Hvis du har mulighed for det, så gennemgå forløbet sammen med en anden. Denne måde at spise på gør, at du vil gå mere på toilettet. Det er SUNDT!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvis du har mulighed for det, så gennemgå forløbet sammen med en anden. Denne måde at spise på gør, at du vil gå mere på toilettet. Det er SUNDT!"

Transkript

1 Den GRØNNE magiske Sådan bliver du sund, smuk, klog og rig på det væsentlige i tilværelsen. Reguler din vægt, bliv sund og fuld af energi på en måned - og få nedsat trangen til søde sager, alkohol etc. De tyve magiske Brug en god måned af dit liv på en magisk forandring! Hvis du har mulighed for det, så gennemgå forløbet sammen med en anden. Start på en fridag. Denne måde at spise på gør, at du vil gå mere på toilettet. Det er SUNDT! DRIK en masse vand! Drik et glas vand før hvert måltid også morgenmaden. Hav vand stående i køleskabet - kom friskpresset limesaft i, hvis du kan lide det. Find en sundhedsfremmende TE men enhver te uden koffein eller garvesyre er o.k. Køb så økologisk som du kan indenfor det lokale udbud og økonomisk rimelighed. Spis 6 8 gange dagligt. Læg maden dekorativt bredt ud på en stor tallerken, så du ser ALT, hvad du spiser. Nyd ved hvert måltid synet, duften, lyden, fornemmelsen og smagen af maden! Fokuser på den mad du spiser i stedet for den du ikke spiser. Prøv noget nyt mad mindst hver anden dag i forløbet. Spis meget forbrændermad hvis du vil tabe vægt. Lav en stor portion Forbrændersuppe - grammene vil rasle af dig, jo mere af det du spiser. Spis hjernemad, bl.a. vigtige olier. Stil en skål vand i køleskabet med gulerodsstænger og lignende. Hav altid en skål med forskelligt frugt stående til at friste. Frys frugtstykker og lav lækre frugtsmoothies. Brug enhver form for sødemiddel med omtanke. Undlad at have noget usundt og fedt liggende i skabene, som kan friste dig over evne i et svagt øjeblik fx lige når du kommer dødtræt hjem fra arbejde eller skole Gå på biblioteket og lån kogebøger om vegetarmad køb derefter dem, du bedst kan bruge. Find også mange gode opskrifter på Internettet. Forkæl dig selv for din gode indsats for din sundhed se en film, gå til koncert, inviter vennerne på lækkert vegetarmad gør dig selv glad! Den GRØNNE magiske anbefales til i øvrigt raske personer. Hvis du er i tvivl, skal du tage lægen med på råd.

2 Forløbet Første uge Hver dag må du spise brune ris (kog g pr. person pr. dag), - og al den lækre frugt og grønt, du kan proppe ned! Du må bruge lidt rismælk, lidt mandler og nødder, lidt acaciehonning, lidt oliven- eller rapsolie, grøntsagsbouillonpulver, og alle de krydderurter og krydderier, du har lyst til. Grill, lynsteg, lav gryderetter, ovnretter - og nyd at prøve noget nyt. Du vil blive forbavset over, hvor lækkert mad, man kan lave med disse råvarer. Og så er det en fryd bare at OVERLÆSSE indkøbskurven med yndlingsfrugter og eksklusivt grønt (nu du ikke skal købe kød, er der jo råd til det!). Anden uge Nu må du også spise korn og bønner, herunder soyaprodukter. Kast dig ud i spændende opskrifter med fuldkornsmel, og kog morgengrød på vand og havregryn, femkornsgryn eller hvad du nu kan lide. Man kan også købe eller lave lækre soyadesserter. Tredje uge Nu må du også få magre mælkeprodukter og æg det giver endnu flere spændende muligheder! Fjerde uge Nu må du også få magert kød og fisk hvis du har lyst Femte uge Begynd nu at vælge til og overvej, hvad du ønsker, skal være del af din daglige kost. Din krop har sit eget unikke system og har, alt efter hvad der bliver krævet af den, brug for en bestemt mængde brændstof, næringsstoffer og væske. Bliv ved med at drikke meget vand og drik kun den kaffe, te, cola, vin etc., som du virkelig har lyst til. Opvej hele tiden, hvad du får ud af indtagelsen i forhold til det, du udsætter din krop for. Forhold dig altid til økonomien i den mad, du indtager: Er det dit reelle ønske at forbruge af dagens kaloriekonto for denne smagsoplevelses skyld? Beslut dig til KUN at ville have DET BEDSTE! Lad dig ikke snyde eller presse til at overtrække kontoen pga. noget, som ikke er dig værdigt! Du har fortjent superlækkert, næringsrigt mad til hver en tid! Og hvis du er over 18 år et helsebringende godt glas nu og da!

3 Morgenmad Den første uge kan være en udfordring for de fleste. Men den kan også være en fantastisk indgang til en bedre morgenoplevelse. Nogle foretrækker kun at spise frugt eventuelt heriblandt en banan. Andre spiser kolde eller varme ris med rismælk evt. med friske bær eller eksempelvis nektarin eller blomme. Og en del finder faktisk ud af, at de rigtig godt kan lide grøntsager til morgenmad. Man kan også lave sig en smoothie eller bage bananpandekage med nødder og spise frugt til. Den anden uge gør det godt med grød - og brød som fx fuldkornsgrissinistænger. Og den tredje uge er det skønt at få et morgenæg eller fx koldskål med Kammerjunkerens overmand! Find opskrifterne på DenMagiske.dk. Er du en af dem, som kan have svært ved at spise morgenmad, vil du måske sætte pris på følgende: Hvis du har et stillesiddende arbejde, fx er studerende eller pc-programmør, er det ikke sundt at starte dagen med en masse kulhydrater. Kroppen stresses af, at den ikke kan komme af med energien, skynder sig så at omdanne sukkeret og stivelsen i kulhydraterne til fedt - og får derefter en blodsukkerstigning, der udløser sult. Denne uhensigtsmæssige sult får dig til at overspise igen, og fedtet lagres i dig lag på lag... Spis i stedet frugt og grønt proteinrige mælkeprodukter lidt nødder eventuelt en skive fiberrigt knækbrød eller sunde kiks. Fyld for eksempel en tallerken dekorativt med osteklods, grøntsagsstave og en lille skål yoghurt med frisk frugt og nødder. Og sid og luksus-nip til det hele, bid for bid spis lige nøjagtig så meget, som føles godt. Man bliver behageligt mæt af frugt og grønt. Forbrændermad Her er en liste over mad, som under indtagelse og fordøjelse er årsag til større forbrænding af energi end sit eget kalorieindhold. Orange skrift betyder, at det samtidigt også er hjernemad. Agurk Ananas Chilipeber Asparges Appelsin Kelp nudler Blomkål Blåbær Broccoli Fersken Forårsløg Grapefrugt Grønne bønner Hindbær Gulerod Jordbær Hvidkål Limefrugt Hvidløg Mango Løg Nektarin Peberfrugt Papaya Radiser Tranebær Rødbede Vandmelon Salat Æble Selleri Spinat Squash Tomat

4 Hjernemad Hjernen har brug for proteiner, vitaminer, mineraler, antioxidanter samt vigtige fedtsyrer. Fedtsyrer er vigtige for alle vore celler, men særligt vigtige for hjernen, både for hjernecellerne og for Myelinen. Myelin er hjernens hvide masse, som er elektrisk isolerende og afgørende for nervesystemets funktioner. Alle planteolier indeholder mættede, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer i forskellige kombinationer. Herunder de livsnødvendige umættede fedtsyrer linolensyre (omega-3, flerumættet), linolsyre (omega-6, fler-umættet) og oliesyre (omega-9, enkelt-umættet). Ikke blot får de fleste for lidt af disse fedtsyrer, men også mængden af fedtsyrerne i forhold til hinanden er afgørende; det optimale forhold er 1 del linolsyre til 4 dele linolensyre. Så det er vigtigt at få mere af begge, men især mere linolensyre. God mad for hjernen er Avokado Tomat Broccoli Banan Grønkål Bær Gulerødder Citrusfrugter Løg Majs Kartoffel Peberfrugter Yoghurt Spinat Æg Laks Sild Makrel Skaldyr Fuldkorns- (brød, ris, pasta etc.) Nødder, mandler og andre kerner Chilipeber Ingefær Chokolade* * med et højt kakaoindhold og som ikke er så forarbejdet, at antioxidanter, fenoler, flavonoider og vitaminer er ødelagt undervejs i processen. Gode drikke for hjernen er Vand - den daglige dosis er halvanden liter postevand! 1-2 kopper kaffe dagligt - dog først efter fjerde uge i dette forløb.

5 Spis dig lykkeligere Serotonin er en transmittersubstans, som påvirker blandt andet sindsstemning, appetit, sexlyst, impulsivitet og aggressivitet. Hvis Serotonin-niveauet er for lavt, kan man være irritabel, stresset, vredladen, rastløs, impulsiv, kaotisk i tankerne, være angst, ked af det, mangle energi og have problematisk stor madlyst. Hvis Serotonin-niveauet er højt, er man rolig, tryg, tilfreds, glad, har overskud af energi og en mere hensigtsmæssig appetit. Har man et lidt for lavt Serotonin-niveau og føler sig lidt nedtrykt, kan man dog spise sig til et bedre humør. Serotonin dannes nemlig i hjernen, idet aminosyren Tryptofan stimulerer nervebanen til at danne mere Serotonin. Og Tryptofan findes i rå mængder i en række proteinrige madvarer. Mad med et højt indhold af Tryptofan er fx: Tun, laks, rejer, æg, kylling, and, gås, kalkun, røget skinke, oste, sojabønner, jordnødder, cashewnødder, sesamfrø, hørfrø. Tryptofan er dog kun én i køen blandt mange stoffer, som skal transporteres til hjernen via blodet. For at sikre, at Tryptofan når frem, kan man benytte sig af følgende trick: Hvis man spiser kulhydratrig mad sammen med den Tryptofanrige, frigøres insulin, som transporterer alle de øvrige stoffer væk, og Tryptofanen kan med det samme komme af sted mod hjernen. Mad med et højt indhold af kulhydrater er fx: Frugt, grøntsager, kartofler, ris, brød. Serotonin har desuden en anden vigtig funktion, idet den omdannes til Melatonin - den transmitter som regulerer vores søvn. OBS! Ved stresstilstande er det vigtigt at indtage ekstra c-vitaminholdigt mad og drikke, da stress nedbryder c-vitamin. Vær også opmærksom på at få nok B12 vitamin, som især findes i magert kød, mejeriprodukter, æg og fisk samt D-vitamin3, som især findes i fisk. Olier Alle planteolier indeholder antioxidanter (fx E-vitamin), men er også vigtige kilder til fedtsyrer, og de behøver ikke være dyre og specielle. Men de skal helst være jomfruolier, som er helt rene olier, der ikke er blevet ødelagt af forarbejdningen. Jo mere umættet olie er, jo lettere iltes den, og den danner derefter sundhedsskadelige substanser under harskningsprocesserne ved opvarmning. Fedtsyrer bliver desuden harske og usunde, hvis de bliver ødelagt af lys, varme eller ilt. Opbevar derfor altid olier mørkt og køligt. Olivenolie kan bruges til al madlavning også stegning. Har et højt indhold af oliesyre. Rapsolie kan bruges til salater og bagning samt stegning ved forsigtig opvarmning. Har et højt indhold af både linolsyre, linolensyre og oliesyre. Solsikkeolie kan bruges til bagning og salater og som margarine både til bagning og stegning. Har et højt indhold af linolsyre og linolensyre. Majsolie kan bruges til bagning og salater. Har en god fedtsyrefordeling. Avokadoolie, Hampolie og lignende olier ødelægges af opvarmning, så de bruges til for eksempel dressinger - eller hældes over mad lige før eller under servering. Brug aldrig mere salt end nødvendigt!

6 Sødemiddel I de magiske opskrifter står der sødemiddel, når der kan bruges andet end raffineret eller uraffineret sukker af sukkerrør. Der kan bruges ethvert ønsket sødemiddel, herunder eksempelvis Stevia, honning, plantesirup etc., i flydende eller anden form. Omregn den mængde sødemiddel, der skal til for at erstatte den nævnte mængde sukker. Sukkermængden er angivet således: [=mængde]. Sukker giver hurtig energi, og der er lavet mange forsøg for at finde ud af, om det fx gør os hyperaktive. Man har i blindforsøg ladet forældre give børn mad med et højt indhold af henholdsvis sukker og erstatningssødemiddel og konstateret at forældrenes forventninger til barnets reaktion var medårsag til oplevelsen af hyperaktiviteten. Om erstatningssødemidler kan udløse hyperaktivitet er imidlertid ikke afklaret; men uanset kan det søde let komme til at fylde så meget i kosten, at man ikke får de nødvendige næringsstoffer, så der er grund til at være på vagt også selv om man ikke er overvægtig. Alle sødemidler påvirker hjernen og udløser en vis tilfredsstillelsesfølelse heldigvis også frugtsukkeret (druesukker) i et æble. Så man kan sagtens få følelsen på den sunde måde, men man skal være opmærksom på ikke at vænne sig til at skulle have den hele tiden.

Hvad indeholder din mad Øvelse 01

Hvad indeholder din mad Øvelse 01 Hvad indeholder din mad Øvelse 1 På de fleste madvarer kan du læse, hvad de indeholder. Heriblandt også hvor meget protein, kulhydrat og fedt madvaren indeholder pr. 1 gram. Beskrivelsen af maden kaldes

Læs mere

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk

moveyou Personlig Træning, Holistisk Kost & Llivsstil Coach Henrik Thinggaard kontakt@moveyou.dk www.moveyou.dk 1 Vigtig information De anbefalinger og kostråd, jeg giver i denne plan, er baseret på mere end 10 års studie, personlig og klient erfaring, samt mine uddannelser til Personlig Træner, CHEK Hollistic Livsstils

Læs mere

Bytte måltider Du må gerne bytte frokost og middag. Det skal bare være hele måltidet, hvilket vil sige, at f.eks. brødet følger frokosten.

Bytte måltider Du må gerne bytte frokost og middag. Det skal bare være hele måltidet, hvilket vil sige, at f.eks. brødet følger frokosten. SUNDHEDSLEKSIKON A A-vitamin Findes i lever fra fisk og dyr, æggeblomme og fedtholdige mælkeprodukter. A-vitamin er godt for vores hud og slimhinder, og det har betydning for celledelingen. Derudover virker

Læs mere

RETNING- SLINJER FOR LIVSSTIL

RETNING- SLINJER FOR LIVSSTIL En sund livsstil omfatter en lang række næringsstoffer og opnås bedst ved indtagelse af mange forskellige slags fødevarer. RETNING- SLINJER FOR LIVSSTIL Et godt helbred er rodfæstet i en god fordøjelse.

Læs mere

Fase 2 - Uge 5-8. Spise proteiner til de 3 hovedmåltider Spise fedt til hvert måltid + 1 spsk. olie dagligt Spise stivelse maks.

Fase 2 - Uge 5-8. Spise proteiner til de 3 hovedmåltider Spise fedt til hvert måltid + 1 spsk. olie dagligt Spise stivelse maks. Fase 2 - Uge 5-8 Nu er vi nået til fase 2. Indtil nu har du fået ryddet godt op i dine måltidsmønstre, spisevaner og sukkertrangen skulle gerne være aftaget meget. Nu er det tid til at sætte sund kost

Læs mere

Hjernemad. Ann Dorthe Pedersen

Hjernemad. Ann Dorthe Pedersen 2 Vågn op! Hvad skal du spise, hvis du gerne vil være frisk og vågen? Mad og drikke, der er koldt krydret surt smager af pebermynte eller som knaser får vores hjerne til at reagere og øger vores vågenhedstilstand.

Læs mere

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAWFOOD GUIDE. Af Louise Koch

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAWFOOD GUIDE. Af Louise Koch SÅDAN KOMMER DU I GANG RAWFOOD GUIDE Af Louise Koch INDHOLD INTRODUKTION TIL RAWFOOD s. 4 SÅDAN GØR DU... s. 6 HVAD KAN JEG SPISE? s. 8 HVAD ER 80-10-10? s. 12 OPSKRIFTER s. 15 GRØNNE SMOOTHIES s. 20 FORSLAG

Læs mere

Vejledning til forældre, daginstitutioner og skoler

Vejledning til forældre, daginstitutioner og skoler Vejledning til forældre, daginstitutioner og skoler Ernæringsrådet 2005 SUNDE RÅD om kost og bevægelse for børn i alderen 4-10 år Vejledning til forældre, daginstitutioner og skoler Ernæringsrådet 2005

Læs mere

Næringsstofanbefalinger

Næringsstofanbefalinger "This project arises from the project Periscope which has received funding from the E U, in the framework of the Public Health Programme" Næringsstofanbefalinger Vores mad indeholder en lang række stoffer,

Læs mere

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAW FOOD GUIDE. Af Louise Koch

KOMMER DU I GANG SÅDAN RAW FOOD GUIDE. Af Louise Koch SÅDAN KOMMER DU I GANG RAW FOOD GUIDE Af Louise Koch INDHOLD INTRODUKTION TIL RAW FOOD s. 4 DEN HELENDE LIVSSTIL s. 6 SÅDAN GØR DU... s. 8 HVAD KAN JEG SPISE? s. 10 HVAD ER 80/10/10? s. 14 OPSKRIFTER s.

Læs mere

Derfor er det sundt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet fedt, dvs. det fedt, der bl.a. findes i smør og smørblandinger.

Derfor er det sundt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet fedt, dvs. det fedt, der bl.a. findes i smør og smørblandinger. Derfor er det sundt Over halvdelen af danskerne spiser tæt på den anbefalede mængde fedt, men vi er ikke gode nok til at spise den rigtige type af fedt. Faktisk spiser vi ca. en tredjedel for meget mættet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Introduktion...1. Vægtkontrol... 2. Oversigt over SLMsmart programmet... 3. Nærmere oplysninger om SLMsmart programmet...

Indholdsfortegnelse. Introduktion...1. Vægtkontrol... 2. Oversigt over SLMsmart programmet... 3. Nærmere oplysninger om SLMsmart programmet... System Guide Indholdsfortegnelse Introduktion...1 Vægtkontrol... 2 Oversigt over SLMsmart programmet... 3 Nærmere oplysninger om SLMsmart programmet... 4 SLMsmart måltidserstatning.... 5 Energi med E9....

Læs mere

Trin 3 (uge 5+6) Spis proteiner til de 3 hovedmåltider

Trin 3 (uge 5+6) Spis proteiner til de 3 hovedmåltider Trin 3 (uge 5+6) Indtil nu har du fået ryddet godt op i dine måltidsmønstre, spisevaner og sukkertrangen skulle gerne være aftaget meget. Nu er det tid til at sætte sund kost på programmet. Husk at du

Læs mere

Forslag til morgenmad... 16 Morgenmadspakken:... 17 Tips... 17 Mellemmåltider... 19 Tips... 19 Frugt og grønt... 19 Mælkeprodukter... 19 Brød...

Forslag til morgenmad... 16 Morgenmadspakken:... 17 Tips... 17 Mellemmåltider... 19 Tips... 19 Frugt og grønt... 19 Mælkeprodukter... 19 Brød... Indholdsfortegnelse Forord... 5 Hvornår er man for tyk?... 6 Vægt... 6 Kropsmasseindeks 'BMI'... 6 Hvornår skal man tabe sig?... 8 Hvornår skal man ikke tabe sig?... 8 Tal med lægen hvis... 8 Kur eller

Læs mere

VEJLEDNING. Mad der styrker barnets udvikling

VEJLEDNING. Mad der styrker barnets udvikling VEJLEDNING Mad der styrker barnets udvikling Forord Alle forældre ønsker, at deres barn skal have et liv med glæde, energi og gå på mod. Gennem mad, drikke og aktiv leg kan vi støtte barnets sunde udvikling

Læs mere

KAREN NØRBY SUNDHEDSGUIDE

KAREN NØRBY SUNDHEDSGUIDE KAREN NØRBY SUNDHEDSGUIDE Depression ADHD Stress Gigt Knogler Hvorfor leve sundt? Fedt-junglen Hvidløg Økologi Sukker Kræsne børn Madpakker Immunforsvar Fordøjelsen Allergi 40 ARTIKLER OM SUNDHED, SYGDOMME

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Spis godt Når kræft er en del af hverdagen Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Opskrifter: Louisa Lorang Smoothies side 20-2: Jens Jepson Ernæringsfaglige kilder:

Læs mere

PCO og kost. PCO og kost

PCO og kost. PCO og kost PCO og kost Indhold Baggrunden for kostråd til PCO... 2 Vægttab og motion... 3 Energifordeling... 3 Kulhydrater... 3 Kostfibre... 5 Protein... 5 Fedtstoffer... 5 Måltidsmønster... 5 LCHF (Low Carbohydrate

Læs mere

Fodboldspillerens kosthåndbog

Fodboldspillerens kosthåndbog Fodboldspillerens kosthåndbog Indholdsfortegnelse Basiskost til fodboldspilleren... 3 Protein... 3 Kulhydrater... 3 Fedt... 4 Vitaminer og mineraler... 4 Væske... 5 Glykæmisk indeks Et redskab til måltidsplanlægning...

Læs mere

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Opskrifter... 4 Quinoagrød... 5 Vegansk Yoghurt... 7 Øllebrød... 10 Morgenfrugtskål... 12 Havregrød med hjemmelavet bær-yoghurt...14 Chiagrød... 17 Pæregrød med quinoaflager...19

Læs mere

Af Friederich Bruun & Chloe Bjoerk. Currame Lifestyle. - Mad der gavner din krop

Af Friederich Bruun & Chloe Bjoerk. Currame Lifestyle. - Mad der gavner din krop Af Friederich Bruun & Chloe Bjoerk Currame Lifestyle - Mad der gavner din krop 1 Af Friederich Bruun & Chloe Bjoerk Currame Lifestyle - Mad der gavner din krop Lev et liv der er værd at leve igen Friederich

Læs mere

kostplan ca. 1300-1600 kcal dagligt.

kostplan ca. 1300-1600 kcal dagligt. kostplan ca. 1300-1600 kcal dagligt. Du har netop valgt at tage kampen op mod de overskydende kilo, ikke ved en pulverkur eller suppekur, men ved en kostplan/livsstilsændring der indeholder rigtig mad.

Læs mere

Generel Kostvejledning

Generel Kostvejledning Generel Kostvejledning Indholdsfortegnelse: Indledning Side 1 Generelkostvejledning Side 4 Trin 1: At blive bevidst om hvad du indtager. Side 6 - Skær ned på følgende Side 7 - Øg indtagelsen af følgende

Læs mere

I N D L E D N I N G. i n d l e d n i n g

I N D L E D N I N G. i n d l e d n i n g F O R O R D En sund kostplan er vigtigere for en diabetiker end for selv den ivrigste madkender. Langt ud over at fryde smagsløgene, så er den hjørnestenen til god blodsukkerkontrol og befrier diabetikeren

Læs mere

Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom? Indhold. Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom?...

Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom? Indhold. Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom?... Mad for dit hjertes skyld Mad for dit hjertes skyld Indhold Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom? Har du for højt kolesterol, eller lider du af hjertekarsygdom?.... 3 Risikofaktorer....

Læs mere

SlankeCoachens lyn-guide til vægttab

SlankeCoachens lyn-guide til vægttab SlankeCoachens lyn-guide til vægttab Af Maria Dabelsteen -I samarbejde med SuperShopping.dk Velkommen Med denne 10 siders guide, er du godt klædt på til at få gang i dit vægttab. Guiden indeholder disse

Læs mere

- til dig som har børn i 3-6 års alderen

- til dig som har børn i 3-6 års alderen - til dig som har børn i 3-6 års alderen En sund livsstil mad, bevægelse og opdragelse! En sund livsstil er godt for dig og dit barn Som forælder kan du gennem din opdragelse, hjælpe dit barn i en tidlig

Læs mere

GoCook 100% din ret bogen til madkundskab

GoCook 100% din ret bogen til madkundskab eksperimenter GoCook 100% din ret bogen til madkundskab Redaktion: Malene Østergaard Loft, Birthe Kyhn og Bente Svane Nielsen Layout og illustrationer: Ole Steen Pedersen, Pedersen & Pedersen, Aarhus Printet

Læs mere

Det må IKKE være surt at leve sundtdet handler om at prioritere Klinisk diætist Gitte Kramer Jensen

Det må IKKE være surt at leve sundtdet handler om at prioritere Klinisk diætist Gitte Kramer Jensen Det må IKKE være surt at leve sundtdet handler om at prioritere Klinisk diætist Gitte Kramer Jensen SUND MAD? Intet levnedsmiddel eller måltid kan indeholde alle de vitaminer og mineraler et barn eller

Læs mere

Mere frugt og grønt hver dag

Mere frugt og grønt hver dag Mere frugt og grønt hver dag I Danmark er vi blevet bedre til at spise frugt og grønt. Fra 1995 og frem til 2001 spiste vi 40 procent mere frugt og grønt, men den udvikling er nu stoppet. I dag spiser

Læs mere