2020 visioner for AOF i Region Midtjylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2020 visioner for AOF i Region Midtjylland"

Transkript

1 1 Notat: Marts visioner for AOF i Region Midtjylland AOF-organisationer i Midtjylland og AOF Daghøjskolen i Aarhus: AOF Center Midtjylland er ejer af: AOF-repræsentantskaberne i Aarhus, Horsens- Hedensted, Herning-Ikast og Silkeborg-Viborg. AOF Center Midtjylland har AOF-aftenskoler i: Hedensted, Herning, Horsens, Ikast, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Der er derudover AOF-aftenskoler i Region Midtjylland i: Brande, Favrskov, Ringkøbing Skjern, Skanderborg-Odder, Skive, Randers, Djursland og Ulfborg-Vemb. Der er ikke AOF-aftenskoler i: Struer, Lemvig og på Samsø. AOF har kontrakter med VUC på at udbyde FVU- og ordblindeundervisning i alle kommuner i Region Midtjylland. AOF Randers har aftalerne for Randers og Djursland. AOF Silkeborg har aftalerne for Silkeborg mens står for de øvrige kommuner. Ligeledes har kontrakt på sprogskoleundervisning i Norddjursland og Favrskov. AOF Center Midtjylland har derudover AOF-TrivselsGruppen A/S, der forestår undervisnings- og aktiveringsopgaver, som ikke er aftenskoleundervisning og statstaxameterundervisning. AOF Daghøjskolen i Aarhus er en del af AOF Center Midtjylland. Øvrige AOF-afdelinger, som ikke er en del af AOF Center Midtjylland, er: Daghøjskolen i Randers og Sprogcenter Midt, der har kontrakt på sprogskole-undervisning i Horsens, Skanderborg og Silkeborg. Centerafdeling: AOF Center Midtjylland er en centerafdeling, der på vegne af AOF Danmark har en række arbejdsopgaver i forhold til de øvrige AOF-afdelinger i Region Midtjylland. AOF centrene skal omsætte de visioner, som AOF Danmark i samarbejde med AOF centrene vedtager i forhold til 2012 visionerne: Centrenes virksomhed skal afspejle AOF s målsætning, dvs. vi skal gøre en forskel i forhold til øvrige udbydere. Der skal være en tydelig AOF-profil. Centrene skal bane vejen for den enkelte til at udvikle sig i en verden, der kræver både hårde og bløde værdier.

2 2 Centrene skal være kendt for god uddannelse, der rammer den enkelte, og som også fremmer de almene kompetencer. Centrene skal være kendetegnet ved solid faglighed, differentiering og fleksibilitet og med afsæt i den enkelte deltager. Centrene skal på udvalgte områder have koncepter, der er landsdækkende, men som også kan tilpasses de lokale forhold. Opgaverne fastsættes i henhold til kontrakt med AOF Danmark. Der er i 2020-visionerne ikke taget stilling, til om AOF Danmark ønsker ændringer af disse opgaver. AOF er en aktiv del af arbejderbevægelsen: AOF's ejere er først og fremmest LO-fagbevægelsen og Socialdemokratiet - de organisationer stiftede AOF Danmark i 1923, men allerede i årene før blev mange AOFafdelinger i Midtjylland stiftet og flere kom til i årene efter. Vi skal være synlige som arbejderbevægelsens oplysningsforbund. Vi skal være det oplysende og uddannelsesmæssige redskab i forhold til fagbevægelsens medlemmer, og de opgaver, som LO og Socialdemokratiet ønsker, skal fremmes. Vi skal fra AOF gøre os spilbar i forhold til at styrke samarbejdet med LO fagbevægelsens ledere og Socialdemokratiets politiske ledere. Visionerne for AOF-aktiviteter i Region Midtjylland: Vi skal sikre, at der er AOF-aftenskoletilbud i alle kommunerne i Region Midtjylland med undtagelse af Samsø. Vi skal medvirke til et netværkssamarbejde mellem AOF-aftenskolerne, der skal medvirke til fornyelse og udvikling af aftenskoletilbuddene. Vi skal medvirke til, at AOF får en forøget markedsandel af de kommunale tilskud til folkeoplysningen. Vi er en projektorganisation, der i samarbejde med AOF s grundorganisationer skal medvirke til at løse opgaver for LO-fagbevægelsens medlemmer og andre ligestillede grupper af borgere. Det kan ske ved deltagelse i licitationer som Jobcentrene udbyder, udviklingsopgaver i samarbejde med bl.a. LBR, Vækstforum m.fl. Vi skal i større grad fremme tilbud af undervisning til de beskæftigede.

3 3 Inden for OBU og FVU skal vi fastholde AOF som den førende skole gennem pædagogisk fornyelse og efteruddannelse af undervisere. Vi skal være i front i forhold til tekniske hjælpemidler til eleverne. Vi skal sikre OBU- og FVU-aktiviteter i alle kommuner i Region Midtjylland med undtagelse af Samsø. Vi skal aktivt medvirke til, at de muligheder som folkeoplysningen får i forhold til ny statslig taxameterundervisning inden for den almene undervisning, bliver implementeret i. AOF-Aftenskolerne: Udover de syv kommuner, hvor vi i vores fællesskab driver aftenskoler, vi vil gerne have et mere forpligtigende samarbejde med de øvrige AOF-aftenskoler i Region Midtjylland. Samarbejdet kan være i forhold til driftssamarbejde eller ved, at de enkelte AOFafdelinger bliver en del af AOF Center Midtjylland. Ved at samle driften på færre AOF-aftenskolekontorer opnår vi fordele i forhold til de driftsmæssige udfordringer. Teknologien og de enkelte borgeres brug af elektroniske tilmeldingssystemer gør det i stigende grad unødvendigt at have AOF driftskontorer i de enkelte kommuner. Brug af undervisere og foredragsholdere vil ligeledes blive styrket ved færre, men større enheder. Serviceringen til borgere og lærere vil kunne styrkes ved at have driftskontorer, der har åbent i dagtimerne. Der vil kunne opnås ikke uvæsentlige driftsbesparelser ved at samle driften på færre kontorer. Målsætningen er, at der skal være AOF aftenskoleaktiviteter i alle kommuner i Region Midtjylland undtaget Samsø. Det skal sikres, at AOF på aftenskoleområdet har en markant position i alle kommunerne. Det vil dog ikke være realistisk i Aarhus, hvor FOF og FO er markant større end andre aftenskoler. I den udstrækningen, det er økonomisk muligt, skal det fortsat tilstræbes, at AOFaftenskolerne økonomisk skal understøttes til udvidelse af deres aktiviteter udover de økonomiske rammer, som den enkelte AOF-aftenskole får tildelt fra de enkelte kommuner. Vi må forvente, at kommunerne fortsat bruger folkeoplysningen som et spareområde og dermed øget brugerbetaling. Vi skal i større grad kunne eksistere uden offentligt tilskud. Udsendelse af et til to husstandsomdelte programmer om året må vi forvente vil stoppe. Behovet bliver mindre, og økonomien ikke vil kunne bære udgifterne. I stedet vil de elektroniske sociale medier i større grad tage over i forhold til information

4 4 og kommunikation i forbindelse med tilmeldinger m.m. I samarbejde med AOF DK skal vi være i front på de elektroniske medier. Borgernes behov for fysisk at være i kontakt med aftenskolens kontor er allerede i dag beskeden, og fremover vil kommunikationen bliver endnu mere baseret på elektronisk kommunikation. Fornyelse og udvikling af folkeoplysningstiltag sker gennem bestyrelser, skoleledere, HKpersonale og ikke mindst ideer fra undervisere og foredragsholdere. Det er afgørende, at strukturen ikke forhindrer denne fornyelse. Rekrutteringen til bestyrelserne er i flere AOF-afdelinger blevet betydeligt vanskeligere. AOF's grundorganisationer: LO-fagbevægelsen og socialdemokratiets deltagelse i repræsentantskabsmøderne er for nedadgående. Vi må forudse, at når nogle af de formænd og bestyrelsesmedlemmer, som gennem mange år har påtaget sig bestyrelsesopgaverne, stopper, bliver det vanskeligt at rekruttere nye. Der bør ske en fornyelse i forhold til sammensætning af aftenskolernes bestyrelse - men det er vigtigt at fastholde AOF som en del af arbejderbevægelsen. Der bør tilstræbes en styrkelse af samarbejdet mellem de enkelte AOF-aftenskoler i forhold til driftssamarbejde med det hovedformål at fastholde og udbygge AOFaftenskoleaktiviteter i alle kommuner i Region Midtjylland. Med flere fælles administrative driftskontorer vil det fortsat være afgørende vigtigt med lokalt engagement og tilknytning. Det kan ske, ved at fastholde de lokale bestyrelsesmedlemmer og lokale kontaktpersoner. Opgave: AOF-aftenskolebestyrelser i Region Midtjylland skal nedsætte en arbejdsgruppe bestående af formænd, der skal komme med forslag til at sikre, at AOF-aftenskolerne i Region Midtjylland har en styrket position gennem fusioner og/eller forøget forpligtende samarbejde. AOF Center Midtjylland udgør sekretariat for arbejdsgruppen. Lovfastlagt undervisning - taxameterbetalt undervisning: Vi arbejder p.t. inden for følgende områder: Ordblindeundervisning (OBU) forberedende voksenundervisning (FVU) og sprogskoleundervisning. Regeringen har i forhold til finansloven for 2014 bebudet en kraftig forøgelse af uddannelse af de arbejdsledige. I forhold til AOF s uddannelsesområde afventer vi trepartsforhandlingerne, som vi forventer, vil give ufaglærte bedre muligheder for at tage en faglært uddannelse. Mange af de ufaglærte skal starte på de almene skoler for at kunne gennemføre en faglært uddannelse.

5 5 Vi har siden 2007, hvor der blev frit optag, haft en kraftig vækst inden for ordblindeundervisning (OBU). OBU er p.t. vores stærkeste kort, som vi er meget afhængige af fortsætter som i dag med samme statstaxameter og muligheder for at tilbyde undervisning som en del af et aktiveringstilbud. Vi er markedsførende i Region Midtjylland. De tekniske hjælpemidler til ordblinde er i rivende vækst og vil fortsat være det. Her er det vigtigt, at vi hele tiden følger med i udviklingen og tilpasser vores tilbud. Derfor skal vores udviklingsarbejde inden for OBU fortsætte, således vi er førende inden for fornyelse af undervisningen både i forhold til inddragelse af teknologien, nye pædagogiske indlæringsmetoder og efteruddannelse af undervisere. Vi skal i større grad have fokus på de beskæftigede. Her vil det være naturligt at gøre det i samspil med fagbevægelsen. FVU-området har i en årrække været nedprioriteret i forhold til OBU-aktiviteter. Med regeringens udmelding af FVU-puljer til ledige uden en ungdomsuddannelse er det et område, hvor vi skal satse kraftigt på en øget vækst. Det er et område, der i større grad skal indgå i vores aktiveringstilbud i forhold til samarbejdet med jobcentrene både som enkeltstående indsats og som del af en større helhed i udbud, idet vi her kan skille os ud fra vores konkurrenter. Desuden skal der også større fokus på FVU for de beskæftigede. Inden for sprogskoleområdet er det først og fremmest de kommunale sprogskoler og Dansk Flygtningehjælps lær dansk skole, der er dominerende. Vi har konstateret en kraftig forøget konkurrence ikke mindst i forhold til pris. I samarbejde med Sprogcenter Midt og AOF Danmark skal vi sikre, at vi er konkurrencedygtige i forhold til at byde ind på sprogskolelicitationerne. Vi må forvente et øget udbud inden for området. Målsætningen er, at vi efter aftale med Sprogcenter Midt byder ind på alle sprogskolelicitationer i Region Midtjylland. Hvor aftenskoleområdet er et historisk vigtigt indsatsområde, er taxameterbetalt undervisning økonomisk set det klart mest interessante område. Her er det vigtigt, at vi hele tiden er i front med udviklingstiltag. Samarbejdet med LO-fagbevægelsen er afgørende - ikke mindst i forhold til de beskæftigede. Andre aktiviteter: De opgaver, som Daghøjskolen i Aarhus og AOF-TrivselsGruppen A/S byder på, er og vil fremover i høj grad være licitationsopgaver, som jobcentrene udbyder. På dette område er vi er meget afhængige af regeringens politik. Regeringen har i en periode givet øget refusion til kommunerne alt efter, om de har brugt anden aktør til aktivering af deres ledige medlemmer.

6 6 Målsætningen er, at vi vil byde på langt de fleste af de beskæftigelsesfremmende aktiviteter, der sættes i udbud i Region Midtjylland. Det er et område med stor konkurrence og pressede priser. Vi skal derfor fortsat udvikle vores organisation, så vi kan levere konkurrencedygtige tilbud. Det skal dels ske ved systematisk at opbygge know-how indenfor tilbudsskrivning og dels ved at udvikle en stadig mere sammenhængende og samtidig fleksibel organisation med et fagligt kompetent og mobilt personale, der kan løfte opgaverne. For at sikre både økonomien og kvaliteten i disse licitationstilbud er et samarbejde med taxameterbetalt uddannelse altafgørende. Så vidt muligt vil vi søge samarbejde med LO-fagbevægelsen omkring licitationer og forsøgsprojekter. Bl.a. må regeringen forventes at ville inddrage a-kasserne i forhold til job-fremmende aktiviteter af deres ledige medlemmer, og her vil et samarbejde være naturligt og nødvendigt. Til at understøtte udviklingsarbejdet i forbindelse med licitationerne vil vi endvidere løbende tage selvstændige initiativer i forhold til tiltag/projekter, der skal finansieres af fonde og puljer. Organisering: Vi må konstatere, at der i forhold til AOF s grundorganisationer, LO-fagbevægelsen og socialdemokraterne i de sidste 10 år er sket markante ændringer. Med færre, men betydeligt større fagforeninger, der for de fleste fagforeningers vedkommende dækker flere kommuner, må vi forvente, at LO-sektionerne også vil blive udfordret. Det skal derfor drøftes, om den måde vi p.t. rekrutterer vores bestyrelse gennem repræsentantskaber er en demokratisk model, som også skal være fremgangsmåden, der fortsat skal være gældende. Såfremt AOF skal have en rolle som samlingssted for den lokale arbejderbevægelse, er det afgørende, at såvel de faglige som de politiske ledere bliver en del af AOF s ledelse. Styrkelsen i AOF Center Midtjylland skal fastholdes, således at alle ikke aftenskoleopgaver skal placeres i AOF Center Midtjylland. Afdelingsbestyrelserne vil have ansvaret i forhold til aftenskolerne i deres dækningsområde. Der skal findes en model, hvor AOF-afdelingsbestyrelserne også inddrages i de aktiviteter, der juridisk og økonomisk er en del af AOF Center Midtjylland. Det kan ske ved, at der er ledelsessammenfald, at bestyrelserne inddrages i forhold til virksomhedsplan og

7 7 budgetter, lige som bestyrelserne løbende skal informeres omkring udviklingen i AOF Center Midtjylland. AOF Center Midtjyllands bestyrelse vil ligeledes bestå af bestyrelsesmedlemmer fra AOFsektionerne, der vil derfor også her være sammenfald af bestyrelsesmedlemmer. AOF Center Midtjyllands bestyrelse vælges af og blandt AOF s afdelingsbestyrelser dog således, at alle afdelingsbestyrelserne skal være repræsenteret. Derudover er LO og Socialdemokratiet i Region Midtjylland repræsenteret i bestyrelsen. Ligeledes skal medarbejderne kunne vælge repræsentanter til bestyrelsen. AOF Center Midtjylland skal tilbyde en række servicetilbud til AOF-sektionerne i forhold til regnskab, it-support, markedsføring, udviklingstiltag, intern efteruddannelse af medarbejderne m.m. Vi får herefter samlet alle AOF-aktiviteterne uden for Folkeoplysningsloven i AOF Center Midtjylland. I samråd med AOF s afdelingsbestyrelser ansættes der ledelse, der både varetager folkeoplysningsopgaver og de opgaver, der ligger under AOF Center Midtjylland. AOF Center Midtjylland har ansvaret for at opbygge et videncenter, som også kan tilbyde følgende til de afdelinger der ønsker det: - Økonomi/regnskab. - Jura i forhold til personale, lejeaftaler, lovgivningen for vores uddannelsesaftaler, kontrakter med VUC m.m. - Personaleforhold i forhold til fælles overenskomster, efteruddannelse, intranet, fælles sociale aktiviteter m.m. - Markedsføringstiltag. - It fællesserver, opdatering af programmer, fælles indkøb, servicering af udstyr m.m. - Udviklingstiltag i forhold til udvikling af nye it-redskaber til undervisningen, forsøgsarbejde, internationale kompetenceaktiviteter m.m. - Netværkssamarbejde i forhold til intern bedst praksis, samarbejde om nye tiltag m.m. Bilag: Organisations- og ledelsediagram

VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND. 1.1 Centerets navn er AOF Center Midtjylland (AOF MIDT), og er en forening i henhold til folkeoplysningsloven.

VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND. 1.1 Centerets navn er AOF Center Midtjylland (AOF MIDT), og er en forening i henhold til folkeoplysningsloven. VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND 1 NAVN 1.1 Centerets navn er AOF Center Midtjylland (AOF MIDT), og er en forening i henhold til folkeoplysningsloven. 2 HJEMSTED 2.1 Centerets dækningsområde er følgende

Læs mere

Heldagsseminar Kompetencerådet KOMPETENCEmidt

Heldagsseminar Kompetencerådet KOMPETENCEmidt Heldagsseminar Kompetencerådet KOMPETENCEmidt VEU-center midt/øst Udviklingskontrakt og organisering Kirsten Holmgaard 8. april 2010 Tids- og procesplan 18.12.2009 UVM udmelder, at Mercantec skal være

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND

VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND VEDTÆGTER FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND 1 NAVN 1.1 Centerets navn er AOF Center Midtjylland (AOF MIDT). 2 HJEMSTED 2.1 Centerets dækningsområde er Region Midtjylland og gennemfører aktiviteter i kommunerne

Læs mere

Uddannelse i Region Midtjylland

Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelse i Region Midtjylland - uddannelsespolitik som led i vækst og udvikling Pia Fabrin, 12. august 2015 www.regionmidtjylland.dk Uddannelse i Region Midtjylland Uddannelsessystemet i Region Midtjylland

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4.

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4. Udvikling i udgifter til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi i Region Midtjylland 2015-2016, svis (Opdatering ift. praksisplan side 19, figur 2) Bruttohonorar i 000 kr., faste priser (2016-PL) 70.000

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Scenarier for en ny kulturaftale.

Scenarier for en ny kulturaftale. Scenarier for en ny kulturaftale. I forbindelse med drøftelsen af, hvordan en kulturaftale skal se ud for perioden efter 2016 for kommunerne i Kulturring Østjylland har den administrative styregruppe i

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

VEST

VEST 1 - Kapacitet og ansøgertal 2017 Kapacitet og ansøgertal 2017 Fordelingsudvalg Ansøger pr. 15. marts 2017 Kapacitet 2017 Over-/underskud kapacitet Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Gym. HF Pre-IB Vest 1271

Læs mere

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis.

Høringen blev gennemført i oktober måned og der er modtaget svar fra godt 78 % af regionens praksis. Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Resultat af lægedækningshøring 2014

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium.

1486 ansøgere ansøgere ansøgere. Grenaa Gymnasium. Randers Gymnasium. Paderup Gymnasium Rønde Gymnasium. Favrskov Gymnasium. Datagrundlaget Samlet set viser data, at der ikke mangler STX-kapacitet i centrum af Aarhus. Det kan samtidig konstateres, at der ud over STX og HF ikke findes andre uddannelser ud over grundskoleniveau

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.1.16 31.3.16 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

Baggrund og rationale for de Regionale Erhvervsudviklingsprogrammer. Vækstforum. Markedsvilkår. Virksomhederne

Baggrund og rationale for de Regionale Erhvervsudviklingsprogrammer. Vækstforum. Markedsvilkår. Virksomhederne Baggrund og rationale for de Regionale Erhvervsudviklingsprogrammer Herning 12. november 2008 v/ Bent Mikkelsen Markedsvilkår og rammevilkår Statslige rammevilkår -Skat -Afgifter -Regulering Markedsvilkår

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.4.15 30.6.15 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

VEU-center Østjylland

VEU-center Østjylland VEU-center Østjylland erklæring Uddannelsesinstitutioner AARHUS TECH (Lead-partner) Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Århus Social- og Sundhedsskole Erklæring

Læs mere

NOTAT. Økonomioversigt Erhvervsudviklingsstrategiens handlingsplan

NOTAT. Økonomioversigt Erhvervsudviklingsstrategiens handlingsplan Regionshuset Viborg Regional Udviklingn Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk NOTAT Økonomioversigt Erhvervsudviklingsstrategiens handlingsplan Dato 27. 03.2007 Side 1

Læs mere

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Uddannelse Uddannelsesniveauet i Region

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Positive tendenser for midtjyske virksomheder

Positive tendenser for midtjyske virksomheder 2. juni 2008 Positive tendenser for midtjyske virksomheder Erhvervskonjunkturer. Et stort flertal af små og mellemstore virksomheder i region Midtjylland forventer øget eller uændret vækst og antal ansatte.

Læs mere

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner UVM, januar 2017 Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner Der findes ikke en eksakt opgørelse over fordelingen af målgruppen for FGU, herunder de samlede udgifter til de eksisterende forberedende tilbud

Læs mere

Den regionale vækst- og udviklingsstrategi

Den regionale vækst- og udviklingsstrategi Den regionale vækst- og udviklingsstrategi Materiale til arbejdet i skrivegrupper rammer og baggrund 24. Februar 2015 www.regionmidtjylland.dk Vækst og udvikling i Region Midtjylland Oktober 2015 Juni

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse

VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse VELKOMMEN! Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Direktør Kirsten Holmgaard Mercantec Velkomst Program 13.00 Velkomst ved direktør Kirsten Holmgaard, Mercantec 13.10 Behov for flere faglærte,

Læs mere

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Dansk Folkeoplysnings Samråds sekretariat Senest ajourført oktober 2014 Indhold: Kommunerne bliver ved med at spare på aftenskolerne Kommunerne

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vækstforum, tirsdag den 15. december Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen

Vækstforum, tirsdag den 15. december Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen , Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen 2007-2014 1 Effektmålingen omfatter udelukkende de 80 projekter, der er igangsat fra 2007 til 2011 og som er finansieret af såvel regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Gazellerne i Midtjylland 2017

Gazellerne i Midtjylland 2017 Gazellerne i Midtjylland 2017 Gazeller I Midtjylland 2017 Vi har modtaget ajourførte data far Børsen, som har ført til, at Midtjylland har fået yderligere tre Gazeller i 2017 ift. tidligere udmelding (dato),

Læs mere

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Regionshuset Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Et Midtjysk dialogforum og syv konsortier til varetagelse af Vækstforums

Læs mere

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Midtjysk Turisme

Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Midtjysk Turisme Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Midtjysk Turisme 1 Navn og hjemsted Fondens navn er MIDTJYSK TURISME Fondens hjemsted er XXXX Kommune 2 Stifter Region Midtjylland 3 Formål Fondens formål er aktivt

Læs mere

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse 4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse Indledning I det følgende skitseres planerne for kompetenceplatformens organisering i Region Midtjylland. Kompetenceplatformen er et initiativ, som skal

Læs mere

Overenskomsten for fodterapi dækker over behandling indenfor fire områder:

Overenskomsten for fodterapi dækker over behandling indenfor fire områder: Baggrund Af 7 stk. 3 i aftale om fodterapi fremgår det, at regionen årligt skal vurdere den fodterapeutiske behandlingskapacitet og træffe beslutning om nynedsættelser. Nærværende kapacitetsvurdering er

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Introduktion til LOF. Af Kristian Snerle Organisationskonsulent i LOF

Introduktion til LOF. Af Kristian Snerle Organisationskonsulent i LOF Introduktion til LOF Af Kristian Snerle Organisationskonsulent i LOF VELKOMMEN TIL JER Hvem er jeg Organisationskonsulent i LOF Uddannet jurist Tidligere landssekretær i VU Tidligere alle mulige organisatoriske

Læs mere

LOF Himmerland er stiftet/ejes af de 3 LOF afdelinger, og udgør en selvstændig juridisk enhed under folkeoplysningsloven.

LOF Himmerland er stiftet/ejes af de 3 LOF afdelinger, og udgør en selvstændig juridisk enhed under folkeoplysningsloven. Udbyder VUC Nordjylland På sporet 8 9000 Aalborg vuc@vucnordjylland.dk Tilbudsgiver Navn: LOF Himmerland LOF Vesthimmerland, LOF Rebild og LOF Mariagerfjord er 3 selvstændige folkeoplysende foreninger

Læs mere

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering

Læs mere

VALGPROCEDURE. - ved elektronisk valg i PLO-Midtjylland (PLO-M) PLO-Midtjylland Sagsnr PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION

VALGPROCEDURE. - ved elektronisk valg i PLO-Midtjylland (PLO-M) PLO-Midtjylland Sagsnr PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO-Midtjylland VALGPROCEDURE - ved elektronisk valg i PLO-Midtjylland (PLO-M) PLO-Midtjylland 15-9-2014 Sagsnr. 2014-5591 Tidspunkt for valg PLO-M tager ved hvert valg

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

Lemvig Kommunes Foreningsportal

Lemvig Kommunes Foreningsportal Kopi fra Lemvig Kommunes hjemmeside 14. september 2012 Links Lemvig Kommunes Foreningsportal http://www.lemvig.dk/folkeoplysningspolitik.aspx?id=1942 Folkeoplysningspolitik Introduktion Folketinget vedtog

Læs mere

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november 2010

Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november 2010 Tildeling af puljemidler til særlige indsats- og udviklingsopgaver november - Oversigt over godkendte aktiviteter under de særlige puljemidler j.nr. Konsortium Projektpartnere Beskrivelse af aktivitet

Læs mere

Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet

Region Midtjylland. Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet Region Midtjylland Udpegning af repræsentanter til bestyrelser på uddannelsesinstitutioner under Undervisningsministeriet Bilag til Regionsrådets møde den 10. januar 2007 Punkt nr. 5 REGION MIDTJYLLAND

Læs mere

OVERORDNET OM LEDIGHEDEN I MIDTJYLLAND

OVERORDNET OM LEDIGHEDEN I MIDTJYLLAND Beskæftigelsesregion De nye ledighedstal for december 2010 Næsten uændret ledighed i december 2010 I steg ledigheden med 205 personer fra december 2009 til december 2010. Det er en stigning på kun 0,6%

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Industriprojekterne i Midtjylland

Industriprojekterne i Midtjylland Inspirationsmøde d. 20. september 2017 RAR Bornholm Industriprojekterne i Midtjylland v/ Kurt Nygaard. Arbejdsmarkedskontor Midt/Nord 1 To komplementerende men adskilte projekter Industriprojekt Øst Århus

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Et stramt budget 2016

Et stramt budget 2016 Budget 2016 Et stramt budget 2016 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2016. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde

1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde FVU- plan 1. Evaluering af indsatsen for VUC Syds dækningsområde 1.1 Kvantitativ evaluering: Tabel 1: Sidste års mål for FVU- indsatsen og sidste års faktiske aktivitetsniveau i alt, målt som antal FVU-

Læs mere

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008

Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Bilag 4: Nøgletal for bustransport 2008 Version 5. januar 2009 Indholdsfortegnelse 1 Befolkning og pendling... 2 Tabel 1.1. Indbyggere og befolkningstæthed. 2008...2 Tabel 1.2. Befolkningsfremskrivning

Læs mere

Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker?

Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker? Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker? Vicedirektør Kjeld Martinussen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk De fem regioner Region Nordjylland 579.800 Aalborg Viborg Region

Læs mere

Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse

Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Smartskills.nu Flere unge i erhvervsuddannelse Projektleder Steen Würtz Projekt Smartskills.nu VEU-centre i Region Midtjylland VEU-Center MidtØst VEU-Center Østjylland VEU-Center MIDTVEST Skive Lemvig

Læs mere

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Dansk Folkeoplysnings Samråds sekretariat Senest ajourført april 2016 Indhold: Kommunerne har halveret støtten til aftenskolerne Kommunerne

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Dansk Folkeoplysnings Samråds sekretariat Senest ajourført juli 2013 Indhold: Kommunerne bliver ved med at spare på aftenskolerne Kommunerne

Læs mere

Erhvervsudviklingsdøgn 2017: Nyt efteruddannelsessystem i støbeskeen?

Erhvervsudviklingsdøgn 2017: Nyt efteruddannelsessystem i støbeskeen? Erhvervsudviklingsdøgn 2017: Nyt efteruddannelsessystem i støbeskeen? KOMPETENCEmidt 1.0 2008-2012 2012-2015 2013-2015 Fortsættelse KOMPETENCEmidt 2.0, Prioritet 1 Udvidelse KOMPETENCEmidt 2.0, Prioritet

Læs mere

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER

FGU. Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner HOLSTEBRO LEMVIG SKIVE STRUER Dagsorden FGU-bestyrelsen Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner Dato: 07.01.19 Tid: 17:30-20:00 Sted: Holstebro Dagsorden 1. Godkendelses af dagsorden 2. Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

De almene kompetencer

De almene kompetencer De almene kompetencer Kurser for voksne, der ønsker at blive bedre til at læse, skrive eller regne. Også mulighed for at lære engelsk eller blive bedre til at bruge it. www.aof.dk AOF tilbyder kurser,

Læs mere

KITA Kikkertsigtet 2014. Temadag 7. marts 2014

KITA Kikkertsigtet 2014. Temadag 7. marts 2014 KITA Kikkertsigtet 2014 Temadag 7. marts 2014 Lidt historie 7-kommunesamarbejde på erhvervsområdet i Østjylland Erhvervscheferne etablerede et projekt med støtte fra EU og Region Midtjylland Tiltrækning

Læs mere

Sikrede er en betegnelse for en borger, der er tilmeldt en praktiserende læge.

Sikrede er en betegnelse for en borger, der er tilmeldt en praktiserende læge. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig lægedækningshøring 2016 Der skal ifølge overenskomsten om almen praksis foretages

Læs mere

Konkretisering af projektet - Indhold og opgaver v/marie-louise Vagnby. Herning den 22. oktober 2008

Konkretisering af projektet - Indhold og opgaver v/marie-louise Vagnby. Herning den 22. oktober 2008 Konkretisering af projektet - Indhold og opgaver v/marie-louise Vagnby Herning den 22. oktober 2008 KOMPETENCEmidt Hvis man vil investere i noget, der virkelig er stabilt, skal man efteruddanne eller opkvalificere

Læs mere

2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013

2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013 2013 jan-apr. Jobrotation Udvikling og resultater januar -april 2013 Udgivet juni 2013 Jobrotation i Midtjylland januar-april 2013 Status I løbet af de første fire måneder i 2013 har i alt 1.558 ledige

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Midtjylland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet

Plads til ambitioner. Venlig hilsen. Bent Hansen Formand for regionsrådet Budget 2008 Plads til ambitioner I Region Midtjylland har vi ambitioner. Ambitioner om at udvikle et sundhedsvæsen på højt internationalt niveau. Ambitioner om at sikre tidssvarende og højt specialiserede

Læs mere

Et stramt budget 2015

Et stramt budget 2015 Budget 2015 Et stramt budget 2015 Denne pjece indeholder en kort præsentation af Region Midtjyllands Budget 2015. Du kan få et hurtigt overblik over regionens hovedområder Sundhed, Social, Regional Udvikling

Læs mere

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019?

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Målsætninger for unges uddannelse har været et politisk omdrejningspunkt i mange år ambitionen er, at alle unge i Danmark

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte

Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Notat om aftenskolernes økonomiske situation - Kommunal støtte Dansk Folkeoplysnings Samråds sekretariat Senest ajourført august 2015 Indhold: Kommunerne har halveret støtten til aftenskolerne Kommunerne

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1).

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1). Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig opgørelse over udviklingen i de regionale arbejdspladser Regionsrådet

Læs mere

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Gældende pr. 29. april 2017. 1. Navn. Stk. 1. Organisationens navn er SF Region Midtjylland/SF Vestjyllands Storkreds og SF Østjyllands

Læs mere

Ressourceforløb Midtjylland

Ressourceforløb Midtjylland Ressourceforløb Midtjylland Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Maj 2018 Hovedkonklusioner I det seneste år har de fleste midtjyske kommuner oplevet en stigning i andelen af ressourceforløbsborgere ud af alle

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Beskæftigelsesreform 2015-17

Beskæftigelsesreform 2015-17 Beskæftigelsesreform 2015-17 07-10-2014 1 Tidsplan Aftalen blev indgået den 18. maj 2014 Lovforslagene fremsættes medio november Besluttes medio december Træder i kraft på forskellige tidspunkter 1. januar

Læs mere

Årlig lægedækningshøring 2017

Årlig lægedækningshøring 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig lægedækningshøring 2017 Region Midtjylland skal jævnfør overenskomst om almen

Læs mere

Profilanalyse udvalgte hovedresultater. 3. april 2014

Profilanalyse udvalgte hovedresultater. 3. april 2014 Profilanalyse udvalgte hovedresultater 3. april 2014 Disposition Kort om metoden Profil af vejledte Før-startere Iværksættere Etablerede virksomheder Vækstlagets brug af lokal erhvervsservice 2 Kort om

Læs mere

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg.

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Krisen i verden og i Danmark har betydet, at det er nødvendigt med nogle fælles

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 15. januar 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2013 FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND

VIRKSOMHEDSPLAN 2013 FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND VIRKSOMHEDSPLAN 2013 FOR AOF CENTER MIDTJYLLAND AOF Center Midtjylland Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg INDHOLDSFORTEGNELSE Centeropgaver... 3 Værdier for AOF Center Midtjylland... 4 Samarbejde med AOF s grundorganisationer...

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland.

Arbejdstitlen til den fælles FGU-institution er: Forberedende Grunduddannelse Sydøstjylland. Skabelon til brug for KKR s forslag til dækningsområder og institutions- og skoleplaceringer for Forberedende Grunduddannelse Skabelonen skal ses i forlængelse af Undervisningsministeriets udsendte brev

Læs mere

# $% & #' ( ) *+,-,. / 0

# $% & #' ( ) *+,-,. / 0 !""# $ % $!""# & !!" # $% & #' ( ) *+,-,. 0 + 1#11% %. 2 3 1 1.4 1 1-15 16 1 17 +++89 http:www.rm.dkfilesregional%20udviklinganalyser%20og%20publikationerinnovationsanalyse_subregioner.pdf ' (% ( )(*(

Læs mere

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation 2018

Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation 2018 Silkeborg Lærerforenings Budgetinformation 2018 Indledning Silkeborg Lærerforening udsender igen i år en Budgetinformation i forbindelse med behandlingen af Silkeborg Kommunes budget 2018. Dette er Silkeborg

Læs mere

Fokus i beskæftigelsesindsatsen Palle Christiansen Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland

Fokus i beskæftigelsesindsatsen Palle Christiansen Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Fokus i beskæftigelsesindsatsen Palle Christiansen Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Ledigheden ligger generelt højere i Norddjurs end i regionen og landet som helhed (Sæsonkorrigeret ledighed

Læs mere

Al behandling sker efter lægehenvisning, og borgerne kan frit vælge, hvor han/hun ønsker at modtage behandlingen.

Al behandling sker efter lægehenvisning, og borgerne kan frit vælge, hvor han/hun ønsker at modtage behandlingen. Notat Dato: Emne: Den vederlagsfrie fysioterapi (speciale 62) og vederlagsfrie ridefysioterapi (speciale 65) i Viborg Kommune 2008-2010 Job & Velfærd Sundhedsstaben Dato: 15. september 2010 Sagsnr.: 2009/03051

Læs mere

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59

Helårlige Nøgletal Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer. Koncernøkonomi, maj Side 1 af 59 Helårlige Nøgletal 2013-2014 Kommune- og klyngeopdelte tabeller og grafer Koncernøkonomi, maj 2015 Side 1 af 59 Indhold Udvikling i KMF for hhv. ambulant og stationær behandling fra 2013-2014, i procent...3

Læs mere

Mål, metoder, udfordringer og resultater, KOMPETENCEmidt. Indlæg MEAmidt 1. marts 2011 v/marie-louise Vagnby

Mål, metoder, udfordringer og resultater, KOMPETENCEmidt. Indlæg MEAmidt 1. marts 2011 v/marie-louise Vagnby Mål, metoder, udfordringer og resultater, KOMPETENCEmidt Indlæg MEAmidt 1. marts 2011 v/marie-louise Vagnby Et par spørgsmål til dig? Har du deltaget i efter- og videreuddannelse inden for det seneste

Læs mere

Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland

Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland Samarbejdsgrundlag for VEU- Center Østjylland Værtsinstitution: VEU Centerfunktionen varetages af AARHUS TECH med virkning fra 1. januar 2010 Geografi: VEU- Centeret dækker følgende geografi: Horsens,

Læs mere

>> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT

>> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT >> Danske HF & VUC 2017 ÅRSRAPPORT INDHOLD >> Forord >> VUC i uddannelsessystemet >> VUC-institutionerne >> Aktivitet i 2017 >> Aktivitetsudvikling af VUC s uddannelse >> Fra VUC til videregående uddannelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik 2 Folkeoplysningspolitik Indholdsfortegnelse Mangfoldighed, Fællesskab og Medbestemmelse Vision 4 Samspil med øvrige politikområder 4 Afgrænsning i forhold til konkurrerende aktiviteter 5 Målsætning og

Læs mere

2. Generations Sundhedsaftaler

2. Generations Sundhedsaftaler 2. Generations Sundhedsaftaler v/ Jens Bejer Damgaard, RSS, Kommunesamarbejde og sundhedsaftaler, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk En overordnet opdeling (ny vejledning) Den sundhedspolitiske

Læs mere

Ressourceforløb Midtjylland

Ressourceforløb Midtjylland Ressourceforløb Midtjylland Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Maj 2018 Hovedkonklusioner I det seneste år har de fleste midtjyske kommuner oplevet en stigning i andelen af ressourceforløbsborgere ud af alle

Læs mere