999GPS.net Manual til sporingsplatform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "999GPS.net Manual til sporingsplatform"

Transkript

1 999GPS.net Manual til sporingsplatform Velkommen til denne GPS-sporingsplatform i realtid. Softwaren er et webbaseret system. Det er ikke nødvendigt at downloade hverken software eller plug-in software. Du skal blot gå ind på webstedet og logge på med det brugernavn og den adgangskode, du har fået. Som bruger kan du lokalisere sporingsenhedens nuværende position, afspille sporingshistorikken på en angivet dato og et angivet tidspunkt, indstille en alarm ved bevægelse uden for område (Geo-fence) og ved for høj hastighed m.m. Systemet er velegnet til brugere af personbiler, firmabiler, udlejningsbiler, transporter til at overvåge og administrere biler, udendørsarbejdere, mobile genstande m.m. Det kan også bruges som en alarmplatform til beskyttelse af biler og andre genstande. Systemet bruger Google Maps på internettet. Google Maps er gratis og opdateres automatisk samt understøttes af alle browsere, bl.a. Microsoft IE, Google Chrome, Firefox, Apple Safari, Opera m.m. Vi bruger også ios iphone- & Android-app/WeChat/afsendelse af SMS/opkald til sporingsenhed for lokalisering. Sporingsdataene gemmes på serveren i 6-12 måneder. Du kan gå ind på for at downloade app Platformen kan bruges til at spore personbiler, firmabiler, busser, taxier, lastbiler, udendørsarbejdere, kørende materiel, transporter m.m. Sporingswebsted:

2 Brug af sporingsplatform Platformen er udviklet til GPS Tracker i CCTR-8XX-serien. Du kan vælge sprog på logon-siden: Alle sporingsenheder har deres unikke brugernavn og adgangskode. Som standard er brugernavnet de syv sidste cifre i S/N-, ID- eller IMEI-nummeret. Nummeret står på mærkaten, der sidder bag på sporingsenheden eller under batteriet. Du kan også sende en SMS (ID* eller check#) til sporingsenheden for at tjekke ID- eller S/N-nummeret. Som standard er adgangskoden den samme som brugernavnet. Du kan selv ændre adgangskoden. Hvis sporingsenhedens S/N-nummer f.eks. er CW0800C , er brugernavnet til sporingsenhedens platform , og adgangskoden er som standard. Du kan selv ændre adgangskode og brugeroplysninger (f.eks. nummerplade, telefonnummer), men ikke brugernavnet. Vores administrator kan ændre brugernavnet, hvis du ønsker det. Hvis du har flere sporingsenheder, kan vi oprette et brugernavn for den samlede bilpark, så du kan se alle sporingsenheder efter logon. Send en mail til Bemærk: I nedenstående tekst betyder "Klik" et klik med venstre musetast. Platform-logon: Gå ind på vælg sprog, og logonsiden vises. Klik på billedet eller linket på siden for at gå til siden, hvor du kan downloade appen eller manualen. Du kan også skanne QR-koden med en mobiltelefon for at gå til: Platformens brugernavn Adgangskode Klik på "Login" for at logge på Vælg sprog iphone-app Download Android-app Download Wap visit Lokalisér WeChat Lokalisér Manual Download

3 Efter logon-siden Drift, alarm, rapport Bilpark og bruger Status for bil Navn og status Sporingskort Visning af bilens aktuelle position: Når du logger ind, får du vist følgende vindue: Nederst til venstre i vinduet vises navn og status for den aktuelle bil i vognparken (online eller offline). Klik på bilens navn, og du får vist bilens position og status. Klik på bilparkens navn, og bilparkens biler vises nederst til venstre i vinduet. Klik på den ønskede

4 bils navn, og bilens position vises på kortet (for eksempel klik på TEST1, og bilen T1 vises. Klik på T1, og T1's position vises). Flere forskellige biler kan samles under samme bilpark. Så er det nemt at administrere eller spore en bilpark. Du skal blot bede sælgeren eller distributøren om at gøre det for dig. Ændring af adgangskode: Som standard er adgangskoden den samme som brugernavnet. Husk at ændre adgangskode inden brug. Klik på menuen "More" i øverste højre hjørne, og klik dernæst på "Change password". Siden, hvor du skifter adgangskode, vises. Indtast den nuværende og den nye adgangskode. Hvis du ikke kan huske adgangskoden, kan du kontakte forhandleren eller distributøren, som kan nulstille adgangskoden for dig. Ændring af brugerkontooplysninger: Klik på menuen "More" i øverste højre hjørne, og klik dernæst på "My account". Siden med kontooplysninger vises. Indtast kontaktoplysninger og vælg lokal tidszone (overførselstidspunktet er i GMT-tid og ikke din lokale tid, selv om du har valgt lokal tidszone. Det er ikke nødvendigt at indstille lokaltiden ved at sende en SMS til sporingsenheden). Kontaktoplysningerne er meget vigtige. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan kontakte dig ved ændring af platformen eller dine kontooplysninger. Vi vil aldrig videregive dine oplysninger til andre, og vi vil ikke sende dig reklamer. ( -besked er ikke klar på nuværende tidspunkt).

5 Ændring af måloplysninger (bilnavn/sim-kortnummer m.m.) Klik på bilens navn nederst til venstre i vinduet. I pop op-vinduet vises bilens status. Klik på menuen "More" i pop op-vinduet. En ny menu vises. Klik på "Target Info". Target Info-vinduet vises. "IMEI number/expired date/type/activation Time" øverst kan ikke ændres af brugeren. "Target Name" er bilens navn, som vises nederst til venstre i vinduet. SIM Card No. er sporingsenhedens SIMkortnummer (så er det nemmere at huske SIM-kortnummeret fremover). "License Plate No" er bilens registreringsnummer, som kan bruges til at logge ind på platformen (Vælg IMEI eller Car Plate. Adgangskoden er den samme). "Overspeed (KM/h)" er alarmen ved for høj hastighed, "Contacts" er dit navn, og "Fuel/100km" er det gennemsnitlige brændstofforbrug pr. 100 km (bruges til at beregne, hvornår brændstoffet slipper op), og ikonerne viser de biler, der kan vælges på kortet. Klik på "Save" for at gemme de ændrede indstillinger.

6 Bilstatus: For at spare på bilens eller enhedens batteri og udgiften til GPS-data slukker sporingsenheden for GPS og GPRS to minutter efter, at enheden er holdt op med at bevæge sig, og går i dvaletilstand. Efter nogle få minutter ændrer bilen status til offline. Når bilen startes igen, går sporingsenheden fra offline til online og tænder for GPS og GPRS for at overføre positionen til serveren. Hvis du ønsker, at sporingsenheden skal være online hele tiden, skal du sende en SMS for at ændre sporingsenhedens indstilling. Se SMS-kommandoen i manualen til sporingsenheden. Afspilning af sporingshistorik: Klik på bilens navn nederst til venstre i vinduet. I pop op-vinduet vises bilens status. Klik på "Playback" i pop op-vinduet eller under bilens navn. Afspilningssiden vises. Klik på "From" og "To" for at vælge dato og klokkeslæt for afspilningens start og slut. Klik dernæst på "OK".

7 Klik på "Play". Systemet henter sporingshistorikken og afspiller den automatisk. Du kan skubbe den blå knap " " til siden for at nedsætte afspilningshastigheden. Nederst til højre i vinduet vises optagelsen (sluttid og periode m.m.). Sporingsdataene gemmes i 6-12 måneder på serveren. Sporing i realtid: Klik på bilens navn. Bilens seneste position vises på kortet. Positionen på kortet opdateres af serveren hvert 30. sekund. Det er ikke nødvendigt at gøre noget for at spore genstanden på internettet. Du skal blot have åbnet en browser. Indstilling af Break Geo-fence-alarm(alarm ved bevægelse uden for området): Klik på bilens navn nederst til venstre i vinduet. I pop op-vinduet vises bilens status. Klik på menuen "Geo-fence" i pop op-vinduet eller under bilens navn: "More" og "Geo-fence". Menuen har samme placering på skærmen som ovenstående. Siden med "Geo-fence" vises. Klik på "Add" for at definere en ny geo-fence. Klik på musetasten og hold den nede for at trække cirklen større eller mindre. Ved at klikke midt i cirklen og holde tasten nede kan du flytte cirklen til den ønskede placering på kortet. Giv denne geo-fence et navn og klik på "Save" for at gemme geo-fence. Hvis genstanden bevæger sig ud af området, registreres alarmoplysningerne på serveren. Du kan tjekke og eksportere alarmlisten når som helst.

8 Alarm ved for høj hastighed: Alarmen ved for høj hastighed indstilles under "Target Info". Se ovenstående for at indstille hastigheden. Alarmen kan tjekkes og eksporteres fra menuen "Statistics". Aflytning eller overvågning af lyd omkring sporingsenheden Denne funktion styres af sporingsenheden. Send en SMS til sporingsenheden for at lytte til lyd eller for at tale med bilens fører. Læs mere om betjeningen i manualen til sporingsenheden. Bemærk: Ikke alle sporingsenheder har lyttefunktion. Se manualen til sporingsenheden. Cut Oil Power (Fjernslukning af bilens motor) Denne funktion er meget farlig. Den kan kun foretages ved at sende en SMS til sporingsenheden. Læs mere om betjeningen i manualen til sporingsenheden. Advarsel: Det er meget farligt at slukke for bilens motor, mens bilen kører. Det gør det vanskeligt at styre bilen og kan forårsage en ulykke. Vi anbefaler at installere et relæ til at afbryde startmotorkablet. Der betyder, at du ikke kan slukke for bilens motor pr. fjernbetjening. Men du kan forhindre, at bilens motor kan startes. Det er nødvendigt at installere et relæ for at slukke for bilens motor. Det er også nødvendigt at tilføje en diode for at beskytte sporingsenhedens kørekabel. Diagrammet ser således ud:

9 Wap Visit til lokalisering af genstand på mobiltelefon: Brug mobiltelefonen til at gå ind på webstedet: Log på med det samme brugernavn og den samme adgangskode som ved logon til webstedet. Den seneste position vises på kortet. Bemærk: Wap Locate kan kun lokalisere seneste position på kortet og kan ikke afspille sporingshistorik og har ikke andre funktioner. ios iphone App Locate: Der findes en iphone-app til lokalisering af bil med aktuel position og afspilning af historik. Det er nemmere og mere bekvemt at bruge den. Brug mobiltelefonen til at gå ind på webstedet: Klik på "iphone App Download". Den vil forbinde dig med Apples app store. Du kan downloade og installere iphone-softwaren fra Apples app store. Den er gratis, og det er ikke nødvendigt med IOS Jailbreaking. Du skal blot registrere en Apple-ID med en og bekræfte den i app store https://appleid.apple.com er OK. Følgende er app stores link til webstedet, hvor du kan downloade og installere appen på iphone: https://itunes.apple.com/us/app/gpstrack1/id ?ls=1&mt=8 Du kan også skanne følgende QR-kode for at gå ind på ovenstående app stores websted for at downloade og installere appen. Du kan også åbne app store på iphone. Søg på "GPStrack1" app. Ovenstående app vises. Klik på "Free" og "Install", og indtast din Apple-ID og adgangskode. Appen downloades og installeres automatisk på din iphone.

10 Bemærk: Inden du bruger GPSTrack1-appen, skal du aktivere "Location Services". Indstil følgende: Setting Location Services, eller: Settings Privacy Location Services. Aktivér "Location Services" og bekræft. Valget af GPSTrack1-listen i programmet skal også aktiveres ("On"). Følgende er processen for at downloade og installere: Bemærk: Ved iphone & Android App-lokalisering betaler du for GPRS-data. Inden du kan bruge mobiltelefon-appen til lokalisering, skal du aktivere GPRS-tjeneste eller aktivere WLAN og oprette forbindelse til tilgængeligt wifi. Hvis du bruger appen uden adgang til wifi, skal du betale for GPRSdata på mobiltelefonen. Hvis du bruger appen ofte, anbefaler vi en GPRS-datapakke for at spare penge. Kontakt dit mobiltelefonselskab for at vælge og bestille en GPRS-datapakke. Efter du har brugt appen, skal du afslutte appen for at undgå, at der kører GPRS-data i baggrunden. ios phone App Locate: Du kan også få en Android-app til lokalisering af bil med oplysning om position og afspilningshistorik på en Android-mobiltelefon. Den er nem og bekvem at bruge.

11 På en Android-mobiltelefon skal sikkerhedsindstillingerne ændres inden installation. Klik på menuen "Settings - Security - Device administration - Unknown sources (Tillad installation af non-market-apps)". Klik for at vælge denne indstilling (grønt V). Dette betyder, at mobiltelefonen kan installere den downloadede app. Efter installation kan du ændre ovenstående indstilling tilbage til deaktiveret status. Bemærk: Inden du bruger GPS Track-appen, skal du aktivere "Location Services". Indstil følgende: Setting Location Services. Aktivér "Google location service" og "GPS satellites" (klik på valgmulighederne og ud for det valgte vises et grønt V). Brug mobiltelefonen til at gå til webstedet: Klik på "Android App Download". Du vil blive forbundet med Androids websted, hvor du kan downloade appen. Klik på "OK" for at downloade appen. Når du har downloadet den, installerer systemet automatisk appen. Klik på "Install" for at begynde installeringen. Efter installeringen skal du klikke på "Open" eller "Done". Tryk på appikonet og hold det nede for at flytte app-ikonet til hovedskærmen, så appen er nemmere at finde og bruge senere. Du kan også skanne følgende QR-kode for at gå ind på ovenstående app stores websted for at downloade og installere appen. På nogle selskabers mobiltelefoner med android-system er "GooglesServicesFramework" fjernet fra androidsystemet af fabrikanten. Da GPSTrack-appen bruger denne tjeneste, vil systemet afbryde installationen. Det betyder, at du bliver nødt til at downloade og installere standard "GoogleServicesFramework" fra internettet og opdatere Androids OS-system og tænde for mobiltelefonen igen for at installere GPSTrack-appen på mobiltelefonen. Du kan søge på internettet efter nærmere oplysninger om, hvordan Android opdateres. Bemærk: Ved iphone & Android App-lokalisering betaler du for GPRS-data. Inden du kan bruge mobiltelefon-appen til lokalisering, skal du aktivere GPRS-tjeneste eller aktivere WLAN og oprette forbindelse til tilgængeligt wifi. Hvis du bruger appen uden adgang til wifi, skal du betale for GPRS-data på mobiltelefonen. Hvis du bruger appen ofte, anbefaler vi en GPRS-datapakke for at spare penge. Kontakt dit mobiltelefonselskab for at vælge og bestille en GPRS-datapakke. Efter du har brugt appen, skal du afslutte appen for at undgå, at der kører GPRS-data i baggrunden.

12 WeChat Locate på smarttelefon (iphone/android/windows/blackberry/symbian) 1. WeChat er en online-software med live-forbindelse via tekst, stemme eller video på internettet. Den kan bruges på følgende mobiltelefoner: iphone/android/windows/blackberry/symbian. Du skal blot følge vores officielle konto GPStracker og sende "platformbrugernavn#adgangskode" til kontoen GPStracker for at oprette forbindelse til din personlige WeChat-konto sammen med din sporingsenheds brugernavn. Så er din personlige WeChat-konto din sporingsenheds autoriserede WeChat-konto, og efterfølgende behøver du blot at sende 123 til din GPStracker. WeChat svarer med den aktuelle position med tekstbeskrivelse og Google Map. Det er nemt og bekvemt. Du kan se, hvordan du downloader, installerer og registrerer WeChat på: eller 2. Følg GPStrackers officielle konto ved at bruge "Search": Efter logon til WeChat skal du klikke på "Contacts" nederst på skærmen, og så klikke på "+" i øverste højre hjørne af skærmen og dernæst klikke på "Official Accounts" og indtaste "gpstracker" i søgeområdet med nøgleord. Klik på "Search", og GPStrackers officielle konto vises. Klik på GPStrackers officielle konto og klik på "Follow", og så følges GPStrackers officielle konto af din personlige WeChat-konto. 3. Følg GPStrackers officielle konti ved at skanne QR-koden: Efter du har logget ind på WeChat, skal du klikke på "Discover" nederst på skærmen og så klikke på "Scan QR Code" på skærmen, og så vises vinduet til skanning af QR-koden. Skan QR-koden på det følgende QR-kodebillede, og GPStrackers officielle konto vises. Følgende proces er den samme som ovenstående proces for "Search". Klik på "Follow" og så følges GPStrackers officielle konto af din personlige WeChat-konto. Efterfølgende finder du denne konto under "Official Accounts"- "Service Accounts". Klik på kontoen, og dialogvinduet vises, og så kan du sende tekst til den officielle konto for lokalisering. 4. Indstil din personlige WeChat-konto til autorisationskonto: Efter du har logget ind på WeChat, skal du klikke på "Chats" nederst på skærmen og indkaste "gpstracker" i søgefeltet. GPStrackers officielle konto vises. Klik på GPStrackers officielle konto. Dialoginterfacet vises. Indtast "platformbrugernavn#adgangskode" i dialogindtastningsfeltet og klik på "Send". Efter nogle få sekunder svarer systemet "add authorization account success". Både platformbrugernavn og adgangskode er de samme som ved logon til GPS sporingsplatformens websted på computer (som standard er platformbrugernavnet de sidste 7 cifre i SN-

13 eller ID- eller IMEI-nummeret. Hvis ID-nummeret f.eks. er , er standard brugernavn og adgangskode begge Du kan selv ændre adgangskoden til platformen.) F.eks. er demokontoens brugernavn og adgangskode Send " #123456" til GPStracker for at indstille din personlige WeChat-konto til autorisationskonto for GPS platformbruger Lokalisering ved hjælp af WeChat: Efter du har logget ind på WeChat, skal du klikke på "Chats" nederst på skærmen og indkaste "gpstracker" i søgefeltet. GPStrackers officielle konto vises. Klik på GPStrackers officielle konto. Dialoginterfacet vises. Indtast teksten "123" i dialogindtastningsfeltet og klik på "Send". Efter nogle få sekunder svarer systemet med sporingsenhedens aktuelle position med kort og tekst. Klik på svarbesked. Systemet viser den aktuelle position på Google Map. Det er OK at vente med trin 5 til senere. Trin 1-4 skal udføres med det samme. Wap Visit Locate ved hjælp af mobiltelefon: Gå ind på webstedet via mobiltelefonens browser. Indtast brugernavn og adgangskode (brugernavn og adgangskode er de samme som for logon på webstedet på computer). Klik på "OK". Den seneste position vises på din mobiltelefon med Google Map. Wap-lokalisering er kun en ekstra måde at lokalisere en bil på med en ikke-smarttelefon, og den kan kun vise den seneste position og kan ikke afspille sporingshistorik. Map Link Locate ved hjælp af opkald eller afsendelse af SMS: Hvis du kalder op til sporingsenheden eller sender en SMS (linklocate* eller url# eller 123#) til sporingsenheden, sender sporingsenheden en SMS tilbage med positionsoplysninger (webstedlink til kort) til den, der kalder op. Klik på linket til webstedet for at gå på internettet med telefonen, og positionen på kortet vises på mobiltelefonen (GPRS-funktionen skal være aktiveret på mobiltelefonen, og hver visning koster 10K byte GPRS data). Du kan læse mere om brugen i manualen til sporingsenheden. Eksempel på SMS-besked: https://maps.google.com/maps?q= n, e Batteri: 91 %

14 Fejlfinding 1. Sporingsdata gemmes i 6-12 måneder på serveren. Gamle data slettes. 2. Hvis bilens status bliver ved med at være offline, selvom sporingsenheden bevæger sig, og positionen ikke ændrer sig, skal du tjekke, at SIM-kortet er aktiveret, at der er GPRSfunktion, og at der er nok penge på kortet, samt at APN er angivet af din sporingsenheds mobiltelefons SIM-kort som vist i vejledningen. Sporingsenheden skal være udendørs for at modtage GPS-signalet og GSM-signalet, når sporingsenheden bevæger sig. Den uploader positionen til serveren, men hvis sporingsenheden holder op med at bevæge sig, bliver sporingen ikke uploadet til serveren, og status vises som offline. Hvis sporingsenhedens grønne LED står på ON konstant, betyder det, at der ikke er noget GSM-netværk. Hvis den grønne lysdiode blinker tre gange, betyder det, at GPS-signalet er svagt. 3. Hvis sporingsenheden ikke svarer med en SMS, skal du tjekke, at SIM-kortet, visning af opkalds-id og SMS-funktion i sporingsenheden alle er aktiveret, og at der er nok penge på kortet. Tjek også, at kommandoen og adgangskoden er korrekte. 4. Sporingsenheden er ikke online hele tiden. Dette er normalt. Sporingsenheden har indbygget stødsensor til styring af GPS og uploading. Hvis sporingsenheden ikke flytter sig i to minutter, slukker sporingsenheden for GPS og går på standby. Dermed spares der batteristrøm og udgifter til GPRS-data. Når sporingsenheden begynder at bevæge sig, uploader den straks positionen til serveren, og status skifter til online. 5. Hvis du har glemt din adgangskode eller brugernavn til logon, eller ikke mere kan logge på platformen, skal du tjekke, at din serviceaftale ikke er udløbet. Hvis du stadig ikke kan logge på, skal du kontakte forhandleren eller distributøren for at få nulstillet adgangskoden eller forny platformtjenesten. 6. Hvis du ikke kan logge på platformen, skal du sende en SMS (ID* eller check#) t i l sporingsenheden for at tjekke sporingsenhedens ID. Brugernavnet er de sidste 7 tal i ID-nummeret, og adgangskoden er den samme som brugernavnet. Hvis du stadig ikke kan logge på, skal du kontakte forhandleren. ID-nummeret kan f.eks. være: , og så er brugernavnet: , og adgangskoden er: I nogle områder kan GPS- og GSM-signalet være svagt. Under sendingen kan visse sporingspunkter gå tabt. Dette er normalt, men sker kun sjældent. 8. Antal kilometer i bilens kørselsrapport beregnes ud fra GPS-data, og er ikke særlig nøjagtige. Det kan vise noget andet end kilometertælleren.