Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS..

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.."

Transkript

1

2 Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren. Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.. Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev A Sist lagret 21 mars 2010

3 Inholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse HVAD ER EPISERVER ONLINECENTER? 5 Global navigation 5 Websted Kontrolpanel 6 Adgang til OnlineCenter kontrolpanelet 6 EPiServer OnlineCenter-menu 6 Søge i EPiServer-produkter 7 ARBEJDE MED EPISERVER ONLINECENTER 8 Faner 8 Oprette faner 8 Redigering af faner 9 Slette faner 9 Gadgets 10 Tilføje gadgets 11 Redigering af gadgets 11 Flytte gadgets 12 Slette gadgets 12 Foruddefinerede gadgets 13 Konfigurere Formularfremviser 14 Oprette opgaver fra kontrolpanelet 15 Oprette opgaver fra redigeringstilstanden i EPiServer CMS. 16 Konfiguration af sider uden ændringer 17 Tilføjelse af Quick Links 18 Konfigurer gadgeten RSS Feed Reader 19 Tilføje eksterne links 19 Tilpasning af Notes-gadgeten 19 HURTIG PUBLICERING 21 Oprette nyheder 21 Nyt blog-indlæg 23 Tilføje daglig opdatering 23

4

5 Hvad er EPiServer OnlineCenter? 5 Hvad er EPiServer OnlineCenter? EPiServer OnlineCenter er hovedindgangen til EPiServer CMS og tilhørende moduler. OnlineCenter giver et overblik over webstedet med nem adgang til alle integrerede moduler. Disse er tilgængelige fra topmenuen i OnlineCenter. Desuden kan OnlineCenter tilpasses efter dine behov, og du kan tilføje dine egne "gadgets" på kontrolpanelet for hurtig adgang. Gadgets kan bruges til at overvåge aktiviteter på stedet, for eksempel kan du vise seneste ændrede sider eller tilmeldinger til en formular. Med OnlineCenter vil du altid være på forkant med, hvad der sker på webstedet! De to vigtigste elementer i OnlineCenter er: Den globale navigation øverst, som giver hurtig adgang til integrerede moduler på webstedet. Webstedets kontrolpanel til indsamling og visning af vigtige oplysninger om webstedet. Webstedets kontrolpanel er brugertilpasset og bliver vist forskelligt til forskellige brugere, afhængigt af deres valg af indhold. Global navigation Topmenuen i EPiServer OnlineCenter indeholder den globale navigation. Her finder du alle de forskellige moduler, der er integreret med webstedet, for eksempel EPiServer Community eller tredjepartsprodukter, der er integreret med EPiServer CMS i din løsning. Afhængigt af det modul, du vælger, ser undermenuen i anden række forskellig ud. Den indeholder visninger og funktioner for det specifikke modul. For eksempel vil du i tilfælde af EPiServer CMS få direkte adgang til redigerings- og administrationstilstandene, når du klikker på "CMS".

6 6 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Websted Kontrolpanel Webstedets kontrolpanel indsamler og viser vigtige oplysninger om webstedet. Kontrolpanelet er også et plugin-område, hvor du kan tilføje tilpassede gadgets til præsentation af oplysninger på højt niveau eller give hurtig adgang til almindelige opgaver eller hyppigt anvendte funktioner. Det kan for eksempel være senest ændrede sider, opgaver, noter eller andre aktiviteter på webstedet. Kontrolpanelet består af faner, gadgets og zoner: Med faner, kan man oprette forskellige visninger til for eksempel salg, marketing eller web-mastere. Zonerne styrer kontrolpanelets layout, så du kan organisere oplysninger efter behov. Zonerne opdeler layoutet for kontrolpanelets faner i en, to eller tre kolonner, afhængigt af dit valg. Der er altid mindst én fane til rådighed, og den første standardfane har to kolonner. Med gadgets kan du oprette dine egne skærmobjekter som for eksempel en liste over seneste ændrede sider, en nyhedsliste eller quick links. Adgang til OnlineCenter kontrolpanelet Efter at have logget ind på webstedet kan man få adgang til kontrolpanelet i OnlineCenter ved at vælge indstillingen Kontrolpanel i genvejsmenuen for en side i visningstilstand. Du kan også få adgang OnlineCenter fra redigeringstilstanden i EPiServer CMS ved at vælge fanen Star i den globale navigation. EPiServer OnlineCenter-menu

7 Hvad er EPiServer OnlineCenter? 7 OnlineCenter-menuen øverst til højre på skærmen har følgende indstillinger: Ved klik på logoet EPiServer, føres du til Ved klik på "øje"-symbolet føres du til webstedets visningstilstand. Ved klik på "?"-symbolet åbner en rulleliste, som giver dig adgang til online-hjælpen for modulerne i installationen. Valg af indstillingen Administrator giver adgang til dine indstillinger for de forskellige moduler i installationen, herunder komponenter og Microsoft programtilføjelser til EPiServer CMS. Herfra kan du også logge ud fra OnlineCenter. Søgefunktionen i OnlineCenter er tilgængelig til højre i OnlineCenter-menuen. Søge i EPiServer-produkter EPiServer OnlineCenter har en avanceret søgefunktion, som giver mulighed for at søge gennem indhold i alle webstedets integrerede moduler. Knappen Søg er placeret i øverste højre hjørne af OnlineCenter. Ikke alene er det muligt at søge efter sider med et bestemt navn, du kan også søge efter sider, der indeholder en bestemt tekststreng. Hvis du ikke kan huske sidens navn eller ID-nummer, men kan huske de første linjer af teksten, kan du derfor nemt finde frem til siden. Du kan også søge i filer på webstedet. Når du vælger et link i søgeresultaterne, vises oplysninger om siden, så du lettere kan finde den rigtige. Når du klikker på et link, føres du til elementet, for eksempel en EPiServer CMS-side. Det er muligt at konfigurere forskellige søgeindstillinger i OnlineCenter. Det kan du finde flere oplysninger om under Konfiguration af søgning i OnlineCenter.

8 8 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Arbejde med EPiServer OnlineCenter EPiServer OnlineCenter er hovedindgangen til webstedet, som giver adgang til EPiServer CMS samt integrerede moduler og systemer. Ud over at kunne bruge OnlineCenter til at overvåge dit websted, kan arbejdet med OnlineCenter også omfatte følgende opgaver: Oprette faner - tilføje, redigere og slette faner. Oprette gadgets - tilføje, redigere og slette gadgets. Organisere kontrolpanelet - anbringe objekterne, hvor du ønsker dem, i kolonner og under faner. Faner Faner bruges til at organisere information i OnlineCenter. Du kan oprette dine egne faner og tilføje gadgets efter eget valg. Du kan for eksempel have én fane til marketingafdelingen og én til produktredaktører, hver med særlige gadgets til hver af disse grupper. Du kan tilpasse layoutet for hver fane ved at indstille antallet af kolonner til visning af information. Der vil altid være mindst én standardfane tilgængelig i OnlineCenter-oversigten. Oprette faner Du kan tilføje nye faner for at organisere OnlineCenter oversigten:

9 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 9 1. Klik på den grønne + symbol på faneafsnittet i kontrolpanelet. 2. Indtast et navn for fanen i feltet Fanenavn. 3. Definer i feltet Layout hvor mange kolonner fanens informationsområde skal have ved at klikke på en af de tilgængelige indstillinger. 4. Vælg Tilføj for at gemme fanen. Den nye fane vil blive vist med en tom informationszone, hvor du kan tilføje gadgets efter eget valg. Du kan ikke ændre rækkefølgen af faner, efter at de er blevet oprettet. Redigering af faner Du kan redigere en fane for at ændre layout eller tilgængelige gadgets. 1. Vælg Rediger i rullelisten for den fane, du vil redigere. 2. Du kan ændre fanens navn i feltet Fanenavn. 3. Du kan ændre layoutet for fanen i feltet Layout. Eksisterende gadgets vil blive flyttet til tilgængelige kolonner i det nye layout. 4. Vælg Gem for at gemme ændringerne. Du kan lukke panelet med Rediger faner ved at klikke på listen nederst i panelet eller klikke øverst til højre på knappen Skjul panel. Bemærk, at dine ændringer ikke vil blive gemt, medmindre du klikker på Gem. Slette faner Du kan fjerne en fane fra OnlineCenter kontrolpanelet. 1. Vælg Slet i rullelisten for den fane, du vil slette. Du kan også slette en fane ved at klikke på X-symbolet ved siden af den.

10 10 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B 2. Hvis du har valgt Slet, vises en bekræftelsesmeddelelse. Vælg OK for at bekræfte sletningen. 3. Sletningen kan fortrydes ved at klikke på linket Fortryd i bekræftelsesmeddelelsen foroven. Fanen vil derefter blive gendannet med alle sine gadgets. Der skal altid være mindst én fane til rådighed i OnlineCenter, hvilket betyder, at den sidste fane ikke kan slettes. Gadgets En gadget er et lille program, som kan vises på kontrolpanelet i OnlineCenter for hurtig adgang. OnlineCenter leveres med et antal foruddefinerede gadgets. Man kan også udvikle og tilpasse sine egne gadgets, så de passer til ens egne behov og opgaver. Find ud af mere om udvikling af gadgets i den tekniske dokumentation til OnlineCenter og EPiServer CMS på world.episerver.com. Hver gadget har en rullemenu i øverste højre hjørne. Det, du ser i menuen, afhænger af de funktioner, der er til rådighed for gadgeten, men som regel vil du som et minimum finde funktionerne Rediger og Slet.

11 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 11 Tilføje gadgets 1. Vælg Tilføj gadgets... øverst i OnlineCenter. 2. Vælg den type gadget, du vil tilføje, ved at klikke på den. De gadgets, som du ser på listen, kan variere mellem forskellige websteder, afhængigt af hvilke gadgets der er blevet implementeret. 3. Gadgeten vil blive føjet til OnlineCenters kontrolpanel, hvor du kan fortsætte med at arbejde med den. 4. Luk gadgetpanelet ved at klikke på knappen Tilføj gadgets... igen eller ved at klikke på panelets nederste ramme. Redigering af gadgets 1. Du kan redigere en gadget ved at vælge indstillingen Rediger i gadget-menuen i øverste højre hjørne af gadgeten. Afhængigt af gadgetens type kan redigeringen muligvis udføres på andre måder. I dette eksempel redigerer vi gadgeten Seneste ændrede sider. 2. Ændre de forskellige indstillinger for gadgeten. I forbindelsen med gadgeten Seneste ændrede sider kan du ændre antallet af elementer, der vises i almindelig og maksimeret visning. 3. Vælg OK for at gemme ændringerne.

12 12 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Flytte gadgets Du kan organisere kontrolpanelet ved at flytte gadgets rundt og placere dem efter behov. Kontrolpanelet er organiseret i kolonner, og gadgets kan flyttes op og ned i en kolonne samt mellem kolonnerne. Du kan flytte en gadget ved at klikke på gadgetens titellinjen for at vælge den, holde venstre museknap nede og trække og slip gadgeten på det ønskede sted. Du kan også bruge tastaturet til at flytte en gadget. Vælg gadgeten ved at klikke på dens titellinje, og brug derefter Ctrl + piletasterne til at flytte gadgeten. Slette gadgets 1. Du kan slette en gadget ved at vælge Slet i gadget-menuen i øverste højre hjørne af gadgeten eller ved at vælge symbolet Slet i øverste højre hjørne af gadgeten. 2. Gadgeten vil blive slettet fra kontrolpanelet. Du kan gendanne gadgeten ved at klikke på linket Fortryd i bekræftelsesmeddelelsen, der vises øverst i kontrolpanelet.

13 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 13 Foruddefinerede gadgets EPiServer OnlineCenter kommer med følgende eksempel-gadgets: Formularfremviser - til overvågning af aktiviteter i en formular, for eksempel en web-meningsmåling eller en tilmeldingsformular. Mine opgaver - til styring af opgaver, der skal fordeles til andre, kan være relateret til EPiServer CMSsider. Sider uden ændringer - viser sider, som ikke er blevet ændret i en defineret tidsperiode. Nyligt ændrede sider - liste over ændrede sider, alle sider eller sider oprettet af dig. Quick Links - til oprettelse af lettilgængelige links på kontrolpanelet. Eksterne links - giver et overblik over webstedets eksterne links. Noter - til oprettelse af "post it"-notater på kontrolpanelet. Disse gadgets er inkluderet i en standardinstallation som eksempler på brug af gadgets i OnlineCenter. Gadgeten Formularfremviser Gadgeten Formularfremviser giver mulighed for at holde øje med aktiviteten for en bestemt web-formular, for eksempel formular til meningsmåling, tilmelding eller kontakt. Den er ikke kun beregnet til redaktører, men til enhver, der har en interesse i aktiviteterne i dit websted, for eksempel en marketingchef eller en leder af et forretningsområde. Formularfremviser viser et udvalgt antal af de seneste aktiviteter, for eksempel de seneste stemmer eller tilmeldinger til en formular. Resultatet af gadgeten Formularfremviser kan også vises grafisk, så man får et hurtigt overblik over formularaktiviteterne, som er let at fortolke.

14 14 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Konfigurere Formularfremviser Gør følgende for at tilføje en formular og konfigurere indstillinger for gadgeten Formularfremviser: 1. Klik på Rediger i rullelisten i øverste højre hjørne af gadgeten. 2. Vælg Demotilstand for at få vist formularen i grafisk demotilstand. Bemærk, at du er nødt til at fremstille en demovisningsfil for formularen. Den vil derefter blive vist i rullelisten Vælg formular. I en standardinstallation vil du finde et eksempel på en formularfremviser med navnet "XFormsViewerGadgetDemo". 3. Vælg en formular i rullelisten Vælg formular. Afhængigt af den formular, du vælger, får du forskellige indstillinger for felter, der skal medtages i fremviseren. I dette eksempel er der valgt en kontakt formular med et navn, og meddelelse. 4. I Vis afsendelsesdato for elementer kan du vælge at vise formularpostens dato. 5. Vælg antallet af formularposter, der skal vises, i feltet Antal elementer, der skal vises. 6. Vælg Vis diagram for at få vist et diagram for formularen. 7. Vælg periodeinterval for diagrammet i rullelisten Diagraminterval. 8. Vælg hyppigheden af informationsopdateringerne i rullelisten Automatisk opdatering. Denne indstilling styrer, hvor ofte oplysningerne i formularvisningen bliver opdateret. 9. Vælg OK for at gemme indstillingerne.

15 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 15 Mine opgaver-gadget Med gadgeten Mine opgaver får du hurtig adgang til EPiServer CMS-opgaver. Du kan få vist deres status og oprette nye. Opgaver kan oprettes og fordeles direkte fra OnlineCenter kontrolpanelet eller fra EPiServer CMS redigeringstilstand. Når opgaverne er oprettet og gemt i EPiServer CMS, vil de blive vist i gadgeten Mine opgaver i kontrolpanelet. Hvis du vælger et opgavelink i gadgeten Mine opgaver, kommer du til redigeringstilstanden i EPiServer CMS. Oprette opgaver fra kontrolpanelet 1. Vælg Hurtigtilføjelse for at oprette en opgave direkte fra kontrolpanelet. 2. Angiv navnet på emnet i feltet Emne. 3. Vælg en forfaldsdato i feltet Forfaldsdato, klik i feltet for at angive datoen. 4. Skriv en beskrivelse af opgaven i feltet Beskrivelse. 5. Tildel opgaven til en gruppe eller en person i rullelisten Tildele opgave til. 6. Indstil en status for opgaven i feltet Status. Det er også her, du opdaterer status for en opgave, som er oprettet fra kontrolpanelet. 7. Klik på OK for at gemme opgaven.

16 16 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Oprette opgaver fra redigeringstilstanden i EPiServer CMS. Vælg Opret i redigeringstilstand i gadgeten Mine opgaver for at oprette en opgave inde i EPiServer CMS. Det vil føre dig til redigeringstilstanden i EPiServer CMS med Opgavevindue åbent til højre, så du kan vælge en side og oprette en opgave. Skriv oplysninger om opgaven, og klik på Gem. Opgaven vil blive føjet til gadgeten Mine opgaver i OnlineCenter kontrolpanelet. Hvis du klikker på et opgavelink fra kontrolpanelet, føres du til redigeringstilstanden i EPiServer CMS. Sider uden ændringer-gadget Gadgeten Sider uden ændringer giver en oversigt over sider, der har været uændret i en vis periode. Dette giver dig mulighed for at følge op på sider, der muligvis skal gennemgås. Siderne er opført med oplysning om navn, dato for sidens seneste opdatering, hvem der opdaterede den samt sidens status.

17 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 17 Konfiguration af sider uden ændringer Under opsætning af gadgeten Sider uden ændringer kan du vælge det antal elementer, der skal vises i listen. Du kan også indstille den ønskede tidsperiode i måneder for visning af uændrede sider i listen. Markér Sorter faldende for at sortere siderne i listen. Seneste ændrede sider-gadget Gadgeten Seneste ændrede sider giver en oversigt over senest ændrede sider på webstedet. Du kan vælge mellem at se alle ændringer eller kun dine egne ændringer. Listen over ændrede sider vil blive vist med sidenavn, ændringsdato, brugeren, der har udført ændringen samt status for siden. Quick Links-gadget Gadgeten Quick Links giver hurtig adgang til vigtige links. Du kan tilføje links efter eget valg til gadgeten Quick Links til visning i kontrolpanelet.

18 18 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Tilføjelse af Quick Links Du kan tilføje links i en netop oprettet Quick Links-gadget ved at klikke på Manage Links. Du kan tilføje et nyt link til en eksisterende Quick Links-gadget ved at åbne gadgeten til redigering og klikke på knappen Add Link. Indtast en visningstitel i feltet Titel, og en URL-adresse for linket i feltet UR. RSS Feed Reader-gadget Gadgeten RSS Feed Reader er et enkelt eksempel på, hvordan du kan bruge gadgets til at vise RSS-feeds på kontrolpanelet. Denne gadget viser de seneste feeds fra en RSS- kilde efter dit valg. Du kan definere antallet af feeds, der skal vises i gadgeten.

19 Arbejde med EPiServer OnlineCenter 19 Konfigurer gadgeten RSS Feed Reader Når du er sætter gadgeten RSS Feed Reader op, skal du angive en URL- adresse efter eget valg for det pågældende RSS-Feed. Angiv antallet af feed- elementer, der skal vises, og indtast en titel på RSS-feed'et. Klik på Fetch title from feed for at bruge kildens standardtitel. Klik på OK for at gemme RSS Feed Reader-gadgeten. Du kan oprette flere RSS Feed Reader-gadgets, hvis du ønsker det. Eksterne links-gadget Med gadgeten Eksterne links kan du få en oversigt over webstedets eksterne links. Dette er nyttigt, hvis du ønsker at finde ud af, hvilke eksterne websider du henviser til fra dit eget websted. Tilføje eksterne links Ved tilføjelse af eksterne links kan du vælge antallet af elementer, der skal vises i listen. Listen vil vise antallet af links til hver enkelt webadresse. Du kan også vælge at se en mere detaljeret elementliste ved at vælge Vis oplysninger. Denne indstilling vil vise den fulde URL-adresse for hvert link. Notes-gadget Med gadgeten Notes kan du oprette "post it"- notater med vigtige oplysninger, der skal placeres på kontrolpanelet. Når du har indsat gadgeten Notes på kontrolpanelet, kan du indtaste tekst direkte i notatområdet. Du kan også tilpasse udseendet af gadgeten Post It. Tilpasning af Notes-gadgeten Du har følgende tilpasningsmuligheder for Notes-gadgeten:

20 20 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Ændre tekststørrelse ved at vælge en størrelse i feltet Text Size. Vælg en baggrundsfarve i feltet Background Color.

21 Hurtig publicering 21 Hurtig publicering Mange EPiServer CMS websteder indeholder hundredvis af sider. Det kan gøre det meget vanskeligt for mindre hyppige brugere at oprette sider med den rigtige sidetype på det korrekte sted i træstrukturen. Hurtigpublicering gør det lettere for EPiServer CMS- brugerne at oprette jævnligt tilbagevendende elementer som nyheder og blogindlæg. Konfigurerbare indstillinger sikrer, at siderne gemmes det rigtige sted, og at for eksempel billederne får en alternativ tekst. Hurtig publicering er især nyttig for brugere, der ikke arbejder så ofte med EPiServer CMS, men alligevel har brug for at kunne publicere oplysninger af og til. Hurtig publicering er let at udvikle for et websted. Der er flere oplysninger om, hvordan dette kan gøres, i den tekniske dokumentation for EPiServer CMS. I en standardinstallation af EPiServer CMS finder du følgende foruddefinerede eksempler på hurtig publicering: Oprette nyhed Nyt blog-indlæg Tilføje daglig opdatering Disse foruddefinerede indstillinger er tilgængelige i OnlineCenter, når du opretter en Quick Linksgadget, men webstedet skal konfigureres for at kunne vise dem. Se den tekniske dokumentation for EPiServer CMS for at få flere oplysninger om denne konfiguration. Afhængigt af hvad der er blevet gennemført på dit websted, kan du også have andre indstillinger til rådighed. Oprette nyheder Opret nyhed guider brugeren gennem oprettelsen af en nyhed. Nyheden vil automatisk blive oprettet på det rigtige sted i sidetræstrukturen ud fra den korrekte sidetype.

22 22 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Oprette en nyhed med Opret nyhed: 1. Vælg Opret nyhed under gadgeten Quick Links i kontrolpanelet. 2. Opret din nyhed, angiv dens navn i feltet Navn, en introduktion i feltet Introduktion samt indholdet i feltet Brødtekst. 3. Vælg Gem og offentliggør for at publicere nyheden. Ved at vælge Gem og vis kan du også gemme og vise nyheden, inden du udgiver den.

23 Hurtig publicering 23 Nyt blog-indlæg Nyt blog-indlæg guider brugeren i oprettelsen af et blog- indlæg. Blog- indlægget oprettes automatisk på det rigtige sted i sidetræstrukturen ud fra den korrekte sidetype. Gør følgende for at oprette et nyt blog-indlæg: 1. Vælg Nyt blog-indlæg under gadgeten Quick Links i kontrolpanelet. 2. Opret blog-indlægget, angiv et navn for blog-indlægget i feltet Navn, og skriv indholdet i feltet Brødtekst. 3. Vælg Gem og offentliggør for at publicere blog-indlægget. Hvis du vælger Gem og vis, kan du også gemme og vise blog-indlægget, før du udgiver det. Tilføje daglig opdatering Tilføj daglig opdatering guider brugeren i oprettelsen af et dagligt nyhedsbrev. Det daglige nyhedsbrev oprettes automatisk på det rigtige sted i sidetræstrukturen ud fra den korrekte sidetype.

24 24 Redaktørhåndbog for EPiServer OnlineCenter 6.0 Rev B Gør følgende for at oprette en nyhed med Tilføj dagligt nyhedsbrev: 1. Vælg Tilføj daglig opdatering under gadgeten Quick Links i kontrolpanelet. 2. Opret det daglige nyhedsbrev, angiv et navn for nyhedsbrevet i feltet Navn, og skriv indholdet i feltet Brødtekst. 3. Vælg Gem og offentliggør for at publicere blog-indlægget. Hvis du vælger Gem og vis, kan du også gemme og vise blog-indlægget, før du udgiver det.

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse OM DENNE DOKUMENTATION 4 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL HJÆLPESYSTEMET I EPISERVER 4 FORVENTET VIDEN 4 ONLINE FÆLLESSKAB PÅ EPISERVER WORLD 4 COPYRIGHTMEDDELELSE 4 EPISERVER

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse 3

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse 3 User Guide EPiServer 7 Platform Revision A, 2012 Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 3 Om EPiServer-platformen 5 Kontrolpanel 5 Gadgets 8 Søge 17 Systemudvidelse 19 Live Monitor

Læs mere

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS. Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren.. Håndbogen kan distribueres

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1

Kom godt i gang. Sitecore Foundry maj Version 1.1 Sitecore Foundry 4 Kom godt i gang 26. maj 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse OM DENNE DOKUMENTATION 6 SÅDAN FÅR DU ADGANG TIL HJÆLPESYSTEMET I EPISERVER 6 FORVENTET VIDEN 6 REFERENCER 6 ONLINE FÆLLESSKAB PÅ EPISERVER WORLD 6 COPYRIGHTMEDDELELSE

Læs mere

3 OPRETTELSE AF SIDER

3 OPRETTELSE AF SIDER 3 OPRETTELSE AF SIDER En af VuptiWebs styrker er muligheden for at oprette forskellige sidetyper og - ikke mindst - sider, som automatisk henter data fra vores administrationsprogram (DOFPro). I første

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Introduktion til redigeringsfaciliteterne

Introduktion til redigeringsfaciliteterne Introduktion til redigeringsfaciliteterne 11. august 2014 - Version 1.1 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2

Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indholdsfortegnelse Opret engelsk version af hjemmesiden... 2 Indledning:... 2 Metode 1 en samling af sider, med kun en engelsk version:... 3 Metode 2 Eksisterende sider med både en dansk og en engelsk

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 1. Sikkerhed 2. Mail 3. Cloud Drive 4. Elektronisk reservation 5. Hjemmeside 1. Sikkerhed Sikkerheden for it-systemerne i PD30 hænger tæt sammen med

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende Novell Vibe 3.4 1. juli 2013 Novell Hurtig start Når du begynder at bruge Novell Vibe, kan det være en god idé at starte med at konfigurere dit personlige arbejdsområde og oprette et teamarbejdsområde.

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Guide til Google Toolbar

Guide til Google Toolbar Hvad er Google Toolbar? Med Google Toolbar får du en ny værktøjslinie i Internet Explorer eller Firefox med direkte adgang til Googles søgemaskine fra en vilkårlig webside. Med Google Toolbar kan du bl.a.:

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet

V E J L E D N I N G. Sådan bruger du din Joblog på Jobnet V E J L E D N I N G Sådan bruger du din Joblog på Jobnet Indhold: Side: Registrering Åbn Joblog 2 Hvilket job? 3 Hvilken arbejdsplads? 3 Hvor langt er du med at søge dette job? 4 Huskeliste 4 Mine egne

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Sider, indlæg og projekter

Sider, indlæg og projekter Sider, indlæg og projekter I Divi-temaet er der tre forskellige måder at lægge artikler op på sitet; Sider, indlæg og projekter. På Villybruun.dk bruges Sider til alle artikler. Man kan oprette eller redigere

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

MANUAL TIL FS PÅ NETTET

MANUAL TIL FS PÅ NETTET MANUAL TIL FS PÅ NETTET Sådan opretter du nyheder og artikler (side 4) Sådan laver du links (side 14) Om tjek ind/ud og publicer (side 20) Sådan uploader du billeder og dokumenter (side 25) Sådan redigerer

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Søgninger. AOF Vejle-Fredericia Annemette Søgaard Hansen. Windows Vista Søgefunktionen side 1 af7

Søgninger. AOF Vejle-Fredericia Annemette Søgaard Hansen. Windows Vista Søgefunktionen side 1 af7 Windows Vista Søgefunktionen side 1 af7 Søgninger En af de smarte nyheder i Windows Stifinder er den dynamiske søgefunktion. Den bygger på en avanceret indeksering af brugerdokumenter, som hele tiden foregår

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Vejledning til vedligehold af

Vejledning til vedligehold af Vejledning til vedligehold af www.ajsport.dk Udarbejdet af Helle M. Klausen Indhold Sådan logger du på... 2 Sådan logger du af... 2 Hvad er ikke tilladt under vedligehold af www.ajsport.dk?... 2 Kan www.ajsport.dk

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Velkommen til MODx kursus

Velkommen til MODx kursus Velkommen til MODx kursus Dette er en gennemgang af den mest basale funktionalitet i vores nye hjemmeside redigerings værktøj. MODx er et meget simpelt CMS (Content Management System), der gør det muligt

Læs mere

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING

HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING HJEMMESIDE GENNEM GANG OG UNDERVISNING Ubberud idrætsforening 9/1 2017 Andreas Jørgensen Bestyrelsen fodbold Klub CMS Administrator https://www.dbu.dk LOG IND LOG IND TIL STYRESYSTEM http://live-1514-ubberud-if.umbraco-proxy.com/umbraco/#/content/content/edit/1264?doctype=newsitem&create=true

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

Vejledning i hurtig opstart

Vejledning i hurtig opstart Vejledning i hurtig opstart Indhold: Opret et projekt Administrér og redigér et projekt Se et projekt-/testresultat Formålet med dette dokument er at hjælpe dig med hurtigt at administrere tests i CEB's

Læs mere

Hjælpeguide til Digitalisér.dk

Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hvad er Digitalisér.dk Digitalisér.dk er et socialt netværk og værktøj som du kan anvende på flere forskellige måder. Har du viden som du ønsker at dele og debattere med

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

2 KOM I GANG MED VUPTIWEB. 2.1 Log på og Log ud

2 KOM I GANG MED VUPTIWEB. 2.1 Log på og Log ud 2 KOM I GANG MED VUPTIWEB 2.1 Log på og Log ud 2.1.1 LOG PÅ Du har i mailen fået tilsendt hjemmesidens adresse, login adresse samt brugernavn og adgangskode. Navigér til login adressen og indtast dine

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Apotekets Intranet

Indholdsfortegnelse. Apotekets Intranet Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Apotekets intranet... 3 2. Grafisk opbygning og funktioner... 4 2.1 Sådan tilføjes egne oplysninger... 4 2.1.1 Dokumentbibliotek... 4 2.1.2 Wiki-sidebibliotek...

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder

Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Novell Vibe Quick Start til mobilenheder Marts 2015 Introduktion Din Vibe-administrator kan deaktivere mobiladgang til Novell Vibe-webstedet. Hvis du ikke har adgang til Vibemobilgrænsefladen som beskrevet

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør.

Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Sådan opretter du en blog i e-learn.sdu.dk I denne vejledning vises først, hvor i e-learn.sdu.dk, du kan oprette blogs. Derefter vises hvordan du gør. Du kan oprette blogs på 3 forskellige niveauer i e-learn.sdu.dk:

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Outlook 2010 opsætning

Outlook 2010 opsætning Outlook 2010 opsætning Personlig Workflow Nå mere og arbejd mindre Personlig Workflow www.personligworkflow.com kontakt@personligworkflow.com Introduktion til Outlook 2010 guide Microsoft Outlook 2010

Læs mere

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010.

4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint2010. 4.0 SharePoint redigering De lokale hjemmesider er bygget i et Microsoft program kaldet SharePoint00. Hvis man som webmaster vælger at redigere hjemmesiden uden brug af guiderne sker det via de redigeringsmuligheder

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Vejledning til NIS CMS

Vejledning til NIS CMS Vejledning til NIS CMS Med tillægsmodulet NIS CMS er det mulig at oprette og gemme dokumenter direkte i NIS (fx håndbøger, regningsliner, kvalitetsstyringsguider mv.) og binde disse tæt sammen med den

Læs mere

G2m Fil: /Webdesign/CMS/Help/help_manual_01.doc 2008-09-09 Side 1 af 19

G2m Fil: /Webdesign/CMS/Help/help_manual_01.doc 2008-09-09 Side 1 af 19 G2m Fil: /Webdesign/CMS/Help/help_manual_01.doc 2008-09-09 Side 1 af 19 UNIFLEX CMS 1.0 Manual 9.9.2008 1. WEBDESIGN 1.2. UNIFLEX CMS 1.0 Hjælpen til UNIFLEX CMS 1.0 kan læses på hjemmesiden http://www.help.guide2multimedia.com

Læs mere

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Der opnås adgang til e-learn.sdu.dk (Blackboard) via single sign-on, sso.sdu.dk/, eller adressen: e-learn.sdu.dk/. Du kan også logge på ved at

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 3: Lydfiler (basis) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 3: Lydfiler (basis) Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Download Audacity og hjælpeprogrammet Lame (punkt 1-10) 3 Installér Audacity og Lame (punkt 11-14)..

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 Instruktioner for Asset Management 2015 Udarbejdet af: Brian Bernholm +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Asset Management Register... 3 3. Aktivering af Asset Management

Læs mere

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen Indhold Indhold... 2 Administratorvejledning version 1.0... 3 Indledning... 3 Globale links... 3 Titel og logo... 5 Brugerroller... 6 Administrator... 6 Forsideredaktør... 7 Rumoprettere... 9 Aarshjul_oprettere...

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

EazyProject lokalestyring

EazyProject lokalestyring EazyProject lokalestyring Brugermanual Version 1.1 Side 1 af 26 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til EazyProject... 3 1.1 Om... 3 1.2 Support... 3 1.3 Daglig brug af EazyProject... 3 1.3.1 Print af

Læs mere

Spam Manager. Brugervejledning

Spam Manager. Brugervejledning Spam Manager Brugervejledning Brugervejledning til Spam Manager Dokumentversion: 1.0 Juridisk meddelelse Juridisk meddelelse Copyright 2013 Symantec Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Symantec,

Læs mere

SecureAware Opfølgning Manual

SecureAware Opfølgning Manual SecureAware Opfølgning Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: juni 2009 Om dette dokument Dette dokument er en vejledning i brug af opfølgnings-modulet i SecureAware.

Læs mere

SecureAware BCP Manual

SecureAware BCP Manual SecureAware BCP Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: juni 2009 Om dette dokument Denne manual beskriver, hvordan man opretter og vedligeholder en beredskabsplan

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Aktivering af Avanceret Outlook integration... 2 Brugerindstillinger... 2 Brugerindstillinger; journaliseringsdialog... 3 Brugerindstillinger; filtyper der kan journaliseres... 3 Brugerindstillinger;

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

Umbraco. Brugerdokumentation

Umbraco. Brugerdokumentation 2 Umbraco Brugerdokumentation Indholdsfortegnelse Generel dokumentation... 3 Hvordan logger jeg ind i CMS et?... 3 Sidertyper... 3 Content... 3 Forside... 3 Sektionsforside... 3 Artikel... 3 Servicemappe...

Læs mere

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug

Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål. Indhold: Weblog til spejderbrug 1 Vejledning i oprettelse og brug af weblog til spejderformål Indhold: Hvorfor en weblog 2 Opret en weblog 3 Det første indhold 5 Et nyt layout 8 Vedligeholdelse og kommentarer 12 Lone Hansen januar 2009

Læs mere

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS. Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren. Håndbogen kan distribueres

Læs mere

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool

Brugsanvisning Brother Meter Read Tool Brugsanvisning Brother Meter Read Tool DAN Version 0 Copyright Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rettigheder forbeholdes. Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Den software,

Læs mere

Novell Vibe 4.0. Marts 2015. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende

Novell Vibe 4.0. Marts 2015. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende Novell Vibe 4.0 Marts 2015 Hurtig start Når du begynder at bruge Novell Vibe, kan det være en god idé at starte med at konfigurere dit personlige arbejdsområde og oprette et teamarbejdsområde. Dette dokument

Læs mere

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle.

LOGON Billede: Ved logon, er det vigtigt at der er vinget af i feltet Default miljø og rolle. ASPECT4 Client En af de største og mest markante ændringer i den nye klient ASPECT4 version 3 er en kraftigt forbedret grafisk klient med en helt nydesignet arbejdsplads mod ASPECT4 funktionerne. LOGON

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse 3

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse 3 Håndbog til redaktører EPiServer CMS 7 Udgave A, 2012 Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 5 Om denne dokumentation 5 Sådan får du adgang til hjælpesystemet i EPiServer

Læs mere

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder:

Selv om websites er yderst forskellige i deres fremtræden, så kan de stort set alle sammen passes ind i den skabelon som er illustreret herunder: Design en praktisk guide. Et design udtrykker dit websites grafiske udseende, lige fra hvilke skrifttyper der anvendes op til hvor navigationen er placeret og hvilke interaktive elementer der skal benyttes.

Læs mere

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen

Sådan starter du PowerPoint vha. Start-knappen Bliv en haj til IT i hverdagen 4.3 PowerPoint Microsoft PowerPoint er et præsentationsprogram, som kan bruges til at oprette flotte præsentationer, der enten kan udskrives eller afspilles på en computer.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SÅDAN BENYTTER DU DIN SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Sådan benytter du Din side Hvad er en kundeprofil? Licens/Brugerliste Brugerlogin Hvad er en brugerprofil? KreditTjek Hvad er overvågede virksomheder? Hvad er favoritter?

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Når du har indtastet www.google.dk i adresse-linien, skal du øverst til højre på skærmen klikke på linket igoogle. Du får nedenstående skærmbillede:

Når du har indtastet www.google.dk i adresse-linien, skal du øverst til højre på skærmen klikke på linket igoogle. Du får nedenstående skærmbillede: Hvad er igoogle? I stedet for det normale søgebillede med søgelinjen tilbyder Google dig muligheden for at oprette en personlig igoogle-side, der giver dig hurtig adgang til nøgleoplysninger fra Google

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del II Sabine Kramer Indholdsfortegnelse side Opret en Google konto (punkt 1-4).. 3 Upload filer fra computeren til Google docs

Læs mere

EPiServer 7.5 CMS. Håndbog til redaktører

EPiServer 7.5 CMS. Håndbog til redaktører EPiServer 7.5 CMS Håndbog til redaktører Håndbog til redaktører EPiServer 7.5 CMS Udgave A, 2013 Indholdsfortegnelse 3 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 5 Om denne dokumentation 5

Læs mere