Appendiks til Grafisk design side 375

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appendiks til Grafisk design side 375"

Transkript

1 Appendiks til Grafisk design side 375

2 Appendiks 375/2 Evaluering Som nævnt deltager jeg selv på seminaret for at se, hvordan det forløber. Jeg vil se deltagernes reaktion, opleve aktørerne og fornemme stemningen i lokalet. Min egen lille evaluering kommer der et oplæg ud af. Et par uger efter seminaret mens det stadig er i frisk erindring inviterer jeg de tre virksomhedsledere og Jørgen Vester til et møde, hvor jeg gennemgår min oplevelse af seminaret. Det er ikke for at rakke ned på det afholdte seminar, men for at gøre det bedre næste gang. Du var næppe med på seminaret og har derfor ikke den optimale forudsætning for at bedømme de konkrete punkter i evalueringen. Du får dem her alligevel, så må du læse den med lidt fantasi for de punkter der gennemgås, er de klassiske fælder og problemer, der er i dét at afholde et seminar eller et foredrag. Her er nogle tips også hvis du selv skal på scenen på et tidspunkt i din karriere. Eller når du skal præsentere et oplæg for en større forsamling. Over middel og nemt at få i top På trods af at de tre virksomhedsledere ikke er professionelle foredragsholdere, forløb processen alligevel over middel, og Jørgen Vester lagde det professionelle snit over seminaret. Fint med udlevering af materialer på bordene lige til at tage med hjem. Fint med øer/stande til hver virksomhed ikke til at tage med hjem. Herfra er stor glæde over det flotte materiale der blev udleveret til deltagerne. (Siger ham der har haft fingrene godt nede i sagerne). Sagt på en anden måde: Det indholdsmæssige og salgsmaterialerne er i orden. Efter min opfattelse er der så meget kød på seminaret, at det kan udvikle sig til en lille institution i branchen. Vi skal blot trimme måden det bliver serveret på, og sætte mere fokus på den kreative og den salgsmæssige værdi i produkterne. Den manglende scene-erfaring hos foredragsholderne kan nemt opvejes med små lette værktøjer, f.eks. overheads. Det handler denne evaluering om.

3 Appendiks 375/3 Generelt om seminaret 1. Salgsmaterialet blev ikke solgt Der skal gøres meget mere ud af at»sælge«det materiale der udleveres. Det er en fantastisk chance for at præcisere hvad hver enkelt virksomhed arbejder med. Hver enkelt taler skal bruge sit eget materiale som udgangspunkt for sit foredrag. Standene skal være arbejdseksempler til inspiration. 2. Maksimalt 50 deltagere Mellem 40 og 50 deltagere giver bedre mulighed for at få kontakt med de enkelte deltagere. Nu har vi prøvet at trække så mange, at der er folk på venteliste, så fremover: Kvalitet frem for kvantitet. Kolbye A/S Start med en slavisk gennemgang af mappen Henvis til at standard-mapperne også leveres i digital form til layout og rentegning. Sælg varen! Flere tryksager mindre emballage Arbejdseksempler skal være mere»tryksagsorienterede«. Flere brochurer/tryksager færre skilte/display/emballage. Hvorfor vise et problem uden en løsning? Trekantfolderen fra Tivoli er et godt eksempel på et problem, men hvor blev løsningen af? Kunne man designe en ny trekant der fungerer og bruge den som case et eksempel på hvordan Kolbye er en aktiv medspiller i den kreative fase. 3. Dårlig lyd Det kræver alt for megen anstrengelse på de sidste rækker. Enten skal der tales meget tydeligere, eller der skal anvendes mikrofon. (Mikrofon er dog lidt problematisk). Der bør også være mere visuelt både billeder og tekst ifm. tale. 4. Læs ikke op af et færdigskrevet manuskript Brug kun stikord følg dem slavisk, og tal ud fra disse så opstår der automatisk et naturligt talesprog. Stikord holder taleren på sporet og sikrer, at man ikke glemmer noget. Dummy Der bør sættes mere fokus på dummy/udkast/udvikling. Gerne med hvide/neutrale/kolbye-design eksempler. Stanseform Brug seminarfolderen og konvolutten mere aktivt som eksempler. Eventuelt uden huller på forsiden. Kan f.eks. leveres på cd eller downloades direkte fra nettet. Forslag til opfølgning: Som opfølgning kunne puslespil i Kolbye-design være interessant. Hent tegning på nettet. 5. Mere liv på scenen synliggørelse af stjernen Anvendelse af overheads med stikord, når»stjernen«er på scenen! Firmafakta. Hvem, hvad, hvor. Produkter og arbejdsområder. Fagudtryk hvad er f.eks. opforing. Priseksempler. Hvor ligger vi henne? Der må ligge en del færdige digitale forme, der også kan sælges som standard-varer. Eller måske er der andre sjove ting&sager i gemmeskuffen? Forslag til forbedringer: Nyt layout af brugstryksager f.eks. i det nye Kolbyedesign. Især nuværende visitkort falder helt ved siden af.

4 Appendiks 375/4 Metropol Bogbinderi A/S Fint at gennemgå en mappe med eksempler Det var bare den forkerte mappe, der blev gennemgået! Velux-mappen er i sagens natur en stor og flot opgave for Metropol, men den blev alt for omfangsrig i foredraget. Den ene side i Metropol-mappen er rigeligt henvis til at se hele værket på standen. Slavisk gennemgang af Metropol-mappen Gå hver eneste side igennem. Sælg varen! Supplér med overheads f.eks. billeder med Wire-O eksempler: Farver, størrelser, materialer. Spillekortet trækker alt for meget opmærksomhed. Nu skal læseren til at forholde sig til motivet på kortet. Sælg også de store industriprodukter: Fals, skæring osv. Sælg sælgeren Brug sælgeren til præsentation af enkelte/enkle produkter, så der kommer mere liv på scenen. Forslag til forbedringer af mappen: Stift karton på forside som bagside. Logo som på indhold. Spillekort i grå karton. Længere snor i manillakort, sløjfe forrest. Selvstændigt ark med pariserringe flere vareprøver. Flere skruer i forskellige farver og materialer på arket. Gavekort/kupon i grå farver på grå karton. Frimærkeark på neutral hvid. Her er det ren kommunikation 100% fokus på produktet, ingen støj. Det handler om udstansning og det neutrale kort siger runde hjørner ikke kun spillekort dermed åbnes andre muligheder, f.eks. visitkort. Forslag til opfølgning: Lille prøvemappe/ark med Wire-O produktprøver. Forslag til ændringer: Mappen i mindre eksklusivt design, f.eks. brun/okker. Overvejelser om designlinien skal være»fabriksorienteret«eller mere eksklusiv. Smid evt. bjørnen ud, og brug kun logotypen.

5 Appendiks 375/5 C. Jul. Uttenthal A/S Opfølgning Start med en slavisk gennemgang af salgsbrochuren Gennemgå brochuren med de væsentligste overskrifter, herunder en kort beskrivelse af produktområder. Gerne overheads og tema: Vi gør dine tryksager mere værd. Brug chokoladeæsken aktivt Fortæl om de produkter der er anvendt på gaveæsken. F.eks. folietryk og mat kachering med blank UV lak, der skaber opmærksomhed. Fortæl om den kreative og salgsmæssige værdi i æskens layout. Vis f.eks. den udgave der blev brugt som julegave. Brug eventuelt en fyldt chokoladeæske som gimmick. Frivillig på scenen gave. Brug viften minutiøst Viften er et gammelt produktkatalog, der stadig er en nyhed for mange. Brug evt. overheads af de vigtigste produktområder, og fortæl derigennem om effekter og produktegenskaber. Postkort Gennemgå postkortene minutiøst. Produkteksempler på relief- og strukturlak. Følelsen i fingrene. Sælg sælgerne Brug sælgerne til præsentation af enkelte/enkle produkter, så der kommer mere liv på scenen. Forslag til opfølgning: Visitkort-brochure med relieftryk og prisliste. Evalueringsskemaer skal bruges aktivt. Alle der har udfyldt skemaet, skal have tilbagemelding. (Tak for dit svar vi har ikke glemt dig). Måske kan der skabes en fælles opfølgningsudsendelse i fremtiden. Neutralt frimærke der sælger fremtidige seminarer. Fælles hjemmeside der sælger fremtidige seminarer. Forslag vedlagt. Der kan henvises på egne hjemmesider. Herefter kan der løbende henvises til seminar-hjemmesiden i forskellige trykte sammenhænge i tiden op til næste afholdelse. Materiale til næste seminar Kuvertfyld med ny dato og web-henvisning. Grundbrochuren til indtrykning skal justeres ved genoptryk. Følgeskrivelse bør trykkes næste gang, evt. på sølvpapir. Foldekonvolut. Fælles navneskilte med seminar-logo. Skiltning bør lamineres og genbruges. Evalueringsskema. Hver enkelt deltager bør have sin egen»kasse«parat i god tid så er der mere tid til forberedelse af selve foredragene. Forslag til forbedringer: Uttenthal-folder med eksempler på mikrostruktur. Måske skal viften trimmes/justeres.

6