REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 12. JUNI 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 12. JUNI 2017"

Transkript

1 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 13. juni 2017 REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE 12. JUNI 2017 Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (bestyrelsesformand), Steen Møller (næstformand), Anne Jensen, Steffen Svendsen, Bente Kofod Nørgård Sørensen, Mads Rokkjær Hammer, Morten Bondo, Mads Hasseriis Hansen. Afbud fra: Harald Tokerød, Martin Rasmussen, Jens Mejer Pedersen, Lisbeth Bille. Fra direktionen deltog: Stig Holmelund Jarbøl (rektor), Vera Buus Nielsen (økonomi og administrationschef, Sine Rye Riiser (sekretær/referent). 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 23. marts 2017 Referat blev godkendt og underskrevet. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. 3. Revideret budget for byggeriet i Kottesgade Sagsfremstilling Det kommende byggeri i Kottesgade har været udbudt i fagentreprise. Det samlede entreprisebudget var 83,7 mio. kr. ud af det samlede budget på 109 mio. kr. De indhentede tilbud på fagentreprisen løber op i 91,0 mio. kr., og overskrider dermed budgettet for den del med 7,3 mio. kr. Det er særligt de indkomne tilbud på råhuset, der overrasker. På denne post overskrides budgettet med ca. 8 mio. kr. Vores rådgivere vurderer, at entreprisen på råhuset presses af de meget gode konjunkturer i byggebranchen på nuværende tidspunkt, og dette er årsagen til, at priserne er over det budgetterede. I forhold til det samlede budget er afvigelsen på 6,7 %, som dækkes inden for den ramme, som formand og rektor er bemyndiget til at bruge. Byggeriet afventer nu endelig godkendelse i finansudvalget, hvor det forventes behandlet den 29. juni 2017.

2 Det reviderede budget på 116,3 mio. kr. ser således ud:

3 Indstilling Det reviderede budget vedtages. Beslutning Det reviderede budget blev vedtaget. 4. Regnskabsprognose 1. kvartal 2017 Sagsfremstilling Fokuspunkter Regnskabsprognose 1.kvartal Der er i prognosen forudsat et samlet årskursisttal på Ændringerne i forhold til det budgetlagte inden for de enkelte uddannelsesområder fremgår af nedenstående. Prognose Indtægts Uddannelsesområde Budget2017 juni 2017 Ændring ændring Ordblindeundervisning fvu avu avu, FU hf enkeltfag hf e, FU årig hf årig hf Gymnasiale suppleringskurser Indtægtsdækket virksomhed Samlet Prognosen for 2017 er baseret på endelige årskursistopgørelser for 1. kvartal 2016 samt en prognose for kvartal 2017, hvor prognosen for efterår 2017 bl.a. er udfærdiget på baggrund af foreløbige (ultimo maj 2016) optagelsestal for 3. kvartal De reelt optalte årskursister udgør 48 % af det samlede forventede årskursisttal. I forbindelse med regnskabsprognosen er følgende emner behandlet: Gennemsnitslønnen for personalet er analyseret og forventes at være 0,5 pct. over det budgetlagte niveau. Alle større udgiftsområder er gennemgået for eventuelle betydelige afvigelser. Nedenfor vises afvigelser fra det budgetlagte på indtægtssiden og udgiftssiden. Indtægtsændringer (+ er merindtægter) Ændret årskursisttal, a) 7,3 mio. kr.

4 Øvrige indtægter, b) Samlede indtægtsændringer 0,1 mio. kr. 7,2 mio. kr. Udgiftsændringer (+ er merudgifter) Ændret årskursisttal, a) Lønudvikling, c) Feriepengeforpligtelse, d) Øvrige udgifter ved undervisningens gennemførelse, b) e) Vedligeholdelse og serviceaftaler samt bygningsdrift og afskrivninger, f) Samlede udgiftsændringer 7,9 mio. kr. 1,4 mio. kr. 0,2 mio. kr. 1,7 mio. kr. 0,2 mio. kr. 4,8 mio. Kr. Nettoresultatet forventes således at blive 2,4 mio. kr. lavere end oprindeligt budgetlagt på 1,0 mio. kr. dvs. nettoresultatet forventes at blive 1,4 mio. kr. Noter: a) Fald og ændring i sammensætning af årskursisttallet jf. anførte oversigt (I: 7,3 og U: 7,9 mio. kr.). b) Bogerstatning, der ikke indgår i ordinært budget, men vurderes årligt. c) På bagrund af prognose for udviklingen i gennemsnitsløn, ud over det budgetlagte. d) Prognose på baggrund af den samlede forventede lønudgift i e) Udgifter til områder, der vurderes årligt, herunder bogerstatningskøb (0,1 mio. kr.), samt ikke brugte øvrige driftsmidler i afdelingerne (netto: 1,6 mio. kr.) fra tidligere år. f) Der er samlet set afsat 14,1 mio. kr. til ydre og indre vedligeholdelse, bygningsadministration, serviceaftaler samt energioptimeringer. Der forventes på baggrund af den flerårige vedligeholdelsesplan, indgåede serviceaftaler mv. et merforbrug på 0,2 mio. kr. Bilag 1 Regnskabsprognose 1. kvartal 2017 Indstilling Orientering om regnskabsprognose 1. kvartal 2017 tages til efterretning.

5 Beslutning Orientering om regnskabsprognose 1. kvartal 2017 blev taget til efterretning. Bestyrelsen anerkendte, at den forsigtige tilpasning i organisationen kan føre til underskud. 5. Den politiske proces vedr. Forberedende Grunduddannelse (FGU) Sagsfremstilling Regeringen fremlagde d. 10. maj 2017 et udspil til reform af de forberedende tilbud. Udspillet samler tilbuddene Produktionsskole, Erhvervsgrunduddannelsen, Kombineret Ungdomsuddannelse, Forberedende Voksenundervisning (FVU), Ordblindeundervisning (OBU) og Almen Voksenuddannelse (AVU) for aldersgruppen år i nye kommunale institutioner under navnet Forberedende Grunduddannelse. Der lægges op til etablering af ca. 75 uddannelsessteder spredt over hele landet, heraf ca. 25 moderinstitutioner. Dette svarer til 2,5 moderinstitutioner og 7,5 afdelinger på Fyn. I dag har HF & VUC FYN 10 undervisningssteder, og der er 7 produktionsskoler. Etablering af de 25 institutioner vil ske via overdragelse af medarbejdere samt aktiviver og passiver. Medarbejderne virksomhedsoverdrages efter modellen man følger opgaven. Det må formodes at gælde alle medarbejdere, som arbejder med AVU, det vil sige undervisere, ledere, servicepersonale, administrativt personale mv. VUC skal ifølge udspillet stadig udbyde AVU for voksne over 25 år samt for unge i arbejde eller uddannelse. Unge med en ungdomsuddannelse kan også vælge AVU. Halvdelen af HF & VUC FYNs AVU kursister er under 25 år. Konsekvensen for vores mindre undervisningssteder vil således være alvorlig. Det er tvivlsomt, om vi kan opretholde det nuværende antal udbudssteder, såfremt AVU halveres, da den tilbageværende AVU aktivitet vil være for lille og den resterende hf aktivitet ikke kan oppebæres særskilt. Vi og VUCs lederforening Danske HF og VUC er i tæt dialog med relevante folketingspolitikere, borgmestre og rådmænd om den politiske proces. Vi møder stor lydhørhed, og der udtrykkes bekymring for konsekvenserne i de mindre kommuner. Dette har affødt relativt meget debat i medierne. Det har været regeringens intention, at et forlig skulle forhandles på plads inden sommerferien. På nuværende tidspunkt er der dog ikke opnået enighed, der kan pege mod et forlig. Ud fra vores kendskab til forhandlingsforløbet, er det vores indtryk, at aldersgrænsen lander på 25 år. Vi arbejder på at få aldersgrænsen sat ned til 20 år. Dette vil betyde, at væsentligt færre unge vil komme i klemme mellem udbuddet af FGU og AVU. Det er samtidig vores indtryk, at den store knast i forhandlingerne er spørgsmålet om kommunal eller statslig forankring, ligesom spørgsmålet om geografisk dækning også optager mange politikere. De Radikale, Socialdemokratiet og SF ønsker ikke kommunale institutioner, mens regeringen og Dansk Folkeparti argumenterer for kommunal styring.

6 Der er efter alt at dømme indbygget en kattelem i forhold til aldersgrænsen. Kommunerne vil med andre ord få mulighed for at dispensere fra en aldersgrænse på 25 år, således at unge omfattet af målgruppen kan få tilbud om AVU på VUC, såfremt dette vurderes som det bedste tilbud i den enkelte situation. Om og hvordan muligheden udnyttes, vil i høj grad komme til at bero på de enkelte kommunale samarbejder. Partierne uden for regeringen ønsker større frihedsgrader til kommunerne til at visitere unge mellem 18 og 25 år, hvilket bakkes op af KL. Endelig lægger regeringen op til, at Undervisningsministeriet skal godkende visse økonomiske dispositioner på VUC erne frem mod udspaltningen til de kommunale samarbejder, ligesom ministeriet vil have et særskilt fokus på personaleforhold frem mod udspaltningen. Indstilling Orientering tages til efterretning. Beslutning Orientering om den politiske proces vedr. FGU blev taget til efterretning. 6. Drøftelse af revidering af institutionens vedtægt og forretningsorden gældende for kommende funktionsperiode Sagsfremstilling HF & VUC FYNs vedtægter er udarbejdet efter Undervisningsministeriets bekendtgørelse om standardvedtægt for institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse af 29/06/2012. Her af fremgår det, at institutionen maksimalt kan have 10 bestyrelsesmedlemmer med stemmeret. Desuden har bestyrelsen to medlemmer uden stemmeret. Ved udpegningen af udefrakommende medlemmer til bestyrelsen foreslår vi, at der udpeges repræsentanter med central politisk indsigt, erfaring fra de traditionelle aftagere af kursister samt erfaring fra arbejdsgiver og arbejdstagerorganisationer. Der kan udpeges op til otte udefrakommende medlemmer med stemmeret. Vi foreslår, at der fortsat udpeges det maksimale antal. Det foreslås, at: Et medlem udpeges af regionsrådet for Region Syddanmark Et medlem udpeges af kommunalbestyrelserne i dækningsområdet Et medlem udpeges af Syddansk Universitet To medlemmer udpeges af den kommende institution, som omfatter UC Lillebælt og EA Lillebælt. Et medlem udpeges af LO Et medlem udpeges af Fynsk Erhverv Et medlem udpeges ved selvsupplering Medarbejderne udpeger to medlemmer, hvoraf et medlem har stemmeret Kursisterne udpeger to medlemmer, hvoraf et medlem har stemmeret

7 Ifølge standard vedtægterne bør bestyrelsen have en ligelig fordeling af kvinder og mænd. Bestyrelsen har på møde den 27. maj 2014 opstillet måltal om minimum 3 af hvert køn i bestyrelsen. Måltallet er endnu ikke opfyldt. Ifølge vedtægterne skal mindst et medlem have erfaring fra erhvervsskolesektoren. Pt opfyldes dette krav. Bestyrelsen har tidligere foreslået, at fastlæggelse og evaluering af rektors resultatlønskontrakt hhv. drøftes og forhandles af formandsskabet og indstilles til bestyrelsen til endelig beslutning. Dette foreslås indføjet i forretningsorden. Det foreslås, at der ydes bestyrelsens medlemmer et særskilt vederlag efter de af Undervisningsministeriets fastsatte regler herom gældende fra den kommende funktionsperiode. Forretningsorden konsekvensrettes i forhold til ændrede stillingsbetegnelser. Endvidere skal forretningsordenen angive, at institutionens direktion deltager i bestyrelsens møder. Forretningsordenen tilpasses i overensstemmelse med vedtægt. Indstilling Bestyrelsen drøfter sagsfremstillingen. Det vedtages, at formand og rektor udarbejder ny vedtægt og forretningsorden til vedtagelse på det kommende bestyrelsesmøde. Beslutning Bestyrelsen drøftede sagsfremstillingen. Bestyrelsen vedtog, at der i forretningsordenen tilføjes, at fastlæggelse og evaluering af rektors resultatlønskontrakt hhv. drøftes og forhandles af formandsskabet og indstilles til bestyrelsen til endelig beslutning. Desuden vedtog bestyrelsen, at der fra den kommende funktionsperiode ydes et særskilt vederlag til bestyrelsens medlemmer. Forretningsorden konsekvensrettes og tilpasses i overensstemmelse med vedtægt. Bestyrelsen besluttede, at drøfte sammensætning af bestyrelsesmedlemmer videre på det kommende bestyrelsesmøde i oktober Fastlæggelse af resultatlønskontrakt 2017/2018 Sagsfremstilling Rammerne for øverste leders resultatløn er fastsat af Undervisningsministeriets skrivelse af 27. juni De primære mål med resultatlønskontrakten for den øverste leder er at: Være et styringsredskab for bestyrelsen Understøtte dialogen mellem bestyrelse og ledelse om formulering af væsentlige kort og langsigtede mål

8 Skabe synlighed og gennemskuelighed omkring institutionens mål og resultater over for medarbejdere, elever og omverden Være løftestang for ledelsen i forhold til prioritering af kontraktens mål i organisationen I retningslinjerne bemyndiges bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med organisationens leder. På baggrund af HF & VUC FYNs årskursisttal defineres rammen til maksimalt kr. i basisrammen og kr. i ekstrarammen. Bestyrelsen bestemmer, hvilke indsatsområder der skal indgå i basisrammen. Indsatsområderne skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. Indsatsområderne i ekstrarammen skal indeholde krav om markante resultater, som fører til synlige ændringer for institutionen. Der skal bl.a. indgå målsætninger om et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid med kursisterne samt en målrettet indsats mod frafald. Bilag 2 Oplæg til resultatlønskontrakt 2017/2018 Indstilling Bestyrelsen godkender oplæg til resultatlønskontrakt 2017/2018. Beslutning Bestyrelsen godkendte oplæg til resultatlønskontrakt 2017/2018 med justering af mål 1 Der etableres formaliserede aftaler med UCL og EAL om reformen under punkt 3 i basisrammen. Formand og rektor udarbejder et mere operationelt mål. 8. Orientering a) Ministeriet har afsat ekstra midler til efteruddannelse af ledere og undervisere i forbindelse med hf reformen. I den forbindelse har ledelsen udarbejdet en implementeringsplan, som vedlægges til orientering. Bilag 3 Implementeringsplan for hf reform b) Medarbejderne i Marstal har afsendt et bekymringsbrev til bestyrelsen som følge af nedgang i ansøgertallet til hf søfart. Ledelsen er i dialog med medarbejderne herom. Bilag 4 Bekymringsbrev Orientering blev taget til efterretning. 9. Evt. Intet at referere Venlig hilsen Kristian Grønbæk Andersen / Stig Holmelund Jarbøl

9 Odense den 25. oktober 2017 Formand Kristian Grønbæk Andersen Næstformand Steen Møller Anne Jensen Martin Rasmussen Jens Mejer Pedersen Steffen Svendsen Mads Hasseriis Hansen Mads Rokkjær Hammer Lisbeth Bille Morten Bondo Bente Kofod Nørgård-Sørensen Harald Tokerød Stig Holmelund Jarbøl

10 Bilag 1 Regnskabsprognose 2017 HF & VUC FYN/12. juni 2017 Regnskabsprognose 1.kvt Prognose 1.kvt Regnskab Budget Regnskab Regnskab 1. kvt Regnskab 1. kvt Note kr. kr. kr. kr. kr. Omsætning Statstilskud Deltagerbetaling og andre indtægter Omsætning i alt Driftsomkostninger Undervisningens gennemførelse Markedsføring Ledelse og administration Bygningsdrift Aktiviteter med særlige tilskud Driftsomkostninger i alt Driftsresultat før finansielle og ekstraordinære poster Finansielle poster Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Finansielle poster i alt Årets resultat

11 Prognose 1.kvt Noter Regnskab Budget Regnskab Regnskab 1. kvt Regnskab 1. kvt Statstilskud kr. kr. kr. kr. kr. Undervisningstaxameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaxameter Øvrige driftsindtægter Særlige tilskud Periodisering Andet Statstilskud i alt Deltagerbetaling og andre indtægter Deltagerbetaling Anden ekstern rekvirentbetaling Andre indtægter Deltagerbetaling og andre indtægter Undervisningens gennemførelse Løn og lønafhængige omkostninger Afskrivninger Øvrige omkostninger vedr. undervisningens gennmeførelse Undervisningens gennemførelse i alt Markedsføring Løn og lønafhængige omkostninger Øvrige omkostninger vedr. markedsføring Markedsføring i alt Ledelse og administration Løn og lønafhængige poster Afskrivning Øvrige omkostninger vedr. ledelse og administration Ledelse og administration i alt Bygningsdrift Løn og lønafhængige poster Afskrivning Øvrige omkostninger vedr. bygningsdrift Bygningsdrift i alt Aktiviteter med særlig tilskud (inkl.idv) Løn og lønafhængige poster Øvrige omkostninger vedr. aktiviteter med særlige tilskud Aktiviteter med særlig tilskud Finansielle indtægter Renteindtægter og andre finansielle indtægter Finaniselle indtæger i alt Finansielle omkostninger Renteomkostninger og andre finansielle omkostninger Kurstab Finansielle omkostninger i alt

12 Budgettets hovedområder Indtægter Statstilskud Undervisningstaksameter Fællesudgiftstilskud Bygningstaksameter Undervisningstaksameter fra ministeriet inkl. andre overenskomsttagere (FVU og ordblindeundervisning) samt grundtakst fra ministeriet Fællestaksameter fra ministeriet inkl. andre overenskomsttagere (FVU og ordblindeundervisning) Bygningstaksameter fra ministeriet inkl. andre overenskomsttagere (uden for ministeriet) (FVU og ordblindeundervisning), tilskud til dyr husleje Øvrige driftsindtægter Fjernundervisning (taksameterindtægter) Særlige tilskud Tilskud til overført amtspersonale Deltagerbetaling og andre indtægter Deltagerbetaling, uddannelse Kursistbetalinger inkl. tilbagebetaling ved hel hf, Jobcentret køb af uddannelsespladser Anden ekstern rekvirentbetaling Huslejeindtægter Andre indtægter Refusion fra staten ifm. specialpædagogisk bistand, indtægtsdækket virksomhed Renteindtægter og andre finansielle indtægter Renteindtægter af indestående Udgifter Undervisningens gennemførelse Løn og lønafhængige omkostninger Undervisningspersonale herunder pædagogikumkandidater, pæd. konsulenter, alle ledere (ekskl. direktionen og bygningschef).

13 Øvrige omk. vedr. undervisningens gennemførelse Undervisningsmidler, Copydan, elevaktiviteter, efteruddannelse/kurser, kørsel, censur, IT support, IT anskaffelser, IT systemer (licenser), taksameterudgifter til andre overenskomsttagere (uden for UVM) (FVU og ordblindeundervisning) Markedsføring Løn og lønafhængige omkostninger Løn til kommunikationskonsulenter Øvrige omkostn. vedr. udvikling og markedsføring Medieplan, fællespædagogisk dag, andre markedsføringstiltag Ledelse og administration Løn og lønafhængige omkostninger Løn til direktion, bygningschef og administration Øvrige omkostninger vedr. ledelse og adm. Revision, kontingenter (lederforeninger), IT support, IT anskaffelser, ITsystemer (Navision, LUDUS), administration, møder og repræsentation, personaleordninger Bygningsdrift Løn og lønafhængige omkostninger Løn til pedeller Afskrivning Institutionens samlede afskrivninger er budgetlagt på denne konto Øvrige omkostninger vedr. bygningsdrift Aktiviteter m. særlige tilskud Løn og lønafhængige omkostninger Ejendomsskat, husleje, rengøring og renovation, el/vand/varme, vedligeholdelse (ydre og indre), bygningsadministration, pedelydelser andre institutioner og lukkeordninger Personale på særlige ordninger (fleksjob) samt refusion herfor, elever, indtægtsdækket virksomhed Øvrige omkostninger vedr. Særlige tilskud Specialpædagogisk bistand herunder edb udstyr Finansielle omkostninger Renteudgifter ifm. Optag

14 Bilag 2 Oplæg til resultatlønskontrakt for kursusåret 2017/2018 Basisrammen (max kr.) 1. Strategi (vægtet med 40 % af basisrammen) Strategiplanen for skal implementeres og realiseres frem mod Der er etableret fælles fokus på læring på baggrund af tre centrale begreber synlig læring, etablering af positive relationer og forpligtende fællesskaber. Strategien følges op via mål for gennemførelse, overgange til videre uddannelse samt kursist og medarbejdertrivsel. Synlig læring Al undervisning skal være drevet af varierede arbejdsformer, som aktiverer kursisterne og fremhæver den enkeltes ressourcer. Læringen skal synliggøres for kursisten med klare mål og succeskriterier og formativ feedback. Vi skal se læringen med kursisternes øjne og støtte dem i at opbygge kompetence til at evaluere egne læringsfremskridt. Vi skal holde fokus på, at oplevelsen af egen læring skaber motivation, som igen skaber læring, og vi tager ansvar for at igangsætte denne positive selvforstærkende effekt hos vores kursister. Men vi har også fokus på vores egen læring ved konstant at evaluere vores egen indsats og succes med at skabe læring for kursisterne og reflektere over, hvordan vi bliver endnu bedre til at løfte opgaven. Positive relationer Vi møder vores kursister som voksne og i øjenhøjde. Vi møder dem med positive forventninger, vi tror på, at de kan og opstiller udfordrende læringsmål for dem. Vi er stærke (klasserums)ledere, der udstråler varm autoritet. Vi er bevidste om, at god (klasserums)ledelse og gode relationer er hinandens forudsætninger. Forpligtende fællesskaber Vi forpligter os til at bruge hinanden til at blive bedre fx ved hjælp af fælles refleksion og gensidig supervision og ved at tage fælles ansvar. Vi opstiller tydelige og forpligtende rammer for fælles læring og udvikling for alle. Og vi forpligter os til at bidrage til at skabe en fællesskabsorienteret og tillidsbaseret kultur, hvori strategien kan lykkes. Mål 1: Der etableres et efteruddannelsesforløb for samtlige ledere og udvalgte undervisere, der skal fungere som ambassadører i udfoldelsen af strategien. Mål 2: Til måling af medarbejdertrivsel skal der implementeres et nyt værktøj, der er klar til foråret Værktøjet kaldes Professionel Kapital, og implementeres af mange institutioner i uddannelsessektoren, så der er mulighed for at sammenligne med landsgennemsnittet.

15 Mål 3: Værdien professionel kapital måles som et gennemsnit af de tre underliggende parametre: Social kapital, human kapital og beslutningskapital. Hvis alle 3 målinger er over landsgennemsnittet, er målopfyldelsen 100 %. Hvis 2 ud af 3 er over landsgennemsnittet er målopfyldelsen 67 %. Hvis kun 1 ud af 3 er over landsgennemsnittet, er målopfyldelsen 33 %. Mål 1 og 2 vægter hver 10 % af den samlede basisramme. Mål 3 vægter 20 % af den samlede basisramme. 2. Kommunikation (vægtet med 20 % af basisrammen) HF & VUC FYN skal styrke kommunikationen og videndele, så medarbejdere og kursister ser organisationen som en attraktiv arbejdsplads og et godt uddannelsessted. Kommunikationskanalerne skal strømlines, og der skal være en styrket profilering af institutionens uddannelsesudbud. HF & VUC FYNs uddannelsesaktiviteter tænkes væsentlig mere på tværs med den nye strategi. Mål: Den eksterne kommunikation styrkes ved hjælp af ny hjemmeside. Hjemmesiden skal i højere grad synliggøre, at vi er en samlet organisation med en række uddannelsestilbud, som vores kursister kan få på flere geografier. Hvis hjemmesiden er i drift og funktionsdygtig fra 1. august 2018, er målopfyldelsen 100 %. Eventuelle mangler eller forsinkelser kan reducere opfyldelsesgraden. 3. Styrke samarbejdsrelationer med aftagerinstitutioner og kommuner (vægtet med 20 % af basisrammen) HF & VUC FYN skal ses som en attraktiv samarbejdspartner, og dette skal blandt andet ske gennem en åben tilgang til samarbejde med eksterne aktører. Med reformen på hf skal relationerne med især University College Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt styrkes. Med reformen af de forberedende tilbud skal relationerne til kommunernes politiske niveau styrkes. Mål 1: Der etableres formaliserede aftaler med UCL og EAL om reformen. Mål 2: Der indgås dialog med alle fynske borgmestre eller rådmænd samt relevante kommunale topledere om etablering af Forberedende Grunduddannelse. Målet er, at der bliver realiseret direkte dialog mellem HF & VUC FYNs topledelse og de relevante kommunale aktører. Hvis der er etableret dialog med alle 10 fynske kommuner pr , er målopfyldelsen 100 %. Mål 1 og 2 vægter hver 10 % af den samlede basisramme.

16 4. Økonomistyring (vægtet med 20 % af basisrammen) Sund økonomi både på kort og langt sigt er forudsætningen for, at HF & VUC FYN både er og opleves som en veldreven organisation, hvor der hele tiden sker udvikling og hvor nødvendige tilpasninger sker som en løbende proces. Sund økonomi betyder, at der langsigtet budgetteres med et overskud, og at der altid er tilstrækkelig egenkapital til at kunne imødegå pludselige stød uden at skulle gennemføre meget voldsomme tilpasninger på kort sigt. Det kræver, at der fortsat udvises rettidig omhu med hensyn til opfølgning på budgetter, vedtagne strategier, tilmeldinger mv. Mål: Målet er at budgettet overholdes. Ved en negativ budgetafvigelse på indtil 1 procent af den samlede budgetsum er målopfyldelsen 100 %. Ved en negativ budgetafvigelse på 1 3 % er målopfyldelsen 67 %. Ved en negativ budgetafvigelse på 3 5 % er målopfyldelsen 33 %. Ekstrarammen (max kr.) 1. Målrettet arbejde med prioritering og planlægning af undervisernes arbejdstid (vægtet med 40 % af ekstrarammen) Undervisningsministeriet har udviklet en ny vejledning for indberetning af arbejdstidens anvendelse. Vejledningen skelner mellem indberetning af arbejdstid defineret som undervisernes kursistsamvær i henhold til reglerne om uddannelsestid (indikator 1) og undervisernes andre former for samvær med kursister med et direkte læringssigte (indikator 2). Mål 1: Hf underviserne: Indikator 1 opgjort i henhold til regler om uddannelsestid øges fra 22,8 % til 23,0 %. Mål 2: Hf underviserne: Indikator 2 opgjort som undervisernes øvrige samvær med kursister med direkte læringssigte øges fra 15,6 % til 15,8 %. Mål 3: Avu underviserne: Indikator 1 opgjort i henhold til regler om uddannelsestid øges fra 28,1 % til 28,3 %. Mål 4: Avu underviserne: Indikator 2 opgjort som undervisernes øvrige samvær med kursister med direkte læringssigte øges fra 13,6 % til 13,8 %. Mål 1, 2, 3 og 4 vægter som udgangspunkt hver 10 % af den samlede ekstraramme, men der vurderes ud fra en helhedsbetragtning i forhold til målopfyldningsgrad. 2. Målrettet indsats for gennemførelse (vægtet med 60 % af ekstrarammen) Der foretages måling af gennemførelsen på de større uddannelsesområder avu, hf 2, hf søfart samt hf enkeltfag. Gennemførelse defineres for enkeltfagsområdet som antal holdkursister, der har udløst taksameter holdt op imod antal holdkursister, der har afsluttet gennemført fag. Der differentieres mellem fjernundervisning og matrikelundervisning.

17 For hf 2 og hf søfart opgøres antallet, der er påbegyndt uddannelsen (igen taksameterudløsende) sammenholdt med antallet, der 2 år henholdsvis 3 år efter afslutter uddannelsen. Mål: Målet er samlet set en stigning i gennemførelsen på 0,5 % målt på nævnte uddannelsesområder og vurderet som en helhedsbetragtning vægtet efter årskursister. Ved en fremgang på 0,5 % i gennemførelse er målopfyldelsen 100 %. Ved et fald fra 0,5 % til en fremgang på 0,5 % i gennemførelse er målopfyldelsen 90 %. Ved et fald fra 0,5 % til 1,5 % i gennemførelse er målopfyldelsen 80 %. Ved et fald fra 1,5 % til 2,5 % i gennemførelse er målopfyldelsen 70 %. Etc.

18 Bilag 3 Plan for reformimplementeringen Arbejdet er påbegyndt i august 2016 og løber hen over en årrække jf. ministeriets udmelding april 2017 om en styrket efteruddannelsesindsats. Planen for implementeringen vil blive revideret en gang årligt. Processen er organiseret omkring hf matricerne og afdelingsledelserne, som sikrer en løbende information og diskussion på møder i de lokale pædagogiske råd, Forretningsudvalget for Pædagogisk Råd og på funktionsmøder på tværs af afdelinger og undervisningssteder. Der er yderligere indkaldt til to tema og informationsmøder i foråret 2017 for alle hf vejledere om reformen. På baggrund af foreløbige udkast til læreplaner er der påbegyndt et arbejde med de enkelte læreplaner i fagene. Hvis reformimplementeringen skal lykkes optimalt, og vi skal finde den bedste løsning for HF & VUC FYN og vores fremtidige kursister, er det helt centralt, at så mange som muligt involveres i processen, og at der foregår en livlig og løbende diskussion af de udspil, der kommer, og de løsninger, der foreslås. Strategien og hf reformen Sammenfaldende med forberedelser til hf reformen har arbejdet med at implementere strategi været i fokus på alle niveauer i Hf & VUC FYN. De to udviklingsspor er på mange måder sammenfaldende, når det drejer sig om målsætning og indhold, og der er et klart sammenfald i metoder og arbejdsgange, der anvendes i implementeringen af begge udviklingsspor. I HF & VUC FYNs strategi bygges der bro til en fremtid med mere uddannelse, bedre job og højere livskvalitet med fokus på at få kursisterne til at gennemføre, få dem videre i uddannelse, samt skabe uddannelser, hvor kursister og medarbejdere trives. For at sikre engagerende og synlig læring er ledelse og undervisere i gang med af opstille tydelige mål. De positive relationer mellem kursister og de professionelle undervisere styrkes, og ansvaret i forpligtende fællesskaber fører os frem til, at vi bruger hinanden til at blive bedre. Implementering af strategien er fulgt op af et samarbejde med konsulentfirmaet Dafolo, hvor ledelsen i HF & VUC FYN har samarbejdet med grupper af undervisere om at opstille fælles og forpligtende rammer for strategiens udfoldelse. Dette er sket gennem opstilling af en taksonomi, der er fælles for ledelse og undervisere i deres respektive omsætninger af strategien til konkret virkelighed. Strategien og hf reformen udfolder sig således som to parallelle udviklingsspor, der tilsammen giver grobund for en forankret og konkret implementering af hf reformen. Hf reformen kort Grundforløb (1. år) + toning Undervisningstid og fordybelsestid Innovation, anvendelses og praksisorientering og mere formativ feedback Professionsorientering (ikke erhvervsorientering) Hf er fortsat en almen gymnasial uddannelse Karrierelæring og afklaring Valgkompetence Øget fokus på skriftlige kompetencer Innovative kompetencer, digitale kompetencer, globale kompetencer, karrierekompetencer

19 Projekt og praktikforløb Implementering af reformen Arbejdet med implementeringen af hf reformen finder især sted inden for fire hovedområder: Fagene Nye temaer i fagene Nye elementer Fag og timestrukturen Fagene Den enkelte underviser har orienteret sig i de nye fagbilag, og arbejdet med dem sammen med fagkolleger på undervisningsstederne og i afdelingerne. Viften har holdt en fælles pædagogisk dag, hvor alle faggrupper har sammenlignet gamle og nye fagbilag og identificeret ændringerne. Oversigt med sammenligninger og konkrete ændringer er udarbejdet. FYNs HF kursus har iværksat et arbejde i alle faggrupper under overskriften Synlig og engagerende læring i fagene i det ny hf gennem konkretisering af læringsmålene. På en pædagogisk dag torsdag d. 11. maj arbejdes der videre i faggrupperne med denne opgave. Odense City Campus har i afdelingens faggruppeudvalg opsamlet erfaringer fra FIP kurserne, hvor alle faggrupper har været repræsenteret. Der er afholdt en halv pædagogisk dag med workshops i alle fag med fokus på dels erfaringer fra FIP, dels sammenligninger af gammel læreplan med nyt udkast. Alle faggrupper har defineret specifikke udviklingspunkter på baggrund af dette arbejde. 15 undervisere deltager desuden i et skriveprojekt med bevilling fra Kompetencesekretariatet. Fælles for alle i HF & VUC FYN planlægges med en fælles Fagdag tirsdag d. 27. juni 2017, hvor der på tværs af afdelingerne og undervisningssteder vil være faglige workshops samt et fælles oplæg om karrierelæring i fagene, og hvor alle faggrupper får rig lejlighed til at drøfte og planlægge fagenes læringsforløb på baggrund af de nye læreplaner. FIP kurser Rigtig mange undervisere har deltaget i de åbne ministerielle FIP kurser (Faglig udvikling I Praksis) og enkelte undervisere har forinden deltaget i de lukkede kurser. Inspirationen fra FIP er bragt tilbage til undervisningsstederne samt afdelingerne, og vil endvidere blive videreformidlet på den fælles Fagdag d. 27. juni. Nye temaer i fagene Det ny hf indeholder en række temaer, der skal indgå i fagene: Karrierelæring Skriftlige kompetencer Kreativ og innovativ arbejde i fagene Sprog og kulturforståelse Digitale kompetencer Arbejdet med disse temaer vil ske såvel på tværs af fagene som i de enkelte fag. Et eksempel er det fælles oplæg om karrierelæring på den fælles Fagdag d. 27. juni.

20 SIP kurser Ministeriets SIP kurser (Skoleudvikling I Praksis), som alle tre afdelinger deltager i, giver inspiration til blandt andet disse temaer. En inspiration og viden som formidles tilbage til afdelingerne. Nye elementer Det ny hf arbejder med nogle nye elementer: 80 timers puljen Projekt og praktikperioder (70 timer) Evaluering og feedback Fagpakker Fordybelsestid Deltagelsen i SIP kurserne giver også inspiration til disse elementer, ligesom de er på dagsordenen på møderne i hf2+3 matrix. Fra begge fora bringer deltagerne inspiration og viden tilbage til afdelingerne. Fag og timestrukturen Det ny hf sætter nogle rammer for fagenes placering på de fire semestre. I hf2+3 matrix er afdelingernes skemaplaner udvekslet og drøftet. Samspillet For ledelsen har det været afgørende, at udviklingen af undervisningen og læringskulturen gennem tiltagene i den nye reform er sket i et synligt og forpligtende samspil med målene i strategien. Desuden har der været fokus på relevante metoder og praksis for fælles implementering.

21 Bilag 4 Ærø ultimo marts 17 Kære ledelse og bestyrelse på HF og VUC Fyn : Som opfølgning på vores skrivelse fra sidste år, vil vi igen forsøge at rette opmærksomheden på den bekymrende tendens, som vi allerede så konturerne af den gang. Situationen minder meget om sidste år, bortset fra den krølle, at Svendborg ser ud til at gå en klasse ned på deres HF søfart, mens vi ser ud til med nød og næppe at kunne trække to klasser hjem. Her er det værd at notere sig, at der er en nøje sammenhæng mellem antal elever og udbuddet af fagpakker og valgfag. Hvis vi permanent må skære ned på antallet af elever her på stedet, vil elevernes faglige valgmuligheder blive udhulet og dermed vil vi med tiden miste vores væsentligste konkurrencemarkør i forhold til andre ungdomsuddannelser. Vi ser to muligheder : Ledelsen kan beslutte at samle VUC Fyns HF søfartstilbud i enten Svendborg eller på Ærø ELLER ledelsen kan beslutte at opretholde begge skolers tilbud med den forringelse af uddannelsen som vil være den logiske følge heraf. Sidstnævnte model går her i huset under navnet de to syge søstre. Et af de parametre, som kunne tale for at samle uddannelsen HF søfart i Marstal er, at skolen her har den godkendte kapacitet på 3 klasser. Vi har før peget på samarbejdet mellem 2 ligeværdige uddannelsesinstitutioner som en tungtvejende årsag til netop at vælge Marstal. Vi har et højt specialiseret lærings og studiemiljø hvor de unge ubesværet skifter mellem klassiske dannelsesfag og praktiske erhvervsrettede aktiviteter. Det sociale miljø bliver altid fremhævet af vore elever som noget meget positivt og her peger de også typisk på det omgivende samfund og at vi mødes også udenfor skolen og at vi kender og passer på hinanden. Vi vil meget gerne høre jeres vurdering af fremtidsperspektiverne for HF & VUC FYN Ærø! Hvad er jeres planer for skolens fremtid? Hvordan vil I sikre, at HF søfart fortsat kan være et attraktivt tilbud for unge, der skal vælge ungdomsuddannelse? Hvordan vil I sikre, at den rutchetur, vi har skitseret i denne skrivelse ikke kommer til at finde sted? Og endnu engang : Hvad er helt præcist visdommen i at lade 2 naboafdelinger konkurrere om en elevgruppe, som med stor sandsynlighed ikke vil vokse i den nærmeste fremtid? Vi er som medarbejdere optagede af at bevare og udvikle HF søfart på vores skole. Vi ser vores gymnasiale ungdomsuddannelse som et helt specielt tilbud. Vi er hverken en traditionel HF eller et gymnasium. Vi er både teoretiske og praktiske. Vi tiltrækker både kommende sømænd og landkrabber. Derudover har vi noget helt unikt : En gymnasial uddannelse i et lille ø samfund. Hjælp os med at holde skibet sejlende fremover De bedste hilsner Det samlede lærerkollegium på HF & VUC FYN Ærø.

Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 19:00 22:00 i Kottesgade lokale M304. DAGSORDEN

Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 19:00 22:00 i Kottesgade lokale M304. DAGSORDEN Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. juni 2015 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 19:00 22:00 i Kottesgade lokale M304. 1. Godkendelse og underskrift af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018 24. oktober 2018 Referat fra bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018 Mødet blev afholdt mandag den 22. oktober 2018 kl. 09:00 på HF & VUC FYN Faaborg, Sundagervej 42, 5600 Faaborg lokale C7. Fra bestyrelsen

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018

Dagsorden bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018 15. oktober 2018 Dagsorden bestyrelsesmøde den 22. oktober 2018 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde mandag den 22. oktober 2018 kl. 09:00. Mødet afholdes i vores afdeling i Faaborg på Sundagervej

Læs mere

Ændringerne i forhold til det budgetlagte inden for de enkelte uddannelsesområder fremgår af nedenstående.

Ændringerne i forhold til det budgetlagte inden for de enkelte uddannelsesområder fremgår af nedenstående. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag d. 25. oktober 2017 kl. 17:00-20:00 i Kottesgade 6-8, lokale M304. Der serveres kaffe og en let anretning.

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december Kottesgade 6-8 i M304 kl Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 8.12.14 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 4. december 2014. Kottesgade 6-8 i M304 kl. 17-19. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Referat fra bestyrelsesmøde 25. oktober 2017. 26.10.17 Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller (næstformand), Lisbeth Bille, Steffen Svendsen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 26. juni 2018 i Kottesgade 6-8, 5000 Odense C, lokale M304 kl. 17:00-19:30.

Referat fra bestyrelsesmøde 26. juni 2018 i Kottesgade 6-8, 5000 Odense C, lokale M304 kl. 17:00-19:30. 27. juni 2018 Referat fra bestyrelsesmøde 26. juni 2018 i Kottesgade 6-8, 5000 Odense C, lokale M304 kl. 17:00-19:30. Deltagere fra bestyrelsen: Anne Jensen (formand), Kristian Grønbæk Andersen (næstformand),

Læs mere

Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde onsdag den 21. januar 2015, kl. 19:00-21:00, Kottesgade 6-8, lokale M sal.

Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde onsdag den 21. januar 2015, kl. 19:00-21:00, Kottesgade 6-8, lokale M sal. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 14. januar 2015 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde onsdag den 21. januar 2015, kl. 19:00-21:00, Kottesgade 6-8, lokale M304 3. sal. 1. Godkendelse af

Læs mere

Fokuspunkter regnskabsprognose på baggrund af 1.kvartal 2019.

Fokuspunkter regnskabsprognose på baggrund af 1.kvartal 2019. 1 Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 17. juni 2019 kl. 17.00-19.30 i Kottesgade 6-8, 5000 Odense C, lokale M304. Til stede: Anne Jensen (formand), Jens Mejer Pedersen, Lisbeth

Læs mere

Fra direktionen deltog: Stig Holmelund Jarbøl (rektor), Vera Buus Nielsen (økonomi- og administrationschef), Sine Riiser (sekretær/referent).

Fra direktionen deltog: Stig Holmelund Jarbøl (rektor), Vera Buus Nielsen (økonomi- og administrationschef), Sine Riiser (sekretær/referent). Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 24. januar 2018 Referat fra bestyrelsesmøde 23. januar 2018. Kottesgade 6-8 5000 Odense C lokale M304 kl. 17:00-18:30. Deltagere fra bestyrelsen: Kristian Grønbæk Andersen

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag den 11. december 2018 i Kottesgade Odense C lokale M304.

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag den 11. december 2018 i Kottesgade Odense C lokale M304. 12. december 2018 Referat fra bestyrelsesmøde. Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag den 11. december 2018 i Kottesgade 6-8 5000 Odense C lokale M304. Til stede fra bestyrelsen: Anne Jensen (formand), Kristian

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 16. januar 2018

Bestyrelsesmøde. 16. januar 2018 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN Bestyrelsesmøde. 16. januar 2018 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde tirsdag den 23. januar 2018 kl. 17 i Kottesgade 6-8, lokale M304, med efterfølgende spisning på Oluf

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 28. november 2016

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 28. november 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 28. november 2016 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde mandag den 5. december 2016 kl. 19:00 22:00 på HF & VUC FYN, Kottesgade 6 8, Odense C, lokale m304. Der serveres

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den i Kottesgade lokale M304 kl. 17. Dagsorden

Referat fra bestyrelsesmøde den i Kottesgade lokale M304 kl. 17. Dagsorden Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 19. januar 2016 Referat fra bestyrelsesmøde den 17.01.17 i Kottesgade lokale M304 kl. 17. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller (næstformand),

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304.

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 10. juni 2016 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand),

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Dagsorden. 1. Velkommen til nye medlemmer af bestyrelsen. Kursist- og medarbejderrepræsentanter.

Dagsorden. 1. Velkommen til nye medlemmer af bestyrelsen. Kursist- og medarbejderrepræsentanter. 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Mandag den 21. oktober 2019 kl. 9.00-11.30 HF & VUC FYN, Kottesgade 6, 5000 Odense C Lokale M304 14. okt. 2019 Dagsorden 1. Velkommen til nye medlemmer af bestyrelsen.

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 28. oktober 2016 REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE.

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 28. oktober 2016 REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE. 28. oktober 2016 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde torsdag d. 27. oktober 2016 kl. 08:30-12:00 på FYNs HF-Kursus Hunderupvej 17, 5000 Odense.

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde torsdag den 29.oktober 2015 kl. 17:00 19:00 i Kottesgade. Dagsorden

Referat bestyrelsesmøde torsdag den 29.oktober 2015 kl. 17:00 19:00 i Kottesgade. Dagsorden Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 6. november 2015 Referat bestyrelsesmøde torsdag den 29.oktober 2015 kl. 17:00 19:00 i Kottesgade Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Steen Møller

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere 15. november2018 Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg - gældende for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 HF&VUC Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Ministeriet for

Læs mere

DAGSORDEN. 1.Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 5. december 2016

DAGSORDEN. 1.Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 5. december 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 10. januar 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes herved til bestyrelsesmøde tirsdag den 17. januar 2017 kl. 17:00 18:30 i Kottesgade 6-8 lokale m304 med efterfølgende spisning

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%.

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 14. december 2016 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 22. december Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Referat. Borgmesterforum 20. juni 2017 Kl. 12:30-14:30 i Byrådssalen Kerteminde Rådhus, Hans Schacksvej 4, 5300 Kerteminde BORGMESTERFORUM FYN

Referat. Borgmesterforum 20. juni 2017 Kl. 12:30-14:30 i Byrådssalen Kerteminde Rådhus, Hans Schacksvej 4, 5300 Kerteminde BORGMESTERFORUM FYN Referat Borgmesterforum 20. juni 2017 Kl. 12:30-14:30 i Byrådssalen Kerteminde Rådhus, Hans Schacksvej 4, 5300 Kerteminde Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for og skolens forstander, Jens Munk Kruse (JMK), for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. Mellem

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

Vedtægt for Aarhus HF og VUC

Vedtægt for Aarhus HF og VUC Vedtægt for Aarhus HF og VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aarhus HF og VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aarhus Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015.

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 20. april 2015. Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 20. april 2015 Referat fra bestyrelsesmøde onsdag den 25. marts 2015. Fra bestyrelsen deltog: Kristian Grønbæk Andersen (formand), Poul Skov Dahl, Anne Jensen, Jens Mejer Pedersen,

Læs mere

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Munkensdam Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Munkensdam Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Kolding Kommune, Region Syddanmark,

Læs mere

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014 Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. VUC Lyngby er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 17. oktober 2016

Bestyrelsen ved HF & VUC FYN. 17. oktober 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 17. oktober 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde torsdag d. 27. oktober 2016 kl. 08:30-12:00 på FYNs HF-Kursus Hunderupvej 17, 5000 Odense. Der serveres

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012. tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 19.11.2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 27. november 2012 kl. 16.00 i det nye konferencelokale. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009

Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 Sektorregnskab for voksenuddannelsescentre 2009 1. Indledning Voksenuddannelsescentrene omfatter institutioner, der er godkendt af undervisningsministeren til at udbyde og varetage undervisningen til studentereksamen,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

DAGSORDEN. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 25. oktober 2017

DAGSORDEN. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 25. oktober 2017 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde torsdag den 7. december 2017 kl. 17:30-20:30 i Kottesgade 6-8, lokale M304. Der serveres kaffe og en let anretning. DAGSORDEN 1. Godkendelse og

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014 Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug. 13 til 31. juli 14 FORMÅL Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 1. halvår 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 8. september 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 8. september 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Vedtægt for Gribskov Gymnasium

Vedtægt for Gribskov Gymnasium Vedtægt for Gribskov Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Gribskov Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Gribskov Kommune, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering

3. Bestyrelsens stillingtagen til udpegning af bestyrelsesmedlemmer ved selvsupplering 1 Bestyrelsesmøde på Holstebro Gymnasium og HF Torsdag den 31. maj 2018 kl. 9.30 11.30. Der serveres smørrebrød i slutningen af mødet. Dagsorden 1. Velkommen til den nye bestyrelse 2. Konstituering af

Læs mere

1. maj Bestyrelsesmøde.

1. maj Bestyrelsesmøde. 1. maj 2018 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde i HF & VUC FYN tirsdag den 8. maj 2018 kl. 17:00-19:00 i Kottesgade 6-8 5000 Odense C lokale M304. Der serveres en let forplejning.

Læs mere

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. september 2016 kl. 16.00 i lokale A121, Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Vedtægt for Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Silkeborg Kommune, Region Midtjylland, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for Rektor Ruth Kirkegaard for perioden 1. august 2017 31. juli 2018 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 20. januar 2016 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf

Læs mere

1 medlem, der udpeges af grundskolerne i Brønderslev Kommune i forening. 1 medlem, der udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening.

1 medlem, der udpeges af grundskolerne i Brønderslev Kommune i forening. 1 medlem, der udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening. Vedtægter Vedtægt for Brønderslev Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Brønderslev Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Brønderslev

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Bestyrelsesvedtægter for Grindsted Gymnasium & HF

Bestyrelsesvedtægter for Grindsted Gymnasium & HF Bestyrelsesvedtægter for Grindsted Gymnasium & HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Grindsted Gymnasium & HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Billund

Læs mere

Resultatlønskontrakt, september 2014/2015

Resultatlønskontrakt, september 2014/2015 Resultatlønskontrakt, september 2014/2015 Baggrund Denne kontrakt er udfærdiget i overensstemmelse med Undervisningsministeriets bemyndigelse af 27. juni 2013 til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl. 15.00 17.00. Tilstede fra bestyrelsen: Biskop Elisabeth Dons Christensen, Skoleinspektør Ina Krarup Nielsen, Direktør

Læs mere

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI Bilag 6.5 20171211 Økonomirapport Regnskab august 2017 ØKONOMI Indhold Konklusion... 3 Indtægter... 4 Omkostninger... 4 Finansielle poster... 8 Balance... 8 Likviditet... 9 Tabel 1. Overblik... 3 Tabel

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatkontrakt 2017 2018 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2017 31/7 2018. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2017 til 31. december

Læs mere

Vedtægt for Nærum Gymnasium

Vedtægt for Nærum Gymnasium Vedtægt for Nærum Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nærum Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Rudersdal Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 10. juni 2014 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser

Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet. Om udpegning af medlemmer til FGU-institutionernes første bestyrelser Til KL (KKR), DI/DA, LO, DEG-B og L, Uddannelsesforbundet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.:

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse

Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Standardvedtægt for institutioner for forberedende grunduddannelse Vedtægt for FGU Nordsjælland I medfør af 2, stk. 3, og 17 i lov nr. 698 af 8. juni 2018 om institutioner for forberedende grunduddannelse

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Næstved den 23. november 2017 Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder.

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder. Horsens, 14. juni 2018 Hermed opgørelse af resultatkontrakt indgået mellem Bestyrelsen for Horsens HF & VUC og rektor Dinna Balling 19. september 2017 for perioden 1.8.2017 til 31.7.2018. Skolens vægtede

Læs mere

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen

Basisrammen: kr. = 56,25 % af kontraktsummen Resultatkontrakt 2018 2019 for rektor Erik Ernø-Kjølhede Kontrakten dækker perioden 1/8 2018 31/7 2019. Udmålingen af kontraktsummen skal senest være indberettet til Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Vedtægter for Randers HF & VUC

Vedtægter for Randers HF & VUC Vedtægter for Randers HF & VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Randers HF & VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Randers Kommune og Region Midtjylland

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 22. september klokken 16 18 på Valdemar Poulsens Vej 8, 7500 Holstebro. Holstebro den 9. september 2014 1. Velkomst af 2 nye kursistrepræsentanter i bestyrelsen.

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Aktstykke nr. 125 Folketinget Undervisningsministeriet. København, den 19. juni 2017.

Aktstykke nr. 125 Folketinget Undervisningsministeriet. København, den 19. juni 2017. Aktstykke nr. 125 Folketinget 2016-17 125 Undervisningsministeriet. København, den 19. juni. a. Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at HF og VUC Fyn opfører en ny undervisningsbygning

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt For rektor Kirsten Danving for 2019 Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige vedtægt, jf. 59, stk 1,

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten er udformet på baggrund af retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser

Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser Udpegning, sammensætning og betjening af FGU-bestyrelser KL har i forbindelse med udpegning, sammensætning og betjening af bestyrelserne for de nye FGU-institutioner bedt Undervisningsministeriet uddybe

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms regnskab for 3. kvartal 2017 til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 20. december 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 21. december 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere