8. Forsegling af partier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8. Forsegling af partier"

Transkript

1 Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen ødelægges. Brudte forseglinger må ikke kunne genbruges. Forseglingen skal være præget eller påtrykt ministeriets krone samt teksten "Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, NaturErhvervstyrelsen, Danmark" eller NaturErhvervstyrelsen, Danmark. Evt. kan forkortelsen NAER anvendes. Forseglingsanordninger skal være godkendt af NaturErhvervstyrelsen nye udformninger af kendte forseglingstyper, f.eks. forseglingsstrips, skal således godkendes før ibrugtagning. Eksempler på godkendte anordninger er afbildet i teksten. 8.1 Tidspunkt for forsegling Forseglingen må ikke ske senere end prøvetagning og mærkning af partiet, så der aldrig er tvivl om prøvens sammenhæng med partiet. Et prøvetaget parti eller en del af et prøvetaget parti må ikke efterlades uforseglet af prøvetageren. Dette betyder i praksis at: 1. Når et parti skal prøvetages fra sække med stiksøger, skal det være forseglet, inden prøvetagningen starter. 2. Når et parti skal prøvetages fra storsække, kasser, octabins eller containere, skal det forsegles umiddelbart efter prøvetagning. 3. Når et parti skal prøvetages med automatisk prøvetager, skal enhederne forsegles, så snart det færdigproducerede frø er påfyldt. 4. Hvis en forsegling brydes, med henblik på genforsegling, skal en prøvetager overvåge partiet fra forseglingen brydes til partiet er genforseglet Maksimal produktionstid ISTA-bevis Forsegling af et parti, for hvilket der ønskes udstedt orange ISTA-bevis, skal så vidt muligt afsluttes samme dag og i alle tilfælde den følgende arbejdsdag. EU- og OECD-certificering Forsegling af et parti, for hvilket der ønskes udstedt dansk analysebevis, skal afsluttes inden for 7 dage.

2 Side 2 af Afbrudt forsegling Hvis produktion og forsegling af et parti afbrydes, skal den foreløbige prøve mærkes og plomberes til forseglingen genoptages. Prøver til bestemmelse af vandindhold må dog ikke henstå på en måde, så vandindholdet i prøven kan ændre sig. Datoen for prøvetagningen er den dag prøvetagning er påbegyndt. Automatisk prøvetagning Hvis et parti, som prøvetages med automatisk prøvetager, ikke færdigproduceres samme dag (afbrudt forsegling), kan prøveopsamlingsposen, der er plomberet på afgangsrøret, efterlades, når dagens produktion stopper og bygningen aflåses. Næste dag genoptages produktionen af partiet, og når partiet er færdigproduceret tages prøveposen af prøvetageren. Følgende krav skal opfyldes: 1. Prøveopsamlingsposen skal forsegles på afgangsrøret. Forsegling skal udføres af prøvetager, og der skal benyttes rulleplombe eller forsegling med lås, som kun prøvetager har nøgle til. 2. Fra den automatiske prøvetager ned til prøveopsamlingsposen skal alle til- og afgange forsegles med rulleplombe. 3. Forseglingen af anlægget skal kontrolleres, inden prøvetagningen genoptages. Hvis forseglingen er brudt, skal prøven kasseres, og hele partiet prøvetages på ny. 4. Prøvetageren skal altid være til stede i afdelingen, når der udtages prøver med den automatiske prøvetager, dvs. at prøvetager skal være til stede, når forseglingen/produktionen afbrydes og genoptages; undtagen ved fuldt forseglede anlæg Hængepartier Definition: partier af sædekorn, der produceres af flere omgange, afbrudt af produktion af et eller flere andre partier. Virksomheder, der producerer hængepartier, skal have en skriftlig procedure, f.eks. som en del af virksomhedens kvalitetshåndbog, som beskriver: hvordan delprøver, knyttet til et givent parti, identificeres hvordan delprøver, knyttet til et givent parti, sammenblandes og neddeles ansvarsfordeling, når flere prøvetagere arbejder på samme hængeparti dokumentation af hvilke partier, der er produceret som hængepartier, f.eks. som en note i log-bog over prøvetagning

3 Side 3 af Forseglingsmetoder Nedenstående tabel giver en oversigt over forseglingsmetoder. Tallene i rubrikkerne henviser til de punkter i kapitel 8, hvor forseglingsmetoden er beskrevet. Forseglingsmetoder Rulleplombe, snor og plombetang Håndlukkeplombe Sække med eget forseglingssystem Partimærkeseddel til påsyning, PP-plastfolie Forseglingsetiket, formular 56 Forseglingsstrips (plaststrips) Svejsning Kasser Løsvare Octabins Siloer * - - Sække Storsække *) Kræver forudgående tilladelse hos NaturErhvervstyrelsen Rulleplombe og tang Rulleplomberne er fra fabrikken præget med Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark eller NAER, Danmark. NaturErhvervstyrelsen har udleveret en rulleplombetang til alle officielle prøvetagere og alle autoriserede prøvetagere. Plombetangen er præget med "PD" og et tre cifferet nummer, f.eks. "PD 098", herudover har prøvetager et "ID-nummer. Plombetangen og rulleplomber må udelukkende bruges af prøvetager. Tangen og rulleplomberne skal altid være i prøvetagerens varetægt, og i tilfælde af, at prøvetageren ikke bærer plombetangen på sig, skal denne og rulleplomberne opbevares et aflåst sted, således at uvedkommende ikke kan benytte den. Prøvetager skal ikke føre regnskab med forbrug af rulleplomber. Plombetangen benyttes sammen med rulleplomber og snor. Ved hjælp af plombetangen rulles plomben omkring snoren, der ikke må være mere end 2 mm tyk. I stedet for snor er det tilladt at anvende tynde plastbindere. Begge dele af snoren skal ligge inde i rulleplomben, ellers kan forseglingen brydes, uden at det kan ses. Prøvetagers tangnummer skal ses tydeligt i den færdige plombe.

4 Side 4 af Håndlukkeplombe Håndlukkeplomber er fra fabrikken præget med Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark eller NAER, Danmark. Håndlukkeplomber skal være i prøvetagerens varetægt, dog må prøvetager udlevere en aftalt mængde til virksomhedens produktionsmedarbejdere til brug under produktionen. Plomber, som ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang. Prøvetager skal føre regnskab med forbrug af håndlukkeplomber. Håndlukkeplomben lukkes ved at sammenklemme plomben med fingrene Forseglingsstrips Forseglingsstrips er fra fabrikken præget med Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark eller NAER, Danmark. Strips skal være forsynet med et fortløbende sekscifret nummer. Husk, at nye typer af strips skal godkendes forud for ubrugtagning. Forseglingsstrips skal være i prøvetagerens varetægt, dog må prøvetager udlevere en aftalt mængde til virksomhedens produktionsmedarbejdere til brug under produktionen. Strips, som ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang. Prøvetager skal føre regnskab med forbrug af forseglingsstrips. En forseglingsstrip er et plastbånd med modhager, der går i stykker, når forseglingen brydes. Eksempel på forseglingsstrip:

5 Side 5 af Forseglingsetiketter Forseglingsetiketten, formular 56, er fremstillet af et kraftigt materiale, der f.eks. kan klæbes på kasser. Etiketten går i stykker, hvis forseglingen brydes, og kan ikke genanvendes. Se bilag 27. Formular 56 skal være i prøvetagerens varetægt, dog må prøvetager udlevere en aftalt mængde til virksomhedens produktionsmedarbejdere til brug under produktionen. Formular 56, som ikke er i brug, skal opbevares i et aflåst skab eller rum, hvortil kun prøvetageren har adgang. Prøvetager skal føre regnskab med forbrug af formular Syning Med mærkeseddel i syningen Sække kan forsegles med syning, når partimærkeseddel eller formular 56 indgår i syningen. Der må kun være ét syspor i mærkesedlen/formular 56. Hvis der ved en fejl er syet to syspor i sedlen, kan der forsegles med rulleplombe eller håndlukkeplombe i sytrådens frie ende. Uden mærkeseddel i syningen Rulleplombe eller håndlukkeplombe kan benyttes til forsegling, når partiet er i sække, der er lukket ved en syning, og hvor der ikke er fastsyet en partimærkeseddel eller formular 56. Syningen forsegles med en rulleplombe eller en håndlukkeplombe i sytrådens frie ende. Sække med ubrudt tal- eller bogstavsrække Sække (af ikke vævet stof), der er forsynet med en påtrykt talskala (1-9) eller en bogstavsrække (A-Z), som begynder med nummer 1 eller bogstav A på den øverste kant og som er lukket med en syning, er at betragte som en forsegling. Det er en betingelse, at der kun er ét syspor i sækken Svejsning Storsække kan forsegles ved svejsning. Svejsningerne skal være foretaget på en måde, så sækken ikke kan åbnes og genforsegles ved svejsning.

6 Side 6 af 8 Forsegling kan ske ved, at der er svejset en partimærkeseddel eller formular 56 ind i sækkens tud. Forsegling kan også ske ved, at sækkens tud er forsynet med en påtrykt talskala (1-9) eller en bogstavsrække (A-Z), som begynder med nummer 1 eller bogstav A på den øverste kant Sække med eget forseglingssystem Se afsnit Pakningstyper Kasser Oversigt over pakningstyper og forseglingsanordninger, se tabel side 1, kapitel 8. Kasser med låg forsegles oftest med formular 56 (4 stk. pr kasse). Kasser med låg kan også forsegles med snor/plastbindere og rulleplombe/håndlukkeplombe, hvis der er huller i låg og kasser til at føre snoren igennem. Markfrø i kasser Markfrø er omfattet af særlige regler, se kap og 10, stk. 7 i bekendtgørelse om markfrø. Kasser skal forsynes med kraftige låg af pap eller plastikfolie. Låget forsegles til kassen med mindst 4 forseglingsetiketter, tæt ved kassens fire hjørner. Forseglingsetiketten skal være påsat således, at den midterste del af etiketten sidder løst over overgangen mellem kasse og låg - ellers kan etiketten gå i stykker, når kassen flyttes, eller der sættes kasser ovenpå. Forseglingsetiketter bør ikke placeres, der hvor låget vil komme i berøring med kassen ovenpå. Hvis kassen flyttes fra en afdeling til en anden vil der ofte være behov for at påsætte ekstra forseglingsetiketter for at sikre at kassen er forsvarlig forseglet. Efter behov kan lukningen suppleres med kraftigt tape. Forseglingen er brudt, hvis forseglingsetiketterne er revet i stykker. Hvis en kasse har mistet låget under transport, er den at betragte som uforseglet. Prøvetagers ansvar Det er prøvetagerens ansvar at vurdere, om forseglingen er tilstrækkelig. Hvis forseglingen er brudt skal partimærkesedlerne fjernes Løsvare, vognlæs Ved transport af frø løst i containere skal det ske i lastvogne, som kan forsegles forsvarligt med rulleplomber. Prøvetageren skal overvåge indladningen i transportvognen og skal efter indladningen uden på transportvognen anbringe en partimærkeseddel på en snor, som herefter plomberes med en rulleplombe ved hjælp af plombetangen.

7 Side 7 af Octabins Frøpartier emballeret i octabins dækkes med et kraftigt låg, som passer nøjagtigt til en octabin. Låget og octabinen forsegles med mindst 4 forseglingsetiketter jævnt fordelt på låget. Forseglingen er brudt, hvis forseglingsetiketterne er revet i stykker Siloer Partier i siloer skal forsegles med snor eller plastbinder og rulleplombe ved såvel tilløb som afløb. Partimærkesedlen sættes på under rulleplomben Sække Selvlukkende ventilsække Storfrøede arter Partier af storfrøede arter (f.eks. sædekorn, ært og hestebønne), betragtes som fyldestgørende forseglet når de er fyldt i selvlukkende ventilsække. Når en selvlukkende ventilsæk er fyldt op, presser frøet indersiden af sækken for ventilåbningen, således at indholdet ikke kan løbe ud. Ventilsækkens forsegling kan ikke efterfølgende brydes, uden at det kan ses. Småfrøede arter Hvis selvlukkende ventilsække benyttes til småfrøede arter mindre end hvedekerner (f.eks. raps og kløver), skal ventilsækkens åbning lukkes således, at frøet ikke triller ud af sækkene. Dette kan gøres med en forseglingsetiket, formular Småsække Småsække kan forsegles med syning + mærkeseddel/plombe, se afsnit Storsække Storsækkens top kan lukkes ved binding med snor/plastbindere, der forsegles med rulleplombe eller håndlukkeplombe. lukkes og forsegles med svejsning eller forseglingsstrips. forsegles med syning + mærkeseddel/plombe, se afsnit Partimærkeseddel, hvori der er lavet et hul til at trække snoren igennem, kan påsættes snor/plastbinder. Efterfølgende forsegles sækken med rulleplombe eller håndlukkeplombe uden på mærkesedlen. Tilsvarende gælder ved lukning med forseglingsstrips. Partimærkeseddel kan også opbevares i plastlomme. Hvis storsækken har en plastiklomme, der kan betragtes som en integreret del af storsækken, kan den bruges til at opbevare partimærkesedlen. Plastlommen skal være syet i én af sækkens naturlige syninger f.eks. mellem top og side. Hvis der benyttes en symærkeseddel skal lommens åbning forsegles med formular 56.

8 Side 8 af Sække med ubrudt tal- eller bogstavsrække Sække (af ikke vævet stof), der er forsynet med en påtrykt talskala (1-9) eller en bogstavsrække (A-Z), som begynder med nummer 1 eller bogstav A på den øverste kant og som er lukket med en syning, er at betragte som en forsegling. Tal- eller bogstavsrækken, som er trykt ned langs den ene side viser, at sækkene har bevaret deres oprindelige dimensioner. Sytrådens frie ende skal ikke forsynes med håndlukkeplombe eller rulleplombe, selv om syningen ikke går gennem en symærkeseddel eller formular 56. Det er en absolut forudsætning, at der kun må være ét syspor i sækken. Hvis der er mere end ét syspor er forseglingen ugyldig medmindre der sættes en rulle- eller håndlukkeplombe i sytrådens frie ende.

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 7 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

6. Håndtering af prøver

6. Håndtering af prøver Side 1 af 7 6. Håndtering af prøver Umiddelbart efter neddeling af den sammensatte prøve til originalprøve og duplikatprøver, skal poserne med original- og duplikatprøverne mærkes og forsegles. Såfremt

Læs mere

16. Fornyet prøvetagning

16. Fornyet prøvetagning Side 1 af 6 16. Fornyet prøvetagning Fornyet prøvetagning af partier produceret her i landet er beskrevet i følgende punkter, mens fornyet prøvetagning af partier fra udlandet er beskrevet i kapitel 18.

Læs mere

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier.

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier. Side 1 af 5 1. Indledning Denne instruks i prøvetagning af frø er i overensstemmelse med de gældende regler, vedtaget af International Seed Testing Association forkortet ISTA. Der er nævnt metoder, der

Læs mere

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Side 1 af 28 Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Oversigten rummer: Prøvemærkesedler side 2 Mærkesedler til partier, indledning side 3 Mærkesedler til partier side 4 Dæk- og forseglingsetiketter

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter Februar 2014 Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier 1 Indledning Det muligt at producere partier af

Læs mere

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter Side 1 af 28 4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter I dette kapitel kan man læse om: 1. Hvor mange primær prøver der minimum skal udtages af et parti. 2. Hvilke prøvetagningsinstrumenter man må bruge,

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning 1 Definitioner og generel introduktion 2 Partiets størrelse 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter 4 Prøvestørrelser og neddeling

Læs mere

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser Side 1 af 9 2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser 2.1 Definitioner For at lette brugen af instruksen er ord og begreber, der bruges i forbindelse med prøvetagning, beskrevet.

Læs mere

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Side 1 af 7 11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Kapitlet omhandler markfrø, som omfatter frø af græsser, bælgplanter (bælgsæd og græsmarksbælgplanter), bederoer,

Læs mere

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder J. nr. 14-3053-000023 December 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Vejledning for procesaudit

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier)

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter August 2012 Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion

Læs mere

10. Prøvetagning af sædekorn

10. Prøvetagning af sædekorn Side 1 af 11 10. Prøvetagning af sædekorn Punkterne nedenfor omhandler prøvetagning, mærkning og forsegling i situationer der kun gælder for sædekorn. Specielt for sædekorn gælder: danske normer og hermed

Læs mere

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Side 1 af 28 9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Virksomhedens og prøvetagers opgaver ved indberetning Et parti skal anmeldes til certificering af den virksomhed, der producerer eller importerer

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 18-04-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 18-04-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 31-01-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 31-01-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 8 Del 1 Indledning, pr. 15-08-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 15-08-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret

Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret kød 1. Målsætning og dækningsområde. Det er virksomhederne ansvar at sikre sig at uemballeret kød med særlig eksportstatus, herunder

Læs mere

2014/Miljø- og Fødevareministeriet

2014/Miljø- og Fødevareministeriet 2014/Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Planter & Landbrugslov/ Journalnummer: Dato: 30 august 2016 Sammenligningstabel til brug for implementering af: Kommissionens gennemførelsesdirektiv

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Den 27. januar 2016 Sagsnr.: 16-31011-000001 Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen Deltagere: Holger Lunden Nielsen og Smith, Lars Jørgen

Læs mere

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Udkast til: Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter, administreret af NaturErhvervstyrelsen. Gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-31020-000020 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Mærkesedler til prøver

Mærkesedler til prøver Side 1 af 26 Mærkesedler til prøver Formular 44 Grøn Mærkning af prøver af partier, hvoraf der skal udtages efterkontrolprøver (kapitel 6.2) Efterkontrolprøve udtaget af et parti, der tidligere har været

Læs mere

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler.

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Center for Jordbrug, Planter Nyropsgade 30, 1780 København V. E-mail: xkar@naturerhverv.dk Vejledning i at anmelde arealer til avl af

Læs mere

Vejledning om støtte til privat oplagring af smør

Vejledning om støtte til privat oplagring af smør Vejledning om støtte til privat oplagring af smør Indlagret i perioden 6. september til 31. december 2014 September 2014 Kolofon Vejledning om støtte til privat oplagring af smør Indlagret i perioden 6.

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn BEK nr 941 af 11/08/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000005 Senere ændringer

Læs mere

7. Mærkning af partier

7. Mærkning af partier side 1 af 18 7. Mærkning af partier Alle enheder i et parti skal under prøvetagerens kontrol forsynes med en officiel partimærkeseddel senest i forbindelse med prøvetagning og forsegling af partiet. Ved

Læs mere

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL HANDEL J.nr.: 2011-20-7560-00004/LTM Revideret d. 22.05.2015/LIGA Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn Lovtidende A Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn I medfør af 1, stk. 3, nr. 9, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 25 i lov

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

2. Samling af IONSYS

2. Samling af IONSYS Oplysninger til læger og sundhedspersonale: Instruktioner til anvendelse og bortskaffelse Lampe Doseringsknap Visning af tilført dosis IONSYS (transdermalt system til fentanyl 40 mikrogram pr. dosis op

Læs mere

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s Hygiea Rejse bade- og toiletstol Brugsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT 3 INTRODUKTION 3 ANVENDELSESFORMÅL 3 FORVENTET LEVETID 3 GARANTI 3 RESERVEDELS, KLAGE 3 SIKKERHED 4 ANVENDELSESFORMÅL 4 ADVARSEL

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om certificering af virksomheder der fremstiller træemballage m.v.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om certificering af virksomheder der fremstiller træemballage m.v. Lovtidende A Bekendtgørelse om certificering af virksomheder der fremstiller træemballage m.v. I medfør af 1, 2, nr. 2, 3 og 12 i lov om planteskadegørere, jf. lovbekendtgørelse nr. 198 af 12. marts 2009,

Læs mere

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Marts 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon Vejledning for leverandører

Læs mere

Vejledning for maskinstationer, transportvirksomheder. der håndterer genetisk modificerede afgrøder

Vejledning for maskinstationer, transportvirksomheder. der håndterer genetisk modificerede afgrøder Vejledning for maskinstationer, transportvirksomheder m.v., der håndterer genetisk modificerede afgrøder Oktober, 2016 Vejledning for maskinstationer, transport-virksomheder m.v., der håndterer genetisk

Læs mere

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Nye regler for spirevirksomheder 1 Indledning Europa Kommissionen har i marts 2013 vedtaget fire nye forordninger, som skal

Læs mere

Vejledning Import af oliven og produkter af oliven December 2014

Vejledning Import af oliven og produkter af oliven December 2014 Vejledning Import af oliven og produkter af oliven December 2014 Kolofon Vejledning om import af oliven og produkter af oliven December 2014 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk Patientsikkerhed www.opitek.dk Medlem af Dansk Selskab for Patientsikkerhed www.patientsikkerhed.dk Patientarmbånd: Stregkode løsninger Label bånd Bånd med indskudskort Opitek Naverland 1C 2600 Glostrup

Læs mere

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = mä~åíéçáêéâíçê~íéí= séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = gìäá=ommv= = = = = = = jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá Plantedirektoratet Sektor for Frø og Sædekorn Skovbrynet

Læs mere

Kontrol og service af autoklave

Kontrol og service af autoklave KONTROL OG SERVICE AF AUTOKLAVE Udarbejdet af: Jette Holt Dato: 21.06.05 Rev./Godkendt af: Kystledelsen Dato: 23.04.07 Udskrift dato: 21.06.05 Kontrol og service af autoklave Biologiske indikatorer generelt

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1735. af 24. september 2015

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1735. af 24. september 2015 Vedlegg 4 til høringsnotat om forslag til endringer i tobakksforskriftene og ny forskrift om elektroniske sigaretter Plassering av generell advarsel og informativ tekst for rulletobakk i pung KOMMISSIONENS

Læs mere

Sikkerhedsrådgivermanual

Sikkerhedsrådgivermanual Formål: Ansvar: Definitioner: Sikre at farligt gods bliver udleveret korrekt i henhold til gældende lovgivning. Alle ansatte beskæftiget med udlevering af farligt gods. Farligt gods-lovgivning: ADR samt

Læs mere

Handelsbetingelser for privatkunder

Handelsbetingelser for privatkunder Handelsbetingelser for privatkunder Generelle oplysninger Virksomhedens juridiske navn CVR-nr. 26 37 52 23 Adresse Industrivej 2, 4180 Sorø Mailadresse info@oldebjerg.dk Telefonnummer +45 5784 9023 Gyldighed

Læs mere

Z Series /RZ serien Kort funktionsoversigt

Z Series /RZ serien Kort funktionsoversigt Z Series /RZ serien Kort funktionsoversigt I denne vejledning beskrives den daglige betjening af printeren. Nærmere oplysninger findes i brugervejledningen. Indhold Udvendig oversigt.......................................................

Læs mere

Transport af foder. En vejledning fra Plantedirektoratet

Transport af foder. En vejledning fra Plantedirektoratet Transport af foder En vejledning fra Plantedirektoratet 2010 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet September 2010 ISBN 978-87-7083-921-1 Fotos: Transporterer du foder? Denne

Læs mere

Tekniske hjælpemidler

Tekniske hjælpemidler Tekniske Afrettere hjælpemidler Indledning Anvendelse af tekniske hjælpemidler, herunder afrettere skal ske i henhold til Arbejdstilsynets bestemmelser, samt fabrikantens anvisninger. Kravene til indretning

Læs mere

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods Bilag 3 Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods 1. Særlige bestemmelser for emballering, mærkning

Læs mere

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde:

Monteringsanvisning. Santex E-line. Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: Tolerance højde: Monteringsanvisning Santex E-line Skydepartier Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring Tolerance bredde: +5 5 mm Tolerance højde: +7 7 mm Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter,

Læs mere

Industriporte ledhejseporte P rulleporte

Industriporte ledhejseporte P rulleporte Industriporte ledhejseporte rulleporte MakroPro and MakroPro Alu ledhejseporte er en moderne løsning for industri, lagerhuse og værksteder. Solid, driftsikker og varm port Ledhejseporten er produceret

Læs mere

Bekendtgørelse om tilvirkning af vin 1)

Bekendtgørelse om tilvirkning af vin 1) BEK nr 385 af 09/04/2010 Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2009-20-2301-00247 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

INDHOLD LEVERANDØRVEJLEDNING... 2

INDHOLD LEVERANDØRVEJLEDNING... 2 INDHOLD LEVERANDØRVEJLEDNING... 2 A. IT... 2 B. Administration... 2 B.1. Faktura... 2 B.2. Pakliste... 2 B.3. Bankkonti... 2 C. Pakkeinstruktioner... 3 C.1. Pakkemærkning og krav til pakning... 3 C.1.1.

Læs mere

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning Aben Alfred MATERIALER: Fake Fur: Rosa (09) 5 nøgler Mayflower Cotton 8/4 Organic: Brun (26) 4 nøgler Sikkerhedsøjne: 2 stk. (10 mm). Hæklenål: Str. 2,5 og 3,5 Synål, saks Vat/fyld FORKORTELSER: m = maske

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om skovfrø og -planter

Ændringsskema Bekendtgørelse om skovfrø og -planter Landbrugsstyrelsen Planter Den 25. oktober 2018 Sagsnr.: 18-1235-000001 MEB/PWR (Ændring af BEK nr. 596/2017) Ændringsskema Bekendtgørelse om skovfrø og -planter Henvisning til eventuel EU-retsakt, der

Læs mere

Vejledning om urner Danske Krematoriers Landsforening 2019

Vejledning om urner Danske Krematoriers Landsforening 2019 Vejledning om urner Danske Krematoriers Landsforening 2019 Når en afdød er blevet kremeret, skal asken anbringes i en urne. Er der efter kremeringen genstande, der ikke kan være i urnen, skal de bortskaffes

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank

Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank Disse regler omhandler pengeinstitutters ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Nationalbanken.

Læs mere

Leverandør af reservedele og pakkemaskiner

Leverandør af reservedele og pakkemaskiner Leverandør af reservedele og pakkemaskiner PTFE tapes PTFE belagt glasfi ber. Vi har en meget omfattende bestand af både klæbende og ikke klæbende PTFE belagt glasfi ber folier og svejsetråde og svejsebånd.

Læs mere

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Antal 2016-17 anmeldelser afprøvninger Anm-17 Anm-16 Afpr 17 Afpr 16 Vårhvede 3 0 3 1 Vårbyg 35 34 53

Læs mere

REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN

REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN 1. oktober 2018 Reglerne omhandler pengeinstitutters ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MODELLER MH0401 / MH0402 MH0601 / MH0602 MH0631 / MH0632 MH0751 / MH0752 MH1001 / MH1002 MH1501 / MH1502 AH0401 / AH0402 AH0601 / AH0602 AH0751 / AH0752 Door System A/S

Læs mere

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a).

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a). Vejledning i at udfylde skemaet: Ansøgning om autorisation til produktion, behandling, opbevaring, import, salg og eksport af økologiske produkter til brug for den økologiske jordbrugsproduktion I skal

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding Udkast Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding I medfør af 4, 5, stk. 3 og 10, 3. pkt. i lov om begravelse og ligbrænding, jf. lovbekendtgørelse nr. 586 af 19. juni 2008, fastsættes: Kapitel 1. Anmodning

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter NOTAT J.nr. 18-3612-000005 Ref. MEB Den 1. marts 2018 Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter Frivillig gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark med skovfrø og -planter, der ikke

Læs mere

Original brugermanual for Jasopels gennemløbstromle

Original brugermanual for Jasopels gennemløbstromle Original brugermanual for Jasopels gennemløbstromle 1. Overensstemmelseserklæring EU-overensstemmelseserklæring Fabrikant: Jasopels A/S Tlf. +45 76 94 35 00 Adresse: Fabriksvej 19 7441 Bording Maskine:

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 20. oktober 2016 Sagsnr.: 16-0114-000005 Sagsbehandler: KRBA (Ændring af gældende BEK om sædekorn nr. 453 af 24. maj 2016) Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn EU-retsakt,

Læs mere

Vejledning om import af fjerkrækød til nedsat told

Vejledning om import af fjerkrækød til nedsat told Vejledning om import af fjerkrækød til nedsat told Forordning 533/2007 og 536/2007 Juni 2013 Kolofon Vejledning om import af fjerkrækød til nedsat told Forordning 533/2007 og 536/2007 Denne vejledning

Læs mere

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS

Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Standard handelsbetingelser Gourmetpladsen APS Generelle oplysninger Gourmetpladsen APS 38958089 Hørskætten 30 2630 Taastrup kundeservice@gourmetpladsen.dk 20 54 05 42 Betaling På siden kan du som privatkunde

Læs mere

Vejledning Import af svampekonserves

Vejledning Import af svampekonserves Vejledning Import af svampekonserves November 2014 Kolofon Vejledning om import af svampekonserves November 2014 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i 2014

Læs mere

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL

TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL TOP ACCESS Automatisk bundstøvsuger BRUGERMANUAL VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIOER LÆS OG FØLG INSTRUKTIONERNE VIGTIGT: Først når bundsugeren er helt under vand tilsluttes en til strømstikket og der tændes

Læs mere

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 019D8468_01 Lauritz Knudsen A/S 06/2004 Pakken indeholder: Til installatøren: 1) Udvendig fordelingstavle UF150-18. 2) Ark med nummermærkater

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80

Læs mere

XiIIIPlus/RXi - Kort funktionsoversigt

XiIIIPlus/RXi - Kort funktionsoversigt XiIIIPlus/RXi - Kort funktionsoversigt I denne vejledning beskrives den daglige betjening af printeren. Nærmere oplysninger findes i brugervejledningen. Udvendig oversigt Figur Printeren udvendigt Front

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Frivillig produktcertificering:

Frivillig produktcertificering: Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig godkendelse fra Teknologisk Institut Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014

Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014 Vejledning Eksport af sukker uden for kvote September 2014 Kolofon Vejledning om eksport af sukker uden for kvote September 2014 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og

Læs mere

Bedømmelse af stemmesedler ved folketingsvalget Indholdsfortegnelse

Bedømmelse af stemmesedler ved folketingsvalget Indholdsfortegnelse Udvalget til Prøvelse af Valgene 2014-15 (2. samling) UPV Alm.del Bilag 19 Offentligt Bedømmelse af stemmesedler ved folketingsvalget Indholdsfortegnelse Stemmesedler afgivet på valgdagen... 2 Gyldige

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 1. Ejendommen Navn: Landbrug Plus APS. Kontaktperson:

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Vejledning om aflåsning af porte m.v.

Vejledning om aflåsning af porte m.v. Vejledning om aflåsning af porte m.v. Hovedstadens Beredskab Forebyggelse Brandteknik Bag Rådhuset 3 1550 København V. Tlf.: 33 43 10 00 www.hbr.dk Marts 2017 Revisions nr. (første udgave) Side 1 af 8

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Vejledning om import af forarbejdet fjerkrækød

Vejledning om import af forarbejdet fjerkrækød Vejledning om import af forarbejdet fjerkrækød Forordning 616/2007 April 2013 Kolofon Vejledning om import af forarbejdet fjerkrækød Forordning 616/2007 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for

Læs mere

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien FORM NO. 3318-395 DK Rev A MODEL NR. 07301 60001 & OPEFTER MODEL NR. 07321 60001 & OPEFTER Betjenings- vejledning Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien MONTERING AF KØLERDÆKSEL (bruges

Læs mere

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt

FLERFARVET QUILT 1 Flerfarvet quilt ILT U Q T E V FLERFAR 1 Opal flerfarvet quilt DET SKAL DU BRUGE HUSQVARNA VIKING Opal -symaskine ¼"-patchworkfod (ekstraudstyr, delnummer 412785545) Udskiftelig overtransportør med ligesømsfod (ekstraudstyr,

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen Juni 2014

NaturErhvervstyrelsen Juni 2014 NaturErhvervstyrelsen Juni 2014 Rekvirerede ydelser i forbindelse med dyrkning af læggekartofler Varenummer Beskrivelse Pris ex moms 53662400 Plantepas til læggekartofler - Startgebyr, trykning af plantepas

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

5. Planlagre/anlægstyper

5. Planlagre/anlægstyper 5. Planlagre/anlægstyper Planlagre til korn er populære, da de som regel kan placeres i bestående bygninger. De kan fremstilles af mange forskellige produkter, men det er under alle omstændigheder vigtigt,

Læs mere

Vejledning om import af æg og ægalbumin til nedsat told

Vejledning om import af æg og ægalbumin til nedsat told Vejledning om import af æg og ægalbumin til nedsat told Forordning 539/2007 November 2014 Kolofon Vejledning om import af æg og ægalbumin til nedsat told Forordning 539/2007 Denne vejledning er udarbejdet

Læs mere

Kommunerne i Region Sjælland informerer. Regler for opbevaring af gylle mv.

Kommunerne i Region Sjælland informerer. Regler for opbevaring af gylle mv. Kommunerne i Region Sjælland informerer Regler for opbevaring af gylle mv. 2018 Hvad gælder? Flydende husdyrgødning skal opbevares, så det ikke forurener omgivelserne. Det er især tab af næringsstoffer

Læs mere

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april 2018 Sted: Eurofins, Vejen Deltagere: Christian Bak Jepsen (Eurofins), Sarah Bjerre Lindboe (Eurofins), Elzbieta Orlowska (Eurofins), Martin

Læs mere

SICE S45 DÆKSKIFTER MANUAL DK. > FLEX1ONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 15 25 00 mail: salg@flex1one.dk

SICE S45 DÆKSKIFTER MANUAL DK. > FLEX1ONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 15 25 00 mail: salg@flex1one.dk DÆKSKIFTER MANUAL DK > FLEXONE A/S Ladelundvej 37-39 6650 Brørup 76 5 25 00 mail: salg@flexone.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion............ s. 03 Generel brug og sikkerhed............. s. 03 Generelle

Læs mere

Vejledning om import af frosset fjerkrækød til 0-told

Vejledning om import af frosset fjerkrækød til 0-told Vejledning om import af frosset fjerkrækød til 0-told Forordning 1384/2007 og 1385/2007 December 2013 Kolofon Vejledning om import af frosset fjerkrækød til 0-told Forordning 1384/2007 og 1385/2007 Denne

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse

Tilsynsrapport til offentliggørelse Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01707 Ref. LOPED / BEVCH Dato: 30. oktober 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 29189129 Virksomhedstype

Læs mere

BRUGSANVISNING MJ-SELEKAPPE

BRUGSANVISNING MJ-SELEKAPPE Side 1 af 6 Det er vigtigt, at gennemlæse denne brugsanvisning inden montering og ibrugtagning af MJ- Selekappe, samt at de nævnte råd og anvisninger om sikkerhed og brug følges for at opnå den optimale

Læs mere