Sporing af demente med GPS-teknologi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sporing af demente med GPS-teknologi"

Transkript

1 Sporing af demente med GPS-teknologi Større tryghed og bevægelsesfrihed for demente Med GPS-TRACKER ved man altid, hvor den demente befinder sig.

2 Sporing af demente med GPS-teknologi Hvorfor skulle demente ikke kunne bevæge sig frit omkring, selv om der ikke er en ledsager til rådighed? GPS-TRACKER er en elektronisk ledsager, der oplyser hvor den demente befinder sig DANBIT A/S tilbyder nu et nyt produkt: GPS-TRACKER, der er en kombineret GPS-modtager og mobiltelefon, som specielt er udviklet til at blive båret af demente for at forbedre sikkerheden. Med GPS-TRACKER kan man altid følge med i, hvor den demente befinder sig og modtage en MMS på mobiltelefonen med et kort, hvor positionen er markeret. Rapporter sendes automatisk f. ex. hvis trackeren flytter sig uden for et valgt område eller kontinuerligt med bestemte tidsintervaller. Overvågningen kan styres af SMS-kommandoer, der bestiller rapporter over position, batteritilstand, aktuelle indstillinger m. m. Trackeren fylder som en æske tændstikker og kan bekvemt bæres eller fastgøres næsten hvor som helst. Man kan naturligvis kalde op til trackeren med ringetone for alm. samtale, men mikrofonen kan også aktiveres uden medvirken af den demente, så området i trackerens nærhed kan aflyttes. Den demente kan trykke på en SOS-knap, som kalder 3 udvalgte telefoner og afspiller en indtalt besked. Desuden kan der med 3 hurtig-kald knapper, kaldes op til hver af de 3 udvalgte telefoner.

3 De vigtigste funktioner i GPS-TRACKER Bevæger den demente med trackeren sig udenfor et valgt område(områdealarm) sendes automatisk en rapport som en SMS til en mobiltelefon. Rapporten viser nærmeste adresse sammen med afstand og retning fra nærmeste vejkryds og kendemærke. Den kan også modtages som en MMS, der viser positionen på et kort. Trackeren indeholder en GPS-modtager, der modtager den nøjagtige position fra navigationssatelitterne og positionen sendes automatisk videre til en mobiltelefon. Trackeren bruges sammen med almindelige GSM-mobiltelefoner, der kan sende og modtage SMS og MMS. Flere trackere kan naturligvis også betjenes fra samme mobiltelefon. Automatiske rapporter:! Område-alarm: Trackeren kan indstilles til at give område-alarm. D.v.s. der sendes automatisk positionsrapporter, når positionen er ændret mere end en valgt afstand fra en bestemt position. De valgte afstande kan vælges fra 200 m til 10 Km. I trackeren kan 3 forskellige områder defineres og hvert område kan aktiveres særskilt.! Periodisk rapport: Trackeren kan indstilles til at sende periodiske positionsrapporter med tidsintervaller fra 1 til 120 min. Eksempel på positionsrapport: GPS fast placeret 23:52 10/ 12/2009. Gammeltorv 24 Indre by København. Vejkryds med Skindergade i sydvestlig retning 40 meter. Nær Dahua Restaurant i sydvestlig retning 30 meter. N 55 40'41.73" E 12 34'19.16" Se kort på telefonen Positionsrapporten fra trackeren sendes i en SMS, men man kan også vælge at modtage den som en MMS, hvor der kan vises et kort på mobiltelefonens skærm! Klokkeslæt og dato! Nærmeste adresse! Retning og afstand fra nærmeste vejkryds! Retning og afstand fra kendemærke i nærheden! GPS-koordinater kan fx indlæses i Google Maps Normalt vil det med positionsrapporten være ganske let at opspore trackeren, men hvis man f. ex. ønsker at bruge rute-finderen i det GPS-system, man har i sin mobiltelefon eller i sin bil, kan positionen fra positionsrapporten overføres til rute-finderen enten ved at indtaste adressen eller hvis man har et GPS-system i den mobiltelefon, som modtager rapporten fra trackeren ved at markere linjen med GPS-koordinater for at overføre den direkte til GPS-systemet.

4 Kommandoer til trackeren Overvågningen kan også styres af SMS-kommandoer, der bestiller rapporter om position, batteritilstand, aktuelle indstillinger m.m. Andre kommandoer kan ændre indstillinger for område-alarm, kodeord, autoriserede telefonnumre, nulstille SOS-nødkald eller afbryde trackeren. Sidste position gemmes Hvis forbindelsen til satellitterne svigter, vil positionsrapporten vise den sidst registrerede position. Det kan fx. ske, hvis den demente kommer ind i en massiv bygning, hvor GPS-signalet er for svagt. I så fald vil positionsrapporten udpege det sted, hvor den demente er gået ind i bygningen Sikring mod afbrydelse Tænd/sluk-knappen kan blokeres. På den måde kan man sikre sig, at den demente ikke uforvarende kommer til at afbryde trackeren Trackeren kan bruges som telefon! Modtagelse af opkald: Der er højttaler og mikrofon, så opkald kan modtages, som om det var en almindelig mobiltelefon! Opkald: Med 3 knapper på trackeren kan der foretages hurtig-kald til 3 telefonnumre. Den demente skal altså ikke indtaste telefonnummer I begge tilfælde vil det kunne bidrage til at skabe større tryghed Nødopkald Når der trykkes på en rød SOS-knap på trackeren, kaldes der op til max 3 telefoner og en indtalt besked afspilles. Samtidig sendes en SMS-besked om alarmen sammen med en positionsrapport.

5 Aflytning En kommando til trackeren etablerer en forbindelse, hvor man gennem trackerens mikrofon kan aflytte området i dens nærhed. Indstilling af GPS-TRACKER Trackeren kan sluttes til en PC via et USB-kabel, så alle indstillinger kan ses og ændres på overskuelig måde. Der medfølger et opsætnings-program til dette formål. Det er især praktisk, når GPS-TRACKER tages i brug første gang, hvor en række nye indstillinger skal vælges. Fra hovedmenuen er der adgang til undermenuer, hvor der vælges personlige indstillinger og parametre for det teleselskab, som GPS- TRACKER benytter Her vælges også autoriserede telefonnumre (se næste side) Desuden er der vinduer til indstilling af område-alarm, periodiske rapporter og teleselskabets serviceparametre. Adgangen til ændring af indstillinger er beskyttet med adgangskode. Når der leveres er færdig-konfigurerert system(se kom hurtigt i gang på sidste side), er der normalt kun brug for at vælge autoriserede telefonnumre. Alle øvrige valg er allerede gjort.

6 Ændring af indstillinger Indstilling af trackeren kan også ske ved at sende simple kommandoer til trackeren i en SMS. Trackeren svarer så med en SMS med bekræftelse, hvis kommandoen er udført eller med en fejlmelding. GPS-TRACKER kan indstilles på 3 forskellige måder : 1) PC-tilslutning via USB-kabel Der medfølger et windows-program, der på overskuelig måde giver adgang til hurtigt at se og ændre alle indstillinger. 2) Ved at sende SMS er, der indeholder simple kommandoer 3) Ved opkald til trackeren og indtastning af simple kommandoer De fleste kommandoer er kun et nummer efterfulgt af : # Andre kommandoer kræver, at der tilføjes en værdi, der markeres med *. F. eks. er syntaksen for kommando 253: 253* # der indsætter som 3. nummer i listen over autoriserede numre GPS-TRACKER svarer med en indtalt besked, der opfordrer til at indtaste kommando samt # - eller 0#, der sender en kort besked med beskrivelse af de forskellige kommandoer. Her er syntaksen som vist under 2) Autoriserede telefonnumre Man kan vælge, at alle skal kunne kommunikere med trackeren, men for at undgå forvirring, vil man normalt vælge at indtaste en liste i trackeren over autoriserede telefonnumre d.v.s. numre, der har rettighed til at kommunikere med trackeren. Det kan f. eks. være plejehjemmets, familiens, venners og bekendtes. Fra de autoriserede telefoner kan man om nødvendigt med SMS-kommandoer autorisere nye numre, så andre kan inviteres til at bidrage med overvågning eller eftersøgning. Det kan f. eks. være praktisk, hvis den demente dukker op på et helt uventet sted, eller hvis der opstår en situation, hvor politiet bør involveres. Her er det en fordel, at positionsrapporterne er helt enkle og let forståelige også for modtagere, der aldrig før har hørt om GPS- TRACKER. Visning med Google Maps I GPS-TRACKER findes også et Windows program, der kan vise positioner fra trackeren med Google Maps, der har mere avancerede zoom- og positionsfunktioner samt mulighed for brug af luftfotos.

7 Batteridrift En fuld opladning af trackeren er nok til ca. 72 timers drift, hvis den mest er stand-by men typisk 48 timer ved normalt brug og jævnlig aktivitet. Når batteriets ladning er under 10%, sendes automatisk en SMS herom. Desuden vil Power -indikatoren blinke. Hvis der sendes en Status-forespørgsel til trackeren, vil bl.a. batteriets ladning blive vist, så det er let at gardere sig mod, at batteriet løber tør. Der medfølger en netadapter til at genoplade fra en stikkontakt, men opladning finder også sted, medens trackeren er tilsluttet en tændt PC via USB-kablet Specifikationer: GPS-modtager: M-Star P2 GPS modtager med indbygget antenne; Høj følsomhed: Tracking ned til -161dBm GSM: Quad-band GSM: 850/900/1800/1900 MHz Accelerometer: GPS-TRACK indeholder en følsom 3D-accelerations-sensor, der automatisk frakobler GPS-modtageren for at reducere strømforbruget, når enheden ligger stille. Batteri: 3,7V genopladeligt Lithium batteri, 800mAh type GB/T , der er kompatibel med en gængs NOKIA type, så en reserve kan skaffes hurtigt og billigt. Drifts-tider: Ca 72 timer i standby tilstand (Ingen bevægelse) Ca 48 timer typisk under normale forhold med hyppig aktivitet Ca 12 timer hvis trackeren hele tiden er i bevægelse Dimensioner: 65 " 43 " 19 mm Vægt: Ca. 60 gram Driftstemperatur: Fra -20#C til +60#C Kontrollamper: 4 LED viser: Power ON, GSM-aktivitet og GPS-aktivitet og SOS-alarm aktiv Kontrolknapper: ON, Volumen +/-, 3 knapper til hurtig-kald, SOS Kom hurtigt i gang Hvordan mobiltelefonen indstilles til MMS varierer med fabrikat og teleselskab. Derfor tilbyder vi at levere telefoner med SIM-kort installeret, der allerede er indstillet til brug med trackeren. Så kan systemet tages i brug straks ved modtagelsen. Se TRACK-TLF herunder Bestilling og levering: Priser ex moms GPS-TRACKER Tracker med program, manual, USB-kabel, netadaptor og SIM-kort... kr TRACK-TLF Mobiltelefon med SIM-kort indstillet til brug med trackeren... kr. 700

8 er et velkonsolideret firma, der siden 1970 har leveret IT- og måleudstyr især til industri og forskning

Automatisk satellit overvågning af

Automatisk satellit overvågning af Automatisk satellit overvågning af dine ejendele InteT abonnement eller gebyr Få adgang til al information direkte via mobiltelefon eller Internet Bevægelses sensor - autosporing samt aflytning Markedets

Læs mere

DK1.1 STARTVEJLEDNING PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed STARTVEJLEDNING

DK1.1 STARTVEJLEDNING PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed STARTVEJLEDNING DK1.1 PLACÉR. LOG IND. SPOR. KOM HURTIGT I GANG MED SKYEYE GPS SPORING. Med Lommy Blue GPS-enhed Velkommen Tak fordi du har valgt SkyEye GPS sporing med en Lommy Blue GPS-enhed. Din nye GPS sporings-enhed

Læs mere

Denne manual må ikke kopieres, printes, trykkes eller på anden måde gengives uden skriftlig tilladelse fra Greenway ApS.

Denne manual må ikke kopieres, printes, trykkes eller på anden måde gengives uden skriftlig tilladelse fra Greenway ApS. Denne manual må ikke kopieres, printes, trykkes eller på anden måde gengives uden skriftlig tilladelse fra Greenway ApS. INDLEDNING Tak fordi du har købt din nye GSM/GPRS/GPS TRACKER hos Greenway. På de

Læs mere

Quick Start Guide til ST-3

Quick Start Guide til ST-3 Quick Start Guide til ST-3 Indhold Forord... 3 Modtagelse af alarmen... 4 Udpakning af alarmen... 5 Navigation i alarmens menuer... 6 Koder generelt... 7 Ændring af administrator-kode... 7 Ændring af bruger-kode...

Læs mere

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm Manual til DK080 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 9 Programering af alarmen... 10 Indtastning af egen kode...

Læs mere

TomTom Online-vejledning

TomTom Online-vejledning TomTom Online-vejledning Indhold Æskens indhold 7 Æskens indhold... 7 Læs dette først 8 Placering af enheden... 8 Montering i bilen... 8 Tænd og sluk... 9 Opsætning... 9 GPS-modtagelse... 9 Stik til micro-sd-kort...

Læs mere

HomeSecure GSM AD 003 version nr. 01

HomeSecure GSM AD 003 version nr. 01 1 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION 4 1.1 INTRODUKTION: 4 1.2 FUNKTIONER 4 INSTALLATION AF ALARMSYSTEMET 5 2.1 PLANLÆGNING INDEN INSTALLATION 6 2.2 KLARGØR ALARMPANELET 7 TILSLUT GSM ANTENNEN OG SIRENE

Læs mere

Biloplader med USB-stik eller RDS-TMC-trafikmodtager, afhængigt af dit produkt

Biloplader med USB-stik eller RDS-TMC-trafikmodtager, afhængigt af dit produkt TomTom Via 1. Æskens indhold Æsken s indhold TomTom Via inklusive Easy Click-holderen USB-kabel Biloplader med USB-stik eller RDS-TMC-trafikmodtager, afhængigt af dit produkt Se listen over indhold på

Læs mere

HomeSecure HS-BASIC-V2 Brugermanual: 16-06-2015

HomeSecure HS-BASIC-V2 Brugermanual: 16-06-2015 2 3 Tillykke med dit nye HomeSecure BASIC alarmsystem. I denne manual finder du informationer om alarmsystemets funktioner, installationsprocedure og betjening. Det er vigtigt, at du først gennemlæser

Læs mere

GSM telefonsender tale/sms besked

GSM telefonsender tale/sms besked 1 GSM telefonsender tale/sms besked Installation manual til GSM sender med mobiltelefon FVK 41 EZS SSIHuset Svane Electronic 2 Indhold: 1. Grundlæggende oplysninger... 3 1.1 Beskrivelse af enheden... 3

Læs mere

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner

Vejledning for SSI400 GSM Tyverialarm i 433/868MHz SSI400 GSM ALARM. Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 09-9-2013 SSI400 GSM ALARM Hybrid GSM tyverialarm 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 2013 model - GSM alarm SSI400 433/868MHz Version December 2012 Brug vores app til Android og iphone til betjening

Læs mere

23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner. 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500. Version januar 2014

23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner. 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500. Version januar 2014 1 23.1.14 GSM hybrid tyverialarm SSI 500 32 trådløse zoner + 8 trådførte zoner 2014 model - GSM hybrid tyveri alarm SSI 500 Version januar 2014 Brug vores app's til Android og iphone til betjening af enheden!

Læs mere

Forerunner 205 & 305. Manual - dansk brugervejledning og reference. Forerunner dansk brugervejledning

Forerunner 205 & 305. Manual - dansk brugervejledning og reference. Forerunner dansk brugervejledning Forerunner 205 & 305 Manual - dansk brugervejledning og reference Forerunner dansk brugervejledning GARMIN Forerunner 205 & 305 Eftertryk forbudt. Denne manual må ikke videregives eller reproduceres i

Læs mere

GSM Alarm System Brugervejledning

GSM Alarm System Brugervejledning VAGTMESTER.DK boligalarmer & overvågning GSM Alarm System Brugervejledning Indholdsfortegnelse 02 Lær dit system at kende 05 Installation af kontrolpanel 06 Funktionsstatus af kontrolpanel 08 Tre måder

Læs mere

Brugermanual KaminX GSM Fjernstarter S-30

Brugermanual KaminX GSM Fjernstarter S-30 Brugermanual KaminX GSM Fjernstarter S-30 Brug nogle minutter på at læse brugermanualen igennem. Det vil give dig en introduktion i sikker og nem anvendelse af produktet. Pas godt på brugermanualen til

Læs mere

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur

Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur Brugermanual til GSM Alarmsystem med Touch tastatur 29 trådløse Zoner - 109 sensorer - Trådløs ringeklokke - Dansk menu Tillykke med dit nye alarmsystem. Du bedes læse vejledningen grundigt, før du tager

Læs mere

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual

Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual SmartGSM-alarmsystem dansk manual Vagthuset Pro GSM alarm Dansk manual Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN 2: OPSTART AF ALARMSYSTEMET... 8 MENUSYSTEMER... 8 TRIN

Læs mere

1. Installation Installation 1 2 3 4 2

1. Installation Installation 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Installation Installation 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Æskens indhold Æskens indhold a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -holder c Biloplader d RDS-TMC-trafikmodtager*

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

A B. A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik. b Biloplader. c Dokumentationspakk e

A B. A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik. b Biloplader. c Dokumentationspakk e TomTom ONE 1. Æskens indhold Æskens indhold a TomTom ONE A B D E F C A Opladningsindikator B Tænd/Sluk-knap C Nulstillingsknap D Højttaler E USB-stik F RDS-TMC-stik b Biloplader c Dokumentationspakk e

Læs mere

BT-103 GSM / SMS. Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000

BT-103 GSM / SMS. Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012. Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000 BT-103 GSM / SMS Intelligent hjemmealarm system 25.02.2012 Larixvej 3 8471 Sabro Denmark www.alarm import.dk Servicetelefon: 8748 6000 1 Tillykke med din nye GSM hjemmealarm. Du har købt en moderne, højteknologisk

Læs mere

Brugervejledning til Nokia 6820. 9310960 2. udgave

Brugervejledning til Nokia 6820. 9310960 2. udgave Brugervejledning til Nokia 6820 9310960 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet NHL-9 er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende direktiv

Læs mere

Brugervejledning til Nokia N8 00

Brugervejledning til Nokia N8 00 Brugervejledning til Nokia N8 00 2.1. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 5 Kom godt i gang 6 Taster og dele 6 Ændring af lydstyrken for et opkald, en sang eller en video 8 Låsning

Læs mere

Brugervejledning til Nokia C2 05

Brugervejledning til Nokia C2 05 Brugervejledning til Nokia C2 05 1.2. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Kom godt i gang 5 Taster og dele 5 Indsætning af et SIM-kort og batteri 6 Indsætning af et hukommelseskort

Læs mere

Brugervejledning til AlphaEasy

Brugervejledning til AlphaEasy Brugervejledning til AlphaEasy INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL MED DENNE MANUAL...4 INTRODUKTION... 5 ZONER OG OMRÅDER PÅ ALPHAEASY ALARMANLÆG... 5 VIGTIG INFORMATION TIL BRUGEREN... 5 BETJENING...6 ALPHAVISION

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL. Alarm- og Sikkerhedssystem. Page 2. Indholdsfortegnelse

Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL. Alarm- og Sikkerhedssystem. Page 2. Indholdsfortegnelse Page 1 DENVER HSA-120 INSTALLATIONS- OG BRUGERMANUAL Alarm- og Sikkerhedssystem Page 2 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION 1.1 Indholdet i pakken 1.2 Features 1.3 Anbefalinger 1.4 Advarsler 2. OVERSIGT

Læs mere

Kapitel 1: Introduktion

Kapitel 1: Introduktion infinite prime Installationsmanual - Version 4.00 Katalognummer: ZI0644A (11/2008) Alle oplysninger kan ændres uden forudgående varsel. Electronics Line 3000 Ltd. erklærer herved, at dette kontrolsystem

Læs mere

HouseGuard GSM-alarm (basis)

HouseGuard GSM-alarm (basis) HouseGuard GSM-alarm (basis) Dansk manual www.houseguard.dk Side 0 af 51 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 INTRODUKTION... 3 PLACERING AF DE ENKELTE ENHEDER... 4 OVERSIGT OVER ALARMEN... 6 TRIN

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere