I N T R O D U K T I O N

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I N T R O D U K T I O N"

Transkript

1 I N T R O D U K T I O N Det er amtsrådets ansvar at skabe sikre og hensigtsmæssige vej- og trafikforhold til gavn for den nordjyske befolkning. Til dette formål kan amtsrådet blandt andet ved ekspropriation - gennemføre arealerhvervelser eller pålægge ejendomme særlige forpligtelser (servitutter). Projektering og forundersøgelser Et vej- eller stiprojekt gennemløber ofte en omfattende hørings- og myndighedsbehandling, inden det færdige projekt præsenteres for offentligheden. Forslag til store projekter diskuteres først ved borgermøder. 2 Brug vejledningen Denne vejledning indeholder en orientering om, hvordan amtet gennemfører et vej- eller stiprojekt i forhold til offentligheden og ejere eller brugere af de direkte berørte ejendomme. Vejledningen indeholder ligeledes en gennemgang af de bestemmelser i vejlovene, som bør iagttages af ejere eller brugere af de berørte ejendomme i forbindelse med en ekspropriation. Lov om offentlige veje Ekspropriation til veje og stier sker efter lovens regler, der sikrer, at rettighederne for alle berørte parter respekteres. Loven giver ejere og andre mulighed for at komme med indsigelser og ændringsforslag til et planlagt projekt. Ejerne af de berørte ejendomme får orientering om opmåling og andre af de forundersøgelser, der er nødvendige for at kunne udarbejde et detailprojekt. Indkaldelse til åstedsforretning Det færdige projekt præsenteres ved en åstedsforretning, hvortil amtet indvarsler senest 4 uger forinden. Den direkte berørte ejer og eventuelle bruger modtager en indvarsling med posten. Den indeholder et følgebrev med mødetidspunkt og - sted for åstedsforretningen samt en tegning og en beskrivelse af indgrebets omfang.

2 Introduktion side 2 Indhold side 3 Åstedsforretning side 4 Ekspropriation side 6 Ankemuligheder og erstatning side 8 Udbetaling af erstatning side 10 Ejendomsændringer og servitutter side 12 Yderligere oplysninger side 14 3

3 Å S T E D S F O R R E T N I N G 4 Åstedsforretningen annonceres i en lokal avis, og den del af projektet, der vedrører ekspropriation, fremlægges offentligt til gennemsyn på kommunekontoret eller i en lokal forretning. Det drejer sig om tegninger og en arealfortegnelse med en beskrivelse af projektets betydning for den enkelte ejendom. Materialet kan også ses på amtets internetside på adressen Møde i marken Projektet er forud for åstedsforretningen afmærket med røde eller gule træpæle i marken/terrænet. Selve åstedsforretningen er et møde i marken, hvor repræsentanter fra amtsrådet og amtsvejvæsenet fortæller de fremmødte om projektet, og om hvilken betydning projektet og ekspropriationen vil få for den pågældende ejendom. Repræsentanter fra det lokale byråd er også indbudt til at deltage i forretningen. Amtet benytter ofte en lille bus som rullende kontor, hvorfra forretningen - på den berørte del af ejendommen - afholdes. Bemærkninger er velkomne På mødet har ejere, brugere og andre implicerede personer lejlighed til at komme med bemærkninger eller ændringsforslag til projektet. Det kan f.eks. vedrøre adgange til ejendommen, flytning af hegn, buske, træer med videre. Bemærkninger, ændringsforslag og eventuelle aftaler, som man indgår på mødet, skrives herefter ind i åstedsprotokollen. Protokollen er åben for yderligere bemærkninger, ændringsforslag eller erstatningskrav i 3 uger efter åstedsforretningen. Disse forslag skal sendes til amtsvejvæsenet. Protokollens indhold indgår i amtets beslutning om det endelige projekt, der skal udføres. Forhandling om erstatning Under forretningen kan der forhandles om erstatninger for ekspropriationen. Såfremt der indgås forlig, vil dette blive indført i protokollen. Amtet kan også udlevere et forligstilbud til overvejelse i 3 uger. Erstatningsaftaler indgås under forbehold af amtsrådets godkendelse samt projektets og ekspropriationens gennemførelse. Amtet er ikke forpligtet til fremsætte et forligstilbud, men kan vælge at henvise til en taksationskommission. Se side 8.

4 5

5 E K S P R O P R I A T I O N 6 Amtsrådet træffer tidligst 3 uger efter åstedsforretningen beslutning om, hvorvidt ekspropriationen skal gennemføres og tager herunder stilling til forslag om projektændringer samt afgør de indkomne klager. Er det et projekt med et begrænset indgreb, og der er forlig med de berørte, kan beslutningen træffes umiddelbart efter åstedsforretningen. Amtsrådet kan i ukomplicerede projekter uden klager uddelegere ekspropriationsbeslutningen til forvaltningen eller amtsvejvæsenet. Skriftlig besked om beslutninger Ejeren og andre berørte får skriftlig besked om amtsrådets beslutning. Meddelelsen til de direkte berørte er vedlagt en udskrift af protokollen fra åstedsforretningen med oplysninger om eventuelle projektændringer. Der kan endvidere vedlægges et erstatningstilbud til overvejelse i 4 uger, hvis det ikke er lykkedes at indgå forlig med ejeren. Ejendomsret til arealer og de pålagte ejendomsbestemmelser Når amtsrådet har truffet en beslutning om ekspropriation, har amtet ejendomsretten til de eksproprierede arealer. Det betyder, at de pålagte bestemmelser skal respekteres, og det gælder, uanset om erstatningsspørgsmålene er afklarede eller ej. Den nøjagtige dato for dette forholds ikrafttræden fremgår af den fremsendte beslutning om ekspropriation. Vejarbejdet må dog ikke iværksættes før klagefristens udløb (se side 8), medmindre det er tiltrådt af de berørte ejere og brugere.

6 7

7 A N K E M U L I G H E D E R O G E R S T A T N I N G 8 Klage over ekspropriation I ekspropriationssager kan ejeren klage over selve ekspropriationen til trafikministeren. Klager til trafikministeren behandles af Vejdirektoratet. Se adressen på side 14. Ministeren afgør dog ikke erstatningsspørgsmål. Erstatningsspørgsmål afgøres af en taksationskommission (se nedenfor). Klagen skal indsendes senest 4 uger efter, at amtsrådets beslutning om ekspropriation er modtaget. Selvom der er indgivet klage, skal ejeren stadig rette sig efter ekspropriationen. Taksation Hvis ejeren ved åstedsforretningen og som svar på skriftlige tilbud erklærer, at et eventuelt tilbud om erstatning ikke kan accepteres, indbringer amtet fastsættelsen af erstatning til en taksationskommission. Tidligere afleverede tilbud bortfalder hermed. En taksationskommission har 3 medlemmer med en dommer som formand. Medlemmerne er alle vurderingskyndige, og kommissionen benytter en landinspektør som rådgiver. Overtaksation Kan ejeren eller amtet ikke acceptere taksationskommissionens kendelse, kan amtet indbringe kendelsen for en overtaksationskommission. Det skal ske senest 4 uger efter, at ejeren og amtet har modtaget taksationskommissionens kendelse. En overtaksationskommission har 5 medlemmer med en jurist som formand. Medlemmerne er vurderingskyndige, og kommissionen benytter en landinspektør som rådgiver. Overtaksationskommissionen følger den samme forretningsprocedure som taksationskommissionen. Se forrige afsnit. Domstolene Ejeren og amtet kan rejse sag ved domstolene (med landsretten som første instans) om ekspropriationen og om erstatningen. Det kan imidlertid først ske, når trafikministeren har afgjort en eventuel klage, eller når der i erstatningstvister foreligger en kendelse fra både taksations- og overtaksationskommission. Bemærk, at sagen skal være rejst senest 6 måneder efter, at amtet og ejeren har modtaget en afgørelse. Når en erstatningssag overgår til en taksationskommission, sker der i korte træk følgende: Parterne indkaldes med 4 ugers varsel til en taksationsforretning. Parterne redegør for deres synspunkter ved forretningen. Taksationskommissionen afsiger en kendelse på mødet og sender den efterfølgende med posten.

8 9

9 U D B E T A L I N G A F E R S T A T N I N G 10 Amtsvejvæsenet udbetaler erstatning så hurtigt som muligt, efter at den er fastsat. Inden udbetalingen finder sted, vil eventuelle panthavere blive spurgt, om de kan acceptere, at erstatningen udbetales til ejeren. Hvis panthaverne kræver del i erstatningen til nedskrivning af lån, sker udbetalingen i den tinglyste prioritetsrækkefølge. Erstatningen forrentes indtil udbetaling med en simpel årlig rente, der svarer til diskontoen på ekspropriationsdatoen. Amtet kan udbetale mindre erstatninger uden samtykke fra panthaverne, hvis amtet skønner, at pantesikkerheden ikke er i fare. Når anlægsarbejdet er afsluttet, afmærker en landinspektør de nye skel samt opmåler og beregner den endelige arealændring. Hvis det afståede areal er mere end 5% større end forudsat ved ekspropriationen, vil amtet udbetale supplerende erstatning. Dette gælder dog kun erstatning, som er afhængig af arealstørrelsen og ikke erstatning for f.eks. ulemper og faste genstande.

10 11

11 E J E N D O M S Æ N D R I N G E R O G S E R V I T U T T E R 12 Ejendomsskat Når amtsrådet har vedtaget ekspropriationen, meddeler amtsvejvæsenet arealændringerne til kommunens ejendomsskattekontor. Ejeren betaler ejendomsskat af de eksproprierede arealer, indtil de udgår af skatteberegningen. Denne ejendomsskat indgår som en del af ekspropriationserstatningen. Gamle vejarealer og afskårne arealer Ved ekspropriationer vil amtet forsøge at lægge afskårne arealer og gamle vejarealer til de tilgrænsende ejendomme. Det sker til en nærmere aftalt pris. Ejeren får rådighed over arealerne, når amtet er færdig med at bruge dem. Amtet fjerner asfalt og stenbelægning, hvis ikke andet er aftalt. De tillagte arealer bliver pålagt de samme servitutter som resten af vejprojektet. Ejeren skal acceptere, at der kan findes master, kabler, ledninger mv. på arealerne. Skel, mark- og matrikelkort Når vejarbejdet er færdigt, opmåler og afsætter en landinspektør de endelige skel. Der udarbejdes en matrikulær sag, som indsendes til Kort- og Matrikelstyrelsen. Når dette arbejde er udført, kan ejeren få rettet eller påtegnet sit matrikel- og markkort. Amtet foretager rettelsen for ejeren, hvis ejeren indsender sit matrikel- eller markkort til amtsvejvæsenet, umiddelbart når vejarbejdet er færdigt i marken. Ejeren bør i egen interesse beskytte skelafmærkningen, der danner grundlag for den matrikulære arealopmåling. En eventuel skadevolder skal selv betale for nyafsætning af ødelagte skelafmærkninger. Bemærk, at ejeren selv skal rette henvendelse til EU-direktoratet om ekspropriationen, hvis ejendommen er omfattet af EU-støtteordninger. Servitutter En ekspropriation kan betyde, at en ejendom bliver pålagt begrænsninger for anvendelsen de såkaldte servitutter. Servitutterne er beskrevet i den arealfortegnelse, som ejeren modtager før åstedsforretningen, og i den udsendte protokoludskrift med amtsrådets beslutning om ekspropriation. På denne side gennemgås de mest almindelige servitutter. Servitut om fri oversigt Ved vejkryds og i vejkurver kan visse arealer pålægges en servitut, der skal sikre, at der altid er gode oversigtsforhold for trafikken, Det betyder, at ejeren skal sørge for, at der ikke findes anlæg, bebyggelse, beplantning eller andet, der er højere end 80 cm, og som kan begrænse oversigtsforholdene på arealer ved vejkryds. Sne er dog undtaget! Servitut om adgangsbegrænsning Pålægges en servitut om adgangsbegrænsning for landevejen, betyder den, at ejeren og brugerne af ejendommen forpligter sig til at benytte bestemte adgange til og fra ejendommen. Ejeren må ikke etablere nye adgange til vejen eller udvide anvendelsen af adgangene udover de adgange, der er fastlagt ved ekspropriationen.

12 Servitut om byggelinier Pålægges en servitut om byggelinier, betyder den, at ejeren ikke må opføre nyt byggeri eller genopføre nedbrændt eller nedrevet byggeri i arealet imellem byggelinien og landevejen. Servitutten betyder også, at der ikke uden dispensation må laves tilbygninger eller væsentlige forandringer på de eksisterende bygninger i arealet. Herudover må der heller ikke indrettes sportspladser, tankanlæg, grusgrave eller andre anlæg af blivende karakter i byggeliniearealet. Byggeliniens placering afhænger af højdeforskellen mellem grunden og vejen. Der kan ikke ydes erstatning for byggeliniepålægget. Ejeren kan dog kræve hel eller delvis overtagelse af ejendommen efter bestemmelserne i vejloven. Servitut om rørledninger Pålægges en servitut om rørledninger, betyder det, at der kan graves afløbsledninger ned til afvanding af vejarealer, og at de skal henligge uforstyrret. Ejeren skal acceptere eftersyn, rensning, reparation og vedligeholdelse af ledning(er). Der må ikke bygges eller plantes træer og buske med dybtgående rødder nærmere end 2 meter fra ledningen. Tinglysning Ekspropriationen tinglyses af amtet, når amtsrådet har vedtaget ekspropriationen. Når vejprojektet er gennemført, tinglyser amtet de enkelte servitutter, der står beskrevet i arealfortegnelsen. Udgifterne i forbindelse med tinglysningen betales af amtet. Planter, hegn og skel Inden vejarbejdet påbegyndes, må den tidligere ejer fjerne fældede træer, hegn, planter, blomsterløg og andre genstande fra de eksproprierede arealer, medmindre andet bliver bestemt. Amtsvejvæsenet giver otte dages varsel inden starten på vejarbejdet. Ejeren må opsætte midlertidige hegn, når amtet har fastlagt et foreløbigt skel. Når det endelige skel er fastlagt, må ejeren opsætte faste hegn i skel. Levende hegn skal plantes helt inde på ejerens areal. Bevoksningen må ikke overskride skellinien. Afvanding og ledninger Amtet omlægger og ændrer eksisterende grøfter, lovlige afvandingsledninger og dræn uden udgift for ejeren, hvis det er nødvendigt for vejarbejdets udførelse. Spildevand må ikke ledes ud på vejen hverken til grøfter og ledninger. Anden tilledning af vand må kun finde sted med amtets tilladelse. 13

13 Y D E R L I G E R E O P L Y S N I N G E R 14 Vejloven Denne vejledning er skrevet på baggrund af Lov om offentlig vej. Loven sendes i uddrag til alle, der er omfattet af amtets ekspropriationer. Vejlovens fulde tekst kan ses på biblioteket, købes i boghandlen eller ses på Trafikministeriets hjemmeside: Amtsvejvæsenet giver gerne oplysninger og vejledning til alle, der er omfattet af amtets ekspropriationer. Se også vores hjemmeside på adressen: Henvendelse skal ske til: Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Vejkontoret Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Tlf amt.nja@nja.dk Øvrige adresser Trafikministeriet Frederiksholms Kanal København K Tlf trm@trm.dk Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks København K Tlf vd@vd.dk

14 15

15 Teknik og Miljø Vejkontoret Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst Tlf

16 ÅSTEDSFORRETNING OGEKSPROPRIATION - en vejledning fra Nordjyllands Amt - Amtsvejvæsenet T E K N I K O G M I L J Ø

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE

VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE VEJLEDNING OG ALMINDELIGE VILKÅR VEDRØRENDE EKSPROPRIATIONER til vejformål i HERNING KOMMUNE - 1 - Indhold 1. Lovhjemmel... 3 2. Åstedsforretning... 3 3. Ekspropriationsbeslutning... 3 4. Klagemuligheder...

Læs mere

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune

Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune Vejledning og almindelige vilkår vedr. ekspropriation til vandledningsanlæg i Aabenraa Kommune 1. INDLEDNING 1.1 ORIENTERING Denne vejledning er udarbejdet med det formål at orientere om den procedure,

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

Lov om offentlige veje m.v.

Lov om offentlige veje m.v. Lov om offentlige veje m.v. Nr. 1520 af 27. december 2014 Transportministeriet LF 20 14/15 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker

Læs mere

EKSPROPRIATION OG TAKSATION

EKSPROPRIATION OG TAKSATION L 2014-12-27 nr 1520 Offentlige veje m.v. Kapitel 10 EKSPROPRIATION OG TAKSATION Ekspropriationsmyndigheder 94 Ekspropriation til kommunale vejanlæg sker efter reglerne i dette kapitel. Transportministeren

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 10 Ekspropriation og taksation Ekspropriationsmyndigheder 94. Ekspropriation til kommunale

Læs mere

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af lov om offentlige veje (Vejloven) Lov nr. 1520 om offentlige veje m.v. af 27. december 2014 Kapitel 5 Sikring af Vejanlæg Pålæg af byggelinjer 40. Vejmyndigheden kan pålægge vejbyggelinjer, når

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje Ekspropriation af arealer og ejendomme til statens veje Information om Ekspropriation af arealer og ejendomme til vejanlæg Denne pjece beskriver, hvad der sker i forbindelse med en ekspropriation af arealer

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlægning af Herredsvejen Udarbejdet den 26. april 2019. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Skanderborg

Læs mere

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING

INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Per Hansen Maglesøvej 4 4300 Holbæk Dato: 13. december 2018 Sagsnr.: 18/33908 Sagsb.: milee Lsp. j.nr. 49682 Sagsb.: hø/kef INDVARSLING TIL ÅSTEDSFORRETNING Ang. : Rettigheder til arealerhvervelse til

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning

Else Helene Nielsen. Udsigtsvangen Nykøbing Sj. Den 11. juli Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Else Helene Nielsen Udsigtsvangen 16 4500 Nykøbing Sj Den 11. juli 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning Under henvisning til åstedsforretningen 30. november 2017 på din ejendom matr. nr. 6b og

Læs mere

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall

Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall Dato 2. oktober 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 15/07542-23 Side 1/5 Etablering af cykelsti mellem Thorsø og Sall I brev af 5. maj 2015 har du klaget over

Læs mere

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109.

Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Bjergvej 109 Byrådet har i henhold til gældende spildevandsplan vedtaget, at nykloakere Bjergvej 109. Det nødvendige anlægsarbejde vil berøre privat ejendom. Byrådet har derfor vedtaget, at såfremt det

Læs mere

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej

Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Offentlig høring ifm. nedlæggelse af offentligt vejareal ved Gadekærsvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere.

PROTOKOL. over. Torsdag den 10 juli 2008 kl.9.00 mødtes repræsentanter for Odder Kommune med de berørte lodsejere. PROTOKOL over Åstedsforretning afholdt i henhold til lov om offentlige veje, LBK nr. 671 af 19.08.99, 43, 45, 47-49 og 51-67 vedrørende erhvervelse af areal til svingbane på Rådhusgade. Torsdag den 10

Læs mere

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 27 km fra Lyngby til Ishøj og er planlagt til at åbne i 2021. Den vil køre på tværs af S-togsnettet

Læs mere

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme

Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By, Kregme Trafik og Veje Rådhuspladsen 1 DK 3300 Frederiksværk 3. september 2015 Side 1 af 4 Sagsnr 2014/0010182 CPR/CVR Bent Brønnum Rygårds Alle 34, Tibirke Sand 3300 Frederiksværk Vedr. matr.nr. 13ii Kregme By,

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje

hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje hvad sker hvornår - Når vi anl ægger større veje Udgivet af Januar 2013 ISBN 9788770603089 WEB ISBN 9788770603102 oplag 250 stk. Når du får et stort vejanlæg som nabo På de næste sider finder du en tidsplan

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL vedr. Ekspropriation til rådighedsret over spildevandsledning i Fårup Åstedsforretning afholdt den 21. marts 2017 I anledning af påtænkt ekspropriation vedrørende erhvervelse af

Læs mere

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven)

Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Uddrag af bekendtgørelse af lov om offentlige veje (Vejloven) Lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 Kapitel 5 Ekspropriation og taksation Ekspropriation 43. Når almenvellet kræver det, kan vedkommende

Læs mere

Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation

Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation Plads til letbanen - værd at vide om ekspropriation Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 28 km mellem Lyngby og Ishøj og er planlagt til at åbne i 2023/2024. Den vil køre på tværs

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. december 2012 12/08337 PÅBUD OM AT FLYTTE HESTEHEGN OG FJERNE JORDVOLD Vejdirektoratet har behandlet din klage af 29. juli 2012. Du har på vegne af klagerne,

Læs mere

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015

Side 1. Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 Side 1 Protokol over åstedsforretning med påfølgende forligsforhandling den 29. april 2015 I anledning af anlæg af dobbeltrettet cykelsti langs Faxevejs og Rønnedevejs sydside fra Rønnede til Faxe, afholdtes

Læs mere

Jernbanen og arealforhold

Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold ISBN 978-87-90682-91-0 Layout: Banedanmark Foto: Peter Thornvig Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen

Læs mere

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af

Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Herning kommune Arealfortegnelse Version 1.1 (2017-09-13) Fortegnelse over ejer af ejendomme m.v., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Herning Kommune agter at gennemføre i anledning af Byudvikling

Læs mere

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE

AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING. dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE AREALFORTEGNELSE TIL ÅSTEDS- OG FORLIGSFORRETNING dato xx STI MELLEM DANSTRUP OG DAVIDSVÆNGE Ved forretningen den xx mødte: For Fredensborg Kommune: Dato: xx Sagsnr.: Indvarsling til åsteds- og forligsforretning

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2012 12/06063 AFSPÆRRING AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet din klage af 11. juli 2012, hvor du på vegne af klager klager over kommunens

Læs mere

&ItemId=

&ItemId= Niels Martin Schreiner Andersen Egebakken 2 A Skt Klemens 5260 Odense S Den 4. maj 2018 Meddelelse om ekspropriationsbeslutning - kloakering af Vig Lyng Syd Under henvisning til åstedsforretningen på din

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. marts 2008 07/00191 VEJBIDRAG TIL ANLÆG AF F ALLE Vejdirektoratet henviser til ovennævnte sag, hvor du på vegne af K/S, matr. nr. 2 d har klaget over Kommunens

Læs mere

Vej- og Trafikudvalget

Vej- og Trafikudvalget Vej- og Trafikudvalget Beslutningsprotokol 29-01-2016 08:30 Mødelokale C127A, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Lars Faarup, Erling Prang. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk

Læs mere

EKSPROPRIATION EJENDOMSBESKRIVELSE. EKSPROPRIATION TIL REKREATIVE FORMÅL, STØVRING ÅDALE Rebild Kommune

EKSPROPRIATION EJENDOMSBESKRIVELSE. EKSPROPRIATION TIL REKREATIVE FORMÅL, STØVRING ÅDALE Rebild Kommune EKSPROPRIATION EJENDOMSBESKRIVELSE EKSPROPRIATION TIL REKREATIVE FORMÅL, STØVRING ÅDALE Rebild Kommune Aalborg, d. 05.02.2019 Heidi Hedegaard Landinspektør INDHOLD Projektbeskrivelse Arealfortegnelse Tingbogsattest

Læs mere

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse:

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse: HANDELSVILKÅR Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til Navn: CVR nr. Adresse: en ca. 2.045 m2 stor del af litra 7000 t beliggende ved Jellingvej/E.T. Jørgensensvej, 7100 Vejle (i det følgende

Læs mere

Favrskov Kommunes afgørelse af 2. maj 2010 indeholder ikke en klagevejledning, jf. vejlovens 1 4, stk. 3.

Favrskov Kommunes afgørelse af 2. maj 2010 indeholder ikke en klagevejledning, jf. vejlovens 1 4, stk. 3. Dato 26. august 2015 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 15/00207-23 Side 1/5 Byggelinje, Bøgevej 37 Favrskov Kommunes sagsnr. 710-2014-58978 Vejdirektoratet

Læs mere

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016.

Vi har den 2. juni 2016 modtaget dine bemærkninger til vores udkast til afgørelse af 24. maj 2016. Dato 10. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04841-20 Side 1/5 Ekspropriation af del af matr. nr. 4ek og 4cd Kregme By, Kregme, anlæg af sti

Læs mere

Gennemførelse af indsatsplanen. Forhandling af frivillige aftaler om grundvandsbeskyttelse for opfyldelse af målsætning for nitrat og pesticid

Gennemførelse af indsatsplanen. Forhandling af frivillige aftaler om grundvandsbeskyttelse for opfyldelse af målsætning for nitrat og pesticid Gennemførelse af indsatsplanen Forhandling af frivillige aftaler om grundvandsbeskyttelse for opfyldelse af målsætning for nitrat og pesticid Grundvandssamarbejder 1. Omfatter samtlige vandværker i den

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100 Dato 11. maj 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15971-26 Side 1/5 Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat

Læs mere

UDKAST AF 15.05.2014. Deklaration om hegning, beplantning, færdselsret, forsynings- og afløbsledninger

UDKAST AF 15.05.2014. Deklaration om hegning, beplantning, færdselsret, forsynings- og afløbsledninger LE34 Hillerød Helsingørgade 50 3400 Hillerød Tlf: 4826 4888 Web: www.le34.dk Projekt: 131853 Dokument: D14-057800 Side 1 af 4 UDKAST AF 15.05.2014 Deklaration om hegning, beplantning, færdselsret, forsynings-

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om offentlige veje

Bekendtgørelse af lov om offentlige veje Bekendtgørelse af lov om offentlige veje LBK nr 671 af 19/08/1999 (Gældende) Forskriftens fulde tekst Bekendtgørelse af lov om offentlige veje Herved bekendtgøres lov om offentlige veje, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Den private fællesvej, som vi vil optage som en offentlig vej, er markeret med gult på vores oversigtskort af 14. december 2017.

Den private fællesvej, som vi vil optage som en offentlig vej, er markeret med gult på vores oversigtskort af 14. december 2017. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 15. december 2017 Sagsnr.: 17/15711 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Afgørelsesannonce

Læs mere

Elektrificering og ekspropriation

Elektrificering og ekspropriation Elektrificering og ekspropriation Hvad betyder det for dig som nabo til jernbanen? Elektrificering og ekspropriation hvad betyder det for dig? Banedanmark er i gang med at elektrificere store dele af det

Læs mere

Købsaftale. 1 Det overdragne. Ejendommen er en ubebygget landbrugsejendom beliggende i landzone.

Købsaftale. 1 Det overdragne. Ejendommen er en ubebygget landbrugsejendom beliggende i landzone. Købsaftale Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle, sælger herved til Navn: CPR / CVR nr.: Adresse : Postnr. + by: E-mail: følgende del af den Vejle Kommune ifølge tinglyst adkomst tilhørende ejendom matr.nr.

Læs mere

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej

Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/10682 Side Klage over niveauforskel mellem ejendommen på V vej 2 og den offentlige vej som følge af en udvidelse af V vej Vejdirektoratet har modtaget din klage af 1. august

Læs mere

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje.

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. oktober 2012 11/07286 AFSLAG PÅ DISPENSATION FRA VEJBYGGELINJE I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015 Tilslutningsanlægget ved Ødisvej Borgermøde den 24. marts 2015 Program Velkomst Udvalgsformand Knud Erik Langhoff, Kolding Kommune Projektgennemgang Projektleder Niels Koefoed, Vejdirektoratet Afdelingsleder

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 12/04047 EKSPROPRIATION AF DEL AF EJENDOM Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. april 2012 på vegne af klager over Kommunens ekspropriationsbeslutning

Læs mere

Afgørelse af klage over Bornholms Regionskommunes ekspropriationsbeslutning af 7. august 2014

Afgørelse af klage over Bornholms Regionskommunes ekspropriationsbeslutning af 7. august 2014 Dato 30. januar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/10632-41 Side 1/9 Afgørelse af klage over Bornholms Regionskommunes ekspropriationsbeslutning af 7.

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 04.07.2017-1008815248 Senest påtegnet: 04.07.2017 13:39:54 Ejendom: Adresse: Niels Finsens Alle 31 2860 Søborg Landsejerlav: Buddinge Matrikelnummer:

Læs mere

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013

NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NORDLIG OMFARTSVEJ VED NÆSTVED INFORMATIONSMØDE DEN 2. APRIL 2013 NIELS KORSGAARD PROJEKTLEDER - VEJDIREKTORATET PROGRAM Kl. 19.00-19.10: Velkomst v/ Projektleder Niels Korsgaard Kl. 19.10-19.20 : Procedurer

Læs mere

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget.

Du oplyser, at ejendommen Nørre Snedevej 94 på grund af en fejl ikke fik vejret til Nørre Snedevej, dengang vejen i 1970 blev ombygget. Dato 28. april 2016 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon +45 7244 3112 Dokument 16/00733-15 Side 1/10 Vejdirektoratets endelige afgørelse vedrørende din klage over Hedensted Kommunes

Læs mere

Herudover har I stillet spørgsmål om størrelsen på renholdelsesafgiften samt renholdelsesniveauet.

Herudover har I stillet spørgsmål om størrelsen på renholdelsesafgiften samt renholdelsesniveauet. Dato 22. maj 2014 Dokument 14/04289 Side Renholdelsesordning ved banegård og Station. I brev af 20. marts 2014 har I - i forlængelse af brev af 11. februar 2014 fra Kommunen - anmodet Vejdirektoratet om

Læs mere

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Da programmet blev fastlagt, håbede vi, at den nye lov var vedtaget inden dages indlæg. I stedet vil lovforslaget blive kommenteret specielt

Læs mere

Tilladelse til byggeri

Tilladelse til byggeri Tømrer og Snedker Kastberg A/S Vestvej 13 9600 Aars hjk@kastberg-as.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer.

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Regulativ for erstatninger ved etablering af vandforsynings- og spildevandsanlæg. 2008. Regulativ for erstatning for anlæg

Læs mere

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland

UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN for Nord og Vestsjælland Forretningen den 18. juni 2013, Sag SJ 5-2013 Sag: Fastsættelse af erstatning for overtagelse af ca. 11,27 ha.

Læs mere

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej

Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Torsten Forsberg Center for Teknik og Miljø Trafik og Ressourcer 10. april 2019 Høring vedr. nedlæggelse af offentlig vej - parkeringsareal ved Rådhusvej Byrådet i Gribskov Kommune har truffet foreløbig

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 7. maj / x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 7. maj / x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. maj 2013 12/14643-5 x x x AFGØRELSE OM ISTANDSÆTTELSE AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klager af 2., 17. og 18. december 2012 fra henholdsvis A, K samt D

Læs mere

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug Saxo Advokater Advokat Bjarne Aarup Håndværkervej 1 7120 Vejle Ø Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug 13. januar 2010 De har som advokat for Finn Franzen, Jesper Hyldenbrandt,

Læs mere

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling.

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling. Udkast til endelig afgørelse til endelig afgørelse om istandsættelse af den private fællesvej, Kildeager, i Snoldelev Til ejerne af Kildeager 1, 2, 3, 4, 5 og 7 LE34 Århus Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. december 2012 10/15832 PÅBUD OM AT FJERNE TRÆER OG BUSKE Kommunens sagsnr.: 09/55860 I brev af 1. december 2010 har advokaten på vegne af ejeren af T vej 19

Læs mere

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej Dato 28. maj 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon 7244 3065 Dokument 15/07286-9 Side 1/6 Afgørelse af klage over påbud om at istandsætte vejareal og fjerne genstande ud for Kjærstrupvej

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse om vejbidrag er lovlig. Vi kan således ikke pålægge kommunen at træffe en anden afgørelse.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse om vejbidrag er lovlig. Vi kan således ikke pålægge kommunen at træffe en anden afgørelse. Dato 7. december 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 16/10355-26 Side 1/6 Klage over afgørelse om vejbidrag I brev af 9. august 2016 har du klaget, på vegne af

Læs mere

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune Peter Stenz Egestad Ahlvej 20 8400 Ebeltoft Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune 15. marts 2018 Du har den 2. januar 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen vedrørende Syddjurs Kommune

Læs mere

Kloakprojekt Trykledning Jordrup

Kloakprojekt Trykledning Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Protokol over Dato 26. juni 2015

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse

Bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Beslutning om kystbeskyttelse Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Den fulde tekst Kystbeskyttelsens opretholdelse Reguleringsbestemmelser Klage Straf, ikrafttræden

Læs mere

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL

EKSPROPRIATIONSPROTOKOL EKSPROPRIATIONSPROTOKOL -------------------------------------------------------- Cykelsti Allingåbro - Ørsted: Side 1-8 -------------------------------------------------------- Norddjurs Kommune påtænker

Læs mere

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE UDGIVET AF Vejdirektoratet Marts 2013 ISBN 9788770603119 WEB ISBN 9788770603133 OPLAG 100 stk. NÅR VEJEN NÆR DIG SKAL UDBYGGES På de næste sider finder du

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse af privat fællesvej på landet Dato 20. januar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15686-23 Side 1/6 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse af 31. oktober 2014 om istandsættelse

Læs mere

Udviklingsselskabet By & Havn I/S.«

Udviklingsselskabet By & Havn I/S.« LOV nr 156 af 18/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2015 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-2843 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

For en aflastningsvej ved Nejedevej i Tulstrup

For en aflastningsvej ved Nejedevej i Tulstrup Lokalplan nr. 297 For en aflastningsvej ved Nejedevej i Tulstrup Hillerød Kommune - Teknik Generel lokalplan information Generel lokalplan information Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en detaljeret

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 24.09.2013-1004834617 : Senest påtegnet: Adresse: Overbyvej 6 Adresse: Overbyvej 8A Tekniske anlæg: Afløb: ledninger og tekniske anlæg tekst: om kloakanlæg

Læs mere

Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej

Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej Dato 17. december 2015 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/11660-19 Side 1/6 Nedlæggelse og omlægning af den private fællesvej Værftsvej Vejdirektoratet

Læs mere

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13

AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Dato 6. november 2015 Sagsbehandler Tim Winther Christensen Mail twc@vd.dk Telefon +45 7244 3662 Dokument 15/13913-7 Side 1/5 AFGØRELSE - KLAGE OVER VEDLIGEHOLDELSE AF VEJAREAL UD FOR BJERGVEJ 13 Vejdirektoratet

Læs mere

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101

Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej kommunens sagsnr. 13/15101 Dato 27. februar 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/03539-30 Side 1/6 Afgørelse klage over ekspropriation til erhvervelse af udlagt privat fællesvej

Læs mere

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015

«Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015 «Ejers_navn» «Ejers_CO_navn» «Ejers_adresse» «Ejers_udvidede_adresse» «Postdistrikt» Den 3. september 2015 Orientering om ekspropriationsbeslutning i forbindelse med etablering af kloakanlæg i Bjergesø

Læs mere

Udkast til udbygningsaftale

Udkast til udbygningsaftale Udkast til udbygningsaftale Mellem Lejre Kommune CVR-nr: 29 18 85 48 Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø ( Lejre Kommune eller Kommunen ) Og B.B Byg A/S CVR-nr: 30589998 Københavnsvej 5 4000 Roskilde ( Selskabet

Læs mere

Vejledning til Vejloven

Vejledning til Vejloven Vejledning til Vejloven Klage til Vejdirektoratet December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Klage

Læs mere

Deltagerne på mødet blev opfordret til at tage diskussionen lokalt, men de skal ikke presse nogen til noget. Kun informerer.

Deltagerne på mødet blev opfordret til at tage diskussionen lokalt, men de skal ikke presse nogen til noget. Kun informerer. Aalborg Kommune Anlæg BLF By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 DK-9400 Nørresundby Att: Gitte Fogedgaard Gitte.fogedgaard@aalborg.dk Mette Halgaard Mette.halgaard@aalborg.dk Jakob Nielsen Jakob.nielsen@aalborg.dk

Læs mere

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse. Møde den 18. juni 2014

Erfaringer med grundvandsbeskyttelse. Møde den 18. juni 2014 Erfaringer med grundvandsbeskyttelse Møde den 18. juni 2014 2 Hvad er målet? Hvad er målet med Statens kortlægning? Hvad er målet med kommunernes indsatsplaner? Hvad er Vandværkerne skal gøre? Beskyttelse

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 15/06153-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Læs mere

Du har efterfølgende uddybet din klage og i den forbindelse påberåbt, at der ikke er angivet et passende

Du har efterfølgende uddybet din klage og i den forbindelse påberåbt, at der ikke er angivet et passende Dato 7. maj 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/17630-20 Side 1/5 Påbud om vintervedligeholdelse mv. af sti uden for ejendom I brev af 10. december 2012

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE

PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE PROJEKTBESKRIVELSE PROJEKTBESKRIVELSE VEDR. NY OFFENTLIG VEJ, STØVRING ÅDALE Projektets formål Formålet med projektet er at forlænge den eksisterende nyetablerede offentlige vej, Støvring Ådale, knap 700

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10584-6 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Kidbækvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V)

Byrådet :00 Byrådssalen. Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Byrådet Beslutningsprotokol 08-02-2016 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Søren Kristensen (A) og Anders Kaysen. (V) Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klager har ved e-mail af 28. maj 2015 anmodet om, at klagen tillægges opsættende

Klager har ved e-mail af 28. maj 2015 anmodet om, at klagen tillægges opsættende Til: Advokat Klaus S. Rasmussen (j.nr. XXX) Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Brønderslev Kommune (j.nr. XXX) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf.

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om kloakering af Ydbyvej v/gettrup. 1. Orientering 2. Projektgennemgang 3. Spørgsmål m.m.

Dagsorden. Borgerinformation om kloakering af Ydbyvej v/gettrup. 1. Orientering 2. Projektgennemgang 3. Spørgsmål m.m. Dagsorden Borgerinformation om kloakering af Ydbyvej v/gettrup 1. Orientering 2. Projektgennemgang 3. Spørgsmål m.m. Hvem er Thisted Vand? Thisted Kommune Ejer 100% alle aktier Thisted Drikkevand A/S Før

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Advokatgården I/S Ret & Råd /Sorø Torvet Sorø. Att.: Adv. Ole Linnemann-Schmidt. Vedr.: Deres j. nr

Advokatgården I/S Ret & Råd /Sorø Torvet Sorø. Att.: Adv. Ole Linnemann-Schmidt. Vedr.: Deres j. nr Advokatgården I/S Ret & Råd /Sorø Torvet 4 4180 Sorø Att.: Adv. Ole Linnemann-Schmidt Vedr.: Deres j. nr. 514006 København Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 33 41 33 33 Fax 33 15

Læs mere