Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november"

Transkript

1 Nr. 10 november 2013 Kalenderen November 2. Sildemøde, Foyeren kl Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl Deadline for s-posten 19. Kommunal regions og ældrerådsvalg - hele dagen 19. Ca. kl. 22 valgfest i Teaterfoyeren 26 S-posten udsendes, Birkelundgård, 34. årgang Brug din stemmeret!!! Tag naboen under armen og mød op d. 19. november Lad os få en høj stemmeprocent i Albertslund og et godt valg for vores parti.

2 Side 2 S-POSTEN Medlemsblad for Socialdemokraterne i Albertslund. Redaktion: Jette Kammer Jensen (ansvarshavende) Britta S. Jørgensen Indlæg sendes eller mailes til: Jette Kammer Jensen Tranehusene 96, 2620, Albertslund Tlf.: kammerjensen@webspeed.dk Deadline - se kalenderen bagest i bladet S-posten tilgår medlemmerne, Folkebibliotekerne, ABA, Albertslund Posten m.fl. S-posten findes på hjemmesiden Leveringsproblemer - kontakt: Aage Jensen, tlf Indhold: S-posten Redaktion og bladets indhold... side 2 Godt budget og klar til valget... side 3 Budgettale side 5 Set fra sidelinjen... side 8 Nu skal det være slut med Voldsom overbelægning... side 11 Claus Heje mener... side 12 Kongres i Aalborg... side 13 Referat fra generalforsamlingen.. side 14 Der er også ældrerådsvalg... side 18 Nyt fra EU... side 20 Meddelelser fra formanden... side 21 Kalenderen... side 22 Arbejdsgrupper... side 22 A-gruppen... side 23 Partiforeningens bestyrelse... side 24 Lay-out: Britta S. Jørgensen Britta.Schneider.Joergensen@skolekom.dk Navn: Adresse: Jeg vil gerne være medlem af Socialdemokratiet Postnr.: Ønsker nedsat kontingent By: På grund af at være fyldt 60 år Tlf.: Dato: / 2013 Underskrift: Sendes til: Socialdemokraterne i Albertslund, v/ Else Boel, Stjernens Kvt. 5 C, 2620 Albertslund

3 S-posten Godt budget - og klar til valget Side 3 Af borgmester Steen Christiansen Igen år lykkedes det at lande en bred budgetaftale mellem S, SF og DF. Det blev også et godt budget. I 2014 og de efterfølgende år er der overskud på driften. Derfor kan vi fortsætte med den høje service på velfærdsområderne og finde penge til at investere i fornyelse af Albertslund. Der blev endda plads til udvidelser på nogle områder: Fra d.1. august 2014 er der skolemadsordninger på alle skoler. Vi bruger yderligere 2 mio. kr på at indfase folkeskolereformen. Sommercampen med ferieaktiviteter bliver permanent. Der er afsat en pulje på kr. til børnefamilier, der har svært ved at bringe og hente børn indenfor institutionernes normale åbningstid. Der er en enkelt tidsel i budgetaftalen, nemlig beslutningen om at lukke Børnehuset Solstrålen. Beslutningen skyldes alene, at vi har en stor overkapacitet på 0-6 årsområdet. Og i stedet for at spare på hele området, har vi valgt at lukke en institution. Til gengæld bliver Solstrålens bygninger rammen om et nyt Børnekrisehus for børn, der har det svært i dagligdagen. Hele sundhedsområdet får et gevaldigt løft med 4,2 mio. til bl.a. forebyggelse, kvalitet i hjemmesygeplejen og flere genoptræningsforløb. På ældreområdet fortsætter vi med projekt Fremtidens hjemmepleje, som blev aftalt i budget 13. Vi fortsætter også med Tid til ældre som handler om at skabe indhold og samvær i dagligdagen for ældre medborgere, der ikke selv opsøger byens mange aktiviteter for ældre.

4 Side 4 Når vi hertil lægger, at budgettet fastholder den faste hånd om kommunens økonomi flere år frem og prioriterer de vigtige områder, børn og familier, ældre og kultur, står vi med et rigtig godt afsæt også i kommunalvalgkampen. Vi har stort set som det eneste parti i skrivende stund været i gang med valgkampen længe. Det er kun muligt tak- S-posten ket være medlemmernes store indsats. Derfor en stor tak til alle og ikke mindst det store uddelerkorps, som sikrer at Socialdemokraternes budskaber, når ud i alle kroge af byen. Tak skal I have. Det er helt fantastisk og nu klør vi på de sidste 4 uger. De bedste hilsner Steen Husk at vores kandidater er sideordnet opstillede, så det er dit kryds, der bestemmer, hvem der bliver valgt.

5 S-posten Budgettale KB d Side 5 Socialdemokraterne, SF og DF har indgået forlig om budgettet for 2014 og overslagsårene. Det betyder, at 17 ud af 21 medlemmer af kommunalbestyrelsen står bag budgettet. Jeg er selvfølgelig glad for den brede opbakning. Ikke bare til budgettet, men til det, som et budget handler om: Byens fremtid og borgernes hverdag. Vi forfølger den økonomiske strategi, som KB vedtog i starten af valgperioden. Vi ser ud i fremtiden mod Albertslund Og den kombination: robust økonomi og et fast blik på fremtiden- giver kommunalbestyrelsen råderum til serviceniveau og byens udvikling. De budgetværktøjer har med budget 2014 vist sin værdi. Som jeg fremhævede i min budgettale i september har vi mistet indtægter for 30 mio. kr. Lavere pris-og lønfremskrivning. Udligningen hviler på 2010, som giver mindre i udligning. Og endelig færre indtægter til service som følge af økonomiaftalen mellem regering og KL. Selv med de rammebetingelser er vi klar med et budget, der har overskud på driften de næste fire år, en fornuftig likviditet på den gode sige af 40 mio. frem til udgangen af og plads til den vigtige fysiske fornyelse af Albertslund flere år frem. Og første og sidst et budget, der sikrer en fortsat høj service, når det gælder børn, unge, børnefamilier og ældre ja endog et løft af nogle af områderne. Folkeskolen får et løft: Der indføres skolemadsordninger på alle skoler, så elever nu kan købe et sundt nærende måltid mad. Der er afsat 2 mio. til den fysiske omstilling ifm. folkeskolereformen. Der kommer en 5-årig plan for opgradering af skolernes faglige og pædagogiske miljøer, så vi både fastholder den høje standard og udvikler skoler, klubber og SFO ere fysisk til den nye folkeskolereform. Sommercampen fortsætter og vi sætter en pulje af på kr. til udvidet åbningstid i dagtilbud til forældre, der har svært ved at

6 Side 6 nå at hente deres børn inden for normal åbningstid. S-posten Flere unge får bedre mulighed for at få en ungdomsuddannelse. Vi skal have en ny ungeenhed, der skal styrke indsatsen for at flere unge får en uddannelse og kommer i job. Nyttejob, som også skal give kvalitet i hverdagen for byens ældre. Vi går videre med fornyelsen af byen plejecenter, sundhedshus, renovering af Kanalgaden. To kulturcentre får et løft: Birkelundgård skal udvikles til kulturcenter i løbet af de næste 3 år. Kulmøllen kommer for alvor i gang med klatreprojekt og nye øvelokaler. Sundhedsområdet får tilført 4,2 mio. til mere og bedre hjemmesygepleje, flere borgere skal have genoptræning og tillige en styrket forebyggelsesindsats. Kommunen overtager stadig flere sundhedsopgaver fra Regionen. Erhvervsstrategi løft med 1 mio., så vi nu bruger 2,8 mio. på at sikre en indgang til kommunen og skabe flere arbejdspladser indenfor grøn omstilling og ny velfærd. Også i de kommende år vil kommunens økonomi være præget af to hovedudfordringer: færre børn og flere ældre og den økonomiske krise. Der vil derfor også i de kommende år være brug for en fast økonomiske linie og hårde økonomiske prioriteringer.

7 S-posten Side 7 Det sker også med dette budget. Børnehuset Solstrålen foreslås nedlagt for at imødegå, at vi har alt for mange ledige pladser i vores dagtilbud. Det er vi selvklart ikke glade for og jeg håber, at processen bliver så god og ordentlig som overhoved mulig, så vi finder gode løsninger for børn, forældre og personale. Der gennemføres tekniske ændringer og besparelser for ca. 23 mio. ift. det oprindelige budget. Heriblandt en engangsbesparelse på bygningsvedligeholdelsesrammen på 10 mio. Dette er forsvarligt med de mange investeringer, der i øvrigt sker i byen i Til gengæld skal kommunalbestyrelsen til næste år træffe beslutning om effektiviseringer for 10 mio. kr. i 2015 og årene fremover. Budgettet betyder uændrede skatte- og afgiftsprocenter i Vi ville gerne medvirke til at sætte skatten og afgifterne ned, men det kan ikke lade sig gøre, uden at det betyder meget mindre af den velfærd, som er så vigtig, og af de kommende 10 års fysiske fornyelse af byen. Her er vi meget klare; Vi sætter Albertslund og velfærden højt. Meget højt. Det fordrer et stærkt fællesskab. Dette kommer styrket ud af budgettet for Lad mig afslutningsvis kvittere for, at SF og DF klart og tydeligt tager ansvar og deltager i budgettet. Der er plads til en endnu bredere opbakning til aftalen. Men ind til da tak for forhandlingerne og drøftelserne både på to-mandshånd og i ØU.

8 Side 8 Set fra sidelinjen S-posten Af Jette Kammer Jensen Nogle gange bliver jeg spurgt, hvorfor jeg orker at overbære kommunalbestyrelsesmøder og skrive om dem måned efter måned. Svaret er enkelt: Albertslund er min by og derfor interesserer jeg mig for, hvad der besluttes i min by. Nogle gange - medgiver jeg - at møderne kan være gabende kedsommelige for en tilhører, og ikke mindst vanskeligt at skrive om men det er nu sjældent. Meget kan man sige om oktobermødet men kedeligt var det bestemt ikke! Budget 2014 var på dagsorden og ingen tilhører kunne være i tvivl om, at kommunevalget nærmer sig. Bundlinjen var, at der var indgået forlig mellem Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti og de 3 partier var tilfredse med resultatet kan man læse på kommunens hjemmeside: Steen Christiansen: Det er lykkedes Kommunalbestyrelsen at skabe overskud på den strukturelle driftsbalance. Det giver plads til anlægsaktiviteter, giver skoleområdet et løft og styrker sundhedsområdet. Det er en budgetaftale, der bygger på en robust økonomi og dermed giver plads til fornyelsen af vores by. Og til udvikling af velfærden. Udover sundhedshuset og plejecenteret får skoleområdet et løft med 2,3 mio. om året til skolemad og 2 mio. kr. til nyt inventar og fysisk tilpasning i forbindelse med den nye folkeskolereform. Sundhedsområdet giver vi også et løft med 4,2 mio. kr. til en sundere hverdag og øget genoptræningskapacitet. Det er således en tilfreds borgmester, der dog må konstatere, at færre børn i kommunen også har gjort det nødvendigt at tilpasse kapaciteten af institutionspladser. Det betyder, at Børnehuset Solstrålen vil blive nedlagt. Bygningerne skal bruges til et børnekrisehus, som der ifølge Steen Christiansen er brug for. Der er endnu ikke fastsat en dato for det, fordi der skal være tid til en god proces for børn, forældre og medarbejdere.

9 S-posten Steen Christiansen fremhæver også beskæftigelsesområdet, når han sætter ord på aftalen for budgettet i Som et led i kontanthjælpsreformen opretter vi cirka 50 nyttejobs på årsbasis i kommunens organisation. Det skal sætte et ekstra tryk på beskæftigelsesindsatsen i byen, så flere får en fod ind på arbejdsmarkedet og beskæftigelsen øges." Gruppeformand i SF, Leif Petersen, siger om budgetaftalen: Vi er i SF tilfredse med denne budgetaftale, som tager fat i nogle "her og nu" udfordringer, men som også giver mulighed for at se på nogle af fremtidens behov. Jeg tænker, vi her har ramt en god blanding. Gruppeformand i Dansk Folkeparti, Danni Olsen siger om aftalen: Den her budgetaftale er et synlig bevis på, at man sagtens kan have fokus på at forbedre forholdene for udsatte borgere og løfte kernevelfærden i en tid med presset økonomi. Finansiering af hjemløseprojektet Hjælpeløs.dk, rengøringshjælp ud over det visiterede til ældre og endnu et år med sommercamp for børn og unge, er blot nogle af de rigtig gode tiltag i Side 9 aftalen, som Dansk Folkeparti i særlig grad er glad for. Forligspartierne gav også på mødet udtryk for det, som står på hjemmesiden. Men det var nu De Konservative og Venstre, der fik mødet til at være ikke-kedeligt! Pia Brandt Halling fra De Konservative sagde minsandten i fuld offentlighed: Vi har brugt andre borgmestre til sparring på vores budgetforslag! Tænk lige efter: Kommunalbestyrelsesmedlemmer i Albertslund forhandler vores kommunes budget med en anden kommunes borgmester! Med rette udløste det spidse bemærkninger fra de øvrige partier, og de slap ikke godt fra svarene! De Konservative går til valg med sloganet: Fællesskab og borgerne by. Og Pia Brandt Halling udtalte, at de have ambitioner på byens vegne og har fokus på borgernes økonomi. Det sidste omfatter dog kun boligejerne og erhvervslivet, som Lars Toft Simonsen så klart udtalte, for det er skattelettelser til erhvervslivet og boligejerne.

10 Side 10 Og det vil de gøre ved at gøre Albertslund til erhvervsfronten, for det skaber arbejdspladser, så borgernes økonomi forbedres men kunne ikke helt svare på, om de forventer, at sådanne arbejdspladser vil give Albertslunderne arbejde. Til gengæld er de parate til at bruge disse forventede skatteindtægter straks det er vist flere fugle på taget, end penge i kassen. Reelt hviler de borgerliges budget 2014 på urealiserbare indtægter på ¼ mia. kr. De vil også effektivisere administrationen, som over 4 år skal give en besparelse på ikke mindre end 246 mio. kr. De Konservative beklagede også, at der ikke var et bredt forlig men det er altså et forlig, som 17 ud af 21 kommunalbestyrelsesmedlemmer står bag det må da siges at være bredt. Minsandten om ikke også Henning Lindhardt kom på banen med ros til Finn Aaberg for at kunne lave brede forlig jeg S-posten undres såre, for fordelen ved at være op i årene er jo, at man godt kan huske de mange angreb fra Henning Lindhardt på Finn Aaberg, både i de år, jeg sad om det runde bord, og de år jeg har siddet på sidelinjen. Måske Henning Lindhardt skulle gribe i egen barm, og leve efter den grundsætning, som min far altid citerede overfor mig: Det er viljen til at ville der skaber evnen til at kunne. Venstres Brian Palmund må h a v e g å e t p å C E P O S - universitetet. Der uddannes man til at bruge statistik til at forklare alt mellem himmel og jord. Men når han bliver spurgt, hvor det er, der skal spares på administration 246 mio. kr. over 4 år så får man de statistiksvar, nemlig tal fra andres kommuners administrationsudgifter kommuner, der har helt andre forudsætninger end Albertslund. Deres skattelettelser til erhvervslivet forventer Venstre vil give nye arbejdspladser men selv hvis det skulle ske, så er der jo igen garanti for, at de besættes af Albertslunderne Det er varm luft, som Flemming Jørgensen sagde, Flemming var stedfortræder for Finn Aaberg. Jo..det var bestemt ikke et kedeligt møde.

11 S-posten Kommentar til regionsrådsvalget Side 11 Nu skal det være slut med voldsom overbelægning Af Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem (S) Det er uværdigt og uacceptabelt med senge på gangene, som vi især har oplevet i forbindelse med vintrene 2012 og 2013, hvor ekstra mange, særligt ældre, blev indlagt med influenza. Derfor fik vi øremærket 40 mio.kr. i det netop indgåede budget for 2014, så vi kan sætte en stopper for disse voldsomme overbelægninger. De 40 mio.kr. bruges til den handlingsplan, vi har udarbejdet henover foråret og sommeren. Handlingsplanen tilfører mere personale på vores hospitaler, pålægger hospitalerne at koordinere (endnu) bedre, så der ikke er overbelægning et sted samtidigt med at der er ledige plads andre steder. Konkret medfører det flere speciallæger i akutmodtagelser og akutklinikker på alle de hospitaler, der har haft voldsom overbelægning, så flere patienter kan færdigbehandles uden at skulle indlægges. Vi øger også bemandingen i flere afdelinger, som f.eks. Lungemedi cinsk afdeling, kirurgisk, røntgen, blodprøvetagning m.v. simpelthen for at øge kapaciteten, når det brænder på. Samtidigt skal hospitalerne være bedre til at justere bemandingen efter sæsonen, det er jo ikke en overraskelse at flere ældre bliver syge om vinteren. Desuden skal hospitalerne blive bedre til at samarbejde og hurtigere bede hinanden om hjælp, når et hospital pludselig oplever et stort rykind af patienter. Som det sidste vil regionen i den næste sundhedsaftale med kommunerne fokusere på, at færdigbehandlede patienter, som har brug for kommunal hjælp, kommer hurtigere hjem. Vi kan lave følge-hjem ordninger, opfølgende hjemmebesøg eller kommunerne kan oprette

12 Side 12 akut- eller aflastningspladser. S-posten Vi vil af med den voldsomme overbelægning, og derfor vil vi politikere hvert kvartal have en status fra hospitalerne på udviklingen. Viser det sig at mere skal til, så vil vi tage hånd om det. Claus Heje brænder for: Børnelivet er specielt i vores by og det skal det blive ved med at være. To nøgleord: engagerede pædagoger og gerne de bedste fysiske rammer. Vores uddannelse. Uddannelse er for mig det vigtigste i opvæksten, for den gode uddannelse er det, der giver muligheden for at søge lykken for den enkelte. Dygtige unge er også fundamentet for vores alles velfærd. Derfor er jeg meget optaget af både vores skoler og af Campus-tanken. Job. Det mest tragiske, der kan ske er når talentfulde borgere går i lang tid uden at kunne få arbejde. Jeg vil arbejde for, at vi tager alle de initiativer, der overhovedet er mulige (og fornuftige) til at hjælpe ikke mindst de unge i arbejde. Den hele by. Der skal også i fremtiden være sammenhæng mellem de forskellige dele af byen, noget af det værste, der kunne ske er, hvis alt foregår et sted, mens resten af byen falder i søvn, for det vil påvirke så meget andet i vores by. Den hele by for mig er også miljøpolitikken og kulturpolitikken. Claus Heje

13 S-posten Side 13 Kongressen i Aalborg Til kongressen i år deltog Karin Kring, Jane Nannberg og Majbritt Brander som delegerede for partiforeningen og Steen Poulsen for kredsen. Vi mødtes meget tidligt lørdag morgen og tog toget til Aalborg. Corydon sad i samme vogn som os, og der var i den grad mediedækning på. Den ene tv-station efter den anden steg på toget og da vi skulle af i Aalborg kunne vi næsten ikke komme ud af toget. Sikke et postyr. Kongressen startede kl. 12 og fortsatte til ca. kl. 18. Her fik vi Helles Beretning og hørte mange bud fra socialdemokraterne rundt om i landet. Der var adskillige på talerstolen, ligeså vores egen formand, Majbritt Brander. Majbritt talte i år om det at være socialdemokrat. watch?v=owu0a272wvo Kongressen i år handlede primært om valgmaterialet til EU-valg og opstillingsrækkefølgen af kandidaterne. Selvfølgelig også om hvordan det går i Danmark og hvordan det går i partiet. Partiforeningen havde sendt et ændringsforslag, der ikke kom med. Vi var med til at få et lignende ændringsforslag igennem. Lørdag aften var der arrangeret fælles spisning for alle - med taler, sang og musik. Søndag morgen kl. 9 var vi alle på vores pladser og i gang igen. Turen hjem gik stille af sig i toget med trætte socialdemokrater på vej hjem efter en indholdsrig kongres.

14 Side 14 Referat fra generalforsamlingen Den 21. oktober 2013 Valg af dirigent: Jan Ankler, som konstaterede generalforsamlin gens lovlighed. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Valg af referent: Steen Poulsen Valg af stemmetællere: Elisabeth, Gert og Susanne.. Beretninger: S-posten Landspolitisk v/ Mogens Lykketoft Mogens leverede en levende, engageret og vedkommende beretning. I oversigtsform: Vi skal ikke blande os i Løkke-sagen, men opmærksomheden skal vedligeholdes. Vælgerne skal vindes tilbage fra gruppen af sofavælgere, og vi skal erkende, at vor reelle modstander er DF. Det skal vi beskæftige os med. Samarbejdet med Enhedslisten er vigtigt. 0 vækst skal vi ikke have, en lille stigning er betingelsen for fortsat vækst. Vi skal satse på ældre, børn, uddannelse og folk i arbejde, og den offentlige sektor skal kvalificeres. Problemet i Skat er en ringe forvaltning. Holger K har klaret opgaven udmærket. Det skal kunne betale sig at arbejde! Ja, og det gør det også, men det er ikke skatten, der er problemet. Der er en lang række af faktorer, der spiller ind, men ufrivilligt arbejdsløse skal ikke gå fra hus og hjem, og vi skal lønnes anstændigt. Den offentlige sektor er ikke en byrde, men bankerne har et ansvar, som de har forvaltet meget dårligt. Der er muligheder nu, men vi skal sige fra over for oppositionen! Derefter var der en levende debat: Konkurrencestat, tale ned til arbejdsløse, forlig om kontanthjælp, nyttejob, erhvervsskolereform, gymnasier, socialt taxameter, ad-

15 S-posten Side 15 gangskrav til gymnasierne, Egypten, fællesskab på arbejdspladserne, organisationsprocent, egoisme kontra solidaritet, social dumpning og overenskomster. b. Regionpolitisk v/ Vibeke Storm Rasmussen. Det er vigtigt, at valget også er et regionsvalg. På Vestegnen skal vi stemme lokalt, da Nordegnen fylder for meget i regionsrådet.. Der er et godt samarbejde med kommunerne om infrastrukturen. Det er nødvendigt, da vi har trafikproblemer i stor stil. En afbalanceret plan er nødvendig, og der er foretaget undersøgelser, og andre er på vej, så forudsætningerne er i orden. Hvidovre er vort områdehospital, og Glostrup er nu et specialhospital. Store investeringer er på vej, og placeringerne af disse er ikke altid forståelige. Private afdelinger på vore hospitaler er en farlig udvikling. Problem med samarbejdet med lægerne omkring lægevagt og vagtlægeordning Derefter debat: Cykelparkering ved vore hospitaler, supercykelstier, gratis høreapparater og briller og patienter fra udlandet. Orienteringer: a. Borgmesteren v/ Steen Christiansen. Budget 2014 et løft i Albertslund og grundlag for fornyelse er et tilfredsstillende og godt grundlag for den kommunale valgkamp. Fleksible åbningstider på børneområdet. Folkeskolen tilføres 2 millioner, og sommercampen bliver permanent. Der arbejdes med en erhvervsstrategi, og der er afsat 1 million.. En tidsel: Solstrålen nedlægges, hvilket vil skabe debat. K og V kom med et ufinansieret budgetforslag 25o millioner kr.. Uantageligt.

16 Side 16 Tak for opbakning og ønske om synlighed i valgkampen. Til sidst en omtale af valgmøder i byen. S-posten b. Formanden v/ Majbritt Brander Bestyrelsen beskæftiger sig for nærværende udelukkende med valget.. Antallet af medlemmer er nu nede på 291, det er ikke godt nok, og vi skal gøre en indsats for at øge det. De sædvanlige aktiviteter tages op igen efter valget.. En stor tak til medlemmerne for aktiviteter som husstandsuddelinger, torvedage og dør til dør. Debat: Tag hvervningen af nye medlemmer med i valgkampen. Afskedsreception for Vibeke den 19. december. Orientering fra valgudvalget: Flemming talte om positivitet og fordelene ved dette. Kom i Albertslundhuset hver lørdag indtil valget kl og vær med! Der er også valg til ældrerådet. 8. Indkomne forslag: Ændringsforslag til vedtægterne 7 stk. 2. Ændres til "På ulige år vælges næstformand, kasserer og 3 bestyrelsesmedlemmer. På lige år vælges formand, sekretær og 2 bestyrelsesmedlemmer." Dette blev vedtaget.

17 S-posten Side 17 9.a Valg af 7 kredsrepræsentanter: Anne Hultengren Per Gustafsson Finn Hultengren Hans Erik Sølby Gert Nielsen Susan Steinhauer Jannie Mortensen 3 suppleanter: Claus Heje, Jørgen Lind og Lone Poulsen 9.b Valg af 4 regionsrepræsentanter Gert Nielsen Jørgen Lind Majbritt Brander Elisabeth Bentzen 3 suppleanter: Lone Poulsen, Anne Hultengren og Finn Hultengren Eventuelt: DSU opfordrede til medlemskab af støtteforeningen oktober 2013 Steen Poulsen Referent Derudover en tak til Per og Preben for kvalificeret spil til vore sange.

18 Side 18 Der er OGSÅ Ældrerådsvalg den 19. november! S-posten Af Benny Blom-Jensen Hvert fjerde år er der valg af medlemmer til Ældrerådet, og nu er tiden inde igen. I Albertslund foregår valget samtidig med kommune og regionsrådsvalgene tirsdag den 19. november. Alle 60+ ere (alle i kommunen, der er fyldt 60 år på valgdagen) kan således på samme valgsted stemme til kommunalvalg, regionsråd og ældreråd. Albertslund Ældreråd har i henhold til vedtægterne 11 medlemmer. Kandidaterne opstiller som enkeltpersoner og vælges ved direkte valg. Anmeldelse af kandidater udløb den 15. august. Der har i alt meldt sig 15. Valgperioden er 4 år og gælder fra 1. januar 2014 Der vil også kunne brevstemmes på de opstillede kandidater ligesom til Kommunalbestyrelsen og til Regionsrådet. I Albertslund Posten bliver der indrykket annoncer med nærmere oplysninger om de forskellige kandidater. Kandidaterne kan også ses på kommunens hjemmeside. 20aeldreraadsvalget% aspx Hvad er Ældrerådet? Ældrerådet er talerør for alle ældre i kommunen både for dem der kan klare sig selv og for dem der har brug for hjælp. Ældrerådet fungerer som en slags vagthund, der gennem høringer og dialog kan styrke det politiske beslutningsgrundlag i såvel kommunalbestyrelsen og i de råd og andre organer Ældrerådets medlemmer repræsenteres i. Ældrerådet spiller således en aktiv rolle i udformningen og udmøntningen af kommunens ældrepolitik, således at det bliver endnu mere attraktivt at leve i Albertslund.

19 S-posten Side 19 Fremtidens ældrepolitik Fremtidens ældrepolitik er titlen på kommunens ældrepolitik. Med indledningens overskrift om Livet skal leves hele livet giver kommunens ældrepolitik håb om et aktivt liv - det at kunne realisere noget i livet, som giver glæde og tilfredsstillelse. Ikke blot i den del af livet, hvor man er på arbejdsmarkedet; men også efter arbejdslivet. Livet som "ældre" bør i princippet ikke adskille sig fra livet i al almindelighed. Det var i øvrigt nærmest en fællesnævner for alle gruppers indlæg i forbindelse med kommunens Visionsdag op til kommunens udarbejdelse af "Livet skal leves hele livet". Hvorfor skal du stemme til Ældrerådsvalget? En høj stemmeprocent vægter naturligt nok stærkere Ældrerådets udtalelser og indflydelse på de beslutninger på området som fx kommunalbestyrelsen behandler. Din stemme kan sikre, at de rigtige personer med de rigtige holdninger bliver valgt! HVORFOR? Når naboer og andre spørger, hvorfor vi er socialdemokrater, og hvorfor de skal stemme på os til kommunalvalget, så er svaret enkelt: Vi brænder for Albertslund Vi holder, hvad vi lover Vi finder holdbare løsninger Vi har styr på økonomien Vi tager borgerne med på råd Vi giver plads og bakker op, når frivillige gør en indsats Vi arbejder for lige muligheder Vi har en god borgmester DERFOR!

20 Side 20 Nyt fra EU v. Christel Schaldemose EU: Nej tak til at binde telekunder i op til to år S-posten EU-Kommissionen vil nu den såkaldte roaming til livs. Det betyder, at vi forbrugere kan slippe for de dyre telefonregninger, når vi bruger mobilen på ferien i Spanien, Italien eller Grækenland. Se, det er en brandgod EU-nyhed. Og i øvrigt noget jeg har presset Kommissionen for i alle mine seks år i Europa-Parlamentet. Men, men, men... Husk altid at læse det med småt. EU-Kommissionen mener, at nutidens telemarked med mange virksomheder ikke giver tilstrækkelige investeringer i det europæiske telenetværk. Håbet fra tele-kommissær Neelie Kroes' side er, at det nye forslag skal få teleudbyderne til at søge sammen i alliancer og investere i et forstærket netværk. Forslaget er forvirrende, men noget tyder på, at EU-Kommissionen vil give televirksomhederne mulighed for at binde forbrugerne til et abonnement i op til to år. I Danmark må virksomhederne kun "binde" os i seks måneder. Retfærdigvis skal det siges, at forslaget lægger op til, at man som kunde kan købe sig fri af sit abonnement efter seks måneder. Men helt ærligt: Hvem husker det? Vi skal have slået fast, at den normale bindingsperiode skal være seks og ikke 12 til 24 måneder. Vi kan simpelthen ikke acceptere, at vi som forbrugere bliver stillet dårligere, end vi allerede er i dag. Derfor skal EU- Kommissionens glade budskab om billigere telefoni tages med et gran salt. Jeg lover, at jeg vil kæmpe for, at de danske forbrugere ikke kommer til at lide under Kommissionens iver efter at hjælpe de store drenge i teleindustrien.

21 S-posten Fra formandinden Side 21 Kære partikammerat Vi har stadig brug for din hjælp til valgkampen. -Spred vores budskaber. -Få din nabo og alle dem du kender med til stemmestedet. -Like og del opslag på facebook. -kom og vær med når vi står ved center og torve -tal om hvor vigtigt det er at der stemmes Hilsen Majbritt Brander Partiformand i Albertslund Regionskandidat På et hemmeligt tidspunkt sidst i oktober skal vi ud i byens lygtepæle med vores plakater. Vi har brug for dig, dine børn og deres kammerater til at hænge plakater op i byens rum Du kan tilmelde dig selv eller et hold på 3 personer til: Steen.Christiansen@Albertslund.dk Skriv til majbritt.brander@skolekom.dk eller send en sms til

22 Side 22 KALENDER: S-posten November 2. Sildemøde, Foyeren kl Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl Deadline for s-posten 19. Kommunal regions og ældrerådsvalg - hele dagen 19. Ca. kl. 22 valgfest i Teaterfoyeren 26 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl December 7. Sildemøde, Foyeren kl Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl Deadline for s-posten 16 Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl Julemiddag kl. 18, hjemme i familien 27 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl ARBEJDSGRUPPER Børnepolitisk gruppe: Steen Poulsen, Rytterhusene 50, sp@steenpoulsen..dk IT-koordinator (Hjemmeside) Jan Kristensen, Miravænget 45, vang@image.dk Sundheds og socialpolitisk gruppe - SUS-A Flemming Jørgensen, Snebærhaven 48, fj@miljoeogklima.dk

23 S-posten Side 23 Kommunalbestyrelsesmedlemmer: Borgmester, Økonomiudvalg (F) Steen Christiansen Præstehusene 59 Tlf.: Teknisk udvalg (F) Miljø- og planudvalg Miljø- og planudvalg Børneudvalg Folkeoplysn.udvalg (F) Kulturudvalg Socialudvalg Finn Aaberg Bymosevej 8 Dogan Polat Topperne 20,2. dør 23 Susanne Storm Lind Randager 100 Tlf.: finn.aaberg@markgaarden.dk Tlf.: Trustdogan@yahoo.dk Tlf.: lindrandager@gmail.com Børneudvalg (F), Økonomiudvalg Arbm.udvalg Jens Mikkelsen Porsager 89 Tlf.: Jens.Mikkelsen@albertslund.dk Børne- ungeudvalg (F) Tekn. udvalg, Økonomiudvalg, Arbm.udvalg Miljø og planudvalg Socialudvalg (F), Teknisk udvalg Arbm.udvalg Arbm. udvalg Kulturudvalg Folkeoplysningsudvalg Kulturudvalg (F) Børneudvalg 1. suppleant Michelle Baadsgaard Kratager 1 Nils Jensen Rytterhusene 25 Paw Østergaard Jensen Kærgården th Lars Toft Simonsen Pilehusene Glostrup Jakob Storm Robinievej 102 Tlf.: michelle@fam-baadsgaard.dk Tlf.: nilsulla@yahoo.dk Tlf.: pawjensen950@hotmail.com Tlf.: toftsimonsen@hotmail.com Tlf jakobengelstorm@gmail.com (F) henviser til, at pågældende besætter formandsposten i udvalget. Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, Randager 46, Tlf.: mail: vstorm@regionh.dk Folketingsmedlem: Mogens Lykketoft, Trepilevej 1 B, 2930 Klampenborg, Telefon i Folketinget: smoly@ft.dk

24 Partiforeningens bestyrelse Formand Næstformand Kasserer: Sekretær: (F) betyder medlem af forretningsudvalget Bestyrelsesmedlemmer: Suppleanter: Majbritt Brander (f) Faklens Kvt. 8 A Tlf.: Karin Kring Jensen (f) Præstehusene 56 Tlf.: Else Boel (f) Stjernens Kvt. 5 C Tlf.: Steen Poulsen (f) Rytterhusene 50 Tlf.: Britta S. Jørgensen Snebærhaven 48 Tlf.: Claus Heje Pilehusene 104 Tlf.: Flemming Jørgensen Snebærhaven 48 Tlf.: Gert Nielsen Galgebakken Vester 1 8A Tlf.: Jane Nannberg Svanens Kvt. 3 B Tlf.: Nikolaj K. Carlsen Morbærhaven 5-88 Majbritt.Brander@skolekom.dk Karin.Kring@mail.dk elseboel@stofanet.dk sp@steenpoulsen.dk Ch_dk@hotmail.com fj@miljoeogklima.dk gn@bl.dk jnannberg@yahoo.dk Nikolajkristiancarlsen@gmail.com Aage B. Jensen Nyvej mf Tlf.: Hakima Lakhrissi Løvens Kvt. 8.b Tlf.: aage_bj@hotmail.com Hakima-l@hotmail.com (label)

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. Marts Nr. 3 Marts 2013 Marts 2. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 4. Optælling af stemmesedler fra urafstemningen, Birkelundgård. kl. 21.30 12. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Møde for nye medlemmer,

Læs mere

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde,

Til lykke til det nye hold. Kalenderen. December. 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Nr. 11 december 2013 34. årgang Til lykke til det nye hold Kalenderen. December 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 13. Deadline for s-posten 16 Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Så skydes valgkampen i gang

Så skydes valgkampen i gang Nr. 8 september 2013 Kalenderen September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 7. Foreningernes dag, Centeret, kl. 10-15 10. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 11. Medlemsmøde om budgettet, Rådhusets kantine

Læs mere

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!!

Generalforsamling d. 22. april I Rådhusets kantine OBS Kl. 19.00. April. Sildemøde d. 6. april Vi ses!!!!!! Nr. 4 april 2013 34. årgang April 6. Sildemøde, Foyeren, kl. 11 7. Visning af Olof Palme-filmen, Biografen kl. 11 (billetter se s. 13) 9. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 15. Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer.

Sammen om Albertslund. Gør en god investering NU! Køb A aktier. Bestyrelsen og redaktionen. ønsker alle medlemmer. en rigtig god sommer. Nr. 7 juli august 2013 Kalenderen August 19. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 19. Deadline for s-posten 27 S-posten udsendes, Birkelundgård, kl. 17.30 September 7. Sildemøde, Foyeren kl. 11 10.

Læs mere

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse:

Nytårskur. Arrangementer i januar. Husk. I denne måned kan du læse: Nr. 1. Januar 2010 Arrangementer i januar 18. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 18. Deadline for S-Posten 22. Nytårskur i Taastrup. Kl. 18 26. S-posten udsendes, Birkelundgård kl. 17.30 31. årgang

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar

Smidt ud og hvad så!! Læs borgmesterens kommentar Nr. 2 februar 2014 Februar Kalenderen 1. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 7. Kredsens nytårskur i Taastrup, Taastrup Ungdomsskole, Taastrupgårdsvej 12, Kl. 18.30 10. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program

Kongressen. Medlemsmøde om. Der er god aktivitet i arbejdet med at udforme det nye kommunalpolitiske program Nr. 8 september 2012 33. årgang 1. Sildemøde i Foyeren, kl. 11 3. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.00 8. Foreningernes dag, Albertslund centrum, kl. 10-15 10. Kongresforberedende medlemsmøde, Birkelundgård,

Læs mere

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV

Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, Læs borgmesterens og Jette Kammers kommentarer til Budget 2011 DSU/GAV Nr. 10 november 2011 Kalenderen November 1. Møde i SUS-A, Skyttehusene 64, kl. 19.00. 3. Møde om behandling af langtidsfanger, DSU GAV, Jernbanevej 22 2620 Glostrup, kl. 19.00 5. Sildemøde, Foyeren, kl.

Læs mere

BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG BEHANDLING BORGMESTEREN Den 27. september 2016 BUDGETFORSLAG 2017 2. BEHANDLING Ved førstebehandlingen af kommunens budget var der et kassetræk på 14,6 mill. kr. Jeg nævnte ved den lejlighed, at der efterfølgende

Læs mere

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til.

Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. Velkommen Kære læser Du sidder nu med en brochure i hånden, der præsenterer Ældrerådet i Herning Kommune og alt det, du som borger kan bruge Ældrerådet til. I brochuren vil du blive præsentereret for Ældrerådet

Læs mere

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF).

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). 1. Velkommen til KØF 2012 Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). Dejligt at vi kan samle så mange til debat om kommunernes økonomiske udfordringer. Det er en god tradition.

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer

Husk nytårskuren her i Albertslund d. 21. januar. Januar. Masser af nytårshilsener i dette nummer Nr. 1 januar 2011 Januar 6. Rød Nytårskur, HK København, Artellerivej 30, kl. 17.30 10. Møde i børnepolitisk gruppe, Sydstjernen, Hjortens kvarter 9, kl.19.00 11. Møde i kampagneudvalget, Robinievej 117.

Læs mere

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE

2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Budgettale Budgettale frem mod budgetforhandlingerne for 2018 September 2017 VENSTRE I AARHUS KOMMUNE Det talte ord er gældende Vækst i Aarhus og fremtidige investeringer Kommune - udspil til budget 2018

Læs mere

Velkommen til endnu et år med s-posten.

Velkommen til endnu et år med s-posten. Nr. 1 januar 2013 34. årgang Januar 8. Hovedstadsregionens nytårskur, HK.bygningen på Svend Aukens Plads 21. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 21. Deadline for s-posten 25. Nytårskur i Albertslund

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles.

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles. Borgmester Jesper Würtzens tale den 10. oktober 2016 2. Anden behandling af årsbudget 2017 og overslagsårene 2018-2020 for Ballerup Kommune Og i dag skal vi så endeligt vedtage budgettet for 2017. Sidste

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Vi starter med sag nummer 1 fra borgmesterens afdeling, Aarhus Vand A/S, generalforsamling 2015. Nogle korte bemærkninger? Ja, jeg beder jer undertegne under

Læs mere

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen

Invitation. Nyhedsbreve fra Mogens Lykketoft Britta Thomsen Henrik Sass Larsen Torben Hansen Carsten Hansen. Kalenderen Nr. 4. april 2010 Kalenderen 12. Bestyrelsesmøde, Snebærhaven 48, kl. 19.30 13. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 19. Deadline for S-Posten 19. Generalforsamling, Rådhusets kantine, kl. 19.30 21. Møde i

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010.

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010. Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 (2012-2014) mandag den 13. september 2010. Vores budgetforslag bærer også i år tydeligt præg af den økonomiske krise,

Læs mere

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix PRIORITERING Blå vælgere: Nej, pengene ligger ikke bedst i vores lommer Af Irene Manteufel Fredag den 9. juni 2017 To ud af tre danskere vil have velfærd fremfor skattelettelser. Selv blandt blå bloks

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent.

Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. SF Grethe Referat af generalforsamling 03.03.13 Efter velkomst og fællessang blev Jan valgt som ordstyrer og Grethe som referent. Stemmeudvalg blev nedsat Formandens beretning: Inge kommenterer den skriftlige

Læs mere

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev Nyt fra Borgen Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005 Kære læser af mit nyhedsbrev Efterårsferien kom på et meget tiltrængt tidspunkt efter en kanonhård periode

Læs mere

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017

Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Borgmesterens budgettale ved Byrådets 1. behandling af budget 2017 Den 2. september havde jeg fornøjelsen af at hilse på Nikolaj Mazur, som netop er flyttet til Odense for at læse til fysioterapeut. Nikolaj

Læs mere

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014

Til lykke til de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen 2010-2014 Nr. 11 december 2009 December 5. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 8. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 14. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, 19.30 15. Konstituerende kommunalbestyrelsesmøde

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem

Frederikshavn Kommune - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem - Budget 2014-2017 Budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne Socialistisk Folkeparti Jette Fabricius Toft Investeringstanken lever Vi ser fortsat investeringer som en vigtig basis for budgettet og

Læs mere

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen,

Generalforsamling. 23. april. Kl. 19.30 Rådhusets kantine. Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, Nr. 3 marts 2012 Kalenderen 1. Medlemsmøde om Betalingsringen, Kommunalbestyrelsessalen, kl. 19.30 3. Sildemøde, Foyeren, kl. 10.30-13 13. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18.00 14. Ind i Politik,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015

Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015 Referat af Generalforsamling hos Socialdemokraterne i Kalundborg 26.02.2015 Formanden Erik Werner Hansen bød velkommen og foreslog Kaj Buch Jensen som dirigent. Kaj blev valgt. Dirigenten konstaterede

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

x-tra A-nyt En af partiets helt store og arbejdsomme veteraner har valgt, at trække sig fra en kommunalpolitisk valgperiode mere.

x-tra A-nyt En af partiets helt store og arbejdsomme veteraner har valgt, at trække sig fra en kommunalpolitisk valgperiode mere. x-tra A-nyt Socialdemokratiet i Rudersdal 8. november 2016 ======================================================================== Indhold: Formanden har ordet En ildsjæl tjekker ud Indkaldelse af spidskandidater

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor.

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor. Vi indkalder hermed til generalforsamling i SF-Brønshøj/Husum mandag den 16. marts 2015 kl. 19.00 i beboerlokalerne, Frederikssundsvej 118A (på hjørnet). Kære medlemmer af SF-Brønshøj/Husum, Hermed indkaldes

Læs mere

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail

I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge Thisted Tlf.: mail I Thisted by Formand Jan Bang Nørrevænge 37 7700 Thisted Tlf.: 97924807 mail jan.bang@os.dk Beretning for Thisted by partiforening 2010 Det sidste år har foreningen haft mange opgaver, her tænker jeg selvfølge

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev oktober 2016 Kære medlem Dette er fjerde gang, vi udsender partiforeningens halvårlige nyhedsbrev. Vi håber, at brevet er med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Kandidatpræsentation. Stor aktivitet i partiforeningen. Vi håber du vil deltage i urafstemningen og kommentering af det kommunalpolitiske program

Kandidatpræsentation. Stor aktivitet i partiforeningen. Vi håber du vil deltage i urafstemningen og kommentering af det kommunalpolitiske program Nr. 2 februar 2013 Februar 2. Sildemøde, Foyeren, kl, 11 4. Ekstraordinær generalforsamling Rådhusets kantine, kl. 19-21 11. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl.19.30 11. Deadline for s-posten 12. Kommunalbestyrelsesmøde,

Læs mere

Albertslund Senior Idræt

Albertslund Senior Idræt Albertslund Senior Idræt Referat fra den 16. generalforsamling i AIF Senior Idræt, fredag den 10. marts 2017, kl. 10 11.30 på Albertslund Stadion Antal deltagere: 180 Foreningen bød på kaffe og brød fra

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19.

Har du en mening om valgkampen op til kommunalvalget. Kalenderen. Aktuel politik: Mød op til evalueringen på Birkelundgård d. 4. marts Kl. 19. Nr. 3. Marts 2010 31. årgang Kalenderen 4. Evalueringsmøde, Birkelundgård, 6. Sildemøde, Foyeren, 11-13 9. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18 11. Møde i sundheds- og socialpolitisk (SUSA) arbejdsgruppe Snebærhaven

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

ORDINÆR GENERALFORSAMLING ORDINÆR GENERALFORSAMLING Søndag den 01. november 2015, Kl. 11:00 på Wiedergården Dagsorden iht. vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Konstatering af mødets lovlighed 3. Formanden aflægger beretning 4.

Læs mere

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8

Enhedslistens tale til 2. behandling af budget 2016. Side 1 af 8 Side 1 af 8 I år har der ingen forhandlinger været om budgettet og det er jo egentlig ærgerligt. Forhandlinger er jo steder man kan mødes og have konstruktive debatter og måske finde punkter man kan være

Læs mere

Nu er der gode chancer for at få styrket benmusklerne og talegaverne

Nu er der gode chancer for at få styrket benmusklerne og talegaverne Nr. 9 oktober 2013 Kalenderen Oktober 5. Sildemøde, Foyeren kl. 11 7. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård kl. 19.30 8. Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset, kl. 18 21. Deadline for s-posten 21. Generalforsamling,

Læs mere

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 7. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7. Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 14.08.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Nyhedsbrev nr Socialdemokratiet Tønder kredsen

Nyhedsbrev nr Socialdemokratiet Tønder kredsen Højer Tønder Løgumkloster Nyhedsbrev nr. 5-2019 Socialdemokratiet Tønder kredsen Toftlund Skærbæk Bredebro Vi er midt i to valgkampe! Så telefon og mail gløder, gad vist om det fortsætter hele valgkampen

Læs mere

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster

Indskrivning fra kl. 15.00 15.30. Vejgaardhallen Vejgaard Torv 1 Aalborg. 112 medlemmer, 1 dirigent og 1 referent, 2 gæster 22. februar 2007 JIJ/ 2006-SL01-01826 SL Nordjylland Stiftende Generalforsamlingen 2006 - referat Dato: 27. september 2006 Tid: kl. 15.30 19.30 Indskrivning fra kl. 15.00 15.30 Sted: Vejgaardhallen Vejgaard

Læs mere

Generalforsamling 19. april 2016.

Generalforsamling 19. april 2016. Generalforsamling 19. april 2016. 1. Valg af ordstyrer og referent John Refsgaard valgt til ordstyrer og Finn Moesborg valgt til referent. Det konstateres at generalforsamlingen er lovligt varslet, og

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal Bestyrelsens beretning 2019 Tak til alle for et godt år i Socialdemokratiet Rudersdal. Ved kommunalvalget i november 2017 gik Socialdemokratiet i Rudersdal fra tre til fire

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Set fra sidelinjen fortæller om de sidste beslutninger i kommunalbestyrelsen

HUSK. Generalforsamlingen D. 26. april. Kalenderen. Set fra sidelinjen fortæller om de sidste beslutninger i kommunalbestyrelsen Nr. 3 marts 2011 32. årgang Kalenderen 2. Dør til dør kampagne kl. 17 meld til Majbritt, hvis du ønsker at deltage 5. Sildemøde, Foyeren, kl. 11-13 8 Kommunalbestyrelsesmøde, Rådhuset kl. 18 21. Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Referat af generalforsamling

Referat af generalforsamling Referat af generalforsamling Golfvængets grundejerforening 28. april 2010 Deltagelse Følgende 9 husstande var repræsenteret; 10 Eriksen, 22 Pedersen, 31 Yde, 38 Larsen Bestyrelsen var repræsenteret ved;

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Rammesætningen: De overordnede betragtninger:

Rammesætningen: De overordnede betragtninger: Rammesætningen: Der findes et sted, hvor vi prioriterer bevidst og ansvarligt. Det er overskriften på Lejre Kommunes budgetaftale 2016-2019, og jeg er glad og stolt over i aften at stå med en følelse af,

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

Aftale om Genåbning af Budget 2010

Aftale om Genåbning af Budget 2010 Ringe, den 23. marts 2010 Aftale om Genåbning af Budget 2010 Indledning Faaborg-Midtfyn Kommune står, som mange af landets øvrige kommuner, over for store økonomiske udfordringer. Dette skyldes bl.a. den

Læs mere

Barack Obama indsat som præsident

Barack Obama indsat som præsident Nr. 2 februar 2009 Arrangementer i Februar 7. Sildemøde Musikteatret, Alrummet kl. 11.00-13.00 10. Kommunalbestyrelsesmøde, kl. 18.00 16. Bestyrelsesmøde, Birkelundgård, kl. 19.30 16. Deadline for S-Posten

Læs mere

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune

Kalenderen. Med dette nummer af s-posten får vore læsere en god mulighed for at holde sig informeret om, hvad der foregår politisk i vores kommune Nr. 6 juni 2014 Kalenderen Juni 2. Møde om Negativ Social Arv, Høje Taastrup Rådhus, kl. 18.30 5. Grundlovsfest, Højerup gård Vallensbæk landsby, kl. 12.00 11. Arbejdsgruppe om byudvikling, Galgebakken

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007

Ifølge Indenrigsministeriets hjemmeside er udgifterne Lejre steget med 19,9 % siden 2007 Der er langt fra Lejre til Grækenland Men både politikere i Grækenland og Lejre kan godt lide at bruge penge og så lade de andre betale. I bund og grund er det jo det vi politikere gør. Vi kræver ind,

Læs mere

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side

REFERAT. Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Punkt 1. Valg af dirigent Side REFERAT Generalforsamling i Region Hovedstaden MØDETYPE: Regionsgeneralforsamling i Region Hovedstaden MØDEDATO: 16. marts 2006 MØDELEDER: Charlotte Bech MØDEREFERENT: Bernhard REFERATET UDSENDT: 10-04-2006

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Medlemsblad nr. 2-2012

Medlemsblad nr. 2-2012 Medlemsblad nr. 2-2012 Indhold i dette blad Generalforsamlingen 2012 Afriggerstævne Indlæg af Anette Stenberg Generalforsamlingen 2012 Generalforsamlingen startede med en kort præsentation af alle fremmødte.

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Generalforsamlingen Dagsorden: Dato: Tid: Sted: Indkaldte: 27. september Kl Indskrivning fra kl

Generalforsamlingen Dagsorden: Dato: Tid: Sted: Indkaldte: 27. september Kl Indskrivning fra kl SOCIALJPÆDA000ERNE Ref.:HEM Dok.nr.: 4585619 Sag.nr.: 2018-SL2IINJ-16356 01-10-2018 Generalforsamlingen 2018 Dato: 27. september 2018 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Søndag den 30. marts kl. 11:00 i selskabslokalerne Præstevangsvej 10A, 8210 Aarhus V 49 haver repræsenteret (60 personer) l. Valg af dirigent Anette, have

Læs mere

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden

Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden Konstitueringsaftale for regionsrådet i Region Midtjylland for perioden 2018-2021 Der er den 22. november 2017 indgået følgende konstitueringsaftale mellem alle regionsrådets partier. erne er enige om

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer.

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer. December 2010 Kære ven Året er ved at rinde ud, og jeg vil gerne sige tak til alle Jer i organisationen for jeres store arbejde. Uden en velkørende organisation kunne vi ikke køre kampagner og sprede de

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 Fremmødte Nr. 1-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 2-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 6-2 brevstemmer Nr. 8 2 brevstemmer Nr. 9-1 fremmødt - repr. 2 stemmer

Læs mere

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015.

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Indlæg 1. behandling af budgettet. Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Ud af et lå på 36 millioner til styrkelse af likviditeten, så gik de

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere