Nyhedsbrev 30, juli 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev 30, juli 2014"

Transkript

1 Nyhedsbrev 30, juli 2014 Kære fredsvagt-venner og støtter Alle tidligere Nyhedsbreve kan læses på _18, etc. Fra 20 og opefter hedder linket _21.pdf etc Hvis man ikke ønsker at modtage FredsVagtens Nyhedsbreve så send en mail uden indhold med emne Nyhedsbrev nej tak til fra den mailadresse det modtages på. Hvis man ønsker at støtte os pekuniært er vores bankkonto NYE GENERATIONER Jeg glemte i sidste Nyhedsbrev at meddele Astas første fredsvagt 11. marts her omkring et halvt år gammel. Katrine tog en vagt en dag hvor det brændte på og havde så sin datter med. Igen får det mig jo til at erklære at det er først og fremmest for børnene jeg gør det. De uskyldige, som siden må vedgå arv og gæld som jeg har skrevet i sangen Børnemarch. Der er naturligvis også alle de fattige uskyldige lemlæstede ofre derude, men det er lettere for mig at forholde mig til det konkrete barn, jeg har lige foran mig. Og en del af vi fredsvagter har jo børnebørn for hvem vores omsorg er lisså stor som den var for vore egne børn. AKTINDSIGT I sidste Nyhedsbrev på side 10 beskrev jeg endnu et møde med MF er Ole Birk Olesen, som endte med at klage over mig. Jeg var dog denne gang obsternasig overfor den ældre betjent der kom ud og træt skulle følge op på klagen fra OBO en; jeg sagde ham mit fulde navn men ville ikke meddele mit cpr, ikke engang min fødselsdato. Sagde at det ku han selv slå op så nemt som ingenting. Så gik han uden at det fik konsekvenser, men bagefter lurede jeg på om han skrev den klage: 15. april 2014 Undertegnede beder om aktindsigt i den klage der blev indgivet over mig 24. marts af MF Ole Birk Olesen, der følte sig trådt for nær af min tilstedeværelse som fredsvagt foran Folketinget, ved en bemærkning om at smile. Med venlig hilsen (apropos smilet /se side 3 :-)) Denne gang varede det kun 2 dage før jeg fik svar: Københavns Politi har ikke på nuværende tidspunkt registreret noget vedrørende nedenstående hændelse.

2 Okay, igen! Ligesom sidst OBO en klagede over mig, eller trak han den tilbage (?) Eller synes politiet mon også han er for latterlig og nem. Det kan jeg jo ikke så n få at vide, så det er rene spekulationer over det tankevækkende forhold at der jo oplagt blev klaget i første omgang. BORGENS PERSPEKTIV Hov så pludselig dukker der op på min mail et billede fra en vinkel vi ikke lige er vant til. En januardag fra hjørnet ved Finansministeriet på vejen fra Provianthuset over mod Borgen. Jeg har selv set det, men ikke haft lejlighed til at fotografere det. Men det gjorde så Birte en dag hvor hun var på rundvisning. Vi ser i det fjerne en hvid prik der viser at vores SKAMSTØTTE-opslag sidder på grundlovssoklen :-) DUKKEPARTIET Man oplever mange krusninger på demokratiets mulig- og umuligheder når man står der ved det danske demokratis centrum. Ultimo april dukkede DukkePartiet op. Første gang havde jeg ikke kamera med, vidste ikke hvad det var, men måtte over til statuesoklen og høre hvad det var for en megalastbil der var ankommet. Sådan en er ikke billig. Jeg har ikke selv nærlæst deres hjemmeside i skrivende stund. Min rygmarvsreaktion er skepsis fordi det er politisk gøgl. Det er underholdning med mening men har ikke en parlamentarisk chance i det forvitrede demokrati.

3 Men at synge opera i Folketinget er naturligvis stærk underholdning kan muligvis bidrage til opinionsdannelsen. I skrivende stund dog virker det som om den ugentlige demo på slotspladsen er gået i sin mor igen. MODER JORDS DAG FredsVagten støttede dette arrangement lørdag d. 26. april. Vor Doris var med til at arrangere det. Under de uudsprungne plataner på Valby Tingsted stod således gode folk i det herligste solskin og mindede os om at vi har kun én planet, og den er vi således tvunget til at leve på UDEN at ødelægge den. Der er noget meget spirituelt hippieagtigt over de mest ihærdige Moder Jord beskyttere.. og jeg kan ikke lade være at tænke på hvordan det opfattes af Sofajensen på indkøb så n en lørdag eftermiddag. På den anden side har vi hippier jo ret; vi SKAL finde nogle spirituelle værdier til at afløse de materielle der kører Gaia i sænk. Men jeg mærker at det er for indforstået, for nemt for SofaJensen at afskrive det som hippietosserier. Jeg er selv intellektuel og har forståelse gennem bevidsthed, tror på men mærker ikke selv de spirituelle energier, og tænker at almindelige mennesker ser blot en flok jubel-tosser der danser rundt på bare tær. Men det er sæføli MIN perception.

4 1. MAJ Hva med os selv :-) drog som vi plejer van i Fælledparken. Ikke for at agitere, men for at holde en aktiv fridag med folket i det nygrønne forår. Det var lidt kølig nordenvind så vi søgte ly i læ oppe mod Østre Allé, hvor vi hejste vores fredsflag i 5 meters højde som vi plejer og derefter bare hyggede i solen; Kristian med guitar og Ole med eget skæg og safari-hat. NAZI-DEMO 10. maj havde de danske nynazister fået lov til at demonstrere på slotspladsen. Det blev der en masse opstandelse over i antiracistiske og fascistiske kredse. Berettiget nok de skal mødes med værdig modstand. Og dog spekulerer jeg på om den meget store ophidselse ikke er et afløb for en ophobet vrede som i virkeligheden har en anden adresse, hos Bilderberg fx. Og om tilladelsen til at lade disse få nazister demonstrere netop er en afledning af protesten mod det oligarki som er langt mere ansvarlig for den moderne misere end nogle marginaliserede nazister, omend disse har en stor symbolværdi. Men kan vi ikke nå oligarkiet, så kan vi da i al fald hamre på symbolet. Nå, FredsVagten besluttede at være tilstede for at markere fredens sag i al den potentielle vrede, og således havde vi en meget speciel oplevelse af balladen da de visirklædte betjente, der beskyttede nazisterne mod de talrigt langt overlegne antifascister, begyndte at jage disse over pladsen i retning mod vores fredsstand hvor vi sad/stod og sang fredssange. Jeg havde medbragt guitar og sangblade og sad på rotunden og så dem komme. De fleste andre, af vi ca tyve tilstede ved flagene, stod med ryggen til; front mod mig. Dér kom de løbende i vild flugt over pladsen nazidemoen var jo helt ovre ved Prins Jørgens Gård. Men løb udenom vor freds-ø som et vandløb løber udenom en sten. Nogle af de flygtende reddede sig op på vores ø og sangen blev stærkere. Ordensmagten løb ligeledes udenom, antastede ikke vores fredsstand. Balladen bølgede men vi sang og det vidunderlige var at det virkede; rotunden var fredet og vi var bølgebryder på forsiden af den. Jeg har desværre ikke nogen billeder af det billede jeg så da flugten stormede lige mod os, jeg kunne jo ikke fotografere da jeg med guitaren var ansvarlig for sangen aldrig har vi stået så tæt i sangen :-) Det var en rigtig god dag på FredsVagten; også med en masse sang mens vi ventede på balladen. Og der er sæføli flere der kan spille; således her Birte Uhre:

5 Endnu hygge på fredspladsen, demoen i det fjerne BILDERBERG Sidst nævnte jeg noget om New World Order i forbindelse med balladen i Ukraine. Her ultimo maj skulle det hemmelige men ekstremt magtfulde netværk Bilderberg holde deres årlige topmøde i København, Hotel Marriott på Kalvebod Brygge. Protesterne stod slet ikke mål med magtkoncentrationen. Hvor var LO, fagbevægelsen, venstrefløjen? Demonstrationen som varede fra torsdag til søndag var sjældent over 300. Man mødte gode folk, med gode meninger, men blev jo også desillusioneret; emnet har ikke X-Factor, så enkelt er det. Folket gider ikke høre om politisk alvor, det skal være sjovt / underholdende. Vi havde ikke forlagt FredsVagten dertil i anledningen, selvom Bilderberg-netværket naturligvis er under stærk indflydelse fra de stærke våbenproducenter der naturligvis promoverer krig. Det er altid svært hvornår vi officielt skal forlægge vores stand. Budskabet var dog særdeles relevant her ved en Lene som jeg mødte på den forkerte side af terrorhegnet; hvormed politiet beskytter de udemokratiske mod folkets berettigede vrede. Lenes budskab blir her formidlet af noget italiensk tv whatever.

6 STORMØDE Vi holder jo et beslutningsdygtigt møde hver første søndag i måneden kl. 15. Denne gang i Minnas have i Valby hvor vi fik besøg af Marryan alias OLi OOO og Nikolaj. De ville gerne lave en fredsring på FredsVagten, snakkede om børn og lege og en hel masse. De deltog i mødet dog ikke omkring økonomien. Vi besluttede som så ofte før at vi ejer ikke pladsen, men vi vil ikke lade deres fredsring være en del af vores demonstration. Og bagefter lavede de deres fredsring med os. Vi har prøvet det før på FredsVagten for nogle år siden, det var såmænd meget sjovt, men der er delte meninger om dem og deres new age spiritualitet. De lavede pentagram nede ved Bilderberg-demoen og nogen mente ligefrem at de var undergravende, trolde altså plantet for at splitte os. Det gav noget ballade, jeg observerede det ikke selv. Det med undergravende virksomhed er meget svært. Selve mistanken er allerede ødelæggende og hvem er de der planter den (?) Jeg vælger at stole på folk og deres intentioner, så jeg meldte til og deltog i deres Skt. Hans arrangement på pladsen hos os. Dvs der sad jeg og passede den stadig åbne fredsvagt mens klokken stærkt nærmede sig 18 og fredsvagt Doris kom for at være med ingen Marryan eller Nikolaj. Da jeg senere kom hjem var aflysning udsendt kl 16; sygdom. Hmm, i forvejen var jeg meget skeptisk for om der ville komme nogen og være med, og der kom ikke et øje og spurgte til arrangementet. Jeg var først klar med nedlukningen halv syv. GRUNDLOVSDAGEN Jeg har ikke meget at sige om det. Min kalender var for presset og i betragtning af at jeg havde skåret en finger så jeg ikke lige ku spille guitar, og af udsigten til regn, valgte jeg at blive hjemme. Inge holdt vistnok ligesom sidste år en tale om magthavernes manipulationer med demokratiets fundament. In casu højesteretsdommerens redigering af grundlaget for Irakkrigen som vi har fokuseret en del på det sidste års tid Og vi minoritets-majoritet skal bare finde os i det. UKRAINE, SYRIEN Hvor bliver verdens opmærksomhed af. Det er jo ikke fordi krigene er ophørt at vi ikke længere hører om dem. I nyhedsstrømmen hvirvler nye ting op. Og dog er der en vedvarende rumlen om Putins offensive magtambitioner. Finland overvejer angiveligt at melde sig til NATO. Danmark sender krigsfly til Baltikum. Lidegaard rasler med sin latterlige sabel og så er der da heldigvis forstærket argument for at bruge 30 mia på indkøb af nye kampfly. En dum lille fredsvagt som mig fatter dog ikke at de skubber Rusland over mod Kina. At de truer med sanktioner når Europa slet ikke kan klare sig uden russisk gas. Det seneste vi hører om er ISIS / ISILs fremfærd i Irak. Der er en særdeles brutal fyr; Shakir Waheib, der kunne være en ny Saddam Hussein i støbeskeen. Og i de danske medier vasker Per Stig Møller hænder og fralægger sig ansvaret for det voldelige irakiske kaos. De kan bare opføre sig ordentligt. Vi var der for at fjerne Saddam og hans til-fare-for-verdensfreden regime!, påstår nu den mand der engang regnedes for at være intelligent. Og stadig er han en mand der må regnes med, det er for utroligt. Hvis medierne var til noget sablede de den slags nonsens ned i det skammeligste hul, men de danske medier er som oldermændene i Klods Hans der grifler alt hvad prinsessen udtaler. Og man kan ikke ta til genmæle overfor den slags opspinnet hykleri; it s blowing in the wind. Det er lige til at blive træt af, og så ved jeg igen hvorfor jeg spilder min tid på at stå og blafre derinde på slotspladsen.

7 FOLKEMØDE på BORNHOLM FredsVagten var jo med til at stifte fredsministerium.dk og fredsvagter deltager i fredsministeriums møder og planlægninger. Således deltager vi også i årets store begivenhed i Allinge. For tredje år har vi et telt midt for Kæmpestranden med havet i ryggen en udmærket placering hvor rigtig mange mennesker defilerer forbi. I år var vi vist 20 fredsrelaterede grupper i fredsteltet. Så er 6x6 meter ikke så meget og især på bordene er der trangt med plads til alle vore unikke og vigtige budskaber. Vores officielle program for teltet var ikke så pakket i år, men der var dog forskellige programsatte foredrag, underholdning, debatter mm vi har imidlertid ikke meget snobbefaktor at tiltrække med; tv-kendisser og den slags, så det kneb med publikum. Selv gad jeg heller ikke være publikum, jeg kom stort set ikke væk fra fredsteltet kunne dog ikke undgå Hjemmeværnet med en stor båd i Inderhavnen. Suk de er flinke men udenfor pædagogisk rækkevidde: Jeg synes da Fogh var en god Statsminister! smile smile, som svar på anklagerne om at lyve os i krig. Christina, Doris og undertegnede repræsenterede i år FredsVagten. Som noget af det første hejste vi de smukke faner, og i baggrunden ude på reden lå Skoleskibet Danmark (tror jeg). Det var 4 dejlige dage i de søde fredsvenners selskab; både nede i teltet på stranden og oppe på gården om morgenen og om aftenen. Christina tilbød Massage for Fred en aktivitet der fik en fremhævende omtale, og her fra det officielle program. Der var lavet et lille aflukke i et hjørne af teltet, det var genialt. Man ku tegne sig for en tid og der var meget snart godt booket op. Vejret var overvejende fantastisk. Skarpt solskin med nogle renvaskende byger fredag. Der var farver og detaljer på Christiansø 25 km ude. Frisk vind om dagen, vindstille i den lyse sommeraften. Havgus om søndagen 30 meter ude på havet bag teltet forsvandt udsigten, men stadig fuld sol på teltgaden næsten surrealistisk.

8 Der blev holdt foredrag, der blev quiz et, der blev holdt cirkler for fredens følelse, der blev sunget morgensang søndag. Der blev festet lørdag aften på gården; spontant og anarkistisk fremtrylledes en veldækket buffet. Der blev sunget første vers af Internationalen som er stadig mere aktuel igen, helt spontant og så taget løftede sig. Der blev diskuteret i hoved og røv. Nogen blev fornærmede og nogen skændtes som et gammelt ægtepar, men uden varige hangs; glæden ved det stærke samvær overskyggede alt. Det skal i denne sammenhæng påpeges at St. Lærkegård hvor vi er indkvarteret præcis 4 km fra teltet på Kæmpestranden, er en væsentlig del af glæden og samværet. Tænk hvis vi blev spredt for alle vinde om aftenen når vi forlod teltet. Vores helt private vandrerhjem er en stærkt medvirkende forudsætning for at dette kan lade sig gøre; Fredsministeriums samvær og deltagelse på Folkemødet. Jeg er stadig helt euforisk; den bedste ferie. Det var som en ølejr, men med den forskel at her kender vi hinanden i forvejen, og vores emne er på forhånd fælles, og politisk. Ferie med mening. Jo ferie!, thi samtidig oplever jeres ærede en afslapning fra hverdagens krav og normer. Jeg agiterede højlydt i gaden når Pernille Grumme sku til at holde sit foredrag om hvorfor Kunstnere for Fred har sloganet Uden sandhed - ingen fred, men der kom nu ikke mange civile ind. Det er en overvejelse værd når andre organisationer har publikummer, hvorfor vi ikke har. Måske er vi for mærkelige når vi ikke har sådan nogen standard-reklamefaner ved det ikke, ved ikke hvad de tænker og føler derinde i boksen. Og ved det så alligevel i glimt. Og så når man står der og agiterer med sin lille folder oplever man mest Nej tak!, det betyder vel bare at de ikke lige orker engagere sig. Jeg plejer at svare: Jo tak! underforstået til kravet om et fredsministerium. Nogen synes jeg bliver aggressiv, men det må jo være fordi de bærer den følelse i sig selv overfor min insisteren på fred. Og jeg agiterer også for 9/11-kritikken: Uden sandhed ingen fred!, det er for mig en uundgåelig del af terrorkrigene. Således er det også meget positivt engang imellem når man møder folk der lytter med skepsis men lader sig inspirere. Her Pam der var engelsk af oprindelse, men talte et fuldgyldigt dansk. Tror jeg såede et frø der. En selfie må man da så ha :-) Doris og Dorte torsdag morgen på gårdens terrasse i morgensolen. Den hvide længe bagved er værelserne og den blå dør fører ind til fællesrum og køkken, det kan ikke være bedre. Og så er det endda billigt vi er jo en del fattigrøve i dette fredsarbejde.

9 HVERDAG Et nedslag: Her er det Annette som snakker med en gymnasieklasse. Annette har ikke været fredsvagt så længe, men har her fundet et ugentligt frikvarter (2-3 timer) i forhold til alt det andet gode politiske arbejde hun laver. Én af ildsjælene. Her noterer hun så i dagens vagtbog sin tilstedeværelse og hvad der måtte være at berette KAMPFLY Det er 17. juni hvor jeg igen ku ta vagt efter de dejlige dage på Bornholm, hvorunder også Fredsministerium konfronterede et reklamefremstød for Eurofighter; et af de fire kampfly der konkurrerer om ordren på nye kampfly til ja til hvad. Vi er mange der synes det er forrykt, men de gør det alligevel til 30 milliarder (suk) Da jeg således tilbagevenden fra Bornholm, fuld af håb og energi, kommer ned af Købmagergade til Amagertorv møder jeg dette syn: FUCK, mere reklame. Jeg blev så arrig. Først talte jeg til en ung mand med deres logo på blusen, der delte materiale ud på Amagertorv om vanviddet ved at bruge 30 mia til det lort. Det er besluttet sagde han, så jeg ynkede ham hans lortejob. Derefter uden tøven lige ind i teltet med simulatoren og råbte noget spontant ala "30 mia til kampfly der kan bombe andre lande sønder og sammen, mens vi skal spare spare spare på udgifter til velfærden! Det hele gik så stærkt at ingen nåede at reagere på mig før jeg var gået videre over mod FredsVagten. Ak er det formålstjenligt? Jeg ku bare ikk la vær.

10 FAMILIEORDNING Vi fredsvagter bliver jo ikke yngre, selvom den mentale alder ikke rigtig følger med den fysiske. Og således har vi besluttet at se lidt efter hinanden. Vi er lidt som en slags familie, og dog er det ganske følt og tilfældigt hvem der prioriteres, der er ingen regler men personlige historier berører os. Også dette er vel en del af den fred vi bærer i os; den gode karma. Som alt andet er det altså et spørgsmål om prioritet; skal vi fortrænge den store sorg for at kere os om den små. Kan vi blokere krigsherrerne ved at fokusere på god karma i vore egne små cirkler, eller skal vi i stedet fortrænge det personlige for at lade målet hellige midlerne. Efter min erfaring bliver man korrumperet af midlerne og glemmer målet, så jeg vil hellere være en lille borger der i stilfærdighed har været så heldig at få en appelsin at rulle med i turbanen. Og så vedvarende forsøge at være mig selv og min sjæl tro, ærlig og redelig. Det er jo familien det gælder, og i min familie er der ikke intriger og magtkampe eller med et andet ord: Ufred! Det har i årevis været klart at FredsVagten for flere var familien, og jeg tror at redeligheden er en væsentlig faktor. I familien falder vi ikke hinanden i ryggen. Tilliden til at det vi siger er det vi mener og står for. Antimagt. Således kan man jo sige at vores anstrengelser drejer sig om mere end blot krigens brutale fænomen; den drejer sig om hele ideen bag konkurrencesamfundet; at vi er hinandens fjender. Vi tror på solidariteten; at vi er hinandens venner, at vi skal dele livet frem for at konkurrere om det. Er det ikke sådan (?) CARL SCHARNBERGS UOFFICIELLE PRIS 1. juli modtog FredsVagten denne ærefulde pris på kr ved et arrangement på 3F s kursussted Langsøhus i Silkeborg. Vi fik oveni prisen transport og overnatning, og god mad naturligvis for tre personer, så Doris, Peter og undertegnede tog derover. Oveni prisen fik vi så også lejlighed til at deltage i indvielsen af Scharnberg- gangen; en af værelsegangene var nu tildelt dette navn illustreret af en masse store (70x100 cm) grafiske illustrationer til Scharnberg-digte og korte paroleagtige sentenser. Det blev fremhævet af Thomas Kruse der holdt motivationstalen (uddrag) for vores pristildeling, at vores paroler; fx Enkel og Bæredygtig Livsglæde, mindede om Carls (de har jo kendt ham personligt). Og faktisk har vi jo netop et af de grafiske arbejder af Thomas Kruse hængende dateret 2011 på FredsSkibet.

11 Jeg har ikke nogen billeder af selve prisoverrækkelsen hvor jeg holdt talen på vores vegne. Det var svært ;-) hvordan koger man FredsVagtens mangfoldighed ned til ti minutter, så det bliver kun nogle sporadiske nedslag; et par anekdoter til belysning af hvilke muligheder det gir overfor magtens repræsentanter at stå dér på pladsen at påpege Løkkes hykleri med en nordjysk gymnasieklasse som vidner, så læreren bagefter sagde at jeg klædte ham af. Det er jo værd at mindes :-) Kram Bo

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Jeg ved det ikke. Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde?

Jeg ved det ikke. Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde? Jeg ved det ikke Hvordan kan vi forstå, hvad det kan handle om, og hvad kan vi så tilbyde? Spørg barnet De bedste kurser, vi kan gå på, er hos dem, vi arbejder med Børn er typisk objekter, der bliver studeret

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk

Eventyrakademiets serie. www.fortælling.dk PRØVESIDER Eventyrakademiets serie www.fortælling.dk Andre titler af samme forfatter: Drys fra himlen til mit jeg, en digtsamling, 2013 Fortæl med held, 2014 (Eventyrsamling) Eventyrakademiets serie Når

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

DET STEMMER af Jacob Morild

DET STEMMER af Jacob Morild af Jacob Morild DATS Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed Nygade 15 6300 Gråsten Telefon: 7465 1103 Telefax: 7465 2093 www.dats.dk dats@dats.dk Udgivet af DATS Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

Bilag B Redegørelse for vores performance

Bilag B Redegørelse for vores performance Bilag B Redegørelse for vores performance Vores performance finder sted i en S-togskupé, hvor vi vil ændre på indretningen af rummet, så det inviterer passagererne til at indlede samtaler med hinanden.

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Ønskerne. Svend Grundtvig ( ). Udgivet 1876

Ønskerne. Svend Grundtvig ( ). Udgivet 1876 Ønskerne Svend Grundtvig (1824-1883). Udgivet 1876 Der var engang en fattig kone; hun havde en eneste søn. Han hed Lars, men han blev kaldt Doven-Lars, for han var så urimelig doven, at han ingenting gad

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Philip, 17 år. Om Philip. En ung mand. Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted.

Philip, 17 år. Om Philip. En ung mand. Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted. Philip, 17 år En ung mand Jeg møder Philip på produktionsskolens tømrerværksted. Det er hans lærer, der kalder på ham, og Philip kommer imod mig fra det fjerneste hjørne i værkstedet, hvor der står en

Læs mere

Med kurs mod kærligheden

Med kurs mod kærligheden Med kurs mod kærligheden Dating-junglen: Henrik Gehrt opgav de krævende danske kvinder og søgte i stedet en østeuropæisk. Hans nye kæreste er fra Ukraine, og alt virker bedre og nemmere Af Rikke Struck

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Kære studenter tillykke med jeres eksamen

Kære studenter tillykke med jeres eksamen Kære studenter tillykke med jeres eksamen Nu sidder I her foran mig - foran jeres forældre uden måske helt at have forstået det endnu. Jeres tid på GG er ved at være slut. Det er vemodigt og festligt på

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere