Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2017 bliver et godt år for alle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2017 bliver et godt år for alle."

Transkript

1 December 2016 JULE NYHEDSBREV 2016 Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i det seneste år. Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2017 bliver et godt år for alle. ProInvent og Videometer ønsker dig og din familie en rigtig glædelig Jul samt et lykkebringende Nytår. Venlig hilsen fra os alle i ProInvent og Videometer Leif Dalum Herunder kan du læse lidt om, hvordan året er gået for os. ProInvent og Videometer i nyt internationalt samarbejde med IMV Technologies

2 ProInvent, Videometer og AquaSearch Ova ApS, drevet af Torben Nielsen, har gennem de seneste 5 år udviklet, produceret og solgt sorteringsmaskiner til lakse- og ørredæg under navnet ProSorter. I 2014 etablerede AquaSearch Ova ApS datterselskabet ProSorter ApS, hvorfra videreudvikling, tests, optimering og salg af sorteringsmaskinerne foregik. ProSorter maskinerne er nu kendt som markedets bedste maskiner til sortering af lakseog ørredæg, da de vha. en ny billedbehandlingsteknologi sorterer meget præcist, opererer med en hastighed af æg pr. time og samtidig håndterer æggene yderst nænsomt. Baseret på et nyt sorterings-koncept skyder ProSorter maskinen alle ikke-levedygtige æg ud, så som glasæg, pinøjeæg, og æg som er for små. Udskydeprocessen foregår vha. trykluft fra en ultrahurtig ventil, og maskinen vasker derefter de gode æg ud med vandflow, således at de gode æg ikke beskadiges. ProSorter maskinerne erstatter fuldstændig manuel ægsortering, reducerer lønomkostningerne og giver en ensartet ægkvalitet, der danner grundlag for en bedre standardisering af ægpartierne til avl, som leveres fra de ægproducerende dambrugere. I oktober måned blev selskabet ProSorter ApS opkøbt af IMV Technologies fra Frankrig, og i dag foregår der et tæt samarbejde mellem IMV, ProInvent og Videometer. Det nye samarbejde indbefatter udvikling af en ny og endnu hurtigere generation ProSorter maskiner, mere salg gennem IMV s worldwide organisation, større serieproduktion af maskinerne samt optimering af service og support. IMV, ProInvent og Videometer ønsker at guide ægproducenterne til mere præcise produktionsmetoder. IMV Technologies, ProInvent og Videometer drøfter pt. muligheden for yderligere samarbejde inden for reproduktiv bioteknologi. Haldor Topsøe, Frederikssund og Tianjin ProInvent har i 2016, og nu gennem 10 år, arbejdet tæt sammen med Haldor Topsøe A/S om udvikling og levering af prototyper og effektivt fremstillingsudstyr til katalysatorer, som nedbringer emissioner fra energieffektive lastbiler. Det udviklede udstyr har høj kapacitet, hurtig omstilling, er omkostningseffektivt og giver minimalt spild/affald. Videometers udstyr til projekterne sikrer, at halvfabrikata til katalysatorerne kvalitetsinspiceres ved hjælp af avanceret visionteknologi. I 2006 startede ProInvents deltagelse i udvikling af udstyr til katalysatorfremstilling, og udviklingen tog for alvor fart i 2012, hvor ProInvent og Videometer fik ordre på savelinjer, visionkontrol og optimering af ABB robotsystemer med det formål at booste kapaciteten og højne kvaliteten på P3-fabrikken på Haldor Topsøes produktionssite i Frederikssund.

3 Opsavet monolit. De automatiske savelinjer til monolitter, leveret af ProInvent, arbejder hurtigt og med stor præcision hvad angår længde, vinkelrethed og overfladebeskaffenhed. Efterfølgende kontrolleres dimensionerne af 3D visionudstyr fra Videometer. I 2013 startede ProInvents deltagelse i et endnu større projekt med etablering af en ny fuldautomatisk katalysator fabrik i Tianjin, Kina. Her har ProInvent og Videometer i fase 1 leveret to komplette savelinjer med 3D visionkontrol til henholdsvis precut og neddeling/final-cut af monolitter samt udviklet, programmeret og leveret 7 stk. ABB robotsystemer, der håndterer monolitterne mellem de enkelte procestrin. I fase 2, der startede i 2015, har ProInvent udviklet og leveret en specialudviklet overheadrobot med styringsprogram, til Wash-Coating af monolitter, et ABB robotsystem til håndtering af monolitter i forbindelse med demolding af monolitter, yderligere to enkle savelinjer og en 20 x 8 x 4,5 meter stor kartesisk visionstyret robot til håndtering af monolitter ifm. ovnbrænding af monolitter. Udseendet minder om en kran, men det er en stor fuldautomatisk visionstyret robot til præcis håndtering af monolitter - udviklet, fremstillet, programmeret og indkørt af ProInvent og Videometer.

4 Denne kæmperobot har en 3D scanner monteret på robottens yderste akse. Ved at bevæge scanneren langs overfladen og logge data, optegnes et 3D kort over et overfladeareal, og data analyseres for at bestemme de koordinater, som robotten efterfølgende skal finde. I projekterne har ProInvent arbejdet sammen med Idealline A/S, Qubiqa A/S og Haldor Topsøes egne folk. Jan Kragh Poulsen fra Haldor Topsøe, der har været projektleder i både Frederikssund og Tianjin udtaler: Vi er tilfredse med samarbejdet, fordi ProInvent og Videometer leverer kvalitetsudstyr og sikre løsninger. Dennis Rasmussen fra Haldor Topsøe, der har været Project Director på Tianjin fabrikken udtaler: Vi er stolte af, hvad vi har fået op at stå i Tianjin, for både processerne og det omfangsrige produktionsudstyr virker efter hensigten. Semiautomatiske visionsystemer til RadiMax på Københavns Universitet ProInvent og Videometer har i 2016 udviklet og leveret et system bestående af fire kameraer på en semiautomatisk kameravogn til studier af rødderne i et stort forsøgsanlæg hos Københavns Universitet i Taastrup, der indgår i et innovationsprojekt, kaldet RadiMax. Det semiautomatiske visionsystem gør det muligt at screene et stort antal plantesorters rødder og studere sammenhængen mellem rodvækst, tørketolerance og næringsstofudnyttelse. Målet med RadiMax er at udvikle nye danske afgrøder med 30 % dybere rodvækst, der producerer 20 % mere udbytte under tørke og optager 10 % mere kvælstof. Det semiautomatiske visionsystem gør det muligt at screene et stort antal plantesorters rødder og medvirker til at realisere ambitionerne. Anlægget er udviklet og bygget i samarbejde med fire planteforædlere, DLF, Sejet Planteforædling, Nordic Seed og Vandel samt to universiteter, Aarhus Universitet og Institut for Plante-og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.

5 Det semiautomatiske visionsystem gør det muligt at screene et stort antal plantesorters rødder. Med den specielle belysning er det muligt at se selv meget fine rødder. Ny generation af VideometerLab lanceret Videometer arbejder dels projektbaseret med visionteknologi og dels med instrumentsalg. I februar 2016 blev hovedinstrumentet VideometerLab lanceret i generation 4, med hidtil uset performance i mange henseender. VideometerLab4 er et multispektralt instrument til måling af overfladers farve, farvefordeling og kvalitet. VideometerLab er rettet mod laboratorier og kvalitets- og udviklingsafdelinger i produktionsvirksomheder i følgende brancher: fødevarer, mikrobiologi, biotek, medico, pharma, tekstil samt kosmetik og hudpleje. ProInvent ansættelser og forfremmelse i 2016 Nicolai Hanssing er ansat i ProInvent som leder for proces- og maskinstyringsgruppen. Han er uddannet Civilingeniør i styring og regulering på DTU. Nicolai har 14 års erfaring fra automatikbranchen, først hos Delta Elektronik A/S og derefter hos Topsil GlobalWafers A/S. Nicolai er 42 år og er meget erfaren i udvikling af automationskoncepter og styringer i brede områder som; PLC, HMI, C#, servo, BMS, HVAC mv. Nye spændende udfordringer for Nicolai er personaleledelse og ressourcekoordinering.

6 Morten Ellekær Troldtoft er ansat i ProInvent som salgs- og projektleder. Morten er uddannet Civilingeniør i konstruktion og mekanik på DTU. Efter et velafsluttet eksamensprojekt med fokus på robust design i konceptudvikling, blev det til en fastansættelse i august måned. Morten har arbejdet i ProInvent siden 2012, først som ingeniørpraktikant, så som studiemedhjælper og de sidste 2½ år som diplomingeniør på deltid. Morten er ekspert i maskinsikkerhed og CE-mærkning. Morten arbejder med udvikling af maskinanlæg for Kopenhagen Fur, Radiometer, Coloplast, Novo Nordisk, Novozymes, Haldor Topsøe og IMV Technologies. Michal Graczykowski (Mike) er blevet forfremmet til Teknisk chef og er indtrådt i partner gruppen i ProInvent. Mike er Bachelor i mekanisk design og Computer Science fra Det Tekniske Universitet i Lodz og civilingeniør i mekanisk konstruktion fra DTU. Mike startede som maskinkonstruktør og blev hurtigt projektleder og har nu været hos ProInvent i 8½ år. Mike arbejder med kunder som Novo Nordisk, Bavarian Nordic, Coloplast, Haldor Topsøe, Novozymes og FOM Technologies. Videometer ansættelser 2016 Hildur Einarsdottir er ansat som udviklingsingeniør i Videometer. Hildur er Ph.D. i billedbehandling fra DTU. Ph.D. projektet omhandlede Next Generation X-ray Imaging, hvis formål var at udvikle billedanalyse og statistiske algoritmer til at forbedre detekterbarheden af uønskede lette materialer i fødevarer. Hildur deltager i totale projektforløb, lige fra salgsprocessen starter med konceptdannelse, og til afslutning med indkøring og aflevering af prototype, apparater eller færdige visionbaserede anlæg. Hildur arbejder p.t. for kunder som FOSS, Florimond Desprez, Novozymes og Carometec. Kristian Ryder Thomsen er ansat som udviklingsingeniør i Videometer. Kristian er Civilingeniør fra Matematisk Modellering og Computing på DTU. Kristian har før sin fastansættelse i 2016 arbejdet i Videometer et år som studiemedhjælper, både med udvikling af VideometerLab og med kundeprojekter. Kristian er specialist i anvendt matematik, datalogi og billedanalyse. Kristian arbejder p.t. for kunder som Haldor Topsøe, Novozymes, Uni-Food og IMV Technologies.

7 Julian Kopka Larsen er ansat som softwareudvikler i Videometer. Julian er Civilingeniør fra Matematisk Modellering og Computing på DTU med afgangsprojektet Funktionel programmering for inferens i statistiske modeller om automatisk optimering af Machine Learning metoder. Julian arbejder p.t. med algoritmer til kalibrering, forbedring af Videometers software platform og projekter for kunder som Meggit, Kopenhagen Fur, AB Enzymes m.fl. Julian kommer fra et job som algoritme udvikler hos Visiopharm A/S. ProInvent A/S & Videometer A/S - Lyngsø Allé Hørsholm Tlf Fax mail@proinvent.dk Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrev fra os igen, bedes du venligst besvare denne med følgende tekst i emnelinjen: Ønsker ikke nyhedsbrev.

Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i det seneste år.

Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i det seneste år. December 2015 JULE NYHEDSBREV 2015 Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i det seneste år. Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2016 bliver et godt år for alle. ProInvent

Læs mere

Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i projekterne det seneste år.

Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i projekterne det seneste år. December 2017 JULE NYHEDSBREV 2017 Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i projekterne det seneste år. Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2018 bliver et godt år for alle.

Læs mere

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr Lyngsø Allé Hørsholm. Årsrapport 2015/16

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr Lyngsø Allé Hørsholm. Årsrapport 2015/16 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ProInvent A/S teknologiudvikling

Læs mere

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 5. Anvendt regnskabspraksis 11

Virksomhedsoplysninger 1. Ledelsespåtegning 2. Den uafhængige revisors erklæringer 3. Ledelsesberetning 5. Anvendt regnskabspraksis 11 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ProInvent Group Holding A/S CVR-nr.

Læs mere

Videometer A/S CVR-nr Lyngsø Allé Hørsholm. Årsrapport 2015/16

Videometer A/S CVR-nr Lyngsø Allé Hørsholm. Årsrapport 2015/16 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Videometer A/S CVR-nr. 24230430

Læs mere

JULE NYHEDSBREV 2018

JULE NYHEDSBREV 2018 December 2018 JULE NYHEDSBREV 2018 Vi vil gerne takke for det gode samarbejde, vi har haft i projekterne det seneste år. Vi glæder os til at fortsætte dette og håber, at 2019 bliver et godt år for alle.

Læs mere

Sortforskelle i rodvækst og tørketolerance

Sortforskelle i rodvækst og tørketolerance Sortforskelle i rodvækst og tørketolerance Studier af vinterhvede og vårbyg Simon Fiil Svane Tomke Susanne Wacker Kristian Thorup-Kristensen Københavns Universitet, PLEN 16/01/2019 2 RadiMax Identifikation

Læs mere

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien

www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien www.robotool.com Food og Pharma Robotbaserede løsninger til Food og Pharma industrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling og

Læs mere

Robot med banebrydende syn kombinerer inspektion og pakning

Robot med banebrydende syn kombinerer inspektion og pakning Robot med banebrydende syn kombinerer inspektion og pakning Af civ. ing. Leif Dalum, adm. direktør i både ProInvent A/S og Videometer A/S, civ. ing., Ph.D Jens Michael Carstensen, teknisk direktør i Videometer

Læs mere

Årsrapport 2017 for projektet:

Årsrapport 2017 for projektet: Årsrapport 2017 for projektet: Robuste og produktive afgrøder til bæredygtig intensivering af fremtidens planteavl (Robusta 2017 2019) Projektet er initieret af udvalget for konkurrencedygtig planteproduktion.

Læs mere

Mejerisektoren - Mælk

Mejerisektoren - Mælk Working Class Food Metal Automatiserer arbejdsprocesser til: Mejerisektoren - Mælk Effektiv og fleksibel: - Pakning - Bila Milk Packer - Palletering Pakning Effektivt Ensartet Fjerner EGA Pakning af mælk

Læs mere

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr. 14248994 Lyngsø Allé 3 2970 Hørsholm. Årsrapport 2014/15

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr. 14248994 Lyngsø Allé 3 2970 Hørsholm. Årsrapport 2014/15 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ProInvent A/S teknologiudvikling

Læs mere

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi

ROBOCLUSTER. Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Veje til innovation Aalborg 6 Oktober Nationalt innovationsnetværk Samler de danske robotkompetencer

Læs mere

ASETA -tidlig og målrettet behandling af ukrudt. Morten Bisgaard Post Doc Aalborg Universitet bisgaard@es.aau.dk

ASETA -tidlig og målrettet behandling af ukrudt. Morten Bisgaard Post Doc Aalborg Universitet bisgaard@es.aau.dk ASETA -tidlig og målrettet behandling af ukrudt Morten Bisgaard Post Doc Aalborg Universitet bisgaard@es.aau.dk 1 Project: ASETA Adaptive Surveying and Early treatment of crops with a Team of Autonomous

Læs mere

JB Metalindustri A/S Svalehøjvej 17 3650 Ølstykke 7022 7404 jb@jbmetal.dk www.jbmetal.dk

JB Metalindustri A/S Svalehøjvej 17 3650 Ølstykke 7022 7404 jb@jbmetal.dk www.jbmetal.dk Totalleverandør inden for tyndpladebearbejdning, smedearbejde samt dreje/fræsearbejde JB Metalindustri A/S Svalehøjvej 17 3650 Ølstykke 7022 7404 jb@jbmetal.dk www.jbmetal.dk JB METALINDUSTRI A/S er en

Læs mere

LaserQC måling med laserens hastighed

LaserQC måling med laserens hastighed LaserQC måling med laserens hastighed 1/6 proces LaserQ måleresultater i løbet af blot 20 sekunder! Manuel kontrol og notering af 2Dudstansninger er en meget tidrøvende proces. Der er stor risiko for,

Læs mere

Medarbejderen. Til din Life Science virksomhed:

Medarbejderen. Til din Life Science virksomhed: Til din Life Science virksomhed: Medarbejderen med de kompetencer Kort og godt om din næste, potentielle medarbejder, der gennem hele sin uddannelse har haft skarp fokus på det bioteknologiske arbejdsmarked:

Læs mere

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr. 14248994. Årsrapport 2013/14

ProInvent A/S teknologiudvikling CVR-nr. 14248994. Årsrapport 2013/14 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk ProInvent A/S teknologiudvikling

Læs mere

Maskinbyggerens erfaring med standardisering

Maskinbyggerens erfaring med standardisering Maskinbyggerens erfaring med standardisering Bjarne Andersen Engineering manager 2013-09-04 SESAM Seminar hi[13] Doc 42531 Side 1 Agenda 1. Hvem er SVM? 2. Standardisering af udviklingsprocessen 1. Definering

Læs mere

VEE. VELUX Equipment Efficiency. Præsentation: SESAM seminar 31.3 2011

VEE. VELUX Equipment Efficiency. Præsentation: SESAM seminar 31.3 2011 VEE VELUX Equipment Efficiency Præsentation: SESAM seminar 31.3 2011 Indhold Fakta om VELUX Fakta om VELUX Accessories / Gåsdal Bygningsindustri A/S VEE Præsentation/navn/Dato VELUX Gruppen Etableret i

Læs mere

Netværksdag for automationsuddannelser Kl. 09:30 15:00 DTU Ballerup Bliv bedre til at rekruttere nyuddannede medarbejdere

Netværksdag for automationsuddannelser Kl. 09:30 15:00 DTU Ballerup Bliv bedre til at rekruttere nyuddannede medarbejdere Netværksdag for automationsuddannelser 27-10-2016 Kl. 09:30 15:00 DTU Ballerup Bliv bedre til at rekruttere nyuddannede medarbejdere 1 Velkomst: Mangel på teknisk arbejdskraft er en udfordring Ved Global

Læs mere

Datalogistudiet. Rolf Fagerberg. Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet. Studiestart, 1. september 2014

Datalogistudiet. Rolf Fagerberg. Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet. Studiestart, 1. september 2014 Datalogistudiet Rolf Fagerberg Institut for Matematik og Datalogi Syddansk Universitet Studiestart, 1. september 2014 Datalogistudiet Studiestart, 1. september, 2014 1 / 15 Hvad arbejder du med bagefter?

Læs mere

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden?

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Bisca A/S Nordens største kiks og kagefabrik Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Er fokus på funktioner altid det samme imellem leverandør og kunde? Hvordan

Læs mere

Automation Projektledelse Networking. Automation Projektledelse Networking

Automation Projektledelse Networking. Automation Projektledelse Networking SESAM møde 106 Opbygning af produktionsanlæg HMI, proces kontrol, standardisering SESAM møde 106 Hvad kræver det at kommer man fra Proces & Instrumenterings diagram til kørende anlæg? Hvad er fordele og

Læs mere

DANSK LYS: Fremtidens bæredygtige solcelledrevne LED systemdesign i øjenhøjde. 31. maj 2014

DANSK LYS: Fremtidens bæredygtige solcelledrevne LED systemdesign i øjenhøjde. 31. maj 2014 DANSK LYS: Fremtidens bæredygtige solcelledrevne LED systemdesign i øjenhøjde. 31. maj 2014 Projektleder: DTU Fotonik, Peter Behrensdorff Poulsen Partnere: out-sider, AKJ Inventions, Morten Lyhne Design

Læs mere

Curriculum vitae. Personlige oplysninger. Præsentation. Projekterfaring

Curriculum vitae. Personlige oplysninger. Præsentation. Projekterfaring Curriculum vitae Personlige oplysninger Navn: Michael Sig Adresse: Hesseløgade 4, 3.th. 2100 København Ø Telefonnr.: 40 97 50 49 www: www.sig-logik.dk Email: michael@sig-post.dk Alder: 32 år (født d. 21.9.1974)

Læs mere

Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe. Martin Bang, Teknisk Chef

Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe. Martin Bang, Teknisk Chef Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe Martin Bang, Teknisk Chef Vesttherm er en dansk ejet producent af brugsvandvarmepumper. Vi har base i Esbjerg. I mere end 30 år har vi produceret

Læs mere

Automation Projektledelse Networking. Automation Projektledelse Networking

Automation Projektledelse Networking. Automation Projektledelse Networking SESAM møde 104 Produktions it & Automation Strategisk, taktisk og operationelt SESAM møde 104 Hvorledes udarbejdes en produktions it strategi? Hvorledes implementeres en produktions it strategi? Hvad er

Læs mere

Ny viden fra Bio-Value

Ny viden fra Bio-Value Dansk Bioøkonomikonference 27. September 2018 Ny viden fra Bio-Value Danmarks største projekt om bioraffinering Henning Jørgensen Plante- og Miljøvidenskab Københavns Universitet BioValue forsknings og

Læs mere

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering Kapitel 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for uddannelsen til: CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering Studiestart september 2009, Version

Læs mere

DEFU STEPP DEn FUldautomatiske STErilcentral og Procedure Pakning 11:00 11:30 d.7 februar 2013

DEFU STEPP DEn FUldautomatiske STErilcentral og Procedure Pakning 11:00 11:30 d.7 februar 2013 11:00 11:30 d.7 februar 2013 v/ Kim S. Rasmussen Introduktion af: Delprojekt 4 og 3 K1 DEFU STEEP Konference Februar 2013 Præsentation af Delprojekt 4 Påsætning og aftagning af instrumentcontainer Delprojekt

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Mejerisektoren - ost

Mejerisektoren - ost Working Class Food Automatiserer arbejdsprocesser til: Mejerisektoren - ost Effektiv og fleksibel: - Håndtering i højhygiejne zoner - Pakning - Mixpakning - Palletering Håndtering i højhygiejne zoner Skånsomt

Læs mere

Erfaringer med projektstyring og projektledelse Hvorledes stilles de rigtige og nødvendige krav til leverandørerne af maskiner og anlæg?

Erfaringer med projektstyring og projektledelse Hvorledes stilles de rigtige og nødvendige krav til leverandørerne af maskiner og anlæg? SESAM møde 107 Erfaringer med projektstyring og projektledelse Hvorledes stilles de rigtige og nødvendige krav til leverandørerne af maskiner og anlæg? Analyse Projektbeskrivelse Løsningsbeskrivelse Fremstilling

Læs mere

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering Kapitel 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for uddannelsen til: CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering Studieordningen er delt op i

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AU s ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen - med studieretninger inden for netværk og elektronik Praktikvejledning til virksomheder i Danmark Invitation til et værdifuldt samarbejde Den 1. august

Læs mere

Bionedbrydelig flaske af papirfibre (Green Fiber Bottle) frembragt vha. Impulse Drying Technology (IDT)

Bionedbrydelig flaske af papirfibre (Green Fiber Bottle) frembragt vha. Impulse Drying Technology (IDT) FAKTA ECOXPAC PRODUKTER ANTAL MEDARBEJDERE PROJEKT FINANSIERING VIDENINSTITUTION Bionedbrydelig flaske af papirfibre (Green Fiber Bottle) frembragt vha. Impulse Drying Technology (IDT) 30 En række successive

Læs mere

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis LASERSKÆRING REVOLVERSTANSNING Den foretrukne underleverandør Med mange års erfaring, en bred og alsidig maskinpark og ikke mindst en professionel

Læs mere

Maskinsikkerhed Aps. Maskinsikkerhed og CE-mærkning. Rådgivning Inspektion Indkøb Undervisning

Maskinsikkerhed Aps. Maskinsikkerhed og CE-mærkning. Rådgivning Inspektion Indkøb Undervisning Maskinsikkerhed Aps Maskinsikkerhed og CE-mærkning Rådgivning Inspektion Indkøb Undervisning 1 Maskinsikkerhed 21 2 Aker BioMarine Design af skib til udvinding af krill Vi står for lovkrav, sikkerhed,

Læs mere

Industriel 3D måleteknik og digitalisering

Industriel 3D måleteknik og digitalisering Industriel 3D måleteknik og digitalisering Enestående service, professionelle teknikere og det bedste udstyr i verden gør Zebicon banebrydende indenfor industriel 3D scanning, 3D måling og digitalisering.

Læs mere

Styrket jernbane- og transportforskning på DTU

Styrket jernbane- og transportforskning på DTU Styrket jernbane- og transportforskning på DTU Den danske Banekonference 2016 Koncerndirektør Niels Axel Nielsen 17. maj 2016 Transportforskning på DTU Transportforskning på DTU kører videre og styrkes

Læs mere

Medialogi- og Ingeniøruddannelserne

Medialogi- og Ingeniøruddannelserne Medialogi- og Ingeniøruddannelserne Aalborg Universitet Esbjerg Hvad er en Medialog eller Ingeniør? En problemløser En opfinder En teoretisk praktiker Uddannelser ved AAU-Esbjerg AAU-Esbjerg Medialogi

Læs mere

ADGANGSKRAV for Datalogi og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Datalogi og Kommunikation ADGANGSKRAV for og Kommunikation CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i og Kommunikation,

Læs mere

Optag 2015 Kandidatuddannelsen, civilingeniør

Optag 2015 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Optag 2015 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Profil af de optagne Afdelingen for Uddannelse og Studerende af Nikolaj Knøsgaard Indledning Hvert år udarbejder DTU en profil af de studerende der er optaget

Læs mere

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt

Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Automatiser jeres produktion let, billigt og fleksibelt Universal Robots udvikler fleksibel og prisgunstig robotteknologi til industrien. Vi sætter slutbrugeren i centrum og gør teknologien let at bruge

Læs mere

Mobilbearbejdning. Innovative, intelligente og fleksible løsninger

Mobilbearbejdning. Innovative, intelligente og fleksible løsninger Mobilbearbejdning Innovative, intelligente og fleksible løsninger Vi gør det komplicerede enkelt Specialister i mobilbearbejdning on- og offshore CNC Onsite er en højt specialiseret virksomhed, der gennem

Læs mere

Optag 2016 Kandidatuddannelsen, civilingeniør

Optag 2016 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Optag 2016 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Profil af de optagne Afdelingen for Uddannelse og Studerende Indledning Hvert år udarbejder DTU en profil af de studerende der er optaget på DTU. Profilen

Læs mere

Optag 2018 Kandidatuddannelsen, civilingeniør

Optag 2018 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Optag 2018 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Profil af de optagne Afdelingen for Uddannelse og Studerende Indledning Hvert år udarbejder DTU en profil af de studerende der er optaget på DTU. Profilen

Læs mere

Cabinplant. Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi

Cabinplant. Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi Cabinplant Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi Cabinplant A/S Jesper Kofoed. Project Manager. R&D. Ingeniørens Produkt pris 2011: Produktion/maskiner/transport Robotanlæg til trimning og pakning

Læs mere

Min maskine er bedre end din...

Min maskine er bedre end din... Min maskine er bedre end din... Min maskine er bedre end din... Din maskine skal sælges på den performance den har og ikke på det mærke, der sidder i tavlen. Byg en bedre maskine end dine konkurrenter

Læs mere

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf Mc Uldall Maskinfabrik A/S Niels Bohrs Vej 41 8660 Skanderborg Tlf +45 8657 2011 Benyt Mc Uldall Maskinfabrik som en effektiv og hurtig kvalitets leverandør hvor kvaliteten er i top og leveringstiden overholdes.

Læs mere

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf

Niels Bohrs Vej 41, 8660 Skanderborg, Stilling Tlf Mc Uldall Maskinfabrik A/S Niels Bohrs Vej 41 8660 Skanderborg Tlf +45 8657 2011 Benyt Mc Uldall Maskinfabrik som en effektiv og hurtig kvalitets leverandør hvor kvaliteten er i top og leveringstiden overholdes.

Læs mere

Tandhjul og Tandstænger

Tandhjul og Tandstænger Tandhjul og Tandstænger /// Standard eller tilpassede løsninger /// Høj kvalitet /// Ekspertise, erfaring og viden /// Korte leveringstider /// Bred vifte af materialer /// Specielle størrelser muligt

Læs mere

MAKE THE WORLD GO AROUND

MAKE THE WORLD GO AROUND Renovering industrigear alle typer Vi udfører akutte eller planlagte renoveringer af industrigear. Vi leverer et produkt, der med hensyn til egenskaber og kvalitet er fuldt på højde med et nyt produkt

Læs mere

BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING

BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING BILAG 3. AUTOMATISERET POSTSORTERING Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Automatiseret postsortering I Økonomiforvaltningen modtages

Læs mere

Installation af verdens første automatiserede sterilcentral. v/poul Fuglsang, adm.direktør,

Installation af verdens første automatiserede sterilcentral. v/poul Fuglsang, adm.direktør, Installation af verdens første automatiserede sterilcentral v/poul Fuglsang, adm.direktør, Hvem er Gibotech? Vi er en 26 år gammel virksomhed på ca. 25 mand beliggende i Højby syd for Odense kun ca. 1

Læs mere

WEEDS-projektet (Regulering af ukrudt i økologisk planteproduktion)

WEEDS-projektet (Regulering af ukrudt i økologisk planteproduktion) FØJO III Formidlings dag 4 oktober 2010, Scandic Bygholm Parkhotel (Regulering af ukrudt i økologisk planteproduktion) Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr Forskningscenter

Læs mere

Implementering af robotprojekt hos EME

Implementering af robotprojekt hos EME Implementering af robotprojekt hos EME Faserne når man skal gennemføre sit første robotprojekt Per Lachenmeier, CEO, EasyRobotics ApS Agenda: Præsentation af Jeper Østergård, EME og Per Lachenmeier, EasyRobotics

Læs mere

Få det hele til at gå op i en højere enhed. UNI-EL en strøm af stærke løsninger

Få det hele til at gå op i en højere enhed. UNI-EL en strøm af stærke løsninger Få det hele til at gå op i en højere enhed UNI-EL en strøm af stærke løsninger UNI-EL udvikler det indviklede Tæt samarbejde med loyale kunder Verden er blevet mere kompleks, når det handler om kundespecificeret

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

Projektevaluering. Caretech Innovation. Optimized Brain reading (C-63)

Projektevaluering. Caretech Innovation. Optimized Brain reading (C-63) 1 Projektevaluering Caretech Innovation Optimized Brain reading (C-63) Deltagere/partnere: Brainreader Institut for datalogi, Aarhus Universitet Caretech Innovation Dato: 3. oktober 2012 Version: c-63

Læs mere

Vilje, mod og engagement. Din fremtidige samarbejdspartner indenfor bearbejdning af emner i alle typer metal og plast.

Vilje, mod og engagement. Din fremtidige samarbejdspartner indenfor bearbejdning af emner i alle typer metal og plast. Vilje, mod og engagement. Din fremtidige samarbejdspartner indenfor bearbejdning af emner i alle typer metal og plast. Ambitioner og mål Den 15. januar 2011 overtog M.E.D. Maskinfabrik A/S aktiviteterne

Læs mere

Optag 2011 Kandidatuddannelsen, civilingeniør

Optag 2011 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Optag 211 Kandidatuddannelsen, civilingeniør Profil af de optagne Afdelingen for Uddannelse og Studerende af Annette Elmue Indledning Hvert år udarbejder DTU en profil af de studerende der er optaget på

Læs mere

Vores digitale rejse. Adm. Direktør Dorte Zacho Martinsen

Vores digitale rejse. Adm. Direktør Dorte Zacho Martinsen Vores digitale rejse Adm. Direktør Dorte Zacho Martinsen Historien. Grundlagt i 1965 af Bent & Elsebeth Martinsen Generationsskifte i 1996 til Dorte & Claus Martinsen Håndværksvirksomhed med manuel serieproduktion

Læs mere

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Vores medarbejderstab repræsenterer mange års erfaring inden for branchen. Om ALUfabrikken ALUfabrikken er en professionel produktionsvirksomhed beliggende

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner

Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner 2006 2001 Ingemann Maskinfabrik fik i 2007 tildelt DS Håndværk & Industris Erhvervspris 2007 - og blev i årene 2001 og 2006 udråbt som Gazelle virksomhed af dagbladet

Læs mere

TOP PERFORMANCE KARISMA

TOP PERFORMANCE KARISMA TOP PERFORMANCE in compact dimensions KARISMA N&W OG NECTA: EN LANG TRADITION FOR TEKNOLOGISK OVERLEGENHED. N&Ws succes inden for HORECA-segmentet startede helt tilbage i slutningen af 60 erne, da Zanussi

Læs mere

CONTEC PREFAB TERRAZZO CONTEC PREFAB A/S

CONTEC PREFAB TERRAZZO CONTEC PREFAB A/S CONTEC PREFAB TERRAZZO TERRAZZOFORUM APS I juni 2014 overtog Contec Prefab A/S TerrazzoForum ApS, en produktionsvirksomhed med speciale i terrazzo. Contec Prefab A/S har derved udvidet sit produktkatalog

Læs mere

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Ulrik Glavind Mørch, født 1975 MES Manager @ Kamstrup (Manufacturing Execution System). br.sc.ee fra 2001 Microsoft Certificate Technical Specialist i.net 3.5

Læs mere

Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier

Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier Slutrapport for projekt: Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier Niels Skat Tiedje DTU Mekanik 29. august 2014 Indhold Indhold... 2 Introduktion og mål... 3 Del 1: anvendelse

Læs mere

contec prefab terrazzo contec prefab A/S

contec prefab terrazzo contec prefab A/S contec prefab terrazzo Terrazzoforum Aps I juni 2014 overtog Contec Prefab A/S TerrazzoForum ApS, en produktionsvirksomhed med speciale i terrazzo. Contec Prefab A/S har derved udvidet sit produktkatalog

Læs mere

Boxcharge TM. Dansk udviklet opbevarings- og opladningsprodukter til skoleog uddannelsesmarkedet. Boxcharge 24 TM. Boxcharge 12 TM.

Boxcharge TM. Dansk udviklet opbevarings- og opladningsprodukter til skoleog uddannelsesmarkedet. Boxcharge 24 TM. Boxcharge 12 TM. faxe bogtryk/grafisk Boxcharge 12 TM Højde: 1105 mm Længde: 620 mm Bredde: 550 mm Vægt: 60 kilo Boxcharge 24 TM Højde: 1105 mm Længde: 980 mm Bredde: 550 mm Vægt: 95 kilo Boxcharge TM Notesafe TM Højde:

Læs mere

Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O. mob@kia.dk, +45 4080 0040

Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O. mob@kia.dk, +45 4080 0040 Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O mob@kia.dk, +45 4080 0040 Kjærgaard fakta Etableret i 1921 Leverandør af alt fra trykknapper til turnkey-projekter indenfor automation

Læs mere

MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER

MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER MALEANLÆG AAGAARD EN KOMPETENT SAMARBEJDSPARTNER MALEANLÆG FOR VINDUER Igennem de sidste 42 år har Aagaard Finnrose A/S leveret over 800 komplette lakeringslinier over hele verden. Her er valgt en løsning

Læs mere

Sikr din produktion mod uventede nedbrud Retrofit

Sikr din produktion mod uventede nedbrud Retrofit Sikr din produktion mod uventede nedbrud Retrofit Retrofit - hvad er det? Inden for fremstillingsindustrien anvendes retrofit/udskiftning, hvor nye eller opdaterede dele bliver monteret på gamle eller

Læs mere

Overvejelser og erfaring med Digital Tvilling i Nordzucker

Overvejelser og erfaring med Digital Tvilling i Nordzucker Overvejelser og erfaring med Digital Tvilling i Nordzucker SESAM Digital Tvilling i produktionen 2019-01-31 T&I Nakskov, 2019-01-24, TRN 1 Overvejelser og erfaring med Digital Tvilling i Nordzucker Mig

Læs mere

STUDIEORDNING. erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) for. August (National del)

STUDIEORDNING. erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) for. August (National del) STUDIEORDNING for erhvervsakademiuddannelse inden for automation (automationsteknolog AK) (National del) August 2019 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 11 nationale fagelementer...

Læs mere

Tavler og processtyring

Tavler og processtyring 38 Tavler og processtyring Tavler og Processtyring Vi er blandt de førende producenter af tavler og automationsløsninger til det industrielle og maritime marked. 39 Tavler og processtyring Vi kan tilbyde

Læs mere

TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HOVEDVEJLEDER: PERNILLE HAVE

TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HOVEDVEJLEDER: PERNILLE HAVE oprodukt TITEL: SPOR TEMA: INTEGRERET PRODUKTDESIGN PROJEKTPERIODE: 3.3.2011-18.5.2011 PROJEKTGRUPPE: BSC6-ID1 HVORDAN KAN EN NY DESIGNLØSNING EFFEKTIVISERE ARBEJDSGANGEN UNDER TESTUDFØRSEL, SIKRE AR-

Læs mere

Optimized Brain Reading

Optimized Brain Reading 2012 Vision Formålet med Projektet er: at hjælpe virksomheden Brainreader med at optimere deres billedbehandlingsalgoritme, som giver analysetider på op til 3 timer pr. hjernescanning. En løsning på optimeringsproblemet

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Afstem forventningerne Vi ved det, og det er så simpelt. Lyt til din kunde og afstem forventningerne - og alligevel går det galt - kunden klager og er ikke tilfreds med den forventede kvalitet. Sådan kan

Læs mere

SmartInspector Danish Crown case story

SmartInspector Danish Crown case story SmartInspector Danish Crown case story Juni 2018 1 2018.06.27 Perspektivrigt projekt flytter grænser for visionbaseret kvalitetskontrol i Danish Crown TriVision har arbejdet med visioninspektion til kvalitetsstyring

Læs mere

November 2012. Navn: JACOB GUDBJERG. Nationalitet: Fødselsår: 1974

November 2012. Navn: JACOB GUDBJERG. Nationalitet: Fødselsår: 1974 Firma: HydroInform Navn: Nationalitet: JACOB GUDBJERG Dansk Fødselsår: 1974 Profession: Civilingeniør, Ph.D. SÆRLIGE ERFARINGSOMRÅDER: Jacob Gudbjerg har over 10 års erfaring som softwareudvikler og softwarearkitekt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 7 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i machine learning og datavidenskab ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt?

Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt? virksomhed at indføre viden om markedet direkte i sin produktudvikling, sine ydelser eller processer. Derudover er standarder med til at åbne og effektivisere

Læs mere

Avanceret softwarelogik der optimerer flow management

Avanceret softwarelogik der optimerer flow management Avanceret softwarelogik der optimerer flow management Laboratoriet i Herlev Get your ideas moving Udvikling af mekatronik til industrien og medicosektoren Opstartet i 2009. ApS. 10 mill. i omsætning High

Læs mere

Opbygning af HMI billeder efter ISA 101 standarden. Sesam september 2016

Opbygning af HMI billeder efter ISA 101 standarden. Sesam september 2016 Opbygning af HMI billeder efter ISA 101 standarden Sesam september 2016 Præsentation af Picca - Picca er grundlagt 1988 - Ejet af ledergruppen - Kontorer i Søborg & Silkeborg - Ca. 60 ansatte - Software

Læs mere

Højteknologifonden. Forberedelse af teknologi til kommercialisering

Højteknologifonden. Forberedelse af teknologi til kommercialisering Højteknologifonden Forberedelse af teknologi til kommercialisering Få informationer om kommende ansøgningsrunder ved tilmelding til nyhedsbrev: send e-mail til taa@hoejteknologifonden.dk Trine Aabo Andersen

Læs mere

N Æ R M E R E B Æ R E DY G T I G T R A N S P O R T

N Æ R M E R E B Æ R E DY G T I G T R A N S P O R T FRUGAL PROPULSION N Æ R M E R E B Æ R E DY G T I G T R A N S P O R T STORE MÆNGDER GODS Vi køber utrolige mængder af varer, der skal flyttes over meget store afstande mere end 10 mia. tons i 2016. Det

Læs mere

Videnskab & Teknologi

Videnskab & Teknologi Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education Videnskab & Teknologi NYHED MAKER aktiviteter Her får du et undervisningsmateriale, der giver dine elever indsigt i, hvordan maskiner og mekanik fungerer.

Læs mere

3D print i plast. fra idé til produktionsklart design. www.vink.dk

3D print i plast. fra idé til produktionsklart design. www.vink.dk 3D print i plast fra idé til produktionsklart design www.vink.dk Enhver virksomhed med CADdesignere burde have en Blueprinter Designet, udviklet og produceret i Danmark Blueprinter er en kontor-, bruger-

Læs mere

"Udvikling og brug af simuleringsværktøjer til analyse og energioptimering af kølesystemer med CO 2 som kølemiddel" Hej Jørn,

Udvikling og brug af simuleringsværktøjer til analyse og energioptimering af kølesystemer med CO 2 som kølemiddel Hej Jørn, Instituttet for Produktudvikling ELFOR / EnergiNet Rosenørns Allé 9 1970 Frederiksberg C Att.: Hr. Jørn Borup Jensen Ansøgning 339046: "Udvikling og brug af simuleringsværktøjer til analyse og energioptimering

Læs mere

Disamatic simulatorer. + bedre kvalitet + Rejsebesparelser + Sjovere hverdag i R&D + Innovation

Disamatic simulatorer. + bedre kvalitet + Rejsebesparelser + Sjovere hverdag i R&D + Innovation Disamatic simulatorer + bedre kvalitet + Rejsebesparelser + Sjovere hverdag i R&D + Innovation Agenda 1. Disas maskiner 2. Motivation for den digitale tvilling 3. Setup 4. Modellering - Hvad er nemt, hvad

Læs mere

Om forretningsmæssige kompetencer

Om forretningsmæssige kompetencer Om forretningsmæssige kompetencer Uddanner universiteterne kun i det de forsker i? DI, Industriens Hus - 22. september 2009 Jørn Johansen JoJ@delta.dk www.deltaaxiom.com www.delta.dk Tlf.: 72194421 1 Delta

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer. Dansk kvalitetshåndværk!

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer. Dansk kvalitetshåndværk! Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Dansk kvalitetshåndværk! Vores medarbejderstab repræsenterer mange års erfaring inden for branchen. Om ALUfabrikken ALUfabrikken er en moderne produktionsvirksomhed

Læs mere