Kronik: Sådan får vi en humanistisk flygtningepolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kronik: Sådan får vi en humanistisk flygtningepolitik"

Transkript

1 Kronik: Sådan får vi en humanistisk flygtningepolitik 27. oktober 2017 Politiken Sektion 2 (Kultur) Side 5 (Debat) MARGRETE AUKEN JACOB MARK KIRSTINE BILLE KRONIKEN Flygtningesystemet skal laves om. Men bare at lukke for kvoteflygtninge og rase mod EU som Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gør er for fattigt. Her er SF's bud på en human og praktisk tilgang. Margrete Auken er medlem af Europa-Parlamentet for SF. Jacob Mark er gruppeformand for SF. Kirstine Bille er viceborgmester i Syddjurs Kommune og folketingskandidat for SF. NÅR NOGLE AFVISER, at Danmarks flygtningepolitik skal være humanistisk, er de i færd med at undergrave selve fundamentet under det Danmark, vi kender og er stolte af. Nej, humanismen er og skal forblive grundværdien også for fremtidige generationer. Men hvad er egentlig en humanistisk flygtningepolitik? Spørgsmålet rejste Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet i sin Kronik 16. oktober om, hvorvidt det nuværende asylsystem egentlig er det mest humanistiske. Det er en nødvendig debat, som vi i SF længe har arbejdet på at bidrage med relevante forslag til. En politik er ikke humanistisk, hvis man ikke som grundtone har respekt for alle mennesker - også dem på flugt. Den er heller ikke humanistisk, hvis den ikke er løsningsorienteret, men kun opstiller problemer ved at hjælpe andre mennesker som undskyldning for ikke at tage sit internationale ansvar på sig. De to pointer er vigtige at huske på, nu hvor regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har besluttet at lukke af for kvoteflygtninge på ubestemt tid. En beslutning, der er i klar modstrid med international solidaritet, men også med partiernes egne, påståede, ønsker om at hjælpe mere i nærområderne. Derimod er det en vigtig diskussion, om vi har indrettet vores asylsystem på en måde, så vi hjælper bedst muligt. Konflikter, krige, befolkningseksplosion, hungersnød, udbytning, voksende ulighed og genopblussede nationalisme med totalitære strømninger viser allerede nu deres grimme ansigt. Det sender millioner på flugt og endnu flere ud for at søge nye muligheder for et bedre liv. Ingen forestiller sig i ramme alvor, at det ikke vil tage til - dramatisk endda, når man inddrager de 200 millioner klimaflygtninge, der anslås at være i verden i Alene magter ingen stater at løfte de udfordringer. Kun i fællesskab kan landene klare det. Derfor er solidariteten afgørende for, at asylsystemet bliver humanistisk. Hvis vi skal have bare en chance for at løse de problemer, vi står over for, er der brug for en grundlæggende omlægning af vores tilgang til asylpolitikken. Den måde, vi gør det på i dag, hjælper for få mennesker for dårligt. Det nuværende system er med andre ord ikke humanistisk.

2 HER ER TRE konkrete eksempler på hvorfor: 1. Tusindvis af mennesker dør på de farlige flugtruter Det nuværende asylsystem bidrager direkte til, at flere tusind mennesker hvert år drukner i Middelhavet eller omkommer på andre farlige ruter. Hundredtusindvis af mennesker føler sig tvunget til at tage flugten til de europæiske landes grænser, fordi det nuværende asylsystem ensidigt tilgodeser de flygtninge, der kommer spontant. Når sikkerheden i lokalområdet smuldrer, eller når der mangler helt basale fornødenheder, og den bedste chance for ophold ligger i fysisk at rejse til et europæisk land og søge asyl, er der intet at sige til, at mennesker vælger den vej. Men for mange ender flugten over Middelhavet fatalt. Alene i 2016 druknede mere end på havet. I år har vi allerede rundet døde og savnede. Det er ikke humanistisk. 2. Mennesker, der ikke har ret til asyl, kan ende med at blive udnyttet brutalt Over halvdelen af dem, der søger asyl i Europa, har ikke ret til asyl og får afslag. De skal sendes tilbage til deres eget land, men hjemsendelsesaftaler kan være besværlige at få i stand. At holde mennesker i udrejseposition er både umenneskeligt og dyrt. Alene i 2016 havde EU-landene udrejseomkostninger for 82 milliarder kroner. Det er lykkedes Tyskland at sende personer i udrejseposition hjem og at få i udrejseposition til at rejse frivilligt, men det er undtagelsen. Derfor er et troværdigt hjemsendelsessystem nødvendigt, hvis vi skal sikre folkelig opbakning til at beskytte dem, der har behov for det. En stor del af de afviste ender med at blive her. De forsvinder ud på det grå og sorte arbejdsmarked - en situation, som vi også har i Danmark, men som de færreste er klar over. Mennesker, der er her ulovligt, har nærmest ingen rettigheder og har derfor heller ikke mulighed for at melde det, hvis de udsættes for misbrug. Det er veldokumenteret af EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder, og det bekymrer Europol. Det er ikke humanistisk. 3. Menneskesmuglere tjener styrtende på denne spiral af lidelse Med den nuværende flygtningemodel, hvor tusindvis af mennesker dør på havet, og flere hundrede tusind mennesker er på flugt, er der kun én vinder: menneskesmugleren. Det koster flygtninge en formue at få hjælp til flugten, og menneskesmuglerne har ingen skrupler. Europol anslår, at menneskesmuglerne i 2015 tjente 42 milliarder.

3 Det er med andre ord en indbringende forretning, der kun kan bekæmpes med legale og realistiske alternativer. Men lige nu understøtter Vestens flygtningepolitik denne trafik, mens man helt vender det blinde øje til dem, der søger asyl fra nærområderne. Det er ikke humanistisk. HVORDAN KAN VI vende denne udvikling? Hvad kan vi gøre her og nu? Og hvad er en mere humanistisk asylpolitik? Her er fem nogle konkrete bud: Der skal sættes meget kraftigere og mere kvalificeret ind over for de lande, der ' producerer' flygtninge og migranter. Selv om de to grupper er forskellige, er den forebyggende indsats langt hen ad vejen den samme. Målrettet ulandsbistand er det vigtigste. Her var Danmark frem til årtusindskiftet et foregangsland. Meget er blevet ødelagt af de seneste mange års nedskæringer, men Danmark er stadig førende, hvad angår viden og kompetencer. Vi skal udbygge disse kompetencer og bruge dem målrettet til at hjælpe folk i nød i deres hjemland. Derudover må og skal hjælpen være mangesidig: Ud over den almindelige bistand med fokus på styrkelse af retsstaten, fattigdomsbekæmpelse, kvindefrigørelse, familieplanlægning, sundhed, uddannelse osv. skal der gøres op med et internationalt skatte(unddragelses) system, der berøver ulandene skatteindtægter på mere end det dobbelte af, hvad de modtager i bistand. Vi skal føre en handels-og landbrugspolitik, der ikke er decideret skadelig for dele af Afrika og Mellemøsten. Vesten har eksempelvis tilranet sig Vestafrikas fisk, så de lokale fiskerimuligheder ødelægges, og folk tvinges til at emigrere. EU's landbrugspolitik er i vid udstrækning destruktiv for ulandenes landbrug. Endelig skal ulandene hjælpes med at bekæmpe korruption. Disse indsatser vil give håb for fremtiden og virke konfliktforebyggende og dermed bremse både migration og flugt. Regeringen og Dansk Folkeparti har snakket så meget om hjælp i nærområderne, at de fleste sikkert tror, at den politik allerede er blevet gennemført. Reelt er intet dog sket - på trods af at netop stabilisering af nærområder er en vigtig faktor for opbremsning af flygtningestrømmen og for at afværge, at situationen kollapser i de lande. I stedet for at fokusere størstedelen af vores økonomi og opfindsomhed på at hjælpe dem, der kommer til Europa, bør vi bruge mange flere af vores ressourcer der, hvor de fleste af verdens flygtninge befinder sig. Af de 22,5 millioner eksternt fordrevne er to tredjedele i dag i FN-drevne lejre. 95 procent af Syriens flygtninge opholder sig f. eks. i nærområdet og kæmper en daglig kamp for at skaffe vand, fødevarer og logi. Hvis lejrene skal fungere med den store tilstrømning, vi ser i dag, må der skrues op for den direkte økonomiske hjælp, så der er mad, vand og skolegang til de mange børn.

4 Som tingene er nu, bliver de nærmest udsultet. UNHCR og WFP råbte i 2014 og 15 meget højt om de helt utilstrækkelige midler, men Europa reagerede ikke, og tusindvis af flygtninge strømmede op til os på vores motorveje. Den økonomiske hjælp fra EU er siden forøget, men der er stadig store behov, og også Danmark bør gøre mere. Samtidig vil det give god mening at hjælpe de lande, der modtager hundredtusindvis af flygtninge, så de kan skabe bedre muligheder for familierne. Det vil være godt for dem, uanset om de vender hjem eller bliver. Der er klare tal for, at mange af dem kan blive en økonomisk gevinst for deres værtsland, hvis de integreres og arbejder. Og de skal helst i gang straks. Både flygtningelejrene og de omkringliggende samfund skal altså have meget større opmærksomhed. En sådan bredere hjælp vil også afværge modstanden mod flygtningene lokalt. Den opstår jo let, når fattige landsbyer ser, at ' flygtningebyerne' har bedre vilkår end de selv. Ved således at forstærke indsatsen markant i lejrene og områderne omkring dem, hjælper vi også de allersvageste, der hverken har kræfter eller økonomi til at komme væk. I FREMTIDEN SKAL der kunne ske asylbehandling i nærområderne, så vi undgår, at flygtninge tvinges ud på de farlige ruter over f. eks. Middelhavet. På længere sigt bør vi derfor oprette sikre FN-lejre i Nordafrika, der kan tage imod asylansøgere og behandle deres ansøgninger, så de ikke længere må sætte liv og lemmer på spil på vejen mod Europa. Det skal være ordentlige lejre, hvor man som flygtning har menneskelige forhold med vand og mad, hvor man kan få skolegang, og hvor hver enkelt flygtning har mulighed for at udnytte sine kompetencer: Læger arbejder som læger, skolelærere underviser, og tømrere bygger. Det skal tilstræbes, at beboerne i lejrene kan leve så normalt et liv som muligt, inden de kan vende hjem eller komme videre til genbosætning i andre lande. Efterhånden som disse lejre oprettes, skal alle asylansøgere, både flygtninge og migranter, der bevæger sig ud på Middelhavet, samles op af skibe fra EU, der organiseres af grænseagenturet Frontex. Menneskesmuglerne skal selvfølgelig retsforfølges, men resten af de ombordværende skal sejles til disse opsamlingslejre, hvor deres asylsag kan blive behandlet og et rimeligt liv skabes for dem, der anerkendes som flygtninge, indtil de kan komme videre. De, der afvises, skal have støtte til at vende tilbage til deres hjemland. Lejrene og alle aktiviteter deri skal selvfølgelig overholde konventionerne, og det skal kontrolleres af FN og de relevante organisationer og finansieres af det internationale samfund. I takt med at systemet bliver oprettet og indfaset, er der god grund til at forvente, at stadig færre spontant vil søge asyl.

5 De vil slippe ud af kløerne på menneskesmuglerne, fordi de kan være i sikkerhed i lejrene tættere på deres hjemlande, mens deres asylsag bliver behandlet. Forslaget om disse nye opsamlingslejre rejser mange spørgsmål. Hvordan afgrænser man dem, der kommer ind? Hvor skal lejrene i øvrigt ligge? Hvordan undgår vi, at de reelt bliver til fængsler? Det er nogle af de mange udfordringer, der hidtil har fået EU- Kommissionen til at afvise ideen. Derfor må vi midlertidigt berede os på fortsat at få spontane asylansøgere til Europa, imens vi arbejder på planen og udvikler den, så den lever op til de humanistiske standarder, som uanset hvad skal være fundamentet for vores flygtningepolitik. VI VIL NEMLIG ikke opgive ideen med opsamlingslejre. Det nuværende asylsystem er ikke holdbart hverken på kort eller længere sigt. Vi bliver nødt til at finde alternativer til den farefulde færd over Middelhavet og andre risikofyldte flugtruter, så folk kan få en meningsgivende tilværelse, mens de får behandlet deres sag. Vi er sikre på, at man med tiden vil opleve, at færre flygter spontant til Europa, hvis der er håb for en værdig tilværelse hjemme eller i nærområdet. Det langsigtede mål må være, at ingen mennesker tvinges ud på de farlige ruter, men at alle søger asyl fra nærområderne. Men det kræver også, at vi giver de mennesker, der er i lejrene, håb. Og derfor skal vi hjælpe til med, at langt flere genbosættes. Den manglende genbosætning fra lejrene er reelt lige så alvorligt som den svigtende bistand. Ingen lande kan holde til kun at tage imod. En kontrolleret og afmålt genbosættelse i EU bør blive en fast del af vores forpligtelser over for nærområderne. Med et nyt og solidarisk system vil hjælpen også komme til de mest trængende, hvis det vel at mærke er dem, man tager som kvoteflygtninge. Det gjorde Danmark indtil for nylig, hvor man skiftede strategi og tog de ' mest integrationsegnede', hvilket er de stærkeste flygtninge. Beskæmmende, når vi snakker om mennesker, der er på flugt. Fremover foreslår vi, at Danmark, i takt med at den spontane asylansøgning falder, årligt tager op til kvoteflygtninge fra FN-lejrene. Hvis Europa som helhed følger med og løfter i flok i forhold til befolkningstal, når vi det antal, som UNHCR skønner er nødvendigt for at imødekomme behovet, samtidig med at situationen kan håndteres. Således genvinder Europa sin humanitære profil med en realistisk politik, der ikke lægger større byrder på staterne, end de kan magte.

6 Det gør det samtidig muligt at planlægge og etablere målrettede integrationsprogrammer, som kan sikre hjælp, uddannelse og arbejde til dem, der kommer. Det bidrager til en større tryghed og accept, som alle har fordel af. Disse planer kan ikke føres ud i livet uden et mere forpligtende EU-samarbejde. Vi kan både på regeringsplan og gennem vores partisamarbejde i EU skabe alliancer, der kan realisere brugbare ideer, som sætter skub i bedre europæiske modeller til en humanistisk håndtering af de massive udfordringer. Hvis de lande, der faktisk vil - Tyskland, Sverige, Portugal, Belgien, Estland, Litauen m. fl., og altså Danmark - går i gang, er det ikke et umuligt projekt. Lige nu gælder det Dublin-systemet, hvor flygtninge skal søge asyl i det første land, de ankommer til. Et system, der er i færd med at blive revideret. Det skal bringes til at virke dels med hjælp fra det øvrige EU til mere kvalificeret asylbehandling og dels med en obligatorisk omfordeling af dem, der får asyl. Grækenland har fået styr på asylbehandlingen, men er nu ved at segne under mængden af flygtninge, fordi de omkringliggende lande har spærret deres grænser. Danmark bør yde sit bedste for, at vi omsider kan få en brugbar og solidarisk Dublin-forordning. Det er på høje tid, at vi samles om en fælles humanistisk flygtningepolitik, som vi kan være bekendt og også fremover vil kunne stå ved og udvikle, hvis vilkårene ændrer sig. Her har vi skitseret SF's bud. Relevante indvendinger og flere realistiske ideer er mere end velkomne, for problemet er så omfangsrigt, at ingen kan påstå at have den endelige perfekte løsning. Heller ikke os. MARGRETE AUKEN, JACOB MARK OG KIRSTINE BILLE.

NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR

NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR NÅR KRIG OG KONFLIKTER TVINGER FOLK PÅ FLUGT, SÅ HAR VI ET ANSVAR SF S FLYGTNINGEPOLITIK 2016 2 ORDFØRER/KONTAKT: JACOB MARK jacob.mark@ft.dk 3337 4418...vi vil arbejde for internationale bæredygtige løsninger

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning).

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Ny kvoteordning). Til Udlændinge- og Integrationsministeriet DANSK FLYGTNINGEHJÆLP Borgergade 10, 3.sal DK-1300 København K Tlf: 3373 5000 www.flygtning.dk 09.10.2017 Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af

Læs mere

ROLLESPILLET EU s rolle i løsningen af globale problemstillinger

ROLLESPILLET EU s rolle i løsningen af globale problemstillinger TALEPAPIR 8.00 Slide 1: EU S ROLLE I LØSNINGEN AF GLOBALE PROBLEMSTILLINGER Hej og velkommen til. Vi er her i dag for at diskutere, hvordan vi bedst muligt håndterer to store globale udfordringer, nemlig

Læs mere

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område.

Grundholdninger. I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. Grundholdninger I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. I denne folder kan du læse mere om de grundholdninger, vi arbejder

Læs mere

EKSAMEN ARGUMENTATIONSTEORI. Bunden prøve

EKSAMEN ARGUMENTATIONSTEORI. Bunden prøve EKSAMEN ARGUMENTATIONSTEORI Bunden prøve Prøven består af to dele: 1) En analyse og vurdering af Naser Khaders argumentation i kronikken Jeg ville aldrig forlade mine børn i et krigsramt land, ville du?

Læs mere

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik

Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Flygtningekrisen og det etiske grundlag for flygtningepolitik Nils Holtug Centre for Advanced Migration Studies Afdeling for filosofi Institut for Medier, Erkendelse og Formidling Dias 1 Hvilke etiske

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 1 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 15. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2017 C(2017) 6504 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 3.10.2017 om forbedring af mulighederne for lovlig migration for personer med behov for international beskyttelse

Læs mere

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014

Flygtninge i Danmark og Verden. 20 marts 2014 Side 1 Flygtninge i Danmark og Verden 20 marts 2014 Foreningen for tosprogede børns vilkår 27.03.2014 AK/Flygtningedebat Side 2 Side Dansk Flygtningehjælp Den største danske NGO Hvor: Vi arbejder i 36

Læs mere

EU-valget. Der er 4 temaer

EU-valget. Der er 4 temaer EU-valget. Der er 4 temaer 1 ET SOCIALT EUROPA 2 ET EUROPA MED FAIR SKATTEBETALING OG BÆREDYGTIG ØKONOMI 3 ET GRØNT EUROPA 4 ET EUROPA DER I FÆLLESSKAB HÅNDTERER FLYGTNINGE OG MIGRATION 1. tema Et venstreorienteret

Læs mere

DFUNKs grundholdninger

DFUNKs grundholdninger DFUNKs grundholdninger I DFUNK arbejder unge i fællesskab for at oplyse og rykke holdninger på det flygtninge- og integrationspolitiske område. I denne folder kan du læse mere om de grundholdninger, vi

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Landsledelsens udkast til valgprogram til Europaparlamentsvalget

Landsledelsens udkast til valgprogram til Europaparlamentsvalget 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Landsledelsens udkast til valgprogram til Europaparlamentsvalget SF er et EU-engageret parti

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 19. august 2014 Dok.: 1273016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015.

Vedlagt følger til delegationerne et dokument om ovennævnte spørgsmål, som RIA-Rådet nåede til enighed om den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juli 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 10830/2/15 REV 2 ASIM 52 RELEX

Læs mere

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Ordforklaring Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Asyl: Beskyttelse som en stat kan give en person der er udsat for fare eller forfølgelse i sit hjemland typisk begrundet i racemæssigt, religiøst eller

Læs mere

FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE

FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE NOTAT FØR FOLKEAFSTEMNING: EUROPOL STYRKER KAMP MOD MENNESKESMUGLERE Kontakt: Forskningschef, Catharina Sørensen +45 21 54 88 21 cas@thinkeuropa.dk RESUME I takt med at antallet af flygtninge og migranter,

Læs mere

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation

UNHCR. FN s Flygtningeorganisation UNHCR FN s Flygtningeorganisation UNHCR s Mission: UNHCR har fået mandat fra FN til at LEDE og KOORDINERE det internationale arbejde med globalt at BESKYTTE flygtninge og finde LØSNINGER på flygtningesituationen.

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14.

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål K og L fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik den 14. Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 10. januar 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret Sagsbeh: Ane Røddik

Læs mere

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr.

BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat. Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. Referent: Karin Majgaard Ordstyrer: Per Husfeldt BfA demonstration Sandholm Søndag den 8.november 2015 Referat Vi var mødt omkring 30 bedsteforældre op i det skønneste senefterårsvejr. 1. Flygtningekonventionens

Læs mere

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden?

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Er det humant at tvinge flygtninge til at tage ud på en ofte lang rejse for at søge

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3405 - RIA Bilag 2 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændingeafdelingen Dato: 16. juli 2015 Kontor: Kontoret for Internationalt udlændingesamarbejde

Læs mere

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om en EU-ordning for genbosætning

KOMMISSIONENS HENSTILLING. af om en EU-ordning for genbosætning EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.6.2015 C(2015) 3560 final KOMMISSIONENS HENSTILLING af 8.6.2015 om en EU-ordning for genbosætning DA DA KOMMISSIONENS HENSTILLING af 8.6.2015 om en EU-ordning for

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3071 - RIA Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato: 23. februar 2011 Kontor: Internationalt Supplerende samlenotat til brug for rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 24. 25. februar

Læs mere

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk 19.08.09 Side 1 af 6 'DQVNHUQHXQGHUNHQGHUIO\JWQLQJHSROLWLNNHQ 1RWDWIUD&HYHD Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk XGDIGDQVNHUHHULPRGDW'DQPDUNWURGVHU)1 VDQEHIDOLQJHURJ

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING Europa-Parlamentet 2014-2019 Mødedokument 7.9.2015 B8-0834/2015 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser jf. forretningsordenens artikel 123, stk. 2, om migration og flygtninge

Læs mere

RETFÆRDIG OG REALISTISK

RETFÆRDIG OG REALISTISK RETFÆRDIG OG REALISTISK EN UDLÆNDINGEPOLITIK DER SAMLER DANMARK 2 INDHOLDSFORTEGNELSE EN UDLÆNDINGEPOLITIK DER SAMLER DANMARK.......................... 4 ANTALLET HAR EN BETYDNING............................................

Læs mere

A8-0236/ ÆNDRINGSFORSLAG af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender

A8-0236/ ÆNDRINGSFORSLAG af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 8.9.2016 A8-0236/ 001-023 ÆNDRINGSFORSLAG 001-023 af Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender Betænkning Ska Keller Asyl: midlertidige foranstaltninger til fordel for Italien og

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 (2. samling) UPN Alm.del Bilag 100 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, sagsnr: 2015-28643 Center for Europa og Nordamerika Den 1. oktober 2015 Rådsmøde (udenrigsanliggender)

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden?

Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Dilemma 1: Vil du som ambassadør hjælpe manden med at få beskyttelse, så han kan komme til Danmark eller afvise manden? Er det humant at tvinge flygtninge til at tage ud på en ofte lang rejse for at søge

Læs mere

VALGPROGRAM EUROPA- PARLAMENTSVALGET 2019

VALGPROGRAM EUROPA- PARLAMENTSVALGET 2019 VALGPROGRAM EUROPA- PARLAMENTSVALGET 2019 VALGPROGRAM 2019 SF er et EU-engageret socialistisk parti med en stærk grøn, solidarisk og international profil. Vi kæmper for et solidarisk Europa solidarisk

Læs mere

verden er STØRRE end eu

verden er STØRRE end eu verden er STØRRE end eu Gang på gang sætter EU egne økonomiske og storpolitiske interesser højere end fred og udvikling i verden. Det er et stort problem, især fordi en række af EU s egne politikker er

Læs mere

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses?

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses? til brug for mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål T, U og V fra medlemmer af Folketinget Peter Kofod Poulsen (DF) og Mattias Tesfaye (S). 2. februar 2016, kl. 15-17. Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål

Læs mere

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016 Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 697 Offentligt Talepapir Arrangement: Udkast til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AE fra medlem af Folketinget

Læs mere

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN UDGIFTER TIL ASYL OG FAMILIESAMMENFØRING 10 9 8 7 MIA. KR. I 2014 kom 14.800 asylansøgere til Danmark.1 Det er det højeste antal i mere

Læs mere

Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' - UgebrevetA4.dk

Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' - UgebrevetA4.dk FLYGTNINGE OG HUMANISME Mette Frederiksen: 'Tiden er kommet til at udfordre, hvad humanisme egentlig er' Af Gitte Redder @GitteRedder Søndag den 11. februar 2018 De nordiske velfærdssamfund er under voldsomt

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0230/15. Ændringsforslag. Lorenzo Fontana, Vicky Maeijer for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0230/15. Ændringsforslag. Lorenzo Fontana, Vicky Maeijer for ENF-Gruppen 3.9.2015 A8-0230/15 15 Betragtning F F. der henviser til, at der er behov for en revision af EU-traktaterne for at styrke beskyttelsen af demokratiet, retsstatsprincippet og de grundlæggende rettigheder;

Læs mere

flygtninge & migranter

flygtninge & migranter Fakta om flygtninge & migranter i Danmark Indhold Forord................................................ 3 Hvor kommer flygtninge og migranter fra?...4 Hvor mange hjælper Danmark sammenlignet med andre

Læs mere

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute

Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd. om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute Valletta, den 3. februar 2017 (OR. en) Maltaerklæring fra medlemmerne af Det Europæiske Råd om de eksterne aspekter af migration: håndtering af den centrale Middelhavsrute 1. Vi glæder os over og støtter

Læs mere

Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 Uformelt møde i Det Europæiske Råd 7/3-16 Bilag 2 Offentligt Det Europæiske Råd Bruxelles, den 7. marts 2016 (OR. en) SN 28/16 NOTE Vedr.: Erklæring fra EU's stats- og regeringschefer

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om afvisning af asylansøgere ved grænsen

Forslag til folketingsbeslutning om afvisning af asylansøgere ved grænsen 2016/1 BSF 51 (Gældende) Udskriftsdato: 19. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 13. januar 2017 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie

Læs mere

Retfærdige grænser for flygtninge og indvandrere. Liberal Alliances udspil til en ny udlændingepolitik

Retfærdige grænser for flygtninge og indvandrere. Liberal Alliances udspil til en ny udlændingepolitik Retfærdige grænser for flygtninge og indvandrere Liberal Alliances udspil til en ny udlændingepolitik 01 Spørgsmålene om indvandrere og flygtninge og deres ophold i Danmark, hvad enten opholdet er kortvarigt

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-28

ÆNDRINGSFORSLAG 1-28 European Parliament 2014-2019 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 11.6.2015 2015/2121(BUD) ÆNDRINGSFORSLAG 1-28 Péter Niedermüller (PE557.412v01-00) om Rådets holdning til

Læs mere

Vi ses hos Clement: Mette Frederiksen (optaget 29/1 og udsendt 31/1)

Vi ses hos Clement: Mette Frederiksen (optaget 29/1 og udsendt 31/1) Vi ses hos Clement: Mette Frederiksen (optaget 29/1 og udsendt 31/1) CK: Det har været noget af en uge det her. I tirsdags, der stemte også Socialdemokraterne for den pakke med udlændingestramninger, der

Læs mere

Trine Viskum Philipsen

Trine Viskum Philipsen Trine Viskum Philipsen Fra: Margrete Auken Sendt: 18. april 2016 17:07 Til: Trine Viskum Philipsen Emne: Nyt fra Margrete Auken i Europa-Parlamentet/Hvor er vi med Tyrkiet-aftalen?/De

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del Bilag 179 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del Bilag 179 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 179 Offentligt Europaudvalget, Retsudvalget samt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes

Læs mere

VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID. Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt.

VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID. Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt. VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt. 1 ET STÆRKERE OG TILLIDSFULDT EUROPA Vi skal holde fast i visionen om Europa. Med mere sund fornuft.

Læs mere

BEVILLINGSOVERFØRSEL NR. DEC 35/2013

BEVILLINGSOVERFØRSEL NR. DEC 35/2013 EUROPAKOMMISSIONEN BRUXELLES, DEN 21/10/2013 DET ALMINDELIGE BUDGET REGNSKABSÅRET 2013 SEKTION III KOMMISSIONEN AFSNIT 05, 07, 17, 18 BEVILLINGSOVERFØRSEL NR. DEC 35/2013 EUR FRA KAPITEL 0504 Udvikling

Læs mere

Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt

Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt Europaudvalget 2016 Det Europæiske Råd 17-18/3-16 Bilag 6 Offentligt Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR.en) SN 38/16 NOTE Vedr.: Erklæring fra EU og Tyrkiet SN 38/16 1 Erklæring fra EU

Læs mere

VI ER VORES EGEN REDAKTØR PÅ DE SOCIALE MEDIER

VI ER VORES EGEN REDAKTØR PÅ DE SOCIALE MEDIER VI ER VORES EGEN REDAKTØR PÅ DE SOCIALE MEDIER DILEMMA 2: AT DELE ELLER IKKE AT DELE Indledning Når vi ikke er underlagt en redaktion på de sociale medier, så har vi mulighed for at dele billeder, næsten

Læs mere

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom Politisk strategi Dansk Flygtningehjælp Ungdom Indhold Introduktion grundværdier Målsætninger Fremgangsmåde rammer og tidsplan [Forsidefoto: Pil Christoffersen] Introduktion DFUNK - Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM)

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM) Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del Bilag 20 Offentligt Tale Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration

Læs mere

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske prioriteter.

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske prioriteter. Page 1 of 12 Sikkerhedspolitisk Barometer: Center for Militære Studiers Survey 2015 Start din besvarelse ved at klikke på pilen til højre. 1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET

BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 24.10.2016 BEGRUNDET UDTALELSE FRA ET NATIONALT PARLAMENT OM NÆRHEDSPRINCIPPET Om: Begrundet udtalelse fra Den Slovakiske Republiks Nationalråd om forslag til

Læs mere

RETFÆRDIG OG REALISTISK

RETFÆRDIG OG REALISTISK RETFÆRDIG OG REALISTISK HELHEDSPLAN FOR DANSK UDLÆNDINGEPOLITIK INDHOLDSFORTEGNELSE HELHEDSPLAN FOR EN RETFÆRDIG OG REALISTISK UDLÆNDINGEPOLITIK......... 3 ANTALLET HAR EN BETYDNING.......................................................

Læs mere

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigs og sikkerhedspolitiske prioriteter.

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigs og sikkerhedspolitiske prioriteter. Sikkerhedspolitisk Barometer: Center for Militære Studiers Survey 2016 Start din besvarelse ved at klikke på pilen til højre. 1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigs og sikkerhedspolitiske

Læs mere

EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien

EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien P7_TA(203)044 EU's og medlemsstaternes foranstaltninger for at tackle flygtningestrømmen fra konflikten i Syrien Europa-Parlamentets beslutning af 9. oktober 203 om Unionens og dens medlemsstaters foranstaltninger

Læs mere

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør - De Identitære i Frankrig og Europa SAMFUNDSFAG: Se Vores Europas video med Jean-David: https://vimeo.com/231406586 Se Génération Identitaires krigserklæring,

Læs mere

Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2)

Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2) Vi Ses Hos Clement Sofie Carsten Nielsen (optaget 5/2 og udsendt 7/2) CK: Siden årsskiftet, så har vi hørt Socialdemokratiet og SF gå ud og sige: Vi har taget fejl, når det gælder spørgsmålet om, hvor

Læs mere

Verden går stadig fremad - I anledning af Folkemødet på Bornholm

Verden går stadig fremad - I anledning af Folkemødet på Bornholm En artikel fra KRITISK DEBAT Verden går stadig fremad - I anledning af Folkemødet på Bornholm Skrevet af: Christian Juhl Offentliggjort: 15. juni 2014 VERDEN GÅR STADIG FREMAD, siger de store og rige mænd,

Læs mere

Åbent brev Onsdag, 25. december 2013 11:15 - Åbent brev. til regeringen, Folketingets partier og medierne. fra 1 / 10

Åbent brev Onsdag, 25. december 2013 11:15 - Åbent brev. til regeringen, Folketingets partier og medierne. fra 1 / 10 Åbent brev til regeringen, Folketingets partier og medierne fra 1 / 10 SOS mod Racisme, Bedsteforældre for Asyl og Et anstændigt Danmark vedr. den danske asyl- og udlændingepolitik. Ovenstående 3 foreninger

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU ACP-EU JOINT PARLIAMENTARY ASSEMBLY Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø AVS-EU/102.016/B/16 17.2.2016 UDKAST TIL BETÆNKNING om migration mellem AVS-landene

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse

Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse Notat om mulighederne for at give irakiske asylansøgere opholdstilladelse Udarbejdet oktober 2007, Asylafdelingen Baggrund I en årrække har det været umuligt at tilbagesende afviste asylansøgere fra Irak.

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 2 Betragtning B B. der henviser til, at libyerne som led i Det Arabiske Forår gik på gaden i februar 2011, hvorefter der fulgte ni måneder med civile uroligheder; der henviser

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Europa-Parlamentet 2014-2019 Retsudvalget 26.10.2016 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Begrundet udtalelse fra Republikken Polen Sejm om forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om fastsættelse

Læs mere

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2 Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids ➋ Graviditet ➌ Sult Svar: 2 MED LIVET SPIL Hvor mange piger mellem 15 og 19 år bliver årligt gravide i Afrika syd for

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ SØ SA Velfærdsstaten Af: AA, NN KK JJ Indholdsfortegnelse Kildeliste... 1 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Hvorfor har vi valgt omfordeling?... 2 Hovedspørgsmål... 2 Partiernes prioriteter... 2

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvar over udkast til lov om ændring af udlændingeloven (Kvoteordningen) Sagsnr

HØRINGSNOTAT. Høringssvar over udkast til lov om ændring af udlændingeloven (Kvoteordningen) Sagsnr HØRINGSNOTAT København, den 5. oktober 2017. Høringssvar over udkast til lov om ændring af udlændingeloven (Kvoteordningen) Sagsnr. 2017-6285. Ved mail af 9. september 2017 har Udlændinge- og Integrationsministeriet

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om bemyndigelse af Kommissionen til på Den Europæiske Unions vegne at godkende den globale

Læs mere

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU Enhedslistens topkandidater på Folkebevægelsens liste: Rina Ronja Kari, Ole Nors Nielsen og Christian Juhl. Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU For et socialt Europa styrk EU-modstanden

Læs mere

Tid: 2. 6. marts 2014. Tyrkiet og Grækenland

Tid: 2. 6. marts 2014. Tyrkiet og Grækenland Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del Bilag 76 Offentligt UDVALGET FOR UDLÆNDINGE- OG INTEGRATIONSPOLITIK REJSERAPPORT STUDIEREJSE TIL TYRKIET OG GRÆKENLAND Tid: 2. 6. marts

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund 20-01-2016 - UgebrevetA4.dk

Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund 20-01-2016 - UgebrevetA4.dk NABOSKAB Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 20. januar 2016, 05:00 Del: Flygtningepresset får det socialdemokratiske

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde.

Vedlagt følger til delegationerne de konklusioner, der blev vedtaget af Det Europæiske Råd på ovennævnte møde. Det Europæiske Råd Bruxelles, den 18. marts 2016 (OR. en) EUCO 12/1/16 REV 1 CO EUR 3 CONCL 2 FØLGESKRIVELSE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Vedr.: Møde i Det Europæiske Råd (17.

Læs mere

DANSKERNE VIL GODT BETALE MERE TIL EU HVIS UDVALTE OMRÅDER PRIORITERES

DANSKERNE VIL GODT BETALE MERE TIL EU HVIS UDVALTE OMRÅDER PRIORITERES DANSKERNE VIL GODT BETALE MERE TIL EU HVIS UDVALTE OMRÅDER PRIORITERES Kontakt: Seniorrådgiver Jan Høst Schmidt +45 53 76 27 08 jhs@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 23 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Denne gang stemmer jeg for europæisk demokrati

Denne gang stemmer jeg for europæisk demokrati Denne gang stemmer jeg for europæisk demokrati Thomas Jørgensen, Europa-Parlamentets kontor i Danmark 29. januar 2019 Europa-Parlamentets kontor i Danmark 2 Tendenser for valgdeltagelse ved EU-valg 65

Læs mere

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel

Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Aftale om en ny, stram og konsekvent udlændingepolitik (del 1) Nyt kapitel Der kommer historisk mange flygtninge og migranter til Europa. Det presser alle lande også Danmark. Hvis Danmark oplever en væsentlig

Læs mere

Værdier i demensomsorgen

Værdier i demensomsorgen Frejasvænge og Skovrosen i Syddjurs Kommune December 2014 At hjælpe er at forstå af Søren Kierkegaard Hvis det skal lykkes mig at føre et menneske mod et bestemt mål, må jeg først finde derhen, hvor han

Læs mere

Aftale om Danmark i Europol

Aftale om Danmark i Europol Aftale om Danmark i Europol Vi er enige om, at Danmarks interesser og værdier varetages bedst gennem et stærkt europæisk samarbejde. Det er gennem medlemskabet af EU, at Danmark får den indflydelse, som

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk

EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk Anne Mette Vestergaard, Europa-Parlamentets kontor i Danmark Den næste time 1. Udfordringen 2. EU-valg 2019 3. Kampagnen 4. Q&A Eurobarometer 2018 Valgets temaer

Læs mere

PUBLIC. Erklæringer, som Rådet har besluttet at offentliggøre, kan også findes i addendum 1 til denne protokol /15 1 DG D LIMITE DA

PUBLIC. Erklæringer, som Rådet har besluttet at offentliggøre, kan også findes i addendum 1 til denne protokol /15 1 DG D LIMITE DA Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. september 2015 (OR. en) 11088/15 LIMITE PUBLIC PV/CONS 42 JAI 587 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 3405. samling i Rådet for Den Europæiske Union

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP))

VEDTAGNE TEKSTER. Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP)) Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2015)0317 Migration og flygtninge i Europa Europa-Parlamentets beslutning af 10. september 2015 om migration og flygtninge i Europa (2015/2833(RSP))

Læs mere

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Udarbejdet af Dorte Smed, Asyl og Repatriering, november 2007 Baggrund Dublin-forordningen trådte i kraft i Danmark den 1. april 2006 som afløser for Dublin-konventionen.

Læs mere

Vejledning omkring. behandling af anmodning om kirkeasyl

Vejledning omkring. behandling af anmodning om kirkeasyl Vejledning omkring behandling af anmodning om kirkeasyl 2 Udgivet af Peter Skov-Jakobsen, Biskop i København, og Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Kirken som tilflugtssted 3 Menigheder i Københavns Stift

Læs mere

Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø ARBEJDSDOKUMENT

Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø ARBEJDSDOKUMENT DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU DEN BLANDEDE PARLAMENTARISKE FORSAMLING AVS-EU Udvalget om Sociale Anliggender og Miljø 17.11.2015 ARBEJDSDOKUMENT om migration mellem AVS-landene og EU-medlemsstaterne:

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Juni 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning på udlændinge-

Læs mere

EU s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik

EU s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik EU s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik Indledning Du læser hermed Radikal Ungdoms bud på EU s fremtidige fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik. EU skal være en civil supermagt. EU s udenrigs- og sikkerhedspolitik

Læs mere

TNS Gallup til Berlingske. EU-retsforbehold og asyl. TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62121

TNS Gallup til Berlingske. EU-retsforbehold og asyl. TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62121 EU-retsforbehold og asyl Feltperiode: Den 20. - 21. august 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.025

Læs mere

FRONTEX HJÆLPER DANMARK MED HJEMSENDELSER

FRONTEX HJÆLPER DANMARK MED HJEMSENDELSER FRONTEX HJÆLPER DANMARK MED HJEMSENDELSER Kontakt: Analytiker, Sarah Vormsby +45 21 81 56 30 sav@thinkeuropa.dk Projektmedarbejder, Jasmia Maria Wredstrøm +45 51 88 22 65 jwr@thinkeuropa.dk RESUME Danmark

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Flygtningehjælp Dagens program > Flygtninges ankomst til Danmark

Læs mere