Idékatalog - EVINN KASK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idékatalog - EVINN KASK"

Transkript

1 Idékatalog - EVINN KASK Stadion-oplevelser til EM Inomhus Friidrott Intro Dette idékatalog præsenterer nogle indledende skitser som oplæg til den kommende EVINN workshop. Idéerne er opdelt mellem hovedområderne: Arena & Crowd (som er event-rummet og publikum, mens eventen foregår), Before & After (som er alt hvad der foregår før og efter eventen) og Fanzone (som er udenfor eventrummet under eventen). Det overordnede mål med idéerne er: - At få et større og bredere publikum til at tage del i sportseventen, ved at udvide oplevelsen. De overordnede design udfordringer har været: - At gøre det skjulte publikum synligt (publikum, som ikke er fysisk til stede), - At tilbyde alle publikummer (tilstede, ikke-tilstede) en bedre platform at være med på, og - At udvide oplevelsen af eventen ved at udbyde indhold, som man aktivt skal gøre noget for at få adgang til.

2 1 One mobile = One pixel Publikum kan bruge en applikation på deres mobiltelefon til at komme til udtryk kollektivt ved at holde den op på samme tid i en større flok for eksempel til åbningsceremonien. Hermed bliver hver telefon som en pixel i et større billede. Hvis man benytter sig af indendørs positioneringssystemer kan det, der vises på hver telefon, være afhængigt af, hvor man befinder sig på stadion.

3 The Crowd at Home At the Arena 2 For på stadion at skabe en bevidsthed om, at der også er publikummer udenfor (for eksempel hjemme foran fjernsynet), kan man visualisere den crowd, som er i the cloud (i skyen), på forskellig vis. I dag er det muligt med digitale sociale medier at kommunikere med venner som er til en event. Denne idé går ud på at udvide kommunikationen til at påvirke hele eventrummet, for på den måde at gøre det mere interessant at være publikum derhjemme. Som eksempel kan publikum derhjemme med deres mobiltelefoner heppe med eller give feedback, således at der skabes en slags dialog mellem publikum hjemme og på stadion. Se også eksempel 5.

4 3 Better Picture by Shaking Mobile Phone Som en gimmick til pauserne kunne det være, at man som publikum både i arena og hjemme skulle arbejde sammen for at få noget til at ske. For eksempel kunne det være, at skærmbilledet på storskærmen var utydeligt indtil X antal publikummer ryster deres mobiltelefon, og som belønning får man måske vist noget bonusmateriale (video/billedserie) af nogle af de udøvende atleter.

5 Samle på Atlet-præstationer 4 Da vi var børn samlede vi på bilkort, som var unikke fysiske repræsentationer af en bestemt bilmodel. Bilernes data var angivet i kategorier som acceleration, tophastighed, cylindre og brændstofforbrug. Man spillede mod hinanden og den med det bedste kort i en given kategori vandt modstanderens kort. I den digitale verden er det en udfordring at samle på artefakter, som kan vises, men ikke deles. Hvad hvis man på stadion eller rundt om i byen inden EM kunne samle digitale atletkort, hvorpå en atlets præstationer er angivet. Der kunne være et kort pr. atlet, eller et kort pr. større stævne atleten har opnået gode resultater i. Det kunne være, det kun var på bestemte tidspunkter, man kunne opsamle de digitale kort. Kortene kunne vise sig som Augmented Reality lag ovenpå virkeligheden, og når man har samlet kortet op (fået det på sin telefon), så er der ikke andre der kan samle kortet op. Det kunne også være man skulle svare på spørgsmål eller på anden vis gøre sig fortjent til at samle et kort op.

6 5 Cheering from Home En anden måde at skabe bevidsthed om, at der også er et publikum hjemme, er ved at muliggøre man på stadion også kan mærke at dem derhjemme hepper på atleterne. Det kunne for eksempel være en personlig besked til en løber, som får beskeden på en skærm, når hun løber forbi. Se også eksempel 2.

7 6 Collective Use of Binoculars På stadion kunne man have stationer, hvor man kollektivt skulle styre en kæmpe kikkert for at navigere den hen til, at man kan se en bestemt begivenhed.

8 7 Where s Waldo? I børnebøgerne Find Holger skal man kigge godt efter for at finde manden med den karakteristiske rødstribede trøje og hue. Hvad om man på stadion skulle finde maskotten for EM eller en legendarisk atlet, som gemmer sig blandt publikum. En sådan skattejagt kunne (uden at forstyrre) være med til at underholde lidt i pauserne, eller når der ikke er noget, man er interesseret i. For at det ikke skal være for nemt, kan man kun se maskotten eller atleten, hvis man står et bestemt sted og bruger kameraet i sin mobiltelefon så ser man ham eller hende som et AR-lag ovenpå virkeligheden. Man kunne filme en lille sekvens af maskotten i forvejen (hvor denne sidder og hepper på lægterne, eller går ned af trappen), så der sker lidt bevægelse. Den blandt publikum, der først finder maskotten, kunne vinde en fribillet til næste stævne.

9 8 Many People Doing the Same = BONUS Når mange publikummer gør det samme med deres mobiltelefoner, kunne der ske noget ekstra spændende (for eksempel kunne man vise noget bonusmateriale på storskærmene). På denne måde skal publikum arbejde sammen ligesom når de laver en bølge med armene for at heppe.

10 9 Physical Fan Booths in the Arena For at skabe mere fokus på konkrete atleter, kunne man lave fysiske fanbåse, hvor man kan gå hen, når der rigtigt skal heppes på favorit-atleten. Ud over at få det bedste udsyn, er der også mulighed for at gøre sig bemærket f.eks. vha. sensorer, og det publikum i fanbåsene gør, kan blive ekstra synligt for atleter såvel som for resten af publikum.

11 10 Sound from Athletes Amplified in the Arena Den lyd, der kommer fra selve præstationen for eksempel råb eller tramp fra atleten - kan blive forhøjet / forstærket i visse publikumszoner, så man føler, at atleterne er så tæt på, at de nærmest ånder én i nakken.

12 11 Thumbs Up & Thumbs Down with Mobile Phone Man kunne aktivere publikum ved at muliggøre, at de med deres mobiltelefon kunne stemme på én af to konkrete muligheder, som vises på storskærmene. For eksempel kunne en applikation muliggøre, at man kunne give thumps up (ved at holde telefonen lodret) eller thumbs down (vandret) til hvordan Jessica Samuelssons spydkast var. På denne vis kan accelerometeret i telefonen give publikum en stemme, som kan komme til udtryk i noget lys (evt. lyd).

13 Zone Division Når man som publikum har købt en billet til for eksempel zone 3 (hvor man ved, der vil være stangspring), så vil man i denne zone få ekstra informationer og bonusmateriale (f.eks. videomateriale) om netop den sportsgren, der skal foregå her. 12

14 13 Zooming in Atletik er en sportsevent, hvor der sker flere samtidige ting i arenaen. Derfor kunne man arbejde med at lave de forskellige discipliner mere "ikoniske", og derved mere tydelige for publikum at se. Ved for eksempel at lave større skærme, som vender sig ud mod publikum, kunne man "zoome" ind på forskellige momenter i sporten.

15 Before & After Augmented Reality Postcards Som reklame for begivenheden kunne man ved hjælp af feature tracking på fysiske postkort lade postkortene komme til live i 3D, hvis man ser på dem gennem en applikation på sin mobiltelefon. Før begivenheden kunne det være tidligere rekorder indenfor friiddrotts discipliner, der vises, når man scanner postkortet. Under og efter eventen kunne det være begivenheder fra EM Det kunne også være muligt for brugerne selv at bestemme hvilket klip man vil sende til en bekendt (hvis hvert kort er unikt).

16 Before & After 15 AR Information About Tonight s Event Ved at panorere med sin mobiltelefon udenpå stadion-bygningen kan man se, hvad der kommer til at foregå om aftenen på stadion. Det kunne også være, man kunne se en live video af, hvad som sker her og nu. Ud over at man kan tilgå informationerne på stadion-bygningens facade kunne der også hænges plakater rundt om i byrummet med de samme informationer.

17 Before & After Active Ticket with Your Results from the Fanzone Tanken med en aktiv billet er, at denne kan opsamle resultater fra de aktiviteter, man deltager i, når man er ude i fanzoneområdet i pausen. For eksempel vil man kunne se den tid, som man havde fået, da man "løb mod stjernerne" (se eksempel 19) - og sætte det i relation til andre (evt. stjerner). 16

18 Fanzone 17 I Measuring Energy fanzoneområdet kunne der være forskellige installationer, hvor man kunne forsøge at udføre øvelser og sammenligne éns tider med atleterne. Éns forbrændte energi kunne også blive målt, og dette kunne gemmes af éns mobiltelefon (som en aktiv billet), så man kan sammenline eller dele med andre.

19 Fanzone Robot Arm Ude i fanzoneområdet kunne det også være muligt at lade sin arm, ben eller hele krop styre af en robot, som kan vise, hvordan en øvelse skal udføres. Hvordan kaster man f.eks. et spyd korrekt?... 18

20 Fanzone 19 Run with the Stars I fanzoneområdet kunne det også være muligt digitalt at løbe om kap med stjernerne. En projektion på væggen viser, hvor hurtigt man skal løbe, hvis man skal følge verdensmesteren. På denne måde får man en kropslig fornemmelse af, hvor hurtigt, der faktisk løbes, som man ikke får ved blot at se det på afstand eller forholde sig til tal.

21 Fanzone Test Your Reaction Det kunne også være muligt at teste sine reaktionsevner på forskellig vis. Det kunne være, at man kunne konkurrere med andre om, hvem der bedst rammer det tidspunkt en sprint starter på, - eller når man rammer målstregen. 20

22 Fanzone Entrance of Fame / Walk of Fame Indgangen til stadion kunne være iscenesat ved, at der er specifikt fokus på den enkelte, når man entrerer stadion. For eksempel kunne der komme en hujende lyd, når man går gennem indgangen. Det kunne også være, at man i en speciel indgang opfordres til at løbe ind, og får målt sin tid, som derefter kan ses på et stort display eller sammenlignes med en atlets tid. 21

23 Lavet af: Produkt- og interaktionsdesigner Liselott Stenfeldt Forsknings- og innovationsspecialist Karen Johanne Kortbek Forsknings- og innovationsingeniør Jesper Nielsen Alexandra Instituttet Aabogade 34 DK-8200 Aarhus N Denmark

Indholdsfortegnelse WaY? Baggrund Målgruppen Konceptet Brugsscenarie Konceptets betydning for brugerne Procesbeskrivelse Implementering

Indholdsfortegnelse WaY? Baggrund Målgruppen Konceptet Brugsscenarie Konceptets betydning for brugerne Procesbeskrivelse Implementering Indholdsfortegnelse WaY? 2 Baggrund 3 Målgruppen 4 På de døves præmisser 4 Konceptet 6 WaY?-skærmen 7 WaY? på mobiltelefonen 7 Brugsscenarie 8 Konceptets betydning for brugerne 11 Procesbeskrivelse 12

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

mit barn skal til svømmestævne

mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne Hjælp mit barn skal til svømmestævne! Er du gammel konkurrencesvømmer er der nok ikke meget nyt at hente i denne folder. Men har du ingen særlig fortid inden for svømmesporten,

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Blandt de redaktionelle medier er de lokale ugeaviser det medie, der læses/bladres igennem af flest og gemmes i længst tid, før det smides ud.

Blandt de redaktionelle medier er de lokale ugeaviser det medie, der læses/bladres igennem af flest og gemmes i længst tid, før det smides ud. Konklusioner Undersøgelsen viser at: Blandt de redaktionelle medier er de lokale ugeaviser det medie, der læses/bladres igennem af flest og gemmes i længst tid, før det smides ud. I husstanden læser de

Læs mere

ENERGIDATA I UNDERVISNINGEN UDVIKLING AF KONCEPTER Alexandra Instituttet

ENERGIDATA I UNDERVISNINGEN UDVIKLING AF KONCEPTER Alexandra Instituttet ENERGIDATA I UNDERVISNINGEN UDVIKLING AF KONCEPTER Alexandra Instituttet ALEXANDRA INSTITUTTET A/S Åbogade 34 DK-8200 Aarhus N T +45 70 27 70 12 Rued Langgaards Vej 7, 5B DK-2300 København S T +45 70 27

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG

LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG LÆRERVEJLEDNING TIL UNDERVISNINGSFORLØBET COOL UDEN RØG undervisningsforløbet Cool Uden Røg Formål Cool Uden Røg er et undervisningsforløb om rygning, identitet og selviscenesættelse. Formålet med forløbet

Læs mere

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle

Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen. Afleveres 17/02 2015. Princip: Card game übers alle Kommunikation/IT A: Brætspils Design Amos Iversen og Magnus Espensen Afleveres 17/02 2015 Princip: Card game übers alle Information om spillet: Antal spillere er 2 På nuværende tidspunkt er der over 20

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

TEKNOLOGISKE UDFORDRINGER I URBANE MILJØER

TEKNOLOGISKE UDFORDRINGER I URBANE MILJØER TEKNOLOGISKE UDFORDRINGER I URBANE MILJØER Jens Rimestad, Jesper Mosegaard, Karsten Østergaard Noe og Peter Trier Mikkelsen I dette kapitel vil vi beskæftige os med teknologiske udfordringer i urbane miljøer

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik.

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. Gruppe 2: Tora, Emil, Jens & Camilla Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. 1) a. Efter seersuccesen med første sæson af Gift ved første blik, vil vi i forbindelse med anden sæson lancere

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Formål + ønsket resultat : Dagen gennemgås, så deltagerne er klar til at gå i kødet på opgaverne.

Formål + ønsket resultat : Dagen gennemgås, så deltagerne er klar til at gå i kødet på opgaverne. Drejebog, dagsforløb Herunder finder du en drejebog til et dagsforløb i Mobil Lab 3. Det er en drejebog for hvordan et forløb kan se ud, med 6 klokketimer til rådighed. Du har måske lidt mere eller lidt

Læs mere

Undersøgelse og udvikling af mobil menustrukturer og manøvrering ved hjælp af accelerometer og touchskærm

Undersøgelse og udvikling af mobil menustrukturer og manøvrering ved hjælp af accelerometer og touchskærm Undersøgelse og udvikling af mobil menustrukturer og manøvrering ved hjælp af accelerometer og touchskærm Forfatter: Michael Christian Valentin van Zanten Bachelorprojekt, 1. september 2009 Vejledere Jakob

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen

Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Den sønderjyske historiekanon - lærervejledning til grundskolen Hvem bestemmer, hvordan historien fortælles? Hvordan kan historie fortælles fra en regional frem for en national vinkel? Og hvordan vil en

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Den livestreamede koncert

Den livestreamede koncert Den livestreamede koncert Den Livestreamede Koncert Roskilde Universitet Humanistisk-Teknologisk Basis (HumTek) - Hus 14.2 Semesterprojekt 3. semester 2010 Vejleder - Rikke Lybæk Jonas Koch, Kristian Bo

Læs mere

DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD?

DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD? DU KAN HVAD DU VIL ELLER HVAD? ET INTERAKTIVT TEATER HVOR DU ER MED TIL AT STYRE HANDLINGEN! Forberedelsesmateriale til lærere og erhvervsskoleelever på Handelsskoler Denne forestilling er et samarbejde

Læs mere

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne.

Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Noter til power point præsentation i word Her er viden og formuleringer, du kan bruge i oplæg til voksne. Slide 1 Forside Slide 2 Introduktion: De fleste børn og unge har overvejende gode oplevelser med

Læs mere

Få styr på travle omgivelser med Ariadne

Få styr på travle omgivelser med Ariadne Få styr på travle omgivelser med Ariadne Dynamisk skiltning, ressourcestyring og kommunikation Leading the way En effektiv mulighed for at styre de indendørs aktiviteter Forestil dig, at alle i din organisation

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen

Programmering C Eksamensprojekt. Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Programmering C Eksamensprojekt Lavet af Suayb Köse & Nikolaj Egholk Jakobsen Indledning Analyse Læring er en svær størrelse. Der er hele tiden fokus fra politikerne på, hvordan de danske skoleelever kan

Læs mere

Få styr på TripAdvisor

Få styr på TripAdvisor 10 11 KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 12 Ved at være aktivt til stede på TripAdvisor får du en række funktioner, du kan udnytte til at gøre din tilstedeværelse bedre og allervigtigst har du muligheden

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

lærervejledning mobiler mod mobning Varighed: 7 lektioner Klassetrin: 6. - 10. klasse mobiler mod mobning er et samarbejde mellem:

lærervejledning mobiler mod mobning Varighed: 7 lektioner Klassetrin: 6. - 10. klasse mobiler mod mobning er et samarbejde mellem: lærervejledning mobiler mod mobning Varighed: 7 lektioner Klassetrin: 6. - 10. klasse Forfattere: Helena Sofía í Byrgi & Kristian Lund mobiler mod mobning er et samarbejde mellem: - og skoler landet over

Læs mere