Sonos PLAY:5. Produktguide

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sonos PLAY:5. Produktguide"

Transkript

1 Sonos PLAY:5 Produktguide

2 DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller mekanisk, herunder, men ikke begrænset til fotokopiering, optagelse, informationsadgangssystemer eller computernetværk, uden skriftlig tilladelse fra Sonos, Inc: Sonos og alle øvrige Sonos-produktnavne og -slogans er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Sonos, Inc. Sonos Reg. U.S. Pat. & Tm. Off. Sonos-produkter kan være beskyttet at et eller flere patenter. Vores patent-for-produkt-oplysninger findes her: sonos.com/legal/patents iphone, ipod, ipad og itunes er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande. Windows er et registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation i USA og andre lande. Android er et varemærke tilhørende Google Inc. MPEG Layer-3 lydafkodningsteknologi er givet i licens fra Fraunhofer IIS og Thomson. Sonos anvender MSNTP-software, som blev udviklet af N.M. Maclaren ved University of Cambridge. Copyright, N.M. Maclaren, 1996, 1997, 2000; Copyright, University of Cambridge, 1996, 1997, Alle andre nævnte produkter og tjenester kan være varemærker eller tjenestemærker tilhørende deres respektive ejere. januar Sonos, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

3 Sonos PLAY:5 PLAY:5 er den originale, større-rum-større-lyd trådløse højttaler, som gør det muligt at bruge enhver Sonos-controller (se "Sonos-controllere" på side 3) til at styre og afspille al den musik, du har lyst til, i hele huset. Fem specialkonstruerede enheder (to mellemtoneenheder, to tweetere og en woofer), hver med en dedikeret forstærker. Indbygget stereolyd i HiFi-kvalitet med adskillelse af højre og venstre kanal. Fungerer problemfrit med hele sortimentet af Sonos-produkter. Er du ny bruger af Sonos? Du skal kun bruge få trin til at få dit Sonos-system gjort klar følg blot konfigurationsvejledningen, der blev leveret sammen med din PLAY:5. Når du har foretaget konfigurationen, kan du til hver en tid tilføje yderligere Sonos-komponenter. Vil du tilføje en enhed til et eksisterende Sonos-system? Sonos-systemet kan nemt udvides rum for rum. Hvis du føjer denne PLAY:5 til et eksisterende Sonos-system, kan du gå direkte til "Tilslutning til et eksisterende Sonos-system" på side 6.

4 2 Dit hjemmenetværk Produktguide For at få adgang til internetbaserede musiktjenester, netradio og digital musik lagret på din computer eller på en netværksforbundet lagringsenhed (NAS) skal dit hjemmenetværk leve op til følgende krav: Krav til hjemmenetværk Bemærk:Dit netværk skal have en internetforbindelse med høj hastighed, da Sonossystemet er konstrueret til at opdatere softwaren gratis online. Dit Sonos-system skal være registreret for at modtage disse opdateringer, så sørg for at registrere dig under konfigurationsprocessen. Vi deler ikke din -adresse med andre firmaer. Et DSL-/kabelmodem med høj hastighed eller en bredbåndsforbindelse baseret på optisk fiber for at sikre korrekt afspilning af internetbaserede musiktjenester. (Hvis din internetudbyder kun tilbyder internet via satellit, kan du opleve problemer med afspilning på grund af svingende downloadhastigheder.) Hvis dit modem ikke er en kombineret modem/router, og du vil anvende Sonos' automatiske online-opdateringer eller streame musik fra en internetbaseret musiktjeneste, skal du installere en router i dit hjemmenetværk. Hvis du ikke har en router, skal du anskaffe og installere en, før du gå videre. Hvis du vil anvende Sonos-controller-app'en på en Android - eller ios-enhed, eller hvis du konfigurerer Sonos trådløst, skal du bruge en trådløs router. Besøg vores websted på og få flere oplysninger. Bemærk:Sonos kommunikerer over et 2,4 GHz-netværk, som understøtter den trådløse standard b/g. 5 GHz-netværk understøttes ikke i en komplet trådløs Sonoskonfiguration. Slut en Sonos BRIDGE, BOOST eller afspiller til din router, hvis: Du har et større hus, hvor den trådløse dækning ikke er pålidelig, og du ønsker at forstærke det trådløse signal for dit Sonos-system. Dit trådløse netværk er allerede meget belastet med streaming af video, spil og websurfing, og du vil etablere et separat trådløst netværk dedikeret til dine Sonos-højttalere. Du vil parre en SUB og/eller et par PLAY:1 - eller PLAY:3 -højttalere med din PLAYBAR for at skabe en 3.1- eller 5.1-hjemmebiograf. Dit netværk anvender udelukkende 5 GHz (kan ikke ændres til 2,4 GHz). For at få det bedste resultat skal du forbinde den computer eller det NAS-drev, som indeholder din personlige samling af musik, til dit hjemmenetværks router via et Ethernetkabel. Systemkrav Windows XP SP3 og højere (mens Windows XP SP3 og højere er kompatibel med version 5.1, understøttes trådløs standardopsætning kun på Windows 7 og højere) Macintosh OS X og højere (mens Macintosh OS X og højere er kompatibel med version 5.1, understøttes trådløs standardopsætning kun på Mac ios 10.7 og højere) Kompatibel med iphone -, iphone touch - og ipad -enheder, der kører ios 6.0 eller senere. Visse funktioner kræver højere versioner af ios

5 Sonos PLAY:5 3 Android : 2.1 og højere. Visse funktioner kræver højere versioner af Android (mens Android 2.1 og højere er kompatibel med version 5.1, understøttes trådløs standardopsætning kun på Android 2.3 eller 4.0 og højere) Bemærk:Besøg vores websted på for at se de nyeste systemkrav, herunder understøttede versioner af operativsystemer. Sonos-controllere Du kan bruge alle Sonos-controllere med Sonos PLAY:5, herunder: Sonos-controller til Android Tryk på knappen Play Store eller Market på din Android-enhed for at downloade den gratis Sonos-app fra Google Play. Sonos-controlleren til iphone eller Sonos-controlleren til ipad Tryk på knappen App Store på din iphone, ipod touch eller ipad for at downloade den gratis Sonos-controller-app, eller download app'en fra itunes. (Hvis du downloader fra itunes, skal du synkronisere, før du kan se Sonos-logoet på din enhed). Sonos-controller til Mac eller pc Download fra vores websted på: Sonos CONTROL (CR200)

6 4 Sonos PLAY:5-forside Produktguide Bemærk:Sonos PLAY:5 s forsidegitter kan ikke tages af. Hvis du forsøger at afmontere gitteret, kan det resultere i, at din PLAY:5 beskadiges. Tænd/sluk Statusindikator Afspil/Pause Lydstyrke op (+) Lydstyrke ned (-) Dit Sonos-system er designet til at være tændt hele tiden. Systemet bruger et minimum af elektricitet, når det ikke afspiller musik. Du kan hurtigt stoppe med at streame lyd til alle rum ved at vælge Stop afspilning på menuen Rum. Stop streaming i ét rum ved at trykke på knappen Play/Pause på afspilleren. Angiver den aktuelle status for den pågældende Sonos-komponent. Når Sonoskomponenten er i normal drift, kan du slå den hvide statusindikatorlampe til og fra. Du kan se en komplet liste over statusindikatorer ved at besøge Skifter mellem afspilning og pause af lyden i dette rum (starter som standard samme musikkilde igen, når du trykker på knappen, medmindre en anden kilde er valgt). Tryk én gang for at starte eller stoppe streaming af lyd Tryk to gange for at springe til næste nummer (hvis den valgte musikkilde understøtter dette) Tryk på disse knapper for at tilpasse lydstyrken op og ned.

7 Sonos PLAY:5 5 Sonos PLAY:5-bagside Akustikport/håndtag Stik til Ethernet-switch (2) Vekselstrøm (lysnet)-indgang (~ V, Hz) 3,5 mm stereoindgang (2 V) Akustikporten fungerer også som håndtag, så du nemt kan løfte og bære PLAY:5 fra rum til rum. Undgå at blokere porten, når der afspilles musik på PLAY:5. Brug et Ethernetkabel af kategori 5 til at forbinde enheden til en router, computer eller en anden netværksenhed, som f.eks. en netværksforbundet lagringsenhed (NAS). Lysdiodeindikatorer: Blinker gult (netværksaktivitet) Grøn (linkforbindelse) Brug det medfølgende lysnetkabel for tilslutning til stikkontakten (garantien bortfalder ved anvendelse af en uoriginal lysnetledning). Anvend det medfølgende 3,5 mm til 3,5 mm stereolydkabel til at forbinde lydudgangene fra en bærbar musikafspiller til PLAY:5's analoge lydindgang. Du kan tilslutte en anden lydkomponent, som f.eks. en cd-afspiller, via et 3,5 mm (1/8") mini-stereo til RCA-lydkabel. Sæt mini-stereo-stikket i lydindgangen på PLAY:5, og sæt RCA-stikket i lydudgangen på lydkomponenten. 3,5 mm (1/8") hovedtelefonstik Hovedtelefonudgangen kan anvendes med ethvert 3,5 mm (1/8") hovedtelefonstik.

8 6 Valg af placering Produktguide Du kan placere PLAY:5 præcis, hvor du synes, lyden er bedst. Den kompakte størrelse og indbyggede håndtag gør det nemt at placere din PLAY:5 på køkkenbordet eller at tage den med ud på terrassen. For at opnå maksimal ydelse, har vi nogle få retningslinjer: PLAY:5 er designet til at lyde bedst, når den placeres 8-30 cm fra væggen. Placer PLAY:5 i den modsatte ende af rummet, i forhold til hvor du vil lytte. Undgå at blokere akustikporten ved brug. Placer PLAY:5 mindst 30 cm fra et fjernsyn, en computer eller andre skærme for at undgå risikoen for interferens med billedet. PLAY:5 er ikke vandtæt. Efterlad den ikke udenfor i regnvejr, og undlad at placere den tæt ved vand. Tilslutning til et eksisterende Sonos-system Når du har foretaget konfiguration af dit Sonos-system, kan du til hver en tid nemt tilføje yderligere Sonos-komponenter (op til 32 rum). Hvis dit hus har indbyggede netværkskabler, kan du oprette en kabelført forbindelse til nye Sonos-komponenter. Hvis du ikke har indbyggede netværkskabler, er vores indbyggede trådløse teknologi ideel for dig. 1. Vælg en placering til din PLAY:5 (se "Valg af placering" vedrørende optimal placering). 2. Fastgør lysnetkablet til PLAY:5, og tænd for strømmen. Bemærk:Hvis du opretter en kabelført forbindelse, skal du forbinde et standard-ethernetkabel fra din router eller en anden Sonos-komponent (eller et aktivt netværksstik, hvis du har indbyggede kabler) til et stik beregnet til en Ethernet-switch på bagsiden af den nye Sonoskomponent. 3. Vælg en af de følgende muligheder: Via en håndholdt Sonos-controller: Vælg Tilføj en afspiller eller SUB på menuen Indstillinger og følg instruktionerne på skærmen for at føje denne komponent til dit Sonos-system. Via en Sonos-controller til Mac eller pc: Vælg Tilføj en afspiller eller SUB på menuen Administrer og følg instruktionerne på skærmen for at føje denne komponent til dit Sonos-system. Tykke vægge, 2,4 GHz-trådløse telefoner eller tilstedeværelsen af andre trådløse enheder kan forstyrre eller blokere de trådløse signaler fra dit Sonos-system. Hvis du oplever problemer efter placering af et Sonos-produkt, kan du prøve en eller flere af følgende løsninger flyt Sonos-produktet, skift den trådløse kanal, som dit musiksystem anvender, slut et Sonosprodukt til din router med et kabel, hvis din konfiguration i øjeblikket er trådløs.

9 Sonos PLAY:5 7 Oprettelse af et stereopar Indstillingen Stereopar lader dig gruppere to PLAY:1-, PLAY:3- eller PLAY:5-enheder i samme rum for at skabe en bredere stereofornemmelse. I denne konfiguration fungerer den ene enhed som den venstre kanal og den anden enhed som den højre kanal. Du kan ikke oprette et blandet stereopar Sonos-komponenterne i et stereopar skal være ens. Oplysninger om optimal placering Ved oprettelse af et stereopar er det bedst at placere de to Sonos-komponenter 2,5 til 3,5 meter fra hinanden. Din foretrukne lytteposition bør være 2,5 til 3,5 meter fra de parrede Sonos-komponenter. Kortere afstand øger bassen, og længere afstand forbedrer stereobilledet. Bemærk:Indstillingen Stereopar er kun til brug med PLAY:1-, PLAY:3- og PLAY:5-enheder. Du kan ikke oprette et blandet stereopar Sonos-komponenterne i et stereopar skal være ens.

10 8 Produktguide Via en håndholdt Sonos-controller 1. Vælg Indstillinger -> Rumindstillinger. 2. Vælg en PLAY:5, der skal parres. 3. Vælg Opret stereopar, og klik på Næste. 4. Vælg den anden PLAY:5, som du vil parre. 5. Tryk på knappen Lydstyrke op på den PLAY:5, du vil anvende som venstre kanal. Enhederne forbindes automatisk som et stereopar. Sådan adskilles et stereopar: 1. Vælg Indstillinger -> Rumindstillinger. 2. Vælg det stereopar, som du vil adskille (stereoparret vises med L + R i rumnavnet). 3. Vælg Adskil stereopar, og klik på Adskil for at bekræfte. Via en Sonos-controller til Mac eller pc 1. Vælg et af følgende: Via en Sonos-controller til pc: Vælg Indstillinger i menuen Administrer. Via en Sonos-controller til Mac: Vælg Indstillinger ->Rumindstillinger fra menuen Sonos. 2. Vælg en PLAY:5, som du vil parre, fra rullelisten Rumindstillinger for. 3. Klik på Opret stereopar og følg vejledningen for at konfigurere et stereopar. Sådan adskilles et stereopar: 1. Vælg et af følgende: Via en Sonos-controller til pc: Vælg Indstillinger i menuen Administrer. Via en Sonos-controller til Mac: Vælg Indstillinger ->Rumindstillinger fra menuen Sonos. 2. Vælg det Sonos-stereopar, som du vil adskille, fra rullelisten Rumindstillinger for (stereoparret vises med L + R i navnet på rummet). 3. På fanen Grundlæggende skal du klikke på Adskil stereopar. 4. Klik på Adskil.

11 Sonos PLAY:5 9 Afspilning af musik Du kan anvende enhver Sonos-controller til valg af musik Vælg en musikkilde fra Sonos-musikmenuen på en håndholdt controller eller fra MUSIK-panelet, hvis du anvender Sonos-controller-app'en til Mac eller pc. Radio Sonos indeholder en radioguide, som giver umiddelbar adgang til tusindvis af gratis internetradiostationer og udsendelser. Du kan nemt finde radiostationer fra hele verden musik, nyheder og forskellige programmer, herunder arkiverede udsendelser og podcasts. Du kan vælge en internetradiostation ved blot at vælge Radio og vælge en station. Musiktjenester En musiktjeneste er en onlinemusikbutik eller en onlinetjeneste, der sælger lydprodukter pr. sang, pr. lydbog eller via abonnement. Sonos er kompatibel med mange musiktjenester du kan besøge vores websted på for at se den seneste liste. (Nogle musiktjenester er muligvis ikke tilgængelige i dit land. Se den enkelte musiktjenestes websted for flere oplysninger). Hvis du på nuværende tidspunkt abonnerer på en musiktjeneste, som er kompatibel med Sonos, skal du blot føje dit brugernavn og din adgangskode til musiktjenesten til Sonos, hvis det er nødvendigt, hvorefter du vil have øjeblikkelig adgang til musiktjenesten fra dit Sonos-system. 1. Du kan tilføje en musiktjeneste ved at trykke på Tilføj musiktjenester via Sonos-musikmenuen på din håndholdte controller. 2. Vælg den Sonos-kompatible musiktjeneste, du vil tilføje. 3. Tryk på Tilføj konto, og følg vejledningen på skærmen. Dit brugernavn og din adgangskode verificeres nu af musiktjenesten. Så snart dine legitimationsoplysninger er verificerede, vises musiktjenesten på Sonos-musikmenuen. Gratis prøveperioder på musiktjenester er tilgængelige i nogle lande. (Se den enkelte musiktjenestes websted for flere oplysninger). Såfremt der vises prøveversioner af musiktjenester på menuen Musiktjenester, skal du blot trykke på den for at vælge den. Tryk på Tilføj konto -> Jeg er ny bruger af [musiktjeneste], og følg derefter vejledningen for at aktivere prøveperioden. Når prøveperioden er slut, skal du abonnere på musiktjenesten for at beholde musikken til afspilning. Lokalt musikbibliotek Sonos-systemet kan afspille musik fra enhver computer eller netværksforbundet lasonos-produktgringsenhed (NAS) på dit hjemmenetværk, hvor du har delte musikmapper. Under konfigurationsprocessen bliver du ledt gennem processen for adgang til dit lokale musikbibliotek (som f.eks. dit itunes-bibliotek). På et senere tidspunkt ønsker du muligvis at tilføje eller fjerne mapper fra listen. Du kan ændre din liste med delte mapper ved at vælge menuen Indstillinger fra en håndholdt Sonos-controller og derefter vælge en af følgende muligheder: Du kan føje en ny musikmappe til Sonos ved at vælge Administrer -> Indstillinger for musikbibliotek -> Tilføj. Du kan fjerne en musikmappe ved at vælge Administrer -> Indstillinger for musikbibliotek. Tryk på den delte mappe, som du ønsker at fjerne, og vælg herefter Fjern.

12 10 Produktguide Sonos-systemet inddeler dine musikmapper, så du kan se din musiksamling ud fra kategorier (som f.eks. kunstnere, album, komponister, genrer eller musiknumre). Hvis du føjer ny musik til en mappe, som allerede er inddelt, skal du blot opdatere din musikindeksering for at føje musikken til dit Sonos-musikbibliotek. Du kan opdatere dit musikindeks ved at vælge Administrer musikbibliotek -> Opdater musikindeks nu. Hvis du ønsker, at musikinddelingen opdateres automatisk hver dag, skal du vælge Planlæg opdateringer for musikindeks og derefter vælge et tidspunkt. Trådløs itunes-afspilning fra ios-enheder Du kan vælge samt afspille musik og podcasts gemt på enhver ipad, iphone eller ipod touch, der er på samme netværk som dit Sonos-system. Afspilning synkroniseres perfekt i ethvert eller alle rum i huset. Du skal blot vælge Denne ipad, Denne iphone eller Denne ipod touch fra Sonos-app'en på din ios-enhed for at vælge lydkilden, hvorefter du kan anvende Sonoscontrolleren til at styre afspilning. Trådløs afspilning kræver Sonos-controller-app til iphone eller ipad version eller højere og enheder, der kører iossoftwareversion 6.0 eller senere. Trådløs afspilning fra Android-enheder Du kan vælge samt afspille musik gemt på enhver Android-enhed, der er på samme netværk som dit Sonos-system. Afspilning synkroniseres perfekt i ethvert eller alle rum i huset. Vælg blot Denne mobilenhed fra Sonos-app'en på din Android-smartphone eller -tablet for at oprette et udvalg, hvorefter du kan anvende enhver Sonos-controller til at styre afspilningen. Trådløs musikafspilning er kompatibel med Sonos-software og højere og med enhver enhed, der kører Android 2.1 eller højere. (Trådløs afspilning af podcasts understøttes på Android 2.2 og højere). Google Play Music Du kan afspille musik til dit Sonos-system direkte fra app'en Google Play Music på enhver Android-enhed. Funktionen er tilgængelig for både kunder med Standard og All Access Google Play Music. For at sende musik direkte fra app'en Google Play Music til dit Sonos-system skal du have app'en Google Play Music og Sonos-controller-app'en installeret på din mobile enhed. Sonos-afspilning fra Google Play Music er kompatibel med Sonossoftwareopdatering 4.3 og højere og med enhver enhed, der kører Android 2.3 og højere. Du skal blot åbne app'en Google Play Music og oprette forbindelse til et Sonos-rum eller en Sonos-rumgruppe for at starte musikken. Når du er færdig skal du afbryde forbindelsen mellem Sonos-rummet og app'en. Brug af hovedtelefoner Sonos PLAY:5 har et stik til hovedtelefoner, som du kan anvende, hvis du vil lytte i fred. Stikket til hovedtelefoner autoregistrerer sæt stikket fra et par hovedtelefoner i, og PLAY:5's indbyggede højttalere afbrydes automatisk. Når du tager stikket ud igen, aktiveres højttalerne automatisk igen.

13 Sonos PLAY:5 11 Når der er isat hovedtelefoner, vises der et ikon for hovedtelefoner på skærmen Lydstyrke på en Sonos-controller. Bemærk:Hvis du ikke kan høre nogen lyd fra din PLAY:5, skal du kontrollere, at der ikke er isat hovedtelefoner på enhedens bagside. 1. Sæt stikket fra et par hovedtelefoner i stikket. (Sonos sænker automatisk lydniveauet ned til 25 %). 2. Tag hovedtelefonerne på, og øg lydstyrken til en komfortabel lydstyrke. Bemærk:Lang tids udsættelse for musik ved høje lydstyrker gennem hovedtelefoner kan forårsage permanente høreskader. 3. Fjern stikket til hovedtelefonerne fra bagsiden af PLAY:5, når du er klar til at genoptage lytning via de indbyggede højttalere. Brug af ekstern kilde Du kan slutte en ekstern kilde, som f.eks. en bærbar musikafspiller, til din Sonos PLAY:5. Enheden registreres automatisk, så snart du tilslutter den. Du kan tilslutte en bærbar musikafspiller ved at anvende det medfølgende 3,5 mm stereolydkabel til at tilslutte en musikafspiller til stikket Audio In bag på din PLAY:5. Du kan tilslutte en anden ekstern kilde, som f.eks. en cd-afspiller, via et 3,5 mm (1/8") mini-stereo til RCA-lydkabel. Sæt mini-stereo-stikket i PLAY:5, og sæt RCA-stikket i lydudgangene på den eksterne enhed. Via en håndholdt Sonos-controller: Du kan afspille musik fra denne indgang ved at vælge Ekstern kilde fra menuen Musik, vælge kilden, og derefter vælge Afspil nu. Du kan ændre navnet på enheden ved at vælge Rumindstillinger fra menuen Indstillinger. Vælg den Sonoskomponent, som denne kilde er forbundet til, og tryk derefter på Navn på ekstern kilde. Vælg et nyt navn fra listen, eller indtast en unikt navn. Du kan ændre niveauet for den eksterne kilde ved at vælge Rumindstillinger fra menuen Indstillinger. Vælg den Sonos-komponent, som denne kilde er forbundet til, og tryk derefter på Niveau for ekstern kilde. Vælg et nyt niveau. Via en Sonos-controller til Mac eller pc: Du kan afspille musik fra denne kilde ved at vælge Ekstern kilde fra panelet MUSIK, klikke på musikkilden og vælge Afspil nu. Sådan ændres indstillingerne for denne enhed: Vælg Administrer -> Indstillinger (pc) eller Sonos -> Indstillinger-> Rumindstillinger (Mac). Vælg Sonos-komponenten fra rullelisten Rumindstillinger for. Klik på fanen Ekstern kilde og opdater indstillingerne. ved siden af

14 12 Produktguide Et standard (typisk)-niveau for den eksterne kilde tildeles automatisk, når du vælger et kildenavn, men hvis lydstyrken er for lav, kan du vælge et højere niveau for enheden. (Du vil muligvis opleve forvrængning af lyden ved højere lydniveauer, hvis du indstiller niveauet for højt). Du kan få flere oplysninger om tilslutning af lydenheder ved at gå til vores websted på Indstillinger for equalizer Sonos PLAY:5 leveres med forudindstilinger af equalizeren for at give en optimal afspilningsoplevelse. Hvis du ønsker det, kan du ændre indstillingerne for lyd (bas, diskant eller loudness), så de passer til dine personlige præferencer. 1. Via en håndholdt controller skal du vælge Indstillinger -> Rumindstillinger. 2. Tryk for at vælge et rum. 3. Vælg Musikudligning og før din finger tværs over bas-, diskant- eller balanceskydere for at foretage tilpasninger. 4. Du kan ændre indstillinger for loudness ved at vælge Til eller Fra. (Anvendelsen af loudness øger visse frekvenser, herunder bassen, for at forbedre lyden ved lav lydstyrke). Grundlæggende fejlfinding Advarsel: Undlad at åbne Sonos-produkter, da der er risiko for elektrisk stød. Sonosprodukter må under ingen omstændigheder repareres af andre en et autoriseret Sonosreparationscenter, da dette vil ugyldiggøre garantien. Kontakt Sonos Kundesupport for flere oplysninger. Hvis der opstår et problem, kan du prøve nedenstående forslag til fejludbedring. Hvis et af disse forslag ikke løser problemet, eller hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal fortsætte, bedes du kontakte Sonos Kundesupport, som vil være glade for at hjælpe. Sonos-produkt(er) ikke fundet under opsætning Kontrollér, at lysnetledningen sidder fast. Et netværksproblem kan forhindre produktet i at oprette forbindelse til dit Sonos-system. Hvis dette er et trådløst Sonos-produkt, kan du prøve at flytte Sonos-produkterne tættere sammen eller anvende et Ethernet-kabel til midlertidigt at forbinde produktet til routeren for at se, om problemet skyldes trådløs interferens. Hvis du får vist denne meddelelse, når et Sonos-produkt er forbundet til din router, kan du prøve nedenstående trin for at løse problemet. Hvis du stadig oplever problemer, bedes du kontakte Sonos Kundesupport. 1. Kontroller din firewall Firewall-softwaren, som er installeret på computeren, blokerer muligvis de porte, der anvendes af Sonos. Deaktivér først alle dine firewalls, og opret herefter forbindelse igen. Hvis dette løser problemet, skal du konfigurere din firewall til at arbejde sammen med Sonos-controlleren til Mac eller pc. Se vores websted på for yderligere oplysninger. Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve trin 2 nedenfor.

15 Sonos PLAY: Kontrollér routeren Du kan føre data uden om switchen i din router, for at klarlægge, om der er problemer med routerens konfiguration ved at forbinde et Sonos-produkt som vist herunder Bemærk, at BOOST og computeren fortsat er forbundet til internettet i denne BOOST-konfiguration: Sørg for, at dit kabel/dsl-modem er forbundet til routerens WAN (Internet)-port. Fjern midlertidigt alle andre komponenter, som er forbundet med kabel til dit netværk. Slut et Ethernet-kabel fra computeren direkte til bagsiden af din BOOST, og slut herefter et andet Ethernet-kabel fra dette Sonos-produkt direkte til en af LAN-portene på din router. Når du foretager ændringer af din netværkskonfiguration, skal du muligvis slukke og tænde Sonos-produktet ved at tage ledningen ud af stikkontakten og sætte den i igen. Hvis du ikke bruger en router, kan du besøge vores websted på for at få yderligere oplysninger. 3. Kontroller kablerne Kontroller indikatorlamperne på både routeren og Sonos-produktet. Link-/statuslamperne skal lyse konstant, og aktivitetslamperne på routeren skal blinke. Hvis linklamperne ikke lyser, skal du prøve at anvende en anden port på din router. Hvis linklamperne stadig ikke lyser, skal du prøve at anvende et andet Ethernet-kabel. Sonos-afspilleren fungerer ikke korrekt Hvis statusindikatoren ikke lyser, og der ikke udsendes lyd, når enheden er tændt, skal du kontrollere, om lysnetledningen er sat rigtigt i. Hvis statusindikatoren lyser konstant hvidt, skal du sørge for, at lydstyrken er indstillet på et passende niveau. Kontrollér, at lyden ikke er afbrudt. På en CONNECT:AMP skal du kontrollere, at eksterne højttalere er tilsluttet korrekt. Hvis afpilleren pludselig holder op med at afspille musik, og statusindikatoren blinker orange og hvidt, skal du tage afspillerens stik ud af kontakten og lade den afkøle et par minutter. Kontrollér, at luftkanalerne ikke er blokeret. Se "Afspillerens statusindikatorer" på side 15. Kontrollér lamperne for link/aktivitet på både routeren og Sonos-produktet, der er forbundet til routeren via kablet.

16 14 Produktguide Linklamperne skal lyse fast, og aktivitetslamperne skal blinke. Hvis linklamperne ikke lyser, skal du prøve at anvende en anden port på din router. Hvis linklamperne fortsat ikke lyser, kan du prøve at anvende et andet Ethernet-kabel. Flyt din Sonos-controller nærmere en afspiller. Kontroller, at der ikke er forhindringer, der hindrer den trådløse dækning. Kontroller dine netværksforbindelser. Sonos-afspilleren skal muligvis nulstilles. Tag lysnetstikket ud i 5 sekunder, og sæt det i igen. Vent, indtil Sonosafspilleren er genstartet. Ikke alle rum er synlige, eller Sonos-app'en fungerer ikke i alle rum, eller musikken stopper, når jeg bruger min 2,4 GHz-telefon Der er sandsynligvis trådløs interferens. Du kan ændre den trådløse kanal, som Sonos-systemet anvender, ved at følge nedenstående trin. Via en håndholdt Sonos-controller: På menuen Indstillinger skal du trykke på Avancerede indstillinger -> SonosNetkanal. Vælg en anden SonosNet (trådløs)-kanal på listen. Via Sonos-controller-app'en til pc: Vælg Indstillinger -> Avanceret fra menuen Administrer. På fanen Generelt skal du vælge en anden trådløs kanal på listen. Via Sonos-controller-app'en til Mac: Vælg Indstillinger -> Avanceret på menuen Sonos. På fanen Generelt skal du vælge en anden SonosNet (trådløs)-kanal på listen. Det kan tage nogle sekunder, før ændringen er gennemført. Hvis du afspiller musik, kan der forekomme en kort pause i musikken, når den trådløse kanal ændres. Jeg har en ny router Hvis du køber en ny router eller skifter internetudbyder (ISP), skal du genstarte alle dine Sonos-produkter, når routeren er installeret. Bemærk: Hvis ISP-teknikeren tilslutter et Sonos-produkt til den nye router, behøver du kun at genstarte dine trådløse Sonos-produkter. 1. Tag netledningen til alle dine Sonos-produkter ud af stikkontakten i mindst 5 sekunder. 2. Tilslut dem en efter en, og begynd med det Sonos-produkt, der er forbundet til din router. Vent, indtil dine Sonos-produkter er genstartet. Statuslamperne skifter til konstant hvidt på hvert produkt, når genstarten er fuldført. Hvis din Sonos-opsætning er helt trådløs, skal du også skifte adgangskoden til dit trådløse netværk. Følg nedenstående trin: 1. Slut midlertidigt en af dine Sonos-afspillere til den nye router med et Ethernet-kabel. 2. På Sonos-musikmenuen på din controller, skal du vælge Indstillinger. 3. Vælg Avancerede indstillinger -> Trådløs opsætning. Sonos vil registrere dit netværk. 4. Angiv adgangskoden til dit trådløse netværk.

17 Sonos PLAY: Når adgangskoden er accepteret, skal du koble afspilleren fra routeren og flytte den tilbage til sin oprindelige placering. Jeg vil ændre adgangskoden til mit trådløse netværk Hvis dit Sonos-system er konfigureret trådløst, og du ændrer adgangskoden til dit trådløse netværk, skal du også ændre den på dit Sonos-system. 1. Slut midlertidigt en af dine Sonos-afspillere til din router med et Ethernet-kabel. 2. Vælg en af de følgende muligheder: Via en håndholdt Sonos-controller skal du vælge Indstillinger -> Avancerede indstillinger -> Trådløs opsætning. Via en Sonos-controller-app til pc skal du vælge Indstillinger -> Avanceret på menuen Administrer. På fanen Generelt skal du vælge Trådløs opsætning. Via en Sonos-controller-app til Mac skal du vælge Indstillinger -> Avanceret på menuen Sonos. På fanen Generelt skal du vælge Trådløs opsætning. 3. Angiv adgangskoden til det trådløse netværk, når du bliver bedt om det. 4. Når adgangskoden er accepteret, kan du koble afspilleren fra routeren og flytte den tilbage til sin oprindelige placering. Afspillerens statusindikatorer Vigtigt: Undlad at placere genstande oven på din Sonos-afspiller. Dette kan hindre luftstrømmen og forårsage overophedning. Kontrollamper Afspillerstatus Sonos-produkt Yderligere oplysninger Konstant hvidt Tændt og tilknyttet et Sonossystem BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Når produktet fungerer normalt, kan du, hvis du vil, tænde eller slukke den hvide indikatorlampe ved at vælge Hvidt statuslys på menuen Rumindstillinger. (SUB-indikatoren vil afspejle samme indstilling som den afspiller, den er parret med). Blinker hvidt I færd med at starte BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Blinker grønt Tændt men endnu ikke tilknyttet et Sonos-system BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR På en SUB kan dette indikere, at SUB'en endnu ikke er parret med en afspiller. Konstant grønt Lydstyrken indstillet til nul eller afbrudt CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR

18 16 Produktguide Kontrollamper Afspillerstatus Sonos-produkt Yderligere oplysninger Blinker langsomt grønt Surround-lyd er deaktiveret eller SUB-lyden er deaktiveret PLAY:1, PLAY:3, SUB Gælder for afspillere konfigureret som en PLAYBARsurround-højttaler eller for en SUB parret med en PLAYBAR Konstant orange Ved trådløs opsætning sker dette, når det åbne Sonos -adgangspunkt midlertidigt er aktivt. Hvis du ikke er ved at konfigurere Sonos-systemet, kan dette indikere en advarselstilstand. CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Hvis det orange lys er tændt OG afspillerens lydstyrkeniveau reduceres automatisk, indikerer det, at afspilleren er i advarselstilstand. Tryk på knappen Pause for at stoppe lyden Kontroller ventilationsåbningen for tilstrækkelig køling Kontroller rumtemperaturen for at sikre, at den er mindre end 104 F/ 40 C Hvis afspilleren står i direkte sol, skal du give den skygge Lad afspilleren afkøle i nogle minutter, og tryk derefter på Afspil for at genstarte lyden Hvis problemet ikke løses, skal du kontakte Kundesupport Blinker hurtigt orange Fejl ved afspilning/næste nummer CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Angiver at det ikke var muligt at afspille eller springe til næste nummer Blinker orange Ved konfiguration af SonosNet sker dette ved tryk på en knap, mens produktet søger efter en husstand at oprette forbindelse til. BRIDGE, BOOST, CONNECT, SUB, CONNECT:AMP, DOCK, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR Blinker langsomt orange og hvidt Fejltilstand CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR, SUB Hvis lyset blinker orange og hvidt, OG lydstyrken automatisk afbrydes, indikerer dette, at der er opstået en fejl på afspilleren. Tryk på knappen Pause for at stoppe lyden Kontrollér rumtemperaturen for at sikre, at den er under 40 C Hvis afspilleren står i direkte sol, skal du give den skygge Lad produktet afkøle i nogle minutter, og tryk derefter på Afspil for at genstarte lyden Hvis problemet ikke løses, skal du kontakte Kundesupport

19 Sonos PLAY:5 17 Vigtig sikkerhedsinformation 1. Læs disse instruktioner. 2. Opbevar disse instruktioner. 3. Overhold alle advarsler. 4. Følg alle instruktioner. 5. Brug ikke dette apparat tæt ved vand. 6. Rengør kun med en tør, blød klud. Rengørings- og opløsningsmidler til husholdningsbrug kan skade overfladen af Sonos-komponenter. 7. Installér ikke tæt ved varmekilder, som f.eks. radiatorer, ovne eller andre apparater, som producerer varme. 8. Beskyt netkablet fra at blive trådt på eller klemt, især ved stik, stikdåser og punktet, hvor de udgår fra apparatet. 9. Brug kun tilslutningsenheder/tilbehør som angivet af producenten. 10. Træk stikket ud fra apparatet i tordenvejr, eller hvis det ikke skal bruges i længere tid. 11. Overlad alle serviceeftersyn til uddannet Sonos-servicepersonale. Serviceeftersyn er påkrævet, hvis apparatet på nogen måde er blevet skadet, ved f.eks. et beskadiget strømforsyningskabel eller stik, hvis der er spildt væske på apparatet, hvis genstande er faldet ned i apparatet, hvis apparatet er blevet udsat for regn eller fugt, ikke fungerer normalt, eller er blevet tabt. 12. Netstikket skal nemt kunne kobles fra udstyret. 13. Advarsel: Undlad at udsætte apparatet for regn eller fugt for at reducere risikoen for brand og elektrisk stød. 14. Udsæt ikke apparatet for dryp eller stænk, og placér ikke genstande med væsker, som f.eks. vaser, på apparatet.

20 18 Specifikationer Produktguide Funktion Lyd Forstærker Højttalere Hovedtelefon Ekstern lydkilde Indstilling af stereopar Musik Understøttede lydformater Understøttede musiktjenester Operativsystemer (til lagring af filer) Understøttet internetradio Understøttede albumcovers Understøttede playlister Beskrivelse Fem digitale klasse-d forstærkere, der leverer 80 W effekt i alt Femvejs-højttaler - to tweetere, to 3" mellemtoneenheder og én 3,5" woofer. Hver enhed i produktet drives individuelt af en dedikeret forstærker. 3,5 mm hovedtelefontilslutning med auto-registrering. PLAY:5's integrerede højttalere dæmpes, når der tilsluttes hovedtelefoner. 3,5 mm tilslutning for ekstern lydkilde med auto-registrering Lader dig gruppere to PLAY:5-enheder i samme rum, hvor én PLAY:5 fungerer som den venstre kanal, og den anden som den højre kanal. Understøttelse af komprimeret MP3, itunes Plus, WMA, AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Audible (format 4), Apple Lossless, Flac (lossless)-musikfiler, såvel som ukomprimerede WAV- og AIFFfiler. Indbygget understøttelse af 44,1 khz sample-frekvens. Yderligere understøttelse af samplefrekvenserne 48 khz, 32 khz, 24 khz, 22 khz, 16 khz, 11 khz og 8 khz. Bemærk: Tidligere købte Apple "Fairplay" DRM-beskyttede sange kan opgraderes. Se Apple for flere oplysninger. Formaterne AAC Enhanced og WMA Lossless understøttes ikke i øjeblikket. Sonos fungerer problemfrit med de fleste musiktjenester, herunder Deezer, Google Play, Pandora, Spotify og TuneIn Radio, samt med downloads fra enhever tjeneste, der tilbyder musiknumre uden DRM. Tilgængelige tjenester varierer efter region. Se en komplet liste på Windows XP SP3 og højere; Macintosh OS X og højere; NAS (netværksforbundne lagringsenheder)-enheder der understøtter CIFS Streaming af MP3, AAC, WMA JPEG, PNG, BMP, GIF itunes, WinAmp, Windows Media Player og MusicMatch (.m3u,.pls,.wpl) Netværk* Trådløs forbindelse Netværks-bridging Internetforbindelse Fungerer på dit trådløse hjemmenetværk med enhver b/g, 2,4GHz-router med god sendestyrke. Fungerer også på SonosNet, et sikkert AES-krypteret, peer-to-peer, trådløst mesh-netværk, som er dedikeret til dit Sonos-system for at reducere trådløs interferens. 2-ports switch (10/100Mbps, auto MDI/MDIX) lader Ethernet-enheder oprette forbindelse via SonosNet. Der kræves en internetforbindelse for adgang til internetbaserede radiostationer, onlinemusiktjenester og softwareopdateringer. (Der kræves et DSL/kabelmodem eller en LANbaseret internetforbindelse med høj hastighed). Internetfunktionalitet kan kræve separat betaling til tjenesteudbydere, og der kan forekomme telefonomkostninger til lokale og/eller fjernopkald.

Sonos PLAY:1. Produktguide

Sonos PLAY:1. Produktguide Sonos PLAY:1 Produktguide DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Sonos BRIDGE. Produktguide

Sonos BRIDGE. Produktguide Sonos BRIDGE Produktguide DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Sonos. Opsætningsvejledning

Sonos. Opsætningsvejledning Sonos Opsætningsvejledning DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Sonos PLAYBAR. Produktguide

Sonos PLAYBAR. Produktguide Sonos PLAYBAR Produktguide DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

SMARTERE BLODTRYKSMÅLING. Brugsvejledning

SMARTERE BLODTRYKSMÅLING. Brugsvejledning SMARTERE BLODTRYKSMÅLING Brugsvejledning DE Bedienungsanleitung - FR Manuel d utilisation - ES Manual del usuario - IT Manuale d uso - NL Handleiding NO Brukerveiledning - PT Manual do usuário - PL Instrukcja

Læs mere

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT OMNI 10 OMNI 20 ADAPT DA/ BETJENINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 1 Medfølgende tilbehør 2 Vigtige sikkerhedsoplysninger 3 Kontroller på den øverste del og knapkontroller 5 Kontroller på

Læs mere

Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE. Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4. Helpdesk 28

Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE. Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4. Helpdesk 28 Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4 Sikkerhed og komfort... 4 Sikkerhedsforanstaltninger... 4 Forholdsregler for helbredsmæssigt ansvarlig

Læs mere

N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning

N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134, USA Juni 2010 208-10385-03 v1.0 2010 NETGEAR, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Velkommen. Du ser Apple TV. Denne håndbog indeholder alle de oplysninger, du skal bruge, så du kan gå direkte fra indstilling til sofa.

Velkommen. Du ser Apple TV. Denne håndbog indeholder alle de oplysninger, du skal bruge, så du kan gå direkte fra indstilling til sofa. Velkommen. Du ser Apple TV. Denne håndbog indeholder alle de oplysninger, du skal bruge, så du kan gå direkte fra indstilling til sofa. Indholdsfortegnelse 1. Tilslut 7 Hvad er der i kassen? 8 Hvad du

Læs mere

My Book Live. Lagring på din personlige sky Brugervejledning

My Book Live. Lagring på din personlige sky Brugervejledning My Book Live Lagring på din personlige sky Brugervejledning WD Service og Support Hvis du oplever problemer, så skal vi bede dig give os en mulighed for at løse problemet, inden du returnerer produktet.

Læs mere

Brugervejledning. Packard Bell EasyNote TE - 1

Brugervejledning. Packard Bell EasyNote TE - 1 Brugervejledning Packard Bell EasyNote TE - 1 I NDHOLDSFORTEGNELSE Start af computeren 4 Trådløs forbindelse... 4 Registrering... 5 Softwareinstallation... 6 Gendannelse... 6 Har du problemer?... 7 Grundlæggende

Læs mere

Brugervejledning Nokia 225

Brugervejledning Nokia 225 Brugervejledning Nokia 225 1.1. udgave DA Brugervejledning Nokia 225 Indholdsfortegnelse Sikkerhed 3 Kom godt i gang 4 Taster og dele 4 Indsæt SIM, batteri og hukommelseskort 4 Oplad batteriet 6 Lås tasterne,

Læs mere

Dansk. ASUS All-in-one PC. Brugervejledning. P1801 serie

Dansk. ASUS All-in-one PC. Brugervejledning. P1801 serie Brugervejledning P1801 serie DA7705 Januar 2013 P1801 Pc-stationen er beregnet til brug med 1801 ASUS tabletten OPHAVSRET INFORMATION Ingen del af denne manual, inklusive produkterne og softwaren beskrevet

Læs mere

Ophavsret og licens. produkter til andre formål end sådanne, der er tilladt af lovgivning om ophavsret.

Ophavsret og licens. produkter til andre formål end sådanne, der er tilladt af lovgivning om ophavsret. Ophavsret og licens Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er

Læs mere

Bose SoundLink Bluetooth -minihøjttaler. Brugervejledning

Bose SoundLink Bluetooth -minihøjttaler. Brugervejledning Bose SoundLink Bluetooth -minihøjttaler Brugervejledning Sikkerhedsinformation Læs venligst denne vejledning Tag dig tid til at følge denne brugervejledning omhyggeligt. Den vil hjælpe dig til at installere

Læs mere

Brugervejledning til HP Envy 15

Brugervejledning til HP Envy 15 Brugervejledning til HP Envy 15 Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er amerikanskregistrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Bluetooth er et varemærke

Læs mere

ipod Oversigt over funktioner

ipod Oversigt over funktioner ipod Oversigt over funktioner 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 ipod i grundtræk 5 Kast et blik på ipod 5 Bruge betjeningspanelet til ipod 7 Slå betjeningspanelet på ipod fra 8 Bruge menuerne på ipod 9

Læs mere

GOLF 7 Bruger manual

GOLF 7 Bruger manual ruger manual GOLF 7 INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion Basale funktioner Kalibretion Funktioner og menuer Hovedmenu Navigator Satellit signal modtagelse Musik Radio Indstillinger RDS

Læs mere

Kom godt i gang med Zaptor. Brugervejledning

Kom godt i gang med Zaptor. Brugervejledning Kom godt i gang med Zaptor Brugervejledning Fold ud og få et hurtigt overblik over din Zaptor tilslutning (med kort) Zaptor-boks (med kort) ETHERNET Computer USB RF-IN Switch er kun nødvendig hvis du har

Læs mere

Brugervejledning til kamera

Brugervejledning til kamera Brugervejledning til kamera Læs denne vejledning, herunder sikkerhedsreglerne, før du tager kameraet i brug. Du kan lære at bruge kameraet rigtigt ved at læse denne vejledning. Gem vejledningen, så du

Læs mere

Cat S50 Smartphone Brugervejledning MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Brugervejledning MIL SPEC Cat S50 Smartphone Brugervejledning MIL SPEC Læs brugervejledningen, inden du går videre Sikkerhedsforanstaltninger Læs sikkerhedsforholdsreglerne nøje for at sikre, at du bruger mobiltelefonen rigtigt.

Læs mere

ipodshuffle Brugerhåndbog

ipodshuffle Brugerhåndbog ipodshuffle Brugerhåndbog 2 Indholdsfortegnelse Kapitel1 3 OmiPodshuffle Kapitel2 5 ipodshuffleigrundtræk 5 KastetblikpåiPodshuffle 6 BrugebetjeningsmulighedernepåiPodshuffle 7 TilslutteogafmontereiPodshuffle

Læs mere

Stofa SmartTv. Trin for trin vejledning

Stofa SmartTv. Trin for trin vejledning Stofa SmartTv Trin for trin vejledning IndHOLDsfortegnelse SÅDAN TILSLUTTER DU Sådan tilslutter du din Stofa boks Før du går i gang: Du må først slutte strøm til dit tv, din Stofa boks og dit modem, når

Læs mere

FOR MODEL : T903 T904 T905 BRUGSVEJLEDNING FOR LØBEBÅND

FOR MODEL : T903 T904 T905 BRUGSVEJLEDNING FOR LØBEBÅND FOR MODEL : T903 T904 T905 BRUGSVEJLEDNING FOR LØBEBÅND 1 INDLEDNING TILLYKKE og TAK for dit køb af dette Tempo Fitness Løbebånd! Uanset om dit mål er at vinde et løb eller blot at nyde en sundere livsstil,

Læs mere

Brugervejledning til Nokia E72. 5.1. udgave

Brugervejledning til Nokia E72. 5.1. udgave Brugervejledning til Nokia E72 5.1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret RM-530 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante bestemmelser i Direktiv 1999/5/EF.

Læs mere

GT-I9505. Brugervejledning. www.samsung.com

GT-I9505. Brugervejledning. www.samsung.com GT-I9505 Brugervejledning www.samsung.com Om denne brugervejledning Med denne enhed er du sikret mobilkommunikation og -underholdning af fremragende kvalitet takket være Samsungs høje standarder og teknologiske

Læs mere

Brugervejledning. 9362080 4. udgave DA

Brugervejledning. 9362080 4. udgave DA Brugervejledning 9362080 4. udgave DA OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet NHL-10 er i overensstemmelse med bestemmelserne i følgende direktiv fra

Læs mere

Trådløst headset. Instruktionsvejledning SCEH-00075 SCEH-00087. Læs denne vejledning grundigt, før du anvender produktet.

Trådløst headset. Instruktionsvejledning SCEH-00075 SCEH-00087. Læs denne vejledning grundigt, før du anvender produktet. Trådløst headset Instruktionsvejledning SCEH-00075 SCEH-00087 Læs denne vejledning grundigt, før du anvender produktet. Indhold 1. Advarsler 1.1 Genbrugsoplysninger for kunder i Europa 1.2 Lithium-ion-batteri

Læs mere

Moov/Navman Spirit Serien. Hardware-vejledning

Moov/Navman Spirit Serien. Hardware-vejledning Moov/Navman Spirit Serien Hardware-vejledning Vigtig sikkerhedsinformation LÆS OMHYGGELIGT NEDENSTÅENDE INDEN INSTALLATION AF PRODUKTET I BILEN Dette er et alarmsymbol. Det bruges til at advare dig om

Læs mere

Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2

Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2 Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2 1.0. udgave DA Om denne brugervejledning Denne vejledning er brugervejledningen til din softwareudgave. Vigtigt: Du kan finde vigtige oplysninger om

Læs mere