Foreningen er stiftet ved en stiftende generalforsamling den 1. Marts 1977 på Nysted Hotel. Den første bestyrelse så således ud:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Foreningen er stiftet ved en stiftende generalforsamling den 1. Marts 1977 på Nysted Hotel. Den første bestyrelse så således ud:"

Transkript

1 Bevaringsforeningen for Nysted kommune. Foreningen er stiftet ved en stiftende generalforsamling den 1. Marts 1977 på Nysted Hotel. Den første bestyrelse så således ud: Aage Poder (fmd) Ernst Larsen, Bruno From Jensen, Orla Johansen og Victor Rasmussen. Forhistorie:TV s tunge kabler og rådhusbalkonen var den egentlige baggrund for, at Bevaringsforeningen for Nysted kommune blev startet. Der var lavet en udsendelse fra rådhuset, og tunge kabler var ført op over balkonen. Da de skulle fjernes, blev noget af balustraden revet ned. Følgen var en livlig debat om balkonens skæbne. Nogle ville have den væk, mens andre ønskede den bevaret det var i Efter kommunesammenlægningen et par år senere kom der gang i bevaringstanken og foregangsmændene var doktor Anthonsen, Ellen Yde og Aage Poder. I 1973 blev bevaringsplanen lavet. Den omfattede en lang række ejendomme i byen, samtidig arbejdedes der i en gruppe på bevaring, alt dette i de 4 år der var gået efter rumlen om rådhusbalkonen. Ovenstående var Aage Poders udtalelser i forbindelse med foreningens 25 års- jubilæum og Poder sluttede med følgende udtalelse: Vi har alle en pligt til at bevare fortiden for nutiden og eftertiden og dette ønske er stadigvæk aktuelt her 25 år efter! Foreningen har i alle årene ført en form for protokol m.v. men disse er i en tidl. Formands periode blevet tilintetgjort og undertegnede har derfor prøvet at samle lidt historie om foreningens virke gennem de nu 40 år der er gået siden stiftelsen af foreningen. Jeg er stoppet ved den nuværende formands tiltrædelse. 1977: 1. Marts blev foreningen stiftet ved en stiftende generalforsamling på Nysted Hotel. Kort efter generalforsamlingen blev der ansøgt Nysted kommune om tilskud til Foreningens virke og der blev givet tilsagn fra kommunen om krone til krone tilskud, d.v.s. at det bebøl som foreningen samlede ind så gav kommunen et tilsvarende beløb. Disse beløb blev indsat i en oprettet fond der kunne give tislkud til vindues- og dørudskiftninger m.v : Der blev afholdt byvandringer med Aage Poder og Bjørn Ohl og hvor gode eksempler på bygningsrenovering blev fremvist. Der blev udført et stor arbejde om at fortælle hvorledes vinduer og døre skulle Udføres bevaringsmæssigt korrekt. Der blev givet div. Tilskud til udskiftning af vinduer, døre m.v. i byen hvis de blev udført korrekt. 1979: I dette år starter en krig om bevaring idet mange af de næringsdrivende ønskede store udstillingsvinduer som i storbyens supermarkeder og hvor vi kæmpede en brav kamp for at få dem til at forstå at de vinduer som huset var født med skabte mere nysgerrighed omkring udbud fra forretningerne. Ligeledes blev der kæmpet om hvorledes evt. markiser skulle se ud idet her var der også et ønske om guldglimrende markiser i stedet for de mere enkle hvide markiser.

2 Disse kampe varede i flere år og generalforsamlingerne var en kamp mod Handelsstanden idet de prøvede på at kuppe deres medlemmer ind i forenings bestyrelse. I 79 fik foreningen den første store donation fra det Raben Levetzauske Fond med et tilskud på 8.000,- kr. og med kommunens tilsagn blev det et pænt beløb Der kunne lægges i fonden Første gang blev uddelt en bevaringspris der bestod af en lille plakette samt et billede udført af en lokal kunstner, dette blev tildelt fru Elly Berg der ejede Gl. Torv 5 og 7 samt en ejendom på Strandhus Alleen i Vantore. 1980: Bruno indtræder i et nyt bevaringsnævn oprettet af Nysted kommune og hvor sager i bevaringsområdet blev drøftet før en evt. byggetilladelse. Foreningen starter en oplagsplads med genbrugsmaterialer og i særdeleshed et lager med genbrugstegl. Genbrugslageret var til brug ved renoveringer i byområdet. 1981: Der blev arrangeret en tur til Helsingør og hvor repr. Fra kommune og handelsstand samt vor forening deltog og hvor man fik en drøftelse med folk fra Teknisk forvaltning i Helsingør. Der blev afholdt et stort møde om Nysted registranten og hvor Sys Hartmann Fra Fredningsstyrelsen fortalte om bogen. (bogen var ikke udkommet endnu) 1982: Arbejdet med Nysted registranten pågår og forventes klar til november d.å. Bogen udkommer ved en fin besøgt reception på Nysted Rådhus Bevaringsnævnte blev nedlagt af Nysted Byråd mod foreningens vilje. Foreningen startede et lille blad der fortalte om nyheder og god råd til renoveringer. Udarbejdelse af Vester Ulslev registranten blev startet og udført et fint lille værk Om husene i Vester Ulslev og meningen var det skulle gå videre til andre små Landsbyer i Nysted kommune. Dette er dog aldrig gjort. Regionalradioen kom til Nysted og omtalte genbrugslageret som har dannet skole for øvrige bevaringsforeninger på Lolland-Falster og Sydsjælland. 1983: Der blev undersøgt muligheden for at overtage den lille hjørneejendom ved Adelgade/ Jernbanegade, dette førte ikke til nogen overtagelse. Det blev undersøgt om arbejdet med Vester Ulslev registranten kunne udvides med Øllebølle, dette blev ikke gennemført. Foreningen modtaget ,- kr. i tilskud fra kommunen. Der arbejdes med en tur til Fåborg sammen med de øvrige bevaringsforeninger I forbindelse med SDS jubilæum tildeles foreningen ,- kr. Miljøstyrelsen yder tilskud til Vester Ulslev registranten på ,- ligeledes SDS og Nysted kommune. 1984: Formanden Aage Poder træder tilbage og Bruno Schmidt bliver ny formand Fonden er nu på ,- kr. Vester Ulslev registranten udgives. Der afholdes møde mellem kommunen og foreningen hvor bevaringsarbejdet bliver drøftet.

3 1985: Nysted kommune sælger Bønnelyches Pakhus for 1 krone til Bevaringsforeningen, sammen med dette følger der ,- kr. til restaurering af pakhuset 1986: Der ansættes 2 instruktører én murer og én tømrer til at følge med i arbejdet på pakhuset idet dette er startet som et ungdomsprojekt for unge arbejdsløse. Dette projekt var meget interessant idet da det først kom i gang var der flere af de unge der gik meget op i dette arbejde. Spær, bjælkelag, murværk, skodder og nyt tegltag blev udført, ligesom to store trækviste på taget blev fjernet. Miljøstyrelsen fulgte med i projektet. 1987: Bruno Schmidt Sørensen går af som formand og Bruno From Jensen bliver ny formand. Medlemstallet er på ca. 80 medlemmer. 1988: Ingen nævneværdige tiltag. Generalforsamling og tilskudssager. 1989: Der arbejdes med en papir bienale og denne afholdes i pakhuset i maj. Kommunen får en forsølvet eenkrone for pakhuset i forbindelse med åbningen Af papirbienalen. Det var også i de år der blev afholdt juleudstilling i pakhuset med deltagelse af lokale kunsthåndværkere. 1990: Der arbejdes hårdt på at finde anvendelse af pakhuset. Der blev afholdt maleriudstillinger, der var kunstnere der opholdt sig og Arbejdede i pakhuset. 1991: 30. Nov. 91 fik Nysted besøg af Peter Olesen hvor han først gik en tur gennem Nysted for derefter om aftenen ved et stort anlagt møde fortalte hvad der var godt og hvad der var skidt i Nysted. 1992: Bevaringsforeningen var initiativtager, sammen med Nysted kommune til at starte en forening der skulle redde Aarestrups hus fra at blive omdannet til andelsboliger. Sidste år blev der givet ,- kr. i tilskud til renoveringer. 1993: Man starter undersøgelserne til det nye kommune atlas og hvor mere end 3200 bygninger blev gennemgået. Bruno From Jensen var med i styregruppen for foreningen. 1994: Ved generalforsamlingen blev det oplyst at foreningen bliver brugt flittigt m.h.t gode råd og tilskud. Foreningen deltog i en fritidsudstilling i Kettinge Hallen. 1995: Blev uforvaret indblandet i en byggesag i Nakskov hvor der var udført en forkert renovering af en bygning og hvor vor foreningen blev taget til indtægt for denne renovering. Vi måtte modsvare dette i de lokale aviser.

4 1996: 1997: Her startede en sag om ophængning af kulørte flag ned gennem Adelgade, den såkaldte tørresnorsag idet bevaringsforeningen mente ikke at man skulle hænge flag til tørre, men sørge for at de der kom gennem Nysted skulle have blikket rettet i gadeplan og derved se hvad der blev udstillet i vinduerne. 1998: 1999: Elsebeth Nicolaisen blev formand 2000: Regionalt møde blev afholdt i Nysted med de øvrige foreninger på Lolland-Falster og Sydsjælland En fredningssag på vandtårnet og det gl. posthus- og jernbanestation blev rejst. Vandtårnet blev fredet. 2001: Nyt liv i gl. huse, et landsdækkende projekt blev også taget op i Nysted. Deltog i bygningskulturens dag med byvandring. 25-års jubilæum næste år blev drøftet og forskellige tiltag blev gjort, bl.a. blev der søgt om en hus i Nysted der kunne renoveres med tilskud fra foreningen ligesom TV var indblandet 2002: 25 års jubilæum med reception, hvor der kom mange gratulanter med beløb til fonden. Renoveringsprojekt på Gl. Torv 25 blev startet med hjælp af unge fra I&H skolen i Nykøbing F., arkitekt Jan Dyhrholm m.fl. Renovering stod færdig i nov. D.å. Stiig Weye malede en jubilæumsplakat der gik i trykken og blev solgt. 2003: Deltog i bygningskulturens dag med en sejltur i noret og til vindmøllerne på Rødsand. Der blev arbejdet med etablering af en billedskole i pakhuset, dette førte dog ikke til noget. 2004: 4. Oktober var der gensyn med Peter Olesen og mødet var velbesøgt med ca. 100 deltagere. En sag om en vejrhane sat op på taget af en ejendom på Gl. Torv bragte sindene i kog. Bogstaverne med nord, syd, øst og vest var udført i tyske bogstaver. Det var stemning for at vejrhanen skulle nedtages men et kompromis blev at bogstaverne blev ændret til dansk og hanen sidder den dag i dag på taget! Bruno From Jensen blev igen formand for foreningen. 2005: Der blev arbejdet med en ny centerplan for Nysted. 2006: I arbejdet med at opføre et nyt menighedshus, der skabte megen debat i lokalbefolkningen, blev muligheden for at indrette pakhuset til et komb. Kulturhus samt menighedshus undersøgt, men som alle ved blev der truffet en anden beslutning af det daværende menighedsråd. Arkitekt Søren Vadstrup kom til Nysted for at fortælle om bygningsrenovering.

5 2007: Der blev afholdt landsmøde i foreningen for Bygnings- og Landskabskultur med deltagere fra hele lande, vor forening stod for dette arr. Som blev afholdt på Sam s Hotel i Nyk. F. (SID centret) Der var modtagelse på Nyk. F. Rådhus som skabte debat hvorfor det ikke blev afholdt på Nysted Gl. Rådhus, men dette var et krav fra Byrådet i Nyk. F. Mødet blev afholdt 12. Og 13. Maj. Netto s tomme bygning blev drøftet om der var muligheder for en anvendelse. Der blev bevilget EU-midler til en revision af Huse i Nysted En kunstudstilling i Pakhuset skabte også debat da den ikke nåede at åbne før en den blev lukket igen af forskelige grunde. 2008: Det blev undersøgt om vores forening og Kulturmindeforeningen i Nyk. F. Kunne sammenlægges, dette blev dog opgivet igen da de to foreninger er meget forskellige. Vandtårnet og dets dårlige stand var genstand for megen snak og der var søgt om nedrivning da der var opført et nyt. Dette førte jo til at der blev startet en ny forening der skulle føre vandtårnet frem til udstillingsbygning. Den nye registrant udkom i december mdr. Og efterfølgende var der megen snak om værdien i denne da den var behæftet med fejl. 2009: Drøftelserne omkring den nye bog Huse i Nysted forsatte om den skulle helt omtrykkes, men resultatet blev af det blev lavet et tillæg hvo div. Rettelse kom med. Fiskergadde 9 blev revet ned uden tilladelse idet der alene var givet tilladelse til renovering, resultatet blev at der blev opført et nyt hus med bindingsværk, men ikke et resultat som man kan være glad for. 2010: Karl Karup bliver formand. Hermed vil jeg slutte min gennemgang af historien som er en grov gennemgang af vor 40 årige historie. Nysted i februar Bruno From Jensen

Referat fra ordinær generalforsamling afholdt torsdag 24. marts 2011 i Nysted Sejlklub, Strandvejen 6, Nysted.

Referat fra ordinær generalforsamling afholdt torsdag 24. marts 2011 i Nysted Sejlklub, Strandvejen 6, Nysted. Referat fra ordinær generalforsamling afholdt torsdag 24. marts 2011 i Nysted Sejlklub, Strandvejen 6, Nysted. Velkomst: Formanden Karl Krarup, der bød de 30 fremmødte medlemmer velkommen, bad mødedeltagerne

Læs mere

August 2010 meddelte Alexandra Husted-Andersen, at hun ikke ønskede at deltage i bestyrelsesarbejdet. Herefter indtrådte suppleanten Benny Svendsen.

August 2010 meddelte Alexandra Husted-Andersen, at hun ikke ønskede at deltage i bestyrelsesarbejdet. Herefter indtrådte suppleanten Benny Svendsen. NYSTED BEVARINGSFORENING. ÅRSBERETNING TIL GENERALFORSAMLINGEN 2011 Årsberetningen for foreningsåret 2010 omfatter et antal emner, som har optaget foreningens bestyrelse i perioden fra generalforsamlingen

Læs mere

NYSTED KULTURSTI. En guide til Nysteds lyksaligheder

NYSTED KULTURSTI. En guide til Nysteds lyksaligheder NYSTED KULTURSTI En guide til Nysteds lyksaligheder Kulturstien fører den vandrende gennem byens hovedgade, langs havn og Rørsø og forbi markante bygninger. Ideen er at give et helhedsindtryk af den gamle

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet.

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. 1 Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn tirsdag den 27. september 2016 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. Mødet indledtes med en byvandring, hvor lokaliteter i relation

Læs mere

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13 Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014 Avis nr. 13 Det Gamle Bibliotek, Aalborgvej 43 Halvrimmen 9460 Brovst Mail. dgbhalvrimmen@gmail.com Find os

Læs mere

NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 30. august 2016 kl på Nysted gl. Rådhus.

NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 30. august 2016 kl på Nysted gl. Rådhus. NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 30. august 2016 kl. 14.00 på Nysted gl. Rådhus. Fraværende: Sv. H. Hansen Dagsordenen blev godkendt. 1. Turisme. KA og KK orienterer fra

Læs mere

Mødet fandt sted i Nysted Bådelaugs lokaler, Strandvejen Nysted. Formanden Karl Krarup bød velkommen til ca 30 fremmødte.

Mødet fandt sted i Nysted Bådelaugs lokaler, Strandvejen Nysted. Formanden Karl Krarup bød velkommen til ca 30 fremmødte. REFERAT AF GENERALFORSAMLING I NYSTED BEVARINGSFORENING Torsdag den 21. marts 2013 Mødet fandt sted i Nysted Bådelaugs lokaler, Strandvejen Nysted. Formanden Karl Krarup bød velkommen til ca 30 fremmødte.

Læs mere

Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse

Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse Stationsgrunden i Bråskov lokalforankret byfornyelse En historie om forandring fortalt i billeder ca. 1957 2012 2013 Bråskov og Omegns Beboerforening - December 2013 Rev. Maj 2014 Situationen i 2010: Stationsgrunden

Læs mere

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser.

Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. I Thomas B. Thriges Gades hjulspor Turen tager jer med rundt til de steder, hvor man kan se Thomas B. Thriges Gades forløb og dens konsekvenser. Turen begynder ved Ruinen bag rådhuset. 1. I forbindelse

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018

Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Årsberetningen for Lyndby Kulturforening 2018 Vi er i dag 112 medlemmer, men har plads til flere, så udbring gerne kendskabet til foreningen. Vi har i årets løb haft, en række velbesøgte arrangementer,

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn

Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn Nyhedsbrev Juni 2012 Lokalplanerne gælder også supermarkeder! 2 Spørgsmål og Svar i Pakhuset 3 Kort Nyt 3 Sådan skal det gøres! 4 Sen-sommertur til Stevns 6 Ny lokalplan

Læs mere

Designmanual for. Ejerforeningen Vestre Strand 2, 4874 Gedser

Designmanual for. Ejerforeningen Vestre Strand 2, 4874 Gedser Designmanual for Ejerforeningen Vestre Strand 2, 4874 Gedser 1 Bestemmelser for nyopførelse og vedligeholdelse af husene i Gedser Feriepark Indhold: Side Forord 3 Kort historik 4 Forberedelse Skal der

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. april 2009.

Referat fra generalforsamlingen den 18. april 2009. Referat fra generalforsamlingen den 18. april 2009. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Karsten Jensen blev enstemmigt valgt til dirigent. Generalforsamlingen er lovligt indkaldt og indvarslet. Generalforsamlingen

Læs mere

Formandskab for Strandgrundejer foreningerne

Formandskab for Strandgrundejer foreningerne Referat af mødet i det udvidede Formandskab for Strandgrundejer foreningerne i Guldborgsund kommune den 21. september 2007 klokken 17.00 i Byrådssalen på Rådhuset, Parkvej 37, Nykøbing Falster. Der var

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Omprøve, august 2014 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 21. januar 2014. Kl. 14.00 Mødested: Domprovsteboligen

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 21. januar 2014. Kl. 14.00 Mødested: Domprovsteboligen Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 21. januar 2014. Kl. 14.00 Mødested: Domprovsteboligen Mødepunkt 1 Godkendelse af referat fra mødet den 5. december 2013. Godkendt og underskrevet på originalen.

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2011 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Bertel Hansen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Aflagt ved Generalforsamlingen den 21. marts 2013 Karl Krarup 130215

Aflagt ved Generalforsamlingen den 21. marts 2013 Karl Krarup 130215 ÅRSBERETNING FOR NYSTED BEVARINGSFORENING 2012 Aflagt ved Generalforsamlingen den 21. marts 2013 Karl Krarup 130215 Bestyrelsen for Nysted Bevaringsforening har følgende punkter til orientering om arbejdet

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

AFLAGT PÅ GENERALFORSAMLINGEN 22. MARTS 2012

AFLAGT PÅ GENERALFORSAMLINGEN 22. MARTS 2012 ÅRSBERETNING FOR FORENINGSÅRET 2011 NYSTED BEVARINGSFORENING AFLAGT PÅ GENERALFORSAMLINGEN 22. MARTS 2012 Nysted Bevaringsforenings bestyrelse har siden sidste Generalforsamling den 24. marts 2011 haft

Læs mere

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2

Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 7/201 2 Jens Bohr 20/1 0-25/11 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til jubilæumsudstilling og fernisering af Jens Bohr Lørdag den 20. oktober

Læs mere

NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 7. februar 2017 kl på Nysted gl. Rådhus.

NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 7. februar 2017 kl på Nysted gl. Rådhus. NYSTED OG OMEGNS FÆLLESRÅD. Referat af BESTYRELSESMØDE tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 på Nysted gl. Rådhus. Fraværende: Henrik Olsen. Følgende dagsorden blev godkendt: 0. Meddelelser. Ingen. 1.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 7B MARIAGERFJORD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.10.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/846-0001 Kommune: Mariagerfjord Kommune Adresse:

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening fejrer 2. april 2017 25 års jubilæum Start på Havndal skole i 1992 Arkivets start Efter at Udbyneder-Kastbjerg sogne 1. april 1970 var blevet en del af den større

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014

Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014 Bilag til: Byfornyelse, tildeling af støtte til bygningsfornyelse 2014 sagsnr. Ejendommens adresse Emne for støtte Støttebeløb Budgetmæssig rådighedsbeløb 14/7631 Nørregade 2, Christiansfeld Tag- og facaderenovering

Læs mere

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har.

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har. KTU beretning 2017. Medlemstal og klubber: KTU består nu af 14 klubber, og i 2015 er medlemstallet 10.329. Det er en fremgang på 57 medlemmer. HIK er dog gået 265 tilbage. FTU er gået fremad med 45 medlemmer.

Læs mere

Kultur-Remisen. Brande

Kultur-Remisen. Brande Kultur-Remisen Brande 1989-2010 Birgit Vinge Remisen - Brande DSB opførte i 1913 Remisen i Brande En Remise er, 1. Vognskur, opbevaringshal for sporvogne, lokomotiver, jernbanevogne o.l. 2. Træbevoksning,

Læs mere

Årsberetning 2015 for Egernsund Borgerforening

Årsberetning 2015 for Egernsund Borgerforening Årsberetning 2015 for Egernsund Borgerforening Vi har afholdt 4 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling Faste aktiviteter: Operation Ren By i april Der var god tilslutning, der var nok at tage

Læs mere

KØBSTADSPROJEKT NYSTED Forslag til Guldborgsund Kommune

KØBSTADSPROJEKT NYSTED Forslag til Guldborgsund Kommune KØBSTADSPROJEKT NYSTED 2013+ Forslag til Guldborgsund Kommune KONCEPT & STRATEGI Hele den gamle købstad er udviklingsmålet Synergi: flere initiativer, der understøtter hinanden Projektet realiseres i samspil

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Du bedes fremlægge dette brev for politikerne i Erhvervs- og Planlægningsudvalget.

Du bedes fremlægge dette brev for politikerne i Erhvervs- og Planlægningsudvalget. Faaborg-Midtfyn kommune Plan og Kultur Nørregade 4 5600 Faaborg. Att: Christian Tønnesen. Dette referat og notat består af 5 sider. Hej Christian. Tak for behageligt møde den 23/8-2013. Jeg sender dig

Læs mere

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar er en moden forening snart 84 år. Foreningslivet hører Danmark til, og Vidar har levet op til at være en forening for medlemmerne

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat af ordinær generalforsamling mandag den 15. januar 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere

efteråret 2017 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF:

efteråret 2017 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF: BYGNINGSKULTURENS HUS BORGERGADE 111 1300 KØBENHAVN K TELEFON: 51 71 75 35 KONTAKTFHF@GMAIL.COM WWW.FORSKØNNELSEN.DK efteråret 2017 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER

Læs mere

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA

METTE KLINGSTEN ADVOKATFIRMA Referat af 4. ordinære generalforsamling i Foreningen L.A. Rings Venner den 10. april 2018 Formanden Jan Mejding bød velkommen til forsamlingen, som talte 30 personer. Herefter begyndte generalforsamlingen.

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

Dagsorden / referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Dagsorden / referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Dagsorden / referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-6065 & 1-6084 Händelsvej & Grønrisvej Mødedato: 18. februar 2014 kl. 17.00 Til stede: Kim Bilevits, Birthe Mortensen, Dorthe Nielsen og Aksel

Læs mere

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn

BEVARINGSFORENINGEN for Præstø og Omegn BEVARINGSFORENINGEN for og Omegn Udsnit af Per Henriksens plakat: detaljer Pakhus ødelægges med tilskud 2-3 Fra generalforsamlingen... 4 Plakatkunst fra... 5-6 Korte, men vigtigt... 7 Bestyrelsen... 8

Læs mere

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl

Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash. d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl Generalforsamling i Mejrup Badminton og Squash d. 20/2-2018, Mejrup Fritidscenter kl. 19.30 Deltagere: Jacob Birkelund, Thomas Liboriussen, Lars Holm, Søren Larsen Brødbæk (ingen deltagere udenfor bestyrelsen

Læs mere

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus Nørholm forsamlingshus Noget at samles om Nørholm Forsamlingshus er ikke som forsamlingshuse er flest. Huset skiller sig ud ved sin særlige arkitektur, men er også anderledes, fordi det har gennemgået

Læs mere

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning

10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. marts 2014 Mads Lund Larsen 10 Ønsker om flagning på busser og fremtidig procedure for beslutning om flagning Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Den fredede marskgård, der fremover skal danne ramme om en madlejrskole for elever fra hele landet, er opført i 1823 og var for år tilbage

Læs mere

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år.

På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. På fredag den 24. februar fylder viceborgmester i Ikast-Brande kommune og tidligere borgmester i Brande kommune, Preben Christensen, 70 år. Af Villy Guldbrand Jensen Mange borgere har i tidens løb ringet

Læs mere

Jeres drømmebolig trin for trin

Jeres drømmebolig trin for trin Jeres drømmebolig trin for trin Sådan bliver et artitekttegnet hus til virkelighed hos Arkitekt-Huset Vejle 1 Arkthuset_byggeguide_A5.indd 1 12/06/15 11.32 Et hus i jeres ånd Denne guide er tilegnet jer,

Læs mere

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundegrundlag. Bag salonen står Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen,

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Til høringsparterne Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 13. september 2018 Jour.nr.: 18/00066 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Fremtidens stadion i Helsingør

Fremtidens stadion i Helsingør Fremtidens stadion i Helsingør Sagsnr. 14/27947 Dokumentnr. 233283/15 Dagsorden 1. Hvordan besluttes / prioriteres i en kommune? 2. Den sportslige udfordring 3.Planudfordringen 4. Den finansielle udfordring

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING torsdag den 25. marts 2010 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN Med følgende

Læs mere

Hillerød Zonta klub: Stiftet d. 12 januar 1989 Charterfest d. 20. maj 1989

Hillerød Zonta klub: Stiftet d. 12 januar 1989 Charterfest d. 20. maj 1989 Hillerød Zonta klub: Stiftet d. 12 januar 1989 Charterfest d. 20. maj 1989 Periode Formand 1989 1991 Gete Wivel 1991 1993 Inger Nilsson 1993 1995 Margit Jensen 1995-1997 Jytte Jørgensen 1997 1999 Annelise

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR 2016 FOR NYSTED BEVARINGSFORENING

ÅRSBERETNING FOR 2016 FOR NYSTED BEVARINGSFORENING ÅRSBERETNING FOR 2016 FOR NYSTED BEVARINGSFORENING # Nysted Bevaringsforening har 40 års jubilæum i år 1. marts Måske har nogen bemærket, at Folketidende har noteret 40 års jubilæet og brugt det som anledning

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Formandsberetning 2016

Formandsberetning 2016 Formandsberetning 2016 Som tidligere år var bestyrelsens første opgave efter generalforsamlingen, at afholde Ørslevs Dialogmødet d. 24.02.2015. Her var 30 borgere mødt frem for at møde vores dialogudvalg,

Læs mere

BilagØU_120820_pkt.27_01 BYGNINGSFORBEDRINGSUDVALGET ÅRSBERETNING OG REGNSKAB 2011

BilagØU_120820_pkt.27_01 BYGNINGSFORBEDRINGSUDVALGET ÅRSBERETNING OG REGNSKAB 2011 BYGNINGSFORBEDRINGSUDVALGET ÅRSBERETNING OG REGNSKAB 2011 INDHOLD Lov om byfornyelse og udvikling af byer 3 Vejledende udgiftsramme til bygningsfornyelse...3 Bygningsforbedringsudvalgets sammensætning

Læs mere

BERETNING OG REGNSKAB

BERETNING OG REGNSKAB BFU.møde d. 19.05.10, pkt. 4 2009 BERETNING OG REGNSKAB Bygningsforbedringsudvalget Hvidovre Kommune Indhold Beretning... 3 Bygningsforbedringsudvalgets fortsættelse... 3 Lov om byfornyelse og udvikling

Læs mere

Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april

Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april Beretning Stouby og Omegns Lokalråd for perioden 23. april 2008 til 27. april 2009 Tiden flyver, og endnu et år er gået. Et år der har budt på spændende udfordringer for bestyrelsen. Vores største opgave

Læs mere

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret? Jernbanegade 35 Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad er bygget til senere? Hvor mange tårne er der? Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Læs mere

Generalforsamling i Folkevirke Vesthimmerland

Generalforsamling i Folkevirke Vesthimmerland Nyhedsbrev for februar 2017 Nyhedsbrevet informerer om arrangementer i kredsene i februar 2017. Kom og få ny viden og udbytte af at være sammen med andre aktive folkevirker. Læs mere om Folkevirkes mange

Læs mere

Peter Bennedsen Skjernvej 153 7280 Sønder Felding

Peter Bennedsen Skjernvej 153 7280 Sønder Felding Peter Bennedsen Skjernvej 153 7280 Sønder Felding BYFORNYELSESNÆVNET 30-06-2011 STATSFORVALTNINGEN MIDTJYLLAND ST. BLICHERS VEJ 6 POSTBOX: 151 6950 RINGKØBING JOURNAL NR.: 2010-732/15 SAGSBEHANDLER: MKLAAR

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

»Jeg vil virkelig gerne have, at danskerne lærer denne glemte historie at kende«

»Jeg vil virkelig gerne have, at danskerne lærer denne glemte historie at kende« b.dk»jeg vil virkelig gerne have, at danskerne lærer denne glemte historie at kende«følg 10-13 minutes Det er over 100 år siden og alligevel så tæt på. Der var krig i Europa. Mellem jul og nytår 29. december

Læs mere

Referat af generalforsamling tirsdag den 5. februar 2019 i Støtteforeningen for udviklingshandicappede i Lyngby-Taarbæk Kommune

Referat af generalforsamling tirsdag den 5. februar 2019 i Støtteforeningen for udviklingshandicappede i Lyngby-Taarbæk Kommune Virum, den 16. februar 2019 Referat af generalforsamling tirsdag den 5. februar 2019 i Støtteforeningen for udviklingshandicappede i Lyngby-Taarbæk Kommune Generalforsamlingen blev holdt i Frivilligcentret,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Skovparken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2014 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Til direktør for Kultur- Erhverv og Udvikling Torben P. Jørgensen. Vedr. bevilling fra puljen til lokale initiativer

Til direktør for Kultur- Erhverv og Udvikling Torben P. Jørgensen. Vedr. bevilling fra puljen til lokale initiativer From: johannes damkjær Sent: 13 Sep 2015 13:18:08 +0000 To: Torben Præstegaard Jørgensen Cc: Åse Lyhne Skov Subject: Vedr. bevilling fa puljen til lokale initiativer 2012 Til direktør for Kultur- Erhverv

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 20 nov. 2012.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 20 nov. 2012. Referat fra bestyrelsesmøde d. 20 nov. 2012. Tilstede: Trine Rasmussen, Jens Christensen, Rita Møller Nielsen, Jens Eskildsen, Kirsten Bundgård, Sidsel M. Sørensen, Anne-Dorthe Tuemose. Gæster under relevante

Læs mere

TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI. Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt

TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI. Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt TI EREN MEDLEMSBLAD FOR IDRÆTSFORENINGEN TI 45. ÅRGANG Nr. 2 september 2014 Sæsonstart tirsdag den 2.september vel mødt Gymnastik program 2014-2015 Damer/herrer Skolen på La Coursvej Emil Chr. Hansens

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Ansøgningsskema Mærk Næstved

Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskema Mærk Næstved Ansøgningsskemaet udfyldes og indsendes som e-mail til: Mærk Næstved, Center for Strategi og Innovation Mrk: Ansøgning Mærk Næstved Mail: maerk@naestved.dk Har du spørgsmål

Læs mere

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune Center for Kultur- og Fritid Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn evao@frederikshavn.dk Ansøger: SF FILMPRODUCTION, Halfdansgade 10, 2300 København S. Kontaktperson: Mie Andreasen CVR-nr.

Læs mere

Nysted og Omegns Fællesråd (NOF)

Nysted og Omegns Fællesråd (NOF) Nysted og Omegns Fællesråd (NOF) Formål og baggrund: NOF, der blev etableret den 27. Maj 2008, er et tværfagligt organ, der har til formål at varetage Nysted og Omegns overordnede interesser og fremtidige

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007.

Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Side 1 af 5 Referat af den ordinære generalforsamling den 6 marts 2007. Den ordinære generalforsamling startede kl. 18.00 hvor Ejerforeningen var vært med pølser og en øl/vand. Til generalforsamlingen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ADELGADE 23, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. "Guldhuset"

Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. Guldhuset Notat Forvaltning: Miljø og Teknik, Stadsarkitektens Kontor, Henri Amsler Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. april 2013 Vedrørende: Ejendommen Vestervold 39, Markedsgade 29-31, matr.nr. 861 Randers Bygrunde. "Guldhuset"

Læs mere

Nyhedsbrev november 2016

Nyhedsbrev november 2016 Nyhedsbrev november 2016 Købet er på plads Foreningen Hummerens Hus, Søfarten er nu ejer af Vesterø Havnegade 5. Sælgers underskrift blev afleveret digitalt til Tinglysningsretten i Hobro i begyndelsen

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 23. februar 2015 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. oktober 2004 via Magistraten Tlf. Nr.:8940

Læs mere

Bestyrelsens beretning.

Bestyrelsens beretning. Bestyrelsens beretning. 2014 var et travlt år for regionens bestyrelse. 28. januar havde vi er fuldt besat kursus i Håndbog 6 Vandværksdrift underviser Henrik Laugesen 13. februar bestyrelsesmøde 25. februar

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

3) Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed det forløbne år. 4) Fremlæggelse og godkendelse af foreningens regnskab

3) Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed det forløbne år. 4) Fremlæggelse og godkendelse af foreningens regnskab Referat af generalforsamling i foreningen Sammen om Lolland-Falster 6. april 2017 kl. 19.00, der blev afholdt i Højrebyhallens cafeteria, Bøgevej 2, 4920 Søllested. Generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2012. Teknik & Miljø, februar 2013/aho Sagsnr. 11/7660

Bygningsforbedringsudvalget. Årsberetning og regnskab 2012. Teknik & Miljø, februar 2013/aho Sagsnr. 11/7660 Bygningsforbedringsudvalget Årsberetning og regnskab 2012 Teknik & Miljø, februar 2013/aho Sagsnr. 11/7660 Årsberetning 2012 for Bygningsforbedringsudvalget i Aabenraa Kommune Lovgrundlag Lov om byfornyelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 29. august 2014 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 18:04 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie Langballe

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 14. august 2017, kl

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 14. august 2017, kl Side 1/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 14. august 2017, kl. 16.30 I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Gunnar Sørensen Nils Vinther Leo Kristensen Arne Olesen Hans Jørgen Christensen

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere