Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region"

Transkript

1 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag den 4. november, fra kl til Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Borresø Der serveres frokost fra kl Deltagere: Kommunaldirektørerne i den midtjyske region eller deres suppleanter, regionsdirektøren, KKR sekretariatet samt sekretariatet for netværket. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referatet fra møde fredag den 26. august Bilag 1: Referat fra møde i kd-net fredag den 26. august. Link: kd-net referat pdf 3. Væksthuset v. Lars Møller Det indstilles, at KD-net godkender udkast til resultatkontrakt for Væksthus Midtjylland 2017 Væksthus Midtjylland og KKR Midtjylland indgår årligt en resultatkontrakt. Rammene for dette er den årlige nationale aftale mellem KL og Erhvervsstyrelsen om Væksthusenes opgaver. Grundet det uafsluttede nationale eftersyn af erhvervsfremmesystemet foreligger der imidlertid endnu ikke nogen national aftale for 2017, hvorfor det foreslås KKR den 22. november, at KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

2 resultatkontrakten for 2016 forlænges således, at evt. nødvendige ændringer som konsekvens af eftersynet foretages når resultatet af eftersynet foreligger. Det foreliggende forslag til resultatkontrakt for 2017 er således aktivitetsmæssigt uændret i forhold til resultatkontrakten for Dog er der foretaget enkelte justeringer i strategien bag Det midtjyske Vækstunivers som følge af processen herom i foråret, som KD-net drøftede den 27. maj Disse justeringer vedrører: Vækstværktøjer: Styrkelse af samarbejdet i erhvervsservicesystemet, herunder mulighed for informationsdeling (mit.imidt) Nyt profilanalyseværktøj (identifikation af vækstboblere) Anvendelse af vækstpaneler (systematisk mulighed for sparring med udvalgte konsulenter, eksperter m. fl. ift. den enkelte virksomheds behov) Vækstpotentiale: Bedre informationsdeling (mit.imidt) Tættere samarbejde i erhvervsservicesystemet (eks. flere sambesøg og revitalisering af imidt-møder (faste møder i erhvervsservicesystemet) Vejledning: Revitalisering af akademirådet (MEA) Relancering af basismodulet (ift. nyansatte og ift. erfarne medarbejdere) Konsulentuddannelsen deles i to muligheder: 1) En formel uddannelse med bl.a. eksamen (eks. diplomuddannelse) og 2) Moduler om nye vækstproblematik-ker/vigtige trends Endelig viste processen i foråret, at det bør overvejes at indføre medfinansiering for regionale programmer. Dette drøftes i Vækstforum Midtjylland på et kommende møde. Bilag 2: Resultatkontrakt 2016 Link: Resultatkontrakt 2016.pdf KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

3 Bilag 3: Status på resultatkontrakt med KKR Midtjylland pr. 30. juni Bilag 4: Status 1. januar 30. juni 2016 Væksthus Midtjylland Bilag 5: Forslag til Resultatkontrakt for Væksthus Midtjylland 2017 Bilag 6: Kronik: Sammenhængende hjælp støtter erhvervsvirksomhederne bedst (Jan Petersen og Bent Hansen) 4. Uddannelsesområdet v. Claus Damgaard På mødet i KKR Midtjylland den 13.september 2017 tog man den centrale dimensioneringsaftale på SOSU området til efterretning og fordelte pladserne mellem kommunerne med samme fordelingsnøgle som er anvendt mellem de 5 KKR, hvor demografi vægter 50 pct. og den historiske fordeling 50 pct. Den centrale dimensioneringsaftale sikrer, at der på landsplan i de kommende to år kan uddannes op til social- og sundhedsassistenter, hvoraf de fordeles mellem kommuner og regioner. Kommunernes andel er på 71 pct. svarende til 3.337, mens regionernes andel udgør 29 pct. svarende til praktikpladser. Der er en ekstra pulje på 300 pladser til SOSU assistentelever, som kan oprettes af de kommuner, der finder behov for det. De 300 pladser fordeles med en fast regional sygehusnøgle mellem de fem KKR-områder og udgør 64 pladser i Midtjylland. Der har været kørt en proces, hvor kommunerne frem til 12. oktober 2016 kunne melde ind, hvorvidt de var interesserede i at oprette flere pladser til SOSU assistent-elever. Resultatet heraf var, at kommunerne i Midtjylland har interesse for at oprette ca. 80 ekstra pladser, - altså ca. 16 flere end ekstrapuljen tilsiger. KL har modtaget tilbagemeldinger fra de fem KKR med henblik på tilkendegivelse af hvor mange af de ekstra 300 SSA/SSH pladser, kommunerne ønsker at oprette i På nuværende tidspunkt (oktober 2016) ønsker kommunerne at oprette 145 ekstra SSA pladser. Så samlet set er ekstrapuljen på 300 pladser langt fra brugt. Det kan oplyses, at KL har rettet henvendelse til DR om muligheden for at tilgodese de midtjyske kommuners behov for ekstra assistentelever. Med hensyn til ekstra pladser til SOSU hjælperelever, kan det oplyses, at der er ønske om at oprette yderligere 11 pladser (Disse pladser er rent kommunale.) KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

4 Bilag 7: Ekstra elevpladser på SOSU uddannelserne 2017 Bilag 8: Referat fra møde i KKR Midtjylland den 13. september 2016 (se punkt 3.3.) Bilag 9: Bilag til mødet i KKR Midtjylland den 13. september 2016 (se bilag til punkt 3.3., s ) 5. Socialområdet v. Jesper Thyrring Møller Rammepapir på voksenhandicapområdet KKR har udpeget fire områder, hvor de midtjyske kommuner og regionen arbejder med fælles målsætninger på det specialiserede social- og undervisningsområde. Det drejer sig om psykiatriområdet, voksenhandicapområdet, misbrugsområdet og socialt udsatte børn og unge. I arbejdet er der fire fokusområder: mestring, samarbejde, fokuseret indsats og inkluderende indsats. Arbejdet udmøntes i et rammepapir på hvert målområde, hvor der formuleres på fælles pejlemærker. Der er i 2015 udarbejdet et rammepapir for psykiatriområdet og her foreligger nu et forslag til rammepapir på voksenhandicapområdet. Forslaget behandles i DASSOS den 16. november, hvorefter det forelægges KKR den 22. november og herefter indgår som bilag til Rammeaftale Bilag 10: Udkast til Fælleskommunalt rammepapir på voksenhandicapområdet Retænkning af rammeaftale DASSOS har på det seneste møde drøftet proces for udarbejdelse af Rammeaftale Der er i DASSOS bred tilslutning til at gentænke og forenkle det nuværende set-up omkring Rammeaftalen, både hvad angår indhold og proces. KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

5 Det forventes at forenkling og større inddragelse af det politiske niveau vil bidrage til at skabe større ejerskab til Rammeaftalen. Desuden ønskes det, at Rammeaftalen fremover også bruges til at følge op på de tiltag, der allerede er sat i værk inden for det fælleskommunale samarbejde. I landets øvrige regioner arbejdes der aktuelt med lignende forenklingsprocesser af Rammeaftalerne, som vi i Midtjylland kan lade os inspirere af. Sekretariat for Rammeaftaler er i samarbejde med KKR-sekretariatet og Jesper Thyrring i gang med at udarbejde et oplæg til, hvordan den midtjyske Rammeaftale kan forenkles. Oplægget behandles i DASSOS den 16. november, hvorefter det forelægges KKR den 22. november med henblik på en politisk tilkendegivelse af ønsker til Rammeaftalens fremtidige indhold og proces. KD-net vil på dagens møde blive præsenteret for hovedlinjerne i forenklingsarbejdet med henblik på drøftelse og kommentering. Tema for januarkonference KKRs årlige Januarkonference afholdes mandag den 16. januar 2017 kl på Scandic Silkeborg. Advisering er sendt ud til politikere, brugerorganisationer samt relevante råd og udvalg via DASSOS. For første gang inviteres samtlige udvalgsmedlemmer fra de politiske fagudvalg, der arbejder med det sociale område i relation til børn og unge, samt voksne og udsatte borgere. Derudover er direktører og chefer velkomne til at deltage i konferencen. Konferencens titel er: Arbejdsfællesskabet som socialpolitisk redskab hvordan tager vi fat? Fokus bliver dels på, at vi skal fortsætte arbejdet med fælles mål (KKR rammepapirerne) og dels på sammenhængen mellem social- og beskæftigelsespolitik. Social- og Indenrigsminister, Karen Ellemann, indleder konferencen med oplæg og mulighed for dialog om, hvor socialpolitikken står i dag. Herefter bliver der rum til inspiration og debat KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

6 om de fælles midtjyske målsætninger på socialområdet og sammenhængen mellem social- og beskæftigelsespolitik. Program og nærmere detaljer om konferencen udsendes til deltagerkredsen i november. Udvikling i sagen om egenbetaling Socialtilsyn Midt har tilkendegivet overfor Takstgruppen (rådgivende organ under DASSOS) og i Tilsynets igangværende dialogrunde i kommunerne, at de ikke kan godkende budgetter for 2017 som indeholder egenbetaling fra borgerne. Socialtilsynet er af den opfattelse, at der ikke er en ændring på vej i egenbetalingen, der får betydning for budgetindberetningerne for Derfor fastholder Socialtilsynet KL s anbefalinger i budgetvejledningen om at man anvender bruttotakster. Landets øvrige regioner har efter KLs udmelding i maj 2016 valgt at rette ind efter bruttotakstprincippet, mens det kun gør sig gældende for enkelte kommuner i region Midtjylland. Forretningsudvalget i DASSOS har drøftet sagen og tilkendegiver at kommunerne på baggrund af Socialtilsynets seneste udmelding bør følge anvisningerne om at anvende bruttotakster. Forretningsudvalget tilkendegav samtidig, at man i Midtjylland fortsat vil arbejde på at takstprincippet fremadrettet ændres fra bruttotakster til nettotakster DASSOS Orientering om andre emner i regi af DASSOS og Forretningsudvalget: Der er i DASSOS blevet fremsat bekymring om, hvorvidt de i Rammeaftalen aftalte takstreduktioner på 3% over 3 år (fra og evt indregnet) ville blive opnået. På denne baggrund er Takstgruppen blevet bedt om at udarbejde en takstanalyse med udgangspunkt i udviklingen på den reelle takst betalt og om det aftalte forbrug stemmer overens med det reelle forbrug. Analysen vil blive udarbejdet når taksterne er indberettet ved årsskiftet og vil blive forelagt Forretningsudvalget i marts KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

7 Der har gennem de sidste 4 år kørt en forsøgsordning med 4 gratis psykologsamtaler til kvinder på krisecenter, finansieret af Satspuljeaftalen. Forretningsudvalget har besluttet at psykologhjælp ikke skal indgå som en fast del af taksten på krisecentrene efter forsøgsordningens udløb. 6. Sundhedsområdet v. Lasse Jacobsen Praksisplan for almen praksis i høring Praksisplanudvalget i Region Midtjylland har sendt forslag til praksisplan for almen praksis i Region Midtjylland i høring frem til 8. november Praksisplanen sætter en fælles retning for udviklingen af almen praksis i Region Midtjylland og er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommuner og almen praksis. Der er en tæt sammenhæng mellem sundhedsaftalen og praksisplanen. Praksisplanen skal således medvirke til at sikre, at konkrete indsatser i sundhedsaftalen gennemføres i forhold til almen praksis i Region Midtjylland. Praksisplanen indeholder målsætninger og anbefalinger i forhold til lægedækning, lokal opgavevaretagelse, tilgængelighed og lokal kvalitetsudvikling. Udmøntning af praksisplanen For at understøtte praksisplanlægningen afsætter regioner og kommuner på landsplan i alt 200 mio. kr. årligt til aftalt opgaveudvikling. Den midtjyske andel er 43 mio. kr., hvor Region Midtjylland bidrager med 21 mio. kr. og kommunerne med 22 mio. kr. Udmøntning af praksisplanen sker blandt andet via en række delaftaler. Der forhandles i den forbindelse fortsat om decentrale aftaler om sygebesøg og samtaleterapi. Den videre proces Efter høringen forventes praksisplanen behandlet i Sundhedskoordinationsudvalget på møde 28. november 2016, og herefter godkendt i Praksisplanudvalget 15. december Efter godkendelsen orienteres Regionsrådet, kommuner og almen praksis om ny praksisplan. KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

8 Sundhedskoordinationsudvalgets konference Mere sundhed i det nære på borgerens præmisser Sundhedskoordinationsudvalget var 10. oktober 2016 vært for konferencen Mere sundhed i det nære på borgerens præmisser. Hovedtemaerne på konferencen var udvikling af det nære, integrerede sundhedsvæsen, social lighed i sundhed og samspil mellem arbejdsmarked og sundhed. Omkring 180 regionale og kommunale politikere, ledere og medarbejdere samt repræsentanter fra praksissektoren, patientorganisationer og faglige organisationer deltog i konferencen. Møde med udvalgsformænd og næstformænd på sundhedsområdet Regionen har udarbejdet et forslag til udvikling af en strategi for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Regionen har imødekommet kommunernes ønske om involvering og indbød til et politisk møde den 13. september, der imidlertid blev aflyst, grundet budgetforhandlinger i kommunerne. Der inviteres derfor igen til et møde den 23. november Inden da er der et rent kommunalt møde, hvor der især skal drøftes praksisplan og samarbejde og rekruttering af praktiserende læger. Sundhedsdirektørerne er også inviteret til mødet. 7. Orientering om nye styringsdagsordener i Region Midtjylland v. Jacob Stengaard Madsen) Regionsrådet vedtog med Budget 2017 en ny styringsdagsorden for hele sundhedsvæsenet fra Den samlede strategi for den kommende styring er rummet i et målbillede (se bilag). Målbilledet indeholder en vision om at skabe et sundhedsvæsen på patientens præmisser. Dette skal ske gennem tre spor og otte mål. De otte mål konkretiseres i en række indikatorer, regionen er i gang med at operationalisere. Målbilledet bygger både på regionens Sundhedsplan, nationale mål og erfaringer fra projekt Ny styring i et patientperspektiv, der havde til formål at sikre en kobling af aktivitet, økonomi og kvalitet på samme tid. I Målbilledet ligger derfor, at Region Midtjylland fjerner aktivitetsstyringen efter DRGværdi fra I stedet rettes fokus mod at sikre relevant aktivitet forstået som aktivitet, der skaber værdi for patienten. KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

9 Arbejdet med målbilledet sker i en forbedringskultur. Det betyder, at der forventes hurtige forbedringer på områder, hvor der identificeres potentialer for at løfte kvaliteten, blive mere omkostningseffektive og yde behandling, der i højere grad er på patientens præmisser. Der arbejdes med lignende målbilleder på socialområdet og området for regional udvikling. Bilag 11: Målbilledet Bilag 12: Beskrivelser af målbillederne i materialet til Budget 2017 Bilag 13: Indlæg fra Bent Hansen bragt i fagskriftet Hospital, Drift & Arkitektur 8. Kd-net seminariet 8 9. december v. Jan Kallestrup Der gives en orientering om kd-net seminariet den 8 9. december i Struer. 9. Orientering om Råstofplan v. Jacob Stengaard Madsen Råstofplan 2016 for Region Midtjylland, blev den 28. september 2016 vedtaget på regionsrådsmødet. Råstofplanen fastlægger, hvor der må indvindes de råstoffer, som naturen har forsynet os med. For at udlægge nye råstofgraveområder skal regionen balancere mellem flere interesser. Det gælder om at sikre tilstrækkeligt med råstoffer i regionen til blandt andet byggeri og anlæg, samtidig med at naturen og borgerne er bedst muligt beskyttet mod de gener, råstofindvindingen vil medføre. Regionsrådet havde gerne inddraget statsskovarealer med dokumenterede brugbare råstofforekomster. Dels fordi det bliver stadig vanskeligere at finde nye arealer med brugbare råstoffer, dels med den begrundelse, at mange statslige skovarealer ligger langt væk fra naboer. Der er risiko for hårde konflikter om anvendelsen af Danmarks areal i fremtiden, hvorfor debatten om en national strategi med fordel kan løftes. Aktuelt er der nyt lovforslag om maritim fysisk planlægning og dialog i Folketinget om prioritering af fremtidens arealer. I det åbne land er der mange ønsker om mere skov, mere natur for ikke at tale om veje, baner og byggeri. Konflikterne kan afbødes ved at anvende arealerne til flere formål samtidig (multifunktionelt). Efterbehandlede graveområder kan netop bidrage med en særlig natur med høj biodiversitet. Dette harmonerer ikke med, at staten aktuel har en meget restriktiv holdning og nærmest pr. automatik ikke vil udlægge råstofgraveområder i statslige skovarealer. KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

10 10. Digital infrastruktur (orientering) v. Jesper Kaas Schmidt Som opfølgning på beslutningen strategi og handlingsplan på Kontaktudvalgsmødet den 26. september 2016 er der nedsat to arbejdsgrupper, der udarbejder henholdsvis retningslinjer for masteleje og gravetilladelser. Eva Due, Syddjurs, koordinerer arbejdet således, at - Udkast til behandling i KD-net er færdige medio januar. - Behandling/godkendelse i KD-net den 3. februar, - Behandling/godkendelse i KKR Midtjylland den 27. februar - Behandling/godkendelse i 19 Byråd frem til primo maj Der er ikke en administrativ høring i processen; der blev holdt en workshop i juni måned 2016 hvor alle kommuner så et udkast til fælles retningslinjer og havde lejlighed til at bemærke forslagene. Disse bemærkninger vil medtaget i arbejdet. Det kan oplyses, at følgende er med i arbejdsgrupperne: Masttilladelser: Jens Christian Nielsen, Aarhus Carsten Dietz Pedersen, Skive Henning Christensen, Randers Gravetilladelser: Børge Nielsen, Herning Annette Tilma, Aarhus Ebbe Madsen, Ringkøbing-Skjern 11. Udarbejdelse af trafikplan: medlemmer til arbejdsgruppe v. Niels Aalund Trafikselskaber skal på baggrund af statens trafikplan udarbejde en trafikplan for trafikselskabets område. 9. Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan mindst hvert fjerde år en plan for serviceniveauet for den offentlige servicetrafik, der varetages af trafikselskabet, KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

11 jf. 5. Planen skal indeholde et strategisk grundlag, der som minimum fastlægger de overordnede principper for rutenettet og et flerårigt budgetoverslag. Midttrafiks nuværende trafikplan dække perioden Trafikplan og der skal derfor udarbejdes en ny plan der dækker perioden Trafikstyregruppen besluttede på mødet den 1. juni at udpege 3 kommunale ledere til at deltage i en arbejdsgrupper, der skal udarbejde et forslag til en trafikplan (trafikstyregruppen er styregruppe) Der forventes at blive møder hver 2.måned (første gang ultimo november) Bilag 14: Ny kollektiv trafikplan for Midtjylland 12. Udpegning Lars Møller overtager formandskabet for uddannelsesgruppen. 13. Nationale og regionale møder v. Jesper Kaas Schmidt KKR møde 22. november Bilag 15: Sagsoversigt til mødet i KKR Midtjylland den 22. november 2016 Kvartalsmøde mellem KKR formandskabet og Bent Hansen den 17. november. Møde i dialogforum på uddannelsesområdet den 2. november er udskudt til den 27. februar Næste møde v. Jesper Kaas Schmidt Næste ordinære kd-net møde er fredag den 3. februar KD-Net/ Mads Venø Jessen/ jmav@aarhus.dk / mobil:

12 15. Eventuelt KD-Net/ Mads Venø Jessen/ / mobil:

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag den 4. november, fra kl. 9.00 til 11.15 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Borresø Deltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Afbud: Claus Damgaard,

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2016 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 22-11-2016 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2016 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 22-11-2016 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne i den midtjyske region eller deres suppleanter, regionsdirektøren, KKR sekretariatet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Tid og sted: Fredag den 25. maj 2018, kl. 10 13, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Fremgår

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 28. august 2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 30. januar 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D D AG SORDEN 2019 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 06-09-2019 10:00 Sted: Hotel Scandic, Hadsundvej 200, Aalborg Øst. Der er ikke gruppemøder før KKR-mødet. KKR-møde kl. 10.00-12.30 med efterfølgende frokost.

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 7. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018

Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Referat af møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 25. maj 2018 Tid og sted: Fredag den 25. maj 2018, kl. 10 13, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, Deltagere: Afbud: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Om Region Midtjylland

Om Region Midtjylland Om Region Midtjylland Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen Informationsmøde for regionsrådskandidater den 9. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Danmark med regioner Region Nordjylland 0,6 mio. Region

Læs mere

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning... 2 2. Rammeaftaler fremover... 3 3.

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. maj 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Notat Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket (Kd-net) i den midtjyske region har på sit møde

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato : 14-06-2012 Tidspunkt: 12:15-14:00 Sted: Hotel Griffen, Ndr. Kystvej 34, 3700 Rønne Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016 Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer Maj 2016 1. KORT OM ELEMENTERNE I DET MIDTJYSKE VÆKSTUNIVERS 2 Det midtjyske vækstunivers - overblikket Styrende principper: Målet

Læs mere

Referat framøde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat framøde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat framøde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. maj 2016, fra kl. 9.00 til 11.30 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Afbud: Claus Damgaard,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 23. oktober 2015, fra kl. 9.00 til 11.00 Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 31. maj 2013, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg Deltagere:

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 28-08-2012 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 14. januar 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale B, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2011 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 10-06-2011 Tidspunkt: 10.00-12.00 Sted: Scandic, Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016 Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland September - november 2016 Baggrund Praksisplanudvalget i Region Midtjylland har sendt udkast til praksisplan i høring frem til den 8. november

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 14-06-2018 09:00-10:45 Sted: Restaurant "Hos Casper", Bornholms lufthavn Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2018 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 17-05-2018 14:00 Sted: Gl. Skovridergaard Marienlundsvej 36 8600 Silkeborg Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

9 Ankestyrelsen, statistik for Struer kommune Udpegning af fokus områder for arbejdet i Vision og pejlemærker for Rammeaftale

9 Ankestyrelsen, statistik for Struer kommune Udpegning af fokus områder for arbejdet i Vision og pejlemærker for Rammeaftale Handicaprådet Referat Møde 29. marts 2017 kl. 16:00-18.00 i mødelokale 1 Tilstede: Gert Lund, Mona Rask, John Børsting (suppleant for Per Ravn), Lene Rysgaard Lene Hornstrup, Tine Hammer, Steen Jakobsen,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 30. januar 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 23. maj 2014, fra kl. 9.00 til 12.00 med mulighed for frokost kl. 11.30 Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...2 2. Rammeaftaler fremover...3 3.

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Referat KD-Net 18. august 2017

Referat KD-Net 18. august 2017 Referat KD-Net 18. august 2017 Tid og sted: Fredag den 18. august 2017, fra kl. 9.00 11.00 Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale: Fremgår af info-skærm i lobbyen. Efter det ordinære

Læs mere

Afsender Bemærkninger Forretningsudvalgets behandling Hedensted Kommune

Afsender Bemærkninger Forretningsudvalgets behandling Hedensted Kommune Bilag 4 til DASSOS 15.5.17 Indsendte bemærkninger til vision og pejlemærker for Rammeaftale 2018 Skema 1: Bemærkninger til vision og pejlemærker til Rammeaftale 2018 som indeholder forslag til ændringer

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

N OTAT. Oplæg om sekretariatsstruktur - bilag

N OTAT. Oplæg om sekretariatsstruktur - bilag N OTAT Oplæg om sekretariatsstruktur - bilag KKR Nordjylland varetager opgaver på en lang række politiske områder, herunder i særlig grad i forhold til Sundhedsområdet og det specialiserede socialområde.

Læs mere

Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne. Oplæg for KKR

Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne. Oplæg for KKR Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne Oplæg for KKR Fortællingen om det nære sundhedsvæsen Det nære sundhedsvæsen - Kommunernes fælles sundhedspolitik Forebyggelse er fundamentet og løsningen,

Læs mere

KL s politiske organisering

KL s politiske organisering KKR HOVEDSTADEN KL s politiske organisering 2018-2022 Hvad er KKR? Ingen formel beslutningskompetence (den er i kommunalbestyrelserne) Forholdsvis ny arbejdsform for politikere og forvaltning I gang med

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 20. august 2014 kl. 9.00 12.00 hos Envision A/S, Christiansgade 30, 8000 Aarhus C. Mødet indledtes med en orientering om Envision A/S v. 2. næstformand

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017

Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017 Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017 Dagens program 08.00-08.30: Fælles morgenkaffe 08.30-08.45: Velkomst og status på Sundhedsaftalen 2015-2018 v. Anders Broholm, næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

K K R M I D T J Y L L AN D

K K R M I D T J Y L L AN D REFER AT 2011 K K R M I D T J Y L L AN D Dato: 08-02-2011 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center

Læs mere

Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus

Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus Forslag til temaer for KKR Midtjyllands politiske fokus 2018-22 Med en ny valgperiode følger, udover nye fordelinger af de politiske poster, ny debat om det indholdsmæssige fokus i de sager, der arbejdes

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 10. september 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 19. december 2014 /HELOLS Referat mødet i Praksisplanudvalg 24. september 2014 kl. 17:00 i Mødelokale F7, Regionshuset Viborg Tilstedeværende medlemmer af Praksisplanudvalget:

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2008 K K R M I D T J Y L L A N D Dato : 03-10-2008 Tidspunkt: 09:00 Sted: Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 14. oktober 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere: Afbud:

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 22. marts 2017 kl hos Randers Kommune, Laksetorvet 1, 8900 Randers.

Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 22. marts 2017 kl hos Randers Kommune, Laksetorvet 1, 8900 Randers. Internt referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 22. marts 2017 kl. 9.00 12.00 hos Randers Kommune, Laksetorvet 1, 8900 Randers. Mødet indledtes med en introduktion til erhvervspolitik mv. i

Læs mere

Sundhedsaftalen 2019-2023 Danske Ældreråds konference Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 15.11.2018 Henrik Fjeldgaard, regionsrådsmedlem og formand for Sundhedskoordinationsudvalget, Region Midtjylland

Læs mere

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden 2018-2021 Der er den 22. november 2017 indgået følgende konstitueringsaftale mellem alle regionsrådets partier. erne er enige om

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes.

Indstilling: Det indstilles, at det vedlagte Kommissorium og forretningsorden for FU Sundhed drøftes. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag d. 21. marts 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Boulevarden 13, 9000 Aalborg, mødelokale 2 Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen, Lone Becker,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen vedtager årligt kvalitetsstander, der fastsætter kommunens serviceniveau.

Kommunalbestyrelsen vedtager årligt kvalitetsstander, der fastsætter kommunens serviceniveau. 1 2 Borgerrettet forebyggelse kan fx være: Tilbud om rygestop Kampagner Temaeftermiddage til ældre Indsatser med fokus på mental sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Forebyggelse på alkohol-

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015 Bilag til SOCDIR 10. juni 2015 Punkt 6: Ledernetværk på det specialiserede voksensocialområde Bilag 1: Invitation til ledernetværk Bilag 2: Orientering om invitation til nyt ledernetværk på voksen socialområdet

Læs mere

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen

Deltagere: Anders Dinsen ADHD-foreningen Carsten Hussing Høreforeningen Karl Vilhelm Nielsen UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen Center for Sundhed Sekretariatet Kongens vænge 2 3400 Hillerød REFERAT Møde i: Dato: 5. september 2018 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Mødelokale H5 Telefon 38666000

Læs mere

Konstitueringsaftale i Region Nordjylland for valgperioden 1. januar december 2021.

Konstitueringsaftale i Region Nordjylland for valgperioden 1. januar december 2021. Konstitueringsaftale i Region Nordjylland for valgperioden 1. januar 2018 31. december 2021. Der er den 22. november 2017 indgået følgende konstitueringsaftale mellem partierne: Socialdemokratiet, SF Socialistisk

Læs mere