6. Håndtering af prøver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "6. Håndtering af prøver"

Transkript

1 Side 1 af 7 6. Håndtering af prøver Umiddelbart efter neddeling af den sammensatte prøve til originalprøve og duplikatprøver, skal poserne med original- og duplikatprøverne mærkes og forsegles. Såfremt der udtages prøve til vandindholdsbestemmelse, skal denne i den mellemliggende tid opbevares i lufttæt emballage. 6.1 Poser, der må bruges til original- og duplikatprøverne Virksomheden skal indkøbe og udlevere poserne til prøvetageren. Specielt for poser til vandprøver til ISTA-analyser gælder, at poserne skal være afprøvede. NaturErhvervstyrelsen oplyser om krav til denne afprøvning. Virksomheder kan forestå afprøvning af poser, eller de kan rekvirere godkendte poser hos NaturErhvervstyrelsen.. De poser, der benyttes til prøverne, skal være af en sådan kvalitet, at de ikke ødelægges under forsendelsen. Tre typer af prøveposer må benyttes: 1. fintvævede stofposer 2. lufttætte, kraftige plastposer 3. kraftige papirposer Posen skal være af en sådan type, at prøven bevarer den kvalitet, som partiet havde ved prøvetagningen. Posetype afhænger af de analyser, som skal udføres på prøven. Skemaet nedenfor er en oversigt over reglerne for brug af de tre typer af prøveposer. Bemærk, at ISTA har særlige krav for poser til prøver til ISTA-analyser. Type af prøver Afsnit Stofposer/ Papirposer Plastposer Bejdset frø Nej Ja Sædekorn, bejdset og ubejdset Nej Ja Pilleret frø og frø der skal undersøges for rumvægt og størrelsessortering Nej Ja Ubejdset markfrø og grønsagsfrø Ja Nej Vandindholdsbestemmelse Nej Ja Prøver af frø med stort vandindhold Ja Nej ISTA-analyse. Generelt kræver ISTA, at poserne skal være hensigtsmæssige til formålet.*) Ikke til bejdset frø og ikke frø til vandprøve. Afprøvede poser til vandprøver *) Virksomheden skal stille prøveposer til rådighed for prøvetager, og virksomheden kan evt. kontakte det laboratorium, der skal analysere prøven, for retningslinjer omkring poser for den givne prøve (art, analysetype).

2 Side 2 af Prøver, der forsegles i stofposer/ papirpose Stofposer og papirposer bruges som udgangspunkt til prøver, der skal analyseres i laboratoriet for spireevne. Hvis der benyttes plastposer til disse prøver, kan prøvens spireevne ødelægges eller formindskes af det lufttætte miljø, specielt hvis prøven ikke opbevares under optimale forhold. Prøvetageren har ansvaret for, at de stofposer eller papirposer, der anvendes, er rene, tætte og hele. For stofposer, skal sømmen skal vende ind i posen, fordi det så kan ses, hvis prøveposen har været sprættet op og syet sammen igen Ubejdset markfrø og grønsagsfrø Ubejdsede prøver af markfrø og grønsagsfrø, der skal undersøges for renhed, spireevne og/eller indhold af andre plantearter, skal indsendes i stof- eller papirpose Prøver, der vurderes at have et stort vandindhold For at undgå beskadigelse af spireevne skal prøver, der vurderes at have et stort vandindhold, forsegles i stofposer eller papirpose Prøver, der skal forsegles i plastposer Plastposer benyttes som udgangspunkt til prøver, der kræver lufttæt emballage, eksempelvis prøver, hvor vandindholdet skal bestemmes. Hvis posen ikke er af plast, vil vandprocenten variere med omgivelsernes fugtighed og ikke vise partiets fugtighed ved prøvetagningen. Til prøver, som kræves emballeret i lufttæt emballage, skal anvendes kraftige plastposer. Prøvetageren har ansvaret for, at de plastposer, der anvendes, er rene og tilstrækkeligt kraftige. Sammensvejsningen i posens bund og sider skal være tætte Bejdset frø Prøver af bejdset frø, uanset art, skal af arbejdsmiljømæssige årsager altid i plastposer Sædekorn Prøver af sædekorn, både af bejdset og ubejdset frø, kan forsegles i plastposer. Skal prøven benyttes til stikprøvevis kontrol af vandindhold, skal den fremsendes i plastpose.

3 Side 3 af Prøver til bestemmelse af vandindhold Prøver til bestemmelse af vandindhold skal emballeres i tilpas kraftige plastposer for at undgå vandfordampning. Inden lukning klemmes luften ud af posen Pilleret frø og frø, der skal undersøges for rumvægt og størrelsessortering Prøver af pilleret frø og prøver af frø, der skal undersøges for rumvægt eller størrelsessortering, skal emballeres i plastposer. 6.2 Mærkning af prøver Mærkesedlen skal indeholde partiets referencenummer, for at analyseresultatet af prøven kan relateres til det prøvetagne parti. Derudover skal der gives oplysninger om, hvordan partiet er mærket, og hvilken art og sort det drejer sig om. Det er oplysninger, der er relevante ved analysen, og som skal skrives på analysebeviset. Til mærkning af prøver anvendes fortrykte prøvemærkesedler, der bindes eller klæbes på prøven. Prøvemærkeseddel, orange formular 45, udleveres af virksomheden. Prøvemærkeseddel, grøn formular 44, anvendes kun af officielle prøvetagere og udleveres af NaturErhvervstyrelsen. Mærkesedlerne skal udfyldes tydeligt med alle relevante oplysninger. Referencenummeret skal stemples på/trykkes fra printer, mens de øvrige oplysninger må skrives med kuglepen eller anden permanent skrift. NaturErhvervstyrelsen kan give prøvetagningssteder tilladelse til, at de autoriserede prøvetagere anvender stempel til underskrift og dato på prøvemærkesedler i så fald fremgår proceduren af virksomhedens kvalitetshåndbog. Mærkesedlerne på duplikatprøver skal udfyldes med præcis de samme oplysninger som mærkesedlen på originalprøven, bortset fra at feltet duplikat prøve skal være afkrydset. Prøvetageren må foretage rettelser på mærkesedlen til duplikatprøverne. Prøvetageren skal rette en mærkeseddel ved at strege de ændrede oplysninger over med permanent skrift og skrive de rigtige oplysninger på mærkesedlen. Prøvetageren skal skrive dato og initialer/id-nummer ved rettelsen Udfyldelse af mærkesedler til prøver, formular 45 (orange) Formular 45 foreligger i en række versioner, enten som manillamærke eller som klæbemærke. Der kan være flere felter, end beskrevet nedenfor, men som minimum skal felterne nedenfor være på formular 45. Mærkesedlerne til prøverne udfyldes på dansk, eller evt. på engelsk hvis prøven analyseres i udlandet.

4 Side 4 af 7 Udfyldelse af mærkesedlen, formular Reference nr. (Reference No): Stempel/tryk det referencenummer, som partiet er blevet mærket med. 2. Art, sort (Species, variety): Partiets art angives på dansk, og hvis prøven skal analyseres i udlandet evt. også/i stedet latinsk navn. Sorten oplyses for certificerede partier. Partiets art er f.eks. vinterbyg, sortsnavn er f.eks. Chess. For sædekorn at skelnes under art mellem vinter- og vårsæd. Derfor skal følgende betegnelser anvendes "Vinterbyg" eller "Vi-byg", "Vårbyg", "Vinterhvede" eller "Vi-hvede". 2. Originalprøve (Original sample) eller Duplikatprøve (Duplicate sample). Ved afkrydsning anføres, om prøven er en original- eller en duplikatprøve. For hvert parti må der kun findes 1 originalprøve, der sendes til analyse, men gerne flere duplikatprøver. Et af felterne skal udfyldes. 3. Partiet er (The seed lot is): Anfør ved afkrydsning, om partiet er ubejdset (not chemically treated) eller bejdset (chemically treated with). 4. Andre oplysninger (Other information): Hvis der er tale om en sortsblanding skrives sortsblandingsnummeret. Hvis der er forhold vedrørende prøvetagningen, som laboratoriet bør vide f.eks. "Kostbart frø. Nedsat prøvestørrelse", "Verifikationsprøve" eller lignende udfyldes det her. 5. Dato for prøvetagning (Date of sampling): Skriv dato for prøvetagningen. Hvis prøvetagning foregår over mere end 1 dag, skrives dato for prøvetagningens begyndelse. 6. ID (ID): Prøvetager ID-nummer eller tangnummer. Oplysning der sikrer, at laboratoriet kan verificere underskriften på den liste, som NaturErhvervstyrelsen stiller til rådighed for laboratorier, der analyserer for danske virksomheder. 7. Prøvetagers underskrift (Signature of sampler): Mærkesedlen skal altid underskrives af prøvetageren. Det er ikke tilladt at underskrive med initialer. Med underskriften bekræfter prøvetageren, at alle oplysninger er korrekte. 6.3 Lukning og forsegling af prøvepose Ved forsegling af en prøve forstås, at prøveposen lukkes på en sådan måde, at den ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at det kan ses. Ved selve lukningen af posen er det vigtigt, at posens åbning bukkes og foldes korrekt. Herved undgås at uvedkommende frø og urenheder sætter sig i folderne, således at prøven ikke forurenes, når den åbnes på laboratoriet.

5 Side 5 af Forsegling af stof- og plastposer Rulleplomber skal benyttes til stofposer og til plastpose, der ikke er selvforseglende. Selvforseglende plastposer forsegles ved en selvklæbende lukning, hvilket forudsætter, at limen er så stærk, at posen ikke kan åbnes og genlukkes uden at posen ødelægges. Plombering af prøver med håndlukkeplomber eller forseglingsstips accepteres ikke. Rulleplomben er fra fabrikken er præget med den krævede indskrift (Fødevareministeriets krone samt teksten NaturErhvervstyrelsen, Danmark" eller NAER, Danmark). Rulleplomber leveres af virksomheden til prøvetager. Plombetangen og rulleplomber er prøvetagerens vigtigste redskaber, og det er udelukkende prøvetageren, der må anvende dem. NaturErhvervstyrelsen har udleveret en rulleplombetang til alle officielle prøvetagere og autoriserede prøvetagere. Plombetangen er præget med "PD" og et tre cifferet nummer, f.eks. "PD 098". Plombetangen benyttes sammen med rulleplomber samt snor eller plastbindere. Ved hjælp af plombetangen rulles plomben om snor/binder, der ikke må være mere end 2 mm tyk. Fremgangsmåden til lukning og forsegling af stof- og plastikposer med rulleplomber: 1. Den øverste del af posen ombøjes én gang, således at andre frø ikke sætter sig i posens munding. Samtidigt sikres, at eventuelt indelukket luft presses ud af posen. 2. Derefter foldes posens ombukkede del i små læg (plissering). 3. Til sidst bindes ombukningen med snor. Bindingen skal være meget stram, hvilket lettest opnås ved at binde et dobbelt halvstik, når der bindes med snor. 4. Sæt den udfyldte prøvemærkeseddel på snoren og bind den tæt og stramt ind til posen. 5. Posen forsegles med rulleplombe, der sammenrulles (tæt ind til mærkesedlen) ved hjælp af plombetangen. Det skal gøres sådan, at plombetangens bogstaver og nummer er tydeligt præget i plomben. Det er vigtigt, at bogstaverne ses i plomben, da det er garantien for, at det er prøvetageren, der har forseglet prøven. Vær desuden omhyggelig med, at begge snore ligger inde i rulleplomben, hvis dette ikke er tilfældet, kan forseglingen brydes, uden at det kan ses. Overskydende snor klippes af tæt ved plomben.

6 Side 6 af Forsegling af papirsposer Når prøven forsegles i kraftige papirsposer, foldes posen i toppen. Derefter anvender prøvetageren en klæbemærkeseddel, der kan være en formular 55 eller en prøvemærkeseddel, til at forsegle posen med prøvetagerens initialer. Hvis denne metode bruges skal der holdes et regnskab med forbruget af formular Forsegling af prøve i posestrenge fra automatisk prøvetagningsanlæg Under prøvetagning skal posestrengen være forseglet til anlægget. Prøverne adskilles ved dobbelte svejsninger. Prøvetager adskiller prøverne og mærker dem. Hvis prøven er pakket, så indholdet ikke kan udskiftes, uden at det kan ses det vil sige en prøvestørrelse svarende til det, der skal sendes, og svejsninger så tæt på prøven, at der ikke kan laves en ny svejsning. Så må prøven mærkes med en selvklæbende prøvemærkeseddel eller med en prøvemærkeseddel påsat med snor og rulleplombe i den udvendige svejsning. Tilsvarende gælder, hvis prøven er i prøvetagers varetægt, indtil den afleveres på laboratorium. Hvis prøven er pakket, så svejsningen kan ændres, uden at det kan ses, så skal prøven forsegles med en rulleplombe i svejsningerne i begge posens ender. Prøvemærkesedlen påbindes med snor gennem et hul/øje i posens udvendige svejsning. Snoren forsegles med rulleplombe og rulleplombe sættes også på den modsatte ende. Posen skal være lufttæt, og der må derfor ikke laves hul i posen. 6.4 Forsendelse af prøver Originalprøven skal sendes til analyselaboratoriet umiddelbart efter prøvetagning. Når prøven er forseglet og mærket af prøvetageren, må rekvirenten gerne indsende den til analyselaboratoriet. Prøver fra partier, der skal have udstedt ISTA-bevis, og prøver til vandindholdsbestemmelse, skal sendes til analyse straks efter prøvetagning. Andre prøver skal sendes til analyselaboratoriet senest 7 dage efter prøvetagning Forsendelse af prøve til kontroldyrkning For partier af sædekorn, der er prøvetaget før og efter bejdsning, er det den bejdsede prøve, der skal kontroldyrkes. Prøver til udsåning i kontrolmarken i Danmark skal sendes til: NaturErhvervstyrelsen Afdeling for Sortsafprøvning Teglværksvej Skælskør Kontroldyrkning kan også ske i et andet EU-land.

7 Side 7 af Kopiprøver Virksomheden skal opbevare 1 kopiprøve af hvert parti indtil oppakning af den nye sæson af henholdsvis vintersæd og vårsæd påbegyndes. Prøver, der ikke indsendes til analyse, skal opbevares forsvarlig i et koldt, ventileret rum, hvor de kan holdes fri for skadedyr. Varme og fugt skader frøets spireevne.

16. Fornyet prøvetagning

16. Fornyet prøvetagning Side 1 af 6 16. Fornyet prøvetagning Fornyet prøvetagning af partier produceret her i landet er beskrevet i følgende punkter, mens fornyet prøvetagning af partier fra udlandet er beskrevet i kapitel 18.

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 8 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

8. Forsegling af partier

8. Forsegling af partier Side 1 af 7 8. Forsegling af partier Ved forsegling forstås, at de enkelte enheder (f.eks. kasse, sæk, container, silo) er lukket på en sådan måde, at de ikke kan åbnes og lukkes igen, uden at forseglingen

Læs mere

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier.

2.. Anden prøvetagning af frø, herunder prøvetagning af udenlandske partier. Side 1 af 5 1. Indledning Denne instruks i prøvetagning af frø er i overensstemmelse med de gældende regler, vedtaget af International Seed Testing Association forkortet ISTA. Der er nævnt metoder, der

Læs mere

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser

2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser Side 1 af 9 2. Definitioner og introduktion til certificering og analysebeviser 2.1 Definitioner For at lette brugen af instruksen er ord og begreber, der bruges i forbindelse med prøvetagning, beskrevet.

Læs mere

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen

9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Side 1 af 28 9. Indberetning til NaturErhvervstyrelsen Virksomhedens og prøvetagers opgaver ved indberetning Et parti skal anmeldes til certificering af den virksomhed, der producerer eller importerer

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier)

Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion af store partier) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter August 2012 Vejledning i produktion af sædekornspartier, hvor der ikke foretages analyse på prøve fra alle partier (Produktion

Læs mere

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter

Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Side 1 af 28 Bilag 27 Mærkesedler og forseglingsetiketter Oversigten rummer: Prøvemærkesedler side 2 Mærkesedler til partier, indledning side 3 Mærkesedler til partier side 4 Dæk- og forseglingsetiketter

Læs mere

10. Prøvetagning af sædekorn

10. Prøvetagning af sædekorn Side 1 af 11 10. Prøvetagning af sædekorn Punkterne nedenfor omhandler prøvetagning, mærkning og forsegling i situationer der kun gælder for sædekorn. Specielt for sædekorn gælder: danske normer og hermed

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning 1 Definitioner og generel introduktion 2 Partiets størrelse 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter 4 Prøvestørrelser og neddeling

Læs mere

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder

Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder Vejledning i procesaudit 2015 på godkendte prøvetagningssteder J. nr. 14-3053-000023 December 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Kolofon Vejledning for procesaudit

Læs mere

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier

Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Planter Februar 2014 Vejledning i produktion af sædekorn på baggrund af store partier 1 Indledning Det muligt at producere partier af

Læs mere

Mærkesedler til prøver

Mærkesedler til prøver Side 1 af 26 Mærkesedler til prøver Formular 44 Grøn Mærkning af prøver af partier, hvoraf der skal udtages efterkontrolprøver (kapitel 6.2) Efterkontrolprøve udtaget af et parti, der tidligere har været

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 31-01-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 31-01-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter

4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter Side 1 af 28 4. Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter I dette kapitel kan man læse om: 1. Hvor mange primær prøver der minimum skal udtages af et parti. 2. Hvilke prøvetagningsinstrumenter man må bruge,

Læs mere

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter

11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Side 1 af 7 11 Prøvetagning af markfrø, herunder bælgsæd, bederoe samt olie- og spindplanter Kapitlet omhandler markfrø, som omfatter frø af græsser, bælgplanter (bælgsæd og græsmarksbælgplanter), bederoer,

Læs mere

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê

séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = mä~åíéçáêéâíçê~íéí= séàäéçåáåö=çã=~ìíçêáëéêéçé= Ñê ~å~äóëéä~äçê~íçêáéê = gìäá=ommv= = = = = = = jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá Plantedirektoratet Sektor for Frø og Sædekorn Skovbrynet

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 8 Del 1 Indledning, pr. 15-08-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 15-08-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Instruks i prøvetagning af frø

Instruks i prøvetagning af frø 1 Instruks i prøvetagning af frø Indledning Side 1 af 7 Del 1 Indledning, pr. 18-04-16 1 Definitioner og generel introduktion, pr. 18-04-16 2 Partiets størrelse, pr. 31-01-16 3 Prøvetagning og prøvetagningsinstrumenter,

Læs mere

Vejledning til pengeinstitutter. Indlevering af sedler

Vejledning til pengeinstitutter. Indlevering af sedler Vejledning til pengeinstitutter Indlevering af sedler Indhold 1. Formål med vejledningen... 3 2. Indlevering af værdinet... 4 3. Indlevering af danske kroner... 6 4. Indlevering af valuta... 8 5. Pakning

Læs mere

7. Mærkning af partier

7. Mærkning af partier side 1 af 18 7. Mærkning af partier Alle enheder i et parti skal under prøvetagerens kontrol forsynes med en officiel partimærkeseddel senest i forbindelse med prøvetagning og forsegling af partiet. Ved

Læs mere

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder

Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog fjerkrævirksomheder Fødevarestyrelsen KONTOR FOR INTERNATIONAL HANDEL J.nr.: 2011-20-7560-00004/LTM Revideret d. 22.05.2015/LIGA Notat om forsegling og udstedelse af certifikater i forbindelse med samlæsning særligt på kødog

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn

Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Til adressaterne på vedlagte liste Den 19. december 2013 Sagsnr.: 13-31020-000010 KSJ Høring over udkast til bekendtgørelse om sædekorn Hermed sender NaturErhvervstyrelsen følgende udkast i høring: Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-31020-000020 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn BEK nr 941 af 11/08/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 2. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000005 Senere ændringer

Læs mere

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V

BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V BRANCHEUDVALGET FOR FRØ Danish Seed Council Axeltorv 3, 1609 København V 31. oktober 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Att.: Ole Olsen, formand for UPU Sædekorns-

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16 Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2015/16 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80 00 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Bestemmelser vedrørende

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen

Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Den 27. januar 2016 Sagsnr.: 16-31011-000001 Møde i arbejdsgruppen for certificering 26. januar 2016 hos NaturErhvervstyrelsen Deltagere: Holger Lunden Nielsen og Smith, Lars Jørgen

Læs mere

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler.

Vejledning i at anmelde arealer til avl af læggekartofler. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Center for Jordbrug, Planter Nyropsgade 30, 1780 København V. E-mail: xkar@naturerhverv.dk Vejledning i at anmelde arealer til avl af

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2012/13 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 20. oktober 2016 Sagsnr.: 16-0114-000005 Sagsbehandler: KRBA (Ændring af gældende BEK om sædekorn nr. 453 af 24. maj 2016) Ændringsskema Bekendtgørelse om sædekorn EU-retsakt,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Lovtidende A. Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn Lovtidende A Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn I medfør af 1, stk. 3, nr. 9, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 25 i lov

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2013/14

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2013/14 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2013/14 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80

Læs mere

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen

Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april Sted: Eurofins, Vejen Referat Arbejdsgruppemøde for Certificering Tirsdag den 24. april 2018 Sted: Eurofins, Vejen Deltagere: Christian Bak Jepsen (Eurofins), Sarah Bjerre Lindboe (Eurofins), Elzbieta Orlowska (Eurofins), Martin

Læs mere

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken

Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden. Gerhard Deneken Sortsafprøvning - status og nye tiltag TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Antal 2016-17 anmeldelser afprøvninger Anm-17 Anm-16 Afpr 17 Afpr 16 Vårhvede 3 0 3 1 Vårbyg 35 34 53

Læs mere

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken

Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden. Gerhard Deneken Den sikre vej for nye sorter og udsæd TystofteFonden Gerhard Deneken +45 5080 8451 gde@tystofte.dk Snitflade mellem NaturErhvervstyrelsen og TystofteFonden per 1. jan 2017 Offentlige myndigheder Ikke-offentlig

Læs mere

Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn

Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn Version 1 Maj 2018 Miljøstyrelsen / Vejledning om anmeldelse af læggekartofler til marksyn 2 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014

Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Sagsnummer: 13-362-000002 Dato: 25. august 2014 Udkast til: Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter, administreret af NaturErhvervstyrelsen. Gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark

Læs mere

Sikkerhedsrådgivermanual

Sikkerhedsrådgivermanual Formål: Ansvar: Definitioner: Sikre at farligt gods bliver udleveret korrekt i henhold til gældende lovgivning. Alle ansatte beskæftiget med udlevering af farligt gods. Farligt gods-lovgivning: ADR samt

Læs mere

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2011/12

Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2011/12 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Oversigt over sædekornspartier kontrolleret i sæsonen 2011/12 NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V., Tlf. 33 95 80

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

2014/Miljø- og Fødevareministeriet

2014/Miljø- og Fødevareministeriet 2014/Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Planter & Landbrugslov/ Journalnummer: Dato: 30 august 2016 Sammenligningstabel til brug for implementering af: Kommissionens gennemførelsesdirektiv

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) I medfør af 1, 3, stk. 1, og 4, stk. 2, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og 1-2 og 13, stk. 3, i lov om

Læs mere

0 Indhold NATIONALT CENTER FOR MILJØ OG ENERGI AARHUS UNIVERSITET. Version:

0 Indhold NATIONALT CENTER FOR MILJØ OG ENERGI AARHUS UNIVERSITET. Version: Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Liselotte Sander Johansson Peter Wiberg-Larsen Fagdatacenter for Ferskvand Institut for Bioscience TA henvisninger TA. nr.: S08 Version: 1 Oprettet: 03.02.2012

Læs mere

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn NaturErhvervstyrelsen Planter Den 03. november 2016 Sagsnr.: 16-0114-000014 KRBA (Ændring af gældende BEK nr. 941 af 11. 8.2015) Ændringsskema Bekendtgørelse om betaling for kontrol m.m. med frø og sædekorn

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om sædekorn 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om sædekorn 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om sædekorn 1) I medfør af 1, stk. 1, 2 og 4, 3, stk. 1, og 4, stk. 2, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, fastsættes efter

Læs mere

Bekendtgørelse om sædekorn 1)

Bekendtgørelse om sædekorn 1) BEK nr 1710 af 20/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-0114-000005 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om sædekorn 1)

Bekendtgørelse om sædekorn 1) BEK nr 1549 af 11/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-0114-000014 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om sædekorn i

Bekendtgørelse om sædekorn i Bekendtgørelse om sædekorn i I medfør af 1, stk. 1, 2 og 4, 3, stk. 1, og 4, stk. 2, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 195 af 12. marts 2009, og tekstanmærkning nr. 167 ad 24.21.01

Læs mere

5. Prøvestørrelser og neddeling af prøver

5. Prøvestørrelser og neddeling af prøver Side 1 af 15 5. Prøvestørrelser og neddeling af prøver 5.1 Prøvestørrelser og antal Krav til prøvestørrelse er angivet i bilag 5-1 og 5-2 og gælder både for original- og duplikatprøver. De prøvestørrelser,

Læs mere

ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP

ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP BOFA ANALYSERESULTATER, FEBRUAR BIOPULP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076850 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE

Læs mere

Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank

Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank Regler for ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Danmarks Nationalbank Disse regler omhandler pengeinstitutters ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter og Nationalbanken.

Læs mere

Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1)

Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) Bekendtgørelse om grønsagsfrø 1) I medfør af 1, 3, stk. 1, og 4, stk. 2, i lov om frø, kartofler og planter, jf. lovbekendtgørelse nr. 261 af 26. april 1999, som ændret ved 3 i lov nr. 279 af 25. april

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Suttekæde med perler Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Polyestersnor 2 mm ca. 50 cm Perler, bogstaver, figurperler og en træclips. Desuden skal du bruge en saks, lighter og et tyndt stykke

Læs mere

Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon CVR DK

Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon CVR DK Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon +45 33 74 66 77 E-mail erstatningsfonden@dakofo.dk CVR DK 12548961 1. Indledning Kontrollen er gennemført efter Landbrugsstyrelsens gældende

Læs mere

Guldborgssund Forsyning

Guldborgssund Forsyning Guldborgssund Forsyning Hygiejneforskrift som skal følges ved arbejde på vores drikkevandsledninger Guldborgssund Forsyning - hygiejneforskrift som skal følges ved arbejde på vores drikkevandsledninger

Læs mere

Aftale om levering af buketter/bårebuketter til Kolding Kommune

Aftale om levering af buketter/bårebuketter til Kolding Kommune Aftale om levering af buketter/bårebuketter til Kolding Kommune 1 Parterne Ordregiver: Kolding Kommune Akseltorv 1 6000 Kolding CVR-nr.: 29189897 Og Leverandør: Navn Adresse Post.nr. og By Tlf.: CVR-nr.:

Læs mere

Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017

Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017 Referat Arbejdsgruppemøde om certificering af frø og sædekorn 30. maj 2017 Deltagere: Birthe Arleth (Maribo Seeds), Brit Malec (Vikima), Camilla Svanebjerg (Hi-Tech Seeds), Christian Boehm (DSV), Dot Vittrup

Læs mere

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir

Valg af fortrykte formularer og brevpapir. Valg af for-hullet papir Printerens og dens optioners udskriftskvalitet og indføringsstabilitet afhænger af den type og størrelse udskriftsmateriale, du bruger. Dette afsnit indeholder en vejledning i valg af udskriftsmateriale.

Læs mere

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet.

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Sådan laver du en suttekæde af perler Introduktion Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Det anbefales, at bruge materialer fra HobbyFunHouse.

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

Skærbæk Vandværk Lillebælt A.m.b.A. - hygiejneregler som skal følges ved arbejde på vores drikkevandsledninger og boringer.

Skærbæk Vandværk Lillebælt A.m.b.A. - hygiejneregler som skal følges ved arbejde på vores drikkevandsledninger og boringer. Skærbæk den 21. marts 2015 Skærbæk Vandværk Lillebælt A.m.b.A. - hygiejneregler som skal følges ved arbejde på vores drikkevandsledninger og boringer. Drikkevandssikkerhed vægtes meget højt ved Skærbæk

Læs mere

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer som psykolog Hjælp til at udfylde blanketten: Se vejledningen på side 6. Husk at skrive tydeligt og brug latinske bogstaver (ABCD

Læs mere

Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand

Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand Ansøgning om Tilladelse til at indvinde grundvand (Vandforsyningslovens 20) Du skal bruge dette skema, hvis: din indvindingstilladelse er udløbet, du vil indvinde mere vand, end du har tilladelse til,

Læs mere

Her under et uddrag af vejledningen på området og en link til de øvrige vejledninger m.m.

Her under et uddrag af vejledningen på området og en link til de øvrige vejledninger m.m. HÅNDTERING AF VILDT VILDTDEPOT Alle jagtvæsner, skovdistrikter eller jagtkonsortier skal være autoriseret som et vildtdepot, for at kunne sælge eller overdrage vildt til en vildtbehandlingsvirksomhed.

Læs mere

Instruks for udtagning af jordprøver til undersøgelse for kartoffelbrok, 2016

Instruks for udtagning af jordprøver til undersøgelse for kartoffelbrok, 2016 Instruks for udtagning af jordprøver til undersøgelse for kartoffelbrok, 2016 December 2016 Kolofon Instruks er skrevet til de kontrollører, der udfører udtagning af jordprøver til undersøgelse for kartoffelbrok,

Læs mere

Teknisk Information fra Smøreolieafdelingen 2007/1

Teknisk Information fra Smøreolieafdelingen 2007/1 Teknisk Information fra Smøreolieafdelingen 2007/1 Denne tekniske information indeholder oplysninger om: 1. Olieanalysesæt - indhold 2. Etiketten - udfyldelse 3. Udtagning af olieprøve 4. Forsendelse 5.

Læs mere

Erstatningsfonden for Sædekorn

Erstatningsfonden for Sædekorn OVERSIGT OVER SÆDEKORNSPARTIER KONTROLLERET I SÆSONEN 2017/2018 Erstatningsfonden for Sædekorn Børsen, 1217 København K Telefon +45 33 74 66 77 erstatningsfonden@dakofo.dk CVR DK 12548931 1. Indledning

Læs mere

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, 2019

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, 2019 Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, 2019 v1 18-1334-000001 September 2018 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2018 Miljø- og Fødevareministeriet

Læs mere

PRØVETAGNING. Kontrol af patientforberedelse Nogle analyser kræver, at patienten er fastende inden prøvetagningen.

PRØVETAGNING. Kontrol af patientforberedelse Nogle analyser kræver, at patienten er fastende inden prøvetagningen. PRØVETAGNING Identifikation af patienten Identifikation følger Region Hovedstadens vejledning: Identifikation af patienter [1] Bed patienten om at oplyse fulde navn og CPR-nr. Det er ikke tilladt at bede

Læs mere

Bilag til afgivelse af tilbud

Bilag til afgivelse af tilbud Bilag til afgivelse af tilbud Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 1 Det anbefales, at nedenstående bilag anvendes ved afgivelse af tilbud på den udbudte opgave, da disse bilag

Læs mere

Vigtigt. 4. Genudstedelse af en BTO Ved genudstedelse af en BTO udfyldes denne rubrik. BTO-referencenummer: Tlf.nr.: Gyldig fra: År Måned Dag

Vigtigt. 4. Genudstedelse af en BTO Ved genudstedelse af en BTO udfyldes denne rubrik. BTO-referencenummer: Tlf.nr.: Gyldig fra: År Måned Dag DET EUROPÆISKE FÆLLESSKAB ANMODNING OM BINDENDE TARIFERINGSOPLYSNING (BTO) 1. Ansøger (fulde navn og adresse) Forbeholdt administrationen Registreringsnr.: Modtagelsessted: Modtagelsesdato: År Måned Dag

Læs mere

Børneattest Rekvisition af særlige oplysninger fra Det Centrale Kriminalregister (Bemærk vejledning bagerst)

Børneattest Rekvisition af særlige oplysninger fra Det Centrale Kriminalregister (Bemærk vejledning bagerst) Børneattest Rekvisition af særlige oplysninger fra Det Centrale Kriminalregister (Bemærk vejledning bagerst) Sendes til: Rigspolitiet - Center for Almen Jura Kriminalregisteret Børnetattester, Polititorvet

Læs mere

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter

Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter NOTAT J.nr. 18-3612-000005 Ref. MEB Den 1. marts 2018 Aftalebaseret kvalitetsordning for skovfrø af OECD-arter Frivillig gensidig forpligtende aftale for handel i Danmark med skovfrø og -planter, der ikke

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 30/10 6.2.2015 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/175 af 5. februar 2015 om særlige betingelser vedrørende import af guargummi med oprindelse i eller afsendt fra Indien som følge af risikoen

Læs mere

KONTROL AF VANDMÅLERE I DRIFT

KONTROL AF VANDMÅLERE I DRIFT KONTROL AF VANDMÅLERE I DRIFT Denne manual er gældende for: Skrillinge Russelbæk Vandværk - og redegør for vandværkets procedurer, i forbindelse med udtagning af vandmålere til stikprøvekontrol. Udarbejdet

Læs mere

Håndbog til. Folkeafstemning. om retsforbeholdene

Håndbog til. Folkeafstemning. om retsforbeholdene Håndbog til Folkeafstemning om retsforbeholdene 2015 Dette uddrag af valgets håndbog sendes til valgstyrere, tilforordnede vælgere og frivillige forud for valgdagen. Aktuelle eksemplarer af håndbogen ligger

Læs mere

Anmeldelse om narkotikabesiddelse

Anmeldelse om narkotikabesiddelse Journalnummer forbeholdt politiet Østjyllands Politi Specialpatruljen Ridderstræde 1 8000 Århus C Anmeldelse om narkotikabesiddelse 1. GERNINGSSTED: Gerningsstedets navn: Telefonnr.: CVR-nr.: Adresse:

Læs mere

TystofteFonden: Vejen for nye sorter og udsæd

TystofteFonden: Vejen for nye sorter og udsæd Værdiafprøvning, Sortsliste Landsforsøg SortInfo Selvstændighed, Ensartethed Stabilitet Høj kvalitets frø- og sædekorn til produktion Certificering af opformeringsmateriale Genetisk Teknisk Administrativ

Læs mere

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods

Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods Bilag 3 Særlige bestemmelser for national vejtransport, der udføres med køretøjer, der er registreringspligtige i Danmark, af affald, der er farligt gods 1. Særlige bestemmelser for emballering, mærkning

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

Instruks for kontrol af bananmodnerier

Instruks for kontrol af bananmodnerier Instruks for kontrol af bananmodnerier Godkendelse af egenkontrol J. nr. 13-3410-000001 Instruksen træder i kraft marts 2013 jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá= k~íìêbêüîéêîëíóêéäëéå= Kolofon

Læs mere

Prøveudtagning. Kirsten Jebjerg Andersen DANAK

Prøveudtagning. Kirsten Jebjerg Andersen DANAK Prøveudtagning Kirsten Jebjerg Andersen DANAK Det specielle ved prøvetagning? Specifikke krav til prøvetagning fremgår af ISO 17025, 2005, kapitel 5.7 (DIS 7.3) Man kan akkrediteres til prøvetagning Stand

Læs mere

Hvede. Ingen regulering Fradrag: kr. 0,45 pr. 0,1% under 11,5% Afregnes som foderhvede Faldtal 250 225 250 og derover 249 225: 224 og derunder

Hvede. Ingen regulering Fradrag: kr. 0,45 pr. 0,1% under 11,5% Afregnes som foderhvede Faldtal 250 225 250 og derover 249 225: 224 og derunder HØSTINFO 2015 Hvede Brødhvede/vårhvede Handles individuelt mellem køber og sælger og på individuelle kontraktkrav til kvalitet og er derfor ikke omfattet af nærværende afregningsaftale. Eksporthvede Protein,

Læs mere

Specifikation for Mullion Compact 150 redningsveste

Specifikation for Mullion Compact 150 redningsveste Specifikation for Mullion Compact 150 redningsveste Vesten er en automatisk oppustelig vest med en opdrift på 150N, svarende til en bæreevne på ca. 15 kg. Vesten er forsynet med en automatisk udløser af

Læs mere

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, revideret v.2.1

Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, revideret v.2.1 Anmeldelse af marker til jordprøvetagning forud for avl af læggekartofler, revideret v.2.1 17-3510-000001 September 2017 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Enhed for planter ISBN: 978-87-7120-932-7 2

Læs mere

Uafhængig revisors erklæring om aktivitet og refusionsberettigede udgifter Kommunal refusion

Uafhængig revisors erklæring om aktivitet og refusionsberettigede udgifter Kommunal refusion Uafhængig revisors erklæring om aktivitet og refusionsberettigede udgifter Kommunal refusion Til Kommunen og til Undervisningsministeriet (ministeriet), Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (styrelsen).

Læs mere

Rubrik 4: Skal pengene overføres elektronisk? Hvis pengene overføres via bank eller andre typer betalingsformidlere, afkrydses i feltet Ja.

Rubrik 4: Skal pengene overføres elektronisk? Hvis pengene overføres via bank eller andre typer betalingsformidlere, afkrydses i feltet Ja. Vejledning om udfyldning af skema vedr. anmeldelse og ansøgning om tilladelse til pengeoverførsel til og fra iranske personer/enheder/organer, når pengeoverførslen overstiger 10.000 EUR På Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Gyldig fra: Sider: 5 Sidst ændret: L02. Prøvetagning af drænvand i landovervågningen: stikprøvetagning

Gyldig fra: Sider: 5 Sidst ændret: L02. Prøvetagning af drænvand i landovervågningen: stikprøvetagning Dokumenttype: Teknisk anvisning Forfattere: Ruth Grant, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet TA henvisninger TA. nr.: Version: Oprettet: L03 1.0 07.09.2011 Gyldig fra: 01.01.2011 Sider: 5 Sidst

Læs mere

Emballage. Relief konvolutter i småpakninger. Mailman konvolutter til laserprint

Emballage. Relief konvolutter i småpakninger. Mailman konvolutter til laserprint emballage Emballage Relief konvolutter i småpakninger Relief konvolut M65 u/ rude 110x220 50 stk 391150 1 Relief konvolut M65 m/ rude 110x220 25 stk 391151 1 Relief konvolut C6 u/ rude 114x162 50 stk 391153

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

VEJLEDNING TIL REKVIRERING AF PATOLOGIUNDERSØGELSER I WEB-REQ

VEJLEDNING TIL REKVIRERING AF PATOLOGIUNDERSØGELSER I WEB-REQ VEJLEDNING TIL REKVIRERING AF PATOLOGIUNDERSØGELSER I WEB-REQ Region Sjælland, Klinisk Patologi, Næstved og Slagelse Sygehus Indholdsfortegnelse. 1 Rekvirering og mærkning af cervixcytologisk materiale

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Poser. GRØN = Fordel ved ordningen BLÅ = Opmærksomhed ved ordning RØD = Ulempe ved ordningen. TEMA// Organisk affald

Poser. GRØN = Fordel ved ordningen BLÅ = Opmærksomhed ved ordning RØD = Ulempe ved ordningen. TEMA// Organisk affald TEMA// Organisk affald Poser En udvidet sortering, hvor det organiske affald frasorteres resten af dagrenovationen, vil medføre et større forbrug af poser til at samle og pakke affaldsfraktionen. Da poseforbruget

Læs mere

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole:

Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring. Navn: Klasse: Skole: Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Navn: Klasse: Skole: 1 Varme fødder i Grønland Ingeniørens udfordring Varme fødder i Grønland kan være en udfordring. Men du skal nu lære, hvordan du kan

Læs mere

Bilag I Produkter med skærpet risikoprofil; kokos-, bomuld-, palmekager, rismel/skaller (såvel økologisk som konventionelt), og økologiske majs

Bilag I Produkter med skærpet risikoprofil; kokos-, bomuld-, palmekager, rismel/skaller (såvel økologisk som konventionelt), og økologiske majs Bilag I Produkter med skærpet risikoprofil; kokos-, bomuld-, palmekager, rismel/skaller (såvel økologisk som konventionelt), og økologiske majs Risikoprofil Ovenstående produkter udgør en specifik risiko

Læs mere

REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN

REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN REGLER FOR IND- OG UDLEVERING AF KONTAN- TER TIL OG FRA KONTANTDEPOTER OG NATIO- NALBANKEN 1. oktober 2018 Reglerne omhandler pengeinstitutters ind- og udlevering af kontanter til og fra kontantdepoter

Læs mere