Anna Smith. 50 år gammel tidligere prostitueret.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anna Smith. 50 år gammel tidligere prostitueret."

Transkript

1 Anna Smith 50 år gammel tidligere prostitueret. Som ung var du en af de meget eftertragtede piger i Boston, og det lærte du hurtigt at tjene penge på. Dine forældre var fattige, og det var derfor nødvendigt for dig at arbejde. Det udsvævende liv som prostitueret passede dig fint, men betød også, at du tillagde dig nogle dyre vaner et stort forbrug af alkohol og tobak, som er fortsat, efter at du har tabt formerne. Folk kalder dig afdanket og hærget, og du ved godt, at du ikke længere er attraktiv, men på trods af dine uvaner besidder du en utrolig fysisk styrke. Det ærgrer dig meget, at du ikke længere kan arbejde på den måde, som du gjorde engang, men du har altid forstået at bruge albuerne. Det er nødvendigt at være barsk for at overleve, og man må være snu. Blødsødenhed og medlidenhed er der ikke plads til, og hvis det går nogen dårligt, er det deres egen sag at komme ovenpå du ved, at det kan lade sig gøre, hvis man tager sig sammen. Verden er kold og ond, og hvis ikke man synger med på melodien, går man til grunde. * * * Du er for nylig blevet ansat af en berømt mangemillionær, Mr. Simmons, til at assistere ham i noget arbejde af temmelig lyssky karakter. Han betaler godt, og du har ingen kvaler mht. arbejdet, så du har ikke stillet nogen spørgsmål indtil videre. Mr. Simmons beskæftiger sig med magi og alkymi og har derfor købt en afsidesliggende ejendom i New England, Evermore Manor. Her kan han uforstyrret foretage eksperimenter, og det er dem, du hjælper ham med. Desuden udfører du alt praktisk arbejde i forbindelse med at holde hus. For få dage siden fik Mr. Simmons besøg af sin grandniece, Lenore von Schwartzwald, og I dræbte hende, fordi hendes hjerne skulle bruges i et af hans eksperimenter. Du ved ikke, om Mr. Simmons har opnået, hvad han ville, men han lader ikke til at fortryde noget. Nu har han sendt bud efter en læge, hvis hjerne skal bruges til noget lignende. Lægen har fået at vide, at Lenore er syg og derfor skal undersøges. Dette er selvsagt et påskud for at lokke ham til Evermore Manor. Ejendommen bebos stadig af den gamle ejer, Nathaniel Evermore. Han er en mand på ca. 40 år, men du ved ikke, hvad han laver. Han holder sig meget for sig selv, og det er godt det samme, men du har da bemærket, at han er meget afhængig af bl.a. alkohol. At der er andre i huset end dig og Mr. Simmons, er ikke så praktisk, så du er indstillet på, at han før eller siden skal skaffes af vejen især hvis han opdager, hvad det er, I laver.

2 Anna Smith Du er på vej til Europa i et sørgeligt ærinde: Din ægtemand gennem de sidste 30 år er død, og han skal begraves i England, hvor han stammer fra. Sådan var hans sidste ønske. Han er blevet behørigt balsameret og lagt i en kiste, som du i al hemmelighed har fået lov til at opbevare i din kahyt. Du elskede ham højt, og det betyder meget for dig, at du kan åbne kisten og betragte ham, når du har en ledig stund. Du holder det hemmeligt, da det er en meget privat sag. I løbet af den sidste tid er alt begyndt at gå galt på skibet. To besætningsmedlemmer er døde, sandsynligvis af en slags forgiftning. Dertil kommer, at resten af besætningen er forsvundet, og du har for nylig bemærket nogle blodstænk på agterdækket. Store dele af passagererne er også forsvundet. Ud over dig er der fem tilbage. Der er Mr. Simmons, en ældre herre, som rejser med en ung kvinde, Lenore. Efter hans opførsel at dømme er det tydeligt, at han føler et stort ansvar for hende. Hun er ganske ung og bange. Der er Mr. Hopkins, en læge, som er døden nær af en ukendt sygdom, der ramte ham for få dage siden. Måske det samme som de to besætningsmedlemmer døde af symptomerne er i hvert fald de samme. Og så er der Miss Beckett, en sygeplejerske, som ikke ser ud til at være ligeså beklemt ved situationen som resten. Det virker, som om hun ved noget, I andre ikke ved.

3 Anasmithus Som Storinkvisitor Anasmithus, udsendt af Den Hellige Romersk-Katolske Kirke, er det din hellige ret og pligt at dømme andre. Det tilkommer ikke Satan og hans befængte yngel at skille synderne fra de rettroende og gudsfrygtige. Du prædiker for dem, men de lytter ikke. De bliver voldelige, når du taler på den hellige Guds vegne, og de eksekverer ikke de domme, du afsiger, kun deres egne. De er i Den Ondes sold de er fortabte og vil stå til regnskab på den yderste dag. De spotter dig og kalder dig kvinde. Du må befri deres sidste offer, som var en renfærdig jomfru, indtil hun havnede her. Nu er hun Satans hore, og Satan er lige kommet på besøg...

4 Anna Smith Du er tung i hele kroppen, og har en smule kvalme. Du har røget opium, fordi du har haft en rædsom dag. Du er ikke attraktiv længere, men det gør så ondt at indse det. Den unge Lenore har derimod masser af kunder. Hun er smuk, men hun er også arrogant. Du hader hende og ville ønske, at du kunne skaffe hende af vejen. Der er et tomrum i din hukommelse. Du ved, at der tidligere på aftenen er sket noget markant, men du husker ikke, hvad det var. Måske er der sket noget, som du kan bruge imod Lenore. Der er fem andre end dig selv til stede, som har røget opium: To velklædte herrer, som ikke ligner stamklientellet. Måske er der basis for en ekstraindtægt her; det er jo ikke sikkert, at offentligheden skal vide, at de er her. De ser rige ud. En midaldrende mand, som du har set før. Han kommer her ofte, han er ludfattig og harmløs. Vistnok en digter. Og Lenore og Virginia. Det er ikke pænt af Lenore at bringe Virginia i fordærv. Virginia er en fornuftig pige, som arbejder på et hospital for at skaffe penge til sin familie. Lenore er selvcentreret og ond over for andre.

5 Anna Smith Du er husholderske hos Nathaniel Evermore. Det har du været i lang tid, og nu skal han giftes med en adelsdame, Lenore von Schwartzwald. Det kan få nogle konsekvenser måske bliver du fyret, eller også skal du til at tage imod ordrer fra en storsnudet tøs. Mr. Evermore er en god arbejdsgiver, og for ham kommer det sig ikke så nøje, hvordan du holder hus. At han nu skal giftes, er ikke en rar tanke, og det ville være rart, hvis der i sidste øjeblik skete et eller andet, som kunne forhindre brylluppet. Helst uden at Mr. Evermore kommer noget til.

6 Anna Smith Du ejer det hus i Baltimore, hvor Nathaniel Evermore bor til leje. Han har aldrig betalt sin husleje til tiden, og den sidste tid har han slet ikke betalt. Desuden lever han et udsvævende liv og har en døgnrytme, som er til gene for de andre beboere. Han giver stedet et dårligt ry, og det gavner jo ikke din forretning. Ingen har set ham i fem dage, så der er nok noget galt. Du må undersøge det nærmere, men én ting er sikkert: Nathaniel Evermore skal ud af dit hus hurtigst muligt.

7 Jeremiah Hopkins 37 år gammel læge. Du gennemførte dit studium med topkarakterer, og lægegerningen har altid interesseret dig. Du betragter dig selv som videnskabsmand, og det betyder meget for dig hele tiden at tilegne dig ny viden om dit fag. Det er din pligt at redde liv, men du er indstillet på lejlighedsvis at bringe ofre i videnskabens tjeneste. Psykiatri og psykologi har din særlige interesse; sammenhængen mellem ånd og materie er i høj grad et studium værd. Du bliver betragtet som dygtig og ambitiøs. Nogle mener endda, at du ikke interesserer dig for andet end dit fag, men det passer ikke. Du har i høj grad et behov for nærhed, som skal tilfredsstilles. Du bliver ofte forelsket, og forelskelsen bliver hurtigt til en besættelse for dig. Kaster du din kærlighed på en kvinde, så må du have hende, og får du hende, er det vigtigt, at hun bekræfter sin kærlighed til dig igen og igen. Du ved, at de ting, du gør, er gode og rigtige, så får du ikke ros, bliver du med god grund fornærmet. Kærlighed og respekt er vigtigt, for at du kan fungere optimalt i dit virke, og det er jo i alles interesse, at du kan det. * * * Evermore Manor har altid været et sted, folk undgik på grund af rygterne om den besynderlige eneboer Mr. Evermore. Nu har stedet fået en ny ejer, Mr. Simmons, og han sendte for nylig besked om, at hans niece var blevet meget syg. Han frygter, at det er alvorligt, og har derfor bedt dig om at tilse hende hurtigst muligt. Du ved, at Mr. Simmons er en meget rig og magtfuld mand. Hvis han hidkalder én, bør man have en meget god grund til at afslå. Rygter om stedet er ikke nok, og en rigmands niece kan der være mange gode grunde til at undersøge nærmere. Mr. Simmons har ikke fortalt nærmere om sygdommen, blot at det haster. Du har besluttet at medbringe en sygeplejerske, Miss Beckett, som er ung og pligtopfyldende. Miss Beckett er en stille og anonym kvinde, som ikke vil komme til at distrahere, såfremt arbejdet viser sig at være omfattende. Hvis der ikke er noget, som kan opholde dig på stedet, kan Miss Beckett blive et par dage for god ordens skyld. Du har ikke fortalt hende andet, end at hun skal med til Evermore Manor på et sygebesøg.

8 Jeremiah Hopkins Du arbejder på en sindssygeanstalt i New York. Her har du mulighed for at forske alt det, du vil, for de personer, der ender her, er der ingen, der savner du kan gøre, hvad der passer dig. For en måned siden fik du en patient, Lenore von Schwartzwald, som ikke virkede syg. Faktisk blev du forelsket i hende, men hun var meget afvisende. Det beseglede hendes skæbne, og hun er nu ét af dine yndlingsprojekter på afdeling 7, som er for særlig svære tilfælde. Hun er blevet indlagt af sin værge, Mr. Simmons. Du ved ikke hvorfor, blot at det er ham meget magtpåliggende, at hun bliver her han skulle lige prøve det selv. Blandt de andre indlagte er der en Mr. Evermore. Han tror, at han er notar i Helvede, og at du er dommer over de sjæle, som kommer der. På en måde har han ret, og du har altid ladet ham blive i sit mareridtsunivers. Faktisk bruger du ham som en slags rådgiver, da han har en gal mands fascinerende indsigt. Miss Smith, som tror at hun er en mand, er der derimod ikke så ofte grund til at lytte til. Når det en sjælden gang sker, at en patient får besøg, sørger du for, at sygeplejersken Miss Beckett er tilstede. Så ser det ud, som om nogen tager sig af patienterne.

9 Jeremiah Hopkins Alting svæver omkring dig, og du kan høre dig selv le. Hvorfor ved du ikke, og du ved heller ikke, hvor du er. Du ved bare, at du har travlt, du arbejder på en doktorafhandling, som snart skal være færdig. Den skal skaffe dig velfortjent prestige blandt andre forskere og det bedre borgerskab. Afhandlingen omhandler opiums virkning på psyken. Hvad laver en sømand og en abe her...?

10 Jeremiah Hopkins Lenore er dit livs kærlighed, og nu har hun giftet sig med en anden Nathaniel Evermore. Engang var du og Mr. Evermore gode venner, men det er I ikke mere, selv om han tror det. Du må enten stjæle Lenore fra ham eller på anden måde forhindre deres bryllup. Tanken om Lenore sammen med en anden er alt for smertefuld, men der er stadig håb: Hun holder meget af dig. Faktisk så meget, at det engang var meningen, at I skulle giftes. Det ved Nathaniel ikke, og det kan måske bruges til noget. Kærligheden imellem dem må dræbes for enhver pris.

11 Jeremiah Hopkins Ingen har hørt fra din ven Nathaniel Evermore i fem dage, og du er urolig for hans helbred. Han lever et meget udsvævende liv og plages ofte af depression. Du ved, at det tog meget hårdt på ham, da du hans eneste ven giftede dig med Lenore, og at han ikke har været sig selv siden. Det er trods alt hende, han tilegner hele sit forfatterskab. Derfor var det måske ikke nogen god idé at tage hende med på besøg, men hun insisterede. Hun holder meget af ham, men kan naturligvis ikke gengælde hans kærlighed.

12 Lenore von Schwartzwald 20 år gammel. Eneste barn af en tysk baron. Velhavende og guddommeligt smuk. Du er meget romantisk anlagt, og dit hjerte banker for poesi og musik. Siden du var ganske lille, har du med stor fryd læst om den store kærlighed, og mange stunder er gået med at drømme om den dag, hvor du ville finde den selv. Du er dannet, høflig og elskværdig over for andre, men forstår også at sætte folk på plads, hvis de er onde mod andre. Engang havde du svært ved at se ondskab i andre mennesker, men du er blevet ældre; du har indset, at folks venlighed og godhed over for dig skyldes din blændende skønhed, og det gør dig trist. De fleste mennesker finder dig naiv, fordi de ikke kender dig, og det er ikke mange, der lytter oprigtigt, når du taler; det er, som om din skønhed overskygger resten af dig totalt, selv om du ikke er dum. Du afskyr nedrig opførsel, men føler dig ofte magtesløs over for den. Du savner respekt for din person og er træt af alle de tomme lovprisninger, du får. Den sande kærlighed synes efterhånden at være uopnåelig, men du drømmer stadig om den. * * * For ca. en måned siden ankom du til Amerika for at besøge din grandonkel, mangemillionæren Vincent Simmons. Alt hvad du havde af følgeskab fra Europa, blev i Boston, da du tog afsted til din grandonkels ejendom, Evermore Manor, for en uge siden. Du har aldrig mødt din grandonkel før, og mødet med ham blev fatalt for to dage siden; han blandede en gift i din te, som bragte dig i en dødlignende tilstand. Du kunne intet foretage dig, skønt din åndsnærværelse var intakt. Du fandt snart ud af hvorfor... Du blev straks bragt ind i et laboratorium i kælderen og lagt på et bord. Det sidste du opfattede, inden du mistede bevidstheden i vanvid, var, at han sammen med sin hjælper, en midaldrende dame ved navn Anna Smith, savede toppen af dit kranium af. Du er lige vågnet, og du har gjort en uhyggelig opdagelse: Da du rejste dig fra bordet, lå der stadigvæk noget på det: Et lig. Dit lig. Du er et genfærd. Du bevæger dig, som om du var i live, men du kan ikke røre ved ting, og hele verden er så uvirkelig. Nu må du hævne dig på din grandonkel. Han skal afsløres, men du kan ikke gøre det alene. Du må finde allierede.

13 Lenore von Schwartzwald Du har lige besøgt én af dine forældres gamle venner i Amerika, Mr. Vincent Simmons. Han er en meget konservativ gammel mand, men du har haft en god tur. Du har været i Amerika i et halvt år og er nu på vej hjem til Schwartzwald. Mr. Simmons ledsager dig på turen. Sejlturen over Atlanten gik godt, indtil for nylig. Det var tydeligt, at sømændene om bord tænkte syndige tanker om dig, men du følte dig alligevel tryg om bord og kunne sagtens tale med dem. Problemet er, at nu er hele besætningen forsvundet sammen med en stor del af passagererne. Det er sket i løbet af de sidste to døgn, og dertil kommer, at kaptajnen og førstestyrmanden er døde af en eller anden forgiftning. Der er nogen om bord, som vil jer alle til livs. Den eneste, du stoler på, er Mr. Simmons, som du kender godt. Ud over jer er der fire andre passagerer tilbage: Mr. Evermore, en melankolsk herre som virker lidt kynisk. Miss Smith, som du ikke kender meget til. Hun virker åndsfraværende og gør dig utryg. Dr. Hopkins, en læge, som tydeligvis er blevet ramt af samme forgiftning som de to besætningsmedlemmer. Han holder ikke længe. Og Miss Beckett, en sygeplejerske, der virker som det eneste menneske, der stadig er en smule håb i.

14 Lenore von Schwartzwald Din krop føles svag. Du kan ikke mærke om du har tøj på eller ej, men du er ligeglad. Du ligger arm i arm med din veninde Virginia. Du har haft travlt i aften. Der har været en del herrer, som trængte til dit selskab. I ryger. Stemningen er afslappet og behagelig, og en sødlig røg stiger op fra piben som en slange fra en kurv. Du hører musik. Det er en slangetæmmers fløjte, men du kan ikke høre, hvor lyden kommer fra. Du opdager, at I ikke er alene, og det forskrækker dig. Du elsker Virginia og vil have hende for dig selv. Du ser ansigter, som nærmer sig. Dæmoniske ansigter, der er grimme og onde. Du ser gamle, grimme Anna gribe ud efter Virginia. Og du ser mænd gamle, grimme, liderlige mænd, som vil forgribe sig på jer, mens de ler ondt. Du må forsvare Virginia. Du bliver søvnig, og ansigterne forsvinder. Midt i det hele står en matros og en stor abe. De stirrer på dig, og du sender dem et blik, mens du smilende kalder dem til dig.

15 Lenore von Schwartzwald Du er det lykkeligste menneske i hele universet. Du har fundet dit livs kærlighed, den mest romantiske, poetiske, omsorgsfulde og charmerende mand: Nathaniel Evermore. Han har friet til dig, og du har sagt ja. Du har drømt om ham i lang tid. Og du er ikke den mindste smule i tvivl om, at det er ham, du vil være sammen med. Nu og altid. Før Nathaniel friede, var der tegn i sol og måne på, at du skulle have været gift med en læge, Jeremiah Hopkins, som også kender Nathaniel. Du nærede ikke helt de samme følelser for ham, men din elskede ved ikke, at du og Jeremiah også var tæt på hinanden engang. Både Jeremiah Hopkins og en anden tidligere bejler, Vincent Simmons, kommer til brylluppet. Bare de nu ikke bærer nag. Desuden kommer din gamle veninde Virginia Beckett, som du ikke har set i lang tid.

16 Lenore Hopkins Du giftede dig for kort tid siden med Jeremiah Hopkins. I lever i et trygt, men lidt uromantisk forhold. Du ved, at jeres fælles ven Nathaniel Evermore altid har været forelsket i dig, og du gengælder i nogen grad hans kærlighed. Det blev bare ikke jer to. Ingen har hørt fra ham i fem dage, og du er urolig for ham. Hans dårlige vaner tager livet af ham, og du føler en smule dårlig samvittighed måske var det bare din kærlighed, han havde brug for, og han kunne have fået den, hvis ikke Jeremiah havde været så vedholdende. Du er taget med Jeremiah hen for at besøge Nathaniel. Du har en fornemmelse af, at I kommer for at sige farvel til ham.

17 Nathaniel Evermore 40 år gammel forfatter og poet. Du var fire år gammel, da dine forældres døde, og du blev adopteret af en velhavende købmand. Jeres indbyrdes forhold har altid været dårligt, og I har ikke været på talefod i mange år. Din stedfar har altid villet bestemme alting og har ingen forståelse for den måde, du lever dit liv på. Du er forfatter, men du har ikke udgivet særlig meget. Alt hvad du skriver, er meget personligt, og dit univers er givetvis for bizart for de fleste. Du er ofte blevet kaldt indelukket, og nogle tror endda, at du er sindssyg. Sagen er snarere den, at du i højere grad end andre forsøger at beskytte dig mod verdens ondskab. Nogle af de bedste værn mod depressionens og vanvidets dæmoner er alkohol, morfin og opium. Uden disse stoffer er du ikke i stand til noget, men når du får dem, bliver hele dit talent sluppet løs, og så udtrykker du dig meget poetisk. Lidelsen er overalt, og du må dyrke den romantisk det er det, du er god til, og du kan alligevel ikke slippe fra den. Du savner kærligheden og lidenkaben mere end noget andet, du kan komme i tanke om, men er begyndt at indse, at du ikke er blevet tildelt nogen af delene. Du må nøjes med at skrive om dem. * * * Det eneste, din stedfar gav dig, var en ejendom i New England, Evermore Manor. Nu har du solgt den til en rig mand ved navn Mr. Simmons, som er flyttet ind sammen med en midaldrende dame, Miss Smith. Du solgte stedet for at få råd til at dyrke dine laster, og Mr. Simmons betalte dig ikke meget. Til gengæld har du fået lov til at blive boende, hvis bare du holder dig for dig selv. Det kan du godt acceptere, om end det ikke behager dig at være alene i huset med dem. Du ved, at køberne har en bizar og lyssky beskæftigelse, og at Mr. Simmons smukke niece for nylig måtte lade livet i denne forbindelse. Du er ikke sikker på formålet, men blander dig heller ikke du betragter på afstand. Når du ikke er påvirket af stoffer, er du bange, og når du først har fået din dosis, er de morbide hændelser en uforlignelig kilde til inspiration for dine historier og digte. Mordet på niecen, Lenore, gjorde stort indtryk på dig. Det er svært at holde vanviddet på afstand, og dit forbrug af alkohol og morfin er steget siden. Der er død i luften, og alligevel er det, som om Lenore er tilstede. Du har ikke fortalt de nye ejere, at du er forfatter: Du frygter deres reaktion, hvis de opdager, at deres aktiviteter bliver noteret. Mr. Simmons har sendt bud efter en læge. Der er ikke nogen syge i huset, så du frygter for lægens liv. Ikke desto mindre er det godt, at han kommer du er nemlig løbet tør for morfin...

18 Nathaniel Evermore Du er på vej fra New York til Europa, da du har et ærinde i England. Du arbejder på en roman og mangler noget research. Hvad du ikke vidste, da du tog afsted, var, at turen over Atlanten i sig selv kunne blive til en ganske nervepirrende fortælling... Der sker mærkelige ting om bord på skibet. To besætningsmedlemmer er døde af en slags forgiftning, og mange er forsvundet fra skibet. Der er ikke mere besætning om bord, og mange passagerer er ligeledes forsvundet. Der er noget eller nogen om bord, som ikke skulle være det. Ud over dig selv er der fem andre passagerer tilbage, så vidt du ved: En læge, Mr. Hopkins, som er blevet meget syg; Miss Smith, om hvem du har bemærket, at hun medbringer en ligkiste i sin bagage; Ms. Beckett, en sygeplejerske, som ikke i nævneværdig grad er mærket af situationen; Mr. Simmons, en besk ældre herre; og en ung dame ved navn Lenore. Lenore er den smukkeste kvinde, du nogensinde har set, men Mr. Simmons vogter over hende som en høg. Situationen er kritisk, og det er sandsynligvis et meget makabert mysterium, der skal løses, før I kan gøre jer nogen forventninger om at blive reddet.

19 Evermore Du er notar i Helvede. Helt præcist arbejder du i det 7. Helvede, og det er din pligt at notere, hvem der bliver underlagt hvilken tortur, og hvad anklagerne imod dem er. Oven i det har du en ganske særlig pligt: Du skal sørge for, at ingen engel havner i Helvede. Sker det, mister du din dæmonstatus, og så er du ligeså fortabt som de sjæle, der retmæssigt ender her (den eneste engel, som må komme her, er dødsenglen, der lejlighedsvis er tilstede, når en sjæl skal dømmes). Det er din pligt at underrette Dommeren, som er din herre her, hvis du bliver opmærksom på noget. Du ved, at en engel er havnet her. Hun hedder Lenore, og du kan se hendes vinger og hendes glorie. Det er vigtigt, at du hurtigt overbeviser Dommeren om, at du har ret. Så kan hendes plads til gengæld udfyldes af den person, som har anbragt hende her. Han kommer af og til, og du ved, at det i virkeligheden er ham, som skal tilbringe sit evige liv her.

20 Nathaniel Evermore Dit hoved er meget tungt, og du føler dig svag i kroppen. Du har svært ved at fokusere og tænker uklart. Du kender fornemmelsen. Du ved, hvad det skyldes... Du er lige vågnet af en større rus i en opiumshule. Der er fem andre, der også har røget opium... En ældre herre, som tilsyneladende er velhavende. Han ligner ikke én, der plejer at gøre den slags. Måske har han haft et andet ærinde. En yngre herre, ligeledes pænt klædt på. Han ligner en akademiker. Og så tre prostituerede. Den ene er gammel og grim. Hun ligner én, som vil gøre hvad som helst for en rus. Den anden er yngre og ser ganske almindelig ud. Hun ligner én, som ofte føler sig trådt på. Den attitude kender man. Den sidste er ubeskriveligt smuk. Det gør ondt i sjælen at se en sådan skønhed ende her. Måske man skulle prøve at komme i kontakt med hende...

21 Nathaniel Evermore Din lykke er gjort. Den guddommelige, henrivende Lenore har sagt ja til at blive din brud, og nu skal brylluppet stå. Luften emmer af romantik, og du har aldrig før været så lykkelig som nu. Lenore er din. Du må lovprise hende. Forgude hende. Ingen må være i tvivl om, at I hører sammen. Nu og altid. Nogle af bryllupsgæsterne er ankommet tidligt. Det er Mr. Simmons, din forlægger, Mr. Hopkins, din gamle ven og læge, Miss Smith, din betroede husholderske, og Miss Beckett, som er Lenores gamle veninde.

22 Vincent Simmons 65 år gammel mangemillionær Det er din families tobaksplantage i staten West Virginia, der har skabt grundlaget for din formue. Selv har du købt talrige ejendomme rundt omkring og grundlagt en lang række firmaer, heriblandt et forlag. Du har indgående kendskab til jura, politik og i særdeleshed økonomi. Alle dine forretninger går fremragende. Du er en travl mand, og det centrale i dit liv er at opnå kontrol over alt, hvad du beskæftiger dig med. At du ofte bliver beskyldt for at være kynisk og bitter, skyldes givetvis, at du altid taler og handler uden omsvøb. Du skyer ingen midler for at nå dine mål, og du har intet tilovers for folk, som i dine øjne er svage. Du respekterer kun en konkurrent, til du har knust ham, og det sker altid. En slave er en slave, og en arbejder er en arbejder; du ejer begge dele. Men du ejer ikke en kvinde. Det var i dine unge dage en stor kilde til sorg, men det bekymrer dig ikke mere; kærlighed er en gift, og den stærkeste gift er ofte den som smager bedst. * * * Kontrol, overblik, dominans, magt. Dit finansimperium vokser stødt, men du er altid gået den slagne vej. Det er på tide at tage nogle større skridt det skal vokse hurtigere. At have folk ansat er nødvendigt, men det betyder, at man skal stole på dem og give dem løn. Hvis bare man havde deres viden og deres ekspertise oplagret et sted, hvor man hele tiden kunne trække på den, så ville verden hurtigt ligge for éns fødder og måske er det muligt... Du har for nylig købt en afsidesliggende residens i New England, Evermore Manor. Du har kastet din interesse på magi og alkymi og er blevet bekendt med et gammelt ritual, som du her kan øve dig uforstyrret på. Ritualet går ud på at lave en eliksir, som bl.a. indeholder en menneskehjerne. Drikker du den, tilegner du dig den pågældende persons viden. Hvad der er nok så vigtigt, er, at dit offers sjæl skal bortmanes. Indtil videre har du kun øvet dig på én person din grandniece Lenore, som kom på besøg for nogle dage siden. Du er ikke helt sikker på, om alt er forløbet vel, for eliksiren har ikke rigtig virket. Du må øve dig noget mere og helst med en person, som du ved er meget begavet, for at du kan føle virkningen. Derfor har du sendt bud efter en læge under det påskud, at Lenore er blevet meget syg. Du har ansat en hjælper, Miss Smith, som har den rette indstilling mht. det, du er i gang med. Desuden huser du Mr. Evermore. Det var en betingelse ved køb af huset, at han kunne blive boende. Han er en særling, men bekymrer sig ikke om, hvad du laver.

23 Vincent Simmons Du har haft besøg af Lenore von Schwartzwald, hvis forældre du har kendt længe. Hun har været i Amerika i et halvt år, og du har lovet at eskortere hende tilbage til Schwartzwald i Europa og vil i den anledning besøge dine gamle venner og eventuelt gøre nogle forretninger. Du glæder dig til at slippe af med det fjollede pigebarn og har ikke tænkt dig at blive længe i Europa. Turen over Atlanten kan være ganske ubehagelig i sig selv, da man er tvangsindlagt til en masse inferiøre mennesker undervejs. Du har ikke mødt nogen endnu, som du bryder dig om, men du har langt alvorligere ting at tænke på: Folk er begyndt at forsvinde fra skibet, både rejsende og besætning. Desuden er kaptajnen og førstetyrmand døde af en eller anden form for forgiftning, som skibets eneste læge, en rejsende ved navn Dr. Hopkins, tilsyneladende også har fået. Resten af besætningen er væk. Ud over Lenore, Dr. Hopkins og dig selv er der så vidt du ved tre andre om bord: Mr. Evermore, en forfatter fra New York, som ikke er meget bevendt; Miss Smith, som virker en smule sær; og Miss Beckett, en sygeplejerske, som ud over dig selv er den enste, der stadig bevarer fornuften. I en situation som denne gælder det om at holde hovedet koldt. Det er din pligt at beskytte Lenore mod den fare, der er om bord.

24 Vincent Simmons Siden Lenores forældre døde, har du været hendes værge. Om et år opnår hun selv fuld råderet over sin formue, medmindre du gør noget. Formuen er kæmpestor, så det kan godt betale sig at arbejde på sagen, og det er du i fuld gang med. Du har fået to læger til (læs: betalt to læger for) skriftligt at erklære, at Lenore er syg i sindet. Hun er derfor blevet indlagt på et sindssygehospital for ca. to måneder siden. Erklæres hun utilregnelig, vil du fortsat have råderetten over hendes formue. Du ved godt, hvor svært det er at slippe væk fra en anstalt som den, Lenore er blevet anbragt på, og at hun før eller siden bliver gal af at være der. Nu er du på hospitalet for at besøge Lenore og for at se, hvor galt det står til med hende. Du vil gerne have en skriftlig erklæring fra den ansvarshavende læge med hjem.

25 Vincent Simmons Lenore von Schwartzwald og Nathaniel Evermore skal giftes, og du er draget til Spanien for at være med til deres bryllup. Det er ikke til at begribe, at Lenore er så forelsket i dette selvdestruktive vrag af en mand. Hun skulle hellere have sagt ja, dengang du friede til hende. Måske kan det stadig lade sig gøre at vinde hendes gunst enten ved at sætte Mr. Evermore i et dårligt lys over for hende eller ved at skaffe ham af vejen. En af de andre gæster er også forelsket i Lenore. Det er Mr. Hopkins, en gammel ven af Mr. Evermore. I kunne måske slå jer sammen? I så fald må du være forsigtig, for Lenore skulle jo nødig forelske sig i ham i stedet.

26 Vincent Simmons Mr. Evermore har fået udgivet nogle få noveller og digte på dit forlag. De sælger ikke ret godt, og han kan ikke overholde deadlines. Han lever et udsvævende liv, og han har fået chancer nok. For fire dage siden skulle han have afleveret et manuskript, men det gjorde han ikke. Faktisk er der ingen, der har hørt fra ham de sidste fem dage, og du er tilsyneladende ikke den eneste, der er utilfreds med ham. Du er meget træt af Mr. Evermore og ønsker ikke længere at udgive hans værker. Han skal fyres.

27 Virginia Beckett 28 år gammel sygeplejerske. Du har altid været flittig og hjælpsom. Dit arbejde er vigtigt for dig, og alle forventer meget fra din side måske fordi du aldrig har beklaget dig. Du har en yngre søster, som er doven og arrogant, men meget køn, og en yngre bror, som er handicappet. Der har derfor altid hvilet en tung byrde på dine skuldre. Ingen mennesker har nogensinde beklaget sig over dig, og det har du længe været stolt af. Inderst inde ved du godt, at det er fordi ingen lægger mærke til dig, og du savner opmærksomhed. Du er træt af at være kedelig og anonym, og du føler, at folk betragter dig som en genstand mere end som en kvinde. Du er bange for, at dit liv skal suse forbi, og at du skal dø ubemærket. Du ved, at du har en indre styrke, men den er altid blevet brugt på at hjælpe andre, og du har erkendt, at du står i et vanskeligt dilemma; mange mennesker er afhængige af din styrke, men det er du også selv. Der er nogle valg, som snart skal træffes. * * * Du har haft ualmindelig travlt de sidste dage. Det var derfor ikke ligefrem glæde, du følte, da Dr. Hopkins bad dig assistere ham ved et lægebesøg. Dertil kommer, at det ikke er et hvilket som helst sted I skal hen: Evermore Manor. Evermore Manor har længe været omgærdet af bizare rygter. Det er afsidesliggende, og Mr. Evermore, som er eneboer, siges at beskæftige sig med ting, som der ikke skal tales højt om. Du har set stedet på afstand, hvilket har givet dig kuldegysninger det ligner noget fra en spøgelseshistorie, og du kunne ikke tænke dig at besøge det. Mr. Evermore har du aldrig set, i hvert fald ikke hvad du ved af. Folk, som har set ham, siger forskellige ting. Nogle beskriver ham som en bindegal mand, der taler usammenhængende med sig selv, mens andre siger, at han er er det mest triste menneske, de nogensinde har set som om han bar på en stor sorg. Du har overvejet at sige til Dr. Hopkins, at du ikke vil med, men det vil virke barnligt. Desuden har han stor indflydelse på dit arbejdsforløb, så det vil ikke være klogt at være til besvær.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, Graz, 17. oktober 1955

Foredrag af Bruno Gröning, Graz, 17. oktober 1955 Henvisning: Denne oversættelse følger den nøjagtige afskrift af Bruno Grönings foredrag, som han i Graz optog på lydbånd den 17.10.1955. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet afkald på sproglig

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere!

Det er blevet Allehelgens dag.. den dag i året, hvor vi mindes de kære elskede, som ikke er hos os længere! ALLEHELGEN 2012 HA. Der er dage, hvor jeg slet ikke har lyst til at stå ud af sengen Jeg tænker på hende hele tiden. Der er ikke noget, der er, som det var før. Sådan udtrykte en mand sig. Han havde mistet

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

Åbningshilsen. Vi går og trækkes med et gammelt indgroet egoistisk, selvoptaget menneske. Det skal vi gøre op med og

Åbningshilsen. Vi går og trækkes med et gammelt indgroet egoistisk, selvoptaget menneske. Det skal vi gøre op med og 1 Sidste søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 9. februar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/356/138/601//603/439/565/476 Uddelingssalme: se ovenfor: 565 Åbningshilsen Der er frokost efter højmessen

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn...

Arbejdspapir. Grib dagen livet venter ikke Navn... Arbejdspapir Grib dagen livet venter ikke 2017 Navn... Din bedst mulige fremtid Livet er det, der sker, mens du har travlt med at lægge andre planer - John Lennon Tiden er nu, og det er tid til at sætte

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00

Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 1 Prædiken til 1. s. i fasten 2014 kl. 16.00 336 Vor Gud han er så fast en borg 698 Kain hvor er din bror 495 Midt i livet er vi stedt 292 Kærligheds og sandheds Ånd 439 O, du Guds lam 412 v. 5-6 som brød

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22.

3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 3.s.e. Påske d.15.5.11. Johs.16,16-22. 1 Dagens tekst er hentet fra Jesu afskedstale den sidste aften, han er sammen med sine disciple inden sin tilfangetagelse, lidelse, død og opstandelse. Han forudsiger,

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis

15. søndag efter Trinitatis 15. søndag efter Trinitatis Salmevalg 751 Gud ske tak og lov 29 Spænd over os dit himmelsejl 400 Så vældig det mødte os 321 O Kristelighed 678 Guds fred er glæden i dit sind Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 23. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 23. september 1950 Henvisning: Denne oversættelse følger nøjagtigt det stenografisk protokollerede foredrag, som Bruno Gröning holdt den 23. september 1950 for mongoler hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. For at

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prædiken 7. s.e. Trinitatis

Prædiken 7. s.e. Trinitatis Prædiken 7. s.e. Trinitatis Salmer DDS 2: Lover den Herre DDS 401: Guds ord det er vort arvegods DDS 355: Gud har fra evighed givet sin søn // DDS 52: Du Herre Krist DDS 447: Herren strækker ud sin arm

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl Salmer: 495/639/172/588//583/677/644

2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl Salmer: 495/639/172/588//583/677/644 1 2. søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 21. februar 2016 kl. 10.00. Salmer: 495/639/172/588//583/677/644 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Fastetiden fortsætter. Den lilla

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

Sådan takles frygt og bekymringer

Sådan takles frygt og bekymringer Sådan takles frygt og bekymringer Frygt og bekymringer for reelle farer er med til at sikre vores overlevelse. Men ofte kommer det, vi frygter slet ikke til at ske, og så har bekymringerne været helt unødig

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

For denne fantastiske historie som vi hører i dag, handler om døden. Døden.

For denne fantastiske historie som vi hører i dag, handler om døden. Døden. Prædiken til 16. Søndag efter trinitatis 2016, Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke Stine Munch I tirsdags på personalemødet besluttede vi, at drengekoret skulle stå nede i koret i dag. Så kan vi både

Læs mere

Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269

Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269 1 Prædiken 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 10. december 2017 kl. 10.00. Salmer: 123/268/612/85//271/439/569/269 Åbningshilsen Vi glæder os i denne tid, for vi er i advent på vej mod jul. Ja, og

Læs mere

Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne:

Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne: Reformationsgudstjeneste Konfirmanderne medvirker Salmer: 487, 337, 289 / 336, 29 Rom. 3. 21-26 Rødding, 13. marts 2016 Lad os rejse os og høre fra apostlens Paulus brev til romerne: Men nu har Gud vist,

Læs mere

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry.

Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme. Ingen må se os på denne måde. Det vil ødelægge dit ry. Kopiside 7 Break 6 Kærligheden eller pligten? Scene 1 - Anslag Roller: Fortæller, Helgi, Bellisande, Bellisandes mors/fars stemme Helgi og Bellisande mødes i hemmelighed ved søen, og Helgi opdager, at

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod En gang i mellem kan man som præst opleve at skulle skrive en begravelsestale over et menneske, der har levet sit liv, som om han eller hun var lige der, hvor han eller hun skulle være. Set ude fra kan

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Lad os være ét i dig den levende og opstandne Gud Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs.

Bøn: Vor Gud og far Lad os være ét i dig den levende og opstandne Gud Amen. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 6. s. e. påske II 8. maj 2016 Sundkirken 10 Salmer: 252 Til himmels fór 299 Ånd over ånder 334 Guds kirkes grund 289 Nu bede vi den Helligånd 217 Min Jesus lad 288 Drag ind af disse porte Bøn: Vor Gud

Læs mere

Marys historie. Klage fra en bitter patient

Marys historie. Klage fra en bitter patient Artikel i Muskelkraft nr. 8, 1997 Marys historie Klage fra en bitter patient Af Jørgen Jeppesen Hvordan tror du de opfatter dig? "Som en utrolig vanskelig patient. Det er jeg helt sikker på." Er du en

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk 1 Selvkontrol Annie Besant www.visdomsnettet.dk 2 Selvkontrol Af Annie Besant Fra Theosophy in New Zealand (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Hvad er det i mennesket, som det ene øjeblik

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere

Indre mand / Indre kvinde

Indre mand / Indre kvinde Indre mand / Indre kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015. 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs.

Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015. 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs. Prædiken tl 3. s. e. påske, Jægersborg kirke 2015 46 234 (synges af Fyrafenskoret) 305 // 644 654 v.4-5 721 Prædikentekst: Johs. 16,16-22 Sorg og glæde Vi sang tl at begynde med i Kingos fote baroksalme:

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. 28-08-2016 side 1 Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. Et møde med Gud. Et liv med sygdom, 38 år. Et helt arbejdslivs længde. Hvad han fejlede får vi ikke at vide. Hvad hans personlige

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

Frelse og fortabelse. Hvad forestiller vi os? Lektion 9

Frelse og fortabelse. Hvad forestiller vi os? Lektion 9 Lektion 9 Frelse og fortabelse De fleste forbinder dommedag, med en kosmisk katastrofe. Men hvad er dommedag egentlig? Er der mennesker, der går fortabt, eller bliver alle frelst? Hvad betyder frelse?

Læs mere

Patriarken Jakob havde tolv sønner. Han elskede Josef mest, af alle sine sønner, fortælles det.

Patriarken Jakob havde tolv sønner. Han elskede Josef mest, af alle sine sønner, fortælles det. 22 s efter trinitatis væ 2013 Det er voldsomme følelser vi i dag bliver konfronteret med i den urgamle historie om Josef og hans mange brødre historien handler i bund grund om de stærkeste følelser vi

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere