Idémappe til: Vores Rødovre arkitektur, rum og form

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idémappe til: Vores Rødovre arkitektur, rum og form"

Transkript

1 Idémappe til: Vores Rødovre arkitektur, rum og form Denne idémappe skal sammen med den lille bog om Arne i Rødovre give alle kommende skolebørn i Rødovres daginstitutioner en mulighed for at arbejde med et fælles tema, nemlig Vores Rødovre - Arkitektur, rum og form. Når børnene begynder i skole og SFO er det meningen at de arbejder videre med emnet og læser den lille bog igen. Dette skal skabe en oplevelse af tryghed, fællesskab og genkendelighed hos børnene. De nye venner har samme viden som mig! Valget af emnet Vores Rødovre arkitektur, rum og form er oplagt, fordi alle børnene netop har til fælles at bo i Rødovre. Der er mulighed for at se på Rødovre førhen og i dag, opleve arkitekturen som hovedsagelig er moderne og dermed fortæller en spændende historie om mennesker, rum, form, tid og byggestil. Alle kan være med til at undersøge den arkitektur som omgiver os. Hvordan ser bygningerne og omgivelserne ud? Lægger rummet op til at vi løber hurtigt afsted eller får vi lyst til at sætte os roligt ned. Føles et rum stort eller lille, åbent eller trangt? Og hvad er det mon der gør at man får netop den følelse man får? Hvilke materialer er husene bygget af? Hvilen form har huset? Hvilke former kan vi finde? Det er meningen at man vælger nogle af opgaverne i idémappen ud og besøger og undersøger nogle af Rødovres bygninger sammen med børnene og desuden tager på tur til et par steder i Rødovre og ser på stederne som de så ud førhen og som de ser ud i dag. Grunden til at den lille bog hedder Arne i Rødovre og at nogle af turene går til Rådhuset og biblioteket er at arkitekten Arne Jacobsen har tegnet flere bygninger i Rødovre Kommune. Nemlig: Islev Vænge, Carlsro Rækkehuse og Langhus (Arne Jacobsen var medarkitekt på Carlsro), Rødovre Rådhuset, Nyager Skole, Rødovre bibliotek og Ved Rådhuset.

2 Ideer til aktivitet hjemme i institutionen Tegn et hus! - Lad alle børnene tegne et hus. - Se sammen på husene som børnene har tegnet og tal om hvordan husene ser ud. o Firkantede vinduer kvadrater eller rektangler? o Antal vinduer og døre o Spidst eller fladt tag? o Højt eller lavt hus o Rækkehus, etageejendom, villa osv. Se på akitektonisk anderledes huse - Mange af børnene vil tegne et firkantet hus med trekantet tag, dør og vinduer. Det kan være springbrættet til at vise moderne alternative huse. F.eks. med skæve vinkler, trekantede altaner, runde huse osv. Gå fx ind på Google med børnene og søg på VM Husene og 8Tallet og Tietgenkollegiet i Ørestaden, Turning Torso i Malmø osv. - Hvilke af de sjove huse kunne børnene bedst tænke sig at bo i? Hvem stå bag - arkitekten Hvem finder ud af hvordan et hus skal se ud Hvad er en arkitekt? Hvad er arkitekten inspireret af? Her bor jeg! Byen set fra oven (Vi ser på kort) - Se på kort over Rødovre (Find A3-kort over Rødovre bagerst i idémappen) o Hvad er veje? o Hvad er huse? o Hvad er det grønne, blå og grå? - Hvor ligger børnehaven? Markér f.eks. med en rød cirkel. - Hvor bor børnene? find stedet på kortet. Gå ind på Instantstreetview.com med børnene (Vi bruger IT) - Find børnenes huse på Ipad I skal bruge børnenes adresse, kan de huske den? - Se på husene. o Hvad slags hus er det? Højhus, rækkehus, parcelhus o Hvor mange vinduer og døre er der? o Hvilke former har huset? (rektangler, kvadrater, cirkler, trekanter osv.) o Hvilken farve er huset? o Hvad er huset bygget af?(fx mursten, beton, træ, glas, metal osv.) o Er taget spidst, fladt, kegle- eller pyramideformet, trekantet, tegltag, stråtag, tagpap, sort, rødt, hvidt? - Skriv evt. billedet af huset ud Kombiner kort og billeder af børnenes huse - Lav et A4-ark til hvert barn med navn, et billede af barnet og et billede af huset. - Sæt alle A4-arkene op rundt om A3-kortet over Rødovre og markér med en snor/tape hen til stedet på kortet. Markér også hvor børnehaven ligger med en rød cirkel.

3 Byg huse med Polydron - Byg de forskellige husformer med fx Polydron-magneter. Byg med store puder - Hvis man har store puder i forskellige former (kasser, kuber, cylinder, kegler osv.), kan man prøve at bygge huler eller huse med puderne. Man kan også bruge mælkekasser. Tegne huse med former - Tegn huse kun lavet af firkanter, trekanter eller cirkler. Byg et rundt hus med firkantede klodser - Prøv med klodser at bygget et rundt hus. Kan man få det helt rundt? - Prøv med klodser at bygget et trekantet hus. Kan det lade sig gøre? - Prøv med klodser at bygget et firkantet hus. Indret med dukkehusmøbler - Prøv at indrette et firkantet, et rundt og et trekantet rum. Hvor er det lettest at få møblerne placeret godt? Man kan lave rummene af pap og lade børnene indrette med dukkehusmøbler. Hvordan er det at få en seng eller en bogreol til at stå op ad væggen i det runde rum? Byg huler - Over to borde på samme størrelse, kommer man et stykke hvidt stof over det ene og et sort stykke stof over det andet. Hvordan følelse hulens rum? Lyst, mørkt, stort, småt. - Prøv også at komme et stykke rødt eller orange stof hen over bordet. Hvordan føles det? Varmt, koldt, hyggeligt, kedeligt? Mit drømmehus - Vis en masse billeder af mange forskellige slags huse. Lad børnene vælge deres drømmehus og fortælle hvorfor de har valgt netop det. Et fremtidshus en leg med fremtiden - Hvordan bliver det når børnene er voksne? Hvordan vil børnene tegne fremtidens hus? (Hjælp gerne børnene med at tegne mens de fortæller, hvis de selv synes det er svært at tegne) - Spørg børnene: Hvordan skal dit hus se ud, når du bliver voksen? Mængder en tælleøvelse - Hvor mange vinduer er der i den bygning I ser på? Lad børnene gå to og to og sammen tælle vinduer eller døre. Lad børnene definere hvad der er vinduer i bygningen, altså om et vindue med flere fag skal tælles som et eller fire vinduer. Der kan være mange løsninger, det handler om hvordan børnene opstiller deres egen opgave. Antallet af vinduer vil være afhængig af opgaven.

4 Ideer til aktivitet rundt på tur i Rødovre Besøg på Rødovregård Er det moderne eller gammelt? Hvad er Rødovregård for en bygning? Bor her nogen? Hvad bruger man det til? Hvad har det været? Hvem har boet her? Og hvor har man boet? Hvad har der været i alle bygningerne? Hvordan ser gården ud? - Hvad er gården bygget af? (Gå hele vejen rundt om gården) Mursten, beton, glas, metal, træ - Hvordan ser bygningerne, tag og vinduer ud? - Hvilke former kan I finde (rektangler, kvadrater, cirkler, trekanter) - Hvilken form har de? Se på bygningerne og deres tage. Er de kasser, kuber, cylindre, kugler osv. På gårdspladsen - Hvad får man lyst til at gøre, når man står på gårdspladsen? (Løbe, danse, være stille, larme, sidde, stå, komme videre). - Hvad er der på gårdspladsen? (sten, fliser, træer, græs) - Hvad laver folk på gårdspladsen? (går, cykler, står, solbader, løber ) - Er pladsen stor eller lille? Er der blæst eller læ? Er der hyggeligt, sjovt, kedeligt, pænt, grimt? Sammenlign Rødovregård med en anden bygning - Hvis I tidligere har besøgt Rødovre Rådhus, Rødovre Biblioteket eller en anden bygning, hvordan er Rødovregård og den anden bygning I har set ens eller forskellige? - Se f.eks. på: o Form og funktion o Byggematerialer o Taget o Vinduerne o Rummene o Sammenlign gårdsplads og Rådhusplads - Hvis I har taget billeder af flere af bygningerne kan I også sammenligne dem hjemme i institutionen. Aktiviteter: - Lad børnene tage billeder af bygningerne og pladsen. (Skriv billederne ud og hæng op på stuen.) - Tæl vinduerne i husene - Lav gnidebilleder på husenes vægge og få en fornemmelse for materialerne.

5 Besøg på Rådhuspladsen Rådhuspladsen - Hvad får I lyst til at gøre, når I står på Rådhuspladsen? (Løbe, danse, være stille, larme, sidde eller stå, gå hurtigt eller langsomt osv.) - Hvad er der på Rådhuspladsen? (Vand, fliser, træer, græs) - Hvad gør folk på Rådhuspladsen? (Går, cykler, står, solbader, løber ) - Er pladsen stor eller lille er der blæst eller læ? Er der hyggeligt, sjovt, kedeligt, pænt, grimt? Husene rundt om pladsen - Rådhuset, Biblioteket, Viften, Socialforvaltningen, Rødovre Centrum. Hvad bliver husene brugt til? - Bor der nogen i bygningerne? - Hvad er et Rådhus? - Hvad er et bibliotek? - Hvad kan man i Viften? - Hvad gør man i RC? - Hvem er husene til? Hvordan ser husene ud? - Er det moderne eller gammelt? - Hvad er de bygget af? (Mursten, sten, beton, glas, træ) - Hvilken form har de? Se på bygningerne og deres tage. Er de kasser, kuber, cylindre, kugler osv. - Hvilke former er de bygget af? (rektangler, kvadrater, cirkler, trekanter) - Hvordan passer husene sammen? - Se på husenes vinduer! Har alle husene vinduer? Hvis ikke, hvordan ser de så ud af huset? og hvordan får de lys ind i huset? Aktiviteter: Lad børnene tage billeder af bygningerne og pladsen. (Skriv billederne ud og hæng op på stuen.) Tæl vinduerne i husene. Lav gnidebilleder på husenes vægge og få en fornemmelse for byggematerialerne.

6 Besøg på Rødovre Rådhus - Gå rundt om Rådhuset og se hvordan det ser ud. o Hvad er det bygget af? (Mursten, beton, glas, metal, træ ) o Hvilke former kan I finde i bygningen? (geometri) o Hvordan ser taget ud? o Er huset højt, lavt eller kort, langt? o Hvordan ser vinduerne ud? Er der mange eller få? - Gå ind på Rådhuset. o Hvordan føles det at stå i forhallen? Lyst, mørkt, klemt, åbent? Hvorfor? o Se ind på gangen modsat borgerservice. Er der lyst mørkt, klemt, åbent? Hvorfor? o Stil jer med ryggen op ad væggen med de mange billeder, så I kan se trappen. Hvordan ser trappen ud? Hvad holder trappen i luften? Besøg Rødovre Bibliotek - Se på biblioteket udefra o Hvad er det bygget af? (Mursten, beton, glas, metal, træ ) o Hvilke former kan I finde i bygningen? (Geometri) o Hvordan ser taget ud? o Er huset højt, lavt eller kort, langt? o Hvordan ser vinduerne ud? Er der mange eller få? Hvad bruger man vinduer til? hvordan får de lys ind og hvordan ser de ud ad huset? - Gå ind på biblioteket o Får de lys fra andet end lamper? Eller er der alligevel vinduer inde? o Sammenlign rummene med højt og lavt til loftet. Hvordan følelse det?

7 Tag på tur i Rødovre - Rødovre i billeder før og nu Vælg nogle af billederne af Rødovre førhen og udskriv dem. Tag på tur rundt til stederne på billederne. Sammenlign før og nu - se, oplev og mærk hvordan rummet er forskelligt med og uden huse, træer osv. Tag et kamera med og tag billeder af stederne fra samme vinkel, så I kan tale videre om billederne når I kommer hjem til institutionen. Rødovre Parkvej set fra Elvergårdsvej Ca Hvordan ser der ud i dag i forhold til i 1962 for 54 år siden? Hvad er det samme og hvad er forskelligt? Hvad betyder træer for rummet?

8 Tårnvej Tårnvej med vandtårnet, sommeren Hvordan ser selve vejen ud før og nu? Hvordan er det forskelligt fra nu? (Huse, beplantning, biler osv.)

9 Annexgårdsvej Annexgårdsvej set fra Damhusengen. I baggrunden ses Rødovre kirke, Annexgården og Rødovregård Hvordan så der ud før og hvordan nu? Hvad er anderledes?

10 Jyllingevej (tidligere Ledagervej). Tværliggende vej: Rødovrevej. 1937

11 Kastanie Alléen til Egegården sommeren Billedet er taget langs Rødovrevej nord for Rødovre kirke Kan I finde det sidste af kastaniealléen? (Mellem Rødovrevej og Voldumvej 26) Hvordan ser der ud i dag?

12 Engdrag ved Damhussøen ca Naturfredningsforeningens billedserier nr.25. I baggrunden anes Rødovregård.

13 Roskildevej Udsigt over det nuværende Damhus Torv mod sydvest. Den brostensbelagte vej er Roskildevej. 1922

14 Damhustorvet Damhuskroen På billedet ses på vognen Ole Peter Nielsen, Gl. Vridsløse.

15 Roskildevej, Damhustorvet A. Lund. Oliemaleri af Damhuskroen ca. 1920erne

16 Hendriksholms Boulevard Hendriksholm skole set fra Roskildevej, Marken er den nuværende parkeringsplads. Hendriksholm skole juni 1942.

17 Mose Allé 22 Udsigt mod nord med Espegård i baggrunden ca

18 Markerne hvor Carlsro rækkehuse nu ligger. I baggrunden Lucernevej, huset til venstre er nr. 76. Ca. 1945

19

20

21

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Til Rødovre Kommune. Oversigt over udførte brandsyn i 2016

Til Rødovre Kommune. Oversigt over udførte brandsyn i 2016 Til Rødovre Kommune Oversigt over udførte brandsyn i 2016 Med henvisning til den gældende Ejerstrategi for Hovedstadens Beredskab og det aftalte Service Level Agreement (SLA) for brandsyn fremsendes vedhæftet

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Brug byen / Använd staden

Brug byen / Använd staden Brug byen / Använd staden Lærervejledning og introduktion. Analyse af bygninger og byrum for 3.-5.klasse. Undervisningsmaterialet indeholder en introduktion til at arbejde med arkitektur i undervisningen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

ENGKANTEN. Sabro ved Aarhus til salg

ENGKANTEN. Sabro ved Aarhus til salg ENGKANTEN 1 6 r æ k ke h u s e i Sabro ved Aarhus til salg R ø n n e v a n g e n 77-1 0 7 02 ENGKANTEN ENGKANTEN - SÆT DIT PERSONLIGE PRÆG Sabro ligger skønt i naturen med kun 12 km. til Aarhus centrum.

Læs mere

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der

Pludselig hører jeg en velkendt lyd. Hestehove i stenbroen udenfor mejeriet. Det må være Rasmus Mælkekusk, for han er den eneste af mælkekuskene, der 1. december Morgen 1. DECEMBER Det er morgen og jeg er endnu ikke helt vågen. Jeg har tændt min Ole Lukøje-lampe over sengen, og den kaster nu et varmt rødt skær over mit værelse. Ved siden af mig ligger

Læs mere

BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor?

BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor? BIBIs DRØMMEHJEM I DAC - vil du se, hvor jeg bor? VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER BAGGRUND I anledning af Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling Welcome Home får du nu muligheden for at møde figuren Bibi.

Læs mere

Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen

Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen 1/9 Sveriges-turen startede med et ganske kort kig i Annestad, der ligger lige, når man kommer over med

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE HVEM BOR HER? OPGAVE 1 1: Gå på opdagelse i huset og find de 11 dyr, som gemmer sig i husets forskellige rum. du får brug for: 2: Tegn eller skriv dyrene i de forskellige rum på plantegningen efterhånden

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Børnemiljøvurdering

Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Børnemiljøvurdering Børnemiljørapport for Kridthuset Indledning. Vores fokus i forbindelse med indretningen i børnehaven har været at forsøge at skabe muligheder og rammer for læring, ved at etablere forskellige læringsmiljøer.

Læs mere

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018

BYTUREN Sommerkonkurrence for børn juni 25. august 2018 BYTUREN Sommerkonkurrence for børn -------- 15. juni 25. august 2018 Tag børn eller børnebørn i hånden og prøv Middelfart Kultur & Biblioteks gå-det-selv-tur i Middelfart. Følg ruten, svar på spørgsmål

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe)

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) BØRNEHAVEKLASSE (GR.) > REGISTRERINGSSKEMA > RIM 1 Rim Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets lydlige opmærksomhed.

Læs mere

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012

Hyggehuset. Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Hyggehuset Amanda Bjerregaard Jørgensen Stavnsholtskolen 9.B, Farum Fra 19/10-2012 til 23/10-2012 Indhold Idéen bag sommerhuset...3 Placering på grunden...4 Husets udformning...5 Materialer/Inspiration...6

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Mattip om. Geometri former og figurer. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. At finde og tegne former og figurer

Mattip om. Geometri former og figurer. Du skal lære: Kan ikke Kan næsten Kan. At finde og tegne former og figurer Mattip om Geometri former og figurer Du skal lære: At finde og tegne former og figurer Kan ikke Kan næsten Kan At beregne omkreds og areal af figurer Om forskellige typer trekanter At finde højde og grundlinje

Læs mere

Science og digital læring Indsatsområde 2013-2015

Science og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Science og digital læring Indsatsområde 2013-2015 Dagtilbuddet skal gennem brugen af digitale redskaber fremme børnenes udvikling og læring. Gennem brug af digitale redskaber i det pædagogiske arbejde

Læs mere

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern.

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. 1. December Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. Hun hopper ud af sengen og går ned og laver to kopper te. Da teen er klar, dufter det dejligt af blomster,

Læs mere

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke.

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke. Samtalevandring 1. Maj 2012. Mads, 27. Butiksassistent. Bor på Hillerødgade. Interviewer: Jeg optager, er det okay? Mads: Ja. Interviewer: Hvor bor du henne her i området? Mads: Jeg bor på Hillerødgade,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Ikke viste hold: Undervisningsmiljø for Soffen Stilling Skole 2009 1a, 2 b, 1 b, 1 c, 2 a, 2 c, 3 a, 3 b, 3 c M, K 0a, 0b, 0c Resultater i antal og procent Generel tilfredshed

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil?

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil? [Lys] Lyset påvirker vores opfattelser af rum og vores psyke. Lyset er en meget vigtig medspiller når arkitekten skaber gode æstetiske rum til mennesker. Lyset kan langt mere end bare at give lys til mørke

Læs mere

MATEMATIK I HASLEBAKKER 14 OPGAVER

MATEMATIK I HASLEBAKKER 14 OPGAVER MATEMATIK I HASLEBAKKER 14 OPGAVER Matematik i Hasle Bakker Hasle Bakker er et oplagt mål for ekskursioner, der lægger op til, at eleverne åbner øjnene for de muligheder, naturen giver. Leg, bevægelse,

Læs mere

Den pythagoræiske læresætning

Den pythagoræiske læresætning Den pythagoræiske læresætning 1. Udfyld skemaet herunder dvs. find den manglende hypotenuse ved a 2 + b 2 = c 2 : 1 20 21 2 12 35 3 28 45 4 56 33 5 119 120 6 168 95 7 52 165 8 207 224 9 315 572 10 627

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

UVM 2012. Er du en dreng eller en pige. Hvad synes du om skolen. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen. Dreng Pige

UVM 2012. Er du en dreng eller en pige. Hvad synes du om skolen. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen. Dreng Pige Er du en dreng eller en pige. Dreng Pige Hvad synes du om skolen. Kan meget godt lide den Synes den er nogenlunde Synes ikke særligt om den Kan ikke lide den Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen.

Læs mere

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL Gør-Det-Selv GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL En gæstehytte gør det nemmere og hyggeligere at have overnattende gæster, og den resterende tid kan den fungere som hjemmekontor, teenagehybel eller hyggelig lille

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Og/eller Logik. Kvadrat og grøn. Kvadrat eller grøn. Parallelogram og grøn. Parallelogram eller grøn. Firkant og trekant. Firkant eller trekant

Og/eller Logik. Kvadrat og grøn. Kvadrat eller grøn. Parallelogram og grøn. Parallelogram eller grøn. Firkant og trekant. Firkant eller trekant Og/eller - Kvadrat og grøn Kvadrat eller grøn Svar: mulighed Parallelogram og grøn - Svar: 6 muligheder Parallelogram eller grøn - Svar: mulighed - Svar: 6 muligheder - Firkant og trekant Firkant eller

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Langkilde Have 29 nye velindrettede rækkehuse i grønne omgivelser

Langkilde Have 29 nye velindrettede rækkehuse i grønne omgivelser Langkilde Have 9 nye velindrettede rækkehuse i grønne omgivelser www.langkildehave.dk Nu opføres 9 rækkehuse i to fulde plan til forventet indflytning foråret 018... Rækkehusene er beliggende i et roligt

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

KOM UD OG LÆR! Størrelser på bygninger, rumfang af kornlæs og kornsiloer, markernes arealer, planteavlerens udbytter o.m.m.

KOM UD OG LÆR! Størrelser på bygninger, rumfang af kornlæs og kornsiloer, markernes arealer, planteavlerens udbytter o.m.m. KOM UD OG LÆR! - om landsbymatematik MATEMATIK HISTORIE 4-6 klasse Her tager vi fat på matematikken med et historisk twist. Meget af det vi omgiver os med kan der regnes på og vi vender os mod noget af

Læs mere

Mattip om. Arealer 2. Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5. Du skal lære om: Repetition af begreber og formler. Arealberegning af en trekant

Mattip om. Arealer 2. Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5. Du skal lære om: Repetition af begreber og formler. Arealberegning af en trekant Mattip om Arealer 2 Du skal lære om: Repetition af begreber og formler Kan ikke Kan næsten Kan Arealberegning af en trekant Arealberegning af en trapez Tilhørende kopi: Arealer 4 og 5 2016 mattip.dk 1

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Registreringsskema 3-årige børn

Registreringsskema 3-årige børn Registreringsskema -årige børn PILOT > REGISTRERINGSSKEMA > Error! Reference source not found. 1 Skelnen af sproglyde Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets evne

Læs mere

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundegrundlag. Bag salonen står Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen,

Læs mere

Projekt. Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254

Projekt. Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254 Projekt Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254 Beskrivelse af ønsket opførelse af enfamiliehus Oversigt over omkringliggende bebyggelse, arkitektur og landskab Projektets idé og tanke Huset:

Læs mere

Hvilke geometriske figurer kender I?

Hvilke geometriske figurer kender I? A Hvilke geometriske figurer kender I? Fortæl hinanden hvad de forskellige geometriske figurer på væggen hedder og hvordan I kan kende dem. Kig jer omkring udenfor og find eksempler på: Fx: bordpladen

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

ARKITEKTTEGNET VILLA, BRØNDERSLEV

ARKITEKTTEGNET VILLA, BRØNDERSLEV Kun 20 min. fra Aalborg Tegnet af arkitekt Jacob Blegvad 309 m2 beboelse Mulighed for udstykning af grund Denne unikke arkitektegnede villa er højt beliggende i udkanten af villakvarter i Brønderslev.

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal

Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal Termografiprojektet i Fasanvænget i Kokkedal af Torben Forskov Fasanvængets Grundejerforening består af 360 næsten ens huse fra 70'erne. Som sådan er de interessante for Agenda 21 Foreningen i Fredensborg

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

BILAG 2. DECENTRALE OVERFØRSLER FRA 2009 TIL 2010 "+" : mindreforbrug i 2009 "-" :merforbrug i 2009

BILAG 2. DECENTRALE OVERFØRSLER FRA 2009 TIL 2010 + : mindreforbrug i 2009 - :merforbrug i 2009 BILAG 2. DECENTRALE OVERFØRSLER FRA 2009 TIL 2010 "+" : mindreforbrug i 2009 "-" :merforbrug i 2009 Udvalg Kr. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET VEJ- OG TRAFIKAFDELINGEN 4.305.980 MILJØKONTORET 416.651 TEKNIK-

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Fatkaoplysninger. Integreret daginstitution Børnegården Blomstrergangen 71 6771 Gredstedbro. Telefon 76169441

Fatkaoplysninger. Integreret daginstitution Børnegården Blomstrergangen 71 6771 Gredstedbro. Telefon 76169441 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Sprog... 5 Vidensstrategi / science... 8 Kunstneriske udtryksformer i et konstruktionsperspektiv... Krop og bevægelse... 2 Fatkaoplysninger

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

Sneppevej. Nye, lækre familieboliger i Næstved STARTBO-PROJEKT

Sneppevej. Nye, lækre familieboliger i Næstved STARTBO-PROJEKT Sneppevej Nye, lækre familieboliger i Næstved STARTBO-PROJEKT Afdeling 1238-0 Lejerbo Næstved Regionskontor Næstved Brogade 6 4700 Næstved Telefon 7012 1310 Lejerbo Næstved bygger nye, moderne, lyse boliger

Læs mere

SOCIALE KOMPETENCER. Side 1 af 13 LÆRINGSOMRÅDE: EMPATI

SOCIALE KOMPETENCER. Side 1 af 13 LÆRINGSOMRÅDE: EMPATI SOCIALE KOMPETENCER LÆRINGSOMRÅDE: EMPATI Her angiver du inden for hvert af læringstemaets tre læringsområder jeres vurdering af barnets udgangspunkt for at deltage i leg- og læringsaktiviteter. Læringsmålene

Læs mere

KLAMPENBORG BOLIG AF PERNILLE VEST FOTO HEIDI LERKENFELDT TEKST MAJA HAHNE REGILD 90 RUM 10 OKTOBER 2014 10 OKTOBER 2014 I RUM 91

KLAMPENBORG BOLIG AF PERNILLE VEST FOTO HEIDI LERKENFELDT TEKST MAJA HAHNE REGILD 90 RUM 10 OKTOBER 2014 10 OKTOBER 2014 I RUM 91 KLAMPENBORG BOLIG ET MODERNE OG FUNKISINSPIRERET HUS FIK BLØDT DET MINIMALISTISKE UDTRYK OP MED NATURLIGE MATERIALER, VARME TEKSTILER OG RUNDE FORMER, DA INDRETNINGSSTYLIST MICHALA JESSEN RYKKEDE IND MED

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2013

Nye boliger til leje i efteråret 2013 Nye boliger til leje i efteråret 2013 Lykkegårdshave 1-77 39 nye rækkehuse i udkanten af Kolding med ekstremt lave forbrugsudgifter Kontakt os: Telefon: 38 12 14 35 Email: Kolding@lejerbo.dk Pakhustorvet

Læs mere

Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017.

Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017. Børneinterview en del af børnemiljøvurderingen oktober 2017. Storegruppen, - årgang 11/12 interviewes af deres primærpædagog: Drengenes svar/pigernes svar Formålet med børneinterviewet har været at få

Læs mere

UDLEJNINGSPROSPEKT MAJ Hjemme i naturen Tæt på byen KALVEBODHUSE.DK

UDLEJNINGSPROSPEKT MAJ Hjemme i naturen Tæt på byen KALVEBODHUSE.DK UDLEJIGSPROSPEKT MAJ 2018 Hjemme i naturen Tæt på byen Kalvebod Fælled på Vestamager er et helt enestående naturområde, kun få minutters kørsel fra København. 2000 fredede hektar med lys og luft, Danmarks

Læs mere

Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder

Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder Skemaer i alt: 33 Benytter du dig af skolens personalerum? 9 16 8 0 0 Har du behov for at få vejledning i hvordan man benytter personalerummets

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14 Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen box living Udenfor Århus ligger en fantastisk villa fuld af kontraster og overraskelser. Hvor stuen er en varm og tryg kasse beklædt med egetræsfinér, mens resten af huset er holdt i ren hvid og rå beton.

Læs mere

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA INSPIRATIONSARK DANSK TEMA Danskdugen er til førskole- og indskolingsbørn og kan bruges helt fra vuggestuealderen. Dugen er et innovativt værktøj, der indeholder elementer til læring af såvel faglige som

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting:

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Tidlig matematik, Workshop 10. februar 2016 Aktiviteter Hvad er matematik? Gæt hvor mange og hvad Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Hvad er i beholderen?

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Merethe Haue. Lille Trold. kahrius.dk

Merethe Haue. Lille Trold. kahrius.dk Merethe Haue Lille Trold kahrius.dk 1 Lille Trold 1. udgave, 1. oplag Copyright 2012 Merethe Haue Udgivet af kahrius.dk Forlagsaktieselskab Historien om Lille Trold Der var engang en lille trold, som boede

Læs mere

4. december (3-4 år)

4. december (3-4 år) 4. december (3-4 år) Knud Nis er også forvirret over alt lyset i børnenes verden. Julemanden har nemlig sagt det altid er mørkt, når han kommer. Hvornår er det julemanden kommer? (nat/dag?) Du skal ligesom

Læs mere

Nye beholdere til det genanvendelige affald

Nye beholdere til det genanvendelige affald sammen om GENBRUG Nye beholdere til det genanvendelige affald Pap, papir, plast, glas og metal er værdifulde ressourcer, som kan genbruges til nye produkter. Men det kræver, at det sorteres fra og ikke

Læs mere

Omsorgscentret Fælledgården

Omsorgscentret Fælledgården På 1. sal på Fælledgården, trænger der til en kærlig hånd. Der er ikke blevet gjort meget de sidste 30 år, for der er ikke penge til de gamle. Både personale og beboere virker meget glade for at være der.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ

på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ stram på efterskolen DE SLIDTE GANGE MED NEUTRAL MALING ER BLEVET AFLØST AF ET FRISK PUST MED KLARE FARVER OG GEOMETRISKE MØNSTRE PÅ GULVE OG VÆGGE PÅ RINGE FRI- OG EFTERSKOLE PÅ FYN. 38 DeFarver Tekst:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Boligkvalitet. - når huset har sjæl. Claus Bech-Danielsen Statens Byggeforskningsinstitut

Boligkvalitet. - når huset har sjæl. Claus Bech-Danielsen Statens Byggeforskningsinstitut Boligkvalitet - når huset har sjæl Claus Bech-Danielsen Statens Byggeforskningsinstitut Fire kvarterer i Århus Risskov Skåde Kongsvangen Tilst Enfamiliehuse - ældre og nyere Ældre villaer 70 er parcelhuse

Læs mere

ER DER EN KYLLING I ÆGGET?

ER DER EN KYLLING I ÆGGET? ER DER EN KYLLING I ÆGGET? Et rugeforløb, hvor børnene selv er med til at hente æg i hønsehuset, lægge æggene i rugeskabet, gennemlyse æggene, lægge æggene til klækning i det andet rugeskab og se, når

Læs mere

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. DECEMBER Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja,

Læs mere

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm Halm Halm blev brugt til at blande i lerklining, både i vikingetiden og i bindingsværkshuse omkring 1634. Halmstrå kan let knække. Flere halmstrå sammen er stærkere end ét strå. Halm Halmstrå er hule,

Læs mere

Kong Vinter og Madam Tø

Kong Vinter og Madam Tø Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja, også om hende Madam Tø. Men fru Andersen siger, at før

Læs mere

september 2012 Arbejde / Aktivitet: Differentiering/ Variationer: Supplerende akt.: Afslutning:

september 2012 Arbejde / Aktivitet: Differentiering/ Variationer: Supplerende akt.: Afslutning: G-2.57; Byg ens figurer. Faglige mål: Lektionsmål: Arbejdsform: Materialer: Ord, udtryk og symboler: Figurkendskab. Beliggenhed. At SPØRGE og SVARE i, med, om matematik. At omgås SPROG og REDSKABER i matematik.

Læs mere

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger.

Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. Sådan vil vi bo her! - husorden og leveregler for dig, der bor i Røde Kro Velkommen som beboer i fsb s afdeling Røde Kro en af Danmarks mange almene boliger. I Røde Kro ønsker vi at have et godt naboskab,

Læs mere

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter

detektiven tillægsord Med Benny på jagt efter Med detektiven Benny på jagt efter tillægsord Tillægsord er ord, der fortæller noget om et navneord. Det er noget man kan være fx smuk, gul, lille og grim. Alle farver er også tillægsord. Fx Et stort hus

Læs mere

326 nye seksårige cyklister

326 nye seksårige cyklister 326 nye seksårige cyklister Cyklister var de sikkert alle blevet før eller siden, men daginstitutionerne i Albertslund Kommune har med en fælles indsats arbejdet for, at alle børn kan cykle, når de forlader

Læs mere

F O T O S A F A R I. 28. 29. April 2005

F O T O S A F A R I. 28. 29. April 2005 F O T O S A F A R I 28. 29. April 2005 F O T O S A F A R I : En rejse i Dansk arkitektur afholdt af og for deltagerne i konsortieprojektet DEN SYNLIGE BETONOVERFLADE forbedring og fornyelse af betons æstetiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

VESTERGADE 4, 1., 9800 HJØRRING. Flot ejerlejlighed på 130 kvm midt på torvet i Gl. Hjørring

VESTERGADE 4, 1., 9800 HJØRRING. Flot ejerlejlighed på 130 kvm midt på torvet i Gl. Hjørring EJERLEJLIGHED VESTERGADE 4, 1., 9800 HJØRRING Flot ejerlejlighed på 130 kvm midt på torvet i Gl. Hjørring For sælger Hos Ejendomsmæglerfirmaet Thomas Risager A/S ved vi godt, at boliger er mere end blot

Læs mere

MÅNEDSBREV FOR Marts MÅNED

MÅNEDSBREV FOR Marts MÅNED MÅNEDSBREV FOR Marts MÅNED Kære Forældre d. 28-02-17 Gad vist, om vi har set det sidste til vinter og sne, eller om vi får flere dejlige kælkedage i Bullerby. VELKOMMEN OG FARVEL D. 1. marts siger vi velkommen

Læs mere

Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen

Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen Smtte-modeller på indendørs læringsrum i vuggestuen Maren Mus Maren mus. Mere alderssvarende tiltag for de yngste børn. En målrettet pædagogisk indretning af Maren mus. Barnets alsidige personlige udvikling,

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

At bygge i en park...

At bygge i en park... At bygge i en park... Ideforslag til ny boligbebyggelse for Antvorskov Højskole, Liselundvej i Slagelse December 2008 Arkitektgruppen Slagelse A/S At bygge i en park. Jeg parkerer bilen foran det smukke

Læs mere

Mattip om. Arealer 1. Tilhørende kopier: Arealer 1, 2 og 3. Du skal lære om: De vigtigste begreber. Arealberegning af et kvadrat eller rektangel

Mattip om. Arealer 1. Tilhørende kopier: Arealer 1, 2 og 3. Du skal lære om: De vigtigste begreber. Arealberegning af et kvadrat eller rektangel Mattip om realer 1 Du skal lære om: De vigtigste begreber Kan ikke Kan næsten Kan realberegning af et kvadrat eller rektangel Tegning/konstruktion af kvadrater og rektangler realberegning af et parallelogram

Læs mere