Bremdal Idrætsklub er stiftet den 16. marts 1960 og havde således 50 års jubilæum den 16. marts 2010, som blev fejret den 20. marts 2010.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bremdal Idrætsklub er stiftet den 16. marts 1960 og havde således 50 års jubilæum den 16. marts 2010, som blev fejret den 20. marts 2010."

Transkript

1 Bremdal Idrætsklub Indhold Starten på Bremdal Idrætsklub... 1 Anden del af Bremdal Idrætsklubs historie 1960 erne Tredje del af Bremdal Idrætsklubs historie 1970 erne Fjerde del af Bremdal Idrætsklubs historie 1980 erne Femte del af Bremdal Idrætsklubs historie 1990 erne Sjette del af Bremdal Idrætsklubs historie 2000 erne Fortalt af Frode Peitersen Starten på Bremdal Idrætsklub Bremdal Idrætsklub er stiftet den 16. marts 1960 og havde således 50 års jubilæum den 16. marts 2010, som blev fejret den 20. marts Her følger en beretning om opstarten fortalt af Benny Lund Nielsen og Bertram Lange. BIK havde sin spæde start på B&O, hvor 2 arbejdsdrenge på 15 år (Benny Lund Nielsen og Bertram Lange), talte om at starte en håndboldklub i Bremdal. Benny og Bertram spillede håndbold i Humlum Skole på græsplænen bag skolen. Lærer Jensen kunne se, at de drenge kunne spille håndbold, så han arrangerede kampe mod andre skoler og kørte med dem til Nr. Nissum og Lemvig. På B&O talte vi med en, der havde været med til at starte idrætsklubben i Gimsing, og han rådede os til at lade være, da der var alt for meget arbejde ved det. Men vi gik alligevel i gang, og flere andre drenge blev involveret, bl.a. Frode og Tage Peitersen. Hardy Kjeldsen, Eigil Høgh m.fl. De første medlemskort var hjemmelavede, og pengekassen var en cigarkasse.

2 Bertram kom i lære som kemigraf i Holstebro, og her fik han trykt de første rigtige medlemskort. Senere tjente Bertram og Benny til en rigtig pengekasse, en protokol samt en kassebog, ved at køre bud for Struer Papircompagni. Protokol og pengekasse eksisterer endnu. Vi begyndte at spille håndbold på trekanten, hvor Vandrerhjemmet ligger i dag. Der var kun plads til et mål, så vi begyndte at se os om efter et stykke jord, hvor der var plads til flere mål. Da vi kun var ca. 12 og 15 år gamle, og derfor naturligvis ikke var myndige, henvendte vi os til Børge Trabjerg, som spillede håndbold i Struer, for at høre om han ville gå ind i arbejdet. Det ville han gerne, og den stiftende generalforsamling blev holdt i Børge Trabjergs stue den 16. marts Til at hjælpe med love og vedtægter, var Chr. Kaul en stor hjælp, da han gennem sit arbejde i Bremdal Grundejerforening, havde kendskab til disse ting. Vi købte herefter 2 byggegrunde på Tranevej for kr. pr. stk. Denne grund blev så planeret. Bennys bedstefar- Anders Lund Nielsen finplanerede grundene med en rive i 3 dage. Medens grundene blev planeret spillede vi på en sommerhusgrund på den modsatte side af vejen. Det var en meget ujævn grund, som skrånede kraftigt mod syd. Det var derfor dejligt at tage de nye baner i brug, efter endt planering og såning af græs. Senere købte vi yderligere en byggegrund ved siden af, så vi nu havde plads til flere baner. Prisen på grunden var dengang kr. Ole Astrup og Benny byggede bold- og kridtskur af affaldstræ fra B&O. Søm blev købt ved Købmand Bred. Indtægterne var ikke store på kontingent og tilskud, så der blev tjent penge på at holde baller på Toftum Bjerge, samt andespil på Humlum Kro. Vi samlede gammelt jern, som vi solgte til skrothandleren. Da ballerne kun måtte være for medlemmer, og gæsterne kom fra både Lemvig og Holstebro samt øvrige oplad, sad vi i en folkevognsrugbrød udenfor, og solgte medlemskort, så gæsterne kunne komme lovligt ind. Benny måtte stå skoleret hos politimesteren, da han fandt ud af, at vi havde holdt 2 baller på en måned, når vi kun måtte holde 1. Vi holdt 1 om ugen i adskillige uger. Samme fremgangsmåde gjorde sig i øvrigt gældende til klubbens 10 års jubilæum, som blev holdt i et stort lejet telt på Bremdal torv med et rigtigt godt orkester. Vi havde fået tilladelse til at sælge spiritus af politimesteren i Struer, men uvist af hvilken grund, blev bevillingen taget fra os, samme dag som festen skulle holdes. Gode råd var nu dyre, hvis det hele ikke skulle ende i kaos. Folkevognen blev kørt om bag teltet, og fyldt op med øl.

3 Når gæsterne henvendte sig i baren for at købe en øl, fik de at vide, at de skulle gå om bag ved teltet, og henvende sig til personalet i folkevognen, så var problemet løst. Det skal tilføjes, at når øllene slap op, var en nærliggende købmand klar med en hjælpende hånd. I 1960 erne blev der holdt flere sommerfester på Strandgården og på Torvet. Der var forskelligt tivoligøgl, skydetelt, tombola med videre. Alt blev lavet ved frivilligt arbejde. Borde og bænke skulle samles. I denne periode blev der startet håndbold for piger og juniorpiger. Når der skulle spilles kamp på udebane kørte man et helt håndboldhold i en bil. Finn Larsen fra Tranevej havde en lille bil der sad man i 3 lag. Dette var opstarten fortalt af Benny og Bertram. Lidt fra Protokollens første sider Børge Trabjerg blev valgt som den første formand i 1960 på den stiftende generalforsamling. De øvrige bestyrelsesmedlemmer blev Bertram Lange, Benny Lund Nielsen, Eigil Høgh og Finn Larsen. Som suppleanter valgtes Tage Andreasen og Hardy Kjeldsen. Revisorer blev købmand L.P. Bred og Henriette Trabjerg. Vedtægterne for foreningen blev godkendt. Der var fra starten 25 medlemmer. Den 10. maj 1960 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling med punkt om køb af 2 grunde. Dette blev enstemmigt vedtaget af generalforsamlingens 35 deltagere. Generalforsamlingen blev flyttet fra Børge Trabjergs stue på Tranevej til Strandgården på grund ag det store fremmøde. Det er spændende læsning at læse protokollen. Nogle gange er det meget udførligt - andre gange lidt blank. Jeg vil i de følgende udgivelser af Fjordposten komme med flere små artikler om klubben i de 50 år. Anden del af Bremdal Idrætsklubs historie 1960 erne. Markhåndbold Klubben startede med markhåndbold. Den første træning var på Trekanten der hvor Vandrerhjemmet nu ligger. Klubben kom med i turneringen, idet Hjerm havde trukket et hold, hvorfor man spillede de første kampe i Hjerm. Banen på Trekanten var ikke stor nok. Holdet deltog også e flere sommerstævner blandt andet på Struer Stadion (nu campingplads).

4 Hurtigt flyttede man træningen til en bane ved Tranevej nu Tranevej 6. Banen skrånede meget mod syd, hvorfor det var bedst at spille nedad i 1. halvleg!! Efter at der blev købt grundene på den anden side af Tranevej, blev der spillet på 2 baner. Det er nuværende Tranevej 5-9. Dette var et stort fremskridt. Der blev trænet og spillet kampe i mange timer på disse baner. Indendørs håndbold De første indendørs håndboldkampe blev spillet i Juniorhallen i Holstebro fra 1963 se billedet af et af de første hold. I vintersæsonen 1968/69 fik man 1 time indendørs i Struer Hallen fredag kl Højeste deltagertal 15 herrer og 8 damer. Der blev tilmeldt 1 herre- og 1 damehold til JHF s vinterturnering. Herreholdet sluttede midt i rækken med 15 point for 16 kampe. Klubben havde været arrangør af 2 stævner i Struer Hallen. Badminton Der blev startet med badminton i Struer Hallen. Man fik tildelt 1 time fredag aften fra 23 24!! Det kunne lade sig gøre dengang. Indendørs fodbold Sidst i 1960 erne og begyndelsen af 1970 erne deltog hold fra Bremdal i mange indendørs fodboldstævner i hallerne i Ringkøbing Amt og på Thy. Holdene klarede sig godt langt over forventning der var mange gode kampe mod divisions- og jyllandsseriespillere fra Holstebro, Struer og Lemvig. Flere stævner blev også vundet. Man deltog også i turneringer i Hurup og Vildsund under navnet Gartner Nielsen (Bennys far) Deltagere var blandt andre Bent Gjerulff, Leif Risum Jensen, Tage Peitersen, Gert Risum Jensen, Benny Lund Nielsen og Frode Peitersen. Sommerfest De første sommerfester blev afholdt på Strandgården i begyndelsen af 1960 erne. Der var flere forskellige tiltag tivoligøgl, boder, skydetelt, lotteri, opvisninger, og bal på Strandgården. Et år var der bokseopvisningskamp med Bertram Lange og Verner Trabjerg. Der blev afholdt pladespil på Humlum Kro, baller på Toftum Bjerge, modeopvisninger m.v. Senere blev der afholdt fest på Torvet blandt andet 10 års jubilæumsfesten i Baller

5 Der har i tidens løb været mange tiltag for at skaffe penge. Det første bal blev holdt i Forsamlingshuset i Humlum det var ingen succes der kom kun få personer. I perioden blev der afholdt omkring 15 baller på Toftum. Det var en stor succes. Der kom rigtig mange mennesker. Der var problemer med tilladelserne. Man måtte kun afholde 1 om måneden se samtale med Benny. Benny måtte stå skoleret for politimesteren. Vi holdt 4 baller om måneden. Der var mange hjælpere. Man skulle have medlemskort til BIK så der var mange passive medlemmer på dette tidspunkt. Der var også enkelte gange optræk til slagsmål. Vi måtte selv sørge for udsmidere Tage Sørensen (Flemmings far) var en af disse dengang. Udpluk fra protokollen Ved generalforsamlingen i 1966 blev følgende bestyrelse valgt: Formand Hans Andersen, herudover Benny Nielsen, Leif Jensen, Bent Gjerulff og Frode Peitersen. Suppleanter John Boel og Tage Peitersen. Revisorer, L.P. Bred og Erik Jensen. 24. april 1968: Det blev vedtaget at arbejde med raftehegn omkring håndboldbanen, som kommunen havde givet 500 kr. til. Det besluttedes endvidere at tilmelde 7 hold til turneringen (både voksne og børnehold). 25. maj 1968 Det første bal blev afholdt på Solbjerg Kro på Toftum. Det blev en stor succes. I 1969 blev det besluttet at købe klubtrøjer. Hver spiller skulle betale et depositum på halvdelen af trøjens værdi. Oversigt over formænd i 1960 erne 16/ Børge Trabjerg 14/ Søren Astrup 27/ Robert Thode Andersen 5/ Hans Andersen 23/ Laurids P. Bred 15/ Benny Lund Nielsen Tekst til billede: Et af de første indendørs håndboldhold 1963.

6 Bagerst fra venstre: Hardy Kjeldsen, John Rask Jensen, Verner Trabjerg og Børge Trabjerg. Nederst: Leif Risum Jensen, Frode Peitersen og Ole Astrup. Tredje del af Bremdal Idrætsklubs historie 1970 erne. BIK i krise i 1970 erne. I årene 1969/70 blev der afholdt adskillige baller på Toftum Bjerge 15 i alt. Det gav et pænt overskud på omkring kr. (Se Benny Nielsens beretning om disse ). I 1971 blev bestyrelsen udvidet til 9 personer. Klubben deltog i sommerturneringen med 1 damehold og 2 herrehold. I 1973 var der krise i foreningen. Det var på tale at opløse foreningen. Der blev herefter afholdt ekstraordinær generalforsamling for at få valgt en bestyrelse. Det lykkedes og mødet sluttede i fordragelighed. Vi fik overdraget et læskur af købmand Bred. Foreningens fremtid drøftedes ved flere møder i 1973/74. Blandt andet blev der afholdt møde på Hovedkredsen kontor i Holstebro. Frode Jensen fra RAGU deltog. Man vil prøve at få flere gjort interesseret i foreningens arbejde. Man enedes om at søge kommunen om tilskud til betaling af 2 ugentlige haltimer. Frode Jensen foreslog motionsmarch. Der blev afholdt flere motionsmarcher det var under de bilfri søndage. Der kom ca. 120 hver gang. Der var underskud på i kassen i april Der startedes nu med børnefodbold Klubben lavede forskellige arrangementer der kunne give penge i kassen. Medlemstallet var nu ca Klubhusbyggeri Allerede da man arbejdede med de nye baner ved Skovsangervej (senere Drosselvej) i 1976, så man på muligheden for et klubhus. Man havde først planer om at bygge et murstenshus anslået til kr., men det ville blive for dyrt. Der blev lavet indsamlinger, søgt tipsmidler og kommunen, som alle var positive. I januar måned 1977 fik man tilbud om at købe KFUM s klubhus (bjælkehus) i Gymnasieparken. Dette blev vedtaget. Bygningen er på 80 kvadratmeter. Klubhuset blev flyttet af Kloses Kraner. Det blev besluttet at tilbygge 60 kvadratmeter. Klubhuset bliver så med 4 omklædningsrum, samlingsstue, køkken og baderum. Benny Lund Nielsen blev formand for byggeudvalget og han har lavet tegningerne. Materialerne købes ved Panbo Huse og alt arbejdet skal ske ved frivillig arbejdskraft.

7 Tilbygningen blev færdig i maj 1978 og det hele blev indviet den 3. juni Der blev arbejdet til ud på natten med at lægge fliser rundt omkring huset. Huset blev indviet af borgmester S. E. Kristensen. Forretningsdrivende i Bremdal gav 3 flagstænger opsat. Der blev holdt flere taler af bl. a. skoledirektøren, Frode Jensen RAGU. Formanden John Bostrøm takkede alle. Køb af KFUM s klubhus kostede kr. Tilbygningen fra Panbo kostede ca kr. Derudover blev der indkøbt flere materialer, inventar m.v. Det hele kom til at koste kr., som blev finansieret på følgende måde: Indsamlinger Tipsmidler kr kr. Kommunalt tilskud kr. til kr. Kommunalt tilskud (eget arbejde) kr kr. I alt kr. Der blev udført et utroligt stort arbejde af alle frivillige styret af Benny Lund Nielsen. Der blev ført store lister over arbejdstimer med dato o.s.v Sommerfester Fra 1979 startede man med sommerfester på de nye baner ved Løvsangervej. Der var boder, tombola, kæmpe kræmmermarked, loppemarked, keglespil, vandbassin, gadefodboldkampe, revy, opvisningsfodboldkampe, musik og dans samt mange andre ting. Det var meget varierende tiltag for at skaffe penge til foreningen samt at underholde medlemmer og beboere. Overskuddet varierede meget fra år til år. Lige fra få penge og op til kr. Der var meget arbejde ved disse arrangementer, men folk hyggede sig også alle hjælperne. Venømarch Der blev startet op med Venømarcher også i Idemanden var Holger Madsen. Det var en sammentømret flok, der efterhånden kom til at arrangere marcherne. Vi havde det meget hyggeligt med en del arbejde forberedelse hele dagen og evaluering. De første år var der ca. 700 deltagere det faldt til i en del år, men da deltagertallet kom under 100 i 1994 stoppede vi. Der var varierende overskud afhængig af udgifterne blandt andet til medaljer på mellem 1500 kr. og kr. Fodbold Fodboldafdelingen blev opstartet i 1977, hvor man spillede i gimsing senere på den nye bane ved Løvsangervej. Der var som regel 2 seniorhold og flere børnehold.

8 Oversigt over formænd i 1970 erne 15/ Benny Lund Nielsen 20/ Bent Gjerulff 28/ Jørgen Thygesen 19/ Jens Ove Winther 1977 Inga Jensen (fungerende) 3/ John Bostrøm Afrunding for 1970 erne Dette årti blev meget spændende først snak om nedlæggelse - senere nye baner ved Drosselvej/Løvsangervej - køb af klubhus udvidelse af klubhuset og starten på nye store sommerfester over flere dage. Medlemstallet sted fra ca. 100 til næsten 300. I 1978 blev der købt lysanlæg fra Struer KFUM-parken Der kom ny struktur i klubben fra 1977 med forretningsudvalg og udvalg for håndbold, badminton, fodbold og øvrige aktiviteter. Fjerde del af Bremdal Idrætsklubs historie 1980 erne. Dette årti blev meget præget af sommerfester, der kostede en hel del arbejde. Det gav også pæne overskud. Der var mange hjælpere, som lavede meget arbejde, men også hyggede sig. Det samlede mange aktive personer i Bremdal. Allerede i 1980 erne blev der talt meget om en hal i Bremdal. Der blev skrevet flere breve til kommunen om sagen. Der kunne være motionsidræt for årige samt for arbejdsløse!! Fodboldudvalget arrangerede tur til Sarpsborg med 37 børn og 15 voksne. Hver deltager betalt 150 kr. samt 100 kr. til lommepenge. 20 bestyrelses- og udvalgsmedlemmer tilmeldt et foreningskursus i Spjaldhallen den 7-8/ Det kostede 180 kr. pr. deltager. Det var et rigtigt godt kursus. Vedtægterne blev ændret efter dette kursus. Tilbygning til træklubhuset. Der blev foretaget en tilbygning til huset i 1984/85 for ca kr. Tilbygningen omfattede møderum, køkken og depot. Der var tilskud fra tipsmidlerne og lån fra RAGU.

9 25 års jubilæum Foreningen havde 25 års jubilæum den 16. marts 1985.Der blev afholdt jubilæumsreception på dagen.. Der kom besøgende til receptionen. Klubben fik mange gaver blandt andet kr. kontant samt et farve-tv. Sommerfesten dette år blev kaldt Jubi-fest. Denne forløb fint med et overskud på kr. Støtteforening og Forældreforening Støtteforeningen blev stiftet den 26. april 1983 med det formål at støtte BIK s arbejde ved forældrenes personlige aktivitet og tilvejebringelse af økonomiske midler til arbejdet i foreningen. Passive medlemmer var med i støtteforeningen. Det første år blev det til 220 medlemmer. Der blev arrangeret pladespil. Til det første arrangement den 7. marts 1984 var der ca. 80 deltagere i det gamle klubhus. Der var ikke plads nok, så omklædning 3 blev brugt. Nogle gik hjem, da der ikke var plads. Det gav et overskud på ca kr. Den 18. februar 1985 blev der afholdt sangaften med Venø-præsten Bent Ole Pedersen. Han fortalte desuden om humor og Storm P. Det forløb fint der var 35 gæster. Den 20. marts blev der afholdt en aften med Jens Rytter, der fortalte og viste billeder fra ture til Norge og Sverige. Det næste arrangement var pladespil den 7. juni 1985 i forbindelse med sommerfesten. Det blev afholdt i teltet der var ca. 130 deltagere. I 1986 blev der afholdt lokalhistoriske aftener med Benny Boysen og Børge Skindhøj Pedersen (sommerhus på Mejsevej). Sådan fortsatte det mest med pladespil samt modeshow i klubhuset og på Vandrerhjemmet. Der blev også solgt lodsedler i flere år. Der var skiftende overskud, men der blev som regel overført mellem og kr. årligt til BIK, hovedsagelig til ungdomsarbejdet. Støtteforeningen blev senere ændret til en forældreforening. Fodboldbaner Fodboldbanerne ved Løvsangervej blev efterhånden udvidet og ændret. I 1985 blev der kampbane mod nord og træningsbane mod syd med lysanlæg. Man spillede jævnligt på banerne ved Kilen under renoveringen. P-plads syd for klubhuset blev renoveret sidst i 80 erne. I 1987 blev der talt om samarbejde med Resen-Humlum IF vedr. børnehold i fodbold.

10 Filmklub Denne blev startet i 1983 med forevisning af film for børn i kælderen under Fuglereden.Det startede med over 100 medlemmer Der blev arrangeret præmiewhist i klubhuset i flere år. Oversigt over formænd i 1980 erne. 3/ John Bostrøm 1986 Torben Graversen (fungerende) 23/ Jens Chr. Vinther (kontaktperson) 20/ Jens Chr. Vinther Oversigt over medlemstal. År Håndbold Badminton Fodbold Filmklub Petanque Gymnastik I alt

11 Disse tal viser meget om udviklingen inden for de forskellige områder. Håndbold sluttede i Petanque og gymnastik kom til i 1990 erne. Femte del af Bremdal Idrætsklubs historie 1990 erne. Nyt klubhus i 1991/92 Der blev i 1991/92 bygget et nyt klubhus i mursten. Gert Risum Jensen gav et tilbud på godt kr. Meget af arbejdet blev foretaget i vinterperioden. Med inventar og alle andre udgifter blev byggeprisen kr. (budgettet var sat til ). Finansieringen skete med kommunalt tilskud på Lån på kr. fra DDGU. Tipsmidler kr. Herudover egenfinansiering og banklån. Leif Risum Jensen har været koordinator for byggeriet. Det blev et flot resultat med en stor kantine og store flotte omklædningsrum - nogle af de bedste i området. Huset blev vurderet til kr. og senere til kr. Medlemstal År Håndbold Badminton Fodbold Filmklub Petanque Gymnastik I alt Der er sket en stor udvikling og ændring i medlemstallene. Efter opførelsen af hallen kom der en ny afdeling gymnastikken, der fik en flot start i Petanque I foråret 1991 fik Jørgen Christensen overtalt nogle af sine naboer på Løvsangervej til at være med til at få anlagt en petanquebane. Det blev så en afdeling under BIK. Om sommeren blev der anlagt 5 baner (hvor Aktivitetscentret ligger i dag). Lørdag den 10. august blev banerne indviet. Nogle af medlemmerne var med til at opstarte petanqueklubber andre steder. Disse medlemmer fik også startet Petanqueudvalget i DGI Vestjylland.

12 Efter nogle år blev det besluttet at bygge Aktivitetscentret på dette område. Man indsamlede midler til nye baner ved klubhuset. Det blev et kæmpeanlæg med 16 baner. I 1997 var man med til at starte en turnering. Man blev også medlem af Dansk Petanque Forbund. Bremdal Aktivitetscenter Der havde i mange år været ønske om at få en hal i Bremdal. Der arbejdedes med sagen i over 10 år fra Der var meget debat og mange projekter på banen. Så endelig lykkedes det. I september 1996 blev der afholdt stiftende generalforsamling. Struer Kommune gav tilsagn om 6 mill. kr. Der var også ønske om en slags sognegård. Den forløbige pris for det hele skønnedes til 8½ mill. I december fik man tilsagn om 1 mill. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden. Der blev indsamlet mange penge målet var 1 mill. Der var mange arrangementer i sommerens løb i forbindelse med sommerfest og venømarch. Det lykkedes og Aktivitetscentret blev indviet i september 1997 med en festsal. Specielle arrangementer juli Fodboldkamp mellem Brøndby og Holstebro juni - Koncert med Kim Larsen og Kjukken i forbindelse med sommerfesten Fodboldtrænere i Bremdal

13 Der har været mange fodboldtrænere i Bremdal. I starten var det nogle af medlemmerne Bent Gjerulff, Leif Risum Jensen. Senere har der været mange blandt andet Bjarne Rasmussen, Poul Erik Marki, Bent Kanstrup, Hans Jørgen Nielsen, Per Skelkjær, Claus Maarbjerg, Jørn Nielsen og Karsten Sørensen Oversigt over formænd i 1990 erne 1988 Jens Chr. Vinther 1992 Villy Buskov Mortensen 1994 Ole Sørensen (Fungerende) 1996 Peter Kristensen 1997 Henrik Møller Nielsen Sjette del af Bremdal Idrætsklubs historie 2000 erne. Gymnastik Efter at hallen Bremdal Aktivitetscenter blev indviet i 1997 har der været godt gang i gymnastikafdelingen. Der er i 2010 over 100 medlemmer der har været en del børnehold og enkelte voksenhold. I 1997 startede der hold op for små børn. Man regnede med omkring 15 deltagere men der kom over 40. Børnene var meget begejstrede for at løbe rundt i hallen sådan en stor indendørs plads. Der blev med det samme sat 2 medhjælpere på til lederen.

14 I 2010 var der 168 medlemmer, og det går stadig godt med næsten 10 hold for både børn og voksne. Afdelingen har også stor succes med Zumba. Fodbold Fodbolden lavede samarbejde med Resen-Humlum IF med børnehold. Dette er nu også etableret med seniorholdene. Førsteholdet blev etableret i serie 3 og er nu i 2012 rykket op i serie 2 for første gang i klubbens historie. BIK-løb Løbeklubben der startede i 2007 har godt gang i aktiviteterne. Der har været afholdt flere klubture og man har deltaget i mange løb rundt omkring. Der er en god opbakning. Klubben startede med næsten 500 medlemmer, men nu er der omkring 200 aktive medlemmer. 50 års jubilæum 20. marts 2010 jubilæumsdag den 16. marts. Bremdal Idrætsklub afholdt 50 års jubilæum lørdag den 20 marts formiddagen var der reception, hvor der var ca. 70. besøgende. Der var gæster fra kommunen, mange forretningsdrivende specielt klubbens sponsorer - og mange nuværende og tidligere medlemmer samt mange Bremdal-borgere. Klubben fik mange gode gaver i dagens anledning, som vi takker mange gange for.

15 Der var arrangeret en udstilling med billeder, udklip og beretninger om forskellige aktiviteter fra klubbens 50-årige tid. Specielt var der beretninger fra klubbens start Der deltog flere medlemmer, som var med ved opstarten i Om aftenen var der jubilæumsfest i Bremdal Aktivitetscenter. Der deltog godt 300 i jubilæumsfesten. Festen forløb rigtig godt og der var en rigtig god stemning. Der var arrangeret revy af knap en times varighed. Revyen fik meget rosende omtaler. Den indeholdt flere lokale samt nogle regionale ting. Der var en bedømmelse af en madaften for mænd på Bremdal Skole, hyldestsang om Bremdal, hip til flere Bremdal-boere, fiskeri på fjorden, afstanden til hospital, hundeefterladenskaber, løbeklubben, fugle samt klimaet. Der var mange positive tilkendegivelser om, at man skulle arrangere fest og revy igen i Bremdal. En rigtig god og festlig Bremdalaften. Jubilæumsgaver Klubben fik mange gaver på dagen fra sponsorer, samarbejdspartnere, naboklubber m. fl. Klubben modtog kr, fodbolde, gymnastikbolde m.v Medlemstal. År Håndbold Badminton Fodbold Løbeklub Petanque Gymnastik I alt Klubbens formand er nu Per Holm Larsen, der også er formand for løbeklubben. Dette indlæg er så det sidste om BIK s historie i denne omgang. Frode Peitersen

.. og har du set den. Velkommen til den nye Fjordposten. nye hjemmeside www.bremdal.dk? Skan koden og gå til siden! Husk Generalforsamlingen

.. og har du set den. Velkommen til den nye Fjordposten. nye hjemmeside www.bremdal.dk? Skan koden og gå til siden! Husk Generalforsamlingen Velkommen til den nye Fjordposten F e b r u a r 2 0 1 2 Fjordposten 36. Å r g a n g.. og har du set den nye hjemmeside www.bremdal.dk? Skan koden og gå til siden! Så blev det alligevel lidt vinter! Husk

Læs mere

Tistrup Boldklub gennem 100 år

Tistrup Boldklub gennem 100 år Børge Espensen har i anledning af Tistrup Boldklub's 100 års jubilæum i 2002, samlet alt tilgængeligt materiale vedrørende klubben. Materialet er blevet bearbejdet af Børge, hvilket har resulteret i en

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 12. april 2013 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2012... 3 SANKT HANS WEEKEND...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Jubilæumsudvalget har bedt alle afdelinger af GG&IF om at lade nogle personer komme med indlæg til dette jubilæumshefte.

Indholdsfortegnelse. Jubilæumsudvalget har bedt alle afdelinger af GG&IF om at lade nogle personer komme med indlæg til dette jubilæumshefte. 1959-2009 Foreningens formål er at arbejde for en legemlig og åndelig sund ungdom - og dette søges nået gennem idrætsaktiviteter og andet opdragende ungdomsarbejde Jubilæumsudvalget har bedt alle afdelinger

Læs mere

Tune Idrætsforening. 20. juni 1924-1999. 75 år

Tune Idrætsforening. 20. juni 1924-1999. 75 år Tune Idrætsforening 20. juni 1924-1999 75 år 1 Hovedformanden har ordet... Tune Idrætsforening er en stor flerstrenget idrætsforening med 11 aktive afdelinger og 2800 medlemmer, fordelt på alle aldersgrupper

Læs mere

Troværdighed Fællesskab Demokrati - Samarbejde

Troværdighed Fællesskab Demokrati - Samarbejde Tune Idrætsforening - 85 år - 20. juni 2009 Indledning Endnu en stor mærkedag i Tune IF s historie. Det er værd at stoppe op og se på den store udvikling, der er sket i TUNE IF igennem de mange år og samtidig

Læs mere

ORIENT s HISTORIE. nogle net, blev der indkøbt et sæt for kr. 35,-, for net skulle der være på en Den 1. maj 1932 stiftedes Boldklubben

ORIENT s HISTORIE. nogle net, blev der indkøbt et sæt for kr. 35,-, for net skulle der være på en Den 1. maj 1932 stiftedes Boldklubben GYMNASTIK-OG IDRÆTSFORENINGEN ORIENT ORIENT s HISTORIE. BOLDKLUBBEN "ORIENT". nogle net, blev der indkøbt et sæt for kr. 35,-, for net skulle der være på en Den 1. maj 1932 stiftedes Boldklubben rigtig

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SKIBSBY-HØJENE IDRÆTSFORENING

MEDLEMSBLAD FOR SKIBSBY-HØJENE IDRÆTSFORENING MEDLEMSBLAD FOR SKIBSBY-HØJENE IDRÆTSFORENING Nr. 3 November 2010 43. årgang 50 års jubilæum 6. december 1960 2010 50 år 1 2 SKIBSBY-HØJENE IF STIFTET 6. DECEMBER 1960 Hovedbestyrelse: Formand: Henrik

Læs mere

HUGin 100 ÅR - TILLYKKE!

HUGin 100 ÅR - TILLYKKE! HUGin 100 ÅR - TILLYKKE! 100 ÅRS JUBILÆUM 2007 HUGF 100 års jubilæum Som redaktør for HUGin er jeg blevet involveret i at lave et skrift i anledning af HUGF s 100 års jubilæum. Hvad skriver man til en

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 13. april 2012 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2011... 3 AFDELINGERNE... 4 BADMINTONAFDELINGEN...

Læs mere

PÅ GENNEMREJSE I HORNE I P EN KULTURPERLE

PÅ GENNEMREJSE I HORNE I P EN KULTURPERLE PÅ GENNEMREJSE I HORNE I P EN KULTURPERLE Indledning og forord til denne beretning En beretning som ikke rigtig er en Jubilæumsskrift, men alligevel en rejse gennem tiden i de 75 år Horne Idrætspark har

Læs mere

Vitalitet - August 2008-39. årgang

Vitalitet - August 2008-39. årgang Vitalitet - August 2008-39. årgang Stiftet 10. december 1958 SOLSIKKEFESTEN en dejlig tradition i Morud Husk Solsikkefesten den 28-31. august 2008. Foto. Jon Rasmussen. morud vvs-el J. Mikkelsen ApS Alt

Læs mere

Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014.

Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014. Skallerup Vennebjerg idrætsforenings Generalforsamling d. 25. Februar 2014. Deltagere ud over bestyrelsen: 20 personer. Dagsorden. 1. Valg af dirigent. Leif Jensen blev valgt. Dan og Lars Peter er stemmetæller.

Læs mere

Vitalitet - Marts 2008-39. årgang

Vitalitet - Marts 2008-39. årgang Vitalitet - Marts 2008-39. årgang Program Stiftet 10. december 1958 Forårsopvisning Lørdag d. 15. marts kl. 14.00 i Langesøhallen i Morud kl.14.00 Indmarch kl.14.15 Drenge 0.+1.kl. Chris, Nicholaj, Mads,

Læs mere

Øster Hornum Idrætsforening 1931 2006

Øster Hornum Idrætsforening 1931 2006 Øster Hornum Idrætsforening 1931 2006 Redigeret af Niels Nørgaard Nielsen i samarbejde med jubilæumsudvalget at samle ungdommen til god og sund idræt Ved et møde der er afholdt i byen af idrætsinteresserede,

Læs mere

Tune Idrætsforening En forening fra fortid til nutid

Tune Idrætsforening En forening fra fortid til nutid Tune Idrætsforening En forening fra fortid til nutid 1 Indholdsfortegnelse Side Forord 3 Tune før 1924 3 Fritidsakt. 1920 24 14 En forening forude 14 Tune IF stiftes 15 Fester/arr. i 20 erne 16 Op gennem

Læs mere

Indlæg fra borgmesteren i et jubilæumsskrift

Indlæg fra borgmesteren i et jubilæumsskrift Indlæg fra borgmesteren i et jubilæumsskrift Melby-Liseleje Idrætsforening, i daglig tale kaldet MLI, fylder 50 år den 27. april 1986. Som borgmester er det mig en stor glæde at lykønske foreningen med

Læs mere

KÆMPE påskebal i allesøhallen Lørdag d. 11. April 2009 KANDIS. 20 år på bagen

KÆMPE påskebal i allesøhallen Lørdag d. 11. April 2009 KANDIS. 20 år på bagen AGF GYMNASTIKFORENING KONTAKTLINSEN 1 / M a r t s 2 0 0 9 4 1. Å r g a n g KÆMPE påskebal i allesøhallen Lørdag d. 11. April 2009 For alle der vil have en god aften Billetter kan købes ved Per Hvid Knudsen

Læs mere

Hovedformandens beretning på generalforsamlingen i Vestbjerg Idrætsforening 26. maj 2015.

Hovedformandens beretning på generalforsamlingen i Vestbjerg Idrætsforening 26. maj 2015. Hovedformandens beretning på generalforsamlingen i Vestbjerg Idrætsforening 26. maj 2015. Denne beretning består af et kort resume af hvad der er sket omkring VIF i 2014, og en sammenfatning af hvad de

Læs mere

Festlig indvielsesfest...

Festlig indvielsesfest... 22. årgang www.filskovogomegn.dk november 2012 Festlig indvielsesfest... Læs mere på side 13 Øvrige nyheder... Nytårsmarch... Læs mere på side 4 Nørkelklubben søger... Læs mere på side 15 Julefrokost...

Læs mere

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton Stiftet 10. december 1958 44 årgang Maj 2013 Morud Idrætsforenings nyhedsblad med alt nyt fra dit nærområde! 1973 1973-2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Se side 20-23: Gymnastikken Se side 24-26:

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.00 i Vig Bio Cafe. Ravnsbjergvej 2. 4560 Vig.

Referat fra ordinær generalforsamling torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.00 i Vig Bio Cafe. Ravnsbjergvej 2. 4560 Vig. F K Odsherred Generalforsamling Referat fra ordinær generalforsamling torsdag d. 27. marts 2014 kl. 19.00 i Vig Bio Cafe. Ravnsbjergvej 2. 4560 Vig. Tilstede var 28 stemmeberettigede. Formand Torben Møller

Læs mere

Forord Side 02. 1981-1982 Opstart. Side 03. 1982-1986 Nexø Golf Klub. En klub uden bane. Side 05 Halle Lou Møller formand Side 05

Forord Side 02. 1981-1982 Opstart. Side 03. 1982-1986 Nexø Golf Klub. En klub uden bane. Side 05 Halle Lou Møller formand Side 05 Forord Side 02 1981-1982 Opstart. Side 03 1982-1986 Nexø Golf Klub. En klub uden bane. Side 05 Halle Lou Møller formand Side 05 1986-1991 Nexø Golf Klub. En klub med en 9 hullers bane. Side 08 1992-2000

Læs mere

KONTAKTLINSEN HANGARFEST I SIGTE FODBOLD BADMINTON VOLLEYBALL PETANQUE HÅNDBOLD GYMNASTIK TENNIS DILETTANT DART STØTTEAFDELING

KONTAKTLINSEN HANGARFEST I SIGTE FODBOLD BADMINTON VOLLEYBALL PETANQUE HÅNDBOLD GYMNASTIK TENNIS DILETTANT DART STØTTEAFDELING F G A KONTAKTLINSEN GYMNASTIKFORENING 4 / November 2011 43. Årgang HANGARFEST I SIGTE Sæt kryds i kalenderen 31. august OG 1.-2. september 2012 FODBOLD BADMINTON VOLLEYBALL PETANQUE HÅNDBOLD GYMNASTIK

Læs mere

Det tager vi som udtryk af, at Ringkøbing Idrætsforening er et godt sted at være, og vi har det rigtige koncept.

Det tager vi som udtryk af, at Ringkøbing Idrætsforening er et godt sted at være, og vi har det rigtige koncept. Referat generalforsamling den 23. februar 2015 Årets generalforsamling blev afholdt i RIF s klubhus kl. 19.30. Der var 14 fremmødte medlemmer. Mødet blev afholdt i henhold til vedtægterne og dagsordenen.

Læs mere

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene

Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF mandag d. 17.1. 2011 Mødt: Rasmus, Mikael, Asbjørn, Hanne, Gitte L., Gitte T., Jakob, Mette, Hanne Lene Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden og åben for tilføjelser:

Læs mere

TUSE IDRÆTSFORENING I 40 ÅR, 1969-2009.

TUSE IDRÆTSFORENING I 40 ÅR, 1969-2009. TUSE IDRÆTSFORENING I 40 ÅR, 1969-2009. Denne beretning er nedskrevet af undertegnede, Mogens Nielsen, der har været deltager i foreningens drift i alle årene. Jeg skal nok prøve at give en objektiv gengivelse

Læs mere

FEBRUAR 2012 HOLMSLAND SOGNEBLAD 14. ÅRGANG NR. 1

FEBRUAR 2012 HOLMSLAND SOGNEBLAD 14. ÅRGANG NR. 1 FEBRUAR 2012 HOLMSLAND SOGNEBLAD 14. ÅRGANG NR. 1 1 HOLMSLAND SOGNEBLAD 14. ÅRGANG NR. 1 FEBRUAR 2012 Udgives af: HOLMSLAND SOGNEFORENING www.holmslandsogneforening.dk Bladudvalg: Iver Poulsen, Røjklitvej

Læs mere

KRATTEN LÆS INDE I BLADET:

KRATTEN LÆS INDE I BLADET: KRATTEN December 2005 NR.6 ÅRGANG 38 Så er julen over Gistrup igen BADMINTON FODBOLD GYMNASTIK PETANQUE TENNIS VOLLEYBALL LÆS INDE I BLADET: Diverse generalforsamlinger Fodbolddrenge og piger på tur God

Læs mere

Vitalitet - Maj 2012-43 årgang

Vitalitet - Maj 2012-43 årgang Vitalitet - Maj 2012-43 årgang Stiftet 10. december 1958 Pigerne havde en super oplevelse ved gymnastikopvisningen søndag den 25. marts i Langesøhallen. Se mere om den flotte opvisning inde i bladet. Foto:

Læs mere