Idékatalog - EVINN KASK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Idékatalog - EVINN KASK"

Transkript

1 Idékatalog - EVINN KASK Stadion-oplevelser til EM Inomhus Friidrott Intro Dette idékatalog præsenterer nogle indledende skitser som oplæg til den kommende EVINN workshop. Idéerne er opdelt mellem hovedområderne: Arena & Crowd (som er event-rummet og publikum, mens eventen foregår), Before & After (som er alt hvad der foregår før og efter eventen) og Fanzone (som er udenfor eventrummet under eventen). Det overordnede mål med idéerne er: - At få et større og bredere publikum til at tage del i sportseventen, ved at udvide oplevelsen. De overordnede design udfordringer har været: - At gøre det skjulte publikum synligt (publikum, som ikke er fysisk til stede), - At tilbyde alle publikummer (tilstede, ikke-tilstede) en bedre platform at være med på, og - At udvide oplevelsen af eventen ved at udbyde indhold, som man aktivt skal gøre noget for at få adgang til.

2 1 One mobile = One pixel Publikum kan bruge en applikation på deres mobiltelefon til at komme til udtryk kollektivt ved at holde den op på samme tid i en større flok for eksempel til åbningsceremonien. Hermed bliver hver telefon som en pixel i et større billede. Hvis man benytter sig af indendørs positioneringssystemer kan det, der vises på hver telefon, være afhængigt af, hvor man befinder sig på stadion.

3 The Crowd at Home At the Arena 2 For på stadion at skabe en bevidsthed om, at der også er publikummer udenfor (for eksempel hjemme foran fjernsynet), kan man visualisere den crowd, som er i the cloud (i skyen), på forskellig vis. I dag er det muligt med digitale sociale medier at kommunikere med venner som er til en event. Denne idé går ud på at udvide kommunikationen til at påvirke hele eventrummet, for på den måde at gøre det mere interessant at være publikum derhjemme. Som eksempel kan publikum derhjemme med deres mobiltelefoner heppe med eller give feedback, således at der skabes en slags dialog mellem publikum hjemme og på stadion. Se også eksempel 5.

4 3 Better Picture by Shaking Mobile Phone Som en gimmick til pauserne kunne det være, at man som publikum både i arena og hjemme skulle arbejde sammen for at få noget til at ske. For eksempel kunne det være, at skærmbilledet på storskærmen var utydeligt indtil X antal publikummer ryster deres mobiltelefon, og som belønning får man måske vist noget bonusmateriale (video/billedserie) af nogle af de udøvende atleter.

5 Samle på Atlet-præstationer 4 Da vi var børn samlede vi på bilkort, som var unikke fysiske repræsentationer af en bestemt bilmodel. Bilernes data var angivet i kategorier som acceleration, tophastighed, cylindre og brændstofforbrug. Man spillede mod hinanden og den med det bedste kort i en given kategori vandt modstanderens kort. I den digitale verden er det en udfordring at samle på artefakter, som kan vises, men ikke deles. Hvad hvis man på stadion eller rundt om i byen inden EM kunne samle digitale atletkort, hvorpå en atlets præstationer er angivet. Der kunne være et kort pr. atlet, eller et kort pr. større stævne atleten har opnået gode resultater i. Det kunne være, det kun var på bestemte tidspunkter, man kunne opsamle de digitale kort. Kortene kunne vise sig som Augmented Reality lag ovenpå virkeligheden, og når man har samlet kortet op (fået det på sin telefon), så er der ikke andre der kan samle kortet op. Det kunne også være man skulle svare på spørgsmål eller på anden vis gøre sig fortjent til at samle et kort op.

6 5 Cheering from Home En anden måde at skabe bevidsthed om, at der også er et publikum hjemme, er ved at muliggøre man på stadion også kan mærke at dem derhjemme hepper på atleterne. Det kunne for eksempel være en personlig besked til en løber, som får beskeden på en skærm, når hun løber forbi. Se også eksempel 2.

7 6 Collective Use of Binoculars På stadion kunne man have stationer, hvor man kollektivt skulle styre en kæmpe kikkert for at navigere den hen til, at man kan se en bestemt begivenhed.

8 7 Where s Waldo? I børnebøgerne Find Holger skal man kigge godt efter for at finde manden med den karakteristiske rødstribede trøje og hue. Hvad om man på stadion skulle finde maskotten for EM eller en legendarisk atlet, som gemmer sig blandt publikum. En sådan skattejagt kunne (uden at forstyrre) være med til at underholde lidt i pauserne, eller når der ikke er noget, man er interesseret i. For at det ikke skal være for nemt, kan man kun se maskotten eller atleten, hvis man står et bestemt sted og bruger kameraet i sin mobiltelefon så ser man ham eller hende som et AR-lag ovenpå virkeligheden. Man kunne filme en lille sekvens af maskotten i forvejen (hvor denne sidder og hepper på lægterne, eller går ned af trappen), så der sker lidt bevægelse. Den blandt publikum, der først finder maskotten, kunne vinde en fribillet til næste stævne.

9 8 Many People Doing the Same = BONUS Når mange publikummer gør det samme med deres mobiltelefoner, kunne der ske noget ekstra spændende (for eksempel kunne man vise noget bonusmateriale på storskærmene). På denne måde skal publikum arbejde sammen ligesom når de laver en bølge med armene for at heppe.

10 9 Physical Fan Booths in the Arena For at skabe mere fokus på konkrete atleter, kunne man lave fysiske fanbåse, hvor man kan gå hen, når der rigtigt skal heppes på favorit-atleten. Ud over at få det bedste udsyn, er der også mulighed for at gøre sig bemærket f.eks. vha. sensorer, og det publikum i fanbåsene gør, kan blive ekstra synligt for atleter såvel som for resten af publikum.

11 10 Sound from Athletes Amplified in the Arena Den lyd, der kommer fra selve præstationen for eksempel råb eller tramp fra atleten - kan blive forhøjet / forstærket i visse publikumszoner, så man føler, at atleterne er så tæt på, at de nærmest ånder én i nakken.

12 11 Thumbs Up & Thumbs Down with Mobile Phone Man kunne aktivere publikum ved at muliggøre, at de med deres mobiltelefon kunne stemme på én af to konkrete muligheder, som vises på storskærmene. For eksempel kunne en applikation muliggøre, at man kunne give thumps up (ved at holde telefonen lodret) eller thumbs down (vandret) til hvordan Jessica Samuelssons spydkast var. På denne vis kan accelerometeret i telefonen give publikum en stemme, som kan komme til udtryk i noget lys (evt. lyd).

13 Zone Division Når man som publikum har købt en billet til for eksempel zone 3 (hvor man ved, der vil være stangspring), så vil man i denne zone få ekstra informationer og bonusmateriale (f.eks. videomateriale) om netop den sportsgren, der skal foregå her. 12

14 13 Zooming in Atletik er en sportsevent, hvor der sker flere samtidige ting i arenaen. Derfor kunne man arbejde med at lave de forskellige discipliner mere "ikoniske", og derved mere tydelige for publikum at se. Ved for eksempel at lave større skærme, som vender sig ud mod publikum, kunne man "zoome" ind på forskellige momenter i sporten.

15 Before & After Augmented Reality Postcards Som reklame for begivenheden kunne man ved hjælp af feature tracking på fysiske postkort lade postkortene komme til live i 3D, hvis man ser på dem gennem en applikation på sin mobiltelefon. Før begivenheden kunne det være tidligere rekorder indenfor friiddrotts discipliner, der vises, når man scanner postkortet. Under og efter eventen kunne det være begivenheder fra EM Det kunne også være muligt for brugerne selv at bestemme hvilket klip man vil sende til en bekendt (hvis hvert kort er unikt).

16 Before & After 15 AR Information About Tonight s Event Ved at panorere med sin mobiltelefon udenpå stadion-bygningen kan man se, hvad der kommer til at foregå om aftenen på stadion. Det kunne også være, man kunne se en live video af, hvad som sker her og nu. Ud over at man kan tilgå informationerne på stadion-bygningens facade kunne der også hænges plakater rundt om i byrummet med de samme informationer.

17 Before & After Active Ticket with Your Results from the Fanzone Tanken med en aktiv billet er, at denne kan opsamle resultater fra de aktiviteter, man deltager i, når man er ude i fanzoneområdet i pausen. For eksempel vil man kunne se den tid, som man havde fået, da man "løb mod stjernerne" (se eksempel 19) - og sætte det i relation til andre (evt. stjerner). 16

18 Fanzone 17 I Measuring Energy fanzoneområdet kunne der være forskellige installationer, hvor man kunne forsøge at udføre øvelser og sammenligne éns tider med atleterne. Éns forbrændte energi kunne også blive målt, og dette kunne gemmes af éns mobiltelefon (som en aktiv billet), så man kan sammenline eller dele med andre.

19 Fanzone Robot Arm Ude i fanzoneområdet kunne det også være muligt at lade sin arm, ben eller hele krop styre af en robot, som kan vise, hvordan en øvelse skal udføres. Hvordan kaster man f.eks. et spyd korrekt?... 18

20 Fanzone 19 Run with the Stars I fanzoneområdet kunne det også være muligt digitalt at løbe om kap med stjernerne. En projektion på væggen viser, hvor hurtigt man skal løbe, hvis man skal følge verdensmesteren. På denne måde får man en kropslig fornemmelse af, hvor hurtigt, der faktisk løbes, som man ikke får ved blot at se det på afstand eller forholde sig til tal.

21 Fanzone Test Your Reaction Det kunne også være muligt at teste sine reaktionsevner på forskellig vis. Det kunne være, at man kunne konkurrere med andre om, hvem der bedst rammer det tidspunkt en sprint starter på, - eller når man rammer målstregen. 20

22 Fanzone Entrance of Fame / Walk of Fame Indgangen til stadion kunne være iscenesat ved, at der er specifikt fokus på den enkelte, når man entrerer stadion. For eksempel kunne der komme en hujende lyd, når man går gennem indgangen. Det kunne også være, at man i en speciel indgang opfordres til at løbe ind, og får målt sin tid, som derefter kan ses på et stort display eller sammenlignes med en atlets tid. 21

23 Lavet af: Produkt- og interaktionsdesigner Liselott Stenfeldt Forsknings- og innovationsspecialist Karen Johanne Kortbek Forsknings- og innovationsingeniør Jesper Nielsen Alexandra Instituttet Aabogade 34 DK-8200 Aarhus N Denmark

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

FURNITURE CUSTOMER APP

FURNITURE CUSTOMER APP FURNITURE CUSTOMER APP Innovativ app til interiør produkter med Augmented Reality (AR) og 3D visualisering FURNITURE CUSTOMER APP Appen er udviklet specielt til ferm LIVING, der ønsker at positionere sig

Læs mere

Gruppe 1 Rikke Mia Skovdal Ayan Mouhoumed Fredrik Bondesen Rasmus Villumsen

Gruppe 1 Rikke Mia Skovdal Ayan Mouhoumed Fredrik Bondesen Rasmus Villumsen #FLTL App en Gruppe 1 Rikke Mia Skovdal Ayan Mouhoumed Fredrik Bondesen Rasmus Villumsen Gruppe 1 Rikke Mia, Ayan, Fredrik, og Rasmus Navn: FLTL App'en Beskrivelse: Når For lækker til love (FLTL)-programmet

Læs mere

Tryksagen er blevet levende!

Tryksagen er blevet levende! TRYKSAGEN 2.0 Tryksagen er blevet levende! I denne tryksag vil vi gerne vise, hvad Augmented Reality (AR) er. AR er en teknologi, der gør det muligt at lægge et computerskabt lag oven på den fysiske virkelighed,

Læs mere

Storyboard. Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive

Storyboard. Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive Storyboard Velkommen til. På de følgende sider, vil du blive præsenteret for resultatet af vores opgave, som er et produkt der er udformet som et storyboard. Vi vil starte storyboardet med at fortælle

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne

Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag glæd jer til at læse alle informationerne Program Store atletikdag, skole OL! 5. Klasser Torsdag den 26. april 2018 kl. 8.30-15.00 Bagsværd Stadion, Bagsværd Hovedgade 86-90, 2880 Bagsværd Nu er vi klar med programmet til den allerførste atletikdag

Læs mere

CROSS SKAL LIVE STREAMES! - DAF Atletik TV. Arrangørkonference. Lørdag 18. November 2017 Fruens Bøge - Kl

CROSS SKAL LIVE STREAMES! - DAF Atletik TV. Arrangørkonference. Lørdag 18. November 2017 Fruens Bøge - Kl Arrangørkonference Lørdag 18. November 2017 Fruens Bøge - Kl. 11.45 12.15 Disposition Oplæg Målsætning Hvorfor? Udbyttet? God live dækning? Hvad kræver det? Kan det lade sig gøre? NM Cross 11. Nov: U20

Læs mere

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites

opsamling * Hvordan var det at arbejde med casen? * hvad har I lært (fokus på design)? * feedback på bloggen? * LInks til websites dagens program * opsamling på IA projekt * næste temaprojekt: Go mobile * Brugsscenarier og wireframes * Øvelse * Modebranchen som case + fælles brainstorm * Øvelse/lektie * næste gang opsamling * Hvordan

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Opdateret: 26-03-2018 Indholdsfortegnelse 1. Først skal du installere programmet på din computer 3 2. Når programmet er installeret er du klar til at pakke robotten ud 4 3. Nu er

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat

Europamesterskaberne i svømning 2013 Jyske bank BOXEN, Herning 12. 15. december 2013 Eksklusivt Hovedsponsorat Jyske Bank Boxen i Herning danner i år unikke rammer om EM på kortbane og her bliver Boxen omdannet til et stemningsfuldt og spektakulært svømmestadion med mobile pools, plads til 8000 tilskuere og et

Læs mere

Helsingør & VM TOUR 2014

Helsingør & VM TOUR 2014 Helsingør & VM TOUR 2014 Når Danmark ikke skal til VM, må VM komme til Danmark! Helsingør Vi besøger 9 byer i Danmark 2 dage i hver by DBU og TV2 laver VM tour sammen. Fodbold aktiviteter i dagtimerne

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Den karismatiske underviser

Den karismatiske underviser Uddannelsen: Den karismatiske underviser Beskrivelse af forløbet: Uddannelsen indeholder 2 seminarer med oplæg, øvelser, feedback og perspektivering. Det første seminar indeholder 18 lektioner og afvikles

Læs mere

Brain Break event - event for 6. klasse

Brain Break event - event for 6. klasse Brain Break event - event for 6. klasse Introduktion Et Brain Break er en kort fysisk udfoldelse, der fungerer som et energiskabende afbræk i undervisningen. Brain Breaks laves alene eller sammen med andre

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

DIALOG MED BRUGERE!

DIALOG MED BRUGERE! ------------------------------------------------------------------------------------------ den 21. juni 2007 på Det Kongelige Bibliotek ved: Rune Nielsen Arkitekt MAA, Partner Kollision http://www.kollision.dk

Læs mere

murenes minder Digitalt og interaktivt formidlingskoncept til Koldinghus

murenes minder Digitalt og interaktivt formidlingskoncept til Koldinghus murenes minder Digitalt og interaktivt formidlingskoncept til Koldinghus kidsntweens.dk DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Vi investerer i din fremtid Kids n Tweens spinderihallerne

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

LAVET AF HANS-CHRISTIAN KELLER 1

LAVET AF HANS-CHRISTIAN KELLER 1 ELEVENS Indhold Lektion nr. 1 Lær Edison at kende... 2 Arbejdsark 1.1 Batterier, knapper og sensorer... 2 Arbejdsark 1.2 - Programmer Edison ved at bruge stregkoder... 4 Arbejdsark 1.3 Prøv Edisons sensorer...

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED

PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED PROFESSIONELLE KVALITETSLØSNINGER TIL DIGITAL SIGNAGE SMUKKE OG INTELLIGENTE DIGITALE DISPLAYS, SOM ER LETTE AT TILPASSE PRÆCIS DIN VIRKSOMHED www.modstudio.dk INNOVATIV INFORMATION Vi ser digital skiltning

Læs mere

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min

FALDSTART. Løb, spring og kast. Sprint. Grundform. 15 min FALDSTART Gå sammen i par. Den ene af jer er løber og står klar bag en linje. Den anden står med siden til ca. to-tre meter længere fremme og holder en arm udstrakt i skulderhøjde. Løberen laver en faldstart,

Læs mere

BRAIN BREAKS 6. KLASSE

BRAIN BREAKS 6. KLASSE BRAIN BREAKS 6. KLASSE Introduktion Et Brain Break er en kort fysisk udfoldelse, der fungerer som et energiskabende afbræk i undervisningen. Brain Breaks laves alene eller sammen med andre og tager tidsmæssigt

Læs mere

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7 ECdox som favorit Indledning 1 Internet Explorer 2 Chrome 4 Safari 5 Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7 ECdox på mobile enheder 7 Indledning Dette dokument beskriver hvordan man opretter og arbejder

Læs mere

Brain Break event - event for 7. klasse

Brain Break event - event for 7. klasse Brain Break event - event for 7. klasse Introduktion I skal til at udvikle jeres egne brain breakes og til det har vi fået Chris MacDonald, der er ambassadør for Styr på Sundheden, til at skrive om, hvordan

Læs mere

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Gary Rebholz Disse dage, digital skiltning er overalt. Utvivlsomt du har set det, selvom du måske ikke har identificeret, hvad du oplevede som digital

Læs mere

Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture

Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture Af: Tokihiro Fukatsu m.fl. fra National Agriculture and Food Research Organization i Japan, Tokyo Institute of Technology og Shinshu

Læs mere

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af

FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede. 1 Gennemført af FRA DISTRIBUTION TIL HANDLING Tilbudsavisens plads i det samlede mediebillede 1 TILBUDSAVISEN PLADS I DET SAMLEDE MEDIEBILLEDE Post Danmark har bedt IUM om at belyse tilbudsavisens plads i det samlede

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL Sommerbogen 2012 - Også kendt som Læse OL Opbygning på sitet Sommerbogen.dk linker direkte til en side på pallesgavebod.dk. Den normale player på forsiden af Palles Gavebod deaktiveres og der lægges i

Læs mere

10 nemme tips til en bedre mødekultur

10 nemme tips til en bedre mødekultur 10 nemme tips til en bedre mødekultur Du får hermed tre års erfaringer med god mødekultur Jeg er professionel referat-tegner, og tegner til virksomheders vigtige møder og temadage. Derfor ved jeg, hvad

Læs mere

Reklameanalyse - trykte reklamer

Reklameanalyse - trykte reklamer Reklameanalyse - trykte reklamer Undervisningsmateriale i analyse af trykte reklamer Egnet til mellemtrin Indholdsfortegnelse Introduktion.... 1 Formål... 1 Forløb... 2 Lektioner... 3 Lektion 1-2... 3

Læs mere

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af?

Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Hvilket træningscenter er du medlem af? Frederikshavns Stærkeste 2016 side 1/6 tilmelding Navn: Efternavn: Alder: Vægt: Mand: Kvinde: Cpr. nr.: Adresse: Post nr. & by: Tlf: Email: Har du deltaget i stævner før? Ja: Nej: Hvis ja, hvilke? Hvilket

Læs mere

Mobile Workshop EASJ 2012. lokationsbaserede oplevelser

Mobile Workshop EASJ 2012. lokationsbaserede oplevelser lokationsbaserede oplevelser overblik Introduktion: En ny opfattelse af steder Mapping Mobile Annotation Social Networks and Games Case eksempel: Urban Art Explorer introduktion: En ny opfattelse af steder

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt

Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt Aarhus Universitets betydning for byen og erhvervsudviklingen - og omvendt 2014 - Hvor er vi nu, og hvor skal vi hen DISPOSITION Sammenhæng mellem universitet, by og erhvervsliv Ønske om at udvide universitetets

Læs mere

DEN DIGITALE BYDEL. OPSAMLING FRA WORKSHOP D.27.08.2014 Alexandra Instituttet

DEN DIGITALE BYDEL. OPSAMLING FRA WORKSHOP D.27.08.2014 Alexandra Instituttet DEN DIGITALE BYDEL OPSAMLING FRA WORKSHOP D.27.08.2014 Alexandra Instituttet ALEXANDRA INSTITUTTET A/S Åbogade 34 DK-8200 Aarhus N T +45 70 27 70 12 Rued Langgaards Vej 7, 5B DK-2300 København S T +45

Læs mere

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj.

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj. So - London Reklame Af Jacob, Morten & Nicolaj. Indhold: 1. Storyboard 2. Branding af storby 3. Kravspecifikation 4. Målgruppeanalyse 5. Filmteknik 6. Overvejelser omkring vinkling og områder 7. Refleksioner

Læs mere

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO INTRO Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO KAREN FEDER Pædagog Uddannet pædagog i år 2000 Arbejdet 5 år som observationspædagog En bred viden om mennesker og

Læs mere

Træningsmateriale sprint

Træningsmateriale sprint Træningsmateriale sprint Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Indhold Generelt om sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 4 Lektion 2 start og acceleration... 5

Læs mere

Velkommen. Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL!

Velkommen. Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL! Generel info Velkommen Velkommen )l Østerbro Stadion og )l det 6. Skole OL! Skole OL foregår i dagene 17., 18., 19. og 20. juni 2014 på Østerbro Stadion, hvor hvert klassetrin konkurrerer på skih I løbet

Læs mere

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT 3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT Run to the beat powered by Bang & Olufsen Run to the beat tilbyder jeres virksomhed en mulighed for at linke til Danmarks eneste motionsløb med musikken som omdrejningspunkt.

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen.

Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen. Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen. Index INDHOLDSFORTEGNELSE side Innovativ digital formidling... 3 Idékatalog 4 Udvalgte funktioner 5 Kort 6 Kalender 7

Læs mere

Titel: Barry s Bespoke Bakery

Titel: Barry s Bespoke Bakery Titel: Tema: Kærlighed, kager, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: SVT2, 03-08-2014, 10 min. Denne pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med tema

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Skole OL finale 2016. Generel info

Skole OL finale 2016. Generel info Skole OL finale 2016 Generel info Velkommen Velkommen til Skole OL finalen 2016! Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, spændende konkurrencer, kampgejst og sammenhold!

Læs mere

Design og visualisering 2. semester lokationsbaserede oplevelser

Design og visualisering 2. semester lokationsbaserede oplevelser lokationsbaserede oplevelser overblik Introduktion: En ny opfattelse af steder Mapping Mobile Annotation Social Networks and Games Case eksempel: Urban Art Explorer Mobile Workshop EASJ 2012 introduktion:

Læs mere

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs Konceptbeskrivelse DokkAArs er et koncept, der skaber værdi for Dokk1 gennem hovedsagligt brugergenereret indhold. DokkAArs er derved let at vedligeholde, forudsat at konceptet er teknisk etableret og

Læs mere

TEKNOLOGI, LEG OG KREATIVITET

TEKNOLOGI, LEG OG KREATIVITET TEKNOLOGI, LEG OG KREATIVITET OPLÆG PÅ NATIONALT KOORDINATORMØDE/ASTRA 4. OKTOBER 2017 Stine Liv Johansen, medieforsker, ph.d. AGENDA MELLEM JUBELOPTIMISME OG POP-PESSIMISME: KAN VI FINDE EN ANDEN VEJ?

Læs mere

Den røde trå d. Långhøj KFUM

Den røde trå d. Långhøj KFUM Den røde trå d Långhøj KFUM Indledning: Den røde tråd i Langhøj KFUM er bygget på følgende grundlæggende principper som værende de helt centrale ved god håndbolduddannelse: Angrebsmæssigt: - at kunne kaste

Læs mere

TILMELD JER PÅ SPARTA.DK/DHL

TILMELD JER PÅ SPARTA.DK/DHL @spartalob #dhlstafettenkbh /spartalob 27. 31. AUGUST 5x5 KM STAFET // 5 KM TILMELD JER PÅ SPARTA.DK/DHL KLAR, PARAT, TEAM UP! DHL Stafetten er som en grillfest i haven sammen med vennerne. En særlig fest,

Læs mere

User experience studie af videokonferencesystem

User experience studie af videokonferencesystem User experience studie af videokonferencesystem Line Søndergaard Knudsen, Julie Torpegaard Jesper Kjeldskov & Mikael B. Skov Institut for Datalogi Center for socio-interactive design Overblik Kort om det

Læs mere

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop velkommen Når du folder brochuren ud, åbner du samtidig op for en hel ny verden af muligheder for kommunikation med dine gæster. Ved

Læs mere

Scan QR-koderne og se mere info eller film.

Scan QR-koderne og se mere info eller film. Scan QR-koderne og se mere info eller film. Professionel fantasi, og meget mere! Interaktive lodrette flader Interaktive vægge: Projekteret Når man bruger projektorer, er den største udfordring udefra

Læs mere

Årsplan for idræt 8. klasse

Årsplan for idræt 8. klasse Årsplan for idræt 8. klasse 2016-17 Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

Hvad er animation? 30 min: grupperne tegner storyboard, karakter- og elementdesign, fx en fisk, sky, figurer.

Hvad er animation? 30 min: grupperne tegner storyboard, karakter- og elementdesign, fx en fisk, sky, figurer. Hvad er animation? Animation er en ny genre i folkeskolen, som går ud på, at børnene selv skal skabe små fortællinger. Det er en sjov måde for børn at eksperimentere med historiefortælling, da børnene

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail:

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail: Undervisningsmateriale Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: 21 46 92 42 Mail: runsch@gladsaxe.dk 1 Hvad er det for noget materiale? Der er ind til videre lavet materialer til udskolingen

Læs mere

Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisning.

Projektet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisning. Brugervejledning Kære bruger Her præsenteres et filmisk casebaseret undervisningsmateriale om mobning og trivsel i skolen. De to film er blevet til på baggrund af virkelige historier og hændelser, som

Læs mere

Helsingør atletikstadion juni 2013

Helsingør atletikstadion juni 2013 Ver.2 5.6.13 Velkommen til Udtagelsesstævne 2013 Helsingør atletikstadion 8.- 9. juni 2013 Praktiske oplysninger og informationer Helsingør IF og Dansk Atletik Forbund byder velkommen til årets udtagelsesstævne,

Læs mere

Karen Kristiane, Mette Mørk Christensen, Stina Frandsen og Mathias Nielsen

Karen Kristiane, Mette Mørk Christensen, Stina Frandsen og Mathias Nielsen 1 Girls - Break up app Om Tv serien I serien følger vi hovedpersonen Hannah og hendes tre veninder, der alle er i starten af tyverne og bor i New York. Vi følger deres venskaber, kærlighedsliv og forsøg

Læs mere

EMNEUGE 2015 uge HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION

EMNEUGE 2015 uge HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION EMNEUGE 2015 uge 12 HELHEDSTILBUDDET SKOVMOSESKOLEN SOM TV-STATION Mål for emneugen: Skovmoseskolen som en Tv-station åbner op for at eleven arbejder i dybden med et selvvalgt tema inden for medieproduktion

Læs mere

Skole OL Lokalstævne København Info guide

Skole OL Lokalstævne København Info guide Skole OL Lokalstævne København 2019 Info guide 1 Velkommen Velkommen til Skole OL Lokalstævne i København 2019. Vi glæder os til sammen med jer at få en rigtig god dag med OL-stemning, atletik, roning,

Læs mere

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012

Opfølgning på trænermøde. Ide katalog 20. Juni 2012 Ide katalog 20. Juni 2012 Hvad går godt i Odense Atletik? Gode Faciliteter Mandlig kastegruppe Ungdomsafdelingen Rigtig gode resultater fra et par profiler med fremtiden foran sig og flere andre på vej

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Slangen. Haleleg LØBELEGE - FARTLEGE LØBELEGE - FARTLEGE. Variation. Nr.10162 Haleleg Nr.10161 som placeres i buksekanten. Herefter skal alle mod alle samle flest mulige haler ved at stjæle dem fra de andre. Man må kun fange en hale ad gangen, som så skal placeres sammen

Læs mere

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 2 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Indhold 1 Introduktion 4 2 Runde

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Seertal i den digitale tidsalder

Seertal i den digitale tidsalder Seertal i den digitale tidsalder Foreningen for entertainment og medieret 10. maj 2017 2017 Side 1 DAGENS AGENDA Situationen i dag: Status på tv-forbruget TV pakken: Udfordringer & styrker Streaming: Hvad

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Rune Hjørringgaard

GRAFISK WORKFLOW. Rune Hjørringgaard GRAFISK WORKFLOW Rune Hjørringgaard Opgave: En 30 sekunders promovideo til musikfestivalen OurHouse, som kan anvendes på deres forskellig platforme online. Videoen skal kort & præcist give et indtryk af

Læs mere

Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! TAK FOR SIDST. Fællesmøder med Lokalforum

Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! TAK FOR SIDST. Fællesmøder med Lokalforum Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! Måske en lidt sen nytårshilsen, men da dette er det første nyhedsbrev i 2015, er det vel på sin plads at starte med det. Vi ser frem til 2015 med forventning.

Læs mere

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik.

Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. Gruppe 2: Tora, Emil, Jens & Camilla Mobil Application i tilknytning til Gift ved første blik. 1) a. Efter seersuccesen med første sæson af Gift ved første blik, vil vi i forbindelse med anden sæson lancere

Læs mere

Kort historie om Nordborg Marathon

Kort historie om Nordborg Marathon Kort historie om Nordborg Marathon Løbstraditionen på Nordals, før Nordborg Marathon, var beskeden. Guderupløbet, et halvmarathon og Søløbet på 7 km rundt om byens sø forbi det flotte Nordborg Slot. I

Læs mere

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8)

Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen. (kit, nummer 8) Idékatalog 3/3 // Pilehaveskolen (kit, nummer 8) 1) En beskrivelse af idéen 2) Et storyboard 3) En 3D model 4) En film af hver gruppe 5) Et podie til hver gruppe Alle elementer vedrørende hver gruppe samlet

Læs mere

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande.

Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Introduktion til rondering. Indledning Ronderingsøvelsen i PH, består i at hunden i samarbejde med hundeføreren, skal finde og bevogte såvel personer som større genstande. Oplæring af en hund i denne disciplin

Læs mere

YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Video - Et visuelt udtryk

YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN. Indledning. Hvad er temaet i denne artikel? Video - Et visuelt udtryk YOUTUBERE - OM AT PYNTE PÅ VIRKELIGHEDEN Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om Youtubere. Vi kommer omkring Youtubere som - fænomen og indtjeningskilde Video - Et visuelt udtryk Billeder

Læs mere

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur 1 Drømmen om det ultimative sted at dyrke eliteidræt. Et sted hvor man kan stå op om morgenen, cykle eller gå til træning sammen med andre elitesportsudøvere på max 10 min Et sted hvor man efter dagens

Læs mere

Talentfulde fodboldpiger

Talentfulde fodboldpiger Talentfulde fodboldpiger Årgang 2001 >>Sin egen bedste stjernespiller

Læs mere

Vejledning til undervisere

Vejledning til undervisere Vejledning til undervisere Introduktion Formålet med BrickBacker er at tilbyde et digitalt undervisningsmateriale, der kan anvendes i faget Håndværk og Design. Ud fra en designbaseret læringstilgang definerer

Læs mere

Atletikmedhjælperkursus

Atletikmedhjælperkursus Atletikmedhjælperkursus Skovdalen den 11 november 2015 20151110 Finn Yde www.aalborgatletik.dk Kursus indhold Atletik Stadion Stævner Dicipliner Løb Spring Kast Stævneprogrammer 20151110 Finn Yde Side

Læs mere

SPÆNDENDE UDVIKLING I VENTE

SPÆNDENDE UDVIKLING I VENTE CONNECTSPORT NEWS Juni 2017 SPÆNDENDE UDVIKLING I VENTE Vi kan ikke få armene ned for den massive opbakning vi møder, tusinde tak, det er fantastisk, og det varmer. Vi har haft mange gode workshops og

Læs mere

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen

Startnumre. Indmarch og åbning. Konkurrencen Det er nu ved at være tæt på og vi glæder os alle sammen meget til dagene hvor vi skal afvikle Skole OL 2018 lokal stævnet i Odense. Her er lidt praktiske informationer vedrørende stævnet, samt programmet

Læs mere

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer

Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Tegninger ved skriftlig prøve i fysik A, stx Om tegning på pdf-filer med Adobe Acrobat Reader og andre programmer Nils Kruse Fra sommeren 2018 bliver eksamensopgaverne i skriftlig fysik A udleveret digitalt.

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE

BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE BKOOL LANCERER ONE, DEN MEST PRISBILLIGE HOMETRAINER MED PROGRESSIV MODSTANDSKURVE Med autentisk cykelfornemmelse og indbygget simulator Madrid den 4. august 2015. Teknologifirmaet Bkool, der laver interaktive

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

1. Semester: Identitet, sprog og relationer

1. Semester: Identitet, sprog og relationer 1. Semester: Identitet, sprog og relationer Opgave 1: Dine arbejdsvaner Du sidder på dit værelse med musik i headsettet, en you-tube-video i gang på computeren, et stykke pizza på tallerkenen, historiebogen

Læs mere

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3

Teknikmærker. FC Skanderborgs teknikmærke. Indholdsfortegnelse. FC Skanderborg. Spillernavn: Baggrund side 2. Teknikmærkerne og afvikling side 3 FC Skanderborg Teknikmærker FC Skanderborgs teknikmærke Spillernavn: Indholdsfortegnelse Baggrund side 2 Teknikmærkerne og afvikling side 3 Øvelse 1: Jonglering side 4 Øvelse 2: Løb/dribling med bolden

Læs mere

Træningsmateriale 400 meter

Træningsmateriale 400 meter Træningsmateriale 400 meter Indhold Generelt om lang sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 3 Lektion 2 lange stigningsløb... 4 Lektion 3 fartkontrol... 5 Træningsøvelser og lege... 6 Konkurrencen... 7 1

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16 Fotografering Med digitalt kamera Lars Olesen This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering This version was published on 2014-07-16 This is your verso page blurb or copyright page blurb. It

Læs mere