Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995"

Transkript

1 Lagtingslov nr. 17 af 31. marts 1976 om Færøernes postvæsen, som senest ændret ved lagtigslov nr. 86 af 13. juni 1995 Kapitel 1. Formål og organisation. Kapitel 2. Finansielle forhold. Kapitel 3. Eneretten. Kapitel 4. Rådighedsret. Kapitel 5. Ekspedition. Kapitel 6. Posttaksterne. Kapitel 7. Befordring. Kapitel 8. Udlevering. Kapitel 9. Erstatning. Kapitel 10. Strafferegler. Kapitel 11. Bemyndigelsesregler. Kapitel 12. Ikrafttrædelse. Kapitel 1. Formål og organisation. 1. Færøernes Postvæsen er en institution under Færøernes Landsstyre. Stk. 2. Postvæsenets opgave er: 1. at dække landets behov for post- og pengebesørgelse indenlands og mellem Færøerne og udlandet, 2. at være en tjenesteydende virksomhed, og i videst muligt omfang drevet ud fra forretningsmæssige principper, 3. at indrette sig efter samfundets udvikling og påtage sig udvidet virksomhed, når forholdene taler for det, 4. på bredt grundlag at samarbejde med strandfærdslen, telefonvæsenet, oppebørselskontoret og andre offentlige institutioner. 2. Landsstyret ansætter postvæsenets direktør, som varetager ledelsen af postvæsenet. Stk. 2. Landsstyret ansætter og afskediger efter indstilling fra postvæsenets direktør afdelingsledere efter behov. Stk. 3. Postvæsenets direktør ansætter og afskediger de øvrige ansatte efter forhandling med den pågældende afdelingsleder. Stk. 4. Antallet af funktionærer fastsættes af landsstyret. Funktionærerne aflønnes og virker efter regler fastsat af landsstyret, hvor der ikke findes lovregler. 3. Alle planer om udbygning, omordning og nyordning af postvæsenet udarbejdes af postvæsenet i samråd med landsstyret og skal godkendes af landsstyret, inden de gennemføres. Kapitel 2. Finansielle forhold. 4. 1) (ophævet) 5. Postvæsenet fører sit regnskab, som skal revideres af autoriseret revisor og derefter godkendes efter reglerne for offentlige regnskaber. Stk. 2. 1) Finans-, drifts- og anlægsbudget for postvæsenet udfærdiges hvert år og indsendes til landsstyret.

2 Kapitel 3. Eneretten. 6. Postvæsenet har eneret at indsamle, befordre og omdele lukkede forsendelser og kort, der kan postbesørges, og som indeholder skriftlige meddelelser, herunder trykte meddelelser udfyldt med skrift, dog ikke åbne følgedokumenter vedrørende forsendelser, f.eks. fakturaer og konnossementer. Stk. 2. Det er ikke tilladt andre end postvæsenet i erhvervsmæssigt øjemed at indsamle, befordre og omdele brevforsendelser forsynet med navn. Stk. 3. Undtagelser fra disse regler kan meddeles af landsstyret. 7. Postvæsenet har eneret til at benytte bomærke. Stk. 2. Kasser, der kan forveksles med postvæsenets brevkasser, må ikke anbringes på gade, vej eller andre steder, hvortil offentligheden har almindelig adgang. 8. Det er ikke tilladt personer, der er ansat ved postvæsenet, at give uvedkommende underretning om andres benyttelse af postvæsenet eller at give uvedkommende lejlighed til selv at skaffe sig sådan oplysning. Stk. 2. Hemmeligholdelsespligten vedvarer, efter at den pågældende er ophørt med at være ansat ved postvæsenet. Kapitel 4. Rådighedsret. 9. Postvæsenet kan åbne en forsendelse for at få den ekspederet, hvor det ikke på anden måde er muligt at finde frem til afsender eller modtager. Stk. 2. Postvæsenet kan undersøge, om en forsendelse opfylder betingelserne for at blive ekspederet til nedsat pris. 10. Afsenderen kan forlange en forsendelse tilbageleveret eller ændre adresseringen, indtil den er afleveret eller anmeldt modtageren. Kapitel 5. Ekspedition. 11. Postvæsenet ekspederer adresserede brevforsendelser, adresserede pakker og postanvisninger. Stk. 2. Brevforsendelser og pakker kan sendes recommanderet eller med angiven værdi. Stk. 3. Når der indlægges rede penge i brevforsendelser skal forsendelserne sendes recommanderet eller med angiven værdi. 12. Postvæsenet ekspederer ligeledes blade og tidsskrifter. Stk. 2. Postvæsenet kan påtage sig andre ekspeditioner, f.eks. ekspedition af postopkrævninger, postindkasseringer, omdeling af adresseløse forsendelser og bøger. 13. Postvæsenet udfører giroforretninger. 14. Forsendelser mellem Færøerne og udlandet ekspederes efter reglerne i de internationale konventioner, som er gældende for Færøerne. Stk. 2. I tilfælde, hvor der ikke er fastsat bestemmelser i de internationale konventioner, gælder bestemmelserne i denne lov. 15. Følgende forsendelser kan ikke ekspederes af postvæsenet: a. forsendelser, der indeholder genstande, hvis udbredelse er forbudt, jfr. 16,

3 b. forsendelser, på hvis ydre er anført noget ulovligt, usømmeligt eller fornærmende, c. forsendelser, som det kan være forbundet med fare at befordre, som lugter ilde, eller hvis befordring på anden måde er forbundet med væsentlig ulempe, d. forsendelser til udlandet, når ekspeditionen er forbudt i henhold til internationale konventioner, som er gældende for Færøerne, e. forsendelser til udlandet, når det i bestemmelseslandet er forbudt at indføre eller udbrede indholdet. 16. Postvæsenet kan kræve, at afsenderen eller eventuelt adressaten åbner en forsendelse og undersøger den, medens en funktionær ved postvæsenet er til stede, når postvæsenet har mistanke om, at forsendelsen ikke kan postbesørges. Kapitel 6. Posttaksterne )2) Landsstyret fastsætter posttaksterne for: Brevforsendelser med tilskrift, pakker på Færøerne, aviser og tidsskrifter. Stk. 2. Postvæsenet fastsætter alle andre posttakster. Stk. 3. Det skal tilstræbes at taksterne fastsættes efter forretningsmæssige principper. 18. Frankering af postforsendelser kan ske ved 1. gyldige færøske frimærker, som er udgivet af Færøernes Postvæsen, og som er påtrykt eller påklæbet forsendelsen. 2. aftryk fra maskiner, der er officielt godkendt og under postvæsenets kontrol, når afsenderen har fået tilladelse hertil af postvæsenet. Stk. 2. Postvæsenet kan fastsætte nærmere regler om frankering af og takst for visse forsendelser. Stk. 3. Landsstyret kan i bekendtgørelse meddele tilladelse til portofri befordring af: a. Blindeforsendelser, b. forsendelser til, fra og mellem postmyndigheder, og c. post, som ekspederes portofrit i den internationale posttjeneste i henhold til international konvention. 19. Portoen for en forsendelse skal betales forud for eller ved forsendelsens indlevering, og afsenderen har pligt til at betale manglende porto, der ved en fejltagelse ikke er blevet krævet ved forsendelsens indlevering, ligesom han har pligt til at betale påløbende porto ) Postvæsenet kvitterer for indlevering af rekommanderede forsendelser, pakker, forsendelser med angiven værdi og pengeforsendelser. Kapitel 7. Befordring. 21. Den, der udfører regelmæssig befordring på Færøerne eller fra Færøerne til udlandet, er pligtig til på postvæsenets regning at medtage post til og fra de posthuse og postudvekslingssteder, der ligger ved ruten. Kapitel 8. Udlevering. 22. Forsendelserne udleveres til adressaten eller til den, han har givet fuldmagt til at modtage

4 forsendelser. Stk. 2. Postvæsenet kan fastsætte nærmere regler for forsendelsers udlevering ) Postvæsenet skal kræve kvittering for udlevering af rekommanderede forsendelser og forsendelser med angiven værdi samt for udbetaling af beløb. 24. Genstande, der ikke har kunnet postbesørges og heller ikke har kunnet tilbageleveres til afsenderen, realiseres efter forudgående bekendtgørelse til fordel for postvæsenet. Stk. 2. Landsstyret fastsætter nærmere regler herom. 25. Postvæsenet kan tilbageholde en forsendelse eller dens indhold, indtil en bøde, en erstatning eller manglende porto vedrørende denne forsendelse er betalt. 26. Postvæsenet ejer de blanketter med påklæbede frimærker, som har været benyttet til postens ekspedition. Kapitel 9. Erstatning. 27. Postvæsenets erstatningspligt er begrænset til det, der er anført nedenfor. Stk. 2. Postvæsenet er ansvarlig for en forsendelse, fra den er modtaget af postvæsenet, til den er rigtigt afleveret efter adressen. Stk. 3. Postvæsenet er ansvarligt for ekspeditioner ifølge 12, stk. 2 og 13 på samme måde som anført nedenfor. 28. Hvis en forsendelse med angiven værdi er bortkommet eller beskadiget, eller dens indhold helt eller delvis er gået tabt, erstattes skaden, dog ikke ud over den angivne værdi. Stk. 2. Hvis en forsendelse indeholder værdipapirer, der kan mortificeres, kan postvæsenet gøre sin erstatningsudredelse afhængig af, at det får overdraget ejendomsretten over et tilsvarende beløb af de pågældende værdier. Stk. 3. Der ydes ingen erstatning, hvis det konstateres, at forsendelsens værdi i bedragerisk hensigt er angivet med et højere beløb end indholdets virkelige værdi ) Hvis en rekommanderet brevforsendelse er bortkommet, ydes der en godtgørelse, som fastsættes af postvæsenet. Stk. 2. Hvis en rekommanderet brevforsendelse er blevet beskadiget, eller dens indhold helt eller delvis er gået tabt, erstattes skaden, dog ikke ud over et beløb, som ydes for en bortkommet rekommanderet brevforsendelse. Stk. 3. For rekommanderede pakker, som er bortkommet eller beskadiget, erstattes skaden, dog højst et beløb, som fastsættes af postvæsenet. 30. For en almindelig pakke, der er bortkommet eller beskadiget, eller hvis indhold helt eller delvis er gået tabt, erstattes skaden, dog højst et beløb, som fastsættes af postvæsenet. 1) Stk. 2. Postvæsenet kan bestemme, at der ikke ydes erstatning for rede penge, kostbarheder eller lignende, der er sendt i almindelige pakker ) Postvæsenet er ansvarligt for indbetalte beløb efter postanvisning og postgiro, indtil beløbet er rigtigt fremkommet til modtageren. Stk. 2. Beløbet erstattes fuldt ud, hvis det er udbetalt til uret modtager under sådanne omstændigheder, at den urigtige udbetaling må tilregnes postvæsenet.

5 32. 1) Hvis en ekspresforsendelse forsinkes mere end 6 timer på grund af forsømmelse fra postvæsenets side, erstattes det tab, der derved er forvoldt med et beløb, som postvæsenet fastsætter. 33. Hvis en pakkes indhold beskadiges, og dette bevislig skyldes forsinket besørgelse ved forsendelse fra postvæsenets side, ydes erstatning efter reglerne i For forsendelser til og fra udlandet ydes erstatning efter de postaftaler, der er indgået med vedkommende poststyrelse. Stk. 2. Hvis en forsendelse fra Færøerne til udlandet på færøsk postområde eller postskib er bortkommet eller beskadiget, eller dens indhold helt eller delvis er gået tabt, ydes der erstatning som for indenlandske forsendelser, hvis afsenderen derved stilles gunstigere. Stk. 3. Hvis en forsendelse fra udlandet til Færøerne bliver beskadiget under postbesørgelse efter toldbehandling, kan erstatning ligeledes ydes efter de samme regler som for indenlandske forsendelser, hvis adressaten derved stilles gunstigere. 35. Erstatningskravet tilkommer afsenderen. Stk. 2. Hvis adressaten har modtaget forsendelsen, tilkommer erstatningskravet ham. 36. Erstatningen omfatter alene den bortkomnes ting værdi eller den værdiforringelse, den beskadigede ting har lidt. Stk. 2. Ved beregningen af en forsendelses værdi eller værdiforringelse lægges omsætningsværdien på tidspunktet for skadens opståen til grund, og der ydes ikke erstatning for tabt fordel, afsavn, kurstab eller andre indirekte følger af skaden. Stk. 3. Erstatning for forsinkelse af ekspresforsendelser i henhold til 32 er ikke omfattet af bestemmelsen i denne paragraf. 37. Postvæsenet kan bestemme, at der ydes et rentetillæg for erstatningsbeløb beregnet fra tidspunktet fra skadens opståen, og ydelsen af rentetillægget kan begrænses til beløb over en vis størrelse. 38. Hvis en forsendelse er bortkommet, erstattes tillige den porto, der er betalt for forsendelsens besørgelse. Stk. 2. Den betalte porto godtgøres ligeledes, når en forsendelse er beskadiget, eller dens indhold helt eller delvis er gået tabt, og dette har givet anledning til, at den må tilbagesendes som uanbringelig. 39. Postvæsenet har ikke erstatningspligt, når skaden skyldes indholdets beskaffenhed eller en uhensigtsmæssig indpakning, og ej heller, når der ikke er ydre beskadigelse af segl på forsendelsen eller indpakning, der står i forbindelse med indholdets beskadigelse eller bortkomst. 40. Postvæsenet har ikke erstatningspligt for bortkomne forsendelser og beløb, når der ikke kan forelægges postkvittering, medmindre indleveringen eller indbetalingen fremgår af postvæsenets bøger, eller der på anden måde kan føres fuldt bevis på den ) Postvæsenets erstatningspligt ophører, når kravet ikke er anmeldt for postvæsenet inden et år efter forsendelsens indlevering, for postanvisninger og postgiroforsendelser dog inden 2 år efter, at beløbet er indbetalt. 42. Postvæsenet kan yde erstatning efter lovgivningens almindelige erstatningsregler i enkelte tilfælde, hvor skaden er opstået under ganske særlige omstændigheder, og anvendelse af bestemmelserne i skønnes urimelig.

6 Kapitel 10. Strafferegler. 43. Overtrædelse af bestemmelserne i 6 sraffes med bøde og herudover skal porto betales for den forsendelse der er ulovligt besørget. Stk. 2. Bøden kan efter omstændighederne pålægges den, der har påtaget sig den ulovlige besørgelse, afsenderen eller dem begge. 44. Overtrædelse af 7 straffes med bøde. 45. Overtrædelse af bestemmelsen i 11, stk. 3 staffes med bøde, og bøden fastsættes til en femtedel af det pengebeløb, der ulovligt er lagt i brevforsendelsen, dog højst 100 kr. 46. Overtrædelse af bestemmelserne i 14 straffes med bøde, hvis lovovertrædelsen ikke efter sin beskaffenhed medfører højere straf. 47. I tilfælde, hvor lovovertrædelsen ikke skønnes at ville medføre højere straf end bøde på kr., kan postvæsenet tilkendegive den pågældende, at sagen kan afgøres uden retsforfølgning, hvis han erkender sig skyldig i lovovertrædelsen og erklærer sig rede til at betale den bøde, der er anført i tilkendegivelsen, indenfor den angivne frist. Stk. 2. Fristen for betaling af bøden kan efter anmodning forlænges. Stk. 3. Bestemmelsen i retsplejeloven om indholdet af anklageskrift i politisager anvendes, når den tilkendegivelse, der er nævnt i stk. 1, afgives. Stk. 4. Hvis bøden bliver betalt i rette tid, eller hvis den bliver inddrevet eller afsonet, bortfalder yderligere forfølgning. Kapitel 11. Bemyndigelsesregler. 48. Landsstyret kan bemyndiges til ved bekendtgørelse fastsætte nærmere regler om postvæsenets virksomhed m.v. i henhold til denne lov. Kapitel 12. Ikrafttrædelse. 49. Denne lov træder i kraft 1. april Stk. 2. _Postlov nr. 288 af 9. maj 1919 ophæves og lov nr. 110 af 30. maj 1927 _om styrelsen af post- og telegrafvæsenet ophæves for så vidt angår postvæsenet. 1) Ændret ved lagtingslov nr. 113 af 22. december ) Ændret ved lagtingslov nr. 86 af 13. juni i denne lov er sålydende: Denne lov træder i kraft olajdag 1995.

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes:

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 201x om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. (Bekendtgørelse om eneret, befordringsforpligtelse og erstatning m.v.) Anvendelsesområde I medfør

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v.

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 24. juni 2011 om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. I medfør af 3, 4, 6, 10, og 16 i Inatsisartutlov nr. 3. af 15. april 2011 om post, fastsættes

Læs mere

Forslag til landstingsforordning nr. nr. 8 af 14. november 2004 om post

Forslag til landstingsforordning nr. nr. 8 af 14. november 2004 om post Forslag til landstingsforordning nr. nr. 8 af 14. november 2004 om post I medfør af 8 og 13 i lov nr. 469 af 6. november 1985 om forsyning, trafik, postbesørgelse m.v. fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Breve Udland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Breve Udland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige reglerne

Læs mere

Pakker Indland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Pakker Indland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Pakker Indland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Postpakker Indland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige

Læs mere

1.3 Vægt En Postpakke til udlandet må maksimalt veje 20 kg. Pakker til Danmark må dog veje 35 kg.

1.3 Vægt En Postpakke til udlandet må maksimalt veje 20 kg. Pakker til Danmark må dog veje 35 kg. Pakker Udland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Postpakker Udland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige reglerne

Læs mere

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten

Bekendtgørelse om en udligningsordning til finansiering af befordringspligten BEK nr 725 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. FS500-000023 Senere ændringer til

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1)

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1) LBK nr 342 af 03/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2014-2570 Senere ændringer til forskriften LOV nr 175

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v.

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v. LBK nr 417 af 03/05/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 6. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 11-0122-000003 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie

Bekendtgørelse om ferie Bekendtgørelse om ferie I medfør af 11, 22, 33, stk. 3-6, 34 c, 41, 42, stk. 2, 43, stk. 3, og 47, stk. 4, i lov om ferie, jf. lovbekendtgørelse nr. 202 af 22. februar 2013 fastsættes: Kapitel 1 Definitioner

Læs mere

I medfør af 3, stk. 5, og 42, stk. 7, i lov nr. 41 af 22. januar 2018 om forsikringsformidling fastsættes:

I medfør af 3, stk. 5, og 42, stk. 7, i lov nr. 41 af 22. januar 2018 om forsikringsformidling fastsættes: BEK nr 481 af 03/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juni 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr.1912-0014 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber

Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Lovbekendtgørelse nr. 419 af 1. maj 2007 Bekendtgørelse af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber Herved bekendtgøres lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber, jfr. lovbekendtgørelse

Læs mere

Interne auktioner i postvæsenet

Interne auktioner i postvæsenet Interne auktioner i postvæsenet Fundet det beklageligt, at generaldirektoratet for post- og telegrafvæsenet ikke gav offentligheden meddelelse om afholdelse af auktioner over uanbringelige forsendelser.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser Lovafdelingen UDKAST Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2007-702-0067 Dok.: TPI40419 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser Vi MARGRETHE DEN ANDEN,

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Inatsisartutlov. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forslag til Inatsisartutlov. Almindelige bemærkninger 28. februar 2011 FM 2011/27 1. Baggrund for forslaget Bemærkninger til forslag til Inatsisartutlov Almindelige bemærkninger Baggrunden for lovforslaget er et ønske om en modernisering af de nuværende regler

Læs mere

Breve Indland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Breve Indland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Breve Indland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Breve Indland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige reglerne

Læs mere

Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport

Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport Almindelige vilkår og betingelser vedrørende flytning og transport I det nedenstående benævnt kaldes Flyttefirmaet for F. Ved kunden skal det forstås ejeren respektive den, der på ejers vegne er bemyndiget

Læs mere

ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR. MM Multiservice v / Mikael Andersen

ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR. MM Multiservice v / Mikael Andersen 623-178008 NVA/nva 10.10.2014 ALMINDELIGE LEVERINGSBETINGELSER FOR MM Multiservice v / Mikael Andersen Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Den aftalte

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13.

Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13. Lovbekendtgørelse nr. 102 af 2. marts 1988 om dagpenge ved sygdom eller fødsel, sum seinast broytt við løgtingslóg nr. 94 frá 13. juni 1995 Kapitel 1 Personkreds m.v. Kapitel 2 Betingelser for udbetaling

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling LBK nr 71 af 17/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013017462 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is

Bekendtgørelse af lov om afgift af konsum-is LBK nr 1248 af 05/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 16-0856595 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

27. september 2010 EM 2010/29. Forslag til: Inatsisartut lov nr. xx af xx. xxxx 2010 om miljøafgift på produkter til energifremstilling

27. september 2010 EM 2010/29. Forslag til: Inatsisartut lov nr. xx af xx. xxxx 2010 om miljøafgift på produkter til energifremstilling 27. september 2010 EM 2010/29 Forslag til: Inatsisartut lov nr. xx af xx. xxxx 2010 om miljøafgift på produkter til energifremstilling Miljøfgift af energiprodukter med videre 1. Der betales miljøafgift

Læs mere

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Adresseløse forsendelser (reklamer) POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse og omdeling af Adresseløse Forsendelser til modtagere

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om afgift af hermetisk forseglede nikkel-cadmiumakkumulatorer (lukkede nikkel-cadmium-batterier)

Bekendtgørelse af lov om afgift af hermetisk forseglede nikkel-cadmiumakkumulatorer (lukkede nikkel-cadmium-batterier) LBK nr 244 af 10/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2018 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 17-0129145 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GRÆSTED VANDVÆRK A.m.b.A MARTS 2011 VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1. Selskabets navn er Græsted Vandværk A.m.b.a. 1.2. Selskabets hjemsted er Græsted. 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2.1. Selskabets

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Herved bekendtgøres lov nr. 266 af 22. maj 1986 om vagtvirksomhed med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 936 af 27. december 1991, 2 i lov nr. 386 af 20. maj

Læs mere

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven

Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Bekendtgørelse af Konkursskatteloven Herved bekendtgøres konkursskatteloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 702 af 6. september 1999, med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 874 af 3. december 1999, 11

Læs mere

2008/1 LSV 6 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. december Forslag.

2008/1 LSV 6 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 16. december Forslag. 2008/1 LSV 6 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Patent- og Varemærkestyrelsen, j.nr. 08/205 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland vedrørende oplysning om fortrydelsesret i henhold til lov om visse forbrugeraftaler

Bekendtgørelse for Grønland vedrørende oplysning om fortrydelsesret i henhold til lov om visse forbrugeraftaler BEK nr 995 af 14/10/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-7002-0028 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1457 af 17/12/2013

Læs mere

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1

FairKurer Forretningsbetingelser 2010/3 Side 1 Indledning FairKurers almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af FairKurer, uanset om disse udføres af FairKurer eller af en tredjepart på vegne af FairKurer.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer LBK nr 959 af 24/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-273 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

SØNDERJYSK WEEKENDKURER

SØNDERJYSK WEEKENDKURER Indledning Sønderjysk Weekendkurers (herefter SW) almindelige forretningsbetingelser for transporter gælder for alle transporter, der udføres af SW s, uanset om disse udføres af SW s eller af en tredjepart

Læs mere

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014843

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S CVR-nr. 12 51 75 99 1. Selskabets navn er Kornproducenternes Kvalitets-Kornformidling A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet

Læs mere

Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love

Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love LOV nr 634 af 12/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 11. marts 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-731-0018 Senere ændringer til forskriften LBK nr 982 af 06/08/2013

Læs mere

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift 1. Dokumenter om overdragelse af fast ejendom i Grønland stemples med 1,5 % af købesummen, dog mindst af værdien i handel og vandel. 2. Dokumenter

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt xx. februar 2017 EM 2017/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal der svares en

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om planteskadegørere

Bekendtgørelse af lov om planteskadegørere LBK nr 14 af 04/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0122-000017 Senere ændringer

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje

Forslag. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje Til lovforslag nr. L 185 Folketinget 2013-14 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 3. juni 2014 Forslag til Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje (Indgreb i meddelelseshemmeligheden,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) LBK nr 1 af 04/01/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 2. december 2017 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2015/008780 Senere ændringer til forskriften LOV nr 462 af 15/05/2017

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om statsgaranti for gældssaneringslån til jordbrugere

Bekendtgørelse af lov om statsgaranti for gældssaneringslån til jordbrugere LBK nr 781 af 23/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0122-000007 Senere ændringer

Læs mere

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015 BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 12-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven)

Bekendtgørelse af lov om forbrugerklager (forbrugerklageloven) LBK nr 1095 af 08/09/2010 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr.08/07485 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

SKADESANMELDELSE DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING. om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug

SKADESANMELDELSE DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING. om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING SKADESANMELDELSE om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug af betroede midler 1. Anmelders navn, stilling og bopæl 2.

Læs mere

BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1)

BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1) BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1) Bekendtgørelse nr. 856 af 14.12.1990 Kapitel 1 Indledende bestemmelser Kapitel 2 Tilladelse m.m. Kapitel 3 Ejerforhold Kapitel

Læs mere

Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1.

Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1. Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1. Anvendelsesområde 1. Landstingsloven regulerer udnyttelse af is og vand med henblik

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om mortifikation af værdipapirer

Bekendtgørelse af lov om mortifikation af værdipapirer LBK nr 839 af 02/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-709-0502 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om arbejdsgiveres pligt til at oplyse løn, beskæftigelse m.v. til brug for administrationen af forsikringssystemet

Vejledning til bekendtgørelse om arbejdsgiveres pligt til at oplyse løn, beskæftigelse m.v. til brug for administrationen af forsikringssystemet Vejledning til bekendtgørelse om arbejdsgiveres pligt til at oplyse løn, beskæftigelse m.v. til brug for administrationen af forsikringssystemet Beskæftigelsesministeriet (Arbejdsdirektoratet) Nr. 39 af

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1) BEK nr 1564 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 30. januar 2018 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-114-0060 Senere ændringer til forskriften BEK nr 302 af 27/03/2014

Læs mere

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler 1)

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler 1) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler BEK nr 1185 af 06/12/2004 (Gældende) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring,

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer med kvoter, licenser eller

Læs mere

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller

Forældreansvarslov. 1) den separerede mand ifølge anerkendelse eller dom anses som barnets far eller Forældreansvarslov Kapitel 1 Indledende bestemmelser 1. Børn og unge under 18 år er under forældremyndighed, medmindre de har indgået ægteskab. 2. Forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer I medfør af 5, stk. 7, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen

Børnelov. Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse med fødslen Børnelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Registrering af faderskab i forbindelse

Læs mere

Vedtægter. for MCH A/S. CVR nr. 43 55 59 28. Anmelder: Advokat Jørgen Quade Andersen Møllegade 1 c 7400 Herning Tlf. 97 21 40 36. J. nr.

Vedtægter. for MCH A/S. CVR nr. 43 55 59 28. Anmelder: Advokat Jørgen Quade Andersen Møllegade 1 c 7400 Herning Tlf. 97 21 40 36. J. nr. Anmelder: Advokat Jørgen Quade Andersen Møllegade 1 c 7400 Herning Tlf. 97 21 40 36 J. nr. 16-151776 Vedtægter for MCH A/S CVR nr. 43 55 59 28 ------------------------------ Vedtægter for MCH A/S CVR nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1069 af 4. september 2007 Bekendtgørelse om betingelserne for officiel af værdipapirer 1) I medfør af 22, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0024 Senere ændringer til

Læs mere

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard UDKAST 07.05 VEDTÆGTER FOR Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. 129431-Jesper Bierregaard 2 af 8 1 NAVN 1.1 Selskabets navn er Klejtrup Udvikling ApS. 2 FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Almindelige Bestemmelser

Almindelige Bestemmelser Almindelige Bestemmelser 1.Lejeaftalen 1.1. Ved nærværende aftale får kunden ret til i lejeperioden at opbevare gods i særskilt angivet depotrum. 1.2. Leje af depotrummet og opbevaringen sker på de vilkår,

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION

VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION VEDTÆGT FOR LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNES KIRKEGÅRDE LEDELSE OG ADMINISTRATION Kommunalbestyrelsens afgørelse kan indankes for Kirkeministeriet. 1 Den daglige drift samt ekspeditioner vedrørende kirkegårdene

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om støtte til jordbrugets strukturudvikling og til økologisk produktion inden for jordbrug og fiskeri m.v.

Bekendtgørelse af lov om støtte til jordbrugets strukturudvikling og til økologisk produktion inden for jordbrug og fiskeri m.v. LBK nr 36 af 04/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0122-000037 Senere ændringer

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til Til lovforslag nr. L 226 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre

Læs mere

Bekendtgørelse af konkursskatteloven

Bekendtgørelse af konkursskatteloven LBK nr 1242 af 27/10/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2010-712-0058 Senere ændringer til forskriften LOV nr 529 af 26/05/2010

Læs mere

Bestyrelsens forslag til tilrettede vedtægter. Fremlagt til vedtagelse på ordinær generalforsamling onsdag den 25. april 2018

Bestyrelsens forslag til tilrettede vedtægter. Fremlagt til vedtagelse på ordinær generalforsamling onsdag den 25. april 2018 Kapitalforeningen Langholt Invest CVR-nr. 18663988 Bestyrelsens forslag til tilrettede vedtægter Fremlagt til vedtagelse på ordinær generalforsamling onsdag den 25. april 2018 På de næste sider følger

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Lov om Hav- og Fiskerifonden1)

Lov om Hav- og Fiskerifonden1) Lov om Hav- og Fiskerifonden1) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1)

Bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler 1) BEK nr 1394 af 24/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7012-00036 Senere ændringer

Læs mere

Frankeringsservice aftale

Frankeringsservice aftale Frankeringsservice aftale PostNord A/S Indhold Vilkår og betingelser 2 Priser 4 Breve og Quickbreve 4 Facility Service 6 Priser 2019 7 Breve og Quickbreve 7 Facility Service 9 (11/) Side 2 Frankeringsservice

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1)

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1) Nr. 268 20. april 2001 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ligsyn, obduktion og transplantation m.v 1) Kapitel l Dødens konstatering Kapitel 2 Ligsyn mv Kapitel 3 Obduktion Kapitel 4 Transplantation

Læs mere

Kapitel 6 Lovudkast med bemærkninger 1. Lovudkast

Kapitel 6 Lovudkast med bemærkninger 1. Lovudkast Kapitel 6 Lovudkast med bemærkninger 1. Lovudkast Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven m.v. (Midlertidige afgørelser om forbud og påbud) Justitsministeriet 1 I lov om rettens pleje, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt 16-08-2017 EM 2017/95 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer

Læs mere

Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven

Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven Lov om ændring af tinglysningsloven, retsplejeloven og konkursloven (Pant og udlæg i andelsboliger m.v.) LOV nr 216 af 31/03/2004 (Gældende) LBK Nr. 961 af 21/09/2004 Senere ændringer til forskriften Forskriftens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed

VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK. Navn og beliggenhed VEDTÆGTER FOR ANDELSSELSKABET GJERRILD NORDSTRANDS VANDVÆRK Navn og beliggenhed 1 Selskabet er et andelsselskab hvis navn er Andelsselskabet Gjerrild Nordstrands Vandværk. Vandværket er beliggende Emmedsbovej

Læs mere

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren.

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. VEDTÆGTER for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. 1.2 Foreningen dækker område 43 (tidligere område 12) i henhold til opdelingskort

Læs mere

1. Indledning og lovgrundlag

1. Indledning og lovgrundlag Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 516203 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler indgået mellem

Læs mere

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love:

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 502780 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

"Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre".

Kapitel 1. Anvendelsesområde, inddrivelse med videre. 1. august 2007 EM 2007/35 Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx. xxx 2007 om ændring af landstingslov om inddrivelse og forebyggelse af restancer til det offentlige (Én landsdækkende inddrivelsesmyndighed)

Læs mere

Forslag. Lov om forretningshemmeligheder 1)

Forslag. Lov om forretningshemmeligheder 1) Til lovforslag nr. L 125 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. april 2018 Forslag til Lov om forretningshemmeligheder 1) Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde definitioner

Læs mere

Danske Fragtmænd. Forretningsbetingelser. for lagerhotel

Danske Fragtmænd. Forretningsbetingelser. for lagerhotel Danske Fragtmænd Forretningsbetingelser for lagerhotel 2 Indledning Danske Fragtmænds almindelige forretningsbetingelser for lagerhotel gælder for alle lagerhotelopgaver, hvor der er indgået en selvstændig

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje Skjal 1 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov for Færøerne om rettens pleje (Indgreb i meddelelseshemmeligheden, observation, dataaflæsning, forstyrrelse eller afbrydelse af radio-eller telekommunikation

Læs mere

og MyPack Home Priszone Udland inkl. Færøerne og Grønland Norge Norge Øvrige Europa Maks. vægt 2 kg 35 kg 20 kg 20 kg L = 175 cm og L+O = 300 cm

og MyPack Home Priszone Udland inkl. Færøerne og Grønland Norge Norge Øvrige Europa Maks. vægt 2 kg 35 kg 20 kg 20 kg L = 175 cm og L+O = 300 cm Landefakta Norge Norge med Svalbard Jan Mayen ligger i Norden. Hovedstaden er Oslo. Har du spørgsmål om regler for indførsel, skal du kontakte modtagerlandets ambassade. Du kan finde ambassaden via Udenrigsministeriets

Læs mere

Bekendtgørelse om arbejdsgiverens betaling af dagpengegodtgørelse for l. og 2. ledighedsdag

Bekendtgørelse om arbejdsgiverens betaling af dagpengegodtgørelse for l. og 2. ledighedsdag Nr. 1153. 7092 29. december 1999. Bekendtgørelse om arbejdsgiverens betaling af dagpengegodtgørelse for l. og 2. ledighedsdag I medfør af 84, stk. 7 og 90 a, stk. 3, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.,

Læs mere

for C V R N R

for C V R N R VEDTÆGTER for VARDE FORSYNING A/S C V R N R. 32 10 21 74 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Varde Forsyning A/S. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at varetage varmeforsynings-, vandforsynings-, spildevands-

Læs mere

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer

Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Konkurrence- og kundeklausuler for funktionærer Dette vejledningsmateriale er et redskab til dig som arbejdsgiver til brug for dine overvejelser og eventuelle brug af en konkurrence- og/eller kundeklausul

Læs mere

Frankeringsservice aftale

Frankeringsservice aftale Frankeringsservice aftale PostNord A/S Indhold Vilkår og betingelser 2 Priser 4 (06/) Side 2 Frankeringsservice aftale (fortsat) Aftalens anvendelsesområder Nærværende kundeaftale Aftalen omfatter ethvert

Læs mere

Hammerum Vand A.m.b.a

Hammerum Vand A.m.b.a VEDTÆGTER for Andelsselskabet Hammerum Vand A.m.b.a 10. april 2018 Vedtægter for Andelsselskabet Hammerum Vand A.m.b.a 10. april 2018 1. NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er Andelsselskabet Hammerum Vandværk,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Håndtering af varer til reparation. Indhold: Reparationsgenstande

Håndtering af varer til reparation. Indhold: Reparationsgenstande Håndtering af varer til reparation Indhold: Side 1 Reparationsgenstande 1 Ansvar for varen hovedregelen 2 Forretningens ansvar for varen 2 Indleveringsbeviset 2 Håndtering af varer til reparation 3 Bevis

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Navnelov. Kapitel 1 Efternavne. Efternavn ved fødslen

Navnelov. Kapitel 1 Efternavne. Efternavn ved fødslen Navnelov VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel 1 Efternavne Efternavn ved fødslen 1.

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet i 1907, er et andelsselskab, hvis navn er Gyrstinge Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Ringsted Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere