Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne."

Transkript

1 Retsudvalget REU Alm.del Bilag 269 Offentligt Folketingets Retsudvalg Basale krav til dokumentation i syns- og skønserklæringer Jeg opfordrer hermed retsudvalget til, at stramme gevaldigt op på kravene til syns- og skønserklæringer. Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne. Dette er udelukkende en opfordring til, at stille basale krav til syns- og skønserklæringer, så fremtidige sager om underdimensionerede varmepumper kan blive afgjort på et fyldestgørende grundlag. At der vil komme flere sager må man anse som en selvfølge al den stund, at det er regeringens erklærede mål, at udskifte samtlige oliefyr og gasfyr med varmepumper inden 2035.

2 Begrundelse Det turde være et indlysende krav til syns- og skønserklæringer, at man kan efterkontrollere disses konklusioner. Er det rimeligt, at der i en syns- og skønserklæring, anvendes usammenlignelige enheder ved angivelse af varmetab og energibesparelser? Er det rimeligt, at der i en syns- og skønserklæring, ikke oplyses det endelige varmetab, som varmepumpen skal kunne dække? Er det rimeligt, at man, efter retssager i både Byret og Landsret, stadig ikke ved, hvor stort et varmetab syns- og skønsmanden er nået frem til og stadig ikke ved, hvor stor en ydelse syns- og skønsmanden mener den leverede varmepumpe kan dække? Eksempel taget direkte fra mine syns- og skønserklæringer: Varmetab beregnet ud fra oplyst gasforbrug Varmetab ved syns- og skønsmandens gennemgang af huset Energibesparelse ved loftsisolering Varmetab efter loftsisolering Krav til varmepumpe efter loftsisolering (15% større end varmetab) Energibesparelse ved Genvex anlæg Energibesparelse ved hulmursisolering Energibesparelse ved kælderdæksisolering Endeligt varmetab Krav til varmepumpe efter alle energibesparelser 18,0 kw 15,3 kw 2,3 kw 13,0 kw 15,0 kw til kwh Ikke oplyst Ikke oplyst Ikke oplyst Ikke oplyst Leveret varmepumpes specificerede ydelse Syns- og skønsmandens forklaring af konklusion i Byretten: Hvis huset bliver isoleret tilstrækkeligt kan varmepumpen klare opvarmningen. 8,0 kw PS syns- og skønsmanden har ikke nævnt, om energibesparelsen ved Genvex anlæg er medregnet. Hvordan ville I have det med denne forklaring, når der står kr. på spil?

3 Under afhjemling i Landsretten stillede en af dommerne syns- og skønsmanden dette spørgsmål: Hvordan kan en hulmursisolering give en energibesparelse på 7 kw, når den formodentlig langt mere effektive loftsisolering kun giver en energibesparelse på 2,3 kw Under besvarelsen oplyste syns- og skønsmanden at hulmursisoleringen kostede kr. plus moms og havde en tilbagebetalingstid på år og en kælderdæksisolering, som han uopfordret også havde indregnet kostede kr. plus moms og havde ligeledes en tilbagebetalingstid på år. Herefter kan nogle af hullerne i skemaet udfyldes: Varmetab beregnet ud fra oplyst gasforbrug Varmetab ved syns- og skønsmandens gennemgang af huset Energibesparelse ved loftsisolering Varmetab efter loftsisolering Krav til varmepumpe efter loftsisolering (15% større end varmetab) Energibesparelse ved Genvex anlæg Energibesparelse ved hulmursisolering Energibesparelse ved kælderdæksisolering Endeligt varmetab Krav til varmepumpe efter alle energibesparelser 18,0 kw 15,3 kw 2,3 kw 13,0 kw 15,0 kw til kwh kr. eksklusiv moms med en tilbagebetalingstid på år kr. eksklusiv moms med en tilbagebetalingstid på år Ikke oplyst Ikke oplyst Leveret varmepumpes specificerede ydelse 8,0 kw Syns- og skønsmandens svar på dommernes spørgsmål og forklaring af konklusion i Landsretten: Det kan den heller ikke alene, der er også medregnet isolering af kælderdæk. Herefter viser mine beregninger, at varmepumpen lige kan klare opvarmningen. Godt nok kun lige med nød og næppe.. PS syns- og skønsmanden har stadig ikke nævnt, om energibesparelsen ved Genvex anlæg er medregnet. Hvordan ville I have det med denne forklaring, når der står kr. på spil?

4 3 ubekendte Selv de fremmeste regnedrenge i finansministeriet ville ikke kunne regne det endelige varmetab ud. Der er hele 3 ubekendte i omregningen af en omkostning eksklusiv moms med en tilbagebetalingstid over år til en energibesparelse i kw. Den første er momsen den er jo rimelig let at finde ud af. Den næste er den aktuelle elpris den kan elselskaberne oplyse. Endelig er der varmepumpens COP faktor den afhænger af husets varmefordelingssystem og i det aktuelle tilfælde ligger den mellem 2,6 og 3,3 ifølge varmepumpens specifikationer. Syns- og skønsmanden har på intet tidspunkt oplyst, hvilken COP faktor han har brugt i sine beregninger.

5 Baggrund Jeg har været igennem retssager i både Byret og Landsret angående en underdimensioneret varmepumpe. I den forbindelse er der blevet udarbejdet syns- og skønserklæringer. I disse er der anvendt en del forskellige enheder, der gør efterkontrol umulig. Jeg spurgte min advokat om jeg ikke kunne kræve at få udleveret syns- og skønsmandens detaljerede beregninger, så jeg kunne efterkontrollere hans konklusioner. Jeg fik det svar, at det kunne jeg ikke. Vi blev nødt til at spørge syns- og skønsmanden under hans afhjemling under retshandlingen. Det bad jeg så selvfølgelig min advokat om at gøre. Men min advokat glemte desværre dette og derfor ved jeg den dag i dag stadig ikke, hvor stort et varmetab mit hus er sat til henholdsvis hvor stor en ydelse varmepumpen er sat til at kunne klare. Det er meget frustrerende i et retssamfund som Danmark, at man ikke har krav på at syns- og skønsmanden overholder blot de mest basale krav til dokumentation af hans konklusioner. Jeg har selvfølgelig prøvet at få diverse eksperter til at oplyse, hvordan man omregner mellem de forskellige enheder, som syns- og skønsmanden har brugt. Men jeg har kun fået den ene syge undskyldning efter den anden for, hvorfor eksperterne ikke kunne hjælpe mig. Enten var det ekstremt svært at beregne en varmepumpes ydelse til et specifikt hus eller også måtte eksperterne ikke blande sig i verserende sager eller også skulle det koste det hvide ud af øjnene at få oplysningerne. Efter mine retssager lykkedes det mig endelig at få de oplysninger, som jeg savnede under retssagerne. Det viste sig, at det ikke var så ekstremt svært at beregne alligevel. Det vil derfor være rimelig simpelt at opstille minimumskrav til dokumentation af beregning af både varmetab og en varmepumpes ydelse.

6 Forslag til minimumskrav Krav til dokumentation af varmetab Opgørelse af en ejendoms varmetab er faktisk ret simpelt. Varmetabet beregnes ud fra husets klimaskærm, husets ventilation og beboernes forbrug af varmt vand. Husets klimaskærm Det svære i denne øvelse er, at bestemme hvilke materialer de enkelte konstruktioner består af samt at opmåle tykkelsen af de enkelte materialer samt arealet af de enkelte konstruktioner. Resten er rent regnearbejde. Klimaskærmen opdeles i de forskellige konstruktioner som gulve, vægge, lofter og vinduer. Herefter bestemmes, hvilke materialer de forskellige konstruktioner består af samt tykkelsen af disse. Hvert af disse materialer har en lambdaværdi, der kan oplyses af Statens Byggeforskningsinstitut SBI. Med disse lambdaværdier og tykkelsen af materialerne kan de enkelte konstruktioners U-værdi beregnes. Herefter skal man blot opmåle arealet af hver konstruktion og beregne varmetabet ud fra denne U-værdi. Bygningens varmetab får man ved at lægge de enkelte konstruktioners varmetab sammen. Minimumskrav Angivelse af de enkelte konstruktionernes areal Angivelse af, hvilke materialer de enkelte konstruktioner består af Angivelse af, hvor tykke de enkelt materialer er Husets ventilation Det svære i denne øvelse er, at konstatere, den totale ventilation afhængig af husets placering, husets alder og derefter opdelingen i naturlig, manuel og mekanisk ventilation. Husets ventilation består af naturlig ventilation, manuel ventilation og eventuelt mekanisk ventilation. Naturlig ventilation er den ventilation, som huset har med lukkede døre og vinduer. Manuel ventilation er den ventilation, som skyldes beboernes udluftning af huset. Mekanisk ventilation er den ventilation, som skyldes et klimaanlæg. Husets omgivelser har stor betydning for ventilationen. Et fritliggende hus på en stormomsust bakketop har betydeligt større ventilation end en villa i et villakvarter eller en lejlighed i bymidten. Derfor består denne øvelse i at bestemme henholdsvis husets placering, husets alder og husets ventilation. Betydningen af husets placering er der lavet tabeller for. Husets ventilation kan rimelig nemt måles ved en simpel trykprøvning. Ønsker man ikke at lave en trykprøvning findes der også tabeller, der angiver, hvor stor ventilation, der må påregnes afhængig af husets alder.

7 Endelig findes der normer for, hvor stor manuel ventilation der må påregnes. Ud fra disse 3 former for ventilation bestemmes bygningens varmetab ved ventilation i kw. Minimumskrav Angivelse af en vindfaktor baseret på husets alder og placering Angivelse af procentvis fordeling af ventilation opdelt i naturlig, manuel og mekanisk ventilation Angivelse af genindvindingsprocent for mekanisk ventilation Beboernes forbrug af varmt vand Det svære i denne øvelse er, at bestemme hvor mange beboere huset er dimensioneret til samt bestemme, hvor stort energiforbruget til opvarmning af varmt vand er pr beboer. Antal beboere som huset er dimensioneret til kan hurtigt fastslås ved at optælle antallet af værelser. Energiforbruget til opvarmning af varmt findes der en norm for. Minimumskrav Antal beboere huset er dimensioneret til Energiforbrug pr beboer til opvarmning af varmt vand

8 Krav til dokumentation af energibesparelser Energibesparelserne i mine syns- og skønserklæringer er oplyst i kwh energiforbrug eller tilbagebetalingstid. Det turde være indlysende, at energibesparelserne bør oplyses i en sammenlignelig enhed.

9 Omregning af varmetab i kw til energiforbrug i kwh Energikonsulenterne har det med, at smække ovennævnte varmetab i kw sammen til et totalt varmetab i kw. Men det er faktisk at lægge æbler og pærer sammen. Energiforbruget i kwh beregnes forskelligt ud fra det opgjorte varmetab i kw afhængig af om det er et graddageafhængigt energiforbrug eller et graddageuafhængigt energiforbrug. Yderligere afhænger omregning graddageafhængigt energiforbrug af en timeopdelt graddagetabel, som ikke er offentligt tilgængelig. Det burde være et krav, at det opgjorte varmetab i kw omregnes til energiforbrug i kwh for hver af ovennævnte varmetab og at disse så lægges sammen til et endeligt energiforbrug i kwh. Det er nemlig dette energiforbrug i kwh et varmeanlæg skal kunne dække. Og for at beregne om en varmepumpe kan dække dette energiforbrug skal man også bruge ovennævnte hemmelige timeopdelte graddagetabel.

10 Krav til dokumentation af varmepumpe En varmepumpes ydelse er meget afhængig af både udetemperatur og fremløbstemperatur. Udetemperaturen svinger temmelig meget henover et år. Fremløbstemperaturen afhænger af husets varmefordelingsanlæg såsom radiatorer og gulvvarme. Derfor angives en varmepumpes ydelse pr definition ved en udetemperatur på plus 2 og en fremløbstemperatur på 35. Jeg har fået oplyst, at årsagen til dette er, at ydelsen under disse omstændigheder er meget repræsentative for, hvor stort et varmetab den pågældende varmepumpe kan dække. Det er imidlertid ikke denne definition, der anvendes af syns- og skønsmænd. VarmePumpeOrdningen har udarbejdet en vejledning, der har helt andre krav end de krav man får forklaret af en sælger og en energikonsulent. VarmePumpeOrdningens regnemetode er baseret på beregning af, hvor meget energi en given varmepumpe kan producere ud fra varmepumpens ydelsesskema samt en timebaseret oversigt over det aktuelle normalår (den hemmelige graddagetabel). Sagt på en anden måde: Kan varmepumpen under de aktuelle klimaforhold producere det antal kwh energi, som skal til for at dække det aktuelle varmetab omregnet fra kw til energiforbrug i kwh. Ved denne beregning skal der tages behørigt hensyn til effekttab ved varmepumpens afisning af varmepaneler samt effekttab ved spildtid i forbindelse med opvarmning af varmt vand. VarmePumpeOrdningen har oplyst, at eventuelt tilskud fra den indbyggede elpatron ikke må overstige 750 kwh pr år for et hus på 150 m 2 desværre oplyses det ikke om det er de indvendige eller de udvendige m 2. Almindelige borgere kender normalt kun det indvendige antal m 2, da det er disse, der bruges som etageareal ved hushandler. Minimumskrav Angivelse af varmepumpens ydelsesskema, der er anvendt ved beregningerne Angivelse af, hvilket DRY normalår, der er anvendt ved beregningerne Angivelse af effekttabet ved afisning Angivelse af effekttabet ved opvarmning af varmt vand Angivelse af det antal m 2, der er anvendt ved beregningerne Angivelse af, hvor mange kwh energi, der må stamme fra elpatronen

11 Minimalt ekstraarbejde for at overholde minimumskrav Som det ses af denne gennemgang, så er det faktisk ret overkommeligt at opstille minimumskrav til dokumentation i syns- og skønserklæringer. Især da syns- og skønsmanden jo allerede har fremfundet disse oplysninger. Da jeg ikke er hverken ingeniør eller energikonsulent tages der forbehold for eventuelle mangler. Men essensen er, at alle oplysninger, der ligger til grund for syns- og skønserklæringens konklusion bør fremgå af syns- og skønserklæringen enten direkte eller som bilag til denne. Syns- og skønsmanden har erklæret, at samtlige oplysninger kan fremdrages af det anvendte beregningsprogram. Så det er jo bare at lave en udskrift.

12 Til orientering Hvis ovennævnte minimumskrav havde været overholdt ville skemaet have set sådan ud. Efter rådgivning fra en energikonsulent og en bankrådgiver kunne energibesparelserne i kw beregnes. Varmetab beregnet ud fra oplyst gasforbrug Varmetab ved syns- og skønsmandens gennemgang af huset Energibesparelse ved loftsisolering Varmetab efter loftsisolering Krav til varmepumpe efter loftsisolering (15% større end varmetab) Energibesparelse ved Genvex anlæg (Gennemsnit kwh) Energibesparelse ved hulmursisolering Energibesparelse ved kælderdæksisolering Endeligt varmetab Krav til varmepumpe efter alle energibesparelser (15% større end varmetab) Leveret varmepumpes specificerede ydelse 18,0 kw 15,3 kw 2,3 kw 13,0 kw 15,0 kw 0,803 kw 0,431 kw 0,229 kw 11,537 kw 13,268 kw 8,0 kw Syns- og skønsmanden erklærer de facto, at 8 er større end 13,268. Hvordan ville I have det med denne forklaring? Jeg ville i hvert fald gerne se førnævnte udskrift af samtlige oplysninger fra det anvendte beregningsprogram. Hvis I har brug for yderligere dokumentation kan I spørge Jeres respektive partiers retsordførere. Den 12. april 2016 sendte jeg dem alle en mail med emnet: Nødråb - Retssikkerhed trådt under fode

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw.

Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw. Fakta Varmetabet er i spørgsmål 6 skønnet til 15,3 kw før de aftalte loftsisoleringer. Varmetabet er i spørgsmål 8 skønnet til ca. 13 kw efter de aftalte loftsisoleringer. Kravet til en korrekt dimensioneret

Læs mere

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden.

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden. Tillæg til ansøgning om tredjeinstansbevilling Dette dokument er udarbejdet efter, at jeg 18. januar 2015, næsten var færdig med, at lave min dokumentation til støtte for min ansøgning om tredjeinstansbevilling

Læs mere

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Relevante spørgsmål Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Gas m³ Effekt kw Energi Spørgsmål 2 Varmepumpens ydelse

Læs mere

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Fakta om varmepumpe Designet ydelse med indbygget pumpecyklus 3,000 Ydelse ved 2 udetemperatur og 35 fremløbstemperatur Spørgsmål 2, A, B 8,000

Læs mere

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Varmetabet Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Husets varmetab er summen af graddageafhængigt energiforbrug (GAF) og graddageuafhængigt energiforbrug (GUF). Graddageafhængigt

Læs mere

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick Bedraget Syntes du, at beskrivelsen under VarmePumpeOrdningen var indviklet? Så kan det anbefales at sætte en kæmpestor kande kaffe over eller snuppe et par energidrikke ekstra. Bedrageri er strafbart

Læs mere

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Nye oplysninger til bedragerisag Journalnr. 5100-76141-00171-15 anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Kurt Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro Mobil: 28 30 85 01 Genoptagelse af sagen Politiassistent

Læs mere

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper.

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper. VarmePumpeOrdningen Der er kun medtaget relevante temperaturer i tabellerne. Alle beregninger er foretaget med reelle tal. Summerne kan afvige, da tallene er afrundede. Det er den viste sum, der er den

Læs mere

Sag ved Byretten: BS /2010

Sag ved Byretten: BS /2010 Ansøgning om tredjeinstansbevilling Jeg indgiver hermed ansøgning til procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling til, med fri proces, at føre sag hos Højesteret. Sag ved Byretten: BS 1-3189/2010

Læs mere

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe:

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe: Varmepumpen Varmepumpens specifikation Ifølge specifikationerne er den leverede varmepumpe på 8 kw. Denne ydelse er oplyst ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 35. Dette er bekræftet i

Læs mere

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn... 1 Varmepumpe... 2 Pumpecyklus... 3 Afisningsperioder... 6 Elpatron... 7 Varierende udetemperatur... 8 Driftsomkostninger... 10 Fremløbstemperatur... 11

Læs mere

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkeparken 24 Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug

Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug Center for Køle- og Varmepumpeteknologi, Teknologisk Institut har besluttet at gennemføre sammenlignende beregninger af energiforbruget for et parcelhus ved

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand Energimærke nr.: E 6-1875-65 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 16. maj 26 Ejendommens BBR nr.: 253 37261 1 Byggeår: 1974 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Hinbjerg 15, 269 Karlslunde Forudsætninger

Læs mere

Nye energikrav. Murværksdag 7. november 2006. Ingeniør, sektionsleder Keld Egholm Murværkscentret

Nye energikrav. Murværksdag 7. november 2006. Ingeniør, sektionsleder Keld Egholm Murværkscentret Nye energikrav Murværksdag 7. november 2006 Ingeniør, sektionsleder Keld Egholm Murværkscentret Skærpede krav til varmeisolering af nye bygninger er indført i tillæggene til Bygningsreglement 1995. Ikrafttræden

Læs mere

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager:

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Sag SAV-2015-41-3009 afgjort 5. maj 2015 Omhandler klage over politiets

Læs mere

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning.

Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Energiforbrug Der stilles forskellige krav til varmeisolering, afhængig af om der er tale om nybyggeri, tilbygninger eller ombygning. Varmeisolering - nybyggeri Et nybyggeri er isoleringsmæssigt i orden,

Læs mere

Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg.

Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg. Sælgers oplysninger (små ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af lovpligtig energimærkning ved salg. Ejendommens adresse: Postnr.: By: 1. Før energikonsulentens gennemgang af ejendommen. Energimærkningen

Læs mere

Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 500 m 2.

Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 500 m 2. Rekvirentens oplysninger (Store ejendomme) i forbindelse med udarbejdelse af energimærkning af ejendomme større end 00 m 2. Ejendommens adresse: Postnr.: By: 1. Før energikonsulentens gennemgang af ejendommen.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hiort Lorenzens Vej 67 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-014219 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport nyt hus Skovvejen 2 3450 Allerød Bygningens energimærke: Gyldig fra 11. maj 2015 Til den 11. maj 2025. Energimærkningsnummer 311112094

Læs mere

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine Jeg købte en vidundermaskine Men fik leveret en helvedesmaskine 1 Temperatur Jeg købte en termostatstyret blandeshunt Hvorefter den gamle gulvvarme ikke længere fungerede Blandeshunt begrænsning 90,00

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hallssti 37 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8000 Århus C BBR-nr.: 751-155514 Energikonsulent: Jens Kierstein Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bistrupgårdsvej 25 Postnr./by: 3460 Birkerød BBR-nr.: 230-013397 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Stormosevej 4A 8400 Ebeltoft Bygningens energimærke: Gyldig fra 17. oktober 2016 Til den 17. oktober 2026. Energimærkningsnummer 311207025

Læs mere

Byggeri 2011. Enfamiliehuse, rækkehuse, sommerhuse m.m. Vejledning 6. Energikrav jf. BR10

Byggeri 2011. Enfamiliehuse, rækkehuse, sommerhuse m.m. Vejledning 6. Energikrav jf. BR10 Byggeri 2011 Enfamiliehuse, rækkehuse, tilbygninger, sommerhuse m.m. Vejledning 6 Energikrav jf. BR10 Skærpede energikrav i BR10 BR10 fokuserer primært på nedbringelse af energiforbruget i bygninger med

Læs mere

Vejledning 5. Energikrav jf. BR10. Enfamiliehuse. Rækkehuse. Tilbygninger. Sommerhuse m.m. Teknik og Miljø

Vejledning 5. Energikrav jf. BR10. Enfamiliehuse. Rækkehuse. Tilbygninger. Sommerhuse m.m. Teknik og Miljø Teknik og Miljø Vejledning 5 Energikrav jf. BR10 Enfamiliehuse Rækkehuse Tilbygninger Sommerhuse m.m. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hovedgaden 87 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-108312 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Membran-Erfa møde om Fundamenter, sokler og kælderkonstruktioner - fugtspærrer, radonforebyggelse og geotekstiler Orientering om BR10

Læs mere

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: SIDE 1 AF 50 Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-568891-001 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug. Bygningen opvarmes med jordvarmeanlæg. Idet bygningen er ny er der ikke noget oplyst varmeforbrug.

Lavt forbrug. Højt forbrug. Bygningen opvarmes med jordvarmeanlæg. Idet bygningen er ny er der ikke noget oplyst varmeforbrug. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hoptrup Hovedgade 60 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-006065 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Lange Eng 100 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Lange Eng 100 Postnr./by: SIDE 1 AF 6 Adresse: Lange Eng 100 Postnr./by: 2620 Albertslund BBR-nr.: 165-058763-001 Energikonsulent: Anne Svendsen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og skal

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hornsherredvej 202 Postnr./by: 4070 Kirke Hyllinge BBR-nr.: 350-001766 Energikonsulent: Stine Jacobsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Rouloen 31 Postnr./by: 8250 Egå BBR-nr.: 751-387571-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

BR10 v/ Helle Vilsner, Rockwool

BR10 v/ Helle Vilsner, Rockwool BR10 v/ 1 Helle Vilsner, Rockwool BR10 BR10 teori og praksis 2 BR10 og baggrund for BR10 Begreber Nyt i BR10 + lidt gammelt Renoveringsregler Bilag 6, hvad er rentabelt? Fremtid BR10 konsekvenser Hvad

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by: SIDE 1 AF 6 Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by: Resultat 6990 Ulfborg BBR-nr.: 661-183477-001 Energikonsulent: Ole Dammark Knudsen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Henri Birch Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Henri Birch Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Virum Vandvej 18A Postnr./by: 2830 Virum BBR-nr.: 173-196261 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Bronzealdervej 22A 8210 Århus V BBR-nr.: 751-908326-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Krav og beregningsmetode Energirigtige bygningsinstallationer (BR 2005!!) 26. oktober hhv. 9. november 2005 Søren Aggerholm Statens Byggeforskningsinstitut,

Læs mere

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet

Nye energibestemmelser i bygningsreglementet Nye energibestemmelser i bygningsreglementet SBi, Hørsholm, 29. november 2005 Kim B. Wittchen Afdelingen for Energi og Miljø Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Nye energikrav i BR 95 og BR-S 98 Nye energikrav

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 6

Energimærkning SIDE 1 AF 6 SIDE 1 AF 6 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Landevejen 6 9560 Hadsund 846-019331-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen udføres

Læs mere

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Midtløkke 15 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-007044 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bøgebjerg 17 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8400 Ebeltoft BBR-nr.: 706-016334 Energikonsulent: Bodolf Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af varmerør. 0.9 MWh Fjernvarme 260 kr. 1150 kr. 4.4 år

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af varmerør. 0.9 MWh Fjernvarme 260 kr. 1150 kr. 4.4 år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lærkevej 32 Postnr./by: 8882 Fårvang BBR-nr.: 740-003636 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OBH

Læs mere

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Høghgårdsvej 9A Postnr./by: 8641 Sorring BBR-nr.: 740-003550 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Dr. Lassens Gade 7 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8900 Randers C BBR-nr.: 730-009955-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen:

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen: KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98391930 Fax. 98391930 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg Rettens sagsnr. BS 11-399/2010 14. December 2010 Syns-og Skønserklæring

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Fasanstien 35 4220 Korsør Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. februar 2015 Til den 16. februar 2025. Energimærkningsnummer 311095695

Læs mere

Checkliste for nye bygninger

Checkliste for nye bygninger Checkliste for nye bygninger Bygningsreglement 2015 Bygningens tæthed Krav til bygningens tæthed i rum opvarmet > 15 C. Hvis der ikke foreligger prøveresultater for prøvning af luftskiftet anvendes 1,5

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Gyldenrisdalen 6 8930 Randers NØ Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. marts 2014 Til den 5. marts 2024. Energimærkningsnummer 311041245

Læs mere

BBR-nr.: 580-024757 Energimærkning nr.: 100111347 Gyldigt 5 år fra: 17-02-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-024757 Energimærkning nr.: 100111347 Gyldigt 5 år fra: 17-02-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sejsbjerg 15 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-024757 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: hasselhaven 14 Postnr./by: 3500 Værløse BBR-nr.: 190-006122-001 Energikonsulent: Carsten Hørling Nielsen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at

Læs mere

BBR-nr.: 580-008331 Energimærkning nr.: 200014422 Gyldigt 5 år fra: 02-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-008331 Energimærkning nr.: 200014422 Gyldigt 5 år fra: 02-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Callesensvej 1A Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-008331 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af letvæg i vindfang 2732 kwh Elvarme 5470 kr. 2400 kr. 0.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af letvæg i vindfang 2732 kwh Elvarme 5470 kr. 2400 kr. 0. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Idrætsvej 6 Postnr./by: 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-112010 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egetoften 15 4281 Gørlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 29. oktober 2013 Til den 29. oktober 2020. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Jacob Hansens Vej 51 Postnr./by: 5260 Odense S BBR-nr.: 461-293271 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport 4129 Kroggårdsskolen - Bolig Smedebakken 26 5270 Odense N Bygningens energimærke: Gyldig fra 7. august 2013 Til den 7. august

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Stadionparken 50 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-111478-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Gl. Evetoftevej 1 Postnr./by: 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-013502-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Brobæklunden 101-147 Brobæklunden 101 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. oktober 2012 Til den 12. oktober

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Ansøgning-kontrakt om tilskud

Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøger Navn: El-varme Adresse: Postnr. og by: Olie Tlf. /mobil: E-mail: Naturgas Kontonr.: Reg.nr. (4 Kontonummer cifre) (10 cifre starter evt. med 0'er) Boligtype: helårsbolig:

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 13 Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Bronzealdervej 70A 8210 Århus V BBR-nr.: 751-912242-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Nymarksvej 10 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-105580 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Ingeniørfirmaet

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by: SIDE 1 AF 5 Adresse: Skejbyparken 360 Postnr./by: 8200 Århus N BBR-nr.: 751-000000-000 Energikonsulent: Hans Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig og

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rolighedsvej 13 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113235 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BYGNINGSREGLEMENT. Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige forhold er i orden.

BYGNINGSREGLEMENT. Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige forhold er i orden. BYGNINGSREGLEMENT 2015 Leca løsninger, der kan anvendes til at hjælpe med at opfylde kravene i bygningsreglement 2015 Bygninger skal opføres, så unødvendigt energiforbrug undgås, samtidig med at sundhedsmæssige

Læs mere

EU direktivet og energirammen

EU direktivet og energirammen EU direktivet og energirammen Kort fortalt Intelligente komponenter som element i den nye energiramme 23. august 2006 Søren Aggerholm Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Energi og miljø Nye energikrav

Læs mere

Data fra smågrisestalde olieforbrug til varme omregnet til kwh

Data fra smågrisestalde olieforbrug til varme omregnet til kwh Energiprojektet Støttet af energisparepuljen Gennemført efteruddannelse Gennemført energitjek på 31 ejendomme udvalgt ved simpel screening fortrinsvis sobesætninger da de også har stort varmeforbrug. Heraf:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 MWh Fjernvarme, 1752 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 MWh Fjernvarme, 1752 kwh el SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Skolegade 43 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 8600 Silkeborg BBR-nr.: 740-014451 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Programversion: EK-Pro,

Læs mere

15.964 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug

15.964 kr./år Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Lyngbyvej 49 Postnr./by: Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter samt de enkelte lejligheders

Læs mere

Bygningsdele Loft og tag Loft mod uopvarmet tagrum er isoleret med 75 mm mineraluld.

Bygningsdele Loft og tag Loft mod uopvarmet tagrum er isoleret med 75 mm mineraluld. SIDE 1 AF 5 Adresse: Stenbjergvænget 31 Postnr./by: Resultat 4300 Holbæk BBR-nr.: 316-007660-001 Energikonsulent: Ole Lentz Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

BBR-nr.: 580-024287 Energimærkning nr.: 200013170 Gyldigt 5 år fra: 01-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-024287 Energimærkning nr.: 200013170 Gyldigt 5 år fra: 01-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rugkobbel 182 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-024287 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Bygningsdele Loft og tag Skråvægge i tagetagen er isoleret med 200 mm mineraluld.

Bygningsdele Loft og tag Skråvægge i tagetagen er isoleret med 200 mm mineraluld. SIDE 1 AF 5 Adresse: Berberisvej 10 Postnr./by: Resultat 9492 Blokhus BBR-nr.: 849-086074-001 Energikonsulent: Sten Rune Berg Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Koppen 1 Postnr./by: SIDE 1 AF 47 Adresse: Koppen 1 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2990 Nivå BBR-nr.: 210-012079-001 Energikonsulent: Michael Damsted Andersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Ydervægge hulmursisoleres 21 MWh Fjernvarme 8370 kr. 60865 kr. 7.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Ydervægge hulmursisoleres 21 MWh Fjernvarme 8370 kr. 60865 kr. 7. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndergade 13A Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-056584 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BBR-nr.: 580-022707 Energimærkning nr.: 100108957 Gyldigt 5 år fra: 20-01-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-022707 Energimærkning nr.: 100108957 Gyldigt 5 år fra: 20-01-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Buen 35 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-022707 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Energimærke. Lavt forbrug.

Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Energimærke. Lavt forbrug. SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vølundsvej 5 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013249 Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug

Læs mere

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad- Den energioptimerede landsby Dybvad Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad - Den energioptimerede landsby INDHOLD Klimavenlige og miljørigtige huse er moderne 3 Husejere prioriterer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 3 Varmerør isoleres 90 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Potetevej 14 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-114252 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Varmeforbrug i boliger. Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver

Varmeforbrug i boliger. Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver LØSNING Varmeforbrug i boliger Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om energiforbruget i en bolig. Opgaven er delt i 2 underopgaver 1. Første del handler om at lære hvordan varmetabet

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Kølsenvej 19 Postnr./by: 8831 Løgstrup BBR-nr.: 791-061660-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mariendalsvej 7 Postnr./by: 5610 Assens BBR-nr.: 420-001977 Energikonsulent: Lars Christensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OBH

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Varmerør isoleres 80 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Varmerør isoleres 80 kwh Fjernvarme 40 kr. 110 kr. 2. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Centervej 18N Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-114548 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

BBR-nr.: 167-099149 Energimærkning nr.: 100133504 Gyldigt 5 år fra: 09-09-2009 Energikonsulent: Bjarne Jensen Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen

BBR-nr.: 167-099149 Energimærkning nr.: 100133504 Gyldigt 5 år fra: 09-09-2009 Energikonsulent: Bjarne Jensen Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grænsevej 50 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-099149 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BBR-nr.: 461-658881 Energimærkning nr.: 200011136 Gyldigt 5 år fra: 04-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 461-658881 Energimærkning nr.: 200011136 Gyldigt 5 år fra: 04-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Solsikkemarken 1 Postnr./by: 5260 Odense S BBR-nr.: 461-658881 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Vejlby Klit 85 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Vejlby Klit 85 Postnr./by: SIDE 1 AF 6 Adresse: Vejlby Klit 85 Postnr./by: Resultat 7673 Harboøre BBR-nr.: 665-980745-001 Energikonsulent: Claus Pedersen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket

Forudsætninger for beregning af Energimærket Energimærke nr.: E05-00014-0034 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 02 Apr 2005 Ejendommens BBR nr.: 217 240034 001 Byggeår: 2004 Anvendelse: Rækkehus Ejendommens adresse: Vandværkevej 28, 3490 Kvistgård

Læs mere

BBR-nr.: 849-000000 Energimærkning nr.: 100081541 Gyldigt 10 år fra: 23-05-2008 Energikonsulent: Jørn G. Sørensen Firma: Tegnestuen i Ertebølle I/S

BBR-nr.: 849-000000 Energimærkning nr.: 100081541 Gyldigt 10 år fra: 23-05-2008 Energikonsulent: Jørn G. Sørensen Firma: Tegnestuen i Ertebølle I/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Olgavej 36 Postnr./by: 9480 Løkken BBR-nr.: 849-000000 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Elme Alle 2A 8963 Auning BBR-nr.: 707-113417-002 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1 Montering af termostatventiler 2,81 GJ fjernvarme 400 kr. 5.500 kr.

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 1 Montering af termostatventiler 2,81 GJ fjernvarme 400 kr. 5.500 kr. SIDE 1 AF 52 Adresse: Fiskenes Kvarter 153 Postnr./by: 6710 Esbjerg V BBR-nr.: 561-273456-001 Energikonsulent: Mona Alslev Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning nr.: 100120457 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning nr.: 100120457 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Jaruplundvej 14 Postnr./by: 6330 Padborg BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BBR-nr.: 430-023734 Energimærkning nr.: 200010284 Gyldigt 5 år fra: 29-01-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 430-023734 Energimærkning nr.: 200010284 Gyldigt 5 år fra: 29-01-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Åløkken 35 Postnr./by: 5792 Årslev BBR-nr.: 430-023734 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Skal du bygge nyt? NYBYGGERI

Skal du bygge nyt? NYBYGGERI NYBYGGERI Skal du bygge nyt? Så vær opmærksom på, at nye regler er trådt i kraft fra 1. april 2006. Det kan varmt anbefales, at du allierer dig med en professionel såsom en rådgiver, arkitekt, energikonsulent

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 58 m³ Naturgas, 496 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 58 m³ Naturgas, 496 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bygaden 18 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-016848 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek Haderslev

Læs mere

Vejledning Energimærkning af nybyggeri

Vejledning Energimærkning af nybyggeri Vejledning Energimærkning af nybyggeri Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning med et spørgsmål/svar-skema på baggrund af en række spørgsmål, som vi typisk modtager i forbindelse med energimærkning

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Toftevænge 1 Postnr./by: 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-109725 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Broagervej 001 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-107614 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere