hovedstaden HVAD ER INNOVATION? INNOVATIONSPOLITIK 2020 - Kort og godt NYT NYTTIGT NYTTIGGJORT Konferenceeksemplar

Region Hovedstaden HVAD ER INNOVATION? INNOVATIONSPOLITIK 2020 - Kort og godt NYT NYTTIGT NYTTIGGJORT Konferenceeksemplar Region Hovedstaden HVAD ER INNOVATION? INNOVATIONSPOLITIK 2020 - Kort og godt NYT NYTTIGT NYTTIGGJORT Konferenceeksemplar Region Hovedstaden HVORFOR INNOVATION? INNOVATIONSPOLITIK 2020 - Kort og godt NYT

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Årsberetning 2012. Region Hovedstadens Patientkontor. Patientkontor Region Hovedstaden. Koncern Organisation og Personale

Årsberetning 2012. Region Hovedstadens Patientkontor. Patientkontor Region Hovedstaden. Koncern Organisation og Personale Årsberetning 2012 Patientkontor Region Hovedstaden Koncern Organisation og Personale Region Hovedstadens Patientkontor Årsberetning 2012 Februar 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Om patientkontoret...

Læs mere

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Baggrund i projekter for Region Hovedstaden Hvilken rolle spiller den kollektive trafik i betjeningen af de eksisterende sygehuse og hvilke udfordringer

Læs mere

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012

2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 2. behandling af budget 2013 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet 26. september 2012 Indledning Jeg vil gerne indlede 2. behandlingen af budget 2013 med at kvittere for den brede politiske opbakning.

Læs mere

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth Hospitalsdirektør Nordsjællands Hospital 1 En del af Region Hovedstaden Politisk ledelse: Regionsråd med 41 folkevalgte politikere

Læs mere

HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015

HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015 Strategi 2012-2015 Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital HELHED OG INDIVID STRATEGI MED VISION, VÆRDIER OG FOKUSOMRÅDER FOR BISPEBJERG OG FREDERIKSBERG HOSPITALER 2012-2015 Region Hovedstaden 2 FORORD

Læs mere