VVS 09 I ODENSE FRA DEN 22. TIL DEN 24. APRIL

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VVS 09 I ODENSE FRA DEN 22. TIL DEN 24. APRIL"

Transkript

1 NB YHEDS REV NYHEDSBREV April 2009 VVS 09 I ODENSE FRA DEN 22. TIL DEN 24. APRIL STIEBEL ELTRON KØRER I SAMARBEJDE MED DE FØRENDE DANSKE VVS-GROSSISTER EN KAMPAGNE PÅ JORDVARMPUMPETYPEN WPC DE KOMMENDE MÅNEDER Jordvarmepumpe type WPC. Flere uvildige undersøgelser kårer varmepumperne som de mest økonomiske og miljørigtige varmesystemer på markedet. STIEBEL ELTRON Jordvarmepumpe WPC høster energien i jorden, hvilket gør den til et miljørigtigt og økonomisk rentabelt system. Til en rigtig vinder. STIEBEL ELTRON og Pettinaroli vil gerne give dine kunder mulighed for at få fingrene i vore vindervarmepumper - jordvarmepumperne WPC, så dine kunder kan høste alle fordelene ved dette system. Vi kører derfor sammen med de førende danske VVSgrossister en kampagne på denne varmepumpetype de kommende måneder. Dine kunder får ikke blot adgang til et enestående system, DU får også systemet til en favorabel pris. Varmepumpen er velegnet til eksisterende byggeri og nybyggeri. FORÅRSKAMPAGNE PÅ WPC Vi tilbyder:» Tysk kvalitet og mange års erfaring» Smukt design» God varmeøkonomi» Høj virkningsgrad» Lavt støj- og vedligeholdelsesniveau» Mulighed for ekstra garantitegning Læs i øvrigt artiklen på bagsiden, der beskriver hvorledes du med WPL Cool fra STIEBEL ELTRON kan tilføre dit hus lidt mere luksus. WPL Cool varmer boligen op med energi fra udeluften på kolde dage og overtager kølingen af rummene i sommerheden.

2 SKIFT OLIEFYRET UD MED EN VARMEPUMPE OG SPAR - SE HVOR MEGET NEDENFOR! Økonomiberegningseksempel: Nyere oliefyr udskiftes enten med ny oliekedel eller jordvarmeanlæg. Hus på 180 m² opført i 1980 med fire beboere. Nuværende oliefyr Olieforbrug i dag 2650 ltr/år Oliepris 8 kr./ltr Brænder- og kedeleffektivitet 85 % Service og skorstensfejning 1.500kr./år Nyt oliefyr Forventet olieforbrug 2500 ltr/år Oliepris 8 kr./ltr Brænder- og kedeleffektivitet 90 % Service og skorstensfejning 1.500kr./år Varmepumpe (jordvarme) Nominel ydelse 9 kw Årseffektivitet 3.6 (-) Serviceomkostninger 750 kr./år Investering* kr. Elpris 1.5 kr./kwh Årlige driftsomkostninger, nu Inkl. service, skorstensfejning og el til brænder/pumpe kr./år Årlige driftsomkostninger, nyt oliefyr (90% effektivitet) Inkl. service, skorstensfejning og el til brænder/pumpe kr./år Årlige driftsomkostninger, varmepumpe Inkl. service kr./år Årlig besparelse ved varmepumpe sammenlignet med nyt oliefyr kr./år Svarende til en simpel tilbagebetalingstid på: 6.3 år *: Bemærk venligst, at installationsomkostningerne er beregnet som differencen mellem varmepumpeinstallationen og de omkostninger, der må forventes, hvis det eksisterende oliefyr skal renoveres/udskiftes. Ved udskiftning af oliefyr er der forudsat en effektivitet på 90%. Teknologisk Institut Sidst godkendt 6. marts 2009 Læs i øvrigt næste side, hvor jordvarmepumpen kåres som testvinder i katagorien laveste omkostninger og største miljøhensyn i forbindelse med nybyggeri. VARMT VAND VEDVARENDE ENERGI RUMOPVARMNING MOD GRØNNERE TIDER MED VAND OG VARME. UDGAVE » VARMEPUMPER» VENTILATION» SOLVARME» TEKNISKE DATA OG TILBEHØR Rekvirer brochuren over det store, spændende og brede varmepumpeprogram fra Stiebel Eltron eller se den på Ring for yderligere informationer

3 NYHEDSBREV April 200 VARMEPUMPER VINDER VED NYBYGGERI OG MODERNISERINGSPROJEKTER Anvender man olie eller gas til opvarmning har man to grundlæggende problemer: For det første er stigningen i brændstofpriserne ikke til at standse, for det andet bidrager forbrændingen af fossile brændstoffer og dermed frigivelsen af CO2 væsentligt til klimaforandringerne. Løsningen er jævnfør den mangeårige tyske specialist inden for vedvarende energi, STIEBEL ELTRON: Varmepumpen. STIEBEL ELTRON er en af markedets største og mest erfarne varmepumpeproducenter. To tyske medier, tidsskriftet Öko Test og tv-programmet ARD Ratgeber Bauen + Wohnen har testet forskellige varmesystemer og kommer frem til samme resultat: Varmepumpen er det bedste system til både nybyggeri og moderniseringsprojekter. Det tyske tidsskrift Öko Test, vurderede de samlede omkostninger i forbindelse med de forskellige varmeanlæg og opstillede beregninger for nybyggeri og eksisterende byggeri, og sammenlignede jordvarmevarmepumpen med en gaskedel, med og uden solfangerunderstøttelse, samt med et træpillefyr, et oliefyr og en oliekedel. Vinderen i kategorien laveste omkostninger og største miljøhensyn i forbindelse med nybyggeri var jordvarmepumpen. Den skiller sig klart ud med det laveste energiforbrug, den laveste luftforureningsgrad og med de laveste årlige energiomkostninger. Også på området samlede årlige omkostninger er varmepumpen klart den billigste i forbindelse med nybyggeri. De billigste og reneste varmeanlæg til moderniseringsprojekter lyder overskriften over sammenligningstabellen for moderniseringsområdet. Jordvarmepumpen fik den bedste placering under miljøvenlighed blandt de testede varmeanlæg, og er således det reneste anlæg. Også på moderniseringsområdet scorer varmepumpen højest, når det gælder de årlige energiomkostninger. Energieffektive varmepumper er med fremme, når det drejer sig om økonomiske og miljørigtige varmesystemer. Et indslag i den tyske tv-udsendelse ARD Ratgeber Bauen und Wohnen stod under mottoet: hvilket varmeanlæg til mit hus?. Svaret var entydigt: Varmepumpen. For et udregningseksempel: Et nybygget hus på 150 M², havde man lavet beregninger med udgangspunkt i mere end 150 forskellige former for bygnings- og anlægstekniker. Resultatet af beregningerne blev: At varmepumpetekniken utvivlsomt lå forrest. Beregningerne viste tydeligt, at varmepumpetekniken er forbundet med de laveste driftsomkostninger, efterfulgt af gasbrændsels- og pilletekniken. Desuden viste resultaterne, at det på grund af de lave samlede omkostninger er en god forretning at vælge varmepumpen, også selvom man skal ud at finansiere den. Eksperterne bag udregningerne havde også lavet beregninger med henblik på moderniseringsprojekter. Her viste resultaterne, at man ligesom i nybyggeri opnår det bedste forhold mellem investering og driftsomkostninger, hvis man vælger en luft vandvarmepumpe.

4 HS1 - GULVVARMESTYRING TIL VARMEPUMPER MULIGGØR DRIFT AF VARMEPUMPE UDEN BUFFERBEHOLDER NYHEDER Trådløs styring specielt designet til varmepumpeanlæg kombineret med gulvvarme og -køling. Muliggør varmepumpedrift uden bufferbeholder. Anlægget består af styring (230V), rumtermostater og telestater. Leveringsklar fra maj WPF - SKYHØJ DISPONIBEL EFFEKT VARMEPUMPER MED OP TIL 400 KW VARMEEFFEKT Hvordan skal vi varme vores boliger op i fremtiden? De, der i dag sætter deres lid til varmepumpens fremsynede teknologi, sætter deres energiforsyning på en solid basis, skåner miljøet og sparer derudover en masse penge. Varmepumpen udgør en af de mest effektive teknologier til varmeproduktion. Ikke kun indehavere af et- eller tofamilieshuse bekymrer sig om deres fremtidige energiforsyning, også indehavere af større boligkomplekser, kontor- og industribygninger vil i øget antal gå over til varmepumpen. Der er hjælp at finde! Den nye varmepumpeserie WPF fra STIEBEL-ELTRON er specielt udviklet til at forsyne større bygninger med varme. Med WPF en flytter de fordelagtige besparelser ved opvarmningen med den moderne varmepumpe også ind i ejendomme med energibehov på op til 400 KW. Den nye varmepumpeserie udnytter den energi, der er i jorden i rigelige mængder, til den omkostningsbesparende opvarmning af store bygninger og det med fremløbstemperaturer på op til 60 C. Varmepumpens ydre lader umiddelbart ane, hvad det kompakte kraftbundt kan præstere. De enkelte enheder fås i fem effekttrin op til 66 KW og i kaskadekobling op til 400 KW varmeeffekt. Op til seks af disse moduler kan kombineres i en enhed. Som noget helt enestående på markedet kan to enheder stables ovenpå hinanden. Pladsen kan således udnyttes optimalt. WPF 20-66: Varmepumper med op til 400 KW varmeeffekt. Løsningen der også opfylder behovet i større boligkomplekser, kontor- og industribygninger.

5 WPL 5 N - KULDIOXID SOM KØLEMIDDEL STIEBEL ELTRON går nye veje inden for varmeteknikken! Varmepumper, der drives med det naturlige kølemiddel kuldioxid (CO2), er særligt egnede til rum- og brugsvandsopvarmning i nybyggeri med meget lavt energiforbrug, f.eks. lavenergihuse. Kuldioxid kendetegnes ved en meget høj varmeeffekt og besidder en meget høj varmetransmissionskoefficient. Med sin nyudviklede varmepumpe WPL 5 N går STIEBEL ELTRON nye veje inden for varmeteknikken og beviser endnu engang på fornem vis sin pionerrolle som markedsleder inden for vedvarende energi. CO2-varmepumper arbejder med et højere tryk og opnår derved højere temperaturer. Fremløbstemperaturen kan nå helt op på 70 C. Det lykkedes STIEBEL ELTRON s ingeniører at afstemme samtlige komponenter til at kunne bære det højere tryk. Desuden kan varmepumpen nu opbygges mere kompakt med mindre kompressorer og mindre rørprofiler. WPL 5 N sætter nye normer inden for miljøvenlighed og effektivitet. Den hastighedsregulerende kompressor bruger nemlig kun den mængde energi der er behov for. Med et minimalt pladsbehov og et lavt støjniveau under drift kan systemet med varmepumpe og 200 L varmvandsbeholder med integreret varmepumpestyring anvendes til mange formål. Den kompakte varmepumpedel anbringes på en ydervæg og varmvandsbeholderen inden døre. De to enheder er, hvilket specielt er interessant for håndværkeren, NYHEDER forbundet via en elektrisk og hydraulisk forbindelse. De fornødne cirkulationspumper til den monoenergetiske varmedrift er allerede indbygget. En enhed med høj ydelse: Udedelen, der egner sig til vægmontering og den dertil hørende 200 L varmvandsbeholder. Med den hastighedsregulerende kompressor bruger varmepumpen kun den mængde energi der er behov for.

6 LWZ - MULTI-FUNKTIONEL KOMPLET VENTILATIONS- OG VARMEANLÆG FRA STIEBEL ELTRON. Multi-funktionel STIEBEL ELTRON LWZ 303/403 er en varmepumpe, som er specielt designet til at opfylde de krav, som stilles til energieffektiv varme og ventilation i det nye bygningsreglement. For det første leverer anlægget den nødvendige rumopvarmning og varmt brugsvand og for det andet sikrer den optimal ventilation af beboelsen. Ved hjælp af den innovative kryds-modstrøms varmeveksler, genindvindes op til 90% af varmen fra ventilationsluften. Herved sikres, at næsten ingen energi går tabt. Som komplet enhed er LWZ 303/403 udstyret med 200 liter varmtvandsbeholder og alle reguleringsfunktioner for varme, ventilation og varmt brugsvand. Varmefunktion STIEBEL ELTRON LWZ 303/403 er en ventilationsvarmepumpe, som udnytter den energi, som findes i ventilationsluften. I modsætning til andre typer af ventilationsvarmepumper kan LWZ 303/403 også udnytte energien i udeluften. Det sikrer, at varmepumpen, selv ved meget lave udetemperaturer, er i stand til at dække behovet for rumopvarmning og varmt brugsvand, med en meget høj virkningsgrad. Selv ved en udendørs temperatur på -18 C kan systemet sikre den nødvendige energi. Ventilation Som komplet enhed sikrer STIEBEL ELTRON LWZ 303/304 udskiftningen af indeluften, som specielt i nye huse er meget vigtig. Det integrerede ventilationsmodul sikrer ikke kun kontinuerlig udskiftning af luften, men via den unikke modstrømsvarmeveksler genindvindes op til 90% af energien i den udgående luft. Dette innovative system sikrer at luften udskiftes uden træk og med et meget lille varmetab. Solenergi STIEBEL ELTRON LWZ 303/304 SOL tilføjer muligheden for at integrere et solvarmeanlæg i systemet. Solvarmepanelet opsamler strålevarmen fra solen og sender energien til systemet via en varmeveksler. Panelerne fungerer uafhængigt af udetemperaturen og har en imponerende høj virkningsgrad - selv i vinterperioden. Varmepumpens reguleringsfunktion sikrer at solvarmen udnyttes optimalt. Solvarmen kan således udnyttes til både varmt brugsvand og rumopvarmning men også til forvarmning af ventilationsluften. Den ekstra energileverandør på taget supplerer varmepumpen og sikrer yderligere energibesparelser. Læs mere på

7 VENTILATION FRISKE FILTRE SIKRER FRISK LUFT OG LANG LEVETID Varme fødder og frisk luft i lungerne, det er livet en kold og blæsende vinterdag, ikke kun for os også for vore hjem. Ved almindelig udluftning ryger en stor del af den kostbare varme dog direkte ud i det blå og kvaliteten af den indkommende luft er, specielt i nærheden af stærkt befærdede veje og i byområder, som følge af et højt indhold af partikler, ikke nødvendigvis særlig høj og kan måske ligefrem medføre nedsat livskvalitet. Stiebel-Eltrons moderne ventilationssystemer med varmegenvinding giver dig frisk luft i lungerne, imens de holder dine fødder varme. Ventilationssystemerne er forsynede med filtre, der sørger for, at den støvholdige brugte luft i hjemmet løbende filtreres og udskiftes med frisk filtreret udeluft, og systemerne genvinder samtidigt energien fra den udskilte luft til opvarmning af den nye, friske luft, der tilføres systemet. Ventilationssystemernes integrerede filtre har forskellige formål: Filtrene ved ventilerne i ydermurerne opfanger støv og tungmetaller fra den indstrømmende udeluft. Filtrene i ventilationsenhederne beskytter ventilatorerne, rørledningerne og varmevekslerne mod skidt, herved opnås et rent system og optimale forhold for allergikere, samt en længere levetid for systemerne. Ventilatorer er stort set vedligeholdelsesfrie. For at opretholde en fejlfri drift og lang levetid skal man dog løbende sikre sig, at filtrene i systemerne ikke smudser til (Stiebel Eltron anbefaler min. hver 3. måned). Disse skal i givet fald skiftes eller om muligt renses. Og det gælder naturligvis for såvel filtrene inde i systemerne, som for filtrene ved ydermurerne. Erfaringer viser dog, at brugerne ikke nødvendigvis forstår vigtigheden i, at filtrene er rene og derfor kun sjældent udskifter disse. Følgen af driften med de tilsmudsede filtre er, at støjniveauet i systemerne, ligesom strømforbruget øges, og at systemets levetid nedsættes. Kort sagt: Skab optimale forhold for dig selv og dit hjem, anvend Stiebel Eltron ventilationssystemer med varmegenvinding og husk jævnligt at udskifte/ rense filtrene! I vores brede sortiment af ventilationssystemer med varmegenvinding finder du følgende enheder: LWZ 303 / 403 Integral / Sol (ventilationsvarmepumper til ventilation, rum- og brugsvandsopvarmning) LWZ 70/170/270 Plus, LWZ 100 (ventilationsenheder) LWA 203/303 Sol, LWA 403 (ventilationsenheder til ventilation, rum- og brugsvandsopvarmning) LWA 100, LWA 252 (enheder til ventilation og brugsvandsopvarmning). Stiebel Eltron er naturligvis leveringsdygtig i filtre til hele sortimentet, både til aktuelle og til udgåede modeller.

8 WPL COOL LIDT MERE LUKSUS I DIT MODERNISERINGSPROJEKT Den sommerkølige vinteropvarmning Hvad sker der i verden? Man har på fornemmelsen, at det ikke er vinter, når det er vinter, og at sommeren byder på den ene varmerekord efter den anden. Klimaændringerne efterlader sine spor. At have det behageligt køligt om sommeren og dejligt varmt om vinteren det ville være ideelt. Et apparat, der kan begge dele? Den nye WPL cool fra STIEBEL ELTRON. Denne serie af luft/vand varmepumper giver dig alle muligheder for moderne rumtemperering, idet disse varmepumper både kan køle og varme efter behov. En ting står klart: Vi skal også fremover have opvarmet vore boliger nogle gange mere, nogle gange mindre. Samtidigt må vi indstille os på mærkbart mere ekstreme temperaturer. WPL cool arbejder optimalt ved udetemperaturer på 20 til +30 C. Den nye varmepumpe kan anvendes til både rum- og brugsvandsopvarmning, og og det er det særlige ved denne varmepumpe køling. En reversibel kølekreds det vil sige et omvendt kredsløb muliggør kølefunktionen. Om sommeren bliver varmepumpen praktisk talt til klimaanlæg. Den uønskede rumvarme transporteres ud til varmepumpen over ventilatorkonvektorer og afgives til udeluften. En elektronisk ekspansionsventil sørger for, at processen styres optimalt. Den indstiller sig optimalt på begge driftsformer ved hjælp af en enestående reguleringselektronik. Særligt velegnet til moderniseringsprojekter Som fremtidssikret investering bidrager det moderne system væsentligt til værdi- og komfortstigningen af ejendomme. Lige som de tusinder af STIE- BEL ELTRON luft/vand varmepumper, der er blevet installeret i årenes løb, fås også den nye WPL cool til indendørs- og udendørsopstilling og med sine tre effekttrin er den særdeles velegnet til moderniseringsprojekter. Kompaktenheden er rustbeskyttet af et hvidlakeret varmforzinket stålkabinet. Ved udendørsopstilling beskytter et tag varmepumpen mod vind og vejr. I hætten er luftindsugningsog udsugningåbningerne desuden integreret. Med en WPL cool her en udendørs version opstillet i en have får brugeren dobbelt bonus: Varmepumpen varmer boligen op med energi fra udeluften på kolde dage og overtager køling af rummene i sommerheden. PETTINAROLI A/S Mandal Allé 21 DK-5500 Middelfart DENMARK Tel Fax Internet:

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Splitunits udedel Installation af udedel Står den rigtigt Er der god

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

Modul 5: Varmepumper

Modul 5: Varmepumper Modul 5: Hvilke typer varmepumper findes der, hvornår er de oplagte og samspil med andre energikilder...2 Samspil med varmefordelingsanlæg...5 Samspil med det omgivende energisystem...6 Hvad kræver varmepumpen

Læs mere

STORE VARMEPUMPEPROJEKTER MED STOR ØKONOMISK GEVINST

STORE VARMEPUMPEPROJEKTER MED STOR ØKONOMISK GEVINST STORE VARMEPUMPEPROJEKTER MED STOR ØKONOMISK GEVINST referenceprojekter STORE varmepumpeanlæg Besparelse: 154.000 kr/år Effektfaktor COP på 4,27 Besparelse: 106.000 kr/år Energiesparelse: 2,5 mio./år Besparelse:

Læs mere

Energien er derude lad os bruge den! Brug den gratis energi i luften til rumopvarmning og varmt brugsvand vha varmepumpeteknologien

Energien er derude lad os bruge den! Brug den gratis energi i luften til rumopvarmning og varmt brugsvand vha varmepumpeteknologien VEDVARENDE ENERGI LUFT/VAND VARMEPUMPER Energien er derude lad os bruge den! Brug den gratis energi i luften til rumopvarmning og varmt brugsvand vha varmepumpeteknologien 01 2015 STIEBEL ELTRON er fuld

Læs mere

Varmepumpe - med tilskud

Varmepumpe - med tilskud Varmepumpe - med tilskud Foto: Istock-Photo For rigtig mange boligejere kan det godt betale sig at skifte opvarmningsform. Med en varmepumpe kan du barbare op mod 20.000 kr. af din varmeregning om året.

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

VL ARMEPUMPER GØR EN GOD HANDEL NETOP NU! AGERSALG

VL ARMEPUMPER GØR EN GOD HANDEL NETOP NU! AGERSALG VL ARMEPUMPER AGERSALG NYHEDSBREV April 2009 GØR EN GOD HANDEL NETOP NU! På vort lager i Middelfart har vi nedenstående jordvarmepumper til salg til helt uhørte lave priser! Varmepumperne er af typer der

Læs mere

Træk energien ud af din egen jord. Dæk dit eget behov for rumopvarmning og varmt brugsvand med jordvarme

Træk energien ud af din egen jord. Dæk dit eget behov for rumopvarmning og varmt brugsvand med jordvarme VEDVARENDE ENERGI JORDVARMEPUMPER Træk energien ud af din egen jord Dæk dit eget behov for rumopvarmning og varmt brugsvand med jordvarme 01 2015 STIEBEL ELTRON er fuld af energi Vi tager ideer op og gør

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre 50% besparelse på varmeregningen Spar op til 50% på varmeregningen ved at udskifte dit gamle gas- eller oliefyr

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk Fejlfri ydelse er lig med penge i banken Vi introducerer DHP-AQ

Læs mere

Markedsfør dig med Danfoss

Markedsfør dig med Danfoss Markedsfør dig med Danfoss Her finder du forskelligt markedsføringsmateriale om Danfoss varmepumper (generelt). Sådan gør du! Send filen til din avis eller reklamebureau Angiv hvilken annonce eller hand-out

Læs mere

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Jordvarme Væske/Vand DVI VV45/60/85 kw - endnu lavere energiforbrug DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Intelligent & fleksibelt system Kaskadekobling Produktserien VV45-85 er udviklet med henblik på kaskadekoblig

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse 2007 2009 Leverandør af»hjertet«til vinderprojektet i Solar Decathlon 2007. I 2007 leverede Nilan A/S teknologi til vinderprojektet

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

EKSPERTER I VARMT VAND. Økonomisk varmepumpe. - Hold varmen hele året rundt!

EKSPERTER I VARMT VAND. Økonomisk varmepumpe. - Hold varmen hele året rundt! EKSPERTER I VARMT VAND Økonomisk varmepumpe Økonomisk Hold varmen varmepumpe hele året rundt! - Hold varmen hele året rundt! Varmepumper fra METRO THERM en sikker gevinst for din pengepung og miljøet Varmepumper

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM NYHED AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM Panasonic s nye AQUAREA luft/vand-system er omkostningseffektivt og miljøvenligt og giver altid maksimal effektivitet selv ved lave temperaturer.

Læs mere

Perfekt bolig - med egen energiforsyning. Et effektivt varmesystem - maksimal komfort, på begrænset plads

Perfekt bolig - med egen energiforsyning. Et effektivt varmesystem - maksimal komfort, på begrænset plads VEDVARENDE ENERGI VARMEPUMPER MED VENTILATION Perfekt bolig - med egen energiforsyning. Et effektivt varmesystem - maksimal komfort, på begrænset plads 01 2015 STIEBEL ELTRON er fuld af energi Vi tager

Læs mere

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss. Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.dk Danfoss påtager sig intet ansvar for mulige fejl i kataloger,

Læs mere

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Varmepumpe Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Hvornår bør du overveje en varmepumpe? En varmepumpe er typisk en god forretning, hvis du i dag opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme.

Læs mere

Markedsfør dig med Danfoss

Markedsfør dig med Danfoss Markedsfør dig med Danfoss Her finder du forskelligt markedsføringsmateriale om Danfoss jordvarmepumper. Sådan gør du! Send filen til din avis eller reklamebureau Angiv hvilken annonce eller hand-out eller

Læs mere

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug Jordvarme - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe Mulighed for tilslutning af solfanger Mulighed for tilslutning af energifanger Varmt vand Gulvvarme / radiator Jordslanger Varmepumpe med,

Læs mere

Hybrid-varmepumpe luft/vand og væske/vand 23 kw kw varmeydelse

Hybrid-varmepumpe luft/vand og væske/vand 23 kw kw varmeydelse Hybrid-varmepumpe luft/vand og væske/vand 23 kw - 200 kw varmeydelse vedvarende energi - fra naturen DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI høj kvalitet LV200 Du sidder med en brochure om varmepumper i sin helt egen

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper?

Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper? Hvordan sættes data ind i Be06 for varmepumper? Center for Køle- og Varmepumpeteknik Teknologisk Institut Version 3 - revideret marts 2009 VIGTIG NOTE: Teknologisk Institut påtager sig ikke ansvaret for

Læs mere

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN SOL OG LUFT, DEN IDEELLE KOMBINATION MED DEN BEDSTE VARMEPUMPE I SIN KLASSE ET BOOST TIL EKSISTERENDE SOLVARMESYSTEMER * A2/W35 COP 4,02 i henhold til testresultat

Læs mere

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55%

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% Investeringen i en Danfoss varmepumpe er typisk tilbagebetalt på kun 4-8 år Fordele ved at købe en jordvarmepumpe: Dækker dit totale varmebehov

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme VARMEPUMPER Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

arotherm luft til vand-varmepumpe minimerer dine varmeudgifter og maksimerer din varmekomfort

arotherm luft til vand-varmepumpe minimerer dine varmeudgifter og maksimerer din varmekomfort Luft til vand-varmepumpe arotherm luft til vand-varmepumpe minimerer dine varmeudgifter og maksimerer din varmekomfort arotherm Intelligent og enkel luft til vand-varmepumpe Tysk kvalitet - stort varmeudbytte

Læs mere

Nilan VP 18 Compact. Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING

Nilan VP 18 Compact. Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Indbyggede filtre Filterskuffe til pollenfilter

Læs mere

Præsentation af Nordic Energy Group. - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt

Præsentation af Nordic Energy Group. - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt Præsentation af Nordic Energy Group - din samarbejdspartner når energibesparelser og design er vigtigt Kort om Nordic Energy Group Nordic Energy Group er producent af design solfangere og har forhandlingen

Læs mere

Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning 2 Indhold Side 04 Oliefyr Reducér dit olieforbrug og udnyt energien optimalt. Side 11 Jordvarmepumpe Med en jordvarmeløsning kan du halvere din

Læs mere

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A

Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Spar op til 70% om året på varmekontoen... - og få samtidig et perfekt indeklima! Inverter R-410A Luft til Vand Varmepumpe Energiklasse A Høj effekt, høj kvalitet og lavt energiforbrug - det bedste valg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Varmepumper 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Varmepumper 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1 Varmepumper 0 1 VARMEPRODUCERENDE ANLÆG VARMEPUMPER Registrering Varmepumper kan i mange tilfælde reducere energiforbruget til opvarmning og/eller varmt

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

VØLUND VARMETEKNIK MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME NY VØLUND F2120 GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME NY VØLUND F2120

VØLUND VARMETEKNIK MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME NY VØLUND F2120 GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME NY VØLUND F2120 VARMETEKNIK MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME GIVER MERE END5 GANGE SÅ MEGET VARME Polarkulde Varmepumpens indedel passer elegant ind i fx et bryggers, og samtidig er den udendørs enhed meget lydsvag. Med

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug

Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug Be06-beregninger af et parcelhus energiforbrug Center for Køle- og Varmepumpeteknologi, Teknologisk Institut har besluttet at gennemføre sammenlignende beregninger af energiforbruget for et parcelhus ved

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe www.mitsubishi-varmepumper.dk Derfor er Ecodan Next Generation den perfekte opvarmningsform til dit hus Egenudviklet udedel, varmtvandsbeholder og styring. Indedelen

Læs mere

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem - den til din Vaillant gaskedel Bevidsthed

Læs mere

Varmepumper. Claus S. Poulsen Centerchef Center for Køle- og Varmepumpeteknik. Tlf.: +45 7220 2514 E-mail: claus.s.poulsen@teknologisk.

Varmepumper. Claus S. Poulsen Centerchef Center for Køle- og Varmepumpeteknik. Tlf.: +45 7220 2514 E-mail: claus.s.poulsen@teknologisk. Varmepumper Claus S. Poulsen Centerchef Center for Køle- og Varmepumpeteknik Tlf.: +45 7220 2514 E-mail: claus.s.poulsen@teknologisk.dk Varmepumper på en tre kvarter? 1. Historie 2. Anlægstyper 3. Miljø

Læs mere

NORDIC INVERTER PRODUKTFAKTA LUFT/LUFT MODEL 12 FR-N

NORDIC INVERTER PRODUKTFAKTA LUFT/LUFT MODEL 12 FR-N PRODUKTFAKTA NORDIC INVERTER MODEL 12 FR-N LUFT/LUFT Den nyeste generation af luft/luft varmepumper. Topresultat i forbrugertest 2006. Effektiv og nyt slankt design. P-mærket. Vælg kvalitet der er gennemtestet

Læs mere

Varmt vand til rette tid. Fornem beholderteknologi giver husholdningen praktisk reserve af varmt vand

Varmt vand til rette tid. Fornem beholderteknologi giver husholdningen praktisk reserve af varmt vand VEDVARENDE ENERGI BEHOLDERE Varmt vand til rette tid Fornem beholderteknologi giver husholdningen praktisk reserve af varmt vand 01 2015 STIEBEL ELTRON er fuld af energi Vi tager ideer op og gør dem til

Læs mere

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme.

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme. VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING...høj ydelse til den private bolig Nilan JVP Jordvarme (jord/vand) Nilan JVP Jordvarme Skru op for jordvarmen og ned for varmeregningen (jordvarme)

Læs mere

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gas Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gaskedel og solvarme i ét Den bedste opvarmning Der findes mange opvarmningstyper, nogle er meget energibesparende, nogle er baseret på vedvarende energi

Læs mere

El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger

El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger IDA Energi, Århus d. 26/2-2014 Bjarke Paaske Center for køle- og varmepumpeteknik Mekaniske varmepumper (el) Politiske mål Danmark og udfasning af oliefyr,

Læs mere

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand Condens 6000 W Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand 2 Condens 6000 W Effektiv teknologi Condens 6000 W Fleksibilitet ligger til familien Vil du have en høj standard

Læs mere

Baggrunden bag transkritiske systemer. Eksempel

Baggrunden bag transkritiske systemer. Eksempel Høj effektivitet med CO2 varmegenvinding Køleanlæg med transkritisk CO 2 har taget markedsandele de seneste år. Siden 2007 har markedet i Danmark vendt sig fra konventionelle køleanlæg med HFC eller kaskade

Læs mere

JORDVARME DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S. vedvarende energi - fra naturen. Billede udlånt af KFS-boligbyg

JORDVARME DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S. vedvarende energi - fra naturen. Billede udlånt af KFS-boligbyg JORDVARME Billede udlånt af KFS-boligbyg vedvarende energi - fra naturen DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S DVI energi er blandt de få som har fremstillet varmepumper siden 1979, og har derfor stor viden og

Læs mere

Opnå energi til det daglige behov.

Opnå energi til det daglige behov. VARMT VAND VEDVARENDE ENERGI RUMOPVARMNING Opnå energi til det daglige behov. VARMEPUMPER VENTILATION SOLAR 05 2012 Vedvarende energi varmeforsyning i naturlig balance. Bliv uafhængig af fossile brændstoffer

Læs mere

www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe

www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe Spar penge med den nye Ecodan Next Generation Dette stille, effektive og miljøvenlige varmesystem giver dig et behageligt indeklima.

Læs mere

Idékatalog for vedvarende energi

Idékatalog for vedvarende energi Idékatalog for vedvarende energi Et samlet overblik Vi skal alle sammen være med til at opnå regeringens mål om at al rumopvarmning skal være fossilfri i 2035. For større etageboligområder findes der

Læs mere

luft/vand varmepumper

luft/vand varmepumper luft/vand varmepumper DVI LV 7/9/12 kompakt illede udlånt af KFS-boligbyg vedvarende energi - fra naturen DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Derfor bør du vælge en DVI energi varmepumpe DVI energi er blandt

Læs mere

Tog det bedste og gjorde det perfekt

Tog det bedste og gjorde det perfekt Tog det bedste og gjorde det perfekt compact p by nilan Passivhus-certificeret ventilations- og varmeløsning med utallige muligheder Compact p Compact P er en total ventilations- og varmeløsning med varmegenvinding

Læs mere

luft/vand varmepumper

luft/vand varmepumper luft/vand varmepumper DVI LV 7/9/12/16 kompakt illede udlånt af KFS-boligbyg dansk produceret A ++ Energiklasse Ekstrem støjsvag teknologi & bedste energiklasse dansk varmepumpe InduStrI a/s DVI Smart

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

Luft/vand. Varmepumpe LV DC. - endnu lavere energiforbrug

Luft/vand. Varmepumpe LV DC. - endnu lavere energiforbrug Luft/vand Varmepumpe LV DC - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe INDEDEL VARMEPUMPE Solfanger UDEDEL 2 3 80 C 6 7 Varmt vand 1 4 8 45 C VARMT VAND Udedel Gulvvarme / radiator 5 Varmepumpe

Læs mere

MOD GRØNNERE TIDER VAND OG VARME.

MOD GRØNNERE TIDER VAND OG VARME. VARMT VAND VEDVARENDE ENERGI RUMOPVARMNING MOD GRØNNERE TIDER VAND OG VARME. UDGAVE 07 2007» VARMEPUMPER» VENTILATION» SOLVARME» TEKNISKE DATA OG TILBEHØR INDHOLD Kvalitet et spørgsmål om design 03 Vi

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos N.H. Stål. Udarbejdet af: Karsten M. Jacobsen

Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos N.H. Stål. Udarbejdet af: Karsten M. Jacobsen Energirapport Indsatskatalog for energioptimering hos N.H. Stål Udarbejdet af: Karsten M. Jacobsen 1 N.H. Stål 1. Indledning Projektet DS ESCO Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder er

Læs mere

Jordvarme VV DC. - endnu lavere energiforbrug

Jordvarme VV DC. - endnu lavere energiforbrug Jordvarme VV DC - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe Mulighed for tilslutning af solfanger Mulighed for tilslutning af energifanger Varmt vand Gulvvarme / radiator Jordslanger eller Energibrønd

Læs mere

FREMTIDENS OPVARMNING. Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition

FREMTIDENS OPVARMNING. Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition FREMTIDENS OPVARMNING Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition SYV MINUTTER, DER KAN FORANDRE DIT SYN PÅ OPVARMNING Vi indrømmer det lige med det samme: Der er ikke ret mange danskere,

Læs mere

Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi. af Brian Nielsen Robert Bosch A/S

Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi. af Brian Nielsen Robert Bosch A/S DGF Gastekniske Dage 2011 Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi af Brian Nielsen Robert Bosch A/S 1 DGF Gastekniske Dage 2011 Markedet ønsker grønne og

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme varmepumper Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Ventilationsanlæg. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Ventilationsanlæg. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Ventilationsanlæg Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Fordele ved et ventilationsanlæg Tilstrækkelig udluftning Et ventilationsanlæg sørger for, at der bliver luftet tilstrækkeligt ud hele året. Særligt

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling Energiløsning UDGIVET JUNI 2010 - REVIDERET DECEMBER 2015 Konvertering til luft-vandvarmepumpe I et hus med en ældre olie- eller gaskedel beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ved Fjorden 14 Postnr./by: 4070 Kirke Hyllinge BBR-nr.: 350-001154 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning Hybrid opvarmning Den superøkonomiske løsning Hvad er hybrid opvarmning? Hybrid opvarmning er en kombination af et naturgasfyr og en luft-til-vand varmepumpe. Her anvender man kun naturgasfyret som suppleringsvarme

Læs mere

Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016

Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016 Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016 Erfaringer med varmepumper I Vejen Kommunes egne bygninger og projekter INGENIØR NE har været en del af. Oplægsholdere

Læs mere

MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Nilan VPM 120-560. Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft)

MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Nilan VPM 120-560. Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft) MARKEDSFØRENDE ERHVERVSVENTILATION MED VARMEGENVINDING Nilan VPM 120-560 Aktiv varmegenvinding og køling (luft/luft) Nilan VPM 120-560 Erhvervsventilation med varmegenvinding og køling (luft/luft) VPM

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

Luft/vand. Queen LV25/32/40. - endnu lavere energiforbrug

Luft/vand. Queen LV25/32/40. - endnu lavere energiforbrug Luft/vand Queen LV25/32/40 endnu lavere energiforbrug UDEDEL VARMEPUMPE AKKUMULERINGS TANK FRISKVANDSMODUL (ELLER VANDVARMER) 3 6080 C 6 VBV StyrinG Varmt brugsvand Cirkulation, varmt brugsvand 2 VARMTGAS

Læs mere

Nye informationsregler for opvarmningsanlæg

Nye informationsregler for opvarmningsanlæg Nye informationsregler for opvarmningsanlæg til reklame, markedsføring og salg af opvarmningsanlæg til rumopvarmning og brugsvandsopvarmning det vil sige kedler, varmepumper, varmtvandsbeholdere med videre

Læs mere

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS 1 Hvem er Dansk Varmepumpe og vores partnere DANSKVARMEPUMPE.DK er en del af den efterhånden store familie hvor også DANSKSOLVARME.DK og

Læs mere

25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men den kan blive endnu bedre!

25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men den kan blive endnu bedre! Varmepumper Danfoss Heat Pumps VP Claus Bo Jacobsen Vind til Varme og Transport København, 22. oktober 2009 25% energi tilføres og 75% energi tilvejebringes - en god opskrift for miljø og samfund! Men

Læs mere

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe EN GUIDE TIL KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe Varmudgifter er kedelige, men nødvendige i et land som Danmark. For at reducere dem, kræves den rette opvarmning som fungerer præcis til dit hjem. En

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Dalsø Park 62 Postnr./by: 3500 Værløse BBR-nr.: 190-004927 Energikonsulent: Find Madsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Find Madsen

Læs mere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere Solvarme Varmt anbefalet af energisparere Komplet ramme af aluminium presset med 200 ton, for nem håndtering og sikker fastgørelse af glasset. Glaslisten med vulkaniserede hjørner for 100 % tæthed. 3,2

Læs mere

Det naturlige valg DAIKIN ALTHERMA LAVTEMPERATUR VARMEPUMPE OPVARMNING, KØLING OG VARMT BRUGSVAND I BOLIGEN BROCHURE FOR SLUTBRUGER

Det naturlige valg DAIKIN ALTHERMA LAVTEMPERATUR VARMEPUMPE OPVARMNING, KØLING OG VARMT BRUGSVAND I BOLIGEN BROCHURE FOR SLUTBRUGER Det naturlige valg DAIKIN ALTHERMA LAVTEMPERATUR VARMEPUMPE OPVARMNING, KØLING OG VARMT BRUGSVAND I BOLIGEN BROCHURE FOR SLUTBRUGER 2 Det naturlige valg 3-i-1: Opvarmning, køling og varmt brugsvand Daikin

Læs mere

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe Spar penge med den nye Ecodan Next Generation Dette stille, effektive og miljøvenlige varmesystem giver dig et behageligt indeklima.

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem OLIE Effektive oliekedler til dit hjem www.hstarm.dk Effektive og støjsvage oliekedler i stilrent design VARMEKILDER MED GOD ØKONOMI Med udviklingen af kondenserende oliekedler er fyringsøkonomien væsentlig

Læs mere

ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning

ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning F2120 Luft/vand varmepumpe Stor effektivitet selv ved lave udetemperaturer En luft/vand varmepumpe er både et billigt

Læs mere

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning.

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning. SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark Gratis varme, ventilation, affugtning. SV VacPipe. SV VacPipe er udviklet til boliger, større bygninger,

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper 10. udgave 12. juni 2009

Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper 10. udgave 12. juni 2009 12. juni 2009 Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper 10. udgave 12. juni 2009 Når man står overfor at skulle vælge en varmepumpe, er det meget vigtigt at vælge en varmepumpe med en høj effektivitet.

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

Octopus for en holdbar fremtid

Octopus for en holdbar fremtid EN MILJØRIGTIG VARMEPUMP FOR I DAG OG I MORGEN Octopus har udviklet og fabrikeret varmepumper siden 1981 og har gennem flere års udvikling nået frem til det bedste for miljøet og kunden. Det seneste produkt

Læs mere

Weishaupt kombinationsbeholder WKS. Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage. Et sikkert valg.

Weishaupt kombinationsbeholder WKS. Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage. Et sikkert valg. Weishaupt kombinationsbeholder WKS Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage Et sikkert valg. Weishaupt kombinationsbeholder: enkel, hurtig og effektiv luft/vandvarmepumpe for opstilling

Læs mere