[Klager] har klaget over Ekstra Bladets forside Her er manden og avisens omtale af ham som bagmanden bag hjemmesiden eb-dk.com.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "[Klager] har klaget over Ekstra Bladets forside Her er manden og avisens omtale af ham som bagmanden bag hjemmesiden eb-dk.com."

Transkript

1 Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets forside og artiklen Kendte misbrugt i stor svindelsag: Her er manden bag bragt den 7. marts 2017 i papirudgaven og på ekstrabladet.dk, idet han mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagen vedrører endvidere klagers anmodning om et dementi. [Klager] har klaget over Ekstra Bladets forside Her er manden og avisens omtale af ham som bagmanden bag hjemmesiden eb-dk.com. 1 Sagsfremstilling Hjemmesiden eb-dk.com bragte den 7. januar 2017 artiklen Ole Henriksen Anbefaler Nyt Vidundermiddel Mod Rynker, og den 17. februar 2017 Blomsterberg: Den Virkelige Grund Til Det Pludselige Bagedyst Exit! Ole Henriksen og Mette Blomsterberg har efterfølgende i forskellige medier afvist at have noget med omtalen at gøre. Til artiklerne (på eb-dk.com) var Ekstra Bladets logo indsat. Ekstra Bladets egen netavis har adressen eb.dk. Den påklagede omtale Ekstra Bladet bragte den 7. marts 2017 forsiden: AFSLØRET: HEMMELIG ADRESSE I PROVINSBY [Overskriften var indsat i en pil, der pegede på et billede af et parcelhus med en bil parkeret ude foran. Det var en hvid bil af mærket Tesla. Til et billede af [Klager] var indsat teksten:] HER ER MANDEN: MISBRUGTE BLOMSTERBERG [Til følgende tekst var indsat et billede af konditor Mette Blomsterberg:] KAGEDRONNINGEN: Jeg er magtesløs og vred

2 2 Inde i avisen på side 4 og 5 omtalte Ekstra Bladet sagen. Artiklen KENDTE MISBRUGT I UDSPEKULERET SVINDEL havde følgende underrubrik: SNYDT AF FALSK HJEMMESIDE: En bagmand har udnyttet Ole Henriksen, Mette Blomsterberg og Dennis Knudsen til at tjene lette penge. Ofrene er almindelige danskere. Af artiklen fremgik følgende: [JOURNALISTEN] Danskere i tusindvis er de seneste måneder blevet lokket med gode tilbud på produkter af velkendte navne som Ole Henriksen, Dennis Knudsen og Mette Blomsterberg. Under overskrifter som 'Ole Henriksen lancerer nyt vidundermiddel mod rynker' og 'Dennis Knudsen: Her er den billigste vej til fejlfri hud' er der blevet annonceret kraftigt på Facebook for nyheder fra en hjemmeside, der til forveksling ligner Ekstra Bladets. Fra hjemmesiden med det mundrette domæne eb-dk.com er godtroende danskere på jagt efter gode tilbud blevet snydt til at købe alt fra slankepiller til antirynkecremer. Problemet er bare, at Ole Henriksen, Dennis Knudsen og Mette Blomsterberg intet har at gøre med siderne eller de produkter, der er blevet solgt, og at hjemmesiden er falsk. Ekstra Bladet har allieret sig med det danske internetsikkerhedsfirma CSIS og har fulgt datasporet fra svindel-hjemmesiden til en adresse i Jylland. Skjult i Panama Domænet brugt til det udspekulerede svindelnummer hedder eb-dk.com. Hjemmesiden er ikke længere aktiv, men efterforskningen viser, at den er registreret i Panama. Samtidig er hjemmesiden oprettet via tjenesten Cloudflare, hvilket effektivt er med til at skjule ophavsmandens identitet. - På samme måde, som man ikke kan få udleveret bankoplysninger fra Panama, er det meget svært at få udleveret oplysninger om domæner registreret i landet. Her er man i ly for polititjenester, forklarer Jan Kaastrup fra CSIS. Jysk forretningsmand Alligevel har CSIS fundet en række spor, der sender Ekstra Bladet til den lille jyske provinsby [Bynavn] uden for Horsens. Svindlen kan forbindes til flere firmaer beliggende på samme adresse i byen, og her peger CSIS' efterforskning på, at bagmændene bag svindel-hjemmesiden bruger et meget specifikt login, når de skal tilgå og redigere siden. Bruger-loginet hedder 'imadgineadmin' og bruges til en række lignende hjemmesider. Brugernavnet er identisk med navnet på et af den jyske forretningsmand [Klager]s mange firmaer kaldet imadgine.

3 3 Foruden det karakteristiske brugernavn peger en række mistænkelige hjemmesiders server-placeringer og måden, de er oprettet på, alle i retning af den jyske forretningsmand. Hos CSIS er man da heller ikke i tvivl om, at [Klager] spiller en central rolle i forbindelse med svindelnumrene. - Brugernavnet, der bliver anvendt på de her falske sider, peger tilbage på hans firmanavn. Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet og har designet den template, hjemmesiden benytter sig af, forklarer Jan Kaastrup. Af artiklen [Klager]: Det kender jeg ikke noget til fremgik følgende: KONFRONTATION. Den jyske forretningsmand skjuler sig på en hemmelig adresse i den jyske provinsby [Bynavn]. Da Ekstra Bladet opsøger [Klager], benægter han al kendskab til misbrugen af Mette Blomsterberg og de andres kendissers navne samt forbindelsen til de falske nyhedssider. - Det kender jeg ikke noget til. Jeg har aldrig haft noget med de sider at gøre, siger [Klager]. - CSIS fortæller, at de her falske nyhedssites er oprettet med en skabelon, der er lavet af dig. Samtidig fortæller de, at skabelonerne er identiske med dem, du har brugt på dine sider buzzter.dk og daytraderen.dk. Har du solgt eller videregivet din skabelon til nogen udenforstående? - Nej, jeg har købt de her skabeloner, der ligger på mine sider daytraderen.com og buzzter.dk hos en ekstern leverandør. - CSIS fortæller, at det er indiskutabelt, at [Klager] har lavet den skabelon, der er blevet benyttet på siderne. - Det er jeg meget overrasket over, jeg har intet med det at gøre, siger han. Tesla trods underskud Fra adressen i [Bynavn] driver [Klager] foruden ImADgine ApS også en række andre virksomheder. Der er tale om Hyperaktiv ApS og Rocketads ApS. Virksomheder, der tilsammen havde et underskud på mere end kroner sidste år. Alligevel kan Ekstra Bladet konstatere, at der uden for [Klager]s hjem er parkeret en stor, hvid Tesla. En Tesla, der tilhører ham, fortæller [Klager]. Det er uklart, hvordan [Klager] tjener sine penge eller mangel på samme, men noget tyder på, at han tidligere har forsøgt sig med dealsite-lignende formater. I hvert fald søgte han tilbage i oktober 2015 store partier af 'spændende produkter' til at sælge via grupper på Facebook. Samtidig kan Ekstra Bladet forbinde [Klager] med en række hjemmesider, der skriver virale kioskbaskere, der skal generere trafik på hjemmesiderne og derved tjene penge via reklamer. Det gælder blandt andet siden buzzter.dk.

4 4 Politiker løjet død Ekstra Bladets research viser også, at [Klager] kan forbindes til danske forretningsdrivende bosat i Tyskland, der tidligere på året blev koblet sammen med en falsk nyhed, der vakte opsigt og forargelse. I nyheden blev Johanne Schmidt-Nielsen erklæret død, og artiklen beskrev, hvordan politiet betegnede dødsfaldet som mistænkeligt. I Jyllands-Posten blev det efterfølgende udførligt beskrevet, hvordan [Klager]s tidligere forretningspartnere havde tjent op mod kroner ved generere trafik på den falske nyhed for derved at tjene tusindvis af kroner på banner-annoncerne. Ekstra Bladet har i forbindelse med den nye sag været i kontakt med de i Jyllands- Posten omtalte danskere. De nægter ethvert kendskab til sagen. - Vi har ikke lavet forretninger med [Klager] siden 2015, lyder svaret. Oplysninger, der stemmer overens med Ekstra Bladets research. Til artiklen var indsat følgende faktaboks: SÅDAN GJORDE VI Ekstra Bladet har allieret sig med den uafhængige cybersikkerhedsvirksomhed CSIS Security Group. CSIS Security Group har udarbejdet en 15 sider lang rapport, hvor datasporet fra de falske hjemmesider til [Klager] beskrives. CSIS har sporet IP-adresser, brugernavne og salgshjemmesider, der alle peger på [Klager]. Efterfølgende har Ekstra Bladet kontaktet de involverede parter. Vi har forgæves forsøgt at kontakte de udenlandske hjemmesideudbydere i Panama og USA, der er benyttet til at oprette eb-dk.com og vgno.co, for at få oplysninger om ophavsmanden. Ekstra Bladet har flere gange været i kontakt med [Klager], der nægter at stå bag. Samtidig har vi været i forbindelse med [Klager]s forhenværende forretningsforbindelser, der tidligere har været forbundet med en sag om fake news. Til artiklen var herudover billede af hans bil og hus med teksten: Fra adressen i [Bynavn] driver [Klager] flere virksomheder, blandt andet ImADgine ApS, der spiller en central rolle i svindlen. På dobbeltsiden ses endelig grafikken Fakta: Sådan er [Klager] forbundet med de falske hjemmesider. Grafikken illustrerede med pile [Klager]s tilknytning til forskellige hjemmesider. Af teksten fremgår følgende: [Klager] Sporet peger på [Klager]. Han nægter at stå bag, men alle spor peger på, at østjyden er bagmanden.

5 5 ImADgine ApS Firma ejet af [Klager]. CSIS' efterforskning viser, at admin-loginet på reklamebureuets hjemmeside er 'imadgineadmin'. Altså reklamebureauets navn tilføjet 'admin'. Hjemmesiden er registreret i Panama og er yderligere skjult bag servicen Cloudflare. daytraderen.com buzzter.dk [Klager] indrømmer, at han ejer og driver hjemmesiderne daytraderen.com og buzzter.dk. De bruger ligeledes loginet imadgineadmin. eb-dk.com vgno.co De falske hjemmesider eb-dk.com og vgno. co deler alle loginet imadgineadmin. [Klager] nægter at stå bag. Hjemmesiderne er registreret i Panama og er yderligere skjult bag servicen Cloudflare. adpulze.com inspirary.com Når man forsøger at købe produkter på eb-dk.com, sendes man videre til hjemmesiden adpulze.com. Adpulze.com deler server med hjemmesiden inspirary.com. På et internetforum for udviklere spørger brugeren '[Klagers fornavn]n-2' om hjælp til et teknisk spørgsmål vedrørende inspirary.com, som han kalder 'sin hjemmeside'. Både inspirary.com og adpulze.com benytter imadgineadmin som login. imadgineadmin Det unikke brugernavn imadgineadmin bruges på en lang række hjemmesider, der kan forbindes til [Klager]. Artiklen Kendte misbrugt i stor svindelsag: Her er manden bag blev bragt på ekstrabladet.dk den 7. marts 2017 kl Artiklen var i det væsentlige en sammenskrivning af artiklerne i avisens papirudgave. Af netartiklen fremgik bl.a. følgende: [ ] Driftig jysk forretningsmand Alligevel har CSIS fundet en række spor, der sender Ekstra Bladet til den lille jyske provinsby [Bynavn] uden for Horsens. Svindlen kan forbindes til flere firmaer beliggende på samme adresse i byen og her peger CSIS efterforskning på, at bagmændene bag svindelhjemmesiden bruger et meget specifikt login, når de skal tilgå og redigere siden. Brugerloginet hedder 'imadgineadmin' og bruges til en række lignende hjemmesider. Brugernavnet er identisk med navnet på et af den jyske forretningsmand [Klager]s mange firmaer kaldet 'imadgine'.

6 6 Foruden det karakteristiske brugernavn, peger en række mistænkelige hjemmesiders serverplaceringer og måder de er oprettet på alle i retning af den jyske forretningsmand. Hos CSIS er man da heller ikke i tvivl om, at [Klager] spiller en central rolle i forbindelse med svindelnumrene. - Brugernavnet, der bliver anvendt på de her falske sider, peger tilbage på hans firmanavn. Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet, forklarer Jan Kaastrup. Benægter alt Den jyske forretningsmand skjuler sig på en hemmelig adresse i den jyske provinsby [Bynavn]. Da Ekstra Bladet opsøger [Klager], benægter han al kendskab til misbrugen af Mette Blomsterberg og de andre kendissers navne, samt forbindelsen til de falske nyhedssider. - Det kender jeg ikke noget til. Jeg har aldrig haft noget med de sider at gøre, siger [Klager] til Ekstra Bladets udsendte reporter og fotograf. - CSIS fortæller, at de her falske nyhedssites er oprettet med en skabelon, der er lavet af dig. Samtidig fortæller de, at skabelonerne er identiske med dem, du har brugt på dine sider Buzzter.dk og daytraderen.dk. Har du solgt eller videregivet din skabelon til nogen udenforstående? - Nej, jeg har købt de her skabeloner, der ligger på mine sider daytraderen.com og Buzzter.dk hos en eksternleverandør. - CSIS fortæller, at det er indiskutabelt, at [Klager] har lavet den skabelon, der er blevet benyttet på siderne. - Det er jeg meget overrasket over, jeg har intet med det at gøre, siger han. [ ] Til artiklen var indsat faktaboksen Sådan gjorde vi og den illustrerede grafik Fakta: Sådan er [Klager] forbundet med de falske hjemmesider. Af CSIS Security Group A/S (herefter CSIS) udaterede rapport Ekstra Bladet på sporet af eb-dk.com fremgik blandt andet følgende: [ ] 3 Setup et Alle links på siderne bliver sendt igennem et tracking system, så det kan holdes styr på hvem der klikker på hvad og hvornår. I skrivende stund er alle links blevet deaktiverede og peger på hxxp://click.adpulze.com/click. [ ] 4 Indikationerne Eb-dk.com og vgno.co er baserede på samme Wordpress skabelon, men hvad der er langt mere interessant er, at administrator-brugeren er den samme. [Der ses skærmprints af to identiske skemaer, som angives at være scanninger af henholdsvis eb-dk.com og vgno.co. Af skemaerne fremgår følgende oplysninger:

7 7 Identified the following 1 user/s: Id: 1 Login: imadgineadmin Name: Laura B. Rapporten fortsætter:] Dette betyder, at begge sider har en administrator bruger med LOGIN-NAVNET imagineadmin og BRUGER-ALIASSET Laura B. Det er et bemærkelsesværdigt login navn og pudsigt nok findes det også på adpulze.com: [Der ses et lignende scanningsbillede, hvoraf det fremgår, at login-navnet er imadineadmin og bruger-aliasset er imadgineadmin AdPulze, Pressenævnet.] Faktisk kan vi lave en googlesøgning for den streng og får rigtigt mange hits, men hvad der pirrer nysgerrigheden er at der findes et dansk click jacking site med det navn også: buzzter.dk. Det kan samtidig linkes til initialerne [Klagers initialer] hvilket falder godt i tråd med registrant info: Handle: IA10851 DK Name: imadgine ApS Address: c/o [Klager] Address: [Vejnavn og husnummer] Postalcode 8740 City: [Bynavn] Country: DK Samtidig kan vi linke buzzter.dk til daytraderen.com, der er oprettet med kamuflerende registrant info på nøjagtigt samme måde som eb-dk.com og vgno.co. (info findes i sidste kapitel) [Der ses herefter resultatet af en søgning på Google. Det er ikke oplyst hvilke søgeord, der er anvendt, Pressenævnet.]: [Klagers initialer] Buzzter.dk Buzzter.dk/author/imadgineadmin/ Buzzter.dk - Daytraderen Daytraderen.com/author/imadgineadmin/ Chrstina L. GOZZIFY.COM gozzify.com/da/author/imadgineadmin/ Christina L. Side 2 INSPIRARY.COM inspirary.com/da/author/imadgineadmin/page/2/ [Klagers initialer] imadgine EU Nativeeu.imadgine.net/author/imadgineadmin/ 5 Idémanden Flaskehalsen peger altså på [Klager], indehaver af reklamebureauet imadgine ApS (imadgine.net) beliggende i [Bynavn] ved Horsens. [ ] [Klager]/HyperActive har i øvrigt i en periode ejet domænet XSMOKE.COM ( ) inden han overdrog det til [Person A], kendt fra den falske nyhed om Johanne Schmidt Nielsens død.

8 8 Ud over det kan [Klager]/[Klager] og HyperActive linkes til tidligere domæner der indikerer markedsføring af uautoriserede slankeprodukter (DIETADVISOR.CO, SLIMBYNATURE.CO). 6 Appendix [I appendix et angives informationer på hjemmesider, som [Klager] efter det oplyste er involveret i. Af bilaget fremgår for hjemmesiderne imadgine.net, eb-dk.com og vgno.co, at alle ligger på Cloudflares servere samt bl.a. følgende identiske oplysninger: Registrant Name: WHOISGUARD PROTECTED Registrant City: PANAMA Herudover var imadgine.net og eb-dk.com anført med namecheap.com som reseller, mens vgno.co ikke havde angivet en reseller, men havde namecheap.com anført på andre punkter, herunder som Sponsoring Registar.] Den 7. marts 2017 kl sendte [Klager] følgende til Ekstra Bladets chefredaktør: Jeg stod op til en Ekstra Bladet forside med et billede af mig selv, mit hus og min bil, samt en påstand om at jeg skulle have svindlet ved at benytte mig af diverse kendisser til at markedsføre et eller flere produkter. Jeg har læst artiklen og må på det kraftigste tage afstand fra både indholdet og de metoder, der omtales. Det er simpelthen så tynd en påstand, at jeg skulle have noget med dette at gøre selv [Journalisten], som har skrevet artiklen sagde ordret til mig onsdag i sidste uge: Jeg tror faktisk ikke, du står bag men jeg skal jo have en historie Jeg følte at han pressede mig til at udlevere/udstille nogle mennesker det gør jeg ikke, medmindre jeg er 100 % sikker i min sag men jeg kan sige, at jeg tilsyneladende er blevet misbrugt præcis ligesom de kendisser artiklen omtaler. Jeg kan se, at der er brugt et brugernavn kaldet imadgineadmin som jeg også har benyttet på mine sites, herunder buzzter.dk og daytraderen.com. Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, men det er et brugernavn, jeg har benyttet i flere år jeg har ikke gjort noget for at holde det hemmeligt (hvilket jeg nok ville have gjort, hvis jeg skulle foretage noget suspekt). Om andre, der har haft et incitament til at skade mig har brugt det det ved jeg ikke men noget tyder på det. Jeg har et par fuskere på min vej og er flere gange blevet snydt så det er ikke usandsynligt men jeg nægter at hænge nogen specifikke personer ud det lader det til at [Journalisten] er blevet fornærmet over og så valgte han mig som syndebukken. Der beskrives at jeg skulle have lavet en template jeg har aldrig i mit liv lavet en site template ganske enkelt fordi jeg ikke aner, hvordan man gør (selvom jeg godt ville vide det) og ikke har haft tiden til at sætte mig ind i det. Jeg kan forstå, at I påstår at jeg skjuler mine sider i Panama jeg gjorde klart for [Journalisten], at jeg køber mine domæner hos et firma, der hedder Namecheap

9 9 om de ligger i Panama ved jeg ikke men det er det billigste sted, jeg har kunnet finde, som dækker mine behov. Der påstås, at det er indiskutabelt, at jeg har en finger med i spillet det er i den grad en injurierende påstand. Det, der er korrekt er at jeg ejer 40 % af det selskab, der i sidste måned brugte Johanne Schmidt Nielsen som angiveligt skulle være død i deres markedsføring. Jeg har dog intet haft med dette selskab at gøre i de sidste 2-3 år ud over at jeg har brugt oceaner af tid og penge på advokater for at komme ud af det med skindet på næsen. Desværre uden held. Så vidt, jeg kan forstå, er EB.dk også blevet misbrugt. Hvis det er tilfældet, og i mener det er mig, så vil jeg da opfordre jer til at føre en sag mod mig så må domstolene tage stilling til hvorvidt jeg er skyldig i jeres påstande eller ej. I hvert fald finder jeg det dybt usmageligt, at I dømmer mig på forsiden af avisen. Med venlig hilsen [Klager] Den 7. marts 2017 kl skrev Ekstra Bladet følgende til [Klager]: Tak for mail. Som det fremgår af artiklen, har vi benyttet det uafhængige it-sikkerhedsfirma CSIS til at følge det digitale spor fra den falske EB-side til dig. Vi har desuden efterprøvet det digitale spor ved at tale med en række kilder med kendskab til både de websites og selskaber, der omtales. Det er summen af oplysninger, der lægges til grund for artiklen. Derudover har vi naturligvis givet dig muligheden for at komme til orde, sådan som det fremgår af vores dækning. [Klager] svarede samme dag Ekstra Bladet. Han klagede den 9. marts 2017 til Pressenævnet og anmode nævnet om at: [ ] kritisere Ekstra Bladet for at have krænket mit navn og hængt mig ud for at stå bag disse handlinger og anmoder om at Ekstra Bladet pålægges at dementere de udokumenterede påstande. Under Pressenævnets sag anmodede han ved mail af 22. marts 2017 om, at Ekstra Bladet blev pålagt at trykke et dementi samt at fjerne digitalt indhold. Ekstra Bladet svarede 30. marts 2017 bl.a. følgende: [ ] Klager har anmodet om et dementi, hvilket efter min opfattelse ikke er et genmæle. Uanset hvorledes klagers henvendelse skal forstås, bemærker jeg, at en anmodning om et genmæle ifølge medieansvarslovens 36 skriftligt skal fremsendes til den ansvarshavende chefredaktør. Endvidere fremgår det af medieansvarslovens 38, stk. 2, at Genmæler kan af vedkommende massemedie kræves udformet af den, der anmoder om genmæle.

10 10 Jeg har ikke modtaget nogen anmodning om et genmæle fra klager endsige et genmæle, som klager har udformet. Hvis jeg havde modtaget en anmodning om genmæle, ville jeg have afvist at bringe et sådant: For det første [ ] Af en udskrift af 1. juni 2017 fra Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) fremgår det, at imadgine ApS har adresse c/o [Klager], [Vejnavn og husnummer] i [Bynavn], og at selskaberne Hyperactive ApS og ShopSafe ApS (navnet er ændret 1. april 2017 fra Rocketads ApS) også har adresse på [Vejnavn] i [Bynavn]. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter God presseskik [Klager] har anført, at Ekstra Bladets omtale af ham indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, og at Ekstra Bladet ikke har udvist tilstrækkelig kildekritik. Kildekritik [Klager] har anført, at CSIS Security Group A/S ikke kan betegnes som en uafhængig kilde, idet det må formodes at eksistere et kunde-leverandørlignende forhold mellem Ekstra Bladet og CSIS. Det bærer sprogvalget i rapporten tydeligt præg af. De kilder, som ifølge Ekstra Bladet har kendskab til de websites og selskaber, som omtales i de påklagede artikler, og som over for Ekstra Bladet har bekræftet, at han er involveret i den falske hjemmeside, kan heller ikke betragtes som troværdige. [Klager] ønskede ikke at udlevere navnene, da han ikke var sikker, men har anført, at Ekstra Bladets journalist, [Journalisten], i den forbindelse udtalte: Jeg tror faktisk ikke, det er dig, der står bag, men jeg skal jo have en historie. Ifølge klager er det mærkeligt, at Ekstra Bladet henviser til en "række kilder som har kendskab til de websites og selskaber, som omtales i Ekstra Bladets artikler og som oplyser, at klager er involveret i de pågældende websites og en lang række andre lignende aktiviteter. [Klager] oplyste allerede ved første møde til Ekstra Bladets journalist, at han havde en mistanke om, hvem der står bag - nemlig de selvsamme mennesker, som stod bag den omtalte Johanne Schmidt Nielsen sag. På grund af trusler og uafklarede retssager med disse personer ønskede klager ikke at udtale sig om de personers rolle i sagen. De personer kan efter klagers overbevisning ikke betragtes som troværdige kilder, eftersom de har en personlig interesse i at dreje fokus væk fra deres egen rolle i sagen. Korrekt information [Klager] har anført, at forsiden Hemmelig adresse i provinsby ikke er korrekt. Hans virksomhed har ikke hemmelig adresse. Privat har han navne- og adressebeskyttelse af personli-

11 11 ge årsager. For så vidt angår overskriften Her er manden: Misbrugte Blomsterberg, har han anført, at påstanden om, at han står bag hjemmesiderne eb-dk.com og vgno.co alene bygger på, at bagmændene tilsyneladende har brugt brugernavnet imadgineadmin, som klager også har anvendt på sine legitime sider. Der er dog den forskel, at klagers brugernavn er imadgineadmin med stort a. Enhver, der ønsker at kompromittere ham og hans virksomhed, kan have anvendt brugernavnet imadgineadmin ved oprettelsen af de falske hjemmesider. Brugernavnet kan vælges frit i ethvert CMS system. Herudover viser en googlesøgning, at der findes flere virksomheder og personer, der bruger navnet imadgine. Ekstra Bladets rapport konkluderer, at to af klagers domæner, dietadvisor.co og slimbynature.co, skulle indikere, at han beskæftiger sig med markedsføring af uautoriserede slankeprodukter. [Klager] har anført, at han driver et stort antal blogs og sites på internettet med forskellige temaer og emner. Det er dog ikke ensbetydende med, at han beskæftiger sig med svindelsider eller uautoriserede slankemidler. [Klager] har anført, at Ekstra Bladet i artiklerne påstår, at han har designet skabelonen (templaten), der er brugt på de falske hjemmesider. Det er ikke korrekt. Klager har henvist til følgende udsagn, som fremgår af artiklen Kendte misbrugt i udspekuleret svindel : [ ] Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet og har designet den template, hjemmesiden benytter sig af [ ] Klager har oplyst, at han bruger CMS-systemet Wordpress, og at han køber sine Wordpresstemplates. Klager har aldrig selv designet en template, og har anført at artiklen i øvrigt heller ikke indeholder dokumentation for denne påstand. Det fremgår af artiklen [Klager]: Det kender jeg ikke noget til, at [Klager] blev stillet følgende spørgsmål af Ekstra Bladet: - CSIS fortæller, at de her falske nyhedssites er oprettet med en skabelon, der er lavet af dig. Samtidig fortæller de, at skabelonerne er identiske med dem, du har brugt på dine sider buzzter.dk og daytraderen.dk. Har du solgt eller videregivet din skabelon til nogen udenforstående? [Klager] har anført, det ikke fremgår af CSIS rapport, at skabelonen på de falske nyhedssider skulle være lavet af ham, eller at skabelonerne er identiske med dem, der er brugt på hans sider buzzter.dk og daytraderen.com. Tilsyneladende er dette spørgsmål grebet ud af den blå luft. Under alle omstændigheder stammer disse oplysninger ikke fra CSIS rapport. Ekstra Bladet har derfor ikke dokumentation for denne beskyldning. Buzzter.dk anvender følgende template: mens templaten til daytraderen.com er denne: Der er altså tale om to

12 12 forskellige templates, som er købt på en hjemmeside, hvor alle andre også kan købe de samme templates. [Klager] har anført, at det fremgår af Ekstra Bladets omtale, at hans servere er oprettet på mistænkelige placeringer. Han køber sine domæner hos udbyderen namecheap.com. Ifølge klager er namecheap.com en af de førende domæneudbydere på markedet. Klager har hertil oplyst, at han benytter et CDN-systemet (Content Delivery Network) ved navn Cloudflare for at optimere hastigheden på sine websider. Privatlivets fred [Klager] har herudover anført, at Ekstra Bladet har krænket hans navn. Forsideteksten er ledsaget af et billede af ham taget fra Facebook samt et billede af hans hus og bil. Til spørgsmålet om genmæle og sletning efter punkt B.8 i de vejledende regler for god presseskik henvises til gengivelse af klagers af 22. marts 2017 (se punkt 1. Sagsfremstilling ovenfor). 2.2 Ekstra Bladets synspunkter God presseskik Ekstra Bladet har afvist, at den påklagede omtale er i strid med god presseskik. Kildekritik Ekstra Bladet har afvist, at journalisten forsøgte at presse klager til at udlevere navne på mennesker, som kunne tænkes at have lavet dette. Det er heller ikke korrekt, at Ekstra Bladets journalist skulle have udtalt Jeg tror faktisk ikke, det er dig, der står bag. Men jeg skal jo have en historie. Ekstra har talt med en række kilder, som har kendskab til de websites og selskaber, som omtales i de påklagede artikler. Kilderne har oplyst, at klager er involveret i de pågældende websites og en lang række andre lignende aktiviteter. Ekstra Bladet har i den forbindelse henvist til mailkorrespondancen den 7. marts 2017 mellem [Klager] og Poul Madsen, hvor [Klager] blandt andet skrev: Nogle af de kilder, du beskriver, tror jeg udmærket, jeg ved hvem er, og de har bestemt en grund til at pege på mig for at undgå for meget opmærksomhed mod sig selv. Det kan således konstateres, at det ikke er korrekt, at [Klager] er uden kendskab til sagen og til, hvad der foregår på de pågældende hjemmesider mv.

13 13 Korrekt information Ekstra Bladet har oplyst, at baggrunden for de påklagede artikler var, at Ekstra Bladet havde konstateret, at der var offentliggjort falske artikler på internettet, hvor Ekstra Bladets navn og logo uberettiget var blevet anvendt og misbrugt. Artiklernes indhold var opdigtet og artiklerne, der var udbredt via hjemmesiden misbrugte samtidig kendte personers navne. Ekstra Bladet har oplyst, at de anmodede firmaet CSIS om at undersøge, hvem der stod bag udgivelsen af de falske artikler og misbruget af Ekstra Bladets logo og navn. Ifølge avisen er CSIS et velrenommeret og internationalt anerkendt firma, som rådgiver virksomheder, herunder blandt andet banker og finansielle institutioner, om datasikkerhed på internettet og beskyttelse af it-systemer mv. Ekstra Bladet har anført, at CSIS rapport dokumenterer, at det er [Klager], der står bag ebdk.com og de falske artikler på internettet. Ekstra Bladet har henvist til rapportens side 3, hvor CSIS konkluderer følgende: CSIS har fundet tunge beviser, og flaskehalsen peger i retningen af en driftig ung reklamemand i det midtjyske. Og for at give det ekstra tvist: Johanne-sagen. Det egentlige formål med de falske artikler er at sælge og reklamere for forskellige produkter, for eksempel slankemidler. [Klager] driver blandt andet reklamebureauet imadgine ApS, som ligger i [Bynavn] ved Horsens, og virksomheden HyperActive ApS. Som det fremgår af rapporten fra CSIS, kan klager forbindes med domænenavne, som anvendes ved markedsføringen af uautoriserede slankeprodukter. Ifølge Ekstra Bladet er [Klager]s fulde navn [Klager]. HyperActive ApS har registreret og ejer domænenavnet dietadvisor.co, og en [Klager] og HyperActive ApS er registreret som ejer af domænenavnet slimbynature.co, jf. rapporten fra CSIS, side Det fremgår endvidere af CSIS rapport, side 8, at eb-dk.com og vgno.co har samme brugerlogin som [Klager]s virksomhed, imadgine, nemlig imagineadmin : Eb-dk.com og vgno.co er baserede på samme Wordpress skabelon, men hvad der er langt mere interessant er, at administrator-brugeren er den samme. Dette betyder, at begge sider har en administrator bruger med LOGIN-NAVNET imagineadmin og BRUGER-ALIASSET Laura B [ ] Ekstra Bladet har henvist til, at klager udover domænenavnene dietadvisor.co og slimbynature.co også er anført som indehaver af andre domænenavne, hvorimod registranten af imadgine.net, eb-dk.com og vgno.co er skjult. Siderne eb-dk.com og vgno.co er registreret i Panama, og de er ifølge CSIS rapport hostet i Cloudflares sky, hvor det er muligt at skjule bagmændene bag hjemmesiderne.

14 14 Ekstra Bladet har herudover henvist til udskrifter af 16. marts 2017 fra Det Centrale Virksomhedsregister, der viser [Klager]s tilknytning til forskellige selskaber. De påklagede artikler har korrekt og nuanceret gennemgået de foreliggende faktuelle oplysninger om sagen. Det fremgår således blandt andet af artiklen, Kendte misbrugt i udspekuleret svindel, at: Svindlen kan forbindes til flere firmaer beliggende på samme adresse i byen, og her peger CSIS' efterforskning på, at bagmændene bag svindel-hjemmesiden bruger et meget specifikt login, når de skal tilgå og redigere siden. Bruger-loginet hedder 'imadgineadmin' og bruges til en række lignende hjemmesider. Brugernavnet er identisk med navnet på et af den jyske forretningsmand [Klager]s mange firmaer kaldet imadgine. Foruden det karakteristiske brugernavn peger en række mistænkelige hjemmesiders server-placeringer og måden, de er oprettet på, alle i retning af den jyske forretningsmand. Hos CSIS er man da heller ikke i tvivl om, at [Klager] spiller en central rolle i forbindelse med svindelnumrene. Ekstra Bladet har anført, at vurderingerne, der fremgår af ovenstående afsnit, er korrekte, og at de har tilstrækkeligt grundlag i de oplysninger, der fremgår af CSIS rapport. Ekstra Bladet har forelagt beskyldningerne for [Klager], hvis stillingtagen til anklagerne fremgår af artiklerne [Klager]: Det kender jeg ikke noget til og Sådan er [Klager] forbundet med de falske hjemmesider samt i faktaboksen Sådan gjorde vi, som indeholder en redegørelse af, hvordan Ekstra Bladet har researchet sagen. Det fremgår således klart og tydeligt af den påklagede omtale, at [Klager] afviser at have forbindelse til de falske hjemmesider. Ekstra Bladet har anført, at overskriften Her er manden: Misbrugte Blomsterberg er korrekt. Overskriften skal læses i sammenhæng med oplysningerne i artiklerne. I relation til overskriften Hemmelig adresse i provinsby har Ekstra Bladet anført, at teksten refererer til, at de falske artikler på hjemmesiden eb-dk.com, og at domæneregistreringer ikke angiver navne eller adresser og forsøger at skjule, hvem der står bag de pågældende hjemmesider, blandt andet ved at registrere dem i Panama. Ekstra Bladet har anført, at udsagnet Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet og har designet den template, hjemmesiden benytter sig af ikke er et udsagn fra Ekstra Bladet, men fra kilden CSIS, som i artiklen Kendte misbrugt i udspekuleret svindel er gengivet i følgende sammenhæng: Hos CSIS er man da heller ikke i tvivl om, at [Klager] spiller en central rolle i forbindelse med svindelnumrene.

15 15 - Brugernavnet, der bliver anvendt på de her falske sider, peger tilbage på hans firmanavn. Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet og har designet den template, hjemmesiden benytter sig af, forklarer Jan Kaastrup. I artiklen [Klager]: Det kender jeg ikke noget til forelagde Ekstra Bladet [Klager] ovenstående oplysninger fra CSIS. Ekstra Bladet har henvist til følgende afsnit i artiklen, hvoraf det fremgår, at klager afviste de fremsatte beskyldninger: - CSIS fortæller, at de her falske nyhedssites er oprettet med en skabelon, der er lavet af dig. Samtidig fortæller de, at skabelonerne er identiske med dem, du har brugt på dine sider buzzter.dk og daytraderen.dk. Har du solgt eller videregivet din skabelon til nogen udenforstående? - Nej, jeg har købt de her skabeloner, der ligger på mine sider daytraderen.com og buzzter.dk hos en ekstern leverandør. - CSIS fortæller, at det er indiskutabelt, at [Klager] har lavet den skabelon, der er blevet benyttet på siderne. - Det er jeg meget overrasket over, jeg har intet med det at gøre, siger han. Ekstra Bladet har anført, at udsagnet: Foruden det karakteristiske brugernavn peger en række mistænkelige hjemmesiders server-placeringer og måden, de er oprettet på, alle i retning af den jyske forretningsmand. er korrekt og Ekstra Bladets vurdering af de foreliggende oplysninger. Privatlivets fred Ekstra Bladet har anført, at billedet af klager er hentet fra Facebook. Der fremgår adskillige andre billeder på internettet, når man søger på klagers navn. Genmæle Ekstra Bladet har anført, at oplysningerne, som fremgår af artiklerne, er korrekte. Endvidere er [Klager]s synspunkter udførligt gengivet i artiklerne [Klager]: Det kender jeg ikke noget til og Sådan er [Klager] forbundet med de falske hjemmesider samt i faktaboksen Sådan gjorde vi. Sletning punkt B.8 Ekstra Bladet har anført, at punkt B.8 i de presseetiske regler er møntet på den situation, at personer lang tid efter, at en artikel har været offentliggjort, ønsker en artikel fjernet eller afindekseret. I forhold til nyere artikler varetages klagernes interesser ifølge loven ved, at Pressenævnet kan udtale kritik og pålægge offentliggørelse af nævnets kendelse. Artiklerne

16 16 kan derimod som sådan ikke kræves fjernet, hvorfor Ekstra Bladet har afvist at slette den påklagede artikel fra ekstrabladet.dk. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Hanne Schmidt, Turid Fennefoss Nielsen, Ulrik Holmstrup og John Meinert Jacobsen. God presseskik [Klager] har klaget over Ekstra Bladets valg af kilder, og at Ekstra Bladet omtaler ham som bagmand på baggrund af svage indicier. Ifølge [Klager] bør Ekstra Bladet pålægges at bringe et dementi og slette oplysningerne fra avisens digitale platforme. Kildekritik [Klager] har klaget over Ekstra Bladets valg af kilder. Ifølge klager er CSIS ikke en uafhængig kilde, da der mellem Ekstra Bladet og CSIS består et kunde-leverandør-forhold. [Klager] har anført, at han har en mistanke om, at det var de samme personer, der stod bag eb-dk.com, som stod bag den falske nyhed om Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslistens død. Klager har dog ikke nærmere ønsket at konkretisere, hvem personerne er. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt, jf. punkt A.2. Det fremgår af faktaboksen SÅDAN GJORDE VI, at Ekstra Bladet anmodede CSIS om at udarbejde en rapport. Det må derfor være klart for læseren, at CSIS modtog betaling fra Ekstra Bladet for udarbejdelsen af rapporten. Pressenævnet finder herefter ikke grundlag for at fastslå, at god presseskik er tilsidesat ved at anvende CSIS som kilde. I de påklagede artikler omtales [Klager]s tidligere forretningspartnere. De afviser dog at have kendskab til den falske hjemmeside, ligesom det fremgår af artiklerne, at de ikke har lavet forretninger med [Klager] siden Da [Klager] ikke har ønsket at oplyse navnene på andre mulige bagmænd, finder nævnet ikke grundlag for at kritisere Ekstra Bladet for ikke at kontrollere denne oplysning yderligere. Korrekt information [Klager] har afvist, at han står bag hjemmesiden eb-dk.com, og har klaget over, at Ekstra Bladets omtaler ham som bagmanden og overskriften HER ER MANDEN: MISBRUGTE BLOMSTERBERG. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger,

17 17 der gives eller gengives, er korrekte. Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde. Dette gælder i særlig grad krænkende eller skadelige udsagn. Overskrifter og mellemrubrikker skal i form og indhold have dækning i den pågældende artikel eller udsendelse, jf. A.1, A.4 og A.6. Det er ubestridt, at [Klager] er indehaver af virksomheden imadgine ApS, som blandt andet har hjemmesiderne buzzter.dk og imadgine.net, ligesom hjemmesiden daytraderen.com drives af klager. [Klager] anvender brugernavnet imadgineadmin på de tre hjemmesider. Det samme brugernavn blev anvendt på eb-dk.com, ligesom hjemmesiderne er oprettet med skabelonen (templaten) Wordpress. Imadgine.net og eb-dk.com er begge registrerede i Panama og hostet af Cloudflare. Ifølge klager er brugernavnet imadgineadmin dog almindeligt anvendt. Hans brugernavn er med stort a i imadgineadmin og adskiller sig derved fra andre. Navnesammenfaldet er ifølge klager ikke bevis for, at han står bag hjemmesiden eb-dk.com. Ifølge CSIS rapport, som Ekstra Bladet blandt andet baserer sin omtale på, har en søgning via Google vist, at en person har skrevet indlæg på hjemmesiden buzzter.dk og anvendt initialerne [Klagers initialer] og navnet imadgineadmin. Det fremgår herudover af rapporten, at [Klager]s domæner dietadvisor.co og slimbynature.co ifølge rapporten indikerer markedsføring af slankeprodukter. Ifølge CSIS havde eb-dk.com samme formål. Endelig oplyser Ekstra Bladet, at [Klager]s tidligere forretningsforbindelser stod bag en falsk nyhed om, at Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten var død. Nævnet bemærker, at det i rapporten oplyses, at hjemmesiden eb-dk.com anvender skabelonen (templaten) WordPress. I Ekstra Bladets omtale kan avisens udsagn CSIS fortæller, at de her falske nyhedssites er oprettet med en skabelon, der er lavet af dig fejlagtigt give det indtryk, at [Klager] har udarbejdet skabelonen (templaten WordPress), og at [Klager]s tilknytning til hjemmesiderne derved er større. WordPress anvendes som skabelon til at opbygge hjemmesider og er ikke udarbejdet af [Klager]. Det fremgår heller ikke af CSIS rapport, at det skulle være tilfældet. Da [Klager] i flere tilfælde har anvendt skabelonen til at oprette hjemmesider, finder nævnet ikke tilstrækkeligt grundlag for at kritisere Ekstra Bladet for den forkerte oplysning. [Klager] og Ekstra Bladet har afgivet modstridende forklaringer om, hvorvidt [Klager] står bag hjemmesiden eb-dk.com. Pressenævnet har ikke mulighed for at vurdere, hvorvidt oplysningerne i CSIS rapport Ekstra Bladet På sporet af eb-dk.com dokumenterer et elektronisk spor mellem [Klager] og hjemmesiden eb-dk.com. På baggrund af oplysningerne refereret ovenfor finder Pressenævnet dog, at Ekstra Bladets overskrift HER ER MANDEN: MISBRUGTE BLOMSTERBERG ikke er uden faktisk grundlag, og nævnet udtaler på denne baggrund ikke kritik af overskriften. [Klager] afviser i artiklen [Klager]: Det kender jeg ikke noget til at have kendskab til hjemmesiden eb-dk.com. Han oplyser videre at have købt skabelonerne til sine hjemmesider, daytraderen.com og buzzter.dk, hos en ekstern leverandør. Det fremgår også af omtalen i

18 18 Fakta: Sådan er [Klager] forbundet med de falske hjemmesider og Sådan gjorde vi, at [Klager] afviser at stå bag hjemmesiden. Pressenævnet finder herefter, at klagers svar inde i artiklerne fremgår i sammenhæng med Ekstra Bladets angreb. Nævnet udtaler ikke kritik. Nævnet finder imidlertid, at [Klager]s afvisning af at stå bag hjemmesiden også burde have fremgået af forsiden, så hans svar på Ekstra Bladets angreb HER ER MANDEN havde fremgået i sammenhængen. Nævnet udtaler kritik af Ekstra Bladet for ikke at indsætte klagers svar i sammenhængen. [Klager] har videre klaget over overskriften AFSLØRET: HEMMELIG ADRESSE I PRO- VINSBY. Ifølge klager er overskriften ikke korrekt, da hans virksomhed ikke har hemmelig adresse. Privat har han navne- og adressebeskyttelse (hemmelig adresse). Da klagers private bolig har samme adresse som selskabet imaadgine ApS og andre af [Klager]s virksomheder, finder nævnet ikke grundlag for at kritisere denne overskrift. Privatlivets fred [Klager] har videre klaget over, at Ekstra Bladets tekster er ledsaget af billeder af hans hus og bil, når han som privatperson har nummer- og adressebeskyttelse (hemmelig adresse). Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. På baggrund af parternes oplysninger lægger Pressenævnet til grund, at profilbilledet af [Klager] er hentet fra en Facebook-side, og at billedet af bilen parkeret foran et hus er taget fra en offentlig vej. Ejendommen beliggende [Vejnavn og husnummer] i [Bynavn] fungerede både som klagers private bolig og som firmaadresse for flere af hans virksomheder. Da omtale af misbrug af et medies internetadresse samtidig har offentlig interesse, og da der er en række oplysninger i sagen, der peger på, at klager kan have forbindelse hertil, finder nævnet ikke tilstrækkeligt grundlag for at fastslå, at klagers privatliv skulle være krænket ved, at Ekstra Bladet bragte billederne. Nævnet udtaler ikke kritik. Genmæle [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet ikke vil bringe et dementi af oplysningerne. Pressenævnet har opfattet dette som en anmodning om genmæle efter medieansvarslovens 36. Ekstra Bladet har anført, at klager ikke er berettiget til et genmæle allerede fordi, han ikke har udformet en genmæletekst i overensstemmelse med medieansvarslovens 38. Det fremgår af medieansvarslovens 36, stk. 1, at en anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre

19 19 oplysningernes rigtighed er utvivlsom. Af lovens 38, stk. 2, følger det, at vedkommende medie kan kræve genmælet udformet af den, der anmoder om genmæle. Som anført ovenfor under afsnittet om god presseskik, kan nævnet ikke tage stilling til, hvorvidt beskyldningerne om, at [Klager] skulle stå bag hjemmesiden eb-dk.com, er utvivlsomt rigtige. [Klager] er derfor som udgangspunkt berettiget til at få bragt et genmæle. Pressenævnet finder imidlertid, at et genmæle blot vil være en gentagelse af de synspunkter, som han er citeret for i artiklerne. Han er således citeret for ikke at stå bag eb-dk.com, og at han har købt retten til at anvende templaten Wordpress. Pressenævnet finder derfor, at [Klager] ikke er berettiget til at få bragt et genmæle, jf. medieansvarslovens 39, jf. lovens 49. Sletning efter punkt B.8 [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har afvist at slette omtale på avisens digitale platforme. Generelt Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, som er offentliggjort i digitale medier, ofte vil være tilgængelige længe efter, at de er publiceret. Efter anmodning til mediet kan tilgængeligheden af sådanne tidligere offentliggjorte, følsomme eller private oplysninger hindres, i det omfang det er muligt og skønnes rimeligt, jf. punkt B.8. Medier kan afindeksere, dvs. ændre instruksen til søgemaskiner, så søgemaskiner ophører med at henvise til artiklen, anonymisere, dvs. ændre i artikelteksten så eksempelvis et personnavn anonymiseres, eller helt afpublicere en artikel, dvs. fjerne artiklen fra hjemmesiden. Det er nævnets opfattelse, at anvendelse af B.8 i de vejledende regler og muligheden for at meddele et medie kritik for ikke at imødekomme en anmodning om afindeksering, anonymisering eller afpublicering som udgangspunkt kun bør anvendes, når der er tale om oplysninger, som er særligt belastende for den person, der er omtalt. Den konkrete sag Af den påklagede artikel fremgår blandt andet følgende: [ ] Hos CSIS er man da heller ikke i tvivl om, at [Klager] spiller en central rolle i forbindelse med svindelnumrene. - Brugernavnet, der bliver anvendt på de her falske sider, peger tilbage på hans firmanavn. Det er indiskutabelt, at han har en finger med i spillet og har designet den template, hjemmesiden benytter sig af, forklarer Jan Kaastrup. [ ]

20 20 Det er Pressenævnets opfattelse, at oplysningen om, at [Klager] skulle være involveret i hjemmesiden eb-dk.com må anses for særligt belastende. Det fremgår af Ekstra Bladets omtale på hvilket grundlag, avisen har forbundet [Klager] til eb-dk.com. [Klager]s svar til beskyldningerne fremgår af omtalen. Under hensyn til, at nævnet ikke udtaler kritik af indholdet i artiklerne, finder nævnet heller ikke, at Ekstra Bladet skulle have imødekommet anmodningen om at slette artiklen. Nævnet udtaler derfor heller ikke kritik på dette punkt. Offentliggørelse af Pressenævnets kendelse I medfør af medieansvarslovens 49 pålægger Pressenævnet herefter den ansvarshavende redaktør af papirudgaven Ekstra Bladet at offentliggøre følgende med Pressenævnets logo som illustration: [rubrik] Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladets forside [underrubrik] Ekstra Bladet kritiseres for at udpege en mand som den, der stod bag misbrug af kendte personer, uden samme sted at oplyse, at manden afviste at stå bag. [tekst] På en avisforside i marts måned skrev Ekstra Bladet HER ER MANDEN: MIS- BRUGTE BLOMSTERBERG. Overskriften var ledsaget af et billede af den omtalte mand. På baggrund af en undersøgelse fra et it-firma havde Ekstra Bladet udpeget den omtalte mand som personen bag misbrug af kendte personer på internettet. Inde i avisen var manden citeret for at afvise at stå bag misbruget. Pressenævnet har udtalt kritik af Ekstra Bladet for ikke også på forsiden at gøre opmærksom på, at manden afviste at stå bag misbruget. Da mandens svar derved ikke fremgik i sammenhængen med Ekstra Bladets beskyldning på forsiden, har nævnet udtalt kritik af forsiden, men ikke af den øvrige omtale i avisen. Pressenævnet har pålagt at os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra nævnet kan læses på: pressenaevnet.dk Offentliggørelse af nævnets kendelse skal ske snarest i den første eller en af de første udgaver, der offentliggøres efter nævnets kendelse. Offentliggørelse skal ske på det sted i mediet, hvor mediet har oplyst at ville offentliggøre kritik fra Pressenævnet (i mediets rettelsesspalte. Se under siderne Dagblade: Har mediet ikke en fast rettelsesspalte, skal offentliggørelse ske på det sted i mediet, der svarer til placeringen af den kritiserede artikel. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes i mediet.

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart

Kendelse. afsagt den 19. april Sag nr [Klager] mod. Søfart Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01083 [Klager] mod Søfart [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Maritime Danmark bortviser salgschef og Maritime Danmark indgår forlig med

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager] mod. Rudersdal Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0063 [Klager] mod Rudersdal Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Rudersdal Avis har afvist at slette artiklen Kendt Birkerød-erhvervsmand

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren.

Fødevaremarkeder på torvet hen over sommeren. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0140 [Klager] mod Lolland-Falster Folketidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Polemik om regnskabet for Nakskovs skøjtebane, bragt

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N

Pressenævnet. Til: Kopi til: 3 0. SEP. 2013. Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Pressenævnet Natha Yogacenter Att.: Emanuel Langhoff Nordre Fasanvej 230 2200 København N Til: 3 0. SEP. 2013 Kopi til: TV 2 DANMARK A/ S Att.: Rikke Buch-Rønne Rugaardsvej 25 5100 Odense Den 27. september

Læs mere

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager].

Artiklen Firmaer fyrer kendt erhvervskvinde af 5. august 2009 omtalte, at flere firmaet havde ophørt samarbejdet med [Klager]. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01098 [Klager] mod TV 2 [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, TV 2 har tilsidesat god presseskik ved at

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]:

Torsdag den 1. marts 2018 kl skrev TV 2 blandt andet følgende til [Klager]: Kendelse afsagt den 23. oktober 2018 Sag nr. 2018-80-0117 [Klager] mod TV 2 [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Nyt datingprogram rykker grænser sådan ser du bedst ud nøgen, som blev bragt

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår:

1 Sagsfremstilling Redox.dk bragte den 22. februar 2014 artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen. Af artiklen fremgår: Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01130 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Antifeminister og antimuslimer slår pjalterne sammen bragt på redox.dk den

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (Tidl. j.nr. 1825)

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: (Tidl. j.nr. 1825) KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2009-0050 (Tidl. j.nr. 1825) Klager: Jackie Navarro c/o advokat Siboni Gl. Kongevej 124, 2. 1850 Frederiksberg C v/advokat Tage Siboni Indklagede: Torben Raun Photography

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold.

[Klager] har klaget over, at SE og HØR mod bedre vidende har bragt ukorrekte oplysninger om hendes livsforhold. Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0159 [Klager] mod SE og HØR [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen De unge mødre -[Klager] truer radiovært bragt af SE og HØR på hjemmesiden

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende.

[Klager] har klaget over, at artiklen krænker hans privatliv, samt at overskriften er misvisende. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0071 [Klager] mod Jysk Fynske Medier [Klagers bror] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Konkurskongens topstråmand er politiassistent

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0428 Klager: Aller Media A/S Havneholmen 33 1561 København V Danmark Indklagede: [A] [A s adresse] Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede tilpligtes at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis

Kendelse. afsagt den 10. april Sag nr [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S. mod. Gråsten Avis Kendelse afsagt den 10. april 2018 Sag nr. 2017-80-0058 [Klager 1], [Klager 2] ApS og [Klager 3] A/S mod Gråsten Avis [Klager 1] har på egne og [Klager 2] ApS (herefter [Klager 2]) og [Klager 3] A/S (herefter

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at Fredericia Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger og ikke har forelagt hende artiklerne forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0080 [Klager] mod Fredericia Dagblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Sag mod [Politiker A] og [Politiker C] afvist bragt den 8. januar

Læs mere

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende:

Af interviewet med [Klager 2] med overskriften: Jeg drikker kun vanvittigt på en kontrolleret måde, fremgik følgende: Kendelse afsagt den 21. februar 2019 Sag nr. 2018-80-0169 [Klager 1] [Klager 2] [Klager 3] mod Politiken [Klager 1 og 2s mor] har på vegne af [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] klaget til Pressenævnet

Læs mere

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget].

Et medlem af [Ungdomsbevægelsen] er dobbeltorganiseret i [Det politiske parti]. Hun repræsenterer partiet i [Lokaludvalget]. Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2019-80-0250 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konservativt lokaludvalgsmedlem aktiv i fascistisk organisation,

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A].

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A]. Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0014 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis [Datteren] og [Svigersønnen] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A] på Benniksgaard

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 450 Klager: Gert Broy Tibirke Tjørnevangen 3.2 2700 Brønshøj Indklagede: Tibirke Møbelfabrik ApS Bækkebrovej 4 3220 Tisvildeleje Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde 3 ejerlejligheder til salg i en ejendom. Klagerne var interesserede i at afgive bud på en af ejerlejlighederne.

KENDELSE. Indklagede havde 3 ejerlejligheder til salg i en ejendom. Klagerne var interesserede i at afgive bud på en af ejerlejlighederne. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler Annemette Lyngh Fælledvej 18 2200 København N Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1013 Klager: Ole Geismar Christianshøjvej 7 3500 Værløse Indklagede: Geismars Væverier A/S Store Strandstræde 21 1255 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9067 af 19/02/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00402 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00402

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven?

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven? Ophavsret på nettet - af advokat Peter Lind Nielsen, Advokatfirmaet Bender.dk Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for hvilke muligheder Internettet egentlig tilbyder i form af et hurtigt kommunikationsmiddel

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr JEWLSCPH ApS og [Klager 1] mod. SE og HØR

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr JEWLSCPH ApS og [Klager 1] mod. SE og HØR Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0029 JEWLSCPH ApS og [Klager 1] mod SE og HØR JEWLSCPH ApS og kreativ direktør [Klager 1] har klaget over artiklen SOLGTE DIS- COUNTSKMYKKE og artiklen

Læs mere

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis

Kendelse. afsagt den 26. maj Sag nr [Klager] mod. Fyens Stiftstidende. Fyns Amts Avis Kendelse afsagt den 26. maj 2017 Sag nr. 17-70-01107 [Klager] mod Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iltsvind og fiskedød i DetSydfynske Øhav bragt

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed og i forbindelse hermed har modtaget kr. 50.000,00 udover købesummen. 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Mariann Trolledahl Solrød Center 46 2680 Solrød Strand Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har solgt en andelslejlighed

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger.

[Klager] har klaget over, at Randers Amtsavis har bragt ukorrekte oplysninger. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0045 [Klager] mod Randers Amtsavis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Iværksætter med broget fortid vil starte arktisk luftselskab i

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1344 Klager: Kasper Johansen Oddenvej 121 4500 Nykøbing Sj. Indklagede: DK Hostmaster A/S Kalvebod Brygge 43, 4. sal 1560 København V Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 15. januar Sag nr [Klager] mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0175 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Stor aktion: Mand fundet livløs i havnebassin, I livsfare:

Læs mere

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger.

[Klager] har navnlig klaget over, at artiklen indeholder usande og hånende oplysninger. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0180 [Klager] mod Lørdagsavisen Køge [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Gøg & Gokke lever i bedste velgående i Køge by!, som blev bragt

Læs mere