Nyhedsbrev 30, juli 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev 30, juli 2014"

Transkript

1 Nyhedsbrev 30, juli 2014 Kære fredsvagt-venner og støtter Alle tidligere Nyhedsbreve kan læses på _18, etc. Fra 20 og opefter hedder linket _21.pdf etc Hvis man ikke ønsker at modtage FredsVagtens Nyhedsbreve så send en mail uden indhold med emne Nyhedsbrev nej tak til fra den mailadresse det modtages på. Hvis man ønsker at støtte os pekuniært er vores bankkonto NYE GENERATIONER Jeg glemte i sidste Nyhedsbrev at meddele Astas første fredsvagt 11. marts her omkring et halvt år gammel. Katrine tog en vagt en dag hvor det brændte på og havde så sin datter med. Igen får det mig jo til at erklære at det er først og fremmest for børnene jeg gør det. De uskyldige, som siden må vedgå arv og gæld som jeg har skrevet i sangen Børnemarch. Der er naturligvis også alle de fattige uskyldige lemlæstede ofre derude, men det er lettere for mig at forholde mig til det konkrete barn, jeg har lige foran mig. Og en del af vi fredsvagter har jo børnebørn for hvem vores omsorg er lisså stor som den var for vore egne børn. AKTINDSIGT I sidste Nyhedsbrev på side 10 beskrev jeg endnu et møde med MF er Ole Birk Olesen, som endte med at klage over mig. Jeg var dog denne gang obsternasig overfor den ældre betjent der kom ud og træt skulle følge op på klagen fra OBO en; jeg sagde ham mit fulde navn men ville ikke meddele mit cpr, ikke engang min fødselsdato. Sagde at det ku han selv slå op så nemt som ingenting. Så gik han uden at det fik konsekvenser, men bagefter lurede jeg på om han skrev den klage: 15. april 2014 Undertegnede beder om aktindsigt i den klage der blev indgivet over mig 24. marts af MF Ole Birk Olesen, der følte sig trådt for nær af min tilstedeværelse som fredsvagt foran Folketinget, ved en bemærkning om at smile. Med venlig hilsen (apropos smilet /se side 3 :-)) Denne gang varede det kun 2 dage før jeg fik svar: Københavns Politi har ikke på nuværende tidspunkt registreret noget vedrørende nedenstående hændelse.

2 Okay, igen! Ligesom sidst OBO en klagede over mig, eller trak han den tilbage (?) Eller synes politiet mon også han er for latterlig og nem. Det kan jeg jo ikke så n få at vide, så det er rene spekulationer over det tankevækkende forhold at der jo oplagt blev klaget i første omgang. BORGENS PERSPEKTIV Hov så pludselig dukker der op på min mail et billede fra en vinkel vi ikke lige er vant til. En januardag fra hjørnet ved Finansministeriet på vejen fra Provianthuset over mod Borgen. Jeg har selv set det, men ikke haft lejlighed til at fotografere det. Men det gjorde så Birte en dag hvor hun var på rundvisning. Vi ser i det fjerne en hvid prik der viser at vores SKAMSTØTTE-opslag sidder på grundlovssoklen :-) DUKKEPARTIET Man oplever mange krusninger på demokratiets mulig- og umuligheder når man står der ved det danske demokratis centrum. Ultimo april dukkede DukkePartiet op. Første gang havde jeg ikke kamera med, vidste ikke hvad det var, men måtte over til statuesoklen og høre hvad det var for en megalastbil der var ankommet. Sådan en er ikke billig. Jeg har ikke selv nærlæst deres hjemmeside i skrivende stund. Min rygmarvsreaktion er skepsis fordi det er politisk gøgl. Det er underholdning med mening men har ikke en parlamentarisk chance i det forvitrede demokrati.

3 Men at synge opera i Folketinget er naturligvis stærk underholdning kan muligvis bidrage til opinionsdannelsen. I skrivende stund dog virker det som om den ugentlige demo på slotspladsen er gået i sin mor igen. MODER JORDS DAG FredsVagten støttede dette arrangement lørdag d. 26. april. Vor Doris var med til at arrangere det. Under de uudsprungne plataner på Valby Tingsted stod således gode folk i det herligste solskin og mindede os om at vi har kun én planet, og den er vi således tvunget til at leve på UDEN at ødelægge den. Der er noget meget spirituelt hippieagtigt over de mest ihærdige Moder Jord beskyttere.. og jeg kan ikke lade være at tænke på hvordan det opfattes af Sofajensen på indkøb så n en lørdag eftermiddag. På den anden side har vi hippier jo ret; vi SKAL finde nogle spirituelle værdier til at afløse de materielle der kører Gaia i sænk. Men jeg mærker at det er for indforstået, for nemt for SofaJensen at afskrive det som hippietosserier. Jeg er selv intellektuel og har forståelse gennem bevidsthed, tror på men mærker ikke selv de spirituelle energier, og tænker at almindelige mennesker ser blot en flok jubel-tosser der danser rundt på bare tær. Men det er sæføli MIN perception.

4 1. MAJ Hva med os selv :-) drog som vi plejer van i Fælledparken. Ikke for at agitere, men for at holde en aktiv fridag med folket i det nygrønne forår. Det var lidt kølig nordenvind så vi søgte ly i læ oppe mod Østre Allé, hvor vi hejste vores fredsflag i 5 meters højde som vi plejer og derefter bare hyggede i solen; Kristian med guitar og Ole med eget skæg og safari-hat. NAZI-DEMO 10. maj havde de danske nynazister fået lov til at demonstrere på slotspladsen. Det blev der en masse opstandelse over i antiracistiske og fascistiske kredse. Berettiget nok de skal mødes med værdig modstand. Og dog spekulerer jeg på om den meget store ophidselse ikke er et afløb for en ophobet vrede som i virkeligheden har en anden adresse, hos Bilderberg fx. Og om tilladelsen til at lade disse få nazister demonstrere netop er en afledning af protesten mod det oligarki som er langt mere ansvarlig for den moderne misere end nogle marginaliserede nazister, omend disse har en stor symbolværdi. Men kan vi ikke nå oligarkiet, så kan vi da i al fald hamre på symbolet. Nå, FredsVagten besluttede at være tilstede for at markere fredens sag i al den potentielle vrede, og således havde vi en meget speciel oplevelse af balladen da de visirklædte betjente, der beskyttede nazisterne mod de talrigt langt overlegne antifascister, begyndte at jage disse over pladsen i retning mod vores fredsstand hvor vi sad/stod og sang fredssange. Jeg havde medbragt guitar og sangblade og sad på rotunden og så dem komme. De fleste andre, af vi ca tyve tilstede ved flagene, stod med ryggen til; front mod mig. Dér kom de løbende i vild flugt over pladsen nazidemoen var jo helt ovre ved Prins Jørgens Gård. Men løb udenom vor freds-ø som et vandløb løber udenom en sten. Nogle af de flygtende reddede sig op på vores ø og sangen blev stærkere. Ordensmagten løb ligeledes udenom, antastede ikke vores fredsstand. Balladen bølgede men vi sang og det vidunderlige var at det virkede; rotunden var fredet og vi var bølgebryder på forsiden af den. Jeg har desværre ikke nogen billeder af det billede jeg så da flugten stormede lige mod os, jeg kunne jo ikke fotografere da jeg med guitaren var ansvarlig for sangen aldrig har vi stået så tæt i sangen :-) Det var en rigtig god dag på FredsVagten; også med en masse sang mens vi ventede på balladen. Og der er sæføli flere der kan spille; således her Birte Uhre:

5 Endnu hygge på fredspladsen, demoen i det fjerne BILDERBERG Sidst nævnte jeg noget om New World Order i forbindelse med balladen i Ukraine. Her ultimo maj skulle det hemmelige men ekstremt magtfulde netværk Bilderberg holde deres årlige topmøde i København, Hotel Marriott på Kalvebod Brygge. Protesterne stod slet ikke mål med magtkoncentrationen. Hvor var LO, fagbevægelsen, venstrefløjen? Demonstrationen som varede fra torsdag til søndag var sjældent over 300. Man mødte gode folk, med gode meninger, men blev jo også desillusioneret; emnet har ikke X-Factor, så enkelt er det. Folket gider ikke høre om politisk alvor, det skal være sjovt / underholdende. Vi havde ikke forlagt FredsVagten dertil i anledningen, selvom Bilderberg-netværket naturligvis er under stærk indflydelse fra de stærke våbenproducenter der naturligvis promoverer krig. Det er altid svært hvornår vi officielt skal forlægge vores stand. Budskabet var dog særdeles relevant her ved en Lene som jeg mødte på den forkerte side af terrorhegnet; hvormed politiet beskytter de udemokratiske mod folkets berettigede vrede. Lenes budskab blir her formidlet af noget italiensk tv whatever.

6 STORMØDE Vi holder jo et beslutningsdygtigt møde hver første søndag i måneden kl. 15. Denne gang i Minnas have i Valby hvor vi fik besøg af Marryan alias OLi OOO og Nikolaj. De ville gerne lave en fredsring på FredsVagten, snakkede om børn og lege og en hel masse. De deltog i mødet dog ikke omkring økonomien. Vi besluttede som så ofte før at vi ejer ikke pladsen, men vi vil ikke lade deres fredsring være en del af vores demonstration. Og bagefter lavede de deres fredsring med os. Vi har prøvet det før på FredsVagten for nogle år siden, det var såmænd meget sjovt, men der er delte meninger om dem og deres new age spiritualitet. De lavede pentagram nede ved Bilderberg-demoen og nogen mente ligefrem at de var undergravende, trolde altså plantet for at splitte os. Det gav noget ballade, jeg observerede det ikke selv. Det med undergravende virksomhed er meget svært. Selve mistanken er allerede ødelæggende og hvem er de der planter den (?) Jeg vælger at stole på folk og deres intentioner, så jeg meldte til og deltog i deres Skt. Hans arrangement på pladsen hos os. Dvs der sad jeg og passede den stadig åbne fredsvagt mens klokken stærkt nærmede sig 18 og fredsvagt Doris kom for at være med ingen Marryan eller Nikolaj. Da jeg senere kom hjem var aflysning udsendt kl 16; sygdom. Hmm, i forvejen var jeg meget skeptisk for om der ville komme nogen og være med, og der kom ikke et øje og spurgte til arrangementet. Jeg var først klar med nedlukningen halv syv. GRUNDLOVSDAGEN Jeg har ikke meget at sige om det. Min kalender var for presset og i betragtning af at jeg havde skåret en finger så jeg ikke lige ku spille guitar, og af udsigten til regn, valgte jeg at blive hjemme. Inge holdt vistnok ligesom sidste år en tale om magthavernes manipulationer med demokratiets fundament. In casu højesteretsdommerens redigering af grundlaget for Irakkrigen som vi har fokuseret en del på det sidste års tid Og vi minoritets-majoritet skal bare finde os i det. UKRAINE, SYRIEN Hvor bliver verdens opmærksomhed af. Det er jo ikke fordi krigene er ophørt at vi ikke længere hører om dem. I nyhedsstrømmen hvirvler nye ting op. Og dog er der en vedvarende rumlen om Putins offensive magtambitioner. Finland overvejer angiveligt at melde sig til NATO. Danmark sender krigsfly til Baltikum. Lidegaard rasler med sin latterlige sabel og så er der da heldigvis forstærket argument for at bruge 30 mia på indkøb af nye kampfly. En dum lille fredsvagt som mig fatter dog ikke at de skubber Rusland over mod Kina. At de truer med sanktioner når Europa slet ikke kan klare sig uden russisk gas. Det seneste vi hører om er ISIS / ISILs fremfærd i Irak. Der er en særdeles brutal fyr; Shakir Waheib, der kunne være en ny Saddam Hussein i støbeskeen. Og i de danske medier vasker Per Stig Møller hænder og fralægger sig ansvaret for det voldelige irakiske kaos. De kan bare opføre sig ordentligt. Vi var der for at fjerne Saddam og hans til-fare-for-verdensfreden regime!, påstår nu den mand der engang regnedes for at være intelligent. Og stadig er han en mand der må regnes med, det er for utroligt. Hvis medierne var til noget sablede de den slags nonsens ned i det skammeligste hul, men de danske medier er som oldermændene i Klods Hans der grifler alt hvad prinsessen udtaler. Og man kan ikke ta til genmæle overfor den slags opspinnet hykleri; it s blowing in the wind. Det er lige til at blive træt af, og så ved jeg igen hvorfor jeg spilder min tid på at stå og blafre derinde på slotspladsen.

7 FOLKEMØDE på BORNHOLM FredsVagten var jo med til at stifte fredsministerium.dk og fredsvagter deltager i fredsministeriums møder og planlægninger. Således deltager vi også i årets store begivenhed i Allinge. For tredje år har vi et telt midt for Kæmpestranden med havet i ryggen en udmærket placering hvor rigtig mange mennesker defilerer forbi. I år var vi vist 20 fredsrelaterede grupper i fredsteltet. Så er 6x6 meter ikke så meget og især på bordene er der trangt med plads til alle vore unikke og vigtige budskaber. Vores officielle program for teltet var ikke så pakket i år, men der var dog forskellige programsatte foredrag, underholdning, debatter mm vi har imidlertid ikke meget snobbefaktor at tiltrække med; tv-kendisser og den slags, så det kneb med publikum. Selv gad jeg heller ikke være publikum, jeg kom stort set ikke væk fra fredsteltet kunne dog ikke undgå Hjemmeværnet med en stor båd i Inderhavnen. Suk de er flinke men udenfor pædagogisk rækkevidde: Jeg synes da Fogh var en god Statsminister! smile smile, som svar på anklagerne om at lyve os i krig. Christina, Doris og undertegnede repræsenterede i år FredsVagten. Som noget af det første hejste vi de smukke faner, og i baggrunden ude på reden lå Skoleskibet Danmark (tror jeg). Det var 4 dejlige dage i de søde fredsvenners selskab; både nede i teltet på stranden og oppe på gården om morgenen og om aftenen. Christina tilbød Massage for Fred en aktivitet der fik en fremhævende omtale, og her fra det officielle program. Der var lavet et lille aflukke i et hjørne af teltet, det var genialt. Man ku tegne sig for en tid og der var meget snart godt booket op. Vejret var overvejende fantastisk. Skarpt solskin med nogle renvaskende byger fredag. Der var farver og detaljer på Christiansø 25 km ude. Frisk vind om dagen, vindstille i den lyse sommeraften. Havgus om søndagen 30 meter ude på havet bag teltet forsvandt udsigten, men stadig fuld sol på teltgaden næsten surrealistisk.

8 Der blev holdt foredrag, der blev quiz et, der blev holdt cirkler for fredens følelse, der blev sunget morgensang søndag. Der blev festet lørdag aften på gården; spontant og anarkistisk fremtrylledes en veldækket buffet. Der blev sunget første vers af Internationalen som er stadig mere aktuel igen, helt spontant og så taget løftede sig. Der blev diskuteret i hoved og røv. Nogen blev fornærmede og nogen skændtes som et gammelt ægtepar, men uden varige hangs; glæden ved det stærke samvær overskyggede alt. Det skal i denne sammenhæng påpeges at St. Lærkegård hvor vi er indkvarteret præcis 4 km fra teltet på Kæmpestranden, er en væsentlig del af glæden og samværet. Tænk hvis vi blev spredt for alle vinde om aftenen når vi forlod teltet. Vores helt private vandrerhjem er en stærkt medvirkende forudsætning for at dette kan lade sig gøre; Fredsministeriums samvær og deltagelse på Folkemødet. Jeg er stadig helt euforisk; den bedste ferie. Det var som en ølejr, men med den forskel at her kender vi hinanden i forvejen, og vores emne er på forhånd fælles, og politisk. Ferie med mening. Jo ferie!, thi samtidig oplever jeres ærede en afslapning fra hverdagens krav og normer. Jeg agiterede højlydt i gaden når Pernille Grumme sku til at holde sit foredrag om hvorfor Kunstnere for Fred har sloganet Uden sandhed - ingen fred, men der kom nu ikke mange civile ind. Det er en overvejelse værd når andre organisationer har publikummer, hvorfor vi ikke har. Måske er vi for mærkelige når vi ikke har sådan nogen standard-reklamefaner ved det ikke, ved ikke hvad de tænker og føler derinde i boksen. Og ved det så alligevel i glimt. Og så når man står der og agiterer med sin lille folder oplever man mest Nej tak!, det betyder vel bare at de ikke lige orker engagere sig. Jeg plejer at svare: Jo tak! underforstået til kravet om et fredsministerium. Nogen synes jeg bliver aggressiv, men det må jo være fordi de bærer den følelse i sig selv overfor min insisteren på fred. Og jeg agiterer også for 9/11-kritikken: Uden sandhed ingen fred!, det er for mig en uundgåelig del af terrorkrigene. Således er det også meget positivt engang imellem når man møder folk der lytter med skepsis men lader sig inspirere. Her Pam der var engelsk af oprindelse, men talte et fuldgyldigt dansk. Tror jeg såede et frø der. En selfie må man da så ha :-) Doris og Dorte torsdag morgen på gårdens terrasse i morgensolen. Den hvide længe bagved er værelserne og den blå dør fører ind til fællesrum og køkken, det kan ikke være bedre. Og så er det endda billigt vi er jo en del fattigrøve i dette fredsarbejde.

9 HVERDAG Et nedslag: Her er det Annette som snakker med en gymnasieklasse. Annette har ikke været fredsvagt så længe, men har her fundet et ugentligt frikvarter (2-3 timer) i forhold til alt det andet gode politiske arbejde hun laver. Én af ildsjælene. Her noterer hun så i dagens vagtbog sin tilstedeværelse og hvad der måtte være at berette KAMPFLY Det er 17. juni hvor jeg igen ku ta vagt efter de dejlige dage på Bornholm, hvorunder også Fredsministerium konfronterede et reklamefremstød for Eurofighter; et af de fire kampfly der konkurrerer om ordren på nye kampfly til ja til hvad. Vi er mange der synes det er forrykt, men de gør det alligevel til 30 milliarder (suk) Da jeg således tilbagevenden fra Bornholm, fuld af håb og energi, kommer ned af Købmagergade til Amagertorv møder jeg dette syn: FUCK, mere reklame. Jeg blev så arrig. Først talte jeg til en ung mand med deres logo på blusen, der delte materiale ud på Amagertorv om vanviddet ved at bruge 30 mia til det lort. Det er besluttet sagde han, så jeg ynkede ham hans lortejob. Derefter uden tøven lige ind i teltet med simulatoren og råbte noget spontant ala "30 mia til kampfly der kan bombe andre lande sønder og sammen, mens vi skal spare spare spare på udgifter til velfærden! Det hele gik så stærkt at ingen nåede at reagere på mig før jeg var gået videre over mod FredsVagten. Ak er det formålstjenligt? Jeg ku bare ikk la vær.

10 FAMILIEORDNING Vi fredsvagter bliver jo ikke yngre, selvom den mentale alder ikke rigtig følger med den fysiske. Og således har vi besluttet at se lidt efter hinanden. Vi er lidt som en slags familie, og dog er det ganske følt og tilfældigt hvem der prioriteres, der er ingen regler men personlige historier berører os. Også dette er vel en del af den fred vi bærer i os; den gode karma. Som alt andet er det altså et spørgsmål om prioritet; skal vi fortrænge den store sorg for at kere os om den små. Kan vi blokere krigsherrerne ved at fokusere på god karma i vore egne små cirkler, eller skal vi i stedet fortrænge det personlige for at lade målet hellige midlerne. Efter min erfaring bliver man korrumperet af midlerne og glemmer målet, så jeg vil hellere være en lille borger der i stilfærdighed har været så heldig at få en appelsin at rulle med i turbanen. Og så vedvarende forsøge at være mig selv og min sjæl tro, ærlig og redelig. Det er jo familien det gælder, og i min familie er der ikke intriger og magtkampe eller med et andet ord: Ufred! Det har i årevis været klart at FredsVagten for flere var familien, og jeg tror at redeligheden er en væsentlig faktor. I familien falder vi ikke hinanden i ryggen. Tilliden til at det vi siger er det vi mener og står for. Antimagt. Således kan man jo sige at vores anstrengelser drejer sig om mere end blot krigens brutale fænomen; den drejer sig om hele ideen bag konkurrencesamfundet; at vi er hinandens fjender. Vi tror på solidariteten; at vi er hinandens venner, at vi skal dele livet frem for at konkurrere om det. Er det ikke sådan (?) CARL SCHARNBERGS UOFFICIELLE PRIS 1. juli modtog FredsVagten denne ærefulde pris på kr ved et arrangement på 3F s kursussted Langsøhus i Silkeborg. Vi fik oveni prisen transport og overnatning, og god mad naturligvis for tre personer, så Doris, Peter og undertegnede tog derover. Oveni prisen fik vi så også lejlighed til at deltage i indvielsen af Scharnberg- gangen; en af værelsegangene var nu tildelt dette navn illustreret af en masse store (70x100 cm) grafiske illustrationer til Scharnberg-digte og korte paroleagtige sentenser. Det blev fremhævet af Thomas Kruse der holdt motivationstalen (uddrag) for vores pristildeling, at vores paroler; fx Enkel og Bæredygtig Livsglæde, mindede om Carls (de har jo kendt ham personligt). Og faktisk har vi jo netop et af de grafiske arbejder af Thomas Kruse hængende dateret 2011 på FredsSkibet.

11 Jeg har ikke nogen billeder af selve prisoverrækkelsen hvor jeg holdt talen på vores vegne. Det var svært ;-) hvordan koger man FredsVagtens mangfoldighed ned til ti minutter, så det bliver kun nogle sporadiske nedslag; et par anekdoter til belysning af hvilke muligheder det gir overfor magtens repræsentanter at stå dér på pladsen at påpege Løkkes hykleri med en nordjysk gymnasieklasse som vidner, så læreren bagefter sagde at jeg klædte ham af. Det er jo værd at mindes :-) Kram Bo

Nyhedsbrev 25, april 2013

Nyhedsbrev 25, april 2013 Nyhedsbrev 25, april 2013 Kære fredsvagt-venner og støtter Alle tidligere Nyhedsbreve kan læses på http://fredsvagt.dk/om/nyhedsbrev_19, _18, etc. Fra 20 og opefter hedder linket http://fredsvagt.dk/off/dokumenter/nyhedsbrev_20.pdf

Læs mere

Bilag 1: 22/3 Baren. Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna

Bilag 1: 22/3 Baren. Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna BILAG 1 Bilag 1: 22/3 Baren Bilag 1.1, Sabrina Bilag 1.2, Sophie Bilag 1.3, Stine Bilag 1.4, Ida Bilag 1.5, Anna Bilag 1.1, Sabrina Da vi ankommer til Baren kl. 11 om aftenen, er der allerede en del mennesker

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker MINDSPOT Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker ISBN 978-87-89860-32-9 Mindspot er støttet af Styrelsen

Læs mere

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været kæreste med Mette i to år. 1 Jeg kendte ikke noget til lesbiske,

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Nyhedsbrev 24, januar 2013

Nyhedsbrev 24, januar 2013 Nyhedsbrev 24, januar 2013 Kære fredsvagt-venner og støtter Alle tidligere Nyhedsbreve kan læses på http://fredsvagt.dk/om/nyhedsbrev_19, _18, etc. Fra 20 og opefter hedder linket http://fredsvagt.dk/off/dokumenter/nyhedsbrev_20.pdf

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

Nyhedsbrev 32, januar 2015

Nyhedsbrev 32, januar 2015 Nyhedsbrev 32, januar 2015 Kære fredsvagt-venner og støtter Alle tidligere Nyhedsbreve kan læses på http://fredsvagt.dk/om/nyhedsbrev_19, _18, etc. Fra 20 og opefter hedder linket http://fredsvagt.dk/off/dokumenter/nyhedsbrev_20.pdf

Læs mere

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel

tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel tema: fordomme brevet jeg skrev, men aldrig sendte da fordommene flyttede et godt liv med smerter superhelte og handicappolitik gigt på barsel m e d l e m s b l a d n r. 1 3 0 m a j 2 0 0 8 2 4. å r g

Læs mere

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse

Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse Bilagskompendium for rapport: Undersøgelse af organisationen i AaB Kvindefodbold Indholdsfortegnelse 1. Transkribering af fokusgruppeinterview 15/03-12... 2 2. Transkribering af interview af Anna Larsen

Læs mere

NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014.

NØGLE HUS SPEJL. Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014. NØGLE HUS SPEJL Historie af Michael Noer og Anders Frithiof August. Manuskript af Anders Frithiof August. 8. Gennemskrivning, revideret. 10.2.2014. Producere: Rene Ezra / Thomas Radoor Nordisk Film Mosedalsvej

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG ee12: Bilag Indholdsfortegnelse BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG BILAG 6: INTERVIEWGUIDE

Læs mere

netværksbladet Søgen efter en fars kærlighed Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb

netværksbladet Søgen efter en fars kærlighed Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb netværksbladet Nr. 2, maj 2013 Til kristne kvinder i Skandinavien KRIS - hjælper mennesker ud af traumer fra overgreb Billedkunstner Jette Lieberkind Formidler Gud gennem sanserne Kathrine Brøndsted Fra

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

Logbog for Nick uge 1.

Logbog for Nick uge 1. Logbog for Nick uge 1. Malaga, Spanien Vi er søndag ankommet til det spanske med fly fra København. Velankommet i lufthavnen mødte vi allerede efter at have fået udleveret vores bagage den første sprogbarriere.

Læs mere

Ude godt hjemme bedst

Ude godt hjemme bedst Ude godt hjemme bedst fødse 7 helt unikke hjemmefødselshistorier 1 Denne lille bog er lavet som et dejligt minde. Vi har hver især skrevet vores hjemmefødselshistorie, som vi gerne vil dele med dig...

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023),

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Efterår 2013 Bilagsmappe Projektnavn: Jobcenter København Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Mette Nielsen (47986) og Heidi á Lakjuni (47973) Vejleder: Christian la Coir

Læs mere