n l a ø s e Status på bydelsplan VANLØSE LOKALUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "n l a ø s e Status på bydelsplan VANLØSE LOKALUDVALG"

Transkript

1 V n l a ø s e på bydelsplan forår 2015 VANLØSE LOKALUDVALG

2 Prioritet: 1 Lys i bymidten Københavns Kommune vil i 2015 udskifte store dele af belysningen i byen. Der startes med belysningen på vejene og efterfølgende vil man tage fat på parker og pladser mv. Det er uafklaret om lamperne på Klingseystien kommer til at være gadelamper eller parklamper, og dermed hvornår de vil blive udskiftet. I forbindelse med Økonomiforvaltningens projekt Tryghedsløft har lokaludvalget indmeldt Klingseystien som en høj prioritet. Med aftalen om overførselssagen for 2015 er der bevilget kr ,- til belysning på Klingseystien. KK holder løbende lokaludvalget orienteret. TMF: Stine Ellermann Arbejdsgruppe VLU: Karen Lund, Bent Christensen, Steen Lorentzen, Niels Christian Juul, Allan Christensen, Jan Mørch, Peter Haahr.

3 Ændring af Prioritet: 1 Cykelparkeringsadfærden Lokaludvalget har haft uforpligtende dialog med TMF og Holberg Fenger Group, om at etablere midlertidig cykelparkering på Indertoften. Københavns Kommune har afsat 2,5 mio. kr. til cykelparkering ved strøggader, dog er der fokus på andre områder end Vanløse. Der er ikke indgået forpligtende aftaler, men der har været positive meldinger fra begge parter. Lokaludvalget kan arbejde videre med at få indgået aftaler om etablering af midlertidig cykelparkering på Indertoften II. Samtidig kan man arbejde med tiltag til at få organiseret de cykler, der parkeres på Frode Jakobsens Plads bedre. DSB kan inddrages i dette arbejde. TMF byens fysik, center for udvikling af anlægsprogrammer: Janus Christoffersen. Projektleder på Cykelparkeringsprogrammet: Stine Hagelskjær Jensen/ projektmedarbejder: Mathilde Løwenholdt Larsen Ekstern konsulent for TMF: Niels Hoé Primærpersoner VLU: Bent Christensen, Karen Lund.

4 Flytning af institutionen Valborg Lokaludvalget ønsker en bymidte, der rummer aktivitetsmuligheder for alle, og tilføjelse af institutionsgrunden på området som lokalplanen for Indertoften II dækker, kan øge mulighederne herfor. Københavns Kommune har som udgangspunkt ikke afsat midler, og kan ikke se nogen faglig begrundelse for at flytte institutionen. Da det ikke vides, hvad status er på byggeri m.v. bør lokaludvalgets primære interesse være, at der kommer en afklaring på bymidtens to byggetomter, der skæmmer bymidten, så Vanløse igen kan få en attraktiv bymidte. BUF: Knud Langberg Primærperson VLU: Bent Christensen. Prioritet: 3

5 Øget kapacitet på engens baner Projektet indgår i Københavns Kommunes reetablering af Harrestrup Å, hvis helhedsplan er vedtaget, som rammeplan, hvilket medfører at projektet ikke er planlagt i detaljer. Lokaludvalget har haft en god dialog med de lokale idrætsforeninger og andre aktører. Lokaludvalget følger udviklingen i forbindelse med udarbejdelse af detaljerne for reetablering af Harrestrup Å. TMF: Jan Burgdorf/ Lykke Leonardsen. Arbejdsgruppe VLU: Natur og Miljø + idrætsrepræsentanter og Bent Christensen. Prioritet: 3 Foto: Per Stengade

6 Kunstgræs i Vanløse idrætspark Der blev i budget 2014 indgået aftale om etablering af en 7-mandsbane med kunstgræs. Denne forventes klar til ibrugtagning december I tilknytning til ønsket om kunstgræs har lokaludvalget i bydelsplanen formuleret et ønske om at gøre noget ved den nedslidte streetbasketbane ved siden af. Lokaludvalget er med i arbejdet i Den Grønne Firkant hvor man bl.a. arbejder for at bruge en del af pladsen til en nærgenbrugsstation. Prioritet: 1 Lokaludvalget deltager fortsat i arbejdet i Den Grønne Firkant. Lokaludvalget kan fortsat arbejde for kunstgræs på opvisningsbanen hvis det stadig er et ønske. KFF: Stine Høi Sørensen Primærpersoner VLU: Freddy Christiansen, Per Stengade.

7 Opsøgende team for ensomme og ældre Prioritet: 1 Københavns Kommune vurderer, at projektet kan indgå i et allerede eksisterende projekt, hvis formål er at modarbejde ensomhed. Lokaludvalget har i samarbejde med den selvejende institution Hyltebjerggård i 2014 lavet et samarbejde om at skabe et rum for socialt udsatte, hvor lokaludvalget bl.a. bidrog med kr. til etablering og drift i Lokaludvalget, ved den sociale arbejdsgruppe bør, i samarbejde med Hyltebjerggård udarbejde succeskriterier og en strategi for, hvordan tilbuddet bliver kendt og tilpasset hos og af målgruppen, så denne bruger tilbuddet. Lokaludvalget kan arbejde for en bevilling, der muliggør aflønning af en medarbejder til projektet. SUF: Helene Rønne & Bodil Jensen. Arbejdsgruppe VLU: Social og Sundhed.

8 Støj og luftforurening Københavns Kommune har budgetteret med midler til nogle partnerskabsprojekter. Lokaludvalget har kontaktet A/B Slettegården som har særligt gode fysiske forudsætninger for at kunne indgå i partnerskaber, men endnu ikke modtaget svar på henvendelsen. Der blev i budget 2015 afsat 7,5 mio til støjprojekter i vanløse, uden at det blev specificeret hvad de skulle bruges til. Prioritet: 2 Hvis A/B Slettegården ønsker at indgå i et partnerskab, kan lokaludvalget arbejde videre med dette. Lokaludvalget kan kontakte TMF for at få klarhed over, hvad man planlægger at gøre med de afsatte penge. TMF: Jane Snog Primærpersoner VLU: Jørgen Hansen, Bent Christensen.

9 Bellahøjmarken Prioritet: 2 Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Vanløse, Brønshøj-Husum og Bispebjerg Lokaludvalg. TMF har lavet en udregning på et eventuelt LAR-projekt på Bellahøjmarken. Forvaltningens projekt er ikke samstemmende med det projekt de tre lokaludvalg har lavet. Lokaludvalgenes projekt rummer udover regnvandsløsninger, også et fokus på større anvendelse af marken. Der er med beslutningen om at lave udbud af campingplads på Amager ikke længere begrundelse for, at projekter på Bellahøjmarken skal afvente yderligere afklaring af campingpladsens status og dermed kan projektet genoptages. Hvis Lokaludvalget ønsker at indgå i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen, bør de to andre lokaludvalg inviteres til at deltage. Ligeledes bør en arbejdsgruppe lave en drejebog for den videre proces i projektet. TMF: Jan Burgdorf Primærperson VLU: Jørgen Hansen, tovholder for arbejdsgruppen på tværs af Vanløse, Brønshøj-Husum og Bispebjerg.

10 Foto: Jan Mørch Foto: Jan Mørch

11 Foto: Jan Mørch Foto: Jan Mørch

12 Prioritet: 1 Harrestrup å Københavns Kommune har lavet en helhedsplan, der er truffet politisk beslutning om. Projektet er meget langsigtet og planens udmøntning venter på skybrudsplanerne. Arbejdsgruppen har lavet et høringssvar til Helhedsplanen for Harrestrup Å, og forvaltningen har lavet et borgermøde. Projektet indgår i arbejdet med skybrudsplanerne. TMF: Lykke Leonardsen Arbejdsgruppe LU: Natur og Miljø

13 Prioritet: 1 Grøndalsåen Projektet er pt. gået i stå, da det afventer status på skybrudskonkretiseringen. Der forventes at blive etableret cykelsti i Grøndalsparken i løbet af Lokaludvalget holder øje med udviklingen. TMF: Jan Burgdorf Arbejdsgruppe LU: Natur og Miljø.

14 Prioritet: 1 LAR-kortlægning indsatsområder Lokaludvalgets støtte til lokale formidlingsinitiativer bør fortsætte, ligesom formidling af kortlægningens metode og resultater fortsat kan gavne andre. Lokaludvalget deltager i et tværgående projekt med andre lokaludvalg om at producere en håndbog for private fællesveje, som blandt andet indtænker en guide til LAR-løsninger. TMF: Jan Burgdorf Primærperson LU: Erik Honoré. Københavns Kommune har lavet en konkretisering af skybrudssikringen. De lokale grundejere,har etableret et lokalt LAR-sekretariat. Lokaludvalget har løbende støttet lokale LAR-projekter, ligesom lokaludvalgets viden og konklusioner i forbindelse med kortlægningen er blevet formidlet til andre lokaludvalg og anvendt af andre, bl.a. på en konference, af DTU, af Aalborg universitet, af HORFOR m.fl.

15 Etablering af ungehus Der er i bydelsplansprojektet flere elementer. Den fysiske etablering af ungehus er der pt. ikke udsigt til. Lokaludvalget kan overveje om man kan indfri nogle af målsætningerne fra projektet i andet regi end med et fysisk ungehus. BUF: Gunnar Dan (ikke længere ansat i KK) Arbejdsgruppe VLU: Børn & Unge. Prioritet: 3

16 Forbedringer af Albertslundruten Prioritet: 1 Københavns Kommune med budget 2015 afsat penge til at projektere en forbedring af overkørslen over Damhusdæmningen. I 2015 forventes de vedtagne tiltag for Hyltebjerg Allé og krydsningen af Grøndals Parkvej at blive etableret. Lokaludvalget kan kontakte TMF for at være med i en tidlig inddragelse vedr. Damhusdæmningen og dermed forsøge at sikre at de lokale interesser tilgodeses. TMF: Louise Wiinblad Arbejdsgruppe VLU: Trafik og Plan med inddragelse af Natur og miljøgruppen ved overkørslen over Damhusdæmningen.

17 Nyt liv i den gamle kedelbygning Prioritet: 3 Ny grundejer: Living in a Box Primærperson VLU: Anne Fausbøll Lokaludvalget følger udviklingen i området og kan evt. indgå i samarbejde med foreningen Vandværkets Venner om, at indgå aftaler med de nye ejere af bygningen, med henblik på at få aktivitet i bygningen. Dette afhænger dog af de nye ejeres planer. Københavns Kommune har solgt Vandværksbygningen sammen med den tilstødende byggegrund. Det vides ikke om de nye ejere har planer for Kedelbygningen, men de antages at ville etablere ungdomsboliger på byggegrunden.

18 Rydsletten Kærholmen Grøndalsparken aktivitet og samvær Københavns Kommune har bevilget midler til etablering af cykelsti i parken. En undergruppe til lokaludvalget har arbejdet med konkretisering af, hvilke træningsredskaber der kan være i parken. Lokaludvalget kan arbejde videre med sine ønsker og forsøge at få den tilgodeset f.eks. gennem TMF, hvor man muligvis har en pulje, der kan bruges. Alternativt kan lokaludvalget arbejde for, at ønsket bliver taget op af et eller flere BR-medlemmer i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret. SUF: Helen Rønne & Bodil Jensen. TMF: Rikke H. Christensen (byens udvikling, Kommunal udvikling) / Karen Margrethe Krogh (Center for nye Anlægsprojekter) CAN: Dorte Skov. Projektgruppe VLU: Hanne Larsen, Karen Lund, Niels Chr. Juul og Jørn Kofod. Grøndalsparken - aktivitet og samvær Projektet, hvor Grøndalsparken udvikles til at rumme flere aktivitetsmuligheder, indgår i Vanløse Lokaludvalgs Bydelsplan, som lokaludvalget nu har arbejdet videre med, ved at udpege hvilke områder i parken, der er egnet som rum for øget fysisk og social aktivitet. Placeringen tager udgangspunkt i pleje- og udviklingsplanen for parken, for at sikre parkens dyre- og planteliv, samt øvrige planer for parken. Ved at udvikle Københavns byrum til at rumme flere aktivitetsmuligheder, sikres københavnerne, ikke kun adgang til grønne åndehuller, hvor fauna og flora trives, men, også får mulighed for at bruge byens rum aktivt og socialt og derigennem få et sundere og bedre hverdagsliv, jf. konklussionerne i Sundhedsforvaltningens politik: Længe leve København. Lokaludvalget spurgte i forbindelse med bydelsplansarbejdet borgerne om, hvad der skal til, for at de vil bruge parken mere. På baggrund af de input, samt ved at se på andre af bydens parker der rummer aktivitetsmuligheder er der forslag om aktivitetsøer, grillpladser, staudeenge m.v., så der kommer flere muligheder for fysisk og social aktivitet. Som inspiration kan nævnes Nørrebroparken og Søndre Boulevard - begge populære steder, hvor fysisk aktivitet og socialt samvær går hånd i hånd, til gavn for borgerne. Grøndalsparken er ikke direkte sammenlignelig med ovennævnte inspirationsparker, da Grøndalsparken er meget mere naturrig og er fredet. Derfor skal etablering af aktivitetsmuligheder indgå som naturlige elementer i parken, ved at bruge materialer der falder naturligt ind i omgivelserne, samt ved at bruge omgivelserne til aktiviteterne. Aktivitetsø prioritet 1 Etablering af aktivitetsmuligheder kan foregå i etaper med nogle elementer ad gangen. Der er forskellige projekter i parken, som er under udvikling fx at der skal laves og renoveres cykelstier, åen skal åbnes op nogle steder etc. Etablering af flere aktivitetsmuligheder kan evt. samtænkes med disse. Se Bydelsplan for Vanløse: Langdraget Linde Allé Lundgærdet Gennemløbet Arnestedet Jernbane Allé Grønbakken Grøndals Parkvej Grønvangen Nyt å-løb Kilholmvej Aktivitetsø prioritet 2 Flintholm St. Apollovej Randbølvej Staudeeng Ådalsvej Staudeeng Rebildvej C. F. Richs Vej Grøndals Parkvej Dybendalsvej Åløkkevej Legeplads Grillplads Aktivitets-øer Limfjordsvej Havekrogen Hundefritløbsområde Morsøvej Petanque Aktivitetsø prioritet 3 Hver aktivitetsø skal rumme tre forskellige grupper af træningsredskaber, hvor de tre grupper tilsammen giver mulighed for op til 15 forskellige øvelser. Til inspiration: og oglivsmod.dk. En aktivitets ø koster inkl. etablerings - omkostninger mellem kr. Grøndals Parkvej Fordresgårdvej Enebærvej Godthåbsvej Morbærvej Vindruevej Abrikosvej Grøndalsvænge Allé Petanque Staudeenge Eksisterende legeplads Staudeenge vil være med til at berige parkens plante- og dyreliv. 25 buske koster omkr kr. En petanquebane kan eventuelt anlægges som del af en sti. Omkostninger til etablering af en petanquebane er mellem kr. Grillplads/gynger og klatremuligheder Et grillområde inkl. aktivitetsmuligheder og siddepladser vil understøtte parken som socialt byrum. Borde/bænke koster pr. sæt mellem kr. Skraldespande koster pr. stk. omkring kr. Gynger, klatre og andre legemuligheder koster mellem kr. inkl. etablering. Vandpost koster kr i tilslutningsafgift. Et toilet koster omkr kr. Lege-Aktivitetsplads Etablering af legepladser, der rummer aktivitetsmuligheder for alle aldre, vil give et socialt rum, der opfordrer til aktivitet på tværs af aldersskæl. Etablering vil alt efter størrelse koste mellem kr. Drift og vedligeholdelse Ny grøn Cykelsti Prioritet: 1 Der vil være øget vedligeholdelsesudgifter ved etablering af de forskellige elementer. Der vil ligeledes være driftudgifter ved toiletter, skraldespande m.v. VANLØSE LOKALUDVALG Nedertoften Eksisterende lege- og grillplads Grøndals Parkvej

19 Foto: Thomas Wilhelm

20 Vanløse Lokaludvalg Frode Jaboksens Plads 4, 1. sal 2720 Vanløse Foto: Jan Mørch

STATUS PÅ BYDELSPLAN 2015

STATUS PÅ BYDELSPLAN 2015 STATUS PÅ BYDELSPLAN 2015 Lys i bymidten Københavns Kommune vil i 2015 udskifte store dele af belysningen i byen. Der startes med belysningen på vejene og efterfølgende vil man tage fat på parker og pladser

Læs mere

Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013

Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 Pixiudgave BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 PROCES OG TIDSPLAN FOR BYDELSPLANEN Vanløse påbegyndte som alle andre lokaludvalg i Københavns Kommune arbejdet med at udarbejde en bydelsplan for bydelen i foråret

Læs mere

BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013

BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 BYDELSPLAN FOR VANLØSE Udarbejdet af: Bydelsplanen er udarbejdet af Vanløse Lokaludvalg i samarbejde med Center for Sikker By og Center for Byudvikling, Økonomiforvaltningen,

Læs mere

Referat LUFT 1. december 2014

Referat LUFT 1. december 2014 Referat LUFT 1. december 2014 Fremmødt: Østerbro/ Axel Thrige Laursen Vanløse/ Bent Christensen Indre By/Bent Lohmann Brønshøj-Husum/Erik Fisker Valby/Michael Fjeldsøe Amager Øst/Ole Pedersen Christianshavn/Poul

Læs mere

Hovedkonklusioner. på Vanløse Lokaludvalgs aktiviteter Den største helt er den, der både kan passe på sig selv og andre

Hovedkonklusioner. på Vanløse Lokaludvalgs aktiviteter Den største helt er den, der både kan passe på sig selv og andre Sikker BY Hovedkonklusioner på Vanløse Lokaludvalgs aktiviteter 2010-11 Den største helt er den, der både kan passe på sig selv og andre Forskønnelse af byrummet forhindrer hærværk Et forpligtende fællesskab

Læs mere

Fremtidsseminar. LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG

Fremtidsseminar. LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG Fremtidsseminar LO-Skolen - Helsingør Vanløse Lokaludvalg 20.-21. april 2013 VANLØSE LOKALUDVALG BINDELEDSFUNKTION - Hvad vil det sige at være bindeled mellem Borgerrepræsentationen og borgerne i Vanløse?

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper

Til Teknik- og Miljøudvalget. Orientering om projekter med ufinansierede etaper KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om projekter med ufinansierede etaper Notatet omhandler de af Teknik- og Miljøudvalgets anlægsprojekter,

Læs mere

BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013

BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 BYDELSPLAN FOR VANLØSE 2013 BYDELSPLAN FOR VANLØSE Udarbejdet af: Bydelsplanen er udarbejdet af Vanløse Lokaludvalg i samarbejde med Center for Sikker By og Center for Byudvikling, Økonomiforvaltningen,

Læs mere

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING DECEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI FORVENTET IBRUGTAGNING - KATEGORI 1 PROJEKTER* Oprindeligt vedtaget tidsplan Gældende vedtagne tidsplan (n= 419, n2=

Læs mere

Vanløse Lokaludvalgs høringssvar vedr. høring af Kommuneplan 2011

Vanløse Lokaludvalgs høringssvar vedr. høring af Kommuneplan 2011 Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1599 København V Vanløse Lokaludvalg Frode Jakobsens Plads 4, 1. sal 2720 Vanløse Telefon 2890 2676 Direkte telefon 3819 0860 Vanløse Lokaludvalgs høringssvar

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse forår Byrum og grønne områder - Med kort opsamling

Borgerpanelundersøgelse forår Byrum og grønne områder - Med kort opsamling Borgerpanelundersøgelse forår 2018 - Byrum og grønne områder - Med kort opsamling Vanløse Lokaludvalg udarbejdede sidste år Bydelsplan for Vanløse 2017-2020. I bydelsplanen beskriver lokaludvalget ønsker

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag 1 - Styr på eksekvering / Opfølgning marts 2018 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori 1 projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 384, n2= 9.933) Gældende vedtagne

Læs mere

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT 01-08-2011 Sagsnr. 2011-50874 Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 Dokumentnr. 2011-405954 Sundhedspolitik

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Idémøde om Bellahøj Friluftsscene Onsdag den 25. januar kl. 19-21 Restaurant Bellahøj

Læs mere

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt)

(Hedebygadekarréen) Campingpladser - Amager Fælled og Bellahøj Delreperationer af Langebro (delprojekt) KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 11. september 2018 Bilag 2 Indstilling om styring af anlægsmåltal 2019 Dette bilag indeholder to tabeller med de projekter som tidligere

Læs mere

Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest

Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest Oversigt over skybrudsprojekter beliggende i Vanløse (fra 3 af de 7 vandoplande): Vandopland: København Vest og Frederiksberg Vest KV12 Slotsherrensvej Vest På strækningen fra Husumvej/Ålekistevej til

Læs mere

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI

STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI STYR PÅ EKSEKVERING - OPFØLGNING SEPTEMBER 2016 ØKONOMIFORVALTNINGEN CENTER FOR ØKONOMI FORVENTET IBRUGTAGNING - KATEGORI 1 PROJEKTER* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 360, n2= 10.318) Gældende vedtagne

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag 1 - Styr på eksekvering Opfølgning / juni 2019 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori 1 projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan n=513 Gældende vedtagne tidsplan

Læs mere

København skal lyse op og blive mere tryg

København skal lyse op og blive mere tryg 11/06 201, 20:1 København skal lyse op og blive mere tryg Københavnerne har talt. De vil have mere lys i gaden og på den måde gøre byen mere tryg at færdes i. Et projekt som Københavns Kommune nu har igangsat.

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag 1 - Styr på eksekvering / Opfølgning december 2017 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori 1 projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 402, n2= 11.472) Gældende

Læs mere

Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å

Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Vanløse Lokaludvalg TMF BF CKT Klimatilpasning Vest 22. januar 2019 Sagsnr. 2018-0327181 Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å Dokumentnr.

Læs mere

Bydelsplan for Vanløse

Bydelsplan for Vanløse Bydelsplan for Vanløse 2017-2020 VANLØSE LOKALUDVALG 1 BYDELSPLAN FOR VANLØSE Redaktion: Vanløse Lokaludvalg Foto: Per Stengade Foto: Jan Mørch Layout, kort og illustrationer: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Læs mere

Projektaftale mellem. Områdefornyelsen Husum. Center for Park og Natur. og Center for Anlæg. Lommepark Husum

Projektaftale mellem. Områdefornyelsen Husum. Center for Park og Natur. og Center for Anlæg. Lommepark Husum Projektaftale mellem Områdefornyelsen Husum Center for Park og Natur og Center for Anlæg om Lommepark Husum Projekt nr.: 00912 Projektaftalens e-doc sagsnr. 2012-30449 Juni 2012 Parterne Imellem: Områdefornyelsen

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \ea f1bf

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \ea f1bf Page 1 of 7 From: Ulrik Branner Sent: 21-08-2014 10:25:51 To: Thomas Frimodt Petersen Subject: Re: Vanl se bymidte? From: Ulrik Branner [ulrik@geniebelt.com] Sent: 21. august 2014 10:25 To: Thomas Frimodt

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

Velkommen til workshoppen Tingbjerg Partnerskab en helhedsorienteret og effektiv tryghedsindsats

Velkommen til workshoppen Tingbjerg Partnerskab en helhedsorienteret og effektiv tryghedsindsats Velkommen til workshoppen Tingbjerg Partnerskab en helhedsorienteret og effektiv tryghedsindsats Fordél jer med max 6 ved hvert bord. Sæt dig gerne sammen med dem du kender fra dit lokalområde eller, Sæt

Læs mere

REFERAT. Afbud: Arvin Storgaard, Joan Jensen. Ikke mødt: Hjørdis Espensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/ Svend Aage Sørensen (beslutningspunkt)

REFERAT. Afbud: Arvin Storgaard, Joan Jensen. Ikke mødt: Hjørdis Espensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/ Svend Aage Sørensen (beslutningspunkt) REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 11. april 2017 kl. 12.30 til 15. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale) Til stede: Svend Aage Sørensen

Læs mere

Ny struktur for lokaludvalgene

Ny struktur for lokaludvalgene Ny struktur for lokaludvalgene Økonomiforvaltningen har identificeret følgende relevante emner, der skal adresseres i drøftelserne af ny struktur for lokaludvalgene: Koncept for lokaludvalgene Styrkelse

Læs mere

PLADS TIL LEG Københavns Kommunes istandsættelse af alle byens offentlige legepladser 2008-2011

PLADS TIL LEG Københavns Kommunes istandsættelse af alle byens offentlige legepladser 2008-2011 PLADS TIL LEG Københavns Kommunes istandsættelse af alle byens offentlige legepladser 2008-2011 PROJEKT PLADS TIL LEG Målet med Plads til Leg er at istandsætte alle de offentlige legepladser i Københavns

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag - Styr på eksekvering / Opfølgning juni 28 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 485, n2= 4.97) Gældende vedtagne

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet:

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2017 Før projektet påbegyndes: Titel: Dato: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Ansvarlig i sekretariatet: Hold Vanløse Ren 2017 Uge 16 & 17 Per og Freddy Sarah Formål: *

Læs mere

Bispebjerg Lokaludvalg kan acceptere scenarie K men mener, at der skal skaffes flere midler.

Bispebjerg Lokaludvalg kan acceptere scenarie K men mener, at der skal skaffes flere midler. Bilag 5 01148 Nordvestpassagen - Notat om høringssvar Scenarie J og K har været i høring hos Bispebjerg Lokaludvalg, Nørrebro Lokaludvalg, Dansk Handicap Forbund og Københavns Politi(bilag A og bilag B).

Læs mere

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes.

Projektskema. Vanløse Lokaludvalg Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Projektskema Vanløse Lokaludvalg 2019 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger før det ordinære møde, hvorpå

Læs mere

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018

Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 Årsplan for det lokale miljøarbejde i 2018 Plan for Vesterbro Lokaludvalgs borgerinddragende og formidlende miljøarbejde i 2018 For 2018 foreslår sekretariatet, at Lokaludvalget fokuserer på følgende:

Læs mere

Områdefornyelse i Københavns Kommune

Områdefornyelse i Københavns Kommune Områdefornyelse i Københavns Kommune Målsætningerne for Politik for Udsatte Byområder er, at: De udsatte byområder skal løftes til københavnerniveau Der skal være uddannelse og beskæftigelse til alle De

Læs mere

TM35 Begrønning flere træer i København

TM35 Begrønning flere træer i København Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT TM35 Begrønning flere træer i København 24-03-2014 Sagsbehandler Peter Andreasen Eksekveringsparat? Udvalgsbehandlet Kan igangsættes uden yderligere udvalgsbehandling

Læs mere

Charlotte Møller præsenterede konceptet for helhedsrenovering (jf. oplæg). Ann Urbrand: Er der en tidsplan for helhedsrenoveringen?

Charlotte Møller præsenterede konceptet for helhedsrenovering (jf. oplæg). Ann Urbrand: Er der en tidsplan for helhedsrenoveringen? KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for nye anlægsprojekter NOTAT Referat af møde i den lokale styregruppe den 22.9.14 Præsentation af ny projektleder fra KEJD Charlotte Møller præsenterede

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har i nat indgået budgetforlig i Københavns Kommune.

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har i nat indgået budgetforlig i Københavns Kommune. 8. september 2017 Fælles pressemeddelelse fra Idrætsforum København og DGI Storkøbenhavn Idrættens organisationer kvitterer for et ambitiøst budgetforlig i København Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti,

Læs mere

TMF Type Projekt Frigivet anlægsmåltal* C. Tryghed- og

TMF Type Projekt Frigivet anlægsmåltal* C. Tryghed- og KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om styring af anlægsloft 2018 anlægsprojekter der sættes i, september 2018 Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger

Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Status for kommunale grunde reserveret til billige boliger Baggrund På ØU-mødet d. 2. oktober drøftedes billige boliger, og der

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger.

Sagsnr Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner. Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-03-2016 Hvidbog: Nyt koncept for bydelsplaner Kommenterede høringssvar fra lokaludvalg og forvaltninger. Forvaltninger Beskæftigelse-

Læs mere

Dato. Økonomiudvalget. Sagsnr Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013

Dato. Økonomiudvalget. Sagsnr Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013 Socialudvalgets høringssvar vedr. Amager Vest bydelsplan 2013 bydelsplan for Amager Vest. Udvalget er blevet bedt om at tilkendegive, om der er nogle forslag, der kan realiseres inden for de eksisterende

Læs mere

Én indgang for frivilligheden i København. Vision. Hvorfor. Hvordan 03-08-2011. Sagsnr. 2011-95219

Én indgang for frivilligheden i København. Vision. Hvorfor. Hvordan 03-08-2011. Sagsnr. 2011-95219 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Én indgang for frivilligheden i København Vision Visionen er, at alle, der arbejder med frivillighed i København, gennem et center for

Læs mere

Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014

Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014 Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014 Indhold Miljøarbejde i Vanløse Lokaludvalg: Årsberetning 2014... 1 Indledning... 2 Interne projekter... 2 1. Hold Vanløse ren... 2 2. Grønt byrum...

Læs mere

Til mødet udarbejdes en oversigt over de forslag i bydelsplanerne, som vedrører kultur- og fritidsområdet.

Til mødet udarbejdes en oversigt over de forslag i bydelsplanerne, som vedrører kultur- og fritidsområdet. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget samt lokaludvalg Oversigt over kultur- og fritidsforslag i bydelsplanerne Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi.

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast Valby

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Svinninge Lokalforum

Svinninge Lokalforum Referat af lokalforumsmødet d. 26.8.2014 Svinninge Lokalforum afholdt møde tirsdag d. 26. august 2014 kl. 18.00 20.00 i Svinninge Hallens mødelokale Til stede var: Bente Andersen, Gunnar Andersen, Børge

Læs mere

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5 - Notat om henvendelser Endelig vedtagelse af lokalplan Grøndalsvængets Skole, Bispebjerg Forslag til lokalplan Grøndalsvængets

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Der er qua projektet skabt kontakt til flere fagforvaltninger, lærere/pædagoger i bydelen samt byens børn og unge.

Der er qua projektet skabt kontakt til flere fagforvaltninger, lærere/pædagoger i bydelen samt byens børn og unge. EVALUERINGER 2014 Lokaludvalget traf i 2014 beslutning om at afsat puljemidler til afholdelse af 20 projekter. Alle projekter er evalueret af lokaludvalgets medlemmer, i de arbejdsgrupper hvor projekterne

Læs mere

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen>

1. Vision og Udviklingsstrategi for X bydel <Beskrivelse af vision for bydelen, status, tendenser og udviklingsprincipper for bydelen> KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 08-11-2011 Bilag 4 Udfyldelse af skabelon for bydelsplan med arbejdsdeling Proces: LU udfylder og afleverer til Center for Byudvikling

Læs mere

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt:

Enhedslisten fremsatte følgende ændringsforslag (ÆF4) om nyt atpunkt: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 4. juni 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget den 3. juni 2019, Model for udmøntning af effektiviseringspotentialer

Læs mere

Bynaturen som løftestang TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN SOCIALFORVALTNINGEN SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN

Bynaturen som løftestang TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN SOCIALFORVALTNINGEN SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Bynaturen som løftestang TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN SOCIALFORVALTNINGEN SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN SOF Gitte Frydensbjerg SUF Jane Sørensen og Alexander Karl Lehmann TMF Ida Ween Frivilligheds

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

Cykelpuljen erfaringer og status. Af: Mette Dam Mikkelsen, Vejdirektoratet, Kommuneworkshop marts 2012

Cykelpuljen erfaringer og status. Af: Mette Dam Mikkelsen, Vejdirektoratet, Kommuneworkshop marts 2012 Cykelpuljen erfaringer og status Af: Mette Dam Mikkelsen, Vejdirektoratet, Kommuneworkshop 2012 15. marts 2012 Cykelpuljen Formålet med cykelpuljen er at forbedre forholdene for cyklister, så cyklen bliver

Læs mere

Vild med Vanløse. Vanløse bymidte - kan blive meget bedre. Enhedslisten Vanløse. Kommunalvalg 2017

Vild med Vanløse. Vanløse bymidte - kan blive meget bedre. Enhedslisten Vanløse. Kommunalvalg 2017 Enhedslisten Vanløse. Kommunalvalg 2017 Vild med Vanløse Vanløse er et godt sted at bo, med mange gode boligområder, institutioner og grønne områder. Men der kan stadig gøres mere, så Vanløse bliver bedre

Læs mere

Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN

Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN Projektskema EVENT PÅ MULTIFUNKTIONSPLADSEN Vanløse Lokaludvalg 2018 Før projektet påbegyndes skal nedenstående skema udfyldes. Skemaet udarbejdes i samarbejde med sekretariatet og afleveres senest 2 uger

Læs mere

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten)

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Notat Til Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Den Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Styr på eksekvering Opfølgning marts 2012

Styr på eksekvering Opfølgning marts 2012 Styr på eksekvering 1.0 - Opfølgning marts 2012 Forventet ibrugtagning ift. oprindelig beslutning alle anlægsprojekter opfølgning marts 2012 og december 2011 Grøn = Eksekveres til tiden eller hurtigere

Læs mere

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken

Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 18. december 2018 Bilag 7: Dialog med lokaludvalg om udvikling af Bystævneparken Københavns Kommune har været i løbende dialog med Brønshøj-

Læs mere

Projektskema egne projekter

Projektskema egne projekter Projektskema egne projekter Titel BRANDING AF LOKALUDVALGET OP TIL OPSTILLINGSMØDE 2014 Kort beskrivelse af Efter afholdelsen af kommunalvalget den 19. november 2013, skal der etableres nye lokaludvalg

Læs mere

Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt

Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 15. januar 2018 Bilag 2 Begrebs- og bilagsoversigt Teknik- og Miljøudvalget orienteres fire gange årligt om status på forvaltningens anlægsportefølje,

Læs mere

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Arbejdsplan for 2014 Fra idé til plan Arbejdsplanen for det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum i 2014 rummer en snes projekter, der fordeler sig ligeligt mellem

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 4. december 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 4. december 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 4. december 2018 kl. 12.30-15.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Joan Jensen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Arvin Storgaard,

Læs mere

Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016

Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Udførelse af anlæg Bilag 5 - Opsamling af lokaludvalgenes høringssvar og forvaltningens kommentarer 26-04-2016 2016-0052591 Amager Vest lokaludvalg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 28

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 28 1 Indholdsfortegnelse 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1. Forord af formanden... 3 1.1. Lokaludvalgets vision for bydelens udvikling... 4 1.2. Status siden

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale

Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Tingbjerg-Husum Partnerskab - partnerskabsaftale Aftale om partnerskab for Tingbjerg-Husum Københavns Kommune, Københavns Politi, SSP København, fsb, SAB/KAB og AAB indgår med denne aftale et forpligtende

Læs mere

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170

Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K. 6. februar 2013. Sagsnr. 2013-1415. Dokumentnr. 2013-75170 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K Forslag om af dækningsgrave i jeres bydel 6. februar 2013 Sagsnr. 2013-1415

Læs mere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere

Til Medlemmerne af Det Grønne Råd. Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) Mødedeltagere Til Medlemmerne af Det Grønne Råd 5. september 2016 Sagsbeh MKBM/KK Referat fra møde i Det Grønne Råd den 5. september 2016 (Rådsmøde nr. 01) By- og Miljøområdet Vej, Park og Miljø Rådhuset 2000 Frederiksberg

Læs mere

Beretning for 2016/2017

Beretning for 2016/2017 Beretning for 2016/2017 Velkommen Velkommen til årsmødet i Bryggens Borgerforening. Bryggens Borgerforening omfatter beboerne på Islands Brygge mellem Amager Boulevard i nord, Sjællandsbroen / Vejlands

Læs mere

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmødet for Vanløse Lokaludvalg onsdag den 3. februar kl i Restaurant Basements lokaler

Referat af repræsentantskabsmødet for Vanløse Lokaludvalg onsdag den 3. februar kl i Restaurant Basements lokaler Referat af repræsentantskabsmødet for Vanløse Lokaludvalg onsdag den 3. februar kl. 19.00 i Restaurant Basements lokaler 1. Velkomst Lokaludvalgssekretær Pernille V. Neergaard bød velkommen til repræsentantskabsmødet

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 21, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Tak for jeres henvendelse om fredeliggørelse af Gadelandet og fremrykning af cykelsti i cykelprioriteringsplanen.

Tak for jeres henvendelse om fredeliggørelse af Gadelandet og fremrykning af cykelsti i cykelprioriteringsplanen. From: Borgmesteren TMF Sent: 8. februar 2019 11:40 To: Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; lla@aab.dk Subject: 2019-0017183-1 - Fælles henvendelse fra boligselskabet AAB og Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Læs mere

Udkast til arbejdsplan 2013 Østerbro Lokaludvalg

Udkast til arbejdsplan 2013 Østerbro Lokaludvalg Udkast til arbejdsplan 2013 Østerbro Lokaludvalg Østerbro lokaludvalg hvem er vi Østerbro Lokaludvalg Østerbroernes link til politikerne i Borgerrepræsentationen. Lokaludvalget varetager lokale interesser

Læs mere

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

Status på pasningsgarantien november KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Status på pasningsgarantien november 2013 Status på pasning inden for 4 kilometer Pasning inden for 4 kilometer overholdes i Københavns Kommune, men er udfordret af de seneste måneders forsinkelser i byggeprojekter,

Læs mere

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik

Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Bilag 4 Effektiviseringsstrategi 2017 Overblik Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016.

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016. Investeringsoversigt Bemærkninger Konto 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 002.008 Hvissinge Øst 2. etape I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter

Læs mere

6 4 1 2 3 Forslag til nye placeringer Eksisterende kunstgræsbaner Eksisterende græsbaner 5 Bilag 1- Placering af kunstgræsbaner på Nørrebro 1 1. Nørrebroparken Forslag fra Nørrebro United Kunstgræsbane

Læs mere

Bilag 1 - Styr på eksekvering

Bilag 1 - Styr på eksekvering Bilag - Styr på eksekvering / Opfølgning september 28 Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Forventet ibrugtagning - kategori projekter* Oprindeligt vedtaget tidsplan (n= 464, n2= 3.26) Gældende vedtagne

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Generel bemærkning I visionen Metropol for Mennesker arbejdes der efter tre målsætninger:

Generel bemærkning I visionen Metropol for Mennesker arbejdes der efter tre målsætninger: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhussekretariatet NOTAT Bilag 1: Teknik- og Miljøudvalgets høringssvar til Sundheds- og Omsorgsudvalget vedrørende statusrapport 2013 for Sundhedspolitikken

Læs mere

Bilag X. Den decentrale organisering

Bilag X. Den decentrale organisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Strukturudvalget 02-11-2012 Sagsnr. 2012-162993 Bilag X. Den decentrale organisering Indholdet i nærværende notat svarer til indholdet

Læs mere

Sundhedsprojekt. Københavns nye Bevægelsesrum. Bilag 1 - web

Sundhedsprojekt. Københavns nye Bevægelsesrum. Bilag 1 - web Sundhedsprojekt Københavns nye Bevægelsesrum Bilag 1 - web 1 Overordnet projektbeskrivelse Sundhedsprojektet Københavns nye Bevægelsesrum Formål Projektleder Dato 28.10.08 At udvikle og etablere faciliteter

Læs mere

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 11 Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste

Læs mere