data/telekommunikationtelekommunikation : Dataco og NKT Elektronik.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "data/telekommunikationtelekommunikation : Dataco og NKT Elektronik."

Transkript

1 Med venturekapital i ryggen Mød Per F. Hansen, direktør i Zeuxion, der har stor erfaring med at drive virksomhed med venturekapital i ryggen. Han har ændret strategi, og Zeuxion driver i dag en ren kundefinansieret virksomhed

2 Agenda Baggrund 1996: Øjen-åbner til en venture/kapital verden - som ansat i dansk ingeniørvirksomhed, i forbindelse med et firmasalg til verdens største chip producent Intel 2001: Start af dansk eksportvirksomhed Tpack baseret på venturekapital 2007: Start af dansk eksportvirksomhed Zeuxion baseret på ren kunde- finansiering Kan en eksportvirksomhed som Zeuxion placeres på Bornholm

3 Baggrund Uddannelse DTU Civilingeniør, fokus på data/telekommunikation telekommunikation Ansat som udviklingsingeniør i danske udviklingsfirmaer inden for data/telekommunikationtelekommunikation : Dataco og NKT Elektronik Første bekendtskab med venture og virksomhedssalg Fortsætter ansættelse i Intel efter køb af dansk virksomhed Ansat i Tellabs, amerikansk telekommunikationsvirksomhed Starter udviklingsfirmaet Tpack, baseret på dansk venturekapital Starter udviklingsfirmaet Zeuxion, baseret på kundefinansiering Derudover underviser jævnligt på DTU som ekstern lektor : Internettets funktioner og opbygning.

4 Efterår 1996: Mit første møde med venture og firmasalg Jeg er som udviklingsingeniør dybt beskæftiget og meget interesseret i udvikling og implementering af produkter til data/telekommunikation. Og har i den periode faktisk meget lidt interesse og involvering i selve finans- og salgs-delen i disse firmaer Nyt kapitel: Daværende danske firma s CEO og bestyrelse beslutter at forsøge at sælge firmaet hvori jeg er almindelig medarbejder. Her er jeg i mellemtiden blevet teknisk hovedarkitekt på et nyt produkt under udvikling (IP/Ethernet pakke switch). Informeres derfor om situationen og rejser med firmaets CEO til USA og deltager i flere tekniske præsentationer, med henblik på firma salg.

5 Finansial-Advisors fra New York 1996 Finansial-Advisor virksomheden Bradcom fra Manhatten i New York tilknyttes for at hjælpe med at finde potentielle købere m.m. Meget speciel oplevelse første gang at træde ind hos et sådan finansial advisors firma i New York. Nærmest som at komme ind til en ejendomsmægler. Væggen er ikke er fyldt med alle de ejendomme de sælger, men derimod med alle de firma-salg de har stået bag. Vi rejser videre rundt og præsenterer for flere store virksomheder i USA. Intel viser meget stor interesse og efter et kort salgsbesøg i Origon i USA kommer Intel på besøg i Danmark og inden vi får set os om er den danske afdeling solgt til verdens største chip producent for kr. 475 millioner. Det vakte interesse og kommer i tv-avisen avisen, da det slipper ud, at Intel etablerer udvikling i Danmark.

6 Julen 1996 Spillet ved firma-salget På det tidspunkt Intel køber var det faktisk et spørgmål om uger før den danske afdeling måtte lukke, pga pengemangel. Det ved Intel dog ikke og 21/12 sendes jeg og 3 andre til Houston til 1.dags møde hos Intels konkurrent Compact for at forvirre Intel, så de tror de har konkurrence. Og tilbage til møde 23/12 med Intel i Danmark. Årsagen til at Intel køber er for at opnå et teknologi skifte i PC er mht Ethernet indstikskort fra 10 Mbit/s til 100 Mbit/s. Og her manglede Intel en ny-udviklet 100 Mbit/s IP/Ethernet pakke switch. På opkøbstidspunktet er den danske afdeling faktisk en del af et engelsk firma. Gennem hele 1996 har der været meget stor magt- konkurrence mellem den danske og den engelske afdeling, den engelske havde magten. Den danske afdeling sælges for 475 millioner, mens den engelske overtages af deres ingeniører for 1 pund.

7 Start af Tpack, baseret på venture finansiering med 45 millioner kroner I forbindelse med Intelsalget i 1997 fik jeg og et par andre involverede tekniske personer en bonus på vel 3 måneders ekstra løn, og CEO en sikkert nogle millioner. Men det blev en øjen-åbner til mulighederne med venture-pengeverdenen I februar 2001 beslutter jeg og en teknisk kollega Kim Gormsen at starte en ny virksomhed. Den tekniske grundide byggede på at udvikle en ny chipkomponent, som vi forudså der ville blive behov for i forbindelse med et nødvendigt teknologi skifte med mere Ethernet/IP i den offentlige tele-infrastruktur infrastruktur, i takt med at internettet voksede. Vi slår os hurtigt sammen med 2 ikke tekniske personer * Min bror Søren Hansen, som kom fra en økonomifunktion i telekommunikationsvirksomheden Ericsson, * En gymnasieven Henrik Nordvig, som kom fra en salgsfunktion i IB Sommeren 2001 går vi i luften og opretter/registrerer registrerer virksomheden TPACK, baseret på kroner:

8 Tpack starten Vi udarbejder en business-plan Søger rådgivning hos Connect Danmark Er i den forbindelse på spring-board med, i Nordea s lokaler i København :// Får god konstruktiv feedback mht til at tilrette business plan m.m. Besøger mange danske venturefirmaer. 3 uger efter i august 2001 har vi et skriftligt tilbud fra venture firmaet 3M med Michael Mathiasen. 3M vil investere 14.5 millioner kroner for at få en ejer-andel på 51% af Tpack. Men det var for nemt, så vi afslår men det var faktisk et godt tilbud set i bak-spejlet spejlet. Vi udvider firmaet med yderligere 10 ingeniører alle får aktier men ingen løn. Aftaler bestyrelse : ind med TDC s tekniske direktør samt Ericssons og Telias tekniske direktører. Vi kender dem fra tidligere jobs. Vi udvikler alle gennem 9 måneder uden løn, 11. September kommer og lægger ekstra pres på venturekapital-situationen situationen. Sommer 2002 : Olicom, Tellabs, Innfond og Slotsbacken invester tilsammen 45 millioner danske kroner i Tpack for en ejer-andel på 51%. De havde fulgt os i 9-10 måneder.

9 Den gode periode hos Tpack Oktober 2002: Søren Støvring, tidligere direktør fra Telia ansættes som CEO I Tpack. Sommer 2003 Tpack får Tellabs som første kunde, med leverance af et Ethernet/IP system baseret på den nye chip udvikling. Tpack tager derefter på udstilling i Chicago og demonstrerer teknologien Salgs-distributionsaftale underskrives der med verdens 2.største chipfirma Infineon Og det næste år indgås aftaler med 6 ud af 8 af verdens største tele-transmissions transmissions- leverandører om at bruge Tpack teknologi via Infineon. Dette både i EU, USA, Kina og Japan Tpack lever nu nærmest som udviklings-afdeling for Infineon s San Jose afdeling i Californien. Konstant ugentlige besøg begge veje. En sjov tid, hvor Tpack er meget populær hos Infioneon og kunder roser for god kvalitet. Alle inkl. Infineon taler nu åbent om at det kun er et spørgsmål om tid inden volumen og dermed royalty-indtjening til Tpack kommer. Infineon omtaler ofte opkøb af Tpack, når tid er. Omsætningen baseret på royalty runder millioner kroner, men stadig 5-10 millioner op til break-even. even. Årsagen er at det tager tid fra produkter stiger i volumen.

10 Den gode periode hos Tpack

11 Urolig periode i Tpack Efterår 2004: Så sker det uventede der ikke måtte ske. Infineon får ny CEO globalt. Han beslutter helt at trække Infineon ud af telekommunikationsmarkedet - og sælger den del af Infineon fra. Tpack tilbydes at blive solgt med, men danske venture siger nej tak (- det har de nok fortrudt idag). Det kræver derfor opbygning af nye salgskanaler. Venture vil gerne investere og kommer med yderligere 15 millioner kroner. Men tager sig godt betalt, med kraftigt udvanding af oprindelige ejere fordi aktie-kursen kursen samtidig nedsættes fra 22 til 2. Det skaber uro, og kort tid efter forlader Søren Støvring og flere bestyrelses medlemmer Tpack. Også Søren og Henrik stopper. Forår 2005: Peter Viereck, tidligere direktør i Tellabs ansættes som CEO I Tpack, Bringer I første omgang ldit ro i Tpack efter en turbulent periode. Der skiftes strategi, fra chip-salg til salg af egentlige tele- liniekort- systemer, i et forsøg på at opnå hurtigere indtægter, end den lange vej via royalty fra chips. Derudover satses på egne salgs-folk. En strategi bla Kim og jeg var uenig i, da en stor chip producent var klar til at overtage Infineons salgs-distributionsrolle distributionsrolle. Sommer år 2006 Omsætning er nu knap 30 millioner kroner, men stadig ikke nok til break even. Der skæres ned fra 32 til 25 personer For at åbne vejen for ny venturekapital, ønsker venture at slippe af med ejerkonstruktionen. Olicom og Tellabs købes ud som venture. Kim og jeg vælger også at sælge vores aktier for en årsløn, men beholder warrents mulighed.

12 Bruddet med Tpack Efterår 2006 Vækstfonden investerer 15 millioner kroner, til kurs 1 i en rekonstruktion. Peter Viereck sidder nu tungt på magten som ventures mand. Vores warrents,erfarer vi, giver nu gevinst hvis firmaet sælges for mere end 1.5 milliarder kroner. Januar 2007 Kim og jeg beslutter at stoppe i Tpack, ud fra devisen what s in it for us. Herefter kommer et langt efterspil med konkurrenceklausuler hvor vi er bundet i Du må kun arbejde på månen, men ikke flyve der op hvis du vover at sige op I Tpack. Dette uanset at opgaver og indflydelse helt har ændret sig siden Tpack blev startet og vi ikke længere er medejere. Et kundeleverancekrav til Tpack som kun Kim og jeg kan nå at udføre inden for kundens tidskrav gør dog at der indgås kompromis og efter forhandling slippes vi sommeren 2007 fri af vores klausuler. Tpack fortsætter. og I forår 2009 indsættes en amerikansk CEO. Her skiftes strategi tilbage til chip- salg med royalty - og bingo kommer så sommer 2010.

13 Tpack købes for 216 million kroner af amerikanske AMCC Vækstfonden fik pengene 2 gange igen, så en ok case for dem. Og vi andre ikke en krone Men som Zeuxion casen viser har vi lært lektien.

14 Vores erfaringer med venturekapital lært fratpack casen Omkostningstungudvikling er bare dyrt og kræver meget start-kapital kapital. Der er ofte 4-6 år til break even på disse chip-produkter produkter. Det er for lang en investeringsperiode set fra en startup person, når der ikke suppleres med en firmagren med andre løbende indtægter mens man venter. Venture lever af at investere, men er naturligvis kun interesseret i at investere hvis de har mulighed for at se frem til investerings-afkast som er større end bank-renter målt i forhold til de risici startup firmaer er. Måske bliver 1 ud af 10 en succes set fra deres stol. Men det betyder også at startup- folk, uden millionerne på lommmen er nødt til at gøre sig klart at 1) Indflydelsen og magten i et sådan firma-setup vil ende med at afgives til penge-folkene uanset hvordan det pakkes ind over tid. 2) Kikser første runde business-plan, er der kun en til at betale og det er startup folkene via venture udvanding. Det ved ventures godt af erfaring. 3) Det er ikke det samme som at venture ikke meget gerne vil beholde startup folk i folden, blot at det over tid vil udvikle sige mere og mere i løn-lignendelignende ansættelser. 4 ) Man skal passe på de kontrakter der indgås med venture. Her er man nødt til at tænke i at venture er som rovdyr.og I hvert fald sikre sig at f.eks konkurrencebindinger ændres i takt med mindre indflydelse, ejerskab samt roller når det ikke lige går som første business plan foreskriver. 5) Et evt. brud gør dig ikke uvenner med venture. Det er business as usual. Blot skal man huske som Elkær engang sagde om fodbold i Italien: Det er interessant, men venlighed er den største svaghed i det spil.

15 Vores erfaringer med venturekapital lært fratpack casen Det er jo bestemt ikke det samme som at nogle ikke lykkes med milliardgevinster. Se bare på Skype-salget til 25 milliarder kroner på bare 2 år. Men sådan er det bare også i Lotto!. De fleste ender ikke der, uden held. Så set fra en startup person skal ren venture udvikling suppleres med en løbende drift der kan give indtægter mens man venter.

16 Zeuxion

17 Starten af Zeuxion Som nævnt stoppede Kim Gormsen og jeg I januar 2007 i Tpack. Nogenlunde samtidig kommer en tidligere kollega fra Intel Anders Fisker tilbage fra 10 år i udlandet. Vi mødes alle tre hjemme hos mig til en frokost og udveksler erfaringer. Vi beslutter at starte Zeuxion, hvor det er afgørende: 1) Vi skal have kontrol/magten. 2) Der skal også være tid til sjov. 3) Kun kundefinanciering. 4) Det må ikke blive for stort. 6) Det skal overvejende være baseret på eksport. Vi skal nøjes med at sælge det vi er rigtig gode til - udvikling. Rejser i udlandet skal holdes på et fornuftigt niveau. 7) Fokusere på god kunde service Vi beslutter derfor at fokusere på en enkel business-plan med at tilbyde ren designservice dvs. hvor kunden beslutter hvad der skal udvikles, og kunden ejer alt udviklet mod betaling opfront, eller løbende under udviklingen.

18 Starten af Zeuxion Zeuxion registreres som firma marts Vi får vores første kunde samtidig. Udvikling til et sonar-firma, noget med lydbølger til opmåling af hav-bunde fra skibe. Det er langt fra vores normale data/telekommunikationstelekommunikations speciale men dermed ikke i konflikt med Kim s og min konkurrenceklausul fra Zeuxion. Det er via nogle venture-folk vi kender fra andre sammenhænge og som godt kender Tpack casen. Juni 2007: Næste kundeordre indgås igen gennem kontaktnet. Denne gang udvikling og produktmodning af et nyt lunge-målings produkt til hospitaler, nogle læger og forskere fra Ålborg Universitet har udtænkt. Igen langt fra vores data/telekommunikationsspeciale. Vi lejer os ind i nogle lokaler juni 2007, på Lejrvej 25 i Værløse og er hermed lykkedes med en god kundefinansieret start for Zeuxion med indtægter og firmaskat fra dag et. Juli 2007 : vi løses fra vores klausuler i Tpack og går straks igang i udlandet på vores specialeområde. Det er rygtedes at vi har forladt Tpack og vi kontaktes.

19 Zeuxion vokser via ordrer i udlandet Efterår 2007: Vi opbyggede en relation til DTU ved at undervise der. Det muliggør at vi 3 år senere ansætter 3 af de bedste fra DTU. Efterår 2007: Vi får vores første kunde i udlandet (EU). Herefter vokser Zeuxion gennem flere og flere udenlandske kunder. Idag er vi 17 ansatte og har kunder mange steder i verden. Omsætningen er vokset hvert år med et tilsvarende stigende overskud. I 2010 nåede vi en omsætning på 16 millioner kroner og når nok 20 millioner kroner i omsætning i år. Alt sammen kunde finansieret. Kortet viser hvor Zeuxion idag har kunder i verden

20 Hovedpersoner i Zeuxion Kim Gormsen Direktør Senior Chip Designer Per F Hansen (CFO) Senior Chip Designer Anders Fisker (CEO) Mogens Nordberg Jensen Senior Chip Senior Software Designer Designer Henrik Uhlemann Senior Chip Designer Michael Berger Senior Chip Designer Benny Ammitzbøl Senior Software Designer Rene Rye Larsen Gorm Kruger Senior Chip Designer Chip Designer Andreas Wenning Chip Designer Andreas Rytlig Chip Designer Satbinder Ram Senior Chip Verification Lars Bo Sørensen FPGA & software test

21 Konklusion For os er der ingen tvivl om at virksomhed baseret på kundefinansiering og sort bundlinie fra dag et er den helt rigtige strategi: Vi har kontrol Zeuxion er opbygget til en fornuftig forretning på 0 kroner i investering, alt er sket gennem kundefinansiering. Og vi har fra dag et i Zeuxion vel tjent omkring en faktor 2 mere end vores ellers gode løn hos Tpack. Så hvad skal vi lige med venture penge eller opkøb? Det ændrer ikke ved at venture kapital er det rigtige, hvis man skal opbygge et firma med henblik på produktudvikling, produktion eller lignende med evt. senere firma- salg. Da Zeuxion ikke opbygger egen IP, bliver Zeuxion aldrig solgt for et beløb der kan modsvare en sådan god venture case. Men selv hvis man skal over venture kapital investering, må det anbefales at overveje en virksomheds gren der kan sørge for løbende indtægter fra dag et.

22 Kan en eksportvirksomhed som Zeuxion placeres på Bornholm Hørte for godt en måned siden Rønnes borgmester udtale at Bornholm oplever større fraflytning end tilflytning hvor problemet er at de der flytter til ofte er i pensions-alderen. Hun udtaler at udfordringen bliver at tiltrække virksomheder, så Bornholm ikke bliver udkants-ramt ramt. Zeuxion håndterer de mange udenlandske kunder gennem internettet. Her er dagligt flere timers status IP telefonmøder kombineret med Microsoft Meetings og lignende. Det er billigt og nemt og gør at antallet af kundebesøg nedsættes væsentligt. Det gør at den form for virksomhed lige så godt kan udføres fra Bornholm som fra Værløse. Det afgørende er at folk er uddannet/specialiseret i et fagområde udlandet vil købe, og der er internetforbindelse. Og kontakterne til firmaerne i udlandet opbygges. Og med boligpriserne i København

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg

D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T. Sælg mere. Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg D ANMAr KS EKSPOr TKr EDi T Sælg mere Hjælp dine udenlandske kunder med finansiering, og styrk dit salg EKF kan skaffe din kunde et lån, som udelukkende kan bruges til at købe dine varer Foto: AAlborg

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Partnerkapital finansiering af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Om Vækstfonden Vækstfonden har et kapitalgrundlag på over 2 mia. kroner og er et af de største ventureselskaber

Læs mere

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner

Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner Muligheder og kriterier for Business Angels- og Venture finansiering Vækstfonden, Søren Steen Rasmussen, Partner November, 2010 10. november 2010 / side 1 Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden er etableret

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014 Det danske venturemarked investeringer og forventninger Kvartalsopgørelse det danske venturemarked DVCA og Vækstfonden samarbejder om at lave kvartalsvise opgørelser af det

Læs mere

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016 06. juni 2007 København Ejerleder 2016 Kort om analysen Nykredit Ejerlederanalyse gennemføres hvert andet år blandt ca. 1.000 ejerledere. Ejerledere er i denne sammenhæng defineret som en person, der både

Læs mere

Kapital til Medicovirksomheder

Kapital til Medicovirksomheder Kapital til Medicovirksomheder Nicolaj Højer Nielsen nhn@nhn.dk +45 25 46 25 80 www.linkedin.com/in/nicolajnielsen DET ER IKKE HELT SÅ SLEMT SOM RYGTERNE SIGER Min baggrund Medarbejder Iværksætter Konsulent

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk

15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk 15 måneders strategi/plan for Slipsefyr.dk Step 1 (Oktober- december 2014): Positionerne på det danske og især det svenske marked skal styrkes op mod jul/nytår, der er en af de helt store højtider for

Læs mere

Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut

Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut MANDAG 12. OKTOBER NR. 196 / 2015 Skal vi regne på dine muligheder? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 Aktiechefen satser på svenske aktier i børsdebut Per Jørgensen har som aktiechef i Investering

Læs mere

Det danske marked for venturekapital

Det danske marked for venturekapital 21 Det danske marked for venturekapital UDVIKLINGEN PÅ DET DANSKE VENTUREMARKED Venturekapital er risikovillige og langsigtede investeringer i unoterede virksomheder med et betydeligt udviklingspotentiale.

Læs mere

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture

Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture Hvad er Vækstfonden? Danish Biometrics netværksmøde 14. juni 2012 VF Venture 20. juni 2012 / side 1 Jakob Fuhr Hansen - bio Jakob Fuhr Hansen Karriere 2011- Vækstfonden, Investment Director 2009-2011 Go

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.)

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.) Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl. 14.00 (10 min.) [DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Kære iværksættere, Tak for invitationen til at komme og tale her i dag. Som iværksættere ved I bedre

Læs mere

PERSONLIGE DATA ERHVERVSERFARING PROFIL

PERSONLIGE DATA ERHVERVSERFARING PROFIL PERSONLIGE DATA Navn: Gitte Daurehøj Adresse: Herlev Hovedgade 141 2.th., 2730 Herlev Telefon: 26175513 E-mail: daurehoej@gmail.com Fødselsdato: 24.08.1962 Civilstand: Gift PROFIL Inspirerende sælger med

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue.

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue. Jeppe Gaardboe JYSKE BANK (SCHWEIZ) Private Banking Wasserwerkstrasse 12 Postfach 3002 CH-8021 Zürich Tel. +41 44 368 73 73 Fax +41 44 368 73 79 info@jyskebank.ch www.jyskebank.ch - Jyske Formueplan din

Læs mere

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film (Annonce) Min advokat kender mig og min virksomhed rigtigt godt... Det gør, at jeg kan træffe beslutningerne hurtigere

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Den Sociale Kapitalfond Invest Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Vækst af værdidrevne virksomheder Mange mindre og mellemstore virksomheder har et spændende vækstpotentiale

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide Få succes som hjertearbejder Markedsføring- & Omsætningsguide Indledning Få en god og enkel struktur Guiden er til dig, der ønsker at kunne forudsige nogenlunde hvordan din måned kommer til at se ud og

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Ret smart - men det er jo svært at planlægge hvis du har et firma, hvor kunden henvender sig uden varsel.

Ret smart - men det er jo svært at planlægge hvis du har et firma, hvor kunden henvender sig uden varsel. Det jeg mener er, at du ofte kan kombinere mersalg med god service, ved at informere ud fra de informationer du har. Det vil oftest medføre at kunden enten takker og køber eller blot takker nej. Men han

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning IT Connect IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning Fremtiden Der er fornuft i at eje sit eget netværk, hvis man ønsker at være uafhængig af ydre omstændigheder Vi er på forkant med nettet Internettet med de

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Count and Percent Rådgiver/sælger

Count and Percent Rådgiver/sælger 1) Har du rådgivning af privatkunder som en væsentlig del af Respondents: 4269 dit arbejdsområde? Ja 3229 75,64 % Nej 1040 24,36 % Total Responses 4269 100.00 % 2) Har du personligt inden for de seneste

Læs mere

Bilag I. Hvilket Business Angel netværk er du medlem af? (der kan markeres flere muligheder)

Bilag I. Hvilket Business Angel netværk er du medlem af? (der kan markeres flere muligheder) Bilag I Hvilket Business Angel netværk er du medlem af? (der kan markeres flere muligheder) Hvad er din vigtigste motivation for at investere? (der kan markeres flere svarmuligheder) Hvor mange virksomheder/projekter

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

Jeg kunne godt gentage hvad jeg har sagt de sidste par år, men det bliver sgu så kedeligt. Og i ved alle at underholdninger er dyrt, konkurrencen er

Jeg kunne godt gentage hvad jeg har sagt de sidste par år, men det bliver sgu så kedeligt. Og i ved alle at underholdninger er dyrt, konkurrencen er 5 Jeg kunne godt gentage hvad jeg har sagt de sidste par år, men det bliver sgu så kedeligt. Og i ved alle at underholdninger er dyrt, konkurrencen er hård og alt det andet intetsigende plader 6 At kalde

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Finansier din virksomhed

Finansier din virksomhed Finansier din virksomhed Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer Når EKF stiller en kaution, kan banken hæve din kredit, og du kan udvide og udvikle din virksomhed Når vækstplaner

Læs mere

Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!"

Veje til vækst Tag dit pæne tøj på! Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!" 21. november 2013 Per Tønsberg Frandsen Lidt om mig 1 Tag dit pæne tøj på 2 Tag dit pæne tøj på 3 Agenda Finansieringskilder Finansieringen Den rette finansiering

Læs mere

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab Temahæfte 5 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab pensionsmuligheder for hovedaktionærer Indhold Forord Hvorfor etablere en pensionsordning,

Læs mere

2 Den lille bog om kapitalfonde

2 Den lille bog om kapitalfonde EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 1 30/10/2013 12:49 2 Den lille bog om EVCA_LBPE_Danish CS5_FA_V3.indd 2 30/10/2013 12:49 3 Den lille bog om Virksomhedsejere findes i flere forskellige former. Nogle virksomheder

Læs mere

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30.

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. [DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at komme og give mit besyv med på dansk aktionærforenings årsdag. Man

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder. Jan Rose Skaksen

Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder. Jan Rose Skaksen Globalisering: Konsekvenser for velfærdsstat og virksomheder Jan Rose Skaksen Hvad er globalisering? Verden bliver mindre Virksomheder, forskere og private tænker i højere grad globalt end nationalt Resultat

Læs mere

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet?

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet? Investor pitch Et investor pitch skiller sig lidt ud fra de andre pitch typer, du kan finde vejledning om her på Rocket Startup, da du med dette pitch, lige som med Pitch Deck, har til formål, at overbevise

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Svar til opgaver. Spørgsmål. 1 Danmark har mange spændende dyr. 2 Danskerne er gode til at hygge sig. NEJ. 3 Danmark er et trygt sted at være.

Svar til opgaver. Spørgsmål. 1 Danmark har mange spændende dyr. 2 Danskerne er gode til at hygge sig. NEJ. 3 Danmark er et trygt sted at være. Svar til opgaver Opgave A1 1. Turister i Danmark er vigtige for den danske økonomi. 2. Mange af turisterne kommer fra vores nabolande. 3. I 2014 brugte danske og udenlandske turister tilsammen 94,7 milliarder

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON]

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til

ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til ANDELSGARANT A.M.B.A. er din virksomheds vej til bedre betalingsbetingelser hos leverandører bedre likviditet billigt, hurtigt, effektivt og nemt lavere omkostninger til finansiering øget økonomiske råderum

Læs mere

Kære Dig. Tillykke med fødselsdagen.

Kære Dig. Tillykke med fødselsdagen. Kære Dig Tillykke med fødselsdagen. Du får talen på papir, da jeg jo ikke er som den pinlige onkel, der bare rejser sig og tager ordet til din fødselsdagsfest. Det er kun godt og så har det også den fordel

Læs mere

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Eksportrådet, USA Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Agenda Eksportrådet Det amerikanske marked Den typiske vej til marked Vores anbefalinger Konklusion Eksportrådet Eksportrådet er den del af

Læs mere

Q&A BIOPORTO 20. SEPTEMBER 2011 MED CEO THEA OLESEN

Q&A BIOPORTO 20. SEPTEMBER 2011 MED CEO THEA OLESEN Q&A BIOPORTO 20. SEPTEMBER 2011 MED CEO THEA OLESEN TRANSCRIPT AF Q&A 20. SEPTEMBER 2011 Vi har idag besøg af, CEO og Frank Haarder, CFO til en diskussion af udviklingen i BioPorto. Jeg vil høre om I er

Læs mere

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren.

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Dag 5: Identificerer din mur Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Frygt barrieren opstår, når du begynder at lukke hullet mellem der, hvor du er nu og dine mål. Den

Læs mere

Henrik Lind Der er i hvert fald ikke noget con amore over vores investeringer"

Henrik Lind Der er i hvert fald ikke noget con amore over vores investeringer Henrik Lind Der er i hvert fald ikke noget con amore over vores investeringer" AF MORTEN PLESNER MATHIASEN Offentliggjort 08.01.16 kl. 06:45 Henrik Lind åbner i et stort interview med FinansWatch op for,

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Beskyt din eksport mod tab

Beskyt din eksport mod tab D ANMAr KS EKSPorTKr EDIT Beskyt din eksport mod tab Lad EKF tage risikoen, når du handler med udlandet, og få sikkerhed for dine betalinger EKF kan sikre dig mod overraskelser, så du får dine penge, når

Læs mere

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk

Fremtidens kapitalbehov. Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Fremtidens kapitalbehov Peter Kjeldbjerg Nupark Innovation A/S Nupark 51 pk@nupark.dk www.nupark.dk Finanskrisen har ændret mulighederne for finansiering Spillet har ændret sig Rekordlavt antal venture

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

Nu kan du ikke. på ude og inde. mærke forskel. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret.

Nu kan du ikke. på ude og inde. mærke forskel. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret. Nu kan du ikke mærke forskel på ude og inde. 3 introducerer Mobilt Bredbånd, der er lige så hurtigt som din opkobling inde på kontoret. 3 har tunet det mobile bredbånd med Turbo3G og er blevet endnu hurtigere.

Læs mere

Zeuxion s vej til det svenske marked

Zeuxion s vej til det svenske marked Zeuxion s vej til det svenske marked Event: Find vej til de nordiske markeder Anders Fisker 26 Jan 2015 Page 1 Zeuxion Design House for Chip Design og Software inden for teleog datakommunikation Grundlagt

Læs mere

Her arbejder vi. Software Innovation

Her arbejder vi. Software Innovation Her arbejder vi Software Innovation Business as usual? God forretningssans er ikke hvad det altid har været. Tiderne forandrer sig og verden bliver mindre. Markederne kommer tættere på og konkurrencen

Læs mere

Evaluering af BedreBoligordningens. - Kontaktpunkterne

Evaluering af BedreBoligordningens. - Kontaktpunkterne Evaluering af BedreBoligordningens testforløb - Kontaktpunkterne Energistyrelsen 27. juni 2014 Agenda Baggrund og formål Hovedkonklusioner Anbefalinger Baggrund og formål Energistyrelsen har bedt (GK),

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven 01 December 2017 NYHEDSBREV Udbredt fokus: Slå Benchmark 30-50 - 70 Is i maven Fokus på risiko: Trend Ratio 0-100 Ro i maven Som investor er det altid hensigtsmæssigt at forholde sig til det marked man

Læs mere

Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces

Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces Klargør din Salgsplan Planlæg din salgssucces Alle os som arbejder med salg, hvis vi vil være succesfulde må erkende at vi har brug for at planlægge vores salg og være i stand til at producere en salgsplan

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse

Den. Geniale. iværksætter Få en succesfuld start i raketfart. af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Få en succesfuld start i raketfart af Toke Kruse Den Geniale iværksætter Af Toke Kruse Bogen er sat med Cocon og Georgia Layout og illustrationer af Morten FC Trykt i Danmark -

Læs mere

marketing center split tests Leads

marketing center split tests Leads Viden er magt OG PENGE PÅ BUNDLINJEN online marketing center split tests Leads Profiles Reports Vi er trådt ind i en ny fase af web-alderen! Det med at sjusse os frem til, hvad vi tror, der virker, holder

Læs mere

Igangsætter med sans for indretning

Igangsætter med sans for indretning Salon Beth Beth kalder sig selv for Tivolitypen. Hun går meget op i design, og hun går meget op i helheder i sin salon og i forhold til de kunder, der kommer i salonen. Igangsætter med sans for indretning

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel

Den Sociale Kapitalfond Invest. Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Den Sociale Kapitalfond Invest Vækstkapital til virksomheder der gør en særlig social forskel Vækst af værdidrevne virksomheder Mange mindre og mellemstore virksomheder har et spændende vækstpotentiale

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

Nyhedsbrev for september 2008

Nyhedsbrev for september 2008 Nyhedsbrev for september 2008 Indhold i denne udgave Coaching eller mentoring 1 Når vi arbejder med forandring 2 Er det rart at arbejde? 4 Gode kollegaer er vigtigere end god løn 4 Vi bliver konstant forstyrret

Læs mere

Beskyt din eksport mod tab

Beskyt din eksport mod tab Beskyt din eksport mod tab Lad EKF tage risikoen, når du handler med udlandet, og få sikkerhed for dine betalinger EKF kan sikre dig mod overraskelser, så du får dine penge, når dine internationale forretninger

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon) Navn på universitet i udlandet: Universidad Autónoma de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 01.02.2013 Til: 30.05.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Ledelsesudvikling; situationsbestemt ledelse

Ledelsesudvikling; situationsbestemt ledelse Ledelsesudvikling; situationsbestemt ledelse Comentor Lounge April 2015 1 Comentor A/S Fakta Stiftet i 2002 og dermed Nordjyllands ældste og mest toneangivende konsulenthus 17 medarbejdere i hjertet af

Læs mere

2 Sørg for en vis højde og drøjde for mange er det nok nemmere med drøjden end højden

2 Sørg for en vis højde og drøjde for mange er det nok nemmere med drøjden end højden TANKER OM TRÆNINGS-KULTUR OG GOLFSKOLEN Hvordan bliver man en god spiller: 1 Begynd før du er fyldt 12. 2 Sørg for en vis højde og drøjde for mange er det nok nemmere med drøjden end højden 3 Få styr på

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Pakkeoversigt: Aftaler Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film

Pakkeoversigt: Aftaler Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film Pakkeoversigt: Aftaler Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film (Annonce) Min advokat siger, der skal være orden i penalhuset...og det er der Citat : Adm. direktør Rene Rafn Hansen, Vangsgaard

Læs mere

Indvendinger. Psykologisk glidning

Indvendinger. Psykologisk glidning 144 Indvendinger Psykologisk glidning I forhold til ubeslutsomme kunder, der har behov for et ekstra skub, og kunder der ikke helt har forstået værdien af produktet, kan det være gavnligt at anvende en

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere