Wordart Side 1 af 16

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Wordart Side 1 af 16"

Transkript

1 Side 1 af 16

2 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere at kende. Kan du læse, hvad der står her? Hvis ikke, så kan du udskrive siden og holde den lidt på skrå, så kan teksten læses. Teksten er lavet med WordArt. Din første opgave bliver at lave et navneskilt til dit barnebarns værelse. Men først skal du lære at bruge WordArt. NB! Sørg for at værktøjslinien Tegning er tændt. Den får du brug for. Lav et nyt dokument med en ren side. Under Indsæt på Menulinien vælger du Billede ->WordArt... Du kan også benytte denne knap nederst på skærmen. Den ligger i værktøjslinien Tegning Du har startet WordArt.

3 Side 3 af 16 Der fremkommer helt nye værktøjer, som kan benyttes til at forme skriften. Dit første valg er, hvilken type tekst, der skal bruges. Det er ikke så vigtigt, hvad du vælger, det kan altid ændres. Marker den ønskede teksttype, og klik på OK-knappen. Her kan du også vælge Skrifttype, Størrelse, Fed og Kursiv skrift. Erstat Skriv teksten her med dit barnebarns navn Det er dog ikke så vigtigt, da det altid kan ændres. Klik på OK-knappen, når du har skrevet navnet.

4 Side 4 af 16 Nu er der lavet en tegning, der er opbygget som WordArt. Du har sikkert bemærket, at navnet har små firkanter i hjørner og på siderne. De benyttes til at ændre på størrelsen. Når du klikker uden for tegningen, kan du se det færdige resultat. Måske er du tilfreds med navnet, som det er; men ideen med dette kursus er, at du skal lære nogle af de muligheder, der er indbygget i WordArt, så du er ikke færdig endnu. WordArt betyder OrdKunst, altså tegning med bogstaver og ord. Det du laver, er altså en tegning. Hvis du har gennemgået kurset, hvor du selv skulle lave dit eget visitkort, så ved du noget om at behandle tegninger og billeder på computere. Når du kan se de små firkanter, så er tegningen markeret. Det gøres ved et klik med musen på tegningen. Marker tegningen/navnet! Du har sikkert bemærket, at der så fremkommer en ny værktøjslinie. Det er værktøjer til WordArt.

5 Side 5 af 16 Disse værktøjer skal du nu lære lidt om. Denne knap benyttes, når man vil lave et nyt WordArt billede. Det skal du ikke gøre nu. Hvis din tekst skal ændres, benyttes denne knap. På side 3 så du 30 forskellige WordArt-typer. Med denne knap kan du vælge en ny. Vi springer en knap over og ser på denne: Her er 40 forskellige måder at vise teksten på. Som eksempel er vist nummer 3 i nederste linie.

6 Side 6 af 16 Prøv dem alle, så du bliver fortrolig med mulighederne. Prøv også at ændre på billedets højde og bredde ved at flytte de små sorte firkanter i hjørner og på sidernes midte. Denne knap giver en række mulige valg. Som standard er billedet på linie med tekst. Det betyder, at det ikke kan flyttes vilkårligt på siden. Personligt foretrækker jeg Firkantet. Herved frigives der en række nye muligheder for at ændre på billedet De sorte firkanter erstattes af små åbne cirkler. Billedet kan nu frit placeres på siden. Med den grønne cirkel kan man frit rotere billedet. Med den gule firkant kan man ændre på tekstens hældning i begge retninger. Prøv dig frem, til du synes resultatet er tilfredsstillende.

7 Side 7 af 16 Hvis man ønsker, at alle bogstaver skal være lige store, så bruges denne mulighed. Teksten kan skrives lodret. Det er ikke det samme som at dreje. Denne knap springer vi over. Tegnafstands-knappen benyttes til Meget lille: at ændre afstanden mellem de enkelte tegn. Meget stor:

8 Side 8 af 16 Dette værktøj er gemt til sidst, fordi det indeholder så mange muligheder. Der er 3 faneblade, som er interessante. Under Farver og streger kan man ændre på bogstavernes farve og bogstavernes omrids. Fyldfarve vælges her Stregernes farve og type vælges her Med den viste indstilling bliver resultatet dette:

9 Side 9 af 16 Et klik på den lille trekantsknap ved Farver giver mulighed for at vælge andre farver. Marker den ønskede farve. Ingen betyder gennemsigtig som en rude. Flere farver giver mulighed for et væld af andre farver. Effekter er spændende. Denne indstilling giver dette resultat:

10 Side 10 af 16 Her er gode muligheder for at eksperimentere. Under Struktur kan vælges forskellige mønstre. Resultatet af denne indstilling ses her:

11 Side 11 af 16 Mønster giver mulighed for at udfylde bogstaverne med forskellige regelmæssige mønstre og farver. Her ser du resultatet af disse indstillinger: Under Billede gives der mulighed for at indsætte et billede i teksten. Det kan være ganske dekorativt, hvis man har farveprinter. Her er vist resultatet med et valgte billede.

12 Side 12 af 16 Under Størrelse kan man ændre tegningens størrelse til de mål, som man netop ønsker. Her gøres det altså mere nøjagtigt end ved at bruge de små firkanter eller cirkler på sider og i hjørner. Ved at ændre Rotation kan man dreje tegningen. Et flueben i Lås højde-breddeforhold bevirker, at både højde og bredde ændres samtidig. Så kommer tegningen ikke ud af form. Layout giver forskellige muligheder. Billederne giver en god fornemmelse af virkningerne.

13 Side 13 af 16 På linie med tekst er standard. Her vil tegningen og teksten følges ad. Firkantet medfører, at tegningen kan placeres nøjagtig på siden, som man ønsker. Teksten vil føje sig efter tegningen. De øvrige muligheder kan du selv eksperimentere med. Prøv om du kan lave noget, der minder om dette. Her ser du at bogstaverne har skygge. Nogle af disse værktøjer er også aktive, når man arbejder med WordArt.

14 Side 14 af 16 Her er Ole ændret med denne knap: Den hedder Skygge. Man kan placere skyggen, som man synes bedst. Under Skyggeindstillinger kan man ændre på skyggen. Skubbe den op eller ned og til siden, og man kan give den en anden farve. Denne tegning er lavet med dette værktøj: Det hedder 3D. Det får du lov til selv at gå på opdagelse i.

15 Side 15 af 16 Her er teksten vendt, så den kan læses i et spejl. Klik her, og følg den markerede sti. Også her opfordres du til selv at gå på opdagelse. Disse 4 knappet på værktøjslinien: Tegning, kan også være nyttige, når WordArt skal designes. Når man arbejder med farver, må man nok også tænke på, hvordan det vil se ud, hvis det udskrives på en sort/hvid printer. Dette var en kort gennemgang af de forskellige værktøjer i WordArt.

16 Side 16 af 16 Nu er det op til dig og din fantasi at lave nogle spændende og flotte skrifter. Din opgave var at lave et skilt til dit barnebarns værelse, så alle ved, at det er her hun bor. En anden opgave kunne måske være at lave et opslag til den lokale købmand, hvor du vil forsøge at sælge din gamle cykel. Den slags opslag kender du sikkert, hvor der er telefonnumre i bunden lige til at rive af. Du har sikkert også erfaret, at de opslag, man først får øje på, er dem, som fremtræder anderledes, og som er indbydende. Måske kunne du tænke dig at lave dine egne indbydelseskort til din fødselsdag. Når man selv har lavet dem, så modtages de på særlig positiv måde. Disse kort skal nok dekoreres med tegninger og eventuelt et billede af dig selv. Hvis du er i tvivl om, hvordan det gøres, så anbefales det at du gennemgår det lille kursus, som handler om visitkort. 3. juni 2007 Karl Johan Jørgensen

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

Specielle tegn. Specielle tegn. Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5

Specielle tegn. Specielle tegn. Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5 Siede 1 af 6 Specielle tegn Indhold: Specielle tegn...1 Indhold:...1 Teori og praksis...1 Koder...2 Brug af symboler...5 Teori og praksis Man kan ind i mellem få brug for at kunne skrive specielle tegn.

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Sådan gør du i GeoGebra.

Sådan gør du i GeoGebra. Sådan gør du i GeoGebra. Det første vi skal prøve er at tegne matematiske figurer. Tegne: Lad os tegne en trekant. Klik på trekant knappen Klik på punktet ved (1,1), (4,1) (4,5) og til sidst igen på (1,1)

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

K I M K R A R U P A N D E R S E N

K I M K R A R U P A N D E R S E N K I M K R A R U P A N D E R S E N PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV Bliv fortrolig med den helt nye brugerflade Lær at bruge programmet og dets værktøjer Skab flotte publikationer

Læs mere

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD

Lectio. Spørgeskema. 1. udgave august 2007 OD Lectio Spørgeskema 1. udgave august 2007 OD Indledning Lectio kan anvendes til mere end notering af fravær, studieplan, studierapport og undervisningsbeskrivelse. Det kan også bruges til at lave spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Når det kniber med at se skærmen.

Når det kniber med at se skærmen. Når det kniber med at se skærmen. En vejledning i opsætning af pc skærme til personer med nedsat syn. Center for Syn og Hjælpemidler Michael Drevsensvej 1 8270 Højbjerg Når det kniber med at se skærmen.

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Version 4.3 2013 Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Udviklet i samarbejde med Bygaden 7, DK-4040 Jyllinge, Danmark INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...5 SKRIDT FOR

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside.

Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Vejledning til at ligge billeder ind på Jerslev gruppes hjemmeside. Først skal du åbne Windows Internet Explorer da dette program kan køre gruppen hjemmeside 100 %, du skal kigge ind på www.spejdernet.dk/jerslev

Læs mere

Ny ordstyrer på SkoleKom

Ny ordstyrer på SkoleKom Ny ordstyrer på SkoleKom 1 Velkommen Alt indhold på SkoleKom er drevet af brugerne. Forum for brugernes dialog og samarbejde er konferencerne. Der er forskellige typer af konferencer, men fælles for dem

Læs mere

Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation

Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give dig en lille introduktion til de mest brugte funktioner i Danmarks Arealinformation. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS

Brug din ipad. Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Hjælp til: - At læse - At skrive - E-mails - Oversætte - Apps ASV HORSENS Indholdsfortegnelse Oplæsning af tekst... 3 VoiceOver... 6 Opgave til oplæsning... 6 IntoWords til ipad... 78 Oplæsning... 10 Skriv

Læs mere

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden NIS Kvikguide Kom godt i gang Velkommen til NIS EG Kommuneinformations webbaserede lovinformationssystem. Denne kvikguide giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du kan gå i gang med det

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

EXCEL 2010 LÆR DET SELV

EXCEL 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS EXCEL 2010 LÆR DET SELV EXCEL 2010 LÆR DET SELV Nyt i Excel 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Navigering og tilpasning Excel 2010 lær det selv 1. udgave, 2. oplag 2011 Copyright

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr.

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr. MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S Dok. nr.: 74-100 079-001 FORORD Dette hæfte indeholder beskrivelse af, hvordan man dokumenterer

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere