Vi har haft et nationalt kæmpebryllup år. I husker det godt. Hele landet stod på den anden ende med regering og ministre i absolut forreste række.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi har haft et nationalt kæmpebryllup år. I husker det godt. Hele landet stod på den anden ende med regering og ministre i absolut forreste række."

Transkript

1 3F s stiftelseskongres - torsdag den 23. september 2004 Tale ved LO s formand Hans Jensen Kære kongresdelegerede, Tak for invitationen til årets faglige kæmpebryllup i Vi har haft et nationalt kæmpebryllup år. I husker det godt. Hele landet stod på den anden ende med regering og ministre i absolut forreste række. Billedet er et andet med den sammensvejsning, vi i disse dage er vidne til her på kongressen. Her, hvor I i KAD og SID virkeliggør ideen om en fælles fremtid og skaber landets største faglige organisation 3F. Her er ingen dyre diademer eller dinglende elefantordner. Her er ingen anstandsdamer, haute couture-kjoler eller sovsekander. Her står ikke TV-kameraer og reportere i lange rækker for at rapportere om hvert eneste sekund til hver mindste flække af kongeriget. Hvornår har de i øvrigt nogensinde gjort det fra en begivenhed, som har betydet noget for folks daglige arbejdsliv?

2 2 Her er repræsentanter for almindelige arbejdende mænd og kvinder i Danmark som har besluttet sig for at blive stærkere sammen! Her ved vi godt, hvad der har størst betydning for menneskers hverdag. Det kan I, og det kan vi være stolte af! Ude omkring sidder jeres medlemmer og aktive i det nye forbund og har forventninger, ønsker, drømme og håb til det kommende arbejde. Her sidder bl.a. vi - repræsentanter fra den øvrige del af LO-familien og glæder os over de nye muligheder, vi får sammen med jer! *********** Tankerne falder tilbage på Olivia Nielsen, den stærke kvinde bag stiftelsen af KAD, og Michael Christian Lyngsie, den første i front for SID, Jeg tror, de i dag sidder deroppe i deres himmel og glæder sig over det, de ser. Måske giver de oven i købet hinanden knus og kys og udbryder: endelig! Verdens længste belejring med pauser i ny og næ er nu fuldbyrdet! Fra mig og resten af LO-familien skal der derfor lyde et rigtigt stort tillykke!

3 3 *** Jeg ved, at processen ikke har været den letteste i verden. Det er heller ikke svært at forstille sig, når 2 singler på over 100 år pludselig skal til at stifte fælles bo. Indgroede vaner og kulturer skal bøjes mod hinanden. Køkkenredskaberne er pludselig placeret, hvor ingen kan finde dem, og hvem er det lige nu, der skal ligge i venstre side af sengen? Kære venner! Jeg synes I har klaret en meget svær omstillingsproces på en utrolig flot måde, selv om jeg ved, at der er et stykke vej endnu. Men I har bevist, at det kan lykkes at sætte person-fnidder-fnadder til side for at opnå et større mål: nemlig en moderne faglig organisation for mænd og kvinder i det 21. århundrede. Det er godt gået! ****************

4 4 I har med det fælles faglige - og politiske grundlag for 3F sat jer ambitiøse og klare mål for det fremtidige arbejde. Jeres udgangspunkt er, at det er det enkelte medlem og arbejdspladserne, der hele tiden skal være i centrum for vores indsats. Med demokratisk medindflydelse som det fundamentale udgangspunkt og med afdelinger og tillidsrepræsentanter som de stærke omdrejningspunkter. Det skal vi fremhæve i en tid, hvor gule fagforeninger og smarte konsulenttyper prøver at spinde guld på fikse men falske faglige fidusforretninger. Fagbevægelsen er en demokratisk bevægelse, der arbejder fagligt og politisk for at sikre medlemmernes interesser. Det kræver klare visioner og et stærkt engagement fra mange tusinde medlemmer landet over. *** Men vi skal sikre, som I understreger i det faglige politiske grundlag - at vores medlemsservice er i verdensklasse. Vi skal tage udgangspunkt i, at fagbevægelsens medlemmer i dag er meget forskellige og har mange forskellige behov og interesser. Balancen mellem det enkelte individ og fælleskabet har rykket sig gennem fagbevægelsens levetid.

5 5 Det har vi selv kæmpet for! Det har været vores udgangspunktet for skabelsen af velfærdssamfundet; at vi brugte fællesskabet til at sikre, at den enkelte blev stærkere. *** Nu skal vi bruge fællesskabet til noget mere. Til at løfte de allersvageste i vores samfund, til at udligne uligheden i verden og til at sikre Danmarks placering i den store globale udfordring. Jeg har store forhåbninger til den væsentlige rolle som 3F, som LOfamiliens største forbund, påtager sig i dette arbejde fremover. Fællesskab er ikke noget naturgivent. Det er noget, vi hele tiden skal arbejde aktivt for. Fagbevægelsens samlede styrke kom jo ikke af sig selv. Vi er stærkest, hvis vi står sammen, og jo flere vi er, jo stærkere står vi. SID og KAD har altid hver for sig været kraftfulde fortalere og foregangskvinder for det tværfaglige sammenhold i fagbevægelsen. Det er min forventning, at 3F vil være en stærk og samlende kraft i det faglige LO - fællesskab i fremtiden.

6 6 ********** Men mine forventninger til det nye forbund stopper ikke her. Som det største fagforbund bliver I fortrop i udviklingen på arbejdspladser. I bliver profil for kontakten til og servicen over for klubber og medlemmer. Det bliver ikke mindst her fagbevægelsen skal grundfæste sin platform for fremtidens indflydelse I får derved et meget stort ansvar for hele fagbevægelsens udvikling fremover. I får også et ansvar for at være mønsterbrydere. At de svageste ikke bare fremover er de svageste, men at vi kan få alle med i udviklingen af fremtidens arbejdspladser og fremtidens velfærdssamfund. I får sammen med alle os andre i LO-familien et stort ansvar for, at vi kan stille os i front for udviklingen og turde møde de store udfordringer. *** Og der er nok at tage fat på. For det første den såkaldte globalisering. Vi har jo kendt til det i mange år.

7 7 Først rykkede tekstilfabrikkerne mod varmere himmelstrøg. Så var det skibsværfterne, der en for en bukkede under i konkurrencen med fjernøsten. Og udviklingen med udflytning af traditionelle industri-arbejdspladser fortsætter: JAMO, Flextronic, Dronningborg, Randers Reb er blot nogle få af de seneste eksempler. Og udfordringen bliver ikke mindre. Selv forholdsvis uddannelseskrævende jobs flytter ud. På nogle virksomheder får medarbejderne i bedste Godfather - stil fra ledelsen et tilbud, der ikke kan afslås : Enten går I procent ned i løn eller også flytter jeres arbejdspladser til østen. Det er ren afpresning og uacceptabelt. For det skyldes i virkeligheden, at virksomhedens ledelse har forsømt at ruste sig mod konkurrencen. Ganske enkelt dårlig ledelse. De virksomheder, der investerer i efteruddannelse af medarbejdere, medinddragelse, udvikling af virksomheden og forbedring af produkternes design og kvalitet, klarer sig i den internationale konkurrence. De har ikke behov for at flytte job ud af landet. De skaber nye job.

8 8 Alligevel får næsten halvdelen af LO-medlemmerne ingen efteruddannelse og, de oplever ikke, at deres job er i udvikling. De bliver svigtet, og utrygheden er forståelig. ************ I fagbevægelsen er vi ikke imod globalisering. Samlet set er det en fordel for de danske lønmodtagere. Vi kan afsætte flere af vores varer. Vi kan tage del i den rivende økonomiske og teknologiske udvikling, og vi kan bidrage til at skabe en mere retfærdig verden. Men vi kan påvirke globaliseringen, så flere mennesker får del i alle dens fordele og skærmes mod utrygheden. Nøglen til fremtiden er arbejde. Vi har hverken ædelstene i jorden eller olie nok i Nordsøen til, at vi kan trække os tilbage og leve af pengene. Det eneste guld vi har, er menneskers evne til at arbejde og tænke. Og vi må ikke spilde et eneste gram. Vi skal investere i fremtidens muligheder for arbejde - både til dem, der er bedst til at bruge hovedet og til dem, der også kan bruge deres hænder.

9 9 Det skal den kommende valgkamp handle om. At vi får en regering, som igen vil sætte arbejdspladser og udvikling øverst på dagsordenen. En regering, som ikke har glemt hvad arbejdsløshed betyder for en familie. En regering som har en sammenhængende plan for, hvordan Danmark møder globaliseringens udfordringer. Det er nøjagtig det, som Danmark behøver. Den nuværende regering sætter deres lid til, at markedskræfterne nok skal klare sagen. Det tror vi ikke på, for vi ved, det ikke holder. Vi ved, at der ligesom i 90 erne er behov for en samlet strategi, der sammentænker arbejdsmarkedspolitik, erhvervspolitik, uddannelse og forskning. ***** Uddannelse er i denne sammenhæng et nøgleområde, som den nuværende regering - absurd nok har skåret ned på.

10 10 Jeg er stadig oprørt over de forringelser, regeringen har gennemført på skolepraktikordningen Det er uforståeligt, at de radikale var med til denne nedskæring. De Radikale bør ikke kun være et parti for uddannelse, når det gælder om at sikre flest mulige studiepladser på Institut for Kunsthistorie. For fagbevægelsen handler det om sammenhæng og bredde i uddannelsesindsatsen. Nu går udlandet rundt og misunder os en stærk erhvervsfaglig grunduddannelse som fundament for vækst og beskæftigelse, og så ødelægger regeringen selv dette vigtige fundament for os. *** Vi skal i gang med en langt større satsning på voksen- og efteruddannelserne. Ikke mindst i forhold til de mest sårbare. Her har I nyligt fremlagt en 10-punktsplan for de læse stavesvage, som er et godt udgangspunkt for den helt nødvendige indsats på dette område. Men Undervisningsministeren besvarede i første omgang udfordringen med et skuldertræk. Det er ikke acceptabelt.

11 11 Men jeg forstår, at hun allerede i fredags var kommet på lidt bedre tanker. Det er og bliver en helt afgørende forudsætning for hundredtusinder af danske lønmodtagere, at der foreligger gode muligheder for at blive undervist. Og det er særlig nødvendigt, at vi tidligt sætter ind med forebyggende aktiviteter Regeringen er pludselig blevet klar over, at de har ført en fejlagtig politik omkring voksen- og efteruddannelser. Men det fratager dem ikke fra ansvaret for den førte nedskæringspolitik i de sidste tre år. Og det fratager ikke fagbevægelsen en vis skepsis i forhold til regeringens reelle hensigter. Som et medlem af LO s daglige ledelse sagde til ministrene på Marienborg: I er jo mange bønder i regeringen, så I ved, hvad der sker, når I tugter jeres dyr. De bliver håndsky. Sådan har vi det i fagbevægelsen også med jer, der sidder her rundt om bordet. Vi bli r lidt håndsky. Vi vil kæmpe for, at vores medlemmer får gode muligheder for at efteruddanne sig. Det er og bliver en afgørende opgave for fagbevægelsen. Derfor vil vi i dialog om efteruddannelser. Vi vil dokumentere, at der er behov for en ny kurs på dette område.

12 12 Vi tager med glæde en fight om den nødvendige investering i fremtiden. Og vi er parat til at tage et medansvar for at skabe en stabil ramme for voksen- og efteruddannelserne i fremtiden. Vi vil simpelthen ikke acceptere, at danske lønmodtagere står tilbage med regningen for Anders Fogh Rasmussens fejlagtige politik. Så derfor skal der arbejdes på alle fronter *** På LO-kongressen sidste efterår satte vi fokus på ligestillingen. Jeg tror, der er mange i befolkningen og i fagbevægelsen som tænker: Jamen, altså er vi ikke for længst kommet over det. Nej det er vi ikke! Ærligt talt, så har vi, som et af de bedste velfærdssamfund i verden, grund til at sætte os selv i skammekrogen, når vi stadig ikke formår at give lige løn for lige arbejde til mænd og kvinder. Når kvinder stadig er voldsomt underrepræsenteret i beslutningsorganer, på lederposter og i dele af uddannelsessystemet. Vi er nødt til nu at sætte handling bag alle de fine intentioner. Nu kan vi ikke længere bare snakke om det.

13 13 Det gælder også når vi taler om integration af de mange etniske minoriteter, vi har i vores samfund. De skal sikres uddannelse og jobs. Vi ved, det er den eneste vej til vellykket integration. Det er den eneste vej til, at også disse medborgere kan få mulighed for at bidrage til vores samfund. Fagbevægelsen skal arbejde langt stærkere for integration, og derfor opretter vi også sammen et fælles Videncenter for Integration som, efter aftale, netop placeres hos jer i 3F. Jeg ved at I vil være en stærk kraft i en styrkelse af ligestillings- og integrationsarbejdet i fagbevægelsen og samfundet. Jeg glæder mig til at tage imod udfordringen, så også resten af LOfamilien smøger ærmerne op og tager fat. Men kære venner, Skal vi løse disse mange opgaver, er vi nødt til at have et politisk medspil. Vi er nødt til at have en regering, der vil udvikling og ikke afvikling af velfærdssamfundet. Og her har det været mærkeligt at iagttage den slingrekurs, regeringen er gået ind på. Statsministeren var engang berømt og berygtet for sin næsten maniske principfasthed. Nu har piben fået en anden lyd.

14 14 Tidligere beskrev statsministeren os alle som velfærdsnarkomaner, der skulle på en kold tyrker. Nu er han tilsyneladende selv blevet afhængig. I hvert fald gør han alt for at overbevise om, at han er velfærdens sidste skanse mod forringelser. Jeg spørger - hvor er troværdigheden? Tidligere forsøgte vi i fagbevægelsen at få regeringen til at sætte ind mod den stigende ledighed. Men statsministeren nægtede konsekvent at blande sig i markedskræfternes frie spil. Men da Venstres meningsmålinger pludselig styrtdykkede i samme takt som ledigheden steg, skete der pludselig noget. Hvor er troværdigheden? Det er på sin vis meget underholdende, at se Regeringens paniske flugt ind mod midten af dansk politik efterhånden, som valget nærmer sig. Men troværdigt? - det bliver det aldrig! *** Kære kongresdelegerede, Ved bryllupper er der normalt nok af skåltaler, som mange allerede har lykkeligt glemt næste dags morgen.

15 15 Men de ord, som bærer denne bryllupskongres igennem, bliver ikke glemt. De handler om en ny organisations muligheder for at gøre en bedre og stærkere indsats for det enkelte medlem. Det handler om de muligheder, vi sammen har i fagbevægelsen for at realisere de drømme og håb, der udtrykkes over kaffen i landets kantiner. Nej her er ingen diademer og dinglende elefantordner og 3F står ikke for fint, fornemt og fancy. For mig og for LO, er 3F det nyeste og største skud på stammen i vores store familie. Og 3F kan vi alle sammen skrive under på: Fællesskab er fortsat fremtiden! Velkommen til fremtiden Jeg ønsker alle en god kongres!

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger 1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger Godmorgen Kære venner I mere end hundrede år har vi Socialdemokraterne og fagbevægelsen - kæmpet for større retfærdighed, større frihed,

Læs mere

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag.

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Kære kongres! Kære gæster! Kære medlemmer! Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Jeg står her også med stor respekt og en stor ydmyghed over for ansvaret

Læs mere

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge?

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge? Elektronisk reprint fra www.socialdemokratiet.dk Socialdemokratiet formand Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale 2005 Medmenneskelighed og solidaritet er drivkraften og den røde tråd i Socialdemokraternes

Læs mere

Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu.

Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu. Kongres 2009 Forelæggelse af målprogram for 2010-2013 v/kim Simonsen Kære kongres (1. slide på bagtæppet HK er overalt) Jeg vil præsentere HK s nye målprogram, som vi skal vedtage nu. Det er helt afgørende

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 (Det talte ord gælder talen er klausuleret til den påbegyndes) Kære kongres. I ser helt og aldeles fantastiske

Læs mere

Vi kan for tiden glæde os over alle de mange job, der er på det danske arbejdsmarked. Der er lige frem mangel på arbejdskraft i nogle områder.

Vi kan for tiden glæde os over alle de mange job, der er på det danske arbejdsmarked. Der er lige frem mangel på arbejdskraft i nogle områder. PDMWDOHYHG/2VHNUHW U7LQD0 OOHU.ULVWHQVHQ Første maj er en god tradition. Det er her vi gør status, og fejrer de resultater, vi har nået - og de resultater, modige mænd og kvinder nåede før os. Og det er

Læs mere

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer.

(Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer. Den 1. maj 2005 PDMWDOH Y/2VHNUHW U+DUDOG% UVWLQJ (Det talte ord gælder) Tak for invitationen. Det er en fornøjelse at være blandt jer. Der er altid noget glædeligt over 1. maj. Det er en af de dage i

Læs mere

INDLÆG TIL. FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO ***********************************

INDLÆG TIL. FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO *********************************** Den 29. november 2000 INDLÆG TIL FAGBEVÆGELSEN MOD UNIONENs KONFERENCE DEN 30-11-2000 VED HANS JENSEN, FORMAND LO *********************************** I LO s love har vi en formålsparagraf. Den siger bl.a.,

Læs mere

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse af statsministeren i henhold til grundlovens 38 (mundtlig del). (Redegørelse nr. R 1). Kl. 12:05 Statsministeren (Helle Thorning-Schmidt):

Læs mere

Johnny Skovengaards mundtlige beretning

Johnny Skovengaards mundtlige beretning Johnny Skovengaards mundtlige beretning TIBs 3. ordinære kongres Det talte ord gælder. Ålborg den 28. september 2008. Kære venner NÆSTFORMAND JOHNNY SKOVENGAARD MUNDTLIGE BERETNING TIBs 3. ORDINÆRE KONGRES

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards tale til Danske Regioners. generalforsamling den 23. april 2015, Centralværkstedet i Aarhus.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards tale til Danske Regioners. generalforsamling den 23. april 2015, Centralværkstedet i Aarhus. Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards tale til Danske Regioners generalforsamling den 23. april 2015, Centralværkstedet i Aarhus. Det talte ord gælder. Tusind tak for invitationen til at tale

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning Det talte ord gælder Kære deltagere på TL s repræsentantskabsmøde. Så mødes vi igen - alle i dejlige delegerede og jeres afdelingsbestyrelser

Læs mere

38. møde. Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1

38. møde. Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1 Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1 38. møde Tirsdag den 18. december 2012 kl. 9.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 15: Forespørgsel til social- og integrationsministeren og ministeren

Læs mere

Forbundsformand Poul Erik Skov Christensens mundtlige beretning på SiD's 47. ordinære kongres 2004

Forbundsformand Poul Erik Skov Christensens mundtlige beretning på SiD's 47. ordinære kongres 2004 Forbundsformand Poul Erik Skov Christensens mundtlige beretning på SiD's 47. ordinære kongres 2004 Indledning... 3 En historisk kongres... 4 Regeringen angriber lønmodtagerne... 5 Forfejlet beskæftigelsespolitik...

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Lockouttale på Tapeten, onsdag den 24. april

Lockouttale på Tapeten, onsdag den 24. april Lockouttale på Tapeten, onsdag den 24. april Kære kolleger, overenskomstansatte og tjenestemænd medlemmer af Danmarks Lærerforening Det er første gang vi mødes her sammen. Det er en dejlig følelse at se

Læs mere

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund. 1 Formandstale SF s landsmøde 1.-2. marts 2014 [Det talte ord gælder] Politik er at ville. Politik er at turde. Politik er hele tiden at have modet til at ville forandre, udvikle og forbedre vores samfund.

Læs mere

Fysioterapi er faget i vækst. Vækst i antallet af fysioterapeuter. Vækst i antallet af arbejdspladser og i antallet af medlemmer af foreningen.

Fysioterapi er faget i vækst. Vækst i antallet af fysioterapeuter. Vækst i antallet af arbejdspladser og i antallet af medlemmer af foreningen. Fysioterapi er faget i vækst. Vækst i antallet af fysioterapeuter. Vækst i antallet af arbejdspladser og i antallet af medlemmer af foreningen. Vækst i viden, i antallet af ph.d. ere og i uddannelsesmuligheder

Læs mere

STAR. Orla Dahl Jepsen

STAR. Orla Dahl Jepsen STAR Internt Actona-magasin om lederudvikling i milliardklas sen For 8-10 år siden sagde jeg klart: Uddannelse er opreklameret. De ord er jeg ikke bange for at tage i mig igen. På den måde vil jeg også

Læs mere

Unge møder fagbevægelsen ansigt til ansigt i Roskilde

Unge møder fagbevægelsen ansigt til ansigt i Roskilde N y h e d s b rev ti l LO s amter og sekti oner #4 / April 2001 Medlemshvervning Sundere livsstil uden pegefingre.......... side LO er på vej med en sundhedsstrategi for arbejdspladserne, som også skal

Læs mere

36. møde. Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1

36. møde. Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1 Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1 36. møde Torsdag den 19. januar 2012 kl. 9.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 15: Forespørgsel til transportministeren om betalingsringens konsekvenser.

Læs mere

CLAUS JØRGENSEN. Denne rapport handler om organiseringsprojektet

CLAUS JØRGENSEN. Denne rapport handler om organiseringsprojektet Organiseringsprojektet blev igangsat i sommeren 29, da kongressen i det tidligere fagforbund Træ-Industri-Byg (TIB) besluttede at afsætte ressourcer til, at hele fagforeningen kunne gøres organiserende.

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg.

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 DET TALTE ORD GÆLDER I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Venstre gik frem for første gang i 10 år men danskerne valgte

Læs mere

Borgmesteren: Vi går videre til sag nummer 3 fra Borgmesterens Afdeling, ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017.

Borgmesteren: Vi går videre til sag nummer 3 fra Borgmesterens Afdeling, ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017. Sag 3: Ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017 Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift. Borgmesteren: Vi går videre til sag nummer 3 fra Borgmesterens Afdeling, ny erhvervsplan

Læs mere

En dansk fremtid med tryghed og tillid

En dansk fremtid med tryghed og tillid Formand Kristian Thulesen Dahl s tale ved Dansk Folkepartis Årsmøde den 20. september 2014. Klausuleret til afholdelsen. - Det talte ord gælder En dansk fremtid med tryghed og tillid DEL 1: Hold da op!

Læs mere

et mønstereksempel beskæftigelses politik

et mønstereksempel beskæftigelses politik A Nyhedsavis nr. 10 jun 2013 Carsten Koch (th) og HK/Kommunals næstformand, Mads Samsing, fik mange input fra medarbejderne under deres rundtur på Job- og Vækstcentret i Middelfart. Middelfart jobcenter

Læs mere

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET?

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? 1 Indhold Nanna Westerby (Cevea) Hvordan vinder vi valget? 3 Jesper Petersen (Socialdemokraterne: Sammenhold, snusfornuft og socialdemokratiske værdier 4 Peter

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere