Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer"

Transkript

1 Bærende principper for behandling og prioritering af ansøgninger til fritidspuljer Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget vedtog den 4/ følgende syv bærende principper for den fremtidige behandling og prioritering af ansøgninger til alle puljer på fritidsområdet. Nytænkning: Tiltag, aktiviteter og arrangementer, som er nyskabende, vil blive prioriteret højt. Det samme vil eksisterende tiltag, aktiviteter og arrangementer, hvis disse har fået en ny vinkel, bliver rettet mod nye målgrupper eller inddrager nye samarbejdspartnere. Inddragelse af borgere: Tiltag, aktiviteter og arrangementer, der har en bred grad af borgerinddragelse, vil blive prioriteret højt. Det kan både være inddragelse af borgere i udviklingen af tiltaget, aktiviteten eller arrangementet, men også at indholdet inddrager og aktiverer borgerne. Børn og unge: Tiltag, aktiviteter og arrangementer, der er målrettet børn og unge, fx ved at inddrage børn og unge i udviklingen af tiltaget og/eller ved at have børn og unge som målgruppe for det, vil blive prioriteret højt. Medfinansiering: Der skal være fokus på graden af medfinansiering (ansøger bidrager selv økonomisk) og anden finansiering (midler fra fonde, sponsorer mv.). Det betyder, at andre end kommunen som udgangspunkt også skal bidrage til finansieringen af tiltaget, aktiviteten eller arrangementet. Hertil kommer et krav til faste tilskudsmodtagere om, at der skal udarbejdes en forretningsmodel for fremtidig finansiering af tiltaget, der viser udviklingen inden for kommunal, egen- og ekstern finansiering. Formålet er at igangsætte en udvikling, der skal føre til, at den kommunale andel af finansieringen skal falde, og at andelen af egenfinansiering/sponsorfinansiering skal stige. Omfang:

2 Ansøgerne skal beskrive omfanget af aktiviteten/tiltaget tydeligt. Det vil sige det forventede antal besøgende, åbningsdage og samarbejdspartnere, hvor mange der får glæde af aktiviteten osv. Tilskudsmodtageren skal desuden synliggøre aktiviteten/arrangementet via Kultunaut og Oplev Slagelse samt markedsføre den via egne kommunikationskanaler (hjemmeside, Facebook, pressemeddelelser eller lignende). Faktuel viden/forskning: Tiltag, aktiviteter og arrangementer, som understøtter relevant forskning på området, vil blive prioriteret højt. Idrætspolitik: Tiltag, aktiviteter og arrangementer, som er i tråd med kommunens idrætspolitik, og som bidrager til at understøtte visionen, målene og indsatsområderne i denne, vil blive prioriteret højt. Tankerne bag principperne Formålet med de bærende principper er bl.a. at kvalificere ansøgninger og behandlingen af disse (så der fx tænkes nyt og løftes sammen) samt gøre hele ansøgningsprocessen, herunder behandling og prioritering af ansøgninger, mere gennemskuelig og gennemsigtig for alle parter. De bærende principper skal gøre det lettere at være ansøger og gøre det mere tydeligt, hvad der bliver lagt vægt på, når ansøgninger behandles, og midler prioriteres. Samtidig skal principperne hjælpe med at omsætte den nye idrætspolitik til prioriterede, konkrete handlinger. De bærende principper supplerer retningslinjerne til de forskellige puljer. Altså reglerne for hvem der kan modtage tilskud, hvad der kan og ikke kan ydes tilskud til, hvem der behandler ansøgningen, hvornår der gives svar på ansøgninger osv. Ansøgerne skal ikke nødvendigvis opfylde alle principper for at kunne modtage tilskud. Men det er vigtigt, at ansøgerne forholder sig til dem ifm. deres ansøgning, og at de argumenterer for, hvorfor et givent princip ikke er relevant for deres specifikke ansøgning. De bærende principper er integreret i ansøgningsskemaerne til de relevante puljer. Idræts- og Fritidspuljen

3 Foreninger, haller og lokalt forankrede frivillige organisationer m.fl. kan søge om tilskud til diverse aktiviteter, arrangementer, renoveringer, anskaffelser, mindre anlæg m.v. gennem Idræts- og Fritidspuljen. Hvem kan søge? Ansøgere til puljen kan være foreninger, haller, lokalt forankrede frivillige organisationer m.fl. i Slagelse Kommune, der har fritids- og idrætsaktiviteter for kommunens borgere eller faciliteter, som benyttes af fritidsbrugere/idrætsudøvere. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Fritidsafdelingen kan endvidere selv tage initiativ til etablering af faciliteter eller igangsætning af nye initiativer, aktiviteter og arrangementer, der er til gavn for fritids- og idrætslivet i kommunen. Hvad kan der ydes tilskud til? Enkeltstående arrangementer, der ikke er folkeoplysende Nye initiativer, der ikke er folkeoplysende Afholdelse af mesterskaber Etablering eller tilskud til renovering af eksisterende baner eller andre faciliteter Hvad yder puljen ikke tilskud til? Etablering af større anlæg og bygninger Rekvisitter til enkeltpersoner Kommercielle formål Kompetencegivende formål, der er erhvervsmæssigt karrierefremmende Det er Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, der efter indstilling fra Center for Kultur, Fritid og Borgerservice tager stilling til, om der kan ydes tilskud til jer, og hvor stort dette tilskud i givet fald skal være. Søg om tilskud Du sender din ansøgning via den røde selvbetjeningsboks på siden om Fritids- og Idrætspuljen på kommunens hjemmeside. Du kan søge løbende, men vi skal dog modtage din ansøgning senest 8 uger før, aktiviteten, arrangementet eller projektet skal gennemføres/igangsættes. Ved behandlingen og prioriteringen af ansøgninger vil der blive taget udgangspunkt i de syv ovennævnte bærende principper, som Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har vedtaget.

4 Udbetaling af tilskud Tilskud kan ydes som acontotilskud og udbetales efter Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets nærmere bestemmelse eller efter aftale med Center for Kultur, Fritid og Borgerservice. Regnskab Du skal senest 1 måned efter aktiviteten/projektets afslutning aflægge og indsende regnskab for det modtagne tilskud. I regnskabet skal indgå dokumentation for de samlede indtægter og udgifter. Uforbrugte tilskudsmidler eller tilskud, der ikke er anvendt i overensstemmelse med det formål, det er bevilget til, skal tilbagebetales. Puljen til selvorganiserede Gennem Puljen til selvorganiserede kan selvorganiserede idrætsudøvere (både grupper og enkeltpersoner) søge om tilskud til igangsættelse af aktiviteter/projekter eller etablering af faciliteter til glæde for kommunens borgere. Hvem kan få tilskud? Personer eller grupper, der ønsker at igangsætte motions-, bevægelses- eller idrætsaktiviteter, eller skabe bedre fysiske rammer for den selvorganiserede idræt, uden at det foregår gennem foreningslivet ift. Folkeoplysningsloven, har mulighed for at søge tilskud. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Fritidsafdelingen kan endvidere selv tage initiativ til etablering af faciliteter eller igangsætning af nye initiativer, aktiviteter og arrangementer, der er til gavn for den selvorganiserede idræt i kommunen. Hvad har puljen fx støttet? Fodboldskole på Omø. Skater/løbehjulsramper (Flakkebjerg Landsbyråd). Eventen Fodsporet On Wheels. Etableringen af et nyt løbe/gå/cykel stisystem i Korsør Lystskov.

5 Anlæggelsen af intervalbane på Fodsporet. Hvem kan ikke få tilskud? Du kan ikke modtage tilskud, hvis der er tale om et initiativ for enkeltpersoner. Puljen støtter således kun afviklingen af aktiviteter og arrangementer eller udviklingen af nye faciliteter, hvis de kommer en bredere gruppe af borgere i kommunen til gode. Puljen yder ikke tilskud til foreninger, der er godkendte i henhold til Folkeoplysningsloven. Du kan derfor ikke modtage tilskud, hvis dit/jeres projektet karakteriseres som traditionel foreningsaktivitet. Hvordan søger du? Du kan ansøge løbende via den røde selvbetjeningsboks på siden om Puljen til Selvorganiserede på kommunens hjemmeside eller ved personligt fremmøde i Center for Kultur, Fritid og Borgerservice. Vi skal dog modtage din ansøgning senest 8 uger før, aktiviteten afholdes/projektet igangsættes. Ved behandlingen og prioriteringen af ansøgninger til puljen vil der blive taget udgangspunkt i de syv ovennævnte bærende principper, som Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har vedtaget. Regnskab og afrapportering Du skal senest en 1 måned efter aktiviteten/projektets afslutning sende en kort evaluering og et underskrevet regnskab til Center for Kultur, Fritid og Borgerservice på mailen fritid@slagelse.dk I regnskabet skal indgå dokumentation for de samlede indtægter og udgifter ved aktiviteten/projektet. Eventuelle ubrugte tilskudsmidler skal tilbagebetales. Gadeidrætspuljen (pr. 1/1 2017) Kommunen har afsat en pulje til at understøtte og løfte gadeidrætten i kommunen. Puljen retter sig mod unge personer og grupper, som brænder for at igangsætte nye aktiviteter og projekter eller skabe gode fysiske rammer, som kan være til glæde for alle, der elsker at lege og bevæge sig i byrummet i kommunen.

6 Hvem kan få tilskud? Personer eller grupper udenfor foreningslivet, primært dem under 30 år, som ønsker at igangsætte aktiviteter, eller skabe gode fysiske rammer, der understøtter bevægelse i byrummet i kommunen, har mulighed for at søge tilskud gennem Gadeidrætspuljen. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget og Fritidsafdelingen kan endvidere selv tage initiativ til etablering af faciliteter eller igangsætning af nye initiativer, aktiviteter eller arrangementer, der er til gavn for selvorganiserede gadeidrætsudøvere i kommunen. Hvad kan puljen fx støtte? Nye gadeidrætsfaciliteter i dit boligområde (fx skaterrampe, basketkurve, pannabane osv.). Vedligeholdelse af allerede eksisterende gadeidrætsfaciliteter. Tilskud ifm. afvikling af større gadeidrætsevents Hvem kan ikke få tilskud? Du kan ikke modtage tilskud, hvis der er tale om et initiativ for enkeltpersoner. Puljen støtter således kun afholdelse af arrangementer eller udviklingen af nye gadeidrætsfaciliteter, hvis de kommer en bredere kreds af kommunens borgere til gode. Puljen støtter heller ikke godkendte foreninger jf. Folkeoplysningsloven. Der ydes således ikke tilskud til aktiviteter, som kan karakteriseres som mere traditionelle foreningsaktiviteter. Hvordan søger du? Du kan ansøge løbende via den røde selvbetjeningsboks på hjemmesiden eller ved personligt fremmøde i Center for Kultur, Fritid og Borgerservice. Vi skal dog modtage din ansøgning senest 8 uger før, aktiviteten afholdes/projektet igangsættes. Ved behandlingen og prioriteringen af ansøgninger til puljen vil der blive taget udgangspunkt i de syv ovennævnte bærende principper, som Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har vedtaget. Regnskab og afrapportering Du skal senest 1 måned efter aktiviteten/projektets afslutning sende en kort evaluering og et underskrevet regnskab til Center for Kultur, Fritid og Borgerservice på mailen fritid@slagelse.dk

7 I regnskabet skal indgå dokumentation for de samlede indtægter og udgifter ved aktiviteten/projektet. Eventuelle ubrugte tilskudsmidler skal tilbagebetales. Udviklingspuljen Slagelse Kommune har afsat en pulje, hvorfra du kan søge om tilskud til bl.a. udviklingsarbejde, rekvisitter samt arrangementer og nye initiativer med et folkeoplysende sigte. Hvem kan søge? Ansøgere til puljen kan være foreninger godkendt under folkeoplysningsloven, frivillige organisationer, selvorganiserede grupper og enkeltpersoner samt institutioner hjemmehørende i Slagelse Kommune. Hvad kan der søges om tilskud til? Nye initiativer med et folkeoplysende formål Udviklingsarbejde Arrangementer med et folkeoplysende sigte Kulturelle amatøraktiviteter Rekvisitter (fx udstyr, der kan lånes ud til nye medlemmer) Folkeoplysende tilbud til borgere, som ikke tiltrækkes af eksisterende tilbud Aktiviteter af tværgående karakter, fx partnerskaber om løsning af konkrete opgaver Sundhedsfremmende aktiviteter Oprettelse af ny forening under folkeoplysningsloven Hvad yder puljen ikke tilskud til? Byggerier og anlæg Rekvisitter til enkeltpersoner Eksisterende aktiviteter Kommercielle formål Drift af eksisterende aktiviteter, fx el, vand, varme og lokaleleje Beklædning Kompetencegivende formål, der er erhvervsmæssigt karrierefremmende Lukkede arrangementer (hvor der ikke er offentlig adgang)

8 Aktiviteter, der hører til under anden lovgivning Søg om tilskud Du søger om tilskud gennem ansøgningsskemaet i den røde selvbetjeningsboks på siden om Udviklingspuljen på kommunens hjemmeside. Folkeoplysningsudvalget behandler ansøgninger til puljen to gange om året: På mødet i maj (ansøgningsfrist den 20/4) og på mødet i november (ansøgningsfrist den 20/10). Ved behandlingen og prioriteringen af ansøgninger vil der blive taget udgangspunkt i de syv ovennævnte bærende principper, som Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget har vedtaget. Folkeoplysningsudvalget vil især lægge vægt på principperne Børn og unge, Nytænkning og Medfinansiering i forbindelse med behandling og prioritering af ansøgninger. Udbetaling af tilskud Tilskud ydes som acontotilskud og udbetales efter Folkeoplysningsudvalgets nærmere bestemmelse i hvert enkelt tilfælde. Tilskud til flerårige udviklingsprojekter udbetales i årlige rater, svarende til det antal år projektet er planlagt at vare. Den ansvarlige tilskudsmodtager skal være fyldt 18 år. Regnskab Du skal senest en måned efter projektet/aktivitetens afslutning sende en kort evaluering og et underskrevet regnskab til os på mailen fritid@slagelse.dk. Ved helårsprojekter skal vi modtage regnskab og evaluering senest den 15. januar i det følgende kalenderår. I regnskabet skal indgå dokumentation for deltagernes samlede egenbetaling. Ved tilskud til rekvisitter og lignende fremsendes kopi af faktura. Uforbrugte tilskudsmidler eller tilskudsmidler, der ikke er anvendt i overensstemmelse med det, Folkeoplysningsudvalget har godkendt, skal tilbagebetales. Markedsføringspuljen Gennem Markedsføringspuljen kan du give et tilbud om markedsføring og synliggørelse af

9 kommunen. Ikke en tilskudspulje Markedsføringspuljen er ikke en tilskudspulje ligesom ovennævnte puljer. Det betyder, at du ikke kan søge om tilskud gennem puljen. Men du kan tilbyde en ydelse mod en modydelse, jf. Lov om støtte til eliteidræt. Klubber, foreninger og idrætsudøvere kan med andre ord give kommunen et tilbud, hvori I anfører jeres vurdering af markedsføringsværdien. Markedsføringsværdien beregnes ud fra de kriterier, der anføres i nedenstående retningslinjer. Puljen Slagelse Kommune afsætter årligt et beløb til markedsføring af kommunen. Puljen varetages af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget. Formål Markedsføringspuljen har til formål at markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune og ikke mindst som en attraktiv idrætskommune. Markedsføringspuljen skal være med til at styrke den positive omtale af Slagelse Kommune og gavne den branding og profilering af kommunen, der til stadighed arbejdes på fra mange sider. Ligeledes skal puljen styrke business to business samt Slagelse Kommunes generelle imagepleje i forhold til at tiltrække nye borgere. Udgangspunkt og forudsætninger En markedsføringsaftale vil tage udgangspunkt i det fremsendte tilbud om at markedsføre Slagelse Kommune. Der kan overordnet indgås fire typer af aftaler: Foreninger og klubber vurderet ud fra deres sportslige præstationsniveau og relaterede markedsføringsværdi. Personlige rollemodellers PR-værdi/markedsføringsværdi. Styrkelse af kommunens generelle imagepleje i forhold til at tiltrække nye borgere. Enkeltstående arrangementers PR-værdi/markedsføringsværdi. Ved vurderingen af fremsendte markedsføringstilbud vil der fra Slagelse Kommunes side bl.a. blive lagt vægt på følgende: At tilbudsgiver har en virksomhedsform med en organisation, et værdigrundlag, en økonomi, en strategi og et omdømme, som lever op til kommunens værdier samt

10 generelle krav til samarbejdspartnere. At tilbudsgivers sportslige niveau er på højt nationalt plan. At der foregår en væsentlig eksponering i landsdækkende og eventuelle internationale medier. At aktiviteten i kraft af sin kvalitet og synlighed understøtter den idrætsprofil, som Slagelse Kommune vil kendes for jævnfør den gældende idrætspolitik. At aktiviteten giver mulighed for lokal publikumsmæssig oplevelse på højt professionelt niveau. At topidrætsudøvere, som har værdi af rollemodeller, bruges som ambassadører til inspiration og motivation i forbindelse med arrangementer, der har en markedsføringsmæssig værdi. Slagelse Kommunes køb af markedsføring og øvrige ydelser skal således kunne ses i et både lokalt, nationalt og internationalt perspektiv. Aftalens længde: Kommunen kan udelukkende indgå 1-årige aftaler om markedsføring. Kommunen kan indgå aftale omkring enkeltstående arrangementer, som tilbudsgiver skønner, har en markedsføringsmæssig værdi for Slagelse Kommune jævnfør ovenstående. Hvad skal indgå i markedsføringstilbuddet: I det fremsendte tilbud skal I anføre følgende: Værdien af den forventede mediedækning i samtlige landes trykte aviser, landsdækkende, regionale, ugeaviser, sportsblade og magasiner. Værdien af den forventede mediedækning i landsdækkende medier: DR1, TV2, TV3, TV2 Sport, TV3 Sport 1 og 2, Kanal 5 og 6, Canal 9, Eurosport, TV2 East, 24 Sjællandske, Kanalsport m.fl. Værdien af mediedækning i sociale medier. Værdien af opsatte reklameskilte med Slagelse Kommunes logo. Værdien af Slagelse Kommunes logo på tilbudsgivers eliteudøveres beklædning. Det forventede antal tilskuere, seere og læsere. Tilbudsgiver skal tilvejebringe de nødvendige oplysninger og fakta, således at den reelle markedsføringsværdi kan udregnes i forhold til den generelle medieomtale. Hvilke punkter indgår som hovedregel i en markedsføringsaftale: Eliteidrætsudøvere, trænere og ledere hos tilbudsgiver forpligtiger sig til ved ethvert interview i elektroniske medier at bære Slagelse Kommunes logo synligt.

11 Tilbudsgiver forpligtiger sig endvidere til, at Slagelse Kommunes logo med sloganet En stærk partner, tydeligt anføres i alle trykte programmer, annoncer, reklamer, plakater og lignende. På tilbudsgivers hjemmeside skal Slagelse Kommunes logo være tydeligt og med direkte link til kommunens hjemmeside. Slagelse Kommunes logo skal være synligt placeret på alle tilbudsgivers eliteidrætsudøveres trøjer eller bluser efter nærmere aftale. Der indgås inden aftalens underskrivelse en særlig aftale omkring design, størrelse og omfang. Ved alle hjemmekampe udendørs som indendørs er tilbudsgiver forpligtiget til at opstille 2 reklameskilte med Slagelse Kommunes logo. Skiltene skal indgå i tilbudsgivers øvrige reklameskilte og anbringes på attraktive pladser, som skal være synlige i en eventuel TV transmission. Tilbudsgiver kan forpligtige sig til uden beregning at deltage i særlige arrangementer og events arrangeret af Slagelse Kommune, efter nærmere aftale. Frister, tidsrammer og behandling: Såfremt du ønsker at fremsende et markedsføringstilbud til Slagelse Kommune, skal dette ske senest den 1. december i året, inden aftalen træder i kræft. Aftaleperioden kan enten være et kalenderår, hvor aftalen er gældende fra 1. februar til årets udgang, eller en foreningssæson, hvor aftalen er gældende fra 1. juli til 30. juni det efterfølgende år. Dette for at aftalerne passer med de udøvere eller foreninger, der indgås aftaler med. Såfremt der efterfølgende er en restpulje, kan der løbende fremsendes markedsføringstilbud til kommunen. Det kan fx være, hvis der er kommet nye tiltag, der vurderes at skabe værdi for kommunen jfr. ovenstående retningslinjer. Eller hvis ændrede forhold hos tilbudsgiver giver anledning til en ny vurdering af markedsføringsværdien. Center for Kultur, Fritid og Borgerservice udfærdiger med baggrund i det tilsendte markedsføringstilbud forslag til en aftale, som efterfølgende vurderes af et af Slagelse Kommune valgt konsulentfirma. Såfremt denne vurdering viser, at markedsføringsværdien ikke matcher det fremsendte markedsføringstilbud, tilrettes aftalen til den af konsulentfirmaet anslåede markedsføringsværdi. Denne vurdering behandles sammen med de øvrige tilbud, som Slagelse Kommune rettidigt har modtaget, på Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets møde i januar. Det er således Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, der beslutter, hvorvidt der skal indgås en markedsføringsaftale samt til

12 hvilken værdi. Tilbudsgiver forpligtiger sig til et halvårligt møde med det af Slagelse Kommune valgte konsulentfirma og Slagelse Kommune. Her skal tilbudsgiver dokumentere den markedsføringsmæssige værdi, som Slagelse Kommune har fået gennem aftalen i det forløbne halve år. Betaling af den aftalte pris for markedsføring finder sted efter nærmere aftale. Du sender dit markedsføringstilbud ved hjælp af det røde selvbetjeningsmodul på siden om Markedsføringspuljen på Slagelses Kommunes hjemmeside. Alternativt til fritid@slagelse.dk

Retningslinjer for puljer

Retningslinjer for puljer Side 1 af 17 Retningslinjer for puljer Der er en række forskellige puljer på fritidsområdet, som du har mulighed for at søge. Ved behandling og prioritering af ansøgninger til vores puljer tager Fritidsafdelingen

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019 Fritidspuljerne 2019 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for fritidspuljerne 2019 Indhold Vigtige datoer... 2 Fritidspuljen tilskud til handicapaktiviteter som ikke er idræt... 3

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål.. 4 Hvad gives

Læs mere

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Partnerskaber mellem foreningslivet og kommunen om løsning af konkrete opgaver Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Partnerskaber mellem foreningslivet

Læs mere

INDLEDNING: Aftalegrundlaget tager afsæt i:

INDLEDNING: Aftalegrundlaget tager afsæt i: INDLEDNING: Aftalegrundlaget tager afsæt i: samarbejdspartneren har en virksomhedsform med en organisation, værdigrundlag, en strategi og et omdømme som lever op til kommunens generelle krav til samarbejdspartnere.

Læs mere

Retningslinjer for Fritidspuljen

Retningslinjer for Fritidspuljen Retningslinjer for Fritidspuljen Rådhuset Egevangen 3 B DK-2980 Kokkedal Telefon 7256 5000 fredensborg@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Indholdsfortegnelse Retningslinjer for Fritidspuljen... 3 1 Puljens

Læs mere

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen Indhold Baggrund... 2 Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen... 2 Generelle prioriteringer... 3 Når du skal søge tilskud... 3 Din ansøgningen skal indeholde... 4 Hvem kan søge om tilskud?...

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål..

Læs mere

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver Partnerskaber mellem foreningslivet og kommunen om løsning af konkrete opgaver Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Partnerskaber

Læs mere

Åben Skole-samarbejde med foreninger 2019 og Rammer og vilkår for tilskud

Åben Skole-samarbejde med foreninger 2019 og Rammer og vilkår for tilskud Åben Skole-samarbejde med foreninger 2019 og 2020 Rammer og vilkår for tilskud INDHOLD Åben Skole-samarbejde med foreninger 2019 og 2020... 3 Formål.. 4 Hvad gives der tilskud til 4 Hvordan gives tilskud.

Læs mere

Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne

Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne Om den nye puljestruktur Puljeadministration og vejledning ift. ansøgninger sker

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Idrætspuljerne 2020 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN Horsens Kommunes Idrætspolitik December 2006 Indholdsfortegnelse 1. Mission... 3 2. Vision... 3 3. Målsætninger og indsatsområder... 3 3.1 Breddeidræt:... 3 3.1.1 Målsætning...

Læs mere

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler)

Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Retningslinjer for Friluftsrådets Lokalforeningspulje (spillehalsmidler) Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid

Læs mere

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinier for udviklings- og

Læs mere

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er)

Guide. Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Guide Ansøgning om tilskud til frivilligt socialt arbejde ( 18-midl er) Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kriterier for tildeling... 3 Hvem kan søge?... 3 Målgruppe... 3 Hvad kan du søge tilskud til?...

Læs mere

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler

Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet. En guide til ansøgning af 79-midler Tilskud til frivilligt arbejde på ældreområdet En guide til ansøgning af 79-midler Kriterier for fordeling af 79-puljen til frivilligt arbejde på ældreområdet I det følgende kan du læse mere om 79-midler,

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR PULJEN TIL LOKALE PROJEKTER Formål Formålet med Puljen til lokale projekter er at tilskynde lokale aktører til at igangsætte initiativer til udvikling

Læs mere

Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af nedenstående tilskud, skal fremsende ansøgning herom senest 20. januar 2015.

Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af nedenstående tilskud, skal fremsende ansøgning herom senest 20. januar 2015. NYT FRA KULTUR- OG FRITIDSMEDARBEJDER SUSANNE PETERSEN susanne.petersen@kalundborg.dk - tlf. 59 53 59 15 Ansøgning om tilskud fra Folkeoplysningsudvalget Foreninger, der ønsker at søge et eller flere af

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019 Idrætspuljerne 2019 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2019 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde

Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Retningslinjer for støtte til frivilligt socialt arbejde Aabenraa Kommune afsætter hvert år et beløb til det lokale frivillige sociale arbejde. Midlerne er afsat i henhold til 18 i lov om social service.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og en forudsætning for kommunens udvikling

Læs mere

Rekvisitpuljen arbejdsdokument

Rekvisitpuljen arbejdsdokument SOLRØD KOMMUNE FRITID OG KULTUR Rekvisitpuljen arbejdsdokument Nuværende retningslinjer Kommentarer Forslag til nye retningslinjer 1. Formålet med rekvisitpuljen er at tilgodese idrætsudøvernes ønsker

Læs mere

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde...

Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Vision... 3 Målsætninger for borgernes deltagelse i den folkeoplysende voksen-undervisning og det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde... 4 Særlige indsatsområder...

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld)

Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld) Side 1 af 5 Retningslinjer for idrætshonoreringen (Slagelse Guld) Slagelse Kommune afholder i samarbejde med Slagelse Idræts Råd et årligt arrangement, hvor kommunens idræts-, fritids- og foreningsliv

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX

Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Handlingsplan for fælles sponsorarbejde mellem Elite Nord og Frederikshavn FOX Overordnet mål med handlingsplanen: Via en fælles indsats at tiltrække et eller flere landsdækkende sponsorater, der til sammen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen

Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Vejledning til ansøgning om støtte fra Lokalforeningspuljen Dette dokument beskriver retningslinjerne for Lokalpuljen for friluftsforeninger. Den seneste version af retningslinjerne vil altid være at finde

Læs mere

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune Rådhuset, Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Ballerup Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer: 139666

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2020 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 25.09.2019 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre

Politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre Politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund... 3 Lovmæssigt grundlag... 3 Samspil med andre politikker... 3 Hvad er et forebyggende

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.:

Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé Assens. Tilskud fra puljen til inklusion maj 2017 Sags nr.: Assens Kommune Rådhuset, Rådhus Allé 5 5610 Assens Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf: 3392 5000 Fax:3392 5567 www.uvm.dk Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Assens Kommune har fremsendt en

Læs mere

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017

Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune Rådhuset, Nordmarks Alle 2 2620 Albertslund Tilskud fra puljen til inklusion 2017 Albertslund Kommune har fremsendt en ansøgning om tilskud fra puljen til inklusion 2017: Projektnummer:

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter... 3 1.1. Hvad kan der ydes tilskud til?...

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2019 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 24.09.2018 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR LANDDISTRIKTSPULJEN

LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR LANDDISTRIKTSPULJEN LANDDISTRIKTSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR LANDDISTRIKTSPULJEN Formål Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer til udvikling af

Læs mere

INDSPIL nr. 25. April 2013

INDSPIL nr. 25. April 2013 April 2013 INDSPIL nr. 25 NYT FRA FRIVILLIGHEDSKONSULENTEN/Susanne Bach Rasmussen: Sponsorpulje fra Novo Nordisk til ildsjæle på Kalundborgegnen Alle ildsjæle på Kalundborgegnen kan nu søge om at få del

Læs mere

23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige og kulturelle styrker

23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige og kulturelle styrker Tillægsdagsorden Dato: 03-02-2016 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale 8, Rådhuset, Skanderborg 23 Forslag om videreførelse og samling af midler til markedsføring af Skanderborg Ko mmunes idrætslige

Læs mere

Bilag 4.3 (opdateret version)

Bilag 4.3 (opdateret version) KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Bilag 4.3 (opdateret version) Aftale mellem Københavns Kommune og Fonden Team Copenhagen Tilskudsaftale for driftstilskud ikke eller delvist momsregistreret

Læs mere

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema Kirkeudvalget KIU alm. del - Bilag 3 Offentligt Mulighed for støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Der er nu mulighed for at søge støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond til udvikling af initiativer

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik... 3 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken... 3 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Formål med politikken Gentofte Kommune vil med denne folkeoplysningspolitik definere rammen og visionen for fritidsområdet for alle kommunens borgere. Folkeoplysning dækker over

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune

Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune Folkeoplysningspolitik for Gentofte Kommune Forord Folkeoplysningstilbuddene i Gentofte Kommune skal give alle borgere mulighed for at deltage i meningsfulde fællesskaber, der inspirerer og udfordrer.

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde 2017 Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Opdateret 22.9.2017 Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Lokale 77, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 10. Ansøgning om støtte til Maratonløb

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

Puljer på kultur- og udviklingsudvalgets område.

Puljer på kultur- og udviklingsudvalgets område. Kultur- og udviklingsudvalget Plan, kultur og natur Dato: 24. september 2015 Reference: Johan Legarth Direkte telefon: 89594090 E-mail: jol@norddjurs.dk Journalnr.: 15 15487 Puljer på kultur- og udviklingsudvalgets

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service.

Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Initialer: hop Sag: 306-2010-23337 Dok.: 306-2014-62737 Oprettet: 18. marts 2014 Retningslinier pr. 11. marts 2014 for Støtte til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i Lov om Social Service. Udvalg: Social-og

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

KULTURPULJEN VEJLEDNING OG RETNINGSLINJER VERSION 2.O MAJ 2018

KULTURPULJEN VEJLEDNING OG RETNINGSLINJER VERSION 2.O MAJ 2018 KULTURPULJEN VEJLEDNING OG RETNINGSLINJER VERSION 2.O MAJ 2018 GULDBORGSUND KOMMUNE MAJ 2018 SIDE 2/5 INDHOLDSFORTEGNELSE Om Kulturpuljen 3 Hvem kan søge? 3 Hvad kan man søge om tilskud til? 3 Hvad kan

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier

Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Vejledning om pulje indenfor erhvervsuddannelserne: Kend dit fag - en rejse i tid og værdier Ansøgningsfrist: Tirsdag den 12. december 2017, kl. 12.00 Sagsnr.: 17/15560 Undervisningsministeriet Styrelsen

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011 UNDERVISNINGSMINISTERIET Uddannelsesstyrelsen Afdelingen for almene uddannelser Vejledningskontoret Frederiksholm Kanal 26 1220 København K Maj 2011 RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler

Læs mere

Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår

Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår Turismeudviklingspuljen (TUP) Rammebetingelser og vilkår Hvordan du søger midler? Den følgende beskrivelse har til formål at forklare lidt om Turismeudviklingspuljen, hvem der kan søge, og hvordan søgningen

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter

Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Offentlig støtte til idrætsaktiviteter Danmarks Idræts-Forbund gør det nemmere for dig Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet denne vejledning for at gøre det nemmere for de lokale idrætsforeninger at

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune.

FC Storstrømmen Overbygning af Vordingborg kommunes fodbold klubber samt placering af Talentcenter T+ i Vordingborg kommune. Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklingsog markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer

Læs mere

Retningslinjer for Slagelse Guld

Retningslinjer for Slagelse Guld Side 1 af 6 Retningslinjer for Slagelse Guld Slagelse Kommune afholder i samarbejde med Slagelse Idræts Råd et årligt arrangement, hvor kommunens idræts-, fritids- og foreningsliv honoreres for store sportspræstationer

Læs mere

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen).

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har den 19.11.2014 17.06.2015

Læs mere

Lemvig Kommunes Foreningsportal

Lemvig Kommunes Foreningsportal Kopi fra Lemvig Kommunes hjemmeside 14. september 2012 Links Lemvig Kommunes Foreningsportal http://www.lemvig.dk/folkeoplysningspolitik.aspx?id=1942 Folkeoplysningspolitik Introduktion Folketinget vedtog

Læs mere

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Aktivitetsstøtteordningen i Aarhus Kommune Ifølge Folkeoplysningsloven har kommunen pligt til at støtte folkeoplysende

Læs mere

Kalundborg Kommunes regler og retningslinjer indenfor folkeoplysningsområdet.

Kalundborg Kommunes regler og retningslinjer indenfor folkeoplysningsområdet. Kalundborg Kommunes regler og retningslinjer indenfor folkeoplysningsområdet. Reglerne indenfor folkeoplysningsområdet er dels lovbestemte, herunder indhentelse af børneattest, vederlagsfri lån af ledige

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar KULTUR OG FRITID ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD Foreningens navn Foreningens CVR/SE-nummer: Afleveringsfrist den 15. februar Mailadresse: rusr@odsherred.dk Obs! Ansøgningsskemaet kan desuden fremsendes

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik Holbæk Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold Forord... s. 4 1. Vores vision med folkeoplysningspolitiken. s. 5 2. Borgerne og det folkeoplysende arbejde.. s. 7 3. Rammer... s. 9 4. Udviklingspuljen...

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere