Generalforsamling 2017 Fælles Service Holstebro Beretning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling 2017 Fælles Service Holstebro Beretning."

Transkript

1 Generalforsamling 2017 Fælles Service Holstebro Beretning. Aktiviteter: Når jeg kigger tilbage på 2016 så er det med tilfredshed. Gruppebestyrelsen har på forskellig vis repræsenteret vores medlemmer mange steder, i mange forskellige udvalg, og på mange måder. Det er vel nærmest blevet en tradition at Gitte Hansen afholder arrangement for kirkegårdsansatte dagen efter generalforsamlingen, og det er dejligt at se hvordan dette arrangement nærmest er blevet et tilløbsstykke. Gruppebestyrelsen havde en skøn majaften arrangeret en rundvisning på Holstebro kirkegårde, hvor Grethe Dam og Ole Pedersen viste rundt. Arrangementet blev også omtalt i afdelingsbladet. 15 juni var vi nogen der tog til Retfærdig rengøringsdag i Århus, hvor vi delte poser og postkort ud foran banegården til forbipasserende, og senere sendte hundredvis af lilla balloner til vejr fra afdelingen 3F Rymarken i Århus. (Se forsiden af afdelingsbladet) I august var afdelingen repræsenteret på 2 markeder i henholdsvis Ulfborg og Hogager, hvor mange nuværende og forhåbentlig kommende medlemmer kiggede forbi. Her passede bl.a. Henrik butikken. I september var der kongres det kommer senere. Beretning fra Privat service, Hotel og restauration Henrik. Ligesom indenfor andre områder kommer der også medlemmer både fra rengøringsområdet og hotel & restaurationsområdet for at få et løncheck i afdelingen. I forbindelse med disse løncheck dukker der ting op som f.eks. underbetalig og manglende tillæg. I nogle tilfælde er der uvidenhed fra arbejdsgiverens side og hvor fejlen rettes straks, men der er også arbejdsgivere der bevidst snyder vores medlemmer og hvor der køres sager mod disse arbejdsgivere. Indenfor Hotel og restaurationsbranchen er der en del elevsager. Det er typisk elever der oplever at arbejdet i et køkken, hvor jargonen kan være speciel og arbejdstempoet højt, ikke svarer til deres forventninger. Ligesom på andre områder er der også indenfor PSHR afskedigelsessager og chikanesager.

2 Beretning 2016 fra offentlig gruppe/3f Holstebro. Gitte Hansen Året 2016 har været et meget udfordrende år. Vi oplever stadig, at det offentlige område skal spare endnu flere penge, end de allerede har gjort tidligere år. Stillinger bliver ikke genbesat, når medarbejdere går på pension, men opgaverne bliver fordelt til de tilbageblivende medarbejdere. Det gør sig gældende på både KL, Region og Statens område. Vi har især kunnet mærke det ved lønforhandlingerne i Man kan bestemt ikke kalde det en lønfest, der er kun blevet givet meget lidt eller slet ingenting de forskellige steder. På staten er især de forskellige uddannelsessteder under pres. Det har været meget vigtigt for os, at fastholde vores medlemmer i deres job, og sikre at arbejdsbyrden ikke bliver så hård og pressende, at det i sidste ende munder ud i stress og andre sygdomme. Der er stadig udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø på kirkegårdene. Men 2016 blev også året hvor der var en del udskiftning af personale på kirkegårdene, der kom nye til, men der var også medlemmer der prøvede kræfter med at skifte arbejdsplads til en anden kirkegård. Der ligger også mange nye aftaler der skal forhandles på plads i 2017, da flere steder har fået nye kirkegårdsledere, og nye aftaler skal indgås. På RLTN kom der en ny overenskomst til verden. Den hedder: Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter og serviceassistentelever. Det betyder blandt andet, at bliver man ansat på Regions hospitalet Vest, så skal man inden for 2 år starte på uddannelsen som Erhvervsuddannet serviceassistent. Overenskomsten er med til at give en garanti for, at man får en uddannelse og dermed blive faglært. På KL s område oplevede vi helt nye tiltag. Flere kommuner var forpligtet til at tage imod flygtninge, og få dem integreret i kommunen, dette skulle blandt andet ske i form af sprogundervisning, men også ved arbejdspraktikker. Til dette projekt valgte Holstebro kommune at ansætte 7 af vores medlemmer som tilsynsførende på et rengøringsprojekt, hvor flygtninge skulle lære at gøre rent på en skole blev også et farvel til flere tillidsvalgte på de forskellige områder det har været en stor fornøjelse at arbejde med de forskellige tillidsvalgte, der har været mange udfordringer og gode oplevelser. De tillidsvalgte har lagt et stort stykke arbejde i Deres hverv et stort tak for det, skal lyde herfra. Men glædeligt blev det også at sige goddag til en række nye tillidsvalgte, som var klar til at tage udfordringen op. Vi oplever heldigvis en stigende interesse for at komme på 3F-uddannelse, så man er klædt godt på til at klare opgaven som tillidsvalgt. Vi har lavet uddannelsesplaner med de enkelte, og det har været meget givtig for begge parter.

3 I 2016 var der også en del af vores medlemmer som kom på seniorordning, heldigvis har de fleste fået et godt job, som de skal varetage indtil de kan gå på efterløn. Den Grønne Gruppe 3F Holstebro Villiam Andersen I 2016 blev der lavet en ny trepartsaftale, hvilket betyder at nogle af vores uddannelser på det grønne områder bliver dimensioneret. Det betyder på for eksempel gartneruddannelsen, at man skal man have en uddannelsesaftale med i baghånden inden du starter på GF2. Vi kender endnu ikke helt konsekvenserne, men håber ikke det resulterer i for få elever på Lægården og dermed dens eksistens. 3F Holstebro er med i en lokal styregruppe der skal prøve om vi kan få nogle af vores flygtninge i gang med den nye uddannelse IGU, der er målrettet mod den gruppe af mennesker. Her håber og tror vi landbruget i vores lokalområde vil tage imod nogle. Der har været en del sager i 2016 og rigtig mange af dem er elevsager. Det er tankevækkende så mange fejl der er i deres lønudregninger og selv om de fleste arbejdsgiver siger det er tilfældigt, er det nu altid manglende løn der er problemet. På de tilsyn 3F har lovmæssigt med de praktikanter der er i landet og som der kommer fra et land udenfor EU er der fejl i praktisktalt 100% af dem. Meget usmagelig når det nu fortrinsvis er elever fra det fattige Ukraine. 3F Holstebro har hentet lønkroner hjem til de grønne medlemmer i Der er på det grønne område indgået overenskomst med det nystartede firma Bøggild og Rasmussen, samt det store kinesisk ejede firma UKF. En stor minkkoncern bestående af 12 minkfarme og med cirka 40 ansatte. Kongres: Vi var 3 der repræsenterede Fælles Service på 3F s kongres i Ålborg i midten af september. Gitte Slot, Gitte Hansen og mig selv. Mens I andre gik ude og svedte i 22 graders varme, sad vi indenfor. Men det var en oplevelse at være på kongres. Det var en veloplagt næstformand Jane Korczak der bød velkommen, og det var en mindst ligeså veloplagt forbundsformand Per Christensen der aflagde beretning for perioden Efter beretningen var der en masse gode debatindlæg 60 i alt. Noget af det jeg især husker, var 2 forslag der gik imod forbundsledelsens indstilling. Det ene forslag gik på at man skulle ansætte en ungdomskonsulent i forbundet. Det lød meget fornuftigt og egentligt ville jeg og flere andre gerne stemme for forslaget, men vi stemte alligevel nej for der stod ingen steder hvad en ungdomskonsulent skal arbejde med. Det blev en tæt afstemning men der blev ikke valgt en ungdomskonsulent. Det andet forslag gik på at 3F skal arbejde for at skole kontakt området igen blive et kerneområde i LO. Dette forslag ønskede forbundsledelsen ikke vedtaget, men det blev det. Alle andre end forbundsledelsen ønskede dette.

4 På kongressen havde jeg fornøjelsen af at sidde ved siden af Gitte Hansen. Og om tirsdagen på kongressen var Gittes telefon nærmest helt ustyrlig. Jeg spurgte forsigtigt ind til den travle telefon, og fik det dejlige svar at kursuskataloget var kommet, og at det var tillidsvalgte der gerne ville booke et kursus Om onsdagen var der gruppekongres det vil sige at vores område var delt i 3 - det offentlige område det grønne område og Privat service, Hotel & restauration Her var det emner som frivillig arbejdskraft der fyldte og også det svære i at indgå overenskomster, hvor der kun er 1 eller få ansatte. Personale: 1.april valgte faglig medarbejder, Jonas Mørkholt, at flytte til et job til en anden afdeling. Som erstatning for Jonas ansatte afdelingen Henrik Kristensen til Hotel og restaurationsområdet. Samtidig meddelte Birthe Thorenfeldt at hun ville gå på efterløn senere på året Birthes område med den private rengøring blev også Henriks område. Det er bestyrelsens helt klare indtryk at Henrik er faldet godt til i afdelingen, at der er taget godt imod ham - både i afdelingen og fra medlemmer og tillidsvalgte, samt at han udfører et stort og flot stykke arbejde. Henrik har brugt tid på at sætte sig ind i de mere end 20 overenskomster han dækker. Deltaget i forskellige kurser både indenfor overenskomstområderne, men også indenfor arbejdsmiljø, EDB, tempo og takt indenfor rengøring, med flere. Han har bl.a. været rundt og besøge arbejdspladser indenfor området ikke på grund af uenigheder, men bare for at hilse på så de ved hvem han er. Det er ikke kun Henrik der gør et stort og flot stykke arbejde - Det gør Villiam og Gitte så sandelig også. Villiam har været i afdelingen i et par år efterhånden. Han er kommet med i flere udvalg bl.a. på Lægården og Beder gartnerskole. Han er også med til at sørge for bladet Grønt, som sendes ud til medlemmer der arbejder indenfor bl.a. landbrug og gartnerfaget. Gitte Hansen har i året 2016 fået mere at se til idet hun har fået Bente Olsens område, den offentlige rengøring, med. Bente Olsen valgte i april at gå på pension. Bente Olsen har været en meget værdsat og dygtig faglig sekretær på det offentlige område, hun vil blive savnet af mange medlemmer og kollegaer, og var en af de 3F faglige, der virkelig gjorde en forskel. Tak for et fantastisk samarbejde, og held og lykke i fremtiden Bente. I slut september valgte Birthe Thorenfeldt at gå på efterløn efter mange år som faglig aktiv indenfor forskellige områder. Birthe var bl.a. også frontfiguren indenfor arbejdet med vore udenlandske kolleger, især de rumænske og polske. Der er rigtig mange medlemmer der savner Birthe og hendes utrættelige engagement, til gengæld er jeg overbevist om at der er arbejdsgivere der er glade for at Birthe er stoppet. Også stor tak til Birthe, for et godt samarbejde og held og lykke fremover.

5 Afslutningsvis vil jeg gerne sige tak til alle der er her i dag, til de medlemmer vi dagligt eller jævnligt er i kontakt med, vore tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter som gør et utrætteligt og stort stykke arbejde på arbejdspladserne, samt ikke mindst gruppebestyrelsen og de faglige kollegaer der er knyttet til vores gruppe Fælles Service. TUSINDE TAK for jeres indsats. Hermed overlader jeg gruppebestyrelsens beretning til gruppegeneralforsamlingens velvillige behandling. TAK FOR ORDET Hanne.

Generalforsamling 2016 beretning fra bestyrelsen.

Generalforsamling 2016 beretning fra bestyrelsen. Generalforsamling 2016 beretning fra bestyrelsen. Offentligt område (Gitte Hansen og Bente Olsen): Samtidig med generalforsamlingen sidste år var der travlhed med overenskomsterne indenfor det offentlige

Læs mere

Referat gruppebestyrelsesmøde mandag den 4. maj 2015.

Referat gruppebestyrelsesmøde mandag den 4. maj 2015. Referat gruppebestyrelsesmøde mandag den 4. maj 2015. Tilstede på mødet: Hanne Christensen, Pia Nymann, Henriette Eriksen, Kirsten Johansen, Annette Nielsen, Roxana Vasiliu, Peter Nielsen, Simona Honore',

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i fælles service, mandag d. 26 januar 2015.

Referat fra bestyrelsesmøde i fælles service, mandag d. 26 januar 2015. Referat fra bestyrelsesmøde i fælles service, mandag d. 26 januar 2015. Tilstede: Pia Nymann, Annette Nielsen, Roxana Vasiliu, John Stampe, Claus Søgaard Andersen, Henriette Eriksen, Simona Honoré, Siva,

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST 3F PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION Stem om din nye overenskomst HOTEL OG RESTAURATION 2017-2020 3F PSHR forhandler din overenskomst Kære medlem Det blev en hæsblæsende slutspurt på overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i servicegruppen 3F Holstebro, mandag d. 6 oktober 2014.

Referat fra bestyrelsesmøde i servicegruppen 3F Holstebro, mandag d. 6 oktober 2014. Referat fra bestyrelsesmøde i servicegruppen 3F Holstebro, mandag d. 6 oktober 2014. Til stede : Gitte Hansen, Villy Sørensen, Henriette Eriksen, Siva, Kirsten Johansen, Annette Nielsen, Birthe Thorenfeldt,

Læs mere

Fælles Service. Referat. Gruppegeneralforsamling Fælles Service tirsdag den 26. februar 2013

Fælles Service. Referat. Gruppegeneralforsamling Fælles Service tirsdag den 26. februar 2013 Fælles Service Referat Gruppegeneralforsamling Fælles Service tirsdag den 26. februar 2013 1. Velkomst ved Jimmi Bune Jimmi bød velkommen takkede for det store fremmøde. Pkt. 9 Nyt fra forbundet fremrykkes

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Referat af gruppe bestyrelses møde 1.september 2014

Referat af gruppe bestyrelses møde 1.september 2014 Referat af gruppe bestyrelses møde 1.september 2014 Afbud: Gitte, Bente, Siva Tilstede: Kirsten, Hanne, Claus, Villy, John, Jonas, Birthe, Simona, Henriette, Annette og Roxana. 1. Velkomst ved formanden.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

Fremmødte: Hanne, Jonas, Kirsten, Claus, Siva, Roxana, Peter, Birthe Gitte, Pia, Jan, Annette

Fremmødte: Hanne, Jonas, Kirsten, Claus, Siva, Roxana, Peter, Birthe Gitte, Pia, Jan, Annette Referat fra Gr. møde 3f Fælles service den 7. September 2015 Fremmødte: Hanne, Jonas, Kirsten, Claus, Siva, Roxana, Peter, Birthe Gitte, Pia, Jan, Annette Afbud: Bente Uden afbud: Simona Peter var mødeleder

Læs mere

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter.

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Tillæg til Beretning Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Årets Lønforhandlinger Århus kommune. For første gang er lønforhandlingerne for daginstitutionernes rengøringsassistenter i Århus Kommune

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant Velkommen Tillykke! Fagligt Fælles Forbund (3F) byder dig velkommen som tillidsrepræsentant. Den største anerkendelse og klap på skulderen, du kan få, er at nyde dine kollegers

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Nordjylland. Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5. Afventer skitse til forbunds-fusion side 3

Nordjylland. Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5. Afventer skitse til forbunds-fusion side 3 2/2016 Nordjylland Afventer skitse til forbunds-fusion side 3 Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5 Håber på flere nordjyske fødevarejobs side 2 Johns leder Brug din livlinje Mange

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

1/2018. Sydjylland STATUS EFTER LUKNINGEN AF TICAN: Mange er godt videre. Anders blev klogere på sin fagforening men da var det for sent

1/2018. Sydjylland STATUS EFTER LUKNINGEN AF TICAN: Mange er godt videre. Anders blev klogere på sin fagforening men da var det for sent 1/2018 Sydjylland STATUS EFTER LUKNINGEN AF TICAN: Mange er godt videre Anders blev klogere på sin fagforening men da var det for sent Peders leder Få politikerne ud i virkeligheden Mange af vores medlemmer

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer 2/2017 Østjylland Unge talenter til forbundet OK 2017: Sådan kommer vi videre Høj pensionsalder kræver bedre rammer Flemmings leder Tilbagetrækningsalderen er stadig for høj Da det i slutningen af maj

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Kurser for tillidsvalgte

Kurser for tillidsvalgte Kurser for tillidsvalgte Nyvalgt tillidsrepræsentant En dygtig og aktiv tillidsvalgt er en gevinst for kollegerne, for HK og for arbejdsgiveren. Det er også en fantastisk mulighed for dig for personlig

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

3F Odense Industri - nyhedsbrev december 2015

3F Odense Industri - nyhedsbrev december 2015 Nyt fra Formanden: Dagpengereformen De nye dagpengeregler, som indføres fra 2017, vil betyde en række forbedringer i reglerne bl.a. for genoptjening af dagpenge og mere fair regler for brug af den optjente

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Dinesh er serviceassistent (let) 12. aug, 2015 by Maybritt 00:00 00:00

Dinesh er serviceassistent (let) 12. aug, 2015 by Maybritt 00:00 00:00 Dinesh er serviceassistent (let) 12. aug, 2015 by Maybritt 00:00 00:00 Dinesh arbejder som serviceassistent på OUH Odense Universitets Hospital. Dinesh historie Dinesh kommer fra Nepal og kom til Danmark

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner NYHEDSBREV NR. 4 af 3F-medlemmer i regioner læs i dette nummer OK11 Er der ekstraordinært ansatte på DIN arbejdsplads? Sne Sne Aktuelle kurser og temadage i foråret 2011 OK 11 - Udtagelse af tværgående

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

lønforhandling Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen!

lønforhandling Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen! Lokal lønforhandling DIN TRUMF: Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen! Det er hverken frækt, uartigt eller for den sags

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune.

Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Trivselsundersøgelse 2016 i Langeland Kommune. Læsevejledning Der er tilføjet forslag til nogle nye spørgsmål, der omhandler kerneopgave, udviklingspartnerskabsaftalen samt samarbejdet mellem leder og

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål December 2005 Analysesektionen. Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Spørgsmål om kompetenceudvikling og arbejdstilrettelæggelse

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med.

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med. Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN 2019 Godt kollegaskab Samtaler Erfaringer Vores regler Lokale aftaler Få alle med Vores faglighed Som tillidsvalgt har du en central rolle i kollegaernes arbejdsliv. Du

Læs mere

Forslag til behandling

Forslag til behandling Forslag til behandling på generalforsamling for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening 29. oktober 2014 Forslag 1. Forslagsstiller: Michael Johnson. Ændringsforslag til vedtægternes 10 stk. 4

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed.

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed. Overenskomst Den private overenskomst for 2017 er bygget på rammerne af 4,5 %, dette giver ca. 2,- kr. mere i timen - både på minimalløns- og på normallønsområdet. En væsentlig ting er, at man har ret

Læs mere

Nedsæt tempoet, når I gør rent

Nedsæt tempoet, når I gør rent KOST-SERVICE Nedsæt tempoet, når I gør rent Et TR-/AMR-værktøj til dig og din arbejdsplads Helbred og arbejde i højt tempo Personer, som arbejder med rengøring, er på benene stort set hele dagen. Samtidig

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

er det lige meget? noter Lønnens størrelse bestemmes af både centrale aftaler og forhandlinger på de enkelte arbejdspladser.

er det lige meget? noter Lønnens størrelse bestemmes af både centrale aftaler og forhandlinger på de enkelte arbejdspladser. er det lige meget? Lønnens størrelse bestemmes af både centrale aftaler og forhandlinger på de enkelte arbejdspladser. Løn er selvfølgelig vigtigt for DIG og dit liv. Men hvad med de skarpe, nytænkende

Læs mere

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads F O A F A G O G A R B E J D E Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads Som svømmebadsmedarbejder hører du til i FOA I FOA Fag og Arbejde mener vi, at det at være ansat som badeassistent

Læs mere

Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA.

Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA. Beretning og forslag til fremtidig arbejde, PMF afdeling 4 en del af FOA. Vi ved snart ikke hvor vi skal begynde eller slutte to år er gået med lynets hast og opgaverne med at varetage pædagogmedhjælpernes

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet 3/2018 Østjylland FRA DANMARK TIL USA Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE Flere unge i Forbundet Flemmings leder Plads til os alle. Plads til alle, der vil Sådan lyder en af sætningerne i arbejdersangen

Læs mere

NYHEDSBREV TILST SKOLE. januar 2017

NYHEDSBREV TILST SKOLE. januar 2017 NYHEDSBREV TILST SKOLE januar 2017 Leder Kære forældre Så er 2017 taget i brug, og det første nyhedsbrev får I her. 2016 bød på lidt af hvert for Tilst Skole. Bl.a. har der været en del udskiftninger i

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse.

Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse. Ansatte i regioner Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2017 ved 3F 3F Goops Odense

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2017 ved 3F 3F Goops Odense Referat fra regionsudvalgsmøde d. 8 juni 2017 ved 3F 3F Goops Odense Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen Haderslev Ole Larsen mødt Haderslev Hans Gehlert afbud Kolding Conni Hahn Iversen

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos

Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til HoReCa er et speciale hos 2 Hotel- og restaurationsbranchen: Rekruttering til er et speciale hos Rekruttering til både vikariater og faste jobs indenfor og fødevareindustrien er et speciale hos. Vi har stor erfaring med at finde

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

Det nye folketingsår blev skudt i gang

Det nye folketingsår blev skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 24/10/18 Det nye folketingsår blev skudt i gang Oktober er traditionen tro måneden, hvor det nye folketingsår bliver skudt i gang og i år fandt denne festlige dag sted tirsdag

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Diskussionsoplæg OK 2011 Ansatte i kommuner Mine krav dine krav? overenskomst Vi har brug for DIN mening og DINE holdninger Diskussionsoplæg ved forbundsformand Dennis Kristensen

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA...

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA... FOA Fag og Arbejde Svendborg F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s.

Læs mere

Dagsorden til møde i LUU

Dagsorden til møde i LUU Dagsorden til møde i LUU Dato: Tirsdag den 20. december 2011 kl. 9.00 13.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Birthe Foldbjerg, Ikast-Brande kommune (BF) Grethe Nielsen,

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Ansat på AKU Center Højagergaard i 2007. Stoppet pr. 01. Juli 2010.

Ansat på AKU Center Højagergaard i 2007. Stoppet pr. 01. Juli 2010. Højager Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Nr. 4. 1 Årgang September 2010. Tidende. Birthe Christiansen Ansat på AKU Center Højagergaard i 2007. Stoppet pr. 01. Juli 2010. Foto og rapporter.

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Der var ved sidste års begyndelse store planer for en nyindretning af arkivlokalerne på 1. salen i Bregninge, og ommøbleringen var faktisk påbegyndt med flytningen af nogle store

Læs mere

Velkommen i. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær

Velkommen i. En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Velkommen i En vejledning til den nyansatte assistent og sekretær Indholdsfortegnelse Forord... 3 Ledelsen tager initiativ til introduktionen... 4 Plan for de første to-tre uger... 5 Uddannelsesplan...

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 51/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 51/2018 Så er billederne

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere

ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar.

ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar. ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar. DIT HVERV SOM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANT Arbejdsmiljøarbejdet giver resultater, når både ledelsen og dine kolleger

Læs mere

Servicesektor beretning 2010 1

Servicesektor beretning 2010 1 Beretning 2010 Servicesektorens beretning ved denne generalforsamling, tager sin begyndelse i foråret 2008. Foråret 2008 var fantastisk. I FOA var der storkonflikt - fordi der var store problemer med indgåelse

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Indledning Jeg har haft lejlighed til at læse det første nyhedsbrev, der blev udsendt fra foreningen Agape til foreningens venner.

Læs mere

2/2018. Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING. Flot fremmøde. Forbundet på besøg hos medlemmerne

2/2018. Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING. Flot fremmøde. Forbundet på besøg hos medlemmerne 2/2018 Midt Vestjylland GENERALFORSAMLING Flot fremmøde Forbundet på besøg hos medlemmerne Steens leder Velkommen til mejeristerne fra DMF Generalforsamling Flot fremmøde på generalforsamling I mange år

Læs mere

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013.

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013. FOA Kampagne og Analyse 16. august 2013 Det siger FOAs medlemmer om konflikter på arbejdspladsen FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F

Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet. Per Christensen, formand for 3F Digitaliseringens betydning for arbejdsmarkedet Per Christensen, formand for 3F Kort om 3F 3F har 277.538 medlemmer Af 3F's 277.538 medlemmer er 74.057 kvinder. Grupper: Industri, Bygge og anlæg, Transport,

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA...

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA... FOA Social- og Sundhedsafdelingen F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din

Læs mere