Beretninger fra repræsentantskaber i Absalon Division 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretninger fra repræsentantskaber i Absalon Division 2015"

Transkript

1 Beretninger fra repræsentantskaber i Absalon Division 2015 Beretning fra Friluftsrådet v. Merete Boe Daglidagen Kredsbestyrelsen har i perioden afholdt 10 kreds bestyrelsesmøder og 1 friluftspolitisk sommermøde samt udsendt 2 nyhedsbreve. Nyhedsbrevene har primært omhandlet de mange daglige, små og store sager og nogle konkrete temaer. Nærværende beretning er derfor begrænset til nogle friluftspolitiske temaer, der har været væsentlige for kredsbestyrelsen i perioden. Samspil mellem den frivillige verden og den offentlige Som offentlig myndighed, kommune o.l. "bruger" man ikke frivillige, men man "samarbejder" med frivillige. Ordvalget er væsentligt og af væsentlig betydning for den gensidige respekt. Kredsbestyrelsen er permanent engageret i 3 kommunale Grønne Råd, i København, på Frederiksberg og i Tårnby/Dragør. Det er vigtigt for vores engagement, at vi oplever indflydelse samt gehør, og at rådene rent faktisk fungerer som rådgivende organer og langt mindre som orienterings og efterretningsorganer. Her oplever vi, at København er meget langt fremme i skoene i forhold til de 2 øvrige grønne råd. I Naturstyrelsens skovbrugerråd SYD, (naturområderne Vest og Sydamager), er vi aktive og har støttet et frivilligt Skovudvalg, hvor frivillige hesteryttere istandsætter spring i Kongelunden, der er forfaldet igennem de seneste år. Vi er særdeles interesseret i, at områdets naturarealer og stier og kan benyttes af alle, ryttere, cyklister, gående og fuglekiggere uden konflikter brugerne i mellem. Byens broer Byens havn og kanaler forsynes i disse år med broer og dermed forbindelser, der gør det lettere at færdes på kryds og tværs af vandet. Kredsbestyrelsen har givet udtryk for, at mæthedspunktet nok er ved at være nået, når havn og kanaler også skal fastholde og betjene det maritime miljø og et maritimt miljø opretholdes. Senest har vi været i dialog med Realdania Byg om projektet til ny cykel og gangbro nord for Langebro. Her har vi peget på problematikken omkring længde og stigningsgrad i forhold til f.eks. kørestolsbrugeres færd på egen hånd. Også i landfæsterne er indbygget fremtidige konflikter mellem broens brugere, ikke mindst mellem fodgængere og cyklister, der færdes langs havnepromenaden på tværs af landfæstet.

2 Kunstgræsbaner igen, igen Kunstgræsbaner i byens parker og naturområder har været et særdeles aktuelt emne i perioden, og det er en udvikling, der bekymrer bestyrelsen. Primært fordi det er et udtryk for mangel på rettidig planlægningsomhu, at sikre arealer til pladskrævende idræt. I stedet gøres der indhug i vores rekreative friarealer. Sekundært, fordi kunstgræs indeholder miljø fremmede stoffer, der udvaskes til omgivelser. Bl.a. er nogle af disse stoffer på EU s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Vores generelle kritiske indstilling har vi fraveget i visse særligt udsatte områder af integrations og socialpolitiske grunde, idet det her er vigtigt at kunne fastholde pladskrævende, udendørs aktiviteter også i de mørke timer i vinterhalvåret. Grønne tage Grønne tage har været et mantra i snart et par år. Kredsbestyrelsen har i flere høringssvar til diverse lokalplanforslag om nyt boligbyggeri primært gjort opmærksom på behovet for tilstrækkelig friareal til rekreative friluftsaktiviteter og talt imod at inddrage hævede terrasser og grønne tage som erstatning for friareal på terræn og en øget bebyggelsesprocent ved at medregne tage i friarealet. Tagduge til grønne tage er ofte imprægneret med pesticider for at hindre tagvæksternes rødder i at gennemhulle den vandtætte tagdug. Det er et bekymrende forhold i og med, at grønne tage tages til indtægt for at fremme et grønt miljø. Beliggenhed, beliggenhed I forbindelse med byudvikling langs havneløb og kanaler oplever vi ofte høringssager fra Kystdirektoratet, hvor der ansøges om eksklusiv ret til at etablere træbrygger, bådebroer og flydepontoner til fælleshuse o.l. Her har kredsbestyrelsens holdning i høringssvar konsekvent været, at retten til at færdes langs og på vandet tilhører os alle og sådanne anlæg kan accepteres, såfremt der er lige adgang hertil for alle.

3 Arbejdet i den kommende periode Opgaver og udfordringer I den kommende periode vil bestyrelsen fokusere på kulturmiljøet med særlig vægt på formidling af mulighederne for oplevelser og i de grønne råd følge op på vedligeholdelse og udvikling af lokaliteterne. Paradoksalt nok og på trods af kommercielle bolig og byggeprojekter arbejdes der fra Københavns Kommunes side forsat med rekreativ udnyttelse af havnen og bestyrelsen vil overveje at deltage aktivt i det indbudte workshop arbejde herom. Opgaven med at bevare det blå er vores væsentligste indgang til at deltage. Naturområderne på Vest og Sydamager har nu fået status af naturpark, og det projekt vil vi følge i bestyrelsen og gennem deltagelse i Skov og Parkbrugerrådet. Den nordlige del Amager Fælled er under pres fra mange interesser, så hovedopgaven bliver at sikre naturoplevelserne mod urban frisering. Sidst men ikke mindst er der fortsat stort pres på pladskrævende idrætsfaciliteter, og arealreservation hertil i nye byudviklingsprojekter er ikke indlysende forekommende. Kunstgræsbaner vinder indpas og truer bl.a. eksisterende park og naturområder, en udvikling vi ikke er begejstrede for, både af miljøhensyn og af hensyn til at bevare parker og naturområder til rekreativ gavn for alle. FRILUFTSRÅDETS STRATEGI OM KULTURMILJØER Friluftsrådet vil arbejde for: at sikre genbrug af kulturmiljøer i en rekreativ, friluftsmæssig sammenhæng. at betragte kulturmiljø som en ressource med store stedbundne kvaliteter, som kan understøtte lokal identitet, stolthed og ejerskab. at arbejde på, at det frivillige engagement i kulturmiljø ses som en vigtig ressource for myndigheder og organisationer. at støtte nye måder at organisere det frivillige arbejde med kulturmiljø. at sikre større sammenhæng og samspil mellem natur, kulturmiljø og friluftsliv. at sikre bedre adgangsforhold til kulturmiljøer i by og land. at sikre en folkelig forståelse af værdien af kulturmiljø gennem formidling. at understøtte formidling af kulturmiljø til børn og unge. at senest i 2017 have styrket indsatsen for formidling af kulturmiljø i naturvejledersammenhæng. at Friluftsrådet gennem pilotprojekter senest i 2016 skal sikre nye måder at organisere frivillige i arbejdet for styrkelse af kulturmiljø.

4 Beretning fra Københavns Samråd v. Sune Vuorela Samrådet har holdt 3 interne møder i 2014 og 1 møde for kasserere. Og deltaget i Expat Fair på København Rådhus Samrådsmedlemmer er også medlemmer af flg. foreninger/organisationer 1 repræsentant i folkeoplysningsudvalget, som også sidder i DGI Byens brugerudvalg, 1 repræsentant i Friluftsrådet, 1 repræsentant i TV Lorrys repræsentantskab, 2 repræsentanter i Foreningens kulturhavns Bestyrelse, den ene via Folkeoplysningsudvalget 1 repræsentant i diverse Parkbrugerråd 2014 blev et glædeligt år for Samrådet i København, det er lykkedes at få repræsentanter for KFUM og K, samt FDF i Samrådet, velkommen til Bjarne Petersen fra KFUM K. og Niels M. Mathiesen fra FDF. I 2014 er Martin Duus også indtrådt i Samrådet, så han er klædt på som suppleant til Folkeoplysningsudvalget. Velkommen til samarbejdet Benyt vores netværk det er også dit Hvad laver samrådet egentlig spørges vi tit. Vi er en stribe mennesker med mange kontakter, eller rettere sagt med snuden ude mange steder, så når I ser et problem, så kan det meget vel tænkes at vi har en løsning, en kontaktperson, eller kan guide jer til en løsning der kan gå igennem. Når I skal sende en ansøgning, så kontakt os, det kan være ændring af et par ord der kan ændre fra afslag til tilskud. Vores officielle arbejdsopgaver iflg. vedægter: At følge udviklingen i kommunen, således at de tilsluttede organisationer til enhver tid er orienteret om lovgivningen, administrative bestemmelser, udviklingen på de relevante samfundsområder m.v. og om fornødent, såfremt der er enighed herom, tage politiske initiativer til gavn for samrådets organisationer gennem fælles optræden overfor offentlige myndigheder og andre organisationer. At finde personer til folkeoplysningsudvalget og andre relevante kommunale nævn og udvalg samt repræsentere tilsluttede organisationer i andre sammen hænge, hvor det skønnes nødvendigt.

5 Folkeoplysningsudvalget FOU Ved valg sker der altid en vis udskiftning, det tilfører nye tanker og ideer, og forhåbentlig er der samtidig folk der har historien med i bagagen. Sådan har det også været ved valget i Udvalget har været på seminar i oktober, hvor gamle ting blev repeteret og nyt kom frem. Børn Ungeområdet er nu begyndt at tale sammen, om hvad der kan gøres og hvad der bør gøres for at gavne børn ungeområdet som helhed. Midt på året var der forslag om at nedskære ledertræningstilskuddet fra 80% til 60 %, med virkning fra 1. januar 2014, altså tilbagevirkende kraft. Det kunne vi ikke acceptere, men der var ikke flere penge i puljen (der var afsat 1,2mill.), men vi ville komme til at bruge tæt på 2 mill. Det var ikke ukendt for dem der havde været med til at lave reguleringen af ledertræningsmodellen, som har vøret fastlåst i år gamle regler og beløbsrammer. Sagen blev udsat til september mødet, og her blev det så besluttet at tage det manglende beløb fra restmidler, bedst kendt som 5. pulje. Og I budget 2015 er der afsat 2 mill. Et at de store bør gøres spørgsmål er at stoppe udhulningen af midler, og sikre at nye foreninger Andre steder at hente penge i det kommunale system Ungeområdet er nu begyndt at tale sammen, om hvad der kan gøres og hvad der bør gøres for at gavne børn ungeområdet som helhed. Midt på året var der forslag om at nedskære ledertræningstilskuddet fra 80% til 60 %, med virkning fra 1 januar 2014, altså tilbagevirkende kraft. Det kunne vi ikke acceptere, men der var ikke flere penge i puljen (der var afsat 1,2mill.), men vi ville komme til at bruge tæt på 2 mill. Det var ikke ukendt for dem der havde været med til at lave reguleringen af ledertræningsmodellen, som har vøret fastlåst i år gamle regler og beløbsrammer. Sagen blev udsat til september mødet, og her blev det så besluttet at tage det manglende beløb fra restmidler, bedst kendt som 5. pulje. Og I budget 2015 er der afsat 2 mill. også kan få egne lokaler. Siden 2012 har nye foreninger ikke kunnet få tilskud til egne lokaler, men kun få anvist et offentligt lokale, og gamle foreninger har ikke kunnet øge deres omkostninger væsentligt. Sådan er loven, men det er ikke altid hensigtsmæssigt for foreningernes daglige liv. Deltagertallet i Børn Ungeforeninger er fra 2003 til 2015 steget med næsten personer, dejligt, men hvis der ikke kommer flere penge så udhuler det området.

6 Generelt gives der ikke tilskud til drift, men kun til projekter. Udviklingspuljen Her gives der tilskud til medlemshvervning, events, indsats i nye byområder, indsats for nye grupper, administrative lettelser. Klubhuspuljen Der gives penge til små og store projekter som giver en mærkbar forbedring for foreningen, i 2014 var De sidste par år er der kommet en energipulje, eller rettere sagt energisparepulje, såsom varmepumper, der to samrådsforeninger der fik penge fra denne pulje. I 2015 er der indstillet 1 samrådskreds til tilskud. Der er nu også kommet en pulje til mindre projekter. Energipuljen efterisolering, vandspare systemer. I 2014 var der tre samrådsforeninger der fik tilskud Snapslanten En kommunal pulje til hurtige penge i små størrelser Kasserermøde Traditionen tro holder vi kasserer møde, i 2015 er datoen mandag d. 11 maj. Vi genbruger næsten programmet fra 2014, lidt til ganen, og til at samles på fra kl Kl. 18 starter så oplægget, om hvordan vi afregner 2014 og ansøger er det hele blevet en del nemmere. oplæg mere om hvordan kan gruppen/kredsen få flere penge Efter at holdtimerne, er fjernet Så efter gennemgang og spørgsmål, får I et Frivillighedens pris 2014 var vi også repræsenteret i juryen. Se vinderne på frivillighedensdag.dk Parkbrugerråd og Lokalplaner Samrådet får indbydelser til parkbrugerråd. Vi prøver at finde en lokal Expat Fair Et nemt afviklet arrangement med 3 timers indsats, hvor vi får kontaktmulighed til ca personer Alt foregår på engelsk, da der tale om tilflyttere.

7 Friluftsrådet Svend Erik Fangel Pedersen har på vegne af KFUM Spejderne i Danmark deltaget i to samrådsenhed, som på denne måde kan påvirke deres aktivitetsmuligheder. Lokalplanerne er rare at kende hvis man skal i gang med et projekt Traditionen tro deltog vi Expat Fair på Københavns rådhus. både børn og voksne, så der kan både være ledere og børn. Workshops, en om Adgangspolitik og en om Brugerbetaling. Især ønsket om fladefærdsel, (udenfor anlagte stier), i private skove står højt på ønskesedlen og er nu en del af Friluftsrådets politik. Flere friluftsorganisationer har allerede accepteret brugerbetaling for at benytte f. eks. bålpladser, shelters og for at afholde større aktiviteter på især privatejede naturarealer. Det er et ømtåleligt emne, hvor det fremherskende synspunkt nu er, at brugerbetaling er acceptabelt, hvor det drejer sig om særlige ydelser og benyttelse ud over bare det at færdes frit i naturen. I 2014 har Naturstyrelsen offentliggjort nye driftsplaner for en del off. skove i hovedstadsområdet og på det øvrige Sjælland. Vi har mange enheder med lejrplads og lejrhytteinteresser, grænsende op til statsskove, hvor der nu f.eks. indføres zonering. Især stillezonerne har vores interesse, og her har jeg i samråd med flere enheder afgivet høringssvar til Naturstyrelsen om behovet for at kunne færdes, også hvor hytter og lejrgrunde grænser op til stillezoner. Om vores bemærkninger tages op i planerne, må tiden vise. Kun få enheder har i 2014 ønsket bistand til at søge tips og lottomidler i Friluftsrådet og det ses også af ansøgningsoversigten for 2014, ganske få af vores enheder har søgt tilskud. I øvrigt har barnet fået et nyt navn, nu hedder det udlodningsmidler til friluftslivet, men formål, ansøgningsform o.s.v. er forsat som det altid har været. På landssamrådets hjemmeside, kan I forsat finde aftalen mellem Friluftsrådet og BUS om, hvad der kan søges tilskud til. Svend Erik er forsat til rådighed for gode råd og vejledning om ansøgninger. TV Lorry Vi har en repræsentant i TV Lorrys repræsentantskab, og vores makker fra Frederiksberg Claus Museth sidder nu i bestyrelsen Kulturhavn Kulturhavn er en foreningsfestival over 3 dage i august hvor hele det frivillige foreningsliv kan få lov at præsentere deres aktiviteter. Fælles markedsføring, stor politisk opmærksomhed, service til medarbejdere, og ca gæster på 3 dage er det du får leveret det du skal levere er aktiviteterne. De sidste par år har samrådsorganisationerne kun været repræsenteret ved en søspejderenhed, som har leveret et flot stykke arbejde med mange aktive børn. Har du ikke lige overskud til at være med i 2015, gerne blot enkelte perioder, så kom forbi og oplev dengode stemning. Foreningsfestivalen i Københavns Havn, i år 7 9 august.

8 Beretning fra Egemosecentret v. Lisbet Petri 2014 var igen et travlt spejder år på Egemose centeret. Påskekurset, hvor patruljerne gerne skulle lære en masse spejderaktiviteter, de kan bruge hjemme i troppen. Microsommerlejren, stod i år i cirkussets tegn, med alt hvad der hører til, af fest og gøgl. Oak city rally, havde i år 40 år jubilæum, der var mere end 1500 deltagende spejdere samt en masse tilskuere, så der var trængsel på vores gamle mose. Sommerlejren i uge 27, var en dejlig almindelig aktivitets sommerlejr. Sommerlejren i uge 28, der lavede vi lejr for 251 Grønne Pigespejdere, det gik så godt, at det tør vi godt gentage med så mange deltagere. Muslejren, havde Astrid Lindgren som tema, med alle hendes forskellige historier. Seniorlejren, var i år et Gangstertræf. Desuden har der jo været alle møderne og de interne arbejdes weekends, så alt fremstår i god stand, når spejderne kommer på lejr. Det nye store køkken er blevet færdigt, og fungerer tilfredsstillende. Med hensyn til en ny toiletbygning er der ikke noget nyt. Vi bliver nok nød til at justere forventningerne ned, og lave et billigere projekt, og så selv betale, ved hjælp af evt. fonde. Beretning fra Vatelunden v. Steen Colliander 2014 var et godt år for Vatelunden, vi havde væsentligt flere udlejninger end forventet. Ca kr i lejeindtægt. Vi har en god hytte som holdes i en forsvarlig stand og som samtidig økonomisk løber rundt når vi passer på økonomien. Vi så gerne at flere af divisionens grupper ville bruge Vatelunden selvom det er en meget favorabel pris vi har internt. Fortjenesten henter vi på udlejning til skoler og andre formål hvor vi har en højere pris pr. weekend. For at holde udlejningen så simpel som muligt, har vi intet depositum eller afregning af forbrug. Med de stigende priser er det tvivlsomt hvor længe vi kan fortsætte denne politik. Med nedskæringer i de offentlige budgetter er der færre skoler og børnehaver der tager på tur og det mærkes i udlejningen. I 2014 har vi måttet betale reparation af kloaksystemet, det har kostet os kr. Vi har passet godt på økonomien i Vatelunden med et underskud på små på driften, så vi måtte tære på formuen. Hytten har en lille reserve så selv et par dårlige år vil ikke være ødelæggende for Vatelunden. Budgettet for 2015 er lagt som et regnskab der løber rundt uden over eller underskud. Vatelundens venner stiller altid talstærkt op til vores årlige arbejdsweekend i år i juni hvor eneste belønning er mad og drikke. Vi har lidt opgaver på bedding der godt kunne kræve et par extra stærke hænder så vi er glade hvis der var nogen der kunne afse en weekend til at hjælpe til.

Under mødet vil der blive serveret kaffe og the samt frugt og lidt salg af øl og sodavand, så husk kontanter eller mobilepay.

Under mødet vil der blive serveret kaffe og the samt frugt og lidt salg af øl og sodavand, så husk kontanter eller mobilepay. Kære deltager til divisionsrådsmødet Torsdag d. 22. marts 2018 kl. 19.00-21.00 Mødet afholdes på Spejdercenter CPH Wagnersvej 33 2450 København SV Under mødet vil der blive serveret kaffe og the samt frugt

Læs mere

Beretning fra Absalon divisions repræsentant i Københavns Samråd

Beretning fra Absalon divisions repræsentant i Københavns Samråd Beretning fra Absalon divisions repræsentant i Københavns Samråd Københavns Samråds vigtiste opgave er at være bagland og kontakt mellem det kommunale folkeoplysningsudvalg (dem der står for tilskud til

Læs mere

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant

Forsamlingen godkendte dagsordenen med tilføjelse af punkt 7a: valg af antal medlemmer til divisionen og 7b: Valg af revisor og revisorsuppleant Referat Divisionsrådsmøde - Absalon Division 1/4/2019 - Spejdercenter Holme, Arsenalvej 10, 1436 København 1. Valg af Dirigent og referent Dirigent- Helene Schiermer Referent- Mie Høst Haugaard Dirigenten

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

MANDAG DEN 3.MARTS 2014 KL 19:30 i VATELUNDEN, Sandskrænten, 2850 Nærum.

MANDAG DEN 3.MARTS 2014 KL 19:30 i VATELUNDEN, Sandskrænten, 2850 Nærum. VATELUINDEN 4Ø 2d-22~ København, den 6Sebruar 2014 Hej venner, Så er det atter tid til repræsentantskabsmøde i Vatelunden Divisionschefer, suppleanter. hvtteråd m.fl. til: - REPRÆSENTANTSKABSMØDE MANDAG

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo.

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. 15. maj 2017 Referat af forretningsudvalgsmøde d. 10. maj 2017 hos Wagandoo. Til stede: Annette Vad DGP, Lene Egeberg KFUM, Claus Johnsen DUI, Christian Lynge Dam Jacobsen FDF, Frederik Hansen og Peter

Læs mere

MØDEREFERAT. Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00

MØDEREFERAT. Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00 MØDEREFERAT Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00 Sted: FDF Ørum Deltagere: De Grønne Pigespejdere Houlkær, Langsø Gruppen, DDS Birkegruppen Stoholm, DDS Rødkær Gruppen, DDS Hammershøj, DDS Waingunga

Læs mere

Folkeoplysningsrådet

Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Mødedato: 23. april 2014 Mødetid: 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: 1 Valg af formand og næstformand 2 2 Folkeoplysningsrådet, budget 2015 3 3 Folkeoplysningsrådets

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Mødereferat Grupperådsmøde d. 22. februar 2012 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent og referent 2. Tilbageblik på alt det sjove (og sure) i 2011 3. Gennemgang af regnskab for 2011 4. Gruppens fremtid

Læs mere

Landdisktrikternes aktionsgrupper

Landdisktrikternes aktionsgrupper Landdisktrikternes aktionsgrupper Hvad er LAG. Lokalt politisk og borgerligt forankret forening understøttet af EU midler, som vil drive udviklingen af landdistrikterne/fiskeriområder i bredt samspil med

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Hermed følger indkaldelsen til vores generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne. Det plejer at være rimelig

Læs mere

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS

Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS, BUS repræsentant i Rudersdal Folkeoplysningsudvalg og repræsentant for 2. Birkerød Gruppe, DDS Referat af bestyrelsesmøde hos Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd (BUS) i Rudersdal Kommune tirsdag den 11. september 2012 hos DDS Birkegruppen Til stede: Poul-Henrik Appelqvist, formand for BUS,

Læs mere

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften.

Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften. 18. oktober 2017 Referat af forretningsudvalgsmøde d. 20. september 2017 hos Lene på Slettetoften. Til stede: Annette Vad DGP, Lene Egeberg KFUM, Christian Lynge Dam Jacobsen FDF, Frederik Hansen og Peter

Læs mere

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv

Friluftsrådet. Friluftsrådet. Præsentation af en paraplyorganisation. Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv Friluftsrådet Friluftsrådet Præsentation af en paraplyorganisation Præsentation af en paraplyorganisation Friluftsrådet mere natur mere friluftsliv September 2011 Friluftsrådets formål Friluftsrådets formål

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Referat fra Amager Divisions divisionsrådsmøde onsdag d. 6. april 2011 i Sundby Kirkes menighedshus.

Referat fra Amager Divisions divisionsrådsmøde onsdag d. 6. april 2011 i Sundby Kirkes menighedshus. Referat fra Amager Divisions divisionsrådsmøde onsdag d. 6. april 2011 i Sundby Kirkes menighedshus. Pkt. 1 Velkomst. Martin Duus og Morten Thavlov bød velkommen til de fremmødte, og til repræsentanter

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets arbejde i det forløbne år har bl.a. drejet sig om: - Etablering og drift af vores nye Frivillighus - Drøftelse af frivilligt arbejde

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i. Grundejerforeningen Arresøgrundene.

Referat fra ordinær generalforsamling i. Grundejerforeningen Arresøgrundene. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Arresøgrundene. Mødet blev afholdt mandag den 12. marts 2012 kl. 19:00 i Annisse forsamlingshus. Dagsorden a) Valg af dirigent b) Protokol og

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018

Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Hvilken betydning har fællesskabsaktiviteter og naturoplevelser for børn, unge og familier? VIND konference d. 18. april 2018 Præsentation af LG Insight Analyser, evaluering, rådgivning m.m. Opgaver inden

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Formandens beretning for 2017

Formandens beretning for 2017 Formandens beretning for 2017 Bestyrelsens møder og arbejde 2017 har været et år som vi i Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn vil tænke tilbage på med glæde. 2017 var året, hvor vi kunne fejre foreningens

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR

MOBNING ET FÆLLES ANSVAR MOBNING ET FÆLLES ANSVAR AT DRILLE FOR SJOV AT DRILLE FOR ALVOR I Galaksen arbejder vi med at forebygge mobning. Mobning har store konsekvenser både for de børn, der bliver mobbet og de børn, der befinder

Læs mere

Absalon Divisions Rådsmøde. 19. april 2012 Kl. 18.30

Absalon Divisions Rådsmøde. 19. april 2012 Kl. 18.30 Absalon Divisions Rådsmøde 19.april2012 Kl.18.30 Kæredeltageridivisionsrådsmødet Hermedfremsendesindbydelsentilåretsdivisionsrådsmøde torsdagd.19.april2012kl.18:30 Mødetafholdesiårpå: SpejdercenterHolmen

Læs mere

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Kredsen i centrum - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Velkommen til Kredsen i centrum en gennemgang af din kreds. Med dette materiale får du oplægget til en debat i kredsen om seks udvalgte emner,

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Referatet fremsendes til formænd og kasserere via kommunen og til alle gruppeledere via mail

Referatet fremsendes til formænd og kasserere via kommunen og til alle gruppeledere via mail 22. maj 2015 Referat af ordinært Samrådsmøde tirsdag d. 27. april 2015 i Kulturcentret. Referatet fremsendes til formænd og kasserere via kommunen og til alle gruppeledere via mail Deltagere: Bente Hansen,

Læs mere

Formandens beretning 2014-2015

Formandens beretning 2014-2015 Formandens beretning 2014-2015 Forretningsudvalget (FU) Forretningsudvalget har i denne periode været konstitueret således: John Månson DDS - sekretær Gregers Holse FDF - kasserer Claus Johnsen DUI beregning

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Økonomiudvalget 02.10.2012 Punkt nr. 247-1 04.09.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013. På vegne af Byrådet,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Miljøudvalget 15.11.2012 Sag 99, bilag 1 02.10.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Thomas Kirkeskov. Dialog skaber kultur

Thomas Kirkeskov. Dialog skaber kultur FSB 2. december 2014 Få beboerne med! Præsentation Arbejde: Dansk Røde Kors / Ungdommens Røde Kors Dansk Ungdoms Fællesråd Landbrug & Fødevarer KFUM-Spejderne i Danmark Frivilligt: Fajabefa KFUM-Spejderne

Læs mere

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet

Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Dansk Sejlunion 21.11.2015 v/kristian Blicher Jepsen Konsulent i Friluftsrådet Friluftsrådet Tilskudsmuligheder Friluftsrådet kort fortalt Vision Friluftsliv for alle i en rig natur, og på et bæredygtigt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Beretning for 2004/2005

Beretning for 2004/2005 14. september 2005 Til Tjekkiet Gruppen Beretning Beretning for 2004/2005 År 2004 var foreningens 3. år efter stiftelsen den 7. september 2002. Denne beretning omfatter perioden 2004/2005, da generalforsamlingen

Læs mere

3. Formandens beretning i Seniornet 2005.

3. Formandens beretning i Seniornet 2005. Generalforsamling Senior Net Nordfyn Mandag d. 20. marts 2006 Ca. 30 medlemmer var mødt frem, incl. bestyrelse. Generalforsamlingen blev indledt med, at deltagerne blev bud på kaffe med horn og lagkage

Læs mere

Referat af Generalforsamling

Referat af Generalforsamling Side 1 af 5 Referat af Generalforsamling SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRAÅ DGIVERE Odense Zoo d. 18.01.2018 Ordstyrer: Anne-Marie Wulf Referent: Rikke Ludvigsen Deltagere: 15 Formandens beretning for

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2014 Tuborgfondet Vi har, i anledning af husets 90 års fødselsdag den 18. marts 2015, søgt Tuborgfondet om tilskud til nye stole og borde. Som I jo alle ved, har Tuborgfondet imødekommet vores

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

Kursuskatalog Københavns Kommune

Kursuskatalog Københavns Kommune Kursuskatalog Københavns Kommune Få flere og bedre frivillige Få styr på din forenings økonomi og tilskudsregnskab Den gode modtagelse Startpakke: Muligheder som ny forening i København Inklusion af socialt

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN Københavns Kommunes Folkeoplysningspolitik FORMÅL Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag og debat sikrer de københavnske borgere

Læs mere

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010

Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 Referat fra Lægårdens Generalforsamling 22. maj 2010 0) Indkaldelse til generalforsamling I henhold til vedtægter er generalforsamlingen ikke indkaldt rettidigt. Dette skyldes at Årskonferencen indtil

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 1 4 Synes du, at det Grønne Råd fungerer godt, som det er i dag? 31% 17% 52% Ja Nej

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 19. maj 2015

Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 19. maj 2015 Hovedbestyrelsens halvårlige beretning til repræsentantskabets møde torsdag den 19. maj 2015 Denne halvårlige beretning er en orientering om, hvad vi i hovedbestyrelsen har arbejdet og beskæftiget os med

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl Mødelokale 2 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 24 november 2008 kl. 9.30 Mødelokale 2 Dagsorden: Siden sidst....1 Grønt Partnerskab Oasen...2 Friluftsliv i Jammerbugt Kommune...3 Jammerbugt kommunes skiltning

Læs mere

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016

Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Velkommen til møde i Bæredygtighedsrådet Den 2. juni 2016 Storplettet perlemorssommerfugl Løvfrø Overdrev ved stråruplund i nærheden af Skamlingsbanken Dagsorden Kl. 15.00 kl. 15.05 Kl. 15.30 Kl. 16.00

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen cc? - 524/(2 - - Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 03-08-2016 15:56:50 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (456a 31865683-4225-6183-8eed 34fabbeb) 03-08.2016 1556:50 Side 1 af 7 Ansøger Ansøgningens

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Formandsberetning for 2014 og lidt 2015.

Formandsberetning for 2014 og lidt 2015. Formandsberetning for 2014 og lidt 2015. Denne beretning burde have været udsendt elektronisk inden dette møde. Dette har et flertal i den siddende bestyrelse ikke ønsket alligevel så derfor bliver fremlæggelsen

Læs mere

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger Drivkraften 1 Drivkraften 1. Projekt titel Drivkraften 2. Ansøger Holbæk- og RegstrupSpejderne Danske baptisters spejderkorps Cvr nr. 31401119 Projektansvarlig: Jimmy Singerholm Olsen Holbæk- og RegstrupSpejderne/Gruppeleder

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

MILJØKODEKS FOR DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

MILJØKODEKS FOR DANMARKS IDRÆTS-FORBUND MILJØKODEKS FOR DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Danmarks Idræts-Forbund Årsmøde 2008 INDLEDNING Danmarks Idræts-Forbund og en række specialforbund har siden 1997, hvor den første kodeks blev vedtaget af repræsentantskabet,

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

FUNDRAISING. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77

FUNDRAISING. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 FUNDRAISING Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Lederudvikling, undervisning, ledelse, bank, organisationsudvikling,

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Samrådets beretning for 2012.

Samrådets beretning for 2012. Jeg vil gerne starte min beretning med et lille gruk af Piet Hein: Der findes en slags optimister som burde slås langsomt ihjel -: dem der sætter sig ned og tror, det alt sammen går af sig selv. Der findes

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017/18 Christiansfeld Skole

Skolebestyrelsens årsberetning 2017/18 Christiansfeld Skole 26. juni 2018 Skoleåret 2017/18 er ved at være slut. Med det følger skolebestyrelsens årsberetning. Den endelige beretning for skoleåret blev behandlet på skolebestyrelsesmøde d. 26. juni 2018 og bliver

Læs mere

Fondsoversigt. Et øjebliksbillede af få udvalgte større og/eller relevante fonde

Fondsoversigt. Et øjebliksbillede af få udvalgte større og/eller relevante fonde Fondsoversigt Et øjebliksbillede af få udvalgte større og/eller relevante fonde Mærsk fonden Mærsk fonden er kendt for at støtte forskning, kultur, bygningsværker og meget andet. Af stor relevans for Fredensborg

Læs mere

Meddelelser fra formanden... 4 Meddelelser fra kassereren... 4 Meddelelser fra gruppeledere... 4 Nyt fra hyttefædre... 5 Eventuelt...

Meddelelser fra formanden... 4 Meddelelser fra kassereren... 4 Meddelelser fra gruppeledere... 4 Nyt fra hyttefædre... 5 Eventuelt... Fremmødt Afmeldt Leon Sindberg, Maria Jensen, Jørgen Gammelgaard, Charlotte Thy, Lene Viberg Nielsen, Lis Bjerg Hermind, Michael Vestergaard, Birgitte Højland, Sissel Gammelgaard Steffen Brinch, Tanja

Læs mere

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger Drivkraften 1 Drivkraften 1. Projekt titel Drivkraften 2. Ansøger Holbæk- og RegstrupSpejderne Danske baptisters spejderkorps Cvr nr. 31401119 Projektansvarlig: Jimmy Singerholm Olsen Holbæk- og RegstrupSpejderne/Gruppeleder

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor.

2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år. 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af intern revisor. Ordinær generalforsamling Humlebæk Skoles Forældreforening 10. september 2015 År 2015, 10. september, kl. 20.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i Humlebæk Skoles Forældreforening på adressen

Læs mere

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn.

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Beretning 2013 2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Vi kom ud af 2012 med et lille overskud, alle bådpladser var besatte, og vi nåede ca. samme antal af gæstesejlere som de sidste

Læs mere

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter

I kommuneplanen arbejdes med bebyggelsesprocenter KOMMUNEPLAN 2015 SCENARIE 2.MIN. KP 15 flytter områder fra planperiodens 2. del til efter planperioden som perspektivområder. Kortgrundlag: Kommuneplan 11 1. del af planperioden 2. del af planperioden

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere