Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1)"

Transkript

1 Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1) I medfør af 18, stk. 1, nr. 2, og 24 f i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som ændret ved lov nr. 478 af 30. maj 2012, fastsættes: Indledning 1. Bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A, teknisk forskrift om arbejdsmiljø i skibe, angiver, hvilken skibsmedicinkiste et handels- og fiskeskib skal medbringe i forhold til dets fartsområde, samt kravene til hvilket bevis den ansvarlige for sygdomsbehandlingen om bord skal have. Stk. 2. For at opnå bevis som sygdomsbehandler i de i stk. 1 nævnte skibe skal man være uddannet og kvalificeret til selvstændigt at virke som sygdomsbehandler om bord i det pågældende skib i overensstemmelse med reglerne i bekendtgørelse om Meddelelser fra Søfartsstyrelsen A, teknisk forskrift om arbejdsmiljø i skibe. Kursernes struktur og indhold m.v. 2. Efter endt kursus kan deltageren indgå i besætningen som sygdomsbehandler i skibe med medicinkiste svarende til det pågældende bevis. 3. De maritime sygdomsbehandlerkurser består af kurserne nævnt i stk. 3. Stk. 2. Kurserne tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med uddannelsesplanerne i henhold til bilag 1-9. Stk. 3. Der findes følgende kurser og beviser: Kursus: Medicinkistekategori; Grundkursus til bevis A Kategori A, B og C Grundkursus til bevis B Kategori B og C Grundkursus til bevis C Kategori C (kan suppleres med Medical First Aid Guide (MFAG)) Suppleringskursus fra bevis B til A Kategori A, B og C Genopfriskningskursus bevis A Kategori A, B og C Genopfriskningskursus bevis B Kategori B og C Genopfriskningskursus bevis C Kategori C Genopfriskningskursus bevis C, inkl. MFAG/Passagerer Kategori C og P Suppleringskursus til bevis A Kategori A, B og C 4. Kurserne varetages i Danmark af Søfartsstyrelsen, jf. dog stk. 2. Søfartsstyrelsen udsteder beviser efter godkendt kursusforløb. Stk. 2. Kurserne til bevis B og C kan i Danmark varetages af andre godkendte udbydere, jf. 11. Søfartsstyrelsen kan godkende andre udbydere til at udstede beviser efter godkendt kursusforløb for de i denne bestemmelse nævnte kurser. 1) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Rådets direktiv nr. 92/29/EØF om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed med henblik på at forbedre den lægelige bistand om bord på skibe, EF- Tidende 1992 L 113 s. 19 samt dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/25/EF af 4. april 2001om minimumsuddannelsesniveauet for søfartserhverv, EF-Tidende 2001 L 136 s

2 Stk. 3. Søfartsstyrelsen kan efter ansøgning fra et dansk rederi godkende udbydere af suppleringskursus til bevis A og genopfriskningskursus bevis A uden for Danmark, jf. 11, stk. 5. Stk. 4. Ansøgning efter stk. 3 stiles til Søfartsstyrelsen. Ansøgningen skal være bilagt dokumentation for, at den pågældende institution, som ønskes godkendt, opfylder kravene i 8 samt 11, stk. 1-3, jf. dog 11, stk. 5. Stk. 5. For udbydere efter stk. 3 fra lande uden for EU eller EØS gælder det, at IMO s Sikkerhedskomité og EU-Kommissionen skal have kundgjort, at det pågældende land ved sit informationsmateriale har meddelt, at landet fuldt og helt har implementeret STCW-konventionen, og at Danmark i henhold til STCW-konventionen har indgået en aftale med landet om anerkendelse af sønæringsbeviser. Bedømmelse af deltagere 5. Ved kursets afslutning skal det for hver kursusdeltager bedømmes, om vedkommende opfylder de formål og mål, der er fastlagt for kurset. Bevisers gyldighed og genopfriskning af disse 6. Beviser efter denne bekendtgørelse udstedes med en gyldighed på op til fem år fra udstedelsesdatoen. Stk. 2. For fornyelse af et bevis kræves, at sygdomsbehandleren mindst hvert femte år får genopfrisket sine færdigheder i førstehjælps- og behandlingsprocedurer, samt tilføres ny viden i overensstemmelse med de gældende uddannelsesplaner. Stk. 3. For sygdomsbehandlere i passagerskibe i besiddelse af bevis til C og P skal kurset genopfriskes mindst hvert andet år. Kurset vedligeholder ikke beviser A eller B. Stk. 4. For beviser, der er ældre end fem år, træffer Søfartsstyrelsen afgørelse om krav til generhvervelse. Anerkendelse af beviser fra EU- og EØS-lande 7. For personer, der er i besiddelse af gyldigt bevis udstedt i henhold til Rådets direktiv om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed med henblik på at forbedre den lægelige bistand om bord på skibe, finder bestemmelserne i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer anvendelse. Underviseres kvalifikationer 8. Undervisere på kurser til alle typer af beviser med undtagelse af bevis C, jf. herom 9, skal 1) have bestået dansk sygeplejerskeeksamen, jf. bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje, og have dansk autorisation som sygeplejerske med mindst fire års klinisk erfaring og præhospital viden, 2) have været igennem en relevant pædagogisk uddannelse som underviser, 3) have gyldigt bevis for gennemført uddannelse som førstehjælpsinstruktør godkendt af Dansk Førstehjælpsråd, og 4) have deltaget i et kursusforløb for undervisere, jf. bilag 10. Stk. 2. I forbindelse med godkendelse af udbydere i udlandet i henhold til 4, stk. 3, vurderer Søfartsstyrelsen, hvorvidt undervisernes uddannelse i det pågældende land kan anses for sammenlignelige med kravene i stk. 1, nr. 1-3, for at sikre et tilfredsstillende niveau.

3 9. Undervisere på kurser til bevis C skal 1) have gyldigt bevis for gennemført uddannelse som førstehjælpsinstruktør godkendt af Dansk Førstehjælpsråd, 2) have dokumenteret pædagogisk uddannelse og -kvalifikationer, og 3) have deltaget i et kursusforløb for undervisere, jf. bilag Uddannelsesinstitutionen skal sikre, at underviserne vedligeholder deres kompetencer til at undervise i de pågældende kurser. Stk. 2. Stk. 1 anses opfyldt, hvis underviserne har afholdt mindst 3 kurser inden for de seneste 12 måneder eller har fulgt det kursus, som vedkommende skal undervise i, eller har deltaget i et kursusforløb, jf. bilag 10. Godkendelse af udbydere 11. Udbydere af kurser skal være godkendt i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse om godkendelse og kvalitetssikring m.v. af maritime uddannelser. Stk. 2. Udbydere af kurser skal sikre følgende: 1) Der er tilknyttet en læge med ansvar for: a) Tilsyn og ansvar med undervisning og træning i sundhedsfaglige procedurer. b) Tilsyn og ansvar for undervisernes sundhedsfaglige kompetencer og deres overholdelse af gældende bestemmelser for sundhedspersoners virke. 2) Kravene til sikkerhedsudstyr samt sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold vedrørende undervisningsudstyr og undervisningsfaciliteter, jf. bilag 11, er opfyldt. 3) Søfartsstyrelsen får indsendt oplysninger om fødselsdato og år eller alder og fødested samt fulde navn på personer, der har gennemført kurset. Stk. 3. Tilsynet i stk. 2, nr. 1, skal udføres mindst én gang årligt. Tilsynet skal dokumenteres over for Søfartsstyrelsen. Stk. 4. Søfartsstyrelsen kan stille krav om anvendelse af særligt indberetningssystem til indberetning af oplysningerne i stk. 2, nr. 3. Stk. 5. Når Søfartsstyrelsen i henhold til stk. 1 godkender en udbyder uden for Danmark, jf. 4, stk. 3, vurderes det, hvorvidt der i det pågældende land er forhold, som kan anses for sammenlignelige med henblik på opfyldelse af kravene i stk. 1-3 for at sikre et tilfredsstillende niveau. Stk. 6. Søfartsstyrelsens kan opkræve betaling for godkendelse og kvalitetssikring af kursusudbydere i henhold til stk. 5. Betaling for kurserne 12. De i 3, stk. 3, nævnte kurser, der afholdes af Søfartsstyrelsen, er gratis for deltagere, der er 1) danske statsborgere, 2) personer med fast bopæl i Danmark, og 3) statsborgere i et land, der er medlem af EU eller EØS. Stk. 2. Personer, der ikke er omfattet af stk. 1, skal betale for kurset. Beløbet herfor offentliggøres på Søfartsstyrelsens hjemmeside. 13. Ved afmelding eller udeblivelse fra de i 3, stk. 3, nævnte kurser, som afholdes af Søfartsstyrelsen, skal der betales følgende: 1) Ved afmelding 14 dage eller mindre før kursets begyndelse eller ved udeblivelse betales hele det faktiske beløb for det pågældende kursus, jf. 12, stk. 2, 2. pkt.

4 2) Ved afmelding mere end 14 dage før kursets begyndelse betales 500 kr. Stk. 2. Hvis deltageren ikke skal betale for kurset, jf. 12, stk. 1, skal deltageren ved afmelding eller udeblivelse i medfør af stk. 1, nr. 1, betale beløbet, jf. 12, stk. 2, for kurser, der afholdes af Søfartsstyrelsen. Ikrafttræden 14. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april 2014, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Samtidig med tidspunktet i stk. 1 ophæves bekendtgørelse nr af 17. december 2007 om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe. Stk. 3. Beviser, der er udstedt i henhold til bekendtgørelse nr af 17. december 2007 om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe, har fortsat gyldighed frem til det tidspunkt, hvor bevisets gyldighed ophører. Stk. 4. Godkendelser, der er udstedt i henhold til bekendtgørelse nr af 17. december 2007 om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe, er fortsat gældende frem til det tidspunkt, hvor godkendelsen udløber.

5 Bilag 1 Uddannelsesplan for grundkursus sygdomsbehandler bevis A 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i uddannelsen opnår færdigheder, så vedkommende om bord selvstændigt kan agere med præhospitale procedurer samt være den ansvarlige sygdomsbehandler om bord i skibe med medicinkiste kategori A. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til anvendelse af indholdet i medicinkiste kategori A. Viden Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandlerbevis A 1) kan identificere, undersøge, håndtere og overvåge skadede og syge 2) kan observere objektive og subjektive symptomer og dokumentere værdier 3) har grundlæggende viden om anatomi og fysiologi, relateret til de enkelte lektioner 4) har kendskab til medicinkiste CR Færdigheder Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandlerbevis A 1) kan identificere og anvende det mobile genoplivningsudstyr 2) kan anvende»søfartsstyrelsens Lægebog«,»Radio Medical optegnelser«og Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning A«3) kan udføre de i»søfartsstyrelsens Lægebog«beskrevne førstehjælps- og præhospitale sygdomsbehandler procedurer selvstændigt 4) kan anlægge intravenøs kanyle, opsætte infusionsvæske samt anvende injektionsteknik Kompetencer Deltageren i grundkursus til sygdomsbehandler bevis A Kan agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«,»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning Kategori A«og»Radio Medical optegnelser«, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Lovgrundlag - Medicinkiste kategori A og CR - Objektive værdier - Undersøgelse og pleje af syg eller skadet person - Praktisk træning af invasive procedurer: Anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. Diagnostiske undersøgelser trænes på medkursist.

6 - Kontrol af væskebalancen og anlæggelse af blærekateter - Infektionssygdomme, inkl. tropesygdomme og vaccinationer - Skader på hoved, nakke og ryg - Øjen- og tandskader - Øre næse hals skader og sygdomme - Forbrændinger, - El-ulykker - Medical First Aid Guide( MFAG) - Blødninger, herunder shock - Skader på muskler, led og brud på knogler, inklusive gips anlæggelse - Smerter i brystet, hjertestop, inkl. anvendelse af Automatisk Ekstern Defibrillator (AED) - Besvimelser, kramper og drukning - Kvindesygdomme og fødsel - Psykiske kriser og akut sindssyge - Sårtyper og sårbehandling, inkl. syning, Tetanus og forbindinger - Smerter i maven, inkl. forstoppelse - Kost i relation til Fødevarestyrelsens gældende retningslinjer og kostdirektivet - Søvn i relation til fatique og hviletidsbestemmelser - Misbrug og rusmidler - Diabetes - Hypo og hypertermi, forfrysninger - Samarbejde med Radio Medical - Anvendelse af Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog, Radio Medical Optegnelsen og Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori A. - Hygiejne - Dødsfald - Seksuelt overførte sygdomme 4. Rammer og metoder - Uddannelsen skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i en medicinkiste kategori A. - Undervisningen skal tilrettelægges med kursistaktivitet i to tredjedele af tiden. - Deltageren skal være aktivt tilstede under hele kurset. - Under træning af invasive procedurer er deltagerantal pr. instruktør Forudsætninger/optagelsesbetingelser Kursisten skal være optaget på eller have gennemført uddannelsen til seniorofficer, skibsfører, maskinmester, sætteskipper, fiskeskipper af 1. grad, eller være udpeget til at fungere som sygdomsbehandler om bord. Der kan desuden optages kursister, som kan fremlægge dokumentation fra Søfartsstyrelsen om, at der stilles krav om sygdomsbehandlerbevis A. Personer, som har gennemført Grunduddannelsen til sygdomsbehandler bevis B indenfor de sidste 12 måneder, kan ved suppleringskursus jf. bilag 4 erhverve bevis til sygdomsbehandler bevis A. 6. Varighed 10 dage.

7 7. Henvisninger - Rådets direktiv 92/29/EØF og Rådets direktiv 2008/106/EF - STCW A-VI/4, paragraf 1-6, tabel A-VI/4-1 og A-VI/4-2 - Meddelser A. kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori A og CR - Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - IMDG kodens supplement del, MFAG

8 Bilag 2 Uddannelsesplan for grundkursus til sygdomsbehandlerbevis B 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i uddannelsen opnår færdigheder, så vedkommende om bord selvstændigt kan agere med præhospitale procedurer samt være den ansvarlige sygdomsbehandler om bord i skibe med krav om medicinkiste kategori B. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til indholdet i medicinkiste kategori B. Viden Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandlerbevis B 1) har viden om objektive undersøgelser og dokumentere objektivt målte værdier 2) har viden om håndtering og overvågning af skadede og syge 3) kan observere objektive og subjektive symptomer 4) har grundlæggende viden om anatomi og fysiologi, relateret til indholdet 5) har kendskab til redningsflåder og redningsbådes medicinkiste kategori CR Færdigheder Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandler bevis B 1) kan identificere og anvende det mobile genoplivningsudstyr 2) kan anvende»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«,»Radio Medical optegnelser«og Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori B«3) kan udføre de i»søfartsstyrelsens Lægebog«beskrevne og præhospitale procedurer selvstændigt Kompetencer Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandlerbevis B Kan agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«,»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning Kategori B«og»Radio Medical optegnelser«, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Lovgrundlag - Medicinkiste kategori B og CR - Objektive værdier - Undersøgelse og pleje af syg eller skadet person - Praktisk træning af invasive procedurer: anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. - Kontrol af væskebalancen og anlæggelse af blærekateter - Skader på hoved, nakke og ryg

9 - Fjernelse af fremmedlegemer i øjet - Injektionsteknik - Forbrændinger, - El ulykker - Medical First Aid Guide ( MFAG) - Blødninger, herunder shock - Skader på muskler, led og brud på knogler, inklusive gips anlæggelse - Smerter i brystet, hjertestop, inkl. anvendelse af Automatisk Ekstern Defibrillator (AED) - Besvimelser, kramper og drukning - Psykiske kriser og akut sindssyge - Sårtyper og sårbehandling, inkl. syning, tetanus og forbindinger - Smerter i maven, inkl. forstoppelse - Diabetes - Hypo og hypertermi, forfrysninger - Samarbejde med Radio Medical - Anvendelse af Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog, Radio Medical Optegnelsen og Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori A. - Hygiejne - Dødsfald 4. Rammer og metoder - Uddannelsen skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i medicinkiste kategori B-kiste. - Undervisningen skal tilrettelægges med kursistaktivitet i to tredjedele af tiden. - Deltageren skal være aktivt tilstede under hele kurset- - Under træning af invasive procedurer er deltagerantal pr. instruktør Forudsætninger/optagelsesbetingelser Kursisten skal være optaget på uddannelsen til kystskipper, fiskeskipper af 3. grad eller på Fiskeriets grundkursus. Have gyldigt duelighedsbevis i sejlads (erhverv), sønæringsbevis som bedstemand i fiskeskibe eller være udpeget til at fungere som sygdomsbehandler om bord. 6. Varighed 5 dage. 7. Henvisninger - Rådets direktiv 92/29/EØF og Rådets direktiv 2008/106/EF - STCW A-VI/4, paragraf 1-6, tabel A-VI/4-1 og A-VI/4-2 - Meddelelser A. kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning B og CR - Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - IMDG kodens supplement del, MFAG

10 Bilag 3 Uddannelsesplan for grundkursus til sygdomsbehandler bevis C 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i uddannelsen opnår færdigheder, så vedkommende om bord selvstændigt kan agere med førstehjælp samt være ansvarlig ved behandling af syge og tilskadekomne ved sygdomme og ulykker på skibe med medicinkiste kategori C. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som kursisten skal opnå i forhold til indholdet i medicinkiste kategori C. Viden Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandler bevis C 1) har grundlæggende kendskab til hygiejne samt forståelse for smitteveje og forebyggelse af smittespredning og kunne udføre førstehjælpsprocedurerne under hensyntagen til de hygiejniske principper 2) har viden om Radio Medical funktionen 3) har kendskab til medicinkiste kategori CR Deltageren med MFAG som en del af kurset: 4) har kendskab til Medical First Aid Guide (MFAG) Færdigheder Deltageren i grunduddannelse til sygdomsbehandler bevis C 1) kan rekvirere hjælp 2) kan anvende Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning C og CR«3) kan udføre førstehjælp, medicinhåndtering og anvende indholdet i medicinkiste kategori C Deltageren med MFAG som en del af kurset: 4) Kan anvende Medical First Aid Guide (MFAG) Kompetencer Deltageren i grundkursus tilsygdomsbehandler bevis C 1) kan udføre førstehjælpsprocedurer selvstændigt i henhold til Dansk Førstehjælps Råds godkendte kurser indeholdende modulerne: Hjerte-Lunge-Redning inkl. AED, Livreddende Førstehjælp, Førstehjælp ved tilskadekomst og Førstehjælp ved Sygdom 2) kan definere egen kompetence 3. Indhold - Rådets direktiv 92/29/EØF - Lovgrundlag - Medicinkiste kategori C og CR - Hjerte-lunge-redning - Livreddende førstehjælp - Førstehjælp ved tilskadekomst

11 - Førstehjælp ved sygdom - Hypotermi - Hygiejne og smitteveje - Kommunikation med Radio Medical Hvis skibet transporterer farligt gods, skal uddannelsens indhold suppleres med: - Medicinkiste kategori C, inkl. MFAG - Injektionsteknik - Mobile genoplivningsudstyr, herunder anlæggelse af tungeholder Undervisning i injektionsteknik, anvendelse af sug og ventilering på maske skal gennemføres af en sygeplejerske. 4. Rammer og metoder Førstehjælpsundervisningen skal udføres i henhold til Dansk Førstehjælps Råds godkendte kurser indeholdende modulerne Hjerte-Lunge-Redning, Livreddende Førstehjælp, Førstehjælp ved tilskadekomst og Førstehjælp ved Sygdom. Undervisningen skal tilrettelægges med fokus på kursistaktivitet i to tredjedele af tiden og tilstedeværelse under hele kurset Deltageren med MFAG som en del af kurset: Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i medicinkiste kategori C med MFAG Deltageren skal være aktivt tilstede under hele kurset. 5. Forudsætninger/optagelsesbetingelser Kursisten skal være optaget på uddannelsen Erhvervsfiskeriets sikkerhedskursus, registreret som erhvervsfisker eller have 24 måneders dokumenteret fartstid. Deltageren med MFAG som en del af kurset:. Kursisten skal være optaget på uddannelsen som Maskinmester, jf. Bek 1331 af 2012 eller være udpeget til at fungere som ansvarlig for Medical first aid om bord. Personer som i deres jobfunktion har krav om uddannelsen Medical first aid. 6. Varighed 2 dage. Suppleres der med MFAG, øges undervisningstiden med 4 timer. 7. Henvisninger Rådets direktiv 92/29/EØF og Rådets direktiv 2008/106/EF - STCW A-VI/4, paragraf 1-3, tabel A-VI/4-1 - Meddelelser A. kapitel IX B, Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning C og CR«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - Førstehjælpsbog, godkendt af Dansk førstehjælpsråd - IMDG koden med supplement MFAG

12 8. Bemærkninger Der kan udstedes førstehjælpsbevis. Beviser skal følge Dansk Førstehjælp Råds retningslinjer for udstedelser heraf.

13 Bilag 4 Uddannelsesplan for suppleringskursus fra sygdomsbehandler bevis B til sygdomsbehandler bevis A 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i uddannelsen opnår færdigheder, så vedkommende om bord selvstændigt kan agere med præhospiyale procedurer ved behandling af syge og tilskadekomne på skibe med medicinkiste kategori A. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til supplering af indholdet fra medicinkiste kategori B til medicinkiste kategori A i uddannelsen: Viden Deltageren i suppleringskursus fra medicinkiste kategori B til medicinkiste kategori A 1) har kendskab til arbejdsmiljø med fokus på kost, ernæring, motion og fatique 2) kan identificere, undersøge, håndtere og overvåge skadede og syge 3) kan observere objektive og subjektive symptomer og dokumentere værdier 4) har grundlæggende viden om anatomi og fysiologi, relateret til de enkelte lektioner 5) har viden om misbrug af rusmidler Færdigheder Deltageren i suppleringskursus fra medicinkiste kategori B til medicinkiste kategori A 1) kan identificere og anvende det mobile genoplivningsudstyr 2) kan anvende»søfartsstyrelsens autoriserede Lægebog«,»Radio Medical optegnelser«og Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning A«3) kan udføre de i Søfartsstyrelsens Lægebog beskrevne præhospitale procedurer selvstændigt Kompetencer Deltageren i suppleringskursus fra medicinkiste kategori B til medicinkiste kategori A Kan agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«,»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning Kategori B«og»Radio Medical optegnelser«, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Lovgrundlag - Medicinkiste kategori A og CR - Objektive værdier - Undersøgelse og pleje af syg eller skadet person - Praktisk træning af invasive procedurer: anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist.

14 Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. - Kontrol af væskebalancen og anlæggelse af blærekateter - Infektionssygdomme, inkl. tropesygdomme og vaccinationer - Skader på hoved, nakke og ryg - Tandskader - Øre næse hals skader og sygdomme - Blødninger, herunder shock - Brud på knogler, inklusive gibsanlæggelse - Kvindesygdomme, inkl. fødsel - Sårbehandling med fokus på anvendelsen af hudlim - Kost i relation til fødevarestyrelsens gældende retningslinjer og kostdirektivet - Søvn i relation til fatique og hviletidsbestemmelser - Misbrug af rusmidler - Hypertermi, forfrysninger - Samarbejde med Radio Medical og Radio Medical optegnelsen - Hygiejne - Seksuelt overførte sygdomme 4. Rammer og metoder Uddannelsen skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, som supplerer B-kisten til indholdet i en A-kiste. Undervisningen skal tilrettelægges med fokus på praktiske øvelser i ca. to tredjedele af tiden og tilstedeværelse og aktiv deltagelse af kursisterne. 5. Forudsætninger/optagelsesbetingelser Deltageren skal have gennemført grunduddannelsen til sygdomsbehandler bevis B indenfor de sidste 12 måneder. 6. Varighed 5 dage. 7. Henvisninger - Rådets direktiv 92/29/EØF og Rådets direktiv 2008/106/EF - STCW A-VI/4, paragraf 1-6, tabel A-VI/4-1 og A-VI/4-2 - Meddelelser A. kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning B og CR - Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - IMDG kodens supplement del, MFAG

15 Uddannelsesplan for suppleringskursus for søfarende fra lande udenfor EU og EØS til sygdomsbehandler bevis A Bilag 5 1. Formål At kursisten supplerer sine STCW færdigheder og kompetencer, i overensstemmelse med Rådets Direktiv 92/29/EØF af 31. marts 1992 om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed med henblik på at forbedre den lægelige bistand om bord på skibe, Meddelelse A kapitel IX B og denne bekendtgørelse. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, færdigheder og kompetencer, som deltageren skal opnå i forhold til erhvervelse af dansk sygdomsbehandler bevis A Viden Deltageren i suppleringskursus til dansk sygdomsbehandler bevis A 1) Har viden om det Danske Maritime Sundhedssystem 2) Har viden om Radio Medical Danmarks funktion, herunder samarbejde og lovkrav til dokumentation 3) Har viden om EU s krav til medicinkiste kategori A, redningsflåder og bådes medicinkister kategori CR. 4) Har viden om Maritime Life Support. 5) Har viden om Sundhedsstyrelsens antibiotikapolitik Færdigheder Deltageren i suppleringskursus dansk sygdomsbehandler til bevis A. 1) Kan anvende medicin og medicinsk udstyr i medicinkiste kategori A. 2) Kan udføre ordinerede procedurer jf.»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog 3) Kan udfærdige en Radio Medical optegnelse jf. gældende lovkrav 4) Kan udføre procedurer iht. Maritime Life Support. Kompetencer Deltageren i suppleringskursus til dansk sygdomsbehandler bevis A Kan agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i Søfartsstyrelsens autoriserede lægebog, Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning og Radio Medical optegnelsen, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Lovgrundlag (direktiv 92/29/EØF af 31. marts 1992 om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed med henblik på at forbedre den lægelige bistand om bord på skibe, og Meddelelse A, KAP IX B) samt udvalgte dele af sundhedslovgivningen i Danmark.

16 - Praktisk anvendelse af indholdet i medicinkiste kategori A og CR - Refleksion over egen praksis i forhold til de beskrevne etiske retningslinjer - Praktisk træning i anvendelse af præhospitale procedurer i forbindelse med sygdom, inkl. udfærdigelse af Radio Medical optegnelse - Praktisk træning i anvendelse af præhospitale procedurer i forbindelse med ulykker. inkl. udfærdigelse af Radio Medical optegnelse - Praktisk træning af invasive procedurer: anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. Diagnostiske undersøgelser trænes på medkursist. - Praktisk træning i følgende procedurer: Øjenundersøgelse, herunder fjernelse af fremmedlegemer Nød behandling af tænder, herunder knækket tand, tabt tand, tabt fyldning og tandbyld. Sår behandling, herunder observationer, rensning, suturering, anvendelse af sårlim, steristrips. Katheter anlæggelse og urinstix. Malariatest Blodsukkermåling Hjerte-lunge-redning inkl. brug af ventilationspose og Automatisk Ekstern Defebrilliering Håndhygiejne, herunder anvendelse af handsker og andet beskyttelsesudstyr. Udfærdigelse af komplet Radio Medical optegnelse. Kommunikation med Radio Medical Håndtering af personer med Psykiske kriser og akut sindssyge Debriefing Håndtering af hyperterme personer 4. Rammer og metoder Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i medicinkiste kategori A. Undervisningen skal tilrettelægges med fokus på kursist aktivitet i to tredjedele af tiden, Deltageren skal deltage aktivt og være til stede under hele kurset. Deltagerantal pr. instruktør er 8, under den praktiske træning 5. Forudsætninger/optagelsesbetingelser Deltageren skal have gyldigt bevis for gennemførelse af Medical care, jf. STCW-78 konventionen med senere ændringer, A-VI/4, paragraf 1-6, Tabel A-VI/4-1 og A-VI/ Varighed 5 dage.

17 Ved anvendelse af et af Søfartsstyrelsen godkendt højteknologisk medicinsk simulationsudstyr til de praktiske øvelser, kan uddannelsestiden nedsættes til 4 dage. 7. Henvisninger - Direktiv 92/29/EØF af 31. marts 1992 om minimumsforskrifter for sikkerhed og sundhed med henblik på at forbedre den lægelige bistand om bord på skibe. - Meddelelse A kapitel IX B - Dele af sundhedslovgivningen i Danmark - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori A og CR«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen

18 Bilag 6 Uddannelsesplan for genopfriskningskursus til sygdomsbehandler bevis A 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i kurset træner og vedligeholder sine færdigheder i præhospitale procedurer samt tilføres ny viden, således at kvalifikationen som sygdomsbehandler kan opretholdes med udgangspunkt i»radio Medical optegnelsen«,»søfartsstyrelsens autoriserede lægebog«og»kontroldokument, fortegnelse og brugervejledning«. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til opretholdelse af sygdomsbehandler bevis A.: Viden Deltageren i genopfriskningskursus til bevis A 1) har kendskab til seneste udgave af lovgrundlaget for sygdomsbehandling til søs 2) har kendskab til procedurer for førstehjælp og sygdomsbehandling og kunne udføre disse 3) har forståelse for»radio Medical optegnelser«, Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«og»søfartsstyrelsens Lægebog«i ulykkes- og sygdomssituationer Færdigheder Deltageren i genopfriskningskursus til bevis A 1) kan demonstrere praktiske færdigheder i de præhospitale procedurer,, som er hyppigst forekommende om bord. i ulykkes- og sygdomssituationer 2) kan demonstrere færdighed i anvendelse af ordinationer fra Radio Medical på baggrund af forklaring fra RM lægen,»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«, Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori A«og»Radio Medical optegnelsen«kompetencer Deltageren i genopfriskningskursus til bevis A 1) Kan agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i Søfartsstyrelsens autoriserede lægebog, Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning og Radio Medical optegnelsen, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Medicin og medicinsk udstyr - Manualer - Lovgivning indenfor sygdomsbehandling til søs. - Træning i nye diagnostiske procedurer - Træning i nye/ændrede behandlingsprocedurer - Praktisk gentræning af præhospitale procedurer i forbindelse med sygdom og ulykker om bord. - Praktisk træning af invasive procedurer:

19 anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. Diagnostiske undersøgelser trænes på medkursist 4. Rammer og metoder Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i medicinkiste kategori A Undervisningen skal tilrettelægges som genopfriskningskursus med fokus på kursistaktivitet i 90 % af tiden. Deltageren skal være til stede under hele kurset. 5. Forudsætninger Deltageren skal have gyldigt bevis A i overensstemmelse med Rådets direktiv 92/29/EØF og STCW-78 konventionens med senere ændringer, reglement, A-VI/4, paragraf 1-6, Tabel A-VI/4-1 og A-VI/4-2. Personer kan, i forbindelse med generhvervelse af sønæringsbevis eller bevis til sygdomsbehandler A optages efter særskilt vurdering af realkompetencer. 6. Varighed 4 dage. Bemærkning: Ved anvendelse af af Søfartsstyrelsen godkendt højteknologisk, medicinsk simulationsudstyr til de praktiske øvelser kan uddannelsestiden nedsættes til 3 dage. 7. Henvisninger - Rådets direktiv 92/29/EØF - STCW A-VI/4, paragraf 1-6, Tabel A-VI/4-1 og Meddelelse A kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning A«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen

20 Bilag 7 Uddannelsesplan for genopfriskningskursus til sygdomsbehandler bevis B 1. Formål At deltageren gennem aktiv deltagelse i kurset træner og vedligeholder sine færdigheder i præhospitale procedurer samt tilføres ny viden, således at kvalifikationen som sygdomsbehandler kan opretholdes med udgangspunkt i»radio Medical optegnelsen«,»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«og»Kontroldokument, fortegnelse og brugervejledning kategori B«. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forholdopretholdelse af sygdomsbehandler bevis B. Viden Deltageren i genopfriskningskursus til bevis B 1) har kendskab til seneste udgave af lovgrundlaget for sygdomsbehandling til søs 2) har kendskab til nye procedurer for præhospital behandling 3) har forståelse for»radio Medical optegnelser«, Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori B«og»Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«i ulykkes- og sygdomssituationer Færdigheder Deltageren i genopfriskningskursus til bevis B 1) kan demonstrere praktiske færdigheder i de præhospitale procedurer,, som er hyppigst forekommende ombord. i ulykkes- og sygdomssituationer 2) kan demonstrere færdighed i anvendelse af ordinationer fra Radio Medical på baggrund af forklaring fra RM lægen,»søfartsstyrelsensautoriserede Lægebog«, Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«og»radio Medical optegnelsen«kompetencer Deltageren i genopfriskningskursus til bevis B 1) Skal agere som Radio Medical lægens øjne, ører og hænder i behandlingen af den syge eller tilskadekomne, ved anvendelsen af indholdet i Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog, Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning og Radio Medical optegnelsen, under rammerne af gældende lovgivning. 3. Indhold - Medicin og medicinsk udstyr - Manualer - Lovgivning indenfor sygdomsbehandling til søs. - Træning i nye diagnostiske procedurer - Træning i nye/ændrede behandlingsprocedurer - Praktisk gentræning af præhospitale procedurer i forbindelse med sygdom og ulykker om bord. - Praktisk træning af invasive procedurer:

21 anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. Diagnostiske undersøgelser trænes på medkursist 4. Rammer og metoder Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i medicinkiste kategori B Undervisningen skal tilrettelægges som genopfriskningskursus med fokus på kursistaktivitet i 90 % af tiden. Deltageren skal være til stede under hele kurset. 5. Forudsætninger Deltageren skal have gyldigt bevis B i overensstemmelse med Rådets direktiv 92/29/EØF og STCW-78 konventionens med senere ændringer, reglement, A-VI/4, paragraf 1-6, Tabel A-VI/4-1 og A-VI/4-2 Personer kan, i forbindelse med generhvervelse af sønæringsbevis eller kvalifikationsbevis til sygdomsbehandler B optages efter særskilt vurdering af realkompetencer. 6. Varighed 3 dage Bemærkning Ved anvendelse af, Søfartsstyrelsen godkendt, højteknologisk medicinsk simulationsudstyr til de praktiske øvelser, kan uddannelsestiden nedsættes til 2 dage. 7. Henvisninger - Rådets direktiv 92/29/EØF - STCW A-VI/4, paragraf 1-6, Tabel A-VI/4-1 og Meddelelse A, kapitel IX B -»Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«-»Radio Medical optegnelsen«-»fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori B og CR«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen

22 Bilag 8 Uddannelsesplan for genopfriskningskursus til sygdomsbehandler bevis C 1. Formål At kursisten gennem aktiv deltagelse i kurset træner og vedligeholder sine færdigheder i førstehjælps procedurer samt tilføres ny viden, således at kvalifikationen som sygdomsbehandler bevis C opretholdes 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til indholdet af medicinkiste kategori C. Viden Deltageren i genopfriskningskurser til sygdomsbehandler bevis C 1) har kendskab til seneste udgave af lovgrundlaget for sygdomsbehandling til søs, 2) har kendskab til nyt udstyr/medicin i medicinkiste kategori C 3) har viden om opdateringer indenfor førstehjælpen. Færdigheder Deltageren i genopfriskningskurser til sygdomsbehandler bevis C 1) kan udføre behandlingsmæssige procedurer, som er beskrevet i»søfartsstyrelsens Lægebog«, med anvendelse af indholdet i medicinkiste kategori C med særlig fokus på ulykker, 2) kan anvende nye procedurer for førstehjælp Deltageren i genopfriskningskurset til sygdomsbehandler bevis C 1) kan demonstrere en kritisk stillingtagen til en ordination på baggrund af»fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«og opdaterede retningslinjer i førstehjælpen. 2) kan anvender tilført viden og færdigheder. 3. Indhold - Medicin og medicinsk udstyr - Manualer - Lovgivning indenfor sygdomsbehandling til søs. - Vedligeholdelses-modulet i henhold til Dansk førstehjælp råds uddannelses plan. 4. Rammer og metoder Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i en kategori C-kiste. Undervisningen skal tilrettelægges som vedligeholdende kursus med fokus på kursistaktivitet i 90 % af tiden. Deltageren skal være til stede under hele kurset. Undervisningen tilrettelægges efter de hyppigst forekommende tilfælde af sygdomme og ulykker om bord 5. Forudsætninger Deltageren skal have et gyldigt sygdomsbehandler bevis C.

23 Personer kan, i forbindelse med generhvervelse af sønæringsbevis eller kvalifikationsbevis til sygdomsbehandler bevis C optages efter særskilt vurdering af realkompetencer 6. Varighed 1 dag. 7. Henvisninger - Meddelelser A kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori C«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - Førstehjælps bøger som anvender Dansk førstehjælp råds anbefalinger 8. Bemærkninger Der kan udstedes førstehjælpsbevis med dokumentation for vedligehold. Førstehjælpsbeviset må maksimalt være 3 år.

24 Uddannelsesplan for genopfriskningskursus til sygdomsbehandler bevis C, inkl. MFAG/passagerer Bilag 9 1. Formål At kursisten gennem aktiv deltagelse i kurset opnår færdigheder, så vedkommende om bord selvstændigt kan agere med førstehjælpsprocedurer, samt være ansvarlig ved behandling af syge og tilskadekomne på skibe med medicinkiste kategori C med MFAG og/eller supplements kategori P. 2. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren skal opnå i forhold til indholdet af medicinkiste kategori C inkl. MFAGog/eller supplements kategori P. Viden Deltageren i genopfriskningskursus tilsygdomsbehandler bevis C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P 1) har kendskab til seneste udgave af Meddelelser A kapitel IX B, 2) har kendskab til nyt udstyr/medicin i medicinkiste kategori C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P Færdigheder Deltageren i genopfriskningskursus ti s ygdomsbehandler bevis C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P 1) kan anvende Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P«2) kan udføre medicinhåndtering og anvende indholdet i medicinkiste kategori C, inkl. MFAG og/eller supplements kategori P. 3)kan udføre førstehjælps- og præhospitale procedurer Kompetencer Deltageren i genopfriskningskursus til sygdomsbehandler bevis C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P 1) kan udføre førstehjælpsprocedurer selvstændigt ved sygdom og skader på om bordværende, 2) kan dokumentere udført behandling 3) kan kommunikere med Radio Medical 3. Indhold - Ny medicin og medicinsk udstyr - Nye manualer - Ny lovgivning indenfor sygdomsbehandling til søs. - Træning i nye diagnostiske procedurer - Træning i nye/ændrede behandlingsprocedurer - Praktisk gentræning af førstehjælps- og præhospitale procedurer i forbindelse med sygdom og ulykker om bord. - Praktisk træning af invasive procedurer:

25 anlæggelse af venekanyle, trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld anlæggelse af venekanyle inkl. opsætning og observation af intravenøse væsker, på medkursist. Injektionsteknik trænes på attrap. Afsluttes med succesfuld injektion på medkursist. Diagnostiske undersøgelser trænes på medkursist. - Kommunikation med Radio Medical 4. Rammer og metoder Kurset skal afholdes under, for den søfarende, realistiske vilkår og med det indhold, der findes i en kategori C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P. Undervisningen skal tilrettelægges som vedligeholdende kursus med fokus på kursistaktivitet i 90 % af tiden. Deltageren skal være til stede under hele kurset. Undervisningen tilrettelægges efter de hyppigst forekommende tilfælde af sygdomme og ulykker om bord 5. Forudsætninger Deltageren skal have et gyldigt bevis til sygdomsbehandler A, B eller C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P Personer kan, i forbindelse med generhvervelse af sønæringsbevis eller kvalifikationsbevis til sygdomsbehandler A, B eller C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P optages efter særskilt vurdering af realkompetencer 6. Varighed 2 dage. 7. Henvisninger - Meddelelser A kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning kategori C inkl. MFAG og/eller supplements kategori P«- Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen - IMDG koden med supplement MFAG

26 Bilag 10 Uddannelsesplan Kursusforløb for undervisere 1. Generelt Kursusforløbet gennemføres af personer, der skal forestå undervisningen ved de maritime sygdomsbehandler kurser på de af Søfartsstyrelsen godkendte uddannelsesinstitutioner. 2. Formål Formålet er at give underviseren viden, færdigheder og holdninger, såvel fagligt som pædagogisk, at underviseren er i stand til selvstændigt at tilrettelægge, gennemføre og kontrollere undervisning ved de maritime sygdomsbehandler kurser. Kursusforløbet skal sikre, at underviseren er kendt med relevante uddannelsesplaner og materiel, der anvendes i undervisningen på det aktuelle kursus, herunder den gældende lovgivning. Formålet er endvidere at fremme erfaringsudvekslingen mellem undervisningsstederne med henblik på udvikling af kurserne samt etablering af pædagogisk- og fagligt netværk 3. Mål for læringsudbytte Mål for læringsudbyttet omfatter den viden, de færdigheder og kompetencer som deltageren på kursusforløbet skal opnå i uddannelsen. Viden Deltageren i kursusforløb ved de maritime sygdomsbehandler kurser 1) har viden om national og international lovgivning på området 2) viden om anvendelse af det Danske Maritime Sundhedssystem (Radio Medical Danmark, Center for Maritim sikkerhed og samfund, Søfartens Arbejdmiljøråd, Fiskeriet Arbejdsmiljøråd, Søfartsstyrelsen) 3) viden om aktuelle medicinkiste kategorier 4) viden om de på kurserne anvendte manualer 5) viden om muligheder på Søfartsstyrelsens hjemmeside Færdigheder 1) Deltageren i kursusforløb ved de maritime sygdomsbehandler kurser 2) Kan udarbejde undervisningsplaner. 3) Planlægge og gennemføre teoretiske og praktiske lektioner i henhold til uddannelsesplanen for det aktuelle sygdomsbehandler bevis kursus 4) Med sin undervisning, og ved anvendelse af kontrolformer, dokumentere, at målet for undervisningen nås 5) I sin undervisning anvender de redskaber, som deltageren skal bruge ved ulykkes- og sygdomstilfælde om bord, herunder,»søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog«,»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«, Radio Medical optegnelse og Publikationer som er udgivet af Søfartsstyrelsen. 6) Dokumenteret evaluering 7) Udfører de invasive procedure, så de godkendes af den ansvarlige læge eller af den lægelige ledelse ved Radio Medical Danmark. 8) Kunne argumentere for anvendte pædagogiske principper.

27 Kompetencer Deltageren i kursusforløb ved de maritime sygdomsbehandler kurser 1) Kan selvstændigt varetage undervisningen af kurser, i henhold til de faglige og pædagogiske målsætninger. 2) Er godkendt af den ansvarlige læge eller den lægelige ledelse ved Radio Medical Danmark, til at instruerer i invasive procedure. 4. Forudsætninger Deltageren skal opfylde kvalifikationskravene i denne bekendtgørelse. Det forudsættes endvidere, at vedkommende skal, ved egen uddannelsesinstitution virke som underviser ved de maritime sygdomsbehandlerkurser umiddelbart efter kursusforløbet. 5. Omfang Forløbet tilrettelægges ud fra den kommende undervisers kompetencer, tidligere erfaring med undervisning, pædagogisk uddannelse, tidligere beskæftigelse samt i forhold til, hvilket kursus vedkommende skal undervise på. 6. Tilrettelæggelse og gennemførelse Kursusforløbet tilrettelægges og gennemføres af Søfartsstyrelsen, Center for det Maritime Sundhedsvæsen i samarbejde med Søfartsstyrelsens lægefaglige ansvarlige. 7. Prøver og kontrol Der kan efter kursusforløbet ydes supervision ved uddannet superviser fra Søfartsstyrelsen, Center for det Maritime Sundhedsvæsen.

28 Sikkerhedsudstyr, undervisningsfaciliteter og undervisningsmaterialer til grund-, genopfrisknings- og suppleringskursus til bevis A. 1. Undervisningslokalet Lyst lokale med pædagogiske hjælpemidler(projektor, PC, internet og tavle). Vaskbart gulv. Affaldsstativer. Adgang til håndvask, sæbe og engangshåndklæder. Træningslokale(r) der muliggør triage, nødflytninger, træning med spineboard og båre 2. Præhospitals udstyr Mobilt genoplivningsudstyr med indhold. Spineboard og eget båre, jf. Meddelelser A kapitel IX B 3. Halskraver og Uriasbandage Regulerbare halskraver. Oppustelige fracturskinner til arm og ben, inkl. mundstykker og spytsamlere. 4. Intravenøs træning Attrapper til intravenøse træning. Godkendte kanylebøtter med fast monteret låg. Staseremme og fikseringsplaster. Intravenøse væsker og dropsæt. Madrasser og hovedpuder, med vaskbart betræk. Ophæng til intravenøse væsker. 5. Sår og sminkekasse Relevante sår, sminke, blod i henhold til planlagte case. 6. Manualer - Meddelelser A kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«, aktuel kategori til kurset Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen Der skal forefindes et eksemplar pr. kursist. Desuden skal der være adgang til gældende IMDG kode inkl. supplement MFAG 7. Proceduretræning Træningsdukke(r), med mulighed for anlæggelse af tungeholder, kateter og fødsel. Fantomer og ventilationsposer til træning af Hjerte-lunge redning Bilag 11

29 Trænings AED`er Blodsukker apparater Pencillygter Malaria test Blodtryks apparater Termometre Saturationsmåler Urinstix Graviditetstest Attraptænder med behandlingsudstyr. Instrumenter til øjenundersøgelse inkl. Middel til farvning af øjet., placebo øjensalve, sterile vatpinde og øjenklapper. Komplet medicinkiste svarende til kurset, inkl. mobilt genoplivningsudstyr, samt placebo medicin til træning. Suturerings instrumenter.inkl. suturer, placebo lokalbedøvelse, sterile afdækningsstykker. Forbindinger, plaster, dermabond, sprøjter, handsker, sprit swaps, til øvelser. Spineboards og bårer, jf. Søfartsstyrelsens krav. Tæpper Fingerskinner Gips, fobvat, isposer og elastikbind. Uringlas og urinkolbe Antischock tæpper. Iltmasker 8. Anatomi/fysiologi Skelet. Organdukker 9. Andet Evt. Højteknologisk medicinsk simulationsudstyr til de praktiske øvelser, udstyret skal godkendes af Søfartsstyrelsen.

30 Sikkerhedsudstyr, undervisningsfaciliteter og undervisningsmaterialer til grund- og genopfriskningskursus til bevis B. 1. Undervisningslokalet Lyst lokale med pædagogiske hjælpemidler(projektor, PC, internet og tavle). Vaskbart gulv. Affaldsstativer. Adgang til håndvask, sæbe og engangshåndklæder. Træningslokale(r) der muliggør triage, nødflytninger, træning med spineboard og båre 2. Præhospitals udstyr Mobilt genoplivningsudstyr med indhold. Spineboard og eget båre, jf. Meddelelser A kapitel IX B 3. Halskraver og Uriasbandage Regulerbare halskraver. Oppustelige fracturskinner til arm og ben, inkl. mundstykker og spytsamlere. 4. Intravenøs træning Attrapper til intravenøse træning. Godkendte kanylebøtter med fast monteret låg. Staseremme og fikseringsplaster. Intravenøse væsker og dropsæt. Madrasser og hovedpuder, med vaskbart betræk. Ophæng til intravenøse væsker. 5. Sår og sminkekasse Relevante sår, sminke, blod i henhold til planlagte case. 6. Manualer - Meddelelser A kapitel IX B - Søfartsstyrelsens Autoriserede Lægebog - Radio Medical optegnelsen - Søfartsstyrelsens»Fortegnelse, kontroldokument og brugervejledning«, aktuel kategori til kurset - Publikationer udgivet af Søfartsstyrelsen Der skal forefindes et eksemplar pr. kursist. Desuden skal der være adgang til gældende IMDG kode inkl. supplement MFAG 7. Proceduretræning Træningsdukke(r), med mulighed for anlæggelse af tungeholder, kateter. Fantomer og ventilationsposer til træning af Hjerte-lunge redning Trænings AED`er Blodsukker apparater

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1)

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1) BEK nr 1116 af 10/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013026562 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe (De maritime sundhedsuddannelser) 1)

Bekendtgørelse om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe (De maritime sundhedsuddannelser) 1) BEK nr 1550 af 17/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 19. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 200709058 Senere ændringer

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) Lovtidende A Bekendtgørelse om arbejdsmiljøkursus for havnesikkerhedsudvalg og sikkerhedsgrupper i fiskeskibe ( 8-kursus for fiskeskibe) I medfør af 24 b, i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Offshore Erhvervsfartøjer Færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 Lovtidende A Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 I medfør af 18 stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk. 3 og 28, stk. 5 i lov om skibes besætning, jf.

Læs mere

BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016

BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 BEK nr 290 af 20/03/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013004888 Senere ændringer

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland.

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. Uddannelsesoversigt Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. 1. Uddannelsens bestemmelse Nødbehandleruddannelsen gennemføres for det kommunale beredskab i Frederikshavn, som har indgået samarbejdsaftale

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse af udenlandske beviser til tjeneste i handelsskibe og uddannelse i dansk søfartslovgivning (anerkendelsesbeviser) 1) BEK nr 783 af 12/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. marts 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017011538 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer Version 1.0, revideret i november 2012 Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Førstehjælp ved hjertestop

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 07-01-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde første hjælp? Det er vi nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge første hjælp? Altid Vi skræddersyer

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013 Kursuskatalog skurser 2012-2013 under arktiske forhold Formål: Mål: Indhold: Formålet med kursus er at give deltagerne teoretisk kendskab og praktisk viden og kunnen i førstehjælp. Ved kursets afslutning

Læs mere

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 420 minutter Maj 2015 Særtillæg - Medborger - 1,5 time Førstehjælp ved ulykker - 1,5 tiimer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser Tilvalgsuddannelser FUNKTIONS-

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS Version 2 Dato: 1. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens prøvekrav ved erhvervelse af Duelighedsbevis

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 09-04-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge førstehjælp? Altid Vi skræddersyr kurserne

Læs mere

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE På alle fiskeskibe uanset længde gælder følgende: VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE Ingen må udføre arbejde om bord i et fiskeskib, uanset skibets længde, uden at have gyldigt sundhedsbevis

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser

Kursuskatalog Førstehjælpskurser Kursuskatalog skurser 2015 1 Modulopbygning af vores førstehjælpskurser Kurserne er opbygget af moduler á 4 timers varighed. Kalaallit Røde Korsiat udbyder de nye kompetencegivende uddannelses niveauer

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Den Medicinske hjælp til søfarten

Den Medicinske hjælp til søfarten Den Medicinske hjælp til søfarten Kent Østermark Jensen & Torben Leth CMS - Søfartsstyrelsen MSSM August 2010 Grundlaget for og opbygningen af det Maritime Sundhedsvæsen EU direktiver STCW - konventioner

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage Deltagerpris: 1.650 DKK - AMU: 26.935,5

Læs mere

Grundkursus i førstehjælp

Grundkursus i førstehjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet 5. del, afsnit 6, side 1 Grundkursus i førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er, at deltagerne tilegner sig teoretisk forståelse

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006 UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0 Dato: 9. oktober 2006 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN KURSER KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN Kompetencecenterets opgave er at uddanne og udvikle kompetente medarbejdere til fiskerierhvervet og de øvrige blå erhverv. Vi tilbyder alle former for uddannelser

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 I medfør af 18, 19, stk. 1, 20, 25 b, stk. 1 og 2, og 27, stk. 3, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014.

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014. Uddannelsesplan Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter Version 1, september 2014. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i betjening af hurtiggående mand-over-bord både 1)

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i betjening af hurtiggående mand-over-bord både 1) BEK nr 658 af 12/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2015002369 Senere ændringer

Læs mere

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016 FØRSTEHJÆLP Kursuskatalog 2016 INDHOLD BASISUDDANNELSER Førstehjælp ved hjertestop 4 timer Kurset henvender sig til alle der har et ønske om at kunne bistå i tilfælde af et hjertestop. TILVALG TIL BASISUDDANNELSER

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE. SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE, lokalkursus HVF244 16 17 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden,

Læs mere

Hvilke regler skal overholdes i forbindelse med udførslen af opgaver af sundhedsfaglig karakter

Hvilke regler skal overholdes i forbindelse med udførslen af opgaver af sundhedsfaglig karakter Hvilke regler skal overholdes i forbindelse med udførslen af opgaver af sundhedsfaglig karakter Baggrund Opgavetyper I mange af Socialforvaltningens tilbud udføres en række opgaver, som har sundhedsfaglig

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 8, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter. April Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport Varighed 480 minutter April 2017 Særtillæg - Førstehjælp ved Særtillæg - livstruende akutte sygdomme blødninger 1 time 0,5 time temperaturpåvirkninger

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Certifikat og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende STCW Reg. I/9, BEK 575 19.06.2008 Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4)

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter. December Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter. December Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for erhvervschauffører Varighed 180 minutter December 2018 Særtillæg: Førstehjælp ved livstruende blødninger 0,5 time Særtillæg: Førstehjælp ved store knoglebbrud 0,5 time Førstehjælp

Læs mere

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER FOR NAVIGATØRER BEVIS 1.1 Du skal til prøven kunne demonstrere: Skibsfører Styrmand 1. grad Styrmand 2. grad Sætteskipper Styrmand af 3. grad Fiskeskipper af 1. grad Styrmand af 1. grad i fiskeskibe Kystskipper

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for voksne med ansvar for børn Førstehjælp og forebyggelse til børn - 2,5 timer Særtillæg - 0,5 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Varighed 420 minutter Maj 2015 Basisuddannelser

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE 25 26 FEB 2019 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

Førstehjælp. - på SOSU-Syd

Førstehjælp. - på SOSU-Syd Førstehjælp - på SOSU-Syd Undervisning i førstehjælp Førstehjælpsmodulerne er udarbejdet af Dansk Førstehjælpsråd i samarbejde med bl.a. Beredskabsstyrelsen, Falck og Røde Kors. Maximum deltagerantal på

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1)

Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1) BEK nr 1466 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2015002604 Senere ændringer

Læs mere

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE

SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE SYGDOMSBEHANDLER C I SKIBE 10 11 DEC 2018 1 Kære kursist Tak for din tilmelding til. Vi glæder os til at byde dig velkommen på Hjemmeværnsskolen og håber, at kurset giver dig en viden, som er til gavn

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere

Læs mere

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1)

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1) BEK nr 226 af 02/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014027772 Senere ændringer til

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BRANDBEKÆMPELSE FOR SKIBSOFFICERER Version 3.0 Dato: 16. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til kursus i brandbekæmpelse

Læs mere

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret. førstehjælp. knallert. Varighed 480 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret. førstehjælp. knallert. Varighed 480 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Færdselsrelateret førstehjælp Varighed 480 minutter Maj 2015 Færdselsrelateret førstehjælp - 4 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser Tilvalgsuddannelser FUNKTIONS-

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015 med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS UDDANNELSE Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 30 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved trafik-

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser 1) I medfør af 18, 19, 20, 25b og 27 i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af

Bekendtgørelse af lov om almen voksenuddannelse og om anerkendelse af LBK nr 1073 af 04/09/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 056.63P.391 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om individuel kompetencevurdering i relation til fag i almen voksenuddannelse og i de almengymnasiale uddannelser (IKVbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om individuel kompetencevurdering i relation til fag i almen voksenuddannelse og i de almengymnasiale uddannelser (IKVbekendtgørelsen) BEK nr 453 af 10/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Underviningsmin., j.nr. 141.924.021 Senere ændringer til

Læs mere

F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013

F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013 HOVEDSTADSREGIONENS UDDANNELSESFORUM Vester Voldgade 100, 1. 1552 København V Tlf. 7940 4900 www.dgi.dk/huf Maj 2013 F Ø R S T E H J Æ L P S - K U R S E R 2013 GENEREL INFORMATION OM KURSERNE Hovedstadsregionens

Læs mere

Hvide kitler. Førstehjælpskurser. Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom

Hvide kitler. Førstehjælpskurser.  Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom Førstehjælpskurser Er I i virksomheden klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Vi skræddersyr kurserne, så I får det, I har behov for i jeres virksomhed. Vi har flere

Læs mere

Vedligeholdelse i førstehjælp Uddannelsesplan

Vedligeholdelse i førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at genopfriske og ajourføre den viden, de færdigheder og de holdninger hos deltagerne, der sætter dem i stand til fortsat at kunne yde Hjerte-Lunge-Redning

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Uddannelsesplan. Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne. Varighed 390 minutter. Juli 2016

Uddannelsesplan. Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne. Varighed 390 minutter. Juli 2016 Uddannelsesplan Generhvervelse af Førstehjælp på erhvervsuddannelserne Varighed 390 minutter Brancherelateret førstehjælp og forebyggelse Førstehjælp ved ulykker Førstehjælp ved hjertestop Juli 2016 Basisuddannelser

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Maj Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælpere med særligt Varighed 720 minutter 1. hjælp skader på bevægapp. 1,5 1. hjælp ved blødninger 1,5 Særtillæg Særligt 1. hjælp ved hjertestop - 4 timer Maj 2015 1. hjælp ved sygdomme

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende 1 Indhold Indledning 5 Formål med uddannelsen 5 Uddannelsens opbygning 5 Praktikken 7 Målsætning med indledende søpraktik 8 Professionspraktikkens målsætning

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan ere med særligt Varighed 720 minutter Juli 2016 ved skader på bevægeapp. ved blødninger ved sygdomme Særtillæg Særligt, 0,5 time ved småskader ved hjertstop 4 timer ved ulykker - Basisuddannelser

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader på bevægeapparatet inkl. hovedskader. Varighed 90 minutter. Maj 2015 Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for.

Læs mere

Prøvekrav for navigatører

Prøvekrav for navigatører Prøvekrav for navigatører Kvalifikationer Bevis Prøvekrav Prøveform 1.1 Sønæringsbevis som: Styrmand af 3. grad i fiskeskibe demonstrere, hvorledes man som navigatør skaffer sig kendskab til placering

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus i betjening af hurtiggående mand-over-bord både 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus i betjening af hurtiggående mand-over-bord både 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om kursus i betjening af hurtiggående mand-over-bord både 1) I medfør af 18, stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25b, 27, stk. 3, og 28, stk. 5, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Førstehjælpskurser 2019 til BUF

Førstehjælpskurser 2019 til BUF 1 Førstehjælpskurser 2019 til BUF Kurser på minimum niveau: Førstehjælp til mindre børn (0-6 år) Hovedstadens Beredskabs eget kursus Varighed: 4 timer Deltagerantal: Max. 16 HLR () til børn Blokerede luftveje

Læs mere

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1)

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1) BEK nr 1398 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-14-31-00121 Senere

Læs mere

Løsningsforslag : Øvelser til gentræning af sygdomsbehandling om bord

Løsningsforslag : Øvelser til gentræning af sygdomsbehandling om bord Løsningsforslag : Øvelser til gentræning af sygdomsbehandling om bord Marts 2015 Svar på øvelse 1. Forbrænding Forhold på skadestedet: Skab kort overblik på scenen og kontakt patienten. Nødflyt til nærmeste

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland BEK nr 914 af 26/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20120027645 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet er at

Læs mere

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje

Modulbeskrivelse. 2. semester - modul 4. Hold ss2013sa & ss2013sea. Professionsbachelor i sygepleje Sygeplejerskeuddannelsen Slagelse Modulbeskrivelse 2. semester - modul 4 Hold ss2013sa & ss2013sea Professionsbachelor i sygepleje Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE MODUL 4 GRUNDLÆGGENDE KLINISK VIRKSOMHED...

Læs mere

SYGEPLEJESTUDERENDES ANSVAR & KOMPETENCE I FORHOLD TIL MEDICINGIVNING OG BEHANDLING MED BLODKOMPONENTER

SYGEPLEJESTUDERENDES ANSVAR & KOMPETENCE I FORHOLD TIL MEDICINGIVNING OG BEHANDLING MED BLODKOMPONENTER Instruksen vedrører sygeplejestuderende ved VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Randers under uddannelse efter Bekendtgørelse om uddannelse til professionsbachelor i sygepleje BEK nr 29 af

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok BEK nr 400 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

2012/13. kursuskatalog LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN

2012/13. kursuskatalog LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN 2012/13 LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN kursuskatalog Lyngby-Taarbæk Brandvæsen tilbyder, i samarbejde med personaleafdelingen, kurser i førstehjælp til forskellige målgrupper, samt i brandslukning/brandcertificering.

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 I medfør af 18, stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om virksomhedsansat kontrolpersonale på fjerkræslagterier 1)

Bekendtgørelse om virksomhedsansat kontrolpersonale på fjerkræslagterier 1) BEK nr 1261 af 16/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-2301-00688 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 1563 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 7. juli 2015 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-802-0039 Senere ændringer til forskriften BEK nr 957 af 26/09/2012

Læs mere

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor. Varighed 480 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor. Varighed 480 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Færdselsrelateret førstehjælp bil/mc/traktor Varighed 480 minutter Maj 2015 Færdselsrelateret førstehjælp bil / MC / traktor - 4 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser

Læs mere

Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere

Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere Uddannelsesplan for kursus i Dansk Søfartslovgivning, Skibsadministration, og Arbejdsmiljø for udenlandske fiskeskippere Version 1.0 Dato: 27. juli 2006 Indhold: Forudsætninger... 2 Formål... 2 Varighed...

Læs mere

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed

Modul 4 Grundlæggende klinisk virksomhed Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Viborg/Thisted Januar 2011 Modulbetegnelse, tema og læringsudbytte Grundlæggende klinisk virksomhed Tema: Sygepleje, grundlæggende klinisk virksomhed Modulet

Læs mere

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt

Særlige fokusområder i somatisk praktik på Hospitalsenhed Midt På Ortopædkirurgisk afsnit arbejder eleven med praktikmålene i forhold til afsnittets patientkategorier: Elektive hofte- og knæ patienter Akutte patienter Amputationer Sår Fod- og håndkirugi Traumepatienter

Læs mere

NOTAT. Sygeplejerskestuderendes ansvar & kompetence i forhold til medicingivning og behandling med blodkomponenter. Resumé.

NOTAT. Sygeplejerskestuderendes ansvar & kompetence i forhold til medicingivning og behandling med blodkomponenter. Resumé. VIA University College Sygeplejerskestuderendes ansvar & kompetence i forhold til medicingivning og behandling med blodkomponenter Resumé Instruksen vedrører sygeplejestuderende ved VIA University College

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Skibsfører Seniorofficerer (overstyrmand) Seniorofficerer (maskinchef og 1. maskinmester) Juniorofficerer (styrmænd) Juniorofficerer (maskinmestre) matroser) motormænd) og matroser) og motormænd) Hovmester,

Læs mere

Vedligehold for Elementær brandbekæmpelse Orientering om Elementær brandbekæmpelse på campingpladser Elementær brandbekæmpelse og

Vedligehold for Elementær brandbekæmpelse Orientering om Elementær brandbekæmpelse på campingpladser Elementær brandbekæmpelse og Kursuskatalog 2019 Indhold Førstehjælp... 4 Om kursusbeviser:... 4 Basisuddannelser... 5 Førstehjælp ved hjertestop... 5 Førstehjælp ved ulykker... 5 Førstehjælp ved hjertestop og ulykker... 5 Tilvalgsuddannelser...

Læs mere

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland

Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland Bekendtgørelse om lodsning m.v. ved Grønland I medfør af 1, stk. 3, 3, 6 og 32 i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 654 af 15. juni 2010, som ændret ved lov nr. 1384 af 23. december 2012

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B

Rutinering i livreddende førstehjælp B 1 Uddannelsesplan Formål: Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der medfører nedsat

Læs mere

Delegering: Hvad er delegering:

Delegering: Hvad er delegering: 06-05-2014 12:53 Delegering: Hvad er delegering: Delegering er at overdrage en arbejdsopgave til en anden faggruppe, som ikke har fået kompetence til udførelse af opgaven gennem deres grunduddannelse.

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland

Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland Udkast 18. juni 2012 Bilag 1 a Bekendtgørelse om obligatoriske arbejdsmiljøuddannelser i Grønland I medfør af 7, 9, stk. 2, 56, 57, stk. 1, og 57 a i lovbekendtgørelse nr. 1048 af 26. oktober 2005, som

Læs mere

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde almindelig førstehjælp ved alvorlige

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4) Instruktion af nymønstrede søfarende Familiarization training Grundlæggende søsikkerhed (Basic safety

Læs mere

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn.

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn. Social- og Sundhedsskolen Fyn Efter- og videreuddannelse Vestre Stationsvej 8-10 5000 Odense C Telefon 63 10 27 00 E-mail kursus@sosufyn.dk www.sosufyn.dk Frste hjælp Uddannelser i førstehjælp Vi vil med

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Efteruddannelse af kørelærere

Efteruddannelse af kørelærere 2015 Efteruddannelse af kørelærere Rigspolitiet Nationalt Færdselscenter 10-06-2015 Indholdsfortegnelse OBLIGATORISK EFTERUDDANNELSE... 3 FORMÅL... 3 EFTERUDDANNELSESCENTRE... 3 HVEM ER OMFATTET?... 3

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved kemiske påvirkninger. Varighed 30 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 30 minutter Juli 2016 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for

Læs mere

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker.

Læs mere