KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK"

Transkript

1 NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LÆS MERE PÅ SIDE 2 LYS I MØRKET KAN DINE BEHOLDERE SES FRA VEJEN? LÆS MERE PÅ SIDE 3 BEHOLDER-TJEK HAVER FÅR BESØG AF ET VILLAKORPS LÆS MERE PÅ SIDE 6

2 02 VINTER VILLA/RÆKKEHUS FRA JULETRÆ TIL KOMPOST Igen i år skal du aflevere dit juletræ, så det kan blive til kompost i stedet for at ryge til forbrænding. I langt de fleste villaer og rækkehuse bliver juletræet hentet på en fast dato i løbet af januar. Du skal stille dit juletræ frem til skel, den dag træet bliver hentet. Datoen for afhentningen finder du ved at gå ind på 'Nem Affaldsservice' på kk.dk/affald og taste din adresse ind i adressefeltet. Så kommer du ind på din ejendom. Afhentningsdatoen vil fremgå af din kalender. Husk, at juletræet skal stilles frem til skel senest kl. 6 på afhentningsdagen. Der hentes kun juletræer fra villaer i januar, men du kan selvfølgelig altid aflevere dit juletræ på en af byens 11 genbrugsstationer. Adresser og åbningstider finder du på kk.dk/genbrugsstationer. HUSK, AT DER HVERKEN MÅ VÆRE PYNT ELLER FOD PÅ TRÆET. VIDSTE DU, AT... Københavnerne afleverede 172 ton juletræer sidste år. Det svarer til omkring træer. Træerne bliver omsat til kompost, der beriger jord og planter. Om foråret kan du hente gratis kompost på de fleste af byens genbrugsstationer. Du finder adresser og åbningstider på kk.dk/genbrugsstationer. På Borgervænget Genbrugsstation (Sibeliusgade 80 ) kan du hente kompost hele året.

3 HÅRD PLAST METAL HAVE AFFALD BIO PAP 03 LYS I MØRKET Står dine affaldsbeholdere, så de kan ses fra vejen? De første skraldebiler kører ud klokken 7 om morgenen, hvor det stadig er mørkt. Mange villaer har op til seks forskellige beholdere, som ikke nødvendigvis kan ses fra havelågen, og som måske står forskellige steder. Det betyder ikke noget, hvis du er en af dem, som selv triller beholderne ud til fortovet, når de skal tømmes. Men foretrækker du, at skraldemændene henter dine beholdere inde på grunden, er her et par tips: Sørg for, at der er en lyskilde, dér hvor beholderne står. Klip buske og træer, der spærrer for udsyn og adgang. FRI ADGANG TIL AFFALDSBEHOLDERNE På kk.dk/affald kan du se, hvilke krav der er til standplads og adgangsforhold, hvis du vil have dine beholdere hentet inde på grunden. RYD SNEEN AF VEJEN Når sneen falder, er det vigtigt, at den bliver ryddet væk, så skraldemænd, postbude og nytårsgæster kan komme ind ad havegang eller indkørsel uden at falde og komme til skade. Husk, at det ikke kun er lige foran havelåge og indkørsel, at sne og is skal fjernes og underlaget saltes. Sneen skal også ryddes, så der er fri passage gennem eventuelle snevolde, der kan være langs fortove, kørebaner og cykelstier. Og der skal selvfølgelig også ryddes på havegangen og hele vejen ind til beholderne. Skraldefolkene tømmer mange beholdere hver eneste dag året rundt, og derfor kan selv små forhindringer have betydning for deres arbejdsmiljø. Derudover giver sne og is risiko for skader på både skraldemænd og biler. På kk.dk/vinter kan du se, hvor kommunen rydder sneen, og hvor du selv skal gøre det. Hvis sneen kommer, skal du huske at rydde sne og is væk og strø grus/salt hele vejen fra kørebanen ind gennem havelåge og frem til beholderen. at den ryddede bane skal være mindst én meter bred. at der skal være gennemgang i eventuel snevold langs kantsten/kørebane. at der ikke må være glat, hvor skraldemanden skal gå. På Nem Affaldsservice på kk.dk/affald kan du tjekke, om manglende snerydning er skurken, hvis dit affald ikke er blevet hentet.

4 04 GENBRUG VILLA/RÆKKEHUS ER DIT AFFALD FOR GODT TIL AT SMIDE UD? Du kender det godt. Der skal ryddes op i skuffer og skabe, og der dukker ting op, som du havde glemt, du havde. Rigtig ofte ting, som du ikke har savnet og ikke længere har brug for. Hvorfor ikke indføre en god vane med at give tingene videre? Det er selvfølgelig hul i hovedet at smide ting ud, der kan bruges af andre. Direkte genbrug er langt mere miljøvenligt end at genanvende affald til nye produkter. Derfor er det muligt at aflevere og hente genbrugsting på de fleste af byens genbrugsstationer. Her finder du både store og små ting som fx bøger, legetøj, gryder, møbler og fjernsyn. Byt også på nettet Hvis du står og har større ting, du ikke lige får fragtet på genbrugsstationen, kan du i stedet give det væk på nettet. På storskrald.dk kan du blive en del af et byttefællesskab og samtidig spare en tur til genbrugsstationen. Du kan kvit og frit gå ind og oprette dig som bruger, og så kan du straks gå i gang med at annoncere tiloversblevne ting og sager. På kk.dk/affald kan du finde åbningstider og adresser på alle byens genbrugs- og nærgenbrugsstationer. VIDSTE DU, AT AFFALDET I KØBENHAVN HAR FÅET FARVE? I fremtiden kommer alle affaldsbeholdere med farvede låg. Farvekoderne er også taget i brug på byens genbrugsstationer. KØKKENSKRALD I GADERNES AFFALDSKURVE I nogle kvarterer dumper beboere deres husholdningsaffald ned i de offentligt opstillede affaldskurve. Det giver problemer med overfyldte skraldespande, fugle og skadedyr. Det kan måske være fristende især for beboere i etageejendomme at liste en pose med køkkenaffald ned i den nærmeste affaldskurv, når de i al hast er på vej på arbejde eller studie, skal aflevere børnene inden morgensangen eller bare ikke orker at låse sig ind i gården og benytte ejendommens affalds beholdere. Men det er en meget dårlig idé. For det resulterer i overfyldte skraldespande, som tiltrækker fugle og rotter, der gennemroder affaldet og spreder det for alle vinde. Nej tak til køkkenskrald Det tiltrækker fugle og rotter. Hjælp med at holde byen ren smid ikke køkkenaffald i gadernes affaldskurve! Lige nu gennemfører Københavns Kommune en køkken skrald-kampagne i udvalgte dele af byen.

5 FARLIGT AFFALD 05 4 UD AF 10 BATTERIER SMIDES UD SAMMEN MED KØKKENAFFALDET Mange batterier indeholder miljøfarlige stoffer som fx kviksølv, bly, zink, ammoniumklorid og kaliumhydroxid. Men alligevel havner alt for mange stadig i køkkenaffaldsspanden. Hvert år bruges der mere end 100 mio. batterier i Danmark. Hvis batterierne sorteres og afleveres i den røde boks, på genbrugsstationen eller til miljøbilen, skåner det ikke alene miljøet for miljøfarlige stoffer, men materialerne i batterierne kan også genanvendes og blive til nye produkter. Når batterierne smides ud sammen med køkkenaffaldet, havner det i forbrændingsanlæggenes ovne og bliver til giftig slagger. Brug den røde boks Det er nemt at gøre en indsats for at genbruge batterier i stedet for at sende miljøregningen videre. Har I ikke allerede en rød boks, kan den bestilles gratis via 'Nem Affaldsservice' på kk.dk/affald. Batterierne kan også afleveres på nærmeste genbrugsstation eller til miljøbilen, der kører rundt og samler farligt affald ind. Miljøbilens køreplan og stoppesteder finder du på side 7. Skjulte batterier Vær opmærksom på, at der kan være skjulte batterier i fx legetøj, fødselsdagskort, sko, cykellygter m.m. Disse batterier pilles ud og afleveres ligeledes i batteribeholderen, på genbrugsstationen eller miljøbilen, der kører rundt og samler farligt affald ind. Uanset om batterierne kan pilles ud eller ej, skal al elektronikaffald (alt med ledning, batterier eller solceller) afleveres som elektronikaffald. HVAD MÅ DER KOMME I DEN RØDE BOKS? Maling, opløsningsmidler, kemikalier og medicinrester. Elsparepærer, LED-lyskilder og batterier. Småt elektronikaffald (alt med ledning, batterier eller solceller). Den røde boks må ikke fyldes mere, end at låget nemt kan lukkes. Se tømmedage via 'Nem Affaldsservice' på kk.dk/affald.

6 06 NYT FRA AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS VILLAKORPSET KIGGER FORBI Siden slutningen af november er et team på fire taget på besøg hos de københavnske villaer og rækkehuse. De går rundt to og to, og formålet er at kigge på placeringen af affaldsbeholderne og tage en snak med dig, hvis du er hjemme. PLACERINGEN AF DINE AFFALDS BEHOLDERE ER I ORDEN Skraldemændene har nogle steder problemer med at finde affaldsbeholderne og vanskeligheder med at køre dem ud til skraldebilen på grund af dårlige adgangsforhold. Og det giver dårligt arbejdsmiljø. Du bestemmer selv Selvom det nu er blevet muligt at få hentet affaldsbeholderne inde på grunden, hvis forholdene er til det, så er der ingen tvang. Det kan være, du foretrækker at stille beholderne frem til skel, den dag de tømmes. Hvis det er tilfældet, kan du placere dine beholdere, hvor du vil på grunden. Foretrækker du at få hentet dine beholdere inde på grunden, er der nogle krav til, hvor de skal stå. Skraldemændene skal kunne finde beholderne, og de skal kunne trække beholderne ud til skraldebilen, uden at der fx er trin eller perlegrus. En hilsen i postkassen Da villakorpset ikke ved, om du kører beholderne ud, kan det ske, at du får en hilsen i din postkasse. Beskeden vil typisk handle om adgangsforhold og placering af dine beholdere, og der vil være kontaktinfo til villakorpset. Villakorpset fokuserer primært på de områder, hvor der har været problemer, så det er ikke alle, der får besøg af korpset. Du kan se bort fra villakorpsets hilsen, hvis du selv stiller dine beholdere frem. DU ER VELKOMMEN TIL AT TILMELDE DIG VORES SMS SERVICE Du får en besked 1 dag før, affaldet bliver hentet hos dig. Tilmeld (eller afmeld) dit mobilnr. på Nem Affaldsservice på kk.dk/affald. Vi har været på besøg i dag for at se, om affaldsbeholderne står let tilgængeligt, samt om placeringen og adgangsvejen lever op til de krav, der er, for at skraldemanden kan hente affaldsbeholderne inde på grunden. Forholdene er i orden, og du kan forvente at få hentet affaldsbeholderne inde på grunden. Husk at haveaffaldsbeholderen altid skal stilles frem til tømning. Hvis du har spørgsmål til placeringen af dine affaldsbeholdere, så er du velkommen til at kontakte os på Villakorps@tmf.kk.dk Affald og Genbrug Teknik og Miljøforvaltningen LAYOUT TMF DESIGN FOTO Colourbox REDAKTION Mette Ebdrup og Susan Vera Mortensen ANSV. REDAKTØR Enhedschef Jens Purup, Københavns Kommune. PAPIR BLI R TIL PAPIR NORDISK MILJØMÆRKNING Tryksag AFFALD OG GENBRUG Byens Drift Islands Brygge 37 Postboks København S kk.dk/affald MAIL TIL REDAKTIONEN affaldsnyt@tmf.kk.dk Få NEM AFFALDSSERVICE døgnet rundt på kk.dk/affald

7 MILJØBILEN 2017 Københavns Kommunes miljøbil kører rundt i byen og samler farligt affald ind fra dig og dine naboer. Den har faste stoppesteder og en køreplan, som du kan se her. Farligt affald er fx terpentin, maling, spraydåser, neglelak, kemikalier, sparepærer og batterier, der stammer fra husholdningen. På kk.dk/affald kan du se en liste over de mest almindelige typer farligt affald. KØBENHAVN Ø 1. TIRSDAG I MÅNEDEN Skt. Kjelds Plads ved Bryggervangen Århus Plads ved Århusgade Holsteinsgade ved Lipkesgade DATOER KØBENHAVN V 2. MANDAG I MÅNEDEN Godsbanegade ved Dybbølsgade Enghave Plads ved Haderslevgade Jerichausgade ved Ny Carlsberg Vej Vesterbros Torv DATOER VALBY 2. TIRSDAG I MÅNEDEN Ålholm Plads Valby Tingsted Toftegårds Plads DATOER KØBENHAVN K 3. MANDAG I MÅNEDEN Adelgade ved Klerkegade Nørre Farimagsgade/Vendersgade Høyensgade ved Øster Søgade Christianshavns Torv DATOER BRØNSHØJ OG HUSUM 3. TIRSDAG I MÅNEDEN Kobbelvænget ved Arildsgård Frederikssundsvej ved Husumvej Brønshøj Torv DATOER AMAGER 4. MANDAG I MÅNEDEN Amager Centret ved Reberbanegade Brydes Allé ved Hørhusvej Leifsgade ved Gunløgsgade Axel Heides Gade ved Erik Eriksens Gade DATOER KØBENHAVN NV 4. TIRSDAG I MÅNEDEN Utterslev Torv Hovmestervej ved Grundtvigskolen Stærevej 28 DATOER VANLØSE OG KØBENHAVN SV 4. ONSDAG I MÅNEDEN Åbakkevej ved Sallingvej Vanløse Station ved Katrinedalsvej Mozarts Plads Sluseholmen ved miljøstationen DATOER NYE FARESYMBOLER GAMLE FARESYMBOLER DU KAN OGSÅ FINDE MILJØBILENS KØREPLAN PÅ KK.DK/AFFALD

8

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER HAVNER I SKRALDE- SPANDEN LÆS MERE PÅ SIDE 5 BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER MILJØBILEN LYS I DE MØRKE TIMER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD

KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER MILJØBILEN LYS I DE MØRKE TIMER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2017 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER BLEV TIL KOMPOST SIDSTE ÅR LÆS MERE PÅ SIDE 2 LYS I DE MØRKE TIMER KAN SKRALDEMANDEN SE DINE BEHOLDERE? LÆS MERE

Læs mere

KBH LEJLIGHED RYD SNEEN MILJØBILEN BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD

KBH LEJLIGHED RYD SNEEN MILJØBILEN BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2017 AFFALD KBH LEJLIGHED RYD SNEEN SÅ AFFALDET KAN BLIVE HENTET LÆS MERE PÅ SIDE 3 BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER LÆS MERE PÅ SIDE 4 MILJØBILEN SE,

Læs mere

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 6

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 6 nyhedsbrev fra københavns kommune december 2014 AFFALD KBH ny smsservice hit med dit juletræ vi laver det til kompost LÆS MERE PÅ SIDE 2 få en sms Når dit affald bliver hentet LÆS MERE PÅ SIDE 6 miljøbilen

Læs mere

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 6

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 6 nyhedsbrev fra københavns kommune december 2013 AFFALD KBH dit juletræ bliver til kompost nye skraldebiler kører på gas miljøbilen henter dit farlige affald LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 6 se køreplanen

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation

LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH LEJLIGHED Træ til genbrug Nu indsamles genbrugstræ separat LÆS MERE PÅ SIDE 4 Har I et miljøskab? Kom nemt af med det farlige affald LÆS MERE PÅ

Læs mere

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH LEJLIGHED BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE PÅ SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

KBH. Vintervejr Ryd sneen for. Småt elektronikaffald. Sådan skaffer du dig af med det Læs mere på side 4-5. Riv ud og gem. Læs mere på bagsiden

KBH. Vintervejr Ryd sneen for. Småt elektronikaffald. Sådan skaffer du dig af med det Læs mere på side 4-5. Riv ud og gem. Læs mere på bagsiden nyhedsbrev fra københavns kommune DECEMBER 2010 AFFALD KBH Vintervejr Ryd sneen for din skraldemand Læs mere på side 2-3 Småt elektronikaffald Sådan skaffer du dig af med det Læs mere på side 4-5 Miljøbilens

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

KBH. Julens affald sådan skaffer du dig. læs mere på side 2. læs mere på side 5

KBH. Julens affald sådan skaffer du dig. læs mere på side 2. læs mere på side 5 nyhedsbrev fra københavns kommune DECEMBER 2009 AFFALD KBH MILJØBILENS KØREPLAN RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN Julens affald sådan skaffer du dig af med juletræet læs mere på side 2 HUS ELLER LEJLIGHED?

Læs mere

så tæt er du på din genbrugsstation

så tæt er du på din genbrugsstation så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser

Læs mere

KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE MILJØBILENS KØREPLAN MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD

KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE MILJØBILENS KØREPLAN MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2015 AFFALD KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE SÅDAN SKAL DU AFLEVERE DET LÆS MERE PÅ SIDE 2 MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN LÆS MERE PÅ SIDE

Læs mere

1. JUNI 20. Brøndby Kommune

1. JUNI 20. Brøndby Kommune une ndby Komm rø B l ti r e m rne kom Skraldetante 14 1. JUNI 20 Vær parat til dine nye affaldsbeholdere i juni 2014 Den 1. juni 2014 starter den nye affaldsordning. Allerede i april/maj måned får du dine

Læs mere

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH villa/rækkehus NYE BEHOLDERE til villaer husk tilmelding godt at vide om bioaffald fra skræl til energi træ TIL GENBRUG Nu indsamles genbrugstræ

Læs mere

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2014 AFFALD KBH Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! go grillvane put støv og aske i lukkede poser LÆS MERE PÅ SIDE 2 det Skal også sorteres LÆS

Læs mere

Nye beholdere til det genanvendelige affald

Nye beholdere til det genanvendelige affald sammen om GENBRUG Nye beholdere til det genanvendelige affald Pap, papir, plast, glas og metal er værdifulde ressourcer, som kan genbruges til nye produkter. Men det kræver, at det sorteres fra og ikke

Læs mere

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 5 LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 8

AFFALD KBH LÆS MERE PÅ SIDE 5 LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 8 nyhedsbrev fra københavns kommune December 2015 AFFALD KBH s u h e k k æ r / villa Nye beholdere til alle villaer Hit med juletræet Miljøbilens køreplan LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 5 LÆS MERE PÅ

Læs mere

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2014 AFFALD KBH giv dine ting videre til andre LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton på et år LÆS MERE PÅ SIDE 5 nem affaldsservice din

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

gør et Loppefund på genbrugsstationerne

gør et Loppefund på genbrugsstationerne nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2012 AFFALD KBH Sortering starter i hjemmet gør et Loppefund på genbrugsstationerne se hvad dit affald bliver til LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 LÆS MERE PÅ SIDE 4-5 riv ud

Læs mere

KBH HIT MED JULETRÆET NYE BEHOLDERE TIL ALLE VILLAER MILJØBILENS KØREPLAN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD DET BLIVER TIL KOMPOST

KBH HIT MED JULETRÆET NYE BEHOLDERE TIL ALLE VILLAER MILJØBILENS KØREPLAN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD DET BLIVER TIL KOMPOST NYHEDSBREV FRA ØBENHAVNS OMMUNE DECEMBER 2015 AFFALD BH S U H E Æ R / VILLA NYE BEHOLDERE TIL ALLE VILLAER HIT MED JULETRÆET MILJØBILENS ØREPLAN LÆS MERE PÅ SIDE 2 LÆS MERE PÅ SIDE 5 LÆS MERE PÅ SIDE 8

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

så tæt er du på din genbrugsstation

så tæt er du på din genbrugsstation så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser

Læs mere

følg den grønne tråd og find de grønne råd

følg den grønne tråd og find de grønne råd følg den grønne tråd og find de grønne råd Nemt genbrug I Ringsted Kommune har vi et ønske om at genbruge mest muligt af vores affald. Derfor forbedrer vi løbende vores affaldsordninger, så du får nemmere

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7 nyhedsbrev fra københavns kommune JUNI 2009 AFFALD KBH Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid SORTER DIT AFFALD find nærmeste Genbrugsstation læs mere på side 2-3 SPAR PÅ SKRALDET følg varens vej

Læs mere

Vores affald. - forsvinder ikke af sig selv!

Vores affald. - forsvinder ikke af sig selv! Vores affald - forsvinder ikke af sig selv! Vi lever på mange måder i et overflodssamfund. Vi forbruger og smider væk som aldrig før. To tons affald om dagen I Danmark må hver enkelt skraldemand håndtere

Læs mere

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER VINTER I KØBENHAVN Når vinteren kommer, er det vigtigt at få ryddet veje og fortove for sne og is, så alle fortsat kan komme godt og sikkert gennem byen. 2 DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER Du skal som grundejer

Læs mere

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE 1 HOLDEPLADS/ ARBEJDSOMRÅDE 2 ADGANGSVEJ Holdepladsen er der, hvor skraldebilen er parkeret på vejen. Der skal være

Læs mere

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune

nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune nyt om affald - fra sommerhuse i Frederikssund Kommune Kære sommerhusejer / borger Fra den 27. april 2009 får vi ens affaldsordninger i hele kommunen. Det betyder, du skal aflevere dit affald på en ny

Læs mere

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING SÅ SKAL DER SORTERES Når du sorterer korrekt, så sikrer vi at affaldet holdes adskilt hele vejen frem til genanvendelse. AFFALDET SORTERES I FEM TYPER - OG AFHENTES

Læs mere

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus.

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Sortér lidt mer Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Dagrenovation (restaffald) brændes og bliver til el og varme dagrenovation Det affald, der er tilbage, når det farlige

Læs mere

Affald kommer ikke af sig selv...

Affald kommer ikke af sig selv... Affald kommer ikke af sig selv... - og forsvinder ikke af sig selv! Det er ikke til at bære! Arbejdstilsynet har fastsat regler for, hvordan skraldemanden skal udføre sit arbejde. To tons affald om dagen...

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Det skal du som grundejer gøre

Det skal du som grundejer gøre vinter i københavn Når vinteren kommer, er det vigtigt at få ryddet veje og fortove for sne og is, så alle fortsat kan komme godt og sikkert gennem byen. Det skal du som grundejer gøre Når sneen falder,

Læs mere

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Se mere på de næste sider Ny beholder til plast og metal Som led i Gentofte Kommunes ambitioner om at sende mere affald til genanvendelse

Læs mere

Brevdato Afsender

Brevdato Afsender Brevdato 03-10-2019 Afsender Modtagere Akttitel Nicolai Lund Nygaard Pedersen (Sagsbehandler, Natur, Park og Miljø) Gitte Deleuran (GD@rudersdal.dk) Udsendelser til enfamilieboliger om ny affaldsordning

Læs mere

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård!

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård! Kære Beboer Velkommen til vores nye fælles gård! Østerbro, den 12. marts 2014 Vores nye gård står snart færdig. Det har været en lang rejse for at nå hvortil vi nu er nået! I 2013 blev der nedsat et gårdlaug,

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du Nye affaldsbeholdere sådan sorterer du Her er dine nye affaldsbeholdere Du har fået to nye affaldsbeholdere. En til plast og papir og en til metal og glas. I denne folder kan du læse, hvordan du skal sortere.

Læs mere

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj Affaldshæfte 2016 ren besked om affald Nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj nyt nyt nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj. Udvidet åbningstid på Ålbæk

Læs mere

Private affaldsløsninger

Private affaldsløsninger Private affaldsløsninger agrenovation opsamlingsmateriel og krav til placering og adgang I Aarhus Kommune kan en ejendom vælge forskellige typer af opsamlingsmateriel til affald. I denne folder kan du

Læs mere

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER

DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER VINTER I KØBENHAVN Når vinteren kommer, er det vigtigt at få ryddet veje og fortove for sne og is, så alle fortsat kan komme godt og sikkert gennem byen. 2 DIT ANSVAR SOM GRUNDEJER Du skal som grundejer

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. Skal Selv rydde Sne og Salte

det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. Skal Selv rydde Sne og Salte vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få ryddet veje og fortove for sne og få saltet, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Det tager vi os af Skoler, børnehaver m.fl. skal

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Sne, slud og isglatteveie l(an give store problemer' når sl<raldemændene sl(al hente affald.

Sne, slud og isglatteveie l(an give store problemer' når sl<raldemændene sl(al hente affald. rilh II *;::'-1'.;;u,'"&i,.b b.*.s: 7'- / Sne, slud og isglatteveie l(an give store problemer' når sl

Læs mere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Din nye affaldsordning Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Sammen om genbrug I Rudersdal Kommune ønsker vi at tage ansvar og være med til at bevare de værdifulde ressourcer i affaldet. Derfor

Læs mere

NYHEDSBREV - APRIL 2010

NYHEDSBREV - APRIL 2010 MANGE BOLIGAFDELINGER KAN REDUCERE DERES UDGIFTER PÅ AFFALD HERUNDER AFHENTNINGEN SAMT SOTERINGEN AF AFFALDET. Hvis der ses overordnet på strukturen i Danmark vedrørende vores affald i privatsektoren,

Læs mere

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE

SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE SORTERINGSGUIDE TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE ADGANGS FORHOLD ADGANGSFORHOLD Din adgangsvej og placeringen af affaldsbeholderen skal leve op til kommunens regulativ for husholdningsaffald. På den måde

Læs mere

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Miljøstationer i midtbyen Regeringen har besluttet, at affald skal genanvendes og udnyttes langt bedre i fremtiden, end det er tilfældet i dag. I Viborg Kommune genanvender

Læs mere

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt.

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt. VOLVO MILJØBIL I dette hæfte kan du læse om: Dagrenovation...................................................................... 4 Papir og pap........................................................................

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

Nye affaldsordninger i Køge Kommune

Nye affaldsordninger i Køge Kommune Nye affaldsordninger i Køge Kommune Februar 2019 Nyttige oplysninger fra Affald og Genbrug VI SORTERER AFFALD FORDI DET NYTTER! Kære politikere og kolleger Denne lille folder indeholder nyttig information

Læs mere

Brug pæren også når den er gået

Brug pæren også når den er gået Undgå forurening med kviksølv fra lyskilder: Brug pæren også når den er gået SPAREPÆRER OG LYSSTOFRØR INDEHOLDER KVIKSØLV. De skal indsamles korrekt for at undgå udledning af kviksølvet. Desværre ender

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Sådan får du tømt hver gang Vi vil gerne tømme hver gang Vi vil gerne være sikre på at kunne tømme affaldsbeholder/-stativ hos dig hver gang. Desværre

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ S M GIV DIT AFFALD NYT LIV I D D E T R I G T U D I G T DU FÅR SNART EN NY GENBRUGSCONTAINER Hvis du har din egen papircontainer

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup

D L. Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune. www.ballerup.dk. Email: affald@balk.dk. Fax 4477 2717. Tlf. 4477 2525 (om affald) 2750 Ballerup F Til villaer og rækkehuse i Ballerup Kommune D L A F a Ballerup Kommune Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf. 4477 2525 (om affald) Fax 4477 2717 Email: affald@balk.dk www.ballerup.dk Tankegang a/s 70 12 44

Læs mere

4-i-i emballageaffald

4-i-i emballageaffald 4-i-i emballageaffald I dag har du mulighed for at aflevere dit emballageaffald på en genbrugsstation. Som en service udvider vi denne ordning med en 4-i-i beholder, der gør det nemmere for dig at komme

Læs mere

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune i Viborg Kommune Indledning Kilde Consult skal gennemføre en brugerundersøgelse på genbrugsstationerne i Viborg Kommune. Undersøgelsen er gennemført i starten af 2009 i forbindelse med, at der skal udarbejdes

Læs mere

GIV DIT AFFALD NYT LIV DET SORTERER UNDER DIG

GIV DIT AFFALD NYT LIV DET SORTERER UNDER DIG GIV DIT AFFALD NYT LIV DET SORTERER UNDER DIG Ny genbrugscontainer på vej GIV DIT AFFALD NYT LIV D E T S O R T E R E R U N D E R D I G Du får snart en ny genbrugscontainer Hvis du har din egen papircontainer

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune

nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune nyt om AFFALD - fra helårshuse i Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse Kære borger................................... side 4 Ændringer i dit område... side 6 Nye spande hvornår og hvordan?............

Læs mere

OVERDREV NEWS. Siden sidst Holdet der tog til julemarked havde, som altid en hyggelig tur. Hvor der både var tid til afslapning, hygge samt shopping.

OVERDREV NEWS. Siden sidst Holdet der tog til julemarked havde, som altid en hyggelig tur. Hvor der både var tid til afslapning, hygge samt shopping. Ejerforeningen Sundby Overdrev Argang 2012 nr. 1 Den 13. februar 2012 Fastelavn Der er fastelavn nu på søndag, hvis i ikke allerede har afleveret tilmeldingen så kan det stadig nås... Storskrald Der afhentes

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen Med genbrugsguiden har du mulighed for at dykke ned i din genbrugsbeholder. Bliv lidt klogere på, hvad der må komme

Læs mere

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. April 2019

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. April 2019 Nyt om genbrug Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse April 2019 Nyt: sortering af plastik og metal Genbrugsaktivisten midt i Hillerød Affald på nettet Her får gamle ting nye hjem Nyt på affaldsområdet i

Læs mere

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD

gladsaxe.dk/affald Hit med dit MADAFFALD ren så får du energi MADAFFALD gladsaxe.dk/affald Hit med dit ren så får du energi Så er det tid til at sortere madaffald Her er din nye køkkenspand til indsam Når du er kommet godt i gang med ling af madaffald i køkkenet. Den er sorteringen

Læs mere

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem

vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem vinter i københavn Når vinteren kommer, gælder det om at få saltet og ryddet veje og fortove for sne, så alle kan komme godt og sikkert gennem byen. Læs mere om Teknik- og Miljøforvaltningens opgaver og

Læs mere

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem nyhedsbrev fra københavns kommune SEPTEmbER 2013 AFFALD Kbh nye beholdere FaKTa om hård plast, metal og elektronik storskrald sådan afleverer DU storskrald genbrugsstationen er lige om hjørnet LÆS Mere

Læs mere

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2010 AFFALD KBH sorteringsguide RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud læs mere på side 2 HUS ELLER LEJLIGHED? ELSPAREPÆRER

Læs mere

Sammendrag August 2011

Sammendrag August 2011 Sammendrag August 2011 METODE OG OMFANG Der er i perioden oktober 2010-maj 2011 gennemført i alt 531 telefoniske interviews med borgere i Frederiksberg Kommune. Interviews er fordelt på tre faser: Fase

Læs mere

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej

Håndtering af affald. Afdeling 52 - Fyrkildevej Håndtering af affald Afdeling 5 - Fyrkildevej Lån en trailer Ved bortskaffelse af diverse til genbrugsplads kan du låne en trailer ved henvendelse på varmemesterkontoret. Depositum kr. 00,- Indhold Affaldstyper...4

Læs mere

sortering Dit affald er penge værd

sortering Dit affald er penge værd nyhedsbrev fra københavns kommune september 2010 AFFALD KBH guide til genbrugsstationer RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN sortering Dit affald er penge værd læs mere på side 2 og 3 HUS ELLER LEJLIGHED?

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

REFERATET FRA SIDSTE BESTYRELSESMØDE D. 20. SEPTEMBER:

REFERATET FRA SIDSTE BESTYRELSESMØDE D. 20. SEPTEMBER: HF Marienlyst - Nyhedsbrev oktober 2018 NYHEDSBREV NR 3. OKTOBER VIGTIGE DATOER Det første blev sendt d. 7. august. Det andet d. 2. september Har du ikke fået dem så tjek din spam mappe, måske det har

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken.

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. KONTAKTPERSON Jeg er kontaktperson for affald i denne boligforening. Du kan spørge

Læs mere

TRÆF DINE VALG NU! Hvor store spande har du brug for? Vil du selv sætte spande frem til tømning? Har du brug for havespand?

TRÆF DINE VALG NU! Hvor store spande har du brug for? Vil du selv sætte spande frem til tømning? Har du brug for havespand? kertemindeforsyning.dk/takformad TRÆF DINE VALG NU! Hvor store spande har du brug for? Vil du selv sætte spande frem til tømning? Har du brug for havespand? Side 2 Træf valg nu om de kommende spande Der

Læs mere

Ordninger for farligt affald og problemaffald. Villaer og haveboliger. Farligt Affald-ordninger

Ordninger for farligt affald og problemaffald. Villaer og haveboliger. Farligt Affald-ordninger Farligt Affald-ordninger Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet og ødelægge

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald

Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sorteringsguide - sådan sorterer du nemt dit affald Sammen sorterer vi meget mere Vores affald er fyldt med værdifulde ressourcer, som vi kan udnytte, når blot vi sorterer. Med sorteringsguiden lige ved

Læs mere

Galgebakken Genbruger

Galgebakken Genbruger Nyt om Galgebakken Genbruger Nyhedsbrev 1 Marts 2014 TEMA: Madaffald Galgebakkens Drift og Afdelingsbestyrelse Galgebakken Genbruger - Og sætter turbo på affaldssorteringen Alle beboere i Galgebakken går

Læs mere

Workshop Bioaffald, plast & metal

Workshop Bioaffald, plast & metal Workshop Bioaffald, plast & metal DET GRØNNE HUS 11. april 2013 Udarbejdet af: Martin Damgaard Lehmann Vægtbaseret afregning af dagrenovation Eksempel fra Holbæk kommune I 2008 etablerede Holbæk Kommune

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD

SÅDAN SORTERER DU DIT AFFALD GOD SORTERING STARTER I HJEMMET Sorteringen bliver nemmere, hvis du indretter dig til det. Indretningsmulighederne er mange. Men med en ekstra spand under køkkenvasken og et sted, hvor aviser og andet

Læs mere