NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG"

Transkript

1 NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr april 2016 Indholdsfortegnelse 1. Hørsholm Sølaugs årsmøde den 30. marts Referat af Sølaugets generalforsamling den 30. marts Bestyrelsens årsberetning for Hørsholm Sølaugs årsmøde den 30. marts 2016 Hørsholm Sølaugs årsmøde og generalforsamling for 2016 blev afholdt som planlagt onsdag den 30. marts 2016 i Lilletrommen, Hørsholm Bibliotek. Årsmødet indledtes med et indlæg fra Peter Antonsen, formand for kommunens Miljø- og Planlægningsudvalg (MPU), om temaet Klimaindsats og vandmiljø. På basis af hans mangeårige medlemskab (siden 2002) af det kommunale udvalg med ansvar for miljøanliggender redegjorde Peter Antonsen for en række problemstillinger, der er centrale for kommunens igangværende og fremtidige planer for klimatilpasning og forbedring af vore vandmiljøer : Klimaindsatsen (inkl. kortlægning af risiko-områder i kommunen, behovet for separatkloakering og for flere pumpestationer, restaurereing af Flakvadrenden). Usserød Å projektet (inkl. samarbejdet med nabokommunerne, bedre styring af Sjælsø-slusen, målestationer langs åen, oprettelse af vådeng ved Mortenstrupvej). Vandmiljøet (inkl. den nye 2017 spildevandsplan, udligningsbassiner, nedlægning af aflastningsbygværker, bedre vandmængdemålinger).

2 Klassifikation af vandløb (inkl. nyheden om MPUs beslutning for nyligt om omklassificering af visse rørlagte vandløb). Oprensning af søer (inkl. den årlige oprensningsbevilling på 1.0 mill. kroner, miljøtilstandsanalyser af en række mindre søer, oprensning af Krebseklo-vandhullet). Indlægget blev ledsaget af en PowerPoint præsentation, som kan ses på vor hjemmeside : Efter indlægget fik deltagerne mulighed for at stille spørgsmål til Peter Antonsen, og der fulgte en livlig udveksling om en række relevante emner. En væsentlig del af diskussionen drejede sig om Projekt Regnvand, som der var almindelig opbakning til; men flere deltagere stillede spørgsmålstegn ved omfang og kvalitet af de rensningsforanstaltninger, som påtænkes anvendt. Regnvand fra befæstede områder (veje, parkeringspladser) er at betragte som spildevand, fordi det indeholder en mængde naturfremmede partikler, og det er derfor af afgørende betydning, at al regnvand - inden det udledes til søer og vandløb - bliver forsvarligt renset. Efter diskussionen takkede Sølaugets formand Peter Antonsen for hans tilsagn om at deltage, for det gode indlæg og den efterfølgende livlige diskussion med deltagerne. 2. Referat af Hørsholm Sølaugs generalforsamling Derefter afholdtes Hørsholm Sølaugs årlige generalforsamling i overensstemmelse med den vedtægtsbestemte dagsorden. a) Valg af dirigent Formanden Kai Aaen Hansen oplyste, at cand.jur. Christoffer Bertelsen på opfordring af bestyrelsen havde indvilliget i at varetage hvervet som dirigent for generalforsamlingen. Dette forslag blev godkendt, og Christoffer Bertelsen overtog herefter ledelsen af mødet. Han begyndte med at fastslå (a) at generalforsamlingen var blevet indkaldt rettidigt og i overensstemmelse med vedtægterne, og (b) at den derfor var beslutningsdygtig. b) Bestyrelsens beretning for 2015 Dirigenten gav ordet til formanden, Kai Aaen Hansen, som på bestyrelsens vegne aflagde beretning om Sølaugets aktiviteter i 2015 (den fulde ordlyd af årsberetningen findes nedenfor som et tillæg til generalforsamlingsreferatet). Efter årsberetningen fremhævede Ole Rittermann, at Sølaugets resultater efter 10 års arbejde er imponerende og langt over forventning for en forening af denne størrelse, og han komplimenterede bestyrelsen for dens store indsats igennem årene. Da der ikke var yderligere kommentarer eller spørgsmål til beretningen, konstaterede dirigenten, at beretningen var godkendt af generalforsamlingen.

3 c) Det reviderede regnskab for 2015 d) Budgettet for 2016 e) Fastsættelse af kontingent for 2016 Dirigenten foreslog, at disse tre punkter i overensstemmelse med sædvanlig praksis blev behandlet under et og gav ordet til kassereren, Jørgen Lissner, der gennemgik årsregnskabet. Indtægterne beløb sig til i alt kroner, hvilket var på niveau med Udgifterne til administration og sekretariat udgjorde kroner (12% lavere end året før), således at årets resultat blev et overskud på kroner. Årets resultat er henført til egenkapitalen, som herefter udgør kroner. Budgettet for 2016 er baseret på en forventet kontingentindtægt på kroner og et udgiftsniveau ligeledes på kroner, delvist i forventning om øget mødeaktivitet. På den baggrund foreslog kassereren et uændret kontingent for 2016, dvs. 150 kroner for enkelthusstande og 250 kroner for kollektive medlemmer (grundejerforeninger). Da der ikke var andre indlæg til dette dagsordenspunkt, konstaterede dirigenten, at regnskabet for 2015, budgettet for 2016 og kontingentet for 2016 var godkendt. f) Behandling af indkomne forslag Der var ikke indkommet forslag til behandling på generalforsamlingen. g) Valg af bestyrelse Dirigenten oplyste, at 4 bestyrelsesmedlemmer - Kai Aaen Hansen, Hans Chr. Alsted, Jørgen Lissner og Ole Pagh - var villige til at modtage genvalg. Suppleanten Ole Rittermann havde oplyst, at han foretrak at forblive suppleant, og bestyrelsen havde derfor besluttet at foreslå Lilian Rothaus til den ledige plads. Da der ikke var andre forslag, erklærede dirigenten de fire gamle bestyrelsesmedlemmer for genvalgt og Lilian Rothaus for nyvalgt. På et efterfølgende bestyrelsesmøde konstituerede bestyrelsen sig med (a) Ole Pagh som formand og (b) de øvrige bestyrelsesmedlemmer som sideordnede medlemmer med en række tværgående arbejdsopgaver. h) Valg af revisor Dirigenten oplyste, at den nuværende revisor Jan Birkedal var villig til genvalg. Da der ikke var andre forslag, konstaterede dirigenten, at Jan Birkedal var valgt. Dernæst besluttedes det - i lighed med tidligere år - at der ikke er noget umiddelbart behov for en revisorsuppleant, og at et valg til denne funktion derfor er unødvendigt. i) Eventuelt Da der ikke derudover var nogen, der havde bedt om ordet, konstaterede dirigenten, at dagsordenen var udtømt og erklærede generalforsamlingen for afsluttet. Til sidst sagde formanden tak til dirigenten for god og håndfast ledelse af generalforsamlingen og til de fremmødte medlemmer for deres aktive deltagelse.

4 BESTYRELSENS ÅRSBERETNING FOR 2015 Aflagt af Sølaugets formand, Kai Aaen Hansen, på Sølaugets generalforsamling 30. marts 2016 Indledning I disse uger er det netop 10 år siden, at de første borgermøder om sømiljøerne i Hørsholm Kommune fandt sted her i Trommen på foranledning af en gruppe RUCstuderende, som fokuserede på borgerinddragelse i et miljørelevant anliggende, nemlig søer og vandløb. Der var næppe nogen af deltagerne, som dengang forestillede sig, at dette engangsinitiativ ville slå så dybe rødder, at vi nu for 10. gang samles til årsmøde og kan se tilbage på 10 aktive år, hvor vor hjertesag i stigende grad har vundet gehør, og hvor vi nu har åbne og konstruktive kommunikationslinjer til både Rådhuset og Hørsholm Vand. Vi er ikke kommet sovende til disse resultater bestyrelsen er trådt sammen 77 gange i de forløbne år, vi har bidraget med en lang række høringsskrivelser og debatindlæg, vi har en attraktiv og velbesøgt hjemmeside, og vi har nu 34 numre af vort nyhedsbrev Nyt fra Hørsholm Sølaug bag os. I lighed med tidligere år har Hørsholm Sølaug i 2015 været aktiv med at kommentere på offentlige tiltag af interesse for vor forening. I løbet af det forgangne år har vi udarbejdet tre høringsskrivelser, som er optrykt på vor hjemmeside, og som derfor kun skal omtales kort her. Det drejer sig om Vandområdeplan , Separatkloakering ved Opnæssgård, og Hørsholm Kommunes Strategi Samtidig har vi ved adskillige lejligheder og i forskellige sammenhænge været aktive deltagere i arbejdet for et bedre sø- og vandmiljø her i kommunen. Vandområdeplanen Vandområdeplanen er landsdækkende, men omfatter i vor kommune Sjælsø og Slotssøen samt en række vandløb, herunder Usserød Å, Gedevaserenden og Ulvemoserenden, inkl. Flakvad Rende. Ifølge planen er målet, at søer og vandløb skal have mindst god økologisk tilstand eller godt økologisk potentiale. Hvis målet ikke er opfyldt, skal der gøres en indsats for at sikre, at dette sker. Kun Slotssøen lever op til målsætningen. Sjælsø lever ikke op til målsætningen, men det vil der ikke blive gjort noget ved indtil 2021, da det vurderes at være forbundet med uforholdsmæssigt store udgifter at forsøge at nå målet om god økologisk tilstand i nuværende planperiode. For vandløbenes ved kommende er målene heller ikke opfyldt. For nogle af vandløbene vil der blive ydet en indsats ved udlægning af groft bundmateriale. Indsatsen er imidlertid temmelig beskeden og ganske utilfredsstillende. Derimod noterede Sølauget med tilfredshed, at det følger af planen, at der skal gøres en indsats over for i alt 18 overløbsbygværker, der direkte eller indirekte udleder regn- og spildevand til de målsatte vandløb (Usserød Å, Ulvemoserenden, inkl. Flakrenden og Gedevaserenden). Imidlertid er det vor opfattelse, at der skal gøres en indsats over for ALLE overløbsbygværker, der aflaster til de nævnte vandløb. Det drejer sig om yderligere 10 overløbsbygværker, der alle er beliggende i Blårendens opland. Det vender jeg senere tilbage til.

5 Separatkloakering ved Opnæsgård Andelsboligforeningen har indgået en aftale om separatkloakering med Hørsholm Vand. Aftalen skal håndtere tag- og overfladevand for et stort antal ejendomme og sikre mod oversvømmelser. Når separeringen er færdiggjort, vil overfladevandet blive ledt til nedgravede forsinkelsesbassiner for at udjævne flowet og derfra videre gennem sandfang og olieudskiller til Vallerød Mose. Hørsholm Sølaug har udtrykt tilfredshed med projektet, men vi har samtidig efterlyst en mere udtrykkelig formulering af, at der skal etableres såvel sandfang som olieudskiller. Vi bemærkede i den forbindelse, at de befæstede arealer rummer en af de største koncentrationer af parkerede biler i Hørsholm Kommune i betragtning af Opnæsgårds 574 lejligheder samt yderligere bagvedliggende 40 hustande. Vi pegede i forlængelse heraf på, at Spildevandsplan samt kommunens hjemmeside anfører en kommunal praksis om, at regvandsafledninger fra offentlige veje og parkeringsarealer med plads til mere end 20 biler skal forsynes med både sandfang og olieudskiller, idet og jeg citerer fra Spildevandsplanen Regnvand fra parkeringsarealer, veje og lignende vil oftest være belastet med dels olierester fra spild og dryp og miljøfremmede stoffer...disse stoffer kan forårsage problemer.. i eventuelle recipienter, og det er derfor hensigtsmæssigt at tilbageholde dem ved kilden. Vi har også påpeget, at der er usikkerhed med hensyn til den dokumentation for de krav, som Hørsholm Vand skal overholde i forbindelse med udledningerne. Strategi 2015: Plan- og bæredygtighedsstrategi for Hørsholm Kommune Denne plan har været i høring, og i høringsperioden blev der på Kulturdagen den 5. september 2015 afholdt et debatmøde om strategipapiret. Dokumentet indeholder kommunalbestyrelsens vurdering af og strategi for den fremtidige udvikling og er optakten til en revision af kommuneplanen. Planen fokuserer på 5 temaer: Boliger og byliv, et godt sted at bo og leve for alle Kultur- og fritidsliv, kulturelle oplevelser af høj kvalitet og i stadig udvikling Handels- og erhvervsliv, en attraktiv handelsby med et dynamisk erhvervsliv Kysten, en attraktiv kyststrækning med tilhørende kystnære arealer Naturen, en rig og mangfoldig natur tæt på Også til denne plan har Sølaugets bestyrelse afgivet høringssvar. Heri anførte vi, at der var mange gode intentioner i dokumentet navnlig at det er en del af visionen, at der skabes inspirerende og grønne rammer. Samtidig fremhævede vi dog, at vi har set mange fine planer med gode intentioner, som ikke har ført til nogetsomhelst, og at vi håbede, at Strategi 2015 ikke kom til at lide samme skæbne. Vi havde også nogle mere specifikke kommentarer til planen. Blandt andet fremhæves det i afsnittet om Kysten, at vores beliggenhed ved Øresunds kyst er meget unik. Derfor indeholder planen en række tiltag for at forbedre adgangsforholdene og de rekreative muligheder ved kysten. Men den nævner ikke med ét ord den dårlige badevandskvalitet som følge af kommunens spildevandsudledninger. Vi opfordrede til, at der sættes specielt fokus på at løse dette problem, som vi har påpeget flere gange.

6 Hørsholm Kommunes sørestaurerings-initiativ I forbindelse med budgetaftalen med virkning fra 2014 blev er efter ihærdigt pres fra Hørsholm Sølaug indføjet en bevilling på 1 mill. kr. årligt i 4 år øremærket til oprensning af kommunale søer. Siden er der foretaget en række undersøgelser af vore søer og udarbejdet foreløbige rapporter om biologiske forhold og miljøtilstand i to søer ved Kokkedal Slot samt i syv småsøer og Blårenden. Der arbejdes stadig på færdiggørelse af rapporterne i forbindelse med de foreliggende oplysninger, og hvilken praktisk indsats der skal ydes fremadrettet. Hørsholm Sølaug, støttet af Grønt Råd, sætter pris på kommunens grundige forarbejde, men er også stærkt opsat på at få undersøgelsesfasen overstået og få de konkrete indgreb sat i gang. Projekt Regnvand: Separatkloakering i centrale dele af Hørsholm Det omfattende kloakeringsarbejde med at adskille regnvand og spildevand det såkaldte Projekt Regnvand til løsning af klimatilpasningsproblemerne begyndte i Rungsted og er planlagt videreført i de centrale dele af Hørsholm under navnet Masterplanen for Blårendens Opland, dvs. Hørsholm Centrum, områderne omkring Alsmosen og Vallerød Mose samt hele Folehavekvarteret. Planen går i korthed ud på, at hele området skal separatkloakeres for at reducere risikoen for oversvømmelser og forbedre vandkvaliteten i områdets søer og vandløb samt i Usserød Å. Hørsholm Vand er i gang med at udarbejde detailplaner for etableringen af et tostrenget system i dette område: Spildevandet fra husstandene ledes til rensningsanlægget som hidtil, mens regnvand ved normale nedbørsmængder ledes direkte til Blårenden. Når der er kraftigere regnskyl, vil det såkaldte first flush, som er det mest forurenede, ligeledes strømme direkte til Blårenden. Men i tilfælde af ekstraordinære nedbørsmængder vil der ske overløb til 9 søer i området: (1) Dronningedammen, (2) Slotssøen, (3) Elledammen (ved Søvang/Sdr. Jagtvej), (4) Kohavedammen (Gluds Dam), (5) Vallerød Mose (neden for Opnæsgård), (6) Alsmosen, (7) den mindre sø mellem Tjørnevej og Grundsøvej, (8) Uldsø (ved Møllevænget over for Hørsholm Mølle), og (9) den nye skovsø nær ved Folehavegård (Kongens sø). Det skal understreges, at det i første omgang kun er de nedbørsmængder, der falder på vejarealerne (ca. en tredjedel af nedbøren), der ledes til den nye regnvandskloak, mens resten (fra hustage mv.) som hidtil vil løbe i fælleskloakken. Det skyldes, at Hørsholm Kommune som bekendt har gjort separatkloakering frivillig for den enkelte grundejer. Derfor er det indtil videre nødvendigt at bevare de eksisterende overløb fra fælleskloakken til områdets søer og vandløb. Antallet af overløb fra fælleskloakken til søerne vil imidlertid blive reduceret pga. aflastningen fra de nye regnvandsledninger. Og mængden af overløbsvand vil yderligere mindskes i takt med grundejernes gradvise overgang til separatkloakering. Sølauget er som udgangspunkt positiv over for Projekt Regnvand, fordi fælleskloakering er helt utilstrækkelig for nutidens forhold, og fordi det er absolut nødvendigt at gennemføre en kraftig reduktion i omfanget (dvs. mængde og hyppighed) af spildevandsoverløb til søer og vandløb. Men vi ønsker at understrege, at når det er fysisk umuligt helt at undgå overløb af spildevand ved ekstraordinære regnskyl, så skal det tilstrømmende spildevand renses bedst muligt inden for økonomisk forsvarlige rammer. Dette gælder både overløb fra fælleskloak og fra regnvandskloak.

7 I mange år har det været anset for best practice at etablere sandfang og olieudskiller på regnvandsudløb. Det fremgår som tidligere nævnt også af Hørsholm Kommunes spildevandsplan, at det er kommunens praksis at stille krav herom. Argumentationen herfor er, at regnvand fra parkeringsarealer og veje oftest vil være belastet med oliespild mv., som kan forvolde problemer i recipienterne. Derfor er det mest hensigtsmæssigt at tilbageholde forureningen ved kilden. Som konsekvens heraf er det Sølaugets holdning, at der som udgangspunkt bør etableres såvel sandfang som olieudskiller på regnvandsudløb til søer eller vandløb. Olieudskiller kan eventuelt erstattes af anden rensningsmetode, hvis det kan dokumenteres, at denne anden metode er ligeså effektiv som olieudskiller. Sølauget er i konstruktiv dialog med Hørsholm Vand om projektet og vil arbejde for, at der etableres effektive rensningsforanstaltninger på alle regnvandsudløb, og at enhver tvivl om berettigelsen af sådanne foranstaltninger bør komme søer og vandløb til gode. Informationsmøder for bred- og sø-ejere om Projekt Regnvand Det er Hørsholm Vand, der efter opdrag fra Hørsholm Kommune forestår det store anlægsarbejde, der som nævnt også omfatter området mellem Rungstedvej og Folehavevej. I efteråret 2015 fremlagde Hørsholm Vand et detaljeret forslag til et nyt regnvandssystem i dette område; det omfatter en nyanlagt hovedregnvandsledning med tilknyttet mulighed for overløb via nye udløbsrør til en række søer, der således vil indgå i projektet som aflastning i tilfælde af særligt kraftige nedbørsmængder. Sø- og bredejerne ved hver af de berørte søer blev i den anledning af Hørsholm Vand inviteret til en serie informationsmøder, hvori også Hørsholm Kommune deltog. Medlemmer af Hørsholm Sølaugs bestyrelse var også til stede ved disse møder, som var ganske velbesøgte. Der var fra alle sider en generel positiv holdning til projektet, men der blev naturligvis stillet mange spørgsmål og også udtrykt nogen skepsis, bl.a. med hensyn til den præcise rørlægning til søerne. Hørsholm Sølaug anser projektet som absolut nødvendigt for at minimere skaderne af ekstremregn, men på møderne gjorde vi samtidig opmærksom på, at de mange nye regnvandsudløb til søerne er en forureningskilde, fordi regnvand fra tage, parkeringsarealer m.v. indeholder olie og forskellige tungmetaller. Vi understregede derfor kraftigt over for Hørsholm Vand behovet for, at alle nye regnvandsudløb får installeret sandfang og olieudskillere eller tilsvarende effektive rensningsforanstaltninger. Efterhånden som projektet skrider frem vil der formentlig blive behov for nye informationsmøder og eventuelt bilaterale møder med Hørsholm Vand. Overløbsbygværker og rørlagte vandløb Hørsholm Sølaug har gennem en årrække gjort opmærksom på den omfattende forurening, der sker gennem de mange regnvands- og spildevandsoverløb til vore søer og vandløb. I en omfattende høringsskrivelse gjorde vi for nogle år siden opmærksom på, at der i kommunen findes knap 100 overfaldsbygværker, som ifølge Spildevandsplanen tilsammen udleder godt m 3 regnvand og spildevand i vore søer og vandløb. Heraf udgjorde spildevand alene godt m 3, udledt fra 39 overløbsbygværker. Ifølge den nye Spildevansplan udledes der i dag godt m 3 spildevand fra de samme 39 overløb, dvs. en stigning på godt 30%.

8 I løbet af den seneste halve snes år er forureningsproblemet altså blevet kraftigt forværret. Hørsholm Kommune og Hørsholm Vand er derfor som nævnt gået i gang med at få lukket så mange overløb som muligt og samtidig få udarbejdet mere præcise målinger af forureningsomfanget. Hertil kommer, at Projekt Regnvand vil muliggøre en væsentlig reduktion i udledningerne. I den forbindelse kan det nævnes, at medlemmer af bestyrelsen har bistået bredejere, der har problemer med rørlægningen af regnvandsledningerne. Bestyrelsen har også været inddraget i nogle oversvømmelsesproblemer hos nogle medlemmer i forbindelse med det rørlagte vandløb, der løber fra Folehavekvarteret til Dronningedammen og videre til Usserød Å. På Sølaugets opfordring er rørforbindelsen blevet renset af kommunen i flere omgange. Kommunen er nu også gået i gang med at kortlægge mulighederne for officielt at overtage vedligeholdelsen af det rørlagte vandløb, som egentlig skulle varetages af grundejerne, fordi de rørlagte vandløb juridisk er private. Men kommunen er efter vedvarende pres kommet til nye overvejelser, fordi det rørlagte vandløbs gnidningsfrie funktion er afgørende for at forhindre større oversvømmelser i området, og fordi mange grundejere slet ikke er bevidste om, at der findes et rørlagt vandløb under deres grund. Det er derfor glædeligt, at Peter Antonsen på Årsmødet i dag har oplyst, at kommunalbestyrelsen har vedtaget at overtage vedligeholdelsen af det rørlagte vandløb. Overtagelsen vil imidlertid først finde sted officielt, når finansieringssiden er på plads. Grønt Råd Som omtalt ved sidste års generalforsamling er det yderst nyttigt for Hørsholm Sølaug at deltage i Grønt Råd, hvor vi blev medlem efter indstilling fra Hørsholm Kommune. I Grønt Råd arbejder vi sammen med andre grønne foreninger. Især har samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening (DN) vist sig særdeles nyttigt, ikke mindst fordi vi har kunnet trække på DN s store ekspertise samtidig med, at vor stemme har fået større vægt i samarbejdet med DN. Som medlem af Grønt Råd deltager Sølauget desuden i regelmæssige dialogmøder med Miljø- og Planlægningsudvalget og dets formand Peter Antonsen. I møderne deltager også relevante chefer og medarbejdere fra forvaltningen, hvilket er med til at styrke vore kontakter til kommunen. En række sager af særlig interesse for Sølauget er blevet behandlet på Grønt Råds møder, herunder Masterplanen for Blårendens Opland, Opnæsgårds tilslutning til Projekt Regnvand og spildevandsaflastningen til Vallerød Mose, sørestaureringsprojektet og problematikken omkring de rørlagte vandløb. Vi har i forbindelse med flere af disse projekter udarbejdet bidrag til Grønt Råds høringssvar og dermed fået vor stemme igennem med større vægt. Nyt fra Hørsholm Sølaug Siden sidste Årsmøde har vi udsendt 4 nyhedsbreve til medlemmerne i marts, juni, oktober og december 2015, hvor vi bl.a. forud annoncerede dette årsmøde. Nyhedsbrevene har i det store og hele beskæftiget sig med de samme emner, som er omtalt her i beretningen. Nyhedsbrevene findes på vor hjemmeside, som bestyrelsen er meget tilfreds med efter moderniseringen for 3 år siden. Ud over samtlige høringsskrivelser indeholder hjemmesiden omfattende kildehenvisninger, vedtægter, bestyrelsens sammensætning samt et fotoarkiv for mange af vore smukke søer.

9 Medlemstallet Vi har i alt 43 medlemmer, heraf 37 enkelthusstande og 6 grundejerforeninger - det samme som i Bestyrelsens sammensætning Efter Klaus Friis-Hansen fratrædelse i oktober 2015 har jeg varetaget formandshvervet midlertidigt frem til årsmødet. Bestyrelsens har derfor i en kort periode bestået af 4 medlemmer med suppleanten Ole Rittermann som midlertidigt medlem. Bestyrelsen indstiller, at Lillian Rothaus indtræder på den ledige plads i bestyrelsen. Lilian har tidligere været bestyrelsen behjælpelig med råd og vejledning om en række forskellige teknisk/faglige spørgsmål. Umiddelbart efter årsmødet vil bestyrelsen konstituere sig med ny formand og næstformand og fremover I 2016 og fremover vil vi fortsætte vort pres for at mindske overløbsforureningen af vore søer og forbedring af deres tilstand. Vi er som nævnt tidligere allerede kommet et godt stykke vej, og tilstanden i vore søer og vandløb har vundet langt større opmærksomhed end for blot nogle få år siden. Men der er et godt stykke vej endnu. Genopretningen af søernes tilstand er en kompliceret proces, og kommunen arbejder ikke altid lige hurtigt med at få gennemført de praktiske foranstaltninger. Bestyrelsen har i de seneste måneder drøftet forskellige nye tiltag for en styrket indsats rettet mod medlemspleje. Efter årsmødet planlægger vi drøftelser af mulighederne for forskellige former for medlemsseminarer, nye tiltag rettet mod en styrkelse af medlemskredsen og interaktionen med de enkelte medlemmer. I forlængelse heraf er vi naturligvis interesserede i forslag og praktisk støtte fra vore nuværende medlemmer. Vi mener, at foreningen har så mange støtteværdige og nyttige opgaver, at der skulle være grundlag for at inddrage en udvidet kreds af medlemmer i arbejdet med at højne miljøtilstanden i vore søer.

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 45 28. maj 2019 Indholdsfortegnelse 1. Hørsholm Sølaugs årsmøde den 26. marts 2019 2. Referat af Sølaugets generalforsamling den 26. marts 2019 3. Bilag: Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 30 28. marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Hørsholm Sølaugs årsmøde den 24. marts 2015 2. Referat af Sølaugets generalforsamling den 24. marts 2015 3. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 42 31. maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. Hørsholm Sølaugs årsmøde den 21. marts 2018 2. Referat af Sølaugets generalforsamling den 21. marts 2018 3. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 38 30. april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Hørsholm Sølaugs årsmøde den 21. marts 2017 2. Referat af Sølaugets generalforsamling den 21. marts 2017 3. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune

Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune Natur Søer - Vandløb Gennemførte og fremadrettede projekter i Hørsholm Kommune 29.03.2015 1 Effekten af anstrengelserne Reduktion af udledt spildevand Bedre recipientkvalitet Bedre badevand Reduktion af

Læs mere

Tillæg nr Spildevandsplan Hørsholm Kommune - Udkast. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1,

Tillæg nr Spildevandsplan Hørsholm Kommune - Udkast. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, 1 Tillæg nr. 002 Spildevandsplan 2012-2016Hørsholm Kommune - Udkast Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, Opnæsgård og 40 omkringliggende ejendomme 2 Indhold 1. Indledning... 2 2. Spildevandsplanen...

Læs mere

Formand for Miljø og Planlægningsudvalget Jan H. Klit. Mødeleder Rune Munch Christensen, Hørsholm Kommune

Formand for Miljø og Planlægningsudvalget Jan H. Klit. Mødeleder Rune Munch Christensen, Hørsholm Kommune Side 1 august 2019 Formand for Miljø og Planlægningsudvalget Jan H. Klit Mødeleder Rune Munch Christensen, Hørsholm Kommune Side 2 august 2019 Fremtidens kloaksystem Klimatilpasning og forbedring af vandmiljøet

Læs mere

Spildevandsplan Hørsholm Kommune. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1,

Spildevandsplan Hørsholm Kommune. Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, 1 Tillæg nr. 002 Spildevandsplan 2012-2016 Hørsholm Kommune Kloakseparering i eksisterende kloakopland B1, Tagvand fra AB Opnæsgård og tag- og overfladevand fra 40 omkringliggende 2 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Nivåvænge grundejerforening Den 25. marts 2015 Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Der blev afholdt ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts 2015 klokken 19.00 i kantinen

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 43 7. december 2018 Indholdsfortegnelse 1. Udsætning af aborrer og dammuslinger i hørsholmske søer 2. En sø-krise, som Kommunen ikke kunne sidde overhørig 3. Udkast til Spildevandsplan

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Hørsholm Kommunes Spildevandsplan , separatkloakering i oplandet til Blårenden

Tillæg nr. 3 til Hørsholm Kommunes Spildevandsplan , separatkloakering i oplandet til Blårenden Tillæg nr. 3 til Hørsholm Kommunes Spildevandsplan 2012-2016, separatkloakering i oplandet til Blårenden 1/18 Tillæg nr. 3 til Hørsholm Kommunes Spildevandsplan 2012-2016, Blårendens opland 1. Indledning

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 26 26. marts 2014 Referat af Hørsholm Sølaugs årsmøde og generalforsamling tirsdag den 25. marts 2014 Hørsholm Sølaugs årsmøde og generalforsamling for 2014 blev afholdt som

Læs mere

HØRINGSSKRIVELSE FRA HØRSHOLM SØLAUG

HØRINGSSKRIVELSE FRA HØRSHOLM SØLAUG HØRINGSSKRIVELSE FRA HØRSHOLM SØLAUG vedr. Forslag til tillæg 3 til Spildevandsplan 2012-2016 Hørsholm Sølaug har fra begyndelsen varmt støttet projektet med at separatkloakere vor kommunes regnvands-

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 23 30. september 2013 Indholdsfortegnelse 1. En million kroner om året til oprensning af kommunale søer 2. Valg af forbrugerrepræsentanter til Hørsholm Vands bestyrelse 3. Særligt

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG

NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 19 26. november 2012 Indholdsfortegnelse 1. Lancering af Sølaugets nye hjemmeside 2. Vort høringsindlæg om Vandhandleplanen og Spildevandsplan 3. Søvandringen sammen med Museumsforeningen

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Som vedtaget den 26. april 2014 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Grundejerforeningen Falen af 1973 Stk. 2: Foreningen har hjemsted Falen i

Læs mere

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET

AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING AF USSERØD Å-SYSTEMET Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166070 AFTALE OM MILJØMÅL FOR FREDENSBORG SPILDEVAND A/S, HØRSHOLM VAND APS OG RUDERSDAL FORSYNING A/S KLIMATIL- PASNING

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm Referat af bestyrelsesmøde nr. 21 i Rudersdal Forsyning A/S den 24. marts 2015 ca. kl. 19.15 i Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Referat af generalforsamling

Referat af generalforsamling Referat af generalforsamling Grundejerforeningen af 1976 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om det forløbne år. 3. Aflæggelse af regnskab, underskrevet af bestyrelsen og revisor

Læs mere

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard

Grundejerforeningen Kildebrøndegaard Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Mandag den 22. april 2013 kl. 19.00 Greve Borgerhus, Greveager 9, 2670 Greve Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af regnskab til

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35.

Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl i fælleshuset, Brinken 35. Side 1 af 5 Andelsboligforeningen Kirsebærhaven Referat fra generalforsamling i Andelsboligforeningen K irsebærhaven, Mogenstrup torsdag 12. april 2012 kl. 19.00 i fælleshuset, Brinken 35. Dagsorden: 1.

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Birkegårdens Grundejerforeningen

Referat af generalforsamlingen i Birkegårdens Grundejerforeningen Referat af generalforsamlingen i Birkegårdens Grundejerforeningen Tid og sted: 12. april 2018 Tapeten lille sal. Til stede: Hele bestyrelsen: formand Agate Hjulmand, Næstformand Otto Larsen, kasserer Svend

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

REFERAT af Hørsholm Sølaugs Årsmøde og Generalforsamling

REFERAT af Hørsholm Sølaugs Årsmøde og Generalforsamling NYT FRA HØRSHOLM SØLAUG Nr. 15 25. marts 2011 REFERAT af Hørsholm Sølaugs Årsmøde og Generalforsamling Torsdag den 10. marts 2011 - kl.19.00-21.00 i det nye auditorium på Rungsted Skole Årsmødet blev indledt

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017.

Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Referat fra bestyrelsesmøde før ordinær generalforsamling Mandag d. 20. Februar 2017. Tilstede : Flemming Bo Hansen, Jens Bergholdt, Birgit Olsen, Kaj Kingo, Leoni Petersen, Toni Andersen. Lykke Petersen.

Læs mere

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6

G r u n d e j e r f o r e n i n g e n 1 2 6 Ref. Generalforsamling nr. 45, 6. juli 2013 kl. 10 på Munchs Hotel, Tornby Strand Dagsorden, jf. vedtægternes 8 om afholdelse af generalforsamling: a. Valg af dirigent b. Formandens beretning vedr. det

Læs mere

Grundejerforeningen Hørsholm Gårdhuse

Grundejerforeningen Hørsholm Gårdhuse Grundejerforeningen Hørsholm Gårdhuse Generalforsamling torsdag den 6. marts 2014 kl. 19.30 Usserød skole, Kantinen Pkt. 1. Valg af dirigent. Poul Lodberg, nr. 15, blev valgt. Han konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Selkær-Mølle.

Vedtægter for Grundejerforeningen Selkær-Mølle. Vedtægter for Grundejerforeningen Selkær-Mølle. Revideret 21-04-2018. 1 1. Foreningens navn. Grundejerforeningen Selkær-Mølle. Vedtægter for Grundejerforeningen Selkær-Mølle. Rev. 21-04-2018 2. Formål.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Kagsåvej / Kagsåbrinken 3-27 Gladsaxe kommune

VEDTÆGTER. for. Kagsåvej / Kagsåbrinken 3-27 Gladsaxe kommune VEDTÆGTER for Kagsåvej 113-133 / Kagsåbrinken 3-27 Gladsaxe kommune Navn og formål Foreningens medlemmer 1 2 3 Foreningen er stiftet den 13. januar 1971. Foreningens navn er BRINKEN. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende:

Referat. Ordinær Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn kl præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: Referat Ordinær Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn 27-01-2017 kl. 17.30 præcis på Brandstationen i Hoptrup. Dagsorden er som følgende: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. kaptajnen.

Læs mere

Referat af generalforsamling

Referat af generalforsamling Referat af generalforsamling Golfvængets grundejerforening 28. april 2010 Deltagelse Følgende 9 husstande var repræsenteret; 10 Eriksen, 22 Pedersen, 31 Yde, 38 Larsen Bestyrelsen var repræsenteret ved;

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX Indholdsfortegnelse Vedtægter:...3 1 Navn:...3 Hjemsted:...3 Foreningens

Læs mere

Generalforsamling RIK 7. juni 2018

Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamlingens dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formanden aflægger beretning. 3. Kassereren fremlægger: a. Det reviderede regnskab til godkendelse. b. Forslag

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tid: Tirsdag d. 28. marts 2017 Kl.: 19,00 Sted: Beboerhuset, Egekrattet 20, Antal deltagere: 20 beboere deltog i Generalforsamlingen Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat

Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Generalforsamling den 11. marts 2018 Hornstrup Kursuscenter Referat Referent Simon Leonhard Version 1 Udsendt 13-03-2018 Godkendt 15-03-2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj

Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Referat fra Generalforsamling 15. april 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Gorm Riksted fra nr. 42. Gorm vælges uden modkandidater. Gustav nr. 23 vælges til

Læs mere

Ny spildevandsplan til Hillerød Kommune. Hillerød d. 7. juni 2018

Ny spildevandsplan til Hillerød Kommune. Hillerød d. 7. juni 2018 Ny spildevandsplan til Hillerød Kommune Hillerød d. 7. juni 2018 Velkomst Spildevandsplan 2018-2021 Velkomst Borgerinddragelse En spildevandsplan Hvorfor? Ny Spildevandsplan Baggrund Principper for separatkloakering

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018 Ejerlaug Stensbjerg Glostrup, April 2017 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018 Fremmødte: Numrene 9, 10 st, 10 I, 13, og 24 (bestyrelsen). Herudover deltog numrene

Læs mere

Beslutningsreferat fra Generalforsamlingen for Grundejerforeningen Svanlevvej

Beslutningsreferat fra Generalforsamlingen for Grundejerforeningen Svanlevvej Beslutningsreferat fra Generalforsamlingen for Grundejerforeningen Svanlevvej Koltgaarden, 24.03.2019 Dato: 24. marts 2019 - Koltgården Referent: Rikke S Østerkær, nr. 25 Deltagende: 13 husstande (26 stemmer

Læs mere

grundejerforeningen KLINTEVEJ

grundejerforeningen KLINTEVEJ grundejerforeningen KLINTEVEJ VEDTÆGTER FOR "grundejerforeningen KLINTEVEJ". 1. Foreningens navn er "grundejerforeningen Klintevej". 2. Foreningen omfatter grundejere i det af Arbejdernes Andelsboligforening

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling onsdag d. 28 marts, Gilleleje skole, Parkvej.

Referat af den ordinære generalforsamling onsdag d. 28 marts, Gilleleje skole, Parkvej. Referat af den ordinære generalforsamling onsdag d. 28 marts, Gilleleje skole, Parkvej. Fremmødte: 17 (2,3,8,10,11,13,15,16,17,18,19,23,28,30,32,36,56) Ikke fremmødte: 22 (1,4,5,6,7,9,12,14,20,22,24,26,34,38,40,42,44,46,48,50,52,54)

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010 PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010 Indholdsfortegnelse Vedtægter:... 3 1 Navn:... 3 Hjemsted:...

Læs mere

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING HØRSHOLM GOLFKLUB AFHOLDT 10. MARTS 2015, KL. 19.00 I STALDEN

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING HØRSHOLM GOLFKLUB AFHOLDT 10. MARTS 2015, KL. 19.00 I STALDEN REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING HØRSHOLM GOLFKLUB AFHOLDT 10. MARTS 2015, KL. 19.00 I STALDEN 1. Valg af dirigent Formanden, Bo Wildfang bød velkommen. Som dirigent foreslog bestyrelsen advokat John

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk

Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Referat fra ordinær generalforsamling i I/S Veksø Vandværk 2014 Til interessenterne i I/S Veksø Vandværk Indkaldelse til ordinær generalforsamling Mødested: Kroen, Veksø Mødetid: Torsdag den 20. marts

Læs mere

På generalforsamlingen var 40 personer tilstede, svarende til 29 parceller. Formand Frede Jensen bød velkommen, og præsenterede bestyrelsen.

På generalforsamlingen var 40 personer tilstede, svarende til 29 parceller. Formand Frede Jensen bød velkommen, og præsenterede bestyrelsen. G R U N D E J E R F O R E N I N G E N NY HVIDOVRE Referat af Generalforsamling i Grundejerforeningen Ny Hvidovre 2005 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Ny Hvidovre www.nyhvidovre.dk

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Antenneforeningen Bramdrup Øst.

Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Antenneforeningen Bramdrup Øst. Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 20. februar 2018 I Bramdrupdam sports- og mødecenter. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen

DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen DVB FYN LANGELAND Generalforsamlingen Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 30. juni 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede: Bestyrelsen: Afdelingerne:

Læs mere

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt.

Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte. .Dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent. Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING TIRSDAG D. 24. MAJ 2015, KULTURZONEN Formanden bød velkommen til de 16 fremmødte..dagsorden pkt. 1: Valg af dirigent Ole Dalsgaard Jensen blev valgt. Han takkede for

Læs mere

Her følger 3 dokumenter 1) Dagsorden ved stiftende generalforsamling i web-lystfiskerforeningen. (side 1) 2) Vedtægter for Fisketips Forening (side 2-4) 3) Praktiske retningslinier for generalforsamling

Læs mere

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG.

GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. GREJSDALENS GRUNDEJERFORENING OG ANTENNELAUG. 1 Foreningens navn er: Grejsdalens Grundejerforening og Antennelaug 2 Foreningens formål er: At samle alle grundejere i Grejsdalen, Frederikshøj og Bøgager

Læs mere

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998

Grundejerforeningen DAMGAARDEN. Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998 Grundejerforeningen DAMGAARDEN Referat af 10. ordinære generalforsamling den 31. marts 1998 April 1998 Referat af: 10. ordinære generalforsamling i Grundejerforeningen DAMGÅRDEN Tirsdag d. 31. marts 1998

Læs mere

Vedtægter for Tambourforeningen Den Kongelige Livgarde

Vedtægter for Tambourforeningen Den Kongelige Livgarde Vedtægter for Tambourforeningen Den Kongelige Livgarde Stiftet den 7. oktober 1964 Revideret og vedtaget på den ordinære generalforsamling 6. marts 1994, 28. marts 2009 og 26. februar 2011 Motto: At tjene

Læs mere

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012

Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 Referat Generalforsamling Søernes Sejlklub 20. marts 2012 1. Valg af dirigent og referent Til dirigent valgtes Leif, Bent Erik blev referent. Leif konstaterede at generalforsamlingen var korrekt indkaldt.

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN DØNNERGÅRDEN Til medlemmerne November 2012

GRUNDEJERFORENINGEN DØNNERGÅRDEN Til medlemmerne November 2012 phermed fremsendes referat fra generalforsamlingen den 27. november 2012. Den ny bestyrelse har konstitueret sig som følger: Formand Bo Brahtz Christensen DA 217 43 94 81 61 Næstformand Henrik Marker DA

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer - 1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer Planen skal skabe grundlaget for at Skive Vand A/S kan udføre alle kloakeringsopgaver. Det drejer sig om separering af flere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Antenneforeningen Holluf Pile onsdag d. 9. marts 2011

Referat af ordinær generalforsamling i Antenneforeningen Holluf Pile onsdag d. 9. marts 2011 Der var fremmødt 63 stemmeberettigede medlemmer, og der blev medbragt 7 gyldige fuldmagter. (Bestyrelsen ønsker i den forbindelse at bemærke, at jvnf. foreningens vedtægter kan hver husstand der møder

Læs mere

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats

Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Planlægning og prioritering af forsyningens indsats Rudersdal Kommune og Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) har aftalt, at Rudersdal Forsyning A/S (en del af NOVAFOS koncernen) i perioden

Læs mere

Det blev meddelt, at der på generalforsamlingen, ud over hvad der var oplyst på indkaldelsen, skulle vælges en kasserer samt en revisorsuppleant.

Det blev meddelt, at der på generalforsamlingen, ud over hvad der var oplyst på indkaldelsen, skulle vælges en kasserer samt en revisorsuppleant. Referat af grundejerforeningens generalforsamling, 26.04.2010. Der var mødt ca. 23 deltagere op på generalforsamlingen. Bestyrelsen så med glæde, at en del af dem var unge, formentlig nytilflyttede, beboere

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 11 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 15. april 2017 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen og bad deltagerne rejse sig for at holde

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN RÅBYLILLE STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN RÅBYLILLE STRAND Generalforsamlingsreferat Ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Råbylille Strand, blev afholdt lørdag den 14. maj 2011, i Hjertebjerg Forsamlingshus Klintevej 207, 4780 Stege. Foreningens formand

Læs mere

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30

Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30 Hørsholm, den 24. april 2016 Beslutninger fra Grønt Råds møde i Kulturhus Trommen (lokalet Caroline Mathilde) Onsdag d. 6. april 2016 kl. 19:30 Deltagere: Afbud: DN-Hørsholm v/ Peter Skat Nielsen Friluftsrådet

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

Side 1/5. Pkt. 1. af dirigent. Valg

Side 1/5. Pkt. 1. af dirigent. Valg og Peter Seehausen blev valgt. Formanden for grundejerlauget Anne-Birgitte Bruskin (nr. 16) bød velkommen til 37 deltagere og foreslog på bestyrelsens vegne Peter Seehausen (nr. 84) til dirigent. Der var

Læs mere

Skal du bygge om? Forbered din kloak til fremtiden I DENNE PJECE FINDER DU OPLYSNINGER OM:

Skal du bygge om? Forbered din kloak til fremtiden I DENNE PJECE FINDER DU OPLYSNINGER OM: Skal du bygge om? Forbered din kloak til fremtiden I DENNE PJECE FINDER DU OPLYSNINGER OM: > Hvorfor ændre din kloak nu? > Hvad skal du selv gøre og betale? > Hvornår og hvordan foregår separering af kloak?

Læs mere

KFK Generalforsamling 2014. Referat

KFK Generalforsamling 2014. Referat 1 KFK Generalforsamling 2014. Referat Tilstede fra bestyrelsen: Henry Pedersen Torben Lund Jensen Per Knudsen Dan Saugstrup Ole Bruun Thomas Stark Afbud fra bestyrelsen: Jens Behrens Antal stemmeberettigede:

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018

PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 PEDERSMINDE GRUNDEJERFORENING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 28. JULI 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Grundejerforeningen Ådalen Øst

Grundejerforeningen Ådalen Øst Vedtægter Grundejerforeningen Ådalen Øst 1. Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Ådalen Øst beliggende Ådalen i 6600 Vejen. Gældende for Ådalen 30 til og med Ådalen 62.

Læs mere

Åens Grundejerforening.

Åens Grundejerforening. Åens Grundejerforening. Referat af ordinær generalforsamling søndag den 9. august 2015, kl. 10.00, i Campingplads-pavillonen på Osvejen 30, 4480 St. Fuglede. Grundejerforeningens formand Jan Peter Rasmussen,

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 17/ kl på Hotel Viking

Referat af generalforsamlingen den 17/ kl på Hotel Viking Referat af generalforsamlingen den 17/3 2016 kl.18.30 på Hotel Viking Deltagere: Der var 52 fremmødte medlemmer inklusive 3 bestyrelsesmedlemmer. Frank Hermansen, DKTV deltog som gæst. Der var ikke medbragt

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk pigekor

Vedtægter for Sønderjysk pigekor Vedtægter for Sønderjysk pigekor 1 Foreningen. 1.1 Foreningens navn er Sønderjysk Pigekor. Foreningens hjemsted er Sønderborg Kommune. Foreningens formål er at fremme korsang for piger i alderen 6-20 år..

Læs mere

Vedtægter for Borup Kino

Vedtægter for Borup Kino Vedtægter for Borup Kino INDHOLDSFORTEGNELSE Navn og hjemsted:... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Hæftelse... 3 Foreningens ledelse:... 4 Bestyrelsen... 4 Arbejdsgrupper:... 5 Administration... 5 Regnskab

Læs mere

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal.

Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Generalforsamling den 20. marts 2013, kl. 19 i Kerteminde Skoles festsal. Referat. Punkt 1: Velkomst, valg af dirigent og 2 stemmetællere: Per Buch valgt som dirigent. Kent Stephensen valgt som referent.

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

Generalforsamling Grundejerforeningen Krogen

Generalforsamling Grundejerforeningen Krogen Ordinær generalforsamling Denne generalforsamling afholdtes den 8. juni 2019. Det foregik på Himmerlandsgården. Tilstede Med bestyrelsen var der næsten 80 fremmødte, hvoraf de 48 var stemmeberettigede

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 14/ kl på Hotel Viking

Referat af generalforsamlingen den 14/ kl på Hotel Viking Referat af generalforsamlingen den 14/3 2018 kl.18.30 på Hotel Viking Deltagere: Der var 33 fremmødte medlemmer inklusive 5 bestyrelsesmedlemmer. Frank Hermansen, DKTV deltog som gæst. Der var ikke medbragt

Læs mere

Kloakforhold i sommerhusområderne

Kloakforhold i sommerhusområderne Kloakforhold i sommerhusområderne Behov og mulighed for kloakering i sommerhusområderne undersøgt i 2015-2016 Det var en del af de gamle/nuværende spildevandsplan I undersøgelsen har vi kigget på: Badevand

Læs mere

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent.

1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Referat for generalforsamling den 31. Marts 2016 Der var mødt 75 medlemmer op. 1. Valg af dirigent. - Bestyrelsen foreslog Morten B. Dalsgaard Morten Dalsgaard blev enstemmigt valgt som dirigent. Morten

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 10. MARTS 2016 I SKOVLUNDE KULTURHUS

GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 10. MARTS 2016 I SKOVLUNDE KULTURHUS GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 10. MARTS 2016 I SKOVLUNDE KULTURHUS DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT OG STEMMETÆLLERE 2. KONTROL AF FULDMAGTER

Læs mere

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE 3. Generalforsamling 14. november 2009 kl. 14:00 Fårup Skovhus R E F E R A T Formanden bød velkommen. Der var mødt 24 medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent Forsamlingen valgte Knud Jørgensen (Grundejerforeningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TUSINDFRYD 1. NAVN a. Foreningens navn er Foreningen Tusindfryd. b. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2. FORMÅL a. Foreningens formål er at danne rammen om et fællesejet kulturmiljø

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST

GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling TIRSDAG D. 24. MAJ 2016 KL. 19.00 BIOLOGILOKALET, SKOLEN V. SUNDET Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Mandaternes prøvelse

Læs mere