Forfattervejledning. Djøf Forlag September Vejledning forfatter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forfattervejledning. Djøf Forlag September Vejledning forfatter."

Transkript

1 Vejledning forfatter

2 Side 1 Indhold Kære forfatter 2 Hvordan bliver en bog antaget til udgivelse? 2 Projektlederen din kontakt til forlaget 3 Forlagsaftale 3 Planlægning af udgivelsestidspunkt 3 Redaktion 3 Fagfællebedømmelse 4 Bogens omfang, illustrationer, lay-out og udstyr 4 Omslag 4 Afleveringen af manus 4 Har din bog en international profil? 4 Skrivefasen 5 Korrekturvejledning 5 Teksthenvisninger og litteraturliste 5 Kommatering 5 Stikordsregister 5 Noter 6 Specifikt til juridiske udgivelser 6 Produktion 6 Produktionsplan 6 Illustrationer, figurer og tabeller 7 Opsætning og layout af manuskriptet 7 Korrekturgange 7 Trykstart 7 Marketing 8 Hvilken markedsføring tilbyder forlaget? 8 Presse 8 Djoef-forlag.dk (forlagets hjemmeside) 8 Bogmesse 8 Efter udgivelsen 9 Salgsrapport 9 Genoptryk, nye udgaver 9 Bibliotekspenge 9 Copydan 9

3 Side 2 Kære forfatter, Dette er en generel introduktion til arbejdet med en bog, der er antaget til udgivelse på Djøf Forlag. På forlaget er vi meget optaget af, at vore forfattere får en god oplevelse af samarbejdet med forlaget. Vi håber, at denne korte introduktion er med til at forklare udgivelsesprocessen, og hvad du kan forvente af forlaget, og hvad vi forventer af dig, så vi sammen kan udgive den bedst mulige bog. Alle vores udgivelser udkommer både på papir og som e-bog. Hvordan bliver en bog antaget til udgivelse? Af hensyn til selve skriveprocessen og forlagets muligheder for at vurdere bogen beder vi vore forfattere udfylde et oplysningsskema, som du finder her. Her skal du tage stilling til bogens disposition, hvad indeholder de forskellige kapitler, hvorved denne bog adskiller sig fra konkurrerende udgivelser, hvem er målgruppen, hvad kan du bidrage med i forhold til markedsføring af bogen, søgeoptimeringsord mm. Vi ser meget gerne et prøvekapitel sammen med oplysningsskemaet og/eller også det samlede manus, hvis det er klar. Vi behandler indkomne udgivelsesforslag opfordrede som uopfordrede på redaktionsmødet, som afholdes hver 14. dag. Når et udgivelsesforslag er blevet antaget til udgivelse, starter samarbejdet mellem forfatter og forlag.

4 Side 3 Projektlederen din kontakt på forlaget Din primære kontakt på forlaget er din projektleder, og det er projektlederen, der varetager processen fra forlagets side i forbindelse med: Antagelse af bogen (som beskrevet ovenfor) Forlagsaftale Planlægning af udgivelsestidspunkt Redaktion Evt. fagfællebedømmelse Bogens illustrationer og udstyr Omslag Aflevering af manus Forlagsaftale På forlaget anvender vi en forlagsaftale, tiltrådt af Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA). Forlagsaftalen omfatter både papirbogen og e-bogen, som udgives simultant. Inden du indgår en forlagsaftale, gennemgås og aftales den med din projektleder. Forlaget sætter den vejledede udsalgspris og vi afregner royalty af bogens nettopris, hvilket vil sige bogens vejledende udsalgspris fratrukket rabat til forhandler, som mellem 10 %- 25 %. Planlægning af udgivelsestidspunkt Planlægning af udgivelsen beror på, hvor i skrive- eller udgivelsesfasen den enkelte forfatter er. Du og din projektleder udarbejder en hensigtsmæssig plan. Redaktion Der er en lang række fagkonsulenter tilknyttet forlaget, som vi benytter i forskellige faser i vurderingen af indkomne forslag og redigeringen af manuskripter. Projektlederen giver også feedback på dit manus både ud fra din synopsis, undervejs i skrivefasen og samlet, når manus er afleveret. Du og projektlederen beslutter om bogen skal fagfællebedømmes.

5 Side 4 Fagfællebedømmelse Djøf Forlag er optaget som niveau 1 på autoritetslisten for forlag, hvilket betyder at fagfællebedømte udgivelser er pointgivende i den bibliometriske forskningsindikator (BFI). Fagfællebedømmelse betyder, at mindst én anden kyndig forsker har bedømt og anerkendt det faglige indhold af en publikation (bog eller artikel). Når en publikation er fagfællebedømt, bliver det anført i tidsskriftet eller i bogens kolofon. Forlaget sørger for at sende bogen til fagfællebedømmelse. Læs mere om forlagets retningslinjer for fagfællebedømmelse på det samfundsvidenskabelige område her. Vedrørende udgivelser inden for det juridiske område har forlaget underskrevet fælles retningslinjer for fagfællebedømmelse, gældende for danske forlag. Se aftalen her Bogens omfang, illustrationer, lay-out og udstyr Bogens lay-out (farver, bjælker, skriftstørrelse, foto, illustrationer mv.) samt bogens indbinding (hard- eller softcover), sidetal og format fastlægges i samarbejde mellem forfatteren og projektlederen. Omslag Med henblik på den generelle markedsføring af bogen vil vi gerne have omslaget på plads så hurtigt som muligt og senest tre måneder før udgivelsen. For lærebøgers vedkommende tilpasses tidsfristen i forhold til studiestartkampagne. Vi udarbejder et udkast, som du godkender. Aflevering af manus Manus afleveres altid elektronisk enten i Word eller skrevet direkte ind i forlagets skabeloner. Dette aftales med projektlederen (se også under Skrivefasen). Har din bog en international profil? Forlaget udgiver også bøger på engelsk af danske forfattere under imprintet Djøf Publishing eller som co-publishing med internationale samarbejdspartnere, såsom Kluwer Law International, McGraw-Hill Education, McGill-Queen s University Press, Georgetown University Press. Hvis en bog antages til udgivelse på engelsk, skal manus afleveres på engelsk, eller du skal sørge for fondsmidler til oversættelsen, evt. i samarbejde med forlaget.

6 Side 5 Skrivefasen Skrivefasen varierer meget fra forfatter til forfatter, og det er vigtigt at lave en klar forventningsafstemning om redaktion og evt. fagfællebedømmelse af manuskriptet med projektlederen, når bogen er vedtaget til udgivelse. Korrekturvejledning Forlaget har udarbejdet en korrekturvejledning, hvor du kan få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål vedrørende eksempelvis forkortelser, ét eller to ord, tal og tegn. Du kan finde korrekturvejledningen her. Du læser korrektur på manus, inden det afleveres, og vi læser korrektur ved hjælp af en ekstern korrekturlæser (se nærmere neden for i afsnit om Korrekturgange). Inden bogen sendes til tryk, får du den færdig layoutede bog til 2. korrektur og endelig godkendelse. Hvis du har rettelser til 2. korrekturen, vil vi bede dig om at følge Dansk Standard for korrekturtegn. Du kan også vælge at modtage korrekturen som pdf-fil, hvor du kommenterer vha. kommentarværktøjer. Spørg endelig, hvis du har brug for hjælp. Teksthenvisninger og litteraturliste Til teksthenvisninger, citater og litteraturliste benytter vi APA (American Psychological Associations Referencesystem (Navne-år metoden)). Det er vigtigt, at referencer og teksthenvisninger udformes konsekvent efter APA standard. Alle elementer i noteringen af referencen har betydning; rækkefølgen af de bibliografiske elementer, kommaer, mellemrum, punktummer osv. Find nærmere beskrivelse i korrekturvejledningen. Kommatering Der findes ifølge Dansk Sprognævn to forskellige standarder for kommatering. Man kan enten anvende startkomma (i lighed med grammatisk komma) eller slutkomma (det nye komma). Det er ikke så afgørende, om du bruger den ene eller den anden kommateringsregel, blot at du gør forlaget opmærksom på, hvilken kommaregel som benyttes gennemgående i teksten. Det giver forlaget langt bedre vilkår for at få korrekturlæst din tekst. Stikordsregister Langt de fleste af forlagets udgivelser har registre. Der er mange måder at lave et register på, så det er en god idé at aftale proceduren med projektlederen.

7 Side 6 Noter Fod- eller slutnoter bør så vidt muligt undgås. Hvis det er nødvendigt med noter, der fungerer enten som litteraturhenvisning ved citater, indhold- og forskningsresultater fra andre, eller som en uddybning af et allerede angivet indhold i teksten, bør disse begrænses til max. 3-5 linjer. Specifikt for juridiske udgivelser Forlaget har vedtaget en digitaliseringsstrategi for at sikre, at dit indhold kan udkomme på så mange platforme og i så mange formater som muligt. Derudover ønsker forlaget også at sikre bogens levetid for eftertiden. Digitaliseringen gør det også muligt hurtigt at tilføje rettelser, ny viden og/eller udgive nye udgaver. Forlaget har udarbejdet en skabelon, som på forhånd definerer typografi, overskriftsniveauer mm., og som gør det muligt at konvertere dit indhold til XML format, så vi er i stand til at udgive din bog på de nuværende og fremtidige digitale platforme. Benyttelse af skabelonen aftales med projektlederen inden du begynder at skrive. Skabelonen er meget brugervenlig og fremgangsmåden afviger stort set ikke fra at skrive i et almindeligt Word-dokument. Ud over at fremtidssikre din bog, sikrer skabelonen i samspil med vores produktionssystem en højere visuel typografisk kvalitet, f.eks. med hensyn orddeling, og den muliggør også, at vi kan producere bogen hurtigere. Du er eksperten på indholdet, og vi står klar til at hjælpe med det tekniske. Produktion Når de sidste ord er skrevet, og du har læst korrektur på dit manuskript, så sender du det til din projektleder, der herefter formidler det videre til vores in-house prepressafdeling, som sørger for produktionen af bogen, herunder opsætning og korrekturgange frem til den færdig trykte bog. Mediegrafikeren tager sig af: Produktionsplan Illustrationer, figurer og tabeller Opsætning og layout af manuskriptet Korrekturgange Trykstart Produktionsplan Produktionsplanen angiver datoer for korrekturlæsning, og hvornår bogen forventes at komme i tryk.

8 Side 7 Illustrationer, figurer og tabeller Her er der en række kriterier, som du skal være opmærksom på, inden du afleverer illustrationer og lign. Du kan også altid spørge din projektleder: 1) Hvis du anvender illustrationer, som er downloadet fra nettet, skal du selv sørge for at sikre dig, at ophavsmandens rettigheder ikke krænkes ved gengivelse i din bog. Denne skal altid krediteres. 2) Filformatet skal være af en bestemt type (typisk: JPG, TIFF, EPS) for at sikre den bedst mulige gengivelse i forhold til skarphed og farve. 3) Der er stor forskel på kvaliteten, når du ser et billede på skærm, og når det bliver trykt. Et billede skal derfor have opløsning på minimum 300 ppi. 4) Hvis du selv har udarbejdet nogle figurer eller tabeller i forbindelse med din forskning, vil det være en fordel for forlaget, hvis de afleveres enten i PowerPoint, Excel eller pdf. Det er mediegrafikeren, der sørger for at dine illustrationer, figurer og tabeller opsættes i bogen. Opsætning og layout af manuskriptet Det er mediegrafikeren, der sørger for den endelige opsætning og layout af dit manuskript ud fra, hvad du er blevet enig med projektlederen om i den indledende fase. Det vil sige hele den tekniske side af bogproduktionen. Korrekturgange I produktionsfasen har vi to korrekturgange. 1. korrektur, der består i at fange sprog- og kommateringsfejl og læses af en ekstern korrekturlæser. Du får korrekturlæserens rettelser til godkendelse. Mediegrafikeren indføjer forfatterens rettelser, og der fremsendes en 2. korrektur til endeligt gennemsyn hos forfatteren. Trykstart Når bogen er opsat og har været igennem korrekturgangene, får du bogen til endelig godkendelse inden trykstart. Når bogen er gået til tryk, færdiggør mediegrafikeren e-bogen, så den kan udkomme simultant med papirbogen.

9 Side 8 Marketing Vi koncentrerer os om en aktiv salgsindsats over for studieboghandlerne på campus, nethandel og vor egen hjemmeside. Hos Djøf Forlag får medlemmer af Djøf 20 % rabat på alle forlagets bøger og Djøf-studerende har gratis fragt, når de handler i forlagets webshop. Djøf Forlag er ikke et traditionelt boghandlerforlag, men alle vore bøger kan bestilles gennem boghandlen. Hvilken markedsføring tilbyder forlaget? Udvalgte bøger kan blive omtalt i Djøfs mange kommunikationskanaler med et samlet modtagerpotentiale på godt djøf ere. Vi annoncerer regelmæssigt i Djøf-bladet og andre relevante fagtidsskrifter, herunder forlagets egne 15 tidsskrifter. Vi laver fælles arrangementer med udgangspunkt i udgivelser og markedsfører disse arrangementer via Djøfs nyhedsmails. Forud for semesterstart planlægger vi studiestartkampagner i samarbejde med Djøf, hvor forlaget er synlige på alle landets universiteter. Din bog bliver omtalt i forlagets nyhedsbrev, som udsendes til ca modtagere. Forlaget er aktive på de sociale medier. Vi har brug for din hjælp i marketingarbejdet. At du selv er aktiv på Facebook og LinkedIn og derigennem spreder budskabet om din bog. Spørg endelig, hvis du har brug for hjælp. Presse Før udgivelsen forbereder vi pressemeddelelser og udsendelseslister til dagspressen og andre relevante tidsskrifter samt radio og tv. Her beder vi også om input, hvis du har gode mediekontakter. Djoef-forlag.dk (forlagets hjemmeside) Her opdateres nyheder om din udgivelse løbende anmeldelser, testimonials, video, flipbook, eventuelle give away kapitler mm. Hjælp os gerne med at holde omtalen af din bog helt opdateret. Bogmesse Forlaget deltager på den årlige bogmesse i Bellacentret i november måned. Vi har en stor stand med mange arrangementer.

10 Side 9 Efter udgivelsen Projektlederen og marketing følger bogens liv anmeldelser, arrangementer, omtale, salgstal mm. Salgsrapport Tre måneder efter udgivelsen sender vores marketingafdeling en salgsrapport med salgstal og aktivitetsoversigt. Genoptryk, nye udgaver Projektlederen og marketing sørger for genoptryk, og nye udgaver aftales med projektlederen. Bibliotekspenge Du skal selv sørge for at blive registreret hos Styrelsen for bibliotek og medier inden 1. december. Tilmelding foregår elektronisk. Du kan finde skemaet på på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside: under menuen»bibliotekstafgift bøger«. Bibliotekspengene udbetales årligt. Copydan Registrering af din bog foregår automatisk hos Copydan Tekst & Node, der udbetaler kopieringsvederlag til forlag og forfatter hvert år i januar måned. Tillykke med din udgivelse på Djøf Forlag vi håber, at du får en god oplevelse, og at din bog får et langt liv både som papirbog og som e-bog.

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING

FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING FRA IDE TIL FÆRDIG BOG FORFATTERVEJLEDNING Disse sider er ment som en hjælp til at overskue processen, fra du kommer med en ide til en udgivelse, til den færdige bog ligger i boghandlen. Har du en god

Læs mere

1. Om synopsis. Koncept bogens bærende ide. Målgruppe og anvendelse

1. Om synopsis. Koncept bogens bærende ide. Målgruppe og anvendelse Om denne folder Denne folder er henvendt til dig, der skal tilrettelægge og redigere en antologi til udgivelse hos Samfundslitteratur. Den skal ses som supplement til folderen Forfatter hos Samfundslitteratur,

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisnings forfattervejledning til ministeriets publikationer

Ministeriet for Børn og Undervisnings forfattervejledning til ministeriets publikationer Ministeriet for Børn og Undervisnings forfattervejledning til ministeriets publikationer Denne forfattervejledning er et bilag til de interne retningslinjer for udarbejdelse af publikationer Sammen med

Læs mere

FRA MANUS TIL BOGHANDEL

FRA MANUS TIL BOGHANDEL FRA MANUS TIL BOGHANDEL INDHOLD Manus er klar hvad så? 4 Brug af billeder 5 Illustrationer 5 Når dit manus antages 6 Redigering / korrekturlæsning 7 ISBN-nummer 7 Layout 8 Markedsføring 10 Anmeldereksemplar

Læs mere

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed - eventuelt en uddybende undertitel (Undertitel) Arial 14, mellemrum før: 6 pkt, mellemrum efter: 3 pkt (bemærk at undertitler er venstrejusteret)

Læs mere

Dansk/historie-opgaven

Dansk/historie-opgaven Dansk/historie-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 OPGAVENS OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.1 FORSIDE... 2 2.2 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.3 INDLEDNING... 2 2.4

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2013. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2013. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2013 Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden mens man

Læs mere

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke

Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Retningslinjer for manuskripter til Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke Version 2.1 (april 2016) Redaktionen vil være taknemmelig for, om tidsskriftets artikelforfattere gør sig bekendt med og følger

Læs mere

6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3

6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3 6 STJERNER Udlev din bogdrøm Fra bogdrøm til bestseller del 3 Forlaget Linje H Tekst: Heidi Korsgaard & Mette de Fine Licht Redaktion: Christine Seedorff, Signatur Layout og design: Mette Schou Omslagsbilleder:

Læs mere

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag.

2. Hvor meget får jeg maksimalt som betaling? Samme beregning som oven for, men af hele første oplag. Tjekliste til forlagskontrakter Tjeklisten kan skabe et hurtigt overblik over, hvilke rettigheder og pligter man som forfatter er i gang med at aftale i forhold til forlaget - enten ved at man vurderer

Læs mere

Forfatter hos Samfundslitteratur

Forfatter hos Samfundslitteratur Forfatter hos Samfundslitteratur Indhold Velkommen hos Samfundslitteratur 1 Om udgivelsesprocessen 2 Forlagsredaktion 3 Udarbejdelse af manuskriptet 3 Redaktion af det samlede manuskript 3 Omslag og bagsidetekst

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2

1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 SRO-opgaven - opbygning, formalia, ideer og gode råd Indhold 1.0 FORMELLE KRAV... 2 2.0 HVORDAN OPGAVENS OPBYGNING... 2 2.1 OPBYGNING/STRUKTUR... 2 2.2 FORSIDE... 2 2.3 INDHOLDSFORTEGNELSE... 3 2.4 INDLEDNING...

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale

Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale Side 1 af 6 Fremstilling af digitalt undervisningsmateriale Rammer for indskanning og upload på Absalon Arbejdsgang for upload på Absalon Rammer for samling i digitalt kompendium Arbejdsgang for samling

Læs mere

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod Starthjælp til e-bogs- og bogprojekter via mybod mybod starthjælp Velkommen til mybod! Med din registrering har du fået adgang til alle vigtige funktioner og værktøjer, som du skal bruge for selv at udgive

Læs mere

Danske lærebøger på universiteterne

Danske lærebøger på universiteterne Danske lærebøger på universiteterne Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN) og Forlæggerforeningen har gennemført en undersøgelse blandt studielederne på landets otte universiteter om danske lærebøger

Læs mere

Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017

Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017 Skrivevejledning for Kulturstudier juli 2017 Kulturstudier modtager bidrag året rundt, dog kun færdige artikler. Bidraget må ikke være publiceret tidligere eller på samme tid være indsendt til et andet

Læs mere

Selvudgiverens oversigt over udgivelsesmuligheder 2012 Kære forfatter Hvis du går med planer om at udgive bøger selv, eller allerede har været igennem processen, har du sikkert også opdaget at det kan

Læs mere

Manuskriptvejledning for Juristen

Manuskriptvejledning for Juristen Manuskriptvejledning for Juristen Forfattervejledning til udarbejdelse af manuskript til tidsskriftartikler Indsendelse af manuskripter Juristen modtager bidrag inden for alle retsområder. Tidsskriftet

Læs mere

FORFATTER-PAKKER. Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud. Din bog er færdig

FORFATTER-PAKKER. Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud. Din bog er færdig FORFATTER-PAKKER Vi har ideerne til at hjælpe dig videre, og vi har udarbejdet nogle tilbud Din bog er færdig men HVORDAN vil du sælge den? Din bog fortjener at blive læst - hvordan vil du vise, at den

Læs mere

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris

Manuskriptvejledning De Studerendes Pris Fremsendelse af artikel Artikler skrevet på baggrund af bachelorprojekter, der er afleveret og bestået i det annoncerede tidsrum, kan deltage i konkurrencen om De Studerendes Pris. Det er kun muligt at

Læs mere

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på:

Referencer. Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word. Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Referencer Udarbejdelse af teksthenvisninger og referenceliste i Word Hvornår skal der henvises til kilder, og hvad skal du være opmærksom på: Normalt anføres kildeangivelse, hver eneste gang man trækker

Læs mere

En bog bliver til...

En bog bliver til... En bog bliver til...»hvad er et ISBN-nummer? Hvordan afregnes royalty? Hvornår underskrives kontrakten? Hvad betyder skydning?«hver branche har sine egne arbejdsgange og fagudtryk. Denne lille folder er

Læs mere

Manuskriptvejledning

Manuskriptvejledning Manuskriptvejledning Kuml-artikler Brødtekst Overskrifter skrives på separat linje med store og små bogstaver og aldrig punktum efter. Overskrifterne bør adskilles fra den foregående tekst med en blank

Læs mere

Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning

Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning Maj 2013 Social- og sundhedsuddannelsen Randers Indledning Hensigten med Tekniske retningslinjer for opgaveskrivning ved Randers Social- og Sundhedsskole er

Læs mere

[Dette er bogens omslag - husk at der skal beregnes rygbredde plus bagside]

[Dette er bogens omslag - husk at der skal beregnes rygbredde plus bagside] Skriv og tryk - når du skal skrive din bog (Word 2007/2010) Forlaget Uhrskov [Dette er bogens omslag - husk at der skal beregnes rygbredde plus bagside] Man bør IKKE anvende Word til at fremstille omslag,

Læs mere

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold SSO-OPSKRIFTEN I SSO-opskriften kan du læse om de forskellige ingredienser, som du skal bruge for at lave din større skriftlige opgave i forbindelse med din HF. Alle dele er lige vigtige for at lave den

Læs mere

Dansk-historie-opgave 1.g

Dansk-historie-opgave 1.g Dansk-historie-opgave 1.g Vejledning CG 2012 Opgaven i historie eller dansk skal træne dig i at udarbejde en faglig opgave. Den er første trin i en tretrinsraket med indbygget progression. I 2.g skal du

Læs mere

Kompetencelogbog trin for trin

Kompetencelogbog trin for trin Kompetencelogbog trin for trin I. Sæt ord på kompetencerne: Hvilken viden og værktøjer fik du? Hvad kan du med din viden? Hvilken indsigt fik du i forhold til dine værdier, dvs. hvad giver mening og er

Læs mere

O V E R S Æ T T E L S E S A F T A L E. Mellem XXXXXXXXXXXXXX (herefter kaldt oversætteren)

O V E R S Æ T T E L S E S A F T A L E. Mellem XXXXXXXXXXXXXX (herefter kaldt oversætteren) Lindhardt og Ringhof Forlag A/S Vognmagergade 11 1148 Copenhagen K Denmark Tel +45 36 15 66 00 O V E R S Æ T T E L S E S A F T A L E Mellem XXXXXXXXXXXXXX (herefter kaldt oversætteren) www.lindhardtogringhof.dk

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser

Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Studienævn for Erhvervsøkonomi i Slagelse Generelle krav til skriftlige opgavebesvarelser Dette skrift indeholder de gældende regler for udformning af skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapportform.

Læs mere

Version 6 Pris: kr. 399,-

Version 6 Pris: kr. 399,- F A C E B O O K S T R A T E G I E N G U I D E T I L V I R K S O M H E D E R ALLAN LOUMANN LISSAU Social Image Version 6 Pris: kr. 399,- I N T R O K æ r e L æ s e r E n k l o g p e r s o n s a g d e " E

Læs mere

Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger

Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger university of copenhagen University of Copenhagen Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger Published in: Videnskab.dk Publication date: 2014

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S E - B O G S A F T A L E Mellem: ( Forfatteren ) og Vognmagergade 11 1148 København K ( Forlaget ) er dags dato truffet følgende aftale ( E-bogsaftalen ): 3. juli 2015 1 Aftalens omfang Stk. 1 Forfatteren

Læs mere

Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen

Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen Manuskriptvejledning pr. 2015 Bachelorprisen Fremsendelse af artikel Artikler skrevet på baggrund af bachelorprojekter, der er afleveret og bestået på det annoncerede tidspunkt, kan deltage i konkurrencen

Læs mere

Avisindstik og kundeudgivelser

Avisindstik og kundeudgivelser Avisindstik og kundeudgivelser Få fortalt om din virksomhed eller organisation - gennem stærke redaktionelle avisindstik og udgivelser. MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Sæt ord og fortælling på din virksomhed

Læs mere

Her kan du skrive noter til dit oplæg

Her kan du skrive noter til dit oplæg Her kan du skrive noter til dit oplæg 1 2 Dette er Danmarks Statistiks definition på hvad statistik er 3 Danmarks Statistik kategoriserer deres statistikker i statistik om hhv. personer, erhverv og økonomi

Læs mere

Bilag 3.1: Videnregnskab for Indholdsfortegnelse

Bilag 3.1: Videnregnskab for Indholdsfortegnelse J.NR.: 2015-0026/160726 Bilag 3.1: Videnregnskab for 2017 Professionshøjskolernes forskning og udvikling er et væsentligt bidrag til uddannelsernes kvalitet. I videnregnskabet 2017 opgøres en række nøgletal

Læs mere

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler

Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler Ver. 03.06.15 Guide til reglerne for kopiering af tekster og noder på grundskoler 1 Hvad og hvor meget må du kopiere? Digitalkopiering eller fotokopiering? Kildehenvisning skal på kopierne Sådan opgør

Læs mere

Formalia for skriftlige opgavebesvarelser på erhvervsøkonomiske uddannelser

Formalia for skriftlige opgavebesvarelser på erhvervsøkonomiske uddannelser Formalia for skriftlige opgavebesvarelser på erhvervsøkonomiske uddannelser Dette skrift indeholder de gældende retningslinjer til skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapportform. Retningslinjerne

Læs mere

4 // Grafisk produktion og workflow

4 // Grafisk produktion og workflow // Grafisk produktion og workflow Færdigt produkt Kunde Forfatter, John Aasted Halse Produkt En trykt bog på 192 sider i en Pantone farve + sort Papirtype: Munken Polar (uncoated papir) Farveprofil: Fogra

Læs mere

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011

Studenterportalen. Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter. Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Studenterportalen Registrering og upload af bacheloropgaver og andre afgangsprojekter Professionshøjskolen Metropol, marts 2011 Forord Dette materiale har til formål at beskrive hvordan du registrerer

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline Indhold Kom godt i gang med Redaktionen 3 Opret avis 4 Opret redaktioner 6 Tilknyt elever 7 Fordel elever

Læs mere

HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave)

HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave) HF SSO 2019 (Større skriftlig opgave) 1 Den større skriftlige opgave HF 2018/2019 Hvad er Den større skriftlige opgave? Hvis du ønsker en fuld HF-eksamen, skal du skrive en Større Skriftlig Opgave - forkortet

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet Kragetær i kor Beløb,

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj vejledning sådan arbejder du i ebg s rapportværktøj Vejledning for 2013/2014 Sådan arbejder du i EBG's rapportværktøj www.business-games.dk Indholdsfortegnelse: Forord... 2 Login... 2 Rapportværktøjet...

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne UCN act2learn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

INDHOLD. Forord 8. KAPITEL 1 At skrive en opgave 13

INDHOLD. Forord 8. KAPITEL 1 At skrive en opgave 13 INDHOLD Forord 8 KAPITEL 1 At skrive en opgave 13 1.1 Projekt eller opgave?...................... 15 1.2 Du har valgfrihed........................ 15 1.3 Hvad forventes der af en opgave?...............

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

1. Aftalens genstand og rettighederne hertil

1. Aftalens genstand og rettighederne hertil FORLAGSAFTALE udfærdiget på grundlag af den ikke obligatoriske modelkontrakt, der med virkning fra 1. januar 1998 er godkendt af AC s Udvalg til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde og Den danske Forlæggerforening

Læs mere

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016.

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016. BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION Revideret maj 2016. Ref.: a. FAKPUB DE.990-1 Forsvarsakademiets forskningsstrategi b. Vejledning vedrørende FAK eksterne digitale magasin, bilag 2 til FAKDIR 340-1

Læs mere

Indhold. Forord 11. Indledning 13. Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17. Kapitel 2: Den gode idé sådan puster du liv i den 29

Indhold. Forord 11. Indledning 13. Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17. Kapitel 2: Den gode idé sådan puster du liv i den 29 Indhold Forord 11 Indledning 13 Hvad gør en bog succesfuld? 15 Myter om at udgive bøger 15 Kapitel 1: Hvorfor udgive en bog? 17 11 gode grunde til at udgive en bog 19 Man de dårlige undskyldninger i jorden!

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Lindhardt og Ringhof Forlag A/S AFTALE OM DIGITAL UDGIVELSE Mellem: [Forfatterens navn og adresse] ( Forfatteren ) og Vognmagergade 11 1148 København K ( Forlaget ) er dags dato truffet følgende aftale ( Aftalen ): 2. juli 2015 1 Aftalens

Læs mere

Formidlingsstrategi, version 1

Formidlingsstrategi, version 1 Nordplus Adult development project, August 2009 June 2011 NOVA Nordic Tools for Learning Validation HJV / 04.03.2011 Formidlingsstrategi, version 1 I. Overblik formidlingsstrategi 1. Mål at gøre opmærksom

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

SRO 2017 SRO 2G

SRO 2017 SRO 2G SRO 2G 2017 1 Studieretningsopgaven i 2.g (SRO) Studieretningsopgaven i 2.g er en individuel skriftlig opgave i to af de fag, der udgør studieretningen. Til udarbejdelse af opgaven er der afsat 15 elevtimer.

Læs mere

Information om større skriftlig opgave SSO køreplan 18/19

Information om større skriftlig opgave SSO køreplan 18/19 Information om større skriftlig opgave SSO køreplan 18/19 Køreplan for SSO forår 2019 Uge Dato Begivenhed Sted Ansvarlige 5 Mandag 28/1 Valg af fag og område Lectio Elever senest kl. 11:45 5 Onsdag 30/1

Læs mere

Ansøgningsskema Grundlovspuljen

Ansøgningsskema Grundlovspuljen Side 1 af 5 Ansøgningsskema Grundlovspuljen Ansøgning til 1. runde 25/2 25/4 2014. Ansøgninger på min. 100.000 kr. Ansøger Navn på ansøgerorganisation Skriv navnet på den enhed (forening, institution eller

Læs mere

Dansk og/eller Samtidshistorieopgaven

Dansk og/eller Samtidshistorieopgaven Dansk og/eller Samtidshistorieopgaven I skal i løbet af 2. år på HH skrive en større opgave i Dansk og /eller Samtidshistorie. Opgaven skal i år afleveres den 7/12-09 kl. 12.00 i administrationen. I bekendtgørelsen

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

Kompetencelogbog trin for trin

Kompetencelogbog trin for trin Kompetencelogbog trin for trin I. Sæt ord på kompetencerne: Hvilken viden og værktøjer fik du? Hvad kan du med din viden? Hvilken indsigt fik du i forhold til dine værdier, dvs. hvad giver mening og er

Læs mere

Forskning, monitorering og incitamenter

Forskning, monitorering og incitamenter Institut for Kultur og Globale Studier Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Marianne Rostgaard Institutleder Telefon: 9940 9924 Email: rostgard@cgs.aau.dk Forskning, monitorering og incitamenter Opdateret august

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre informationer spredes på.

Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre informationer spredes på. Kommunikationsplan for projekt Viden og Innovation i SMV ere via Studerende (VIIS) vers. 2 (jan. 2013) Introduktion Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold

Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Typografier, indholdsfortegnelse, sidetal og litteraturliste med Word 2007 og 2010 Indhold Udnyt Words indbyggede funktioner i din opgave (2007 og 2010)... 1 Typografier (HUSK AT BRUGE DEM KONSEKVENT GENNEM

Læs mere

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold

SSO-OPSKRIFTEN. Alle dele er lige vigtige for at lave den perfekte kagedej. Indhold SSO-OPSKRIFTEN I SSO-opskriften kan du læse om de forskellige ingredienser, som du skal bruge for at lave din større skriftlige opgave i forbindelse med din HF, og hvad kravene til ingredienserne er. Alle

Læs mere

Referencehåndtering i Word

Referencehåndtering i Word Dato: 31. august 2016 Ref.: Randi Juul Nørskov og Lene Nørskov Lange, VIA Bibliotekerne Referencehåndtering i Word Når du skriver opgave i Word, kan du lave henvisninger og tilføje referencer undervejs

Læs mere

Forside Her skal du anvende det udleverede officielle ark med opgaveformuleringen. Andet er ikke nødvendigt.

Forside Her skal du anvende det udleverede officielle ark med opgaveformuleringen. Andet er ikke nødvendigt. Praktiske råd vedrørende udformningen af DHO Hvordan laver jeg fodnoter? Skal indholdsfortegnelsen stå før indledningen? Når du skal i gang med at skrive din DHO, vil du sikkert opleve, at du har en masse

Læs mere

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING ØVELSESSSKORT 45+ min PROTOTYPEUDVIKLING VEJLEDNING: I skal nu bruge jeres første udkast til jeres problemformulering (fra tema 2) og finde frem til, hvilken prototype I vil lave som en del af jeres samlede

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING

REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING REDAKTIONELLE RETNINGSLINJER FOR OPGAVESKRIVNING Januar 2007 Journalnr. 7-16-28-00-06/7330 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formål...3 Layout...3 Sideopsætning...3

Læs mere

STØRRE SKRIFTLIG OPGAVE FOR HF

STØRRE SKRIFTLIG OPGAVE FOR HF ORIENTERING OM STØRRE SKRIFTLIG OPGAVE FOR HF 2017/2018 Randers HF & VUC Indholdsfortegnelse Vigtige tidspunkter... 2 Tilmelding, udlevering og aflevering... 3 Formelle krav til opgaven... 4 Hvem skal

Læs mere

KEMI 2000 GYMNASIE / HF. www.haase.dk

KEMI 2000 GYMNASIE / HF. www.haase.dk O2 H A A S E U N D E R V I S N I N G KEMI 2000 GYMNASIE / HF Med dette katalog præsenterer vi forlagets materialer til undervisningen i kemi på gymnasieniveau. Bag i kataloget findes en bestillingsseddel

Læs mere

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Arkibas grundkursus Billeder På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler,

Læs mere

Poster design. Meningen med en poster

Poster design. Meningen med en poster Poster design At præsentere et naturvidenskabelig emne er ikke altid lige nemt. Derfor bruges ofte plakater, såkaldte posters, til at fremvise forskning på fx messer eller konferencer. Her kan du finde

Læs mere

Vejledning til PURE for redaktører på IHK. Peter Hald 5.11.2010

Vejledning til PURE for redaktører på IHK. Peter Hald 5.11.2010 Vejledning til PURE for redaktører på IHK Peter Hald 5.11.2010 Dette er en tilrettet udgave af Vejledning til PURE for publikationsredaktører i VIA, af Charlotte Greve 02.02.2010 1 Vejledning for godkendelsesprocedure,

Læs mere

Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger

Kildehenvisninger. - Information og guide til korrekte kildehenvisninger Kildehenvisninger - Information og guide til korrekte kildehenvisninger Af: Emil Madsen Slotshaven Gymnasium d.12/12 2016 Indhold Hvorfor overhovedet kildehenvise?:... 1 Hvad er en kildehenvisning så?:...

Læs mere

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Juli 2018 Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen LAG-sekretariatet Slotsgade 1 4800 Nykøbing Falster Tlf. 3529 1000 / LAG Sekretariatet

Læs mere

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os?

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Bidrag til tidsskrift/konferencebidrag i tidsskrift/ Bidrag til avis Publikationstype (Tidsskriftartikel, Konferenceartikel, Letter, Review, Anmeldelse,

Læs mere

HF: Større Skriftlige Opgave

HF: Større Skriftlige Opgave HF: Større Skriftlige Opgave 1 Indholdsfortegnelse Hvad er Den større skriftlige opgave? Hvilke fag kan der skrives opgave i? Forløb Valg af område Tilmelding Opgavetitel Opgaveugen Aflevering Opgavens

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen udsender hermed nyheder om folkeskolens afsluttende prøver.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen udsender hermed nyheder om folkeskolens afsluttende prøver. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Nyhedsbrev om folkeskolens afsluttende prøver 2011/12

Læs mere

Elevvejledning HF Større skriftlige opgaver Århus Akademi 2006

Elevvejledning HF Større skriftlige opgaver Århus Akademi 2006 NAVN: KLASSE: Elevvejledning HF Større skriftlige opgaver Århus Akademi 2006 Indholdsfortegnelse: 1. Placering af opgaverne s.1 2. Den større skriftlige opgave s.1 3. Generel vejledning til den større

Læs mere

Idé >>> Nord > > NA. layout manus. bagsidetekst. oversættelse. bestilling. billeder. print. Produktion. bestilling. > Conference Proceedings.

Idé >>> Nord > > NA. layout manus. bagsidetekst. oversættelse. bestilling. billeder. print. Produktion. bestilling. > Conference Proceedings. guide til publicering Nord > layout manus bestilling billeder produktion 12 Produktion! titel PR/web forord bagsidetekst oversættelse print @ ANP > > TemaNord Distribution NMR publikation > Conference

Læs mere

Elevvejledning HF. Større skriftlige opgaver. Århus Akademi udgave

Elevvejledning HF. Større skriftlige opgaver. Århus Akademi udgave NAVN: KLASSE: Elevvejledning HF Større skriftlige opgaver Århus Akademi 2008 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. Placering af opgaverne s. 2 2. Den større skriftlige opgave s. 2 3. Generel vejledning til

Læs mere