Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks"

Transkript

1

2 Tak fordi du har valgt at se og arbejde med forestillingen Flygtning Transportable med dine elever. Vi håber du får stor glæde af både forestillingen og dette materiale. Kort om forestillingen I forsøget på at sætte sig ind i det at være på flugt, er Sara og Rasmus gået på jagt i nyheder, statistikker, interviews og deres egne erfaringer. Det resulterer i en ærlig og personlig erkendelse af, at man muligvis aldrig helt kommer til at forstå flygtningenes situation, men at vi kan genkende nogle af følelserne. Flygtning Transportable er en helt særlig teateroplevelse til unge fra 14 år og opefter. Det er en fysisk, performativ og gennemreflekteret teaterkollage som spiller bag i en stor varevogn, og publikum sidder med i vognens mørke kasse. De deler rum med performerne, med de fysiske situationer, og med titusinder af flygtninge der i tidens løb er blevet transporteret på denne barske måde. Vær forberedt på en fysisk og sansemættet oplevelse på meget lidt plads. Om materialet Undervisningsmaterialet er bygget op så der både er opgaver til før og efter I har set forestillingen. I kan vælge at følge materialet fra den ene ende til den anden, men I er også velkomne til at udvælge de opgaver som giver mening for lige præcis jer. Undervisningsmaterialet kan bruges som I ønsker, men vil med fordel kunne bruges i dansk og kristendomskundskab, da materialet særligt omhandler emner af etisk og moralsk karakter, samt analyser og anmeldelser. Dette gør det relevant i forhold til at opfylde Fælles Mål. Det er vigtigt at huske at Flygtning Transportable er en forestilling der kan skabe reaktioner hos publikum, og de unge må hellere end gerne udtrykke deres tanker både positive og negative, gennem arbejdet med forestillingen. Om Teater Fluks Forestillingen Flygtning Transportable er skabt af Teater Fluks, som er et ambitiøst og uafhængigt teater fra scenekunstmiljøet i Aarhus. Kernen i produktionen af Flygtning Transportable udgøres af de to performere og konceptudviklere Rasmus Malling Skov Jeppesen og Sara Fink Søndergård. Vi balancerer mellem teater og performance, og arbejder med det intime rum, fortællinger, musikalitet og fysik. Med vores eget ord skaber vi teaterkollager. I Teater Fluks tager vi vores unge tilskuere alvorligt, og leverer sansemættede teateroplevelser i høj kvalitet. Vi håber at lærere og elever, efter at have set forestillingen, vil finde stof til gode snakke og refleksioner, og at I vil finde dette materiale vedkommende og relevant.

3 Inden I ser forestillingen Opgave 1: Forventninger til forestillingen Læs den korte beskrivelse af forestillingen. Skriv alene eller i grupper hvad I forventer jer af forestillingen. Forhold dig til følgende spørgsmål: Hvad tror du den kommer til at handle om? Hvad kommer der til at ske? Hvad tror du det gør ved forestillingen at den spiller i en varebil? Hvordan bliver det kun at være 15 tilskuere? Hvordan har du det med at skulle se forestillingen? Opgave 2: At være flygtning Flygtning Transportable handler om det at være flygtning. I FN s Flygtningekonvention fra 1951, defineres en flygtning som en person, der: som følge af velbegrundet frygt for forfølgelse på grund af sin race, religion, nationalitet, sit tilhørsforhold til en særlig social gruppe eller sine politiske anskuelser befinder sig uden for det land, i hvilket han har statsborgerret, og som ikke er i stand til eller - på grund af sådan frygt - ikke ønsker at søge dette lands beskyttelse. Ved du noget om flygtninge? Hvad? Kan du forestille dig nogle konkrete situationer der kan få folk til at flygte? Hvilke overvejelser tror du en flygtning har gjort sig inden han/hun vælger at flygte? Hvordan tror du det er at være på flugt? Hvad skulle der til for at du selv flygtede fra Danmark?

4 Efter I har set forestillingen Efter I har set forestillingen Opgave 3: Forestillingsanalyse Opgave Den 3: følgende Forestillingsanalyse model kan bruges til at analysere teaterforestillinger. Prøv at bruge den til at bearbejde og analysere forestillingen Flygtning Transportable Den følgende (Tal evt. om model punkterne, kan bruges inden I til går at i teatret analysere for at teaterforestillinger. se forestillingen. I kan Prøv evt. også at bruge tage den til noter at bearbejde umiddelbart og efter analysere forestillingen, forestillingen hvor den stadig Flygtning er frisk Transportable i erindringen.) (Tal evt. om punkterne, inden I går i teatret for at se forestillingen. I kan evt. også tage noter Første umiddelbart indtryk af forestillingen efter forestillingen, hvor den stadig er frisk i erindringen.) Hvad havde du forventet? (Kig på det du skrev inden du havde set forestillingen) Første Hvordan indtryk reagerede af forestillingen du? Hvordan reagerede det øvrige publikum? Hvad var det bedste øjeblik? Hvilke scener kunne du bedst lide? Hvilke billeder/scener Hvad havde du forventet? (Kig på det du skrev inden du havde set forestillingen) fra forestillingen kan du stadig huske? Hvordan reagerede du? Hvordan reagerede det øvrige publikum? Hvad var det bedste øjeblik? Hvilke scener kunne du bedst lide? Hvilke billeder/ Forestillingens tematiske sammenhænge scener fra forestillingen kan du stadig huske? Handling: Hvad handler forestillingen om? Plot: Hvad er historiens plot/konflikt? Forestillingens Tematikker: tematiske Hvilke temaer sammenhænge bliver belyst i forestillingen? Handling: Hvad handler forestillingen om? Plot: Hvad Beskrivelse er historiens af forestillingen plot/konflikt? Tematikker: Genre: Hvilke temaer bliver belyst i forestillingen? Hvordan kan spillestilen karakteriseres? (Fx naturalistisk skuespil, komedie, absurd, Beskrivelse cirkusagtig, af forestillingen mimisk, teatralsk, dansepræget/kropsligt). Genre: Skuespillerne: Hvordan kan spillestilen karakteriseres? (Fx naturalistisk skuespil, komedie, absurd, Hvordan cirkusagtig, spillede mimisk, de i forhold teatralsk, til hinanden? dansepræget/kropsligt). Hvordan var deres kropssprog, stemmebrug, Skuespillerne: gestik og mimik? Hvordan spillede de i forhold til hinanden? Hvordan var deres kropssprog, Scenografi: stemmebrug, gestik og mimik? Hvordan påvirkede rummet dig? Hvordan var det indrettet? (Fx farver, ting, kostumer) Scenografi: Hvordan påvirkede rummet dig? Hvordan var det indrettet? (Fx farver, Hvordan synes du det passede med forestillingens handling? ting, kostumer). Hvordan synes du det passede med forestillingens handling?

5 Lys: Hvordan ser lyset ud? Hvordan bruges lyset? Hvilke forskellige stemninger er lyset med til at skabe? Lyd: Hvilke lyde er der brugt i forestillingen? Hvilken stemning er lydene med til at skabe? Forestillingens samfundsrelevans Spejling: Hvordan kan forestillingen spejles i/ sættes i forhold til det samfund, vi lever i? Budskab: Hvad fik forestillingen dig til at tænke over? Hvilken mening/budskab får du ud af forestillingen? NB: Find gerne selv på flere spørgsmål under analysemodellens punkter Opgave 4: Bawke Sara fortæller i forestillingen om en film hun har set der hedder Bawke. Prøv at huske hvad hun fortalte. Snak om det i grupper eller på klassen. Se filmen. (Find den på Filmcentralen: eller på YouTube: ) Hvordan var filmen i forhold til de billeder du fik da Sara fortalte historien? Forstår du hvorfor faderen handler som han gør? Hvorfor? Hvorfor ikke? Det danske filminstitut har udviklet et meget fint undervisningsmateriale til Bawke. Vi opfordrer jer til at arbejde med enten hele eller dele af materialet. Det findes også på Filmcentralen.

6 Opgave 5: Hvornår har du været flygtning? I forestillingen fortæller Sara en historie om at gå fra en kæreste. Det gør hun fordi Rasmus spørger hende: Hvornår har du været flygtning? Opgaver: Hvorfor tror du Sara fortæller den historie? Kan du komme på en historie hvor du har følt dig en lille smule som en flygtning? Tror du overhovedet vi kan forstå hvad det vil sige at være på flugt? Sara siger: for det er nok som du siger i starten af forestillingen Rasmus, man kan ikke forstå situationen. Men følelserne, selvfølgelig i et andet målestok, men følelserne dem tror jeg egentlig godt jeg forstår Hvad er det for nogle følelser Sara snakker om? Kunne du selv genkende nogle af de følelser da du sad inden i varebilen? Hvilke? Hvis nej, hvorfor tror du ikke? Til sidst i forestillingen stilles alle spørgsmålet Hvornår har du været flygtning? Hvad tænkte du da det spørgsmål blev stillet? Opgave 6: Etik I en del tilfælde vurderer de danske myndigheder, at en flygtningefamilie ikke risikerer at blive forfulgt i hjemlandet. Så får familien ikke opholdstilladelse i Danmark.

7 Nogle gange bryder asylansøgere i Danmark loven for at undgå at blive sendt ud af landet. Andre gange bryder danskere loven for at hjælpe afviste asylansøgere. Er det i orden at bryde loven for at hjælpe andre? Kunne du forestille dig en situation hvor du ville bryde loven eller lyve for at hjælpe andre? Opgave 7: Scener uden ord I forestillingen er der en række fysiske sekvenser, hvor Rasmus og Sara ikke taler sammen. De viser nogle situationer flygtninge kan komme i. Flygtning Transportable starter med sådan en scene, hvor Sara ligger på gulvet og Rasmus hiver hende rundt i bilen. Hvordan synes du det virkede at der ikke blev brugt ord? Hvad tror du sekvensen handlede om? Kan du huske andre sekvenser fra forestillingen, hvor der ikke blev brugt ord? Hvad handlede de om? Opgave 8: Anmeld forestillingen Skriv en anmeldelse af Flygtning Transportable. Giv den evt. stjerner. Gå på nettet og læs aviser for at se andre anmeldelser af teater, og find inspiration til din egen anmeldelse.

8

Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks

Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks FORESTILLINGEN OM DEN LYKKELIGE LUDER Skolemateriale til Forestillingen om den Lykkelige Luder af Teater Fluks Kære lærer Tak fordi du har valgt at se Forestillingen om den Lykkelige Luder med dine elever.

Læs mere

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Fra 13 år Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen s. 3 s. 4 s. 7 s. 9 Introduktion Åbne op for teateroplevelsen, øvelse 1a, b, c, d. (Kan

Læs mere

SKOLEMATERIALE KATTEJAMMER ROCK

SKOLEMATERIALE KATTEJAMMER ROCK SKOLEMATERIALE KATTEJAMMER ROCK KOMPOSITION KREDIT 2 INTRODUKTION 3 TIL LÆREREN 4 TEATERCHEF STEPHAN POLLNER OM KATTEJAMMER ROCK 5 OPGAVER 6 VIRTUAL REALITY 7 FORESTILLINGSANALYSE 8 PRAKTISKE OPLYSNINGER

Læs mere

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd Introduktion til undervisningsmaterialet Mørkeræd 1 Introduktion til undervisningsmaterialet Kære underviser Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen på mellemtrinnet. Alle

Læs mere

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen.

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen. Plakat: Marie Rosendahl Chemnitz UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE 1 INTRODUKTION TIL LÆREREN Kære lærer, Dette undervisningsmateriale lægger op til aktiv stillingtagen til forestillingens temaer

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Læseplan for valgfaget drama

Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Vild med film 2018 Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, du måske allerede kender fra fantasygenren i

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Til læreren Forestillingen Villads fra Valby er baseret på dele af tre af Anne Sofie Hammers bøger om Villads: Villads fra Valby, Villads fra Valby i 0.V og Villads fra Valby holder

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Vuc Lyngby Uddannelse Fag og niveau Hf/hfe Dramatik C Lærer(e) Anne David Koue (Birthe

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER 1 INTRODUKTION: Dengang Vi Blev Væk er en fysisk og poetisk teaterforestilling der handler om at blive voksen før tid. Det

Læs mere

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling HABIBI og elevernes

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling TO og elevernes egne kreative

Læs mere

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Ordforklaring Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Asyl: Beskyttelse som en stat kan give en person der er udsat for fare eller forfølgelse i sit hjemland typisk begrundet i racemæssigt, religiøst eller

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

U nd ervis n i ng sma teriale - elev

U nd ervis n i ng sma teriale - elev EUROpAMESTEREN U nd ervis n i ng sma teriale - elev Dansk, Samfundsfag, Drama, Billedkunst, Idræt Fra 10 år P roduce re t af Te at e r O i s a m a r b e jd e m e d Nør r e g a a r d s Te a t e r Medvi

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

undervisningsmateriale fra

undervisningsmateriale fra FOR GAMMEL? undervisningsmateriale fra 1 for gammel? undervisningsmateriale fra C:NTACT 2013 Nu har du chancen for se eller gense forestillingen FOR GAMMEL? - TIL HVAD?. Grundet den store interesse fra

Læs mere

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana

Dramaøvelser. -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Dramaøvelser -Workshop for lærere i forbindelse med Projekt Fata Morgana Af Henriette Rosenbeck, skuespiller og teaterlærer. Følgende er et forsøg på at beskrive en række øvelser og dialogprocesser til

Læs mere

Undervisningsmateriale & film Drengene fra Tingbjerg

Undervisningsmateriale & film Drengene fra Tingbjerg Undervisningsmateriale & film Drengene fra Tingbjerg Kære lærer, Filmen og undervisningsmaterialet kan give dine elever en viden om livet som ung indvandrere. Elverne får inspiration og I kan bruge filmen,

Læs mere

SMASH UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR. undervisningsmateriale ZeRUM v. Sine Sværdborg. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær

SMASH UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR. undervisningsmateriale ZeRUM v. Sine Sværdborg. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR Plakat: Milla Stærmose Kær 1 INDHOLDSOVERSIGT 1. INTRO TIL LÆREREN side 3 2. Video og aktivitet, som introducerer forestillingens tema side 4 3. Video og

Læs mere

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Ungdomsromanen Hul i hovedet handler om, hvordan det er at være ung og ramt af afasi, som betyder, at man

Læs mere

GENER ATION HÅB LØS UNDERVISNINGSMATERIALE MATERIALET ER UDARBEJDET AF CAND. MAG. I DANSK CAMILLA SCHACK AF SOFIE DIEMER

GENER ATION HÅB LØS UNDERVISNINGSMATERIALE MATERIALET ER UDARBEJDET AF CAND. MAG. I DANSK CAMILLA SCHACK AF SOFIE DIEMER AF SOFIE DIEMER GENER ATION HÅB LØS UNDERVISNINGSMATERIALE MATERIALET ER UDARBEJDET AF CAND. MAG. I DANSK CAMILLA SCHACK TEATER V // GENERATION HÅBLØS // WWW.TEATER-V.DK INDHOLD 1. Dansk// 8.-10 klasse

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

SMASH UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 4. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Anne Nymark. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær

SMASH UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 4. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Anne Nymark. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 4. 7. KLASSE Plakat: Milla Stærmose Kær 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL MATERIALET... 3 Om forestillingen... 4 Om Teater Patrasket... 4 ÅBNE OP FOR TEATEROPLEVELSEN...

Læs mere

Portfolio kapitel 1 Introforløb

Portfolio kapitel 1 Introforløb Portfolio kapitel 1 Introforløb Navn og klasse: En portfolio er individuel og lægger grund for jeres eksamensspørgsmål til sommer. I introforløbet har vi arbejdet med begreberne: impuls, aktion-reaktion,

Læs mere

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013

Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus. Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Bliv en bedre ordstyrer for dine læseklubber et redskabskursus Gentofte Centralbibliotek Den 14. november 2013 Jeanne Program: 08.45-09.00: Kaffe og morgenmad 09.00-09.20: Velkomst og check in 09.20-10.30:

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2015 Institution HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale 360 Undervisningsmateriale Dansk / Drama / Samfundsfag / Billedkunst Elevernes eksemplar E n f o r e s t i l l i n g a f : N i l s P. M u n k, A n d e r s V a l e n t i n u s D a m o g L a r s D a m m

Læs mere

Forestillingen er støttet af UNDERVISNINGSMATERIALE FRA C: NTACT

Forestillingen er støttet af UNDERVISNINGSMATERIALE FRA C: NTACT Forestillingen er støttet af UNDERVISNINGSMATERIALE FRA C: NTACT INSTRUKTØR Emil Aleksander Rostrup PROJEKTLEDER Zehra Aras FORESTILLINGSLEDER Tine Als CO-INSTRUKTØR Julie Carlsen WORKSHOPLEDERE DANS Tone

Læs mere

Welcome to Denmark - Undervisningsmateriale - Teater Katapult. Undervisningsmateriale til. Welcome to Denmark. af Paradox Intertainment

Welcome to Denmark - Undervisningsmateriale - Teater Katapult. Undervisningsmateriale til. Welcome to Denmark. af Paradox Intertainment Welcome to Denmark - Undervisningsmateriale - Teater Katapult Undervisningsmateriale til Welcome to Denmark af Paradox Intertainment Materiale udarbejdet af: 1 af 14 Indhold Welcome to Denmark - Undervisningsmateriale

Læs mere

Spilleperiode 6/11-13/12

Spilleperiode 6/11-13/12 Spilleperiode 6/11-13/12 Program.indd 1 20-10-2014 22:39:04 FORMANDENs KLUMME Vi var til DM i revy... Vores sidste forestilling Revy 2014 Det er ikke lutter lagkage, blev i al beskedenhed en stor succes.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni 2015-2016 HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University

Læs mere

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018

Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 Selvevalueringsrapport Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole 2017/2018 1 Evaluanden Bestyrelsen for Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole har vedtaget, at årets evalueringsobjekt er som følgende:

Læs mere

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG STUDIEMATERIALE DeN skaldede sangerinde Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG 1 TeATReT VeD sorte HesT SPILLEPERIODE: 27. jan. - 11. mar. 2017 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. 17. BILLETBESTILLING TELEFON

Læs mere

LES MOUTONS af Corspus (Canada)

LES MOUTONS af Corspus (Canada) Alders- LES MOUTONS af Corspus (Canada) gruppe Alle Undervisningsmateriale 1 af 20 Om LES MOUTONS Det canadiske teater CORPUS præsenterer 30 minutter i fårenes liv. Formålet med denne unikke performance

Læs mere

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN 1 KLASSETRIN: 3. -7. klasse VELEGNET TIL FAGENE: Dansk, Idræt, Musik og Drama. MEDVIRKENDE // PERFORMERE: Lars Gregersen Camila Sarrazin Filippa

Læs mere

DER ER BRUG FOR ALLE

DER ER BRUG FOR ALLE Undervisningsmateriale til Forumteater forestillingen: DER ER BRUG FOR ALLE Forberedelsesmateriale til lærere og sprogkursister Konsulentgruppen FORUMTEATRET Dette projekt er et samarbejde mellem: 1 DER

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2016 Institution HF uddannelsen i Nr. Nissum, VIA University College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

I TEATRET INSPIRATIONSHÆFTE TIL UNDERVISEREN FØR- OG EFTER TILTAG. - øvelser og inspiration før og efter dit teaterbesøg / teaterværksted

I TEATRET INSPIRATIONSHÆFTE TIL UNDERVISEREN FØR- OG EFTER TILTAG. - øvelser og inspiration før og efter dit teaterbesøg / teaterværksted I TEATRET INSPIRATIONSHÆFTE TIL UNDERVISEREN FØR- OG EFTER TILTAG - øvelser og inspiration før og efter dit teaterbesøg / teaterværksted AARHUS TEATER Aarhus Teater Læring Sæson 2017/18 S. 2 AARHUS TEATER

Læs mere

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden?

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Er det humant at tvinge flygtninge til at tage ud på en ofte lang rejse for at søge

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 FILM-X lærervejledning, Lav gyserfilm 1 LAV GYSERRFILM Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Eleverne producerer i dette

Læs mere

MENTALISÉR DIN KOLLEGA

MENTALISÉR DIN KOLLEGA MENTALISÉR DIN KOLLEGA (inspireret af Bevington & Fuggle, 2012) Formålet med værktøjet er: Dels at skabe et fast rum til refleksion i hverdagen for at understøtte personalets evne til at mentalisere. Dels

Læs mere

TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN

TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN TEATERSAMTALER SCENOGRAFIEN Hæfterne med Teatersamtaler er designet til at strukturere en samtale om din oplevelse med scenekunst. Gennem en række spørgsmål eller instrukser

Læs mere

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA At gå i teatret er en sanselig oplevelse. Det er mennesker af kød og blod, der står lige der. Den e-n-e-stående oplevelse, dette nu som aldrig kommer

Læs mere

En aften i Hollywood

En aften i Hollywood En aften i Hollywood På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Med musikken ind i filmens verden Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Sammen med orkestret skal vi på en tur ind i filmens verden.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE KÆRE VOKSEN Tusind tak fordi du har lyst og mod på at arbejde videre med jeres teateroplevelse derhjemme i institutionen eller stuen. På de næste par sider kommer vi med vores bud

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer

Overbygningen åbner dørene om aftenen. Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Overbygningen åbner dørene om aftenen Læs om tilbudene og meld dig til nogle hyggelige arrangementer Poetry Slam er efterhånden blevet en rigtig populær genre. Her leger man med ordene, rapper, digter,

Læs mere

hundervisningsbeskrivelse

hundervisningsbeskrivelse hundervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) maj-juni 2012 VUC, CAMPUS Vejle Hf Drama - niveau C Jytte Po

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Skolemateriale til morfarmorfarmorfar. for 5. og 6. klassetrin

Skolemateriale til morfarmorfarmorfar. for 5. og 6. klassetrin Skolemateriale til morfarmorfarmorfar for 5. og 6. klassetrin Producent: Limfjordsteatret Skolegade 14 7900 Nykøbing Mors 97710515 www.limfjordsteatret.dk morfarmorfarmorfar Egenproduktion fra Limfjordsteatret

Læs mere

Jeg er bare den logerende

Jeg er bare den logerende Jeg er bare den logerende Arbejdsopgaver til grundskolen (8.-10.klasse) til kortfilm af Lone Scherfig Se filmen på aiu.dk/mediehandbogen/opgaver/pressens-rolle Det er en god ide at begynde arbejdet med

Læs mere

I dette nummer i hovedtræk:

I dette nummer i hovedtræk: Oktober 2015 I dette nummer i hovedtræk: KAT-revy Fremtiden i KAT Flugten Facebook Foto: Emil Andresen Inge Napora i gang med at male børneansigter under Kirsebærfestivalen 2015 Tilrettelæggelse: Aleksandra

Læs mere

Manglende begrundelse ved afgørelse om asyl

Manglende begrundelse ved afgørelse om asyl Manglende begrundelse ved afgørelse om asyl Kritiseret, at Flygtningenævnets begrundelse for ikke at anse en udlænding for forfulgt på en måde, der berettigede til opholdstilladelse efter udlændingelovens

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 2018-2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vestegnen HF og VUC Hf/hf e Dramatik C

Læs mere

PÅ OPDAGELSE I SPROGET:

PÅ OPDAGELSE I SPROGET: PÅ OPDAGELSE I SPROGET: Sprogfilosofisk tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Hvordan er det at leve et almindeligt ungdomsliv med skoleopgaver, venner, fritidsjob og gymnasiefester, når

Læs mere

Undervisningsvejledning

Undervisningsvejledning Undervisningsvejledning Baggrund Undervisningsvejledning Denne undervisningsvejledning er lavet med henblik på at understøtte undervisningen af unge uledsagede asylansøgere ud fra filmen It s Your Safety-net!.

Læs mere

TANKE-EKSPERIMENTER:

TANKE-EKSPERIMENTER: TANKE-EKSPERIMENTER: Samfundsfilosofisk og etisk tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 2 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

GENFÆRD. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

GENFÆRD. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 8.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Genfærd er en alvorlig roman for unge om mobning og selvmord, og de efterfølgende følelser af skyld, skam

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

Undervisningsmateriale HALLELUJAH! Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale HALLELUJAH! Undervisningsmateriale Hallelujah! HALLELUJAH! 1 Indhold Om forestillingen 3 Hallelujah! Ondere end Shakespeare 3 Introduktion til læreren i gymnasiet og folkeskolen 4 Teateroplevelsen 5 Hallelujah! - hvad f... er det? 5 Teateroplevelser

Læs mere

Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse

Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse Portfolio Det reflekterende samtidsteater. Fokus: periode og genre. Teori og forestillingsanalyse Det reflekterende samtidsteater Fokus: skuespilteknik (Stanislavskij, senere Brecht). Teori og skabende

Læs mere

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden?

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Er det humant at tvinge flygtninge til at tage ud på en ofte lang rejse for at søge

Læs mere

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V.

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. UNDERVISNINGSMATERIALE om forskellighed 0. 2. KLASSE og venskab HVEM BESTEMMER? UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. AKTØR TEATER HUND & CO. OM MATERIALET KÆRE UNDERVISER Det nærværende

Læs mere

U n d ervis n i n g sma teriale - lærer

U n d ervis n i n g sma teriale - lærer EUROpAMESTEREN U n d ervis n i n g sma teriale - lærer Dansk, Samfundsfag, Drama, Billedkunst, Idræt Fra 10 år P roduce re t af Te at e r O i s a m a r b e jd e m e d Nør r e g a a r d s Te a t e r Medvi

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer 1 + 1 Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer Indledning 1+1 er en rammefortælling, hvor spillerne sammen skaber historier om kærlighed og kriser i forhold. Hver scene spilles i en udvalgt spilstil,

Læs mere

Undervisningsmateriale fra Arbejdsopgaver til Til døden os skiller

Undervisningsmateriale fra   Arbejdsopgaver til Til døden os skiller Arbejdsopgaver til Til døden os skiller!1 Spørgsmål til bogen - Hvilke temaer er der i bogen? - Beskriv de forskellige personer (Nick, Isabelle, Lasse, Emma, Nicks mor, Alfred) - Beskriv Nicks forhold

Læs mere

Hvad er en flygtning?

Hvad er en flygtning? Opgaveark Hvad er en flygtning? Opgave til Dansk Flygtningehjælps mini-forløb: Se verden med en flygtnings øjne Som en introduktion til mini-forløbet med virtual reality skal eleverne stifte bekendtskab

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni 2013 VUC, CAMPUS Vejle Hf Drama - niveau C Jytte

Læs mere

NIVEAU: 7.-9. klasse. VARIGHED: 1-5 lektioner LÆRINGSMÅL

NIVEAU: 7.-9. klasse. VARIGHED: 1-5 lektioner LÆRINGSMÅL Om Prøveopgaver Forudsætningen for at kunne løse en opgave tilfredsstillende er, at man ved, hvad opgaven kræver. Prøveopgaver består af en række forløb, hvor eleverne træner i at aflæse opgaver, som bliver

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals

Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Undervisningsmateriale til indskoling med digitalt værktøj: Puppet Pals Kristendomskundskab (1.-3. klasse) Færdighedsmål: Livsfilosofi og etik: Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 Sag 178/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 4.

Læs mere

Kan du høre mig? Undervisningsmateriale klassetrin

Kan du høre mig? Undervisningsmateriale klassetrin Kan du høre mig? Undervisningsmateriale 0.-5. klassetrin Forestillingen er produceret af egnsteateret Ishøj Teater med støtte fra Danske Dramatikere, Statens Kunstfond og A. P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

I efteråret spillede du med i en scene i som var in-yer-face teater, kan du forklare nogle forskelle på det og på det naturalistiske teater?

I efteråret spillede du med i en scene i som var in-yer-face teater, kan du forklare nogle forskelle på det og på det naturalistiske teater? 1 Eksamensspørgsmål til hold, uden navne. Tallene erstatter navne. A= De spørgsmål, der bliver stillet i forlængelse af port folio præsentation B= De spørgsmål, der går på resten af stoffet, her i forbindelse

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal elevernes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN

SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN 1 SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN Still: Gennem portalen, baggrundsfilm / FILM-X studie 3 Science fiction-genren rummer alt fra hæsblæsende underholdning til både smukke og dystopiske

Læs mere

Mennesker på flugt - elevvejledning

Mennesker på flugt - elevvejledning Mennesker på flugt - elevvejledning Delemnet Mennesker på flugt omhandler appelformer og historiske problemstillinger. Du vil i løbet af dette delemne arbejde med opgaver, for at lære hvordan du identificerer

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

EN SUPERBRUGERS ERFARING

EN SUPERBRUGERS ERFARING EN SUPERBRUGERS ERFARING 6 Mit navn er Katrine Berling, og jeg er sexolog og så har jeg 20 års erfaring med at bruge sites, apps og særligt Tinder til min dating. Faktisk er jeg muligvis nok dansk superbruger

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere