KIRKESKOLEN. Velkommen til Kirkeskolen - et godt sted at være for at lære. Vi vil - SKABE DE BEDSTE RAMMER FOR LÆRING SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKESKOLEN. Velkommen til Kirkeskolen - et godt sted at være for at lære. Vi vil - SKABE DE BEDSTE RAMMER FOR LÆRING SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL"

Transkript

1

2 KIRKESKOLEN Velkommen til Kirkeskolen - et godt sted at være for at lære Med denne folder vil vi gerne byde jer og jeres barn velkommen til Kirkeskolen. Her kan I finde information, så både I og jeres barn kan få lidt kendskab til os inden skolestart. Al arbejde omkring skolen ønskes i tæt og positivt samarbejde mellem lærere, elever og forældre, således motivationen for skolearbejdet bevares hos eleverne. Det kræver et fælles ansvar for at opnå succes. Et ansvar vi glæder os til at dele med jer. Vi vil - SKABE DE BEDSTE RAMMER FOR LÆRING SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL UDVIKLE ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM SKOLE OG HJEM

3 SKOLE/HJEM-samarbejdet Kontaktforældrerådet nøglen til klassens trivsel! Kontaktforældrerådet er klassens talerør ud af til og rådet har en væsentlig rolle sammen med klasselæren ift. at sikre klassens overordnede trivsel. Arbejdet indebærer bl.a. at være med til at arrangere forældremøder (lave dagsorden), samt lave arrangementer for elever og forældre, der sikrer fællesskab og fremmer klassens sammenhold. Det kunne være klassefest, julehygge, fastelavnsfest, sportsdag mm. Sædvanligvis vælges 3-4 forældrepar. Det første forældremøde I august/september indbydes til et orienterende forældremøde, hvor I har mulighed for at møde flere af klassens lærere, oftest dansklæreren (klasselærer) og matematiklæreren. Har klassen fået nye lærere siden sidste skoleår, vil disse sædvanligvis også komme og præsentere sig selv. I vil på mødet få en generel introduktion til det kommende skoleår mht. fag, årsplaner og hvad der ellers rører sig på årgangen. Der er selvfølgelig også tid til og mulighed for at snakke med de øvrige forældre og bl.a. få en dialog omkring, hvordan man som forældre kan styrke trivslen i klassen. Endvidere afholdes der på o. og 7. årgang et forældremøde inden skolestart, allerede i juni måned. Dette gør vi, så forældrene har mulighed for at mødes og drøfte forhold på årgangen inden eleverne starter samt træffe de nye lærere. Skole/hjem samtaler På Kirkeskolen afholder vi forældre-samtaler efterår og forår. Hvis du derudover har brug for en snak med dit barns lærere, står vi selvfølgelig til rådighed enten pr. mail, telefon eller møde.

4 TRIVSEL er et nøgleord for god indlæring På Kirkeskolen har vi nu i nogen år arbejdet med trivsel. Vi har medvirket i det nationale projekt 50 skoler knækker mobbe-kurven, og vi har i den forbindelse indført nye traditioner på skolen: En aktiv antimobbestrategi, taktilmassage, trivselsdage, legegrupper, venskabsklasser, legepatrulje mm. For at styrke den pædagogiske indsats i forhold til klasserne generelt og enkelte elever specielt har vi ansat 2 skolepædagoger på Kirkeskolen. Antimobbe-strategi - Vort fælles mål er at skabe en skole, hvor vi alle trives og er trygge. - På Kirkeskolen vil vi ikke acceptere mobning. - Alle på skolen er forpligtet til at tage mobning alvorligt. - Skole og hjem skal samarbejde om klassens sociale trivsel. Hvad gør KIRKESKOLEN for at fremme elevernes sociale trivsel og modvirke mobning? - Vi sørger for at udarbejde klasseregler sammen med eleverne. - Vi har fokus på sprog og adfærd gennem flere fælles trivselstemaer. - Vi sørger for at elever, forældre og lærere aktivt samarbejder. - Samtlige informationer angående skolens definition af mobning, konsekvenser og handleplaner kan findes på skolens hjemmeside. - Skolens antimobbe-strategi skal gennemgås med klasserne en gang om året. - Lærerne foretager evaluering af den enkelte klasses trivsel 1-2 gange hvert år. Vi bruger For at synliggøre relationerne i klasserne udfører skolepædagogen årligt sociogrammer for samtlige klasser.

5 Hvad gør ELEVERNE på Kirkeskolen for at fremme trivsel og modvirke mobning? - Legepatrulje bestående af elever fra 7. årgang. Målgruppe kl. - Tilbud til klasserne: Eleverne giver hinanden taktil massage. - Fællesarrangementer som: Motionsdag, fodbolddag, idrætsdag i samarbejde med vores fødeskoler, introdag ved skift fra indskoling til mellemtrin. - Trivselsdage på tværs af årgange. - Deltager i legegrupper fra 0. klasse. Hvad gør FORÆLDRENE for at fremme trivsel og modvirke mobning? - Elevernes trivsel diskuteres som punkt på alle forældremøder. - Forældre informeres om klassens fællesregler, så eleverne oplever, at der er fælles fodslag. - Skolen og forældre samarbejder om en åben dialog mellem skole og hjem. - Forældre støtter op om legegrupper allerede fra 0. kl. - Kontaktforældrerådet spiller en vigtig rolle i arbejdet omkring at styrke fællesskabet i klassen, bl.a. ved at arrangere aktiviteter for klassen. - Mobning er også et forældreansvar. Det er vigtigt, at man i hjemmene taler om, hvad mobning er og hvordan det kan undgås. Både skole og hjem har stor mulighed for indbyrdes positiv påvirkning. Vi vil meget gerne opfordre til tæt og direkte dialog mellem forældre og lærere. I kommunikationen med børnene hylder vi princippet: Hvis ikke man har noget pænt at sige, bør man tie stille.

6 FAGLIGHEDEN i fokus På Kirkeskolen arbejder vi målrettet med elevernes læsekompetencer. Vi har fra skoleåret 12/13 indført læsebånd på hele skolen. Læsebåndets faglige indhold tilrettelægges under hensyntagen til årgang og elevgruppe. Vi opfordrer derudover forældre i indskolingen til daglig højtlæsning for jeres barn. Højtlæsning er en hyggelig og afslappende stund, der både giver nærvær med dit barn og hjælp til skolens arbejde med læsning. Anbefalingen lyder på 15 minutter om dagen, men hellere en gang hver 3. dag end aldrig. Snyd ikke dig selv som forælder for denne oplevelse. På Kirkeskolen har vi uddannede læsevejledere samt matematikvejledere. Disse er tilknyttet faste årgange og indgår som en del af læringscenterteamet, der fungerer som serviceorgan for skolens pædagogiske personale. For yderligere information se læsepolitikken på vores hjemmeside. Matematikpolitik udarbejdes i løbet af foråret 2014, og vil herefter kunne findes på Kirkeskolens hjemmeside også. Vi tilstræber, at alle klasser i alle fag undervises af liniefagsuddannede lærere, eller lærere med tilsvarende kompetencer.

7 Praktiske informationer Kirkeskolen Enghavevej Skjern Skolens kontor: Skoleleder: Flemming Libner (mobil ) Viceskoleleder: Tina Jensen Schou (mobil ) Afdelingsleder: Thomas Schultz Rasmussen (mobil ) Mail: Ankomst til skolen Ved fodgængerfelterne omkring skolen og ved Skjern Fritidscenter står hver dag elever fra 6. klasse og sørger for at eleverne kommer trygt over vejen. I cykelskuerne er der mærket op, hvor eleverne kan parkere deres cykler, inden de går ind på skolen. Frikvarterer / ringetider På Kirkeskolen begynder dagen kl klokken ringer 3 min. før, så alle kan nå ind og være klar til timestart. 1. lektion: Læsebånd 2. lektion: lektion: Pause: lektion: lektion: Frokost i klasserne: Pause: lektion: Pause: lektion : lektion: I frikvarteret kan eleverne lege i skolegården og man må gerne medbringe sjippetov, bolde og andre udendørs legeting husk at skrive dit navn på mange klasser bruger også nogle af klassekassens penge til at købe legeredskaber til klassen. Hvis det regner eller sner har eleverne mulighed for at holde frikvarter indendøre, ligesom skolens ældste klasser klasse har fast indeordning. Elever fra klasse kan benytte legepatruljen. Legepatruljen består af elever fra 7. klasse som sætter gang i lege i skolegården eller i pigegymnastik-salen. I skolegården finder du altid nogle voksne, som er gårdvagter, og som du kan spørge til råds.

8 Mad og drikke Kirkeskolen har en kostpolitik, der kan ses i sin fulde længde på vores hjemmeside. Vi vil her blot fremhæve flg.: - at der på forældremøde hvert år snakkes om madpakker og spisepauser - at børnene skal have adgang til koldt, rent drikkevand - at en lærer har opsyn med eleverne, mens de spiser - at Kirkeskolen tilbyder frugtordning. - at vi forventer, at eleverne har spist morgenmad, inden de møder i skolen - at vi forventer, at eleverne har madpakker med i skole - at slik, chips, sodavand, og lignende varer IKKE må medbringes på Kirkeskolen (klasselæreren kan dispensere ved elevfødselsdage mv.) På Kirkeskolen har eleverne tirsdage og torsdage mulighed for at bestille skolemad fra ekstern madleverandør, ligesom eleverne også kan få leveret frugt dagligt. Man bestiller frugt for ½ år ad gangen. Kirkeskolen er også tilmeldt Mejeriforeningens skolemælksordning, hvor man kan bestille mælk for ½ år ad gangen. Vi spiser hver dag efter 5. lektion. Vi har desværre ikke køleskabe til elevernes madpakker. Vi har også en skolebod som bestyres af børn og forældre på 5. årgang. Skoleboden har åbent i 10- og 12-frikvarteret. Der kan være lukkedage i forbindelse med skolestart eller specielle arrangementer for 5. årgang. I skoleboden kan man som regel købe juice, frugt, riskager, pizzasnegle, pølsehorn o.lign.

9 Kirkeskolens læringscenter Kirkeskolens læringscenter huser bl.a. vores skolebibliotek, som eleverne har mulighed for at benytte. Alle klasser har en fast lånetime på skolebiblioteket. Skolebibliotekarerne er altid behjælpelige med at finde egnet litteratur til eleverne, ligesom de også forestår biblioteksundervisning for klasserne. Normal udlånsperiode er 1 måned. Flere gange årligt gøres forældrene opmærksomme på elevernes udlån, så man har mulighed for at komme til bunds i bogbunkerne derhjemme. ForældreIntra På Kirkeskolen sendes al information via skoleintra. Dette er et fantastisk system, hvor det er muligt at kommunikere med klassens lærere, ledelsen, skolebestyrelsen samt forældre til eleverne i dit barns klasse. Der udleveres login til forældreintra ved skolestart. På Intra findes også alle de informationer, man som forældre har brug for fx: Kontaktinformation, ferieplaner, skolebod, skolemælk, skolemad og meget mere. Desuden udsendes der månedsbreve med information om, hvad der foregår på skolen. Hvis der er behov for det, kan I altid henvende jer til klasselæreren for en aftale om demo af forældreintra, ligesom der også kan findes videovejledninger for forældreintra her:

10 Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen har indflydelse på alle emner, der vedrører skolens virksomhed indenfor rammerne af Folkeskoleloven og kommunens styrelsesvedtægt. Skolebestyrelsen arbejder bl.a. med: Samarbejde mellem skole og hjem, skolens værdier, elevernes trivsel mm.. I skolebestyrelsen sidder repræsentanter for forældre, elever, medarbejdere samt skolens ledelse. Vi vil gerne opfordre I forældre til at stille op til skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen er garant for at det gode samarbejde og den positive dialog mellem skolens parter fungerer bedst muligt. Gennem skolebestyrelsens arbejde kan vi styrke og udvikle hverdagen på skolen til gavn for vores elever jeres børn.

11 Kirkeskolens INDSKOLING TÆT SAMARBEJDE MELLEM SKOLE OG HJEM I indskolingen ønsker vi at skabe en tæt dialog mellem forældre og lærere. Al skriftlig kommunikation udsendes via skoleintra, og her kan I ligeledes finde informationer om klassens sociale og faglige gøremål, årsplaner, nyhedsbreve med mere. Her kan I også altid kontakte vi lærere og forvente at få hurtig respons både i forbindelse med sygdom, anden frihed eller andre spørgsmål og henvendelser. Der afholdes hvert år to skole-hjem samtaler en i efteråret og en i foråret hvor elevens faglige, sociale og personlige udvikling evalueres. Derudover kan der ved behov aftales yderligere møder eller samtaler. Ved skoleårets start afholdes der et informerende forældremøde, hvor klassens dansk- og matematiklærer er repræsenteret. Her gennemgås klassens aktivitetskalender samt de faglige og sociale årsplaner. Eventuelle nye lærere kan også være repræsenteret. Derudover afholdes en årlig café-aften, hvor der med et overordnet tema arrangeres forskellige workshops. Disse skal være med til at give jer forældre et indblik i, hvordan der arbejdes i skolen og give jer inspiration til, hvordan I derhjemme bedst hjælper jeres barn videre i dets faglige og sociale udvikling. Vi interesserer os for og handler på, hvordan jeres barn trives og vil derfor gerne høre fra jer, hvis I har informationer, som kan have betydning for jeres barns skolegang ligesom vi også vil tage kontakt til jer, hvis jeres barn har oplevelser i løbet af skoledagen, der er vigtige at få viderebragt.

12 SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL I indskolingen fokuserer vi meget på børns trivsel, da forudsætningen for at lære noget er, at man er tryg og har det godt. Derfor gennemfører vi årligt i hver klasse trivselsundersøgelser, hvor vi blandt andet analyserer relationerne og samspillet mellem eleverne i hver enkelt klasse. Derudover kommer vores skolepædagog og laver taktil massage med eleverne udfra devisen den man rører mobber man ikke. Vi opfordrer alle til altid at tale pænt til og om hinanden både i skolen og hjemme samt vise vilje til at acceptere hinandens forskelligheder. For hver årgang bliver der afholdt følgende årlige arrangementer: 0. klasserne har i efteråret to udedage, hvor der bl.a. bygges huler, og i juni måned tager vi en tur til Jyllands Park Zoo 1. klasserne er i december måned på besøg på Bundsbæk Mølle 2. klasserne har i foråret en social aktivitetsdag ud af huset 3. klasserne har i foråret en social aktivitetsdag ud af huset Desuden er der i løbet af året kulturelle arrangementer og diverse events på og uden for skolen som eksempelvis teater, ballet, museumsbesøg og sportsarrangementer. Vores klasseforældreråd er endvidere gode til at arrangere klasse- eller årgangshygge for elever, forældre og/eller lærere, enten i samarbejde med klassens lærere eller på eget initiativ.

13 I løbet af skoleåret har vi derudover tradition for anderledes skoledage, hvor fokus er på de gode sociale relationer eleverne imellem hygge og samvær: Motionsdag dagen før efterårsferien Juleklippedag sidst i november Aktivitetsdag dagen før vinterferien Indskolingen har desuden en legepatrulje som varetages af elever fra 7. årgang, hvor målguppen er elever fra 0. til 2. klasse. Legepatruljen holder til i pigernes gymnastiksal, hvor eleverne i 10-frikvarteret kan lege under opsyn af de større elever. I klasserne laves der desuden legegrupper, så eleverne har mulighed for at være sammen og skabe relationer udenfor skoletiden. Ind imellem laves der også legegrupper i frikvartererne på tværs af klasser og årgange. Generelt kan I forældre forvente, at vi tager hurtig kontakt til jer, hvis vi har bekymringer omkring jeres barns velfærd og trivsel i skolen ligesom vi også forventer, at I kontakter os med eventuelle bekymringer eller udfordringer i hjemmet. SKABE GODE RAMMER FOR LÆRING Vi har naturligvis megen fokus på elevens faglige udvikling. Vi har på skolen både læse- og matematikvejledere, og vores mål er altid at møde den enkelte elev på sit eget udviklingstrin. Derfor arbejder vi blandt andet med forskellige læringsstile og Cooperative Learning, hvor vi tilstræber at ramme hver elev på sit niveau. Når resurserne tillader det, samarbejder vi ligeledes om eksempelvis holddannelser på tværs af klasser og årgange. Vi har i alle klasselokaler active tavler, og vi benytter skolens læringscenter og skolebibliotekarer i forbindelse med lån af læsekasser, faglitteratur og skønlitteratur. Ved besøg på biblioteket har vi bibliotekskundskab og mulighed for at lave mundtlige boganmeldelser, samt få inspiration til lån af nye bøger. Sammen med eleverne sætter vi pris på en rolig atmosfære, både på gangene og især i klasseværelserne, da vi anser ro for at være en vigtig faktor i den gode læringssituation. Den gode elev ved, hvornår det er tid til tale og tid til ro. Det er vigtigt, at eleverne anerkender hinandens styrkesider og hjælper hinanden, hvor der er behov. Det er vores ønske, at alle børn har mulighed for leg og godt samvær i frikvartererne, og vi håber, at alle på bedste vis vil medvirke dertil. Vi tilstræber, at samarbejdet mellem skolen, elever og forældre foregår i en positiv og anerkendende dialog, hvor der er fokus på det fremadrettede.

14 Kirkeskolens MELLEMTRIN TÆT SAMARBEJDE MELLEM SKOLE OG HJEM Den daglige kontakt Den daglige kontakt mellem skole og hjem finder sted via Forældreinta eller pr. telefon afhængigt af behov og situation. Klasseforældreråd. I alle klasser er der valgt et klasseforældreråd bestående af forældrene til 3-4 elever. Klasseforældrerådets opgave er alene eller i samarbejde med klasselæreren at tilrettelægge og afholde såvel skolerelaterede som sociale arrangementer for klassen. Klasseforældrerådet beslutter antallet af sociale arrangementer i løbet af et skoleår. Forældremøder. Vi afholder et opstartsforældremøde i august/september. Faste emner til dette møde er: Præsentation af nye lærere i klassen, orientering om fagenes indhold i skoleåret, udarbejdelse af klassens sociale årsplan, nyt fra skolebestyrelsen og valg af klasseforældreråd. Eventuelle andre forældremøder afholdes efter behov. Placering og indhold afhænger af hvilken årgang/klasse, der er tale om, og hvad der arbejdes med i de forskellige klasser. Skole-hjemsamtaler. En gang i løbet af et skoleår, i efteråret, afholdes der skole-hjemsamtaler med deltagelse af elever, forældre og klasselærer og div. faglærere. Evt. andre skolehjemsamtaler afholdes efter behov i de enkelte klasser.

15 SKABE GODE RAMMER FOR LÆRING Vi har naturligvis megen fokus på elevens faglige udvikling. Vi bestræber os på, at møde eleven der, hvor eleven er. Når en klasse slutter i indskolingen og begynder på mellemtrinnet, afholdes der en klassekkonference mellem afgivende og modtagende lærere med henblik på at sikre en god overgang for eleven. Alle lærere udarbejder faglige årsplaner for egne fag i egne klasser. Disse offentliggøres i Forældreintra i oktober måned. Der formuleres en elevplan for alle elever på mellemtrinnet. Elevplanen indeholder faglige standpunkter for eleven samt individuelle mål for eleven.

16 Kirkeskolens OVERBYGNING TÆT SAMARBEJDE MELLEM SKOLE OG HJEM På Kirkeskolen bruger vi SkoleIntra til kommunikation med forældre, elever og lærere. Her ligger lærerne information om klassens sociale og faglige gøremål, årsplaner, lektier nyhedsbreve mm. Her kan I altid kontakte os og forvente at få hurtig respons både i forbindelse med sygdom, anden frihed eller andre spørgsmål eller henvendelser. Vi afholder to årlige skole-hjem samtaler i alle klasser, hvor elevens faglige og sociale trivsel evalueres. Derudover kan forældre og lærere naturligvis altid ringe og aftale tid til en samtale, telefonisk eller møde, hvis behovet skulle opstå. Vi interesserer os for, hvordan eleven har det derhjemme ligesom vi også gerne informerer I forældre om jeres barns skoledag. SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL På Kirkeskolen har vi fokus på alle børns trivsel. I overbygningen har vi bl.a. taktilmassage, årlige trivselsundersøgelser samt inklusions- og AKT (adfærd-kontakt og trivsel) lærere. Vi tager på introtur med 7. årgang og skolerejse med 8. og 9. årgang, og derudover er der i løbet af året udflugter, kulturelle arrangementer og diverse events på og uden for skolen. Vores klasseforældreråd er desuden gode til at arrangere klasse- eller årgangshygge for elever, forældre og/eller lærere, enten i samarbejde med klassens lærere eller på eget initiativ. I løbet af skoleåret har vi tradition for anderledes skoledage, hvor fokus er på de gode sociale relationer mellem eleverne hygge og samvær: Motionsdag, juleklippedag og fodbolddag. I overbygningen har vi fokus på kost og motion - især på 9. årgang, hvor eleverne har idræt hver dag. Generelt kan I forældre forvente, at vi tage hurtig kontakt til jer, hvis vi har bekymringer om jeres barns velfærd og trivsel i skolen ligesom vi også forventer, at I kontakter os med bekymringer eller udfordringer hjemme.

17 SKABE GODE RAMMER FOR LÆRING Vi har naturligvis fokus på elevens faglige udvikling. Vi har på skolen både læse- og matematik vejledere, og vores mål er altid at møde eleven der, hvor eleven er. Vi arbejder med forskellige læringsstile, og hensyntagen til den enkelte elevs læringsstil, vi samarbejder på tværs af klasser og fag, vi benytter varierende arbejdsformer bl.a. har 8. og 9. årgang projektuge i vinter/forårsperioden samt årsprøver og terminsprøver. Eleverne i overbygningen får udleveret karakterblade 2 gange årligt (9. årgang 3 gange). Vi har Activ tavler i alle klasselokaler og flere klassesæt pc ere, som kan bruges til undervisning i klasserne. Vi oplever ofte at eleverne medbringer deres egne smartphones, tablets og pc ere og vi gør, i det omfang det passer ind i undervisningen, gerne brug af disse. Vi benytter skolens læringscenter og skolebibliotekarer i forbindelse med projektuger, faglige temaer, informationssøgning og vejledning, frilæsning mm og her kan eleverne arbejde i timerne efter aftale med en lærer.

18 Kirkeskolens MODTAGEKLASSER TÆT SAMARBEJDE MELLEM SKOLE OG HJEM Efter et vellykket tosprogsprojekt i kommunen, som havde fokus på et tæt forældresamarbejde mellem de tosprogedes forældre og skolen, har vi i modtageklasserne indført et specielt årligt møde med de nye forældre til tosprogede børn på Kirkeskolen. På dette møde gør vi meget ud af at fortælle forældrene om, hvordan det danske skolevæsen fungerer, om Kirkeskolens værdiregelsæt, om principper og retningslinier, traditioner og fællesdage, samt at vi giver et indblik i, hvordan vi underviser, og hvad vi lægger vægt på i vores undervisning. For at sikre os, at alle forældrene forstår, hvad der bliver fortalt, bruger vi tolk. På mødet får forældrene en gennemgang af skoleintra, samt hvordan vi kommunikerer med dem via Intra. Her bruger vi et undervisningsmateriale, specielt tilpasset tosprogede forældre. Er der behov for det, holder vi gerne flere infomøder, hvor vi drøfter og forklarer andre emner, som f. eks. skolegangen efter folkeskolen. Her inddrager vi gerne kollegaer med specialviden. Vi kommunikerer med forældrene via skoleintra Vi har skole/hjem samtaler efter behov, mindst 2 gange årligt. Vi holder et fælles julearrangement for modtagerklasserne og deres forældre. Vi tilbyder hjemmebesøg, hvis forældrene ønsker det. Forældrene er altid velkomne i klasserne, så de kan overvære undervisningen. For kvoteflygtninges vedkomne er der en tæt kontakt til familievejlederne. SIKRE ALLE BØRNS TRIVSEL Vi har fokus på god klassetrivsel gennem klare klasseregler. Vi gør meget ud af, at alle accepterer hinandens forskelligheder. I undervisningen beskæftiger vi os med emner, så elevernes viden om hinandens forskellige baggrunde øges. Vi har en god kontakt til familievejlederne, så vi sikrer den enkelte elevs trivsel, og vi har fokus på social differentiering. I årgangsklasserne her bestræber den pågældende klasselærer for årgangsklassen sig på at hjælpe modtageklasseeleven til en god integration. Eleverne bliver, såvidt det er muligt, inviteret med til fællesarrangementer i og efter skoletiden. Klasselæreren fra modtageklassen har jævnlig kontakt med lærerne i årgangsklassen, for at sikre, at eleven trives. SKABE GODE RAMMER FOR LÆRING Undervisningen tilrettelægges efter den enkelte elevs forudsætning og modtagelighed. Der arbejdes ofte i små grupper om forskellige emner, og vi har fokus på arbejdsro. Vi er på ekskursion gerne 2 3 gange årligt, hvor vi har fokus på Danmark og danskerne. Der er fokus på at skabe et godt sammenhold mellem elev/elev og elev/lærer.

19 Kirkeskolens SFO Åbningstider Morgenpasning: Mandag til torsdag: Fredage: Skolefridage: (fredage 16.00) Målsætning Børn og voksne føler sig trygge. Barnet tror på sine egne muligheder og er ikke bange for at gå i gang med nye opgaver og udfordringer. Barnet er selvhjulpent. Barnet er tolerant og udviser respekt for sine medmennesker. Barnet er aktivt og indgår kreativt i fælles sociale relationer. Der er en god omgangstone mellem børn og voksne. Der er et åbent og tillidsfuldt samarbejde med forældre. Der er et godt samarbejde på skolen. Traditioner I SFO en har vi, ud over mange nye påfund, også mange skønne traditioner, bl.a.: Når det er fastelavn, slår vi katten af tønden og fejrer katte-konge og dronning på behørig vis., og når december banker på døren pynter vi op, laver julegaver og bager julebag. Vi holder julefrokost for alle børnene og holder åbent hus med risengrød.

20

Antimobbestrategi for Kirkeskolen

Antimobbestrategi for Kirkeskolen Antimobbestrategi for Kirkeskolen Gældende fra den 1. februar 2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? - Vort fælles mål er at skabe en skole, hvor vi alle trives og er trygge - På Kirkeskolen

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange Indskolingen www.nordals-skolen.dk En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange En Helt (U)almindelig Dejlig Skole Folderen beskriver en række praktiske forhold, som har betydning for dit barns

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Praktiske oplysninger - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Kære forældre! Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Trivselsundersøgelse Handlingsplan

Trivselsundersøgelse Handlingsplan Trivselsundersøgelse 2015 Handlingsplan Dato: November 2015 Handleplanen dækker: Amagerskolen Beskrivelse af analysen: I foråret 2015 er der lavet en trivselsundersøgelse på Amagerskolen, hvor alle børn

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole

Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole. Herningvej Skole Velkommen i børnehaveklasse og DUS på Herningvej skole Jette Hansen Skoleleder Herningvej Skole Tryg skolestart Gode legepladser Forpligtende forældresamarbejde En sikker skolevej Sammenhæng i skolestarten

Læs mere

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed.

Trivsel definerer vi som en følelse af fysisk, mental og social velvære og tilfredshed. Antimobbestrategi for Boesagerskolen Gældende fra den 1. oktober 2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Med udarbejdelsen af denne antimobbestrategi ønsker vi at fremme trivsel og modvirke

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup.

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup. Indholdsfortegnelse Sundhedsvisioner for børn og unge i Mejrup.....side 2 Handleplan Mejrup Skole Kost..side 3 Handleplan Mejrup Skole Bevægelse..side 4 Handleplan Mejrup Skole Naturen side 5 Handleplan

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Thyholm Skole Principper

Thyholm Skole Principper Godkendt i Skolebestyrelsen d. 8/2 2007 for skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm Skole Formål: Formålet med skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm skole er at styrke samarbejdet mellem skolen og forældrene for

Læs mere

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Biblioteket, Tvær Allé. Reglerne for udstedelse af buskort kan

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540 Leder af SFO Viceskoleleder Rasmus Andreassen Tlf. skolens kontor. 88 72 44 07 Hverdagens beskeder: Tlf. SFO køkkenet 27 90 82 60 Tlf. Klub 27 90 82 62 Åbningstider i SFO Mandag torsdag: 6.30 8.00 / 12.55

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Idræts- og Sundhedsprofil 2008

Idræts- og Sundhedsprofil 2008 Idræts- og Sundhedsprofil 2008 Børne- og ungepolitik for Ikast-Brande Kommune Vision 2012 Af Børne- og ungepolitik for Ikast-Brande Kommune Vision 2012 fremgår det: Sundhed - fysisk, ernæringsmæssigt og

Læs mere

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Antimobbestrategi for Nærum Skole. Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01-10-2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen. Sundhed generelt

Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen. Sundhed generelt Sundhedsplan Vonsild Skole 2010/2011 Skoleleder Jens Bay, sundhedskontaktlærer Mette Justesen Sundhed generelt Forventninger at institutionslederen har ansvaret for, at institutionen opsamler og formidler

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning.

Gældende fra den 01/ Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. Antimobbestrategi for Nærum Skole Gældende fra den 01/03-2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at tydeliggøre, hvordan vi på Nærum Skole arbejder for trivsel og mod mobning. BEGREBER

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Mobning foregår i fællesskaber og løses i fællesskaber Hvad forstår vi ved TRIVSEL? At alle på skolen oplever nærvær og anerkendelse. At alle oplever, at fællesskab

Læs mere

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange www.nordals-skolen.dk En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange En Helt (U)almindelig Dejlig Skole Folderen beskriver en række praktiske forhold, som har betydning for dit barns skolegang

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Skole-hjem-samarbejdet for klasse.

Skole-hjem-samarbejdet for klasse. Skole-hjem-samarbejdet for 0.-3. klasse. Formål Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt! Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt fordi det har stor betydning for elevernes udbytte af deres skolegang både fagligt og

Læs mere

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET HVAD ER MOBNING? ANTIMOBBESTRATEGI Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole

Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Antimobbestrategi Sdr. Vang Skole Definition af mobning: Der er tale om mobning, når en elev gentagne gange over en vis tid bliver udsat for negative handlinger (fx slag, spark, hån, trusler, grimasser,

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd

Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Formåls og indholdsbeskrivelse for Specialcenter Syd Indledning I forbindelse med Ringkøbing-Skjern Kommunes ønske om kvalitetsudvikling af folkeskolen og centralisering af specialklasser i kommunen etablerede

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre Indskoling Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y Kære forældre Vi v il gerne byde jer v elkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så v i sammen kan arbejde for at

Læs mere

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg

Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Læring, motivation og trivsel på SFO Lindebjerg Folkeskolereformudvalget i Roskilde kommune har lavet følgende anbefalinger til målsætninger, som SFO en forholder sig til: Alle elever skal udfordres i

Læs mere

Velkommen på Skjern Kristne Friskole

Velkommen på Skjern Kristne Friskole Velkommen på Skjern Kristne Friskole En skole med liv, respekt og trivsel Skjern Kristne Friskole er en tryg ramme om hverdagen for ca. 370 børn og 45 voksne. Vi satser på høj faglighed og trivsel i hverdagen.

Læs mere

Giv dit barn et godt skoleliv - ved at tage del i inklusion og fællesskaber. Gammelgaardsskolen

Giv dit barn et godt skoleliv - ved at tage del i inklusion og fællesskaber. Gammelgaardsskolen Giv dit barn et godt skoleliv - ved at tage del i inklusion og fællesskaber Gammelgaardsskolen Kære forælder Vi vil gerne informere dig om, hvad vi gør på Gammelgaardsskolen for at styrke inklusion og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI BRYLLE SKOLE HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for Holme Skoles Indskoling KÆRE FORÆLDRE I denne pjece kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen på Holme

Læs mere

Velkommen til Ramløse Fritidsordning

Velkommen til Ramløse Fritidsordning Velkommen til Ramløse Fritidsordning - Vi glæder os til at møde dig August 2010 1 Kære Forældre! Med denne folder vil vi gerne informere jer om Ramløse Fritidsordning (FO). Hvis I har spørgsmål, er I altid

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Trivselsplan for Charlotteskolen

Trivselsplan for Charlotteskolen Trivselsplan for Charlotteskolen Redigeret i 2017 Trivsel på Charlotteskolen Charlotteskolen ønsker at fremstå som en skole, hvor vi alle mødes med anerkendelse og respekt og ligeværd. Vi betragter os

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12

SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12 SUSÅLANDETS SKOLE 2011/12 Skolebestyrelsen har besluttet følgende værdisæt for Susålandets skole: Trivsel Sundhed Ansvar Selvværd Fællesskab Skolens ordensregler lyder. Pas på hinanden Pas på dig selv

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper 1. Princip for arbejde med elevernes læring 2. Princip for information mellem skole og hjem 3. Princip for kost og måltider 4. Princip for overgange 5. Princip for skole-hjem

Læs mere

Velkommen til Hurup Skole

Velkommen til Hurup Skole Velkommen til Hurup Skole EN GOD SKOLESTART 01-11-2018 Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid.

Læs mere

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen

Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Antimobbestrategi for Stjernevejskolen Udarbejdet november 2011 revideret januar 2017 Formål: Elever på skolen skal leve op til skolens værdier, som de fremgår af skolens værdigrundlag. Som elev på skolen

Læs mere

VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE.

VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE. VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE. Skolestart information Skoleår 2015-2016 1 Kære forældre. Denne informationsfolder indeholder vigtige informationer og imødekommer nogle af de spørgsmål

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

FAVRSKOV. Principper

FAVRSKOV. Principper FAVRSKOV Principper 01-06-2014 Indhold Faglig fordybelse/lektiecafé... 3 Understøttende undervisning (UU)... 4 Holddannelse.... 5 Elevers brug af mobiltelefon og tablets på Lilleåskolen.... 6 Trivselspolitik

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling Fælles skolebeskrivelse Skolebestyrelse, medarbejdere og ledelse har arbejdet med Fælles Skolebeskrivelse ved at finde eksempler fra praksis inden for de enkelte temaer. Desuden har man i nogle af temaerne

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Boldesager Skole Gældende fra den 01.08.2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil have fokus på elevernes trivsel og på den forebyggende indsats mod mobning. Hvis

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole

Forældrerådsfolder. for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Forældrerådsfolder for indskoling, mellemtrin og udskoling på Stillinge Skole Folderen er udarbejdet med det formål at inspirere og hjælpe med at forberede forældrerådene. Der er samlet gode erfaringer

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Haderup Skole. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Haderup Skole. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Haderup Skole HVAD ER MOBNING? På en PALS-skole som vores er alle former for uacceptabel. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen) bliver udstødt fra fællesskabet. Mobning er resultatet af en uhensigtsmæssig

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Strategier for inklusion på Højagerskolen

Strategier for inklusion på Højagerskolen Strategier for inklusion på Højagerskolen 1. Udgangspunktet er barnets/den unges styrkesider og potentialer: Vi skal udnytte mangfoldigheden i børnenes styrker og kompetencer. Vi skal anerkende og værdsætte

Læs mere

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen

Mellemtrinnet. - vi binder skolen sammen Mellemtrinnet - vi binder skolen sammen Profil for mellemtrinnet på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går på mellemtrinnet

Læs mere

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet

Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet 21.02.18/Skolebestyrelsen Principper for kontaktforældre-skolesamarbejdet Kontaktforældreguide Indhold Kontaktforældreguide... 2 Information og inspiration til kontaktforældre på Guldberg Skole.... 2 Kontaktforældre...

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck 2019/2020 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 430 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt

Læs mere