1 Forside. Side 1 af 15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 Forside. Side 1 af 15"

Transkript

1 Side 1 af 15 1 Forside Fra forsiden af Byg & Miljø, er der flere 'indgange' til både mere viden og muligheder for at ansøge. BEMÆRK - På forsiden af Byg & Miljø kan du blive mødt af forskellige fejlmeddelelser, der enten skyldes driftsproblemer, eller at du bruger en ældre browser - Fold ud for at læse mere. 1. Skal du bygge i forbindelse med en ejendom, du selv ejer, kan du starte med at logge ind med din NemID ved klik på 'Log ind' i boksen til venstre (se videre forløb på næste skridt: 2 - 'Mine steder'/...) 2. Klikker du på 'Læs mere' under 'Introduktion til Byg & Miljø' i boksen i midten, bliver du ledt til Byg & Miljø's hjælpedel, hvor du bl.a. kan læse mere om hvad Byg & Miljø er, og hvordan du ansøger. Fold ud for at læse mere. 3. Skal du bygge på en ejendom, du ikke selv ejer - eksempelvis ansøge på vegne af grundejer, eller søger du oplysninger om muligheder på en ejendom, du ikke ejer (endnu), kan du fremsøge stedet ved at indtaste en adresse i boksen til højre og klikke 'Søg'. 4. I bjælken under de tre bokse, bliver du ved klik på 'Læs mere' ledt til undersiden 'Myndighedsinformation', hvor du fra en rulleliste kan vælge din lokale kommune og finde kontaktoplysninger, sagsbehandlingstider, se ansøgninger typiske for netop din kommune og få oplyst andre kommunespecifikke forhold. 5. Du kan også vælge at logge ind via indgangen i øverste højre hjørne (mest relevant, hvis du allerede har oprettet projekter/indsendt ansøgning). 6. I bunden på alle sider af løsningen, bliver du ved klik på 'her' ledt til siden 'Myndighedsinformation', som det også er tilfældet med 'Læs mere' på bjælken under de tre bokse. Se punkt. 4 for mere information. 7. Du kan til enhver tid komme tilbage til forsiden ved at klikke på Byg og Miljø-logoet.

2 Side 2 af 'Mine steder'/sted fremsøgt - Start projekt 1. Efter at være logget ind fra boksen til venstre på forsiden af Byg & Miljø ledes du til siden 'Mine steder', hvor din ejendom er fremhævet på et kort. BEMÆRK. Ejer du flere ejendomme, får du efter login først vist et kort, hvorfra du skal vælge en af ejendommene, for at blive ledt til 'Mine steder'. 2. Under 'Hvad gælder i området' kan du se informationer om et sted ved at klikke på emneoverskrifterne. Hvis emnet er markeret med rød skrift og et udråbstegn, betyder det, at der er noget, du skal være opmærksom på. (Fold ud for at se eksempler og læse mere) 3. Du starter din ansøgning ved at klikke på 'Start dit projekt her' 4. Vil du i stedet foretage en søgning efter et andet sted eller læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med Byg & Miljø, kan du gøre det ved hjælp af knapperne over kortet. BEMÆRK. Har du allerede oprettet projekter med Byg & Miljø, vil du desuden få vist knappen 'Mine projekter', der leder til en oversigt over disse. 5. I kortets nederste højre hjørne kan du ved klik på 'Kort' skifte til en anden kortvisning. 6. Nedenunder åbner du ved klik på 'Hjælp' mere information om hvordan du anvender kortet 7. Ejer du flere ejendomme, vil de blive vist under de andre. Klik på dem for at få mere at vide og i stedet starte projekt der. 8. Når du er logget ind, vises øverst en sort bjælke med genveje til de mest benyttede dele af Byg & miljø. 9. Ved klik på dit navn i øverste højre hjørne kan du åbne og redigere din profil. 10. Så snart du har valgt/fremsøgt et sted, vises kontaktoplysninger på den myndighed (som oftest kommune), som er ansvarlig i forhold til bygge og miljøsager på det pågældende sted.

3 Side 3 af Vælg aktiviteter Efter klik på 'Start dit projekt her' på forrige side, ledes du til en side, hvor du skal vælge den eller de aktiviteter, som skal indgå i dit projekt. 1. Øverst står adressen på det sted, hvor du har valgt at starte dit projekt. 2. Nedenunder kan du se en række kategorier, hvoraf især de øverste tre gemmer på en række typiske byggerelaterede aktiviteter, der er udvalgt på baggrund af det sted, du har valgt at starte dit projekt.

4 Side 4 af Klikker du på en af kategorierne (fx Nybygning) folder en liste med underkategorier/aktiviteter ud. 4. Hvis du ikke blandt de udvalgte aktiviteter umiddelbart kan finde den, der bedst passer på dit byggeprojekt, kan du klikke på linket i teksten over de udvalgte kategorier eller på knappen 'Vis alle aktiviteter' nederst på siden, og herefter fremsøge den rigtige. 5. Er du i tvivl om hvilken aktivitet, du skal vælge, bør du kontakte den myndighed (som oftest kommune), som er ansvarlig i forhold til bygge og miljøsager på det sted, du har valgt at oprette dit projekt. BEMÆRK. Efter du har klikket på 'Tilføj aktivitet', får du vist en boks med information om fordelingen af flere aktiviteter på sager. Denne information er ikke relevant, hvis du kun har behov for at tilføje en enkelt aktivitet til dit projekt - hvilket er tilfældet for de fleste byggeprojekter, man som borger selv ansøger om tilladelse til. Byg & Miljø bruges imidlertid også af professionelle byggerådgivere, der administrerer store og sammensatte byggeprojekter med behov for at tilføje flere forskellige aktiviteter til det samme projekt.

5 Side 5 af 'Projekt' - Aktivitet tilføjet Efter at have tilføjet en aktivitet til dit projekt ledes du til siden 'Projekt'. BEMÆRK. Er du endnu ikke logget ind, vil du her blive gjort opmærksom på det 1. Her ser du beskrivelsen af den aktivitet, du har tilføjet. 2. Nedenunder kan du hele tiden se, hvor langt du er i forhold til at udfylde den dokumentation, der er nødvendig i forbindelse med den valgte aktivitet. 3. For at udfylde yderligere dokumentation klik på 'Vis sag og udfyld dokumentation'. (Se videre forløb på næste skridt: 5 - Udfyld dokumentationskrav) 4. Du kan se status på din sag, samt hvem der er ansvarlig for bygge- og miljøsager på det sted du har valgt at oprette dit projekt. 5. Du kan i nogle tilfælde få vist en besked om, at det ikke er muligt at bestemme alle dokumentationskrav. 6. Du kan slette sagen/aktiviteten 7. Du kan også vælge at slette hele projektet. 8. Her klikker du, hvis du vil tilføje flere aktiviteter til dit projekt. 9. Her klikker du, hvis du vil fjerne en aktivitet fra dit projekt. 10. Her klikker du, hvis du fx vil give en arkitekt eller håndværker adgang til at udfylde hele eller dele af din ansøgning 11. Her klikker du, hvis du ønsker at omdøbe dit projekt 12. Her klikker du, hvis du ønsker at læse mere om fordeling af aktiviteter på sager (Kun relevant, hvis du tilføjer flere aktiviteter til dit projekt) 13. Her klikker du, hvis du ønsker hjælp til Byg & Miljø

6 5 - 'Projekt' - Udfyld dokumentationskrav Side 6 af 15

7 Side 7 af Efter at have klikket på 'Vis sag og udfyld dokumentation', åbnes en liste med obligatoriske dokumentationskrav markeret med *. Listen indeholder desuden nogle dokumentationskrav, der kunne være relevante i forbindelse med den byggeaktivitet, du har valgt, og som du bør forholde dig til, inden du indsender ansøgningen. BEMÆRK. Typen og antallet af dokumentationskrav varierer afhængig af både hvilket sted og hvilken aktivitet, man har valgt. Ovenstående er kun et eksempel (fold ud for at læse mere om indholdet af de forskellige typer dokumentationskrav). 2. Ved klik på 'Besvar' åbner du de enkelte dokumentationskrav og kan læse mere samt afgive de relevante oplysninger. 3. Ved klik på 'Forhold, der kan påvirke din sag', får du vist information, om evt. lokal- og kommuneplaner, fredningsager, forurening m.m., der kan have indflydelse på dit projekt. 4. Nederst kan du åbne en liste med 'Dokumentation du skal udfylde senere'. 5. Når du har besvaret dokumentationskravene, skal du klikke på 'Indsend ansøgning'. Du bliver herefter ledt til en side, hvor du bekræfter indholdet af din ansøgning, inden du endeligt indsender den. BEMÆRK. Det er i princippet muligt at indsende en ansøgning uden at have udfyldt selv obligatoriske dokumentationskrav. Er du i tvivl om hvorvidt et dokumentationskrav er relevant, og hvordan du udfylder det, bør du som udgangspunkt altid skrive dette i de fritekstfelter, der findes under de fleste dokumentationskrav, inden du sender ansøgningen. Den medarbejder i kommunen, der skal behandle din sag, vil så efterfølgende kunne kontakte dig, og evt. præcisere, hvordan du besvarer dokumentationskravet korrekt.

8 Side 8 af 'Bekræftelse' - Indsend ansøgning 1. Hvis du ikke har udfyldt alle de obligatoriske dokumentationskrav og sat flueben i 'Klar til indsendelse' gøres du under 'Advarsel!' opmærksom på det. 2. Her kan du åbne en Pdf-version af din ansøgning. 3. Her står dine kontaktoplysninger, som du gerne skulle have udfyldt dem under 'Min profil'. Da både din kvittering og evt. også efterfølgende beskeder om nyt i din sag sendes som mail/sms til den e- mailadresse og evt. det mobilnummer, du har oplyst, bør du tjekke, at disse er korrekte. 4. Har du endnu ikke udfyldt de påkrævede kontaktoplysninger under menupunktet 'Min profil', gøres du tydeligt opmæksom på det øverst i boksen.

9 Side 9 af Har du heller ikke valgt din foretrukne kontaktform under menupunktet 'Min Profil', bliver du her gjort opmærksom på det med rød skrift. Klik på linket 'Ret kontaktform' eller på knappen 'Ret kontaktoplysninger' for at åbne 'Min profil'. 6. Nederst skal du sætte flueben i boksen og dermed bekræfte, at de oplysninger, du har afgivet, er fyldestgørende ud fra din viden, og du derfor er klar til at indsende. 7. Først, når du har sat flueben i boksen omtalt ovenfor (og udfyldt evt. manglende kontaktoplysninger), bliver knappen 'Indsend ansøgning' grøn og mulig at klikke på.

10 Side 10 af 15 7 Kvittering 1. Du får afslutningsvis en kvittering, der bl.a. informerer dig om, at du vil blive kontaktet, hvis der er spørgsmål til din sag, eller yderligere handlinger du skal foretage dig. 2. Nederst kan du printe en kopi af din kvittering. 3. Du kan også få vist en kopi af hele din ansøgning. 4. Du kan desuden klikke på 'Se sagen' og se status, kommunikation ('Korrespondance') og hændelser i sagens forløb ('Historik'). (Se næste skridt: 8 - 'Se sagen' - efterfølgende kommunikation og handlinger) 5. I bjælken nederst på siden, kan du se detaljerede kontaktoplysninger på den myndighed, der har modtaget din ansøgning. BEMÆRK. Kvitteringen modtages også på mail og evt. på SMS, hvis du under 'Min profil' har oplyst mobilnummer og sat flueben ud for SMS under 'Foretrukne kontaktform'. (se foregående skridt: 6 - 'Bekræftelse' - Indsend ansøgning)

11 8 - 'Se sagen' - Efterfølgende kommunikation og handlinger Side 11 af 15 Når du efterfølgende vil se din sag, er der flere muligheder: I den kvitterings-mail du modtager efter indsendelse af din ansøgning, er der et link, der via login med NemID leder direkte til visningen af din sag. Har du oplyst en foretrukken kontaktform under 'Min profil' i forbindelse med, at du indsendte din ansøgning, vil du desuden modtage en besked, hver gang, der er nyt i din sag. Også i denne besked er der link, der via login med NemID leder direkte til visningen af din sag. Du kan også altid logge ind fra forsiden af klikke på 'Vis mine projekter', åbne det ønskede projekt og klikke på 'Vis sag og udfyld dokumentation'. Hvad enten du gør det ene eller andet, ender du på nedenstående side. 1. På statuslinjen, kan du se status på hele dit byggeprojekt, som i eksemplet befinder sig i den anden fase: 'Myndighedens behandling'. 2. Her kan du se, hvem der er ansvarlig for behandlingen af din ansøgning. BEMÆRK. Du har indsendt din ansøgning til 'Byg & Miljø', men 'Byg & Miljø' er ikke myndighed i sig selv. Byg & Miljø sørger til gengæld for, at din ansøgning ender hos den rette ansvarlige myndighed, der - I forhold til

12 almindelige byggesager - vil være en enhed i den kommune, hvor du ønsker at gennemføre dit byggeprojekt. Side 12 af Under 'Korrespondance' vil du efterfølgende kunne læse beskeder fra den myndighed, der behandler din sag, samt svare tilbage. (BEMÆRK - Det er endnu ikke alle kommuner, der benytter sig af muligheden for at kommunikere via Byg & Miljø. Den efterfølgende kommunikation foregår evt. via andre kanaler). 4. Under 'Historik' kan du se (en log over) de hændelser, som har fundet sted i forbindelse med behandlingen af din sag. 5. Efter klik på 'Dokumentation du skulle udfylde tidligere' kan du tilføje yderligere oplysninger under hvert af dokumentationskravene. 6. Dokumentationskrav vedrørende blandt andet påbegyndelse og færdigmelding af byggeri, kan du se ved at klikke på 'Dokumentation du skal udfylde senere'. 7. Hvis du har tilføjet yderligere oplysninger/redigeret dokumentationskrav, klikker du på 'Indsend ansøgning', for at indsende en opdateret version af din ansøgning. Det skal du også gøre, når du fx. anmelder påbegyndelse eller færdigmelder byggearbejdet. 8. Vil du kontakte den ansvarlige myndighed direkte uden om Byg & Miljø, finder du detaljerede kontaktoplysninger i bjælken nederst på siden.

13 Side 13 af Organisér projekter og mapper 1. For at organisere projekter og mapper, skal du fra forsiden - efter at være logget ind med NemID - klikke på 'Vis mine projekter' 2. 'Mine projekter' kan også åbnes via den sorte bjælke, med menupunkter, der bliver synlig, efter at du er logget ind med NemID.

14 Side 14 af Når du har åbnet 'Mine projekter' kan du evt. vælge at omdøbe dine projekter til mere sigende navne, end det navn det automatisk får ved oprettelse (som oftest adresse eller matrikel). Klik på 'Vis projekt' for at få adgang til at omdøbe det (Fold ud for at se og læse mere). 4. Ved klik på 'Organiser projekter og mapper' får du mulighed for at oprette nye mapper og flytte dine projekter til disse (se nedenfor). BEMÆRK: Hvis du vil annullere en sag, som du HAR indsendt, skal du kontakte kommunen uden om Byg og Miljø. Kommunen skal da lukke sagen i Byg og Miljø. 5. På siden 'Organiser projekter og mapper' kan du oprette nye mapper ved klik på 'Tilføj mappe' i nederste højre hjørne (fold ud for at se og læse mere)

15 Side 15 af For at flytte et eller flere projekter til en ny mappe, skal du starte med sætte flueben ud for det/de projekter du vil flytte. 7. Du vil herefter kunne klikke på 'Vælg ny mappe' (fold ud for at se og læse mere) 8. Tilbage på 'Mine projekter' vil dine projekter nu være at finde under de nye mapper, du evt. har oprettet. 9. Du folder en liste med projekterne i en given mappe ud ved at klikke på mappens navn

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Guide til digital bygge- og miljøansøgning

Guide til digital bygge- og miljøansøgning Guide til digital bygge- og miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Guide til digital ansøgning

Guide til digital ansøgning Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse til eller

Læs mere

Guide til digital bygge- og miljøansøgning

Guide til digital bygge- og miljøansøgning Guide til digital bygge- og miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning

Læs mere

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug - opbevaring af ensilage og foder

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug - opbevaring af ensilage og foder Alex Andersen Smedagervej 39 6392 Bolderslev Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 12-02-2016 Sagsnr.: 07/49477 Dokumentnr.: 24 Ejendom: 14451 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.:

Læs mere

Vejledning Opret ansøgning i Byg & Miljø

Vejledning Opret ansøgning i Byg & Miljø Vi gør opmærksom på at: - Bestemmelser og lovgivning omkring byggeri kan være kompliceret at sætte sig ind i uanset om det er tilbygning, et udhus, carport, eller større byggeri. Ringsted Kommune anbefaler

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb. Privat udhus under 50 m²

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb. Privat udhus under 50 m² Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb Privat udhus under 50 m² Når du skal søge en byggetilladelse, eller anmelde et byggeri til kommunen, skal du søge igennem selvbetjeningsportalen Byg og Miljø.

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 1 Når du skal ansøge om byggetilladelse, skal du søge igennem selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget op sådan, at du logger ind med

Læs mere

Kampagnetilsyn 2015 Virkemidler for ammoniakreducerende Miljøteknologier

Kampagnetilsyn 2015 Virkemidler for ammoniakreducerende Miljøteknologier Søren Wollesen Østermarkvej 14 Nr Hostrup 6230 Rødekro Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 21-05-2015 Sagsnr.: 07/42892 Dokumentnr.: 10 Ejendom: 9119 Kontakt:

Læs mere

Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø?

Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø? Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø? 1. Find dit NemID og relevante dokumenter til din byggeansøgning i en mappe på din computer. 2. Gå ind på www.bygomiljoe.dk 3. Tryk

Læs mere

Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø?

Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø? Vejledning - Hvordan sender jeg en byggeansøgning igennem Byg og Miljø? 1. Find dit NemID og relevante dokumenter til din byggeansøgning i en mappe på din computer. 2. Gå ind på www.bygomiljoe.dk 3. Tryk

Læs mere

Guide til ansøgning i Byg & Miljø

Guide til ansøgning i Byg & Miljø Guide til ansøgning i Byg & Miljø Digital selvbetjeningsløsning Fra d. 1. december 2014 er det obligatorisk at bruge den digitale selvbetjeningsløsning Byg & Miljø ved ansøgning om byggetilladelse. Dette

Læs mere

Du finder systemet her: www.bygogmiljoe.dk. Log ind med nemid så gemmes dit projekt.

Du finder systemet her: www.bygogmiljoe.dk. Log ind med nemid så gemmes dit projekt. Du finder systemet her: www.bygogmiljoe.dk Log ind med nemid så gemmes dit projekt. Revideret den 28. november 204 Du kan få en introduktion til Byg og Miljø (nr på billedet) Start dit projekt på én af

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Eksempel på indberetning af byggesag i Byg og Miljø Indholdsfortegnelse

Eksempel på indberetning af byggesag i Byg og Miljø Indholdsfortegnelse Eksempel på indberetning af byggesag i Byg og Miljø Indholdsfortegnelse Adgang til Byg og Miljø introduktion til forsiden... 2 Oprettelse af ansøgning... 3 Valg af aktivitet/projekt... 4 Tilføj/slet aktivitet

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale 1 Når du skal indsende supplerende materiale på din byggesag skal du benytte selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget

Læs mere

Dette er en vejledning til Medarbejderfondens webbaserede ansøgningssystem på følgende adresse: https://vkr.onlinelegat.dk/brugerlogon.aspx?bruger.

Dette er en vejledning til Medarbejderfondens webbaserede ansøgningssystem på følgende adresse: https://vkr.onlinelegat.dk/brugerlogon.aspx?bruger. Ansøgere kan nu selv lave ansøgninger elektronisk (som fortsat skal vurderes af indledningsvist indstillingsudvalget og herefter af Medarbejderfondens bestyrelse). Såfremt en ansøger har brug for hjælp

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Sådan arbejder du med jobsøgningslog

Sådan arbejder du med jobsøgningslog Sådan arbejder du med jobsøgningslog Når du skal oprette en log, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på MIN JOBSØGNING i den sorte menu øverst på siden. Du kan se Jobnets værktøjer,

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Guide til at udfylde klageskema. når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling

Guide til at udfylde klageskema. når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide til at udfylde klageskema når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide nr., version, april 06 Log på med nøglekort NemID Vi skal bruge mange oplysninger fra dig,

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

Vejledning til Praktikportalen

Vejledning til Praktikportalen Sundhedsuddannelser i UCL Vejledning til Praktikportalen Brugerguide for studerende Udarbejdet af Projektgruppen, april 2016 side 0/10 Support Hvis du oplever problemer ved login eller brugen af Praktikportalen

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version maj 2017 UDE

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version maj 2017 UDE KOMBIT Byg og Miljø Administrator i Byg og Miljø Version 1.6 16. maj 2017 UDE Indhold... 1 Om denne vejledning... 3 Tildeling af roller i Danmarks Miljøportal... 3 Administration af tekster... 4 Myndighedsinformation...

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen

Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen Vejledning til ansøgning om tid mm i Foreningsportalen Indhold Kort vejledning til ansøgning... 2 Trin-for-trin vejledning til ansøgning af tider... 3 Se ansøgning... 10 Trin-for-trin vejledning til at

Læs mere

Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø

Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø Indhold Hvordan finder jeg mit igangværende projekt?... 2 Hvordan udfylder jeg dokumentationskrav, som er påkrævet?...

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 31. marts 2017 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 3 3. Opret

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Lægekontakt Brugervejledning 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Brugervejledning 1 Introduktion Lægekontakt er vejen til kommunikation mellem behandler og patient. Kommunikationen

Læs mere

it-jobbank QuickApply Brugerguide

it-jobbank QuickApply Brugerguide it-jobbank QuickApply Brugerguide Indhold Hvad er it-jobbank QuickApply?... 3 Sådan kommer du i gang... 4 Åbne sager... 5 Kandidatlisten: overblik over ansøgningerne... 6 Kandidatbladet: selve ansøgningen

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær

2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær 1. 2. Klik på i højre hjørne af skærmbilledet. Herefter logges der på med din mailadresse samt password Bemærk standard password er RfC123 (Vær opmærksom på stort R lille f stort C) med mindre du selv

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Jobindex QuickApply. Brugerguide

Jobindex QuickApply. Brugerguide Jobindex QuickApply Brugerguide Indhold Hvad er Jobindex QuickApply?... 3 Sådan kommer du i gang... 4 Åbne sager... 5 Kandidatlisten: overblik over ansøgningerne... 6 Kandidatbladet: selve ansøgningen

Læs mere

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil...

Bredbåndspuljen. Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal. Indhold. 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen? Opret din profil... Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 12. juli 2018 Indhold 1. Hvor finder jeg tilskudsportalen?... 2 2. Opret din profil... 2 3. Opret

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret

Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Brugervejledning i ændring af login-oplysninger i CO 2 -kvoteregisteret Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) 1 Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Vejledning i at indsende ½-årserklæring (efterløn) Indhold: Husk at sidste rettidig frist for at indsende din ½-årserklæring er den 10.

Vejledning i at indsende ½-årserklæring (efterløn) Indhold: Husk at sidste rettidig frist for at indsende din ½-årserklæring er den 10. Vejledning i at indsende ½-årserklæring (efterløn) Indhold: Om denne vejledning... 2 Trin1: Gå på internettet... 2 Trin 2: Log dig ind... 3 Trin 3: Skift adgangskode... 3 Besvar blankettens spørgsmål...

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere

START PROCESSEN Manual - Side 1/12

START PROCESSEN Manual - Side 1/12 START PROCESSEN Manual - Side 1/12 START PROCESSEN Når du kommer ind på ansøgningsformularen, bliver du mødt af denne velkomstside. Klik på knappen Start i nederste højre TRIN 1.0: ANGIV KOLONIØNSKE -

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

DaluxFM vejledning til leverandører

DaluxFM vejledning til leverandører DaluxFM vejledning til leverandører Indhold Introduktion til DaluxFM... 2 Hvorfor har vi valgt DaluxFM?... 2 Sådan bruger du DaluxFM... 3 Brug af DaluxFM app... 4 Behandling af opgaver... 6 Ansvarlig for

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Vejledning til sprøjtejournal - føring og indberetning

Vejledning til sprøjtejournal - føring og indberetning Vejledning til sprøjtejournal - føring og indberetning Februar 2019 Udgiver: Miljøstyrelsen 2 Miljøstyrelsen / Sprøjtejournal Indhold 1. Login via mst.dk med NemID Erhverv 4 1.1 Login via mst.dk 4 1.2

Læs mere

Sådan arbejder du med din forside

Sådan arbejder du med din forside Sådan arbejder du med din forside Din forside på hjemmeside består af forskellige slags indhold og med det formål at fremhæve indhold som du har på dine undersider. Hvor er min forside? Øverst i dit sidetræ

Læs mere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere

Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Vejledning til BUF Akademis administrationssystem for ledere Dette dokument indeholder vejledninger til brug af BUF Akademis administrationssystem, der understøtter håndtering af oprettelse og tilmeldinger

Læs mere

Brugervejledning til EG On Klagenævn

Brugervejledning til EG On Klagenævn Brugervejledning til EG On Klagenævn 1 Introduktion... 2 1.1 Support... 2 1.2 Log ind... 2 2 Dine klagesager... 3 2.1 Stamoplysninger... 3 2.2 Statusoplysninger... 4 2.3 Høringsoverblik... 5 2.4 Kommunikation...

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år med en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om kontanthjælp, og som har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Miniguide til bookingportal - Frederiksberg Kommune

Miniguide til bookingportal - Frederiksberg Kommune Miniguide til bookingportal - Frederiksberg Kommune Side 1 af 14 Indhold 1. Forord...2 2. Log in...3 3. Oprettelse af ny bruger...3 4. Booking...5 a. Enkeltbookinger...5 b. Seriebookinger...8 5. Bookingoversigt,

Læs mere

Guide til at udfylde klageskema. når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling

Guide til at udfylde klageskema. når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide til at udfylde klageskema når du som patient vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide nr., version, april 06 Log på med nøglekort NemID Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du vil klage

Læs mere

Vejledning: AMUUDBUD.DK

Vejledning: AMUUDBUD.DK Vejledning: AMUUDBUD.DK Henvendt til uddannelsesinstitutioner Websiden amuudbud.dk bruges af uddannelsesinstitutioner til at ansøge om godkendelse til at udbyde AMU. Du skal have modtaget en e-mail med

Læs mere

Vejledning i.

Vejledning i. Vejledning i Denne vejledning hjælper dig trin for trin i gang med Søger du svar på et enkelt spørgsmål, kan du også klikke direkte på følgende overskrifter: 1. OPRET DIN FORBRUGERWEB-KONTO... 2 1.1 Sådan

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet.

PENSAB. Introduktion til PENSAB systemet. Log-ind. Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. PENSAB Introduktion til PENSAB systemet Log-ind Det første du møder i PENSAB systemet er log-ind vinduet. For at logge ind skal du benytte din medarbejdercertifikat via NEM LOGIN Hvis du ikke kan logge

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Miniguide til fritidsportal, Aktivfuresø.dk - Furesø Kommune

Miniguide til fritidsportal, Aktivfuresø.dk - Furesø Kommune Miniguide til fritidsportal, Aktivfuresø.dk - Furesø Kommune Version: 2.0 Design/Booking/Foreningsregister Side 1 af 20 Indhold 1. Forord... 3 2. Oprettelse af ny bruger... 5 3. Booking... 6 3.1. Enkeltbookinger...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Guide til madordning. Indhold. 1. Log ind på din konto...2 2. Bestil mad til dit barn...4

Guide til madordning. Indhold. 1. Log ind på din konto...2 2. Bestil mad til dit barn...4 Guide til madordning Indhold 1. Log ind på din konto...2 2. Bestil mad til dit barn...4 Bestil mad...4 Vise ordrer... 10 Annullere ordrer... 11 Kontaktoplysninger... 13 gladsaxekortet@gladsaxe.dk Side

Læs mere

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11

Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Indhold Registrering på forum... 2 Opret Indlæg... 5 Besvar Indlæg... 7 Ændringer af brugerindstillinger... 9 Tips & Tricks... 11 Registrering på forum Ved første besøg på Abildgaardkredsens forum møder

Læs mere

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge

Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Meld dig ledig på Jobnet Dagpenge Denne vejledning er for dig, som er medlem af en a-kasse og vil søge om dagpenge. Vær opmærksom på, at du tidligst kan få dagpenge fra den dag, hvor du er meldt ledig.

Læs mere

VEJLEDNING I Lokaleansøgning

VEJLEDNING I Lokaleansøgning På disse sider beskrives processen for lokaleansøgning via Foreningsportalen. Ansøgningsprocessen kan beskrives kort med nedenstående punkter: Kladder udfyldes Ansøgning sendes afsted Behandles i diverse

Læs mere

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG OPRET ANSØGNING For at starte din ansøgning skal du vælge fanebladet Opret ansøgning. Udfyld nu felterne [Institutionsnavn] og [Uddannelsestype]

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Opdateret den 21. februar 2018 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Adgang via tender.konnect.dk... 3 2.2 Adgang via link til

Læs mere

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019

Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige. August 2019 Offentlig Digital Post: Sådan læser du din digitale post fra det offentlige August 2019 I denne vejledning kan du læse om 1. Hvad er Digital Post? 2 2. Sådan læser du din digitale post fra det offentlige

Læs mere

Meld dig ledig uden ydelse

Meld dig ledig uden ydelse Meld dig ledig uden ydelse Denne vejledning er for dig, som er ønsker at være meldt ledig som jobsøgende i jobcentret. Det kan f.eks. være fordi, du har ansøgt om udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond.

Læs mere

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Denne vejledning er primært for dig, som er fyldt 30 år, ikke medlem af en a-kasse og som ønsker at søge om kontanthjælp. Vejledningen gælder dog

Læs mere

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse

Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Tilmeld dig jobcentret via Jobnet for borgere under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse Denne vejledning er for dig, som er under 30 år og søger om uddannelseshjælp, og som ikke har en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Brugervejledning i oprettelse af login

Brugervejledning i oprettelse af login Brugervejledning i oprettelse af login Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte de forskellige funktioner i

Læs mere

Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje

Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje Individuelle pædagogiske handleplaner Daginstitution/ Dagpleje Version 1.0 2016 Indhold IST Individuelle pædagogiske handleplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 3 Menupunkt Skabeloner... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Sådan bruger du Go Madpak

Sådan bruger du Go Madpak Sådan bruger du Go Madpak I denne guide har vi taget udgangspunkt i en forælder, som kan oprette elever under sig. Før du opretter dig skal du være sikker på, din skole eller virksomhed har en ordning

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS er det muligt at registrere en aftale om, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale inkl. undervisningsplanen ved

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 5 Kopier fra år til år... 10 Udskriv PDF og Excel... 10 Min side.foreningsopgaver... 14 Håndbold app.... 16 Side 2 af 17 Foreningsopgaver

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version juni 2015 SAM

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version juni 2015 SAM KOMBIT Byg og Miljø Administrator i Byg og Miljø Version 1.5 29. juni 2015 SAM Indhold... 1 Om denne vejledning... 3 Tildeling af roller i Danmarks Miljøportal... 3 Administration af tekster... 4 Myndighedsinformation...

Læs mere

LOGINVEJLEDNING INDHOLD

LOGINVEJLEDNING INDHOLD LOGINVEJLEDNING Denne loginvejledning er en hjælp til dig, der ønsker at oprette et login til at kunne ansøge om optagelse på en uddannelse på IT-Universitetet. Oprettelse af dette login foregår digitalt

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 30. juni 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere