Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw."

Transkript

1 Fakta Varmetabet er i spørgsmål 6 skønnet til 15,3 kw før de aftalte loftsisoleringer. Varmetabet er i spørgsmål 8 skønnet til ca. 13 kw efter de aftalte loftsisoleringer. Kravet til en korrekt dimensioneret varmepumpe efter de aftalte loftsisoleringer er i spørgsmål 12 og 13 oplyst til ca. 15 kw. Elforbruget for en korrekt dimensioneret varmepumpe efter de aftalte loftsisoleringer er i spørgsmål 9 oplyst til ca kwh. Ifølge referatet fra byretten erklærede modpartens advokat spørgsmål F som irrelevant for sagen. Forklaring Skønsmanden har i spørgsmål E erklæret varmepumpen for korrekt dimensioneret. Ifølge referatet fra landsretten gøres dette med henvisning til, at skønsmanden i spørgsmål F har nedsat elforbruget for en korrekt dimensioneret varmepumpe efter de aftalte loftsisoleringer fra kwh til mellem og kwh svarende til mellem 23,53 og 29,41 %. Et elforbrug mellem og kwh giver, ved en COP faktor på 2,6, et varmetab på mellem 13,026 og 14,219 kw. Et elforbrug mellem og kwh giver, ved en COP faktor på 3,3, et varmetab på mellem 16,880 og 18,394 kw. Altså er det lavest mulige varmetab på 13,026 kw, hvilket er en anelse højere end varmetabet på 13 kw, som det er skønnet i spørgsmål 8. Alene ud fra dette ses, at skønsmanden ikke, med henvisning til spørgsmål F, kan hævde at have nedsat varmetabet. Den normale regnemetode Energibesparelsen ved Genvex er i spørgsmål KK skønnet til mellem og kwh svarende til mellem 0,688 og 0,918 kw. Ifølge referatet fra landsretten koster hulmursisolering af den inderste hulmur ca ekskl. moms og isolering af kælderdæk ca ekskl. moms. Tilbagebetalingstiden er ca år. Ved en rente på 10 %, en skatteprocent på 29,6 % og en elpris på 1,60 kr. svarer dette til en energibesparelse på mellem 1,030 og 1,061 kw for hulmursisoleringen og en energibesparelse på mellem 0,549 og 0,566 kw for kælderdæksisoleringen. Trækker man de størst mulige energibesparelser fra varmetabet på ca. 13 kw skønnet i spørgsmål 8 bliver varmetabet efter Genvex og de pålagte isoleringsarbejder (13 (0, , ,566)) = 10,455 kw. I både spørgsmål 2, A og B fastsætter skønsmanden varmepumpens ydelse til 8 kw. Imidlertid undlader skønsmanden at oplyse, hvor stor en ydelse der må medregnes fra den indbyggede elpatron, som i sig selv er på 8,8 kw. Ifølge VarmePumpeOrdningen skal varmepumpen kunne klare mellem 90 og 98 % af varmetabet uden

2 hjælp fra den indbyggede elpatron og derudover må tilskuddet fra elpatronen ikke overstige 850 kwh om året for et hus på 170 m 2. Da huset stadig har 4 radiatorer og 4 gamle varmekrævende gulvkredse kræves en fremløbstemperatur på 50. Varmepumpens ydelse ved en fremløbstemperatur på 50 er oplyst til 7,7 kw. Det maksimale tilskud fra elpatron på 850 kwh giver 0,390 kw. Dette giver en maksimal dimensioneret ydelse på 8,09 kw. Med et dimensioneret varmetab på 10,455 kw og en varmepumpe med en dimensioneret ydelse på 8,09 kw er der en manko på 2,365 kw svarende til 22,62 %. Altså er varmepumpen kraftigt underdimensioneret, selv efter medregning af energibesparelser fra Genvex og de ekstraordinære isoleringsarbejder.

3 Juridisk tre kop trick Men så laver skønsmanden det lille smarte juridisk tre kop trick. De netop udregnede energibesparelser er ikke nok til, at bringe varmetabet ned fra ca. 13 kw til varmepumpens ydelse på 8,09 kw. Skønsmanden har lige siddet og beregnet disse energibesparelser og kan derfor ikke undgå at vide, at disse ikke er nok til at nedbringe varmetabet til varmepumpens ydelse. Så finder skønsmanden ud af, at han i spørgsmål 9 fejlagtigt har omregnet kravet til en korrekt dimensioneret varmepumpe, efter de aftalte loftsisoleringer, på 15 kw til et elforbrug på kwh det skulle faktisk kun være kwh. Samtidig finder han ud af, at kravet på 15 kw ikke er korrekt, idet varmepumpen kun netop skal dække varmetabet på ca. 13 kw for at være korrekt dimensioneret. Altså skulle svaret have været 13 kw og ikke de 15 kw, som er oplyst i spørgsmål 12 og 13. På baggrund af disse 2 fejl nedsætter skønsmanden i spørgsmål F elforbruget fra spørgsmål 9 fra kwh til mellem og kwh. Herefter bruger skønsmanden den største nedsættelse på kwh og regner sig frem til, at kravet til en korrekt dimensioneret varmepumpe skal være knap 30 % mindre end de 15 kw, som skønsmanden oplyste i spørgsmål 12 og 13. På denne falske baggrund nedsættes de 15 kw med 29,41 % til 10,588 kw. Fratrukket energibesparelserne fra Genvex og de ekstraordinære isoleringsarbejder kommer varmetabet nu ned på 8,043 kw, hvilket lige netop er lavt nok til at varmepumpen med sin ydelse på 8,09 kw kan dække varmetabet. Hokus pokus det perfekte juridiske tre kop trick. Omregnet giver varmetabet på 13 kw fra spørgsmål 8 et elforbrug på kwh, hvilket ligger lidt under det laveste bud fra spørgsmål F. Hvordan skønsmanden er nået frem til et elforbrug på mellem og kwh er umiddelbart en gåde, men det hører med til forvirringen, at de kwh, oplyst i grundlaget for spørgsmål F, fratrukket mit normale øvrige elforbrug på mellem kwh og kwh, giver mellem og kwh. Med lidt afrundinger hist og pist kunne det godt bestyrke, at elforbruget for en korrekt dimensioneret varmepumpe skulle ligge mellem og kwh. At jeg havde oplyst mit totale elforbrug i 2008 til ca kwh og dermed allerede havde fratrukket øvrigt elforbrug bliver lige glemt. At det oplyste elforbrug på kwh var mit forbrug til opvarmning af det halve hus i det varme år 2008 er også lige glemt. Men det var altså godt nok til at forvirre dommerne i både byret og landsret.

4 Planlagt allerede før aflevering af 1. syns- og skønserklæring Det er min påstand, at regnefejlen i spørgsmål 9 og skønsfejlene i spørgsmål 12 og 13, med fuldt overlæg, allerede var indbygget i besvarelsen fra den første syns- og skønserklæring. Det faktum, at regnefejlen i spørgsmål 9 og skønsfejlene i spørgsmål 12 og 13 lige netop er nok til i strid med sandheden at nedsætte varmetabet til under varmepumpens dimensionerede ydelse bestyrker min påstand. Det vidner kraftigt om en gang baglæns regning. Det faktum, at modpartens advokat i byretten erklærede spørgsmål F som irrelevant for sagen, vidner om forsøg på, at aflede min opmærksomhed fra dette spørgsmål. Altså var bedraget allerede planlagt inden den 1. syns- og skønserklæring blev afleveret. Dette bestyrkes yderligere af det faktum, at modparten efter modtagelsen af 1. syns- og skønserklæring mod al fornuft straks anlagde sag mod mig. Hvem, ved sine fulde fem, ville anlægge sag, velvidende, at syns- og skønserklæringen gik en kraftigt imod og at man dermed kunne se frem til at tabe sagen med store sagsomkostninger til følge. Taget i betragtning, at den 1. syns- og skønserklæring gav mig klart medhold, var det meget overraskende, at modparten ikke erkendte, at varmepumpen var kraftigt underdimensioneret. Altså vidste modparten allerede på dette tidspunkt, at den 2. syns- og skønserklæring ville give ham medhold. Det er derfor også min påstand, at grunden til, at det tog 5 en halv måned at udarbejde 1. syns- og skønserklæring mod normalt 1 måned var, at der foregik intense forhandlinger med modparten om, hvordan man kunne bære sig ad med at få en 8 kw varmepumpe til at dække et varmetab på hele 19,752 kw. Urealistisk skøn for varmetab En normal omregning af et gasforbrug på m 3 for 1 person i det meget varme afregningsår 2006/2007 giver et varmetab i normalåret på 19,752 kw for de 4 personer huset er dimensioneret til. I spørgsmål C er det oplyste forbrug på m 3 gas omregnet til et varmetab på 18 kw. I spørgsmål 6 er varmetabet skønnet til 15,3 kw. Skønsmanden forklarer differencerne med, at han har valgt at skønne varmetabet ud fra en gennemgang af huset i stedet for som han burde at anvende det oplyste forbrug, som modparten havde som udgangspunkt for sine beregninger. Taget i betragtning, at jeg også havde oplyst, at jeg havde fyret i pejsen samt, at jeg kun havde været hjemme i weekenderne grundet arbejde i Fredericia, er det skønnede varmetab meget lavt sat.

5 Urealistiske energibesparelser Yderligere er de skønnede energibesparelser også meget optimistiske. Et Genvex anlæg genanvender kun maksimalt 95 % af energien fra den udskiftede luft. Alligevel sættes energibesparelsen til ca. 40 % af den meget effektive loftsisolerings energibesparelse. Og sluttelig anvender skønsmanden ikke gennemsnittet for den oplyste energibesparelse, men den maksimale energibesparelse til fordel for modparten. Yderligere bygger denne energibesparelse på, at der blev luftet ud i hele huset i 3 kvarter hver eneste dag året rundt. Al den stund, at jeg var i Fredericia alle arbejdsdage har jeg ikke kunnet foretage en så grundig udluftning. Så denne meget store energibesparelse må vist stamme fra en reklame for Genvex. Hulmursisoleringen er også meget højt sat, når der tages i betragtning, at den yderste hulmur allerede er isoleret efter forskrifterne. Alligevel er energibesparelsen sat til ca. 46 % af den meget effektive loftsisolering. Endelig er kælderdæksisoleringen også meget højt sat al den stund, at den kun isolerer halvdelen af husets kælder. Alligevel er energibesparelsen sat til ca. 25 % af den meget effektive loftsisolering. Beregninger Jeg ikke ved om skønsmanden har anvendt eksakt samme formler, som de formler jeg har fået bekræftet af energitjenesten. Derfor kan der være minimale forskelle i de beregnede værdier, men dette kan på ingen måde ændre det samlede billede af et meget sindrigt gennemført juridisk tre kop trick. Forhindret i at stille spørgsmål Jeg er blevet forhindret i, at stille spørgsmål, der kunne have afgjort sagen til min fordel. Der er ikke taget hensyn til, at jeg købte en varmepumpe med indbygget pumpecyklus, der skulle nedbringe slitagen på kompressoren og dermed fordoble varmepumpens levetid. Den designede dimensionerede ydelse på denne er 3 kw mod de 8,09 kw, der er regnet med i ovenstående beregninger. Der er, ved dimensioneringen af varmepumpen, ikke taget hensyn til, at man ved denne dimensionering skal tage hensyn til eventuelle effekttab på varmeanlægget. Det er normalt, at fratrække effekttab for diverse rørføringer og buffertanke. Selve varmepumpen har uomtvisteligt et effekttab ved afisning af sine varmepaneler på ca. 7 %.

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden.

Der er tale om en helt bevidst handling for at ændre erklæringens konklusion mod bedre viden. Tillæg til ansøgning om tredjeinstansbevilling Dette dokument er udarbejdet efter, at jeg 18. januar 2015, næsten var færdig med, at lave min dokumentation til støtte for min ansøgning om tredjeinstansbevilling

Læs mere

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab

Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Beregning af korrekt dimensioneret varmepumpe og varmetab Fakta om varmepumpe Designet ydelse med indbygget pumpecyklus 3,000 Ydelse ved 2 udetemperatur og 35 fremløbstemperatur Spørgsmål 2, A, B 8,000

Læs mere

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn

Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Relevante spørgsmål Her vises de relevante spørgsmål fra henholdsvis syns- og skønserklæringer og referater fra Byret og Landsret. 1. Syn og skøn Gas m³ Effekt kw Energi Spørgsmål 2 Varmepumpens ydelse

Læs mere

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick

Bedraget. Bedrageri er strafbart efter straffelovens 279. Snydt. Og bedraget. Det juridiske tre kop trick Bedraget Syntes du, at beskrivelsen under VarmePumpeOrdningen var indviklet? Så kan det anbefales at sætte en kæmpestor kande kaffe over eller snuppe et par energidrikke ekstra. Bedrageri er strafbart

Læs mere

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne.

Jeg understreger, at dette IKKE er en anmodning om at tage min egen sag op jeg tager blot et eksempel fra denne. Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 269 Offentligt Folketingets Retsudvalg Basale krav til dokumentation i syns- og skønserklæringer Jeg opfordrer hermed retsudvalget til, at stramme gevaldigt op på

Læs mere

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe:

Energitjenesten (Ikke at forveksle med Energistyrelsen) har oplyst følgende krav til korrekt dimensionering af en varmepumpe: Varmepumpen Varmepumpens specifikation Ifølge specifikationerne er den leverede varmepumpe på 8 kw. Denne ydelse er oplyst ved en udetemperatur på 2 og en fremløbstemperatur på 35. Dette er bekræftet i

Læs mere

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært

Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Varmetabet Elementært Watson Det er ikke så svært, når man først får det lært Husets varmetab er summen af graddageafhængigt energiforbrug (GAF) og graddageuafhængigt energiforbrug (GUF). Graddageafhængigt

Læs mere

Sag ved Byretten: BS /2010

Sag ved Byretten: BS /2010 Ansøgning om tredjeinstansbevilling Jeg indgiver hermed ansøgning til procesbevillingsnævnet om tredjeinstansbevilling til, med fri proces, at føre sag hos Højesteret. Sag ved Byretten: BS 1-3189/2010

Læs mere

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine

Jeg købte en vidundermaskine. Men fik leveret en helvedesmaskine Jeg købte en vidundermaskine Men fik leveret en helvedesmaskine 1 Temperatur Jeg købte en termostatstyret blandeshunt Hvorefter den gamle gulvvarme ikke længere fungerede Blandeshunt begrænsning 90,00

Læs mere

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift

Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn fed understreget blå skrift Indholdsfortegnelse Spørgsmål til syn og skøn... 1 Varmepumpe... 2 Pumpecyklus... 3 Afisningsperioder... 6 Elpatron... 7 Varierende udetemperatur... 8 Driftsomkostninger... 10 Fremløbstemperatur... 11

Læs mere

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af

Journalnr anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Nye oplysninger til bedragerisag Journalnr. 5100-76141-00171-15 anmeldt til Hobro politi d. 10. februar 2015 Anmeldt af Kurt Pedersen Ølsvej 13 9500 Hobro Mobil: 28 30 85 01 Genoptagelse af sagen Politiassistent

Læs mere

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper.

Væk med alle velmente vejledende (vildledende) anvisninger for korrekt dimensionering af varmepumper. VarmePumpeOrdningen Der er kun medtaget relevante temperaturer i tabellerne. Alle beregninger er foretaget med reelle tal. Summerne kan afvige, da tallene er afrundede. Det er den viste sum, der er den

Læs mere

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager:

Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Klage til Folketingets Ombudsmand Jeg klager hermed over Statsadvokaten i Viborgs behandling af og afgørelser i følgende 2 sager: Sag SAV-2015-41-3009 afgjort 5. maj 2015 Omhandler klage over politiets

Læs mere

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar.

Jeg modtog disse rapporter 23. januar 2017 som brevpost fra Nordjyllands politi dateret 10. januar og poststemplet 11. januar. Den Uafhængige Politiklagemyndighed Hobro, 26. januar 2017 Klage over politirapport af 31. oktober 2016. Jeg har netop med noget besvær fået en kopi af nævnte politirapport, som er optaget i forbindelse

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

Cronborg ApS Offenbachsvej 321 7500 Holstebro Denmark Tel. +45 4026 9550 For BD CVR nr. : 31859948 Att:

Cronborg ApS Offenbachsvej 321 7500 Holstebro Denmark Tel. +45 4026 9550 For BD CVR nr. : 31859948 Att: Cronborg ApS Offenbachsvej 321 75 Holstebro Denmark Tel. +45 426 955 For BD CVR nr. : 31859948 Att: www.cronborg.dk E-mail: info@cronborg.dk Eksempel Dato indsendt: -1- Dato: tilbud 27-5-13 11:25:54 Vor

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme.

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme. VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING...høj ydelse til den private bolig Nilan JVP Jordvarme (jord/vand) Nilan JVP Jordvarme Skru op for jordvarmen og ned for varmeregningen (jordvarme)

Læs mere

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen:

Rettens sagsnr. BS / December Syns-og Skønserklæring til sagen: KALLE VESTERGAARD, INGENIØR Tlf. 98391930 Fax. 98391930 Bentevej 64, 9520 Skørping jysk-energi@mail.tele.dk Til Retten i Aalborg Rettens sagsnr. BS 11-399/2010 14. December 2010 Syns-og Skønserklæring

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

10. Bestemmelse af kedelstørrelse

10. Bestemmelse af kedelstørrelse . Bestemmelse af kedelstørrelse Kapitlet beskriver metoder til bestemmelse af korrekt kedelstørrelse, der er en af de vigtigste forudsætninger for god forbrænding og god økonomi. Efter beskrivelse af forudsætninger

Læs mere

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM Hybrid opvarmningssystem Princip opbygning Kombination af eksisterende eller ny varmekedel og en el varmepumpe Hybrid teknologi opvarmning Traditionel kedel Varmepumpe Hybrid

Læs mere

Energimærkning og energiforhold i praksis. 5. april 2011

Energimærkning og energiforhold i praksis. 5. april 2011 Energimærkning og energiforhold i praksis 5. april 2011 Energimærkede opvarmningsprodukter Energimærker Gaskedler Grunddata Nettoenergibehov - 20.000 kwh varme - 2.000 kwh varmt vand Energiforbrug/nyttevirkning

Læs mere

Varmepumper tendenser og udvikling. Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik

Varmepumper tendenser og udvikling. Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik Varmepumper tendenser og udvikling Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik Indhold Situation i EU og Danmark, politiske mål. Politiske mål EU Politiske mål Danmark og udfasning

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

VARMEPUMPER OG UDNYTTELSE AF DEM I FORHOLD TIL ENERGIBESPARELSER. John Tang, Dansk Fjernvarme

VARMEPUMPER OG UDNYTTELSE AF DEM I FORHOLD TIL ENERGIBESPARELSER. John Tang, Dansk Fjernvarme VARMEPUMPER OG UDNYTTELSE AF DEM I FORHOLD TIL ENERGIBESPARELSER John Tang, Dansk Fjernvarme VARMEPUMPER 3.9 Fra 2017 kan der medregnes energibesparelser i forbindelse med etablering af nye el- eller gasdrevne

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget over advokat A. København, den 6. maj 2014 Sagsnr. 2013 1581/8KR/CBW 6. og 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af klager klaget over advokat B, og advokat B har modklaget

Læs mere

De nye regler bygger bl.a. på dele af Retsplejerådets betænkning nr. 1436/2004 om reform af den civile retspleje III (Adgang til domstolene).

De nye regler bygger bl.a. på dele af Retsplejerådets betænkning nr. 1436/2004 om reform af den civile retspleje III (Adgang til domstolene). 20. december 2007 Notat om sagsomkostninger i småsager og sager i øvrigt med en økonomisk værdi på højst 50.000 kr. samt i sager, der er omfattet af lempelsen pr. 1. januar 2008 af advokaternes møderetsmonopol

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. november 2014 Sag 131/2013 (2. afdeling) A (advokat Preben Dickow, beskikket) mod B (advokat Finn Sandgaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport 4129 Kroggårdsskolen - Bolig Smedebakken 26 5270 Odense N Bygningens energimærke: Gyldig fra 7. august 2013 Til den 7. august

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt den 21. august 2018 Sag BS 6892/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod B (advokat Mads Roikjer) og sag BS 6900/2018-HJR A (advokat Bjarke Madsen) mod C (advokat

Læs mere

Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR.

Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR. - 1 Offentlig vurdering - skøn under regel - Højesterets dom af 22/9 2015, jf. tidligere SKM2013.847.ØLR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fandt ved en dom af 22/9 2015 ikke grundlag

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. april 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. april 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. april 2014 Sag 251/2012 (2. afdeling) Lærernes Centralorganisation som mandatar for A (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen (kammeradvokat Karsten Hagel-Sørensen)

Læs mere

Hybridanlæg. Servicevirksomheden skal mestre flere servicediscipliner

Hybridanlæg. Servicevirksomheden skal mestre flere servicediscipliner Hybridanlæg Servicevirksomheden skal mestre flere servicediscipliner Karsten V. Frederiksen Hybridvarme: opbygning Varmepumpen dækker typisk 70-80 % af rumvarmebehovet, mens gaskedlen dækker det resterende

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 22. december 2016 Sagsnr. 2016-1538/7KR/TRA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget

Læs mere

afslag på forlængelse af fritagelse fra forbud mod direkte elopvarmning

afslag på forlængelse af fritagelse fra forbud mod direkte elopvarmning (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM NTC Ejendom A/S Aalborg

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand Energimærke nr.: E 6-1875-65 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 16. maj 26 Ejendommens BBR nr.: 253 37261 1 Byggeår: 1974 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Hinbjerg 15, 269 Karlslunde Forudsætninger

Læs mere

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME KONTROLBOG HOLD ØJE MED FORBRUGET AF Det kan spare dig for mange penge Mindst én gang om ugen bør du aflæse og notere forbruget af varme i din ejendom. Så får du god kontrol med ejendommens varmeforbrug

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Sneslev Sognevej 15 4100 Ringsted Bygningens energimærke: Gyldig fra 10. marts 2014 Til den 10. marts 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

Husejerens overvejelser ved valg af. jordvarmeboringer

Husejerens overvejelser ved valg af. jordvarmeboringer Gør tanke til handling VIA University College Husejerens overvejelser ved valg af lukkede jordvarmeboringer Inga Sørensen, Senior lekt or, geolog VIA Byggeri, Energi & Miljø Center for forskning & udvikling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved. København, den 22. december 2016 Sagsnr. 2016-1538/7KR/TRA 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Henrik Emil Rasmussen, Næstved. Klagens tema: [Klager]

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

Valg af kedelstørrelse i forhold til husets dimensionerende varmetab. Notat August 2003

Valg af kedelstørrelse i forhold til husets dimensionerende varmetab. Notat August 2003 Valg af kedelstørrelse i forhold til husets dimensionerende varmetab Notat August 03 DGC-notat 1/10 Valg af kedelstørrelse i forhold til husets dimensionerende varmetab Indledning I tilbudsmaterialet for

Læs mere

...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme. (jord/vand)

...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme. (jord/vand) v e d va r e n d e va r m e f o r s y n i n g - u a f h æ n g i g - u d e n m i l j ø b e l a s t n i n g...høj ydelse til den private bolig Nilan JVP Jordvarme (jord/vand) Nilan JVP Jordvarme Skru op

Læs mere

V E S T R E L A N D S R E T D O M

V E S T R E L A N D S R E T D O M V E S T R E L A N D S R E T D O M afsagt den 31. august 2018 Sag BS-1382/2017-VLR (6. afdeling) Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) mod advokat [A] Retten i [bynavn] har den 16. maj 2017 afsagt dom

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst. D O M afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.)) i ankesag V.L. B 1253 14 Jysk Miljørens A/S (advokat Arne Paabøl Andersen, Esbjerg)

Læs mere

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst. D O M afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B 0849 17 Tørring Ridecenter ved Torben Frandsen (advokat

Læs mere

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B Advokatfirmaet Vilh. Skouenborgs Eftf. Advokat Jens Duus Vejlands Allé 21-23 2300 København S Sendt pr. mail: jd@advoduus.dk Advokataktieselskab GammeltorvG 1457 København K Tel.

Læs mere

NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE

NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE 9. FEBRUAR 2017 NY LANDSRETSDOM OM PRINCIPPERNE FOR BEREGNING AF ÅRSLØN VED ERSTATNING TIL SELVSTÆNDIGE ERHVERVSDRIVENDE En ny landsretsdom fastslår de principper, der skal tages udgangspunkt i, når erstatning

Læs mere

Indstilling til Økonomiudvalget vedrørende deltagelse i søgsmål mod Staten i udligningssagen

Indstilling til Økonomiudvalget vedrørende deltagelse i søgsmål mod Staten i udligningssagen Indstilling til Økonomiudvalget vedrørende deltagelse i søgsmål mod Staten i udligningssagen Sagsfremstilling: I foråret 2018 henvendte en række kommuner sig til advokatfirmaet HjulmandKaptain med henblik

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

Oplyst varmeforbrug / Energimærke

Oplyst varmeforbrug / Energimærke Korsbæk & Partnere Rådgivende ingeniørfirma KS Det er ikke altid klart for læseren hvad der menes med teksterne i et energimærket. Selve opbygningen af energimærket er standardiseret, og kan ikke ændres

Læs mere

VARME. Beregninger - pris vs. besparelse: Udregnet for et 140m2 hus fra 70 erne. Arbejdstid (arbejdsdage) Energiforbedringer

VARME. Beregninger - pris vs. besparelse: Udregnet for et 140m2 hus fra 70 erne. Arbejdstid (arbejdsdage) Energiforbedringer VARME Størstedelen af en husstands energiforbrug går til opvarmning af rum og varmt vand. Det er vurderet af Statens Byggeforskningsinstitut at der kan spares ⅓ af boligernes varmeforbrug (kilde: Rapporten

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har ejerforeningen X ved Y klaget over advokatfirma A.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har ejerforeningen X ved Y klaget over advokatfirma A. København, den 7. maj 2014 Sagsnr. 2013-2715/2KR/CBW 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har ejerforeningen X ved Y klaget over advokatfirma A. Sagens tema: Ejerforeningen X ved

Læs mere

Ref.: VP XX Varmepumper / Elvarme suppleres med én luft/luft varmpumpe der opfylder kravene i BR10 Standardhus for elopvarmede huse

Ref.: VP XX Varmepumper / Elvarme suppleres med én luft/luft varmpumpe der opfylder kravene i BR10 Standardhus for elopvarmede huse Beslutning 6 Rev 1 Luft til luft varmepumpe 60 % af rumvarmebehov. NB: Der er tilføjet en værdi for kondenserende kedler dermed bliver bemærkningen under kedler Denne værdi gælder ikke kondenserende kedler

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket

Forudsætninger for beregning af Energimærket Energimærke nr.: E06-01571-0089 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 21 Apr 2006 Ejendommens BBR nr.: 575 034586 001 Byggeår: 1969 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Møllevej 29, 6622 Bække Forudsætninger

Læs mere

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger 12. maj 2015 - Gastekniske Dage 2015 Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger Set fra produktleverandøren Vaillant A/S, Anders Zeeberg Hybrid - hvad er det? Hybrid stammer oprindeligt fra latin

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hornsherredvej 202 Postnr./by: 4070 Kirke Hyllinge BBR-nr.: 350-001766 Energikonsulent: Stine Jacobsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Beregning af energibesparelser

Beregning af energibesparelser Beregning af energibesparelser Understøtter energibesparelser den grønne omstilling? Christian Holmstedt Hansen, Kasper Jessen og Nina Detlefsen Side 1 Dato: 23.11.2015 Udarbejdet af: Christian Holmstedt

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 17. august 2015 i sag nr. BS 5-670/2014: Poul Würtz Parket ApS Att.: Preben Würtz Slippen 22, Chr. Hede 7441 Bording mod Jeanne Rasmussen Holstebro

Læs mere

Octopus for en holdbar fremtid

Octopus for en holdbar fremtid EN MILJØRIGTIG VARMEPUMP FOR I DAG OG I MORGEN Octopus har udviklet og fabrikeret varmepumper siden 1981 og har gennem flere års udvikling nået frem til det bedste for miljøet og kunden. Det seneste produkt

Læs mere

D O M. Skatteministeriet har påstået stadfæstelse.

D O M. Skatteministeriet har påstået stadfæstelse. D O M Afsagt den 20. november 2013 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Sanne Kolmos, Birgitte Grønborg Juul og Peter Fauerholdt Thommesen (kst.)). 10. afd. nr. B-2735-12: Jørgen Rønne (advokat

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egernets Kvarter 22 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. april 2013 Til den 16. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

EnergiEftersyn. Resultat af EnergiEftersynet af jeres bolig

EnergiEftersyn. Resultat af EnergiEftersynet af jeres bolig EnergiEftersyn Resultat af EnergiEftersynet af jeres bolig Søren Damgaard Olsen, Fragevej 69, 4760 Vordingborg 9-04-014 gennemsnitligt varmeforbrug gennemsnitligt elforbrug gennemsnitligt vandforbrug Enhedsprisen

Læs mere

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift Nyhedsbrev Retssager og voldgift 03.07.2014 REFORM AF DEN CIVILE RETSPLEJE 3.7.2014 Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af den civile retspleje, herunder reglerne om sagens forberedelse, beviser,

Læs mere

ID: Dæk 14 Generelle forudsætninger for klimaskærmen Forudsætninger for aktuel standardværdi

ID: Dæk 14 Generelle forudsætninger for klimaskærmen Forudsætninger for aktuel standardværdi ID: Dæk 14 Generelle forudsætninger for klimaskærmen Forudsætninger for aktuel Valg af Terrændæk uden isolering - Isolering af beton fundament Generelle forudsætninger for er: Klimaskærm (Tage, ydervægge,

Læs mere

Energihandlingsplan for Nordsøenheden

Energihandlingsplan for Nordsøenheden for Nordsøenheden 2009 Tekniske besparelsestiltag Dette er handlingsplanen for Nordsøenheden. Handlingsplanen er udarbejdet af energirådgiver Per Ruby, Stine Skaarup Madsen, Søren Vontillius og Malene

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Dybvad- Den energioptimerede landsby. Dybvad. Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad- Den energioptimerede landsby Dybvad Den energioptimerede landsby FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dybvad - Den energioptimerede landsby INDHOLD Klimavenlige og miljørigtige huse er moderne 3 Husejere prioriterer

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede). København, den 12. januar 2010 J. nr. 2009-01-0663 MRY/LOV 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hiort Lorenzens Vej 67 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-014219 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

GRØNT REGNSKAB Vridsløselille Andelsboligforening

GRØNT REGNSKAB Vridsløselille Andelsboligforening GRØNT REGNSKAB 215 Vridsløselille Andelsboligforening Introduktion Grønt regnskab for Vridsløselille Andelsboligforening (VA) som helhed udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for varme, vand

Læs mere

Ansøgning-kontrakt om tilskud

Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøgning-kontrakt om tilskud Ansøger Navn: El-varme Adresse: Postnr. og by: Olie Tlf. /mobil: E-mail: Naturgas Kontonr.: Reg.nr. (4 Kontonummer cifre) (10 cifre starter evt. med 0'er) Boligtype: helårsbolig:

Læs mere

LANDSRETSKENDELSE OM SAGSOMKOSTNINGER - DOM OM FORSIKRINGSPRÆMIE

LANDSRETSKENDELSE OM SAGSOMKOSTNINGER - DOM OM FORSIKRINGSPRÆMIE 21. FEBRUAR 2011 LANDSRETSKENDELSE OM SAGSOMKOSTNINGER - DOM OM FORSIKRINGSPRÆMIE En ny landsretskendelse støtter det synspunkt, at der ved fastsættelse af sagsomkostninger ikke længere ses "slavisk" på

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grambyvej 19A Postnr./by: 2610 Rødovre BBR-nr.: 175-020675 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 Sag 89/2013 (2. afdeling) A (advokat Carsten Lyngs) mod Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 25. januar 2011 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Poul Erik Bech A/S v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Nævnet har modtaget klagen den 14. maj 2010. Klagen angår spørgsmålet,

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

Disse forhold peger på, at der er noget grundlæggende galt med varmeanlægget på ejendommen.

Disse forhold peger på, at der er noget grundlæggende galt med varmeanlægget på ejendommen. Notat 25. november 2016 Ejd. nr. 874 FI/bma e: fi@cej.dk E/F Husforeningen Syd Undersøgelse af varmeanlæg Sendes til: Udarbejdet af: Bestyrelsen Formand Laura Clemmensen Administrator Lone Stausgaard Projektleder

Læs mere

Vedr.: Ansøgning om tilskud til Herslev Forsamlingshus 2014.

Vedr.: Ansøgning om tilskud til Herslev Forsamlingshus 2014. ZIP/8Z 16 1 OL00 017 1 Byrådssekretariatet Fredericia Kommune Vedr.: Ansøgning om tilskud til Herslev Forsamlingshus 2014. Herslev den 29.01.2014 Herslev Forsamlingshus har i 2013 haft et økonomisk fornuftigt

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede. København, den 30. september 2013 Sagsnr. 2011-4523/CHN/JML 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af et forsikringsselskab og et byggeselskab klaget over indklagede.

Læs mere

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag

D O M. afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag D O M afsagt den 20. december 2012 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Poul Hansen og Hanne Aagaard) i kæresag V.L. B 0426 12 NRGI Fibernet A/S (advokat Ulrik Christrup, Kolding)

Læs mere

LUFT/VAND VARMEPUMPER

LUFT/VAND VARMEPUMPER BERETTA MONOBLOK Ideel løsning til opvarmning og varmtvandsproduktion LUFT/VAND VARMEPUMPER VARMEPUMPER TIL OPVARMNING Beretta luft/vand varmepumpe er en effektiv opvarmning af din bolig. Både til gulvvarme

Læs mere

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG

ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG SÅDAN FUNGERER ET MINI-KRAFTVARMEANLÆG Et mini-kraftvarmeanlæg består af en gasmotor, som driver en generator, der producerer elektricitet. Kølevandet fra motoren og generatoren bruges til opvarmning.

Læs mere

Budget optimeringsprojekt

Budget optimeringsprojekt Budget optimeringsprojekt Hjørring Kommune, matchingsmidler ansøges om: 72.000 kr. Forventede udgifter: Varmepumpe iflg. tilbud Led belysning iflg. tilbud Forventede udgifter i alt: Materialer kr.: 109.528

Læs mere

Konvertering til jordvarme

Konvertering til jordvarme Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERET SEPTEMBER 2013 Konvertering til jordvarme I et hus med en ældre oliekedel eller lignende beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og rettede derfor henvendelse til indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og rettede derfor henvendelse til indklagede. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmægler MDE Jørgen Hedegaard Madsen Strandvejen 55, Lønstrup 9800 Hjørring Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig

Læs mere

Modul 5: Varmepumper

Modul 5: Varmepumper Modul 5: Hvilke typer varmepumper findes der, hvornår er de oplagte og samspil med andre energikilder...2 Samspil med varmefordelingsanlæg...5 Samspil med det omgivende energisystem...6 Hvad kræver varmepumpen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 Sag 83/2008 (2. afdeling) A (advokat K.L. Németh) mod advokat B (advokat Morten Erritzøe Christensen) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere

Ny problemer for den offentlige vurdering

Ny problemer for den offentlige vurdering - 1 06.13.2014-06 (20140208) Off. vurd. Ny problemer for den offentlige vurdering Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den offentlige vurdering har lidt et nyt nederlag med en dom af 20/11 2013

Læs mere