Til medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget"

Transkript

1 Til medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget Vi var til borgermødet på Islands Brygge Skole mandag den 2. september. Desværre gik vi der fra med følelsen af, at de der skal tage beslutningerne om vores børns skolegang, kunne være bedre klædt på til at tage den rigtige beslutning. Derfor har vi valgt at skrive dette brev til jer. Håber I vil tage jer tid til at læse vores betragtninger, som udspringer af, at vi er beboere på Islands Brygge og forældre til elever i 1. Klasse og til kommende skolesøgende børn på Islands Brygge Skole. Der var på mødet den 2. september flere løsninger i spil i forhold til at løse skoleproblematikken. Den løsning, som vi hørte, at flere at de fremmødte kommunalpolitikkere ønskede, var at bevare én skole, men liggende på to matrikler. Her under en indskoling placeret på Artillerivej 126 og en udskoling på den nuværende Islands Brygge skole. Det argument, som lå til grunde for den idé, var at man ville have en "fælles" skole, der vægtede at blande eleverne fra forskellige sociale samfundslag. Opdatering på oversigt over fordeling af børn på Islands Brygge Skole og på SFO og fritidshjem. Antal elever på Islands Brygge Skole: 1117 elever fordelt på 43 klasser. Her af syv 0. klasser og klasser! Skolen er bygget til at rumme fire spor. Antal børn på skolens SFO Skibet: normering 330 børn, men omkring 350 børn. Antal børn på Fritidshjem Thorsanna: 66 børn Antal børn på Fritidshjemmet Krudtuglen: 77 børn Naturfritidshjem: 20 børn Hvis man vælger en fælles skole på to matrikler bør følgende punkter overvejes og findes en løsning på: SFO/inklusion På KKFOen Skibet går allerede nu 350 børn - Skibet er det eneste sted, som tager børn ind ud over den oprindelige normering. I øjeblikket er det ikke muligt for kommende skolesøgende børn at vælge andre fritidshjem end Skibet, som grundet sin størrelse kan være en udfordring for de børn, som trives i mindre steder med færre børn og voksne uden for skoletiden.

2 Set i forhold til at folkeskolen skal rumme flere inklusionselever i fremtiden, er spørgsmålet om elever med store udfordringer socialt, kan trives i så store fysiske rammer, med så mange forskellige kammerater og voksne at skulle forholde sig til? Hvis man placerer en indskoling på Artillerivej 126 får de indskolingselever, som ikke går på skolens KKFO længere at gå til deres fritidshjem og minimere deres tid til fri leg, som er blevet mindre eftersom deres skoledag er blevet længere efter reformen. Vi tror ikke, at alle børn trives i så store fællesskaber, som Skibet har. Derfor skal de tre omkringliggende fritidshjem også have mulighed for at optage flere børn end de nuværende fritidshjemspladser. Ledelse/personale - er det muligt at skabe de optimale rammer for en så stor skole for delt på to matrikler med én leder eller skal der være to skoleledere? Skolen ved Søerne på Frederiksberg har ikke gode erfaringer med en ledelse og en skole delt på to matrikler. Vi mener, at nærheden risikere at gå tabt, set i forhold til elever, forældre og ikke mindst personalegruppen trivsel. Over sommeren valgte 15 lærere på Islands Brygge Skole at opsige deres job. Trafik ved lave en stor indskolingsskolen vil trafikken på Artillerivej stige. Allerede nu er et problem med for meget trafik på den meget befærdede Artillerivej i morgenmyldretiden, da eleverne køres i bil til skole af deres forældre. Man bør overveje hvordan man undgår at spærre en central ud- og- indkørselsvej til og fra København i myldretiden. Èn skole på tværs af sociale skel - var hovedargumentet hos flere af de fremmødte politikkere, for at lave en skole på to matrikler. Dette argument undrer os, da vi umiddelbart ikke ser, at Københavns Kommune har haft de samme overvejelser om en folkeskole med fokus på at blande sociale lag, da de byggede nye skoler i Sydhavnen og i Ørestaden. Så hvorfor vægter man så højt at tage det hensyn på Islands Brygge? I de nuværende klasser, som vi har kendskab til på Islands Brygge skole, bærer på ingen måder præg af at komme fra socialt dårligt stillede familier. På det "gamle" Bryggen bor der rigtig mange sociale og ressourcestærke familier, da lejlighederne er blevet så dyre, at det primært er veluddannede familier, der har råd til at bo der. Altså argumentet om, at man fra kommunalpolitikernes side, vil blande familier fra forskellige sociale lag holder umiddelbart ikke stik, da der ikke er den store forskel på nord og syd beboerne.

3 Hvis man vælger at have at bygge en ny selvstændig skole på Bryggen Syd og bevar den gamle Islands Brygge Skole. Hvis man valgte løsningen at have to selvstændige skoler på Bryggen en ny syd og beholde den gamle i nord, og man ønsker flere med højere indkomst på Islands Brygge Skole, kunne man ændre på skoledistriktet, og føre det område på Islands Brygge, der nu hører til Amager Fælled skole tilbage til Islands Brygge Skole. I dette område ligger også en masse nyt byggeri med folk med høj indkomst. At ændre skoledistriktet ville også løse problemet i forhold til, at det på lokalmødet blev nævnt, at Amager fælledskole på sigt også kommer til at mangle kapacitet. Pladsproblemer her og nu hvad sker der helt konkret nu? Det er en sympatisk holdning, at politikerne vil inddrage borgerne mest muligt i bygningen af en ny skole og bl.a. derfor kommer det til at tage lang tid før skolen er færdigt. Men det er helt væsentligt, at politikerne forstår nødvendigheden i at finde en god midlertidig løsning. Hvor skal eleverne være de næste 5 år, nu hvor Islands Brygge Skole er på bristepunktet? For nogle elever vil det være over halvdelen af deres skoletid, at de vil være presset på plads og i forhold til antallet af elever i hver klasse. I øjeblikket er klassenormeringen i indskolingen mellem elever i hver klasse. Og det skal lige nævnes, at der endnu er to større lejlighedsbyggerier og 30 rækkehuse, som endnu ikke er færdig bygget, men står til indflytning i Yderlig forholder det sig sådan, at man planlægger at bygge yderlig langs vandet ned mod Sjællandsbroen. Hvem mon flytter ind der? Måske familier med børn eller som ønsker at få børn i en nær fremtid. Vi efterlyser en her og nu løsning. Eksempelvis en satellitskole et andet sted på Bryggen, som i perioden inden en nye skoleløsning står færdig, kan danne anstændige ramme for elevernes udfoldelse og læring og skabe et arbejdsmiljø, hvor personalet har lyst til at undervise og arbejde. Tag ansvar Vi er mange, der er kede og vrede over af at skulle lægge børn til, at Københavns Kommune ikke regnede med, at der flyttede familier med skolesøgende børn ind i alt det nye byggeri, som er opført på Islands Brygge syd. På mødet den 2. september var ingen af de fremmødte klar over de reelle fødselstal og antallet af nye familier på Bryggen.

4 Håber nedenstående model og tal kan hjælpe lidt på vej. Som man kan se af nedenstående tabel har Amager Vest, hvoraf Islands Brygge udgør hovedparten, oplevet en vækst på 9,7 % i antal fødsler fra 2012 til Dette ligger væsentligt over alle andre Københavnske bydele (figur 1). Læg hertil, at befolkningsvæksten de næste mange år, står til at eksplodere på Amager Vest (figur 2) Aldersbetingede fertilitetskvotienter efter bydel, Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro 4. Vesterbro/ Kgs.Enghave 5. Valby kvo-tient 1 I alt , , , , ,3 I alt , , , , ,2 Ændring i pct. -3,6-3,2 0,9 1,3-0,5-2,0-5,4-7,8 1,9 0,3 6. Vanløse 7. Brønshøj-Husum 8. Bispebjerg 9. Amager Øst 10. Amager Vest København i alt I alt , , , , , ,9 I alt , , , , , ,8 Ændring i pct. -5,9-6,2 0,0-2,7-6,0-8,6-13,6-13,5 9,7 7,5-1,9-3,0 1) Aldersbetinget alderskvotient: Antallet af børn af mødre i den givne alder opgjort pr kvinder i den pågældende aldersklasse. Kilde: Statistik, Koncernservice, Københavns Kommune Som tabellen viser, bliver Amager vest København største bydel inden for de kommende 10 år. Det undrer os hvorfor der kun er brug for en folkeskole til at rumme alle de kommende børn på Islands Brygge. Vi håber, at I vil give jer tid til at forsøge at læse vores lille oplæg og tage nogle beslutninger, der er baseret på fakta. Vi vil henvende os til de lokalemedier for at kaste mere gang i debatten, da vi som det fremgår, er meget bekymret for vores børn og den lokale skoles fremtid. Det brev er sendt til samtlige medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget. Med venlig hilsen Jeppe Beldring Hansen, Sara Sejdner Engbæk og Maria Lykke Andersen

5

6 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsborgmesteren Jeppe Beldring Hansen, Sara Sejdner Engbæk og Maria Lykke Andersen Kære Jeppe Beldring Hansen, Sara Sejdner Engbæk og Maria Lykke Andersen Sagsnr Dokumentnr Tak for jeres . Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kunne deltage i dialogmødet på Skolen på Islands Brygge, hvor jeg kan forstå, at I havde en fin debat om pladsudfordringerne på Islands Brygge. Både jeg selv og resten af Børne- og Ungdomsudvalget har lyttet meget til de argumenter og gode løsningsforslag, som vi har modtaget fra en lang række forældre på Islands Brygge gennem det seneste tid. Resultatet af budgetforhandlingerne er, som I nok allerede ved, at vi bygger en ny tresporet skole på Artillerivej med fritidstilbud inde på skolen, hvilket jeg synes, er meget positivt. Byggeriet på Artillerivej tager 3-5 år, før det er helt færdigt, og i mellemtiden skal vi finde de bedst mulige midlertidige løsninger sammen med Skolen på Islands Brygge. Skolen får i en årrække flere klasser og flere elever i fritidshjem/kkfo, end skolen er dimensioneret til, og det sætter højere krav til fleksibilitet i skemaplanlægningen og brugen af lokaler. Jeg har tidligere talt med skolens ledelse og bestyrelse om dette, og jeg ved, at skolen er indstillet på at udvise den fornødne fleksibilitet i mellemperioden. Det vigtigste er, at der er udsigt til en god langsigtet løsning. Når vi træffer politiske beslutninger om skolekapacitet, tager vi udgangspunkt i de data, som forvaltningen præsenterer for os. Forvaltningen har i dette tilfælde lavet en prognose om den forventede udvikling i området omkring Islands Brygge, som tager udgangspunkt i en tilvækst på tre skolespor. Dette er en del af en samlet forventet tilvækst på hele Amager på otte skolespor over ti år. Når der i et område som Islands Brygge er cirka årige, kan det imidlertid ikke oversættes til ti kommunale skolespor om seks år. Vi ved, at mange børnefamilier finder ny bopæl i løbet af børnenes første år, både internt i kommunen og uden for byen. En del af børnene (ca. 25 % i Københavns Kommune) bliver desuden indskrevet i privatskole. Forvaltningens prognoser tager udgangspunkt i den viden, der er om byudviklingsområder. Men det er også klart, at prognoser for mindre Rådhuset 1599 København V Telefon Telefax borgmester@buf.kk.dk EAN nummer

7 områder altid vil være forbundet med større usikkerhed. Derfor bliver vi altid nødt til at være fleksible i den måde, vi arbejder med kapaciteten på, så vi sikrer, at vi bygger til behovet - uden at bygge for meget. Det gælder især for skolekapacitet, som koster mange penge at udbygge. Derfor forsøger vi med forskellige redskaber at sikre den bedst mulige udnyttelse af kapaciteten. Selvom vi ikke har dækket alle behov og ønsker på skoleområdet i budget 2015, synes jeg, at vi kan være stolte af og tilfredse med den løsning, som vi har fundet på Islands Brygge. Tak, fordi I tog jer tid til at skrive til mig. Med venlig hilsen Pia Allerslev Side 2 af 2

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April

Kære Pia Allerslev. Indre By/Østerbro (0-5 årige) April. Vesterbro/Vanløse, Brønshøj-Husum (0-5 årige) April Brev fra forældre på Kastelsgården d. 10.nov.2015 Kære Pia Allerslev Forældre fra Kastelsgårdens forældreråd har to gange tidlige henvendt sig til dig for, blandt andet, for at få en forklaring på, hvorfor

Læs mere

Hvor skal børnene være?

Hvor skal børnene være? Åbent brev til politikerne på Københavns Rådhus Hvor skal børnene være? København den 25. oktober 2017 Hvorfor det manglende proaktive fokus fra politisk side i forbindelse med den forestående helhedsrenovering,

Læs mere

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget Åbent Brev Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget Vedr.: Amager Fælled Skole og deres store kapacitet udfordringer Kære Pia Amager den 3. april 2017 Tak

Læs mere

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud.

Denne behovsprognose viser, at der i perioden er behov for minimum 22 ekstra spor på skolerne i København og tilhørende fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen sstyring NOTAT Bilag - skole og fritidsprognose Flere skolebørn Børne- og Ungdomsforvaltningen har beregnet behovet for skole og fritidskapacitet i København

Læs mere

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen

Udtalelse fra Kgs. Enghave Lokaludvalg vedrørende ny skole på Sluseholmen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg 19.. december 2017 Sagsnr. 2017-0398490 Til medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget Dokumentnr. 2017-0398490-1

Læs mere

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget

Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget LFS Rosenvængets Alle 16 2100 København Ø Telefon 35 44 45 46 Telefax 35 44 45 99 E-mail: lfs@lfs.dk Web: lfs.dk Kære politikere i Børne- og ungdomsudvalget og i Økonomiudvalget Landsforeningen for Socialpædagoger

Læs mere

Fra: Skolebestyrelsen [mailto:sb.orestadskole@gmail.com] Sendt: 2. marts 2016 08:27 Til: Borgmesteren for BUF; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Nishandan Ganesalingam; Klaus Mygind;

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Anders Schou [schou_anders@hotmail.com] Sendt: 28. maj 2015 08:35 Til: Borgmesteren for BUF; BUFKP Center for Policy Cc: Anders Ertmann Emne: Vedr. Forslag til mulig

Læs mere

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro

Afsender Høringsresume Evt. kommentarer fra forvaltningen Indre By/ Østerbro KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT 28-11-2013 Oversigt over indkomne høringssvar med kommentarer fra forvaltningen Sagsnr. 2013-0225944 Dokumentnr. 2013-0225944-9

Læs mere

5: Befolkning, prognose og kapacitet

5: Befolkning, prognose og kapacitet 5: Befolkning, prognose og kapacitet På baggrund af det voksende behov for skolekapacitet på Amager, er det i forbindelse med budgetforliget for budget 2011 besluttet, at der tilvejebringes 2 spor ved

Læs mere

Åbent brev til Børne- og Ungdomsforvaltningen samt politikere fra Børne- og Ungdomsudvalget, Københavns Kommune

Åbent brev til Børne- og Ungdomsforvaltningen samt politikere fra Børne- og Ungdomsudvalget, Københavns Kommune Åbent brev til Børne- og Ungdomsforvaltningen samt politikere fra Børne- og Ungdomsudvalget, Københavns Kommune Kære Svend Alleslev samt politikere med ansvar for udvikling af bydelen Ørestad og Ørestad

Læs mere

Vi har valgt at udtræde af skolebestyrelsen på Strandparkskolen pga. manglende samarbejde og tillid til den nuværende ledelse.

Vi har valgt at udtræde af skolebestyrelsen på Strandparkskolen pga. manglende samarbejde og tillid til den nuværende ledelse. D. 7-6-2015 Til Børne- og Ungdomsudvalget. I henhold til folkeskoleloven paragraf 9 kapitel 3 meddeler vi hermed, at vi er udtrådt af skolebestyrelsen pr. 1-6-2015 på Specialskolen Strandparkskolen Thomas

Læs mere

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring.

Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. distrikter 2014/15 (2012-190616) Udvalget skal tage stilling til, om forslag til skoledistriktsændringer 2014/15 skal sendes i høring. INDSTILLING OG BESLUTNING indstiller

Læs mere

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal

Tak for din henvendelse af den 25. januar 2017, hvor du har stillet spørgsmål til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om beskæftigelsestal KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Caroline Stage, MB E-mail: Caroline_Stage@br.kk.dk 01-02-2017 Sagsnr. 2017-0072989 Dokumentnr. 2017-0072989-1 Kære Caroline

Læs mere

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0.

Se venligst yderligere argumenter herunder, Mvh. Line Hornbech, mor til Jonathan i nuværende 0. klasse og Astrid i kommende 0. Fra: Line Bramsen Til: Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen; Rune Dybvad; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik Nord; Gorm Gunnarsen Emne: Vedr. flytning af Kalvebod Fælled Skole Dato:

Læs mere

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 30. januar 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (F) Politikerspørgsmål om pasningsgaranti, prognoser mv. 5. februar 2018 Sagsnr. 2018-0047327 Dokumentnr.

Læs mere

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, Borgerrepræsentationen og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget

Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, Borgerrepræsentationen og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget Amager den 23. februar 2017 Åbent Brev Til Børne og Ungdomsborgmester Pia Allerslev, Borgerrepræsentationen og medlemmerne af Børne- og Ungdomsudvalget CC: Overborgmester Frank Jensen & Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.05.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 8. Skoledistriktsændringer 2013-14 (2012-57812) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 8. Skoledistriktsændringer

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele 24. november 2014 Folkeregisteropgørelse primo oktober 2014 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo oktober 2014. Bydele: Danske statsborgere 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:45 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:45 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 17.08.2011, kl. 13:45 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 7. Revideret budgetmodel på skoleområdet - differentierede elevsatser (2011-30880) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

Læs mere

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg.

En ny skole er på vej i Ørestad. Det er vi rigtig glade for i Amager Vest Lokaludvalg. Børne- og Ungeudvalget Københavns Kommune Sundholmsvej 8 2300 København S E-mail F91J@okf.kk.dk www.avlu.dk Henvendelse vedr. borgerinddragelsen ifm. skoleplanlægning En ny skole er på vej i Ørestad. Det

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ( )

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ( ) BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4. Høring om sammenlægning af Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole (2015-0205278) Børne- og Ungdomsudvalget skal tage stilling til at sende forslag i høring om en sammenlægning af

Læs mere

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse

Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Amager Vest Lokaludvalg 18. januar 2019 Sagsnr. 2016-0350417 Amager Vest Lokaludvalgs arbejde med københavnerinddragelse Dokumentnr. 2016-0350417-15

Læs mere

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version)

Vedr. Guldberg Skole, Nørrebro (brevet er vedhæftet i en printervenlig version) Fra: Til: Emne: pauline ansel-henry Nishandan Ganesalingam; Yildiz Akdogan; Tue Hækkerup; Karina Vestergård Madsen; Tommy Petersen; Klaus Mygind; Jonas Bjørn Jensen; Jan Andreasen; Henrik Svendsen; Henrik

Læs mere

3-årige 5-årige Børnehaveklasse

3-årige 5-årige Børnehaveklasse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om sprogvurderinger På BUUs møde den 6.2.2013 under Eventuelt bad Cecilia Lonning- Skovgaard

Læs mere

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43.

Der er en offentlig høring som annonceres i den lokale presse i uge 43. Børne- og Ungdomsforvaltningen Politisk Strategisk Sekretariat Skolebestyrelser, faglige organisationer, Østerbro, Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg, Fællesrådet for Folkeskolen, Fællesrådet for Fritidsinstitutioner

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skoledistrikter 2018/19

Høringssvar vedrørende Skoledistrikter 2018/19 Høringssvar vedrørende Skoledistrikter 2018/19 Oprettet 4. may 2017 SVARNUMMER 1 INDSENDT AF Marie Ravnholt POSTNR. 2300 BY KBH S HØRINGSSVAR Kære beslutningstagere, Jeg bor på Islands Brygge; et nabolag

Læs mere

Side 2

Side 2 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Bilag 1. Kort over skoledistrikter På følgende side findes et detaljeret overblik over skoler og skoledistrikter:

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Kære Børne- og Ungdomsudvalg

Kære Børne- og Ungdomsudvalg Fra: Mikkeline Hoffmeyer Sendt: 20. november 2018 11:48 Til: Borgmesteren for BUF ; Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ;

Læs mere

Distriktsændringer til skoleåret 2019/2020

Distriktsændringer til skoleåret 2019/2020 Distriktsændringer til skoleåret 2019/2020 Data for ændringer på Nørrebro/Bispebjerg Nedenstående tabel viser antal elever pr. årgang, escs-målet (et økonomisk-socialt mål mellem -2 og +2, hvor 0 er gennemsnittet

Læs mere

Til Skolebestyrelserne

Til Skolebestyrelserne . 28-10-2010 Til Skolebestyrelserne Til de foregående møder vedrørende skolesammenlægningen på Amager er der blevet stillet en del spørgsmål. Svarene på disse spørgsmål kan læses i dette dokument. Eventuelt

Læs mere

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen:

Du har den 25. juni 2018 stillet følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 3. juli 2018 Sagsnr. 2018-0174451 Spørgsmål om cyklistprøver Dokumentnr. 2018-0174451-1 Kære Marcus Vesterager Du har den 25. juni 2018 stillet følgende

Læs mere

Amager Øst Lokaludvalg vil meget gerne modtage en tilbagemelding, når endelig politisk behandling har fundet sted.

Amager Øst Lokaludvalg vil meget gerne modtage en tilbagemelding, når endelig politisk behandling har fundet sted. Børne- og Ungeforvaltningen 1. september 2011 Vedr.: høringssvar - Skoledistriktsændringer 2012-2013 Hermed fremsendes høringssvar vedr. Skoledistriktsændringer 2012-2013 Høringssvaret er udarbejdet af

Læs mere

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg.

Skrivelsen distribueres ligeledes til de ansvarlige udvalgsformænd og udvalg. Fra: Til: Cc: Emne: Caroline Rasmussen Borgmesteren for BUF Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen); Annika Smith; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen); Helle Bonnesen (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

Jeg har vedlagt forslag til et høringsvar som skulle tage højde for begge dele hilsen Pernille

Jeg har vedlagt forslag til et høringsvar som skulle tage højde for begge dele hilsen Pernille From: Jørgen Sprogøe Petersen Sent: 13. juni 2018 13:19 To: Julie Wolfsberg Oscilowski Subject: Fwd: Høringssvar fra Bavnehøj Skole vedr. forslag om skoledistriktsændringer i Carlsberg

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere

Side 2

Side 2 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 16. april 2018 Principper for ændringer af skoledistrikter Børne- og Ungdomsudvalget besluttede på

Læs mere

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2

REFERAT. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 ( ) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.04.2019, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2020/2021 (2019-0049565) 2 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4.

Læs mere

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Islands Brygge Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

3. august Sagsnr Status på pasningsgarantien august Dokumentnr

3. august Sagsnr Status på pasningsgarantien august Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 3. august 2018 Status på pasningsen august 2018 Baggrund På mødet den 21. februar 2018 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Som opfølgning på udvalgspunkt "Læreres trivsel og stress" den 10. september 2014 har BUU bedt forvaltningen om at redegøre for:

Som opfølgning på udvalgspunkt Læreres trivsel og stress den 10. september 2014 har BUU bedt forvaltningen om at redegøre for: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen HR Organisation NOTAT Til BUU Som opfølgning på udvalgspunkt "Læreres trivsel og stress" den 10. september 2014 har BUU bedt forvaltningen om at redegøre

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele 3. maj 2011 Folkeregisteropgørelse primo april 2011 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo april 2011. Bydele: Danske statsborgere 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro 4. Vesterb./Kgs.Engh.

Læs mere

Uddybning af oplysninger i Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015

Uddybning af oplysninger i Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Uddybning af oplysninger i Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015 Børne- og Ungdomsudvalget behandlede

Læs mere

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor

Orientering. Boligbyggeri marts Statistisk Kontor 26 Orientering Statistisk Kontor 28. marts 26 Der bliver bygget flere og flere boliger i København. Siden 21 er der blevet bygget 6.7 boliger i København. Alene i 25 blev der bygget 2.8 boliger - eller

Læs mere

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København

Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Kortlægning af musiktilbud i fritiden for børn og unge i København Baggrund Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 2 Fremtidens Fritidstilbud ved Skolen på Islands Brygge Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

8. maj Status på pasningsgarantien maj Sagsnr

8. maj Status på pasningsgarantien maj Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT Status på pasningsen maj 2018 Baggrund På mødet den 21. februar 2018 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget sagen om

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Karen M. Hansen Sendt: 20. august 2015 10:03 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Klub Rughave: 18+ tilbud sagsnr. 2011-123460 Vedhæftede filer: Klub Rughave sagsnummer 2011

Læs mere

Besøget på Arbejdermuseet

Besøget på Arbejdermuseet Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Hvad kan I huske? Snak om billederne Arbejde på havnen Fritid med familien 1 EFTER OPGAVE / FAMILIEN SØRENSEN Opgave 1 Besøget på Arbejdermuseet Familien Sørensens køkken

Læs mere

Til Børne- og Ungdomforvaltningen vedrørende Brønshøj Gamle Skole som kommende fritidshjem for 0. og 1. klasserne på Brønshøj Skole.

Til Børne- og Ungdomforvaltningen vedrørende Brønshøj Gamle Skole som kommende fritidshjem for 0. og 1. klasserne på Brønshøj Skole. Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Bjarke Korremann Gorm Gunnarsen; Henrik Nord; Henrik Svendsen; Jan Andreasen; Jonas Bjørn Jensen; Karina Vestergård Madsen; Klaus Mygind; Borgmesteren for BUF; Tommy

Læs mere

Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele

Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele 26. januar 2009 Folkeregisteropgørelse primo januar 2009 Københavns bydele Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo januar 2009. Bydele: 1. Indre By 2. Østerbro 3. Nørrebro 4. Vesterb./Kgs.Engh.

Læs mere

Forslag til fastsættelse af distriktsskolernes kapacitet for skoleåret 2012/2013

Forslag til fastsættelse af distriktsskolernes kapacitet for skoleåret 2012/2013 1. Indre By Den Classenske Legat (1) 17 20 2 2 2 Sølvgades Skole (2) 16 20 2 2 2 Nyboder Skole 32 30 2 2 2 Øster Farimagsgades (3) 20 22 3 3 3 Christianshavns skole 31 32 3 3 3 Ikke placeret spor 1. I

Læs mere

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002 Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor Folkeregisteropgµrelse Kµbenhavns bydele, primo oktober 2002 Nr. 32. 6. november 2002 Folkeregisteropgørelse i Københavns bydele, primo oktober 2002

Læs mere

Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020

Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020 Resumé af høringssvar Ændringer af skoledistrikter i Sydhavnen og Carlsberg til skoleåret 2019/2020 Der er indkommet 7 høringssvar, der vedrører indstillingens 1. at-punkt omhandlende tildelingen af et

Læs mere

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015

Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Københavns TRYGHEDS- UNDERSØGELSE /2015 Indhold Forord ved overborgmester Frank Jensen... 2 Indledning... 4 Hele København/hovedresultater... 5 Bydele i København... 12 Amager Vest... 12 Amager Øst...

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Tabel 1. Resultater fra Sundhedsprofilen København sammenlignet med Region Hovedstaden 2010 2013. København 2010 procent. Regionalt 2010 procent

Tabel 1. Resultater fra Sundhedsprofilen København sammenlignet med Region Hovedstaden 2010 2013. København 2010 procent. Regionalt 2010 procent KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Til Sundheds- og Omsorgsudvalget Resultater fra Sundhedsprofilen 2013 Sundhedsprofilen 2013 er udarbejdet af Region Hovedstaden,

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 30.10.2013, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 5. Skolernes maksimale kapacitet 2014/15 (2013-0225944) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 5. Skolernes maksimale

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen vurderer kapacitetsbehovet på 0-5 års området i behovsprognosen.

Børne- og Ungdomsforvaltningen vurderer kapacitetsbehovet på 0-5 års området i behovsprognosen. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT Bilag dagtilbudsprognose 0-5 år Baggrund Børne- og Ungdomsforvaltningen vurderer set på 0-5 års området i sprognosen. Børne- og

Læs mere

Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer.

Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer. 1 Jeg har gode nyheder, og jeg har dårlige nyheder til jer. I Venstre går vi åbent og optimistisk ind til forhandlingerne, så lad os begynde med de gode nyheder. Det er med glæde og stolthed, at jeg står

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Stigende indkomstforskelle i København

Stigende indkomstforskelle i København Stigende indkomstforskelle i København Indkomstforskellen mellem de forskellige bydele i København og Frederiksberg er vokset. De højeste indkomster er på Frederiksberg, mens de laveste indkomster er på

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen ved Søerne. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen ved Søerne. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25 Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts 2017 Side 1 af 25 Folkeskolen Blandt respondenterne svarer 73 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse på

Læs mere

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom NOTAT Til BUU 23-01-2015 Afrapportering af status på ungdomsklubområdet Baggrund Forvaltningen fremlægger i dette notat status for udviklingen på

Læs mere

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri

Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning BILAG 1 Direkte 38666080 Journal-nr.: 17013661 Ref.: CLUN Eksempel på optageområder for obstetrik og pædiatri Dato: 21. august 2018 Hvis der etableres

Læs mere

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev

Kære Politikere, borgerrepræsentation, Børne- og Ungdomsforvaltning og Pia Allerslev Fra: Henriette Til: Henrik Nord; Andreas Pourkamali; Ikram Sarwar; Mette Annelie Rasmussen; Tommy Petersen; Mia Nyegaard; Ayfer Baykal; Klaus Mygind; Borgmesteren SUF; Peter Thiele; Sisse Marie Berendt

Læs mere

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten

Baggrund. Kort om regler vedrørende garantiventelisten KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Administrativt Ressourcecenter NOTAT 1. august 2019 Status på pasningsgarantien 1. august 2019 Baggrund Sagsnr. 2017-0070626 Dokumentnr. 2017-0070626-107

Læs mere

Bekymring om genhusning af Christianshavns skole, fra forældrerådet FCIB/FK

Bekymring om genhusning af Christianshavns skole, fra forældrerådet FCIB/FK Bekymring om genhusning af Christianshavns skole, fra forældrerådet FCIB/FK Det er med stor bekymring vi har modtaget Nyhedsbrev november 2016, der redegør for Børne- og Ungeforvaltningens planer for genhusning

Læs mere

Figur 1. Samlet fertilitet og antal fødte børn. København. Levendefødte. Levendefødte børn pr kvinder Samlet fertilitet

Figur 1. Samlet fertilitet og antal fødte børn. København. Levendefødte. Levendefødte børn pr kvinder Samlet fertilitet Nr. 13. 2. juni 1999 INDHOLD...Side Eventuel henvendelse tlf.: 33 66 28 39 Levendefødte børn i 1997 opgjort efter moderens alder i kommunerne i Hovedstadsregionen... 1 Martha M. Kristiansen... 33 66 28

Læs mere

29-04-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0103374

29-04-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0103374 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Oversigt over anlægsbudgetnotater til budget 2016 Oversigten er en bruttoliste over anlægsønsker

Læs mere

Midlerne blev fordelt på 124 institutioner, svarende til 85 daginstitutioner, 26 fritidshjem/kkfo er og 13 fritids-/juniorklubber.

Midlerne blev fordelt på 124 institutioner, svarende til 85 daginstitutioner, 26 fritidshjem/kkfo er og 13 fritids-/juniorklubber. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på sociale normeringer på 0-13 års området Pædagogisk kvalitet i daginstitutionerne har afgørende

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013

Kvalitetsrapport 2013 Kvalitetsrapport 2013 for Ørestad Skole KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 2013 Indhold Indledning... 2 Nye pejlemærker og udvikling af kvalitetsrapporten... 2 Indholdet i Kvalitetsrapport

Læs mere

Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole

Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole Tidssvarende rammer i folkeskolen er nødvendige men mangler akut på Husum Skole Kære børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev Det er en politisk mærkesag, at Københavns skolebørn skal have optimale rammer

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget

Kære politikere i Børne- og Ungdomsudvalget Fra: Hans Præstbro Sendt: 24. september 2018 15:25 Til: Anna Maria Hede Christensen (Borgerrepræsentationen) ; Gorm Gunnarsen (Borgerrepræsentationen)

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr KREVI og undervisningseffekt på københavnske skoler

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr KREVI og undervisningseffekt på københavnske skoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget KREVI og undervisningseffekt på københavnske skoler Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget ønskede

Læs mere

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene.

Vedhæftet er oversigten for 2015 samt 1. halvår af 2016 over fravær til møder i lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til gruppeformandskredsen Oversigt over fravær i lokaludvalgene - og Gruppeformandskredsen bestilte i 2014 en årlig oversigt

Læs mere

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 12. marts 2019 Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder På baggrund af en bred politisk

Læs mere

Københavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003

Københavns Kommune Statistisk Kontor. Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003 Københavns Kommune Statistisk Kontor Folkeregisteropgørelse Københavns bydele, primo juli 2003 Netpublikation, 22. juli 2003 Folkeregisteropgørelse i Københavns bydele, primo juli 2003 Lis Søgaard Hansen

Læs mere

Befolkningsprognose 2017

Befolkningsprognose 2017 GENTOFTE KOMMUNE 7. marts 2017 STRATEGI OG ANALYSE Befolkningsprognose 2017 Om befolkningsprognosen Hvert forår udarbejder Gentofte Kommune en befolkningsprognose for de kommende tolv år. Prognosemodellen

Læs mere

Skoleindskrivning 2017

Skoleindskrivning 2017 Skoleindskrivning 2017 Kære forældre - til nye skolebørn Undervisningspligten indtræder den 1. august i det kalenderår, hvor dit barn fylder seks år. Det betyder, at alle børn, der fylder seks år i 2017,

Læs mere

Til. Sagsnr Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Svar til BUU vedr. sygefravær i BUF

Til. Sagsnr Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Svar til BUU vedr. sygefravær i BUF KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen HR Organisation NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Svar til BUU vedr. sygefravær i BUF På BUU mødet den 10. april 2013 blev BUFs sygefraværsindsats for

Læs mere

Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning

Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 2. halvår 2014 Sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

Løsning Der kan defineres følgende overordnede strategier, som har betydning for den kommende udbygning på 0-5 års området:

Løsning Der kan defineres følgende overordnede strategier, som har betydning for den kommende udbygning på 0-5 års området: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Til BUU Vedr.: Grundlag for Børne- og Ungdomsforvaltningens ønsker til lokaliteter til etablering af dagtilbud - strategien for den videre udbygning af

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den. Ungdomsudvalget (BUU) og repræsentanter fra skolebestyrelserne.

Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den. Ungdomsudvalget (BUU) og repræsentanter fra skolebestyrelserne. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningenn Pædagogisk Faglighed NOTAT Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den 27. oktober 2015. Tirsdag den 27. oktober

Læs mere

SO28 Hjemløsepakke BUDGETNOTAT

SO28 Hjemløsepakke BUDGETNOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen BUDGETNOTAT SO28 Hjemløsepakke Baggrund Socialudvalget havde den 6. juni en temadrøftelse omkring udfordringerne på hjemløseområdet. Nærværende budgetnotat er en

Læs mere

Boligudbygningsplan & befolkningsprognose 2016

Boligudbygningsplan & befolkningsprognose 2016 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ & ØKONOMIAFDELINGEN Boligudbygningsplan & befolkningsprognose Grundlag for udarbejdelse af budget - 23. maj SOLRØD KOMMUNE BEFOLKNINGSPROGNOSE 1. Indledning Med udgangspunkt

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014 (Underudvalgets indstilling) 15-10-2013

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget

KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2: Kortlægning af 18-midler til frivilligt socialt arbejde i 2014 (Underudvalgets indstilling) Indledning

Læs mere

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011

Tryg Tryg heds. heds indeks indeks køben havn 2011 Tryg Tryg heds heds indeks indeks køben havn 2011 S. 03 INDLEDNING S. 04 SÅDAN HAR VI MÅLT S. 06 RESULTATER ØGET TRYGHED I KØBENHAVN S. 12 BORGERNES OPLEVELSE AF TRYGHED I DAG- OG AFTENTIMER S. 14 KRIMINALITET

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 3. februar 2016 Sagsbeh.haag01 J.nr.: 17.02.04-G01-1-16 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2016/17 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene.

Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. Her er svar på dine stillede spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til Jakob Næsager 25. april 2018 Besvarelse af spørgsmål om foreningsvalg til lokaludvalgene Kære Jakob Her er svar på

Læs mere

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Fertiliteten 2000 Amter og kommuner i Hovedstadsregionen bydele i Kµbenhavn

Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor. Fertiliteten 2000 Amter og kommuner i Hovedstadsregionen bydele i Kµbenhavn Orientering fra Kµbenhavns Kommune Statistisk Kontor Fertiliteten 2000 Amter og kommuner i Hovedstadsregionen bydele i Kµbenhavn Nr. 23. 14. november 2001 Fertiliteten 2000 Amter og kommuner i Hovedstadsregionen,

Læs mere

Til medlem af Københavns Borgerrepræsentation Caroline Stage Olsen. Svar på politikerspørgsmål fra Caroline Stage Olsen (V) om boliger i KK

Til medlem af Københavns Borgerrepræsentation Caroline Stage Olsen. Svar på politikerspørgsmål fra Caroline Stage Olsen (V) om boliger i KK KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til medlem af Københavns Borgerrepræsentation Caroline Stage Olsen Svar på politikerspørgsmål fra Caroline Stage Olsen (V) om i KK Kære Caroline Stage Olsen, Økonomiforvaltningen

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen på Duevej. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen på Duevej. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25 Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts 2017 Side 1 af 25 Folkeskolen Blandt respondenterne svarer 73 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse på

Læs mere